MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE"

Transkript

1 Odbor správy majetku V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří Hořánek, 2. místostarosta Návrh předkládá Návrh zpracoval Ing. Jan Tůma, vedoucí odboru Lenka Sitterová, vedoucí oddělení pozemků

2 a) p. Jiří Habich žádost o pronájem části pozemku parc.č. 1883/2 k.ú. Písek (umístění informační tabule pohřební služby) Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje pronájem části pozemku parc.č. 1883/2 o výměře 1 m 2 k.ú. Písek, za účelem umístění vývěsní tabule pohřební služby, na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 6 měsíců, za nájemné ve výši 600 Kč ročně, pro pana Jiřího Habicha, IČ , sídlem Písek, Jeronýmova 312/6 a pověřuje starostku města podpisem nájemní smlouvy. Vyjádření dotčených orgánů: Vyjádření městského architekta: Souhlasí s umístěním vývěsní tabule pro pohřební službu. Tato vývěsní tabule bude zhotovena obdobně jako tabule sousední (velikost a barevnost). Vyjádření odboru životního prostředí: Bez připomínek. Důvodová zpráva: Pan Jiří Habich žádá o pronájem části pozemku parc.č. 1883/2 o výměře 1 m 2 k.ú. Písek za účelem umístění vývěsní tabule pohřební služby. Jedná se o pozemek před Lesním hřbitovem v Písku, na kterém se již nachází vývěsní tabule Pohřební služby Městských služeb Písek, s.r.o. a pohřební služby Foitová Vrba. Tabule bude v provedení na základě požadavku architekta města. Nájemné za vývěsní desky pohřebních služeb je účtováno ve výši 600 Kč/ks/rok. Záměr pronájmu byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. Pan Jiří Habich nemá dluh vůči Městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli za dodržení podmínky městského architekta (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Na základě předchozích usnesení k umístění vývěsních tabulí pohřebních služeb. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Situace s vyznačením pozemku stránka 2 (celkem 31)

3 stránka 3 (celkem 31)

4 b) Veteran Car Club Praha žádost o užití Kamenného mostu v Písku Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje užití Kamenného mostu v Písku v rozsahu od do hod dne v rámci konání akce 44. ročník Memoriálu Ing. Petra Muchy a za účelem zhotovení profesionálních fotografií vozidel na pozadí nejstaršího mostu v České republice pro Veteran Car Club Praha, IČ , sídlem Praha 7, Argentinská 1140/30 za úplatu ve výši Kč. Souhlas rady města nenahrazuje povolení příslušného správního orgánu ke zvláštnímu užívání dle platných předpisů. Důvodová zpráva: Veteran Car Club Praga žádá o povolení k užití Kamenného mostu v Písku v rámci konání akce 44. ročník Memoriálu Ing. Petra Muchy dne Tento den proběhne v Písku setkání historických vozidel do roku výroby V čase od 14 do 15 hod by mělo proběhnout zhotovení profesionálních fotografií některých zúčastněných vozidel na pozadí nejstaršího mostu v České republice. Cenu pronájmu, která je dle Pravidel v tomto případě stanovena ve výši Kč, akceptují a organizaci focení zajistí vlastní pořadatelskou službou. Za město Písek, jako vlastníka Kamenného mostu, dává dle Pravidel souhlas k jeho užití k reklamním a podobným účelům rada města prostřednictvím odboru SM. Souhlas rady města nenahrazuje povolení příslušného správního orgánu ke zvláštnímu užívání dle platných předpisů. Doporučení zpracovatele: Doporučují vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč. Způsob určení ceny: Na základě Pravidel pro užívání Kamenného mostu. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Pravidla pro užívání Kamenného mostu stránka 4 (celkem 31)

5 Pravidla pro užívání Kamenného mostu 1. Užívání Kamenného mostu k reklamním a podobným účelům je zpoplatněno samostatnou sazbou určenou rozhodnutím RM č. 27/08 ze dne Úplata za užívání Kamenného mostu činí ,- Kč za užití, které nepřesáhne 1 hodinu a trvá pouze 1 kalendářní den. V ostatních případech činí úplata ,- Kč za každý započatý den. K těmto sazbám se připočítává DPH ve výši dle zákona. 3. Za město Písek jako vlastníka Kamenného mostu vydává souhlas k jeho užití k reklamním a podobným účelům rada města. Souhlas rady města jako vlastníka k užívání mostu nenahrazuje povolení příslušného správního orgánu ke zvláštnímu užívání dle platných předpisů. 4. Rada města může úplatu za užití mostu k reklamním a podobným účelům snížit, případně prominout, půjde-li o charitativní akci nebo o propagaci města Písku. c) Žádost o úpravu nájemní smlouvy na pronájem pozemku pod sběrné nádoby Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje uzavření dodatku ke smlouvě o nájmu pozemku pro umístění nádob na směsný komunální odpad dle přílohy, s žadatelem, bytem Strakonice, ve smyslu snížení výměry pronajaté části pozemku parc.č. 2203/4 k.ú. Písek, a to z 5 m 2 na 2 m 2. Rada města pověřuje starostku podpisem dodatku č. 1 k nájemní smlouvě. Důvodová zpráva: Žadatel má uzavřenou smlouvu na pronájem části pozemku parc.č. 2203/4 k.ú. Písek o výměře 5 m 2 za účelem umístění 5 ks nádob na směsný komunální odpad. Od byly popelnice nahrazeny kontejnerem, proto žádá o snížení výměry pronajaté části pozemku a uzavření dodatku k nájemní smlouvě. Výše nájemného byla stanovena usnesením rady města č. 492/12 ze dne a následně doplněna usnesením č. 689/12 ze dne , a to ve výši 380 Kč/m 2 /rok. Doporučení zpracovatele: Doporučuje uzavření dodatku (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Na základě usnesení rady města č. 492/12 ze dne a č. 689/12 ze dne , a to ve výši 380 Kč/m 2 /rok. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). stránka 5 (celkem 31)

6 Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Návrh dodatku č. 1 k nájemní smlouvě D o d a t e k č. 1 ke smlouvě o nájmu pozemku č. 574/2013 ze dne na kterém se dohodli Město Písek, sídlem Velké náměstí 114, Písek zastoupené Mgr. Evou Vanžurovou, starostkou IČ: DIČ: CZ jako pronajímatel na straně jedné a. jako nájemce na straně druhé (dále jen smluvní strany) I. Tímto dodatkem se s účinností od upravuje smlouva o nájmu pozemku. II. Smluvní strany se dohodly nahradit text článku I. smlouvy o nájmu pozemku následujícím textem: Předmět nájmu 1. Město Písek je vlastníkem pozemku, parcely katastru nemovitostí, druh pozemku ostatní plocha, způsob využití ostatní komunikace, parc.č. 2203/4 o celkové výměře 4218 m 2 v k.ú. Písek, který je zapsán na LV č Tento pozemek se nachází před nemovitostí v ulici Rokycanova čp v Písku. 3. Pronajímatel přenechává nájemci část tohoto pozemku o výměře 2 m 2 určenou zákresem, který je nedílnou součástí této smlouvy, aby tento pozemek dočasně užíval k umístění sběrné nádoby na směsný komunální odpad. 4. Nájemce pozemek do dočasného užívání přijímá, přičemž prohlašuje, že je mu stav předmětu nájmu dobře znám. III. stránka 6 (celkem 31)

7 Smluvní strany se dohodly nahradit text článku IV. smlouvy o nájmu pozemku následujícím textem: Nájemné 1. Nájemné za přenechaný pozemek podle článku I. této smlouvy se stanoví dohodou ve výši 380 Kč/m 2 /rok, tj. 760 Kč (slovy sedmsetšedesátkorun českých) ročně. 2. Nájemce uhradí nájemné pro rok 2015 v hotovosti při podpisu této smlouvy, případně převodem na účet pronajímatele u KB Písek číslo účtu /0100, VS , KS 2718 ve lhůtě do 7 dnů od podpisu této smlouvy. 3. Nájemné za další roky (počínaje rokem 2016) bude hrazeno vždy nejpozději k předcházejícího roku, za který nájemné náleží. Smluvní strany souhlasí se zveřejněním tohoto dodatku. IV. Ostatní ustanovení smlouvy o nájmu pozemku zůstávají v platnosti. V. VI. Dodatek ke smlouvě je vyhotoven ve dvou výtiscích, z nichž každý má platnost originálu. Každá smluvní strana obdrží po jednom vyhotovení. V Písku dne... V Písku dne. Mgr. Eva Vanžurová starostka.. Vyvěšeno na úřední desku dne:.. Sejmuto z úřední desky dne: Schváleno v radě města dne: , usn.č. /15 stránka 7 (celkem 31)

