Aktuality projektu za únor 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktuality projektu za únor 2013"

Transkript

1 za únor 2013 V případě Vašeho zájmu o další informace, možnost partnerství v jednotlivých aktivitách nebo celém projektu, případně i o finanční partnerství při realizaci konkrétní aktivity, nás neváhejte kdykoliv kontaktovat. Děkujeme.

2 Z obsahu: Kostel sv. Markéty v Šonově dotace SZIF Program rozvoje venkova Kostel sv. Barbory v Otovicích dotace MK ČR Program pro záchranu architektonického dědictví Generální ředitelství Národní památkový ústav cyklus (Ne)tušené souvislosti a broumovská skupina kostelů Ústav památkové péče Fakulty architektury ČVUT Praha prof. Václav Girsa Národní památkový ústav - ÚOP Josefov semináře, průzkumy Fakulta restaurování Univerzity Pardubice WTA CZ Vědeckotechnická společnost pro sanaci staveb a péči o památky Ohlášení stavebních a udržovacích prací VUT Brno Fakulta architektury VUT Brno Fakulta výtvarných umění Biskupství královéhradecké Královéhradecký kraj Norské fondy Dobrovolnický program INEX-SDA CHKO Broumovsko Infocentrum Broumov Výstavy Výstava Téměř sametové revoluce INSAAN Česko-arabské centrum kulturního dialogu Poutní cesty 3D modely Dotace a granty

3 Kostel sv. Markéty v Šonově dotace SZIF Program rozvoje venkova V průběhu února 2013 bylo dokončeno výběrové řízení na dodavatele stavebních prací v rámci projektu obnovy kostela sv. Markéty v Šonově realizovaného díky dotaci z programu SZIF Program rozvoje venkova. Na základě kritérií výběrového řízení byla vybrána nabídka společnosti TESLICE CZ s.r.o., smlouva by měla být podepsána během měsíce března 2013 a do konce dubna by měly být zahájeny stavební práce. V souvislosti s přípravou rekonstrukce je na 6. dubna 2013 připravována malá slavnost s Požehnáním obnově kostela sv. Markéty panem farářem Martinem Lanžim. Součástí slavnosti budou i komentované prohlídky kostela vč. běžně nepřístupných prostor realizované pod záštitou Generálního ředitelství Národního památkového ústavu a Územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu v Josefově v rámci cyklu (Ne)tušené souvislosti. Prohlídky bude provádět Ing. Michoinová, GŘ NPÚ, odborný garant projektu (Ne)tušené souvislosti a vedoucí oddělení technologické laboratoře GŘ NPÚ, Ing. Setunská, GŘ NPÚ a Mgr. Miloš Buroň, NPÚ ÚOP Josefov. Kostel sv. Barbory v Otovicích dotace MK ČR Program pro záchranu architektonického dědictví Koncem února 2013 Komise MK ČR pro Program záchrany architektonického dědictví kladně posoudilo žádost o zařazení akce obnovy kostela sv. Barbory v Otovicích a rozhodla o přiznání příspěvku pro rok 2013 ve výši 400 tis. Kč. Dotace bude využita na záchranu historického krovu kostela velmi intenzivně napadeného tesaříkem krovovým.

4 Generální ředitelství Národní památkový ústav cyklus (Ne)tušené souvislosti a broumovská skupina kostelů Díky velké přízni Ing. Dagmar Michoinové, vedoucí technologické laboratoře GŘ NPÚ, projektu se broumovská skupina kostelů může v letošním roce zapojit do cyklu organizovaného GŘ NPÚ (Ne)tušené souvislosti. Cyklus (Ne)tušené souvislosti bude na Broumovsku poprvé představen při slavnosti a požehnání obnově kostela sv. Markéty v Šonově 6. dubna Další pokračování je připravováno na začátek července 2013 v kostele sv. Jakuba Většího v Ruprechticích. Cyklus (Ne)tušené souvislosti je unikátním projektem presentace stavebních památek. Jeho cílem je představit široké veřejnosti stavební památky jinak než je dosud obvyklé. Představit je jako historické exponáty, postavené z unikátních stavebních materiálů a přiblížit veřejnosti jejich hodnoty a technologie průzkumů a záchrany. Více informací na Dalším bodem spolupráce je analýza fasád kostela v Šonově, Heřmánkovicích a Ruprechticích. Ústav památkové péče Fakulty architektury ČVUT Praha prof. Václav Girsa Po velmi příjemné návštěvě pana profesora Václava Girsy, vedoucího Ústavu památkové péče FA ČVUT Praha a Ing. Dagmar Michoinové z GŘ NPÚ v Broumově zkraje roku byl jako jeden z možných bodů spolupráce diskutován i odborný seminář organizovaný Ústavem památkové péče FA ČVUT a konaný v Broumově. Jsme velmi potěšeni, že seminář se díky přízni a přístupu pana profesora začíná připravovat a to ve dnech října 2013 v Broumově. Téma semináře je Záchrana kulturní krajiny a autentických památek v ní. Přednášejícími budou prof. V. Girsa, Ing. Michoinová,Ph.D., Ing. arch. Hauserová, CSc, Ing. arch. Tomáš Efler, Ing. arch. Jan Slavík.

