Nicméně na obal nehleďme a do krabice pohleďme.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nicméně na obal nehleďme a do krabice pohleďme."

Transkript

1 Umarex AR16 Elite Osobně, když jako airsoftový hráč slyším slovo Beretta, představím si ihned pistoli. Věřím, že lidé od ostrých zbraní si možná ještě dříve vybaví brokovnice značky Beretta. Ale spojení Beretta a útočné pušky, to nenapadne asi nikoho z nás. Zní to exoticky že? Upřímně, když by se mě někdo ještě před rokem zeptal, čím to vlastně italští vojáci střílí, vůbec bych netušil. Ale pak se na airsoftovém trhu objevila zbraň, která vypadala jinak. Zaujala mě. Zvláštní tvary, spousta plastů, ale nic co bych mohl přiřadit k nějaké existující řadě zbraní. O to větší bylo mé překvapení, když jsem poprvé uviděl krabici airsoftové repliky této zbraně, na které bylo velkým písmem napsáno Beretta. Německá značka Umarex je na poli airsoftu velkým konkurentem dánského ASG a francouzského Cybergun. Tyto tři firmy se navíc přetahují nejen o přízeň zákazníků, ale také o loga velkých značek zbraní, které pak mohou používat na svých výrobcích. A jednou z těchto značek je i Beretta. Tu si nakonec uzmul právě Umarex (tuším že na úkor Cybergunu). A tak není divu, že replika útočné pušky Beretta ARX160 vyšla právě pod hlavičkou značky Umarex. Jestli si v airsoftu něčeho cením, tak je to originalita. Vždy mě potěší, když se kterýkoliv airsoftový výrobce odváží vyrobit zbraň, která ještě není na trhu. O to více, když se jedná o zbraň, která je stará skutečně jen pár let. Podobnou věc kdysi udělaly třeba značky Tanio Koba a Tanaka s airsoftovou verzí pistole H&K USP, kterou shodně vydali jen dva roky po uvedení ostré verze, nebo Toytec se svojí replikou P90, vydanou necelý rok po uvedení ostré P90 na trh. Ale to byly jiné časy.

2 Umarex AR16 Elite je blowback elektrická zbraň vyrobena značkou S&T, což je firma z Hong Kongu. Ta se v roce 2009 stala hlavním dodavatelem elektrických zbraní právě pro Umarex. Kromě těchto pušek ještě dodává pro Umarex třeba modely MP5, UMP nebo TAVOR. Nicméně ve svém portfoliu toho má samozřejmě více, včetně několika skutečně zajímavých, na trhu málo známých, zbraní. Koho to zajímá, může kouknout na web S&T ZDE. Teď něco k samotné AR16 Elite. Zbraň dorazí v barevné kartonové krabici. Barevná možná není úplně přesné, protože z většiny je krabice v zelenomodrém odstínu s velkým logem a nápisem Beretta. Pouze na boku krabice je miniatura zbraně s několika informacemi k ní a logem Umarex. Nicméně na obal nehleďme a do krabice pohleďme. Zbraň leží ve velmi pěkném výlisku z pěny, kde je na ni přesný výřez, ve kterém je bezpečně uložena, takže nehrozí její poškození. Kromě samotné zbraně nalezneme v balení ještě zásobník a vícejazyčný manuál s podrobnými popisky a obrázky. Musím říci, že manuály od Umarexu jsou provedeny skutečně poctivě. Jediné co v manuálu chybí je rozpad zbraně. Na druhou stranu, je v něm dokonale popsána každičká vlastnost zbraně a veškeré její funkce. Při vyjmutí zbraně z krabice máte pocit velmi robusní zbraně, která musí být zákonitě těžká. Faktem ale je, že zbraň je vcelku štíhlá, lehká a pouze při pohledu z profilu se jeví relativně vysoká. Ale uchopení jako takové se nijak neliší od jiných zbraních, které jste mohli držet v rukou. Snad jen předpažbí je pro držení mnohem pohodlnější, než je tomu obvyklé u jíných pušek. Samozřejmě že právě toto tvarované pažbení umožňuje úchop dost blízko zásobníku zbraně. Což Chris Costa a jeho fanoušci určitě neocení.

3 Na délku má celá puška až 91 cm při prodloužené pažbě a naopak jen 67 cm při sklopené. A přitom si zachovává váhu 3 kg. Na to jak rozměrně puška působí to není vůbec zlé. Ačkoliv se tomu nechce věřit, je zbraň složena ze tří hlavních dílů. Horní část těla zbraně je spojená s předpažbím, k tomuto dílu je samozřejmě uchycen spodní díl s pažbičkou a zásobníkovou šachtou a nakonec třetí díl, výsuvná pažba. Všechny tyto díly jsou vyrobeny z velmi kvalitního plastu zesíleného nylonovým vláknem. Každý díl je tedy pevný a odolný. Samozřejmě jak je u rámů z polymeru zvykem, už samo konstrukční a designové řešení ostré verze přispívá k větší pevnosti všech dílů. Velmi se mi líbí sjednocený povrch veškerých dílů, který je matné černé barvy a je lehce zdrsněný. Působí velmi realisticky, což podtrhuje dodržení stejného černého odstínu na všech dílech zbraně. Nicméně vezmeme všechny části hezky popořadě. Design zbraně je velmi zvláštní, protože celá zbraň působí ladně a přechody jsou velmi plynulé. Narozdíl od pušek typu M4, působí ARX160 velmi elegantně. Není tak hrubá a hranatá jako M4. Někdo by možná řekl, že působí velmi futuristicky. A vzhledem k tomu, že originální předloha je produktem italského programu vojáka budoucnosti, není se co divit. Dominantní částí zbraně je samozřejmě její tělo. Tento masivní díl zahrnuje nejen samotnou horní část těla zbraně, ale také celé předpažbí. Tělo už na začátku zaujme jednou z hlavních výhod této zbraně. Možnost použití jak pravákem, tak levákem. Na horním dílu zbraně je totiž výhozí okénko na obou stranách zbraně a natahovací páku závěru si můžete namontovat na libovolnou stranu. Nicméně v základním provedení je na pravé straně. Páku lze samozřejmě přehodit i u airsoftové verze na druhou stranu. Ale tento koncept jde ještě dál. I zapuštěné, hranaté kovové průvleky na popruh jsou jak na levé, tak na pravé straně těla. Výrazným prvkem je samozřejmě ražení Beretta na levé straně těla a značka ARX160 (ta je na obou stranách zbraně). Nechybí pak ani originální sériové číslo zbraně.

4

5 Předpažbí je po vzoru originálu s dvěma řadami otvorů na každé straně. Pokud postrádáte na vnějším provedení kovy, tak vězte, že minimálně R.I.S. lišty jsou kovové. Na horní části zbraně je našroubována velmi dlouhá dvojdílná R.I.S. lišta, stejně tak na obou stranách přepažbí jsou našroubované kovové R.I.S. lišty. Pouze spodní lišta je z plastu a je pevnou součástí těla. Pro lepší držení je na ní upevněna tvarovaná plastová krytka, která vytváří onen charakteristický ergonomický přechod. Lze ji samozřejmě sundat, nicméně pod krytkou už není R.I.S lišta v klasickém provedení, protože je na ní méně drážek. Tato lišta je určena především pro upevnění speciálního granátometu (ten se v airsoftu zatím nevyrábí). Součástí masivního těla je i kloub s kovovým čepem pro sklopnou pažbou. Tělu není co vytknout. Homogení kus plastu je odolný, funkční a pěkný. Snad jen škoda spodní R.I.S. lišty, která mohla pokračovat i pod ergonomickou krytkou předpažbí. A osobně netuším, jak moc praktické jsou průvleky na popruhy. Ano, je jich hodně a na spoustě místech, což je dobře, ale už si nejsem jist, že všechny typy spon od popruhů půjdou uchytit. Toto doporučuji předem vyzkoušet a zvolit správný popruh.

