Příloha č Stanovisko Komise projektu Safety AGENT k mobilitě akademických a vědeckovýzkumných

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha č. 3.2. Stanovisko Komise projektu Safety AGENT k mobilitě akademických a vědeckovýzkumných"

Transkript

1 Aleš Bernatík , Konference/stáž proběhne ve dnech: Spolupráce s Universitou v Petrohradě Saint-Petersburg University of State Fire Service Listopad 2012 (5 dní) Petrohrad, Rusko uvedené ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědecko-výzkumných pracovníků VŠB TUO v projektu Safety AGENT Cílem výjezdu je navázání spolupráce, podepsání meziuniverzitní smlouvy a prodiskutování detailních činností spolupráce. Veškeré náklady a náležitosti stáže odpovídají pravidlům OP VK a směrnicím projektu. CELKEM: ,- ubytování: ,- stravné: 6 000,- cestovné: ,- V rámci stáží není propláceno místní cestovné (např. jízdenky v místě konaní stáže, cesta na letiště atd.).

2 Jana Drgáčová Akademický pracovník , Stáž Konference/stáž proběhne ve dnech: říjen 2012 Technická univerzita vo Zvoleně, Drevárská fakulta, Katedra protipožiarnej ochrany Zvolen, Slovensko Návrh není přijat k financování z důvodu nedostatečného naplnění podmínek pro mobility akademických a vědeckovýzkumných uvedených ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědeckých v projektu Safety AGENT 1. Zaměření stáže nemá konkrétní náplň a cíl. Zdůvodnění stáže je nedostačující a přímo nesouvisí s účelem projektu. Cíl stáže navázaní hlubší spolupráce je příliš obecný a vůbec nerespektuje skutečnost, že vazby mezi FBI a FŠI existují deset let. Náplň stáže neodpovídá cílům projektu. Nezahrnuje prvek vytváření sítí a spolupráce, ani se účastník nepodílí na výzkumné činnosti či tvorbě publikace. Výstupem stáže nejsou hmatatelné (měřitelné) výsledky. Pro výjezd na tuto univerzitu je možno využít financovaní z programu Erasmus. Doporučení zpřesněte náplň a cíl stáže a podejte žádost v podzimním termínu znovu. 1 Odůvodnění viz odd. Komentář k odůvodnění rozhodnutí.

3 Jana Drgáčová Akademický pracovník , Stáž Konference/stáž proběhne ve dnech: listopad 2012 Žilinská univerzita v Žilině, Fakulta špěciálného inženierstva, Katedra požiarneho inžinierstva Žilina, Slovensko Návrh není přijat k financování z důvodu nedostatečného naplnění podmínek pro mobility akademických a vědeckovýzkumných uvedených ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědeckých v projektu Safety AGENT 2. Zaměření stáže nemá konkrétní náplň a cíl. Zdůvodnění stáže je nedostačující a přímo nesouvisí s účelem projektu. Cíl stáže navázaní hlubší spolupráce je příliš obecný a vůbec nerespektuje skutečnost, že vazby mezi FBI a FŠI existují deset let. Náplň stáže neodpovídá cílům projektu. Nezahrnuje prvek vytváření sítí a spolupráce, ani se účastník nepodílí na výzkumné činnosti či tvorbě publikace. Pro výjezd na tuto univerzitu je možno využít financovaní z programu Erasmus. Doporučení zpřesněte náplň a cíl stáže a podejte žádost v podzimním termínu znovu. 2 Odůvodnění viz odd. Komentář k odůvodnění rozhodnutí.

4 Šárka Kročová proděkanka pro pedagogickou činnost, , Konference/stáž proběhne ve dnech: Přednášková činnost Slovenská technická univerzita v Bratislavě Slovenská technická univerzita v Bratislavě zimní semestr dnů Slovenská technická univerzita v Bratislavě uvedené ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědecko-výzkumných pracovníků VŠB TUO v projektu Safety AGENT Cílem stáže bude připravit půdu pro tuto spolupráci a přesně identifikovat konkrétní možné oblasti spolupráce. Podmínkou stáže je hmatatelný výstup - příprava dohody o spolupráci, konkrétní vyústění získaných informací, např. společná publikace, přednáška pro FBI o managementu v kontextu FBI atd. Veškeré náklady a náležitosti konference odpovídají pravidlům OP VK a směrnicím projektu. Stáž byla uvedena v původní tabulce stáží pro CS. CELKEM: ,- ubytování: 6 000,- stravné: 5 500,- cestovné: 3 000,- V rámci stáží není propláceno místní cestovné. (např. jízdenky v místě konaní stáže, cesta na letiště atd.)

5 Šárka Kročová proděkanka pro pedagogickou činnost, , Konference/stáž proběhne ve dnech: Přednášková činnost - Žilinská univerzita zimní semestr dnů zimní semestr dnů Žilinská univerzita FŠI Návrh není přijat k financování z důvodu nedostatečného naplnění podmínek pro mobility akademických a vědeckovýzkumných uvedených ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědeckých v projektu Safety AGENT 3. S Univerzitou v Žilině se již dlouhou dobu spolupracuje a FBI VŠB TOU je s touto univerzitou propojena. Náplň stáže neodpovídá cílům projektu. Nezahrnuje prvek vytváření dalších sítí a budování nové spolupráce. Pro výjezd na tuto univerzitu je možno využít financovaní z programu Erasmus. Doporučení zpřesněte náplň a cíl stáže a podejte žádost v podzimním termínu znovu. 3 Odůvodnění viz odd. Komentář k odůvodnění rozhodnutí.

