Rada Jihomoravského kraje 44. schůze konaná dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rada Jihomoravského kraje 44. schůze konaná dne"

Transkript

1 Materiál k bodu č. Rada Jihomoravského kraje 44. schůze konaná dne programu Zásady poskytování dotací z rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2010 na podporu a rozvoj nestátních neziskových organizací zajišťujících veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví vyhlášení dotačního řízení pro rok 2010 (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Projednáno: Komise zdravotní materiál neprojednávala. Komise investiční a majetková materiál projednala na svém 6. zasedání dne Přijaté usnesení bude sděleno předkladateli. Návrh na usnesení: Rada Jihomoravského kraje v souladu s ustanovením 59 odst. 1 písm. a) zákona č.129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů, d o p o r u č u j e Zastupitelstvu Jihomoravského kraje v souladu s ustanovením 36, odst. 1, písm. c) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a) s c h v á l i t Zásady poskytování dotací z rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2010 na podporu a rozvoj nestátních neziskových organizací zajišťujících veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví dle přílohy č.. zápisu (příloha č. 1 tohoto materiálu), b) s c h v á l i t vyhlášení dotačního řízení pro oblast zdravotnictví v souladu se Zásadami poskytování dotací z rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2010 na podporu a rozvoj nestátních neziskových organizací zajišťujících veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví dle přílohy zápisu č (příloha č. 2 tohoto materiálu).

2 Zpracoval: Vedoucí odboru: Právní garance: Předkládá: Ing. Blanka Smolová odbor zdravotnictví MUDr. Josef Drbal vedoucí odboru zdravotnictví JUDr. Jarmila Provazníčková odbor zdravotnictví MUDr. Oldřich Ryšavý člen Rady Jihomoravského kraje Ing. Renata Čermáková odbor zdravotnictví Spolupředkládá: PaedDr. Ilona Sokolová členka Rady Jihomoravského kraje Pavel Hubálek odbor zdravotnictví Dotčené odbory: Dotčené odbory: Další dotčené odbory: Další dotčené odbory: Ing. Ludmila Hrachovinová vedoucí odboru ekonomického Mgr. Martin Mikš vedoucí odboru kontrolního a právního Ing. Ivo Minařík vedoucí odboru regionálního rozvoje JUDr. Lenka Skutková vedoucí odboru majetkového

3 Důvodová zpráva Nestátní neziskové organizace (dále jen NNO ) jsou vedle státních, krajských a dalších nestátních zdravotnických zařízení významnými poskytovateli zajišťujícími potřebnou péči v oblasti zdravotnictví. Dotační politika ústředních orgánů státní správy nezajišťuje financování nestátních neziskových organizací v plném rozsahu. Finanční zabezpečení jejich činnosti se uskutečňuje na základě principu vícezdrojového financování, který předpokládá participaci mimo jiné i obecních a krajských rozpočtů. Navrhované Zásady poskytování dotací z rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2010 na podporu a rozvoj nestátních neziskových organizací zajišťujících veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví zahrnují dotační Program 1, který se týká projektů zaměřených především na rozvoj zkvalitnění, rozšíření všech typů ošetřovatelské péče nebo jiné zdravotní péče včetně rehabilitace, která je poskytovaná pracovníky dle zákona č. 96/2004 Sb., o nelékařských zdravotnických povoláních, ve znění pozdějších předpisů, a všech typů lékařské péče související s poskytováním ošetřovatelské péče včetně rehabilitace, která je poskytovaná pracovníky dle zákona č. 95/2004 Sb., o zdravotnických povoláních lékaře, zubního lékaře a farmaceuta, ve znění pozdějších předpisů. Tato péče je poskytovaná žadatelem zejména ve vlastním sociálním prostředí pacientů, působnost žadatele je vymezena územím kraje a kraj má na poskytování péče zájem. Program 2 je zaměřený na podporu v oblasti zdravotnické osvěty týkající se zejména zdravého životního stylu, prevenci závažných civilizačních onemocnění, činnosti realizované v rámci projektu Zdravý kraj a agendy Krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením. Součástí Programu 2 je i zajištění rekondičních pobytů (zdravotní výkony v rámci rekondičních pobytů) pouze na území Jihomoravského kraje. V rámci návrhu rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2010 jsou uvedeny finanční prostředky na dotace nestátním neziskovým subjektům ve výši tis. Kč a finanční prostředky ve výši 200 tis. Kč v rámci projektu Zdravý kraj a MA21. Stanovisko odboru zdravotnictví: Odbor zdravotnictví doporučuje materiál ke kladnému vyřízení. K materiálu je přiloženo: Příloha č. 1: Zásady poskytování dotací z rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2010 na podporu a rozvoj nestátních neziskových organizací zajišťujících veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví. Příloha č. 2: Vyhlášení dotačního řízení na poskytnutí dotací z rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2010 na podporu a rozvoj nestátních neziskových subjektů zajišťujících veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví.