6

7 Stejně jako horní díl, i spodní díl pažbičky s lučíkem a zásobníkovou šachtou, je z jednoho dílu. Má velmi ladný tvar a to včetně hrany, která přiléhá k hornímu dílu. Zde je zajímavostí, že tato hrana je nepravidelná a vlnitá. Ve své podstatě je to chytrý prvek, protože spodní díl se v horním ustavuje nejen díky čepům, ale také doléháním nepravidelného těla, což brání proti pohybu všemi směry. Povrch je taktéž matně černé barvy, ale je hladší než horní díl. Na pravé straně spodního dílu je pak ražení Umarex. Pažbička má lehké zdrsnění vroubkováním. Spodní díl zbraně ukrývá samozřejmě veškeré ovládací prvky. Po obou stranách najdeme jak přepínač režimu střelby, umožňující jednotlivé rány i automat, tak ale i pojistku zásobníku. Přepínač bez problémů funguje a krásně se s ním přepíná. Na spodní části lučíku je pak pojistka záchytu závěru, která ale funguje i jako pojistka zásobníku. Cítíte trochu podivné technické řešení? Cítíte dobře. Zde to S&T úplně nedomyslelo. Když chcete seřídit hop-up, otevřete si samozřejmě výhozí okénko. Ale když ho pak chcete zavřít, tak zmáčknutím pojistky závěru riskujete i to že se uvolní pojistka zásobníku. Je tedy nutné na toto vždy myslet a zásobník si při odjišťování závěru přidržovat. Ale zase, na jaké zbrani se vám stane, že máte pojistku zásobníku ze tří různých stran? Jestli tohle funguje i u ostré zbraně, tak italského vojáka budoucnosti čeká jistě pár horkých chvilek.

8

9 Jak bylo již řečeno, pažba je sklopná, opět vyrobena ze zesíleného plastu. Výsuvná část pažby umožňuje čtyři stupně vysunutí a celá pažba jako taková může být sklopena na pravou stranu zbraně. Pojistný mechanismus zbraně je v podstatě na stejném principu jako u G36. Takže po uvolnění kloubové pojistky sklopíte pažbu a zaháknete ji o výstupek na těle zbraně. Výhodou je, že lze takto sklopit a zajistit i vysunutou pažbu, což není u ostatních zbraní běžné. Sklopení vám nicméně zamezí přístup k přepínači režimu střelby z pravé strany, takže pokud bude mít v rukou zbraň levák, bude to mít velmi nepraktické. Na patce pažby je vroubkované zdrsnění konec pažby je též opatřen dalším kovovým průvlekem na popruh. Do pažby se ukládá i menší akumulátor s malým konektorem. Překvapivě je v ní mnoho místa, takže by neměl být problém se standardními rozměry akumulátorů.

10

11 Velmi pěkně je provedena hlaveň. A to nejen po modelářské stránce, ale i po stránce technické. Vnější hlaveň zbraně je samozřejmě kovová a je v ní upevněna i hop-up komora. Co je však zajímavé, je řešení uchycení celé hlavně ve zbrani a možnost jejího vyjmutí bez nutnosti jakkoliv rozebírat zbraň. Stačí povolit pojistku hlavně a můžete jedním pohybem vyjmout celou vnější hlaveň i s hop-up mechanismem. Samozřejmě, že pod kovovým tlumičem výšlehu pak naleznete 14 mm levotočivý závit pro montáž tlumiče. Řešení sundavání hlavně shledávám jako velmi praktické. V případě poškození hop-up gumičky či zádusu, což jsou relativně běžné poruchy, není nic horšího, než když musíte složitě zbraň rozebírat. Díky tomuhle triku lze tuto závadu odstranit velmi snadno i v polních podmínkách a není nutné žádné náčiní.

12 Málem bych zapomněl na mušku a hledí. Obojí je plně seřiditelné a také sklopné. Co se ale upevnění na zbrani týče, nejedná se o montáž na R.I.S. liště. Muška i hledí jsou upevněny přímo na rámu zbraně a ohraničují tak délku R.I.S. lišty. A obojí je dle mého velmi dobře použitelné a lze přes ně dobře mířit.

13 Nakonec tu je zásobník. Zbraň používá standardní airsoftový zásobník pro pušky M4. Zásobník je celokovový, vysokokapacitní (točák) na 300 ran. Ve zbrani se lehce hýbe, ale na podávání to nemá vliv. Prostě obyčejný zásobník pro M4. Teď k těm údajům co zajímají většinu z vás. Umarex AR16 Elite má bronzovou 410 mm dlouhou hlaveň. Ta je usazena v plastové hop-up komoře. Hop-up má plynulou regulaci a lze ho relativně snadno seřizovat. Relativně snadno říkám proto, protože výhozím okénkem se k regulačnímu prstenci dostanou jen spíše tenčí prsty. Pro ty ostatní je lepší vyndat celou hlaveň ven (nesmíte mít ale zásobník ve zbrani) a kolečkem si pootočit mimo zbraň.

14 Výkon je kolem 100 m/s s 0,20g kuličkami. Ano, není to hitparáda, ale to už v dnešní době upgrade dílů není problém, navíc vnitřek zbraně má potencíál. Příjemně mě překvapila rozborka zbraně, pokud chcete vyjmout mechabox. Stačí vyjmout hlaveň, odklopit pažbu, sundat krytku na kloubu, odpojit konektory kabeláže, pak cvaknout jeden spínač a máte mechabox venku. Pak už je to klasika s odmontováním přepínačů a patky pažbičky. Co se mechaboxu týče, je to atypický mechabox, ovšem bytelně se tvářící. Uvnitř něho nejsou zas tak špatné díly jak jsem čekal. Chromovaný válec a s plastovou hlavou a kovovým nosem. Dále polykarbonátový píst s celokovovým ozubením a dobře fungující protitlakou hlavou. Tryska je sice plastová a dlouhá jak do kulometu M60, ale těsní vcelku rozumně. Kola jsou standardní zátěžová a na první pohled vypadají, že by mohla vydržet i větší zátěž. Trn je plastový s kovovou základnou bez ložiska. Základní zátěžový motorek nijak nepřekvapí. Blowback mechanismus funguje jednoduše. V zadní části mechaboxu je plastové táhlo, které se společně s pohybem pístu sune vzad a pružinou závěru je zase tlačeno vpřed. Výhodou je, že odpojení blowback mechanismu je vcelku snadné. Vyjmete mechabox, odšroubujete jediný šroubek v zadním rohu mechaboxu a plastový element tahající za závěr prostě vysunete ven. Teoreticky. Ten kdo tohle vymyslel, si zaslouží diplom. Ano, Umarex AR16 Elite aka Beretta ARX160 není zrovna známou zbraní. Ani film, ani počítačové hry si této zbraně zásadně nevšimli a na svém kontě má tak jen ojedinělé role. O tom, že by někdo dělal reenacting italské armády, jsem taky neslyšel, byť jejich maskovací vzor není špatný. Na druhou stranu, tohle je kvalitní móda z Itálie, licencovaná v Německu a vyrobená v

