ASG CZ SCORPION EVO 3 A1

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ASG CZ SCORPION EVO 3 A1"

Transkript

1 ASG CZ SCORPION EVO 3 A1 Samopal CZ SCORPION EVO 3 A1 je univerzální, lehká, samočinná ruční zbraň jednotlivce kategorie PDW. V šedesátých letech dvacátého století byl v Československu zaveden do výzbroje samopal vz. 61 Škorpion. Původní zadání na vývoj této zbraně bylo od ministerstva vnitra, následně i od ministerstva národní obrany. Obě instituce chtěly speciální samopal pro služební účely. Tehdy používaná pistole vz. 50 přeci jen v některých situacích plně nevyhovovala a malý samopal se jevil jako lepší varianta, než vybavení některých složek samopaly vz. 58. Ve velmi krátkém čase tak vznikla zbraň, která byla skladná, snadno ovladatelná, lehká, přesná a vhodná tak pro širokou škálu použití u všech bezpečnostních složek tehdejšího Československa. Vz. 61 Škorpion se stal velmi spolehlivou a účinnou zbraní na krátké vzdálenosti. Vybaveni jím byli jak příslušníci státních útvarů SNB (Vz. 61 byl jejich druhou zbraní), tak třeba vězeňská služba a jednotky ministerstva vnitra. Velmi rychle se tento samopal dostal i do specializovaných útvarů armády, kde byl opět používán útvary, pro které byl tehdy zavedený samopal vz. 58 příliš velký, neskladný a nebo zbytečně výkonný. Vzhledem k malým rozměrům a nízké hmotnosti byl ideální zbraní pro armádní výsadkové a speciální jednotky, posádky vrtulníků, obsluhy pozemní bojové techniky a důstojníky. Ale doba pokročila a Škorpion již přestal vyhovovat ve své podobě, v ráži 7,65 mm Browning, která nebyla příliš výkonná. Objevují se tedy další verze používající různou 9 mm munici, ale žádná z nich se nedostala dál než do fáze prototypu, nebo do stavu větší série. Přepracování samopalu na výkonnější ráži v devadesátých letech, mělo využít potenciál této skvělé zbraně. Tato snaha vyvrcholila v roce 2003, kdy byl na trh uveden CZ Skorpion 9x19 na náboj 9 mm Luger. Ten je také označován jako druhá generace Škorpiona. Bohužel složitá výroba se nakonec ukázala jako hlavní problém zbraně a výrobce CZ (Česká zbrojovka a.s.) byl nucen hledat nový moderní a jednoduchý koncept stejné kategorie. To se nakonec podařilo, když CZ Převzala v roce 2007 slovenský projekt samopalu LAUGO, který už v roce 2004 zaujal především svojí jednoduchostí a funkčností. Po dvou letech tak mohl být na trh uveden Škorpion třetí generace, Scorpion EVO 3 A1. Ten už je moderní zbraní splňující náročné požadavky především státních bezpečnostních útvarů a policie, nejen u nás, ale i v zahraničí. Zbraň už se může pochlubit vším, co se očekává od moderní zbraně kategorie PDW (Personal Defence Weapon). Spolehlivost, vynikající střelecké parametry, jednoduchou obsluhu a servis, ergonomii, nízkou hmotnost a kompaktnost.

2 Je zajímavou otázkou, jak se taková unikátní zbraň dočkala své airsoftové podoby, uvážíme-li, že se jedná o zbraň skutečně mladou a originální. A přeci to bylo tak prosté. V roce 2009 byl řediteli ASG představen ostrá CZ Scorpion EVO 3 A1. Ten údajně ihned uviděl potenciál této zbraně jako profesionální hi-end airsoftové elektriky. Rozhodl se risknout výrobu sofistikované a kvalitní zbraně, která nebude vyrobena v Asii a bude vybavena všemi nejmodernějšími prvky na poli airsoftu. V roce 2010 bylo vše dohodnuto s Českou zbrojovkou a.s. a o necelé čtyři roky později, na jaře roku 2014 byla představena konečná sériová verze této moderní airsoftové elektriky, která je skutečně vyrobena kompletně v Evropě. Nakonec se podařilo, na základě originální technické dokumentace i 3D modelů ostré verze, vytvořit velmi pokročilý hi-end produkt moderního airsoftového inženýrství. Díky tomu, že mám určitou zpětnou vazbu od uživatelů této zbraně a zároveň jsem měl tu možnost tuto zbraň používat a sledovat v chodu během výstavy IDET v Brně na naší střelnici (kde nastřílela okolo tisíc ran během tří dní), myslím si, že už teď mohu říci, že se jedná o jednu z nejkvalitnějších AEG na trhu. Ale jako vždy popíšeme si nejdříve samotnou zbraň.

3 Firma ASG patří, společně se značkami Cybergun a Umarex, mezi tři největší distributory airsoftu v Evropě. Samopal ASG CZ SCORPION EVO 3 A1 je vlajkovou lodí značky ASG a jako takový reprezentuje dosavadní zkušenosti ASG, jako jednoho z největší prodejců (nyní i výrobců) airsoftových zbraní na světě. Proto nepřekvapí, že ASG dodává CZ SCORPION EVO 3 A1 v krásné, plně barevné kartonové krabici. Ta má černý podklad na kterém jsou siluety a fotografie zbraně, ale také množství doprovodného textu. Co zaujme, je vnitřní potisk krabice obsahující další ozdobné fotografie a rozsáhlý text s obrázky, popisující obsluhu zbraně (fungující jako návod). Samotná krabice ukrývá zbraň se sklopenou pažbou, jeden zásobník a propagační leták, na kterém je soupis potencionálního příslušenství ke zbrani, výčet parametrů zbraně a jejích technických vymožeností. A že to je sakra dlouhý seznam. Mám rád první dojem, když vyjmu nějakou zbraň z krabice. Člověk tak nějak podvědomě cítí, cože to drží v rukou. Není to jen o váze, je to o povrchu materiálu, vzhledu, prostě to první co na vás dýchne. Když jsem vyjmul z krabice nové EVO 3, automaticky jsem vyklopil pažbu a potěžkal zbraň v rukou za podrobného zkoumání. První dojem je ten, že EVO 3 je malá a lehká zbraň s trochu futuristickým designem. Váha 2,4 kg a délka 63 cm (při sklopené pažbě 43 cm a naopak až 68 cm při maximálním vysunutí stavitelné pažby) jasně říkají, že tenhle kompaktní samopal bude ideální jak pro vás, tak vaši přítelkyni. A po výstavě IDET bych si troufl říci, že je vhodná i pro malé dítě. Právě nízká váha dělají z tohoto samopalu velmi ovladatelnou zbraň. Jakýkoliv pohyb je rychlý, bezproblémový a bez setrvačnosti, obvyklé u větších zbraní. Těžiště zbraně je v oblasti pažbičky a nad ní, takže ji lze bez problémů udržet i v jedné ruce. Délka zbraně přispívá k její ovladatelnosti, protože při pevném úchopu a zalícení, zbraň jako by mířila sama a vy

4 jen mačkáte spoušť. Ergonomie je jednoduše vynikající a dovoluje zbraň používat v levé i pravé ruce. Osobně mám podobný pocit se zbraněmi typu bullpup, jako P90, FN2000, L85 nebo Steyr AUG. Celá zbraň je vyrobena z tvrdého a odolného tmavě šedého polymeru, stejně jako originální předloha. Po větší odolnost jsou do polymeru přimíchána skelná vlákna. Odstíny barev těla a pažbení se jen nepatrně liší. Už samotná konstrukce zbraně je dimenzována, aby ledasco vydržela. Vnější tělo je sešroubované ze čtyř mohutných plastových částí (dvě poloviny horního těla, spodní díl závěru, pažbička) několika většími imbus šrouby. Na těle nejsou téměř znát žádné stopy po výrobním procesu a ač je povrch hladký na dotek, nijak se neleskne. Horní část těla závěru zabírá R.I.S. lišta. Na levé straně těla je nápis se jménem zbraně a značení pozice přepínače, na pravé straně pak značení tvůrců designu a bezpečnostní varování. Nikde ani stopy po nápisech vztahující se na ráži. Tedy to jsem si myslel, než jsem na spodku plastového lučíku našel logo ASG a nápis Cal. 6mm BB.