4 Příloha č. 1 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE PRO ROK 2010 NA PODPORU A ROZVOJ NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ZAJIŠŤUJÍCÍCH VEŘEJNĚ PROSPĚŠNOU ČINNOST V OBLASTI ZDRAVOTNICTVÍ I. Úvodní ustanovení 1. Nestátní neziskové organizace (dále jen NNO ) vyvíjející veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví představují vedle obecních, krajských a státních poskytovatelů služeb důležitý prvek ve vytváření nabídky služeb určených osobám, které se nacházejí v nepříznivé zdravotní situaci. Svou činností NNO rovněž zásadním způsobem participují na vytváření občanské společnosti v České republice. 2. Jihomoravský kraj stanovil pro účely dotačního řízení v návaznosti na ustanovení 36, odst. 1), písm. c) a 59, odst. 2, písm. a) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, následující Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2010 na podporu a rozvoj nestátních neziskových organizací zajišťujících veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví (dále jen "Zásady"). 3. Celkový objem finančních prostředků poskytovaných nestátním neziskovým organizacím v oblasti zdravotnictví je limitován objemem prostředků, který na tyto účely pro rok 2010 schválí Zastupitelstvo Jihomoravského kraje. II. Výklad pojmů 1. Zdravotní péče je souborem činností a opatření směřujících k udržení a prodloužení života a zvýšení jeho kvality, ochraně, podpoře, zlepšení, obnovení nebo posouzení zdravotního stavu fyzických osob nebo zmírnění utrpení souvisejícího s nemocí, vadou nebo stavem. 2. Ošetřovatelskou péčí se rozumí soubor odborných činností zaměřených na prevenci, udržení, podporu a navrácení zdraví jednotlivců, rodin a skupin osob pobývajících ve spádovém území zdravotnického zařízení, které poskytuje ošetřovatelskou péči, dále osob majících společné sociální prostředí nebo trpících obdobnými zdravotními obtížemi. Její součástí je také péče o nevyléčitelně nemocné, zmírňování jejich utrpení a zajištění klidného umírání a důstojné smrti. Ošetřovatelská péče je poskytována ve zdravotnickém zařízení ambulantní nebo lůžkové péče a v sociálním prostředí jednotlivců a rodin. 3. Pacientem je fyzická osoba, které je poskytována zdravotní péče. 4. Pracovník je každá fyzická osoba, která vykonává v zařízení práci při poskytování služby. Jde zejména o zaměstnance, dobrovolníky a studenty, kteří v zařízení vykonávají odbornou praxi.

5 5. Dobrovolník 1 je fyzická osoba starší 15 let, která se na základě svých vlastností, znalostí a dovedností svobodně rozhodne poskytovat dobrovolnickou službu. 6. Žadatelem se rozumí ten, kdo splňuje podmínky pro podání žádosti a podáním žádosti se uchází o dotaci z rozpočtu kraje na činnosti v oblasti zdravotnictví. 7. Poskytovatelem dotace (dále jen "poskytovatel") se rozumí Jihomoravský kraj, který vyhlašuje a určuje podmínky dotačního řízení. Poskytovatel rozhoduje o účelovém poskytování dotace na činnosti v oblasti zdravotnictví. 8. Příjemcem se rozumí žadatel, v jehož prospěch bylo o poskytnutí dotace z rozpočtu kraje poskytovatelem rozhodnuto. 9. Dotací se rozumí výdaj z rozpočtu kraje ve smyslu ustanovení 10, odst. 1, písm. i) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. 10. Neoprávněným použitím peněžních prostředků kraje se rozumí jejich výdej, jehož provedením byla porušena povinnost stanovená Smlouvou o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje. 11. Zadržením peněžních prostředků kraje se rozumí porušení povinnosti vrácení prostředků poskytnutých z krajského rozpočtu ve stanoveném termínu. 12. Finančním vypořádáním se rozumí přehled o čerpání a použití prostředků a vrácení nepoužitých prostředků do krajského rozpočtu. III. Přehled vyhlašovaných programů Jihomoravský kraj (dále jen JMK ) v roce 2010 prioritně podpoří zejména projekty žadatelů stávající sítě NNO v oblasti zdravotnictví. Síť tvoří zařízení NNO, které obdržely dotaci JMK v posledních dvou letech. Jihomoravský kraj vyhlašuje v oblasti zdravotnictví pro rok 2010 následující programy: Program 1 Program podpory nestátních neziskových organizací působících v oblasti zdravotnictví na území Jihomoravského kraje Tento program je určen pro projekty zaměřené na rozvoj zkvalitnění, rozšíření všech typů ošetřovatelské nebo jiné zdravotní péče včetně rehabilitace, která je poskytovaná pracovníky dle zákona č. 96/2004 Sb., o nelékařských zdravotnických povoláních, ve znění pozdějších předpisů (dále jen z.č. 96/2004 Sb. ), a všech typů lékařské péče související s poskytováním ošetřovatelské péče včetně rehabilitace, která je poskytovaná pracovníky dle zákona č. 95/2004 Sb., o zdravotnických povoláních lékaře, zubního lékaře a farmaceuta, ve znění pozdějších předpisů (dále jen z.č. 95/2007 Sb. ), tato péče je poskytovaná žadatelem zejména ve vlastním sociálním prostředí pacientů, působnost žadatele je vymezena územím kraje a kraj má na poskytování péče zájem.

6 Podmínkou pro poskytnutí dotace v rámci tohoto programu je doložení kopie registrace nestátního zdravotnického zařízení. Program 2 Program podpory činnosti nestátních neziskových organizací působících v oblasti zdravotní osvěty a prevence na území Jihomoravského kraje Tento program je určen na podporu činnosti NNO zaměřujících se na zdravotnickou osvětu týkající se zejména zdravého životního stylu, prevenci závažných civilizačních onemocnění, činnosti realizované v rámci projektu Zdravý kraj a agendy Krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením. Součástí Programu 2 je i zajištění rekondičních pobytů (zdravotní výkony v rámci rekondičních pobytů), a to pouze na území Jihomoravského kraje. Program je určen k podpoře organizací, které mohou doložit pravidelnou činnost alespoň v posledních dvou letech. Pro oba programy platí, že v rámci jedné žádosti je formulován jeden projekt. IV. Všeobecné podmínky pro poskytnutí dotace od Jihomoravského kraje 1. Žádost mohou podat občanská sdružení zřízená podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, církevní právnické osoby evidované podle zákona č. 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností a o změně některých zákonů (zákon o církvích a náboženských společnostech), ve znění pozdějších předpisů, obecně prospěšné společnosti zřízené podle zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Uvedené subjekty musí provozovat veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví určenou občanům Jihomoravského kraje, kteří se nacházejí v nepříznivé zdravotní situaci. Příjemcem dotace může být pouze subjekt, který má sídlo nebo působí na území kraje a který splňuje podmínky uvedené v těchto Zásadách. 2. Dotaci z rozpočtu kraje nelze poskytnout nadacím a nadačním fondům. 3. Na dotaci z rozpočtu Jihomoravského kraje není právní nárok. 4. Dotaci lze poskytnout jen těm žadatelům, kteří nemají k datu podání žádosti závazky po lhůtě splatnosti ve vztahu ke státnímu rozpočtu, ke státnímu fondu, finančnímu úřadu, zdravotním pojišťovnám, České správě sociálního zabezpečení nebo rozpočtu územního samosprávného celku. Tato skutečnost musí být deklarována formou čestného prohlášení v žádosti. 5. Maximální spoluúčast Jihomoravského kraje na spolufinancování projektů: V případě, že se jedná o projekt uplatněný v rámci Programu 1 se dotace poskytuje do 40 % rozpočtovaných nákladů (výdajů) na schválený projekt. V případě, že se jedná o projekt uplatněný v rámci Programu 2 se dotace poskytuje maximálně do výše Kč na jeden projekt; v případě dotace určené k úhradě

