Osek jede na jih - část 3.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Osek jede na jih - část 3."

Transkript

1 Osek jede na jih - část 3. Autor: Aleš "alesk" Komínek, :24 S budíčkem jsme v neděli (13.10.) ráno nemuseli opět pospíchat, protože naše Z se jela až v půl 11. Hned po ránu využili fotografové přínivých podmínek a šli si vyfotit válející se mlhu v údolí. Fotka od Tomáše (foceno v 8:04)

2 Fotka od Kennyho (foceno v 8:15) Já jsem si ráno ahrál na hledače, při hledání klíčků od auta. Naštěstí jsme měli každý druhé klíče u někoho jiného v autě, takže hledání nebylo tak hektické, jak by se mohlo na první pohled dát. Nakonec se ukáalo, že i když se večer dají klíčky do stanu k hlavě, není problém, aby ráno byly na druhý straně u nohou :). Po snídani jsme vyraili asi 500m do protisměru Z, kde se nacháel ajímavý technický úsek. Tři ostré atáčky, s docela ajímavým převýšením. Když jsme tudy v sobotu projížděli, vykoušeli jsme si na vlastní kůži, že ukroutit tenhle úsek a volantem není žádná sranda.

3 Odobený Diana Žádnou divočinu jsme od tohoto úseku nečekali, ono vyškrábat se nahoru nebyla opravdu žádná sranda. Ale hlavně piloti se silnými adohraby nám i tady ukáali pěkný sport. Jeden nejhečích průjedů ovšem předvedl Silvéro s Octavií.

4 Kluci v akci Po dvou hodinách bylo odjeto, takže jsme se mohli odebrat pět k autům a v paue před druhým průjedem jsme si dopřáli oběda a odpočinku. Tomáš se bohužel místa vracel be židličky a dokonce be mikiny, obojí si nenávratně půjčil některý s ostatních diváků na místě, ale protože jsme místa odcháeli každý v jinou dobu, jistili jsme to až u aut, kdy už bylo na nějakou nápravu podě. ally, to je dřina... Po poobědním odpočinku jsme se vydali na druhý průjed. Nemuseli jsme ale chodit daleko, na doporučení kluků Tišnova ůstala většina nás v táhlé pravé atáčce hned u louky.

5 Fandíme! Já jsem s kamerou šel dál po trati, kde se nacháela ostřejší levá do kopce, ve které poslední předjedec s Deltou prorail o hranu asfaltu řejmě vanu (nebo diferenciál), takže následných pár set metrů bylo lehce pokropeno olejem.

6 "Moje atáčka" Kenny šel dokonce ještě o kousek dál a následné táhlé pravé viděl i na úsek, kde stála většina nás. Kennyho atáčka (nad autem je vidět úsek kde stál bytek) Tady si každý na svém úseku užil spoustu pěkných průjedů, ale jen většina nás, co ůstala spolu s fans Tišnova v dolní, táhlé pravé atáčce si užila i něco navíc. Italské nesmrtelné fanoušky, kteří se vypotáceli k trati, a nenapadlo je nic lepšího, než si stoupnout na vnějšek atáčky před bříky. Nejmladšímu party se sice na vnějšek atáčky moc nechtělo, ale starší ho přesvědčili a nakonec tam stáli všichni. elou dobu popíjeli nějaký italský slaďák, ale až když se jeden Italů napil tišnovské placatky (nevím, jestli v ní ještě něco bylo ), ačal ten správný koncert :).

7 Ochutnávka slivovičky Tak to asi stačí Od té doby se na každé auto křičelo dajgass, takže nejvěrnější fanoušek dostal od nás tuhle předívku. Došlo i na nějaké focení s českou vlajkou a společné fandění českým posádkám. Ještě

8 přibližně hodinu stihnul DajGass fungovat, pak spokojeně usnul ve svém křesílku s telefonem v ruce, takže to vypadalo jako by psal nekonečnou SMS. DajGass píše SMS Po odjetí celého pole jsme se roloučili s Tišnováky, kteří naskákali do aut a vyraili domu. My jsme u aut probrali následující plán. Nakonec jsme se rohodli jet se podívat ještě do ávěrečného servisu, ale ralmen s mirusem se tohoto výletu vdali a rohodli se počkat u stanů. Zatímco jsme jeli do Seravalle do servisu, kluci měli pokračování na louce, kde se bytek italské party snažil naložit DajGasse do auta.

