MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE"

Transkript

1 Městská policie Písek V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Program prevence kriminality na rok kolo NÁVRH USNESENÍ Rada města, s návrhem programu prevence kriminality na rok kolo a) souhlasí b) souhlasí s připomínkami c) nesouhlasí d) jiné usnesení Návrh předkládá JUDr. Ondřej Veselý starosta Návrh zpracoval Jan Liška velitel městské policie

2 Důvodová zpráva: V souladu s vládou schválenou Strategií prevence kriminality v České republice na léta 2012 až 2015 a zásad pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci 2. kola Programu prevence kriminality v roce 2014, č.j.: MV /OP-2014 podává město Písek projekt se žádosti o státní účelovou dotaci v oblasti prevence kriminality. Projekt města Písku, rok ) Písek 2. SVM PČR, rok 2014 (speciální výslechové místnosti) Cílem projektu je změna stávající nepříznivé situace v rámci traumatizujícího, nešetrného a nadbytečně opakovaného vyslýchání dětí, seniorů a dalších obětí a svědků trestné činnosti policií. Tedy hlavní důvod pro vybudování výslechových místností v budově ÚO PČR Písek (Na Výstavišti) je nepoškozovat dítě, seniory - oběť, svědka trestné činnosti a zmírnit tak traumatický zážitek prožité události. Cílem je vybudovat místnosti, které se budou zásadně odlišovat od tradičních policejních kanceláří, aby nutný pobyt dítěte, seniorů a dalších obětí a svědků trestné činnosti byl co nejméně traumatizující (v souladu se zák. č.45/2013 Sb. O obětech trestných činů). Vedení výslechu v takto zařízených místností umožní usnadnit kontakt s policií a chránit dítě a další osoby před nepříjemnými zážitky způsobenými standardním prostředím policejního pracoviště. Zároveň je nutné zajistit podrobný audio i video záznam pro další využití orgánů v trestním řízení, soudních znalců aj. a umožnit komunikaci vyslýchajícího policisty s psychologem, soudcem, OSPOD, PPP, atd. - celkové finanční náklady projektu ,- Kč (z toho: dotace MVČR ,- Kč + spoluúčast města 8 000,- Kč) Doporučení zpracovatele: Zadavatel doporučuje projekt Písek 2. SVM PČR, rok 2014 schválit a předložit jej na Jihočeský krajský úřad České Budějovice a Ministerstvo vnitra ČR se žádostí o státní účelovou dotaci dle příslušných směrnic a nařízení. Vztah k rozpočtu: Finanční náklady povinné spoluúčasti města Písek nejsou kryty rozpočtem v kap. 720 městská policie, nutné schválení v rámci rozpočtové změny Zastupitelstvem města dne Legislativní rámec: Zásady pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Programu prevence kriminality v roce 2014, č.j.: MV /OP Usnesení Vlády ČR ze dne 14. prosince 2011 č. 925 ke Strategii prevence kriminality v České republice na léta 2012 až Vztah ke strategickému plánu: --- Přílohy: č.1 Projekt: Písek 2. SVM PČR, rok 2014 stránka 2 (celkem 8)

3 Příloha č. 1 Projekt - programu prevence kriminality Název: Písek 2. SVM PČR, rok 2014 Autor a realizátor projektu: PČR Písek, Město Písek plk. Mgr. Jiří Surma - vedoucí ÚO PČR Písek kpt. Mgr. Josef Bláha - vrchní komisař ÚO Písek Jaroslav Rapant - manažer prevence kriminality Jan Liška - velitel Městská policie Písek Město Písek předložilo v 1. kole v rámci Programu prevence kriminality na MVČR (únor 2014) projekt na vybudování speciálních výslechových a poradenských místností v budově PČR Písek. Republikovým výborem pro prevenci kriminality (dále RVPPK) však byla státní účelová dotace pokrácena a přidělena nižší ( ,- Kč) než původní požadovaná ( ,-Kč). Město Písek z tohoto důvodu využívá možnost doplnění projektu ve vyhlášeném 2. kole dotačního Programu prevence kriminality na neinvestiční projekty. Nejedná se o nový projekt, ale o doplnění projektu o materiál, který nebyl pořízen z projektu SVM, PČR, rok 2014 č. 1 (schválen RVPPK 2014) Cíl projektu Cílem projektu je změna stávající nepříznivé situace v rámci traumatizujícího, nešetrného a nadbytečně opakovaného vyslýchání dětí, seniorů a dalších obětí a svědků trestné činnosti policií. Tedy hlavní důvod pro vybudování výslechové místnosti na ÚO PČR Písek je nepoškozovat dítě, seniory - oběť, svědka trestné činnosti a zmírnit tak traumatický zážitek prožité události. Cílem je vybudovat místnosti, které se budou zásadně odlišovat od tradičních policejních kanceláří, aby nutný pobyt dítěte, seniorů a dalších obětí a svědků trestné činnosti byl co nejméně traumatizující (v souladu se zák. č.45/2013 Sb. O obětech trestných činů). Vedení výslechu v takto zařízených místností umožní usnadnit kontakt s policií a chránit dítě a další osoby před nepříjemnými zážitky způsobenými standardním prostředím policejního pracoviště. Zároveň je nutné zajistit podrobný audio i video záznam pro další využití orgánů v trestním řízení, soudních znalců aj. a umožnit komunikaci vyslýchajícího policisty s psychologem, soudcem, OSPOD, PPP, atd. Cílová skupina Výslechová místnost je určena: pro výslechy dětských obětí a svědků trestné činnosti pro výslechy seniorů jako obětí a svědků trestné činnosti pro výslechy dospělých traumatizovaných násilným nebo mravnostním trestným činem pro výslechy mladých delikventů pro výslechy jiných zranitelných obětí (oběti sexuálních TČ či obětí domácího násilí) pro všechny osoby tělesně a duševně postižené následujících trestných činů: Trestné činy proti životu: vražda, zabití, vražda novorozeného dítěte matkou Trestné činy proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti: znásilnění, pohlavní zneužívání, soulož mezi příbuznými, kuplířství stránka 3 (celkem 8)

