Aktuality projektu za březen 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktuality projektu za březen 2013"

Transkript

1 Aktuality projektu za březen 2013

2 Z obsahu: Setkání s panem kardinálem Dominikem Dukou Setkání s panem hejtmanem Lubomírem Francem a panem převorem Prokopem Siostrzonkem Ateliér Girsa / prof. Václav Girsa Kostel sv. Markéty v Šonově Slavnost Požehnání / (Ne)tušené souvislosti (Ne)tušené souvislosti pokračování / Kostel sv. Jakuba Většího v Ruprechticích Česká televize reportáž Reportéři ČT Ústav dějin umění AV ČR Seminář Termosanace dřevěných konstrukcí Krajina architektury & architektura krajiny Připravované odborné semináře Zabezpečení a ochrana kostelů VUT Brno / jednání s prorektorem pro vnější vztahy prof. Kvíčalou Odbor cestovního ruchu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Norské fondy / Centrum evropského projektování a.s. SummerJob 2013 Noc kostelů 2013 Nadace VIA / Velké komunitní granty ČSOB Veřejná sbírka farnosti v Broumově

3 Aktuality projektu Setkání s panem kardinálem Dominikem Dukou Velmi rádi jsme přijali pozvání pana kardinála Dominika Duky s možností představit osobně projekt a přes velké pracovní vytížení pana kardinála se jednalo o velmi přátelskou schůzku. Setkání s panem hejtmanem Lubomírem Francem a panem převorem P. Siostrzonkem V Broumově proběhlo společné setkání s panem hejtmanem L. Francem a panem převorem P. Siostrzonkem. Ústav památkové péče FA ČVUT / Ateliér Girsa / prof. Václav Girsa Počátkem března proběhlo jednání s prof. Václavem Girsou (Ústav památkové péče FA ČVUT) a dr. Michoinovou (GŘ NPÚ) s cílem prezentovat stavební projekty obnovy kostelů s ohledem na spojení jména pana profesora s projektem. Na základě příjemné diskuze pana profesor navrhl rozšířit angažmá ateliéru Girsa v případě zpracování prováděcí projektové dokumentace zahrnující i velmi fundované a detailní analýzy materiálů, stavu kostelů atd. Počátkem dubna proto proběhla detailní prohlídka kostelů v Heřmánkovicích, Ruprechticích a Viźňově jako výchozí pro posouzení stavu a to za účasti zástupce NPÚ a památkové péče MU Broumov. Všichni zúčastnění se shodli zejména na nedobrém stavu kostela ve Vižňově. Další jednání s prof. Girsou by mělo proběhnout do konce dubna.

4 Kostel sv. Markéty v Šonově Slavnost Požehnání / (Ne)tušené souvislosti V sobotu proběhla Slavnost požehnání obnově kostela sv. Markéty v Šonově spojená s komentovanými prohlídkami kostela v rámci cyklu (Ne)tušené souvislosti. Komentované prohlídky byly připraveny Dr. Michoinovou a Ing. Setunskou z GŘ NPU a Mgr. Buroněm z NPU UOP v Josefově. Přes velmi nepříznivé zimní počasí přišlo ve dvou vlnách ke stu nadšenců a návštěvníků. K účastníkům promluvil P. Martin Lanži. Ing. Novák (spol. Veba), starosta Šonova Vl. Grusman a Broumova M. Kotrnec. (Ne)tušené souvislosti pokračování / Kostel sv. Jakuba Většího v Ruprechticích Vzhledem k pozitivnímu ohlasu a velkému zájmu jsme si s organizátory (Ne)tušených souvislostí potvrdili oboustranný zájem na pokračování. Další komentované prohlídky by se měly realizovat v prvním prázdninovém, červencovém týdnu v kostele sv. Jakuba Většího v Ruprechticích. Česká televize reportáž Reportéři ČT Česká televize, konkrétně pořad Reportéři ČT, mapoval počátkem dubna situaci broumovských kostelů a jejich skutečný stav. Tým pod vedením reportéra Davida Macháčka strávil natáčením na Broumovsku a v broumovských kostelech 4 dny, kdy jsme prošli kostely skutečně odshora až dolů. Reportáž by se měla vysílat v pondělí 22. dubna 2013 v rámci pořadu Reportéři ČT. Ústav dějin umění AV ČR Mimořádně přínosné bylo jednání s PhDr. Martinem Mádlem a Mgr. Radkou Tibitanzlovou o možnosti zdokumentování fresek a maleb v broumovských kostelech a možnosti spolupráce v rámci výzkumné činnosti Ústavu dějin umění AV ČR. O konkrétní podobě bude diskutováno v nejbližších týdnech.

5 Seminář Termosanace dřevěných konstrukcí Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Josefově uspořádal dne římskokatolickou farností, děkanstvím Broumov, odborně metodický den na téma Termosanace dřevěných konstrukcí. Akce se konala v Kreslírně bývalého klášterního gymnázia v Broumově v rámci mediálního tématu NPÚ pro rok 2013 Dřevo v památkové péči podoby, hodnoty a jejich ochrana a projektu,,. Cílem akce bylo seznámit co nejširší spektrum odborné veřejnosti s relativně novými metodami možného způsobu sanace dřevěných konstrukcí napadených aktivním dřevokazným hmyzem. Příjemným překvapením byla účast více než čtyř desítek odborníků z řad pracovníků NPÚ, obcí s rozšířenou působností, tesařů, projektantů, studentů i vlastníků kulturních památek. Akce byla zakončena exkurzí do krovu kostela sv. Barbory v Otovicích napadeného aktivním tesaříkem krovovým. Krov kostela byl v minulosti sanován dílčími výměnami a chemickou impregnací, tento způsob sanace se však sám o sobě ukázal jako málo neefektivní. Všichni zúčastnění se mohli na místě přesvědčit o skutečně havarijním stavu krovu kostela sv. Barbory. Publikace J. Záliše - Krajina architektury & architektura krajiny - Broumovsko Téměř před dokončením je krásná a obsáhlá publikace o krajině a architektuře Broumovska autora Jana Záliše Krajina architektury & architektura krajiny - Broumovsko. Díky přízni autora se zakoupením publikace zároveň podpoří i obnova broumovské skupiny kostelů. Děkujeme.