9 No comment :) My jsme tentokrát pohodlně aparkovali u servisu a namířili jsme si to rovnou do české kotliny, kde bylo co slavit. Tam kde jsme ve čtvrtek po příjedu ačínali, jsme i legendy ukončili. Pivo opět teklo proudem a vhledem k tomu, že se Mírovi Janotovi alíbila naše vlajka, došlo na její předání i s věnováním. Vniklo několik ajímavých fotografií, které jsou k vidění na stránkách radotínského týmu ve fotogalerii ( a nakonec došlo i na jednu společnou fotku.

10 Foto: tirad Hájek Po hromadném focení dorail do českého tábora ještě pan Volta, který přišel našim klukům pogratulovat. Na místě pak onámil Mirkovi Janotovi, že když přijede příští rok na Legendy, půjčí mu Lancii 037, to už tak veselého Mirka pobavilo ještě víc, takže následné společné fotky se nesli ve velmi veselém duchu :).

11 Oslava pokračuje Po roloučení s oslavenci jsme prohodili ještě pár slov s Mravencem a vyraili jsme na cestu pět ke stanům. Po příjedu na místo nám kluci vyprávěli, co ažili s DajGassem, my jsme jim na oplátku ukáali, jak se slavilo v servisu. Nebývalo, než si dát něco k večeři a udělat tradiční kafe. Téma večera byl ítřejší přejed do Livorna. Během večera ještě ačalo několikrát pršet, takže jsme poseděli pod přístřeškem plachty a postupně jsme odcháeli spát. V pondělí (15.10.) ráno jsme posnídali, sbalili jsme stany a přístřešek, který celou noc odolával větru a vyraili jsme na cestu. V plánu bylo astavit se ještě v San Marinu pod hradem a vyjít se podívat na jednu vyhlídek. V sobotu jsme toho díky mle moc neviděli, takže jsme se nechtěli o ten pohled ochudit.

12 Na horiontu je vidět imini a moře Nejdříve jsme se prošli po hřebenu a následně jsme amířili k jedné přístupných vyhlídek. Při diskui před kasou k nám přišel pokladník a ačal se vyptávat, odkud jsme atd. Kupodivu Osek nenal, když jsme se mínili o Prae, už se trochu chytal, ale stačilo říct Pilsen a byli jsme doma :). Ital se roářil jak sluníčko a okamžitě se s námi ačal bavit lámanou češtinou. Jeho první slovo bylo překvapivě pivo :). Za 4,50 jsme si u něj koupili vstupenku na vyhlídku a přes výstavku se braněmi jsme se dostali až na vrchol věže, e které byl krásný rohled.

13 Pohled jedné vyhlídkové věže na druhou estou vyhlídky jsme ještě natankovali plnou nádrž do našich aut (1,654 /l) a nakoupili jsme nějaké ásoby.

14 Jeero v horách Do Livorna jsme měli na výběr několika cest, my jsme volili sice tu nejkratší, ale ato nejpomalejší. estování po dálnicích jsme si cestou do San Marina užili dost, takže tentokrát jsme volili trasu přes hory, kde na nás opět čekala nějaká ta dešťová přeháňka.

15 A opět prší V Areu už jsme přeci jen najeli na dálnici a bylých 70 km pokračovali po ní. Bohužel jsme si co do rychlosti moc nepomohli, protože se spustila taková průtrž mračen, že po dálnici nešlo jet víc než 80km/h. Po 5. hodině jsme dojeli na další plánovanou astávku, která byla v Pise. Ano, šli jsme se podívat na šikmou věž, kde jsme strávili cca hodinku.

16 V Pise rostou i stromy šikmo Od šikmé věže už jsme jeli přímo do Livorna, kde nám ve 21 hodin měl vyjíždět trajekt. Najít přístav nám problém nedělalo, ale k lodi jsme trefili až na třetí pokus. Přijeli jsme v době, kdy loď akorát přijížděla, takže jsme si jí prohlédli v celé její kráse.

