ZÍSKEJTE BLIŽŠÍ PŘEDSTAVU O NÁVRHU PRO ŘÍZENÍ NEJLEPŠÍ INOVACE NA TRHU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÍSKEJTE BLIŽŠÍ PŘEDSTAVU O NÁVRHU PRO ŘÍZENÍ NEJLEPŠÍ INOVACE NA TRHU"

Transkript

1 SOLIDWORKS SIMULATION ZÍSKEJTE BLIŽŠÍ PŘEDSTAVU O NÁVRHU PRO ŘÍZENÍ NEJLEPŠÍ INOVACE NA TRHU KOMPLIKOVANÉ SIMULACE JIŽ NEJSOU JEN PRO SPECIALISTY Co když? Je to inspirace, která pohání inovace kupředu a se softwarem SolidWorks Simulation můžete navrhování zbavit rizika a nahradit jej nekonečným prostorem 3DEXPERIENCE, ve kterém můžete virtuálně testovat vaše nové nápady, vyvíjet nové návrhy a uvádět vaše výrobky na trh ještě rychleji.

2 SolidWorks Simulation každému konstruktérovi umožňuje ptát se i odpovídat na složité a důležité otázky v oblasti konstrukce Se softwarem SolidWorks Simulation snížíte riziko při zkoumání nových a inovativních konstrukčních řešení a dostanete své výrobky rychleji na trh a to bez nutnosti vytvářet takové množství prototypů. Tím, že porozumíte chování výrobku již při jeho navrhování, vyhnete se nákladnému přepracovávání návrhů a snížíte riziko reklamací. Tato sada výkonných nástrojů je plně integrována v prostředí softwaru SolidWorks, a umožňuje tak konstruktérům a specialistům na simulace bezproblémovou spolupráci ve všech fázích vývoje. Prostřednictvím účinné vizualizace výsledků můžete zkoumat síly ovlivňující váš návrh zobrazením napětí, posunutí, proudění tekutin, tlaků a teploty. Můžete vypočítat měření pro libovolný bod, povrch nebo objem a výsledky pro všechny typy simulací pak zobrazit ve formě grafu a seznamu. Software SolidWorks Simulation nabízí kompletní škálu nástrojů pro analýzu konstrukce, pohybu a multifyzikálních charakteristik dílů a sestav, i pro zkoumání dynamiky proudění a tepelných toků okolo vašeho navrhovaného objektu i skrz něj. Jako součást sady řešení pro vývoj výrobků v softwaru SolidWorks, která slouží k vytváření návrhů a simulací, navrhování na bázi trvale udržitelného rozvoje, k technické komunikaci a správě dat, nabízí software SolidWorks Simulation intuitivní obsluhu při zachování možností, díky kterým si poradíte i s nejsložitějšími konstrukčními výzvami při navrhování. Můžete inovovat, předvídat možné problémy vašeho výrobku v podmínkách reálného světa, a zjišťovat a řešit tak problémy ještě před vytvořením prototypu, zhotovením výrobních nástrojů a zahájením výroby.

3 SOLIDWORKS SIMULATION PROFESSIONAL Provádějte 3D virtuální testování dílů a sestav s cílem inovovat výrobky Software SolidWorks Simulation Professional vám nabízí výkonné virtuální testovací prostředí pro komplikované simulace, abyste mohli vyřešit konstrukční problémy se složitými scénáři zatížení a multifyzikálními řešeními. Ověřte svůj návrh prostřednictvím účinné strukturální analýzy Testujte výrobky tvořené svary, plechovými díly a objemovou geometrií s kombinovanou sítí Použijte při navrhování výkonnou simulaci a zlepšete tak funkčnost výrobku. Vyhodnocujte deformace a napětí působící mezi kontaktními díly, a to včetně tření Použijte zatížení ložiska, síly, tlaky a točivé momenty Optimalizujte svoje návrhy na základě strukturálních, pohybových či geometrických kritérií Použijte kontakty nebo virtuální šrouby pro modelování šroubů, čepů, pružin a ložisek, a navrhujte jejich rozměry při různých zátěžích Automaticky převádějte CAD upevňovací prvky Toolboxu na kontakty, aby bylo možné rychle a přesně analyzovat sestavy Pomocí grafů Sledování trendu a Náhled na design zvýrazněte během práce optimální změny v návrhu. Zjišťujte konstrukční účinky tepelného zatížení na váš návrh. Zkoumejte chování rozsáhlých sestav s důrazem na kritické zóny pomocí dílčího modelování Řešte složité problémy v rané fázi cyklu navrhování pomocí rovinného napětí, rovinné deformace a osově symetrické lineární statické analýzy Využívejte rozsáhlou databázi materiálů s vlastnostmi kovů a únavovými křivkami Analyzujte vliv teploty na váš návrh Zkoumejte přenos tepla vedením, prouděním a zářením Využívejte izotropní, ortotropní a tepelně závislé vlastnosti materiálů Určujte kombinovaná napětí a deformace vyvolané strukturálním a teplotním zatížením Analyzujte pohyby sestavy pro pracovní postup úlohy pomocí událostmi řízené simulace Virtuálně navrhujte nejnáročnější stroje s událostmi řízenou simulací. Vytvářejte studie pohybu na základě modelových událostí a akcí v sestavě Spouštějte akce na základě nových pohybových čidel, času nebo dokončení předchozího úkolu Vyhodnocujte charakteristiky, jako například působící sílu a zatížení spojů, pro optimalizaci pohybu Získejte větší kontrolu nad pohonem modelu pomocí servomotorů Zkoumejte účinky cyklického zatížení na životnost výrobku Zjišťujte očekávanou životnost systému nebo kumulativní poškození po zadaném počtu cyklů Importujte data historie zatížení ze skutečných fyzických testů, a definujte tak zatěžovací akce Odhadujte životnost součástí na základě vypočítaných zátěží pomocí simulace únavy. Simulujte ve svých návrzích frekvence nebo zborcení Prozkoumejte, jak vibrace nebo nestabilní režimy mohou zkrátit životnost zařízení a způsobit neočekávané závady Vyhodnocujte účinky zesílení při externím zatížení na frekvenci nebo deformační odezvu