4 Trestné činy proti rodině a dětem: týrání svěřené osoby, týrání osoby žijící ve společném obydlí ohrožování výchovy mládeže, svádění k pohlavnímu styku Trestné činy proti svobodě: loupež, vydírání, zbavení osobní svobody, omezování osobní svobody, Prostředky a metody k dosažení cílů Absence specializovaných prostor určených pro výslechy obětí a svědků z řad dětí, ale také dospělých obětí traumatizovaných násilným nebo mravnostním trestným činem, je mnohdy příčinou postupů, jež mohou být v rozporu se zákonem ( 102 odst. 1 tr. řádu) a z hlediska obětí přispívá rostoucí měrou k nežádoucí viktimizaci. Speciální výslechová místnost s kvalitní záznamovou technikou výrazně usnadní provádění neopakovatelných úkonů. Význam dokumentace a videozáznamu: kdykoli v průběhu trestního řízení je možno objektivně přezkoumat dodržení zákonných podmínek výslechu zlepšuje objektivnost protokolace výslechu přesný záznam slovního vyjádření vyslýchané osoby, zachycení neverbálních prvků komunikace umožňuje úplnost, včasnost protokolace poskytuje podklad pro vypracování znaleckého posudku z oboru psychiatrie Časový harmonogram realizace projektu Červen 2014: předložení projektu v rámci 2. kola Programu prevence kriminality MVČR se žádostí o dotaci Červenec - Listopad 2014: realizace projektu Leden 2015: vyhodnocení projektu Způsob kontroly realizace projektu Rozhodujícím a nejdůležitějším kritériem pro hodnocení účelnosti je psychický stav dítěte a ostatních svědků a obětí po provedeném výslechu a úspěšnost provedeného úkonu. Efektivitu projektu budou posuzovat v souvislosti s jednotlivými případy na základě výsledků činnosti vedoucí pracovníci. Stanovení kritérií a způsobu hodnocení efektivity dopadů projektu a způsoby kontroly, udržitelnost v rámci strategie PK MVČR: počet zrealizovaných výslechů dětí v procesním postavení oběť trestného činu počet zrealizovaných výslechů dětí v procesním postavení svědek trestného činu počet zrealizovaných výslechů dětí v procesním postavení pachatel trestného činu zcela výjimečné případy počet zrealizovaných výslechů mladistvých v procesním postavení oběť trestného činu počet zrealizovaných výslechů žen v procesním postavení oběť trestného činu počet zrealizovaných výslechů seniorů v procesním postavení oběť trestného činu sledování a vyhodnocování statistických dat na úseku trestné činnosti v oblasti, pro kterou jsou vhodné výslechy ve speciálních výslechových místnostech řádná evidence procesních úkonů prováděných ve speciálních výslechových místnostech evidenční list SVM počet využití SVM jinými subjekty soud, Pedagogicko-psychologická poradna, OSPOD, atd. Popis projektu - celkově V projektu budou využity tři připravené místnosti v budově ÚO PČR Písek. První místnost bude vybavena audio-video technikou (záznam výslechu), dětským nábytkem, kobercem, hračkami a doplňky, tak aby působila příjemně a důvěryhodně stránka 4 (celkem 8)

5 na děti. Prostředí musí zmírnit stres z návštěvy policejního útvaru a přispět ke snadnější komunikaci. Druhá místnost bude vybavena audio-video technikou (záznam výslechu) nábytkem, kobercem a doplňky, tak aby působila příjemně a důvěryhodně na seniory, tělesně a duševně postižené osoby, znásilněné ženy, oběti domácího násilí, atd. kteří jsou oběti nebo svědky TČ. Prostředí musí zmírnit stres z návštěvy policejního útvaru a přispět ke snadnější komunikaci. V druhé místnosti bude také umístěno polopropustné jednostranné zrcadlo-sklo sloužící k pasivnímu monitorování činnosti probíhající ve výslechové místnosti výhradně zúčastněnými osobami (ne do dětské místnosti - dítě je chráněno před negativními vlivy spojenými s vyšetřovacím úkonem). Toto zrcadlo bude sloužit k prováděným rekognicím, aby se zamezilo osobnímu kontaktu mezi pachatelem a obětí nebo utajovaným svědkem Třetí místnost bude technická (monitorovací) a bude vybavena audiovizuální a počítačovou technikou pro účely pořízení a zpracování záznamu (zvuku a obrazu), a to včetně výstupu na přenosová média. Prostřednictvím bezdrátového zařízení bude možnost také zasahovat do výslechu formou pokládání dodatečných otázek. Popis projektu doplnění 2. SVM PČR, rok 2014 (viz. příloha: Písek -2. SVM PCR, rok 2014) První místnost bude vybavena dětským nábytkem, malou LED TV a doplňky, tak aby působila příjemně a důvěryhodně na děti. Druhá místnost bude vybavena audio-video technikou (záznam výslechu), doplňkovým nábytkem, tak aby působila příjemně a důvěryhodně na seniory, tělesně a duševně postižené osoby, znásilněné ženy, oběti domácího násilí. Třetí místnost bude technická (monitorovací) a bude vybavena počítačovou technikou. Záznam obrazu a zvuku (upřesnění): Záznam obrazu z výslechových místností bude prováděn IP kamerami. Dvě přehledové kamery budou umístěny v protilehlých rozích místnosti u stropu, budou zaznamenávat veškerý prostor. Třetí kamera, opět umístěná u stropu, s ohledem na konkrétní místní podmínky, bude nasměrována do prostoru, kde by měl převážně probíhat výslech a bude umožňovat detailní přiblížení (až 18x optický zoom). Ke každé kameře bude připojen externí citlivý mikrofon s všesměrovou charakteristikou (toto zařízení bude umístněno v místnostech č.1 a č.2). Tyto mikrofony budou připojeny na prodlužovacím přívodu (kabel bude vhodně částečně skrytý) s možností je přemístit podle potřeby pro zajištění vyšší kvality zaznamenávaného rozhovoru. Kamery budou připojeny ethernet kabely (pevná instalace) přímo do záznamového zařízení a budou napájeny ze záznamového zařízení pomocí funkce PoE. Obraz i zvuk ze všech kamer bude nahráván na digitálním záznamovém zařízení do třech samostatných kanálů. Obraz snímaný kamerami bude možné sledovat na LCD TV (HDMI připojení) umístěné v technické místnosti na zdi pomocí držáku s možností natočení podle potřeby. Ovládání záznamového zařízení bude prováděno s využitím lokálně připojeného monitoru LCD (VGA připojení) a USB myši. Pro poslech zvuku budou použity aktivní reproduktory, s možností regulace basů a výšek, připojené do záznamového zařízení. Záznamové zařízení bude také připojeno do LAN sítě pro možnost vzdáleného ovládání. Zálohu záznamu bude možné provést na připojený externí disk (USB Flash disk, USB Pevný disk). stránka 5 (celkem 8)