17 Už nám to přijíždí Během chvilky ačalo vyloďování a tak jsme měli možnost vidět, co se do takového trajektu vejde. Po 8. hodině přišla řada na nás a ačalo naloďování. Ještě před ním nastal drobný problém, kdy naší posádku nechtěli pustit na loď. Za všechno mohlo předložení špatného voucheru s čárovým kódem. Naštěstí se všechno bry vysvětlilo a na loď jsme se všichni dostali.

18 Vystupovat a jdeme na palubu Všichni jsme pobrali potřebné věci a šli jsme si najít místo na palubu. hvilku nám trvalo, než jsme se na trajektu orientovali, ale nakonec jsme si našli krásnou společenskou místnost, kde jsme se roložili své věci. V půl 10. jsme vyraili přístavu na širé moře. Už po chvilce nám bylo jasné, že cesta bude ajímavá. Vhledem k docela silnému větru, byli na moři poměrně vysoké vlny. I ti nás, kteří na trajektu cestovali poněkolikáté říkali, že takové vlny ještě neažili. Po vyplutí jsme se ještě dověděli, že v místnosti, kterou jsme si vybrali, ůstat nemůžeme, takže jsme si šli najít místo do jiné části lodi. Nakonec jsme se přeci jen někam poskládali a měli jsme před sebou dlouho noc, protože v přístavu v GolfoAranci jsme měli být ráno v 7 hodin. Někteří nás si cestu trávili hraním karet, někdo šel hned spát a někteří bojovali s mořskou nemocí. Na pokračování

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

Osek jede na jih - část 1.

Osek jede na jih - část 1. Osek jede na jih - část 1. Autor: Aleš "alesk" Komínek, 7. 11. 2012 21:12 Je 16.2.2012 a já si po celodenním lyžování užívám v restauraci asloužený Svijanský kvasničák, přitom listuji em a koukám, co je

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

ČISTIČKA. Miloš Nekvasil

ČISTIČKA. Miloš Nekvasil ČISTIČKA Miloš Nekvasil 1 V březnovém nedělním odpoledni jsem navštívil Muzeum stará čistírna (odpadních vod) v pražské Bubenči. Dojel jsem tam po kolejích tramvají a metra městskou dopravou. Pak jsem

Více

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny.

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Děkuju :-) Už je tomu asi 5 let co jsem začal snít tenhle sen. Kdysi

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992.

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, 7. 9. 2010 10:21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Před mnoha roky k nám na rallye jezdili soutěžáci ze Švédska a já

Více

Obrázek : www.google obrázky

Obrázek : www.google obrázky Mn Náš Pavlík č. 9 květen 2014 Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník s dětskou redakční radou pod vedením p. ředitele P. Šilera. Tel.: 313 533 756, 731 225 743, zspavlikov@iol.cz, www. zspavlikov.net Obrázek

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Chorvatsko Tereza Červencová

Chorvatsko Tereza Červencová Tento rok týden před prázdninami jsme společně se sestrou a mamkou vyrazily do Chorvatska přesněji do města Crikvenica. Den před odjezdem jsme jeli na Moravu, kde jsme přespali, abychom se mohli déle vyspat

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

14. června 2005. 16. června 2005

14. června 2005. 16. června 2005 14. června 2005 jsme s tátou dosmolili a odeslali naše vyjádření k psychologickýmu posudku. 16. června 2005 Včera Kili usnul vyčerpáním až poté, kdy jsem ho půl hodiny zdárně ignorovala a předstírala jsem,

Více

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6

49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 49. ČEZ Jizerská 50 8. 10. 1. 2 0 1 6 Již po 49. se letos konala v Bedřichově Jizerská 50. Bohužel bylo málo sněhu a musela být uzpůsobena speciální 4km trať, lépe řečeno okruh, který byl zasněžován a

Více

ewrc.cz Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14

ewrc.cz Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14 Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14 Je to už hodně let, co padlo rozhodnutí jet alespoň jednou za rok podívat se na světovou rally. Už od prvního Německa jsme se bavili,

Více

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu Veletržní sraz Chytej 2017 - cesta na ubytovnu Protože předpokládám, že většina z vás přijede autem, tak nejdřív popis jak se dostat k ubytovně, aby jste si před návštěvou osvěžovny mohli svého čtyřkolového

Více

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC a neb příbě hy z loňského roku original stories since 2014 7. třída ZŠ Vápenná January 2016 Vážení čtenáři, v jubilejním, mírně opožděném 20 vydání Věštce si můžete přečíst, jak slavila

Více

Máme únor, a tak. Orgie.