15 Hong Kongu. Hodí se k veškeré moderní výstroji jež máte. Můžete používat i vaše oblíbené sumky k M4. Jen prostě budete vypadat líp a moderněji. A přitom tato zbraň nabízí zajímavé vychytávky (snadno vyměnitelnou hlaveň) a skutečnou příchuť Itálie (kombinovaná pojistka záchytu závěru a pojistky zásobníku). Ale teď vážně. Střelecky a funkčně se jedná o klasickou útočnou pušku. Parametrově není nejvýkonnější, ale to v dnešní době není zásadní problém, protože upgradovat lze skoro vše, navíc vnitřek je pěkný. Velmi praktické je provedení mnoha průvleků na popruh a prostor pro baterii. Výměna hlavně je skvělá věc a modulárnost je dostačující díky mnoha R.I.S. lištám. Vlastně to není vůbec špatné. Umarex AR16 Elite můžete zakoupit už za Kč ve standardní záruce nebo se slevou 400 Kč v dekoračním použití. A pokud vám přijde tato verze drahá a i tak ji chcete, je tu jako vždy ekonomičtější varianta Umarex AR16 Sport za Kč. Autor článku Alfred, článek byl napsán :33. URL článku:

Warrior - APS PR304 TAN

Warrior - APS PR304 TAN Warrior - APS PR304 TAN Rozhodli jste se začít hrát airsoft a hledáte svoji první zbraň? Tak tady je! Původně jsem měl napsaný dlouhý odstavec o tom, jak si vybírat vhodně první zbraň a zároveň vyjádřit,

Více

CYBG G&G Colt M4A1 T. kov blow back AEG

CYBG G&G Colt M4A1 T. kov blow back AEG CYBG G&G Colt M4A1 T. kov blow back AEG Pušky typu M4 jsou v současné době asi nejrozšířenější platformou airsoftových zbraní. Snadno dostupné zásobníky, příslušenství a především široký sortiment, jsou

Více

ICS SMG5 SD6 upgrade. Po otevření krabice najdete zbraň uloženou v přesně vytvarovaném plastovém výlisku. Díky němu se zbraň v krabici nijak

ICS SMG5 SD6 upgrade. Po otevření krabice najdete zbraň uloženou v přesně vytvarovaném plastovém výlisku. Díky němu se zbraň v krabici nijak ICS SMG5 SD6 upgrade Asi není typičtější zbraně pro jakoukoliv policejní zásahovou jednotku, než samopal H&K MP5. A pravděpodobně není ani rozšířenějšího airsoftového samopalu, než jeho různých licencovaných

Více

Cybergun KA WT-11 (VSS Vintorez)

Cybergun KA WT-11 (VSS Vintorez) Cybergun KA WT-11 (VSS Vintorez) Na konci 80. let představuje Ústřední vědecko-technický ústav přesného strojírenství novou odstřelovací pušku s integrovaným tlumičem. Zbraň je určená pro přesnou střelbu

Více

Umarex H&K UMP. Trochu airsoftové historie, prosím...

Umarex H&K UMP. Trochu airsoftové historie, prosím... Umarex H&K UMP Firma HK se na poli útočných pušek a samopalů vždy prezentovala především svojí legendární MP5 a futuristickou G36. Ale v roce 1999 přibyl k těmto modelům bratříček, který teprve získává

Více

Warrior APS ASK201 H BB

Warrior APS ASK201 H BB Warrior APS ASK201 H BB Když v roce 1949 zavedla sovětská armáda do výzbroje slavný automat AK-47, jistě nikdo nepředpokládal, že i v novém tisíciletí budou miliony těchto zbraní stále v oběhu a plně funkční.

Více

Historie airsoftu - Airsoftový AUG

Historie airsoftu - Airsoftový AUG Historie airsoftu - Airsoftový AUG Steyr AUG se zapsal do srdcí mnoha hráčů. Je to esteticky krásná airsoftová zbraň, s ladnými tvary a úžasnou ergonomií. Je vhodná pro praváky i leváky, muže i ženy, silné

Více

ASG CZ SCORPION EVO 3 A1

ASG CZ SCORPION EVO 3 A1 ASG CZ SCORPION EVO 3 A1 Samopal CZ SCORPION EVO 3 A1 je univerzální, lehká, samočinná ruční zbraň jednotlivce kategorie PDW. V šedesátých letech dvacátého století byl v Československu zaveden do výzbroje

Více

to je radost ze střelby

to je radost ze střelby vzduchovky to je radost ze střelby lapač diabolo plochý mikrohledí TRUGLO GLO... TRUGLO optická vlákna, stavitelné stranově i výškově pojistka s automatickou, resp. manuelní funkcí dle volby střelce hlaveň

Více

Po ergonomické stránce je pistole velmi pohodlná. Držení je perfektní, dosah ke spoušti či pojistce taktéž. Zanedbatelná váha pak jen umocňuje pocit

Po ergonomické stránce je pistole velmi pohodlná. Držení je perfektní, dosah ke spoušti či pojistce taktéž. Zanedbatelná váha pak jen umocňuje pocit Kapesní pistole SRC Mnoho lidí, kteří se zajímají o airsoft, jistě nabývají dojmu, že základem je silná a výkonná zbraň. Ale není tomu tak vždy. Někdy není důležitý výkon, ale rozměry zbraně. Je pravdou,

Více

N Á B Y T K O V É K O VÁ N Í P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E... 1 0 6 K O VÁ N Í N A D V Í Ř K A... 1 1 0

N Á B Y T K O V É K O VÁ N Í P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E... 1 0 6 K O VÁ N Í N A D V Í Ř K A... 1 1 0 P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E............................................ 1 0 6 K O VÁ N Í N A D V Í Ř K A..............................................................................

Více

MO ceník náhradní díly drtiče platný od 1.7. do 31.12.2015

MO ceník náhradní díly drtiče platný od 1.7. do 31.12.2015 MO ceník náhradní díly drtiče platný od 1.7. do 31.12.2015 Kód 001010094 001010095 001010096 001010097 001010098 001010099 001010100 001010101 001010102 Název /06 - Mísa oplachová (vč. 2 otvoru pro trysky)

Více

MO ceník náhradní díly drtiče platný od 1.7. do

MO ceník náhradní díly drtiče platný od 1.7. do MO ceník náhradní díly drtiče platný od 1.7. do 31.12.2018 Kód EAN Název 001010094 8596220005229 001010095 8596220005236 001010096 8596220005243 001010097 8596220005250 001010098 8596220005267 001010099

Více

Jak můžete vidět nachází se zde pásek na suchý zip který lze vyměňovat s tím páskem venku. Takže lze mít jednou brokové náboje uvnitř a pak zase

Jak můžete vidět nachází se zde pásek na suchý zip který lze vyměňovat s tím páskem venku. Takže lze mít jednou brokové náboje uvnitř a pak zase Návlek na pažbu Jak se pomalu ale jistě blíží čas zimní, tak opět přichází čas oprášit manuály,což mne přivedlo na myšlenku že bych si mohl pořídit návlek na pažbu pro svoji tří rannou manuální brokovnici.