8 d) Žádost o prominutí poměrné části nájemného Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje prominutí poměrné části nájemného za pronájem části pozemku parc.č. 321/20 o výměře 2 m 2 ve výši 317 Kč za období až , pro žadatele, bytem Písek. Důvodová zpráva: Žadatel má uzavřenou smlouvu na pronájem části pozemku parc.č. 321/20 k.ú. Písek o výměře 2 m 2 za účelem umístění 2 ks nádob na směsný komunální odpad. V dubnu loňského roku prodal nemovitost, před kterou jsou sběrné nádoby umístěny, ale opomněl podat výpověď z této smlouvy. Výpověď byla podána až , smlouva bude ukončena k datu Za rok 2014 žadatel nájemné uhradil, pro rok 2015, vzhledem k tomu, že již nemá k nemovitosti žádný vztah, žádá o prominutí poměrné části nájemného, která k datu činí částku 317 Kč. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: stránka 8 (celkem 31)

9 e) Žádost o pronájem části pozemku parc.č. 962/24 k.ú. Písek Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje pronájem části pozemku parc.č. 962/24 o výměře 700 m 2 k.ú. Písek, za účelem umístění včelína, na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 6 měsíců, za nájemné ve výši 10 Kč/m 2 /rok, pro žadatele, bytem Písek a pověřuje starostku města podpisem nájemní smlouvy. Vyjádření dotčených orgánů: Vyjádření městského architekta: k umístění včelína bez připomínek, doporučuji jeho dočasné umístění smluvně omezit realizací zmíněné parkové plochy Vyjádření odboru výstavby a ÚP: Z hlediska Územního plánu sídelního útvaru Písek bez připomínek. Dotčený pozemek je součástí stávajících ploch sportu a rekreace, ve kterých lze včelín umístit. Upozorňujeme, že rozpracovaný návrh územního plánu Písek dotčený pozemek zařazuje do plochy zeleně ochranné a izolační, ve které nejsou připuštěny žádné stavby s výjimkou staveb nezbytné dopravní a technické infrastruktury; staveb a zařízení vodního hospodářství, pro snižování nebezpečí ekologických a přírodních katastrof a pro odstraňování jejich důsledků; staveb a zařízení pro myslivost. Vyjádření odboru životního prostředí: Bez připomínek. Důvodová zpráva: Žadatel žádá o pronájem části pozemku parc.č. 962/24 o výměře 700 m 2 k.ú. Písek za účelem umístění včelína. Jedná se o pozemek bývalých zahrádek na Pakšovce, na který měla být zhotovena studie zamýšleného parku v této lokalitě. Pozemek je delší dobu nevyužívaný a neudržovaný. Odbor správy majetku navrhuje nájemné, které je uplatňováno v případě užívání zahrádek, a to ve výši 10 Kč/m 2 /rok. Záměr pronájmu byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. Žadatel nemá dluh vůči Městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Na základě usnesení č. 70/03 ze dne Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Situace s vyznačením pozemku stránka 9 (celkem 31)

10 stránka 10 (celkem 31)

11 stránka 11 (celkem 31)

12 f) Blatenská ryba s.r.o. snížení výměry pronájmu pozemku parc.č. 1134/1 k.ú. Putim Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje snížení výměry pronajatého pozemku parc.č. 1134/1 k.ú. Putim o 0,20 ha, tj. z 35,40 ha na 35,20 ha pro Blatenskou rybu s.r.o., IČ , sídlem Blatná, Na Příkopech 747. Důvodová zpráva: Blatenská ryba s.r.o. má s městem uzavřenou smlouvu na pronájem rybníků, mimo jiné i na rybník Podkostelní, parc.č. 1134/1 k.ú. Putim o celkové výměře 35,40 ha. Břeh rybníka využívali vlastníci sousedních nemovitostí a v roce 2012 s nimi byly na část tohoto pozemku (nejedná se již o vodní plochu, ale o okrajek rybníka) uzavřeny smlouvy o výpůjčce či nájmu. Tyto smlouvy byly za souhlasu Blatenské ryby s.r.o. uzavírány přímo s městem. Z tohoto důvodu předkládáme návrh na snížení výměry u pozemku parc.č. 1134/1 k.ú. Putim o 0,20 ha. Výše nájemného se tato změna nedotkne, Blatenská ryba s.r.o. hradí nájemné na základě dohody Kč bez DPH ročně. Záměr je zveřejněn na úřední desce k připomínkám občanům. V případě, že nepřijdou žádné připomínky, bude na následujícím jednání rady města předložen dodatek k nájemní smlouvě. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: stránka 12 (celkem 31)

13 g) Žádost o pronájem části pozemku parc.č. 1134/1 k.ú. Putim Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje nájem části pozemku parc.č. 1134/1 o výměře 142 m 2 k.ú. Putim (okraj rybníka Podkostelní), na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 1 rok, za účelem užívání jako zahrádka, za nájemné dle usnesení rady města č. 159/12 ze dne ve výši 5 Kč/m 2 /rok, pro žadatelku, bytem Praha 5, za předpokladu, že dojde k uzavření soudního smíru, kdy město Písek vezme žalobu u Okresního soudu v Písku ve věci odstranění neoprávněné stavby a vyklizení pozemku, č.j. 6 C 19/2010 zpět a žádná ze stran sporu nebude požadovat náhradu nákladů soudního řízení. Rada města si vyhrazuje právo schválení konečného znění nájemní smlouvy. Důvodová zpráva: Žadatelka opakovaně žádá o pronájem části pozemku parc.č. 1134/1 o výměře 142 m 2 k.ú. Putim. Jedná se o břeh rybníka Podkostelní. Pozemek je využíván k chovu drobného domácího zvířectva a k ukládání dřeva na topení a sena pro hospodářství. Dříve povolená drobná stavba není pevně spojena se zemí, je dřevěná a dle sdělení paní Dohnalové nebude obnovena. V roce 2012 byly na část pozemku parc.č. 1134/1 uzavřeny smlouvy o výpůjčce či nájmu s vlastníky sousedních nemovitostí, kteří břeh rybníka využívali. Pozemek má v nájmu Blatenská ryba s.r.o. a vzhledem k tomu, že se již nejedná o vodní plochu, smlouvy byly za souhlasu Blatenské ryby s.r.o. uzavírány přímo s městem. Rada města v souvislosti se žádostí o odprodej pozemku parc.č. 1134/16 k.ú. Putim přijala dne následující U s n e s e n í č. 347/12 Rada města po projednání 1. nedoporučuje zastupitelstvu města souhlasit se záměrem prodeje pozemku parc. č. 1134/16 k. ú. Putim o výměře 106 m 2 paní, trvale bytem, Praha souhlasí s pronájmem části pozemku parc.č. 1134/1 k.ú. Putim o výměře cca 100m2 paní, trvale bytem, Praha 5 za těchto podmínek: - vyklizení části pozemku parc.č. 1134/1 k.ú. Putim, kterou žadatelka nyní užívá - současného pronájmu pozemku parc.č. 1134/16 k.ú. Putim, pokud jej Zastupitelstvo města Radě města doporučí. - část pozemku parc.č. 1134/1, která by byla pronajímána bude oddělena tak, aby zůstal min. 1 m široký průchod kolem vodní hladiny rybníka. - v nájemní smlouvě bude uvedeno, že nájemce si je vědom možnosti zaplavení pronajímaného pozemku a nebude požadovat na pronajímateli úhradu případné škody na movitých i nemovitých věcech na pronajímaném pozemku umístěných. Následně přijalo zastupitelstvo města na svém jednání dne následující U s n e s e n í č. 174/12 Zastupitelstvo města nesouhlasí se záměrem prodeje pozemku parc. č. 1134/16 k. ú. Putim o výměře 106 m 2 paní., trvale bytem.., Praha 5 a doporučuje radě města pozemek parc.č. 1134/16 k.ú. Písek paní pronajmout za předpokladu úplného vyklizení (včetně odstranění staveb) části pozemku parc.č. 1134/1 k.ú Putim, který žadatelka užívá. Žadatelka žádala o pronájem pozemku radu města dne a bylo přijato následující U s n e s e n í č. 474/14 Rada města Písku po projednání neschvaluje pronájem části pozemku parc.č. 1134/1 o výměře 142 m2 k.ú. Putim (okraj rybníka Podkostelní), na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 1 rok, za účelem užívání jako zahrádka, za nájemné ve výši 5 Kč/m 2 /rok, pro paní, bytem Praha 5,... Poslední žádost žadatelky byla projednávána radou města dne a bylo přijato stránka 13 (celkem 31)

