Článek 1 Předmět úpravy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Článek 1 Předmět úpravy"

Transkript

1 UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 4/2014 Věc Postup při přípravě, vydávání, zveřejňování a evidenci vnitřních norem Univerzity Pardubice Působnost všechny zaměstnance a organizační útvary Účinnost 18. srpna 2014 Číslo jednací RPO/0030/14 Vypracoval Bc. Alice Michalů, referát organizační JUDr. Pavel Horák, referát právní Předkládá Mgr. Martina Víghová, vedoucí Oddělení právní a organizační Schválil Ing. Petr Gabriel, MBA, kvestor Článek 1 Předmět úpravy 1. Tato směrnice upravuje postup při přípravě, vydávání, zveřejňování a evidenci vnitřních norem Univerzity Pardubice (dále jen univerzita ) v souladu s vnitřními předpisy univerzity a organizačním řádem Vedení univerzity realizuje řídící a organizační činnost s využitím systému vnitřních norem, kterými jsou směrnice, příkazy nebo opatření a oznámení. Vydávání vnitřních norem stanoví čl. 5 Statutu Univerzity Pardubice. 3. Vnitřní normy vydávané univerzitou vydává rektor k provedení a zajištění povinností univerzity vyplývajících z právních předpisů nebo z vnitřních předpisů univerzity. 4. Vydané vnitřní normy nesmějí být v rozporu s obecně závaznými právními předpisy a vnitřními předpisy univerzity. Evidence vydaných vnitřních norem je prováděna v souladu se spisovým a skartačním řádem Pro okruh podřízených organizačních útvarů a zaměstnanců nebo metodicky řízených organizačních útvarů součástí univerzity může příslušný prorektor nebo kvestor vydávat závazný metodický pokyn. Článek 2 Vymezení základních pojmů 1. Směrnice jsou řídící akty metodického charakteru obsahující formy a metody postupu jednotně předpokládané pro výkon uvedených činností. Obsah směrnice zpravidla tvoří předmět úpravy, vlastní obsah směrnice, který se člení na jednotlivé články a závěrečné ustanovení. Při stanovení povinností nebo kompetencí jednotlivých organizačních útvarů se ve směrnici uvádí pouze název součásti univerzity nebo organizačního útvaru nebo pracoviště, případně pracovní funkce odpovědného zaměstnance. Směrnice nesmí odporovat právním předpisům nebo vnitřním předpisům univerzity, k jejichž provádění byly vydány a je nutné dbát na jejich aktuálnost. Za aktuálnost obsahu vnitřních norem odpovídá předkladatel. 1 Směrnice Univerzity Pardubice č. 26/2006 Organizační řád Univerzity Pardubice 2 Směrnice Univerzity Pardubice č. 4/2013 Spisový a skartační řád Univerzity Pardubice

2 2. Příkazy nebo opatření obsahují souhrn rozhodnutí a úkolů zavazujících stanovený okruh osob v souvislosti s realizací jedné, časově ohraničené společné věci. Jsou obvykle rozděleny na část úvodní, v níž jsou uvedeny důvody a cíle jejich vydání, a část přikazovací, v níž jsou stanoveny časově termínované úkoly přímo zavazující konkrétní vedoucí zaměstnance a jejich podřízené. 3. Oznámení jsou akty řízení obsahující informace o důležitých skutečnostech, s nimiž je nutné seznámit širší okruh zaměstnanců a studentů, např. sdělení informující o konkrétním právním předpise a právech a povinnostech z něho vyplývajících. 4. Metodické pokyny obsahují metodický postup upřesnění vnitřních norem. Metodické pokyny se nepředkládají k připomínkovému řízení. Článek 3 Příprava vnitřní normy vydávané univerzitou 1. Návrh na vydání vnitřní normy navrhuje vedoucí organizačního útvaru, do jehož odborné kompetence zpracovávaná problematika spadá (dále jen předkladatel ) a předkládá ji ke schválení nadřízenému prorektorovi nebo kvestorovi. Návrh na vydání vnitřní normy musí obsahovat okruhy problémů, které má vnitřní norma řešit, stanovit povinnosti jednotlivých organizačních útvarů při jejich zajištění a způsob jejich realizace. 2. Předkladatel při přípravě návrhu vnitřní normy od počátku spolupracuje s referentem organizačního referátu (dále jen organizační referent ), který koordinuje postup přípravy vnitřní normy a připomínkové řízení. Návrh vnitřní normy předkladatel předloží organizačnímu referentovi v elektronické podobě. 3. Potřebu součinnosti dalších organizačních útvarů při tvorbě návrhu vnitřní normy konzultuje předkladatel s nadřízeným prorektorem nebo kvestorem. Organizační referent po dohodě a ve spolupráci s předkladatelem organizuje a koordinuje připomínkové řízení a v rámci přípravy vnitřní normy i spolupráci s dalšími organizačními útvary, kterým přísluší k připravované vnitřní normě vyjádření. 4. Organizační referent předloží návrh vnitřní normy k připomínkovému řízení ostatním organizačním útvarům, které se k navrhovanému obsahu mají možnost vyjádřit. Své stanovisko k obsahu ve formě revizí v textu předají zpět organizačnímu referentovi, který ji se všemi obdrženými připomínkami předá předkladateli. Předkladatel připomínky zapracuje do textu směrnice nebo je odmítne a svůj názor sdělí podateli připomínky. V případě, že nedojde ke shodě mezi předkladatelem a organizačními útvary, může organizační referent, na žádost předkladatele, svolat řešitelskou schůzku k uzavření připomínek. 5. Připomínkového řízení se vždy povinně účastní vedoucí ekonomického odboru, právník a referent kontroly. Je-li to žádoucí vzhledem k obsahu vnitřní normy, je možné doplnit připomínkové řízení o další osoby nebo organizační útvary. 6. Předkladatel odpovídá za obsah a úplnost vnitřní normy a její soulad se zvláštními právními předpisy.