Více

CZ 512 samonabijecí malorážka v ráži.22 LR Napsal John Kiriakidis

CZ 512 samonabijecí malorážka v ráži.22 LR Napsal John Kiriakidis CZ 512 samonabijecí malorážka v ráži.22 LR Napsal John Kiriakidis Je o mně dobře známo, že jsem fanoušek Rugeru 10/22 a setkání s jiným výrobkem, který poskytuje spolehlivost nebo přesnost jako tato samonabijecí

Více

MO ceník náhradní díly drtiče platný od 1.7. do

MO ceník náhradní díly drtiče platný od 1.7. do 03.12.2018 WT SERVIS spol. s r.o. www.weltservis.cz MO ceník náhradní díly drtiče platný od 1.7. do 31.12.2018 Kód EAN Název 001010094 8596220005229 001010095 8596220005236 001010096 8596220005243 001010097

Více

V-AR MUE - MAGPUL ULTIMATE EDITION

V-AR MUE - MAGPUL ULTIMATE EDITION V-AR MUE - MAGPUL ULTIMATE EDITION Nabídka pušek V-AR v ráži 5.56x45 (223 Rem.) ve speciální edici Pouze u NoCompromise.House s.r.o. V-AR MAGPUL ULTIMATE EDITION Navržena profesionály pro bojové i sportovní

Více

Výrobci upgrade dílů, část první - Japonsko

Výrobci upgrade dílů, část první - Japonsko Výrobci upgrade dílů, část první - Japonsko Za těch několik let, co se naplno profesionálně věnuji airsoftu (píši o něm, prodávám jej a jakožto člověk od řemesla s praxí i zdatně nakukuji přes rameno kolegům

Více

Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz. 58

Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz. 58 Předpis Děl 21-5 7,62mm SAMOPAL vz 58 ČÁST I POPIS KONSTRUKCE 7,62MM SAMOPALU VZ 58 A STŘELIVA HLAVA 1 VŠEOBECNĚ 1 ÚČEL A BOJOVÉ VLASTNOSTI 7,62MM SAMOPALU VZ 58 2 CHARAKTERISTIKA 7,62MM SAMOPALU VZ 58

Více

P E R F E C T I O N NÁVOD K POUŽITÍ

P E R F E C T I O N NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ PERFECTION GLOCK POLOAUTOMATICKÉ PISTOLE Instrukce k použití pro bezpečnou akci samonabíjecích pistolí GLOCK Upozornění : Vždy předpokládejte, že pistole GLOCK nebo jakákoliv střelná zbraň

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SPORTOVNÍ KULOVNICE SAMONABÍJECÍ V-AR

NÁVOD K POUŽITÍ SPORTOVNÍ KULOVNICE SAMONABÍJECÍ V-AR NÁVOD K POUŽITÍ SPORTOVNÍ KULOVNICE SAMONABÍJECÍ V-AR Dříve než použijete zbraň, přečtěte si pozorně tento návod! UPOZORNĚNÍ Vždy zacházejte se zbraní jako by byla nabitá! Vždy předpokládejte, že kulovnice

Více

Funct c i t on o al F orm - nové n é áč á in č í

Funct c i t on o al F orm - nové n é áč á in č í Functional Form - nové náčiní Design: Jakob Heiberg Functional Form - nové náčiní 16 nových členů řady elegantního kuchyňského náčiní Doplňuje stávající sortiment: Functional Form - nové náčiní 858100

Více

NÁRODNÍ PRAVIDLA APS ČR Doplněk PISTOLE Divize 1911 Single Stack. Základní popis divize 1911

NÁRODNÍ PRAVIDLA APS ČR Doplněk PISTOLE Divize 1911 Single Stack. Základní popis divize 1911 Úvod: NÁRODNÍ PRAVIDLA APS ČR Doplněk PISTOLE Divize 1911 Single Stack Vydání duben 2006 Základní popis divize 1911 APS ČR (Asociace praktické střelby ČR) navazuje těmito národními pravidly na iniciativu

Více

1456 www.hettich.com

1456 www.hettich.com 1456 www.hettich.com y Přehled sortimentu Výsuvy pro dřevěné zásuvky Výsuvy Quadro Přehled 1458-1459 Výsuvy pro dřevěné zásuvky Kuličkové výsuvy KA Přehled 1498-1499 Výsuvy pro dřevěné zásuvky Rolničkové

Více

Německý výcvik se zbraní Jonathan Bocek

Německý výcvik se zbraní Jonathan Bocek Německý výcvik se zbraní Jonathan Bocek Níže najdete základní Německé příkazy pro karabinu a správné způsoby, jak je provést. Ilustrace z originálního německého návodu. Doufejme, že Vám toto napomůže ke

Více

Výměna zámku levých zadních dveří u C5-I. Vytvořil: AlešB 17.11.2008

Výměna zámku levých zadních dveří u C5-I. Vytvořil: AlešB 17.11.2008 Výměna zámku levých zadních dveří u C5-I. Vytvořil: AlešB 17.11.2008 Intro: jednoho dne jsem po zamčení auta omylem vzal za kliku levých zadních a ejhle - ony se otevřely a všechny blinkry začaly blikat

Více

Alusic hliníkové profily a příslušenství. Edice: Vytvořil: Luboš Fistr

Alusic hliníkové profily a příslušenství. Edice: Vytvořil: Luboš Fistr Edice: 2017 06 Vytvořil: Luboš Fistr Oblast použití vytváření profilových struktur zejména v průmyslu hlavní využití jednoúčelové stroje, výrobní linky, automatizovaná pracoviště 2 Alusic hliníkové profily

Více

Návod na obsluhu a údržbu vzduchové zbraně MORINI

Návod na obsluhu a údržbu vzduchové zbraně MORINI Návod na obsluhu a údržbu vzduchové zbraně MORINI Model: CM 162 EI CM 162 EI SHORT CM 162 MI CM 162 MI SHORT 1.1 Zapnutí elektroniky (Fig.1) Zapnout spínací páčku (1 ) nahoru. Kontrola napětí baterie (akumulátoru)

Více

VÝSUVNÉ KOŠE... 98 PRÁDELNÍ KOŠE... 100 DOPLŇKY ŠATNA... 101 SKLOPNÉ ŠATNÍ TYČE... 104 BOTNÍKY... 105 ŠATNÍ SYSTÉM NA MULTIFUNKČNÍM SLOUPU...

VÝSUVNÉ KOŠE... 98 PRÁDELNÍ KOŠE... 100 DOPLŇKY ŠATNA... 101 SKLOPNÉ ŠATNÍ TYČE... 104 BOTNÍKY... 105 ŠATNÍ SYSTÉM NA MULTIFUNKČNÍM SLOUPU... 96 VÝSUVNÉ KOŠE... 98 PRÁDELNÍ KOŠE... 100 DOPLŇKY ŠATNA... 101 SKLOPNÉ ŠATNÍ TYČE... 104 BOTNÍKY... 105 ŠATNÍ SYSTÉM NA MULTIFUNKČNÍM SLOUPU... 106 UNIVERZÁLNÍ SYSTÉM ŠATNA... 122 97 ::: VÝSUVNÉ KOŠE

Více

Historie airsoftu Blow back pistole část 2.