4 SOLIDWORKS SIMULATION PREMIUM Získejte hlubší pohled na svůj návrh pomocí komplexního řešení pro simulace Software SolidWorks Simulation Premium nabízí všechny možnosti softwaru SolidWorks Simulation Professional spolu s dalšími funkcemi, jako jsou složené materiály a účinné analytické nástroje pro simulaci nelineární a dynamické reakce. Analyzujte svůj návrh v nelineárních podmínkách Snadno přecházejte mezi lineárními a nelineárními simulacemi pro komplexní posouzení Zkoumejte nelineární problémy, například velká posunutí nebo složité materiálové modely. Zkoumejte velké deformace způsobené přetížením, kontaktem a pružností materiálů Zjišťujte zbytková napětí a trvalé deformace v kovech po protažení Zkoumejte události nelineárního zborcení a zaklapnutí Zkoumejte návrhy s hyperelastickými materiály, jako jsou pryže, silikony a jiné elastomery Provádějte elastoplastickou analýzu za účelem studování vzniku průtažnosti a plastické deformace Zkoumejte účinky tečení a změny materiálů při změnách teploty Testujte výkon vstřikovaných dílů z plastických hmot s ohledem na zbytková napětí ve formě a teplotu pomocí aplikace SolidWorks Plastics Provádějte dynamické analýzy dílů a sestav Vykreslete reakci výrobku na dynamická zatížení. Simulujte vývoj zatížení, ustálený harmonický vstup, spektrum odezvy a nahodilá vibrační buzení Studujte odchylky zatížení, rychlosti a zrychlení v čase spolu s hodnotami RMS a PSD Provádějte analýzy nárazů pomocí nelineárních dynamických funkcí Simulujte kompozitní materiály Studujte kompozitní složité součásti k zjištění vlivů vrstvených materiálů, tloušťky a orientace při použití výrobku Používejte revoluční uživatelské rozhraní pro dynamické ovládání a zobrazení orientace vrstvy Ověřujte výkon kompozitních materiálů, včetně pevnosti a výsledků selhání vrstvy. Určete správné kompozitní uspořádání a orientaci pro provozní zatížení Používejte vrstvené a grafitové nebo uhlíkové kompozity, včetně buněčné pěny Řešte složité problémy snadno pomocí 2D rovinného nástroje zjednodušení Vytvářejte rovinné napětí, rovinnou deformaci a provádějte osově symetrickou nelineární analýzu Řešte složité problémy s kontakty během okamžiku a bez ztráty přesnosti Používejte 3D CAD modely bez následné úpravy pro vytváření 2D řezů pro analýzu Studujte snadno a rychle celou řadu problémů pomocí nového 2D rovinného nástroje zjednodušení.

5 SOLIDWORKS FLOW SIMULATION Intuitivní a výkonná simulace CFD pro konstruktéry Software SolidWorks Flow Simulation je výkonný CFD nástroj (nástroj pro počítačově modelovanou dynamiku kapalin a plynů), který odstraňuje složitost analýzy proudění a umožňuje snadno simulovat proudění tekutin, přenos tepla a síly proudění, abyste mohli posuzovat vliv kapaliny nebo toku plynu na výkon výrobku. Zkoumejte a optimalizujte složitá proudění Zkoumejte složité proudění uvnitř součástí a okolo nich, detekujte turbulence a problémy s recirkulací. Prověřte složitá proudění skrze součásti a kolem nich prostřednictvím parametrické analýzy Určete model s podmínkami proudění, jako je pokles tlaku, a splňte tak cíle návrhu Zjistěte problémy s turbulencí a recirkulací prostřednictvím animovaných trajektorií proudění Zkoumejte proudění nenewtonovských kapalin, jako je například krev a tekutý plast Posuďte vliv různých lopatkových kol a ventilátorů na návrh Zahrnujte do výpočtů komplikované vlivy, jako je například poréznost, kavitace či vlhkost Snižujte ve vašich návrzích rizika spojená s jevem přehřátí Provádějte vizualizace a zkoumejte rozložení teploty ve vašich výrobcích a okolo nich Spojujte proudění s teplotní analýzou simulující proudění, vedení a účinky záření Kontrolou rozložení teploty a tepelných toků předcházejte problémům s ohříváním. Používejte časově a polohově závislé okrajové podmínky a tepelné zdroje Nacházejte ideální rozměry, které splní účel vašeho návrhu, jako je například účinnost výměníku tepla Načítejte definice tepelných zdrojů a vrstvy desky plošných spojů z teplotních vlastností EDA Optimalizujte tepelné chování vašich desek s tištěnými spoji a elektronických součástí Pomocí modulu chlazení elektroniky můžete do návrhu začlenit ohřívání v joulech, simulovat součásti s dvourezistorovým kompaktním modelem a vlastnosti PCB, které umožní zhodnotit a vylepšit účinnost chlazení. Pomocí modulu chlazení elektroniky optimalizujte tepelné chování elektronických součástek. Předvídejte a optimalizujte proudění vzduchu a parametry komfortu v pracovním a obytném prostředí. Modul HVAC obsahuje upřesňující modelování záření (např. poloprůhledné materiály a vlastnosti záření závislé na vlnové délce), parametry tepelné pohody a rozsáhlou databázi stavebních materiálů, sloužící k vyhodnocení pohybu plynů, teploty v pracovním a obytném prostředí a vyzařování. Získávejte cenné náhledy pomocí výkonných a intuitivních vizualizačních nástrojů Využívejte schémata řezů a povrchů pro zkoumání rozložení výsledných hodnot, včetně rychlosti, tlaku, vířivosti, teploty a hmotnostního podílu Porovnávejte výsledky proudění kapalin pro různé konfigurace pomocí Srovnávacího režimu Měřte výsledky v jakémkoliv místě pomocí nástroje Parametr v bodě, na ploše a v objemu Grafické znázornění variací výsledků na jakékoliv skice SolidWorks Studujte tepelné chování osvětlovacích systémů pomocí rozšířených funkcí pro záření modulu HVAC. Sestavujte seznamy výsledků a exportujte data automaticky do aplikace Microsoft Excel. Sdělujte své výsledky výpočtů proudění kapalin v 3D podobě v aplikaci edrawings

6 Systémové požadavky ŘEŠENÍ SOLIDWORKS PRO VÝVOJ VÝROBKŮ Software SolidWorks tvoří intuitivní vývojové prostředí 3DEXPERIENCE, které maximalizuje produktivitu vašich zdrojů pro navrhování, aby byla zajištěna lepší, rychlejší a méně nákladná výroba vašich výrobků. Úplný přehled řešení SolidWorks pro návrh, simulaci, zvažování ekologických aspektů, technickou komunikaci a správu dat najdete na adrese Windows 7 (x32 a x64) nebo Windows 8 x64 2 GB RAM paměti (minimálně) 5 GB volného místa na disku (minimálně) Grafická karta (doporučuje se s certifikací) procesor Intel nebo AMD DVD nebo širokopásmové připojení k internetu Internet Explorer 8 a vyšší verze Další podrobnosti získáte na stránkách VÍCE INFORMACÍ Chcete-li se dozvědět více o softwaru SolidWorks Simulation, navštivte stránky nebo se obraťte na svého místního prodejce produktů SolidWorks. Naše řešení 3DEXPERIENCE zajišťovaná našimi značkovými aplikacemi obsluhují 12 průmyslových odvětví Dassault Systèmes poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio produktů pro spolupráci od společnosti Dassault Systèmes podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes zákazníků ve více než 80 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na webových stránkách Navštivte nás na webu 3DS.COM/SOLIDWORKS SolidWorks a edrawings jsou registrované ochranné známky společnosti Dassault Systèmes SolidWorks Corporation v USA a dalších zemích. Ostatní názvy značek a výrobků jsou ochrannými známkami příslušných vlastníků Dassault Systemes. Všechna práva vyhrazena. MKSIMDSCZE0713 Severní a Jižní Amerika Dassault Systèmes 175 Wyman Street Waltham, Massachusetts USA Evropa/Střední východ/afrika Dassault Systèmes 10, rue Marcel Dassault CS Vélizy-Villacoublay Cedex France Sídlo společnosti v České republice info@solidworks.cz

