Nabídka kroužků pro školní rok 2016/2017

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nabídka kroužků pro školní rok 2016/2017"

Transkript

1 Nabídka kroužků pro školní rok 2016/2017 Kroužky je možné si zapsat formou přihlášky v anketě elektronické žákovské knížky. Mají jednotnou cenu 400,- Kč / rok (pro jednohodinový kroužek), nebo 800,- Kč /rok (pro dvouhodinový kroužek). Termín přihlašování: do úterý 28. září 2016 V pátek 30. září budou oznámeny kroužky s dostatečným počtem zájemců, které budou otevřeny. Kroužky zahájí činnost od října, před první hodinou uhraďte kroužkovné v kanceláři školy. Příjmový doklad ukažte na první hodině kroužku jeho vyučujícímu. Podrobnější informace o obsahu kroužku Vám poskytne jeho garant uvedený v anotaci. Matematický kroužek pro všechny ročníky osmiletého i čtyřletého gymnázia Ing. Michal Heczko Kroužek je určen žákům všech ročníků čtyřletého a osmiletého gymnázia (dle počtu zájemců bude kroužek rozdělen do skupin na nižší a vyšší ročníky gymnázia), kteří mají zájem rozšířit si své znalosti v oblasti matematiky. Kroužek bude zaměřen na zajímavé oblasti matematiky, netradiční úlohy z oblasti matematiky a přípravu na různé matematické soutěže (např. Matematická Olympiáda či Matematický Náboj). Maturitní opakování z matematiky maturitní ročník Mgr. Petr Zezulka středa, 7.00 Pro žáky 4. ročníku a oktávy, kteří by chtěli maturovat z matematiky (státní maturita) a nemají žádný seminář z matematiky nebo si chtějí učivo zopakovat a procvičit. Opakování učiva potřebného k úspěšnému složení zkoušky, řešení úloh a cvičných testů. Programování a multimédia Ing. Michal Heczko V první části kroužku se žáci seznámí s úvodem do programování, vyzkouší si tvorbu jednoduchých počítačových her a seznámí se i s dalšími možnostmi programování. Druhá část kroužku bude věnována různým oblastem počítačové grafiky.

2 Algoritmizace pro pokročilé Předpoklady: umět základy programování, chodit pravidelně Mgr. Michal Mikláš Tento nepovinný předmět je vhodný pouze pro žáky, kteří zvládají běžné programátorské konstrukce, chtějí řešit složitější programátorské úlohy a tvořit vlastní algoritmy (vhodné zejména pro studenty 4. ročníku jako příprava a doplnění učiva na první semestry programování na VŠ). Pozornost bude věnována také moderním webovým technologiím a rozvoji maturitních projektů. Max. počet přihlášených: 16 Počítačová grafika pro pokročilé Předpoklady: navštěvovat seminář Grafika, design a multimédia, chodit pravidelně Mgr. Michal Mikláš Tento nepovinný předmět je vhodný pouze pro žáky 4. ročníku, kteří navštěvují seminář Grafika, design a multimédia, a kteří chtějí prohloubit dovednosti v programech pro přípravu počítačové grafiky. Kroužek slouží jako opakování a prohloubení dovedností k maturitě a dále do praxe. Pozornost bude věnována také rozvoji maturitních projektů. Max. počet přihlášených: 16 Kroužek výtvarné výchovy vyšší stupeň gymnázia Akad. mal. Petr Faron Činnost kroužku je zaměřena pro vážné zájemce, kteří hledají možnost i na naší škole rozšířit vlastní praktickou přípravu na některou s vysokých uměleckých škol, a současně nabízí příležitost ke konzultacím praktické části maturitní zkoušky z výtvarné výchovy. Příprava na příjímací zkoušku vysoké školy uměleckého zaměření včetně architektury, je proces, který je nutné zahájit s dostatečným předstihem a pod odborným vedením. Příprava klade důraz na prohlubování dovedností kresby, malby a komorních grafických technik. Kroužek je také příležitostí pro výtvarně nadané studenty, kteří zatím neuvažují o studiu na umělecké škole, ale chtějí se svému talentu věnovat i mimo vlastní učební rozvrh. Výuka kroužku bude dvě hodiny týdně a bude probíhat v učebně č Přesné datum a hodina bude oznámena po ukončení zápisu, který potrvá do 30. září Podmínkou přijetí do kroužku je závazná přihláška a uhrazení výuky v kanceláři u paní Žárské.

3 Regionální geografie čtvrtý ročník, oktáva Mgr. Radovan Macháček (učebna 518) Kroužek je určen pro zájemce nebo maturanty z geografie. Bude zaměřen spíše na zajímavosti z vybraných států světa (zejména Asie a Evropy). Pozornost bude věnována také geografii Světového oceánu. Badminton ročník, prima oktáva, chlapci i dívky Mgr. Rudolf Brucháček středa, (školní hala) Kroužek je zaměřen na základy badmintonu. Získáte nové dovednosti, kamarády a dobře si zahrajete. (maximálně 16 osob) Chemický kroužek ročník, kvinta - sexta Mgr. Svatava Benešová čtvrtek, od laboratoř chemie (učebna 210) Potřeby: plášť (případně jiný ochranný oděv) Náplní chemického kroužku budou praktická cvičení a pokusy. Kroužek je nejvhodnější pro žáky 1. až 2. ročníku. Dramatický kroužek bez omezení Mgr. Hana Rudinská pondělí, Kroužek je určen pro všechny studenty, kteří si chtějí vyzkoušet své herecké nadání.