Máme únor, a tak. Orgie. 50 FOTOVIDEO ÚNOR 2015 PRAXE / Máme únor, a tak Orgie. PETR JAN JURAČKA www.juracka.eu juracka@natur.cuni.cz www.facebook.com/petrjanjuracka Ne, nebudu se na ty fotky koukat. Zaplatit si zájezd do Afriky,

Více

Českomoravská vrchovina 10. - 11.11.2010

Českomoravská vrchovina 10. - 11.11.2010 Českomoravská vrchovina 10. - 11.11.2010 Krajem českých malířů Mimořádně teplý podzim mě opět vylákal do přírody a už jsem vyměnil kolo za pohorky. Připravil jsem si dvoudenní výlet na malebnou a nedalekou

Více

Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 8. do 15. května 2010.

Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 8. do 15. května 2010. Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 8. do 15. května 2010. První den sobota 8. května 2010. (Kliknutím otevřete fotoalbum) Je již pravidlem, že čtvrtým a pátým ročníkům přeje štěstí při

Více

Deníček Seat Rally Český Krumlov 2005 Shacki

Deníček Seat Rally Český Krumlov 2005 Shacki Deníček Seat ally Český Krumlov 2005 Shacki Autor: Shacki, 21. 6. 2005 00:00 O tom, jaká byla ally Český Krumlov pohledem Tomáše Wanky alias Shackiho, se můžete dočíst v následující reportáži. Asi se všichni

Více

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Autor: oman "eman" Schavel, 28. 8. 2014 17:16 O víkendu 15. až 17. srpna jsme pro Vás nafotili již 9. kalendář ŠKODA tentokrát na rok 2015 Již loni jsme se předběžně

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

Tradiční podzimní zájezd do Tater

Tradiční podzimní zájezd do Tater Tradiční podzimní zájezd do Tater 28.-30.9.2007 vedoucí: Jenda Schulz Jako každoročně jsme jeli na konci září do Tater, letos do Vysokých s ubytováním v penzionu Erika v Tatranské Lesné. 1. den byla plánovaná

Více

Výšlap s Líbou reportáž slovem i obrazem

Výšlap s Líbou reportáž slovem i obrazem Výšlap s Líbou reportáž slovem i obrazem Líba Fáryová organizuje Ondrovy výšlapy už několik let. Občas jsem měla touhu se přidat, ale já jsem více přemýšlivý než sportovní typ. V červnu 2012 jsem si přece

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

AK Rally Fans - deníček WRC Finsko 2013 - část druhá. ewrc.cz

AK Rally Fans - deníček WRC Finsko 2013 - část druhá. ewrc.cz AK Rally Fans - deníček WRC Finsko 2013 - část druhá Autor: Michal Knedla, 12. 8. 2013 15:21 Středa 31.7. Osmá ranní je časem, na který byl dohodnut budíček.ovšem díky příjemné nervozitě z velkého dnu,

Více

5. ročník Policejního rafťáku

5. ročník Policejního rafťáku 5. ročník Policejního rafťáku Kdo by to před 5 lety řekl, že tato vodácká akce bude mít nejen mezi IPAky takový úspěch. První ročník Policejního rafťáku jsme zahájili na Vltavě, na které jsme společně

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Jarní Tábor 2015, aneb Dobití Jižního pólu 31.1. až 4. 2. 2015

Jarní Tábor 2015, aneb Dobití Jižního pólu 31.1. až 4. 2. 2015 Editorial, Zprávy z hradu Akce, které nás čekají V ítám Vás v dalším vydání Akély. V tomto vydání jsou docela důležité informace, takě Vám doporučuji si ho hnedka strčit do batohu. Doufám, že si toto vydání