Historie airsoftu Blow back pistole část 2. Historie airsoftu Blow back pistole část 2. V minulé části jsme si chronologicky představili historii blowback plynovek. Nyní se podíváme na konkrétní modely pistolí, které zásadně ovlivnily trh s těmito

Více

SR Suntour. VELO 2006/7-85. díl

SR Suntour. VELO 2006/7-85. díl SR Suntour VELO 2006/7-85. díl K demonstraci základní údržby produktů SR Suntour nám posloužil typ XCP 75 z modelového roku 2005, který má v jedné noze vinutou pružinu a elastomer, v druhé pak olejový

Více

Nábytek SMART má tři varianty stolového podnoží, a to kombinace kovových nohou a lubů z DTD desek, celokovového podnoží typu U a typu A.

Nábytek SMART má tři varianty stolového podnoží, a to kombinace kovových nohou a lubů z DTD desek, celokovového podnoží typu U a typu A. Český kancelářský nábytek SMART představuje moderní koncept tvorby kancelářských pracovišť. Atraktivní geometrické linie odrážejí základní tvůrčí principy: jednoduchost, variabilitu a funkčnost kancelářského

Více

V Ý S U V N É Š AT N Í K O Š E... 9 4 D O P L Ň K Y Š AT N A... 9 7 S K L O P N É Š AT N Í T Y Č E... 9 8

V Ý S U V N É Š AT N Í K O Š E... 9 4 D O P L Ň K Y Š AT N A... 9 7 S K L O P N É Š AT N Í T Y Č E... 9 8 V Y B AV E N Í Š AT E N Ř A D A H O G A R P L U S................................................................................ 8 8 V Ý S U V N É Š AT N Í K O Š E... 9 4 P R Á D E L N Í K O Š E.....................................................................................

Více

Technické pokyny k závěsům

Technické pokyny k závěsům Závěsy (panty) 515 516 Technické pokyny k závěsům Závěsy (panty) Na následujících stranách je přehledně uvedeno velké množství závěsů. Mnohem více kombinací lze získat v případě závěsu s vodicím nosem,

Více

VANOVÉ STOJÁNKOVÉ BATERIE METALIA 56345, 57345

VANOVÉ STOJÁNKOVÉ BATERIE METALIA 56345, 57345 Vážení obchodní přátelé, chceme vám stručně představit naše NOVINKY 2013, které jsme pro vás připravili. Všechny novinky jsou tentokrát z naší továrny ve Znojmě. Rozšiřujeme především nabídku českých vodovodních

Více

Pružné tlačné opěrky, aretační čepy, čepy s kuličkami

Pružné tlačné opěrky, aretační čepy, čepy s kuličkami Pružné tlačné opěrky, aretační čepy, čepy s kuličkami 655 K0309 Pružné opěrky s drážkou a kuličkou, ocelové Pouzdro ocel třídy pevnosti 5.8. Kulička ocelová. Pružina z pružinové oceli, třída D. Brynýrovano.

Více

OVLÁDÁNÍ. Určení strany a typu ovládání: - strana ovládání žaluzie se určuje vždy při pohledu z interiéru a to jak motorického tak manuálního.

OVLÁDÁNÍ. Určení strany a typu ovládání: - strana ovládání žaluzie se určuje vždy při pohledu z interiéru a to jak motorického tak manuálního. OVLÁDÁNÍ Určení strany a typu ovládání: - strana ovládání žaluzie se určuje vždy při pohledu z interiéru a to jak motorického tak manuálního. Ovládání mechanické - převodovka s klikou - mechanismus převodovky

Více

Podzim se zbraněmi. Platí pouze do vyprodání zásob. S 100 Classic XT akční cena: Kč. S 100 Classic XT s mířidly akční cena: 28.

Podzim se zbraněmi. Platí pouze do vyprodání zásob. S 100 Classic XT akční cena: Kč. S 100 Classic XT s mířidly akční cena: 28. ilustrativní foto S 100 Classic XT akční cena: 26.570 Kč S 100 Classic XT s mířidly akční cena: 28.880 Kč Sauer S100 Classic XT - mechanická mířidla / bez mířidel - plynule nastavitelná přímá spoušť -

Více

NEW MAGNETICKÉ ČELISTI

NEW MAGNETICKÉ ČELISTI NEW MAGNETICKÉ ČELISTI NEW MAGNEFIX - vylepšená technologie, osvědčená konstrukce Společnost SCANGRIP vyrábí více než 50 let ochranné čelisti do svěráků. Nyní jsme hrdí na to, že představujeme další generaci

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE NÁBYTKU - MOBILIÁŘ

TECHNICKÁ SPECIFIKACE NÁBYTKU - MOBILIÁŘ TECHNICKÁ SPECIFIKACE NÁBYTKU - MOBILIÁŘ Příloha č. 4 Zadavatel uvádí, že veškeré zde uvedené rozměry se vztahují k referenčním výrobkům a dodavatel musí respektovat minimální požadavky stanovené v této

Více

Slezská diakonie TABITA Český Těšín, Třinec, Jablunkov osobní asistence, odlehčovací služby

Slezská diakonie TABITA Český Těšín, Třinec, Jablunkov osobní asistence, odlehčovací služby Slezská diakonie TABITA Český Těšín, Třinec, Jablunkov osobní asistence, odlehčovací služby Nabídka kompenzačních pomůcek a jejich popis Prosinec 2015 www.slezskadiakonie.cz Stránka 2 z 17 Šířka sedáku

Více

SIKU 3D. Funkční závěsový systém pro plastové domovní dveře

SIKU 3D. Funkční závěsový systém pro plastové domovní dveře SIKU 3D Funkční závěsový systém pro plastové domovní dveře REJSTŘÍK SIKU 3D K 3030 do 120 kg Příložka s noky 4 SIKU 3D K 3035 do 120 kg Zadní záchytný hák 5 SIKU 3D K 4040 do 80 kg Příložka s noky 6 SIKU

Více

KOMPONENTY PRO BRÁNY NEREZ PROVEDENÍ.

KOMPONENTY PRO BRÁNY NEREZ PROVEDENÍ. KOMPONENTY PRO BRÁNY NEREZ PROVEDENÍ www.facsrl.com FINTO FINTO Standardně jsou ložiska v kolečkách zatavená a jsou z běžné oceli. Za příplatek lze dodat pouzdra ložisek z nerezu. Všechny rozměry jsou

Více

TECHNIKA V POHYBU MACO RAIL-SYSTEMS POSUVNÉ KOVÁNÍ. Radost ze slunečných výhledů s novým posuvně-sklopným kováním SKB POSUVNĚ SKLOPNÉ KOVÁNÍ

TECHNIKA V POHYBU MACO RAIL-SYSTEMS POSUVNÉ KOVÁNÍ. Radost ze slunečných výhledů s novým posuvně-sklopným kováním SKB POSUVNĚ SKLOPNÉ KOVÁNÍ TECHNIKA V POHYBU MACO RAIL-SYSTEMS POSUVNÉ KOVÁNÍ Radost ze slunečných výhledů s novým posuvně-sklopným kováním SKB POSUVNĚ SKLOPNÉ KOVÁNÍ Výhodné pro zpracovatele: Výhodné pro uživatele: jednotná báze

Více

Lehká váha s hořčíkem

Lehká váha s hořčíkem KliKlamp Lehká váha s hořčíkem Lehká jako pírko, ale s medvědí silou Extrémně lehký a stabilní hořčík, plasty zesílené skelnými vlákny a zastudena tažená jakostní ocel firmy BESSEY: tato optimální směs

Více

Předmontované šrouby a příslušné fixační body umožňují snadnou a rychlou montáž čela. Držák čela s předmontovanými šrouby... do rámu... zavěsit. 9.

