Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010"

Transkript

1 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Přítomni: děkan dr. Stehlík, prorektor prof. Jakubec, proděkanka doc. Gillernová, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Šulová, proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Souček, proděkan dr. Špinka, tajemník ing. Blažek, Mgr. Chundelová Děkanské informatorium - Děkan upozornil na povinnost veřejných funkcionářů podat na MŠMT do 30. června oznámení podle zákona o střetu zájmů dle Opatření děkana č. 13/2009 (platí pro děkana, proděkany a tajemníka za rok 2009). - Děkan informoval, že základní součásti byly informovány o výši mzdových a provozních balíčků na rok o Děkan jednal s řediteli 3 základních součástí, kteří požádali o navýšení mzdového balíčku. - Děkan konstatoval, že AS FF UK zvolil na svém zasedání 10. června nové předsednictvo na volební období o AS FF UK schválil všechny návrhy na předsedy komisí dle děkanova návrhu. Děkan požádal proděkany o návrhy členů komisí jmenovaných děkanem s termínem do konce června. o Děkan se dotázal, zda absolventi magisterského studia na FF UK musí při přijímacím řízení do doktorského studia předkládat úředně ověřenou kopii vysvědčení o státní zkoušce. Proděkanka Gillernová uvedla, že bude informovat na jednání AS FF UK v září Děkan konstatoval, že návrh výše doktorských stipendií na 3. čtvrtletí nebyl AS FF UK předložen ve stanovené lhůtě 10 dnů před jednáním AS FF UK. Důvodem byla absence podkladů ze strany RUK. Materiál byl zařazen na jednání senátu a senát se k němu vyjádřil. o Děkan požádal proděkana Šedivého o zajištění včasné komunikace s RUK, aby podobná situace příště již nenastala. - Děkan informoval o aktivitě RUK vybudovat startovací byty pro mladé akademiky UK. O přidělení bude rozhodovat sedmičlenná komise, ve které bude zástupce FF UK.

2 - Děkan informoval o úmrtí prof. Vladimíra Nálevky a prof. Františka Černého. - Děkan informoval o jednání s děkanem Filozofické fakulty MU o společném postupu při reformě VŠ. - Děkan informoval o jednání s prof. Haňkou o vysokoškolské reformě. - Děkan informoval, že k 30. červnu rezignoval doc. Karfík na funkci ředitele Ústavu řeckých a latinských studií. Na ústavu byl zahájen nominační proces. - Děkan obdržel podnět na zahájení disciplinárního řízení. - Děkan opětovně požádal o zaslání námětů na změny Disciplinárního řádu FF UK, prozatím má poznámky pouze od prof. Šedivého. Resort studijní - Proděkan informoval, že 7. června byl spuštěn elektronický zápis do dalšího studia. - Proděkan informoval o spuštění studentské ankety ke studijním záležitostem. - Proděkan informoval, že obdržel z RUK přehled garantů studijních oborů. Je třeba provést jejich kontrolu. - Proděkan informoval, že jen velmi málo studentů požádalo o absolutní kriterium při přednostním ubytování na kolejích UK 2010/11. o Děkan doporučil oslovit studenty přes Studentskou radu a studentskou kurii AS FF UK. Resort přijímacího řízení a dalšího vzdělávání - Proděkanka informovala o zadání inzerce studijních oborů FF UK do Atlasu školství. - Proděkanka informovala o průběhu slavnostního ukončení U3V dne 11. června v Karolinu. - Proděkanka konzultovala CDV navrhovanou možnost zpřísnění podmínek pro získání osvědčení o absolvování U3V. Domnívá se, že je třeba respektovat specifika U3V a nezpřísňovat. o Kolegium s tímto souhlasí a otevřenost U3V podporuje. o Tajemník připomenul v souvislosti s naplněnou prostorovou kapacitou U3V regulaci formou vyššího zápisného, což bylo přijato. - Proděkanka informovala, že na rok 210/11 je v U3V vypsáno 24 programů pro 1. ročník, 5 pro 2. ročník a několik workshopů, přihlášeno je více jak 1700 frekventantů, řada z nich navštěvuje více kurzů.