7 zdravotních výkonů v rámci rekondičních pobytů činí maximálně Kč na jeden projekt. Uvedený maximální podíl dotace poskytnuté z rozpočtu Jihomoravského kraje na nákladech (výdajích) projektu nesmí být překročen ani při poskytnutí dotace (podíl na rozpočtovaných nákladech/výdajích projektu) ani ve vyúčtování dotace (podíl na skutečných nákladech/výdajích projektu). Dotace nebude poskytnuta na projekty, na jejichž uznatelné náklady nelze přiznat podporu minimálně ve výši 5.000,- Kč. 6. Obsahové zaměření žádosti musí odpovídat vyhlášenému programu. 7. Dotace z rozpočtu kraje se nestátnímu neziskovému subjektu poskytuje účelově a lze ji použít pouze na úhradu nezbytně nutných nákladů provozované služby. Využitím prostředků se rozumí finanční vynaložení. Dotaci lze použít pouze na úhradu nákladů, které věcně a časově souvisejí s kalendářním rokem 2010, a to i před nabytím účinnosti smlouvy o poskytnutí dotace. Příjemce je oprávněn využít prostředky dotace k úhradě osobních nákladů za měsíc prosinec 2010 a k úhradě dalších běžných provozních nákladů vzniklých v měsíci prosinci Úhrada veškerých nákladů účetního období roku 2010 vykázaných jako vynaložení dotace musí být provedena nejpozději do V rozpočtu projektu nesmí být kalkulován zisk. 9. Přiznané peněžní prostředky od Jihomoravského kraje, určené na konkrétní účel, nelze duplicitně použít, pokud byly na tentýž účel poskytnuty prostředky jiným orgánem veřejné správy. 10. Do vlastních zdrojů nelze započítávat finanční prostředky, které nejsou evidovány v účetnictví nestátního neziskového subjektu. 11. Příjemce nesmí z dotace z rozpočtu kraje poskytovat finanční prostředky jiným právnickým nebo fyzickým osobám, pokud se nejedná o úhradu spojenou s realizací činností, na které byly prostředky uvolněny. 12. Žadatel o finanční prostředky z rozpočtu kraje uvede v žádosti rozpočet výnosů (příjmů) a nákladů (výdajů), které mu vzniknou realizací deklarovaných činností. V rozpočtu uvede předpokládané výnosy (příjmy) z jiných veřejných financí včetně plateb ze zdravotního pojištění. 13. Z poskytnuté neinvestiční dotace nelze hradit zejména náklady (výdaje): a) na pohoštění, dary, b) na zahraniční cesty, c) na odměny statutárních orgánů právnických osob, d) na členské příspěvky v mezinárodních institucích, e) na splátky závazků, které vznikly před rokem 2010, f) na vyúčtování záloh (např. za energie), které se vztahují k obdobím před rokem 2010, g) na poskytování záloh dodavatelům, h) na leasingové splátky, i) na odpisy majetku,

8 j) na tvorbu kapitálového jmění (zisku), k) na výzkum a vývoj, l) na stravné, jízdné (mimo cestovních náhrad dle zákona č. 262/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů), m) na pokuty a sankce, n) na krytí rezerv a dohadných položek, o) na nespecifikované výdaje (tj. výdaje, které nelze účetně doložit), p) poskytnutou dotaci nelze užít na úhradu daně z přidané hodnoty (DPH) v případě, kdy příjemce má nárok na její odpočet, q) léky, r) osobní náklady sociálních a nezdravotnických pracovníků (koordinátoři projektů, účetní, ekonomové, ), s) úhradu nákladů na sociální činnost vč. respitní péče, t) školení a kurzy, u) pojištění jiné než zdravotní a sociální, v) pořízení nábytku, w) pořízení notebooků a mobilních telefonů, x) náklady na zpracování projektu, y) dopravu na rekondiční pobyt a další cestovní náklady účastníků nebo zdravotnických pracovníků, z) stravování, správní poplatky, daně, poplatky za vedení účtu, aa) poplatky za TV, rozhlas, bb) rekondiční pobyty mimo území Jihomoravského kraje, cc) opravy a udržování budov. V. Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje 1. Dotační řízení je vyhlášeno Jihomoravským krajem zveřejněním na internetových stránkách Jihomoravského kraje (část Granty a dotace ). 2. Žádost musí být předložena na předepsaném formuláři (v jednom písemném vyhotovení): Program 1 formulář Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2010 Program podpory nestátních neziskových organizací působících v oblasti zdravotnictví na území Jihomoravského kraje Program 2 formulář Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2010 Program podpory činnosti nestátních neziskových organizací působících v oblasti zdravotní osvěty a prevence na území Jihomoravského kraje 3. Formuláře žádostí jsou k dispozici na informacích Krajského úřadu Jihomoravského kraje, Žerotínovo nám. 3/5, Brno a ke stažení na internetových stránkách Jihomoravského kraje 4. Každá žádost musí obsahovat tyto povinné přílohy (v jednom vyhotovení):