Předmontované šrouby a příslušné fixační body umožňují snadnou a rychlou montáž čela. Držák čela s předmontovanými šrouby... do rámu... zavěsit. 9. Předmontované šrouby a příslušné fixační body umožňují snadnou a rychlou montáž čela. Držák čela s předmontovanými šrouby... nahoře do rámu... zavěsit..12 Dispensa výsuvná spíž - kompaktní, přehledná a

Více

N Á B Y T K O V É K O VÁ N Í P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E

N Á B Y T K O V É K O VÁ N Í P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E P O D P Ě RY, KONZOLY, T R N O Ž E, Z ÁV Ě S N É T Y Č E............................................ 1 4 6 L O Ž I S K O V É P L N O V Ý S U V Y......................................................................

Více

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Technická informace NOV 2015 ELEKTRONICKÉ SDRUŽENÉ VSTŘIKOVAČE VYBAVENÍ: TÉMA: 1. ÚVOD E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Informace popisuje nářadí

Více

Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3)

Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3) Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3) Dnešní díl se bude věnovat balení a cestování na akci. Na co si dát pozor, na co nezapomenout. Balení na akci Předpokládejme, že nejedete autem, protože jinak je

Více

Top Line 22. Konstrukční svoboda pro velké skříně

Top Line 22. Konstrukční svoboda pro velké skříně Konstrukční svoboda pro velké skříně Konstrukční svoboda pro velké skříně Kování pro posuvné dveře, zejména pro těžká křídla v ložnicových skříních. Speciální vozíky pro křídla s dřevěným nebo hliníkovým

Více

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Form No. 3407-988 Rev A Souprava pro přestavbu Sekačka Groundsmaster modelové řady 7200 se soupravou Polar Trac Číslo modelu 131-5525 Návod k instalaci Instalace DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité

Více

www.diy-eshop.cz AKCE - TRIMOVACÍ NŮŽ PRO ZAČIŠTĚNÍ SVARU LINA SLEVA 45% + DOPRAVA ZDARMA* Objednávat můžete také prostřednictvím e-shopu www.

www.diy-eshop.cz AKCE - TRIMOVACÍ NŮŽ PRO ZAČIŠTĚNÍ SVARU LINA SLEVA 45% + DOPRAVA ZDARMA* Objednávat můžete také prostřednictvím e-shopu www. AKCE - TRIMOVACÍ NŮŽ PRO ZAČIŠTĚNÍ SVARU LINA Snadné začištění svaru linoleových podlah již ve 2 krocích: - první krok: odstranění přebytečné hmoty - druhý krok: zarovnání do úrovně linolea SLEVA 45% +

Více

PROCESOROVKA - V2 S UNIVERZÁLNÍ KABELÁŽÍ

PROCESOROVKA - V2 S UNIVERZÁLNÍ KABELÁŽÍ PROCESOROVKA - V2 S UNIVERZÁLNÍ KABELÁŽÍ Omezení do pružiny M180 a kadence 25 kuliček/s K instalaci tohoto zařízení je potřeba odborník Člověk musí umět pájet a rozložit AEG zbraň Nikdy nepoužívejte k

Více

HLINÍKOVÉ STOLY DESIGN INDIVIDUALITA KVALITA ČESKÁ VÝROBA

HLINÍKOVÉ STOLY DESIGN INDIVIDUALITA KVALITA ČESKÁ VÝROBA HLINÍKOVÉ STOLY DESIGN INDIVIDUALITA KVALITA ČESKÁ VÝROBA 1 JÍDELNÍ STOLY Jídelní stoly Benevetti jsou navrhovány s nadčasovým designem zvýrazňujícím pravidelné geometrické tvary a hladké linie v interiéru

Více

Pružné tlačné opěrky, aretační čepy, čepy s kuličkami

Pružné tlačné opěrky, aretační čepy, čepy s kuličkami Pružné tlačné opěrky, aretační čepy, čepy s kuličkami 775 K0309 Pružné opěrky s drážkou a kuličkou, ocelové F2 F1 α Pouzdro ocel třídy pevnosti 5.8. Kulička ocelová. Pružina z pružinové oceli, třída D.

Více

Záchranné a hasičské systémy

Záchranné a hasičské systémy Záchranné a hasičské systémy Vše pro úspěšný zásah pod jednou střechou! katalog výstroje, výzbroje a zařízení nejen pro hasiče 3 02 00 000 Žebříky nastavovací 02 00 001 Žebřík nastavovací 4dílný dřevěný

Více

, originalni vinne darky s napadem

, originalni vinne darky s napadem Magic. stojan na víno originalni vinne darky s napadem Originální designově zajímavě řešený vinný stojan z chromovaného řetězu který zaujme nejen svou překvapivou funkčností ale i osobitým designem hodícím

Více

Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem

Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem Přepis přílohy nařízení vlády 315/2011, které stanoví průběh zkoušky žadatele o zbrojní průkaz 1. Základní pravidla

Více

Kování pro posuvné dveře

Kování pro posuvné dveře Kování pro posuvné dveře Top Line 1200/ 1210/1230 Systém posuvných dveří Top Line 1200, Top Line 1210, Top Line 1230 umožňuje např. rozčlenit místnost nebo uzavřít šatnu, pracovnu, domácí kancelář atd.

Více

Recenze: NAS server Synology DS214se šikovná krabička pro sdílení dat

Recenze: NAS server Synology DS214se šikovná krabička pro sdílení dat Recenze: NAS server Synology DS214se šikovná krabička pro sdílení dat Hardware 04.12.13 Dostalo se nám do ruky vskutku povedené a cenově dostupné zařízení NAS server Synology DS214se o které navíc můžete

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Tato příručka se vztahuje na všechny modely LYNX od firmy COMETA.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Tato příručka se vztahuje na všechny modely LYNX od firmy COMETA. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Tato příručka se vztahuje na všechny modely LYNX od firmy COMETA. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM VAŠÍ NOVÉ PUŠKY SI PROSÍM PŘEČTĚTE TENTO MANUÁL. OBSAHUJE DŮLEŽITÉ INFORMACE O BEZPEČNOSTI A

Více

MANNLICHER (str 6-15) 2007

MANNLICHER (str 6-15) 2007 Stránka 1 MANNLICHER (str 6-15) 2007 MANNLICHER LUXUS Základní konfigurace Luxus, polopažba dřevo třída 1, dřevěné boční panely, hlaveň 600mm, standardní klika závěru, napínáček / bez napínáčku, picatinny

Více

Nobl_7_18.8. A5 25.08.2004 20:24 Stránka 1. kancelářský nábytek. X -line

Nobl_7_18.8. A5 25.08.2004 20:24 Stránka 1. kancelářský nábytek. X -line Nobl_7_18.8. A5 25.08.2004 20:24 Stránka 1 kancelářský nábytek X -line Nobl_7_18.8. A5 25.08.2004 20:24 Stránka 2 Všechno to byla vlastně velká náhoda. Začalo to hned na základní škole, kde jsem moc zlobil

Více

Ceník BP-VETERAN.CZ. Škoda Felicia do 1960. Škoda 440 - Škoda Škoda. Felicia od 1960. Spartak

Ceník BP-VETERAN.CZ. Škoda Felicia do 1960. Škoda 440 - Škoda Škoda. Felicia od 1960. Spartak Ceník BP-VETERAN.CZ 1. rukojeť světel zubatá 1a. rukojeť světel zubatá - barva slonová kost 120,- 1b. rukojeť světel zubatá - barva černá 120,- 440-450 RTO 1200-1101 2. řadicí páka - řazení pod volantem

Více

Airsoftové Centrum Bohemia Air Soft

Airsoftové Centrum Bohemia Air Soft Airsoftové Centrum Bohemia Air Soft Už to budou téměř tři roky, kdy firma Bohemia Air Soft otevřela své airsoftové centrum. Je na čase se podívat, jak naše prodejna a další prostory vypadají v současnosti.

