Pravidla přijetí žádosti a jejího projednání v komisi

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla přijetí žádosti a jejího projednání v komisi"

Transkript

1 Domov pro seniory Rožnov pod Radhoštěm Julia Fučíka Rožnov pod Radhoštěm 1. Účel Pravidla přijetí žádosti a jejího projednání v komisi Účelem pravidel je: zajistit standardizovaný postup evidence došlých žádostí, nastavit pravidla pro složení a průběh komisí, nastavit pravidla pro zařazování žadatelů do evidence dle naléhavosti, nastavit pravidla pro odmítnutí žadatelů o SSL. 2. Zavedení žádosti do podacího deníku (1) Žádosti o poskytnutí pobytové sociální služby zavádí do podacího deníku pověřená sociální pracovnice - tím je doloženo přijetí žádosti. (1) Do podacího deníku jsou zaneseny všechny doručené žádosti. (2) Podací deník obsahuje tyto údaje: datum přijetí žádosti (evidenční číslo), číslo jednací (přiděluje se po jednání komise) ve formátu: číslo projednané žádosti/rok, ve kterém byla žádost projednána/označení zařízení např. 03/16/DSRo, jméno žadatele + bližší identifikace žadatele (datum narození, bydliště), datum a výsledek projednání žádosti v komisi, poznámka (např. zrušení žádosti před jednáním komise, úmrtí žadatele před jednáním, apod.). 3. Postup po přijetí žádosti (1) Po přijetí a zavedení žádosti do podacího deníku následuje kontrola žádosti z hlediska splnění povinných obsahových náležitostí. (2) Kontrolu provede sociální pracovnice, která žádost zanesla do podacího deníku. (3) Pokud žádost neobsahuje všechny náležitosti, žadatel je upozorněn, že je nutné žádost doplnit, protože v komisi jsou projednávány jen kompletní žádosti. (4) Pokud je podána žádost žadatelem, u kterého ještě neproběhlo jednání se žadatelem o poskytování sociální služby, je třeba provést před projednáním v komisi jednání se žadatelem o poskytování sociální služby. (5) Pokud je žádost kompletní a je provedeno jednání se žadatelem o poskytování sociální služby, čeká žádost na projednání v komisi. (6) Pokud v průběhu času, kdy je již žádost podána, ale dosud nebyla projednána v Komisi, dojde ke kontaktu mezi žadatelem a sociální pracovnicí domova, je o tom učiněn záznam na formuláři u žádosti (Sociální záznamy). Záznam obsahuje datum, stručný obsah/důvod kontaktu, podpis sociální pracovnice.

2 4. Projednání žádosti v komisi Zásady pro jednání komise (1) Komise se schází zpravidla 1 x za měsíc. (2) Komise je svolávána pověřenou sociální pracovnicí. (3) Komise je vždy minimálně tříčlenná. Dle provozních možností je tvořena sociální pracovnicí, vedoucí přímé péče (či zastupující osobou), vedoucí zdravotního úseku (či zastupující zdravotní sestrou), ev. vedoucí zařízení. (4) Ke zdravotnímu stavu žadatele (Vyjádření lékaře) se v komisi vyjadřuje vedoucí zdravotního úseku. V případě, že z Vyjádření lékaře není jednoznačně zřejmé, zda zdravotní stav žadatele umožní poskytnutí pobytové sociální služby či zda žadatel spadá do cílové skupiny, vedoucí sestra před projednáním žádosti v komisi zkonzultuje zdravotní stav žadatele s jeho praktickým lékařem příp. jiným odborníkem. (5) Z komisí jsou vedeny písemné záznamy o projednání žádostí žadatelů o SSL v knize Žádosti o sociální službu komise. Tyto záznamy vede sociální pracovnice, která komisi svolává. Záznam obsahuje: datum jednání komise, jména zúčastněných členů komise, jména žadatelů, jejichž žádosti byly projednány, výsledek projednání (doporučeno/nedoporučeno, evidence I nebo II), u nově podaných žádostí se vypíše číslo jednací případně jiná poznámka. Možné výsledky jednání komise (1) Komise u každé žádosti posoudí, zda žadatel splňuje podmínky pro uzavření Smlouvy (žádost doporučena/nedoporučena k uzavření Smlouvy). Pokud podmínky splňuje, pak rozhodne o naléhavosti uzavření smlouvy a zařazení žadatele do evidence I nebo II. (2) Výsledky projednání žádostí v komisi: a) Žádost je doporučena a žadateli je nabídnuto uzavření Smlouvy - žadatel je o výsledku informován zpravidla ústně (telefonicky nebo osobně). b) Žádost je doporučena, ale okamžité uzavření Smlouvy není možné z kapacitních důvodů, žadatel je zařazen do evidence žadatelů žadatel je o výsledku jednání vyrozuměn písemně. c) Projednávání žádosti bylo přerušeno žádost musí být doplněna o další potřebné údaje, nutné zjištění dalších informací ke správnému posouzení nepříznivé sociální situace žadatel je kontaktován sociální pracovnicí a vyzván, aby doplnil potřebné údaje či informace. Poté je žádost projednána v komisi znovu. Za komunikaci se žadatelem odpovídá pověřená sociální pracovnice. d) Žádost je zamítnuta - není doporučeno uzavření smlouvy, žadatel je písemně (doporučené psaní) vyrozuměn o výsledku a důvodech zamítnutí žádosti. (3) Konečný výrok komise k projednávané žádosti je zaznamenán v žádosti sociální pracovnicí (v bodě Vyjádření komise: Přijetí DOPORUČUJE NEDOPORUČUJE) s podpisem, datem a razítkem zařízení. (4) Každý žadatel o poskytnutí SSL je o výsledku projednání žádosti v komisi vyrozuměn nejdéle do 14 dnů od konání komise.