3 - Proděkanka informovala o dosavadním průběhu přijímacího řízení: o 8. června byly uveřejněny výsledky 1. kola přijímacích zkoušek. o Proběhly přijímací zkoušky do doktorského studia. o Tento týden běží ústní část, končí řádný termín přijímacích zkoušek do bakalářských a magisterských oborů. Resort zahraničí - Proděkanka informovala, že zájem o spolupráci s univerzitou ve Frankfurtu nad Mohanem vyjádřily zatím 2 základní součásti (ÚFAR, ÚSPV). Termín pro zaslání námětů ke spolupráci je do 30. června. - Proděkanka informovala, že zájem o účast na konferenci na univerzitě v Heidelbergu 15. listopadu vyjádřily 3 spolupracující ústavy. - Proděkanka informovala, že byl do Lublaně odeslán Letter of Intent, obsahující nový název společného studijního programu v rámci Středoevropské iniciativy. - Proděkanka poděkovala za náměty na obsazení lektorátu na univerzitě v Granadě. Hostitelská univerzita teprve tento měsíc potvrdí možnost lektorát realizovat. - Proděkanka konstatovala, že Zahraniční komise stanovila pořadí kandidátů na studijní pobyty v USA, Kanadě a Latinské Americe, které bylo odesláno na RUK. - Proděkanka informovala o dodatečné nabídce na obsazení stipendijních míst na univerzitách v Lipsku a ve Frankfurtu nad Mohanem s termínem do 16. června. - Proděkanka informovala o nabídce na stipendijní místa na univerzitě v Heidelbergu na rok 2010/11. - Proděkanka informovala, že 10. června projednala Rada ECES evaluaci nově vypsaných předmětů v minulém semestru. - Proděkanka informovala o jednání o možné spolupráci s univerzitou v St. Thomas v Kanadě. - Proděkanka informovala o výsledcích výběrového řízení na stipendia Anglo Czech Educational Fund na rok 2010/11. Byli vybráni 3 kandidáti. - Proděkanka informovala o účasti na slavnostním předání Řádu vycházejícího slunce prof. Švarcové na japonské ambasádě. - Proděkanka předložila k připomínkám podobu tabulky pro registraci studentů vyjíždějících do zahraničí. Formulář bude používán od nového akademického roku.

4 - Proděkanka informovala, že zahraniční oddělení provedlo revizi a kategorizaci zahraničních smluv. - Proděkanka informovala o dopisu z MŠMT k finančním podmínkám českých studentů při pobytech na egyptských univerzitách. - Proděkanka informovala o jednání s ambasádou ohledně tzv. tureckého daru. Resort vědy a výzkumu - Proděkan předložil návrh na složení komise v habilitačním řízení dr. Petra Boba. Kolegium komisi schválilo. - Proděkan předložil návrh na zahájení habilitačního řízení dr. Michaely Ottové pro obor dějiny umění. Kolegium schválilo navrženou komisi a doporučilo přednášku a) Vrchol sochařské tradice v říšském městě Cheb v závěru středověku. - Proděkan předložil návrh na zahájení habilitačního řízení Erika S. Rorabacka pro obor anglická a americká literatura. Kolegium schválilo navrženou komisi a doporučilo přednášku b) Kosmické město aneb komunikace a komunita od Krále Leara (1605) po Duhu gravitace (1973). - Proděkan předložil návrh na zahájení habilitačního řízení dr. Jana Sýkory pro obor dějiny a kultury zemí Asie a Afriky. Kolegium schválilo navrženou komisi a doporučilo přednášku c) Koncept kokueki ( národní zájem) a počátky ekonomického nacionalismu v Japonsku. - Proděkan informoval, že grantový referát shromažďuje námětů na projekty NAKI. Nyní bude probíhat jejich posouzení, zda odpovídají zadání. Termín odevzdání na RUK je 25. června. - Proděkan konstatoval, že pokračuje v komunikaci se základními součástmi o VVZ s termínem ukončení všech úprav do konce června. - Proděkan konzultoval návrhy na nominaci na cenu Česká hlava. - Proděkan informoval o schůzce proděkanů pro vědu a výzkum na RUK. o Řeší se financování výzkumných záměrů na příští rok. o Bude třeba vykázat rozumnou míru výsledku projektů v rámci specifického vysokoškolského výzkumu. o V souvislosti s vyšším počtem přihlášek je úspěšnost projektů GA UK nižší o cca 21%.