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Letní lezení ve Francii

Letní lezení ve Francii Letní lezení ve Francii Někomu se možná může zdát, že jet lézt do Francie v létě je trochu šílené. Neříkám, že ne,ale určitě se tu dají najít krásné oblasti, kde si můžete pohodově zalézt, vykoupat se,

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN KVĚTEN 10.5. 2010 Tento den jsme byli v Šemberově divadle ve Vysokém Mýtě. Zde jsme zhlédli divadelní představení Baví tě Kuk a Cuk. Jednalo se o pořad Hudebního divadla, který je tvořen pásmem hudby,

Více

Šumava 2018 Matěj Cocher

Šumava 2018 Matěj Cocher Šumava 2018 Matěj Cocher Cesta na Šumavu Na Šumavu jsme z Nedomic vyrazili po nedělním dopoledni, po cestě jsme se stavili u Mac Donalds a na pár benzínových stanicích. Cesta na mapách cca trvá 3 hod.,

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

Jízdní řád, grafikon

Jízdní řád, grafikon 2.2.15 Jízdní řád, grafikon Předpoklady: 020212 Pomůcky: papírky s grafikonem a jízdním řádem Př. 1: Všechny následující úkoly plň pomocí vlakového jízdního řádu pro trať 226 Veselí nad Lužnicí - České

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA. kmen Ligy lesní moudrosti

Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA. kmen Ligy lesní moudrosti Výroční zpráva o činnosti za rok 2015 LACERTA PETA kmen Ligy lesní moudrosti Kmen Kmen vznikl 18. června roku 2011 a je součástí Ligy lesní moudrosti, z.s. Jsme rodinný kmen sdružující členy z Mělníka,

Více

www.cestovanisvetem.cz

www.cestovanisvetem.cz Kolymbia, hotel Marathon turistické středisko Letovisko Kolymbia (též Kolimpia) Kolymbia se nachází na východní části ostrova Rhodos. Letovisko je vybudované především pro turistickou sezónu, takže na

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 ohovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 9. 3. 2016 11:15 Václav Pech jun. v roce 2011 spojil své síly s Jiřím Jirovcem, majitelem společnosti invelt, která je

Více

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého Portugalská studená sprcha - pověď Hony Černého Autor: wwwernyracingom, 10. 4. 2014 18:03 Posádka se vydala do mistrovství světa s itroënem DS3 3T, který je v letošním roce určený jako jediné voidlo pro

Více

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku?

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? Stránka č. 1 z 5 Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? 20. srpna 2008 6:00 Výstup na Veľký bok (1 727 m) v Nízkých Tatrách je fyzicky, časově i orientačně náročný. Pokud sem však zamíříte,

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

fotografický workshop krajinou jarního Českého Švýcarska v termínu: 3. 5. 6. 5. 2012 xxxx

fotografický workshop krajinou jarního Českého Švýcarska v termínu: 3. 5. 6. 5. 2012 xxxx fotografický workshop krajinou jarního Českého Švýcarska v termínu: 3. 5. 6. 5. 2012 xxxx úvod Vážení, jsem velmi mile potěšen, že Vás mohu přivítat na fotografickém workshopu pořádaným naší společností

Více

Fotoporadna 4 Kompozice

Fotoporadna 4 Kompozice Fotoporadna 4 Kompoice Autor: Pavel Norri Pravda, 3. 4. 2011 23:20 Nyní, když jsme si již vybrali místo k focení a umíme acháet s fotoaparátem, bychom si měli říct něco o kompoici. O kompoici toho bylo

Více

9. zimní přechod 12. - 15. 2. 2015 Javorníky a Vsetínské vrchy v Beskydech na sněžnicích, lyžích nebo jen v pohorkách

9. zimní přechod 12. - 15. 2. 2015 Javorníky a Vsetínské vrchy v Beskydech na sněžnicích, lyžích nebo jen v pohorkách 9. zimní přechod 12. - 15. 2. 2015 Javorníky a Vsetínské vrchy v Beskydech na sněžnicích, lyžích nebo jen v pohorkách Také v pořadí již třetí deníček v letošním roce začnu trochu netradičně. Přikládám