3 (5) Písemné oznámení o vyrozumění žadatele o výsledku projednání jeho žádosti v komisi připravuje pověřená sociální pracovnice, podepisuje/schvaluje vedoucí domova. Pravidla pro odmítnutí/zamítnutí žadatele o SSL (1) Odmítnutí/zamítnutí žadatele musí předcházet projednání žádosti v komisi. (2) Uzavření smlouvy se žadatelem o SSL může být odmítnuto z kapacitních důvodů nebo zamítnuto jen za těchto podmínek (dle zákona 108/2006 Sb. o sociálních službách 91 odst. 3 a prováděcí vyhlášky 505/2006 Sb. 36): neposkytujeme sociální službu, o kterou osoba žádá, a to i s ohledem na vymezení okruhu osob v registru nebo potřeby zájemce, zdravotní stav osoby, která žádá o poskytnutí pobytové sociální služby, vylučuje poskytnutí takové sociální služby, osobě, která žádá o poskytnutí sociální služby, byla vypovězena v době kratší než 6 měsíců před touto žádostí Smlouva o poskytnutí téže sociální služby z důvodů porušování povinností vyplývajících ze Smlouvy. (3) Zamítnutá žádost je archivována dle Spisového řádu a žadatel je zapsán na seznam zamítnutých žadatelů (s datem narození, datem podání žádosti a datem projednání v komisi). Seznam zamítnutých žadatelů vede pověřená sociální pracovnice. (4) Zamítnutému žadateli je na požádání nabídnuto další sociální poradenství pro řešení jeho nepříznivé sociální situace. Poradenství pro řešení nepříznivé sociální situace zajišťuje sociální pracovnice. (5) Pokud žadatel nesouhlasí s rozhodnutím komise, sociální pracovnice mu vysvětlí stanoviska komise a poskytne podporu k dalšímu řešení nepříznivé sociální situace. (6) Pokud se při jednáních se zamítnutým žadatelem ukážou nové skutečnosti, může sociální pracovnice navrhnout zamítnutému žadateli doplnění žádosti o další dokumenty (např. odborná vyšetření zdravotního stavu), nebo opětovné podání žádosti. Rovněž může zamítnutému žadateli doporučit podání žádosti o poskytnutí jiného odpovídajícího druhu služby v rámci SSLVS. 5. Způsob zařazování žadatelů do evidence (1) U všech žadatelů, kteří jsou na základě projednání v komisi zařazení do evidence, je zároveň komisí rozhodnuto o stupni naléhavosti k uzavření Smlouvy - je rozhodnuto, zda budou zařazeni do evidence I (naléhavé) nebo II (nenaléhavé). (2) Manželské páry se posuzují dle situace toho z páru, kdo má vyšší míru závislosti na pomoci druhé osoby, v případě, že chtějí uzavřít smlouvu výhradně jen současně. (3) Evidence žadatelů je vedena elektronicky v informačním systému domova. (4) Za zavedení žadatele do elektronické evidence po projednání v komisi je zodpovědná pověřená sociální pracovnice. (5) Pokud v průběhu, kdy je žadatel zařazen v evidenci, dochází ke kontaktům mezi žadatelem a sociální pracovnicí domova, jsou o tom činěny elektronické záznamy. Záznam obsahuje datum a stručný důvod kontaktu, identifikaci sociální pracovnice.

4 Evidence I (1) Do evidence I jsou zařazovány žádosti žadatelů, kteří jsou již uživateli některé pobytové sociální služby SSLVS nebo kteří splňují všechny tyto podmínky: - mají trvalé bydliště v regionu (bývalý okres Vsetín), - chtějí uzavřít smlouvu ihned, - mají nepříznivou sociální situaci, kterou je třeba řešit pobytovou sociální službou. (2) Pokud žadatel nesplňuje podmínku trvalého bydliště v regionu, může komise rozhodnout, v případech obzvlášť hodných zřetele, o jeho zařazení do evidence žadatelů I (např. příbuzní žadatele bydlí v regionu, žadatel pochází z regionu a má k němu vazby, bydliště žadatele je v těsné blízkosti regionu). (3) Evidence I je průběžně aktualizována, každý žadatel je osloven sociální pracovnicí minimálně 1x ročně k ověření potřebnosti poskytnutí pobytové SSL. Evidence II (1) Do evidence II jsou zařazovány žádosti žadatelů, kteří nesplňují 1 nebo více podmínek pro zařazení do evidence I, ale splňují základní podmínku pro zařazení do evidence, tj. jsou cílovou skupinou domova, mají nepříznivou sociální situaci, a je předpoklad, že bude potřeba nepříznivou sociální situaci řešit pobytovou sociální službou. (2) V současné době obsahuje evidence II i žádosti žadatelů, kteří nesplňují výše uvedené podmínky, jsou to žádosti podávané tzv. do budoucna (dle předchozích pravidel evidence III). Tito žadatelé jsou postupně oslovováni (od data účinnosti tohoto dokumentu průběžně) a je s nimi pracováno s cílem ověřit potřebu poskytnutí pobytové sociální služby, je jim poskytnuto základní sociální poradenství s cílem nabídnout jim vhodný typ služby, pokud pobytovou sociální službu nepotřebují. Žádost o přeřazení do Evidence I (1) Žadatel, jehož žádost je zařazena v evidenci II, může písemně požádat o přehodnocení naléhavosti/přeřazení do evidence I. Přehodnocení naléhavosti žádosti se děje na základě písemné žádosti žadatele. V případě, že důvodem žádosti o přehodnocení naléhavosti je změna zdravotního stavu, doloží žadatel aktuální vyjádření lékaře ne starší 3 měsíců. (2) Sociální pracovnice se žadatelem dohodne termín jednání se žadatelem o poskytování sociální služby. (3) Jednání se žadatelem je zajišťováno sociálními pracovnicemi domova dle místa jednání: a) Domov pro seniory Rožnov pod Radhoštěm 1 sociální pracovnice určená pro jednání se žadateli, b) přirozené prostředí žadatele 2 sociální pracovnice (dle potřeby může jednu sociální pracovnici zastoupit vedoucí zdravotního úseku nebo vedoucí přímé péče); c) jiná sociální služba, zdravotnické zařízení 1 sociální pracovnice. (4) K projednání žádosti o přehodnocení naléhavosti se používá formulář Záznam z jednání se žadatelem rozšířený. Formulář Záznam z jednání se žadatelem základní se použije jen v případě, kdy je zřejmé, že nepříznivá sociální situace a stav žadatele neodpovídá kritériím pro zařazení žádosti do naléhavé evidence.