SOLIDWORKS SIMULATION

SOLIDWORKS SIMULATION SOLIDWORKS SIMULATION Nejlepší bezriziková inovace na trhu Pomocí simulace proudění zajistěte dostatečný průřez výstupního potrubí Zkontrolujte rezonanci mezi ventilátorem a motorem Rozmetač sněhu pro

Více

SolidWorks Simulation

SolidWorks Simulation P O P I S P R O D U K T U SolidWorks Simulation Scootchi od Curventa Designworks LTD SolidWorks Flow Simulation SNADNÁ SIMULACE PROUDĚNÍ KAPALIN A PLYNŮ V SOFTWARU SOLIDWORKS Software SolidWorks Flow Simulation

Více

SADA SOLIDWORKS SIMULATION ŘEŠENÍ PRO OVĚŘENÍ NÁVRHU

SADA SOLIDWORKS SIMULATION ŘEŠENÍ PRO OVĚŘENÍ NÁVRHU SADA SOLIDWORKS SIMULATION ŘEŠENÍ PRO OVĚŘENÍ NÁVRHU 3D NÁVRH A KONSTRUOVÁNÍ ZALOŽENÉ NA SIMULACI Výrobní společnosti ve všech oborech udělaly z 3D virtuální simulace cenný nástroj pro konstruktéry, který

Více

ŘEŠENÍ PROCESŮ OD KONSTRUKTÉRA K VÝPOČTÁŘI Inovace. Vyhodnocení. Ověření.

ŘEŠENÍ PROCESŮ OD KONSTRUKTÉRA K VÝPOČTÁŘI Inovace. Vyhodnocení. Ověření. ŘEŠENÍ PROCESŮ OD KONSTRUKTÉRA K VÝPOČTÁŘI Inovace. Vyhodnocení. Ověření. INOVACE V NÁVRHU ŘÍZENÉ SIMULACÍ Inovace začíná, když se někdo zeptá: Co kdyby? nebo Proč ne? Zodpovězení těchto otázek s určitou

Více

ŘEŠENÍ SOLIDWORKS VÝROBNÍ A KONSTRUKČNÍ NÁSTROJE JAKO HNACÍ MOTOR VAŠEHO PODNIKÁNÍ

ŘEŠENÍ SOLIDWORKS VÝROBNÍ A KONSTRUKČNÍ NÁSTROJE JAKO HNACÍ MOTOR VAŠEHO PODNIKÁNÍ ŘEŠENÍ SOLIDWORKS VÝROBNÍ A KONSTRUKČNÍ NÁSTROJE JAKO HNACÍ MOTOR VAŠEHO PODNIKÁNÍ EFEKTIVNÍ A PŘESTO JEDNODUCHÁ ŘEŠENÍ, KTERÁ POMOHOU RŮSTU VAŠEHO PODNIKÁNÍ Konstrukční řešení SOLIDWORKS pomáhají konstruktérům,

Více

ŘEŠENÍ SOLIDWORKS ELECTRICAL BEZPROBLÉMOVÁ INTEGRACE ELEKTRICKÝCH A MECHANICKÝCH NÁVRHŮ

ŘEŠENÍ SOLIDWORKS ELECTRICAL BEZPROBLÉMOVÁ INTEGRACE ELEKTRICKÝCH A MECHANICKÝCH NÁVRHŮ ŘEŠENÍ SOLIDWORKS ELECTRICAL BEZPROBLÉMOVÁ INTEGRACE ELEKTRICKÝCH A MECHANICKÝCH NÁVRHŮ INTEGROVANÉ NAVRHOVÁNÍ ELEKTRICKÝCH SYSTÉMŮ Řešení SOLIDWORKS Electrical zjednodušují návrh elektrických systémů

Více

SADA SOLIDWORKS ELECTRICAL BEZPROBLÉMOVÁ INTEGRACE ELEKTRICKÝCH A MECHANICKÝCH NÁVRHŮ

SADA SOLIDWORKS ELECTRICAL BEZPROBLÉMOVÁ INTEGRACE ELEKTRICKÝCH A MECHANICKÝCH NÁVRHŮ SADA SOLIDWORKS ELECTRICAL BEZPROBLÉMOVÁ INTEGRACE ELEKTRICKÝCH A MECHANICKÝCH NÁVRHŮ INTEGROVANÝ NÁVRH ELEKTRICKÝCH SYSTÉMŮ Řešení SOLIDWORKS Electrical zjednodušují návrh elektrických systémů pomocí

Více

Popis softwaru VISI Flow

Popis softwaru VISI Flow Popis softwaru VISI Flow Software VISI Flow představuje samostatný CAE software pro komplexní analýzu celého vstřikovacího procesu (plnohodnotná 3D analýza celého vstřikovacího cyklu včetně chlazení a

Více

ŘEŠENÍ SOLIDWORKS SÍLA, KTEROU POTŘEBUJETE K INOVACÍM

ŘEŠENÍ SOLIDWORKS SÍLA, KTEROU POTŘEBUJETE K INOVACÍM ŘEŠENÍ SOLIDWORKS SÍLA, KTEROU POTŘEBUJETE K INOVACÍM EFEKTIVNÍ, A PŘESTO JEDNODUCHÁ ŘEŠENÍ, KTERÁ POMOHOU RŮSTU VAŠEHO PODNIKÁNÍ Konstrukční řešení SOLIDWORKS pomáhají konstruktérům, inženýrům a výrobcům

Více

Mechanika s Inventorem

Mechanika s Inventorem CAD Mechanika s Inventorem 1. Úvodní pojednání Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace 1 Obsah přednášky: Cíl projektu 3 Význam mechanických analýz

Více

Mechanika s Inventorem

Mechanika s Inventorem Mechanika s Inventorem 1. Úvodní pojednání CAD data FEM výpočty Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Optimalizace Tomáš MATOVIČ, publikace 1 Obsah přednášky: Cíl projektu

Více

Obsah. Úvod 9. Orientace v prostředí programu SolidWorks 11. Skica 29. Kapitola 1 11. Kapitola 2 29

Obsah. Úvod 9. Orientace v prostředí programu SolidWorks 11. Skica 29. Kapitola 1 11. Kapitola 2 29 Úvod 9 Kapitola 1 11 Orientace v prostředí programu SolidWorks 11 Pruh nabídky 12 Nabídka Možnosti 14 Nápověda 14 Podokno úloh 15 Zdroje SolidWorks 15 Knihovna návrhů 15 Průzkumník souborů 16 Paleta pohledů