6 Petr Lepík Pracovník VaV, Ph.D. student (511, 040) , ; Stáž Konference/stáž proběhne ve dnech: říjen 2012 Otto von Guericke - Universität Magdeburg Magdeburg, Německo Návrh není přijat k financování z důvodu nedostatečného naplnění podmínek pro mobility akademických a vědeckovýzkumných uvedených ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědeckých v projektu Safety AGENT 4. V přihlášce není definováno, na který současně běžící výzkum stáž navazuje. Náplň stáže neodpovídá cílům projektu. Nezahrnuje prvek vytváření sítí a spolupráce, ani se účastník nepodílí na výzkumné činnosti či tvorbě publikace. Výstupem stáže nejsou hmatatelné (měřitelné) výstupy v návaznosti na priority projektu a VŠB TUO. 4 Odůvodnění viz odd. Komentář k odůvodnění rozhodnutí.

7 Miroslav Mynarz Akademický pracovník , Odborná stáž Konference/stáž proběhne ve dnech: říjen 2012 Otto Von Geuricke, UNIVERSITAT MAGDEBURG Magdeburg, Německo uvedené ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědecko-výzkumných pracovníků VŠB TUO v projektu Safety AGENT. Podmínkou stáže jsou měřitelné výstupy: - dohoda o spolupráci (připravit půdu pro spolupráci a přesně identifikovat konkrétní možné oblasti spolupráce) - společná bodovaná publikace nebo publikace o výsledcích získaných v rámci spolupráce - uspořádat přednášku pro pracovníky FBI, kde je seznámí s čím novým a pro fakultu zajímavým se seznámil a jak se to promítne do rozvoje FBI (změny ve výuce, vědecké zaměření pracoviště - katedry). Veškeré náklady a náležitosti konference odpovídají pravidlům OP VK a směrnicím projektu. Stáž byla uvedena v původní tabulce stáží pro CS. CELKEM: ,- ubytování: ,- stravné: ,- cestovné: 4 000,- V rámci stáží není propláceno místní cestovné (např. jízdenky v místě konaní stáže, cesta na letiště atd.).

8 Miroslav Mynarz Akademický pracovník , Odborná stáž Konference/stáž proběhne ve dnech: říjen 2012 Technická univerzita vo Zvoleně, Drevárská fakulta, Katedra protipožiarnej ochrany Zvolen, Slovensko Návrh není přijat k financování z důvodu nedostatečného naplnění podmínek pro mobility akademických a vědeckovýzkumných uvedených ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědeckých v projektu Safety AGENT 5. Zaměření stáže nemá konkrétní náplň a cíl. Zdůvodnění stáže je nedostačující a přímo nesouvisí s účelem projektu. V přihlášce není definováno, na který současně běžící výzkum navazuje a pokud nenavazuje, není ani uvedeno, jestli má účastník nějaký projekt podaný. Výstupem stáže nejsou hmatatelné (měřitelné) výsledky. Náplň stáže neodpovídá cílům projektu. Nezahrnuje prvek vytváření sítí a spolupráce, ani se účastník nepodílí na výzkumné činnosti či tvorbě publikace. Pro výjezd na tuto univerzitu je možno využít financovaní z programu Erasmus. Doporučení zpřesněte náplň a cíl stáže a podejte žádost v podzimním termínu znovu. 5 Odůvodnění viz odd. Komentář k odůvodnění rozhodnutí.

9 Miroslava Netopilová Pedagog, Katedra požární ochrany ; Stanovení reakce materiálů a výrobků na oheň Katedra požárního inženýrství, Fakulta speciálního inženýrství; Žilinská univerzita v Žiline Konference/stáž proběhne ve dnech: 5 dnů v době srpen / září 2012 Žilinská univerzita v Žiline uvedené ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědecko-výzkumných pracovníků VŠB TUO v projektu Safety AGENT Ve spolupráci s Katedrou požárního inženýrství, Fakulty speciálního inženýrství v Žilině a Katedrou protipožární ochrany Technické univerzity ve Zvolenu účastnice připravuje společnou odbornou publikaci s tématem možností stanovení reakce materiálů a výrobků na oheň. Publikace bude mimo jiné zahrnovat i řadu výsledků z výzkumné činnosti, která se realizuje jak na Katedře požární ochrany Fakulty bezpečnostního inženýrství v Ostravě, tak i na pracovištích uvedených slovenských univerzit. Veškeré náklady a náležitosti konference odpovídají pravidlům OP VK a směrnicím projektu. Stáž byla uvedena v původní tabulce stáží pro CS. CELKEM: 9 800,- ubytování: 4 000,- stravné: 3 800,- cestovné: 2 000,- V rámci stáží není propláceno místní cestovné (např. jízdenky v místě konaní stáže, cesta na letiště atd.).

10 Pavel Poledňák , Konference/stáž proběhne ve dnech: Spolupráce s Universitou v Petrohradě Saint-Petersburg University of State Fire Service Listopad 2012 (5 dní) Petrohrad, Rusko uvedené ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědecko-výzkumných pracovníků VŠB TUO v projektu Safety AGENT Cílem výjezdu je navázání spolupráce, podepsání meziuniverzitní smlouvy a prodiskutování detailních činností spolupráce. Veškeré náklady a náležitosti konference odpovídají pravidlům OP VK a směrnicím projektu. CELKEM: ,- ubytování: ,- stravné: 6 000,- cestovné: ,- V rámci stáží není propláceno místní cestovné (např. jízdenky v místě konaní stáže, cesta na letiště atd.).

11 Radka Přichystalová doktorand LabRisk (023), výzkumný pracovník INEF (9341) Konference/stáž proběhne ve dnech: Institut for Environmental Studies, VU University Amsterdam, Nizozemsko nebo 1 měsíc Institut for Environmental Studies, VU University Amsterdam, Nizozemsko uvedené ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědecko-výzkumných pracovníků VŠB TUO v projektu Safety AGENT Účastnice bude v rámci stáže provádět výzkum, kde si doktorandka klade za cíl vytvořit návrh struktury postupu při zpracování socioekonomické analýzy. Jedním z dílčích cílů bude i nalezení vhodných kvantifikovatelných kritérií pro sociální dopady omezení látek, která se v současné době jeví jako obtížná. Veškeré náklady a náležitosti konference odpovídají pravidlům OP VK a směrnicím projektu. CELKEM: ,- ubytování: ,- stravné: ,- cestovné: 8 000,- V rámci stáží není propláceno místní cestovné (např. jízdenky v místě konaní stáže, cesta na letiště atd.).