5 Národní památkový ústav, ÚOP Josefov semináře, průzkumy Díky nadstandardnímu přístupu NPÚ - ÚOP Josefov a zejména Mg. Buroně jsme se mohli dohodnout na aktualizaci v minulosti provedených stavebně historických průzkumů tak, abychom je mohli využít již v tomto roce. Zároveň se s Mgr. Buroněm povedlo zorganizovat pod záštitou NPÚ - ÚOP Josefov první odborný seminář, resp. Odborně metodický den na téma záchrany historických dřevěných krovů metodami mikrovlnné a horkovzdušné thermo sanace. Seminář proběhne 27. března 2013 v prostorách benediktinského kláštera v Broumově. Další seminář by se měl věnovat tématu způsoby zabezpečení památek; energetické úspory v památkách. Fakulta restaurování Univerzity Pardubice V březnu 2013 by měla proběhnout návštěva vedení Fakulty restaurování Univerzity Pardubice spojená s diskuzí o možné spolupráci, využití kostelů jako témat studentských prací či organizace odborného semináře. WTA CZ Vědeckotechnická společnost pro sanaci staveb a péči o památky V únoru proběhlo jednání se zástupci WTA CZ, prof. Kuklíkem, Ing. Máchou a Ing. Arch. Doubnerem společně s Ing.arch. Milošem Solařem z NPÚ. Diskuze se věnovala možnostem spolupráce WTA CZ při záchraně skupiny broumovských kostelů, možnostem prezentace projektu a hledání dalších možností využití těchto památek.

6 Ohlášení stavebních a udržovacích prací Koncem února byly dotčenými stavebními úřady v Broumově a Meziměstí vydány Souhlasy s provedením ohlášených stavebních záměrů. Tím byl dokončen celý proces Ohlášení vč. všech nezbytných závazných stanovisek dotčených orgánů. VUT Brno Fakulta architektury V únoru se povedlo zorganizovat díky přístupu prof. Urbáškové, proděkanky fakulty společné jednání s doc. Hrabcem a arch. Jan Mlečkou o možné spolupráci a partnerství fakulty v projektu. V současné době jsou připravovány konkrétní body spolupráce. VUT Brno Fakulta výtvarných umění Počátkem března bychom měli začít diskutovat o možnosti realizace workshopu FaVU VUT Brno na Broumovsku s Veronikou Resslovou v květnu 2013, se kterou i výhledově pracujeme na realizaci festivalu Několik událostí pro broumovské kostely. Biskupství královéhradecké V únoru proběhlo na půdě biskupství královéhradeckého velmi příjemné jednání s ICLic. Karlem Moravcem o řadě bodů projektu. Zároveň bylo díky laskavosti p. Moravce dohodnuto, že pro potřeby zejména pozvánek na odborné semináře můžeme využít informační cesty biskupství. Na březen je připravována cesta vedoucího stavebního odboru, bc. Petra Kábrta na Broumovsko.

7 Královéhradecký kraj V únoru došlo i k jednání na půdě krajského úřadu s PhDr. Pavlem Mertlíkem, vedoucím odboru kultury a památkové péče. Byly diskutovány určité možnosti spolupráce s krajem, ať již ve smyslu péče o památky, nebo v oblasti jejich propagace formou výstav. S krajským úřadem bychom rádi prodiskutovali i možnosti zapojení broumovské skupiny kostelů do tzv. církevní turistiky i s ohledem na plánované otevření broumovských kostelů pro veřejnost během turistické sezóny. Norské fondy Ministerstvo financí ČR nepředpokládá, že první výzvy programu CZ06 Kulturní dědictví a současné umění budou vyhlášeny dříve než na začátku druhého pololetí roku Do té doby Ministerstvo financí ČR přislíbilo zajistit schválení Programu, jeho notifikaci (vyloučení možnosti veřejné podpory) a vytvoření veškerých manuálů a pokynů pro implementaci programu CZ06. Dobrovolnický program INEX-SDA V současné době diskutujeme s koordinátorkou dobrovolnických workcampů R. Lupačovou ze sdružení INEX-SDA o možnosti jeho zorganizování na Broumovsku v letních měsících. Nabízí se i spoluorganizace s Agenturou pro rozvoj Broumovska o.s.

8 CHKO Broumovsko V současné době diskutujeme s Ing. Davidem Velehradským z CHKO Broumovsko zejména o otázce obnovení poutních cest v kulturní krajině Broumovska a případně o možnosti prezentace pohledu CHKO na péči o památky, kulturní krajinu či vzájemném vztahu péče o životní prostředí a péče o památky v našich odborných seminářích. Infocentrum Broumov V únoru proběhlo jednání s bc. Lesákovou mj. o možnosti intenzivnějšího zapojení broumovské skupiny kostelů do kulturních akcí organizovaných městem Broumov a možnosti informování o aktivitách v rámci projektu prostřednictvím IC. Výstavy V současné době intenzivně hledáme a jednáme o možnosti umístění výstav fotografií broumovských kostelů, zejména pak v Praze, kde se rýsují dvě velmi zajímavé možnosti. Jednou z nich je Muzeum architektury v Národním technickém muzeu v Praze díky velmi vstřícnému jednání PhDr. Martina Ebela, ředitele muzea. Naopak téměř jistým místem je galerie Městská věž v Trenčíně, kde by měla proběhnout výstava během vánočních svátků letošního roku..