4 Příprava ke zkoušce Zertifikat Deutsch vyšší stupeň gymnázia Mgr. Marcela Škutová čtvrtek, Kroužek GZ-B1, tedy přípravy ke zkoušce Zertifikat Deutsch, úroveň B1 se bude konat od 1. týdne v říjnu. Pod vedením Mgr. Marcely Škutové se studenti budou připravovat na mezinárodně uznávanou zkoušku GZ-B1. Paní Škutová tuto zkoušku sama zkouší, takže může studenty upozornit na jevy, které se během testování objevují, na co se mají soustředit, jakým způsobem např. reagovat v části konverzace. Kurz na jazykových školách stojí 9 000,-Kč, takže pro naše studenty je to skvělá příležitost, jak ušetřit a zhodnotit své znalosti z hodin němčiny. Kroužek stojí 800,-Kč, přesnou cenu učebnice zatím nevíme, ale paní Škutová se je snaží sehnat se slevou. Předběžná cena se pohybuje kolem 400,-Kč. Samotná zkouška se pak koná ke konci školního roku, její cena je 3 000,-Kč. Pokud však budou studenti úspěšní, dostanou ze Scholaru 500,-Kč, což je další bonus k tomu všemu. Maturitní témata ze španělštiny maturitní ročník Mgr. Irena Křížová čtvrtek, od Hravá francouzština sekunda, tercie Mgr. Pavla Bruncová středa, od Zábavná a hravá forma výuky s využitím různých her, písniček a zajímavých aktivit. Příprava na Delf B1 bez omezení Mgr. Soizick Nevo pondělí, od 7.05

5 Příprava na Delf A2 bez omezení Roland Guillemenot čtvrtek, od 7.05 Základy nizozemštiny bez omezení Mgr. Vlasta Vařáková Kroužek pro ty, kdo se chtějí naučit další germánský jazyk, hodně podobný němčině, ale podstatně jednodušší. Naučíte se základům gramatiky a slovní zásoby, získáte dovednosti čtení, jednoduché konverzace a později i psaní, které byste mohli využít při dopisování se studenty v Groningenu, našem partnerském městě English Theatre Club Mgr. Vlasta Vařáková a Mgr. Zdeňka Mňačková Pro ty, kteří rádi hrají divadlo, mají rádi pohádky, nebojí se mluvit anglicky a vystupovat před diváky (chodíme hrát pohádky do mateřských školek). Cambridgeské zkoušky KET Mgr. Terezie Kasálková a Mgr. Marie Gajzlerová Přípravka k nižším (méně jazykově náročným, ale po celé Evropě respektovaným) formám Cambridgeských zkoušek než je FCE. Cambridgeské zkoušky PET Mgr. Terezie Kasálková a Mgr. Marie Gajzlerová

6 Přípravka k nižším (méně jazykově náročným, ale po celé Evropě respektovaným) formám Cambridgeských zkoušek než je FCE. Angličtina v projektech Mgr. Zdeňka Mňačková Kroužek pro studenty, kteří se chtějí angličtinou bavit a zároveň procvičovat mluvení i psaní a rozšiřovat slovní zásobu nejen v jazykové učebně. Součástí jsou krátké exkurze a výlety za angličtinou do ulic Zlína, práce na atraktivních celoročních projektech, propojení angličtiny s on-line zdroji, výstavka a prezentace vytvořených projektů. Music and English Mgr. Zdeňka Mňačková Máš rád rock, hip-hop, metal, pop nebo techno a chceš rozumět o čem Robbie Williams, Lady Gaga, Eminem, Madonna, Metallica, James Blunt, Edguy, Usher, Jay-Z, Scooter, Green Day, Adele, Nightwish, Rihana, Linkin Park, Pink zpívají? English in Gym Mgr. Zdeňka Mňačková Angličtina v pohybu, angličtina s pohybem: užitečné, zdravé, nenásilné kombinování zábavného posilování, aerobiku a zdravotního cvičení na míčích s instrukcemi, muzikou, DVD v angličtině v malé školní posilovně. Speaking practice Mgr. Marie Gajzlerová Kroužek pro studenty, kteří si chtějí rozšířit a zdokonalit slovní zásobu k různým tématům. Výuka je vhodná pro všechny, kteří chtějí zajímavým a přirozeným způsobem komunikovat anglicky.

7 Business English Mgr. Jiřina Juříčková, nebo Mgr Marie Gajzlerová Klasická Business English dle učebnice Benchmark Intermediate, případně In Company. V případě zájmu studentů možnost i přípravy k certifikátu BEC. Maturitní opáčko pro angličtináře především ze 3. a 4. ročníků vyučující ANJ s individuální nabídkou výuky Kroužek pro angličtináře především ze 3. a 4. ročníků, kteří mají obavy ze zvládnutí maturity a chtěli by se na ni připravit zodpovědně, bez stresu, v předstihu a netradičním způsobem: formou přednášek, seminářů a workshopů s pevnými daty, obsahem výuky a jménem vyučující (viz rozpis témat ve speciální příloze na webových stránkách ANJ). Cambridgeské zkoušky PET Mgr. Terezie Kasálková a Mgr. Marie Gajzlerová Přípravka k nižším (méně jazykově náročným, ale po celé Evropě respektovaným) formám Cambridgeských zkoušek, než je FCE. English Club Mgr. Eva Skopalová Je otevřen pro všechny, kteří si chtějí procvičit angličtinu formou her, kvízů, písniček, soutěží a debat na Vámi zvolená témata jste vítáni spoluvytvářet program oblíbených činností, na které v hodinách nezbývá čas!