5

6

7 Pažbička má pak jen logo České zbrojovky a několik drážek pro zdrsnění povrchu. Na obou stranách horní části těla jsou také očka na popruh. Pažbení zbraně je taktéž plastové. Předpažbí je štíhlé v šedé barvě, vyrobené z jednoho kusu (včetně integrovaných tří R.I.S. lišt plus pokračování horní R.I.S. lišty na závěru). Předpažbí se i přes přítomnost R.I.S. lišt drží velmi pohodlně. V levé části předpažbí je také zabudováno kovové očko pro uchycení popruhu. Očko lze mimochodem přehodit na druhou stranu zbraně.

8 Pažba je sklopná s výsuvnou patkou. Opět je pažba celá plastová v tmavě šedé barvě. Kloub pažby drží na dlouhém ocelovém čepu, který je uložen v mohutných plastových kloubech. Široká, kulatá pojistka pažby je pak z tvrdého plastu. Celý díl pažby je z jednoho kusu. Patka pažby má drážkování a lze ji vysouvat jednoduchým zmáčknutím pojistky, podobně jako u klasických pažeb typu M4. Při sklopení drží pažbu u těla malý zobáček na patce pažby. Při vysunuté patce tedy nelze sklopenou pažbu zajistit.

9 Co mě trochu mrzí, jsou známky otřepů na plastových dílech pažbění, což trochu kazí vizuální dojem ze zbraně. Samozřejmě, to na použití zbraně nemá vliv. Vnější hlaveň je kovová a k tělu upevněna dvěma šrouby. Hlaveň jako taková je usazena v drážkách, protože právě přes hlaveň se utahuje předpažbí. Na hlavni je atypický pravotočivý závit, na kterém je kromě kovové pojistné matice pro předpažbí, uchycen i kovový tlumič výšlehu.

10 Ovládací prvky jsou pak dle originální předlohy buď kovové (záchyt závěru, natahovací páka, kryt závěru) nebo plastové (spoušť, pojistka zásobníku, oboustranný přepínač režimu střelby). Všechny prvky jsou funkční. Seřiditelné hledí a světlovodná muška jsou taktéž vyrobeny z tvrdého plastu a jsou odnímatelné.

11 A nakonec zásobník zbraně je z černého plastu, tlačný, dvojřadý na 75 ran.

12 Tím bych uzavřel popis vnějšího provedení, které je dle mého velmi věrné. Pokud byste chtěli vidět přesné rozdíly mezi aktuální ostrou verzí a airsoftovou verzí ASG CZ SCORPION EVO 3 A1, počkejte si na další článek, kde se podíváme na srovnávací fotky těchto zbraní. Na ASG CZ SCORPION EVO 3 A1 je ale mnohem zajímavější vnitřek, který představuje v airsoftu technologickou špičku. Vnitřek EVO 3 ukrývá především speciální mechabox vyrobený přímo v Dánsku na CNC strojích. Tento mechabox byl navrhován tak, aby eliminoval nejslabší místa, která jsou obvyklá nejen pro mechaboxy verze 2 ale i verze 3. Dle výrobce by tento mechabox měl mít špičkovou životnost a vydržet velké zatížení silných upgradů. Proto na mechaboxu nenajdete ostré hrany v místech, kde by hrozil lom. Mechabox (i jeho elektronika) má být schopen bez problémů vydržet upgrade do síly M150, za současného upgradu kol. Samozřejmě že tak jak je mechabox postaven, není problém měnit výkon mezi pružinami M90 M130. Slova výrobce. Vzhledem k výkonu zbraně a délce hlavně nevidím důvod ho nějak zvyšovat, nicméně konstrukce samotného mechaboxu dává znát, že bude určitě velmi bytelný. Uvnitř mechaboxu najdeme několik standardních dílů, jako zátěžová kola, kluzná ložiska s podložkami (8mm), pružina, ramínko podavače verze 3 a kompletní vzduchotechnika pro mechabox verze 2 (píst, válce, hlava válce i pístu). Ostatní díly jsou specifické pouze pro EVO 3. Vzhledem k tomu, že se zesílila celková tloušťka stěny mechaboxu, mohlo ASG zvětšit třecí plochu pro píst, který tak získal mnohem větší oporu a v případě poškození, či náhlé závady má stálé vedení. Také tím zajistili lepší usazení vůči kolům, kdy veškeré zatížení převodu ozubení nenesou již pouze drážky v mechaboxu, ale celý povrch stěny pístu, který se může opírat o stěny mechaboxu. Kola jako taková jsou vyrobena z oceli. Pokud se bavíme o převodech, je nutné zmínit i dodatečné

13 ložisko na osičce krátkého motorku pod pastorkem. Toto ložisko se opírá opět přímo o mechabox a zajišťuje, že osička je mnohem pevněji ustavená a podepřená vůči kolům. Mimochodem samotný základní Ultimate motor ve zbrani je dimenzován až na pružinu M160 (samozřejmě je nutné při vyšší než M130 pružině použít vysoce zátěžová kola a celkově upgradnout i ostatní díly zbraně). Dnes už velmi populární záležitostí je rychlovýměna pružiny (v zahraničí populární díky existenci hřišť a CQB arén). Ta je u EVO 3 realizována velmi jednoduše. Stačí sklopit pažbu, pootočit imbus klíčem a trn i s pružinou jsou venku. Zbraň má záchyt zásobníku a při prázdném zásobníku zbraň přestane střílet. Po výměně zásobníku je pak nutné znovu natáhnout závěr a povolit záchyt, aby zbraň opět střílela Nicméně pokud není zásobník ve zbrani, zbraň střílí jako obvykle. Jestli se něčím EVO 3 pyšní, je to pokročilá elektronika. Takže zbraň má jak mos-fet, tak ECU (Electronic Contor Unit). Veškerá elektronika i celá zbraň je dimenzována přímo pro použití výkoných Li-Po a Li-Fe článků. Zbraň je schopna využívat bez problémů 11.1V baterii tak jak je v základu postavena. Dimenzována je na to nejen elektronika, ale kabeláž i kontakty. A tím myslím skutečně pokročilá. Zbraň je schopna střílet jednotlivými ranami, ale také plně automaticky a k tomu tří-ranou dávku. Ta je regulována elektronicky. Díky snímači pozice kol je každá dávka stejná a nehrozí riziko zaseknutí, nebo nějaké mezipolohy. Navíc spínaní zajišťuje i velmi rychlou odezvu spouště.

14 Velmi progresivní je systém detekce selhání mechaboxu, při kterém se zbraň jednoduše vypne. Netuším jak to funguje, ale údajně je zbraň schopna vyhodnotit různé poškození v mechaboxu, včetně mechanického. Zbraň je odolná vůči zkratu z vlhkosti. Jakmile zaznamená přetížení, opět se vypne a spustí se až když je vlhkost pryč. Tak se systém odbloukuje. Zde skutečně netuším, jak to s tou vlhkostí funguje. Ale následek toho je ten, že zbraň nepotřebuje vůbec žádnou pojistku. Mimochodem, upozornění, kdyby někdo z vás rozebíral tento úžasný mechabox. Nikdy nezapojujte baterii, pokud nemáte propojenu veškerou elektroniku!!! Stejně je i hlídáno napětí baterie. Zbraň opět baterii odpojí, jakmile sezná, že je vybitá. To je skutečně velmi důležité především pro Li-Xx články. Celá elektronika je ale koncipována tak, že i v případě jejího poškození/selhání, lze celé její bloky jednoduše (údajně i levně) vyměnit. ASG je jedna z těch značek, jež si dává velmi záležet na podpoře náhradních dílů pro veškerý její sortiment. Takže ani zde bych se nebál. A nakonec ještě dodatek k zásobníku. Celý mechanismus podávání kuliček je dimenzovaný tak, že vám nikdy při vyjmutí zásobníku nezůstane kulička v komoře, ale vždy z komory vypadne bezprostředně po vyjmutí zásobníku. Testovali jsme to a funguje to bezchybně. Hlaveň je velmi kvalitní 6,03 mm o délce 208 mm. Hlaveň je standardního typu, stejně jako hop-up gumička. Seřizování hop-up mechanismu je velmi pohodlné a prováděno za pomoci pootáčení seřizovacího kolečka. Výkon zbraně je 126 m/s s 0,20g kuličkami. A to je na tak krátkou zbraň více než dostačující. Pokud bych měl shrnout vnitřní díly zbraně a její mechabox, můžu s klidem říci, že ASG na ničem nešetřilo. A je to znát. Moc znát. Pro ty, jež zajímá vnitřek této špičkové záležitosti, připravujeme krátký fotočlánek, kde se podrobně podíváte na všechny díly v mechaboxu.