5 o Proděkan bude komunikovat s Akreditačním referátem ohledně několika končících akreditací na habilitační a jmenovací řízení. Resort rozvoje - Proděkan informoval, že bude jednat s kvestorem o dalším postupu v investičním záměru na nákup objektů Opletalova č. 47, Proděkan informoval, že 7. června byla ukončena kontrola 40 projektů GA ČR řešených v roce Bylo konstatováno neoprávněné čerpání u 2 grantů v hodnotě cca Kč. Vzhledem k tomu, že se jedná o tak malou částku v rámci celkového kontrolovaného finančního objemu, fakulta nebude závěr komise rozporovat a prostředky ve zmíněné výši vrátí. - Proděkan informoval, že probíhá příprava projektů do 3. výzvy OPPA s termínem podání do 16. června. Fakulta podává projekty v celkové výši Kč. - Proděkan informoval, že proběhla prohlídka staveniště dostavby 4. patra hlavní budovy FF UK. 16. června proběhne výběrové řízení jednak na dodavatele a také na zajištění TDI. - Proděkan konstatoval, že koncem května bylo ukončeno nucené vysoušení ve Šporkově paláci a objekt je z hlediska vlhkostních parametrů připraven k sanaci. V minulém týdnu fakulta obdržela kladné stanovisko k projektu ze strany památkářů Praha 1 a po tomto zajištění všech potřebných dokumentů se zpracovává zadávací řízení na zhotovitele sanace. To je konstruováno tak, aby hlavní část sanačních prací proběhla v průběhu prázdninových měsíců. - Proděkan informoval o jednání se zástupci Studentské rady o formální stránce finanční podpory ze strany FF UK. o Studentská rada uvažuje o pořádání plesu v jiných prostorách, tedy o snížení jeho finanční náročnosti. - Proděkan informoval, že probíhá projektová příprava budování Dětského koutku a bezbariérového přístupu do hlavní budovy. Resort informačních zdrojů - Proděkan informoval, že po konzultacích s RUK je připravena k rozeslání poptávka pro nákup hardwaru (nových serverů). Nákup bude rozdělen na více částí.

6 - Proděkan informoval o přípravě poptávky na provedení analýzy k přípravě informační koncepce pro sjednocení různých informačních systémů na FFUK. - Proděkan informoval, že se připravuje změna pravidel pro zveřejňování závěrečných kvalifikačních prací. o Během následujících 3 měsíců je třeba připravit na základních součástech podmínky na nový proces odevzdání prací. o Do 30. července má být připraven návrh Opatření děkana. o S ohledem na rozsáhlost agendy považuje proděkan situaci za naléhavou a doporučuje další neodkladná jednání o možném řešení. o Děkan považuje celou věc za skutečně významnou a proběhne několik koordinačních schůzek. Zároveň musí být ještě před informovány ZS. Tajemník - Tajemník informoval o jednání s firmou Pragodata, která provádí analýzu současného stavu správy dokumentů a vedení spisové služby na FF UK. Jednání budou pokračovat. - Tajemník informoval, že připravuje schůzku ohledně kapacitních změn studijní agendy doktorandů v souvislosti s přechodem na kreditní systém. - Tajemník konstatoval, že vedoucí jednotlivých oddělení děkanátu mají do konce tohoto týdne odevzdat návrhy pololetních odměn. - Tajemník informoval o četnějším výskytu krádeží na hlavní budově FF UK, které prošetřuje Policie ČR. Různé - Proděkanka Gillernová požádala proděkany o spolupráci při podepisování rozhodnutí o přijetí/nepřijetí uchazečů při přijímacím řízení. - Proděkanka Gillernová konzultovala termín předložení návrhu na odměny pro základní součásti za přijímací řízení. - Proděkan Špinka informoval o setkání na RUK ohledně plánů na celouniverzitní evaluaci. Záležitost bude řešit připravované Opatření rektora. - Proděkan Špinka vznesl stížnost na špatnou úroveň úklidu na ÚFAR. - Proděkanka Šulová informovala o služební cestě do Lotyšska ve dnech června.

7 - Děkan informoval, že se ruší jednání užšího kolegia 29. června. Kolegium se sejde opět v září, jednotlivé záležitosti bude během tohoto období řešit děkan s proděkany jednotlivě. - Děkan požádal proděkany o předložení plánů dovolených. Zapsala: Mgr. Karolína Chundelová Za správnost: PhDr. Michal Stehlík, Ph.D. Děkan

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Bičovský, proděkan

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl,proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Souček,

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan ing. Gregor, proděkan doc. Špinka, proděkan dr. Souček,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan

Více

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013 HODNOCENÍ Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK pro akademický rok 2012/2013 1) Studium a) Pokračovat v kvalitativním hodnocení pedagogické činnosti, včetně reálných dopadů na akreditační proces a fungování

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl, proděkan dr. Souček, prorektor prof. Jakubec, proděkan prof.