3 7. Právník odpovídá za soulad obsahu vnitřní normy s vnitřními předpisy univerzity 3 a za formální úpravu vydané vnitřní normy. 8. Vedoucí Ekonomického odboru odpovídá za soulad vnitřní normy s vnitřními předpisy 4. Rovněž posuzuje ekonomické dopady, souvislosti a jejich řešení v předkládaném návrhu. 9. Návrh vnitřní normy, ve znění dohodnutém se zúčastněnými organizačními útvary, předloží předkladatel nadřízenému prorektorovi nebo kvestorovi, který s navrhovaným zněním vnitřní normy seznámí vedení univerzity. Předkladatel následně zajistí zapracování případných připomínek do návrhu vnitřní normy a předá ji organizačnímu referentovi k vydání. 10. Organizační referent provede finální úpravu, v případě potřeby i závěrečnou konzultaci se všemi odbornými pracovníky, kteří se na tvorbě vnitřní normy podíleli, a zajistí před jejím schválením posouzení referátem auditu, kontroly a vyřizování stížností. 11. Každý návrh nové vnitřní normy nebo návrh na úpravu stávající vnitřní normy musí v záhlaví obsahovat úvodní tabulku, která je přílohou č. 1. Organizační referent vyplní údaje v úvodní tabulce a vyplní průvodku, která je přílohou č. 2. Současně zajistí evidenci návrhu vnitřní normy v podacím deníku elektronického informačního systému modulu Spisová služba (dále jen podací deník ). 12. Průvodka vnitřní normy musí být vždy potvrzena předkladatelem, zpracovatelem, pokud návrh připravuje podřízený pracovník předkladatele, organizačním referentem, právníkem, referentem kontroly a vedoucím ekonomického odboru. 13. Návrh vnitřní normy před jejím podpisem rektorem schvaluje prorektor nebo kvestor nadřízený předkladateli a prorektor pro vnitřní záležitosti. 14. Ustanovení odstavců 1 až 13 se použije i pro změny vnitřních norem (dodatky). Článek 4 Vydání, distribuce a zveřejnění vnitřní normy 1. Organizační referent, po podpisu vnitřní normy rektorem, elektronicky zašle vnitřní normu na vědomí všem vedoucím zaměstnancům univerzity. Seznamy vedoucích zaměstnanců fakult a jejich aktualizaci zajistí Oddělení lidských zdrojů. 2. Organizační referent zajistí zveřejnění vnitřní normy, včetně příloh, v elektronické podobě na intranetovém serveru univerzity. V případě změny vnitřní normy zpracuje a zajistí zveřejnění nového úplného znění. 3. U zrušených vnitřních norem provede organizační referent v archivu vnitřních norem na intranetovém serveru poznámku o jejich neplatnosti a zajistí přesunutí neplatné vnitřní normy z příslušné oborové skupiny do archivu norem. 4. Ustanovení odstavců 1 až 3 se použije i pro změny vnitřních norem zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů; Pravidla hospodaření Univerzity Pardubice.

4 Článek 5 Centrální evidence vnitřních norem 1. Jednotná centrální evidence vnitřních norem vydávaných univerzitou (dále jen registr ) je vedena Oddělením právním a organizačním. Organizační referent přiřazuje každé nové vnitřní normě univerzity pořadové číslo, pod nímž bude vydána. Směrnice, příkazy nebo opatření a oznámení se vždy číslují zvlášť, a to od čísla 1/ rok vydání. 2. Číslo jednací uvedené v záhlaví vnitřní normy je generováno automaticky při evidenci návrhu vnitřní normy v podacím deníku. 3. Originály vydaných vnitřních norem v písemné podobě, včetně dodatků, jsou uloženy na Oddělení právním a organizačním. 4. Organizační referent na základě centrální evidence průběžně kontroluje platnost vnitřních norem zveřejněných na intranetovém serveru univerzity. 5. Za aktuálnost obsahu vnitřních norem odpovídá předkladatel. V případě, že organizační referent zjistí, že obsah vnitřní normy je v rozporu s právními předpisy nebo vnitřními předpisy univerzity, upozorní na tuto skutečnost předkladatele. Článek 6 Závěrečná ustanovení 1. Zrušuje se Směrnice Univerzity Pardubice č. 26/2006 Postup při přípravě, vydávání, zveřejňování a evidenci vnitřních norem Univerzity Pardubice. 2. Tato směrnice nabývá platnosti dnem podpisu. V Pardubicích dne prof. Ing. Miroslav Ludwig, CSc. rektor Přílohy: Příloha č. 1 Vzor záhlaví vydávané vnitřní normy Univerzity Pardubice, Příloha č. 2 Průvodka návrhu vnitřní normy Univerzity Pardubice.