6 Místnosti budou vybaveny přesně podle nastavených standardů pro vybavení podobných speciálních výslechových místností. Na vhodnosti vybavení místnosti se podíleli rovněž specialisté na úseku trestných činů páchaných na dětech, mládeži a seniorech. Stavební práce Stavební práce potřebné k realizaci projektu zajistí ÚO PČR Písek vlastními prostředky. Realizaci projektu schválila a doporučila Policie České republiky, Městská police Písek, pracovní skupina pro prevenci kriminality, MVČR. Zpracovaný návrh vychází z požadavků zadavatele města Písek a PČR a stanovil předběžnou cenu za realizaci projektu na ,- Kč. Po možném schválení státní dotace MVČR na projekt bude realizováno výběrové (poptávkové) řízení. Technický návrh a popis projektu Technický návrh systému vychází z požadavku zadavatele: Projekt Speciální výslechové místnosti PČR Písek, rok 2014 Název: Písek 2. SVM PČR, rok 2014 realizace v budově PČR Písek Hlavní cíle posilování práv dětí a ostatních obětí, svědků trestné činnosti - cestou zamezení sekundární viktimizace v rámci trestního řízení, posilování zákonnosti a kvality úkonů v trestním řízení Náklady Rozpočet projektu Celkem: ,- Kč 68 dotace MVČR ,-Kč spoluúčast město Písek Cílová skupina Výslechová místnost je určena: -pro výslechy dětských obětí a svědků trestné činnosti -pro výslechy seniorů jako obětí a svědků trestné činnosti -pro výslechy dospělých traumatizovaných násilným nebo mravnostním trestným činem -pro výslechy mladých delikventů -pro výslechy jiných zranitelných obětí (oběti sexuálních TČ či obětí domácího násilí) -pro výslechy osob tělesně a duševně postižených Řízení projektu manažer PK, vedoucí ÚO PČR Písek Doporučení projekt je potvrzením potřebnosti speciálních výslechových místností v Jihočeském kraji stránka 6 (celkem 8)

7 Projekt byl konzultován s odborníky MVČR, Policie ČR, Jihočeského kraje a ostatními městy působícími v prevenci kriminality. Předběžná cenová kalkulace Viz. příloha: Písek - 2. SVM PCR, rok 2014 Cena vč. DPH ,-Kč stránka 7 (celkem 8)

8 stránka 8 (celkem 8)

Program prevence kriminality na rok Speciální výslechové místnosti v Pardubickém kraji. Příloha č. 3 výzvy

Program prevence kriminality na rok Speciální výslechové místnosti v Pardubickém kraji. Příloha č. 3 výzvy Program prevence kriminality na rok 2012 Speciální výslechové místnosti v Pardubickém kraji Projekt Speciální výslechové místnosti v Pardubickém kraji je připravován a bude realizován ve spolupráci Krajského

Více

Zkušenosti s využitím videokonferencí v trestním řízení

Zkušenosti s využitím videokonferencí v trestním řízení Zkušenosti s využitím videokonferencí v trestním řízení Zkušenosti s využitím videokonferencí v trestním řízení Plk. JUDr. Václav KUČERA, ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje Zkušenosti

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Městská policie Písek V Písku dne: 01.12.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 15.12.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Program prevence kriminality na rok 2017. NÁVRH USNESENÍ Rada města, s návrhem Programu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Městská policie Písek V Písku dne: 27.1.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 4.2.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Program prevence kriminality na rok 2016. NÁVRH USNESENÍ Rada města, s návrhem Programu

Více

Program prevence kriminality pro rok 2013 Příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje na aktivity v oblasti prevence kriminality

Program prevence kriminality pro rok 2013 Příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje na aktivity v oblasti prevence kriminality Program prevence kriminality pro rok 2013 Příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje na aktivity v oblasti prevence kriminality Finanční prostředky ze státního rozpočtu, z kapitoly MV Příjemcem dotace je

Více

SPOLUPRÁCE ŠKOLY S POLICIÍ ČR PŘI PREVENCI A PŘI VYŠETŘOVÁNÍ KRIMINALITY DĚTÍ A MLÁDEŽE A KRIMINALITY NA DĚTECH A MLÁDEŽI PÁCHANÉ