5 (5) Po uskutečněném jednání se žadatelem o poskytování sociální služby je Žádost o přehodnocení projednána v komisi. Komise rozhodne o tom, zda žádost bude nebo nebude zařazena do evidence I a to dle pravidel, podle kterých se posuzují žádosti o sociální službu. O výsledku jednání je učiněn záznam v knize Žádosti o sociální službu komise. Žadatelé o přeřazení do naléhavé evidence jsou o výsledku vyrozuměni telefonicky, na vyžádání písemně. (6) V případě přeřazení žádosti do evidence I, bude žádost zařazena do evidence I s datem podání žádosti o přeřazení do evidence I. Použité zkratky: SSL sociální služba SSLVS Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace Zpracovala: Bc. Eva Paločková, sociální pracovnice Schválila: Mgr. Magdalena Stejskalová, vedoucí domova Dne:

Postup při přijetí žádosti a jejím projednání v komisi

Postup při přijetí žádosti a jejím projednání v komisi Domov se zvláštním režimem Pržno Pržno 9 75623 Jablůnka Postup při přijetí žádosti a jejím projednání v komisi Postup stanovuje, jak se evidují došlé žádosti, jak se postupuje při složení komise a při

Více

I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti

I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti I. Způsob podání žádosti o poskytnutí sociální služby a její náležitosti (1) Pokud má zájemce o nabízenou službu zájem, podá vlastnoručně podepsanou žádost o poskytnutí sociální služby (dále jen žádost).

Více

Metodický postup pro vedení Evidence žadatelů a přijímání uživatelů do Domova pro seniory Mitrov, příspěvková organizace

Metodický postup pro vedení Evidence žadatelů a přijímání uživatelů do Domova pro seniory Mitrov, příspěvková organizace Domov pro seniory Mitrov příspěvková organizace Mitrov 1, 592 53 Strážek tel.: 566 591 813 Příloha č. 7 Metodický postup pro vedení Evidence žadatelů a přijímání uživatelů do Domova pro seniory Mitrov,

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, 739 61 Třinec-Dolní Líštná Směrnice č. 2019/02/002 červen 2019 Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení Sociálních

Více

SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU

SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Účetní jednotka: Označení: SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Sociální služby Šternberk, p.o. Evidence žádostí, pořadník

Více

PODPIS PRACOVNÍKA JMÉNO A PŘÍJMENÍ STANDARD Č. 3 : Jednání se zájemcem o službu. všechny zaměstnance sociální služby

PODPIS PRACOVNÍKA JMÉNO A PŘÍJMENÍ STANDARD Č. 3 : Jednání se zájemcem o službu. všechny zaměstnance sociální služby STANDARD Č. 3 : ZÁVAZNÉ PRO: Jednání se zájemcem o službu všechny zaměstnance sociální služby studenty odborné praxe, dobrovolníky, praktikanty ZPRACOVAL: SCHVÁLIL: kolektiv zaměstnanců Bc. Miroslav Nosek

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA

SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA pro jednání se zájemcem o poskytnutí sociální služby v Sociálních službách, p.o. pro službu domov se zvláštním režimem

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, 739 61 Třinec-Dolní Líštná Směrnice č. 2016/02/001 Březen 2016 Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení Sociálních

Více

SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU

SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Účetní jednotka: Označení: SMĚRNICE č. 12/2015 DOMOV PRO SENIORY ŠTERNBERK EVIDENCE ŽÁDOSTÍ, POŘADNÍK ZÁJEMCŮ O SLUŽBU A JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Sociální služby Šternberk, p.o. Evidence žádostí, pořadník

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, Třinec-Dolní Líštná SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, 739 61 Třinec-Dolní Líštná Směrnice č. 2016/02/001 Květen 2018 Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení Sociálních

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 3. 2014 Pravidla přijímání klientů do domova pro seniory Kopretina, provozovaného příspěvkovou organizací

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. Jméno a příjmení Funkce / útvar Podpis. sociální pracovnice. Datum schválení: Změnový stav: 0

VNITŘNÍ PRAVIDLA. Jméno a příjmení Funkce / útvar Podpis. sociální pracovnice. Datum schválení: Změnový stav: 0 VNITŘNÍ PRAVIDLA Podávání žádostí o přijetí do Denního stacionáře Jitřenka, jejich evidování a vyřizování a pravidla pro umísťování žadatelů do tohoto zařízení sociálních služeb Evidenční číslo: VP 3d

Více

Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA

Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, příspěvková organizace Pochlovická 57, 357 51 Kynšperk nad Ohří PRAVIDLA pro jednání se zájemcem o poskytnutí sociální služby v Sociálních službách v Kynšperku nad

Více

Směrnice č. 10/2017. Standardy kvality sociální služby. Standard č. 3 Jednání se zájemcem o sociální službu domov se zvláštním režimem (dále DZR)

Směrnice č. 10/2017. Standardy kvality sociální služby. Standard č. 3 Jednání se zájemcem o sociální službu domov se zvláštním režimem (dále DZR) Domov pro seniory Dobětice, příspěvková organizace Šrámkova 38/A; Ústí nad Labem, PSČ 400 11 TELEFON: 472 772 902 BANKOVNÍ SPOJENÍ: 3783800277/0100 FAX: 472 778 878 IČO: 44555407 ID datové schránky: qcivqgf