Více

2. Rozebrání tiskárny

2. Rozebrání tiskárny 2. Rozebrání tiskárny Written By: Dozuki System 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 14 Step 1 Příprava tiskárny Tento návod popisuje upgrade z Original Prusa i3 MK2S na MK3. Pokud máte starší verzi MK2,

Více

Slide Line 66. Perfektní stylový prvek pro knihovny nebo regály

Slide Line 66. Perfektní stylový prvek pro knihovny nebo regály Perfektní stylový prvek pro knihovny nebo regály Jednosměrná ulice je kování pro posuvné dveře s jednou dráhou perfektní stylový prvek pro knihovny nebo regálové systémy. Hliníkové, dřevěné nebo skleněné

Více

Úřední věstník Evropské unie. (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ

Úřední věstník Evropské unie. (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ 8.3.2018 L 65/1 II (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2018/337 ze dne 5. března 2018, kterým se mění prováděcí nařízení (EU) 2015/2403, kterým se stanoví společné pokyny o normách

Více

Techno Max I series 24H 24 HODINOVÝ PROVOZ XXL EXTRÉMNĚ ŠIROKÝ A HLUBOKÝ SEDÁK EXTRÉMNÍ NOSNOST 180 KG

Techno Max I series 24H 24 HODINOVÝ PROVOZ XXL EXTRÉMNĚ ŠIROKÝ A HLUBOKÝ SEDÁK EXTRÉMNÍ NOSNOST 180 KG Techno Max I series 24H 24 HODINOVÝ PROVOZ XXL EXTRÉMNĚ ŠIROKÝ A HLUBOKÝ SEDÁK EXTRÉMNÍ NOSNOST 180 KG extremni zidle 48-58 cm 59-67 cm 73 cm 60 cm XXL prodloužená záruka český výrobek extrémně široký

Více

RECA DRŽÍ. PŮSOBÍ. HÝBE. RECA ulamovací nože Pečujeme o dokonalý řez. RECA eshop všechny produkty lze také objednat online

RECA DRŽÍ. PŮSOBÍ. HÝBE. RECA ulamovací nože Pečujeme o dokonalý řez. RECA eshop všechny produkty lze také objednat online RECA DRŽÍ. PŮSOBÍ. HÝBE. RECA ulamovací nože Pečujeme o dokonalý řez RECA eshop všechny produkty lze také objednat online www.reca.cz Reca ulamovací nože Ulamovací nůž RECA 9 Nárazuvzdorné, vysoce kvalitní

Více

NORMY V souladu s normami : ISO 3315 / DIN 3122

NORMY V souladu s normami : ISO 3315 / DIN 3122 NORMY V souladu s normami : ISO 3315 / DIN 3122 JIŠTĚNÍ Zajišťovací mechanismus hlavice na ovládací čtyřhranu. MECHANISMUS Ráčnový mechanismus se 72 zuby. PŘEPÍNÁNÍ Přepínací páčka: po přepnutí ukazuje

Více

Scout série Scout 100, 120 a 140. Komfort pro CSC (Mirrorless)

Scout série Scout 100, 120 a 140. Komfort pro CSC (Mirrorless) Scout série Scout 100, 120 a 140 Komfort pro CSC (Mirrorless) Klasika. Krásné ramenní brašny speciálně navržené pro krásné fotoaparáty - systémové kompakty s výměnnými objektivy. CSC, Mirrorless, bezzrcátkové

Více

Panty Čepy Zámky Dorazy Ozdobné prvky. pohony pro posuvné brány. Kování. pro křídlové brány. Prodejce: Vladimír Tůma VRATA» BRÁNY» POHONY

Panty Čepy Zámky Dorazy Ozdobné prvky. pohony pro posuvné brány. Kování. pro křídlové brány. Prodejce: Vladimír Tůma VRATA» BRÁNY» POHONY Panty Čepy Zámky Dorazy Ozdobné prvky pohony pro posuvné brány Kování pro křídlové brány Prodejce: TRUHLÁŘSTVÍ» ZÁMEČNICTVÍ Vladimír Tůma VRATA» BRÁNY» POHONY artikl 146 doraz želva z pozinkované oceli

Více

ETA 7400 ( ) Rok výroby: Příkon: 800W/1000W/1150W Stav: Funkční Počet: 13 kusů Uložení: Krabice 03 Pozice: Celá krabice

ETA 7400 ( ) Rok výroby: Příkon: 800W/1000W/1150W Stav: Funkční Počet: 13 kusů Uložení: Krabice 03 Pozice: Celá krabice ETA 7400 (1984-1995) Rok výroby: 1984-1995 Příkon: 800W/1000W/1150W Stav: Funkční Počet: 13 kusů Uložení: Krabice 03 Pozice: Celá krabice ETA 7400 1984-1995 Uložení Stav Rok výroby Příkon Poznámka Krab.

Více

O D PA D K O V É K O Š E Ř A D A E L E G A N C E ŘADA ELEGANCE

O D PA D K O V É K O Š E Ř A D A E L E G A N C E ŘADA ELEGANCE : : : O D P A D K O V É K O Š E : : : Ř A D A E L E G A N C E ŘADA ELEGANCE O D PA D K O V É K O Š E Ř A D A E L E G A N C E Místa v kuchyni není nikdy dost a většina z nás má ráda věci pěkně na svém místě,

Více

Návod na montáž, obsluhu a údržbu P 4000 S BN, P 4000 S BC UMYVADLOVÁ SMĚŠOVACÍ BATERIE

Návod na montáž, obsluhu a údržbu P 4000 S BN, P 4000 S BC UMYVADLOVÁ SMĚŠOVACÍ BATERIE Návod na montáž, obsluhu a údržbu P 4000 S BN, P 4000 S BC 11/2002 P 4000 S BN, P 4000 S BC Dodávka obsahuje - směšovací baterii 1x, - připojovací hadičky opředené nerezovým pletivem s převlečnými maticemi

Více

Možnost jakýchkoliv barevných kombinací díky dvířkám a zásuvkám, které se objednávají samostatně

Možnost jakýchkoliv barevných kombinací díky dvířkám a zásuvkám, které se objednávají samostatně 90 cm nový typ úchytu 90 cm UZ510011 1390 Kč Čtvercová skříňka na zásuvky Součástí skříňky je jedna pevná polička. Skříňka je přizpůsobena k zasunutí čtyř širokých zásuvek (prodávají se samostatně, což

Více

V Ý S U V N É Š AT N Í K O Š E... 1 1 6 S K L O P N É Š AT N Í T Y Č E... 1 2 2 B O T N Í K Y... 1 2 3 V Y B AV E N Í Š A T E N

V Ý S U V N É Š AT N Í K O Š E... 1 1 6 S K L O P N É Š AT N Í T Y Č E... 1 2 2 B O T N Í K Y... 1 2 3 V Y B AV E N Í Š A T E N V Y B AV E N Í Š AT E N Ř A D A H O G A R P L U S............................................................................... 1 0 8 V Ý S U V N É Š AT N Í K O Š E... 1 1 6 P R Á D E L N Í K O Š E....................................................................................