14 U s n e s e ní č. 7/15 Rada města Písku po projednání neschvaluje nájem části pozemku parc.č. 1134/1 o výměře 142 m 2 k.ú. Putim (okraj rybníka Podkostelní), na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 1 rok, za účelem užívání jako zahrádka, za nájemné dle usnesení rady města č. 159/12 ze dne ve výši 5 Kč/m 2 /rok, pro paní, bytem Praha 5,. K posledně projednávanému materiálu se vyjádřilo i právní oddělení: Okresní soud v Písku rozhodl rozsudkem ve věci 6 C 499/2009 dne a určil, že výlučným vlastníkem pozemku č. 1134/16 o výměře 106 m2 v k.ú. Putim, který vznikl oddělením od parcely č. 1134/1, též v k.ú. Písek, je žadatelka, bytem Praha 5. Rozsudek soudu prvního stupně potvrdil Krajský soud v Českých Budějovicích (7 Co 1779/2013) dne Dovolání, které bylo v předmětné věci podáno, Nejvyšší soud České republiky (22 Cdo 3332/2014) dne odmítl. Dne byla podána žaloba (žalobce město Písek, žalovaná.) na odstranění neoprávněné stavby a vyklizení pozemku žalobce parc. č. 1134/1 v katastrálním území Putim, obec Putim, okres Písek, která byla dne částečně vzata zpět a změněna, a to s ohledem na výsledek soudního sporu uvedeného v předchozím odstavci. Dne proběhlo místní šetření na předmětném pozemku a další jednání u Okresního soudu v Písku je nařízeno na Otec žadatelky, přislíbil na jednání, které se uskutečnilo na odboru správy majetku, že jsou ochotni přistoupit na smír v případě soudního sporu, pokud jim pozemek bude pronajat za stejných podmínek jako ostatním. Zároveň požaduje uhrazení finančních nákladů probíhající soudního sporu, např. kompenzaci výpůjčkou pozemku. Záměr pronájmu byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. Žadatelka nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli za podmínky, že skutečně dojde ke smíru v případě vedeného soudního sporu (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Na základě usnesení č. 159/12 ze dne výše nájemného dle Cenového výměru MF č. 01/2012. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Fotodokumentace Situace s vyznačením pozemku stránka 14 (celkem 31)

15 Foto z místního šetření v červenci 2014 stránka 15 (celkem 31)

16 stránka 16 (celkem 31)

17 h) KTLC s.r.o. - žádost o pronájem části pozemku parc.č. 1 k.ú. Písek (předzahrádka v Palackého sadech před barem Green Pub) Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje pronájem části pozemku parc.č. 1 o výměře 23 m 2 k.ú. Písek, za účelem umístění předzahrádky před barem Green Pub v Palackého sadech čp. 168 v Písku, na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce, s nájemným ve výši 150 Kč/m 2 /rok, pro společnost KTLC s.r.o., IČ , sídlem Písek, U Hřebčince 2606, za podmínek stanovených pro umístění předzahrádky. Rada města pověřuje starostku k podpisu nájemní smlouvy. Vyjádření dotčených orgánů: Vyjádření živnostenského úřadu: ŽÚ nemá ve smyslu Tržního řádu připomínky Vyjádření odboru dopravy: z dopravního hlediska bez připomínek Vyjádření městského architekta: souhlasím s umístěním předzahrádky s podmínkou umístění přímo na zpevněnou kamennou plochu pěší komunikace Vyjádření odboru výstavby a ÚP: z hlediska Územního plánu sídelního útvaru Písek bez připomínek Vyjádření Městských služeb s.r.o.: souhlasí, žadatel bude v prostoru předzahrádky a její bezprostřední blízkosti udržovat pořádek (úklid) Důvodová zpráva: Společnost KTLC s.r.o., zastoupená jednatelem panem Petrem Krejčím, žádá o pronájem části pozemku parc.č. 1 o výměře 23 m 2 k.ú. Písek pro umístění předzahrádky před barem Green Pub před domem čp. 168 v Palackého sadech v Písku. Ráz předzahrádky zůstane zachován stejný, jako tomu bylo u předchozího nájemce, pouze nebude využito umístění na dřevěné podestě, ale přímo na dlažbě. Nájemné za pronájem městského pozemku pro umístění předzahrádky v této lokalitě činí 150 Kč/m 2 /rok dle Pravidel pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku. Doba pronájmu byla pro všechny předzahrádky stanovena usnesením RM dne na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce. Zakreslení předzahrádky bude přílohou nájemní smlouvy. Záměr pronájmu byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. Společnost KTLC s.r.o. nemá dluh vůči Městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Na základě usnesení č. 493/11 ze dne U s n e s e n í č. 493/11 Rada města Písku po projednání souhlasí se změnou ceníku pro výpočet nájemného za pronájem městských pozemků pro umístění předzahrádky, který je přílohou Pravidel pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku, ve smyslu zrušení ročního poplatku za umístění předzahrádky a s navýšením nájemného za 1 m 2 dle varianty II., tj. za cenu v rozmezí od 100,- do 200,- Kč/m 2 /rok dle umístění předzahrádky, s účinností od stránka 17 (celkem 31)

18 Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m) Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Situace s vyznačením pozemku stránka 18 (celkem 31)

19 i) Mgr. Eliška Dovoleová - žádost o pronájem části pozemku parc.č. 116/13 k.ú. Písek (předzahrádka před vinotékou v Žižkově ulici) Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje pronájem části pozemku parc.č. 116/13 o výměře 3 m 2 k.ú. Písek, za účelem umístění předzahrádky před vinotékou Galerie na Žižkově třídě čp. 246 v Písku, na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce, s nájemným ve výši 150 Kč/m 2 /rok, pro paní Mgr. Elišku Dovoleovou, IČ , sídlem Písek, Žižkova třída 246, za podmínek stanovených pro umístění předzahrádky. Rada města pověřuje starostku k podpisu nájemní smlouvy. Vyjádření dotčených orgánů: Vyjádření živnostenského úřadu: ŽÚ nemá ve smyslu Tržního řádu připomínky Vyjádření odboru dopravy: z dopravního hlediska bez připomínek Vyjádření městského architekta: souhlasím s umístěním předzahrádky s podmínkou umístění mobiliáře u uliční fasády domu a důsledného dodržení 2m šíře pěší komunikace Vyjádření odboru výstavby a ÚP: z hlediska Územního plánu sídelního útvaru Písek bez připomínek Vyjádření Městských služeb s.r.o.: souhlasí, žadatel bude v prostoru předzahrádky a její bezprostřední blízkosti udržovat pořádek (úklid) Důvodová zpráva: Paní Mgr. Eliška Dovoleová žádá o pronájem části pozemku parc.č. 116/13 o výměře 3 m 2 k.ú. Písek pro umístění předzahrádky před vinotékou Galerie před domem čp. 246 na Žižkově třídě v Písku. V rámci předzahrádky budou umístěny dva stolky, židle a reklamní A. Mobiliář předzahrádky bude umístěn na dlažbě. Nájemné za pronájem městského pozemku pro umístění předzahrádky v této lokalitě činí 150 Kč/m 2 /rok dle Pravidel pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku. Doba pronájmu byla pro všechny předzahrádky stanovena usnesením RM dne na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce. Zakreslení předzahrádky bude přílohou nájemní smlouvy. Záměr pronájmu byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. Paní Mgr. Eliška Dovoleová nemá dluh vůči Městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Na základě usnesení č. 493/11 ze dne U s n e s e n í č. 493/11 Rada města Písku po projednání souhlasí se změnou ceníku pro výpočet nájemného za pronájem městských pozemků pro umístění předzahrádky, který je přílohou Pravidel pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku, ve smyslu zrušení ročního poplatku za umístění předzahrádky a s navýšením nájemného za 1 m 2 dle varianty II., tj. za cenu v rozmezí od 100,- do 200,- Kč/m 2 /rok dle umístění předzahrádky, s účinností od stránka 19 (celkem 31)

20 Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m) Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Situace s vyznačením pozemku stránka 20 (celkem 31)

21 stránka 21 (celkem 31)