6 Připravované odborné semináře Díky pozitivním ohlasům na pořádaný seminář o metodách termosanace připravujeme další a to jak v oblasti památkové péče, tak v oblasti cestovního ruchu a církevní turistiky. Nejbližší seminář je připravován Mgr. Machem z NPU UOP v Josefově, na téma restaurování nástěnných maleb, kdy bychom rádi představili nástěnné malby na Broumovsku, ať již např. čerstvě restaurované fresky v kostele sv. Jiří a Martina v Martínkovicích od F.A.Schefflera, fresku Posledního soudu v broumovské faře a další. Semináři je předběžně nakloněn prof. Royt z Ústavu dějin umění FF UK. Dalším připravovanými tématy jsou otázky zabezpečení kostelů a památek obecně, dále pak otázky energetické. Zabezpečení a ochrana kostelů Souběžně s projekty obnovy kostelů jsme začali pracovat na lepší ochraně a zabezpečení kostelů na Broumovsku s možností využití dotace z MK ČR nebo případně i z Norských fondů. Na projektu spolupracujeme s Ing. Pavlem Jiráskem ze společnosti Culture Tech s.r.o., který je jedním z hlavních tvůrců programu Integrovaného systému ochrany movitého kulturního dědictví MK ČR, do roku 2006 byl ředitelem odboru ochrany movitého kulturního dědictví, muzeí a galerií MK ČR, či předsedou výkonného výboru Mezinárodní sekce pro bezpečnost kulturních institucí při Mezinárodní radě muzeí ICMS ICOM. K dnešnímu dni byla zrealizována kompletní prohlídka kostelů, nafocení, zaměření signálu. Zhruba do konce dubna by měla být připravena základní koncepce projektu k dalšímu rozpracování.

7 VUT Brno / jednání s prorektorem pro vnější vztahy prof. Kvíčalou Počátkem března proběhlo velmi zajímavé jednání na půdě rektorátu VUT Brno s prof. Petrem Kvíčalou o možnosti uzavření partnerské smlouvy mezi farností v Broumově a VUT Brno pro řešení projektu a dalších možnostech spolupráce. V těchto dnech čekáme na stanovisko děkanů jednotlivých fakult VUT Brno. Fakulta restaurování Univerzity Pardubice Nepřízeň počasí bohužel narušila plánované setkání zástupců Fakulty restaurování na Broumovsku organizovaném Mgr. Vlaďkou Říhovou, kdy zde mělo proběhnout i jednání o stále se rozšiřujících možnostech spolupráce v rámci fakulty i univerzity. Odbor cestovního ruchu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje V březnu proběhlo jednání s Ing. Kratochvílovou a Mgr. Hučíkovou z odboru cestovního ruchu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje o možnosti spolupráce v oblasti cestovního ruchu a církevní turistiky. Norské fondy / Centrum evropského projektování a.s. Počátkem dubna došlo k podpisu mandátní smlouvy se společností Centrum evropského projektování a.s. v souvislosti s připravovanou dotační žádostí v rámci Norských fondů. Zároveň jsme začali hledat norského partnera, který sice není pro projekt povinným, ale přináší další body v hodnocení. SummerJob 2013 S organizátory letní akce SummerJob 2013 Broumovsko se v tuto chvíli řeší rozsah možných prací na kostelech, především pak vyklízecí práce v krovech a údržba v okolí kostelů.

8 Noc kostelů 2013 Farnost v Broumově připravuje v rámci Noci kostelů 2013, která se koná 24. května 2013, otevření a zpřístupnění kostela sv. Petra a Pavla na Kostelním náměstí v Broumově, dále zpřístupnění fresky Posledního soudu v podzemí broumovské fary a navazující kulturní program. Spolupráce s dalšími subjekty na Broumovsku / (bez)paměti Broumovska o.s. Velmi rádi jsme souhlasili s diskuzí o možné spolupráci s o.s. (bez)paměti Broumovska, zejména proto, že jde o aktivitu mladých lidí se zájmem o Broumovsko. Nadace VIA / Velké komunitní granty ČSOB Již tradičně jsme neuspěli s žádostí o dotaci u Nadace VIA, tentokrát v programu Velké komunitní granty ČSOB s projektem obnovy poutních cest. Veřejná sbírka farnosti v Broumově Na kontě veřejné sbírky se ke konci března sešlo okolo 65 tis. Kč. Všem dárcům děkujeme. Veřejná sbírka vyhlášená Římskokatolickou farností v Broumově na podporu projektu byla zařazena do kategorie Cena veřejnosti. V této kategorii se hlasuje online a vítěz získá finanční příspěvek do veřejné sbírky.

9 Poděkování Dovolím si poděkovat touto formou všem, kteří nám pomáhají v záchraně sakrálních památek Broumovska, kterým není lhostejný jejich stav. Jakub Děd, Omnium o.s. barokní fara v Šonově V případě Vašeho zájmu o další informace, možnost partnerství v jednotlivých aktivitách nebo celém projektu, případně i o finanční příspěvek na realizaci konkrétní aktivity, nás neváhejte kdykoliv kontaktovat. Děkujeme.