Více

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan dr. Souček, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: A Účinnost dokumentu od: 1.5.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009 Přítomni: děkan dr. Stehlík, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka dr. Šaldová, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Jakubec, tajemník ing. Pospíchal,

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. září 2014 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1.

Program jednání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 1. 10. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 15 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: B Účinnost dokumentu od: 1.12.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský,

Více

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne 5. 5. 2016 Přítomno: dle prezenční listiny 10 členů Omluveni: Paulína Maderová Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Lukáš

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý,

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Spisový a skartační rejstřík

Spisový a skartační rejstřík Příloha č. 1 k opatření děkana 31/2014 spisový a skartační řád FSV UK a skartační rejstřík A Organizace, záležitosti vedení UK a jednotlivých pracovišť A I/1 Základní předpisy UK a součástí UK (statuty

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Praha, 18. 6. 2018 č.j.: UKFHS/57666/2018-2 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Projednané body programu: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 14. června 2018

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan Opatření d ě k a n a č. 1/2013 o působnosti proděkanů, tajemníka fakulty a vedoucích ústavů Českého vysokého učení

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0009/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. ledna 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 26 senátorů z

Více

GRANTOVÝ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

GRANTOVÝ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 27. října 1999

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0036/2019 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. dubna 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 2. října 2008, 13h, místnost 244NB Přítomni: Češková, Pošvicová, Poláková, Nováková,

Více

POKYN DĚKANA č. 6/2015

POKYN DĚKANA č. 6/2015 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA POKYN DĚKANA č. 6/2015 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2015 Den vydání: 4. 12. 2015 Platnost: 4. 12. 2015 Účinnost: 4.

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 29. září 2011, 13h00, místnost 244NB Přítomni: Taušer, Čajka, Češková, Pošvicová,

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Zápis č. 12/ ze zasedání kolegia děkana dne MU-IS/72214/2019/901253/PrF

Zápis č. 12/ ze zasedání kolegia děkana dne MU-IS/72214/2019/901253/PrF 1 Zápis č. 12/2018-2019 ze zasedání kolegia děkana dne 4. 3. 2019 MU-IS/72214/2019/901253/PrF Přítomni: děkanka: doc. Selucká, tajemnice: Ing. Přikrylová, proděkani: doc. Kotásek, prof. Kalvodová, dr.

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008 Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008 Přítomni: UK 15, SK 5, podrobně viz prezenční listinu Hosté: rektor prof. Močkoř, prorektor doc. Klimeš, prorektorka doc. Málková, prorektor dr.

Více

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN FILOZOFICKÁ FAKULTA UP SMĚRNICE DĚKANA SD-01/2013 SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN Obsah: Směrnice stanoví podrobnosti konání rigorózního řízení na FF UP Zpracoval: doc. PhDr.

Více

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Část první Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen organizační řád ) upravuje postavení a činnost jednotlivých

Více

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech

Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Směrnice děkana 8/2014 Organizace studia v doktorských studijních oborech Jméno Funkce Datum Podpis Garant: doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. proděkanka pro 18. 10. 2018 vědu a výzkum Právní kontrola: Mgr.

Více

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 Pokyn děkana Právnické fakulty Masarykovy univerzity č. 10/2017 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 (ve znění účinném od 4. 12. 2017) Podle 28 odst. 1 zákona

Více

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze ZÁPIS Zápis z 21. zasedání konaného dne 11. února 2014 od 10:00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF Přítomni: Hosté:

Více

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkanky č. 22/2018 Název: Změna opatření děkanky č. 8/2018 Vymezení působností a pravomocí proděkanů Vymezení působností a pravomocí některých členů

Více

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Prezenční listina Členové senátu: Přítomni: Prof. PhDr. Ing. Jan Royt, Ph.D ThLic. David Bouma, Th.D. ThLic. Mariusz Gerard Kuźniar přišel později Petr

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ORGANIZAČNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád Přírodovědecké fakulty UJEP v Ústí nad Labem (dále jen organizační

Více

Univerzita Karlova V Praze dne Právnická fakulta. Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne

Univerzita Karlova V Praze dne Právnická fakulta. Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne Univerzita Karlova V Praze dne 23. 3. 2017 Právnická fakulta Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne 23. 3. 2017 Přítomni: děkan Kuklík, proděkani Beran, Damohorský, Dvořák, Chromá, Prášková,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan dr. Bičovský,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: PD/04/2013 POKYN DĚKANKY Datum vydání: 27. 2. 2013 Ú: 1. 2. 2013 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 9 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: Webová prezentace