5 Příloha č. l Směrnice Univerzity Pardubice č. 4/2014 Vzor Záhlaví vydávané vnitřní normy Univerzity Pardubice Věc Působnost Účinnost Číslo jednací Vypracoval Předkládá 1) Schválil UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice / Příkaz / Oznámení č. x/20xx název určení koho (např. všechny útvary univerzity) dd mm rrrr RPO xxxxx zpracovatel (vedoucí organizačního útvaru nebo jím pověřený pracovník útvaru) předkladatel (vedoucí organizačního útvaru) prorektor nebo kvestor 1) v případě, že předkladatel je zároveň i osobou, která normu vytváří, jsou kolonky Vypracoval/Předkládá spojené

6 Příloha č. 2 Směrnice Univerzity Pardubice č. 4/2014 PRŮVODKA NÁVRHU VNITŘNÍ NORMY UNIVERZITY PARDUBICE předkládaného k podpisu statutárnímu zástupci univerzity Evidenční číslo - PID: Název vnitřní normy: Datum zadání: Druh vnitřní normy: Předkladatel - jméno a podpis zodpovědné osoby Útvar: Normu prověřil a schválil: Jméno, příjmení, titul podpis datum zpracovatel: - za obsah a formální náležitosti právník: - za soulad s vnitřními předpisy a formální úpravu vedoucí ekonomického odboru: - za ekonomické náležitosti organizační referent: - za úplnost připomínkového řízení referent kontroly: další osoby nebo organizační útvary: prorektor nebo kvestor: prorektor pro vnitřní záležitosti: - schválil k podpisu rektora INFORMACE PRO CENTRÁLNÍ REGISTR NOREM: Platnost od: (datum zveřejnění) Poznámka: Zrušuje se: Zařazení do skupiny: (číslo a název předešlých norem, které se novou normou ruší) (číslo a název skupiny norem podle odborné působnosti)

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 Vnitřní předpisy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Pravomoc k vydávání vnitřních předpisů III. Působnost pověřeného proděkana

Více

Opatření děkana č. 1/2012, kterým se vydává směrnice o interních předpisech fakulty

Opatření děkana č. 1/2012, kterým se vydává směrnice o interních předpisech fakulty Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 Opatření děkana č. 1/2012, kterým se vydává směrnice o interních předpisech fakulty V Praze dne 11.1.2012 O B S A H strana Čl.

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

Opatření děkana č. 16/2017

Opatření děkana č. 16/2017 Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 Opatření děkana č. 16/2017 k oběhu, uzavírání a archivaci smluv a objednávek Čl. I Úvodní ustanovení 1) Toto opatření upravuje uzavírání

Více

Směrnice rektorky SR 01/2015

Směrnice rektorky SR 01/2015 SR 01/2015 Strana č. 1 z 9 Směrnice rektorky SR 01/2015 Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: 1. 1. 2015 1. 1. 2015 Podpis: Ing.

Více

Zásady řízení dokumentů

Zásady řízení dokumentů Masarykova univerzita Pedagogická fakulta MU-IS/7392/2014/69850/PdF-1 Směrnice děkana č. 7/2010 Zásady řízení dokumentů (ve znění účinném od 1. 2. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento vnitřní předpis.

Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento vnitřní předpis. Základní škola a Mateřská škola, Strážek, příspěvková organizace se sídlem Strážek 27 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠ a MŠ12/2013/KN A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, okres Nymburk příspěvková organizace nám. B. Hrozného 12, 289 22 Lysá nad Labem ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 18/2012 Jar Spisový znak, skartační znak: A.1.

Více

Základní škola Jihlava, Jungmannova 6, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Spisový znak Skartační znak 273 /12 A.1.

Základní škola Jihlava, Jungmannova 6, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Spisový znak Skartační znak 273 /12 A.1. Základní škola Jihlava, Jungmannova 6, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Spisový znak Skartační znak 273 /12 A.1. A5 Vypracoval: Mgr. Ivana Málková ředitelka školy Schválil: Mgr. Ivana

Více

Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Černá, ředitelka školy

Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Černá, ředitelka školy Základní škola Libiš, okres Mělník příspěvková organizace se sídlem Školní 10, 277 11 Neratovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak O3 /2019 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Černá,

Více

Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. PaedDr. Pavel Štefl, ředitel školy

Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. PaedDr. Pavel Štefl, ředitel školy Základní škola Jindřichův Hradec III, Vajgar 692, příspěvková organizace se sídlem 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 11 /2018 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: PaedDr. Pavel Štefl, ředitel