Více

Poseidon. Ozvěny roku 2008. 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce. Vánoce pro zvířátka

Poseidon. Ozvěny roku 2008. 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce. Vánoce pro zvířátka Poseidon číslo 1 ročník 2009 datum vydání 6.3.2009 časopis 8.vodního oddílu sídlícího v Ostravě- Porubě Ozvěny roku 2008 20.12-21.12.2008 Vánoce pro zvířatka a Oddílové vánoce Vánoce pro zvířátka Sešli

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Z přihlášky jsem věděla, že budeme hasit nějakou ohnivou svini, nebo tak něco. Ale vezměme to po pořádku. Odjezd byl ve čtvrtek ráno. Všichni jsme se

Z přihlášky jsem věděla, že budeme hasit nějakou ohnivou svini, nebo tak něco. Ale vezměme to po pořádku. Odjezd byl ve čtvrtek ráno. Všichni jsme se Otakar 2006 Můj milý deníčku, tak už to mám za sebou a bylo to naprosto úžasné, skvělé, jedinečné, prostě husté Není to tak, jak si myslíš já myslím tábor. Já vím, že spousta dětí jezdí na tábory nerada,

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

Plán akcí na měsíc září: 3.9. Oddílová schůzka 5.9. Strašidýlka na Bílendě 10.9. Oddílová schůzka 27.9. Jednodenní výprava

Plán akcí na měsíc září: 3.9. Oddílová schůzka 5.9. Strašidýlka na Bílendě 10.9. Oddílová schůzka 27.9. Jednodenní výprava Plán akcí na měsíc září: Září 2014 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz 3.9. Oddílová schůzka 5.9. Strašidýlka na Bílendě 10.9. Oddílová schůzka 27.9. Jednodenní výprava Nazdar bratři a sestro,

Více

Proč jste si vybral za místo svého zahraničního studia zrovna Turecko? Co pro vás byl rozhodující faktor?

Proč jste si vybral za místo svého zahraničního studia zrovna Turecko? Co pro vás byl rozhodující faktor? Dnešní rozhovor nás zavede to země Tisíce a jedné noci do Turecka. Student FMMI Bc. Jiří Strejc absolvoval na zahraniční univerzitě jeden semestr. Čtěte s námi, jak ho prožil. Proč jste si vybral za místo

Více

Povodně - středa ráno

Povodně - středa ráno Další těžký den. Voda přes noc stoupla, obchody jsou vyprodané, alarmy a helikoptéry ruší ve spánku, neprůjezdné zóny se rozšiřují. Je zatopený lom, lipenecká tržnice i Strakonická, kde více než metr vody

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo!

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Ahoj kamarádi, tak co říkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kteří malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Vždyť je to ostuda, když se lidi k sobě chovají tak surově

Více

Best of Show opět pro skupinu GWFC

Best of Show opět pro skupinu GWFC Best of Show opět pro skupinu GWFC Prvním impulsem pro účast na 7. Warbirdmeetingu v německém Oberhausenu bylo nadšené shlédnutí vystoupení skupiny GWFC na loňské akci Horizon Airmeet členy modelářského

Více

Po Šluknově a okolí. (vůdcovská práce) Antonín Matějka

Po Šluknově a okolí. (vůdcovská práce) Antonín Matějka Po Šluknově a okolí (vůdcovská práce) Antonín Matějka 23. února 2008 1 Úvod Dost často k nám na základnu přijíždí různé návštěvy. A proto jsem se rozhodl napsat pár návrhů na výlety po okolí Šluknova.

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US

KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US www.kickfrance2013.com Je to tady jedete s námi? Oslava cyklistiky v podobě stého ročníku Tour de France je na dosah.