Více

OPTIMALIZACE PROCESŮ SMĚŠOVÁNÍ PLYNŮ POMOCÍ SIMULACE DYNAMIKY TEKUTIN INTEGROVANÉ V CAD SYSTÉMU. Produktový leták

OPTIMALIZACE PROCESŮ SMĚŠOVÁNÍ PLYNŮ POMOCÍ SIMULACE DYNAMIKY TEKUTIN INTEGROVANÉ V CAD SYSTÉMU. Produktový leták OPTIMALIZACE PROCESŮ SMĚŠOVÁNÍ PLYNŮ POMOCÍ SIMULACE DYNAMIKY TEKUTIN INTEGROVANÉ V CAD SYSTÉMU Produktový leták OSVĚDČENÉ POSTUPY PRO ANALÝZU CFD SMĚŠOVÁNÍ PLYNŮ POMOCÍ SIMULAČNÍHO MODULU SOLIDWORKS FLOW

Více

Předvídejte vlastnosti výrobků díky simulaci

Předvídejte vlastnosti výrobků díky simulaci Předvídejte vlastnosti výrobků díky simulaci Předvídejte, ověřujte, a optimalizujte své návrhy s produkty Autodesk Simulation Prověřte své nápady ještě před výrobou s produktovou řadou Autodesk Simulation

Více

INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ CZ.1.07/1.1.00/08.0010 NUMERICKÉ SIMULACE ING. KATEŘINA

Více

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list On-line datový list A B D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci

Více

BIM & Simulace CFD simulace ve stavebnictví. Ing. Petr Fischer

BIM & Simulace CFD simulace ve stavebnictví. Ing. Petr Fischer BIM & Simulace CFD simulace ve stavebnictví Ing. Petr Fischer Agenda 10:15 11:00 Úvod do problematiky Petr Fischer Technické informace a příklady Jiří Jirát Otázky a odpovědi Používané metody navrhování

Více

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list On-line datový list Objednací informace A PRO MĚŘENÍ PLYNU TRAZVUKOVÝCH PLYNOMĚRŮ OD SPOB SICK C D Popis produktu E F Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se

Více

ANALÝZA NAPĚTÍ A DEFORMACÍ PRŮTOČNÉ ČOČKY KLAPKOVÉHO RYCHLOUZÁVĚRU DN5400 A POROVNÁNÍ HODNOCENÍ ÚNAVOVÉ ŽIVOTNOSTI DLE NOREM ČSN EN 13445-3 A ASME

ANALÝZA NAPĚTÍ A DEFORMACÍ PRŮTOČNÉ ČOČKY KLAPKOVÉHO RYCHLOUZÁVĚRU DN5400 A POROVNÁNÍ HODNOCENÍ ÚNAVOVÉ ŽIVOTNOSTI DLE NOREM ČSN EN 13445-3 A ASME 1. Úvod ANALÝZA NAPĚTÍ A DEFORMACÍ PRŮTOČNÉ ČOČKY KLAPKOVÉHO RYCHLOUZÁVĚRU DN5400 A POROVNÁNÍ HODNOCENÍ ÚNAVOVÉ ŽIVOTNOSTI DLE NOREM ČSN EN 13445-3 A ASME Michal Feilhauer, Miroslav Varner V článku se

Více

SPRÁVA DISTRIBUOVANÝCH DAT Ukládání, zabezpečování a poskytování informací, které potřebujete nejvíc

SPRÁVA DISTRIBUOVANÝCH DAT Ukládání, zabezpečování a poskytování informací, které potřebujete nejvíc SPRÁVA DISTRIBUOVANÝCH DAT Ukládání, zabezpečování a poskytování informací, které potřebujete nejvíc ELEKTRONICKÁ DATA, KTERÁ ORGANIZACE VYTVÁŘÍ A POTŘEBUJE, MAJÍ MNOHO FOREM. Na nejnižší úrovni jsou typicky

Více

Tvorba výpočtového modelu MKP

Tvorba výpočtového modelu MKP Tvorba výpočtového modelu MKP Jaroslav Beran (KTS) Modelování a simulace Tvorba výpočtového modelu s využitím MKP zahrnuje: Tvorbu (import) geometrického modelu Generování sítě konečných prvků Definování

Více

Autodesk Simulation CFD 2012. Webinář 02.12.2011, Martin Sás a Petr Fischer

Autodesk Simulation CFD 2012. Webinář 02.12.2011, Martin Sás a Petr Fischer Autodesk Simulation CFD 2012 Webinář 02.12.2011, Martin Sás a Petr Fischer Autodesk Simulation CFD 2012 - úvod Computational Fluid Dynamics (CFD) je simulační nástroj, který matematicky (MKP) modeluje

Více

ELO Analytics Vaše obchodní metriky na jednom místě. Vaše obchodní metriky na jednom místě. Enterprise Content Management

ELO Analytics Vaše obchodní metriky na jednom místě. Vaše obchodní metriky na jednom místě. Enterprise Content Management ELO Analytics ELO Analytics Enterprise Content Management www.elo.com ELO ECM Suite 10 ELO Analytics pro správu informací ELO Analytics vám umožňují zhodnotit a pochopit veškerá data vaší společnosti na

Více

5 Analýza konstrukce a navrhování pomocí zkoušek

5 Analýza konstrukce a navrhování pomocí zkoušek 5 Analýza konstrukce a navrhování pomocí zkoušek 5.1 Analýza konstrukce 5.1.1 Modelování konstrukce V článku 5.1 jsou uvedeny zásady a aplikační pravidla potřebná pro stanovení výpočetních modelů, které

Více

2D nebo 3D? Ano. Autodesk Inventor. Suite 2008

2D nebo 3D? Ano. Autodesk Inventor. Suite 2008 2D nebo 3D? Ano Autodesk Inventor TM Suite 2008 Získejte výkon 3D od společnosti, která vám přinesla 2D Softwarové produkty Autodesk Inventor jsou nejlepší volbou pro uživatele aplikace AutoCAD, kteří

Více

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz,

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz, Novinky Autodesk Vault 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Vault 2018 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Vault 2018. Obsah: Úvod...