Více

Zápis z 5. zasedání AS FIT ČVUT v Praze

Zápis z 5. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Zápis z 5. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Místo a čas konání: Středa 5. 10. 2016, zasedací místnost T9:364 FIT ČVUT, doba trvání 19:45-21:30. Přítomni: - Členové AS FIT: Matěj Bartík, Rudolf B. Blažek (příchod

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 I. Akademičtí pracovníci 1. Podpora poskytnutého tvůrčího volna Zdroj financování celoškolské

Více

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Fakultě elektrotechniky a informatiky pro akademický rok 2014/2015

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Fakultě elektrotechniky a informatiky pro akademický rok 2014/2015 Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Fakultě elektrotechniky a informatiky pro akademický rok 214/215 Přijímací řízení pro akademický rok 214/215 proběhlo v souladu se směrnicí č. 5/213 Pravidla pro

Více

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 9/2015 (122) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 15. 6. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Přítomno: 8 členů akademické komory a 3 členové studentské komory (dle prezenční listiny) odstupujícího AS FMMI splněna

Více

Směrnice rektora. č. 3/2014

Směrnice rektora. č. 3/2014 Směrnice rektora Název: č. 3/2014 k přijímacímu řízení pro akreditované bakalářské a magisterské studijní programy Jméno: Funkce: Datum: Podpis: Garant: Prof. Ing. Jiří Kraft, CSc. prorektor Právní kontrola:

Více

P1.6 Řízení ke jmenování

P1.6 Řízení ke jmenování Účinnost dokumentu od: 19.12.2011 P1.6 Řízení ke Popis procesu Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/19 Zákazník procesu: Klíčové vstupy:

Více

ZÁPIS Č. 4 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE

ZÁPIS Č. 4 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE ZÁPIS Č. 4 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 14. 2. 2006 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluven Ing. Radim Janalík, CSc.), 8 členů studentské komory AS FS, hosté: děkan FS prof. Ing. Petr Horyl, CSc., proděkan

Více

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Termín zasedání: 7. 6. 2011 Přítomni: Omluveni: Prof. MUDr. Ivan Dylevský, DrSc. Ing. Jiří Halaška, Ph.D. RNDr. Taťána Jarošíková, CSc. Jindřich Jarý Ing. Jan Kauler,

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-01/2016 Zápis z řádného zasedání ze dne 19. 1. 2016 v 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Zahálka,

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 17 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. října 2010 Přítomni: 18 členů AS PřF, děkan: prof. J. Ševčík proděkani

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TU Ostrava Garant dokumentu: Proděkan pro vědu a výzkum FAST_SME_10_005 Verze:H Účinnost dokumentu od: 10.6.2014 Směrnice děkana Fakulty stavební Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Podmínky přijetí

Více

Po celou dobu jednání pléna byl AS FAV ZČU usnášeníschopný. Jako skrutátorky byly jmenovány senátorky Hadašová a Šedivá.

Po celou dobu jednání pléna byl AS FAV ZČU usnášeníschopný. Jako skrutátorky byly jmenovány senátorky Hadašová a Šedivá. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 19. 11. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 12 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 7/2019 Harmonogram a podrobnosti přijímacího řízení ke studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy pro studium začínající akademickým rokem

Více

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017

Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v Opavě ze dne 24. července 2017 Opava, červenec 2017 Úplné znění Statutu Slezské univerzity v Opavě Fakulty veřejných politik v

Více

ŘÁD VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

ŘÁD VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ŘÁD VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE 1 2 Řád výběrového řízení České zemědělské univerzity v Praze ze dne 25. října 2012 Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Výběrovým řízení (dále také

Více

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne 14.5.2007 Přítomni: Prof. P. Moos, Ing. Schmidt, prof. J. Jíra, Dr. Kaliková, prof. Vlček, prof. Z. Votruba, prof. Kovanda

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 24. zasedání AS FSv, které se konalo dne 2. 10.2019 Přítomni: Hosté: Veřejnost: dle prezenční listiny děkan prof. Máca, proděkani prof. Pešková, prof. Pavelka, prof. Patzák,

Více

Zápis a usnesení přijatá na řádném zasedání AS KTF UK dne

Zápis a usnesení přijatá na řádném zasedání AS KTF UK dne Zápis a usnesení přijatá na řádném zasedání AS KTF UK dne 8. 10. 2014 Zápis z řádného zasedání AS KTF UK dne 8. 10. 2014 Prezenční listina: Členové senátu: Přítomní: Doc. Ing. Mgr. Aleš Opatrný, Th.D.