Více

ČÁST I. Úvodní ustanovení. Článek 1. Článek 2 Základní pojmy, definice a zkratky

ČÁST I. Úvodní ustanovení. Článek 1. Článek 2 Základní pojmy, definice a zkratky UNIVERZITA PARDUBICE Opatření rektora č. 1/2017 Věc Postup při podávání žádostí o akreditaci studijního programu, její rozšíření či prodloužení doby platnosti Působnost pro všechny organizační útvary UPa

Více

1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Č.j.: Spisový / skartační znak S 2/ V 10. Vochyánová Irena, ředitelka školy

1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Č.j.: Spisový / skartační znak S 2/ V 10. Vochyánová Irena, ředitelka školy Mateřská škola Bruntál, Komenského 7 příspěvková organizace, IČ 62352776, tel. 554715016, mobil 739074818, E-mail: mahenka@atlas.cz, adresa: Komenského 7, Bruntál 792 01 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový

Více

ČINNOST ODDĚLENÍ PROJEKTOVÝCH PRACÍ NA VŠTE

ČINNOST ODDĚLENÍ PROJEKTOVÝCH PRACÍ NA VŠTE Směrnice č. 4/2017 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ČINNOST ODDĚLENÍ PROJEKTOVÝCH PRACÍ NA VŠTE Datum vydání: 27. 2. 2017 Účinnost od: 1. 4. 2017 Účinnost do: odvolání

Více

SMĚRNICE - ORGANIZAČNÍ ŘÁD

SMĚRNICE - ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak Vypracoval: Schválil: Základní škola Mšeno, příspěvková organizace se sídlem Boleslavská 360, 277 35 Mšeno SMĚRNICE - ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2/2015 A.1. A5 Mgr. Jiřina Trunková,

Více

Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI

Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI Městský obvod Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI Rada městského obvodu Pardubice VI Kostnická 865, 530 06 Pardubice Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI Čl. 1

Více

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice Základní škola a Mateřská škola Chlebičov, příspěvková organizace, Školní 105, 747 32 Chlebičov 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 115 /2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Milena Široká, ředitelka školy Ilja

Více

Základní škola Most, J. A. Komenského 474, příspěvková organizace J. A. Komenského 474, Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola Most, J. A. Komenského 474, příspěvková organizace J. A. Komenského 474, Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola Most, J. A. Komenského 474, příspěvková organizace J. A. Komenského 474, 434 01 Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD Spisový a skartační znak 1.1.1. A 10 Vypracovala: Schválila: Mgr. Lenka Firmanová, ředitelka

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Směrnice č.: 1 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 3 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 19.12.2017 Vydal/schválil: Bc. Petr Štika, MBA, LL.M. Dne: 19.12.2017 Zpracovatel:

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Směrnice č.: 1 Vydání č.: 1 Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Účinnost: 01.09.2016 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. tajemník ÚMČ Brno-střed Vydal/schválil: Bc. Petr

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem, nám. B. Hrozného 12, okres Nymburk příspěvková organizace nám. B. Hrozného 12, 289 22 Lysá nad Labem ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č. j.: 29/2016 Jar Spisový znak,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Liběchov, okres Mělník ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: 01/ŠPE/2014 Spisový znak Skartační znak Počet příloh: Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: Směrnice

Více

UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 13/2007 ve znění dodatku č. 1 Pravidla pro zveřejňování závěrečných prací a jejich základní jednotnou formální úpravu

UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 13/2007 ve znění dodatku č. 1 Pravidla pro zveřejňování závěrečných prací a jejich základní jednotnou formální úpravu Věc: Působnost pro: Účinnost od: 1. října 2007 Číslo jednací: Předkládá: UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 13/2007 ve znění dodatku č. 1 Pravidla pro zveřejňování závěrečných prací a jejich základní jednotnou

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ Příloha č. 1 usnesení RMO Plzeň 2 Slovany č. 46/2014 ze dne 12. 03. 2014 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ÚŘADU MĚSTSKÉHO OBVODU PLZEŇ 2-SLOVANY ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ VÝBORY RADA

Více

Zásady studentské grantové soutěže. Článek 1 Interní grantová agentura

Zásady studentské grantové soutěže. Článek 1 Interní grantová agentura Univerzita Pardubice Směrnice č. 1/2010 ve znění dodatku č. 1 a 2 Věc Studentská grantová soutěž Působnost všechny útvary univerzity Účinnost dnem vydání Číslo jednací RPO/0036/09 Vypracovala a předkládá

Více

ZŠ a MŠ Jindřichov, okres Bruntál

ZŠ a MŠ Jindřichov, okres Bruntál ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 1: Organizační řád ZŠ Č.j.: 577/2017/ZS/ST Spis. znak Skart. znak 1.1 A 10 Vypracovala: Schválila: Mgr. Zlata Steuerová Mgr. Zlata Steuerová Pedagogická rada projednala dne 30.