12 Jakub Řeháček Pracovník pro vědu a výzkum, Laboratoř výzkumu a jakub.rehacek@gmail.com managementu rizik (023) Institut sociálních věd a environmentální sociologie Univerzity of Stuttgart Konference/stáž proběhne ve dnech: Stuttgart, Německo uvedené ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědecko-výzkumných pracovníků VŠB TUO v projektu Safety AGENT Výjezd na stáž byl komisí projektu přijat. Přínosem stáže je rozvoj a zvýšení relevance plánových výstupů projektu VG OPTIZON. Získaní potřebných odborných informací pro tvorbu bakalářské práce Komunikace rizik s obyvatelstvem z pohledu prevence závažných havárií. Veškeré náklady a náležitosti konference odpovídají pravidlům OP VK a směrnicím projektu. VÝJEZD NA STÁŽ BYL ZE STRANY ÚČASTNÍKA ZRUŠEN.

13 Jiří Serafín Akademický pracovník , Stáž Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg Konference/stáž proběhne ve dnech: říjen 2012 Magdeburg, Německo Návrh není přijat k financování z důvodu nedostatečného naplnění podmínek pro mobility akademických a vědeckovýzkumných uvedených ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědeckých v projektu Safety AGENT 6. V přihlášce není definováno, na který současně běžící výzkum stáž navazuje. Náplň stáže neodpovídá cílům projektu. Nezahrnuje prvek vytváření sítí a spolupráce, ani se účastník nepodílí na výzkumné činnosti či tvorbě publikace. Výstupem stáže nejsou hmatatelné (měřitelné) výstupy v návaznosti na priority projektu a VŠB TUO. Doporučení zpřesněte náplň a cíl stáže a podejte žádost v podzimním termínu znovu. 6 Odůvodnění viz odd. Komentář k odůvodnění rozhodnutí.

14 Jiří Serafín Akademický pracovník , Stáž Konference/stáž proběhne ve dnech: říjen 2012 Technická univerzita vo Zvoleně, Drevárská fakulta, Katedra protipožiarnej ochrany Zvolen, Slovensko Návrh není přijat k financování z důvodu nedostatečného naplnění podmínek pro mobility akademických a vědeckovýzkumných uvedených ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědeckých v projektu Safety AGENT 7. Zaměření stáže nemá konkrétní náplň a cíl. Zdůvodnění stáže je nedostačující a přímo nesouvisí s účelem projektu. V přihlášce není definováno, na který současně běžící výzkum navazuje a pokud nenavazuje, není ani uvedeno, jestli má účastník nějaký projekt podaný. Výstupem stáže nejsou hmatatelné (měřitelné) výsledky. Náplň stáže neodpovídá cílům projektu. Nezahrnuje prvek vytváření sítí a spolupráce, ani se účastník nepodílí na výzkumné činnosti či tvorbě publikace. Pro výjezd na tuto univerzitu je možno využít financovaní z programu Erasmus. Doporučení zpřesněte náplň a cíl stáže a podejte žádost v podzimním termínu znovu. 7 Odůvodnění viz odd. Komentář k odůvodnění rozhodnutí.

15 Jiří Serafín Akademický pracovník , Stáž Konference/stáž proběhne ve dnech: listopad 2012 Žilinská univerzita v Žilině, Fakulta špěciálného inženierstva, Katedra požiarneho inžinierstva Žilina, Slovensko Návrh není přijat k financování z důvodu nedostatečného naplnění podmínek pro mobility akademických a vědeckovýzkumných uvedených ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědeckých v projektu Safety AGENT 8. Zaměření stáže nemá konkrétní náplň a cíl. Zdůvodnění stáže je nedostačující a přímo nesouvisí s účelem projektu. Cíl stáže navázaní hlubší spolupráce je příliš obecný a vůbec nerespektuje skutečnost, že vazby mezi FBI a FŠI existují deset let. Náplň stáže neodpovídá cílům projektu. Nezahrnuje prvek vytváření sítí a spolupráce, ani se účastník nepodílí na výzkumné činnosti či tvorbě publikace. Pro výjezd na tuto univerzitu je možno využít financovaní z programu Erasmus. Doporučení zpřesněte náplň a cíl stáže a podejte žádost v podzimním termínu znovu. 8 Odůvodnění viz odd. Komentář k odůvodnění rozhodnutí.

16 Lucie Sikorová Lucie Doktorand Sikorová LabRisk (023), Tel.: , výzkumný pracovník INEF (9341) Konference/stáž proběhne ve dnech: Institute of Occupational Medicine (IOM), Research Avenue North, Riccarton, Edinburgh, EH14 4AP, UK Institute of Occupational Medicine (IOM), Research Avenue North, Riccarton, Edinburgh, EH14 4AP, UK 2. polovina září 1. polovina prosince 2012 (3 měsíce nebo jeden měsíc) Edinburgh, UK uvedené ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědecko-výzkumných pracovníků VŠB TUO v projektu Safety AGENT Cílem stáže je prohloubit znalosti v oblasti nanobezpečnosti a vyprofilovat její další výzkumné zaměření. Zapojením a aktivní účastí na řešení výzkumných úkolů získá účastnice nové zkušenosti a dovednosti, které bude dále využívat při působení ve výzkumné skupině VŠB TUO zaměřené na nanobezpečnost. Stáž přispěje k navázání kontaktů a přípravě základů pro mezinárodní spolupráci. Veškeré náklady a náležitosti konference odpovídají pravidlům OP VK a směrnicím projektu. Stáž byla uvedena v původní tabulce stáží pro CS. CELKEM: ,- ubytování: ,- stravné: ,- cestovné: 8 000,- V rámci stáží není propláceno místní cestovné (např. jízdenky v místě konaní stáže, cesta na letiště atd.).