10 Únor 2013 Vzhledem k náročnosti celého projektu vítáme každé vyjádření podpory či nabídku pomoci. K dnešnímu dni podporu nebo nabídku pomoci obnově broumovských kostelů vyjádřil/a Kardinál Dominik Duka OP, arcibiskup pražský, metropolita a primas český Mons. Jan Vokál, biskup královéhradecký P. Prokop Siostrzonek O.S.B., převor Benediktinského arciopatství sv. Vojtěcha a sv. Markéty v Praze Břevnově Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje Ing. Josef Novák, předseda představenstva VEBA, textilní závody a.s.; Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ústav památkové péče Fakulty architektury ČVUT; Prof. PhDr. Vojtěch Lahoda, Ústav dějin umění Akademie věd České republiky; PhDr. Martin Mádl, Ph.D., Ústav dějin umění Akademie věd České republiky; Prof. PhDr. Ing. Jan Royt, PhD., Ústav pro dějiny umění FFUK v Praze Prof. Ing. Pavel Kuklík, Stavební fakulta ČVUT; Ing. Dagmar Michoinová, Ing. Gabriela Setunská, NPÚ GŘ; JUDr. Martin Zídek, Památková inspekce Ministerstva kultury ČR; Ing. Arch. Miloš Solař, NPÚ GŘ; Ing. Martin Vavro, Ústav geoniky AV ČR; Ing. Jan Mácha, WTA CZ, Ing. Arch. Karel Doubner; Ing. Jiří Balský, Mgr. Miloš Buroň, Mgr. Pavel Mach NPÚ ÚOP Josefov; Prof. Ing. Arch. Hana Urbášková, FA VUT Brno; Mgr. Vlaďka Říhová, Mgr. Zdeňka Křenková, Fa restaurování UPCE; Mgr. Radka Tibitanzlová, NG Praha; PhDr. Helena Čižinská, NPÚ ÚOP Praha Jan Školník, MBA, Hobra Školník s.r.o., Ing. Jiří Kozák, CEDIMA Meziměstí s.r.o., Petr Šulc, INS Náchod s.r.o., Jan Záliš, PIN Studio, Vladimír Grusman, starosta Šonov, Mgr. Ludmila Jansová, starostka Heřmánkovice, Mgr. Eva Mücková, starostka Meziměstí, Ing. Tomáš Havrlant, starosta Vernéřovice, Ing. Libor Prouza, LOYD Group s.r.o.; Přemysl Sochor, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově; Mgr. Jana Solemová s rodinou, Norsko, Jan Kriso, Lukáš Hron, Martin Bláha Veřejná Upřímně sbírka děkujeme. farnosti / Osvědčení ze dne / Oprávněná osoba: ThLic. M. Lanži

Aktuality projektu za leden 2013

Aktuality projektu za leden 2013 za leden 2013 Kostel sv. Markéty v Šonově Na základě podepsané smlouvy o poskytnutí dotace z programu SZIF Program rozvoje venkova na obnovu kostela sv. Markéty v Šonově bylo ke konci ledna 2013 vyhlášeno

Více

Aktuality projektu za únor 2013

Aktuality projektu za únor 2013 za únor 2013 V případě Vašeho zájmu o další informace, možnost partnerství v jednotlivých aktivitách nebo celém projektu, případně i o finanční partnerství při realizaci konkrétní aktivity, nás neváhejte

Více

Aktuality projektu za duben 2013

Aktuality projektu za duben 2013 Duben 2013 Aktuality projektu za duben 2013 Kontakt: Ing. Jakub Děd, Omnium o.s., Veřejná sbírka farnosti / Osvědčení ze dne 30.11.2012 / Oprávněná osoba: ThLic. M. Lanži Z obsahu: Kostel sv. Barbory v

Více

Aktuality projektu za květen 2013

Aktuality projektu za květen 2013 za květen 2013 Z obsahu: Ústav dějin umění Akademie věd ČR / Letní mapování fresek v kostelech Broumovska Odborný seminář Broumovské nástěnné malby od gotiky po baroko Kostel sv. Anny ve Vižňově Kostel

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu - Zima 2013 Omnium o.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska Osvědčení

Více

Výroční zpráva ROK 2013

Výroční zpráva ROK 2013 Výroční zpráva ROK 2013 Omnium občanské sdružení Telefon: +420 739 385 928 E-mail: info@mniumos.cz Adresa: Smetanova 135 550 01 Broumov URL: www.omniumos.cz Č.účtu: 2844188399/0800, ČS Obsah Obsah Omnium

Více

Výroční zpráva Omnium o.s. za rok 2012. Identifikační údaje

Výroční zpráva Omnium o.s. za rok 2012. Identifikační údaje Výroční zpráva Omnium o.s. za rok 2012 Identifikační údaje Omnium o.s. Sídlo: Smetanova 135, 550 01 Broumov Koresp. Adresa Verdunská 33, 160 00 Praha 6 IČ 22762370 Reg. Rejstřík MV ČR pod čj. VS/1-1/86

Více

Aktuality projektu za léto 2013

Aktuality projektu za léto 2013 Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu za léto 2013 Omnium o.s. Verdunská 33, 160 00 Praha 6 Tel.: +420 739 385 928 e-mail: info@omniumos.cz

Více

Aktuality projektu podzim 2013. Pro život kostelů Broumovska. Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů

Aktuality projektu podzim 2013. Pro život kostelů Broumovska. Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů \ Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu podzim 2013 Omnium o.s. Verdunská 33, 160 00 Praha 6 Tel.: +420 739 385 928 e-mail: info@omniumos.cz

Více

Pokud se rozhodnete prodloužit si čas strávený v našem regionu, pomůžeme Vám také s výběrem doplňkových programů.