8 FCE, PET, CAE, Maturita nanečisto Mgr. Zdeňka Mňačková a Mgr. Marie Gajzlerová 2 x odpoledne v říjnu (v oba dny se píší tytéž testy) rozpis učeben bude upřesněn délka testu 2 až 3 hodiny podle typu Cvičné testovací odpoledne nad skutečnými PET, FCE, CAE či maturitními testy základní úrovně. Konkrétní náplň výuky: napíšete test v reálných podmínkách testovacího prostředí (časový limit, povolené pomůcky, zasedací pořádek), který si v závěru sami vyhodnotíte a bude následovat rozbor a procvičení nejčastějších chyb. Maturitní speaking Mgr. Zdeňka Mňačková a Mgr. Marie Gajzlerová Patnáct minut pro každého z Vás, kdo si chce vyzkoušet ústní část maturitní zkoušky se všemi součástmi v reálném prostředí s hodnocením výkonu dle kritérií. Zapisovat se můžete do zkouškového rozpisu Mgr. Mňačkové nebo Mgr. Gajzlerové na libovolných 15 minut v průběhu celého odpoledne těchto 2 dní. Absolvováním Maturitního speakingu získáte tabulku Vašeho hodnocení s udělenými body za jednotlivé části a zachycenými nedostatky a klady Vašich výkonů.

Nabídka kroužků ve školním roce 2015/2016

Nabídka kroužků ve školním roce 2015/2016 Nabídka kroužků ve školním roce 2015/2016 Kroužky začnou fungovat od prvního týdne října, kdy je také potřeba zaplatit kroužkovné v kanceláři školy 201 paní Žárské. Výše kroužkovného je jednotná: 400,-

Více

Nabídka kroužků na školní rok 2017/2018

Nabídka kroužků na školní rok 2017/2018 Nabídka kroužků na školní rok 2017/2018 Algoritmizace pro pokročilé Předpoklady: umět základy programování, chodit pravidelně Vedoucí: Mgr. Michal Mikláš Tento kroužek je vhodný pouze pro žáky, kteří zvládají

Více

Nabídka kroužků pro školní rok 2014/2015

Nabídka kroužků pro školní rok 2014/2015 Nabídka kroužků pro školní rok 2014/2015 Do kroužku je potřeba se přihlásit do čtvrtku 25. září 2014 pomocí ankety v elektronické žákovské knížce. V pátek 26. září uveřejníme na webu školy a v el. žákovské

Více

Nabídka kroužků pro školní rok 2013/2014

Nabídka kroužků pro školní rok 2013/2014 Nabídka kroužků pro školní rok 2013/2014 Obecné podmínky: Kroužky jsou volnočasové aktivity organizované mimo vyučování, proto vybíráme poplatek na úhradu nákladů spojených s jejich realizací. Jednotně

Více

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 16. září 2019

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 16. září 2019 Státní jazykovka Frýdek-Místek Aktuální kurzy pro školní rok 2019-2020 ANGLIČT Dopolední kurzy: Pomaturitní denní jednoleté studium angličtiny Celoroční intenzívní dopolední výuka pondělí až pátek - 4

Více

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 18. září 2017

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 18. září 2017 Státní jazykovka Frýdek-Místek Aktuální kurzy pro školní rok 2017-18 ANGLIČT Dopolední kurzy: Pomaturitní denní jednoleté studium angličtiny Celoroční intenzívní dopolední výuka pondělí až pátek - 4 vyučovací

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář českého jazyka a literatury II (čtyřhodinový) Výuka zahrnuje literární výchovu a jazykovou a komunikační výchovu, které se vzájemně doplňují a prolínají. Rozšiřuje

Více

Volitelné semináře ve 3. ročníku

Volitelné semináře ve 3. ročníku Volitelné semináře ve 3. ročníku Seminář českého jazyka a literatury (3. ročník) - dvouhodinový Výuka zahrnuje literární výchovu a jazykovou a komunikační výchovu, které se vzájemně doplňují a prolínají.

Více

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na Organizace 6. tříd žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na přijetí žáků na jiné školy (víceletá gymnázia, sportovní třídy) počtu žáků

Více

Přehled a charakteristika kurzů německého jazyka ZÁKLADNÍ KURZ

Přehled a charakteristika kurzů německého jazyka ZÁKLADNÍ KURZ Přehled a charakteristika kurzů německého jazyka ZÁKLADNÍ KURZ 1. ročník NI-4hod/týdně ( začátečníci) Učebnice: Themen aktuell 1 (A1) 2. ročník NII-4hod/týdně ( mírně pokročilí) Učebnice: Themen aktuell

Více

Charakteristika seminářů 2019/ ročník

Charakteristika seminářů 2019/ ročník Charakteristika seminářů 2019/2020 3. ročník Seminář z anglického jazyka tematická a strategická příprava pro maturitní zkoušku rozšiřování slovní zásoby a prohlubování znalostí frazeologie prohlubování

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně, platby čtvrtletně (750,- Kč) nebo pololetně (1500,- Kč) Kroužky začínají svou činnost v říjnu.