9 Výstava Téměř sametové revoluce INSAAN Česko-arabské centrum kulturního dialogu Jsme velmi rádi, že se podařilo zahájit diskuzi o možnosti přivítat na Broumovsku výstavu Téměř sametové revoluce připravenou Českoarabským centrem kulturního dialogu INSAAN díky velmi vstřícnému jednání p. Šádí Shanaaha. Poutní cesty Na je připraveno společné jednání mezi klubem českých turistů a o.s. Ultreia (garant Svatojakubských poutních cest), kde by měli již padnout konečná rozhodnutí. Následně bude zorganizováno jednání s představiteli Ultreia o.s. na Broumovsku a v Polsku. První poutníci by měli projít Broumovskem v posledním týdnu v červnu D modely Zaznamenání a uchování podoby kostelů i pro další generace je pro OMNIUM velkým tématem. Jednou z cest jsou 3D modely, kde diskutujeme o možnosti využít tohoto tématu např. pro studentské práce na VŠ po jednotlivých objektech, druhou možností, finančně velmi náročnou, je komplexní zadání odborné firmě. V současné době jsem v intenzivním jednání, zároveň i hledáme finanční zdroje. Dotace a granty V současné době jsou podány žádosti o dotaci v rámci programů PZAD MK ČR, Obnova památkového fondu Královéhradeckého kraje, Nadace ČEZ, Nadace OKD, Nadace VIA, Nadace The Kellner Family Foundation, v programu MK ČR Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností a další. Fotografie z titulní strany laskavě poskytl Jan Záliš

10 Vzhledem k náročnosti celého projektu vítáme každé vyjádření podpory či nabídku pomoci. K dnešnímu dni podporu nebo nabídku pomoci obnově broumovských kostelů vyjádřil/a Kardinál Dominik Duka OP, arcibiskup pražský, metropolita a primas český Mons. Jan Vokál, biskup královéhradecký P. Prokop Siostrzonek O.S.B., převor Benediktinského arciopatství sv. Vojtěcha a sv. Markéty v Praze Břevnově Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje Ing. Josef Novák, předseda představenstva VEBA, textilní závody a.s.; Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ústav památkové péče Fakulty architektury ČVUT; Prof. PhDr. Vojtěch Lahoda, Ústav dějin umění Akademie věd České republiky; PhDr. Martin Mádl, Ph.D., Ústav dějin umění Akademie věd České republiky; Prof. PhDr. Ing. Jan Royt, PhD., Ústav pro dějiny umění FFUK v Praze Prof. Ing. Pavel Kuklík, Stavební fakulta ČVUT; Ing. Dagmar Michoinová NPÚ GŘ; Ing. Gabriela Setunská, NPÚ GŘ, JUDr. Martin Zídek, Památková inspekce Ministerstva kultury ČR; Ing. Arch. Miloš Solař, NPÚ GŘ; Ing. Martin Vavro, Ústav geoniky AV ČR, Ing. Jan Mácha, WTA, Ing. Arch. Karel Doubner, Ing. Jiří Balský, Mgr. Miloš Buroň, Mgr. Pavel Mach NPÚ Josefov, Prof. Ing. Arch. Hana Urbášková, FA VUT Brno, Mgr. Vlaďka Říhová, Mgr. Zdeňka Křenková, Fa restaurování UPCE Jan Školník, MBA, Hobra Školník s.r.o., Ing. Jiří Kozák, CEDIMA Meziměstí s.r.o., Petr Šulc, INS Náchod s.r.o., Jan Záliš, PIN Studio, Vladimír Grusman, starosta Šonov, Mgr. Ludmila Jansová, starostka Heřmánkovice, Mgr. Eva Mücková, starostka Meziměstí, Ing. Tomáš Havrlant, starosta Vernéřovice, Ing. Libor Prouza, LOYD Group s.r.o.; Přemysl Sochor, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově; Mgr. Jana Solemová s rodinou, Norsko, Jan Kriso, Lukáš Hron, Martin Bláha Upřímně děkujeme.

Aktuality projektu za leden 2013

Aktuality projektu za leden 2013 za leden 2013 Kostel sv. Markéty v Šonově Na základě podepsané smlouvy o poskytnutí dotace z programu SZIF Program rozvoje venkova na obnovu kostela sv. Markéty v Šonově bylo ke konci ledna 2013 vyhlášeno

Více

Aktuality projektu za březen 2013

Aktuality projektu za březen 2013 Aktuality projektu za březen 2013 Z obsahu: Setkání s panem kardinálem Dominikem Dukou Setkání s panem hejtmanem Lubomírem Francem a panem převorem Prokopem Siostrzonkem Ateliér Girsa / prof. Václav Girsa

Více

Aktuality projektu za duben 2013

Aktuality projektu za duben 2013 Duben 2013 Aktuality projektu za duben 2013 Kontakt: Ing. Jakub Děd, Omnium o.s., Veřejná sbírka farnosti / Osvědčení ze dne 30.11.2012 / Oprávněná osoba: ThLic. M. Lanži Z obsahu: Kostel sv. Barbory v

Více

Aktuality projektu za květen 2013

Aktuality projektu za květen 2013 za květen 2013 Z obsahu: Ústav dějin umění Akademie věd ČR / Letní mapování fresek v kostelech Broumovska Odborný seminář Broumovské nástěnné malby od gotiky po baroko Kostel sv. Anny ve Vižňově Kostel