SPOLUPRÁCE ŠKOLY S POLICIÍ ČR PŘI PREVENCI A PŘI VYŠETŘOVÁNÍ KRIMINALITY DĚTÍ A MLÁDEŽE A KRIMINALITY NA DĚTECH A MLÁDEŽI PÁCHANÉ Základní škola, Liberec, ul. 5.května 64/49, příspěvková organizace tel: 485 105 631 e-mail: info@zs5kveten.cz SPOLUPRÁCE ŠKOLY S POLICIÍ ČR PŘI PREVENCI A PŘI VYŠETŘOVÁNÍ KRIMINALITY DĚTÍ A MLÁDEŽE A

Více

Čl. 1 Obecné ustanovení. Čl. 2 Využití finančních prostředků

Čl. 1 Obecné ustanovení. Čl. 2 Využití finančních prostředků MINISTERSTVO VNITRA odbor prevence kriminality Podmínky pro uvolňování účelově vyčleněných finančních prostředků na realizaci rezortního Programu Ministerstva vnitra v oblasti prevence kriminality na rok

Více

por. Bc. Jiří Ištvaník por. Bc. Petr Buřič

por. Bc. Jiří Ištvaník por. Bc. Petr Buřič KOMERČNÍ SEXUÁLNÍ ZNEUŢÍVÁNÍ DĚTÍ Z POHLEDU POLICEJNÍ PRAXE (netradiční) por. Bc. Jiří Ištvaník por. Bc. Petr Buřič POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY SLUŢBA KRIMINÁLNÍ POLICIE A VYŠETŘOVÁNÍ 1. ODDĚLENÍ OBECNÉ KRIMINALITY

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů DNE: 11.2.2019 JEDNACÍ ČÍSLO: 112/2019/MP NÁZEV: Plán prevence kriminality ANOTACE: V rámci prevence kriminality města je nutné schválit Plán prevence

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor RIMM V Písku dne: 25.10.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.11.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení žádosti Rekonstrukce Sladovny 7. etapa k předložení do 29. výzvy ROP NUTS II Jihozápad.

Více

SPOLUPRÁCE ŠKOLY S POLICÍ

SPOLUPRÁCE ŠKOLY S POLICÍ Vypracoval: Základní škola Česká Lípa, Školní 2520 SPOLUPRÁCE ŠKOLY S POLICÍ 1 Schválil: Účinnost od : 1.9.2005 Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním,

Více

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie hl.m.prahy KRIMINALITA Pomáhat a chránit

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie hl.m.prahy KRIMINALITA Pomáhat a chránit POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRIMINALITA 2012 Pomáhat a chránit Kriminalita v roce 2012 Pokles kriminality v roce 2012-2,4 % Nejnižší kriminalita od roku 2002 72 345 (-30502) Nejvyšší objasněnost od roku 2003

Více

prezentace Policie ČR, Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, Územního odboru Kolín a Městské Policie Kolín

prezentace Policie ČR, Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, Územního odboru Kolín a Městské Policie Kolín prezentace Policie ČR, Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, Územního odboru Kolín a Městské Policie Kolín Město Kolín 2 Založeno před rokem 1261 31077 obyvatel Rozloha 35 km2 Důležitý železniční

Více

Informace Ministerstva vnitra o průběžném plnění Národního akčního plánu prevence domácího násilí na léta 2011 2014

Informace Ministerstva vnitra o průběžném plnění Národního akčního plánu prevence domácího násilí na léta 2011 2014 Informace Ministerstva vnitra o průběžném plnění Národního akčního plánu prevence domácího násilí na léta 2011 2014 Plnění koordinační role dle usnesení k NAP DN (ve spolupráci se zmocněnkyní pro lidská

Více

SYSTÉM VČASNÉ INTERVENCE KARLOVY VARY. Karlovy Vary 2010

SYSTÉM VČASNÉ INTERVENCE KARLOVY VARY. Karlovy Vary 2010 SYSTÉM VČASNÉ INTERVENCE KARLOVY VARY Karlovy Vary 2010 Příprava projektu Dlouhodobá kvalitní spolupráce subjektů péče o ohrožené děti Komise a pracovní skupina prevence kriminality Grantový systém města

Více

00 - Technická zpráva

00 - Technická zpráva Část dokumentace: SYSTÉM ŘÍZENÍ A DISTRIBUCE AUDIO A VIDEO SIGNÁLŮ ŠKOLÍCÍCH MÍSTNOSTÍ 00 - Technická zpráva Stavba: Investor: Místo stavby: Stupeň: Mendelova univerzita v Brně Mendelova univerzita v Brně

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2013

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2013 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 100008-2/ČJ-2014-0012OR Praha 03. března 2013 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám zástupce starosty MČ JUDr. Petra LACHNITA P r a

Více

Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje. Kriminalita v roce 2012

Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje. Kriminalita v roce 2012 Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Kriminalita v roce 212 Obsah Základní přehled o kriminalitě. Informace ke speciální pořádkové jednotce. Podrobněji k drogové kriminalitě. 2 Bilanční tisková

Více

Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje

Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: oblast podpory č. 1 - Požární ochrana Číslo a název

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Městská policie Písek V Písku dne: 27.5.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.6.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změna příloh č.2 a č.5 Obecně závazné vyhláška města Písek č. 6/2009 k zabezpečení

Více

Č.j.: KRPA /ČJ KR Praha 08. června 2016

Č.j.: KRPA /ČJ KR Praha 08. června 2016 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 120231-3/ČJ-2016-0012KR Praha 08. června 2016 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám starosty MUDr. Radky KLÍMY P r a h a 5 ZPRÁVA O

Více

Vypořádání připomínky

Vypořádání připomínky V. Vypořádání připomínek Vyhodnocení Strategie prevence kriminality v České republice na léta 2016 až 2020 a Akčního plánu prevence kriminality na léta 2016 až 2020 za rok 2016 Materiál byl dne 3. května

Více

Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 01.02.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.02.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení záměru předložení žádosti o poskytnutí podpory v rámci dotačního programu

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků Centrum J.