Pokud se rozhodnete prodloužit si čas strávený v našem regionu, pomůžeme Vám také s výběrem doplňkových programů. Vážené dámy, vážení pánové, jménem Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov si vás touto cestou dovoluji informovat a pozvat k účasti na konferenci 1. Broumovské diskuse na téma Je naše demokracie

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu duben / květen 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska

Více

SEMINÁŘ I. - BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ JARO 2014

SEMINÁŘ I. - BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ JARO 2014 CYKLUS BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ POHLEDY OBOROVÉ I MEZIOBOROVÉ STUDENTSKÉ SEMINÁŘE A DALŠÍ AKTIVITY SPOJENÉ S KULTURNÍM DĚDICTVÍM BROUMOVSKA STUDENTSKÉ SEMINÁŘE KONFERENCE VÝSTAVY PŘEDNÁŠKY LETNÍ ŠKOLY STÁŽE

Více

Místní akční skupina Broumovsko+ Výroční zpráva 2006

Místní akční skupina Broumovsko+ Výroční zpráva 2006 Místní akční skupina Broumovsko+ Výroční zpráva 2006 Obsah: 1. Kontaktní údaje.. str. 2 2. Představení. str. 3 3. Členská základna. str. 4-5 4. Činnost v roce 2006. str. 6-7 1. Kontaktní údaje Místní akční

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu Leden 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska Osvědčení

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler, Ing. Jiří Děd

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler, Ing. Jiří Děd Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler, Ing. Jiří Děd Popis podpořené činnosti: Exkurze č. 6 Broumovský blok 9.-.11.10. 2013 Kulturní

Více

Význam oslav pro Broumovsko pro Broumovsko znamená toto výročí okamžik objevení místa za kopcem prvními obyvateli připomínáme si hodnoty, které zde

Význam oslav pro Broumovsko pro Broumovsko znamená toto výročí okamžik objevení místa za kopcem prvními obyvateli připomínáme si hodnoty, které zde 800. výročí příchodu řádu na Broumovsko je příležitostí ukázat, jak důležitá je minulost pro současnost. Vstup benediktinů do regionu významně ovlivnil jeho rozvoj ve sféře vzdělání, kultury, správní i

Více

MAS Broumovsko+, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD MAS Broumovsko+) vyhlašuje

MAS Broumovsko+, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD MAS Broumovsko+) vyhlašuje MAS Broumovsko+, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD MAS Broumovsko+) vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Exkurze č. 5 Bezdězsko-českolipský blok 15. května 2013. Restaurátorský

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu srpen / září 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska

Více

Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012!

Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012! Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012! Historický Průmyslový palác na Výstavišti v pražských Holešovicích nabídne 4. až 6. října unikátní veletržní premiéru specializovaného veletrhu PAMÁTKY

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Zpráva ze semináře v ČESKÉM KRUMLOVĚ: KA4 Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Restaurátorský přístup v péči o autentické památky, seminář

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu Červen / červenec 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska

Více

Příklady revitalizací a konverzí vesnických objektů v studentských projektech Ústavu památkové péče na Fakultě architektury ČVUT Praha

Příklady revitalizací a konverzí vesnických objektů v studentských projektech Ústavu památkové péče na Fakultě architektury ČVUT Praha Příklady revitalizací a konverzí vesnických objektů v studentských projektech Ústavu památkové péče na Fakultě architektury ČVUT Praha Ing. arch. Tomáš Efler Ústav památkové péče - FA ČVUT Praha - teoretické

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Restaurátorský přístup v péči o autentické památky, seminář 9. listopadu

Více

Letní dílna OPD a SHP Vižňov 2014 Dokumentace a průzkum

Letní dílna OPD a SHP Vižňov 2014 Dokumentace a průzkum Letní dílna OPD a SHP Vižňov 2014 Dokumentace a průzkum Podrobné informace a závazná přihláška k účasti Kostel sv. Anny ve Vižňově, okr. Náchod, patří do tzv. Broumovské skupiny kostelů postavené na Broumovsku

Více

ICOMOS INTERNATIONAL COUNCIL ON MONUMENTS AND SITES CONSEIL INTERNATIONAL DES MONUMENTS ET DES SITES. Záznam z volebního Plenárního zasedání

ICOMOS INTERNATIONAL COUNCIL ON MONUMENTS AND SITES CONSEIL INTERNATIONAL DES MONUMENTS ET DES SITES. Záznam z volebního Plenárního zasedání ICOMOS INTERNATIONAL COUNCIL ON MONUMENTS AND SITES CONSEIL INTERNATIONAL DES MONUMENTS ET DES SITES CZECH NATIONAL COMMITTEE COMITÉ NATIONAL TCHÉQUE Č.j. SEK 03-15 Záznam z volebního Plenárního zasedání

Více

Příloha č. 2 k návrhu usnesení

Příloha č. 2 k návrhu usnesení Souhrnný přehled žádostí o poskytnutí grantu hl. m. Prahy vlastníkům památkově významných objektů v roce 2018 objekty ve vlastnictví církví a náboženských společností STATISTIKA dle žádosti OPP Komise

Více

Z á p i s. z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko v Božanově.

Z á p i s. z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko v Božanově. Z á p i s z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko 11. 11. 2010 v Božanově. Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, p. Brandejs, p. Hermonová, p. Rosová, Mgr. Mücková, p. Novák, p. Grusman

Více

Podpora a perspektivy církevní turistiky

Podpora a perspektivy církevní turistiky Podpora a perspektivy církevní turistiky KONFERENCE EVROPSKÉ KULTURNÍ STEZKY SV. CYRILA A METODĚJE PERSPEKTIVY CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Mgr. Roman Kubín, Biskupství brněnské Představení

Více

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor Univerzity Karlovy Prof. MUDr.