9 a) ověřenou kopii potvrzující vznik subjektu nebo oprávnění k činnosti (občanská sdružení předloží kopii stanov s registrací u Ministerstva vnitra ČR; církevní právnické osoby předloží kopii výpisu z registru ústředního orgánu státní správy ČR, který registruje církve a náboženské společnosti; obecně prospěšné společnosti předloží kopii výpisu z rejstříku obecně prospěšných společností u rejstříkového soudu), b) kopii registrace nestátního zdravotnického zařízení, pokud je v rámci projektu poskytována léčebně preventivní, rehabilitační nebo ošetřovatelská péče, c) kopii dokladu o ustanovení statutárního zástupce žadatele (např. jmenovací listina nebo zápis z ustavující schůze o jeho zvolení apod.), d) kopii dokladu o právní subjektivitě žadatele (přidělení IČ), pokud není totožné s bodem a), e) kopii smlouvy o zřízení běžného účtu předkládajícího subjektu, f) účetní výkazy (rozvaha, výkaz zisku a ztráty a přílohu) za rok 2008, g) čestné prohlášení žadatele o bezdlužnosti, h) čestné prohlášení o celkové výši podpory de minimis, 5. Informace v průběhu zpracování žádosti poskytuje pan Pavel Hubálek, tel , e- mail hubalek.pavel@kr-jihomoravsky.cz a Ing. Renata Čermáková, tel , cermakova.renata@kr-jihomoravsky.cz. Osobní konzultace jsou poskytovány po předchozí telefonické domluvě. 6. Do dotačního řízení Jihomoravského kraje se zařazují žádosti podané v řádném termínu stanoveném vyhlašovatelem dotačního řízení (v případě osobního předání žádosti je rozhodující razítko podatelny Krajského úřadu, při zaslání žádosti poštou je rozhodující razítko pošty) na odbor zdravotnictví Krajského úřadu Jihomoravského kraje, Žerotínovo nám. 3/5, Brno. Pozdní podání žádosti je důvodem k vyřazení z dotačního řízení Jihomoravského kraje. 7. Odbor zdravotnictví Krajského úřadu Jihomoravského kraje přijme a zaregistruje pouze žádosti podané na příslušném formuláři. Žádost, která nebude splňovat podmínky dotačního řízení Jihomoravského kraje, bude z dotačního řízení pro formální nedostatky vyřazena, pokud nedostatky nebudou odstraněny ve stanoveném termínu. Výsledky hodnocení formálních náležitostí budou zveřejněny na internetových stránkách Jihomoravského kraje Podání kompletní žádosti nelze považovat za příslib poskytnutí dotace. 8. O veškerých změnách údajů uváděných v předložené žádosti, ke kterým dojde v průběhu dotačního řízení a realizace podpořených aktivit, je nestátní neziskový subjekt povinen informovat Jihomoravský kraj nejpozději do 14 dnů od jejich vzniku. VI. Způsob poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje 1. Odbor zdravotnictví Krajského úřadu Jihomoravského kraje koordinuje přípravu a vyhodnocení žádosti včetně poskytování finančních prostředků; kontroluje, zda tatáž činnost není duplicitně financována v rámci jiného odboru Krajského úřadu.

10 2. Odbor zdravotnictví Krajského úřadu Jihomoravského kraje provede kontrolu formální úplnosti náležitostí žádosti a předběžnou kontrolu dle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole, ve znění pozdějších předpisů. Zpracované žádosti jsou projednány příslušnými orgány Jihomoravského kraje, které rozhodnou o výši dotace poskytnuté jednotlivým žadatelům. 3. O poskytnutí dotací rozhodují příslušné orgány Jihomoravského kraje (Rada nebo Zastupitelstvo) v závislosti na výši poskytované dotace v souladu se zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů. 4. S výsledky dotačního řízení se mohou žadatelé seznámit po schválení dotace příslušným orgánem Jihomoravského kraje prostřednictvím internetových stránek Jihomoravského kraje (část Granty a dotace ). VII. Uzavření smlouvy 1. Po schválení dotace Radou, příp. Zastupitelstvem Jihomoravského kraje bude uzavřena Smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje (dále jen Smlouva ) mezi poskytovatelem dotace a příjemcem. Smlouva bude připravena odborem zdravotnictví a předložena hejtmanovi Jihomoravského kraje do 40 dnů od schválení RJMK nebo ZJMK. Za příjemce smlouvu uzavírá statutární zástupce organizace, za poskytovatele smlouvu uzavírá hejtman Jihomoravského kraje, nebo jeho zástupce. Statutární zástupce organizace může pověřit podpisem Smlouvy i jinou osobu, avšak tato osoba musí při podpisu Smlouvy předložit notářsky ověřenou plnou moc od statutárního zástupce. 2. Součástí smlouvy jsou podmínky, které je příjemce povinen při čerpání a použití finančních prostředků z rozpočtu Jihomoravského kraje dodržet. 3. Dotace z rozpočtu kraje je poskytována účelově a lze ji tudíž použít jen na účel uvedený ve smlouvě. 4. Dotace z rozpočtu kraje se poskytuje převodem z účtu poskytovatele na bankovní účet příjemce. VIII. Sledování, kontrola a vyúčtování dotace 1. Příjemce odpovídá za hospodárné použití rozpočtových prostředků v souladu s účely, pro které byly poskytnuty. Dále je příjemce povinen vést přidělené finanční prostředky na projekt odděleně a vést účetnictví řádně v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. 2. Příjemce je v rámci projektu povinen vhodným způsobem zveřejnit, že na realizaci projektu se finančně podílí Jihomoravský kraj.