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Návrh systému volitelných předmětů

Návrh systému volitelných předmětů Návrh systému volitelných předmětů šestileté studium v předmaturitním ročníku - 2009/10 Týdenní počet hodin v rozvrhu žáka je 33. 1. Povinné předměty - výuka organizovaná podle tříd Český jazyk 5 Cizí

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Ředitelka školy Mgr. Romana Studýnková podá ucelenou informaci o studiu na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole

Více

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY Příloha č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro gymnaziální vzdělávání Gymnázium, Uničov, Gymnazijní 257 1 Obsah Základní informace...4 Možná struktura volitelných předmětů...5

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář literární historie (dvouhodinový) Seminář je určen především studentům, kteří chtějí dále studovat bohemistiku, jazyky, žurnalistiku, mediální komunikace, herectví,

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník Školní rok: 2017 2018 Předměty: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - matematický - z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů - dějepisný - společenskovědní

Více

Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2017/2018

Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2017/2018 Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2017/2018 Přehled volitelných předmětů 1. Nabídka volitelných předmětů, které si student volí v I 1.1. Druhý cizí jazyk povinně volitelný předmět

Více

Gymnázium Uherské Hradiště Charakteristika volitelných předmětů 3. ročník (dvouhodinové předměty, žák si vybírá dva)

Gymnázium Uherské Hradiště Charakteristika volitelných předmětů 3. ročník (dvouhodinové předměty, žák si vybírá dva) Gymnázium Uherské Hradiště Charakteristika volitelných předmětů 3. ročník (dvouhodinové předměty, žák si vybírá dva) Seminář z českého jazyka Rozšiřuje, prohlubuje a procvičuje učivo gramatiky, slohu a

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník Školní rok: 2017 2018 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - cvičení z matematiky - cvičení z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů - seminář humanitních

Více

Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2015/2016

Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2015/2016 Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2015/2016 Přehled volitelných předmětů 1. Nabídka volitelných předmětů, které si student volí v I 1.1. Druhý cizí jazyk povinně volitelný předmět

Více

... chceš si prodloužit školní léta?... nepřijali Tě na VŠ?

... chceš si prodloužit školní léta?... nepřijali Tě na VŠ? ... chceš si prodloužit školní léta?... nepřijali Tě na VŠ? Pomaturitní studium 2008/2009 Nepřijali Tě na VŠ nebo si chceš prostě jen prodloužit školní léta? Výhody pomaturitního studia u Tutoru: Status

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ROČNÍK. Architektonické studie. Architektura současnosti. Architektura, umění a design

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ROČNÍK. Architektonické studie. Architektura současnosti. Architektura, umění a design VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ROČNÍK Architektonické studie 1 1. pololetí Zajímavosti současné architektury Základy designu a estetiky Návrh jednoduchého objektu skici od ruky (př. vyhlídková věž, altán, ) Architektonická

Více

ANGLIČT. Státní jazykovka Frýdek-Místek. Aktuální kurzy pro školní rok Dopolední kurzy:

ANGLIČT. Státní jazykovka Frýdek-Místek. Aktuální kurzy pro školní rok Dopolední kurzy: Státní jazykovka Frýdek-Místek Aktuální kurzy pro školní rok 2016-17 ANGLIČT Dopolední kurzy: Pomaturitní denní jednoleté studium angličtiny Celoroční intenzívní dopolední výuka pondělí až pátek - 4 vyučovací

Více

ZÁJMOVÉ KROUŽKY

ZÁJMOVÉ KROUŽKY ZÁJMOVÉ KROUŽKY 2017-2018 Vážení rodiče, v letošním školním roce je pro Vaše děti připravena tato nabídka zájmových kroužků. Přihlašování je možné od 5. do 15. září nebo do naplnění kapacity. Kroužky,

Více

Podmínky pro hodnocení žáků v předmětu informatika

Podmínky pro hodnocení žáků v předmětu informatika Podmínky pro hodnocení žáků v předmětu informatika Prima Prezentace jedna známka Textový editor automatické tvary - jedna známka Textový editor práce s textem- jedna známka Sekunda Grafika jedna známka

Více

3.06. Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2014/2015

3.06. Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2014/2015 3.06 Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2014/2015 Přehled volitelných předmětů podle ročníků I: Nabídka volitelných předmětů, které si student volí v I I 1. Druhý cizí jazyk

Více

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1 Září 2. Zahájení školního roku 2013/2014 2. 4. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 4. 6. Výlet studentů třídy O8.A do Prahy 5. Porada Třídní schůzky s rodiči žáků 1. ročníku a primy 9. 11. Seznamovací

Více

Podmínky pro hodnocení žáků v předmětu informatika

Podmínky pro hodnocení žáků v předmětu informatika Podmínky pro hodnocení žáků v předmětu informatika Prima Prezentace jedna známka Textový editor automatické tvary - jedna známka Textový editor práce s textem- jedna známka Sekunda Grafika jedna známka

Více

GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 MILÉ ŽÁKYNĚ A MILÍ ŽÁCI, VÁŽENÍ RODIČE, máte v rukou informační brožuru, jejímž cílem je poskytnout Vám přehledné