15 Zajímavou kapitolou je i příslušenství, jež lze ke zbrani dokoupit. To máte ukázané v katalogu u zbraně. Kromě pevného přepravního kufru, nebo přepravní tašky, lze ke zbrani dokoupit například adaptér na standardní tlumiče (14mm levotočivý závit), spojovací klipy na zásobníky i samotné zásobníky (bohužel prodávané pouze v sadě po třech). Dokoupit lze také podpěrku na předpažbí, nebo třeba klasická pevná kovová mířidla (hledí i mušku). A také náhradní originální tlumič výšlehu z ostré EVO 3. Věci jako CZ originální popruh pro EVO 3 nebo sumku na zásobník si pořídí už spíše fajnšmekři. A teď něco k praktickým zkušenostem. Firma ASG nám na brněnský veletrh IDET věnovala dva kusy ASG CZ SCORPION EVO 3 A1. K tomu jsme si vzali sadu tří zásobníků. Během tří dní ze zbraně střílelo kolem 360 lidí, z toho mnoho lidí si zastřílelo nejen jednou či dvakrát ale také třeba krát. Zbraň měli v rukou malé děti, dívky, muži, amatéři, airsofťáci, střelci, sportovní střelci i vojáci a jiní profesionálové. Vystříleno bylo přes ran (z toho z jednoho EVO zcela určitě nastřílelo cca ). Zásobník se nabíjel na každý pokus na střelnici maximální kapacitou (rotovaly na střídačku vždy čtyři zásobníky). Několikrát se nabíjela baterie. Ve finále se nám pouze zaseknul jeden zásobník. Jinak obě zbraně byly v absolutním pořádku. Žádná závada. Střílelo se pouze na jednotlivé rány, my sami jsme ve volném čase testovali tří-ranou dávku. Vše bezchybné. Můžu zodpovědně říci, že jsme byli sami překvapeni, že nedocházelo k zásekům zásobníků. Zobáčky, které drží kuličky, či plasty na ústí nijak nepovolily a fungovaly skvěle. A nebudeme lhát, v půlce druhého dne už jsme zásobníky rozhodně nenabíjeli tak šetrně jako první den ráno. Jedinou známkou opotřebení na zbrani byl záchyt pažby. Ten se samozřejmě po tak častém použití velmi opotřeboval a pažba už tak dobře nedržela ve sklopeném stavu. Naopak nikde na zbrani nebyly výrazné škrábance či odřeniny. Co jsem se ptal dvou lidí, kteří ji běžně používají, chválí především přesnost a spolehlivost zásobníků. A také tří-ranou dávku. Míření se zbraní je velmi intuitivní, což mohu potvrdit.

16 Když bych měl vše shrnout, troufl bych si říci, že technicky se jedná o jednu z nejlepších zbraní, jakou jsem kdy viděl. Spoustu skvělých vymožeností, které samozřejmě najdete i u jiných zbraní, ale je znát, že výroba i vývoj byl pouze v Evropě. Nízká hmotnost vám zaručuje dobrou pohyblivost a rozměry jsou ideální i pro řidiče vozidel na větších akcích, nebo jako záložní zbraň k vaší hlavní zbrani. Přeci jen, vejde se i do malého taktického batohu. V tomto ohledu vám přitom poslouží lépe, než třeba MP5K. Zbraň je samozřejmě ideální na kratší vzdálenosti, ale s tlumičem a prodloužením hlavně to může být velmi dobrá karabina na delší vzdálenost, i když tím ztratí trochu ze své praktičnosti. ASG CZ SCORPION EVO 3 A1 koupíte na Bohemia Air Soft za Kč a nebo jako vždy s dekorační slevou 400 Kč. Autor článku Alfred, článek byl napsán :15. URL článku:

ICS SMG5 SD6 upgrade. Po otevření krabice najdete zbraň uloženou v přesně vytvarovaném plastovém výlisku. Díky němu se zbraň v krabici nijak

ICS SMG5 SD6 upgrade. Po otevření krabice najdete zbraň uloženou v přesně vytvarovaném plastovém výlisku. Díky němu se zbraň v krabici nijak ICS SMG5 SD6 upgrade Asi není typičtější zbraně pro jakoukoliv policejní zásahovou jednotku, než samopal H&K MP5. A pravděpodobně není ani rozšířenějšího airsoftového samopalu, než jeho různých licencovaných

Více

Cybergun KA WT-11 (VSS Vintorez)

Cybergun KA WT-11 (VSS Vintorez) Cybergun KA WT-11 (VSS Vintorez) Na konci 80. let představuje Ústřední vědecko-technický ústav přesného strojírenství novou odstřelovací pušku s integrovaným tlumičem. Zbraň je určená pro přesnou střelbu

Více

CYBG G&G Colt M4A1 T. kov blow back AEG

CYBG G&G Colt M4A1 T. kov blow back AEG CYBG G&G Colt M4A1 T. kov blow back AEG Pušky typu M4 jsou v současné době asi nejrozšířenější platformou airsoftových zbraní. Snadno dostupné zásobníky, příslušenství a především široký sortiment, jsou

Více

Warrior - APS PR304 TAN

Warrior - APS PR304 TAN Warrior - APS PR304 TAN Rozhodli jste se začít hrát airsoft a hledáte svoji první zbraň? Tak tady je! Původně jsem měl napsaný dlouhý odstavec o tom, jak si vybírat vhodně první zbraň a zároveň vyjádřit,

Více

Warrior APS ASK201 H BB

Warrior APS ASK201 H BB Warrior APS ASK201 H BB Když v roce 1949 zavedla sovětská armáda do výzbroje slavný automat AK-47, jistě nikdo nepředpokládal, že i v novém tisíciletí budou miliony těchto zbraní stále v oběhu a plně funkční.

Více

Umarex H&K UMP. Trochu airsoftové historie, prosím...

Umarex H&K UMP. Trochu airsoftové historie, prosím... Umarex H&K UMP Firma HK se na poli útočných pušek a samopalů vždy prezentovala především svojí legendární MP5 a futuristickou G36. Ale v roce 1999 přibyl k těmto modelům bratříček, který teprve získává

Více

Nicméně na obal nehleďme a do krabice pohleďme.

Nicméně na obal nehleďme a do krabice pohleďme. Umarex AR16 Elite Osobně, když jako airsoftový hráč slyším slovo Beretta, představím si ihned pistoli. Věřím, že lidé od ostrých zbraní si možná ještě dříve vybaví brokovnice značky Beretta. Ale spojení

Více

V-AR MUE - MAGPUL ULTIMATE EDITION

V-AR MUE - MAGPUL ULTIMATE EDITION V-AR MUE - MAGPUL ULTIMATE EDITION Nabídka pušek V-AR v ráži 5.56x45 (223 Rem.) ve speciální edici Pouze u NoCompromise.House s.r.o. V-AR MAGPUL ULTIMATE EDITION Navržena profesionály pro bojové i sportovní

Více

Historie airsoftu - Airsoftový AUG

Historie airsoftu - Airsoftový AUG Historie airsoftu - Airsoftový AUG Steyr AUG se zapsal do srdcí mnoha hráčů. Je to esteticky krásná airsoftová zbraň, s ladnými tvary a úžasnou ergonomií. Je vhodná pro praváky i leváky, muže i ženy, silné

Více

N Á B Y T K O V É K O VÁ N Í P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E... 1 0 6 K O VÁ N Í N A D V Í Ř K A... 1 1 0

N Á B Y T K O V É K O VÁ N Í P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E... 1 0 6 K O VÁ N Í N A D V Í Ř K A... 1 1 0 P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E............................................ 1 0 6 K O VÁ N Í N A D V Í Ř K A..............................................................................