22 j) Smlouva o nájmu části pozemku parc.č. 951/36 k.ú. Písek (umístění velkoplošné reklamy) Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje uzavření smlouvy na pronájem části pozemku parc.č. 951/36 o výměře 9 m 2 k.ú. Písek, za účelem umístění reklamy v podobě velkoplošné LED obrazovky, na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 6 měsíců, pro žadatele, bytem Tábor, dle přílohy. Rada města pověřuje starostku města podpisem smlouvy o nájmu pozemku. Důvodová zpráva: Rada města na svém jednání dne přijala následující U s n e s e n í č. 164/15 Rada města Písku po projednání schvaluje pronájem části pozemku parc.č. 951/36 o výměře 9 m 2 v k.ú. Písek, za účelem umístění reklamy v podobě velkoplošné LED obrazovky o rozměrech 5,12 x 3,07 m, na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 6 měsíců, s nájemným ve výši Kč ročně, pro pana., bytem Tábor,. za podmínky, že provozovatel reklamního zařízení bude provádět údržbu okolí stavby na vlastní náklady a že ve smlouvě bude zakotvena podmínka pravidelného vysílání krátké smyčky informací města Písek. Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy o nájmu pozemku. Návrh smlouvy byl zaslán k připomínkám žadateli, který požaduje ve smlouvě doplnění čl. V o souhlas s podnájmem pozemku společnosti LED MULTIMEDIA s.r.o., IČ , sídlem Praha 4, Pyšelská 2327/2. Návrh smlouvy je přílohou materiálu. Doporučení zpracovatele: Doporučuje uzavření nájemní smlouvy (usnesení a) Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m) Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Návrh smlouvy o nájmu pozemku stránka 22 (celkem 31)

23 Město Písek, Velké náměstí 114, Písek, IČ zastoupené starostkou paní Mgr. Evou Vanžurovou, (dále také jako pronajímatel) a. (dále také jako nájemce) uzavírají tuto s m l o u v u o n á j m u p o z e m k u : I. Město Písek je vlastníkem pozemku, parcely katastru nemovitostí, druh pozemku ostatní plocha, využití pozemku jiná plocha, parc.č. 951/36 o celkové výměře 652 m 2 v k.ú. Písek. Pozemek je zapsán v katastru nemovitostí vedeném Katastrálním úřadem pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Písek na LV č. 1. II. Pronajímatel přenechává část pozemku uvedeného v článku I. této smlouvy o celkové výměře 9 m 2, aby tuto část pozemku dočasně užíval. Část pozemku o výměře 9 m 2 (dále jen vymezený pozemek ) je zakreslena na situaci, která je nedílnou součástí této smlouvy. Nájemce vymezený pozemek do dočasného užívání přijímá, přičemž prohlašuje, že je mu stav pozemku znám a vymezený pozemek je ve stavu způsobilém smluvenému užívání. III. Smluvní strany se dohodly, že užívání vymezeného pozemku na základě této smlouvy se stanoví s účinností ode dne podpisu smlouvy o nájmu pozemku oběma smluvními stranami na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 6 měsíců. IV. Nájemce je oprávněn užívat vymezený pozemek pouze za účelem umístění reklamy v podobě velkoplošné LED obrazovky o rozměrech 5,12 x 3,07 m za podmínky, že bude provádět údržbu okolí stavby na vlastní náklady (sečení veřejné zeleně v místě stavby). Zároveň se nájemce zavazuje k pravidelnému vysílání krátké smyčky informací města Písek dle konkrétního požadavku pronajímatele, resp. kanceláře úřadu, tiskové mluvčí. Nájemce se zavazuje zajistit i v době své nepřítomnosti stav vymezeného pozemku tak, aby byly dodrženy zásady ochrany životního prostředí. Změny na vymezeném pozemku je oprávněn provádět jen se souhlasem pronajímatele, a to na vlastní náklady, pokud v konkrétním případě nedojde k jiné dohodě. Nájemce není oprávněn požadovat úhradu nákladů vynaložených na provedení změn po skončení nájmu vymezeného pozemku. Pronajímatel je oprávněn provést kdykoli kontrolu řádného způsobu užívání vymezeného pozemku. V. stránka 23 (celkem 31)

24 Nájemce není oprávněn k tomu, aby dal vymezený pozemek do podnájmu třetí osobě s výjimkou společnosti LED MULTIMEDIA s.r.o., IČ: , se sídlem Pyšelská 2327/2, Chodov, Praha 4, které je nájemce výslovně oprávněn předmět nájmu podnajmout. V případě zřízení podnájmu ve prospěch společnosti LED MULTIMEDIA s.r.o. bude v takovém případě provozovatelem LED panelu společnost LED MULTIMEDIA s.r.o., s čímž pronajímatel vyslovuje souhlas. VI. Nájemné bylo smluvními stranami sjednáno ve výši Kč ročně + zákonem stanovená sazba DPH. Nájemné bude hrazeno na účet pronajímatele vedený u KB Písek, č.ú /0100, VS , KS 2718, 1x ročně na základě vystaveného daňového dokladu. Splatnost faktury je 14 dní ode dne vystavení daňového dokladu, den uskutečnění zdanitelného plnění k kalendářního roku. DUZP v roce 2015 je k datu podpisu smlouvy o nájmu pozemku oběma smluvními stranami. VII. Smluvní strany nesjednaly žádný jiný důvod k odstoupení od smlouvy, než jsou důvody uvedené v občanském zákoníku. Smluvní strany se dohodly, že vymezený pozemek je nutno předat po skončení užívání ve stavu odpovídajícím způsobu užívání. Tato smlouva je sepsána ve dvou vyhotoveních, z nichž každá strana obdrží po jednom výtisku. Tuto smlouvu o nájmu pozemku lze měnit pouze písemnými vzestupně číslovanými dodatky. Smluvní strany prohlašují, že tato smlouva je projevem jejich vážné a svobodné vůle prosté omylu a tísně, na důkaz čehož připojují své podpisy. Smluvní strany souhlasí se zveřejněním této smlouvy. V Písku dne... V.. dne... pronajímatel nájemce Mgr. Eva Vanžurová starostka.l Vyvěšeno na úřední desku dne: Sejmuto z úřední desky dne: Schváleno v radě města dne: , usn.č. 164/ , usn.č. /15 stránka 24 (celkem 31)

25 k) ŘSD ČR - výpůjčka částí pozemků parc. č. 2704/97, 2704/105 a 2704/1 vše k. ú. Písek pro město Písek cyklostezka Jih, Hřebčinec Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje výpůjčku částí pozemků parc. č. 2704/97 o výměře cca 3 m 2, parc. č. 2704/105 o výměře cca 6 m 2 a parc. č. 2704/1 o výměře cca 5 m 2 vše k. ú. Písek od Ředitelství silnic a dálnic ČR, Na Pankráci 546/56, Praha 4, dotčené stavbou: Komunikace pro pěší a cyklisty, U Hřebčince, Písek. Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy dle přílohy. Důvodová zpráva: Město Písek plánuje výstavbu cyklostezky ze sídliště Jih k Zemskému hřebčinci. Stavbou budou mimo jiné dotčeny i pozemky ve vlastnictví Ředitelství silnic a dálnic ČR parc. č. 2704/97 o výměře cca 3 m 2, parc. č. 2704/105 o výměře cca 6 m 2 a parc. č. 2704/1 o výměře cca 4 m 2 vše k. ú. Písek. Stavba je navržena jako zpevněná účelová komunikace s živičným krytem bez krajnic s šířkou 2,5 3m, u okružní křižovatky jsou hrany tvořeny obrubníky. Předpokládaná doba výstavby je v r V katastru nemovitostí je pozemek parc. č. 2704/1 o výměře m 2 veden jako ostatní plocha silnice, pozemek parc. č. 2704/97 o výměře 257 m 2 veden jako ostatní plocha zeleň a pozemek parc. č. 2704/105 o výměře 63 m 2 veden jako ostatní plocha - silnice. Pro stavební povolení bude uzavřena smlouva o výpůjčce, po stavbě bude provedeno majetkoprávní vypořádání formou výkupu za cenu dle znaleckého posudku. Návrh smlouvy o výpůjčce vypracovalo ŘSD ČR, odbor SM předkládá ke schválení (viz. příloha č. 1). Návrh smlouvy byl zkontrolován a odsouhlasen kanceláří úřadu městského úřadu Písek. Vyjádření dotčených orgánů: Doporučení zpracovatele: Doporučují schválit výpůjčku částí pozemků (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 102, odst. 2, písm. m), zákon č. 89/2012 Sb., nový občanský zákoník Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: č. 1 - návrh smlouvy o výpůjčce č. 2 - celková situace č. 3 - zákres dotčených pozemků č. 4 - tabulka záborů stránka 25 (celkem 31)