Více

NABÍDKA KROUŽKŮ 2015/2016

NABÍDKA KROUŽKŮ 2015/2016 NABÍDKA KROUŽKŮ 2015/2016 Název Vedoucí Den Hodina Místo Počet Zahájení Kontakty Basketbal nižší G J. Baláš po 14.30-16.30 hala GMK 15 5. 10. 2015 jbalas@gmk.cz Styxáček sportovní S. Roháčková st 14.00

Více

NABÍDKA KROUŽKŮ 2014/2015

NABÍDKA KROUŽKŮ 2014/2015 NABÍDKA KROUŽKŮ 2014/2015 Název Vedoucí Den Hodina Místo Počet Zahájení Kontakty Basketbal nižší G J. Baláš pá 7.00-7.45 hala GMK 19. 9. 2014 jbalas@gmk.cz Basketbal V. Figalla út 15.00 16.30 hala GMK

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník Školní rok: 2018 2019 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - cvičení z matematiky - cvičení z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů - seminář humanitních

Více

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou)

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou) 3. Učební plán (od 1.9.2018 počínaje primou a kvintou) 3.1. Celkový nižší stupeň Vzdělávací oblasti (obory) ŠVP RVP Matematika a její aplikace 18 + 4 15 Matematika 18 + 4 0 Informační a komunikační technologie

Více

Průměrný počet studentů ve třídě: 24,5 Pro semináře a volitelné předměty: počet studentů Počet přijímaných uchazečů pro rok 2017/2018:

Průměrný počet studentů ve třídě: 24,5 Pro semináře a volitelné předměty: počet studentů Počet přijímaných uchazečů pro rok 2017/2018: prezentace den otevřených dveří 2017 www.gymck.cz Charakteristika gymnázia: Průměrný počet studentů ve třídě: 24,5 Pro semináře a volitelné předměty: počet studentů 8 20 Počet přijímaných uchazečů pro

Více

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 (nové) ředitel 565 301 544 (nové) E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení:

Více

GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice

GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice INFORMAČNÍ SERVIS Informace o studiu a o škole, podmínky přijímacího řízení, výroční zprávu o činnosti školy, inspekční zprávy atd. lze získat na oficiálních

Více

GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 MILÉ STUDENTKY A MILÍ STUDENTI, VÁŽENÍ RODIČE, máte v rukou informační brožuru, jejímž cílem je poskytnout Vám přehledné

Více

Platnost 1.9.2009 Délka studia v letech: 8.0. Název RVP RVP G 8-leté gymnázium Forma vzdělávání denní forma vzdělávání. Gymnázium Dr.

Platnost 1.9.2009 Délka studia v letech: 8.0. Název RVP RVP G 8-leté gymnázium Forma vzdělávání denní forma vzdělávání. Gymnázium Dr. PLACE HERE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Škola Název ŠVP, Palackého 211, Mladá Boleslav 293 80 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Platnost 1.9.2009 Délka

Více

Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN. Školní vzdělávací program STUDENT

Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN. Školní vzdělávací program STUDENT Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN Školní vzdělávací program STUDENT . Nižší ročníky gymnázia Školní učební plán pro nižší třídy Doctrina - Podještědského gymnázia vychází z rámcového učebního plánu RVP pro základní

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Ředitelka školy Mgr. Romana Studýnková podá ucelenou informaci o studiu na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole

Více

Volitelné předměty na rok ročník

Volitelné předměty na rok ročník Volitelné předměty na rok 2018-19 3. ročník Literatura a film PRO: studenty, kteří si chtějí prohloubit své znalosti o literatuře a filmu, chtějí v literatuře (i filmu) najít co nejvíc toho, co jim dílo

Více

Září. Seminář pro vyučující FJ concours de récitation

Září. Seminář pro vyučující FJ concours de récitation Září 1. Zahájení školního roku 2016/2017 5. 7. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 8. Třídní schůzky pro rodiče žáků 1. ročníku a primy 12. Opravná maturitní zkouška 12. 14. Seznamovací pobyt žáků

Více

Září. Příprava celoročního projektu Non Cinéma

Září. Příprava celoročního projektu Non Cinéma Září 1. Zahájení školního roku 2015/2016 2. 4. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 8. Třídní schůzky pro rodiče žáků 1. ročníku a primy 9. 11. Exkurze studentů třídy Č4.A do Prahy Seznamovací pobyt

Více

Zájmové kroužky 2012/2013

Zájmové kroužky 2012/2013 Zájmové kroužky 2012/2013 1. Kroužek kytary čtvrtek 14:00-15:00 Mgr. Podoláková - určen pro děti, které se naučily základy hry (pokračování loňského kroužku), naučíme se další akordy, rytmy, nové písničky

Více

Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20

Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Adresa:

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky. - cvičení z fyziky

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky. - cvičení z fyziky VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník Školní rok: 2019 2020 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - cvičení z matematiky - cvičení z fyziky - informatika, grafika a video 2. Blok společenskovědních předmětů

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Ředitelka školy Mgr. Romana Studýnková podá ucelenou informaci o studiu na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář literární historie (dvouhodinový) Seminář je určen především studentům, kteří chtějí dále studovat bohemistiku, jazyky, žurnalistiku, mediální komunikace, herectví,

Více

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 PSČ: 371 61 e-mail: gymji@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé základních

Více

Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Den otevřených dveří

Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Den otevřených dveří Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH Den otevřených dveří Vítáme Vás Adresa: Gymnázium, Žatec, Studentská 1075 Telefon: 415 740 592 WWW: http://gymnaziumzatec.cz/ Mail:

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2016/2017

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2016/2017 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2016/2017 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně, platby čtvrtletně (750,- Kč) nebo pololetně (1500,- Kč) Kroužky začínají svou činnost v říjnu.