17 doc. Ing. Marek Smetana, Ph.D. 050, docent , Výměna odborných zkušeností / příprava uzavření smlouvy o spolupráci Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej Konference/stáž proběhne ve dnech: Bielsko-Biała, Wydział Budowy Maszyn i Informatyki, Katedra Inżynierii Produkcji uvedené ve Směrnici pro zajištění mobilit akademických a vědecko-výzkumných pracovníků VŠB TUO v projektu Safety AGENT Cílem stáže bude připravit půdu pro tuto spolupráci a přesně identifikovat konkrétní možné oblasti spolupráce. Podmínkou stáže je hmatatelný výstup - příprava dohody o spolupráci, konkrétní vyústění získaných informací, např. společná publikace, přednáška pro FBI o managementu v kontextu FBI atd. Veškeré náklady a náležitosti konference odpovídají pravidlům OP VK a směrnicím projektu. Stáž byla uvedena v původní tabulce stáží pro CS. Náklady na výjezd: CELKEM: ,- ubytování: ,- stravné: 9 100,- cestovné: 1 500,- V rámci stáží není propláceno místní cestovné (např. jízdenky v místě konaní stáže, cesta na letiště atd.).

Příloha č. 3.2. Stanovisko Komise projektu Safety AGENT k mobilitě akademických a vědeckovýzkumných

Příloha č. 3.2. Stanovisko Komise projektu Safety AGENT k mobilitě akademických a vědeckovýzkumných Šárka Bernatíková Pracoviště (katedra): AP, 023 Šárka Bernatíková Kontaktní údaje (telefon, email): Tel.: 597 322 867 Email: sarka.bernatikova@vsb.cz SENN2012 International Congress on Safety of Instituce,

Více

Zpráva o činnosti FBI za rok 2009

Zpráva o činnosti FBI za rok 2009 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Zpráva o činnosti FBI za rok 2009 Vedení fakulty - 2009 DĚKAN PRODĚKAN PRO PEDAGOGICKOU ČINNOST PRODĚKAN PRO VĚDU, VÝZKUM A ZAHRANIČNÍ STYKY PRODĚKAN PRO ROZVOJ

Více

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 27.2.2013 1. Úvod Děkan fakulty prof. Ing. Pavel Poledňák, PhD. zahájil zasedání VR, přivítal přítomné. Vyzval je k uctění památky zesnulého člena VR FBI doc.

Více

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 16.5.2012

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 16.5.2012 Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 16.5.2012 1. Úvod Děkan fakulty prof. Ing. Pavel Poledňák, PhD. zahájil zasedání VR, přivítal přítomné. Předal jmenovací dekrety nově jmenovaným členům VR FBI,

Více

Rozvoj FBI. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček proděkan FBI

Rozvoj FBI. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček proděkan FBI Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Rozvoj FBI doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák děkan FBI prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček proděkan FBI Návaznost na dlouhodobý záměr VŠB-TU Ostrava Hlavní cíle univerzity:

Více

Dlouhodobý výhled z hlediska VaVpI osa 4

Dlouhodobý výhled z hlediska VaVpI osa 4 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Dlouhodobý výhled z hlediska VaVpI osa 4 Ostrava 12/2010 prof. Dr. Ing. Aleš Dudáček Proč rekonstrukce a dostavba Hlavní důvody Do areálu bylo investováno přes

Více

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 22.5.2013 1. Úvod Děkan fakulty prof. Ing. Pavel Poledňák, PhD. zahájil zasedání VR, přivítal přítomné. Předal jmenovací dekret nově jmenované člence VR FBI,

Více

VÝROČNí ZPRÁVA FAKULTY BEZPEČNOSTNíHO INŽENÝRSTVí ZA ROK 2011

VÝROČNí ZPRÁVA FAKULTY BEZPEČNOSTNíHO INŽENÝRSTVí ZA ROK 2011 VÝROČNí ZPRÁVA FAKULTY BEZPEČNOSTNíHO INŽENÝRSTVí ZA ROK 2011 Ostrava, duben 2012 1 OBSAH 1. Všeobecné informace 3 2. Vzdělávací činnost 2.1. Zaměření a struktura fakulty 2.2. Formy studia a studijní programy

Více

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Předloženo k projednání Akademickému senátu PdF OU dne 9. 1. 2017 Zpracoval: doc. Mgr. Tomáš Jarmara, Ph.D., děkan

Více

Článek 1 Obecná ustanovení

Článek 1 Obecná ustanovení Kód: Druh: SMĚRNICE DĚKANKY Název: Studentská vědecká síla Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání: 10. 09. 2015 Účinnost: 10. 09. 2015 Vydává: doc.

Více

Fakulta bezpečnostního inţenýrství VŠB TUO. Koncepce vědeckovýzkumné činnosti FBI

Fakulta bezpečnostního inţenýrství VŠB TUO. Koncepce vědeckovýzkumné činnosti FBI Fakulta bezpečnostního inţenýrství VŠB TUO Koncepce vědeckovýzkumné činnosti FBI Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 7. dubna 2010 Osnova zprávy VaV Projekty VaV Specifický výzkum Spolupráce

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2014

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2014 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2014 Havířov

Více

Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě

Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě Příručka LLP/Erasmus pro pedagogy Fakulty veřejných politik, Slezské univerzity v Opavě 1. O programu Erasmus Program Erasmus je součástí Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme LLP).