Více

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zličíně pro naši paní průvodkyni. Všichni jsme se moc

Více

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Mikulčin vrch Sobota: Hostýn Vyjíždíme v 5 hodin z Náchoda a postupně přibíráme Dobrušku, Skalku, Solnici a Rychnov. První zastávkou

Více

Výstup na Mont Blanc. 9. září 2016

Výstup na Mont Blanc. 9. září 2016 Výstup na Mont Blanc 9. září 2016 Na předchozí straně je pohled na masiv Mont Blancu od jezírka dole v nížině, kde jsme se po výstupu druhý den zotavovali. Samotný vrchol Mont Blancu není vidět. To nejvyšší,

Více

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro,

Leden 2015. 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz. Nazdar bratři a sestro, Leden 2015 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestro, doufám, že jste zdárně oslavili Vánoce i Silvestr! Skautská oslava Vánoc byla letos opravdu parádní a všichni si ji

Více

232/2012. pátek 7.9.2012 /1/

232/2012. pátek 7.9.2012 /1/ /1/ 232/2012 zdarma - jak jsem dostal prodávám 232/2012 zdarma - jak jsem dostal prodávám Zprávy z domova: Strejdovi Jardovi bylo osmdesát let. V sobotu jsme se všichni sjeli u Milušky doma v Písku a přivezli

Více

Click here to get your free novapdf Lite registration key

Click here to get your free novapdf Lite registration key Slovo šerifa Ahoj Kamarádi. Tak nám jaro už pomalu končí a konečně držíte v rukou další číslo oddílového obšťastníku, které je ta trochu šité horkou jehlou. Ono bylo už skoro hotové, ale nějak se nedostalo

Více

Klubový zpravodaj outdoor clubu Hanace Duben 2013

Klubový zpravodaj outdoor clubu Hanace Duben 2013 Klubový zpravodaj outdoor clubu Hanace Duben 2013 Ahoj Hanačáci! Je tady duben, druhý jarní měsíc, ale venku to pořád vypadá jako o Vánocích. Ale pozor, v Hanaci rozhodně neplatí přísloví březen za kamna

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

Pozvánka na turistický víkend do krásné skalní oblasti 3. - 5. 2. 2012. stále po zelené značče ke křižovatce v sedle Křížový Buk.

Pozvánka na turistický víkend do krásné skalní oblasti 3. - 5. 2. 2012. stále po zelené značče ke křižovatce v sedle Křížový Buk. Pozvánka na turistický víkend do krásné skalní oblasti 3. - 5. 2. 2012 Jedná se o tradiční setkání turistů a přátel přírody v oblasti Šluknovského výběžku. Připraveny jsou pro Vás denní a noční výlety

Více

NORSKÝ DENÍK. 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí

NORSKÝ DENÍK. 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí NORSKÝ DENÍK 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí Tímto dnem pro nás začala výprava za dobrodružstvím do Norska. Nad ránem jsme se v letištní hale spojili se zbývajícími účastníky projektu z Břeclavi a po odbavení

Více

Tajemství ukryté v pohledech - 12. část (fotografie z Boleradic)

Tajemství ukryté v pohledech - 12. část (fotografie z Boleradic) Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/tajemstvi-ukryte-v-pohledech-12-cast-fotografie-zboleradic) Tajemství ukryté v pohledech - 12. část (fotografie z Boleradic) 1. 11. 2008 Marta Dnešní příspěvek

Více

Přírodní památka Modřanská rokle

Přírodní památka Modřanská rokle Přírodní památka Modřanská rokle Rozhodnutí kam se vydat s turisty seniory na výlet v závěru dvou zářijových týdnů extrémních veder snad ani jinou možnost nemělo. Zalesněné území kde svůj údolní profil

Více

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo.

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo. Tento týden jsme strávili v Austrálii. Počasí tomu skoro odpovídalo, v pondělí a v úterý bylo ještě hodně mokro, ale od středy panovalo skoro jarní počasí. Pondělí V pondělí nás překvapilo příjemné teplo,

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 V sobotu ráno jsme se rozloučili s našimi kamarády v Atlantě (za rok se snad sejdeme v Lupenici) a vyrazili na dlouhou

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

S Trilobitem zimou nezimou

S Trilobitem zimou nezimou S Trilobitem zimou nezimou Poslední únorovou sobotu jsem se s dvěma potomky synem Janem a dcerou Alenkou vydala vyhlížet jaro na pochod do části Prahy 16 Radotína organizovaný KČT Trilobit Barrandov. K

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

Tak AHÓÓÓÓJ v srpnu 2015!!!!! Všem 42 účastníkům děkují organizátoři: Pavel Chalupský a Láďa Plochý.