Více

Směrnice č. 25/2013. Standardy kvality sociální služby. Standard č. 3 Jednání se zájemcem o sociální službu Domov pro seniory (dále DPS)

Směrnice č. 25/2013. Standardy kvality sociální služby. Standard č. 3 Jednání se zájemcem o sociální službu Domov pro seniory (dále DPS) Domov pro seniory Dobětice, příspěvková organizace Šrámkova 38/A ; Ústí nad Labem, PSČ 400 11 TELEFON: 472 772 902 BANKOVNÍ SPOJENÍ: 3783800277 / 0100 FAX: 472 778 878 IČO: 44555407 e-mail: info@dd-dobetice.cz

Více

PRAVIDLA... 1 1 ÚVOD... 3 1.1 PŘEDMĚT PRAVIDEL... 3 1.2 POJMY... 3 2 VYHLÁŠENÍ VOLNÉHO BYTU SPO... 3 3 ŽÁDOST O BYT SPO... 3

PRAVIDLA... 1 1 ÚVOD... 3 1.1 PŘEDMĚT PRAVIDEL... 3 1.2 POJMY... 3 2 VYHLÁŠENÍ VOLNÉHO BYTU SPO... 3 3 ŽÁDOST O BYT SPO... 3 Pravidla pro pronajímání bytů v majetku Města Žamberka sociálně potřebným občanům Číslo dokumentu: OS3202 Vydání č.: 02 Výtisk č.: 01 Platnost od: 21.02.2008 Účinnost od : 01.03.2008 Platnost do: Zpracoval:

Více

JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU Nahrazuje: II-SQ-03/2015 - Jednání se zájemcem o sociální službu verze 01 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Seniorpark Valašské Meziříčí, Domov pro seniory Žerotínova

Více

Evidence čekatelů 2.1. Rozhodování o zařazení

Evidence čekatelů 2.1. Rozhodování o zařazení SYSTÉM ZAJIŠTĚNÍ ŽÁDOSTÍ O UMÍSTĚNÍ DO DOMOVŮ PRO SENIORY, DOMOVU PRO OSOBY ZE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM A DOMOVU SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM, ZŘIZOVANÝCH MĚSTEM KROMĚŘÍŽ OD 1. 1. 2007 1. Žádosti 1.1. Formuláře Formuláře

Více

Podávání, evidence a vyřizování žádostí o umístění do Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček

Podávání, evidence a vyřizování žádostí o umístění do Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček VNITŘNÍ PRAVIDLA: Podávání, evidence a vyřizování žádostí o umístění do Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček Evidenční číslo: Jméno a příjmení Funkce / útvar Podpis Zpracoval: Mgr. Věra Kotrbatá

Více

Domov Jeřabina příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. SMĚRNICE č. 5/ 2013

Domov Jeřabina příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. SMĚRNICE č. 5/ 2013 Domov Jeřabina příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SMĚRNICE č. 5/ 2013 PRAVIDLA PRO JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Přílohy: 1. Informace o zájemci o poskytovanou

Více

Z Á S A D Y pro nájem bytů v domech zvláštního určení (Domy s pečovatelskou službou) v majetku statutárního města Havířova

Z Á S A D Y pro nájem bytů v domech zvláštního určení (Domy s pečovatelskou službou) v majetku statutárního města Havířova Rada města Havířova usnesením číslo 3646/52/09 ze dne 10.06.2009 stanoví tímto tyto: Č. j.: OSV/56025/Lep/09 Počet listů dokumentu: 6 Počet příloh: 0 Počet listů přílohy: 0 Zn.: ZS/15/RMH/2009 Z Á S A

Více

Vám byl soudem stanovený opatrovník / zástupce

Vám byl soudem stanovený opatrovník / zástupce Vážený pane, vážená paní, děkujeme Vám za Váš zájem o náš Domov se zvláštním režimem Senior Rezidence Chrudim. Uvědomujeme si, že prožíváte nelehké období a velice náročnou životní situaci. Abychom mohli

Více

Město Broumov. třída Masarykova 239, Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA. Název:

Město Broumov. třída Masarykova 239, Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA. Název: Město Broumov třída Masarykova 239, 550 01 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název: Metodika ke spolupráci odboru SVZ s Centrem sociálních služeb Naděje Broumov a k provádění kontroly a hodnocení činností jím

Více

Zásady pro přidělení bytů zvláštního určení v domě s pečovatelskou službou DPS-Senior

Zásady pro přidělení bytů zvláštního určení v domě s pečovatelskou službou DPS-Senior Obec Bystřice Zásady pro přidělení bytů zvláštního určení v domě s pečovatelskou službou DPS-Senior OBSAH: Článek 1 Účel zásad Článek 2 Úvodní ustanovení Článek 3 Podání žádosti Článek 4 Evidence a kontrola

Více

Standardy kvality sociálně-právní ochrany. dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění. Obecní úřad Lenešice

Standardy kvality sociálně-právní ochrany. dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění. Obecní úřad Lenešice Standardy kvality sociálně-právní ochrany dle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění Obecní úřad Lenešice Obecní úřad Lenešice je v souladu s ustanovením 4 zákona č. 359/1999

Více

M ě s t o B l a n s k o. Rada města Blansko v y d á v á. směrnici č. 4/2010 PRAVIDLA

M ě s t o B l a n s k o. Rada města Blansko v y d á v á. směrnici č. 4/2010 PRAVIDLA M ě s t o B l a n s k o Rada města Blansko v y d á v á směrnici č. 4/2010 PRAVIDLA pro poskytování nájmu bytu v domech zvláštního určení v domech s pečovatelskou službou v majetku Města Blansko Platnost

Více

Pravidla pro přidělování a užívání bytů

Pravidla pro přidělování a užívání bytů Č.j.: MLE/10494/09/SO Pravidla pro přidělování a užívání bytů v domě s pečovatelskou službou I. Účel a charakter domu s pečovatelskou službou (DPS) 1. Byty v DPS slouží k tomu, aby byly přidělovány žadatelům,