Více

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně na rok 2015 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Havířov

Více

Konference projektu ROMODIS Inteligentní dopravní systémy Rozvoj, výzkum, aplikace 15. 5. 2012, Ostrava

Konference projektu ROMODIS Inteligentní dopravní systémy Rozvoj, výzkum, aplikace 15. 5. 2012, Ostrava Projekt OP VK: Tvorba a internacionalizace špičkových vědeckých týmů a zvyšování jejich excelence na Fakultě stavební VŠB-TUO Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Každá škola (včetně té, která je koordinující) uvede charakteristiku té části projektu, kterou řeší, v následující tabulce:

Každá škola (včetně té, která je koordinující) uvede charakteristiku té části projektu, kterou řeší, v následující tabulce: Každá škola (včetně té, která je koordinující) uvede charakteristiku té části, kterou řeší, v následující tabulce: CHARAKTERISTIKA DÍLČÍ ČÁSTI PROJEKTU ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Přehled o řešení

Více

Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd Institut politologických studií

Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd Institut politologických studií Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd Institut politologických studií Vyhláška ředitele č. 7 /2013 Schválená na základě projednání na schůzi vedení IPS dne 8.10.2013 Název: Stanovení pravidel

Více

Soulad studijního programu. Mezinárodní rozvojová studia. geografie B1301 Geografie 6702R004 Mezinárodní rozvojová studia

Soulad studijního programu. Mezinárodní rozvojová studia. geografie B1301 Geografie 6702R004 Mezinárodní rozvojová studia Standard studijního Mezinárodní rozvojová studia A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Hodnocení ISO pro rok 2013 katedra 714

Hodnocení ISO pro rok 2013 katedra 714 Hodnocení ISO pro rok 2013 katedra 714 1 OBLAST STUDIJNÍ A PEDAGOGICKÁ 1.1 VÝUKA - Zajištění výuky v základních kurzech matematiky, deskriptivní geometrie, výpočetní techniky, algoritmizace, numerických

Více

Hodnocení ISO pro rok 2014 katedra 714

Hodnocení ISO pro rok 2014 katedra 714 Hodnocení ISO pro rok 2014 katedra 714 1 OBLAST STUDIJNÍ A PEDAGOGICKÁ 1.1 VÝUKA - Zajištění výuky v základních kurzech matematiky, deskriptivní geometrie, výpočetní techniky, algoritmizace, numerických

Více

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o.

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o. , s.r.o. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR PRO ROK 2011 Praha 2010 VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE, s. r. o. AKTUALIZACE

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2018

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2018 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2018 Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Vysoké školy sociálně správní

Více

Aktualizace. Dlouhodobého záměru. součásti FEL. Západočeské univerzity v Plzni. na rok 2016

Aktualizace. Dlouhodobého záměru. součásti FEL. Západočeské univerzity v Plzni. na rok 2016 Aktualizace Dlouhodobého záměru součásti FEL Západočeské univerzity v Plzni na rok 2016 Plzeň, leden 2016 Projednáno Vědeckou radou FEL ZČU: 13.4.2016 Schváleno Akademickým senátem FEL ZČU: 20.4.2016 1

Více

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT

Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT Charakteristika studijního programu Účetnictví a daně Zájemci o studium mohou podat přihlášku v rámci studijního programu Ekonomika a management v bakalářském studijním

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2019 Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Vysoké školy sociálně správní

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

HODNOCENÍ ISO PRO ROK 2010 KATEDRA 714

HODNOCENÍ ISO PRO ROK 2010 KATEDRA 714 HODNOCENÍ ISO PRO ROK 2010 KATEDRA 714 Oblast studijní a pedagogická - Zajištění výuky v základních kurzech matematiky, deskriptivní geometrie, výpočetní techniky, algoritmizace, datových struktur a numerických

Více

TeKoBe. Technologie pro. Komplexní Bezpečnost

TeKoBe. Technologie pro. Komplexní Bezpečnost Technologie pro TeKoBe Komplexní Bezpečnost Prof. Ing. Pavel Poledňák, PhD. a kol. Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Bezpečnostní výzkum Mezi hlavní témata

Více

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ Cíl projektu Výchozí ukazatele /cílové ukazatele Plnění kontrolovatelných výstupů Změny v řešení Postup řešení: Hlavním cílem rozvojového projektu bylo zpracovat materiály k akreditaci

Více

Distanční forma studia. dle studijního plánu, v rozsahu. dle určení školitele. po dohodě s doktorandem. alespoň jednou za studium

Distanční forma studia. dle studijního plánu, v rozsahu. dle určení školitele. po dohodě s doktorandem. alespoň jednou za studium Strana 1/ 7 Opatření děkana 7/09 ze dne 30. dubna 2009: o dalších povinnostech doktorandů Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze S ohledem na závěry přijaté při jednání Senátu Fakulty podnikohospodářské

Více

Hodnocení ISO pro rok 2017/18

Hodnocení ISO pro rok 2017/18 Hodnocení ISO pro rok 2017/18 1 OBLAST STUDIJNÍ A PEDAGOGICKÁ 1.1 VÝUKA - Zajištění výuky v základních kurzech matematiky, deskriptivní geometrie, algoritmizace, numerických metod a statistiky na pěti

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pro rok 2009 Ve Zlíně dne 7. dubna 2009 ÚVOD Aktualizace

Více

Strategický záměr rozvoje Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích pro funkčního období Ing. Ludvík Friebel, Ph.D.

Strategický záměr rozvoje Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích pro funkčního období Ing. Ludvík Friebel, Ph.D. Strategický záměr rozvoje Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích pro funkčního období 2019 2023 Ing. Ludvík Friebel, Ph.D. Obsah 1. Aktuální situace... 3 1.1 Postavení Ekonomické

Více

Děkanát Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB Technické univerzity Ostrava

Děkanát Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB Technické univerzity Ostrava Děkanát Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB Technické univerzity Ostrava Akademický senát Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB TU Ostrava Věc: Rozpočet FBI na rok 2012 V Ostravě 3. 5. 2012 Č.j. 157/2012-010

Více

HODNOCENÍ ISO PRO ROK 2011 KATEDRA 714

HODNOCENÍ ISO PRO ROK 2011 KATEDRA 714 HODNOCENÍ ISO PRO ROK 2011 KATEDRA 714 Oblast studijní a pedagogická - Zajištění výuky v základních kurzech matematiky, deskriptivní geometrie, výpočetní techniky, algoritmizace, datových struktur a numerických