Více

Strukturovaný popis projektu

Strukturovaný popis projektu RK03201913, př. 1 počet stran: 6 Příloha č. 2 Strukturovaný popis projektu Název projektu: KPBI: Kraj Vysočina Mezinárodní konference 1. Účel projektu (co, kolik apod. má být realizováno anotace projektu)

Více

Rok Počet místností Počet úkonů celkem Počet úkonů - děti

Rok Počet místností Počet úkonů celkem Počet úkonů - děti Příloha č. 2: Přehled Speciálních výslechových místností a počty v nich realizovaných úkonů Porovnání počtu místností a úkonů v roce 2014 a v roce 2015: Rok Počet místností Počet úkonů celkem Počet úkonů

Více

Priorita 2: Pomoc a poradenství obětem trestné činnosti se zvláštním zaměřením na skupiny zvlášť zranitelných obětí.

Priorita 2: Pomoc a poradenství obětem trestné činnosti se zvláštním zaměřením na skupiny zvlášť zranitelných obětí. Akční plán prevence kriminality města Bruntál na rok 2016 Priorita 1: Rozvoj systému prevence kriminality, posilování spolupráce, kompetence a kapacity relevantních partnerů, rozšiřování prostoru pro působení

Více

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje Vývoj a stav kriminality v MS kraji kpt. Ing. Roman Filo Moravskoslezský kraj základní přehled Počet obyvatel 1 215 098 (2015) Rozloha 5 427 km 2 (6,9%

Více

Městský program. prevence kriminality pro rok Město Smiřice

Městský program. prevence kriminality pro rok Město Smiřice Městský program prevence kriminality pro rok 2011 Město Smiřice OBSAH 1. Úvod...3 2. Podklady pro zpracování programu...3 2.1 Vyhodnocení průzkumu potřeb...3 2.2 Zpráva o bezpečnostní situaci v teritoriu

Více

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz PERSEFONA, o.s. Komplexní služby obětem domácího násilí sexuálního zneužívání znásilnění Vzdělávání laické i odborné veřejnosti Analytická a publikační činnost Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

Více

HODONÍN. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje

HODONÍN. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje HODONÍN Nezavíráme oči před domácím násilím Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje Domácí násilí je nejrozšířenější, nejméně kontrolovanou, nejvíce podceňovanou formou násilí.

Více

Technické požadavky předmětu plnění

Technické požadavky předmětu plnění Příloha č. 1 Smlouvy - Technické požadavky předmětu plnění Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Technické požadavky předmětu plnění Veřejná zakázka Pořízení, instalace a zprovoznění kamerového

Více

Pedofilie v kyberprostoru

Pedofilie v kyberprostoru Pedofilie v kyberprostoru por. Mgr. Hana Tejkalová - komisař Policie České republiky Krajské ředitelství Jihomoravského kraje Územní odbor Blansko email: hanatejkalova@seznam.cz zjištění prvotních informací

Více

Informace o programech v sociální oblasti vyhlašovaných v roce 2017

Informace o programech v sociální oblasti vyhlašovaných v roce 2017 Informace o programech v sociální oblasti vyhlašovaných v roce 2017 Zpracoval(a): Ing. Irena Muczková, Ing. Daniela Hlubková Datum: 13. 1. 2017 Vyhlášené dotační programy financované z rozpočtu MSK v roce

Více

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016)

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016) KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č.j. KRPS-26744-1/ČJ-2018-0106UO Mělník 9. února 2018 Počet listů: 6 Městské úřady, obecní úřady a úřad městyse ležící v teritoriu ÚO

Více

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou. Liberecký kraj

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou. Liberecký kraj Město Rychnov u Jablonce nad Nisou Liberecký kraj Plán práce prevence kriminality na období 2013 2015 OBSAH: 1. Úvod 3 2. Bezpečnostní analýza v období 2010 2012 3 2.1. Hlavní problémové oblasti v oblasti

Více

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji 13. 11. 2013 Workshop: Prevence sociálních a bezpečnostních rizik v transformující se společnosti 21. století Moravskoslezský kraj - vybrané statistické

Více

Ochranu dětí lze pojímat ve dvou základních směrech: - dítě a mladistvý jako pachatel trestného činu. - dítě jako poškozený (oběť) trestným činem

Ochranu dětí lze pojímat ve dvou základních směrech: - dítě a mladistvý jako pachatel trestného činu. - dítě jako poškozený (oběť) trestným činem Ochranu dětí lze pojímat ve dvou základních směrech: - dítě a mladistvý jako pachatel trestného činu - dítě jako poškozený (oběť) trestným činem V obou případech je jim poskytována ze zákona speciální

Více

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Strategické cíle Strategický cíl č.1 Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Cílová skupina lidé se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění, duševního

Více

Sociálně právní ochrana dětí

Sociálně právní ochrana dětí Tento studijní materiál vznikl v rámci projektu Inovace systému odborných praxí a volitelných předmětů na VOŠ Jabok (CZ.2.17/3.1.00/36073) Sociálně právní ochrana dětí VK Mezioborová spolupráce v rámci

Více

VIDEOKONFERENČNÍ ŘEŠENÍ

VIDEOKONFERENČNÍ ŘEŠENÍ VIDEOKONFERENČNÍ ŘEŠENÍ 1. KOMPONENTY 1.1. HLAV NÍ VI DEOKON FEREN ČNÍ JEDNOTK A RadvisionScopia XT1000 Videokonferenční zařízení pro použití v konferenčních místnostech Full HD přenos a zobrazování -