Tak AHÓÓÓÓJ v srpnu 2015!!!!! Všem 42 účastníkům děkují organizátoři: Pavel Chalupský a Láďa Plochý. Policejní rafťák Vážení IPA kamarádi a přátelé, rok se s rokem sešel a opět píšeme zprávu o našem, již závěrečném sjíždění Vltavy. Tentokrát jsme sjeli poslední úsek, a to ze Zlaté Koruny do Boršova což

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Asistenční služba sv. Rafaela Diecézní charita Brno

Asistenční služba sv. Rafaela Diecézní charita Brno Co to je osobní asistence? Diecézní charita Brno Příručka pro zájemce o službu osobní asistence OSOBNÍ ASISTENCE je služba, která pomáhá, když někdo potřebuje pomoc. Pomáhá každý den, pomáhá u člověka

Více

2. číslo / 2015 únor 2015

2. číslo / 2015 únor 2015 2. číslo / 2015 únor 2015 Ta dobrá zpráva je, že jste všichni přežili první pololetí a ta druhá, že do prázdnin zbývá ještě téměř celý školní půlrok. Ten se dá proučit, proživořit, pronesmyslovat nebo

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Punkevní jeskyně a Macocha

Punkevní jeskyně a Macocha Punkevní jeskyně a Macocha Punkevní jeskyně a Macocha krasová oblast Punkevní jeskyně a Macocha jsou jednou z nejznámějších krasových oblastí v celé ČR. V jejich okolí lze nalézt i další zajímavé lokality,

Více

PORTRÉT K1636.indd 45 K1636.indd 45 15.10.2008 15:15:11 15.10.2008 15:15:11

PORTRÉT K1636.indd 45 K1636.indd 45 15.10.2008 15:15:11 15.10.2008 15:15:11 PORTRÉT BULHARSKÝ MNICH Fotografie vznikla během putování po pamětihodnostech Bulharska, kde jsem mimo jiné byla i mezi pozvanými účastníky bulharsko-české svatby. Cestou k Bačkovskému klášteru se s námi

Více

36 místo 92 lodí M I STROVSTVÍ SVĚTA TŘÍ DY FD M EDENBLI K HOLANDS 31.07. - 07.08.2009 STORCH PETR - ZANKER ZBYNĚK SK M ONDI PACKAGI NG ŠTĚTÍ PM 2009

36 místo 92 lodí M I STROVSTVÍ SVĚTA TŘÍ DY FD M EDENBLI K HOLANDS 31.07. - 07.08.2009 STORCH PETR - ZANKER ZBYNĚK SK M ONDI PACKAGI NG ŠTĚTÍ PM 2009 36 místo 92 lodí Do dějiště letošního mistrovství světa ve třídě FD jsme se vydali v pátek 31.7. na noc a měli před sebou necelých 900 km. Cesta proběhla absolutně bez problémů a na místo jsme dorazili

Více

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního klání, do okolí Klínovce na hřebeny Krušných hor. Ty jsou

Více

A teď se vrátím o rok zpět, protože tenkrát mě to ještě nenapadlo psát si deníky z cest.

A teď se vrátím o rok zpět, protože tenkrát mě to ještě nenapadlo psát si deníky z cest. A teď se vrátím o rok zpět, protože tenkrát mě to ještě nenapadlo psát si deníky z cest. 1 Březen 2007 Pokusím se zaznamenat alespoň něco málo vzpomínek na workshop v Kyotu, kam mě pozvali Yasushi a Koji,

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Dominika Zábranská Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Kateřina Švorcová Organizační práce a členská základna

Více

Národní parky Nordlandu čili severního Norska (18-23.7. 2009)

Národní parky Nordlandu čili severního Norska (18-23.7. 2009) Národní parky Nordlandu čili severního Norska (18-23.7. 2009) Při naší cestě Nordlandem krajem seveřanů jsme navštívili kromě Moysalenu na Vestrálech ještě 3 další národní parky. Hranice NP Rago a NP Borgefjell.

Více