Více

Výroční zpráva Omnium o.s. za rok 2012. Identifikační údaje

Výroční zpráva Omnium o.s. za rok 2012. Identifikační údaje Výroční zpráva Omnium o.s. za rok 2012 Identifikační údaje Omnium o.s. Sídlo: Smetanova 135, 550 01 Broumov Koresp. Adresa Verdunská 33, 160 00 Praha 6 IČ 22762370 Reg. Rejstřík MV ČR pod čj. VS/1-1/86

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu - Zima 2013 Omnium o.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska Osvědčení

Více

Aktuality projektu za léto 2013

Aktuality projektu za léto 2013 Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu za léto 2013 Omnium o.s. Verdunská 33, 160 00 Praha 6 Tel.: +420 739 385 928 e-mail: info@omniumos.cz

Více

Výroční zpráva ROK 2013

Výroční zpráva ROK 2013 Výroční zpráva ROK 2013 Omnium občanské sdružení Telefon: +420 739 385 928 E-mail: info@mniumos.cz Adresa: Smetanova 135 550 01 Broumov URL: www.omniumos.cz Č.účtu: 2844188399/0800, ČS Obsah Obsah Omnium

Více

Aktuality projektu podzim 2013. Pro život kostelů Broumovska. Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů

Aktuality projektu podzim 2013. Pro život kostelů Broumovska. Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů \ Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu podzim 2013 Omnium o.s. Verdunská 33, 160 00 Praha 6 Tel.: +420 739 385 928 e-mail: info@omniumos.cz

Více

Pokud se rozhodnete prodloužit si čas strávený v našem regionu, pomůžeme Vám také s výběrem doplňkových programů.

Pokud se rozhodnete prodloužit si čas strávený v našem regionu, pomůžeme Vám také s výběrem doplňkových programů. Vážené dámy, vážení pánové, jménem Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov si vás touto cestou dovoluji informovat a pozvat k účasti na konferenci 1. Broumovské diskuse na téma Je naše demokracie

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Restaurátorský přístup v péči o autentické památky, seminář 9. listopadu

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu duben / květen 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Exkurze č. 5 Bezdězsko-českolipský blok 15. května 2013. Restaurátorský

Více

SEMINÁŘ I. - BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ JARO 2014

SEMINÁŘ I. - BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ JARO 2014 CYKLUS BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ POHLEDY OBOROVÉ I MEZIOBOROVÉ STUDENTSKÉ SEMINÁŘE A DALŠÍ AKTIVITY SPOJENÉ S KULTURNÍM DĚDICTVÍM BROUMOVSKA STUDENTSKÉ SEMINÁŘE KONFERENCE VÝSTAVY PŘEDNÁŠKY LETNÍ ŠKOLY STÁŽE

Více

Příklady revitalizací a konverzí vesnických objektů v studentských projektech Ústavu památkové péče na Fakultě architektury ČVUT Praha

Příklady revitalizací a konverzí vesnických objektů v studentských projektech Ústavu památkové péče na Fakultě architektury ČVUT Praha Příklady revitalizací a konverzí vesnických objektů v studentských projektech Ústavu památkové péče na Fakultě architektury ČVUT Praha Ing. arch. Tomáš Efler Ústav památkové péče - FA ČVUT Praha - teoretické

Více

Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012!

Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012! Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012! Historický Průmyslový palác na Výstavišti v pražských Holešovicích nabídne 4. až 6. října unikátní veletržní premiéru specializovaného veletrhu PAMÁTKY

Více

Význam oslav pro Broumovsko pro Broumovsko znamená toto výročí okamžik objevení místa za kopcem prvními obyvateli připomínáme si hodnoty, které zde

Význam oslav pro Broumovsko pro Broumovsko znamená toto výročí okamžik objevení místa za kopcem prvními obyvateli připomínáme si hodnoty, které zde 800. výročí příchodu řádu na Broumovsko je příležitostí ukázat, jak důležitá je minulost pro současnost. Vstup benediktinů do regionu významně ovlivnil jeho rozvoj ve sféře vzdělání, kultury, správní i

Více

Místní akční skupina Broumovsko+ Výroční zpráva 2006

Místní akční skupina Broumovsko+ Výroční zpráva 2006 Místní akční skupina Broumovsko+ Výroční zpráva 2006 Obsah: 1. Kontaktní údaje.. str. 2 2. Představení. str. 3 3. Členská základna. str. 4-5 4. Činnost v roce 2006. str. 6-7 1. Kontaktní údaje Místní akční

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Zpráva ze semináře v ČESKÉM KRUMLOVĚ: KA4 Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Restaurátorský přístup v péči o autentické památky, seminář

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler, Ing. Jiří Děd

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler, Ing. Jiří Děd Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler, Ing. Jiří Děd Popis podpořené činnosti: Exkurze č. 6 Broumovský blok 9.-.11.10. 2013 Kulturní

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO Praha, 17. 4. 2012 V roce 2012 si připomínáme 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu Leden 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska Osvědčení

Více

MAS Broumovsko+, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD MAS Broumovsko+) vyhlašuje

MAS Broumovsko+, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD MAS Broumovsko+) vyhlašuje MAS Broumovsko+, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD MAS Broumovsko+) vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

Více

ICOMOS. V úvodu Václav Girsa přivítal přítomné členy. Konstatoval, že se výbor sešel v usnášeníschopném počtu a představil program zasedání:

ICOMOS. V úvodu Václav Girsa přivítal přítomné členy. Konstatoval, že se výbor sešel v usnášeníschopném počtu a představil program zasedání: ICOMOS I N T E R N A T I O N A L C O U N C I L O N M O N U M E N T S A N D S I T E S C O N S E I L I N T E R N A T I O N A L D E S M O N U M E N T S E T D E S S I T E S CZECH NATIONAL COMMITTEE COMITÉ

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY - semináře, workshopy, výstavy, soutěže

DOPROVODNÉ PROGRAMY - semináře, workshopy, výstavy, soutěže DOPROVODNÉ PROGRAMY - e, workshopy, výstavy, soutěže Přednáškový prostor č.1 - PK 110 Pravé křídlo Průmyslového paláce Čtvrtek 23.10.2014 11,00-12,00 zahájení veletrhu, na kytaru zahraje Štěpán Rak 12,20-14,30

Více

Člověk a chráněná krajina stezky k soužití

Člověk a chráněná krajina stezky k soužití Správa Chráněné krajinné oblasti Broumovsko Centrum rozvoje Česká Skalice Centrum kultury a vzdělávání Pellyho domy Police nad Metují Člověk a chráněná krajina stezky k soužití Konference konaná v rámci

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu srpen / září 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska

Více

ICOMOS INTERNATIONAL COUNCIL ON MONUMENTS AND SITES CONSEIL INTERNATIONAL DES MONUMENTS ET DES SITES. Záznam z volebního Plenárního zasedání

ICOMOS INTERNATIONAL COUNCIL ON MONUMENTS AND SITES CONSEIL INTERNATIONAL DES MONUMENTS ET DES SITES. Záznam z volebního Plenárního zasedání ICOMOS INTERNATIONAL COUNCIL ON MONUMENTS AND SITES CONSEIL INTERNATIONAL DES MONUMENTS ET DES SITES CZECH NATIONAL COMMITTEE COMITÉ NATIONAL TCHÉQUE Č.j. SEK 03-15 Záznam z volebního Plenárního zasedání

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Bečov nad Teplou,

TISKOVÁ ZPRÁVA. Bečov nad Teplou, TISKOVÁ ZPRÁVA NKP Bečov Závěrečná zpráva za rok 2011 k čerpání prostředků ISPROFIN přidělených MK ČR na příkladnou obnovu hradu Bečov a přilehlých objektů Bečov nad Teplou, 9. 12. 2011 Areál SHZ Bečov

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. pro. Hlavní město Praha. Baroko očima dětí

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. pro. Hlavní město Praha. Baroko očima dětí ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA pro Baroko očima dětí výstava českých památek v budově WHC UNESCO v Paříži 23. 30. 8. 2017 Budova ředitelství UNESCO, 7, Place de Fontenoy, Paříž, Francie www.hravyarchitekt.cz Základní

Více

Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví. Možnosti nadací a státních programů. Omnium z.s. Jakub Děd

Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví. Možnosti nadací a státních programů. Omnium z.s. Jakub Děd Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví Možnosti nadací a státních programů Omnium z.s. Jakub Děd Struktura prezentace Nadace a nadační fondy Státní programy Ministerstva Hlavní oblasti dotační

Více

PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH

PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH 23.01.2017 WWW.SPCR.CZ PROGRAM JEDNÁNÍ 1. Úvodní slovo, zahájení jednání 2. Agenda 4.0 na vládní úrovni 3. Implementace Průmyslu 4.0 ve firmách

Více

Společnost pro obnovu památek Úštěcka. Výroční zpráva

Společnost pro obnovu památek Úštěcka. Výroční zpráva Společnost pro obnovu památek Úštěcka Výroční zpráva 2014 Základní informace Adresa: Občanské sdružení Společnost pro obnovu památek Úštěcka 1. máje 18, 411 45 Úštěk www stránky: www.pamatky-ustecko.cz

Více

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu 6.1 Nejvýznamnější aktivity (s výjimkou zásahové činnosti) Zásahová činnost jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu je součástí statistické ročenky. Den hasičstva - Slavnostní slib nových příslušníků

Více

Obnova památek a historických církevních staveb 24. 4. 2012. Závěry z průzkumů spokojenosti mezi návštěvníky konference

Obnova památek a historických církevních staveb 24. 4. 2012. Závěry z průzkumů spokojenosti mezi návštěvníky konference Obnova památek a historických církevních staveb 24. 4. 2012 Závěry z průzkumů spokojenosti mezi návštěvníky konference ÚVOD 2 Účelem průzkumu bylo zjistit spokojenost, náměty a připomínky návštěvníků odborné

Více

Klášter Plasy aedificivm hoc sine aqvis rvet

Klášter Plasy  aedificivm hoc sine aqvis rvet Klášter Plasy www.klaster-plasy.cz aedificivm hoc sine aqvis rvet CO? KDY? KDE? JAK? PRO KOHO? Hlavním cílem projektu je vytvoření moderního depozitáře s adekvátními podmínkami pro uložení předmětů mobiliárních

Více

Zpráva o činnosti v roce 2012

Zpráva o činnosti v roce 2012 Zpráva o činnosti v roce 2012 Občanské sdružení na ochranu památek v Dolních Chabrech (dále jen OSOP) si v roce 2012 připomenulo páté výročí svého vzniku. Bylo založeno v roce 2007 s hlavním cílem zachránit

Více

ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne

ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne 19. 2. 2019 Přítomni: Omluveni: Hosté: PhDr. Hana Maierová, Miroslav Boreš, Ing. Jaroslav