Více

DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 10.09.2013 DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.09.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Směna pozemků s Českou poštou s.p. NÁVRH USNESENÍ

Více

P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L

P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L Bezpečnostní analýza OOP ČR Krnov ( k 30.11.2006) 1. Úvod Stejně

Více

Koncepce prevence kriminality a sociálně patologických jevů Plzeňského kraje na léta 2009 2011

Koncepce prevence kriminality a sociálně patologických jevů Plzeňského kraje na léta 2009 2011 Koncepce prevence kriminality a sociálně patologických jevů Plzeňského kraje na léta 2009 2011 Autoři: Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Centrum aplikované antropologie

Více

ZPRÁVA O BEZPEČNOTNÍ SITUACI

ZPRÁVA O BEZPEČNOTNÍ SITUACI POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE územní odbor Nový Jičín obvodní oddělení Policie ČR Nový Jičín Č.j.KRPT-26326 /ČJ-2014-070414 Nový Jičín 31. ledna 2014 Výtisk

Více

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2015

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2015 BRK-02-2015-10,př. 2 Počet stran: 7 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor sekretariátu hejtmana Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Program prevence kriminality Kraje Vysočina na rok 2015 Obsah 1.

Více

Strukturovaný popis projektu

Strukturovaný popis projektu Strukturovaný popis projektu 1. Cíle projektu (měřitelné i neměřitelné) Cílem konference Řešení elektronického násilí a kyberkriminality je nalézt vhodný systém metodik a organizačních opatření pro zefektivnění

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2015

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2015 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 81477-2/ČJ-2015-0012OR Praha 03. března 2015 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám starosty MUDr. Radky KLÍMY P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více

Aktuální analýza kriminality na území Moravskoslezského kraje a prevence kriminality jako nedílná součást policejní práce

Aktuální analýza kriminality na území Moravskoslezského kraje a prevence kriminality jako nedílná součást policejní práce Aktuální analýza kriminality na území a prevence kriminality jako nedílná součást policejní práce OSTRAVA 3. října 2012 Městské ředitelství Ostrava Moravskoslezského kraje Územní odbory Bruntál, Frýdek-Místek,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 09.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Rekonstrukce Švantlovy ulice - investice do majetku města NÁVRH USNESENÍ Rada

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 20.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměr podání žádosti o dotaci z 30. výzvy z Integrovaného regionálního operačního

Více

Co se realizovalo v přecházejícím roce:

Co se realizovalo v přecházejícím roce: MATEŘSKÁ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRO TĚLESNĚ POSTIŽENÉ, BRNO, KOCIÁNKA 6 ICT plán školy na období od 2. 9. 2013 do 27. 6. 2014 (dle metodického pokynu MŠMT č.j. 30 799/2005-551) Co se realizovalo v přecházejícím

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 V Písku dne: 30.05.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 20.06.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ

Více

ZÁVAZNÝ POKYN. policejního prezidenta ze dne 14. ledna 1998, Čl. 1 Úvodní ustanovení

ZÁVAZNÝ POKYN. policejního prezidenta ze dne 14. ledna 1998, Čl. 1 Úvodní ustanovení POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Datum vydání: 14. ledna 1998 PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU Obsah: Závazný pokyn policejního prezidenta, kterým se upravuje jednotný postup při provozování a využívání informačního

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 16.04.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 29.04.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Smlouva o spolupráci při realizaci projektu Segmentové koncepční dokumenty pro

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Vykázání I. Označení materiálu: Datum vytvoření: 20.10.2013 Vzdělávací

Více

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Bezpečnost v roce 2018

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Bezpečnost v roce 2018 Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje Bezpečnost v roce 2018 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Druhé největší krajské ředitelství policie v České republice. 23 465 spáchaných

Více

Informace o jednání vlády

Informace o jednání vlády Informace o jednání vlády Informace o některých projednaných bodech dne 19. 4. 2017 (celé znění) 3. Návrh poslanců Věry Kovářové, Leoše Hegera, Jiřího Skalického a dalších na vydání zákona, kterým se mění

Více

DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 03.12.2012 DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 06.12.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Konečné schválení smlouvy NÁVRH USNESENÍ Dle

Více

Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe)

Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe) Setkání manažerů PK Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe) Ministerstvo vnitra ČR 2015 1 Terminologie Program prevence kriminality = dotační titul

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Domovní a bytová správa města Písku V Písku dne 15. 9. 2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.09. 2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Financování rekonstrukce domů č.p. 1467, č.p. 1468, nábřeží 1. máje

Více

Pracovní profil vedoucího pracovníka OSPOD

Pracovní profil vedoucího pracovníka OSPOD Městský úřad Sokolov, odbor sociálních věcí příloha S 4 2 Pracovní profil vedoucího pracovníka OSPOD Funkce je přímo podřízena: vedoucímu odboru sociálních věcí kontrolní a koordinační činnost svěřeného

Více

Akční plán pro rok 2013

Akční plán pro rok 2013 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP Semily 2011 Akční plán pro rok 2013 Aktualizovaná verze /duben 2013/ Dokument vznikl v rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních

Více

Vyhodnocení trestné činnosti za rok 2013 Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje

Vyhodnocení trestné činnosti za rok 2013 Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Vyhodnocení trestné činnosti za rok 213 Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje ČR registrovaná kriminalita v krajích rok 213 + 397 +2,76 % 2 ČR registrovaná kriminalita rok 213 3 Celková trestná

Více

PREVENCE KRIMINALITY REALIZOVANÁ KARLOVARSKÝM KRAJEM

PREVENCE KRIMINALITY REALIZOVANÁ KARLOVARSKÝM KRAJEM PREVENCE KRIMINALITY REALIZOVANÁ KARLOVARSKÝM KRAJEM I. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování 22. 23. 9. 2010 Koncepce prevence kriminality Karlovarského kraje na léta 2009-2011