Více

Program zasedání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1.

Program zasedání: Jednání: Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala v místnosti UV 115 od 14:00 hod. k bodu A1. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 17. 6. 2009 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 14 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 06. 10. 2014 od 13 hodin Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, Dr. Gál, doc. Vilčáková, Dr. Egner, Dr. Rouchal,

Více

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 1. Zahájení 2. Jmenování nového člena VR FMV Ing. Peter Drábik, Ph.D., děkan Obchodní fakulty Ekonomické

Více

Stipendijní řád DAMU

Stipendijní řád DAMU Článek 1 Úvodní ustanovení Stipendijní řád DAMU 1. Stipendijní řád DAMU se řídí ustanoveními zákona č. 111/ 1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen zákon). 2. Na stipendium,

Více

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Aktualizace vnitřních předpisů dle novely vysokoškolského zákona Akce: revize vnitřních předpisů, zapracování požadavků dle novely vysokoškolského

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

Z á p i s z jednání SR JAMU konaného dne

Z á p i s z jednání SR JAMU konaného dne Z á p i s z jednání SR JAMU konaného dne 14. 3. 2014 Přítomni: Omluven: Mgr. V. Božek, CSc., ak.arch. D. Dvořák, Ing. J. Kadrnka, MgA. D. Mareček, ThDr.Ing. L.E. Martinec, Morávek Jiří, Mgr. J. Nantl,

Více

Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. ze dne

Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. ze dne I. úplné znění Rigorózního řádu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze ze dne 23. 1. 2015 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 17. zasedání AS FSv, které se konalo dne 31. 10. 2018 Přítomni: Hosté: Veřejnost: - dle prezenční listiny děkan Prof. Máca, proděkani prof. Pavelka, prof. Patzák, doc.

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 13/2016 Statut Centra pro studium politické filozofie, etiky a náboženství Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Část I Úvodní

Více

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

STATUT PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Akademický senát České zemědělské univerzity v Praze schválil podle 9, odst.1, písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a ve znění pozdějších změn a doplňků dne.. a Rektorát České zemědělské

Více

Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků

Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků Preambule Univerzita chápe nadané studenty a talentované akademické pracovníky jako jeden z pilířů svého rozvoje.

Více

Směrnice děkanky FEK ZČU č. 2DS/2018

Směrnice děkanky FEK ZČU č. 2DS/2018 Směrnice děkanky FEK ZČU č. 2DS/2018 Organizační řád Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni Článek 1 Obecná ustanovení 1. Organizační řád Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni (dále

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Stipendijní řád HAMU

Stipendijní řád HAMU Stipendijní řád HAMU Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Stipendijní řád HAMU se řídí ustanoveními zákona č. 111/ 1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dále

Více

Část I. Všeobecná ustanovení 4

Část I. Všeobecná ustanovení 4 Obsah Část I. Všeobecná ustanovení 4 Článek 1 Fakulta 4 Článek 2 Práva fakulty 4 Článek 3 Struktura fakulty 4 Článek 4 Akademická práva a svobody 4 Článek 5 Vnitřní normy 5 Část II. Činnost fakulty 5 Článek

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY STAVEBNÍ č. 4/2012 Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od 1.1. 2016 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů,

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta filozofická Směrnice č. 5/2017 Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu Věc:

UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta filozofická Směrnice č. 5/2017 Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu Věc: UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta filozofická Směrnice č. 5/2017 Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu Věc: v doktorských studijních programech na Fakultě filozofické Univerzity Pardubice

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-02/2017 Zápis z řádného zasedání ze dne 21. 2. 2017 ve 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Hojka,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU. ze dne 26. ledna 2018

Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU. ze dne 26. ledna 2018 Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU ze dne 26. ledna 2018 Přítomni (9): doc. Mgr. Hana Halberstadt; doc. PhDr. Květoslava Horáčková, Ph.D.; MgA. Jonáš Konývka; prof. PhDr. Silva Macková; prof. MgA.

Více

STATUT FAKULTY AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

STATUT FAKULTY AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT FAKULTY AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Akademický senát Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů schválil podle ustanovení 27,

Více

STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE

STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE 21.11.2018 1 STATUT A PRAVIDLA Interní grantové agentury TF ČZU vpraze ze dne xx.11.2018 Poslání

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více