Více

to je radost ze střelby

to je radost ze střelby vzduchovky to je radost ze střelby lapač diabolo plochý mikrohledí TRUGLO GLO... TRUGLO optická vlákna, stavitelné stranově i výškově pojistka s automatickou, resp. manuelní funkcí dle volby střelce hlaveň

Více

AIRSOFTOVÉ ZBRANĚ ASG DÁNSKO. KÓD NÁZEV MODELU MC CZ 75D Compact pružina (manuál) : 6mm BB s 840,00 Kapacita: 13 BB s.

AIRSOFTOVÉ ZBRANĚ ASG DÁNSKO. KÓD NÁZEV MODELU MC CZ 75D Compact pružina (manuál) : 6mm BB s 840,00 Kapacita: 13 BB s. AIRSOFTOVÉ ZBRANĚ ASG DÁNSKO KÓD NÁZEV MODELU MC 15 698 CZ 75D Compact pružina (manuál) : 6mm BB s 840,00 Kapacita: 13 BB s Hmotnost: 503 g Energie: 0,4J 15 564 CZ 75D Compact CO2 : 6mm BB s 1990,00 Hmotnost:

Více

Konstruování s podporou počítačů Specifikace Úvaha

Konstruování s podporou počítačů Specifikace Úvaha Konstruování s podporou počítačů Zadání práce: Porovnání i pistole CZ vzor 50 v době jejího vzniku s modelem ze současných materiálů a ohledem na soudobý trend; Specifikace ČZ vz. 50 Ráže: 7,65 Browning

Více

Předmontované šrouby a příslušné fixační body umožňují snadnou a rychlou montáž čela. Držák čela s předmontovanými šrouby... do rámu... zavěsit. 9.

Předmontované šrouby a příslušné fixační body umožňují snadnou a rychlou montáž čela. Držák čela s předmontovanými šrouby... do rámu... zavěsit. 9. Předmontované šrouby a příslušné fixační body umožňují snadnou a rychlou montáž čela. Držák čela s předmontovanými šrouby... nahoře do rámu... zavěsit..12 Dispensa výsuvná spíž - kompaktní, přehledná a

Více

1456 www.hettich.com

1456 www.hettich.com 1456 www.hettich.com y Přehled sortimentu Výsuvy pro dřevěné zásuvky Výsuvy Quadro Přehled 1458-1459 Výsuvy pro dřevěné zásuvky Kuličkové výsuvy KA Přehled 1498-1499 Výsuvy pro dřevěné zásuvky Rolničkové

Více

katalog PRoDUktU 2014.1

katalog PRoDUktU 2014.1 katalog PRoDUktU 2014.1 UNPOTEC RUNPOTEC StaNDaRD RUNPOTEC RUNPOTEC kvality RUNPotEC RUNPOTEC RUNPOTEC RUNPO- UNPOTEC RUNPOTEC Kontrola RUNPOTEC RUNPOTEC kvality RUNPOTEC RUNPOTEC RUNPO- EC RUNPOTEC Produkty

Více

Stahováky BAHCO Stahováky řady 4532 - dvouramenné

Stahováky BAHCO Stahováky řady 4532 - dvouramenné Stahováky BAHCO Stahováky řady 4532 - dvouramenné Při otočení ramen se může stahovák využít jako vnitřní nebo vnější. Velká plocha drapáků umožňuje šetrné a rychlé snímání řemenic, ozubených kol, kulových

Více

Ruční kladkostroj CM Hurricane

Ruční kladkostroj CM Hurricane Ruční kladkostroj CM Hurricane Extrémně robustní konstrukce zaručí dlouhou životnost i v náročných podmínkách. Zvýšená bezpečnost pomocí rychlé zátěžové brzdy, která zabezpečuje stabilitu a umístění břemene.

Více

PRehled PROdUKTU

PRehled PROdUKTU prehled PRODUKTU 2014.1 3 RUNPOGLEITER 2 S revoluční špičkou RunpoGleiter získáte optimální výkon vaší vynaložené síly. Díky kónickému tvaru a flexibilitě špičky docílíte teď ještě větší síly průrazu.

Více

Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz. 58

Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz. 58 Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz 58 ČÁST I POPIS KONSTRUKCE 7,62MM SAMOPALU VZ 58 A STŘELIVA HLAVA 1 VŠEOBECNĚ 1 ÚČEL A BOJOVÉ VLASTNOSTI 7,62MM SAMOPALU VZ 58 2 CHARAKTERISTIKA 7,62MM SAMOPALU VZ 58

Více

h a n d b o o k A L F A 5 0 0

h a n d b o o k A L F A 5 0 0 handbook A LFA 500 úvod Variabilní Alfa 500 s velmi funkčním designem má široké uplatnění. Je vhodný pro vybavení referentských pracovišť, kanceláří mana ge mentu, jednacích místností, aj. Výškové moduly

Více

Hřebeny Nosné vozíky Typy pro posuvné brány. Kování. pro posuvné a samonosné brány. Prodejce:

Hřebeny Nosné vozíky Typy pro posuvné brány. Kování. pro posuvné a samonosné brány. Prodejce: Hřebeny Nosné vozíky Typy pro posuvné brány Kování pro posuvné a samonosné brány Prodejce: Řada 444 pro privat VO 444 VO 444 - nosný vozíčkový komplet 1500 mm dlouhý, pouzdřená ložiska, zinkovaný (max.

Více

VORLICKÝ, STAVEBNÍ STROJE

VORLICKÝ, STAVEBNÍ STROJE VORLICKÝ, STAVEBNÍ STROJE Švábky 2, 180 00 Praha 8 Tel./Fax: 284 823 348 Mobil: 602 370 591 E-mail: info@vorel-praha.cz www.vorel-praha.cz Profesionální diamantové pily, ruční řezačky a nářadí pro obkladače

Více

Puškohled Archer TSA-5/55 Léty a spoustou spokojených zákazníků prověřený model

Puškohled Archer TSA-5/55 Léty a spoustou spokojených zákazníků prověřený model Strana 1 Termovizní puškohledy Puškohled Archer TSA-5/55 Léty a spoustou spokojených zákazníků prověřený model ARCHER TSA 5/55 spoustou spokojených zákazníků prověřený model. Jednoduchý, spolehlivý, s

Více

Ruční kladkostroj CM Hurricane

Ruční kladkostroj CM Hurricane Ruční kladkostroj CM Hurricane Extrémně robustní konstrukce zaručí dlouhou životnost i v náročných podmínkách. Zvýšená bezpečnost pomocí rychlé zátěžové brzdy, která zabezpečuje stabilitu a umístění břemene.

Více

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 -

IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - IN 1225 PROFI insportline LEG PRESS/HACK SQUAT (CH3003) Návod na použití - CZ - 1 - Základní informace: 1. Tento stroj je určen pro komerční použití. Stroj je určen pro komerční účely a vyšší výkonnostní

Více

Dotek z tvrdokovu Ø 2 mm. vedení 3 x. Kluzné ložisko. č. 103006** Měřicí dotek Ø 2 mm

Dotek z tvrdokovu Ø 2 mm. vedení 3 x. Kluzné ložisko. č. 103006** Měřicí dotek Ø 2 mm Páčkové úchylkoměry Páčkové úchylkoměry různých typů pro provedení srovnávacích. Těsnicí kroužek Rybinové vedení 3 x Ø 2 Přesnost: Výrobní norma / DI Dodává se včetně upínací stopky (Ø 8 ) Ložiska z drahokamů

Více

Návod na obsluhu a údržbu vzduchové zbraně MORINI

Návod na obsluhu a údržbu vzduchové zbraně MORINI Návod na obsluhu a údržbu vzduchové zbraně MORINI Model: CM 162 EI CM 162 EI SHORT CM 162 MI CM 162 MI SHORT 1.1 Zapnutí elektroniky (Fig.1) Zapnout spínací páčku (1 ) nahoru. Kontrola napětí baterie (akumulátoru)

Více

Název zpracovaného celku: Řízení automobilu. 2.natočit kola tak,aby každé z nich opisovalo daný poloměr zatáčení-nejsou natočena stejně

Název zpracovaného celku: Řízení automobilu. 2.natočit kola tak,aby každé z nich opisovalo daný poloměr zatáčení-nejsou natočena stejně Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: Silniční vozidla druhý NĚMEC V. 14.9.2012 Název zpracovaného celku: Řízení automobilu Řízení je nedílnou součástí automobilu a musí zajistit: 1.natočení kol do rejdu změna

Více

N Á B Y T K O V É K O VÁ N Í P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E

N Á B Y T K O V É K O VÁ N Í P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E............................................ 1 4 6 L O Ž I S K O V É P L N O V Ý S U V Y......................................................................