Více

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE STRATEGIE STRETEGIE MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE STRATEGIE STRETEGIE MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE 2009 MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE STRATEGIE 2009 STRETEGIE MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE Obsah Úvod... 2 1. Studenti VŠEM... 3 1.1 Studijní pobyty - Erasmus... 3 1.2 Krátkodobé studijní pobyty... 3 1.3 Intenzivní jazykové

Více

SBORNÍK PŘEDNÁŠEK KE KONFERENCI. Atmosférické výboje a protipožární ochrana budov. pořádané

SBORNÍK PŘEDNÁŠEK KE KONFERENCI. Atmosférické výboje a protipožární ochrana budov. pořádané SBORNÍK PŘEDNÁŠEK KE KONFERENCI Atmosférické výboje a protipožární ochrana budov pořádané Vysokou školou báňskou Technickou univerzitou Ostrava Sdružením požárního a bezpečnostního inženýrství a firmou

Více

Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2011-2015 pro rok 2013 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_18_004. ZÁSADY pro aktualizaci studijních plánů pro akademický rok 2018/2019

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_18_004. ZÁSADY pro aktualizaci studijních plánů pro akademický rok 2018/2019 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydal: děkan Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost od: 12. 3. 2018 VYHLÁŠKA ZÁSADY pro aktualizaci studijních plánů pro akademický rok 2018/2019

Více

Zápis ze zasedání oborové rady Institutu dopravy

Zápis ze zasedání oborové rady Institutu dopravy Zápis ze zasedání oborové rady Institutu dopravy Termín konání: pátek 15. 10. 2003, 9 00 Pracoviště: 342 - Institut dopravy, FS, VŠB-TU Ostrava Přítomni: Prof. Ing. Alois Daněk, DrSc. Doc. Ing. Jan Folprecht,

Více

Zápatí prezentace 1

Zápatí prezentace 1 Informace k organizaci doktorského studia na Ekonomicko-správní fakultě MU Zápatí prezentace 1 Doktorské studium: individualizovaná forma studia (pod vedením školitele) zahrnuje část studijní část vědecko-výzkumnou

Více

Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015

Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015 XVIII. celostátní finanční konference Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015 Základní informace o OP VVV Základní východiska Důraz na Specifická doporučení Rady pro ČR intervence

Více

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie Standard studijního Molekulární a buněčná biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

Hodnocení ISO pro rok 2015 katedra 714

Hodnocení ISO pro rok 2015 katedra 714 Hodnocení ISO pro rok 2015 katedra 714 1 OBLAST STUDIJNÍ A PEDAGOGICKÁ 1.1 VÝUKA - Zajištění výuky v základních kurzech matematiky, deskriptivní geometrie, algoritmizace, numerických metod a statistiky

Více

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2014 studentská vědecká konference

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2014 studentská vědecká konference studentská vědecká konference Kouty nad Desnou, Jeseníky 8.-10. října 2014 Vážené dámy, vážení pánové, Tímto bychom Vás rádi pozvali na konferenci Průmyslové inženýrství 2014 konající se ve dnech ve Koutech

Více

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO SAFETEACH

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO. Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO SAFETEACH Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO SAFETEACH 2011-2014 SAFETEACH Projekt VŠB Technické univerzity Ostrava v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt CZ.1.07/2.2.00/15.0476

Více

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 7.12.2011

Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 7.12.2011 Zápis z Vědecké rady FBI VŠB TUO konané dne 7.12.2011 1. Úvod Děkan fakulty prof. Ing. Pavel Poledňák, PhD. zahájil zasedání VR, přivítal přítomné. Přednesl program zasedání VR FBI, který byl schválen.

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016 Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016 Opatření děkana o dalších povinnostech studentů doktorského studia na Fakultě managementu

Více

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební

Směrnice na podporu mobilit CZ studentů Fakulty stavební Účinnost dokumentu od 6. 5. 2011 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem 1/5 Čl. I Úvodní ustanovení 1. Směrnice stanovuje zásady a závazné podmínky, podle kterých

Více

Fakulta strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. Radim Farana děkan

Fakulta strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. Radim Farana děkan 1 Fakulta strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Radim Farana děkan Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava ISO 9001 : 2001 CQS 2258/2007 CZ 2258/2007 2 Nové talenty pro vědu

Více

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 I. Akademičtí pracovníci 1. Podpora poskytnutého tvůrčího volna Zdroj financování celoškolské

Více

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Aktualizace vnitřních předpisů dle novely vysokoškolského zákona Akce: revize vnitřních předpisů, zapracování požadavků dle novely vysokoškolského

Více

Fulbrightova stipendia VŠCHT 24. června 2017

Fulbrightova stipendia VŠCHT 24. června 2017 Fulbrightova stipendia VŠCHT 24. června 2017 Fulbrightův program Poslání: Podporovat vzájemné porozumění mezi národy prostřednictvím výměn v oblasti vzdělávání. 1946 americký senátor J. William Fulbright

Více

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016 VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 30R/2012 Grantový systém (dále jen směrnice ) a v souladu s Pravidly pro poskytování účelové

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Statut Institutu environmentálních technologií

Statut Institutu environmentálních technologií Účinnost dokumentu od: 25. 9. 2018 Statut Institutu environmentálních technologií Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/9 Čl. 1 Obecná ustanovení

Více

Zkušenosti z realizace projektu. dovedností ve vědě a výzkumu (CENMAD)

Zkušenosti z realizace projektu. dovedností ve vědě a výzkumu (CENMAD) Zkušenosti z realizace projektu Centrum manažerských dovedností ve vědě a výzkumu (CENMAD) Nositel projektu: Partneři projektu: APRA Praha asociace PR agentur M&J Consulting s.r.o., Pardubice První regionální

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2017 UNIVERZITA J, E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ll3!10"'fflijj@@d! PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU NA ROK 2017 Fakulty zdravotnických studií Priority: 1. Aktualizovat dokumenty FZS v návaznosti na novelu

Více

Pro rok 2016 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2016 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2016 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Nastavit koncepci kombinovaného studia Akce: projednat způsob zajištění kombinované formy studia při navýšení počtu hodin přímé výuky. Provést

Více

VŠB - Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství a Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství

VŠB - Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství a Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství VŠB - Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství a Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství ve spolupráci s Českou asociací hasičských důstojníků pořádají XXIV. ročník mezinárodní

Více

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 22 let

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 22 let Studijní program Hospodářská politika a správa Studijní obor UROSPRÁVA 22 let doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru UROSPRÁVA na EkF VŠB-TU Ostrava Jaká je budoucnost mezinárodních vztahů a světové

Více

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt IRICoN Název prioritní osy: Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Název oblasti podpory: Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Název prioritního tématu: Rozvoj

Více

Klepnutím lze upravit styl předlohy nadpisů.