Více

Výroční zpráva. Nadace pro obnovu církevních památek děkanství znojemského 669 02 Znojmo, Mikulášské náměstí 13, IČ 456 69 392

Výroční zpráva. Nadace pro obnovu církevních památek děkanství znojemského 669 02 Znojmo, Mikulášské náměstí 13, IČ 456 69 392 Nadace pro obnovu církevních památek děkanství znojemského 669 02 Znojmo, Mikulášské náměstí 13, IČ 456 69 392 Výroční zpráva 2008 Bůh nám neodnímá břímě života, ale dává nám sílu, abychom je unesli. -

Více

Zdůvodnění přihlášky

Zdůvodnění přihlášky Zdůvodnění přihlášky Polná, ležící na rozhraní Čech a Moravy, vznikla pravděpodobně v polovině 12. století. V místě obchodní křižovatky vznikl hrad a trhová ves. Nejstarší písemnou zmínkou o Polné je majetková

Více

Komponovaná kulturní krajina. a možnosti její obnovy a zachování

Komponovaná kulturní krajina. a možnosti její obnovy a zachování Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Olomouci Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu Český národní komitét ICOMOS ve spolupráci s Muzeem umění v Olomouci Vás zvou na odborný seminář

Více

Budoucí role Místních akčních skupin v ochraně kulturního dědictví (pohled NS MAS ČR)

Budoucí role Místních akčních skupin v ochraně kulturního dědictví (pohled NS MAS ČR) Budoucí role Místních akčních skupin v ochraně kulturního dědictví (pohled NS MAS ČR) Mgr. Petr Žůrek, S.T.D. ředitel MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. předseda SMS ČR Zlínského kraje Datum prezentace:

Více

Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek

Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek: - Program záchrany architektonického dědictví - Havarijní program - Program péče o

Více

Výroční zpráva ROK Omnium občanské sdružení. Telefon: Adresa: Smetanova Broumov

Výroční zpráva ROK Omnium občanské sdružení. Telefon: Adresa: Smetanova Broumov Výroční zpráva ROK 2014 Omnium občanské sdružení Telefon: +420 739 385 928 E-mail: info@mniumos.cz Adresa: Smetanova 135 550 01 Broumov URL: www.omniumos.cz Č.účtu: 2844188399/0800, ČS Obsah Obsah Omnium

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 1. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 17. ledna 2013 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Čapka 9-N2.903 Krajského

Více

6. BROUMOVSKÉ DISKUSE

6. BROUMOVSKÉ DISKUSE 6. BROUMOVSKÉ DISKUSE Důvěra a porozumění 6. a 7. listopadu 2019, klášter Broumov Základní informace a předběžný program CO JSOU BROUMOVSKÉ DISKUSE Broumovské diskuse jsou konferencí, která se každý rok

Více

Z á p i s. Mgr. Ivana Kudrnáčová, PhDr. Tomáš Rybička, Ing. Milan Smolík, Bc. Lucie Barešová, Mgr. Martina Berdychová (v. z. Ing.

Z á p i s. Mgr. Ivana Kudrnáčová, PhDr. Tomáš Rybička, Ing. Milan Smolík, Bc. Lucie Barešová, Mgr. Martina Berdychová (v. z. Ing. Z á p i s z 2. jednání Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Královéhradeckého kraje konaného dne 21.2.2017 od 14 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: MUDr. Zdeněk Fink,

Více

Společnost pro obnovu památek Úštěcka. Výroční zpráva

Společnost pro obnovu památek Úštěcka. Výroční zpráva Společnost pro obnovu památek Úštěcka Výroční zpráva 2014 Základní informace Adresa: Občanské sdružení Společnost pro obnovu památek Úštěcka 1. máje 18, 411 45 Úštěk www stránky: www.pamatky-ustecko.cz

Více

Občasník Křinice prosinec 2006

Občasník Křinice prosinec 2006 Občasník Křinice prosinec 2006 OBČASNÍK KŘINIC Ročník prosinec/2006 Vydává OÚ Křinice Pokračování z minulého čísla Když školní budova (č.p.184) podle říšského školního zákona z 19. května 1869 nevyhovovala,

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Bečov nad Teplou,

TISKOVÁ ZPRÁVA. Bečov nad Teplou, TISKOVÁ ZPRÁVA NKP Bečov Závěrečná zpráva za rok 2011 k čerpání prostředků ISPROFIN přidělených MK ČR na příkladnou obnovu hradu Bečov a přilehlých objektů Bečov nad Teplou, 9. 12. 2011 Areál SHZ Bečov

Více

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN 011-01 1. Úvod do studia. Vybrané kapitoly z filosofie předmět 1. Úvod do filosofie. Dějiny filosofie.. Filosofie krásy. Estetika. 3. Etika.. Kognitivní religionistika.

Více

Seznam členů vědeckých rad Fakulty stavební

Seznam členů vědeckých rad Fakulty stavební Seznam členů vědeckých rad Fakulty stavební 2006 Doc. Ing. Jaroslav Broul, CSc., FAST VŠB-TU Ostrava (do 17.11.2006) Doc. Ing. Radim Čajka, CSc., FAST VŠB-TU Ostrava Ing. František Kuda, CSc., FAST VŠB-TU

Více

Restaurování a ochrana uměleckých malířských a sochařských děl

Restaurování a ochrana uměleckých malířských a sochařských děl Konference sdružení pro ochranu památek Arte-fakt Restaurování a ochrana uměleckých malířských a sochařských děl 30. listopadu 2006 zámecký pivovar v Litomyšli Konference sdružení pro ochranu památek Arte-fakt

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 11. června 2015 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 11. června 2015 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK

Více

Výroční zpráva Omnium z.s.

Výroční zpráva Omnium z.s. Omnium z.s. Výroční zpráva 2017 Adresa: Smetanova 135, 550 01 Broumov IČ: 22762370 Reg.: sp. značka L 7986 vedená u KS v Hradci Králové Banka: Česká spořitelna, a.s., pob. Praha 6 Č.účtu: 2844188399/0800

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 Protože v průběhu období, za které je zpráva podávána, skončilo funkční období AS FCH ve složení vzešlém

Více

Geografické myšlení jako aktuální společenská výzva

Geografické myšlení jako aktuální společenská výzva Jihočeská pobočka České geografické společnosti a katedra geografie Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích si vás dovolují pozvat na výroční konferenci České geografické společnosti

Více

Z Á P I S. z 16. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 4. funkčním období, které se konalo dne 30. října 2014 v Liberci

Z Á P I S. z 16. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 4. funkčním období, které se konalo dne 30. října 2014 v Liberci Z Á P I S z 16. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 4. funkčním období, které se konalo dne 30. října 2014 v Liberci Přítomní členové Rady AKČR :, hejtman Jihomoravského kraje Martin Půta,

Více

Reflexe II. světové války ve společenském vědomí a pedagogické praxi

Reflexe II. světové války ve společenském vědomí a pedagogické praxi Katedra společenských věd PdF UP v Olomouci za podpory Velvyslanectví Spojených států amerických v ČR, Olomouckého kraje, Olomouckého centra otevřeného vzdělávání pořádá ve dnech 16. 19. srpna 2015 XXII.