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č P VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 7. srpna 2002 č. 769 + P o Statutu Rady pro výzkum a vývoj a o jmenování členů Rady pro výzkum a vývoj V l á d a I. s c h v a l u j e Statut

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Velemín, příspěvková organizace se sídlem Velemín 170,411 31 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2011/2012 Mgr. Ladislava Malíková, ředitelka školy

Více

Základní škola Dolní Beřkovice, okres Mělník ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy

Základní škola Dolní Beřkovice, okres Mělník ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy ORGANIZAČNÍ ŘÁD č.j. 1/2012 Spisový / skartační znak 1 /2012 A.1. A5 Vypracovala: Schválila: Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy Mgr. Jana Basařová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2012

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Hany Benešové a Mateřská škola Bory, příspěvková organizace Bory 161, 594 61 Bory ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: 134/2008 Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne: 23.4.2008 Směrnice nabývá

Více

Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková, Referát pro vědu a tvůrčí činnost prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D. prorektor pro vědu a tvůrčí činnost

Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková, Referát pro vědu a tvůrčí činnost prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D. prorektor pro vědu a tvůrčí činnost Univerzita Pardubice Směrnice č. 6/2015 Věc Studentská grantová soutěž Působnost všechny útvary univerzity Účinnost 1. ledna 2016 Číslo jednací RPO/0048/15 Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková,

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

Směrnice rektora č. 3 / Organizační řád Univerzitní knihovny Technické univerzity v Liberci

Směrnice rektora č. 3 / Organizační řád Univerzitní knihovny Technické univerzity v Liberci Směrnice rektora č. 3 / 2018 Název: Organizační řád Univerzitní knihovny Technické univerzity v Liberci Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: doc. RNDr. Pavel Satrapa, Ph.D. prorektor Právní kontrola:

Více

Základní umělecká škola Nehvizdy, příspěvková organizace se sídlem Bedřicha Mouchy 243, Nehvizdy 2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní umělecká škola Nehvizdy, příspěvková organizace se sídlem Bedřicha Mouchy 243, Nehvizdy 2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní umělecká škola Nehvizdy, příspěvková organizace se sídlem Bedřicha Mouchy 243, 250 81 Nehvizdy 2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.jednací/ Spisový znak/ Skartační znak 01/2018 A.1. A10 Vypracoval: Schválil:

Více

Martin Hnízdo, Administrativní bezpečnost Ing. Aleš Pék, vedoucí Technického odboru Ing. Petr Gabriel, MBA, kvestor

Martin Hnízdo, Administrativní bezpečnost Ing. Aleš Pék, vedoucí Technického odboru Ing. Petr Gabriel, MBA, kvestor UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 2/2013 Věc Používání úředních razítek a pečetí na Univerzitě Pardubice Působnost pro všechny útvary Univerzity Pardubice Účinnost 20. června 2013 Číslo jednací RPO/0015/13

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní umělecká škola Jeseník ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 1/2015 1/2015 Vypracoval: Bc. Tomáš Uhlíř, ředitel školy Schválil: Bc. Tomáš Uhlíř, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

Základní umělecká škola Habartov, okres Sokolov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní umělecká škola Habartov, okres Sokolov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní umělecká škola Habartov, okres Sokolov, příspěvková organizace se sídlem Habartov, Komenského 312, 357 09 Č.j.: Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Směrnice nabývá

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ

Statutární město Brno, městská část Brno-střed ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ ŘÍZENÍ VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Směrnice č.: 1 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 2 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 23.02.2017 Vydal/schválil: Bc. Petr Štika, MBA, LL.M. Dne: 23.02.2017 Zpracovatel:

Více

Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder

Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března 2018 OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder V souladu s čl. 12 odst. 2 Statutu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy (dále jen fakulta

Více

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení POKYN REKTORA č. 2/2018 PRAVIDLA VZNIKU, SCHVALOVÁNÍ A ZMĚN NÁVRHŮ STUDIJNÍCH PROGRAMŮ AKADEMIE STING, o.p.s. Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) AKADEMIE STING, o.p.s. (dále jen

Více

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk Směrnice pro nakládání s osobními údaji Městský úřad Vamberk Copyright Pro IT, a. s., 2010 Obsah 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Citlivé údaje... 4 3. Pověřené osoby... 5 4. Bezpečnost informací... 6 4.1.

Více

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě MĚSTO LANŽHOT Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě V souladu s ustanovením 102, odst. 2, písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, schvaluje rada města tento organizační

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Výboru pro obranné plánování

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Výboru pro obranné plánování B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a č. 3 k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 23. června 2014č 23 Jednací řád Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád (dále jen Jednací řád )

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941, 580 01 Havlíčkův Brod, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 1 /2012 Vypracoval: Mgr.Miloš Fikar, ředitel

Více

ČÁST PRVNÍ DRUHY VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ

ČÁST PRVNÍ DRUHY VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Instrukce č. 1/2017 Ministerstva spravedlnosti ze dne 6. 12. 2016, č. j. 17/2016-LO-ORG, o postupu při vypracování vnitřních předpisů a sdělení Ministerstva spravedlnosti (publikační instrukce) Ministerstvo

Více

SMĚRNICE REKTORA Č. 2/2013

SMĚRNICE REKTORA Č. 2/2013 Vysoké učení technické v Brně Datum vydání: 2. září 2013 Čj.: 095/90111/13 Za věcnou stránku odpovídá: prorektor pro strategický rozvoj Za oblast právní odpovídá: Správní odbor rektorátu Závaznost: všechny