11 3. Příjemce umožní průběžnou kontrolu pověřeným pracovníkům Krajského úřadu Jihomoravského kraje, a to jak po stránce věcného naplnění předmětu smlouvy, tak po stránce finanční. V případě nevyřešeného vyúčtování jakýchkoliv finančních prostředků nebudou žadateli v obdobných projektech další finanční prostředky poskytnuty. 4. Při kontrole dodržování podmínek čerpání finančních prostředků z rozpočtu kraje a uplatnění sankcí při neoprávněném použití nebo zadržení finančních prostředků se postupuje zejména dle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, a vyhlášky č. 416/2004 Sb., kterou se provádí zákon o finanční kontrole ve veřejné správě. 5. Přidělenou dotaci z rozpočtu Jihomoravského kraje za rok 2010 musí příjemce řádně vyúčtovat a vyúčtování předložit Jihomoravskému kraji na předepsaném formuláři nejpozději do Příjemce doloží vyúčtování soupisem prvotních účetních dokladů, v případě potřeby na vyžádání i kopiemi prvotních účetních dokladů, smluv, objednávek a dalších dokladů, které se vztahují k realizaci projektu. 7. Přílohou závěrečné zprávy mohou být další materiály a dokumenty (např. fotografie, CD prezentace, novinové články apod.) 8. Nevyčerpané finanční prostředky z dotace poukáže příjemce zpět na běžný účet Jihomoravského kraje nejpozději do v souladu se Smlouvou. Současně s poukázáním nevyčerpaných finančních prostředků zašle příjemce avízo odboru ekonomickému Krajského úřadu Jihomoravského kraje, Žerotínovo nám. 3/5, Brno písemně nebo elektronicky na adresu ricankova.marta@kr-jihomoravsky.cz. V avízu uvede důvod vrácení prostředků, účel, na který byla dotace poskytnuta, číslo účtu plátce, číslo účtu příjemce a symboly platby. 9. Příjemce, který nevyúčtuje dotaci ve stanoveném termínu nebo ji použije v rozporu s uzavřenou smlouvou, je povinen dotaci vrátit zpět na běžný účet Jihomoravského kraje, který bude uveden ve smlouvě. IX. Závěrečná ustanovení 1. Tyto Zásady nabývají účinnosti dnem schválení Zastupitelstvem Jihomoravského kraje. 2. Zásady byly schváleny Zastupitelstvem Jihomoravského kraje na 9. zasedání konaném dne usnesením č.... Poznámka: 1) 3 zákona č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů (zákon o dobrovolnické službě, ve znění pozdějších předpisů)

12 Příloha č. 2 Jihomoravský kraj na základě usnesení č. Zastupitelstva Jihomoravského kraje ze dne v y h l a š u j e dotační řízení na poskytnutí dotací z rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2010 na podporu a rozvoj nestátních neziskových organizací zajišťujících veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví. Přehled vyhlašovaných programů: Program 1 Program podpory nestátních neziskových organizací působících v oblasti zdravotnictví na území Jihomoravského kraje Tento program je určen pro projekty zaměřené na rozvoj zkvalitnění, rozšíření všech typů ošetřovatelské nebo jiné zdravotní péče včetně rehabilitace, která je poskytovaná pracovníky dle zákona č. 96/2004 Sb., o nelékařských zdravotnických povoláních, ve znění pozdějších předpisů, a všech typů lékařské péče související s poskytováním ošetřovatelské péče včetně rehabilitace, která je poskytovaná pracovníky dle zákona č. 95/2004 Sb., o zdravotnických povoláních lékaře, zubního lékaře a farmaceuta, ve znění pozdějších předpisů, tato péče je poskytovaná žadatelem zejména ve vlastním sociálním prostředí pacientů, působnost žadatele je vymezena územím kraje a kraj má na poskytování péče zájem. Podmínkou pro poskytnutí dotace v rámci tohoto programu je doložení kopie registrace nestátního zdravotnického zařízení. Program 2 Program podpory činnosti nestátních neziskových organizací působících v oblasti zdravotní osvěty a prevence na území Jihomoravského kraje Tento program je určen na podporu činnosti NNO zaměřujících se na zdravotnickou osvětu týkající se zejména zdravého životního stylu, prevenci závažných civilizačních onemocnění, činnosti realizované v rámci projektu Zdravý kraj a agendy Krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením. Součástí Programu 2 je i zajištění rekondičních pobytů (zdravotní výkony v rámci rekondičních pobytů) pouze na území Jihomoravského kraje. Program je určen k podpoře organizací, které mohou doložit pravidelnou činnost alespoň v posledních dvou letech. Poskytnutá dotace určená k úhradě provozních nákladů organizace činí maximálně Kč na jeden projekt. Poskytnutá dotace určená k úhradě zdravotních výkonů v rámci rekondičních pobytů činí maximálně Kč na jeden projekt. Dotace nebude poskytnuta na projekty, na jejichž uznatelné náklady nelze přiznat podporu minimálně ve výši 5.000,- Kč. Pro oba programy platí, že v rámci jedné žádosti je formulován jeden projekt.

13 Žádost musí být předložena na předepsaném formuláři Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje nestátnímu neziskovému subjektu zajišťujícímu veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví na rok 2010" s respektováním Zásad pro poskytování dotací z rozpočtu Jihomoravského kraje pro rok 2010 na podporu a rozvoj nestátních neziskových subjektů zajišťujících veřejně prospěšnou činnost v oblasti zdravotnictví (dále jen Zásady). Formuláře žádostí i Zásady jsou k dispozici na informacích Krajského úřadu Jihomoravského kraje a na internetových stránkách Jihomoravského kraje Žádosti je nutno podat v jednom písemném vyhotovení nejpozději do (v případě osobního předání žádosti je rozhodující razítko podatelny Krajského úřadu, při zaslání žádosti poštou je rozhodující razítko pošty) na adresu: Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor zdravotnictví Žerotínovo nám. 3/ Brno Hodnocení formálních náležitostí žádostí bude provedeno do a zveřejněno na v části Granty a dotace. Pokud žadatel uvedené nedostatky neodstraní do 5 pracovních dnů od zveřejnění, tj. do do 16:00 hodin, bude žádost z dalšího hodnocení vyřazena.