Více

Bohemia Air Soft na veletrhu IDET 2015

Bohemia Air Soft na veletrhu IDET 2015 Bohemia Air Soft na veletrhu IDET 2015 Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET je významnou přehlídkou obranných a bezpečnostních technologií ve střední Evropě se silnou mezinárodní účastí

Více

PREHLED PRODUKTU

PREHLED PRODUKTU PREHLED PRODUKTU 2015.1 Uvedené doporučené prodejní ceny jsou platné od 1. 8. 2015 3 RUNPOGLEITER 2 S revoluční špičkou RUNPOGLEITER získáte optimální výkon vámi vynaložené síly. Díky kónickému tvaru a

Více

MANNLICHER (str 6-15) 2007

MANNLICHER (str 6-15) 2007 Stránka 1 MANNLICHER (str 6-15) 2007 MANNLICHER LUXUS Základní konfigurace Luxus, polopažba dřevo třída 1, dřevěné boční panely, hlaveň 600mm, standardní klika závěru, napínáček / bez napínáčku, picatinny

Více

ŠIKMÉ ZDVIHACÍ PLOŠINY

ŠIKMÉ ZDVIHACÍ PLOŠINY ŠIKMÉ ZDVIHACÍ PLOŠINY Technická Specifikace SUPRA LINEA - pro rovné schodiště Supra Lineu lze nepochybně považovat za vrchol našich rozsáhlých zkušeností o oblasti šikmých zdvihacích plošinách. Zaoblené

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE NÁBYTKU - MOBILIÁŘ

TECHNICKÁ SPECIFIKACE NÁBYTKU - MOBILIÁŘ TECHNICKÁ SPECIFIKACE NÁBYTKU - MOBILIÁŘ Příloha č. 4 Zadavatel uvádí, že veškeré zde uvedené rozměry se vztahují k referenčním výrobkům a dodavatel musí respektovat minimální požadavky stanovené v této

Více

Sa vz. 61 Pistol Návod k obsluze ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov

Sa vz. 61 Pistol Návod k obsluze ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov Sa vz. 61 Pistol Návod k obsluze ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov - 1 - Návod k obsluze Sa vz. 61 Pistol ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov 1. Popis Sa vz. 61 Pistol ráže 7,65 mm Br., 9 mm

Více

Řízení a zavěšení.

Řízení a zavěšení. Řízení a zavěšení www.comline.uk.com e: info@corahb.cz t: +420 569 333 130 w: www.corahb.cz DOKONALÁ KONTROLA Řízení a zavěšení Spojovací tyče a klouby Široká škála Comline spojovacích tyčí (axiálních

Více

Výrobci upgrade dílů, část první - Japonsko

Výrobci upgrade dílů, část první - Japonsko Výrobci upgrade dílů, část první - Japonsko Za těch několik let, co se naplno profesionálně věnuji airsoftu (píši o něm, prodávám jej a jakožto člověk od řemesla s praxí i zdatně nakukuji přes rameno kolegům

Více

NÁRODNÍ PRAVIDLA APS ČR Doplněk PISTOLE Divize 1911 Single Stack. Základní popis divize 1911

NÁRODNÍ PRAVIDLA APS ČR Doplněk PISTOLE Divize 1911 Single Stack. Základní popis divize 1911 Úvod: NÁRODNÍ PRAVIDLA APS ČR Doplněk PISTOLE Divize 1911 Single Stack Vydání duben 2006 Základní popis divize 1911 APS ČR (Asociace praktické střelby ČR) navazuje těmito národními pravidly na iniciativu

Více

Svislé markýzy Markýzolety

Svislé markýzy Markýzolety Výbava Typ 101 Typ 107 Typ 108 Typ 109 Typ 10 Pohon a obsluha Motorový pohon (vč. ovládacího spínače) Rádiový motor (vč. 1-kanálového bezdrátového ovladače) O O O O Zásuvná spojka volná Zásuvná spojka

Více

Hydraulické válce V350CBR. Kompaktní hydraulické válce s průchozí oboustranou pístnicí 350 bar V350CBR

Hydraulické válce V350CBR. Kompaktní hydraulické válce s průchozí oboustranou pístnicí 350 bar V350CBR Hydraulické válce Kompaktní hydraulické válce s průchozí oboustranou pístnicí 350 bar V350CBR V350CBR V350CBRcat.CZ01-2007 Kompaktní hydraulické válce s průc 1 Příslušenství: Uzaviratelný zpětný ventil

Více

Po ergonomické stránce je pistole velmi pohodlná. Držení je perfektní, dosah ke spoušti či pojistce taktéž. Zanedbatelná váha pak jen umocňuje pocit

Po ergonomické stránce je pistole velmi pohodlná. Držení je perfektní, dosah ke spoušti či pojistce taktéž. Zanedbatelná váha pak jen umocňuje pocit Kapesní pistole SRC Mnoho lidí, kteří se zajímají o airsoft, jistě nabývají dojmu, že základem je silná a výkonná zbraň. Ale není tomu tak vždy. Někdy není důležitý výkon, ale rozměry zbraně. Je pravdou,

Více

Řezání lanem. Přehled výhod 44 Lanová pila Husqvarna 46 Diamantové nástroje pro řezání lanem 48

Řezání lanem. Přehled výhod 44 Lanová pila Husqvarna 46 Diamantové nástroje pro řezání lanem 48 Řezání lanem Přehled výhod 44 Lanová pila Husqvarna 46 Diamantové nástroje pro řezání lanem 48 Řezání diamantovým lanem je nejjednodušší a nejúčinnější způsob práce s velkými betonovými konstrukcemi, například

Více

PRODUKTY HYDRAULICKÁ KLADIVA RENOMAG 3 ROKY VÝZVY. INOVACE. ŽIVOTNOST.

PRODUKTY HYDRAULICKÁ KLADIVA RENOMAG 3 ROKY VÝZVY. INOVACE. ŽIVOTNOST. HYDRAULICKÁ KLADIVA RENOMAG PRODUKTY 3 ROKY VÝZVY. INOVACE. ŽIVOTNOST. Naše kompletní řada kladiv nabízí vysokou kvalitu a špičkové produkty, které jsou spolehlivé, odolné a zkonstruované pro optimální

Více

Ovíjecí stroj na kulaté balíky G2020

Ovíjecí stroj na kulaté balíky G2020 Ovíjecí stroj na kulaté balíky G2020 GÖWEIL / G2020 / Strana 02-03 GÖWEIL Maschinenbau GmbH Davidschlag 11 / 4202 Kirchschlag / Rakousko Tel: +43 (0)7215 2131-0 / Fax: +43 (0)7215 2131-9 office@goeweil.com

Více

katalog 2011 EXTRAKTORY CLEANFIX, s.r.o., Šumavská 3 602 00 BRNO tel.+fax: 541 235 012, 541 249 445 www.cleanfix.cz info@cleanfix.

katalog 2011 EXTRAKTORY CLEANFIX, s.r.o., Šumavská 3 602 00 BRNO tel.+fax: 541 235 012, 541 249 445 www.cleanfix.cz info@cleanfix. EXTRAKTORY EXTRAKTORY TW 300 S TW 300 Car Malý stroj na profesionální extrakční čištění. Lehký, kompaktní, díky nízko položenému těžišti stabilní, snadno ovladatelný, na 4 kolečkách. Univerzální čistí

Více

Ovo. Pohon sekčních vrat do 9 m 2. PRO SEKČNÍ VRATA DO 9 m² HLADKÝ CHOD SPOLEHLIVÁ ELEKTRONIKA