Více

Aplikace metody konečných prvků

Aplikace metody konečných prvků Aplikace metody konečných prvků (, okrajové, vyhodnocování ) Pplk. Doc. Ing. Pavel Maňas, Ph.D. Univerzita obrany Fakulta vojenských technologií Katedra ženijních technologií http://user.unob.cz/manas

Více

Mechanika s Inventorem

Mechanika s Inventorem CAD data Mechanika s Inventorem Optimalizace FEM výpočty 4. Prostředí aplikace Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace 1 Obsah cvičení: Prostředí

Více

Počítačová dynamika tekutin (CFD) Základní rovnice. - laminární tok -

Počítačová dynamika tekutin (CFD) Základní rovnice. - laminární tok - Počítačová dynamika tekutin (CFD) Základní rovnice - laminární tok - Základní pojmy 2 Tekutina nemá vlastní tvar působením nepatrných tečných sil se částice tekutiny snadno uvedou do pohybu (výjimka některé

Více

Základy tvorby výpočtového modelu

Základy tvorby výpočtového modelu Základy tvorby výpočtového modelu Zpracoval: Jaroslav Beran Pracoviště: Technická univerzita v Liberci katedra textilních a jednoúčelových strojů Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2,

Více

Zadavatel: Hella Autotechnik, s.r.o. Družstevní 338/16 789 85 Mohelnice

Zadavatel: Hella Autotechnik, s.r.o. Družstevní 338/16 789 85 Mohelnice Zadavatel: Hella Autotechnik, s.r.o. Družstevní 338/16 789 85 Mohelnice Konzultant: Ivo Straka Pozice: Vedoucí konstrukčního oddělení SE1 email: Ivo.Straka@hella.com telefon: +420 583 498 642 Název: Pružné

Více

Centrum kompetence automobilového průmyslu Josefa Božka - AutoSympo a Kolokvium Božek 2. a , Roztoky -

Centrum kompetence automobilového průmyslu Josefa Božka - AutoSympo a Kolokvium Božek 2. a , Roztoky - Popis obsahu balíčku Popis obsahu balíčku WP15 Snížení problémů hluku a vibrací (tzv. NVH) a WP15: Popis obsahu balíčku WP15 Snížení problémů hluku a vibrací (tzv. NVH) a Vedoucí konsorcia podílející se

Více

Nelineární úlohy při výpočtu konstrukcí s využitím MKP

Nelineární úlohy při výpočtu konstrukcí s využitím MKP Nelineární úlohy při výpočtu konstrukcí s využitím MKP Obsah přednášky Lineární a nelineární úlohy Typy nelinearit (geometrická, materiálová, kontakt,..) Příklady nelineárních problémů Teorie kontaktu,

Více

DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY

DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY SOLIDWORKS I Základy modelování + výkresy (2 dny) Cena: 4 400 Kč/osobu 1. Všeobecně o SOLIDWORKS, organizace /díl, sestava, výkres, odkazy, ukládání/ 2. Seznámení se s uživatelským

Více

INOVACE PŘEDMĚTŮ ICT MODUL 9: CAD

INOVACE PŘEDMĚTŮ ICT MODUL 9: CAD Vyšší odborná škola ekonomická a zdravotnická a Střední škola, Boskovice INOVACE PŘEDMĚTŮ ICT MODUL 9: CAD Metodika Zpracoval: Ing. Miroslav Hrdý srpen 2009 Mezi hlavní cíle tohoto modulu patří zejména

Více

APLIKACE SIMULAČNÍHO PROGRAMU ANSYS PRO VÝUKU MIKROELEKTROTECHNICKÝCH TECHNOLOGIÍ

APLIKACE SIMULAČNÍHO PROGRAMU ANSYS PRO VÝUKU MIKROELEKTROTECHNICKÝCH TECHNOLOGIÍ APLIKACE SIMULAČNÍHO PROGRAMU ANSYS PRO VÝUKU MIKROELEKTROTECHNICKÝCH TECHNOLOGIÍ 1. ÚVOD Ing. Psota Boleslav, Doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. Ústav mikroelektroniky, FEKT VUT v Brně, Technická 10, 602

Více

Rozvoj tepla v betonových konstrukcích

Rozvoj tepla v betonových konstrukcích Úvod do problematiky K novinkám v požární odolnosti nosných konstrukcí Praha, 11. září 2012 Ing. Radek Štefan prof. Ing. Jaroslav Procházka, CSc. Znalost rozložení teploty v betonové konstrukci nebo její

Více

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI Přehled produktových řad OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru Výhody A DENÍ V DRÁZE V PLNÉM SPEKTRU B C D Přesná detekce v rozsahu mikrometrů E F OL1 je díky svému 10 mm širokému světelnému pásu s

Více

Programové systémy MKP a jejich aplikace

Programové systémy MKP a jejich aplikace Programové systémy MKP a jejich aplikace Programové systémy MKP Obecné Specializované (stavební) ANSYS ABAQUS NE-XX NASTRAN NEXIS. SCIA Engineer Dlubal (RFEM apod.) ATENA Akademické CALFEM ForcePAD ANSYS

Více

Průmyslová řešení prověřená praxí Technická konference Hotel SKI, Nové Město na Moravě června 2019

Průmyslová řešení prověřená praxí Technická konference Hotel SKI, Nové Město na Moravě června 2019 Průmyslová řešení prověřená praxí Technická konference Hotel SKI, Nové Město na Moravě 3. 4. června 2019 Prezentující: Ota Poul Plynulá spolupráce mezi elektro CAD a konstrukčním CAD #SolidEdge2019 Návrh

Více

VLIV KMITÁNÍ TRUBKY NA PŘESTUP TEPLA V KANÁLU MEZIKRUHOVÉHO PRŮŘEZU

VLIV KMITÁNÍ TRUBKY NA PŘESTUP TEPLA V KANÁLU MEZIKRUHOVÉHO PRŮŘEZU VLIV KMITÁNÍ TRUBKY NA PŘESTUP TEPLA V KANÁLU MEZIKRUHOVÉHO PRŮŘEZU Autoři: Ing. Petr KOVAŘÍK, Ph.D., Katedra energetických strojů a zařízení, FST, ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, e-mail: kovarikp@ntc.zcu.cz

Více

Bezproblémové propojení všech procesů vývoje

Bezproblémové propojení všech procesů vývoje SOLIDWORKS Enterprise PDM Bezproblémové propojení všech procesů vývoje SOLIDWORKS Enterprise pdm VŠECHNA DATA NÁVRHU POD KONTROLOU Dopřejte si lepší kontrolu nad všemi daty návrhů a zlepšete systém týmové

Více

PRUŽNOST A PLASTICITA I

PRUŽNOST A PLASTICITA I Otázky k procvičování PRUŽNOST A PLASTICITA I 1. Kdy je materiál homogenní? 2. Kdy je materiál izotropní? 3. Za jakých podmínek můžeme použít princip superpozice účinků? 4. Vysvětlete princip superpozice

Více

Kompatibilita a import CAD

Kompatibilita a import CAD Kompatibilita a import CAD Import a automatické rozpoznání 3D vlastností CATIA V5 WorkNC nyní nabízí import a automatické rozpoznání vlastností vrtaných otvorů z CATIA V5. V modulu automatického vrtání

Více

Měřič. krouticího momentu /06/04/v1

Měřič. krouticího momentu /06/04/v1 Měřič krouticího momentu 2019/06/04/v1 DataTouch 3 - Analyzátor dat Datový analyzátor Data Touch 3 umožňuje kontrolu kvality, ktera se stává účinnou, rychlou a snadnou. S možností kombinování s různými