Klepnutím lze upravit styl předlohy nadpisů. 25. dubna, 2018 Vysoké učení technické v Brně DOKTORSKÉ STUDIUM NA FEKT aneb proč pokračovat v sebevzdělávání doc. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. proděkan pro tvůrčí činnost 2. května 2018 Pokračuj v dalším

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období Aktualizace pro rok 2018 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na období 2016 2020 Aktualizace pro rok 2018 Verze: 4 Platnost: 1. 9. 2017 Zpracovali: RNDr. Josef

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016 Hradec Králové, 13. ledna 2016 č. j. DFF/43/16 Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016 Vyhlášení soutěže o projekty Specifického výzkumu Studentská grantová soutěž na FF UHK Vyhlašuji soutěž o projekty Specifického

Více

Studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie. prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D Ústav radioelektroniky FEKT VUT v Brně

Studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie. prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D Ústav radioelektroniky FEKT VUT v Brně Studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D Ústav radioelektroniky FEKT VUT v Brně Studijní obory Studijní obory doktorského studijního programu Elektrotechnika

Více

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2017 studentská vědecká konference

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2017 studentská vědecká konference studentská vědecká konference Kopřivnice 11.-13. října 2017 Vážené dámy, vážení pánové, Tímto bychom Vás rádi pozvali na konferenci Průmyslové inženýrství 2017 konající se ve dnech v Kopřivnici. Pořádaná

Více

Aktualizace pro rok 2014

Aktualizace pro rok 2014 Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Hornicko-geologické fakulty VŠB TUO na období 2011-2015 Aktualizace pro rok 2014 Ostrava, 2014 ÚVOD

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Úvod Předkládaný Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

Vymezení pracovních činností akademických a vědeckých pracovníků. vědeckých pracovníků

Vymezení pracovních činností akademických a vědeckých pracovníků. vědeckých pracovníků Strana 1 / 10 Vymezení pracovních činností akademických a Anotace: Účelem této směrnice je vymezit okruh činností pro jednotlivé funkce (druhy práce) vykonávané akademickými a vědeckými pracovníky v pracovněprávním

Více

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury Obsah 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury... 1 1.1 Shrnutí požadovaných studijních aktivit včetně jejich kreditového ohodnocení... 2 1.2 Charakteristika a kreditové ohodnocení

Více

Odborný seminář ÚK. Doc. Ing. Martin Hartl, Ph.D.

Odborný seminář ÚK. Doc. Ing. Martin Hartl, Ph.D. Doktorské studium na Ústavu konstruování Odborný seminář ÚK Doc. Ing. Martin Hartl, Ph.D. VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ 2006 Obsah Cíl doktorského studijního programu Školitel

Více

Studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie. prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D Ústav radioelektroniky FEKT VUT v Brně

Studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie. prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D Ústav radioelektroniky FEKT VUT v Brně Studijní program Elektrotechnika a komunikační technologie prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D Ústav radioelektroniky FEKT VUT v Brně Studijní obory Studijní obory doktorského studijního programu Elektrotechnika

Více

Jistota, zkušenost, zlepšování

Jistota, zkušenost, zlepšování Programové prohlášení kandidáta na funkci děkana Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské univerzity v Opavě Jistota, zkušenost, zlepšování Vážení členové akademické obce, dovolte mi, abych Vás

Více

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 20 let

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 20 let Studijní program Hospodářská politika a správa Studijní obor UROSPRÁVA 20 let doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru Chceš vědět jak funguje EU? Proč se rozhodnout pro obor UROSPRÁVA? Chceš vědět

Více

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKB SKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA BEZPEČNOSTN NOSTNÍHO INŽENÝRTSV ENÝRTSVÍ Katedry a pracoviště od 7./2011 Katedra bezpečnostních služeb

Více

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá ŽIVOTOPIS Osobní údaje Křestní jméno / Příjmení Tituly E-mail Státní příslušnost Zuzana Tichá PhDr., Ph.D. zuzana.ticha@upol.cz ČR Pracovní zkušenosti Období (od-do) Hlavní pracovní náplň a odpovědnost

Více

PŘÍRODNÍ RIZIKA A JEJICH SOCIÁLNÍ DŮSLEDKY

PŘÍRODNÍ RIZIKA A JEJICH SOCIÁLNÍ DŮSLEDKY Ústav geoniky Academie věd ČR, v.v.i., oddělení environmenátlní geografie a VŠB Technická Univerzita Ostrava, IT4Innovations Národní superpočítačové centrum 10. mezinárodní geografická konfernece CONGEO

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2014. Ústí nad labem, leden 2014

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2014. Ústí nad labem, leden 2014 FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2014 2014 Ústí nad labem, leden 2014 014 Fakulta životního prostředí Univerzity J.E. Purkyně v Ústí nad Labem AKTUALIZACE

Více

AKLUALIZOVANÝ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI ČVUT V PRAZE, FAKULTY DOPRAVNÍ PRO ROK 2016

AKLUALIZOVANÝ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI ČVUT V PRAZE, FAKULTY DOPRAVNÍ PRO ROK 2016 AKLUALIZOVANÝ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI ČVUT V PRAZE, FAKULTY DOPRAVNÍ PRO ROK 2016 Předkládá: Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek, dr.h.c.