Ovo. Pohon sekčních vrat do 9 m 2. PRO SEKČNÍ VRATA DO 9 m² HLADKÝ CHOD SPOLEHLIVÁ ELEKTRONIKA Ovo Pohon sekčních vrat do 9 m 2 1. 2. 3. PRO SEKČNÍ VRATA DO 9 m² HLADKÝ CHOD SPOLEHLIVÁ ELEKTRONIKA Ovo je nový pohon pro gará žová vrata od firmy KINGgates. Dodává se s několika typy drah. Díky síle

Více

Ovíjecí stroj na kulaté balíky G2020

Ovíjecí stroj na kulaté balíky G2020 G2020 GÖWEIL / G2020 / Strana 02-03 GÖWEIL Maschinenbau GmbH Davidschlag 11 / 4202 Kirchschlag / Rakousko Tel: +43 (0)7215 2131-0 / Fax: +43 (0)7215 2131-9 office@goeweil.com / www.goeweil.com Během dvou

Více

Sloupová míchadla manuálně nastavitelná PROMI LIFT F / B / W - Produktová prezentace

Sloupová míchadla manuálně nastavitelná PROMI LIFT F / B / W - Produktová prezentace PROMI LIFT F / B / W - Produktová prezentace Nejvíce flexibilní míchadlo v našem produktovém portfoliu. Ať už se jedná o nástěnný sloupek, pevnou nebo pohyblivou variantu, najdete ideální řešení s těmito

Více

MECHANICKÉ ŘEZACÍ STROJE

MECHANICKÉ ŘEZACÍ STROJE MECHANICKÉ ŘEZACÍ STROJE The global leader in door opening solutions Mechanický řezací stroj Carat Profesionální řezací stroj na výrobu plochých cylindrických, automobilových klíčů a křížových klíčů. Bezpečnost,

Více

Kompaktní kontrola FV generátoru

Kompaktní kontrola FV generátoru Údaje o produktu Charakteristika vybavení a možnosti montáže pro SUNNY STRING MONITOR SSM Kompaktní kontrola FV generátoru Sunny String-Monitor SSM je koncipován speciálně pro kontrolu velkých FV generátorů.

Více

Ostři při práci, přímo na pile během několika vteřin

Ostři při práci, přímo na pile během několika vteřin Ostři při práci, přímo na pile během několika vteřin Ostření Nasazení Řezání Do Up 10 to 10 vteřin seconds u for elektrických Electric Saws pil Ostři při práci, přímo na pile během několika vteřin 4 komponenty

Více

GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ CEL

GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ CEL GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ CEL 140 96 Praha 4, Budějovická 7 Všem uchazečům VÁŠ DOPIS ZNAČKY NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA DATUM 57014/2014-900000-010 Mgr. Carbolová/261332570 06. 11. 2014 Odpověď na dotaz k

Více

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství Základy konstrukce hlavňových palných zbraní Róbert Jankových (robert.jankovych@seznam.cz ) Brno, 18. září 2012 Osnova 1. Definice hlavňových palných zbraní 2.

Více

Technická specifikace nabídky 1. Identifikační údaje zakázky

Technická specifikace nabídky 1. Identifikační údaje zakázky Označení zakázky Zadavatel zakázky Název: Sídlo/místo podnikání: Tel./fax: E-mail: IČ: DIČ: Spisová značka v OR: Osoba opráv. Jednat za uchazeče: Kontaktní osoba: Tel./fax. E-mail: Technická specifikace

Více

NOVÝ Zpětný ventil. Typ 561 a 562. www.titan-plastimex.cz

NOVÝ Zpětný ventil. Typ 561 a 562. www.titan-plastimex.cz NOVÝ Zpětný ventil Typ 561 a 562 www.titan-plastimex.cz VÝHODY Nové zpětné ventily jsou maximálně spolehlivé a výkonné díky optimalizované geometrii proudění vede k vašemu prospěchu a vyššímu zisku. Zpětné

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD A KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ

MONTÁŽNÍ NÁVOD A KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ M E T R O Elektromechanický podzemní pohon pro jednokřídlé nebo dvoukřídlé brány MONTÁŽNÍ NÁVOD A KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ Tento manuál je určen pouze pro montážní firmy - 1- Typy pohonů a jejich charakteristika

Více

Sa vz. 61 Pistol. ráže 7.65 mm Br. Návod k obsluze

Sa vz. 61 Pistol. ráže 7.65 mm Br. Návod k obsluze Sa vz. 61 Pistol ráže 7.65 mm Br. ráže ráže ráže 9 mm Br. 9 mm Makarov 22 LR Návod k obsluze Návod k obsluze Sa vz. 61 Pistol Obsah: 1.1. Všeobecné 1.1.1. Účel a hlavní rysy Sa vz. 61 Pistol 1.1.2. Charakteristika

Více

ŘEZAČKY PAPÍRU. Pákové řezačky IDEAL 1133 / 1142 IDEAL 1034 2 490,- 3 390,- 3 190,-

ŘEZAČKY PAPÍRU. Pákové řezačky IDEAL 1133 / 1142 IDEAL 1034 2 490,- 3 390,- 3 190,- Značka IDEAL prezentuje skutečně špičkovou kvalitu řezání. Perfektní řemeslné provedení řezaček jdoucí do detailů vám zajistí taktéž dokonalé a přesné řezání. Pákové řezačky IDEAL 1133 / 1142 Pákové hobby

Více

AKU50 AKUMULÁTOROVÁ PISTOLE NA TRHACÍ NÝTY

AKU50 AKUMULÁTOROVÁ PISTOLE NA TRHACÍ NÝTY AKU50 AKUMULÁTOROVÁ PISTOLE NA TRHACÍ NÝTY Nýtovací přístroj napájený z akumulátorové baterie. Umožňuje neomezený pohyb nezávislý na zdroji energie. Jednoduchá obsluha, spolehlivost a vysoký výkon. Pistole

Více

Technické údaje kompaktní se zatemovanými hlavami. jednočinný nebo dvojčinný. hliníkové hlavy, ostatní viz Označení modelů min. : 1 bar max.

Technické údaje kompaktní se zatemovanými hlavami. jednočinný nebo dvojčinný. hliníkové hlavy, ostatní viz Označení modelů min. : 1 bar max. Válce série 42 jednočinné a dvojčinné,pro bezkontaktní snímání polohy, průměr 32, 40, 50 a 63mm s tlumením krajních poloh, na přání s integrovanou regulací rychlosti 1 Technické údaje Konstrukce kompaktní

Více

katalog EXTRAKTORY CLEANFIX, s.r.o., Šumavská 3 602 00 BRNO tel.+fax: 541 235 012, 541 249 445 www.cleanfix.cz info@cleanfix.

katalog EXTRAKTORY CLEANFIX, s.r.o., Šumavská 3 602 00 BRNO tel.+fax: 541 235 012, 541 249 445 www.cleanfix.cz info@cleanfix. TW 300 S Malý stroj na profesionální extrakční čištění. Lehký, kompaktní, díky nízko položenému těžišti stabilní, snadno ovladatelný, na 4 kolečkách. Univerzální čistí koberce, tvrdé podlahy, vysává prach

Více

Stany pro každou příležitost. Nůžkové stany katalog 2015. Stany pro každou příležitost

Stany pro každou příležitost. Nůžkové stany katalog 2015. Stany pro každou příležitost Nůžkové stany katalog 2015 Hexagon Je nepromokavý Opláštění stanu je vyrobeno ze 100% polyesterové tkaniny s jednostranným zátěrem PVC a UV stabilizací. Gramáž opláštění je 300 g/m2. Je celohliníkový Ideální

Více

Titan UW. Výkony přesahující běžnou zkušenost

Titan UW. Výkony přesahující běžnou zkušenost Titan UW Výkony přesahující běžnou zkušenost MICHAEL HORSCH: Na rozdíl od dovozu z USA před 10 roky, je aktuální Titan 34 UW kompletně navržen a vyráběn našim týmem spolupracovníků a tím tak těžíme z našich

Více

... a nové kolíky DOMINO pro venkovní použití.