Více

Volitelné předměty 3. ročník

Volitelné předměty 3. ročník Volitelné předměty 3. ročník Školní rok 2018-2019 Předměty podle bloků: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - matematický seminář - seminář z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů

Více

NABÍDKA SKUPINOVÝCH KURZŮ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

NABÍDKA SKUPINOVÝCH KURZŮ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 NABÍDKA SKUPINOVÝCH KURZŮ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Než si začnete vybírat: Můžete se přihlásit do nových i pokračujících kurzů, vhodnou úroveň Vám pomůžeme vybrat (rozřazovací test). Níže uvedené délky

Více

Debatní kroužek pro ročník (max. 15 dětí)

Debatní kroužek pro ročník (max. 15 dětí) Angličtina ve filmech a písních 8. a 9.ročník (max. 12 dětí) Děti si procvičí angličtinu prostřednictvím filmů a písniček. Středa: 14:15-15:00 hod. Lektor : Alena Sládková Debatní kroužek pro 6. - 9. ročník

Více

GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 MILÉ STUDENTKY A MILÍ STUDENTI, VÁŽENÍ RODIČE, máte v rukou informační brožuru, jejímž cílem je poskytnout Vám přehledné

Více

Volitelné předměty na školní rok Septimy, 3.c

Volitelné předměty na školní rok Septimy, 3.c 1.Literatura a film Zoja Segi Volitelné předměty na školní rok 2017-2018 Septimy, 3.c PRO: studenty, kteří si chtějí prohloubit své znalosti o literatuře a filmu, chtějí v literatuře (i filmu) najít co

Více

GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020

GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 GYMNÁZIUM A JAZYKOVÁ ŠKOLA ZLÍN INFORMACE O STUDIU NA GYMNÁZIU PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 MILÉ ŽÁKYNĚ A MILÍ ŽÁCI, VÁŽENÍ RODIČE, v letošním školním roce se budete vážně zamýšlet nad svým dalším životem,

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 čtyřleté studium oboru vzdělání 79-41-K/41 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU), třída B 79-41-K/81

Více

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2 Obsah NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ ZE ZEMĚPISU... 2 DĚJINY UMĚNÍ TVOŘIVĚ... 2 INFORMATIKA A VÝPOČETNÍ TECHNIKA... 2 SEMINÁŘ A

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova Ředitelka školy Mgr. Romana Studýnková podá ucelenou informaci o studiu na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole spojenou

Více

Učební plán nižšího stupně víceletého gymnázia osmileté gymnázium. Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory I. II. III. IV.

Učební plán nižšího stupně víceletého gymnázia osmileté gymnázium. Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory I. II. III. IV. Učební plán Učební plán nižšího stupně víceletého gymnázia osmileté gymnázium Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory I. II. III. IV. Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace min. dotace naše

Více

Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí. 79-41-K/41 Gymnázium

Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí. 79-41-K/41 Gymnázium založe n 1899o Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna ředitel Fax: 566 522 839, 566 522 849 566 521 600 566 521 600 E-mail: skola@gvm.cz www stránky: h p://www.gvm.cz IZO: 102

Více

Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Den otevřených dveří

Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Den otevřených dveří Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH Den otevřených dveří Vítáme Vás Adresa: Gymnázium, Žatec, Studentská 1075 Telefon: 415 740 592 WWW: http://gymnaziumzatec.cz/ Mail:

Více

Anglická konverzace Bankovnictví Cestovní ruch Marketing a management Matematika volitelná... 6

Anglická konverzace Bankovnictví Cestovní ruch Marketing a management Matematika volitelná... 6 Obsah: Anglická konverzace... 2 Bankovnictví... 3 Cestovní ruch... 4 Marketing a management... 5 Matematika volitelná... 6 Konverzace v německém jazyce... 7 Konverzace v německém jazyce... 8 Podnikání

Více

Volitelné předměty. pro školní rok

Volitelné předměty. pro školní rok Volitelné předměty pro školní rok 2018 2019 Do 3. ročníku, resp. septimy studia žáci volí tři dvouhodinové semináře, v závěrečném 4. ročníku, resp. v oktávě studia absolvují výuku čtyř dvouhodinových seminářů.

Více

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 ředitel 565 301 544 E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení: 600 015 866

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova Ředitelka školy Mgr. Romana Studýnková podá ucelenou informaci o studiu na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole spojenou

Více

1.B 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A

1.B 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A Učební plán pro vyšší gymnázium - školní rok 200/20 dobíhající obory Učební plán byl sestaven z učebního plánu pro čtyřletá gymnázia čj. 843/2007 všeobecně vzdělávací.b 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A celk. předměty

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2018/2019

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2018/2019 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2018/2019 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně. (Uvítáme platbu za více měsíců) Kroužky začínají svou činnost v říjnu. Na přihlášku uveďte pořadové

Více

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU CHEMIE (pro vyšší stupeň osmiletého gymnázia a čtyřleté gymnázium)

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU CHEMIE (pro vyšší stupeň osmiletého gymnázia a čtyřleté gymnázium) CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU CHEMIE (pro vyšší stupeň osmiletého gymnázia a čtyřleté gymnázium) 1. Obsahové vymezení obor vedoucí k poznání a pochopení podstaty dějů v živé a neživé přírodě člověka seznamuje