Více

Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST)

Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST) Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST) * ) Vhodnou variantu označte křížkem Číslo žádosti 1. Žadatel Razítko - Den podání žádosti.. Příjmení.. Jméno..... 2. Narozen

Více

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI List číslo: 1 / 6 Druh dokumentu: instrukce Identifikační označení: QI 42-02-01 Výtisk číslo:1 POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI 42-02-01 Tato směrnice je majetkem Středního odborného učiliště a Střední odborné

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby Název poskytovatele: Druh služby: Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín domov pro seniory Identifikátor: 2080657

Více

Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST)

Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST) Žádost o poskytování sociální služby v Domově Stříbrné Terasy (dále jen DST) * ) Vhodnou variantu označte křížkem Číslo žádosti 1. Žadatel Razítko - Den podání žádosti.. Příjmení.. Jméno..... 2. Narozen

Více

Směrnice č. OS - 5/2013 Podávání a evidence stížností

Směrnice č. OS - 5/2013 Podávání a evidence stížností Směrnice č. OS - 5/2013 Podávání a evidence stížností Provozovatel: PRIVAMED Healthia s.r.o. Kotíkovská 19, P L Z E Ň Masarykova nemocnice v Rakovníku Dukelských hrdinů 200/II, Rakovník Účel: Účelem této

Více

PRAVIDLA pro poskytování nájmu bytu zvláštního určení v domech s pečovatelskou službou v majetku Města Blansko

PRAVIDLA pro poskytování nájmu bytu zvláštního určení v domech s pečovatelskou službou v majetku Města Blansko M ě s t o B l a n s k o Rada města Blansko v y d á v á směrnici č. 5/2017 PRAVIDLA pro poskytování nájmu bytu zvláštního určení v domech s pečovatelskou službou v majetku Města Blansko Účinnost od 01.06.2017

Více

Organizace: OBEC KEBLOV Sídlo: Keblov 75, Čechtice IČ: SMĚRNICE K ZADÁVANÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

Organizace: OBEC KEBLOV Sídlo: Keblov 75, Čechtice IČ: SMĚRNICE K ZADÁVANÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Organizace: OBEC KEBLOV Sídlo: Keblov 75, 257 65 Čechtice IČ: 00231975 SMĚRNICE K ZADÁVANÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Obec Keblov Obec : KEBLOV Adresa :

Více

Obec Lužec nad Vltavou

Obec Lužec nad Vltavou Obec Lužec nad Vltavou Směrnice č. 2/2012 pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Směrnici zpracoval: Patrik Rollo Datum zpracování: 13.11.2012 Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Lužec nad Vltavou

Více

Informace pro žadatele

Informace pro žadatele Vážená paní, vážený pane, Informace pro žadatele Děkujeme Vám za zájem o sociální služby v Domově pro seniory Vlčice. Žádost můžete podat osobně nebo poštou. Návod na vyplnění žádosti o přijetí do Domova

Více

Čl. 1 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb. Čl. 2 Kdo může podat stížnost

Čl. 1 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb. Čl. 2 Kdo může podat stížnost Vnitřní pravidla pro podávání a vyřizování stížností Poskytovatel: Město Raspenava, název zařízení: Sociální služby, Frýdlantská 532, Raspenava druh služby: Pečovatelská služba Čl. 1 Stížnost na kvalitu

Více

Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení příspěvkových organizací města Třince

Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení příspěvkových organizací města Třince MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Zásady pro přijímání občanů do pobytových sociálních zařízení příspěvkových organizací města Třince VNITŘNÍ SMĚRNICE Č. 9/2012 ZÁSADY PRO PŘIJÍMÁNÍ OBČANŮ DO

Více

POSTUP. pro aktualizaci sítě sociálních služeb Olomouckého kraje

POSTUP. pro aktualizaci sítě sociálních služeb Olomouckého kraje POSTUP pro aktualizaci sítě sociálních služeb Olomouckého kraje Věcně příslušný odbor: Kontakt: Zpracoval: Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Olomouckého kraje Jeremenkova 40 b, 779 11 OLOMOUC sekretariát

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

Žádost o poskytování služby Azylového domu Šromova

Žádost o poskytování služby Azylového domu Šromova Pořadové číslo: Datum podání:. Žádost o poskytování služby Azylového domu Šromova ZÁJEMCE: Máte zdravotní omezení? ano x ne Pokud ano, jaké? Trvalé bydliště: Telefon: Měsíční příjmy: Kontaktní adresa:

Více

POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SM - 29

POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SM - 29 Revize č.: 2 Strana: 1 POSTUP PŘI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SM - 29 Pokyn pro zaměstnance ZZS OK úrovně C Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, příspěvková organizace Datum účinnosti: Výtisk číslo:

Více

STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu

STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu CÍL: Dodržovat základní principy výkonu SPO, zajišťovat potřebné služby, vyhodnocovat aktuální potřeby rodiny, zpracovávat individuální

Více

Žádost o sociální službu azylový dům

Žádost o sociální službu azylový dům SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA SVITAVY DATUM PŘIJETÍ ŽÁDOSTI: Azylový dům pro muže Číslo žádosti: Máchova alej 16 Žádost přijal: 568 02 Svitavy Podpis pracovníka : tel: 461535925,e-mail: vladimír.stupka@svitavy.cz

Více

Informace o poskytované PS jsou poskytovány při osobní návštěvě zájemce o PS nebo při telefonickém kontaktu s tímto zájemcem.

Informace o poskytované PS jsou poskytovány při osobní návštěvě zájemce o PS nebo při telefonickém kontaktu s tímto zájemcem. Zřizovatel: Název služby: Název dokumentu: Číslo metodiky: Platnost dokumentu: Vypracoval: Týká se osob: Město Klobouky u Brna Pečovatelská služba Standard č. 3 Jednání se zájemcem o sociální službu č.