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2012. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU POSKYTOVÁNÍ DOMÁCÍ HOSPICOVÉ PÉČE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI PRO ROK I. Úvodní ustanovení

DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU POSKYTOVÁNÍ DOMÁCÍ HOSPICOVÉ PÉČE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI PRO ROK I. Úvodní ustanovení DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU POSKYTOVÁNÍ DOMÁCÍ HOSPICOVÉ PÉČE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI PRO ROK 2018 I. Úvodní ustanovení 1. Jihomoravský kraj podporuje poskytování domácí hospicové péče (dále jen DHP) v Jihomoravském

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2010. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

Program podpory aktivit zaměřených zejména na integraci a pomoc seniorům a osobám se zdravotním postižením. I. Úvodní ustanovení

Program podpory aktivit zaměřených zejména na integraci a pomoc seniorům a osobám se zdravotním postižením. I. Úvodní ustanovení Zásady k poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu Jihočeského kraje na rok 2005 pro občanská sdružení, církevní právnické osoby, obecně prospěšné společnosti a fyzické osoby, které vyvíjejí veřejně

Více

DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU POSKYTOVÁNÍ DOMÁCÍ HOSPICOVÉ PÉČE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI PRO ROK I. Úvodní ustanovení

DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU POSKYTOVÁNÍ DOMÁCÍ HOSPICOVÉ PÉČE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI PRO ROK I. Úvodní ustanovení DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU POSKYTOVÁNÍ DOMÁCÍ HOSPICOVÉ PÉČE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI PRO ROK 2019 I. Úvodní ustanovení 1. Jihomoravský kraj podporuje poskytování domácí hospicové péče (dále jen DHP) v Jihomoravském

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Více

Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Králův Dvůr

Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Králův Dvůr Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Králův Dvůr I. Všeobecná ustanovení 1. Poskytování finančních příspěvků dotací v sociální

Více

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 109.21.10 Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 v rámci V. programu Podpora MČ v sociální oblasti

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy: a)

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2013 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy:

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2014 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle Pravidla a podmínky pro poskytnutí dotace hlavního města Prahy v sociální oblasti pro rok 2010 prostřednictvím Městské části Praha 16 V. Program Podpora městských částí v sociální oblasti Městská část

Více

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 101.01.09 Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, 143 12 Praha 4 vyhlašuje výběrové řízení na podporu projektů v sociální oblasti pro rok 2010 v souladu

Více

Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Berouně

Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Berouně Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Berouně Město Beroun jako obec v samostatné působnosti pečuje podle 35 zákona č.128/2000

Více

pro rok 2016 Čl. 2 Účel použití

pro rok 2016 Čl. 2 Účel použití Zásady poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky pro nestátní neziskové organizace provozující evropské krizové či asistenční linky 116 000, 116 111 a 116 006 v České republice pro rok 2016

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu (kapitoly MPSV) krajům pro rok 2005

Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu (kapitoly MPSV) krajům pro rok 2005 Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu (kapitoly MPSV) krajům pro rok 2005 Program podpory sociálních služeb poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ II. 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy, zejména: zákonem

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 v rámci J5 programu Podpora financování sociálních služeb na úrovni městských částí HMP Městská část Praha

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace PRAVIDLA A PODMÍNKY pro poskytování dotace z rozpočtu města Fulneku určené k financování poskytování pečovatelské služby na území města Fulneku jako služby sociální I. Úvodní ustanovení 1. Dotací se rozumí

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zásady pro poskytování dotací poskytovatelům registrovaných sociálních služeb z rozpočtu města Vyškova upravují, v návaznosti

Více

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí, rozhodování a udělování grantů v sociální oblasti města Kolína pro rok 2014 (Pravidla) Platnost a účinnost od: 14.

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0126/2016 Rady Městské části Praha 8 ze dne 2. 3. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více

1. O B E C N Á Č Á S T

1. O B E C N Á Č Á S T Podmínky výběrového řízení pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy, městského obvodu Radvanice a Bartovice na rok 2019 1. O B E C N Á Č Á S T I. Podmínky pro poskytování

Více

Právní předpis č.10. Město Jaroměř

Právní předpis č.10. Město Jaroměř Město Jaroměř Právní předpis č.10 Gestor: Ing. Bohumila Steklá, vedoucí OŠKT Zásady pro poskytování a čerpání veřejné finanční podpory z rozpočtu města Jaroměře v gesci odboru školství, kultury a tělovýchovy.

Více

Dotační program na podporu poskytování domácí hospicové péče v Jihomoravském kraji pro rok 2017

Dotační program na podporu poskytování domácí hospicové péče v Jihomoravském kraji pro rok 2017 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2017 Dotační program na podporu poskytování domácí hospicové péče v Jihomoravském kraji pro rok 2017 Kontrolní součet: Evidenční číslo:

Více

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v sociální oblasti města Kolína pro rok 2017 (Pravidla) Platnost od: 12. 06. 2017 Účinnost od:

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje II. kolo výběrového řízení grantového programu: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská

Více

Článek 1 Důvod a účel podpory

Článek 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program na rok 2017 - na účel stanovený zvláštním právním předpisem tj. na 108/2006 Sb. Správcem dotačního programu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Článek 1 Důvod

Více

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část - O grant se mohou ucházet všechny subjekty, které jsou poskytovateli sociálních služeb, mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo

Více

Městská část Praha - Suchdol

Městská část Praha - Suchdol Městská část Praha-Suchdol, Suchdolské náměstí 734/3, Praha-Suchdol, 165 00 Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ PROGRAMU PODPORY NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ V MĚSTSKÉ

Více

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2016 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast ve

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci města Kolína v oblasti sociálních a návazných služeb na rok 2017 (pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci města Kolína v oblasti sociálních a návazných služeb na rok 2017 (pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci města Kolína v oblasti sociálních a návazných služeb na rok 2017 (pravidla) Platnost od: 13. 3. 2017 Účinnost od: 13. 3. 2017 Zpracoval: Odbor

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU Podpora činnosti v oblastech sportu a tělovýchovy, kultury, volnočasových aktivit mládeže, prorodinných aktivit, sociálních služeb a ostatní zájmové činnosti pro rok 2013 Čl.

Více

II. Výklad pojmů. 2. Dotací se rozumí finanční prostředky ze státního rozpočtu přidělené příjemci za podmínek stanovených v této Metodice.

II. Výklad pojmů. 2. Dotací se rozumí finanční prostředky ze státního rozpočtu přidělené příjemci za podmínek stanovených v této Metodice. Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu za účelem podpory administrace krajských projektů OP PMP I. Úvodní ustanovení, zaměření dotační podpory

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY

Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2015 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU Podpora činnosti v oblastech sportu a tělovýchovy, kultury, volnočasových aktivit mládeže, prorodinných aktivit, sociálních služeb a ostatní zájmové činnosti pro rok 2014 Čl.