26 Příloha č. 1 návrh smlouvy o výpůjčce NÁVRH SMLOUVY PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA DNE Ředitelství silnic a dálnic ČR, státní příspěvková organizace, se sídlem: Na Pankráci 546/56, Praha 4 - Nusle zastoupena: ing. Vladimírou Hruškovou, ředitelkou Správy České Budějovice se sídlem Lidická 49/110, České Budějovice IČ: DIČ: CZ bankovní spojení: Komerční banka, a.s. číslo účtu: /0100 jako Půjčitel na straně jedné a Město Písek se sídlem: Velké náměstí 114/3, Písek zastoupena: Mgr. Evou Vanžurovou, starostkou města IČ: DIČ: CZ Bankovní spojení: Komerční banka a.s., pobočka Písek číslo účtu: /0100 jako Vypůjčitel" na straně druhé uzavírají ve smyslu ustanovení 2193 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a v souladu s ustanovením zák. č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů a po bedlivém zvážení všech ustanovení obsažených v této smlouvě, tuto: SMLOUVU O VÝPŮJČCE č. 29/DS/SV AKCE (stavba): Komunikace pro pěší a cyklisty, U Hřebčince, Písek I. Vlastnické vztahy a účel výpůjčky 1. Půjčiteli na základě Zřizovací listiny vydané MDS ČR pod. č.j /1996-KM ze dne 4. prosince 1996, ve znění pozdějších dodatků přísluší ve smyslu ust. 9 zák. č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů, hospodařit s pozemky p.č. 2704/97, p.č. 2704/105 a p.č. 2704/1 k.ú. Písek, obci Písek, zapsaných v katastru nemovitostí vedeným u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Písek, LV 3594, na kterých je umístěna stavba silnice I/ Vypůjčitel je v rámci stavby Komunikace pro pěší a cyklisty, U Hřebčince, Písek budoucím vlastníkem cyklostezky (dále jen stavba), kterou hodlá umístit na pozemky Půjčitele specifikované v odst. 1, v rozsahu dle projektové dokumentace zpracované projektovou firmou VERA ICONICA, Ing. Petr Kaplan, se sídlem B. Smetany 34, České Budějovice, viz situace, která tvoří přílohu č. 1 této smlouvy. II. Doba trvání výpůjčky 1. Půjčitel přenechává Vypůjčiteli předmět výpůjčky do užívání na dobu určitou - od podpisu smlouvy po dobu výstavby předmětné akce do doby, kdy kolaudační souhlas k předmětné stavbě nabyde právních účinků, nejdéle však do III. Výše a způsob úhrady za výpůjčku stránka 26 (celkem 31)

27 1. Půjčitel přenechává vypůjčiteli předmět výpůjčky b e z ú p l a t n ě. IV. Závazky smluvních partnerů 1. Vypůjčitel je povinen předmět výpůjčky užívat jen pro účel, který je sjednán v této smlouvě. 2. Vypůjčitel je povinen se o předmět výpůjčky starat s péčí řádného hospodáře: Počínat si při užívání předmětu výpůjčky tak, aby nedocházelo k jeho poškozování, zničení nebo ztrátě. Provádět běžnou údržbu předmětu výpůjčky; jiné opravy a úpravy jen po předchozím písemném souhlasu Půjčitele. Realizovat a zabezpečovat důsledné dodržování norem na úseku protipožární a ekologické ochrany, bezpečnosti práce v souladu se standardy ŘSD ČR Bezpečnost prací : Zabezpečovat úklid a čistotu předmětu výpůjčky, sekání trávy apod., včetně odvozu a likvidace veškerého odpadu apod. Vypůjčitel se zavazuje provádět veškerou výše uvedenou péči odborně a výhradně na vlastní náklady a nebude požadovat po Půjčiteli žádné kompenzace ani se náhrady nebude dožadovat u soudu. 3. Vypůjčitel není oprávněn přenechat stavbu bez souhlasu Půjčitele do užívání třetí osobě. 4. Dojde-li ke změně vlastnictví předmětu výpůjčky, vstupuje nabyvatel do právního postavení Půjčitele. Půjčitel je povinen práva a povinnosti vyplývající z této smlouvy převést na nabyvatele. O tomto kroku je Půjčitel povinen informovat Vypůjčitele v předstihu 30 (slovy třiceti) dnů před zcizením. 5. Dojde-li ke změně vlastnictví stavby specifikované v čl. I. odst. 2. této smlouvy, je Vypůjčitel oprávněn práva a povinnosti vyplývající z této smlouvy převést na nabyvatele pouze s výslovným písemným souhlasem Půjčitele. O písemný souhlas Půjčitele je Vypůjčitel povinen požádat Půjčitele nejméně v předstihu 30 (slovy třiceti) dnů před zcizením. Nebude-li písemný souhlas Půjčitele udělen, smlouva o výpůjčce zaniká ke dni zcizení stavby/díla. Pro takový případ je Výpůčitel povinen stavbu z předmětu výpůjčky vyklidit ke dni zcizení. Pokud tak neučiní, vzniká Půjčiteli právo na zaplacení smluvní pokuty a následný postup dle odstavce 7. tohoto článku smlouvy. Vypůjčitel se zavazuje takto stanovenou smluvní pokutu uhradit na základě faktury Půjčitele se splatností do 30 (slovy třiceti) dnů od jejího doručení. 6. Vypůjčitel je povinen předmět výpůjčky vrátit nejpozději do konce stanovené doby vypůjčení v řádném stavu a na základě předávacího protokolu. 7. V případě, že po skončení výpůjčky Vypůjčitel nemovitou věc uvedenou v čl. I odst. 1 nevyklidí a protokolárně nepředá, pak je povinen uhradit Půjčiteli smluvní pokutu ve výši Kč (slovy jedentisícpětset korun českých) za každý, i započatý den prodlení s plněním této povinnosti na základě faktury vystavené Půjčitelem. Uplatněním nároku na smluvní pokutu není dotčen nárok na náhradu škody v plné výši. V takovém případě bude Půjčitelem vyzván k vyklizení ve lhůtě do 5 (slovy pěti) pracovních dnů. Pokud v této lhůtě předmět výpůjčky nevyklidí je oprávněn předmět výpůjčky vyklidit Půjčitel, a to na náklady Vypůjčitele. Vypůjčitel se zavazuje náklady Půjčitele vzniklé v této souvislosti uhradit na základě faktury vystavené Půjčitelem a to ve lhůtě 30 (slovy třiceti) dnů od doručení faktury Vypůjčiteli. 8. Vypůjčitel se zavazuje předmětný pozemek, který bude trvale dotčen stavbou, uvedenou v čl. II. této smlouvy, majetkoprávně vypořádat. 9. Po dokončení stavby Komunikace pro pěší a cyklisty, U Hřebčince, Písek nechá investor stavbu cyklostezky geometricky zaměřit a vyhotovit geometrický plán pro oddělení pozemku - hranice stavby a pozemku pod touto stavbou budou přesně určeny samostatným zápisem. Součástí tohoto zápisu bude přehledná situace se zákresem hranic odsouhlasená zástupcem ŘSD ČR, správy Č. Budějovice. Vypůjčitel se zavazuje, že nejpozději do 3 (slovy tří) měsíců od data podpisu předávacího protokolu, případně od data vydání kolaudačního souhlasu stavby, podá na stránka 27 (celkem 31)