Více

o zadávání veřejných zakázek

o zadávání veřejných zakázek Rada města Velké Meziříčí vydává tuto vnitřní směrnici č. 3/2012, o zadávání veřejných zakázek Zpracovatel: Rozsah působnosti: Mgr. Ivana Pacalová, právník odboru výstavby a regionálního rozvoje Městský

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Výboru pro kybernetickou bezpečnost

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Výboru pro kybernetickou bezpečnost B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 3. května 2017 č. 18 Jednací řád Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád (dále jen Jednací řád ) je

Více

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Číslo: Datum: 21. 2. 2018 Opatření rektora, kterým se vydává Organizační řád Rektorátu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ STATUT GRANTOVÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY (úplné znění) (zrušeno usnesením vlády ze dne 7. srpna 2002 č. 770) P ř í l o h a č. 2 k usnesení vlády ze dne 13. června 2001 č. 590 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 Č. j.: 5 227/2009/DI Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí ministra dopravy ze dne 24. května 2007, kterým se vydává úplné znění statutu Drážní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola, Praha 4, V Ladech 6 V Ladech 6, 149 00, Praha 4 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ZSEB/152/2016/STR Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2016 Směrnice nabývá platnosti

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Společenstva českých optiků a optometristů, z.s.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Společenstva českých optiků a optometristů, z.s. Příloha č. 1 k usnesení SČOO-P č. 025/02/16 ze dne XX. XX. 2016 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Společenstva českých optiků a optometristů, z.s. Představenstvo Společenstva českých optiků a optometristů (dále též jen

Více

Jubilejní základní škola Masarykova a mateřská škola, Nové Bránice p.o. Nové Bránice 131, Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Jubilejní základní škola Masarykova a mateřská škola, Nové Bránice p.o. Nové Bránice 131, Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j. 150817 V Nových Bránicích 17. 8. 2015 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy

Více

ROZHODNUTÍ GŘ č. 4/2017

ROZHODNUTÍ GŘ č. 4/2017 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Generální ředitelství Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 ROZHODNUTÍ GŘ č. 4/2017 Věc: Určení zaměstnanců pro zajištění systému managementu hospodaření s

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou 1 Městský úřad Němčice nad Hanou Palackého nám. 3 798 27 Němčice nad Hanou Typ vnitřní normy: Směrnice č. 11/2017 Název dokumentu: ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou Zpracoval: Ing. Ivana

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Postavení a působnost úřadu. Článek 3 Organizační struktura úřadu. Článek 4 Řízení úřadu

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Postavení a působnost úřadu. Článek 3 Organizační struktura úřadu. Článek 4 Řízení úřadu INTERNÍ SMĚRNICE Č. 9/2014 MĚSTSKÝ ÚŘAD MODŘICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD schváleno Radou města Modřice dne 2014-04-07 Účinnost 2014-04-07 Zpracovala Bc. Andrea Kovářová Strana 1 (celkem 6) ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO

Více

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení.

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení. Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Palackého nám. 4 P.O. Box 60 128 01 Praha 2 Příloha 1 k příkazu ředitele ÚZIS ČR č. 14/2018 ze dne 31. července 2018 Statut Řídící rady projektů

Více

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH číslo: R 344 datum: 20. 12. 2016 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Proces střednědobého plánování sociálních služeb v Třinci

Proces střednědobého plánování sociálních služeb v Třinci Označení dokumentu: S/18/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: 01.09. 2015 Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 9/1 MĚSTO

Více

I. v y d á v á m. Podklady pro provedení inventury. Způsob provedení inventury. Pokladní knihy k Evidence cenin k 31.3.

I. v y d á v á m. Podklady pro provedení inventury. Způsob provedení inventury. Pokladní knihy k Evidence cenin k 31.3. UNIVERZITA PARDUBICE Příkaz rektora č. 1/2017 Věc Časový plán inventarizace majetku a závazků v roce 2017 Působnost pro pracoviště Univerzity Pardubice Účinnost od 1. března 2017 Číslo jednací: RPO/0007/17

Více

Organizační řád Domova pro seniory v Perninku, příspěvková organizace (dále jen domov )

Organizační řád Domova pro seniory v Perninku, příspěvková organizace (dále jen domov ) Organizační řád Strana 1 (celkem 6) Organizační řád Domova pro seniory v Perninku, příspěvková organizace (dále jen domov ) Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád domova je základní organizační

Více

Evidence a distribuce razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci

Evidence a distribuce razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci B3-08/1-PR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍKAZ REKTORA UP (PR) B3-08/1-PR Evidence a distribuce razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: V souladu s čl. V odst. 1 směrnice rektora UP č. B3-07/4

Více

Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Příspěvková organizace 1.

Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Příspěvková organizace 1. Vypracoval: Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Příspěvková organizace 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Mgr. Jana Jandáčková, ředitelka školy Schválil: Mgr. Jandáčková Jana, ředitelka školy Směrnice nabývá

Více

Organizační řád Moravské zemské knihovny v Brně

Organizační řád Moravské zemské knihovny v Brně Organizační řád Moravské zemské knihovny v Brně vydaný na základě článku III., odst. 2b zřizovací listiny Moravské zemské knihovny v Brně (dále jen MZK ) vydané Ministerstvem kultury ČR 30. 11. 2011. A.