Více

ECAD/PROPOJENÁ PROCESNÍ ŘEŠENÍ Když záleží na inteligentním návrhu

ECAD/PROPOJENÁ PROCESNÍ ŘEŠENÍ Když záleží na inteligentním návrhu ECAD/PROPOJENÁ PROCESNÍ ŘEŠENÍ Když záleží na inteligentním návrhu PROPOJENÝ SVĚT Každým dnem se výrobky stávají více složitějšími a to, co ještě nedávno spadalo do kategorie sci-fi, je nyní dostupné v

Více

Nelineární problémy a MKP

Nelineární problémy a MKP Nelineární problémy a MKP Základní druhy nelinearit v mechanice tuhých těles: 1. materiálová (plasticita, viskoelasticita, viskoplasticita,...) 2. geometrická (velké posuvy a natočení, stabilita konstrukcí)

Více

Technické výpočty = virtuální zajištění funkčnosti vozu (FEM)

Technické výpočty = virtuální zajištění funkčnosti vozu (FEM) Technické výpočty = virtuální zajištění funkčnosti vozu (FEM) Jiří Ota Škoda Auto TF/1 Technické výpočty a aerodynamika 3.12.2010 Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován

Více

CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL

CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL Projekt: CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL Kurz: Stavba a provoz strojů v praxi 1 OBSAH 1. Úvod Co je CNC obráběcí stroj. 3 2. Vlivy na vývoj CNC obráběcích strojů. 3 3. Směry vývoje CNC obráběcích

Více

Modelování elektromechanického systému

Modelování elektromechanického systému Síla od akčního členu Modelování elektromechanického systému Jaroslav Jirkovský 1 O společnosti HUMUSOFT Název firmy: Humusoft s.r.o. Založena: 1990 Počet zaměstnanců: 15 Sídlo: Praha 8, Pobřežní 20 MATLAB,

Více

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU On-line datový list FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC150 Carflow Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou

Více

Aktuální trendy v oblasti modelování

Aktuální trendy v oblasti modelování Aktuální trendy v oblasti modelování Vladimír Červenka Radomír Pukl Červenka Consulting, Praha 1 Modelování betonové a železobetonové konstrukce - tunelové (definitivní) ostění Metoda konečných prvků,

Více

Popusťte uzdu fantazii

Popusťte uzdu fantazii Popusťte uzdu fantazii Zapojte představivost a poznávejte přírodu PASCO umožňuje žákům aktivně zkoumat přírodu a zapojovat při tom svoji představivost. PASCO zaměstnává jak STEM (Science Technology Engineering

Více

Vítejte. ve společnosti ZEN S.A.

Vítejte. ve společnosti ZEN S.A. Vítejte ve společnosti ZEN S.A. ZEN - volnoběžné řemenice Technická prezentace ZEN - volnoběžné řemenice Technická prezentace PŘEHLED Konstrukční charakteristika Benchmarking Představení produktu Ověřovací

Více

ŘEŠENÍ ECAD/ PŘIPOJENÝCH PROCESŮ KDYŽ ZÁLEŽÍ NA INTELIGENTNÍM NÁVRHU

ŘEŠENÍ ECAD/ PŘIPOJENÝCH PROCESŮ KDYŽ ZÁLEŽÍ NA INTELIGENTNÍM NÁVRHU ŘEŠENÍ ECAD/ PŘIPOJENÝCH PROCESŮ KDYŽ ZÁLEŽÍ NA INTELIGENTNÍM NÁVRHU PROPOJENÝ SVĚT Každým dnem se výrobky stávají více složitější a to, co ještě nedávno spadalo do kategorie vědecké fikce, je nyní dostupné

Více

Opakovací maturitní okruhy z předmětu KONSTRUKCE VÝROBKŮ, FOREM A STROJNÍHO ZAŘÍZENÍ

Opakovací maturitní okruhy z předmětu KONSTRUKCE VÝROBKŮ, FOREM A STROJNÍHO ZAŘÍZENÍ Opakovací maturitní okruhy z předmětu KONSTRUKCE VÝROBKŮ, FOREM A STROJNÍHO ZAŘÍZENÍ 1. Závitové spoje a. Druhy závitů z hlediska vzniku vrubů b. Závitové vložky c. Otvory pro závity d. Závity přímo lisované

Více

EWM Xnet. Řízení kvality pro celý proces svařování. Balíček EN 1090 WPQR Nyní zdarma!

EWM Xnet. Řízení kvality pro celý proces svařování. Balíček EN 1090 WPQR Nyní zdarma! EWM Xnet Řízení kvality pro celý proces svařování Balíček EN 1090 WPQR Nyní zdarma! ewm Xnet Procesy svařování podporované sítí Analýza, kontrola a správa Využijte potenciál inovativních procesů svařování

Více

11. Odporový snímač teploty, měřicí systém a bezkontaktní teploměr

11. Odporový snímač teploty, měřicí systém a bezkontaktní teploměr 11. Odporový snímač teploty, měřicí systém a bezkontaktní teploměr Otázky k úloze (domácí příprava): Pro jakou teplotu je U = 0 v případě použití převodníku s posunutou nulou dle obr. 1 (senzor Pt 100,

Více

OTÁZKY K PROCVIČOVÁNÍ PRUŽNOST A PLASTICITA II - DD6

OTÁZKY K PROCVIČOVÁNÍ PRUŽNOST A PLASTICITA II - DD6 OTÁZKY K PROCVIČOVÁNÍ PRUŽNOST A PLASTICITA II - DD6 POSUZOVÁNÍ KONSTRUKCÍ PODLE EUROKÓDŮ 1. Jaké mezní stavy rozlišujeme při posuzování konstrukcí podle EN? 2. Jaké problémy řeší mezní stav únosnosti

Více

REGIONÁLNÍ TECHNOLOGICKÝ INSTITUT. Západočeská univerzita v Plzni Fakulta strojní

REGIONÁLNÍ TECHNOLOGICKÝ INSTITUT. Západočeská univerzita v Plzni Fakulta strojní REGIONÁLNÍ TECHNOLOGICKÝ INSTITUT Západočeská univerzita v Plzni Fakulta strojní Výzkumné centrum RTI Regionální technologický institut - RTI je výzkumné centrum Fakulty strojní Západočeské univerzity

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Základy parametrického modelování Skicovací nástroje

Více

PowerOPTI Řízení účinnosti tepelného cyklu

PowerOPTI Řízení účinnosti tepelného cyklu PowerOPTI Řízení účinnosti tepelného cyklu VIZE Zvýšit konkurenceschopnost provozovatelů elektráren a tepláren. Základní funkce: Spolehlivé hodnocení a řízení účinnosti tepelného cyklu, včasná diagnostika

Více

Kapitola vstupních parametrů

Kapitola vstupních parametrů Předepjatý šroubový spoj i ii? 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Výpočet bez chyb. Informace o projektu Zatížení spoje, základní parametry výpočtu. Jednotky výpočtu Režim zatížení, typ spoje Provedení šroubového

Více

Symantec Protection Suite Small Business Edition Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy

Symantec Protection Suite Small Business Edition Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy Přehled Sada Symantec Protection Suite Small Business Edition představuje jednoduché a cenově dostupné řešení zabezpečení a zálohování.