28 ŘSD ČR žádost o případné majetkové vypořádání pozemků včetně předložení oddělovacího GP skutečného zaměření pozemků pod dokončenou stavbou cyklostezky. Případné majetkové vypořádání bude úplatné, a to dle znaleckého posudku, ve kterém bude uvedena cena zjištěná dle platných cenových předpisů a cena v místě a čase obvyklá. Prodej bude uskutečněn za cenu vyšší. Veškeré náklady spojené s vyhotovením GP, znaleckého posudku a s vkladem vlastnického práva do katastru nemovitostí hradí Vypůjčitel (město Písek). V případě nepodání žádosti o majetkové vypořádání ve výše stanoveném termínu bude ode dne následujícího po jeho vypršení ze strany Půjčitele uplatněna vůči Vypůjčiteli smluvní pokuta ve výši 100 Kč (slovy sto korun) za každý i započatý den prodlení. Vypůjčitel se zavazuje takto vypočtenou smluvní pokutu uhradit, a to na základě faktury vystavené Půjčitelem. V. Ukončení výpůjčky 1. Uplynutím doby, na kterou byla výpůjčka sjednána (viz. čl. II odst.1). 2. Odstoupením od smlouvy. Právní účinky odstoupení nastávají dnem jeho prokazatelného doručení druhé straně. V takovém případě je povinen Vypůjčitel vyklidit předmět výpůjčky do 5 (slovy pěti) pracovních dnů. Pokud tak neučiní, postupuje se v plném rozsahu dle článku IV. odst. 7 této smlouvy. 3. Půjčitel má právo odstoupit od smlouvy, užívá-li vypůjčitel sjednaný předmět výpůjčky v rozporu s účelem, pro který byla výpůjčka sjednána, nebo neplní řádně a včas své povinnosti, nebo pokud přestanou být plněny podmínky vyplývající z ustanovení 27 zákona č. 219/2000 Sb. o majetku ČR. Právní účinky odstoupení nastávají dnem jeho prokazatelného doručení Vypůjčiteli. 4. Výpovědí jednou ze smluvních stran i bez uvedení důvodu s 3 (slovy tří) měsíční výpovědní lhůtou, která začíná běžet od prvního dne následujícího měsíce od doručení výpovědi. 5. Smluvní strany sjednávají pro případ pochybností s doručením institut fikce doručení pátý den od prokazatelného podání poštovní přepravě. VI. Závěrečná ustanovení 1. Podmínky sjednané v této smlouvě lze změnit jen písemnou dohodou obou smluvních stran. 2. Tato smlouva je vyhotovena ve čtyřech vyhotoveních, z nichž dvě vyhotovení obdrží Vypůjčitel a dvě vyhotovení obdrží Půjčitel. 3. Smlouva nabývá účinnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami. 4. Tato smlouva byla schválena Radou města Písek dne , usnesení č Účastníci této smlouvy prohlašují, že tato smlouva je jejich shodnou, souhlasnou a svobodnou vůlí a že nebyla uzavřena v tísni nebo za jiných nepříznivých podmínek a na důkaz toho připojují vlastnoruční podpisy. 6. Obě smluvní strany souhlasí se zveřejněním této smlouvy na webu města v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, oba ve znění pozdějších předpisů. V. dne: V.. dne:.... Půjčitel Ing. Vladimíra Hrušková Ředitelka Správy České Budějovice.. Vypůjčitel Mgr. Eva Vanžurová starostka stránka 28 (celkem 31)

29 Příloha č. 2 celková situace stránka 29 (celkem 31)

30 Příloha č. 3 zákres dotčených pozemků Příloha č. 4 tabulka záboru pozemků stránka 30 (celkem 31)

31 stránka 31 (celkem 31)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 28.04.2016.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 07.01.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.1.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Věcná břemena NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Ing. Mgr. Jiří Hořánek 2. místostarosta

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 05.12.2018.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 20.12.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 17.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 16.02.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 02.03.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výkupy majetku do vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing.

Více

íkoki. 00 $ října 117, Ostrava JUDr. Eva Kafková, ředitelka krajského úřadu 28. říjen 117, Ostrava CZ

íkoki. 00 $ října 117, Ostrava JUDr. Eva Kafková, ředitelka krajského úřadu 28. říjen 117, Ostrava CZ íkoki. 00 $60 OV-356-07-56-FZ Se sídlem Zastoupeno Kontaktní adresa Oprávněná k jednání IČ DIČ Bankovní spojení Číslo účtu Nezapsáno v obchodním rejstříku Ředitelství silnic a dálnic ČR Na Pankráci 546/56,

Více

DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 03.12.2012 DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 06.12.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Konečné schválení smlouvy NÁVRH USNESENÍ Dle

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 15.06.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.06.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 4.1.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.1.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Věcná břemena NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Ing. Mgr. Jiří Hořánek 2. místostarosta Návrh

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 07.05.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 16.05.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Návrh předkládá

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 89

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 89 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 89 DNE: 3.5.2018 JEDNACÍ ČÍSLO: 1548/2018/ORÚP NÁZEV: Smlouva s Ředitelstvím silnic a dálnic - křižovatka Neumannova x Novoměstská ANOTACE: K povolení úprav křižovatky Neumannova

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. č (114-2/1715/18)

NÁJEMNÍ SMLOUVA. č (114-2/1715/18) NÁJEMNÍ SMLOUVA č. 2018000064 (114-2/1715/18) kterou uzavřely Pronajímatel: statutární město Českc Budějovice se sídlem: nám. Přemysla Otakara II. 1/1, 370 92 České Budějovice za které jedná: Ing. Jiří

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 710 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 710 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 710 ze dne 17.10.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 3961/6 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 3961/6 v

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 61 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 61 ze dne č.j.: 64/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 61 ze dne 03.02.2016 Pronájem části pozemku parc. č. 2639/126 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 27 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 27 ze dne č.j.: 29/2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 27 ze dne 17.01.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 2814/1 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012

Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012 Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012 Níže uvedeného dne, měsice a roku uzavřeli: "; \ J IČ: Rvskvv:i.':, se sídlem Boskcvi e, Masarykovo nám. 4/2 680 18 Boskovice,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 06.03.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 06.03.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Věcná břemena NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu JUDr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 27.03.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.04.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh Smlouvy o úhradě hodnoty ekologické újmy mezi Městem Písek

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

Nájemní smlouva. uzavřená ve smyslu ust. 663 a násl. občanského zákoníku dále uvedeného dne, měsíce a roku,mezi: takto: I. Předmět a účel nájmu

Nájemní smlouva. uzavřená ve smyslu ust. 663 a násl. občanského zákoníku dále uvedeného dne, měsíce a roku,mezi: takto: I. Předmět a účel nájmu Nájemní smlouva uzavřená ve smyslu ust. 663 a násl. občanského zákoníku dále uvedeného dne, měsíce a roku,mezi: Obec Libhošť (IČ:72086718 Podíl:1/1) Libhošť č.p. 1 Libhošť, 742 57 jako pronajímatel na

Více

Uzavření dodatků ke smlouvám o uzavření budoucích kupních smluv (budoucí prodeje částí pozemku u plánované autobusové zastávky na Trnci)

Uzavření dodatků ke smlouvám o uzavření budoucích kupních smluv (budoucí prodeje částí pozemku u plánované autobusové zastávky na Trnci) Materiál číslo: 9 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 06.01.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.01.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 996 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 996 ze dne č.j.: 1064/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 996 ze dne 14.12.2015 Pronájem části pozemku parc. č. 2799/9 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-037-010-15 ze dne 5.10.2015 Revokace části usnesení rady č. R-026-001-15 ze dne 29.06.2015 a smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4079/1 v k. ú.

Více

L I B E R E C. Návrh usnesení. 8. zasedání zastupitelstva města dne: 25.9.2014 Bod pořadu jednání:

L I B E R E C. Návrh usnesení. 8. zasedání zastupitelstva města dne: 25.9.2014 Bod pořadu jednání: S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 25.9.2014 Bod pořadu jednání: Věc: Bezpečný přechod Liberec - Sokolská - smlouva o zřízení věcného břemene - pozemkové

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 385/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 357 ze dne 12.06.2017 Pronájem části pozemku parc. č. 3652 v k.ú. Vinohrady a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-023-029-15 ze dne 8.6.2015 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 712/1 v k. ú. Komořany při ulici Krupná Rada městské části 1. s c h v a l u j e

Více

PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY

PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY holešovského zámku Článek 1 Úvodní informace Tento dokument upravuje závazná pravidla pro uzavírání nájemních

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 05.02.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 13.02.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

Zásady pro pronajímání zahrádek v Sadu bojovníků za svobodu

Zásady pro pronajímání zahrádek v Sadu bojovníků za svobodu nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškroun, www.mesto-lanskroun.cz Kancelář starosty a tajemníka Čj.: MULA 29994/2012 Počet listů dokumentu: 8 Počet listů příloh: 4 Spisový znak: 53 2 Zásady pro pronajímání

Více

Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor

Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor uzavřená podle zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedeného dne, měsíce

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 30.04.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.05.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu v textu Návrh předkládá

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 16.06.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 30.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 26.08.2013 14.12.2011: 04.12.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.12.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výpůjčka movitých věcí expozice sladovnictví - Sladovně o.p.s.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 26.03.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.04.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 220 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 220 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 220 ze dne 11.04.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 2639/1 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 2639/1 v

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 20.10.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 03.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří

Více

Městská část Praha - Kunratice. Božena Klepetářová NÁJEMNÍ SMLOUVA

Městská část Praha - Kunratice. Božena Klepetářová NÁJEMNÍ SMLOUVA 17 007 1 00 Městská část Praha - Kunratice a Božena Klepetářová NÁJEMNÍ SMLOUVA TATO NÁJEMNÍ SMLOUVA O NÁJMU GARÁŽOVÉ STÁNÍ V DOMĚ Č. P. 1435/26a "CHRÁNĚNÉ BYTY KUNRATICE" BYLA UZAVŘENA MEZI: 1. Městská

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 74

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 74 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 74 DNE: 9. 10. 2017 JEDNACÍ ČÍSLO: 1242/2017/OP NÁZEV: Majetkoprávní jednání ANOTACE: Dle přiložené tabulky NÁVRH USNESENÍ: Rada města po projednání schvaluje majetkoprávní jednání

Více

uzavřená podle 663 Občanského zákoníku č. 40/1964 Sb., v úplném znění, uzavřená mezi

uzavřená podle 663 Občanského zákoníku č. 40/1964 Sb., v úplném znění, uzavřená mezi RK-06-2019-16, př. 1 Počet stran: 8 Smlouva o najmu nemovitosti / L? uzavřená podle 663 Občanského zákoníku č. 40/1964 Sb., v úplném znění, uzavřená mezi Vysočina kraj se sídlem: Žižkova 57, Jihlava zastoupená:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 15.01.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.01.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 14.05.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 22.05.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění

Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění Čl. I. Smluvní strany 1. Město Vizovice Masarykovo

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 27.01.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 04.02.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. o nájmu nebytových prostor. Slovanské náměstí 165, Trutnov IČO:

NÁJEMNÍ SMLOUVA. o nájmu nebytových prostor. Slovanské náměstí 165, Trutnov IČO: NÁJEMNÍ SMLOUVA o nájmu nebytových prostor VLASTNÍK NEBYTOVÉHO PROSTORU: MĚSTO TRUTNOV Slovanské náměstí 165, 541 01 Trutnov IČO: 278360 SPRÁVCE NEBYTOVÉHO PROSTORU: SPOLEČENSKÉ CENTRUM TRUTNOVSKA PRO

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 217 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 217 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 217 ze dne 10.04.2019 Pronájem části pozemku parc. č. 3962/5 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 3962/5 v

Více

Přílepy č.p.46, PSČ , IČ

Přílepy č.p.46, PSČ , IČ O B E C P Ř Í L E P Y Přílepy č.p.46, PSČ 270 01, IČ 00639958 ---------------------------------------------------------------------------------------------------- R O Z H O D N U T Í o prodeji obecního

Více

SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR

SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR [PR SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR uzavřená v souladu se zák.č. 116/1990 Sb.,o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů Smluvní strany: 1. L. K. místo podnikání a IČ: (dále

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 30.06.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.07.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 27.07.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 10.08.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výkupy majetku do vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing.

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání uzavřená dle ustanovení 2302 a souvisejících zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, Pronajímatel: městská část Praha 12 (dále jen občanský zákoník ) Článek

Více

S T A T U T Á R N Í MĚSTO L I B E R E C. Ing. Jitka Píšová. Bc. David Novotný, vedoucí odboru technické právy veřejného majetku

S T A T U T Á R N Í MĚSTO L I B E R E C. Ing. Jitka Píšová. Bc. David Novotný, vedoucí odboru technické právy veřejného majetku S T A T U T Á R N Í MĚSTO L I B E R E C 14. zasedání zastupitelstva města dne: 4. 9. 2012 Bod pořadu jednání: Věc: Cyklostezka Jungmannova - majetkoprávní vypořádání Zpracoval: odbor, oddělení: Ing. Jitka

Více

Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 863/14 (p.č. 863/8) v k.ú. Turnov

Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 863/14 (p.č. 863/8) v k.ú. Turnov Podklady na zasedání ZM dne: 28.06.2018 Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 863/14 (p.č. 863/8) v k.ú. Turnov Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Bc. Olga Bažantová Zúčastní se projednávání v ZM:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 06.12.2017.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.12.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Konečné schválení smluv NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-173-031-14 ze dne 23.9.2014 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 1859/250 v k. ú. Kamýk se společností Penny Market s.r.o. Rada městské části 1.

Více

Zásady. stanovující postup při prodeji nemovitostí z majetku města Planá

Zásady. stanovující postup při prodeji nemovitostí z majetku města Planá Zásady stanovující postup při prodeji nemovitostí z majetku města Planá Zastupitelstvo města Planá schválilo dne 21. 03. 2018 tyto zásady, kterými se stanovuje postup při prodeji nemovitostí ve vlastnictví

Více

SMLOUVA O SMLOUVĚ BUDOUCÍ O ZŘÍZENÍ SLUŽEBNOSTI INŽENÝRSKÉ SÍTĚ Č.: 2015/216/0349

SMLOUVA O SMLOUVĚ BUDOUCÍ O ZŘÍZENÍ SLUŽEBNOSTI INŽENÝRSKÉ SÍTĚ Č.: 2015/216/0349 SMLOUVA O SMLOUVĚ BUDOUCÍ O ZŘÍZENÍ SLUŽEBNOSTI INŽENÝRSKÉ SÍTĚ Č.: 2015/216/0349 uzavřená na základě ust. 1785 a násl. a 1267 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů

Více

Prodej objektu č.p. 358 na ulici Klášterská v Tišnově

Prodej objektu č.p. 358 na ulici Klášterská v Tišnově Materiál číslo: 26 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 12.12.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Statuární město Č. Budějovice

Statuární město Č. Budějovice Č. smi. město 2018000868 PŮJČ1TEL: sídlem: zastoupeno: IČ: DIČ: bankovní spojení: číslo účtu: Statuární město Č. Budějovice nám. Přemysla Otakara II 1/1, 370 01 České Budějovice Ing. Jiřím Svobodou, primátorem

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 209/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 197 ze dne 05.04.2017 Uzavření Smlouvy o provedení stavby ve smyslu zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 30.09.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.10.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 15.03.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 04.04.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Konečné schválení smluv NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 650 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 650 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 650 ze dne 09.10.2019 Pronájem části pozemku parc. č. 2157/6 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 2157/6 v

Více

I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: NÁVRH USNESENí: JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P

I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: NÁVRH USNESENí: JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P Á I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU MATERIÁL BEZ OSOBNíCH ÚDAJU MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽĎÁR NAD SÁZAvou MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 DNE: 28.11.2016 JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: Dle přiložené

Více

Nájemní smlouva a smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti

Nájemní smlouva a smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti Nájemní smlouva a smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti uzavřená mezi níže uvedenými účastníky: O l o m o u c k ý k r a j, IČO: 60609460, se sídlem Krajského úřadu v Olomouci Hodolanech, Jeremenkova

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 13.05.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.06.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh smlouvy o výpůjčce mezi Městem Písek, ZŠ T. G. Masaryka a Fotbalovým klubem

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 306/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 290 ze dne 17.05.2017 Zábor veřejného prostranství za účelem Natáčení TVC spotu Heineken na Kostnickém náměstí 3.6-4.6.2017 Rada

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 29.01.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 13.02.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na obsazení bytu ve školském areálu Křesťanská mateřská škola, Dobrovského

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 2. zasedání zastupitelstva města dne: 17.2.2011 Bod pořadu jednání: Věc: Smlouva o bezúplatném převodu nemovitosti č. 4771/ULB/2010 Zpracoval: odbor, oddělení:

Více

Z Á M Ě R. Přílepy dne : 9.9.2015. Výpis z Usnesení č.050/2015 ze dne 9.9.2015:

Z Á M Ě R. Přílepy dne : 9.9.2015. Výpis z Usnesení č.050/2015 ze dne 9.9.2015: O B E C P Ř Í L E P Y Přílepy č.p.46, PSČ 270 01 Kněževes u Rakovníka, IČ 00639958 ----------------------------------------------------------------------------------------- vyhlašuje v souladu s ustanovením

Více

PRAVIDLA PRODEJE A PRONÁJMU OBECNÍCH POZEMKŮ

PRAVIDLA PRODEJE A PRONÁJMU OBECNÍCH POZEMKŮ Obec Novosedly Novosedly 1 691 82 Novosedly na Moravě PRAVIDLA PRODEJE A PRONÁJMU OBECNÍCH POZEMKŮ Schválena usnesením zastupitelstva obce Novosedly konaného dne 28.02.2012 1. Postup při prodeji obecních

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o zřízení služebnosti cesty k tíži pozemku parc. č. 4079/5, v k.ú.