Více

Zásady pro poskytování informací pro Obecní úřad Jindřichov

Zásady pro poskytování informací pro Obecní úřad Jindřichov Směrnice čo 1/2004 Zásady pro poskytování informací pro Obecní úřad Jindřichov Tyto Zásady pro poskytování informací blíže rozvádí a upravuje podle podmínek Obecního úřadu Jindřichov ( dále jen úřad) ustanovení

Více

Pravidla pro přidělování bytů. bytů v domech s pečovatelskou službou ve městě Příboře.

Pravidla pro přidělování bytů. bytů v domech s pečovatelskou službou ve městě Příboře. Pravidla pro přidělování bytů v domech s pečovatelskou službou ve městě Příboře Rada města Příbora v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, na 37.

Více

Žádost o poskytnutí sociální služby

Žádost o poskytnutí sociální služby příspěvková organizace Žádost o poskytnutí sociální služby Domov pro seniory * Domov se zvláštním režimem * * vyberte pouze jeden vhodný typ služby Razítko/den podání žádosti/číslo jednací: Žadatel...

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM (pro zájemce s Alzheimerovou chorobou nebo jiným typem demence)

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM (pro zájemce s Alzheimerovou chorobou nebo jiným typem demence) příspěvková organizace ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM (pro zájemce s Alzheimerovou chorobou nebo jiným typem demence) Razítko/den podání žádosti/číslo jednací: Žadatel...

Více

3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU Standardy kvality sociálních služeb 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SOCIÁLNÍ SLUŽBU Kritérium Poskytovatel má písemně zpracována vnitřní pravidla, podle kterých informuje zájemce o sociální službu srozumitelným

Více

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU OBEC ČEJKOVICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Zpracoval: Kontroloval: Schválil: Platnost od: 2. 1. 2019 Účinnost od: 1. 1. 2019 Mgr. Šotkovská Helena Sedlačíková Zdenka ZO usnesením

Více

Pravidla pro podávání, evidenci a vyřizování žádostí o umístění do pobytových zařízení MÚSS Plzeň

Pravidla pro podávání, evidenci a vyřizování žádostí o umístění do pobytových zařízení MÚSS Plzeň VNITŘNÍ PRAVIDLA: Pravidla pro podávání, evidenci a vyřizování žádostí o umístění do pobytových zařízení MÚSS Plzeň Evidenční číslo: VP 3X1 MÚSS Plzeň Jméno a příjmení Funkce / útvar Podpis Zpracoval:

Více

OBEC LIPOVICE Lipovice 44, Vlachovo Březí

OBEC LIPOVICE Lipovice 44, Vlachovo Březí OBEC LIPOVICE Lipovice 44, 384 22 Vlachovo Březí Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Obce LIPOVICE Úvodní ustanovení Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého

Více

Informace vyplývající ze zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Informace vyplývající ze zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Informace vyplývající ze zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím K zabezpečení základního vzdělávání, předškolního vzdělávání a provozu školní družiny zřídilo Statutární město Brno, městská

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha Standard č. 7 SMĚRNICE Verze 9 - zkrácená k podávání a vyřizování připomínek, podnětů, stížností, oznámení a petic osob, kterým jsou poskytovány sociální služby Tato Směrnice k podávání a vyřizování připomínek,

Více

Směrnice č. 04/2008 o postupu školy při poskytování informací

Směrnice č. 04/2008 o postupu školy při poskytování informací Střední odborná škola automobilní a Střední odborné učiliště automobilní Dukla 313, 562 01 Ústí nad Orlicí Směrnice č. 04/2008 o postupu školy při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o

Více

STÍŽNOSTI. Dětská psychiatrická nemocnice Opařany. Verze 4.00 Působnost: DPN Opařany Skartační znak: A 10

STÍŽNOSTI. Dětská psychiatrická nemocnice Opařany. Verze 4.00 Působnost: DPN Opařany Skartační znak: A 10 STÍŽNOSTI S13 Stížnosti Platnost od: Zpracovala: Schválila: 1. 9. 2016 Ing. Tatjana Nagyová náměstkyně pro personalistiku a kvalitu prim. MUDr. Iva Hodková ředitelka DPN Verze 4.00 Působnost: DPN Opařany

Více

PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald

PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald Číslo dokumentu: S 0116 Vydání č.: 02 Platnost od: 12. 02. 2016 Účinnost od: 01. 03. 2016 Zpracoval: Ing. Josef Paďour Dne: 10. 02. 2016 Podpis: Schválil:

Více

vedoucí přímé péče sociální pracovnice ředitelka Verze: 01

vedoucí přímé péče sociální pracovnice ředitelka Verze: 01 Zvyšování kvality poskytované sociální služby Nahrazuje: Proces nový dokument Jméno a příjmení Funkce Podpis Seniorpark Valašské Meziříčí, Domov pro seniory Žerotínova 1568 757 01 Valašské Meziříčí Zpracování:

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVLÍČKOVA BRODU

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVLÍČKOVA BRODU SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HAVLÍČKOVA BRODU Domov pro seniory, Reynkova 3643, 580 01 Havlíčkův Brod Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory 1. Jméno a příjmení žadatele:

Více

Prováděcí dokument k Metodice pro aktualizaci Krajské sítě sociálních služeb v Moravskoslezském kraji

Prováděcí dokument k Metodice pro aktualizaci Krajské sítě sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Prováděcí dokument k Metodice pro aktualizaci Krajské sítě sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH ÚVOD... 4 KRAJSKÁ ZÁKLADNÍ SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB... 5 1 VSTUP NOVÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO KRAJSKÉ

Více

III / Jednání se zájemcem o sociální službu

III / Jednání se zájemcem o sociální službu STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, Domov se zvláštním režimem DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70869812 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Více

Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory, Reynkova 3643, Havlíčkův Brod

Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory, Reynkova 3643, Havlíčkův Brod Žádost o poskytování sociální služby domov pro seniory v zařízení Domova pro seniory, Reynkova 3643, Havlíčkův Brod 1. Jméno a příjmení žadatele: (u žen uveďte i rodné příjmení) 2. Den, měsíc a rok narození:

Více

POKYNY PRO ŽADATELE O PODPORU v rámci Programu na podporu systému pro nakládání s autovraky, podle Příloh VI Směrnice MŽP č.