Více

Strukturovaný popis projektu

Strukturovaný popis projektu RK-3-29-3, př. 6 počet stran: 6 Příloha č. 2 Strukturovaný popis projektu Název projektu: Kraj Vysočina Podpora prevence kriminality v kraji. Účel projektu (co, kolik apod. má být realizováno anotace projektu)

Více

Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti

Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti Povinnosti a oprávnění zaměstnanců OSPOD Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti Zaměstnanec je povinen vykonávat činnosti stanovené zákonem č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor živnostenský úřad V Písku dne: 30.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na změnu nařízení č. 2/2009 tržního řádu NÁVRH USNESENÍ Rada města po projednání

Více

Český olympijský výbor. Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému

Český olympijský výbor. Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému Český olympijský výbor Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému SHRNUTÍ Tato Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému ( Směrnice ) stanoví zásady Českého olympijského

Více

Návrh na poskytnutí veřejné finanční podpory sociálním službám pro rok I. kolo dotačního programu

Návrh na poskytnutí veřejné finanční podpory sociálním službám pro rok I. kolo dotačního programu Materiál číslo: 6 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 19.06.2019 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu osobních údajů podle nařízení

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 13.02.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 05.03.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení dokladu o zajištění finančního krytí projektu Město Písek

Více

VYŠKOV. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje

VYŠKOV. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje VYŠKOV Nezavíráme oči před domácím násilím Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje Domácí násilí je nejrozšířenější, nejméně kontrolovanou, nejvíce podceňovanou formou násilí.

Více

Ing. Blanka Fránová Ježková Pedagogická rada projednala dne: Směrnice nabývá účinnosti dne:

Ing. Blanka Fránová Ježková Pedagogická rada projednala dne: Směrnice nabývá účinnosti dne: LINGUA UNIVERSAL soukromá základní škola a mateřská škola s.r.o., Sovova 2, 412 01 Litoměřice Spolupráce předškolních zařízení, škol a školských zařízení s Policií ČR Č.j.: 9/2014/LU-sm Vypracoval: Ing.

Více

VY_32_INOVACE_03_02_02

VY_32_INOVACE_03_02_02 Základní škola praktická Halenkov VY_32_INOVACE_03_02_02 Výchova ke zdraví Domácí násilí Číslo projektu Klíčová aktivita Zařazení učiva v rámci ŠVP Ověřeno Název DUMu Anotace Autor CZ.1.07/1.4.00/21.3185

Více

Jednací místnosti pro státní správu a jejich vybavení audiovizuální technikou pro efektivní sdílení informací. 2. 3. dubna 2007

Jednací místnosti pro státní správu a jejich vybavení audiovizuální technikou pro efektivní sdílení informací. 2. 3. dubna 2007 Jednací místnosti pro státní správu a jejich vybavení audiovizuální technikou pro efektivní sdílení informací. 2. 3. dubna 2007 Obsah jednotlivé prvky místnosti přední x zadní projekce místnosti pro ministerstva

Více

JUDr. Alena Kučerová náměstkyně předsedy Úřadu pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ PŘI PROVOZU BEZPEČNOSTNÍCH SYSTÉMŮ

JUDr. Alena Kučerová náměstkyně předsedy Úřadu pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ PŘI PROVOZU BEZPEČNOSTNÍCH SYSTÉMŮ JUDr. Alena Kučerová náměstkyně předsedy Úřadu pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ PŘI PROVOZU BEZPEČNOSTNÍCH SYSTÉMŮ OSNOVA PREZENTACE Úvod Obecné podmínky pro zpracování informací Bezpečnost

Více

Přehled produktů. Vkročte s námi do éry IP technologie... KATALOG AVTECH SÍŤOVÉ VIDEOREKORDÉRY NVR IP KAMERY SOFTWARE PŘÍSLUŠENSTVÍ

Přehled produktů. Vkročte s námi do éry IP technologie... KATALOG AVTECH SÍŤOVÉ VIDEOREKORDÉRY NVR IP KAMERY SOFTWARE PŘÍSLUŠENSTVÍ Přehled produktů Vkročte s námi do éry IP technologie... 2014 KATALOG AVTECH SÍŤOVÉ VIDEOREKORDÉRY NVR IP KAMERY SOFTWARE PŘÍSLUŠENSTVÍ O společnosti Společnost AVTECH byla založena v roce 1996 a v současné

Více

MM MB má k pro výkon SPO 20 pracovních míst. Rozdělení dle pracovních pozic v tabulce:

MM MB má k pro výkon SPO 20 pracovních míst. Rozdělení dle pracovních pozic v tabulce: 4a Orgán sociálně-právní ochrany má v rámci stanovené organizační struktury určen počet pracovních míst a zpracované pracovní profily jednotlivých zaměstnanců zařazených v orgánech sociálně-právní ochrany

Více

Bankovní spojení: KB Česká Třebová, č.ú /0100, IČO: Výukový materiál

Bankovní spojení: KB Česká Třebová, č.ú /0100, IČO: Výukový materiál Základní škola Česká Třebová, Habrmanova ulice Habrmanova 1500, Česká Třebová, 560 02, tel.: 465534626, fax: 465 534 632, mail : slavik@zs-habrmanova.cz Bankovní spojení: KB Česká Třebová, č.ú. 42129-611/0100,

Více

Město Letohrad. Pardubický kraj. Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU

Město Letohrad. Pardubický kraj. Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU Město Letohrad Pardubický kraj Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU Schválen dne 6. 6. 2012 usnesením RM č. 163/2012 OBSAH: 1. Úvod 3 2. Bezpečnostní analýza v období 2010 3 2.1.