Více

Dotkni se 20. století! Mgr. Nina Milotová Bc. Kristýna Hlavatá

Dotkni se 20. století! Mgr. Nina Milotová Bc. Kristýna Hlavatá Dotkni se 20. století! Mgr. Nina Milotová Bc. Kristýna Hlavatá Seminář Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK MŠMT, Corso IIa, 2. prosince 2014 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, CZ.1.07/1.1.00/26.0077,

Více

Výroční zpráva ROK Omnium občanské sdružení. Telefon: Adresa: Smetanova Broumov

Výroční zpráva ROK Omnium občanské sdružení. Telefon: Adresa: Smetanova Broumov Výroční zpráva ROK 2014 Omnium občanské sdružení Telefon: +420 739 385 928 E-mail: info@mniumos.cz Adresa: Smetanova 135 550 01 Broumov URL: www.omniumos.cz Č.účtu: 2844188399/0800, ČS Obsah Obsah Omnium

Více

Pokračující spolupráce mezi Národním památkovým ústavem a MV generálním ředitelstvím HZS ČR Zvýšení úrovně požárních ochrany památkových objektů

Pokračující spolupráce mezi Národním památkovým ústavem a MV generálním ředitelstvím HZS ČR Zvýšení úrovně požárních ochrany památkových objektů Pokračující spolupráce mezi Národním památkovým ústavem a MV generálním ředitelstvím HZS ČR Zvýšení úrovně požárních ochrany památkových objektů plk. Ing. Vladimír Machander Eva Polatová Analýza stavu

Více

Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Rady vlády pro udržitelný rozvoj

Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Rady vlády pro udržitelný rozvoj Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Rady vlády pro udržitelný rozvoj 10. listopadu 2016 Zita Kučerová Konference Chytrý region Příležitosti pro obce a města Určena pro zástupce

Více

U S N E S E N Í číslo: 98 ze dne: 4. března 2014 Nominace zástupce Asociace krajů ve Výboru regionů náhradníka člena informaci ze zasedání Výboru regionů, které konalo v termínu 30. 31. ledna 2014 v Bruselu,

Více

Letní dílna OPD a SHP Vižňov 2014 Dokumentace a průzkum

Letní dílna OPD a SHP Vižňov 2014 Dokumentace a průzkum Letní dílna OPD a SHP Vižňov 2014 Dokumentace a průzkum Podrobné informace a závazná přihláška k účasti Kostel sv. Anny ve Vižňově, okr. Náchod, patří do tzv. Broumovské skupiny kostelů postavené na Broumovsku

Více

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina

Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Zápis z 5. zasedání rozšířeného kolegia rektora, které se konalo dne 28. dubna 2014 od 10,30 hodin v Malé aule Karolina Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor Univerzity Karlovy Prof. MUDr.

Více

MGR. RENATA VESELÁ PROJEKČNÍ ATELIER PRO DOKUMENTACI, PRŮZKUM A OBNOVU HISTORICKÝCH STAVEB

MGR. RENATA VESELÁ PROJEKČNÍ ATELIER PRO DOKUMENTACI, PRŮZKUM A OBNOVU HISTORICKÝCH STAVEB MGR. RENATA VESELÁ PROJEKČNÍ ATELIER PRO DOKUMENTACI, PRŮZKUM A OBNOVU HISTORICKÝCH STAVEB Komenského 100, 507 71 Miletín, tel.: 773 930 755, e-mail: virakocha@centrum.cz OBSAH: A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Více

Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu

Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu Evropská akademie pro demokracii Nadace Hannse Seidela Odborný seminář

Více

Reflexe II. světové války ve společenském vědomí a pedagogické praxi

Reflexe II. světové války ve společenském vědomí a pedagogické praxi Katedra společenských věd PdF UP v Olomouci za podpory Velvyslanectví Spojených států amerických v ČR, Olomouckého kraje, Olomouckého centra otevřeného vzdělávání pořádá ve dnech 16. 19. srpna 2015 XXII.

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY Konference, semináře, workshopy, výstavy...

DOPROVODNÉ PROGRAMY Konference, semináře, workshopy, výstavy... DOPROVODNÉ PROGRAMY Konference, e, workshopy, výstavy... PŘEDNÁŠKOVÝ PROSTOR Č. 1 Levé křídlo Průmyslového paláce (LK 167 - otevřený prostor) 10,00-11,00 Zahájení veletrhu 11,00-13,00 Blok "Industriální

Více

KLÁŠTER BROUMOV NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA

KLÁŠTER BROUMOV NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA KLÁŠTER BROUMOV NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA BROUMOVSKÝ KLÁŠTER JE MÍSTEM, KDE SE DOSLOVA MŮŽETE DOTKNOUT HISTORIE, ALE I MÍSTEM, KDE SE SETKÁVAJÍ LIDÉ MNOHA NÁRODNOSTÍ A KTERÉ ŽIJE BOHATÝM SPOLEČENSKÝM A

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části Z Á P I S. Ing. Vladislava Hujová, starostka

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části Z Á P I S. Ing. Vladislava Hujová, starostka MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části Z Á P I S z 17. schůze, konané dne 25. 7. 2012 od 15:00 hodin v pracovně starostky, I. patro, Havlíčkovo nám. 9, Praha 3 Předsedající: Ing. Vladislava Hujová, starostka