POKYNY PRO ŽADATELE O PODPORU v rámci Programu na podporu systému pro nakládání s autovraky, podle Příloh VI Směrnice MŽP č. POKYNY PRO ŽADATELE O PODPORU v rámci Programu na podporu systému pro nakládání s autovraky, podle Příloh VI Směrnice MŽP č. 6/2010 Pokyny pro žadatele Program na podporu systému pro nakládání s autovraky

Více

sociální pracovnice sociální pracovnice Schválení: Mgr. J. Deylová vedoucí zařízení Verze: 02

sociální pracovnice sociální pracovnice Schválení: Mgr. J. Deylová vedoucí zařízení Verze: 02 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: II SQ 04/2014 - Smlouva o poskytnutí sociální služby - verze 01 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Karolinka Pod Obecnicu 308 756 05

Více

Den podání žádosti. Žádost o poskytování sociální služby v Domě seniorů Mladá Boleslav ... den, měsíc, rok místo okres. Trvalé bydliště, PSČ

Den podání žádosti. Žádost o poskytování sociální služby v Domě seniorů Mladá Boleslav ... den, měsíc, rok místo okres. Trvalé bydliště, PSČ Žádost o poskytování sociální služby v Domě seniorů Mladá Boleslav Den podání žádosti. Žadatel.. příjmení (popř. rodné jméno) jméno (křestní). Narozen den, měsíc, rok místo okres Trvalé bydliště, PSČ..

Více

Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů Stříbrné Terasy (dále jen DSST)

Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů Stříbrné Terasy (dále jen DSST) Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů Stříbrné Terasy (dále jen DSST) Razítko den podání žádosti číslo jednací 1. Žadatel Příjmení.. Jméno..... Rodné příjmení:... Rodinný stav Státní příslušnost.....

Více

Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o.

Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o. MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDA J Ů Sociální služby města Žďár nad Sázavou, p.o. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 52 DNE: 31. 10. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 824 /2016 /Ssm NÁZEV: Pravidla pro výběr uživatelů ANOTACE: Materiál

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Oblastní charita Uherský Brod Druh služby Sociálně terapeutická dílna Identifikátor 6420497 Forma služby Ambulantní forma Název zařízení

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Strana 1 z 5 Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Stručný obsah Směrnice upravuje způsob poskytování informací Domovem na hradě Rychmburk. Jméno Funkce

Více

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od 01. 09. 2018

Více

Standardy kvality sociálně právní ochrany dětí

Standardy kvality sociálně právní ochrany dětí Standardy kvality sociálně právní ochrany dětí Standard č. 1 Místní a časová dostupnost MěÚ Černošice poskytuje sociálně-právní ochranu (dále jen SPO) následovně: Pondělí 8:00 17:00 Úterý 8:00 16:00 Středa

Více

Žádost o poskytování služby v Domově pro seniory Havlíčkův Brod

Žádost o poskytování služby v Domově pro seniory Havlíčkův Brod Žádost o poskytování služby v Domově pro seniory Havlíčkův Brod (vyplní podatelna) 1. Žadatel příjmení jméno (křestní) 2. Datum narození 3. Státní příslušnost (případně povolení k pobytu, pobytová karta

Více

SMĚRNICE O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

SMĚRNICE O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Domov pro seniory Dobřichovice se sídlem Brunšov 365, Všenory 252 31 SMĚRNICE O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Číslo předpisu S-31 Vypracoval: Bc. Robert Pitrák, Spisový znak Skartační znak Schválil:

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Cílem těchto pravidel je upravit závazný postup při přijímání a vyřizování petic a stížností. Podle ustanovení 102 odst.

Více

18.Rozhodnutí o přednostním umístění žadatele ve smyslu odst. 16 může mít formu:

18.Rozhodnutí o přednostním umístění žadatele ve smyslu odst. 16 může mít formu: Pravidla pro podávání žádostí o přijetí do pobytových zařízení sociálních služeb, jejich evidování a vyřizování a pravidla pro umísťování žadatelů do pobytových zařízení sociálních služeb. 1. Zájemce o

Více

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY

SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST I PŘEDMĚT ÚPRAVY, POJMY, SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY A AKTY PŘEDMĚT A CÍL ÚPRAVY 1. Tato směrnice upravuje postup veřejného zadavatele obce Lány (dále

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova , Pardubice tel.:

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova , Pardubice tel.: SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova 646-649, 530 12 Pardubice tel.: 466 262 345 e-mail: dubina@ssmpce.cz Standard č. 7 Pravidla a metodika pro podávání, evidenci

Více

Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic

Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic Rada města Roztoky schválila dne 7. 12. 2016 dle 102 odst. 2 písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Pořadové číslo: Datum podání:. Žádost o poskytování služby Azylového domu Šromova. Omezení ve svéprávnosti: ano x ne

Pořadové číslo: Datum podání:. Žádost o poskytování služby Azylového domu Šromova. Omezení ve svéprávnosti: ano x ne ZÁJEMCE: Trvalé bydliště: Telefon: Měsíční příjmy: Kontaktní adresa: Pořadové číslo: Datum podání:. Máte zdravotní omezení? ano x ne Pokud ano, jaké? Omezení ve svéprávnosti: ano x ne Občanství EU: ano

Více

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i.