Více

Předmět: Občanská nauka Ročník: 2. Téma: Člověk a právo. Vypracoval: JUDr. Čančík František Materiál: VY_32_INOVACE_45 Datum: 9.1.

Předmět: Občanská nauka Ročník: 2. Téma: Člověk a právo. Vypracoval: JUDr. Čančík František Materiál: VY_32_INOVACE_45 Datum: 9.1. Anotace: kriminalita páchaná na dětech a mladistvých, kriminalita páchaná mladistvými Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch 65-41-L/01 Gastronomie

Více

Její možnosti a limity

Její možnosti a limity Její možnosti a limity Zákon č. 359/1999 Sb. o sociálně-právní ochraně dětí zákon vymezuje okruh dětí, které zvláště potřebují ochranu. Zákon č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník, část druhá rodinné právo.

Více

Výzva k předložení nabídek na realizaci zakázky

Výzva k předložení nabídek na realizaci zakázky Č.j. 6416/2008 ŠA Vyřizuje: Zdeněk Šalomon (tel. 515 200 466) Email:salomon@hrusovany.cz v Hrušovanech nad Jev.23.09.2008 Výzva k předložení nabídek na realizaci zakázky Dovolujeme si Vás požádat o předložení

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 č.j.: 416/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 393 ze dne 18.06.2013 Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Ing. arch. Marek Kuchta Ing. Pavla Hynčicová Bc.

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Ing. arch. Marek Kuchta Ing. Pavla Hynčicová Bc. MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 23. 2. 2017 Bod programu: 18 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor rozvoje města Ing. arch. Marek Kuchta Ing. Pavla

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje a Kancelář úřadu V Písku dne: 12. 01. 2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29. 01. 2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení dokladů o finančním krytí projektu do

Více

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.01.2016 Bod pořadu jednání: 25. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Vyhlášení programu č. 9.1 - Podpora ozdravných a rekondičních pobytů pro zdravotně/tělesně

Více

Č. j. PPR /ČJ Praha 28. února 2017

Č. j. PPR /ČJ Praha 28. února 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Kancelář policejního prezidenta Oddělení tisku a prevence Č. j. PPR-1067-39/ČJ-2017-990140 Praha 28. února 2017 Počet listů: 5 Přílohy: 9 Výroční zpráva za rok 2016

Více

VÝZVA K PŘEDLOŽENÍ NABÍDKY K REALIZACI ANALÝZY STAVU NASAZENÍ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU SVI VE MĚSTECH ČR

VÝZVA K PŘEDLOŽENÍ NABÍDKY K REALIZACI ANALÝZY STAVU NASAZENÍ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU SVI VE MĚSTECH ČR VÝZVA K PŘEDLOŽENÍ NABÍDKY K REALIZACI ANALÝZY STAVU NASAZENÍ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU SVI VE MĚSTECH ČR A NÁVRHU TECHNICKÉHO ŘEŠENÍ NÁRODNÍ ARCHITEKTURY SVI V ČR Zadavatel Ministerstvo vnitra odbor prevence

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 31. 01. 2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10. 02. 2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Veřejná zakázka Audit příspěvkové organizace Domovní a bytová

Více

6. Soudnictví, kriminalita

6. Soudnictví, kriminalita 6. Soudnictví, kriminalita Nepominutelnou oblastí s genderově citlivými rozdíly je soudnictví. A to jak u obětí, tak pachatelů zjištěných trestných činů, včetně uvězněných. Speciální problematikou jsou

Více

OLOMOUCKÝ KRAJ. Specifikace oblasti podpory PREVENCE KRIMINALITY. Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Olomouckého kraje

OLOMOUCKÝ KRAJ. Specifikace oblasti podpory PREVENCE KRIMINALITY. Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Olomouckého kraje OLOMOUCKÝ KRAJ Specifikace oblasti podpory PREVENCE KRIMINALITY Věcně příslušný odbor: Kontakt: Zpracoval: Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Olomouckého kraje Jeremenkova 40b, 779 11 OLOMOUC sekretariát

Více

ZNOJMO. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje

ZNOJMO. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje ZNOJMO Nezavíráme oči před domácím násilím Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje Domácí násilí je nejrozšířenější, nejméně kontrolovanou, nejvíce podceňovanou formou násilí.

Více

Násilí na dětech a co s tím!?

Násilí na dětech a co s tím!? Víkendové vzdělávání Násilí na dětech a co s tím!? Trojanovice 16.10.-18.10.2009 Vypracovala: Mgr. Taťána Gelnarová Sociálněprávníochrana dětí Zákon č. 359/99 Sb. SPO se rozumí zejména: Ochrana práva dítěte

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 21.02.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.03.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměr prodeje pozemků a staveb U Honzíčka v k.ú. Písek NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo

Více

Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka prezentační techniky a jazykové laboratoře

Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka prezentační techniky a jazykové laboratoře Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka prezentační techniky a jazykové laboratoře Název projektu: Přírodní vědy moderně Reg. číslo projektu: CZ.1.10/2.1.00/30.01592

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů 2016/679 a zákona č. 110/2019 Sb., o

Více

ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK FORMY NÁSILÍ

ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK FORMY NÁSILÍ ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK 2016 1. FORMY NÁSILÍ Domácí násilí má několik podob od psychického, přes ekonomické, sexuální až po fyzické. Téměř všechny klientky

Více

Odhalování a vyšetřování kybernetické kriminality

Odhalování a vyšetřování kybernetické kriminality Policejní akademie ČR v Praze Fakulta bezpečnostního managementru Odhalování a vyšetřování kybernetické kriminality Doc. RNDr. Josef Požár, CSc. 21. 6. 2011 1 Osnova 1. Odhalování kybernetické kriminality

Více