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MODEL MAGNETIC. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MODEL MAGNETIC. www.bplumen.cz/kinetic Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice MODEL UŽIVATELSKÝ MANUÁL MAGNETIC Pavel Bárta - BP LUMEN, Puškinova 546, 542 32 Úpice K sestavení potřebujete: 14mm klíč, 4mm imbusový klíč Při rozbalení zkontrolujte, zda máte všechny díly OBSAH BALENÍ

Více

Stahováky BAHCO Stahováky řady 4532 - dvouramenné

Stahováky BAHCO Stahováky řady 4532 - dvouramenné Stahováky BAHCO Stahováky řady 4532 - dvouramenné Při otočení ramen se může stahovák využít jako vnitřní nebo vnější. Velká plocha drapáků umožňuje šetrné a rychlé snímání řemenic, ozubených kol, kulových

Více

Technické pokyny k závěsům

Technické pokyny k závěsům (panty) 451 452 Technické pokyny k závěsům (panty) Na následujících stranách je přehledně uvedeno velké množství závěsů. Mnohem více kombinací lze získat v případě závěsu s vodicím nosem, např. pokud si

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.13 Konstrukce skříňového nábytku Kapitola

Více

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství

VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně Fakulta strojního inženýrství Základy konstrukce hlavňových palných zbraní Róbert Jankových (robert.jankovych@seznam.cz ) Brno, 18. září 2012 Osnova 1. Definice hlavňových palných zbraní 2.

Více

HLINÍKOVÉ STOLY ČESKÁ VÝROBA. Zajímavá řešení s otiskem Vaší individuality

HLINÍKOVÉ STOLY ČESKÁ VÝROBA. Zajímavá řešení s otiskem Vaší individuality HLINÍKOVÉ STOLY ČESKÁ VÝROBA Zajímavá řešení s otiskem Vaší individuality JÍDELNÍ STOLY Jídelní stoly Benevetti jsou navrhovány s nadčasovým designem zvýrazňujícím pravidelné geometrické tvary a hladké

Více

VORLICKÝ, STAVEBNÍ STROJE

VORLICKÝ, STAVEBNÍ STROJE VORLICKÝ, STAVEBNÍ STROJE Švábky 2, 180 00 Praha 8 Tel./Fax: 284 823 348 Mobil: 602 370 591 E-mail: info@vorel-praha.cz www.vorel-praha.cz Profesionální diamantové pily, ruční řezačky a nářadí pro obkladače

Více

Sa vz. 61 Pistol Návod k obsluze ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov

Sa vz. 61 Pistol Návod k obsluze ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov Sa vz. 61 Pistol Návod k obsluze ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov - 1 - Návod k obsluze Sa vz. 61 Pistol ráže 7,65 mm Br., 9 mm Br., 9 mm Makarov 1. Popis Sa vz. 61 Pistol ráže 7,65 mm Br., 9 mm

Více

Ruční kladkostroj CM Hurricane

Ruční kladkostroj CM Hurricane Ruční kladkostroj CM Hurricane Extrémně robustní konstrukce zaručí dlouhou životnost i v náročných podmínkách. Zvýšená bezpečnost pomocí rychlé zátěžové brzdy, která zabezpečuje stabilitu a umístění břemene.

Více

Manuál ke složení rolety s vrtáním do zdi nebo do stropu

Manuál ke složení rolety s vrtáním do zdi nebo do stropu Manuál ke složení rolety s vrtáním do zdi nebo do stropu Děkujeme Vám, že jste si koupili naše rolety FEXI. Níže najdete podrobný návod ke složení rolety s vrtáním do zdi nebo do stropu. Pořád přemýšlíme,

Více

Nemocnice s poliklinikou Havířov Rekonstrukce geriatrie 4.NP, blok B MOBILIÁŘ

Nemocnice s poliklinikou Havířov Rekonstrukce geriatrie 4.NP, blok B MOBILIÁŘ MOBILIÁŘ A HYGIENICKÉ POMŮCKY - STANDARDY Nemocnice s poliklinikou Havířov Rekonstrukce geriatrie 4.NP, blok B MOBILIÁŘ TV - TRUHLÁŘSKÉ VÝROBKY TV1 - Kuchyňské a pracovní linky - celkové rozměry sestav

Více

ušlechtilá ZAHRADA...

ušlechtilá ZAHRADA... Zahradní technika Elektrické a aku strunové sekačky Elektrické a aku plotostřihy El. řetězové pily, aku nůžky na živý plot, vysavač, drtič větví Elektrické a aku sekačky na trávu Křovinořezy, ponorná čerpadla

Více

SIRIUS Q24. KUCHYNĚ SKŘÍNĚ stoly

SIRIUS Q24. KUCHYNĚ SKŘÍNĚ stoly KUCHYNĚ SKŘÍNĚ stoly Robustní mechanika se zvýšenou nosností a odolností, jednoduché a zároveň komplexní ovládání, prvotřídní síťovina a v neposlední řadě originální futuristický design. Židle Sirius Q4

Více

1. Nábytkové kování. 1.1 Závěsy

1. Nábytkové kování. 1.1 Závěsy 1. Nábytkové kování 1.1 Závěsy Závěsy v naší nabídce zahrnují zejména klasické miskové závěsy pro otevírání nábytkových dvířek, ať už dřevěných, prosklených či rámových. Nabízíme širokou škálu variant

Více

NOVINKY 07-08/ ,- Kč. 256,90 Kč. 282,80 Kč. 837,- Kč. obj. číslo: obj. číslo: obj. číslo:

NOVINKY 07-08/ ,- Kč. 256,90 Kč. 282,80 Kč. 837,- Kč. obj. číslo: obj. číslo: obj. číslo: 228,- Kč obj. číslo: 111-11363 Šroubovák pro bity - BEARGRIP 3010 - ohebný - délka 190 mm - délka celková 320 mm 256,90 Kč obj. číslo: 111-30563 Šroubovák pro bity - BEARGRIP 3012 - ráčnový - magnetický

Více

DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR

DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR NÁVOD K SESTAVENÍ Upozornění: Fotonávod slouží ke snazšímu a správnému sestavení dětského elektrického vozítka. Některé uvedené funkce vozítka či typ dálkového ovládání

Více

Coloured by the way you think

Coloured by the way you think Fasádní systém 1 Coloured by the way you think 2 Rozšiřujeme paletu vašich možností Barva, odstín a struktura povrchu patří k nejmocnějším zbraním v tvůrčím arzenálu každého architekta a designéra. Vyjímečný

Více