Více

ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne

ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne 19. 2. 2019 Přítomni: Omluveni: Hosté: PhDr. Hana Maierová, Miroslav Boreš, Ing. Jaroslav

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO Praha, 17. 4. 2012 V roce 2012 si připomínáme 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního

Více

Vedení sekce Média v rámci 26. ročníku Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER

Vedení sekce Média v rámci 26. ročníku Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér divadelního manažerství a jevištní technologie Divadelní manažerství se zaměřením na produkční management Dokumentace bakalářského absolventského

Více

Výroční zpráva Smetanova 135, Broumov. sp. značka L 7986 vedená u KS v Hradci Králové Česká spořitelna, a.s., pob.

Výroční zpráva Smetanova 135, Broumov. sp. značka L 7986 vedená u KS v Hradci Králové Česká spořitelna, a.s., pob. Omnium z.s. Výroční zpráva 2016 Adresa: IČ: Reg.: Banka: Č.účtu: Smetanova 135, 550 01 Broumov 22762370 sp. značka L 7986 vedená u KS v Hradci Králové Česká spořitelna, a.s., pob. Praha 6 2844188399/0800

Více

MGR. RENATA VESELÁ PROJEKČNÍ ATELIER PRO DOKUMENTACI, PRŮZKUM A OBNOVU HISTORICKÝCH STAVEB

MGR. RENATA VESELÁ PROJEKČNÍ ATELIER PRO DOKUMENTACI, PRŮZKUM A OBNOVU HISTORICKÝCH STAVEB MGR. RENATA VESELÁ PROJEKČNÍ ATELIER PRO DOKUMENTACI, PRŮZKUM A OBNOVU HISTORICKÝCH STAVEB Komenského 100, 507 71 Miletín, tel.: 773 930 755, e-mail: virakocha@centrum.cz OBSAH: A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Více

Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební

Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební Pavla Rovnaníková Koordinační schůzka projektu Pla>orma pro památkovou péči, restaurování a obnovu 26. 1. 2011 v Litomyšli Vysoké učení technické v Brně Fakulta

Více

Jednání Rady města Broumova č. 68 ze dne 5. června 2013

Jednání Rady města Broumova č. 68 ze dne 5. června 2013 Jednání Rady města Broumova č. 68 ze dne 5. června 2013 Přítomni: pan Milan Kotrnec, pan Kamil Slezák, pan Pavel Fröde, pan Arnold Vodochodský, Mgr. Jiří Ringel, MUDr. Jiří Veselý, Arnošt Obst a Ing. Eva

Více

Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu

Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu Evropská akademie pro demokracii Nadace Hannse Seidela Odborný seminář

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY - semináře, workshopy, výstavy, soutěže

DOPROVODNÉ PROGRAMY - semináře, workshopy, výstavy, soutěže DOPROVODNÉ PROGRAMY - e, workshopy, výstavy, soutěže Přednáškový prostor č.1 - PK 110 Pravé křídlo Průmyslového paláce Čtvrtek 23.10.2014 11,00-12,00 zahájení veletrhu, na kytaru zahraje Štěpán Rak 12,20-14,30

Více

Zpráva o činnosti v roce 2012

Zpráva o činnosti v roce 2012 Zpráva o činnosti v roce 2012 Občanské sdružení na ochranu památek v Dolních Chabrech (dále jen OSOP) si v roce 2012 připomenulo páté výročí svého vzniku. Bylo založeno v roce 2007 s hlavním cílem zachránit

Více

Grantové projekty a výzkumné záměry pedagogů Katedry dějin umění FF UP

Grantové projekty a výzkumné záměry pedagogů Katedry dějin umění FF UP Grantové projekty a výzkumné záměry pedagogů Katedry dějin umění FF UP PhDr. Josef Bláha Předvelkomoravské mocenské centrum v Olomouci projekt číslo: 404/07/0368 doba trvání: 2007 2010 pozice:hlavní řešitel

Více

Výroční zpráva Omnium z.s.

Výroční zpráva Omnium z.s. Omnium z.s. Výroční zpráva 2015 Adresa: Smetanova 135, 550 01 Broumov IČ: 22762370 Reg.: sp. značka L 7986 vedená u KS v Hradci Králové Banka: Česká spořitelna, a.s., pob. Praha 6 Č.účtu: 2844188399/0800

Více

Fondy EHP/Norské fondy (Norsko, Island, Lichtenštejnsko) pro období 2009 2014/2016 (FM 2)

Fondy EHP/Norské fondy (Norsko, Island, Lichtenštejnsko) pro období 2009 2014/2016 (FM 2) Fondy EHP/Norské fondy (Norsko, Island, Lichtenštejnsko) pro období 2009 2014/2016 (FM 2) OMNIUM 2014 Jakub Děd Možnosti financování obnovy kulturního dědictví Zlín, 25. březen 2014 www.omniumos.cz EHP/Norsko

Více

Člověk a chráněná krajina stezky k soužití

Člověk a chráněná krajina stezky k soužití Správa Chráněné krajinné oblasti Broumovsko Centrum rozvoje Česká Skalice Centrum kultury a vzdělávání Pellyho domy Police nad Metují Člověk a chráněná krajina stezky k soužití Konference konaná v rámci

Více

ICOMOS. V úvodu Václav Girsa přivítal přítomné členy. Konstatoval, že se výbor sešel v usnášeníschopném počtu a představil program zasedání:

ICOMOS. V úvodu Václav Girsa přivítal přítomné členy. Konstatoval, že se výbor sešel v usnášeníschopném počtu a představil program zasedání: ICOMOS I N T E R N A T I O N A L C O U N C I L O N M O N U M E N T S A N D S I T E S C O N S E I L I N T E R N A T I O N A L D E S M O N U M E N T S E T D E S S I T E S CZECH NATIONAL COMMITTEE COMITÉ

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY - konference, semináře, workshopy, výstavy

DOPROVODNÉ PROGRAMY - konference, semináře, workshopy, výstavy 4. - 6. 10. 2012 Výstaviště Praha - Holešovice Pravé křídlo Průmyslového paláce, Střední hala Průmyslového paláce DOPROVODNÉ PROGRAMY - konference, semináře, workshopy, výstavy KONFERENCE, SEMINÁŘE, WORKSHOPY

Více

Zápis č. 3 z jednání Komise pro cestovní ruch, kulturu a památky. Rady města Přerova ze dne 13. března 2019

Zápis č. 3 z jednání Komise pro cestovní ruch, kulturu a památky. Rady města Přerova ze dne 13. března 2019 Zápis č. 3 z jednání Komise pro cestovní ruch, kulturu a památky Rady města Přerova ze dne 13. března 2019 Přítomni: Nepřítomni: Lada Galová předsedkyně Otakar Bujnoch Jiří Lapáček Omluveni: Lubomír Dostál

Více

Letní festival klasické hudby Za poklady Broumovska začíná už za dva týdny Desátou festivalovou sezónu zahájí Pecková a Margita

Letní festival klasické hudby Za poklady Broumovska začíná už za dva týdny Desátou festivalovou sezónu zahájí Pecková a Margita Letní festival klasické hudby Za poklady Broumovska začíná už za dva týdny Desátou festivalovou sezónu zahájí Pecková a Margita Broumov, 16. června 2015 V sobotu 27. června začíná desátý ročník letního

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) http://www.npu.cz/pp/pridruz/opd/metodika/nz/nz050216/. http://monumnet.npu.cz/opd/opddetail.php?idopdpam=3178&okodok=5203&onazsidob=he%f8m%e1nkovic

Více

Obsah: 1. Kontaktní údaje str Představení str Členská základna str Činnost v roce 2007 str Finanční zpráva str

Obsah: 1. Kontaktní údaje str Představení str Členská základna str Činnost v roce 2007 str Finanční zpráva str Výroční zpráva 2007 Obsah: 1. Kontaktní údaje str. 2 2. Představení str. 3 3. Členská základna str. 4-5 4. Činnost v roce 2007 str. 6-12 5. Finanční zpráva str. 13-14 6. Závěr str. 15 1. Kontaktní údaje

Více

Zápis z 18. jednání výboru Zastupitelstva Pardubického kraje pro kulturu a památkovou péči ze dne :

Zápis z 18. jednání výboru Zastupitelstva Pardubického kraje pro kulturu a památkovou péči ze dne : Zápis z 18. jednání výboru Zastupitelstva Pardubického kraje pro kulturu a památkovou péči ze dne 16. 6. 2016: Den a místo jednání: 16. 6. 2016, Soubor lidových staveb Vysočina na Veselém Kopci Hodina

Více

UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉHO KURZU PAMÁTKOVÉ PÉČE

UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉHO KURZU PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉHO KURZU PAMÁTKOVÉ PÉČE 1. Vybrané kapitoly z filozofie předmět Hod. 1. Úvod do filozofie. Dějiny filozofie Filosofie krásy. Estetika.. Etika.Etické aspekty památkové péče. 3. Úvod

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Praha, 18. 6. 2018 č.j.: UKFHS/57666/2018-2 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY FHS UK ZE DNE 14. ČERVNA 2018 Projednané body programu: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 14. června 2018

Více

Dokumenty. Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008

Dokumenty. Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008 Dokumenty Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008 1. doc. Ing. Pavol B a u e r, Dr., pro obor silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika, na návrh Vědecké rady Vysokého učení technického

Více

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6.

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2014 OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. PODĚKOVÁNÍ Výroční zpráva za rok 2014 Strana 2 (celkem

Více

Členové výboru zvolili ověřovatelem zápisu z tohoto zasedání Ing. Karla Grabeina Procházku.

Členové výboru zvolili ověřovatelem zápisu z tohoto zasedání Ing. Karla Grabeina Procházku. Zápis z 7. řádného zasedání Výboru pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví, cestovní ruch a zahraniční vztahy ZHMP, konaného dne 3.6.2015 ve 13:00 hodin Přítomni: členové - MgA. Eliška Kaplický Fuchsová

Více

Kulturní dědictví. Možnosti financování Grantové programy nestátních nadací

Kulturní dědictví. Možnosti financování Grantové programy nestátních nadací Kulturní dědictví Možnosti financování Grantové programy nestátních nadací Nadace VIA Zaměření Řada programů zaměřených přímo nebo nepřímo na záchranu na obnovu kulturního dědictví a na obnovu památek

Více

Za poklady Broumovska. Hudební festival v kostelích Broumovska

Za poklady Broumovska. Hudební festival v kostelích Broumovska Za poklady Broumovska Hudební festival v kostelích Broumovska Broumovsko je místem s neopakovatelným geniem loci. V klidném prostředí se zde snoubí přírodní krásy obroušené do pískovcových skalních věží

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Gymnázium České Budějovice, Jírovcova 8 Třída: 4.A - 4.A (rok nástupu 2010) Termín: pondělí 19. 5. 2014 dopoledne Předseda: Mgr. Soňa Hřídelová Místopředseda: Mgr. Miroslav Habrovanský Třídní: RNDr.Ing.