Více

ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 K O N T R O L N Í Ř Á D V PRAZE DNE...

ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 K O N T R O L N Í Ř Á D V PRAZE DNE... ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 K O N T R O L N Í Ř Á D V PRAZE DNE... 1 Kontrolní řád Úřadu městské části Praha 7 Tento kontrolní řád stanovuje zásady kontrolní činnosti, prováděné jak v rámci samostatné působnosti,

Více

o zadávání veřejných zakázek

o zadávání veřejných zakázek Rada města Velké Meziříčí vydává tuto vnitřní směrnici č. 1/2016, o zadávání veřejných zakázek Zpracovatel: Rozsah působnosti: Mgr. Michal Cichý, právník odboru výstavby a regionálního rozvoje Městský

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA VE ZNĚNÍ DODATKŮ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA VE ZNĚNÍ DODATKŮ Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Směrnice č. 8/2010 Č.j.VŠTE:1187/2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH AKTUALIZOVANÁ PODOBA

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 1064/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 989 ze dne 17.12.2014 Směrnice rady městské části k rozdělení kompetencí ve vztahu k příspěvkovým organizacím zřízeným městskou

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Pravidla Rady města Kuřimi č. P1/2018/RM PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Článek I. Obecná ustanovení 1. Tato Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností (dále jen Pravidla ) vydává v souladu

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 č. j.: 228/2017/DI-2 Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí generálního a č. 228/2017/DI-1 ze dne 29. 3. 2017 Účinnost od: 1. 4. 2017 Schválil dne:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Všeobecná ustanovení

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Všeobecná ustanovení Základní škola a Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace Kamenná 404/4, 466 01 Jablonec nad Nisou tel. 778 525 991, e-mail reditel@zskamennajbc.cz ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Speciální základní škola Rožmitál pod Třemšínem, příspěvková organizace se sídlem Komenského 622, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: OŘ 1/2/2012 Vypracoval:

Více

Část: 32. VYŘIZOVÁNÍ STÍŢNOSTÍ

Část: 32. VYŘIZOVÁNÍ STÍŢNOSTÍ Základní škola Moravská Třebová, Kostelní náměstí 21, okres Svitavy příspěvková organizace se sídlem 571 01 Moravská Třebová, Kostelní náměstí 21 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část: 32. VYŘIZOVÁNÍ STÍŢNOSTÍ Č.j.:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Část I. - Všeobecná ustanovení

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Část I. - Všeobecná ustanovení ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecná ustanovení Na základě ustanovení 9 odst. 1 zákona č. 65/1965 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento organizační předpis. Část I. - Všeobecná

Více

Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 01 Broumov. Směrnice rady města č. 1/2005. O zadávání zakázek

Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 01 Broumov. Směrnice rady města č. 1/2005. O zadávání zakázek Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 01 Broumov Směrnice rady města č. 1/2005 O zadávání zakázek Čl. I. Úvodní ustanovení 1) Touto směrnicí se stanovuje postup města, jeho orgánů a organizačních složek,

Více

Směrnice k sestavování rozpočtu a střednědobého výhledu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI)

Směrnice k sestavování rozpočtu a střednědobého výhledu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) Příloha č. 1 k Rozhodnutí ředitele č. 20/2015 Směrnice k sestavování rozpočtu a střednědobého výhledu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) 1. Úvod a vymezení pojmů 1.1. Směrnice k sestavování

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 Č. j.: 542/2014/DI-2 Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí ministra dopravy ze dne 28. prosince 2006, kterým se vydává úplné znění statutu Drážní

Více

STATUT CENTRA NOVÝCH TECHNOLOGIÍ VE STROJÍRENSTVÍ FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

STATUT CENTRA NOVÝCH TECHNOLOGIÍ VE STROJÍRENSTVÍ FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Akademický senát Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně podle článku 6, odstavce 5 Statutu FSI VUT projednal dne 5. 12. 2013 návrh tohoto statutu a děkan Fakulty strojního inženýrství

Více

Opatření děkana č. 15/2016 k oběhu, uzavírání a archivaci smluv

Opatření děkana č. 15/2016 k oběhu, uzavírání a archivaci smluv Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 Opatření děkana č. 15/2016 k oběhu, uzavírání a archivaci smluv Čl. I Úvodní ustanovení 1) Toto opatření upravuje uzavírání a archivaci

Více

vnitřní předpis Příkaz - úplné znění 7/2014

vnitřní předpis Příkaz - úplné znění 7/2014 vnitřní předpis Příkaz - úplné znění Strana: 1/5 1. Věc: Postupy při určování a sjednávání cen 2. Osobní působnost (závaznost): Tento Příkaz je závazný pro všechny zaměstnance Úřadu, kteří plní úkoly při

Více

Interní předpis č. 7/2010 o posuzování, schvalování a evidenci archivních pomůcek