Více

Podpora přístrojového vybavení lůžkových zdravotnických zařízení využívaných občany města Rokycany.

Podpora přístrojového vybavení lůžkových zdravotnických zařízení využívaných občany města Rokycany. Dotační program Podpora přístrojového vybavení lůžkových zdravotnických zařízení využívaných občany města Rokycany pro rok 2019 Vyhlašovatel programu: Město Rokycany, Masarykovo náměstí 1 Střed, Rokycany

Více

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2017 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast ve

Více

RADA MĚSTA KOLÍNA. Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v oblasti sociální prevence města Kolína pro rok 2017 (Pravidla)

RADA MĚSTA KOLÍNA. Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v oblasti sociální prevence města Kolína pro rok 2017 (Pravidla) RADA MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v oblasti sociální prevence města Kolína pro rok 2017 (Pravidla) 7.8.2017 Platnost od: 8.8.2017 Účinnost od: 8.8.2017 Zpracoval:

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 Příloha č. 1 usnesení č. Usn RMC 0464/2016 Rady městské části Praha 8 ze dne 13.7. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na zvelebování vzhledu vnitrobloků

Více

Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice

Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice Obec Sopotnice Sopotnice 273 561 15 Sopotnice Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice I. Úvodní ustanovení 1. Tyto zásady upravují jednotný procesní postup a podmínky poskytování

Více

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel )

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel ) DOTAČNÍ PROGRAM Podpora poskytování sociálních služeb z prostředků Města Blansko definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů vyhlášený Městem Blansko se sídlem

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 03.11.2011 usnesením č. 244/11 vydat tato Pravidla pro poskytování příspěvků

Více

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV Účinnost: 01.01.2010 1 Obsah: strana: Článek I Legislativní rámec 3 Článek II Základní pojmy 3 Článek III. Účel

Více

Podpora přístrojového vybavení lůžkových zdravotnických zařízení a terénních zařízení hospicové péče využívaných občany města Rokycany.

Podpora přístrojového vybavení lůžkových zdravotnických zařízení a terénních zařízení hospicové péče využívaných občany města Rokycany. Dotační program Podpora přístrojového vybavení lůžkových zdravotnických zařízení a terénních zařízení hospicové péče využívaných občany města Rokycany pro rok 2017 Vyhlašovatel programu: Město Rokycany,

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa

Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa na rok 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Břeclaví. ČI. 1 Úvodní ustanovení

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Břeclaví. ČI. 1 Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Břeclaví ČI. 1 Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo města Břeclavi se v souladu s 84 odst. 4 a 85 písm. c) a j) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA. Platnost od: 14.04.2015 Účinnost od: 15.05.2015 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA. Platnost od: 14.04.2015 Účinnost od: 15.05.2015 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v sociální oblasti města Kolína pro rok 2015 (Pravidla) Platnost od: 14.04.2015 Účinnost od:

Více

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín Článek I. Úvod 1) Účelem poskytování podpor je pečovat o všestranný rozvoj území obce a uspokojování potřeb jeho obyvatel. Obec tak činí

Více

Městská část Praha - Suchdol

Městská část Praha - Suchdol Městská část Praha-Suchdol, Suchdolské náměstí 734/3, Praha-Suchdol, 165 00 Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ PROGRAMU PODPORY NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ V OBLASTI KULTURY A VZDĚLÁVÁNÍ PŮSOBÍCÍCH V MĚSTSKÉ

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti čl. I Úvod 1. Účelem těchto zásad je stanovit jednotný postup při poskytování finančních prostředků z rozpočtu města

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu Městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2014

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu Městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2014 Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu Městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2014 v rámci programu J5 Podpora financování sociálních služeb na úrovni městských částí HMP Městská část Praha

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8. na zvelebování vzhledu veřejného prostoru Městské části Praha 8

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8. na zvelebování vzhledu veřejného prostoru Městské části Praha 8 Příloha č. 1 usnesení č. Usn RMC 0225/2016 Rady městské části Praha 8 ze dne 20. dubna 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na zvelebování vzhledu veřejného

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROJEKTU

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROJEKTU SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROJEKTU Smluvní strany: 1. Jihomoravský kraj zastoupený: Ing. Stanislavem Juránkem hejtmanem Jihomoravského kraje

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU Podpora činnosti v oblastech sportu a tělovýchovy, kultury, volnočasových aktivit mládeže, prorodinných aktivit, sociálních služeb a ostatní zájmové činnosti pro rok 2015 Čl.

Více

Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole

Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole Poskytovatelem dotací je MČ Brno-Královo Pole. Dotace z rozpočtu MČ Brno-Královo Pole jsou poskytovány na základě Zákona č. 250/2000

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží ke stanovení podmínek pro

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU Podpora činnosti v oblastech sportu a tělovýchovy, kultury, volnočasových aktivit mládeže, prorodinných aktivit, ostatní zájmové činnosti a životního prostředí pro rok 2016

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

Zásady poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky pro nestátní neziskové organizace v rámci programu

Zásady poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky pro nestátní neziskové organizace v rámci programu Zásady poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky pro nestátní neziskové organizace v rámci programu Prevence korupčního jednání v roce 2011 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) K zabezpečení plnění

Více

Zásady poskytování dotací z rozpočtu Plzeňského kraje pro oblast podpory sociálních služeb v rámci gesce odboru sociálních věcí I.

Zásady poskytování dotací z rozpočtu Plzeňského kraje pro oblast podpory sociálních služeb v rámci gesce odboru sociálních věcí I. Zásady poskytování dotací z rozpočtu Plzeňského kraje pro oblast podpory sociálních služeb v rámci gesce odboru sociálních věcí I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Plzeňský kraj v souladu se zákonem č. 250/2006 Sb.,

Více

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015.