... a nové kolíky DOMINO pro venkovní použití. ... a nové kolíky DOMINO pro venkovní použití. Odolné vůči vlivům počasí a proti houbám Flexibilní a přesné Kolíky pro venkovní použití. Nové kolíky z tvrdého dřeva sipo pro venkovní použití doplňují stávající

Více

ABB EJF, a.s. VAKUOVÝ VYPÍNAČ S MAGNETICKÝM POHONEM TYPU VM1

ABB EJF, a.s. VAKUOVÝ VYPÍNAČ S MAGNETICKÝM POHONEM TYPU VM1 ABB EJF, a.s. VAKUOVÝ VYPÍNAČ S MAGNETICKÝM POHONEM TYPU VM1 VM1. Univerzální použití Elektrárny Transformační stanice Chemický průmysl Ocelárny Automobilový průmysl Letiště Bytové komplexy VM1. Vypínač

Více

Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem

Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem Přepis přílohy nařízení vlády 315/2011, které stanoví průběh zkoušky žadatele o zbrojní průkaz 1. Základní pravidla

Více

Model 600 elektrická ruční závitnice Velikost trubek: 1 /8 až 1 1 /4

Model 600 elektrická ruční závitnice Velikost trubek: 1 /8 až 1 1 /4 Řezání závitů Strojní řezání závitů 600 elektrická ruční závitnice Velikost trubek: /8 až /4 : univerzální, reverzní motor s výkonem 020 W, 25-60 Hz. Spínač: kolébkového typu s pojistkou v poloze vypnuto

Více

i Lineární moduly MRJ se dodávají pouze s dlouhými vozíky. Lineární modul MRJ s pohonem ozubeným řemenem 03 > Lineární jednotky serie MRJ

i Lineární moduly MRJ se dodávají pouze s dlouhými vozíky. Lineární modul MRJ s pohonem ozubeným řemenem 03 > Lineární jednotky serie MRJ Příslušenství Lineární jednotky Lineární modul MRJ s pohonem ozubeným řemenem 1. hnací příruba s řemenicí 2. krycí pásek (těsnící pásek) z korozivzdorné ocele 3. polyuretanový ozubený řemen AT s ocelovým

Více

Podzim se zbraněmi. Platí pouze do vyprodání zásob. S 100 Classic XT akční cena: Kč. S 100 Classic XT s mířidly akční cena: 28.

Podzim se zbraněmi. Platí pouze do vyprodání zásob. S 100 Classic XT akční cena: Kč. S 100 Classic XT s mířidly akční cena: 28. ilustrativní foto S 100 Classic XT akční cena: 26.570 Kč S 100 Classic XT s mířidly akční cena: 28.880 Kč Sauer S100 Classic XT - mechanická mířidla / bez mířidel - plynule nastavitelná přímá spoušť -

Více

PRODUKTOVÉ NOVINKY FORMAŘINA II / E 3330 a E 3360 Kompaktní posuvná jednotka. Objednejte ihned v online katalogu!

PRODUKTOVÉ NOVINKY FORMAŘINA II / E 3330 a E 3360 Kompaktní posuvná jednotka. Objednejte ihned v online katalogu! PRODUKTOVÉ NOVINKY FORMAŘINA II / 2016 Objednejte ihned v online katalogu! www.meusburger.com E 3330 a E 3360 Kompaktní posuvná jednotka Vysoce kvalitní a ihned zabudovatelné kompaktní posuvné jednotky

Více

Akumulátorový stroj na dělení trubek. REMS Akku-Cento 22 V NOVINKA. for Professionals

Akumulátorový stroj na dělení trubek. REMS Akku-Cento 22 V NOVINKA. for Professionals Akumulátorový stroj na dělení trubek REMS Akku-Cento 22 V NOVINKA for Professionals Patent EP 1 782 904 Superrychle. Pravoúhle. Bez třísek. Bez vnějšího otřepu. Na sucho. Kvalitní německý výrobek 14 7

Více

Tato jednotka je určena pouze pro zbraně vz.58 od výrobce ARES. Byla testována pro bezproblémovou instalaci do originálních mechaboxů vz.58 ARES.

Tato jednotka je určena pouze pro zbraně vz.58 od výrobce ARES. Byla testována pro bezproblémovou instalaci do originálních mechaboxů vz.58 ARES. Obsah: 1. Základní informace 2. Přehled funkcí 3. Technické parametry 4. Instalace jednotky PSJ-VZ58 5. Režimy a programování střelby 6. Hledání závady 7. Obsah balení 1. Základní informace PSJ-VZ58 přináší

Více

Inovované elektrické řetězové kladkostroje - milníky na cestě k úspěchu

Inovované elektrické řetězové kladkostroje - milníky na cestě k úspěchu Inovované elektrické řetězové kladkostroje - milníky na cestě k úspěchu 1952 1954 1955 1956 1966 STAR LIFTKET generace 21. století Počáteční konstrukce LIFTKETu ukázala jako první na trhu cestu k menší

Více

Lineární jednotky MTJ ECO s pohonem ozubeným řemenem

Lineární jednotky MTJ ECO s pohonem ozubeným řemenem Lineární jednotky ECO s pohonem ozubeným m Charakteristika ECO Lineární jednotky (moduly) ECO nabízí cenově výhodnou, ekonomickou variantu lineárních posuvů při zachování vysokých požadavků na technické

Více

Nastavení spoušťového mechanismu u sportovní pistole Walther SSP mechanická spoušť

Nastavení spoušťového mechanismu u sportovní pistole Walther SSP mechanická spoušť Nastavení spoušťového mechanismu u sportovní pistole Walther SSP mechanická spoušť Spoušťový mechanismus umožňuje nastavit spoušť jak dvou odporovou (vhodná pro disciplínu sportovní pistole 30+30), tak

Více

Maximální výsledky. s minimální námahou. Řada vysokotlakých čističů Aquatak. www.bosch-garden.cz

Maximální výsledky. s minimální námahou. Řada vysokotlakých čističů Aquatak. www.bosch-garden.cz Maximální výsledky s minimální námahou Řada vysokotlakých čističů Aquatak www.bosch-garden.cz 1619LA8554 Robert Bosch odbytová s.r.o. Elektrické nářadí Pod Višňovkou 35/1661 140 00 Praha 4 Krč Poradenská

Více

RUČNĚ VEDENÉ MYCÍ STROJE

RUČNĚ VEDENÉ MYCÍ STROJE RUČNĚ VEDENÉ MYCÍ STROJE ROLLY 7½ E 33 RUČNĚ VEDENÝ MYCÍ STROJ ROLLY SERIES Nový ultrakompaktní podlahový mycí stroj Rolly 7 ½ je správnou odpovědí na požadavky profesionálního úklidu. Komfort v úzkých

Více

TECHNOPark NÁVOD K INSTALACI. Elektromechanick pohon pro k ÌdlovÈ br ny s 1 nebo 2 k Ìdly

TECHNOPark NÁVOD K INSTALACI. Elektromechanick pohon pro k ÌdlovÈ br ny s 1 nebo 2 k Ìdly TECHNOPark NÁVOD K INSTALACI Elektromechanick pohon pro k ÌdlovÈ br ny s 1 nebo 2 k Ìdly Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky

Více

Kov. Individuální kombinace strojů s akumulátorovou baterií pro zpracování kovů. NOVINKA. Kombinujte a využívejte našich výhod

Kov. Individuální kombinace strojů s akumulátorovou baterií pro zpracování kovů. NOVINKA. Kombinujte a využívejte našich výhod Kov Individuální kombinace strojů s akumulátorovou baterií pro zpracování kovů. NOVINKA Kombinujte a využívejte našich výhod FEIN Select + vám nabízí možnost kombinace jednoho nebo několika strojů s akumulátory

Více

Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2

Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2 Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2 Tento návod Vás provede krok za krokem demontáží původních dílů a následnou montáží tuningové sady mikrovrtulníku Blade CXCX2. Prostudujte si obrazový návod a nachystejte

Více

V Ý S U V N É Š AT N Í K O Š E... 9 4 D O P L Ň K Y Š AT N A... 9 7 S K L O P N É Š AT N Í T Y Č E... 9 8

V Ý S U V N É Š AT N Í K O Š E... 9 4 D O P L Ň K Y Š AT N A... 9 7 S K L O P N É Š AT N Í T Y Č E... 9 8 V Y B AV E N Í Š AT E N Ř A D A H O G A R P L U S................................................................................ 8 8 V Ý S U V N É Š AT N Í K O Š E... 9 4 P R Á D E L N Í K O Š E.....................................................................................