Více

Mgr. Yvona Vyhnánková. Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz

Mgr. Yvona Vyhnánková. Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz Mgr. Yvona Vyhnánková Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz Agenda Smlouvy o spolupráci Propagace a reprezentace UP v zahraničí Organizace zahraničních návštěv

Více

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU 2017-2018 PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ Zimní semestr 31.08.2017 zápis studentů do zimního semestru 1. ročníku

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru

Aktualizace Dlouhodobého záměru Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Aktualizace Dlouhodobého

Více

Aktivity a projekty Fakulty ekonomické ZČU

Aktivity a projekty Fakulty ekonomické ZČU Aktivity a projekty Fakulty ekonomické ZČU Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D. Ing. Jan Tlučhoř, Ph.D. 2. října 2014, Cheb Zaměstnanost 2014 Struktura prezentace Fakulta ekonomická ZČU Studijní obory a jejich

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY VOJENSKÉHO LEADERSHIPU PRO ROK 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY VOJENSKÉHO LEADERSHIPU PRO ROK 2015 FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU UNIVERZITA OBRANY AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY VOJENSKÉHO LEADERSHIPU PRO ROK 2015 Brno, 2014

Více

Zkušenosti s rozvojem talentů holdingu CONTIPRO ZUZANA VONDROVÁ

Zkušenosti s rozvojem talentů holdingu CONTIPRO ZUZANA VONDROVÁ Zkušenosti s rozvojem talentů holdingu CONTIPRO ZUZANA VONDROVÁ Vzdělávací programy Vzdělávání pro studenty středních i vysokých škol, včetně doktorských programů FYBICH INSTITUT Contipro Cíle Představit

Více

Strategický záměr vzdělávací a další tvůrčí činnosti

Strategický záměr vzdělávací a další tvůrčí činnosti Strategický záměr vzdělávací a další tvůrčí činnosti Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v ČB pro rok 2018 Projednáno Akademickým senátem EF JU České Budějovice 2017 0 Pro rok 2018 byly vedením stanoveny

Více

Řízení neshodného produktu

Řízení neshodného produktu Účinnost dokumentu od: 14.6.2007 Řízení neshodného produktu Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/7 Obsah 1 Všeobecná ustanovení...3 1.1

Více

Nový mobilitní program pro studenty Ostravské univerzity

Nový mobilitní program pro studenty Ostravské univerzity Nový mobilitní program pro studenty Ostravské univerzity Nabídka studijních pobytů a praktických stáží mimo mobilitní program Erasmus+ letní semestr 2016/2017 a zimní semestr 2017/2018 Vyjeďte v rámci

Více

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 22 let

Studijní program Hospodářská politika a správa. Studijní obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru. 22 let Studijní program Hospodářská politika a správa Studijní obor UROSPRÁVA 22 let doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru Proč se rozhodnout pro obor UROSPRÁVA? Chceš porozumět vývoji současné geopolitické

Více

Prezentace školy. 00216224 Masarykova univerzita Žerotínovo nám. 9, Brno, Jihomoravský kraj. Veřejná vysoká škola

Prezentace školy. 00216224 Masarykova univerzita Žerotínovo nám. 9, Brno, Jihomoravský kraj. Veřejná vysoká škola Prezentace školy 00216224 Masarykova univerzita Žerotínovo nám. 9, Brno, Jihomoravský kraj Veřejná vysoká škola Spolupráce MU s podniky Spolupráce s podniky Výzkum a vývoj Studenti Další vzdělávání Ostatní

Více

Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015

Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015 Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo Aktualizace dlouhodobého záměru v oblasti pedagogické, výzkumné a tvůrčí činnosti SVŠE Znojmo na rok 2015 (Projednáno Akademickou radou dne 10. 2. 2015) 1 1. Úvod

Více

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2015 studentská vědecká konference

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2015 studentská vědecká konference studentská vědecká konference Ostrava 8.-10. října 2015 Vážené dámy, vážení pánové, Tímto bychom Vás rádi pozvali na konferenci Průmyslové inženýrství 2015 konající se ve dnech v Ostravě. Pořádaná konference

Více

Výuka Logistiky na ŠKODA AUTO VYSOKÉ ŠKOLE, o.p.s

Výuka Logistiky na ŠKODA AUTO VYSOKÉ ŠKOLE, o.p.s Výuka Logistiky na ŠKODA AUTO VYSOKÉ ŠKOLE, o.p.s Ing. DAVID HOLMAN, Ph.D. Zástupce vedoucího Katedry logistiky a řízení kvality, ŠAVŠ 2 roky, Katedra Logistiky a řízení kvality, ŠAVŠ 6 let, Plánování

Více

IRP 2012 Oponentní řízení projektů FROV JU PaedDr. Jiří Koleček 10. 1. 2013

IRP 2012 Oponentní řízení projektů FROV JU PaedDr. Jiří Koleček 10. 1. 2013 PaedDr. Jiří Koleček 10. 1. 2013 IRP 2012 na FROV JU Rozpočet celkem: 2 388 800,- Kč (čerpáno 2 383 739,- Kč) P 03: Projektové řízení VaV záměrů FROV JU garant: doc. Ing. Tomáš Policar, Ph.D. P 07: Posílení

Více

Obsah 1. Všeobecná ustanovení... 1

Obsah 1. Všeobecná ustanovení... 1 Obsah 1. Všeobecná ustanovení... 1 2. Priority pro činnost Fondu mobilit TUL... 2 3. Rada FOM TUL... 2 4. Kvalifikační podmínky... 2 5. Finanční podpora... 3 6. Předkládání žádostí projektů... 3 7. Hodnocení

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 3/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 3/2016 Hradec Králové, 13. ledna 2016 č. j. DFF/44/16 Výnos děkanky FF UHK č. 3/2016 Vyhlášení Interní grantové soutěže projektů na podporu pedagogické práce akademických a odborných pracovníků na Filozofické

Více