Více

CalcMaster Software pro optimalizaci vstřikování plastů

CalcMaster Software pro optimalizaci vstřikování plastů Software pro optimalizaci vstřikování plastů Cenová Kalkulace formy Detailní rozpis hodin Data pro vstřikování Nákladová cena Software pro optimalizaci vstřikování plastů a kalkulaci lisovaných výrobků

Více

On-line datový list. SHC500 SHC500 Gravimat GRAVIMETRICKÉ PRACHOMĚRY

On-line datový list. SHC500 SHC500 Gravimat GRAVIMETRICKÉ PRACHOMĚRY On-line datový list SHC500 SHC500 Gravimat A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 13284-1 certified Objednací informace Typ Výrobek č. SHC500 Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku

Více

1. Úvod do Systémů CAD

1. Úvod do Systémů CAD 1. Úvod do Systémů CAD Studijní cíl Tento blok kurzu je věnován CA technologiím. Po úvodním seznámení se soustředíme především na oblast počítačové podpory konstruování, tedy CAD. Doba nutná k nastudování

Více

Externí engineering. Vývojová a konstrukční kancelář. Telefon: + 420 257 327 027 + 420 257 323 601

Externí engineering. Vývojová a konstrukční kancelář. Telefon: + 420 257 327 027 + 420 257 323 601 Externí engineering Úvod Proces kompletního vývoje výrobku Komplexní Vývoj výrobkůna zakázku Řešení v každé fázi procesu vývoje výrobku Externí engineering Studie Vývoj výrobku Výroba Podpora marketingu

Více

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core Autodesk Product Design Suite Standard 20122 Systémové požadavky Typičtí uživatelé a pracovní postup Konstruktérům a inženýrům, kteří vyvíjejí pozoruhodné produkty, nabízí sada Autodesk Product Design

Více

Měření a analýza mechanických vlastností materiálů a konstrukcí. 1. Určete moduly pružnosti E z ohybu tyče pro 4 různé materiály

Měření a analýza mechanických vlastností materiálů a konstrukcí. 1. Určete moduly pružnosti E z ohybu tyče pro 4 různé materiály FP 1 Měření a analýza mechanických vlastností materiálů a konstrukcí Úkoly : 1. Určete moduly pružnosti E z ohybu tyče pro 4 různé materiály 2. Určete moduly pružnosti vzorků nepřímo pomocí měření rychlosti

Více

Přehled novinek Autodesk Revit 2013

Přehled novinek Autodesk Revit 2013 Přehled novinek Autodesk Revit 2013 Hlavní novinky Revit Architecture: - Vylepšená tvorba schodišť - Vylepšená tvorba zábradlí - Nové vlastnosti materiálů - Vylepšení vizualizací - Vylepšení tvorby součástí

Více

POČÍTAČOVÁ SIMULACE PLNĚNÍ DUTINY VSTŘIKOVACÍ FORMY SVOČ FST 2015

POČÍTAČOVÁ SIMULACE PLNĚNÍ DUTINY VSTŘIKOVACÍ FORMY SVOČ FST 2015 POČÍTAČOVÁ SIMULACE PLNĚNÍ DUTINY VSTŘIKOVACÍ FORMY SVOČ FST 2015 Ing. Eduard Müller, Západočeská univerzita v Plzni, Univerzitní 22/FST/KKS, 306 14 Plzeň Česká republika ABSTRAKT Tato práce pojednává

Více

Mechanika s Inventorem

Mechanika s Inventorem Mechanika s Inventorem 2. Základní pojmy CAD data FEM výpočty Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Optimalizace Tomáš MATOVIČ, publikace 1 Obsah přednášky: Lagrangeův

Více

Počítačová dynamika tekutin (CFD) - úvod -

Počítačová dynamika tekutin (CFD) - úvod - Počítačová dynamika tekutin (CFD) - úvod - Co je CFD? 2 Computational Fluid Dynamics (CFD) je moderní metoda jak získat představu o proudění tekutin, přenosu tepla a hmoty, průběhu chemických reakcích

Více

Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí

Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí Pokročilá analýza a návrh stavebních konstrukcí Konstrukční analýza jako součást BIM Autodesk Robot Structural Analysis je nástroj, který rozšiřuje informační model budovy (BIM) o možnosti konstrukční

Více

CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC

CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU CRSV Registrační číslo: CZ.1.05/2.1.00/03.0096 Zahájení projektu: 01.01.2009 Ukončení projektu: 31.12.2012 Celková dotace: Cíl

Více

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec www.vuts.cz Historický vývoj 1951 - založení společnosti (státní, posléze koncernový podnik) 1991 transformace na a.s. v první vlně kupónové privatizace

Více

Doporučení. KONTROLY Nejčastější poruchy ložiska zavěšení ZAVĚŠENÍ LOŽISKO A SADA ZAVĚŠENÍ KOL

Doporučení. KONTROLY Nejčastější poruchy ložiska zavěšení ZAVĚŠENÍ LOŽISKO A SADA ZAVĚŠENÍ KOL 02-M- 12/2015 LOŽISKO A SADA KOL Doporučení Ložisko zavěšení a izolátor je nutné měnit současně s tlumičem, obojí je nutné vždy měnit v párech. Výměna těchto dílů je nedílnou součástí výměny tlumiče; tímto

Více

Numerické modelování interakce proudění a pružného tělesa v lidském vokálním traktu

Numerické modelování interakce proudění a pružného tělesa v lidském vokálním traktu Numerické modelování interakce proudění a pružného tělesa v lidském vokálním traktu Vedoucí práce: doc. Ing. Petr Šidlof, Ph.D. Bc. Petra Tisovská 22. května 2018 Studentská 2 461 17 Liberec 2 petra.tisovska@tul.cz

Více

Obsah. 1. Obecná vylepšení Úpravy Prvky Zatížení Výpočet Posudky a výsledky Dokument...

Obsah. 1. Obecná vylepšení Úpravy Prvky Zatížení Výpočet Posudky a výsledky Dokument... Novinky 2/2016 Obsah 1. Obecná vylepšení...3 2. Úpravy...7 3. Prvky...9 4. Zatížení... 11 5. Výpočet...4 6. Posudky a výsledky...5 7. Dokument...8 2 1. Obecná vylepšení Nové možnosti otáčení modelu, zobrazení

Více

On-line datový list GM960 PROCESNÍ ŘEŠENÍ

On-line datový list GM960 PROCESNÍ ŘEŠENÍ On-line datový list A B C D E F Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci a zákaznické specifikaci.