Více

Kdo jsme? Co nabízíme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity

Kdo jsme? Co nabízíme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity osmi leté a čtyř leté studium osmi leté a čtyř leté studium 10. 1. 2018 Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Přijímací řízení 2019/2020

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Přijímací řízení 2019/2020 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Přijímací řízení 2019/2020 Struktura setkání Krátké obecné informace o škole Specifika naší školy Přijímací řízení termíny, náležitosti Přijímací zkoušky nanečisto Přijímání do vyšších

Více

Gymnázium a Jazyková škola Zlín. Informace o studiu na gymnáziu pro školní rok 2013/2014

Gymnázium a Jazyková škola Zlín. Informace o studiu na gymnáziu pro školní rok 2013/2014 Gymnázium a Jazyková škola Zlín Informace o studiu na gymnáziu pro školní rok 2013/2014 Profil absolventa gymnázia Kvalitní všeobecné vzdělání Odborné znalosti ve zvolené specializaci Aktivní znalost dvou

Více

Organizace školního roku 2019/2020. Základní informace

Organizace školního roku 2019/2020. Základní informace Organizace školního roku 2019/2020 Základní informace PŘEHLED TŘÍD Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor MR1 ZR1 8 Ekonomika a podnikání MR Ekonomika a podnikání ZR CR1 po-pá Mgr. Janků 205 Ekonomika

Více

Organizace maturitní zkoušky na Česko-anglickém gymnáziu vychází z platných dokumentů MŠMT, jimiž jsou:

Organizace maturitní zkoušky na Česko-anglickém gymnáziu vychází z platných dokumentů MŠMT, jimiž jsou: Maturitní zkoušky na ČAG Termíny pro jarní a podzimní období 2019 Organizace maturitní zkoušky na Česko-anglickém gymnáziu vychází z platných dokumentů MŠMT, jimiž jsou: - zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav JOSEFA PEKAŘE GYMNÁZIUM DR. osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav WWW.PEKARGMB.CZ Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské

Více

Language Club - jazyková škola Bělohorská 186/161, Praha 6 - Břevnov, tel.: ,

Language Club - jazyková škola Bělohorská 186/161, Praha 6 - Břevnov, tel.: , KÓD JAZYK ÚROVEŇ DLE CEF* ZAMĚŘENÍ TERMÍN DEN ČAS POČET HODIN** LEKTOR POČET STUDENTŮ CENA POZNÁMKA ANGLIČTINA P11AJ01 po 7:00-8:30 32 český Angličtina pro ranní ptáčata! Kurz je vhodný jak pro úplné začátečníky,

Více

Plán aktivit FCE. Zapojené třídy a skupiny školy: studenti vyššího gymnázia 3. ročník a 4. ročník

Plán aktivit FCE. Zapojené třídy a skupiny školy: studenti vyššího gymnázia 3. ročník a 4. ročník Plán aktivit FCE Škola: Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem Číslo smlouvy: GS_2016-1-CZ01-KA101-023603 Programové období: 1. září 2016 31. srpna 2018 Jméno účastníka projektu: Pavla Kunovská Předmět: Konverzace

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 obor vzdělání 79-41-K/81 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU) osmileté studium, Prima Výhody

Více

Kam po základní škole? schůzka pro rodiče vycházejících žáků Akce, kterým je třeba věnovat pozornost už nyní Burza středních škol na SOŠ a SOU Skalka Česká Třebová: 7. - 8.10. 2015 dny otevřených dveří

Více

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU ANGLICKÝ JAZYK

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU ANGLICKÝ JAZYK CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU ANGLICKÝ JAZYK 1. Obsahové vymezení Cílem výuky anglického jazyka na vyšším stupni gymnázia je dosáhnout úrovně B2, C1 v závislosti na pokročilosti skupiny. Studenti, kteří složí

Více

státní svátek-den české státnosti

státní svátek-den české státnosti Plán školního roku 2018/19 Biskupské gymnázium září 3.9.2018 PO zahájení školního roku 5. - 7. 9. 2018 ST-PÁ seznamovací kurz 1.ročník 10. - 11. 9. 2018 PO-ÚT seznamovací kurz prima 10. - 11. 9. 2018 PO-ÚT

Více

Příspěvková organizace, IČO: 61 38 67 74, číslo účtu: 2001880002/6000, PSČ: 120 00, tel.: 224 255 121

Příspěvková organizace, IČO: 61 38 67 74, číslo účtu: 2001880002/6000, PSČ: 120 00, tel.: 224 255 121 Příspěvková organizace, IČO: 61 38 67 74, číslo účtu: 2001880002/6000, PSČ: 120 00, tel.: 224 255 121 Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2011/2012 4/2011 Každý žák 3. a 4. ročníku se podle učebního

Více

POMATURITNÍ STUDIUM ANGLICKÉHO JAZYKA ZÁŘÍ 2012 ČERVEN 2013

POMATURITNÍ STUDIUM ANGLICKÉHO JAZYKA ZÁŘÍ 2012 ČERVEN 2013 POMATURITNÍ STUDIUM ANGLICKÉHO JAZYKA ZÁŘÍ 2012 ČERVEN 2013 Jednoleté denní intenzivní studium na základě vyhlášky MŠMT ČR. Školní rok: září 2012 - červen 2013 Rozsah výuky: 4 vyučovací hodiny denně v