Více

Muzea, památky, konzervace 2012

Muzea, památky, konzervace 2012 Fakulta chemické technologie Muzea, památky, konzervace 2012 Sborník rozšířených abstraktů Michal Novák (ed.) Praha 2012 Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2012 ISBN 978-80-7080-817-7 Muzea,

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY - konference, semináře, workshopy, výstavy

DOPROVODNÉ PROGRAMY - konference, semináře, workshopy, výstavy 4. - 6. 10. 2012 Výstaviště Praha - Holešovice Pravé křídlo Průmyslového paláce, Střední hala Průmyslového paláce DOPROVODNÉ PROGRAMY - konference, semináře, workshopy, výstavy KONFERENCE, SEMINÁŘE, WORKSHOPY

Více

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU. Zájmové sdružení právnických osob OK4EU

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU. Zájmové sdružení právnických osob OK4EU ZASTOUPENÍ Zájmové sdružení právnických osob OK4EU OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU ČLENOVÉ OK4EU ČINNOST ZASTOUPENÍ prosazovat a hájit zájmy OK při přípravě programovacího období 2014 2020 podílet se na vytváření

Více

Budoucí role Místních akčních skupin v ochraně kulturního dědictví (pohled NS MAS ČR)

Budoucí role Místních akčních skupin v ochraně kulturního dědictví (pohled NS MAS ČR) Budoucí role Místních akčních skupin v ochraně kulturního dědictví (pohled NS MAS ČR) Mgr. Petr Žůrek, S.T.D. ředitel MAS Vizovicko a Slušovicko, o.p.s. předseda SMS ČR Zlínského kraje Datum prezentace:

Více

Výroční zpráva Omnium z.s.

Výroční zpráva Omnium z.s. Omnium z.s. Výroční zpráva 2017 Adresa: Smetanova 135, 550 01 Broumov IČ: 22762370 Reg.: sp. značka L 7986 vedená u KS v Hradci Králové Banka: Česká spořitelna, a.s., pob. Praha 6 Č.účtu: 2844188399/0800

Více

Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Výroční zpráva 2014 Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje Jednotlivé části výroční zprávy vypracovaly: PhDr.

Více

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011

Z á p i s. z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011 Z á p i s z 24. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 11. ledna 2011 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 23. zasedání Akademické rady AV

Více

Komponovaná kulturní krajina. a možnosti její obnovy a zachování

Komponovaná kulturní krajina. a možnosti její obnovy a zachování Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Olomouci Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu Český národní komitét ICOMOS ve spolupráci s Muzeem umění v Olomouci Vás zvou na odborný seminář

Více

Podpora a perspektivy církevní turistiky

Podpora a perspektivy církevní turistiky Podpora a perspektivy církevní turistiky KONFERENCE EVROPSKÉ KULTURNÍ STEZKY SV. CYRILA A METODĚJE PERSPEKTIVY CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Mgr. Roman Kubín, Biskupství brněnské Představení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Výroční zpráva MAS Mezi Hrady, z.s.p.o. popisuje činnost této organizace v roce 2013.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Výroční zpráva MAS Mezi Hrady, z.s.p.o. popisuje činnost této organizace v roce 2013. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Výroční zpráva MAS Mezi Hrady, z.s.p.o. popisuje činnost této organizace v roce 2013. Místní akční skupina Mezi Hrady Vážení členové, předkládáme Vám výroční zprávu zájmového sdružení

Více

Seznam projektových workshopů a vzdělávacích akcí konaných mimo PF JU

Seznam projektových workshopů a vzdělávacích akcí konaných mimo PF JU Seznam projektových workshopů a vzdělávacích akcí konaných mimo PF JU Název projektu: Čeština v praxi Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/07.0254 W 2010/1 Název akce: Základy redakční práce I. Garanti akce: doc. PhDr.

Více

Významná domácí a mezinárodní ocenění pracovníků Historického ústavu AV ČR od roku 2007 (HÚ AV ČR veřejnou výzkumnou institucí)

Významná domácí a mezinárodní ocenění pracovníků Historického ústavu AV ČR od roku 2007 (HÚ AV ČR veřejnou výzkumnou institucí) Významná domácí a mezinárodní ocenění pracovníků Historického ústavu AV ČR od roku 2007 (HÚ AV ČR veřejnou výzkumnou institucí) 2007 prof. PhDr. Eva Semotanová, DrSc. PhDr. Kateřina Valentová, PhD. Blanický

Více

TOULKY PO ČESKÝCH FABRIKÁCH aneb ZTRÁTY A NÁLEZY

TOULKY PO ČESKÝCH FABRIKÁCH aneb ZTRÁTY A NÁLEZY TOULKY PO ČESKÝCH FABRIKÁCH aneb ZTRÁTY A NÁLEZY Čtvrtek 17. května 2012 v 18:00 místnost A 437 Téma součástí grantové a disertační práce Průmyslové dědictví na Berounsku FSv Katedra architektury Fakulta

Více

Mimořádné a hlavní úkoly stanovené Ministerstvem kultury GŘ Národnímu památkovému ústavu na rok 2010

Mimořádné a hlavní úkoly stanovené Ministerstvem kultury GŘ Národnímu památkovému ústavu na rok 2010 Mimořádné a hlavní úkoly stanovené Ministerstvem kultury GŘ Národnímu památkovému ústavu na rok 2010 Závěrečná zpráva mimořádného úkolu č. 6 Koncepce vzdělávání na léta 2010-2016 V Praze dne 31. 8. 2010