Více

Pilotové základy úvod

Pilotové základy úvod Inženýrský manuál č. 12 Aktualizace: 04/2016 Pilotové základy úvod Program: Pilota, Pilota CPT, Skupina pilot Cílem tohoto inženýrského manuálu je vysvětlit praktické použití programů GEO 5 pro výpočet

Více

Řešení Vašeho nástrojového managementu

Řešení Vašeho nástrojového managementu Řešení Vašeho nástrojového managementu TDM Systems komp TDM Systems profesionálové pro správu nástrojových dat Již více než 20 let vyvíjí a prodává společnost TDM Systems GmbH software pro organizaci nástrojů

Více

TÉMATA PROJEKTŮ KME/PRJ3 VYPSANÁ PRO ZIMNÍ SEMESTR AK. R. 2016/17. Katedra mechaniky

TÉMATA PROJEKTŮ KME/PRJ3 VYPSANÁ PRO ZIMNÍ SEMESTR AK. R. 2016/17. Katedra mechaniky TÉMATA PROJEKTŮ KME/PRJ3 VYPSANÁ PRO ZIMNÍ SEMESTR AK. R. 2016/17 Katedra mechaniky Informace PRJ3 Na každé téma se může zapsat pouze jeden student. Termín ukončení registrace na témata: 3/10/2016 Podmínky

Více

Autodesk Inventor 2017

Autodesk Inventor 2017 Novinky Autodesk Inventor 2017 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Inventor PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Inventor 2017. Obsah:

Více

Brožura k výrobku. Leitz Reference Xe. Souřadnicový měřicí stroj

Brožura k výrobku. Leitz Reference Xe. Souřadnicový měřicí stroj Brožura k výrobku Leitz Reference Xe Souřadnicový měřicí stroj 2 Leitz Reference Xe Coordinate Measuring Machine Souřadnicový měřicí stroj pro malé a střední podniky Leitz Reference Xe Malé a střední podniky,

Více

Principy navrhování stavebních konstrukcí

Principy navrhování stavebních konstrukcí Pružnost a plasticita, 2.ročník bakalářského studia Principy navrhování stavebních konstrukcí Princip navrhování a posudku spolehlivosti stavebních konstrukcí Mezní stav únosnosti, pevnost stavebních materiálů

Více

STUDENTSKÉ PRÁCE 2013/2014

STUDENTSKÉ PRÁCE 2013/2014 STUDENTSKÉ PRÁCE 2013/2014 Společnost, nabízí studentům následující témata ke zpracování s odbornou konzultací a možností zpracování v anglickém jazyce. Rozsah témat možno upravit na bakalářskou eventuálně

Více

Pevnostní analýza plastového držáku

Pevnostní analýza plastového držáku Pevnostní analýza plastového držáku Zpracoval: Petr Žabka Jaroslav Beran Pracoviště: Katedra textilních a jednoúčelových strojů TUL In-TECH 2, označuje společný projekt Technické univerzity v Liberci a

Více

Stahování, analýza a zpracování zpráv o údajích o kvalitě elektrické energie

Stahování, analýza a zpracování zpráv o údajích o kvalitě elektrické energie POZNÁMKA K POUŽITÍ Stahování, analýza a zpracování zpráv o údajích o kvalitě elektrické energie Při snaze porozumět problémům ve spotřebě energie nebo kvalitě elektrické energie ve vašem závodě potřebujete

Více

Filosofie konstruování a dimenzování mechanických částí vozidel z hlediska jejich funkce a provozního zatěžování

Filosofie konstruování a dimenzování mechanických částí vozidel z hlediska jejich funkce a provozního zatěžování Filosofie konstruování a dimenzování mechanických částí vozidel z hlediska jejich funkce a provozního zatěžování doc. Ing. Miloslav Kepka, CSc. ZČU v Plzni, Fakulta strojní, Katedra konstruování strojů

Více

Nosné ocelové konstrukce z hlediska trvale udržitelného rozvoje ve výstavbě. AMECO3 software 16.9.2014

Nosné ocelové konstrukce z hlediska trvale udržitelného rozvoje ve výstavbě. AMECO3 software 16.9.2014 Nosné ocelové konstrukce z hlediska trvale udržitelného rozvoje ve výstavbě 3 software 16.9.2014 software : Software pro zhodnocení životního cyklu budov a mostů s ocelovou nosnou konstrukcí Výpočty jsou

Více

Principy navrhování stavebních konstrukcí

Principy navrhování stavebních konstrukcí Pružnost a plasticita, 2.ročník kombinovaného studia Principy navrhování stavebních konstrukcí Princip navrhování a posudku spolehlivosti stavebních konstrukcí Mezní stav únosnosti, pevnost stavebních

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Pokročilé metody parametrického modelování Speciální

Více

Numerické řešení proudění stupněm experimentální vzduchové turbíny a budících sil na lopatky

Numerické řešení proudění stupněm experimentální vzduchové turbíny a budících sil na lopatky Konference ANSYS 2009 Numerické řešení proudění stupněm experimentální vzduchové turbíny a budících sil na lopatky J. Štěch Západočeská univerzita v Plzni, Katedra energetických strojů a zařízení jstech@kke.zcu.cz

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Pokročilé metody parametrického modelování

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Pokročilé metody parametrického modelování Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Pokročilé metody parametrického modelování Animace

Více

CO JE NOVÉHO SOLIDWORKS 2014

CO JE NOVÉHO SOLIDWORKS 2014 CO JE NOVÉHO SOLIDWORKS 2014 Obsah Právní ustanovení...9 1 Vítejte v SolidWorks 2014...12 Nejdůležitější nové vlastnosti a funkce softwaru...12 Hlavní zdokonalení...12 Pro více informací...14 2 Uživatelské

Více

Katedra geotechniky a podzemního stavitelství

Katedra geotechniky a podzemního stavitelství Katedra geotechniky a podzemního stavitelství Modelování v geotechnice Metoda oddělených elementů (prezentace pro výuku předmětu Modelování v geotechnice) doc. RNDr. Eva Hrubešová, Ph.D. Inovace studijního

Více

PBS Velká Bíteš. Profil společnosti

PBS Velká Bíteš. Profil společnosti PBS Velká Bíteš Profil společnosti 65 let ve Velké Bíteši Patříme do skupiny PBS Group QM Řízení jakosti Průmyslové kotle Turbíny Divize letecké techniky Divize přesného lití Divize industry Divize centrum

Více

OPTIMALIZACE VIRTUÁLNÍHO PROTOTYPU PRŮMYSLOVÉ PŘEVODOVKY

OPTIMALIZACE VIRTUÁLNÍHO PROTOTYPU PRŮMYSLOVÉ PŘEVODOVKY Středoškolská technika 2013 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT OPTIMALIZACE VIRTUÁLNÍHO PROTOTYPU PRŮMYSLOVÉ PŘEVODOVKY Michal Gryga Střední průmyslová škola, Praha 10, Na Třebešíně

Více