Více

Zápis z 11. zasedání rady města

Zápis z 11. zasedání rady města Zápis z 11. zasedání rady města Datum konání: Místo konání: 05. 02. 2019 od 08.15 hod. do 10.00 hod. Malá zasedací místnost městského úřadu Mariánské Lázně Přítomno: 6 radních, omluven Bc. Pavlovic Tisk

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013 Občanské sdruţení Poutní cesta Hájek, Dunajská 436/6, 104 00 Praha 10 Obsah : 1/ Úvodní slovo 2/ Základní informace 3/ Organizace OS 4/ Vymezení činnosti 5/ Činnost a aktivity

Více

Členové Plánovací komise programu dílčí pro PO3

Členové Plánovací komise programu dílčí pro PO3 Členové Plánovací komise programu dílčí pro PO3 Organizace Funkce Zástupce organizace Náhradník zástupce organizace 1. MŠMT - Sekce řízení operačních programů (řídicí orgán OPVVV) předseda PKP PhDr. Mgr.

Více

Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče

Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Památky Ústeckého kraje v číslech 1 archeologická památkové rezervace 5 městských památkových rezervací

Více

Výbor pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2018

Výbor pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2018 Výbor pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2018 11. zasedání 16. 1. 2018 od 10 hodin v prostorách Národního památkového ústavu, územního odborného pracoviště v Ústí nad Labem

Více

Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích. Jan Holovský

Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích. Jan Holovský Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích Jan Holovský Ministerstvo kultury a projekt Vzdělávat a bavit Projekt Vzdělávat a bavit, spojuje

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Adršpachu

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Adršpachu Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 27. 8. 2013 v Adršpachu Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, Mgr. Jansová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Doležal, p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr.

Více

náv tûva prezidenta âeské republiky Václava Klause a paní Livie Klausové v Královéhradeckém kraji

náv tûva prezidenta âeské republiky Václava Klause a paní Livie Klausové v Královéhradeckém kraji Prezident07_brozura120x120p.qxd 30.3.2007 11:22 Stránka 1 náv tûva prezidenta âeské republiky Václava Klause a paní Livie Klausové v Královéhradeckém kraji 10. 12. dubna 2007 Oficiální program Prezident07_brozura120x120p.qxd

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Šonově

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Šonově Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 22. 11. 2016 v Šonově Přítomni: p. Rejchrt, p. Králová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Pallová (Jetřichov), p. Rosová, Ing. Jirka, Bc. Grusman, p. Brandejs,

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko v Martínkovicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko v Martínkovicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko 1. 3. 2011 v Martínkovicích Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, Mgr. Jansová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr. Mücková, p. Novák,

Více

LEGISLATIVNÍ ASPEKTY MINIMÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ A PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY VÝZKUMU A VÝVOJE

LEGISLATIVNÍ ASPEKTY MINIMÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ A PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY VÝZKUMU A VÝVOJE LEGISLATIVNÍ ASPEKTY MINIMÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ MOVITÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ A PROBÍHAJÍCÍ PROJEKTY VÝZKUMU A VÝVOJE Národní galerie v Praze 10. června 2013 Pavel Jirásek Eva Polatová, Petr Svoboda, Martin

Více

MAS Broumovsko+, z. s. Výroční zpráva rok 2016

MAS Broumovsko+, z. s. Výroční zpráva rok 2016 MAS Broumovsko+, z. s. Výroční zpráva rok 2016 Obsah 1. Partneři MAS a orgány spolku... 4 1.1. Partneři MAS... 4 2. Orgány spolku... 6 2.1. Rada spolku... 6 2.2. Kontrolní výbor... 6 2.3. Výběrová komise...

Více

MÁ VLAST V SRDCI EVROPY. Poznej ji a chraň

MÁ VLAST V SRDCI EVROPY. Poznej ji a chraň MÁ VLAST V SRDCI EVROPY Poznej ji a chraň Záštitu nad soutěží převzala ministryně kultury ČR, kardinál a primas český mons. Dominik Duka, OP. Vyhodnocení jubilejního pátého ročníku proběhlo v krásných

Více

Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014

Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014 Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014 Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor UK Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. prorektor UK Prof. RNDr. Jan Hála, DrSc. prorektor UK Doc. RNDr.

Více

Multikulturalismus, extremismus a moderní dějiny výchově k občanství

Multikulturalismus, extremismus a moderní dějiny výchově k občanství Katedra společenských věd PdF UP v Olomouci za podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Velvyslanectví Spojených států amerických v Praze, Olomouckého kraje, Olomouckého centra otevřeného

Více

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ Sdružení lázeňských míst ČR ve spolupráci s Agenturou CzechTourism, městem Lázně Bělohrad a Lázněmi Bělohrad, a. s., pořádají 17. konferenci SLM ČR 27. a 28. listopadu 2014 TÉMA KONFERENCE: PŘIDANÁ HODNOTA

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Arrows, o.s. za rok 2014

Výroční zpráva občanského sdružení Arrows, o.s. za rok 2014 Výroční zpráva občanského sdružení Arrows, o.s. za rok 2014 Obsah Úvodní slovo... 3 O sdružení... 4 Donoři, partneři a dobrovolníci... 5 Činnost v roce 2014... 6 O sdružení... 8 Vybrané ukazatele z účetní

Více

Výpis ze zápisu č. 6. ze zasedání Zastupitelstva města Broumov. konaného dne 9. září 2015

Výpis ze zápisu č. 6. ze zasedání Zastupitelstva města Broumov. konaného dne 9. září 2015 Výpis ze zápisu č. 6 ze zasedání Zastupitelstva města Broumov konaného dne 9. září 2015 1 Volba návrhové komise 1/1 ZM volí návrhovou komisi ve složení Mgr., pan Arnold Vodochodský a paní Jitku Nigrinovou

Více

6. prosince 2016 PVA EXPO PRAHA

6. prosince 2016 PVA EXPO PRAHA města žijí s námi ZÁŠTITU NAD PROJEKTEM PŘIJALI: 6. prosince 2016 Mgr. Adriana Krnáčová, MBA primátorka hlavního města Prahy Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek, Dr. h. c. děkan Dopravní fakulty ČVUT JUDr.

Více