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o zřízení služebnosti cesty k tíži pozemku parc. č. 4079/5, v k.ú. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-065-015-16 ze dne 11.4.2016 Smlouva o zřízení služebnosti cesty k tíži pozemku parc. č. 4079/5, v k.ú. Modřany Rada městské části 1. b e r e n a vědomí

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-165-001-18 ze dne 16.4.2018 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí Rada městské části 1. s c h v a l u

Více

Příloha ZM Nájemní smlouva a smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti. uzavřená mezi níže uvedenými účastníky:

Příloha ZM Nájemní smlouva a smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti. uzavřená mezi níže uvedenými účastníky: Nájemní smlouva a smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti uzavřená mezi níže uvedenými účastníky: O l o m o u c k ý k r a j, IČO: 60609460, se sídlem Krajského úřadu v Olomouci Hodolanech, Jeremenkova

Více

SMLOUVA. o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene k pozemní komunikaci

SMLOUVA. o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene k pozemní komunikaci TO o o -Q a O E "af ea E "O "a SMLOUVA Číslo smi. povinného: 13/245/KH/Rý/BS o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene k pozemní komunikaci Účastníci: Středočeský kraj se sídlem v Praze 5 - Smíchově,

Více

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 1151/HSY/2019-HSYM Čj.: UZSVM/HSY/1130/2019-HSYM Česká republika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se sídlem Rašínovo nábřeží 390/42, Nové Město, 128 00 Praha 2, za kterou

Více

Á I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Á I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Á I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Materiál bez osobních údajů MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽĎÁR NAD SÁZAVOU MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 81 DNE: 15.1.2018 JEDNACÍ ČÍSLO: 1369/ 2018/ PO MŠ NÁZEV: Souhlas s nájemní smlouvou PO MŠ Žďár

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. Článek I. Smluvní strany

NÁJEMNÍ SMLOUVA. Článek I. Smluvní strany STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA *MMOPP00BWG0F* NÁJEMNÍ SMLOUVA uzavřená dle 663 a následujících občanského zákoníku Článek I. Smluvní strany Pronajímatel: Se sídlem: Statutární město Opava Horní náměstí 69, 746

Více

SMLOUVA. CZ bank. spoj.: Česká spořitelna a.s., č. účtu: /0800

SMLOUVA. CZ bank. spoj.: Česká spořitelna a.s., č. účtu: /0800 MORAVSKOSLEZSKO K.R.* J - (ČRAJSKÝ ÚŘAD CISLO SMLOUVY (DODATKU) SMLOUVA poř. č slo rok O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE - SLUŽEBNOSTI INŽENÝRSKÉ SÍTĚ - podle ust. 1785 a násl. a ust.

Více

Městská část Praha - Kunratice. Mgr. Frédéric Dongmo NÁJEMNÍ SMLOUVA

Městská část Praha - Kunratice. Mgr. Frédéric Dongmo NÁJEMNÍ SMLOUVA Městská část Praha - Kunratice a Mgr. Frédéric Dongmo NÁJEMNÍ SMLOUVA TATO SMLOUVA O NÁJMU POZEMKŮ BYLA UZAVŘENA DLE. ZÁK. Č. 89/2012 SB., OBČANSKÝ ZÁKONÍK VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH ZMĚN A DOPLŇKŮ, NÍŽE UVEDENÉHO

Více

Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 2777/2 v k.ú. Turnov

Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 2777/2 v k.ú. Turnov Podklady na zasedání ZM dne: 29.11.2018 Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 2777/2 v k.ú. Turnov Předkládá: Vypracoval: Ing. Tomáš Hocke Bc. Olga Bažantová Zúčastní se projednávání v ZM: Ludmila Těhníková

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 194 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 194 ze dne č.j.: 206/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 194 ze dne 05.04.2017 Výpůjčka části pozemku parc. č. 2764/1 v k.ú. Žižkov a návrh smlouvy o výpůjčce části pozemku parc. č. 2764/1

Více

Dodatek nájemní smlouvy dle Občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., 2201 Číslo smlouvy 002/2014

Dodatek nájemní smlouvy dle Občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., 2201 Číslo smlouvy 002/2014 Dodatek nájemní smlouvy dle Občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., 2201 Číslo smlouvy 002/2014 Článek 1 Smluvní strany 1) Obec Kryštofovy Hamry, Kryštofovy Hamry 64, 431 91 Vejprty, zastoupená Bc.Františkem

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 08.03.2017.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.03.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek dne: 07.12.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 15.12.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Pronájem nebytových prostor restaurace v budově bez čp/če (budova přilehlá k čp. 114,

Více

Nájemní smlouva. uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb., v platném znění mezi. I.

Nájemní smlouva. uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb., v platném znění mezi. I. Příloha č. 8 Zásad vzorová nájemní smlouva pro pronájem nebytového prostoru ( doba určitá / neurčitá ) Nájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb.,

Více

Nájemní smlouva. se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této

Nájemní smlouva. se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této Nájemní smlouva Smluvní strany Jméno a příjmení:, Trvalé bydliště:, Rodné číslo:, Číslo OP:, dále jen pronajímatel, na straně jedné a Jméno a příjmení:, Trvalé bydliště:, Rodné číslo:, Číslo OP:, dále

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-040-005-15 ze dne 19.10.2015 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 18/1 na Obchodním náměstí a části pozemku parc. č. 4400/454 na Sofijském náměstí,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene

Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene uzavřená podle 1785 a násl. ust. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Číslo smlouvy: 398/2016/ORI Smluvní strany Městská část

Více

Název materiálu: Prodej pozemku parc.č. 2531/8 a části pozemku p.č. 2531/3 v k.ú. Turnov

Název materiálu: Prodej pozemku parc.č. 2531/8 a části pozemku p.č. 2531/3 v k.ú. Turnov Podklady na zasedání ZM dne: 13.12.2018 Název materiálu: Prodej pozemku parc.č. 2531/8 a části pozemku p.č. 2531/3 v k.ú. Turnov Předkládá: Vypracoval: Ing. Tomáš Hocke Bc. Olga Bažantová Zúčastní se projednávání

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne 26.08.2013 14.12.2011: 09.05.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 22.05.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH

Více

Koncept Smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě (kraj jako budoucí oprávněný)

Koncept Smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě (kraj jako budoucí oprávněný) Příloha č.: 5 k materiálu č.: 11/1 Počet stran přílohy: 5 Koncept Smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě (kraj jako budoucí oprávněný) Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 25. 07. 2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.08. 2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh smlouvy o zvláštním užívání nemovitosti mezi městem Písek

Více

Smlouvu o uzavření budoucí kupní smlouvy podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

Smlouvu o uzavření budoucí kupní smlouvy podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Čj.MULA 23756/2016 Ukládací znak: 56.4. Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 1 Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli M ě s t o L a n š k r o u n, IČO 279 102, se sídlem náměstí J. M. Marků

Více

smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě

smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě 2019034018 Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti inženýrské sítě Níže psaného dne, měsíce a roku Smluvní strany Ing. Soňa Gondolánová bytem datum narození na straně jedné, (dále též jako budoucí

Více

Pachtovní smlouvě č. 006/POZ/T/2014

Pachtovní smlouvě č. 006/POZ/T/2014 Níže uvedeného dne, měsíce a roku na základě úplného konsensu v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších změn a doplňků Město Bochov, IČ 00254444, DIČ CZ 00254444,

Více

Město Ústí nad Orlicí majetkoprávní odbor

Město Ústí nad Orlicí majetkoprávní odbor str. 1 / 7 Město Ústí nad Orlicí majetkoprávní odbor Naše č.j.: MUUO/35805/2017/MPO/pk Vyřizuje: Polakovičová Eva Číslo spisu: 2792/2017 Tel: 465514262 Poč. listů: 1 E-mail: polakovicova@muuo.cz Záměr

Více

SMLOUVA O PRÁVU PROVÉST STAVBU uzavřená podle ust odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a

SMLOUVA O PRÁVU PROVÉST STAVBU uzavřená podle ust odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a MMPr-SML/.../2016 SMLOUVA O PRÁVU PROVÉST STAVBU uzavřená podle ust. 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a SMLOUVA O BUDOUCÍ KUPNÍ SMLOUVĚ uzavřená podle ust. 1785 zákona č. 89/2012 Sb.,

Více