Více

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 OBORY VZDĚLÁNÍ: a) 79-41-K/401 Gymnázium - všeobecné denní forma vzdělávání délka vzdělávání: 4 r. 0 m. Učební plán gymnázia se čtyřletým studijním cyklem

Více

PRO 4. ROČNÍK GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020

PRO 4. ROČNÍK GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020 VOLITELNÉ SEMINÁŘE PRO 4. ROČNÍK GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020 Vážení studenti, blíží se čas výběru volitelných seminářů. Do výuky ve 4. ročníku jsou zařazeny 2 volitelné semináře se tříhodinovou

Více

Přírodní vědy. Doplňující pedagogické studium - geografie - učitelství pro SŠ a ZŠ

Přírodní vědy. Doplňující pedagogické studium - geografie - učitelství pro SŠ a ZŠ Přírodní vědy Doplňující pedagogické studium - biologie - učitelství pro SŠ a ZŠ Anotace: Program je zaměřen na pedagogickou a oborově didaktickou přípravu pro učitelství přírodovědných předmětů na základních

Více

15.1.2014. S novým modelem maturit je deklarováno, že gymnázia jsou při skládání maturitních zkoušek úspěšnější W O AR GM NÁZ

15.1.2014. S novým modelem maturit je deklarováno, že gymnázia jsou při skládání maturitních zkoušek úspěšnější W O AR GM NÁZ Á MN GY osmi le té a čtyř l eté studium Pal ack ého 211 AŘE ARGM. Co nabízíme? NÁ YM G A ŘE AR GM. Kdo jsme? osmi leté a čtyř leté studium Palack ého 211 Mladá Boleslav Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná

Více

příprava s lehkostí Státní maturita Informace a přípravné kurzy

příprava s lehkostí Státní maturita Informace a přípravné kurzy příprava s lehkostí Státní maturita Informace a přípravné kurzy leden 2012 Základní informace o státních maturitách Informace o povinných zkouškách Státní maturitní zkouška se skládá ze dvou částí profilové

Více

Volitelný předmět VP4 Tento dvouhodinový předmět si volí pouze žáci se všeobecným zaměřením pro poslední ročník studia.

Volitelný předmět VP4 Tento dvouhodinový předmět si volí pouze žáci se všeobecným zaměřením pro poslední ročník studia. Volitelný předmět VP4 Tento dvouhodinový předmět si volí pouze žáci se všeobecným zaměřením pro poslední ročník studia. KCP Kapitoly z českého pravopisu a tvarosloví Pozornost bude věnována dodržování

Více

Učební plán pro NG. ŠVP Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce část 4 UČEBNÍ PLÁN S KOMENTÁŘI. Využití disponibilních hodin - třídy A

Učební plán pro NG. ŠVP Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce část 4 UČEBNÍ PLÁN S KOMENTÁŘI. Využití disponibilních hodin - třídy A UČEBNÍ PLÁN S KOMENTÁŘI Učební plán pro NG minimum dle RVP ŠVP GBHNB Využití disponibilních hodin - třídy A Využití disponibilních hodin - třídy B PA PB SA SB 3TA 3TB KA KB CELKEM " A" CELKEM " B" 7 CJL,,,,

Více

Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole...

Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium Tišnov, příspěvková organizace Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium Tišnov, příspěvková

Více

Učebnice používané na čtyřletém gymnáziu a na vyšším stupni osmiletého gymnázia

Učebnice používané na čtyřletém gymnáziu a na vyšším stupni osmiletého gymnázia Učebnice používané na čtyřletém gymnáziu a na vyšším stupni osmiletého gymnázia CJL 1.ročník - Olga Mužíková, Markvartová, : Odmaturuj z českého jazyka (Didaktis) - Styblík Vlastimil, Čechová Marie: Stručná

Více

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň dosaženého vzdělání: Učitelství pro mateřské školy a vychovatelství RVP 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika čtyřleté denní

Více

JAZYKOVÉ SCHOPNOSTI. Společnost: Slůně svět jazyků, s.r.o. Zástupce: Ing. Lucie Vlková, výkonná ředitelka

JAZYKOVÉ SCHOPNOSTI. Společnost: Slůně svět jazyků, s.r.o. Zástupce: Ing. Lucie Vlková, výkonná ředitelka Projekt vznikl za přispění Nadace ČEZ Společnost: Slůně svět jazyků, s.r.o. Zástupce: Ing. Lucie Vlková, výkonná ředitelka Jak na cizí jazyky? Proč se učím? Čeho chci dosáhnout? Konkrétní cíle v jazyce

Více

Writing CVs, Cover Letters, and s

Writing CVs, Cover Letters, and  s NABÍDKA BLENDED-LEARNINGOVÝCH KURZŮ Kabinet studia jazyků Ústavu pro jazyk český AV ČR, v. v. i., nabízí ve 2. semestru školního roku 2016 2017 následující blended-learningové kurzy: Kurzy probíhající

Více

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň ročník

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň ročník 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník Předmět I. ročník II. ročník III. ročník IV. ročník V. ročník Český jazyk 7 + 2 6 + 4 8 +1 6 + 1 6 + 1 35 7 Anglický jazyk - - 3 3 3 9 - Matematika 4 4 + 1 4

Více