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015. Příloha č. 2 USN R-377 Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015. I. Úvodní ustanovení 1. Dotační program v oblasti podpory sportovních

Více

Zásady pro poskytování dotací a grantů

Zásady pro poskytování dotací a grantů Zásady pro poskytování dotací a grantů Zásady pro poskytování dotací a grantů fyzickým a právnickým osobám z rozpočtu města Vyškova upravují v návaznosti na zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

Pravidla Programu podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji pro rok 2015

Pravidla Programu podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji pro rok 2015 Pravidla Programu podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji pro rok 2015 Čl. I. Úvodní ustanovení 1) Příspěvkem se pro účely těchto pravidel rozumí účelová dotace na neinvestiční

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova

VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Příloha č. 11 VEŘEJNOPRÁVNÍ S M L O U V A č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Sokolova Město Sokolov se sídlem v Sokolově, Rokycanova 1929, PSČ 356 01, zastoupené starostou. IČ: 259 586 bankovní spojení:

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany 1. Základní principy 1.1. Poskytování peněžních prostředků (dále jen dotace ) z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany (dále

Více

ROZHODNUTÍ č. o poskytnutí neinvestiční dotace z kapitoly 313 - MPSV státního rozpočtu na rok 2006. na projekt

ROZHODNUTÍ č. o poskytnutí neinvestiční dotace z kapitoly 313 - MPSV státního rozpočtu na rok 2006. na projekt MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Odbor sociálních služeb vydává podle 14 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších

Více

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád ve znění pozdějších předpisů tuto Smlouva o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu Libereckého kraje kapitoly 914 04 působnosti č. OLP/14/2013 schválená Radou Libereckého kraje dne 8. 1. 2013 usnesením č. 52/13/RK Smluvní strany:

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019 MĚSTO VARNSDORF DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019 Schváleno: Radou města Varnsdorf dne 20.09.2018 usnesením č. 405/2018/1 1 Dotační program města Varnsdorf pro rok 2019 (zásady pro poskytování

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-ŽABOVŘESKY. (dále jen program )

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-ŽABOVŘESKY. (dále jen program ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-ŽABOVŘESKY (dále jen program ) I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Účelem tohoto programu je stanovit souhrn věcných, časových a finančních podmínek pro

Více

Pravidla dotačního programu pro poskytování dotací z rozpočtu obce Nivnice

Pravidla dotačního programu pro poskytování dotací z rozpočtu obce Nivnice Pravidla dotačního programu pro poskytování dotací z rozpočtu obce Nivnice Program upravuje poskytování dotací v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákonem č.

Více

Metodická pomoc pro příjemce příspěvků z rozpočtu Města Šternberka INTERNÍ AUDIT

Metodická pomoc pro příjemce příspěvků z rozpočtu Města Šternberka INTERNÍ AUDIT Metodická pomoc pro příjemce příspěvků z rozpočtu Města Šternberka INTERNÍ AUDIT Obsah: 1. Kontrola příspěvků z rozpočtu města, obsahová náplň smlouvy, sankce 2. Směrnice S 61-08 Zásady pro poskytování

Více

Zajištění provozu mateřského centra na rok (dále jen Program )

Zajištění provozu mateřského centra na rok (dále jen Program ) - 1 - GRANTOVÝ PROGRAM Zajištění provozu mateřského centra na rok 2016 2017 (dále jen Program ) Článek 1 Úvodní ustanovení Grantový program s názvem Zajištění provozu mateřského centra na rok 2016 a 2017

Více

Dotační program vyhlášený městem Rosice

Dotační program vyhlášený městem Rosice Dotační program vyhlášený městem Rosice Podpora poskytování sociálních služeb v souladu s ustanovením 105 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016. 1 Právní

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele čl. I Úvod 1. Tento program je výzvou k podávání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kadaně na

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

Zásady poskytování dotací z rozpočtu města Moravský Beroun

Zásady poskytování dotací z rozpočtu města Moravský Beroun Město Moravský Beroun Vydání/změna: 3/0 List číslo: 1 / 5 Zásady poskytování dotací z rozpočtu I. Úvodní ustanovení 1. Tyto zásady a pravidla upravují způsob poskytování dotací v samostatné působnosti

Více

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 17 DNE: 10. 11. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 17/2016/OS/1 OBSAH: Vyhlášení dotačních programů pro sociální oblast ANOTACE: Město Žďár nad Sázavou

Více

Poskytování pečovatelské služby na rok

Poskytování pečovatelské služby na rok - 1 - GRANTOVÝ PROGRAM Poskytování pečovatelské služby na rok 2016 2017 (dále jen Program ) Článek 1 Úvodní ustanovení Program s názvem Poskytování pečovatelské služby na rok 2016 a 2017 je vyhlášen Radou

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 12. 12. 2013 Zásady financování sociálních služeb SML Předkládá: Kamil Jan Svoboda Zpracoval: telefon:

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU Podpora činnosti v oblastech sportu a tělovýchovy, kultury, volnočasových aktivit mládeže, prorodinných aktivit, ostatní zájmové činnosti a životního prostředí pro rok 2018

Více

Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019

Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019 Příloha č. 5 Strana: 1/3 Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019 Účel dotace Podpora činnosti subjektů v oblasti sportovní organizace se poskytuje

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0192/2019 Rady městské části Praha 8 ze dne 15. dubna.2019 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0080/2018 Rady Městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 Město vyhlašuje dotační program pro oblast kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Kadaně čl. I Úvod 1. Tyto zásady stanovují jednotný postup při poskytování finančních prostředků z rozpočtu Města Kadaně za účelem podpory rozvoje činností

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách ze dne 17. 12. 2014 č. 11/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-153-021-14 ze dne 15.4.2014 Vyhlášení výběrového řízení na poskytnutí grantu v sociální oblasti pro rok 2014 v rámci programu J5 - Podpora městských

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE PRO ROK 2012 NA PODPORU A ROZVOJ NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ ZAJIŠŤUJÍCÍCH VEŘEJNĚ PROSPĚŠNOU ČINNOST V OBLASTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB I. Úvodní

Více

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem dotace poskytovatelům sociálních služeb na účel vymezený zákonem č. 108/2006

Více