Více

KLÍČE. Poč. modelů. Strana. Typ. palce mm palce mm. Hasáky pro velké zatížení. Hliníkové hasáky na trubky. Speciální hasáky

KLÍČE. Poč. modelů. Strana. Typ. palce mm palce mm. Hasáky pro velké zatížení. Hliníkové hasáky na trubky. Speciální hasáky Klíče RIDGID Konstrukce prověřené časem. Často napodobované, nikdy srovnatelné. Výborná konstrukce pro zlepšení produktivity. Inovativní přístup pro nová řešení starých problémů. Typ Hasáky pro velké zatížení

Více

INOVACE A DOKONALOST CNC PORTÁLOVÁ OBRÁBĚCÍ CENTRA FV FV5. www.feeler-cnc.cz

INOVACE A DOKONALOST CNC PORTÁLOVÁ OBRÁBĚCÍ CENTRA FV FV5. www.feeler-cnc.cz INOVACE A DOKONALOST CNC PORTÁLOVÁ OBRÁBĚCÍ CENTRA FV FV5 www.feeler-cnc.cz CNC portálová obráběcí centra řady FV FV-3214 FV-3214 O výměnu nástrojů se stará spolehlivý řetězový zásobník s výměnnou rukou

Více

TRP akumulátory Spolehlivý optimální výkon a dlouhá životnost

TRP akumulátory Spolehlivý optimální výkon a dlouhá životnost TRP akumulátory Spolehlivý optimální výkon a dlouhá životnost TRP vzduchová a elektrická spirálová Díly TRP nabízí kompletní řadu vzduchových a elektrických spirálových vinutí i spirálových vinutí EBS

Více

Kvalita, která odolává času, a navíc skvěle vypadá

Kvalita, která odolává času, a navíc skvěle vypadá Kvalita, která odolává času, a navíc skvěle vypadá Střechy od společnosti Ruukki odpovídají finské kvalitě. Bez ohledu na to, zda se rozhodnete postavit nový dům nebo renovovat starý, naše široká nabídka

Více

Tiskové chyby vyhrazeny. Obrázky mají informativní charakter.

Tiskové chyby vyhrazeny. Obrázky mají informativní charakter. CTJ Lineární moduly CTJ Charakteristika Lineární jednotky (moduly) řady CTJ jsou moduly s pohonem ozubeným řemenem a se dvěma paralelními kolejnicovými vedeními. Kompaktní konstrukce lineárních jednotek

Více

VHODNÉ PRO KAŽDOU PRÁCI: NOVÉ PŘÍKLEPOVÉ VRTAČKY METABO.

VHODNÉ PRO KAŽDOU PRÁCI: NOVÉ PŘÍKLEPOVÉ VRTAČKY METABO. PŘÍKLEPOVÉ VRTAČKY METABO work. don t play. VHODNÉ PRO KAŽDOU PRÁCI: NOVÉ PŘÍKLEPOVÉ VRTAČKY METABO. URČENO PRO VAŠÍ STAVBU PERFEKTNĚ VYBAVENY PRO VŠECHNY PRÁCE. Vrtání, šroubování nebo míchání s příklepovou

Více

ÚVOD PNEUMATICKÉ VÁLCE. Jednočinné pneumatické válce

ÚVOD PNEUMATICKÉ VÁLCE. Jednočinné pneumatické válce PNEUMATICKÉ KOMPONENTY VÁLCE A PŘÍSLUŠENSTVÍ UČEBNÍ TEXTY PRO VÝUKU MECHATRONIKY 1 OBSAH: Úvod... 3 Pneumatické válce... 3 Jednočinné pneumatické válce... 3 Dvojčinné pneumatické válce... 4 Speciální pneumatické

Více

II. Pneumatické vaky pro zvedání těžkých břemen

II. Pneumatické vaky pro zvedání těžkých břemen Středotlaké zvedací vaky 1.0 bar Sava středotlaké zvedací vaky pro tlak 1.0 bar jsou ideální pro záchranu osob uvězněných pod dopravním prostředkem při autohaváriích, leteckých katastrofách nebo zřícených

Více

VÝSUVNÉ BOXY... 140 KOVÁNÍ NA DVÍŘKA A DVEŘE... 148 ZÁVĚSY PRO DVÍŘKA...148 SKLÁPĚCÍ MECHANISMUS PRO DVÍŘKA...148 PÍSTY...149

VÝSUVNÉ BOXY... 140 KOVÁNÍ NA DVÍŘKA A DVEŘE... 148 ZÁVĚSY PRO DVÍŘKA...148 SKLÁPĚCÍ MECHANISMUS PRO DVÍŘKA...148 PÍSTY...149 VÝSUVNÉ BOXY... 140 LOŽISKOVÉ PLNOVÝSUVY... 144 SKRYTÉ PLNOVÝSUVY S TLUMENÝM DOTAHEM...144 LOŽISKOVÉ PLNOVÝSUVY S TLUMENÝM DOVŘENÍM...146 LOŽISKOVÉ PLNOVÝSUVY...147 KOVÁNÍ NA DVÍŘKA A DVEŘE... 148 ZÁVĚSY

Více

Řada MSL 2,2-15 kw. Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE

Řada MSL 2,2-15 kw. Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Řada MSL 2,2-15 kw Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ SPOLEHLIVÁ Kompresory MSL Řada kompresorů MSL kombinuje jednoduchost a cenovou výhodnost pístových kompresorů

Více

Průmyslová řešení. IceBreaker VYSOKOTLAKÁ PÍSTOVÁ ČERPADLA. Výkonná Úsporná Spolehlivá

Průmyslová řešení. IceBreaker VYSOKOTLAKÁ PÍSTOVÁ ČERPADLA. Výkonná Úsporná Spolehlivá Průmyslová řešení IceBreaker VYSOKOTLAKÁ PÍSTOVÁ ČERPADLA Výkonná Úsporná Spolehlivá Energeticky účinné s dlouhou životností V čem jsou rozdíly Vysokotlaká čerpadla IceBreaker firmy WAGNER jsou novou kompletní

Více

Neobyčejná trvanlivost

Neobyčejná trvanlivost N á ř d k Fi k Nová řada seker Fiskars Neobyčejná trvanlivost Historie seker Fiskars Na konci třicetileté války si firma Billnäs Ruukki, založená v roce 1641 (koupená pak společností Fiskars v roce 1927)

Více

Code. 914.0010 svěrák na trubky 1/8" - 2" 914.0011 svěrák na trubky 1/8" - 3" Code

Code. 914.0010 svěrák na trubky 1/8 - 2 914.0011 svěrák na trubky 1/8 - 3 Code sada expanderů, roztemovačů trubek příslušenství pro řehtačkovou ohýbačku 202.1100 sada 12-15 - 18-22 202.1101 sada 12-15 - 18-22 - 28 202.1102 sada 12-14 - 16-22 202.1103 sada 12-14 - 16-18 - 22 202.1104

Více

ZÁVĚSNÝ SYSTÉM GTN II

ZÁVĚSNÝ SYSTÉM GTN II Designový hliníkový nosný systém. Uzavřený profil, nebo konstrukce profilu s volně přístupným kabelovým kanálem. Lze kombinovat se všemi skříněmi systému. Technické údaje Materiál: Nosný profil - DIN EN

Více

Tichý drtič AXT 25 TC. Rozdrtí vše na malé kousky.

Tichý drtič AXT 25 TC. Rozdrtí vše na malé kousky. Drtiče 43 Tichý drtič AXT 25 TC. Rozdrtí vše na malé kousky. Ideální na všechny druhy zahradního odpadu. Rádi byste rozdrtili zahradní odpad a nechcete oddělovat měkký zelený materiál a tvrdé dřevo? Toto

Více

ZÁVĚSNÁ RAMENA A POJEZDY

ZÁVĚSNÁ RAMENA A POJEZDY ZÁVĚSNÁ RAMENA A POJEZDY Závěsná ramena SICOARMS jsou ideálním řešením pro zajištění snadné a rychlé dostupnosti všech typů pracovního nářadí používané v každém moderním výrobním podniku. Ramena SICOARMS

Více