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vnitřní předpis č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vypracovala: Mgr. Lenka Pokorná Schválil: Bc. Petr Herynek Účinnost od: 1. 9. 2016 Vnitřní

Více

Vnitřní směrnice č. 41. Poskytování informací žadatelům (dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím)

Vnitřní směrnice č. 41. Poskytování informací žadatelům (dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím) Vnitřní směrnice č. 41 Poskytování informací žadatelům (dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím) Platnost od 1. 5. 2017 Schválila: Mgr. Simona Hašová 1 Článek I Základní ustanovení

Více

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby v Charitním domově Moravec

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby v Charitním domově Moravec Česká katolická charita CHARITNÍ DOMOV MORAVEC Moravec 53, 592 54 Moravec tel. 566 673 716 IČO 0044 53 55 www.charitamoravec.cz Den podání žádosti: Evidenční číslo žádosti: Žádost o poskytnutí pobytové

Více

Směrnice o postupu školy při poskytování informací

Směrnice o postupu školy při poskytování informací Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Směrnice o postupu školy při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Číslo dokumentu:

Více

Ulice, č.p... PSČ. Okres.. Telefonní kontakt.. 4. Adresa pro doručování pošty. 5. Je-li žadatel příjemcem důchodu: druh důchodu.

Ulice, č.p... PSČ. Okres.. Telefonní kontakt.. 4. Adresa pro doručování pošty. 5. Je-li žadatel příjemcem důchodu: druh důchodu. Žádost o poskytování sociální služby v Domově důchodců Velká Bíteš 1. Žadatel Den podání žádosti Číslo evidenční Příjmení Jméno Rodné příjmení Rodinný stav 2. Narozen Datum narození (den, měsíc, rok) Rodné

Více

Jednací řád Etické komise společnosti B.Braun Avitum Bulovka

Jednací řád Etické komise společnosti B.Braun Avitum Bulovka Etická komise B Braun Avitum Bulovka je jmenována jednatelem společnosti. prostředků, nezavedených metod a jejich posuzování v souladu s platnými právními předpisy. Její hlavní činností je plnění povinností

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Domov Sněženka Jeseník, příspěvková organizace Moravská 814/2, 790 01 Jeseník Směrnice Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (účinnost od 1.7.2017) Čl. 1

Více

Část: 32. VYŘIZOVÁNÍ STÍŢNOSTÍ

Část: 32. VYŘIZOVÁNÍ STÍŢNOSTÍ Základní škola Moravská Třebová, Kostelní náměstí 21, okres Svitavy příspěvková organizace se sídlem 571 01 Moravská Třebová, Kostelní náměstí 21 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část: 32. VYŘIZOVÁNÍ STÍŢNOSTÍ Č.j.:

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obsah ÚVOD... 2 1. Vysvětlení základních pojmů... 2 2. Kdo může podnět, připomínku, stížnost podat... 2 3. Jak se dozvědět o možnosti podat

Více

Směrnice o svobodném přístupu k informacím. vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq. II. C. 19 Směrnice o provozních. wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Směrnice o svobodném přístupu k informacím. vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq. II. C. 19 Směrnice o provozních. wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

Více

Městská část Praha 6 vyhlašuje programovou dotaci

Městská část Praha 6 vyhlašuje programovou dotaci Městská část Praha 6 vyhlašuje programovou dotaci Dotační program na podporu obnovy památkově významného objektu či souboru na rok 2016 (dále jen Památková dotace) Cílem Památkové dotace Městské části

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálních služeb Znojmo, příspěvková organizace U Lesíka 3547/ 11 669 02 Znojmo ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ZVOLTE POŽADOVANOU SOCIÁLNÍ SLUŽBU DOMOV PRO SENIORY DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

Více

Směrnice pro vyřizování stížností a petic podaných Městskému úřadu v Klatovech

Směrnice pro vyřizování stížností a petic podaných Městskému úřadu v Klatovech Směrnice pro vyřizování stížností a petic podaných Městskému úřadu v Klatovech Rada města Klatov vydává v souladu s ustanovením 102, odst. 2, písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění,

Více

Článek 1 Předmět úpravy

Článek 1 Předmět úpravy UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 4/2014 Věc Postup při přípravě, vydávání, zveřejňování a evidenci vnitřních norem Univerzity Pardubice Působnost všechny zaměstnance a organizační útvary Účinnost 18. srpna

Více

Žádost o poskytování služby v Domě seniorů Mladá Boleslav

Žádost o poskytování služby v Domě seniorů Mladá Boleslav Žádost o poskytování služby v Domě seniorů Mladá Boleslav Den podání žádosti. Žadatel.. příjmení (popř. rodné jméno) jméno (křestní). Narozen den, měsíc, rok místo okres Trvalé bydliště, PSČ.. telefon...

Více

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace J. Haška 1082/12, 679 61 Letovice, IČ: 71 23 27 45, č. ú. 35 4327880247/0100 Místo pro podací razítko CSSML: ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ

Více

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY

ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace J. Haška 1082/12, 679 61 Letovice, IČ: 71 23 27 45, č. ú. 35 4327880247/0100 Místo pro podací razítko CSSML: ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ

Více

3. Podmínky dotačního řízení Obecné podmínky pro podání žádosti o doplatek dotace

3. Podmínky dotačního řízení Obecné podmínky pro podání žádosti o doplatek dotace Vyhlášení dotačního řízení o poskytnutí doplatku neinvestiční účelové dotace na pokrytí výdajů na činnosti vykonávané obcí s rozšířenou působností v agendě sociálně-právní ochrany dětí za rok 2018 Ministerstvo

Více

Obecní úřad Radslavice. Standard kvality sociálně-právní ochrany dětí. podle zákona č. 359/1999Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění

Obecní úřad Radslavice. Standard kvality sociálně-právní ochrany dětí. podle zákona č. 359/1999Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění Obecní úřad Radslavice Standard kvality sociálně-právní ochrany dětí podle zákona č. 359/1999Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění 1 Obecní úřad Radslavice je v souladu s ustanovením 4 zákona

Více