Interní předpis č. 7/2010 o posuzování, schvalování a evidenci archivních pomůcek Státní oblastní archiv v Plzni Č. j. SOAP/006-1625/2010 V Plzni dne 30. června 2010 Interní předpis č. 7/2010 o posuzování, schvalování a evidenci archivních pomůcek 1. Tímto interním předpisem se stanovují

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Praha 10 - Hostivař Kozinova 1000 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 1 ZŠ - OŘ /2005 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 20.6.2005 Mgr. Helena Fučíková,

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Č.j.: 3/12/51924/Moos PŘÍKAZ REKTORA č. 1/2012 Pravidla pro kompetence a odpovědnosti při správě informačního systému ČVUT Pravidla pro kompetence a odpovědnosti při

Více

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od Dětský domov, Senožaty 199, 394 56 Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne 29. 12. 2014 Platný od 1.1.2015 OBSAH: Část I. - Úvodní ustanovení Část II. - Rozsah svěřených agend Část III. - Závěrečná

Více

Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic

Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic MĚSTSKÝ OBVOD PARDUBICE III Rada městského obvodu Vnitřní směrnice č. 14/2013 Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic ve znění dodatku č. účinného od Obsah: Část I.

Více

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne Organizační řád Směrnice číslo 1 organizace verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Předpis Organizační řád Forma nařízení Vnitřní směrnice Číslo 27 Verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Tato verze ruší předpis tentýž

Více

Ročník 2018 částka zpřístupněna 27. června 2018

Ročník 2018 částka zpřístupněna 27. června 2018 L I S T JAMU Ročník 2018 částka zpřístupněna 27. června 2018 OBSAH: 35. Směrnice o Fondu rozvoje výzkumné činnosti (platnost 27. června 2018, účinnost 28. června 2018) SMĚRNICE ze dne 27. června 2018 o

Více

Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1. Účel Jednacího řádu RHSD. Článek 2. Jednání Plenární schůze RHSD ČR

Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1. Účel Jednacího řádu RHSD. Článek 2. Jednání Plenární schůze RHSD ČR J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1 Účel Jednacího řádu RHSD V návaznosti na platný Statut Rady hospodářské a sociální dohody ČR (dále jen RHSD ČR) upravuje Jednací

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2017

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2017 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 35/2017 Název: Vnitřní kontrolní systém na Univerzitě Karlově Účinnost: 1. 5. 2017 1 Vnitřní kontrolní systém na UK Čl. 1 Úvodní ustanovení Cílem tohoto opatření

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 2/2016 k zadávání veřejných zakázek. Část I Základní ustanovení

OPATŘENÍ DĚKANA č. 2/2016 k zadávání veřejných zakázek. Část I Základní ustanovení Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 2/2016 k zadávání veřejných zakázek Část I Základní ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Opatření

Více

Ročník 2018 částka zpřístupněna 29. března 2018

Ročník 2018 částka zpřístupněna 29. března 2018 L I S T JAMU Ročník 2018 částka zpřístupněna 29. března 2018 OBSAH: 21. Směrnice o Fondu rozvoje výzkumné činnosti (platnost 29. března 2018, účinnost 30. března 2018) SMĚRNICE ze dne 29. března 2018 o

Více

Směrnice Rady městské části Praha 2 k aplikaci zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Směrnice Rady městské části Praha 2 k aplikaci zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Příloha k usnesení RMČ č.79 ze dne 19. 2. 2009 Směrnice Rady městské části Praha 2 k aplikaci zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Čl. 1 Preambule Rada

Více

SŽDC M20/MP001 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20

SŽDC M20/MP001 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20 Změna č. 0 Účinnost od 21. července 2015 č.j.: S27771/2015-SŽDC-O13 Počet listů: 10 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Úroveň

Více

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak 214 /2012 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 3.9.2012 Směrnice nabývá účinnosti dne: 3.9.2012 1. Působnost a zásady směrnice

Více

INSTRUKCE PRO SME č. 3/2016 Obsah popisu organizační struktury a systému řízení pro zajištění měření emisí

INSTRUKCE PRO SME č. 3/2016 Obsah popisu organizační struktury a systému řízení pro zajištění měření emisí INSTRUKCE PRO SME č. 3/2016 Obsah popisu organizační struktury a systému řízení pro zajištění měření emisí Tato instrukce je vydána z důvodu sjednocení činnosti stanic měření emisí (dále jen SME ) v souvislosti

Více

MĚSTO Uničov. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Právní postavení výboru

MĚSTO Uničov. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Právní postavení výboru MĚSTO Uničov Statut výborů Zastupitelstva města Uničova Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut výborů Zastupitelstva města Uničova (dále jen "výborů") upravuje pravidla pro přípravu, jednání, způsob usnášení

Více

Organizační řád. Vzdělávacího institutu Středočeského kraje

Organizační řád. Vzdělávacího institutu Středočeského kraje Organizační řád Vzdělávacího institutu Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků se sídlem Lázeňská 826, 289 12 Sadská Závazný pro: zaměstnance Vzdělávacího institutu Středočeského

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. Z ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. Z ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. Z-29-005-14 ze dne 22.4.2014 Pravidla pro schvalování účetní závěrky městské části Praha 12 29. zasedání Zastupitelstva mě stské č ásti 1.

Více