Více

Kulturní dědictví. Možnosti financování Grantové programy nestátních nadací

Kulturní dědictví. Možnosti financování Grantové programy nestátních nadací Kulturní dědictví Možnosti financování Grantové programy nestátních nadací Nadace VIA Zaměření Řada programů zaměřených přímo nebo nepřímo na záchranu na obnovu kulturního dědictví a na obnovu památek

Více

Z Á P I S. z 16. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 4. funkčním období, které se konalo dne 30. října 2014 v Liberci

Z Á P I S. z 16. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 4. funkčním období, které se konalo dne 30. října 2014 v Liberci Z Á P I S z 16. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 4. funkčním období, které se konalo dne 30. října 2014 v Liberci Přítomní členové Rady AKČR :, hejtman Jihomoravského kraje Martin Půta,

Více

Práce sestry na úseku domácí péče

Práce sestry na úseku domácí péče Program Práce sestry na úseku domácí péče Certifikovaný kurz MZ ČR 2. kurz 2015 Praha Česká republika Pořádá Aesculap Akademie ve spolupráci se smluvními zařízeními Úvod Studijní plán V rámci celoživotního

Více

Projekt oblasti podpory OP VK Další vzdělávání pracovníků kulturních institucí Královéhradeckého kraje PLÁN PŘEDNÁŠEK

Projekt oblasti podpory OP VK Další vzdělávání pracovníků kulturních institucí Královéhradeckého kraje PLÁN PŘEDNÁŠEK PLÁN PŘEDNÁŠEK 2012 2013 PLÁN PŘEDNÁŠEK 27. 8. 18. 9. 2012 M1 M1 / 2012 / Typologie a identifikace předmětů kulturního dědictví Místo: Muzeum Východních Čech v Hradci Králové M1A 27. 8. M1B 28. 8. M1C

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu Červen / červenec 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska

Více

2. ROČNÍK SOUTĚŽE MPO - PŘEMĚNA ODPADŮ NA ZDROJE

2. ROČNÍK SOUTĚŽE MPO - PŘEMĚNA ODPADŮ NA ZDROJE 2. ROČNÍK SOUTĚŽE MPO - PŘEMĚNA ODPADŮ NA ZDROJE Plnění usnesení vlády č. 355/2017 k Akčnímu plánu implementace Politiky druhotných surovin ČR pro období 2017 2018 SEZNAM ČLENŮ HODNOTÍCÍCH KOMISÍ 1 Hodnotící

Více

Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR.

Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR. Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR. Několik slov o projektu Ing. arch. Naděžda Goryczková, generální ředitelka NPÚ NPÚ

Více

PÉČE O KAMENNÉ SOCHAŘSKÉ A STAVEBNÍ PAMÁTKY

PÉČE O KAMENNÉ SOCHAŘSKÉ A STAVEBNÍ PAMÁTKY STÁTNÍ ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE Odborné a metodické publikace, svazek 16 PÉČE O KAMENNÉ SOCHAŘSKÉ A STAVEBNÍ PAMÁTKY Zpracovali PhDr. Josef ŠTULC Miloš SUCHOMEL, prom. hist. Ing. Ivana MAXOVÁ Příloha časopisu

Více

Práce sestry na úseku domácí péče

Práce sestry na úseku domácí péče Program Práce sestry na úseku domácí péče Certifikovaný kurz MZ ČR 1. kurz 2014 Praha Česká republika Pořádá Aesculap Akademie ve spolupráci se smluvními zařízeními Úvod Studijní plán V rámci celoživotního

Více

Zápis ze 3. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2015, konané dne 09.03.2015 od 17:00 do 19:30 h v místnosti č.

Zápis ze 3. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2015, konané dne 09.03.2015 od 17:00 do 19:30 h v místnosti č. Zápis ze 3. jednání Kulturní komise Rady MČ Praha 7 v roce 2015, konané dne 09.03.2015 od 17:00 do 19:30 h v místnosti č. 221, ÚMČ Praha 7 Seznam členů komise: František Vosecký - předseda PhDr. Richard

Více

Program Kultura v České republice 2001 2013

Program Kultura v České republice 2001 2013 Program Kultura v České republice 2001 2013 Česká republika má přístup do programu Kultura již od roku 2001. Program je od svého vzniku zaměřen především na podporu neziskových mezinárodních projektů spolupráce

Více

Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu

Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu Jmenování nových profesorů vysokých škol v pražském Karolinu V pražském Karolinu dnes proběhne slavnostní jmenování šedesáti pedagogů vysokých

Více

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou Projekt záchrany kulturní památky Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou Národní kulturní památka rejstř. č. ÚSKP: 11797/7-4653 Římsko-katolická farnost Žďár nad Sázavou

Více

r.2001 o činnosti a hospodaření Obsah: Přehled činností vykonávaných v roce 2001 Výkaz o příjmech a výdajích Výkaz o majetku a závazcích Obecné údaje

r.2001 o činnosti a hospodaření Obsah: Přehled činností vykonávaných v roce 2001 Výkaz o příjmech a výdajích Výkaz o majetku a závazcích Obecné údaje ČESKÝ MERÁN obecně prospěšná společnost Vítkovo nám. 69 257 92 Sedlec-Prčice 2 IČO: 26458420 VÝROČNÍ ZPRÁVA r.2001 o činnosti a hospodaření Obsah: Přehled činností vykonávaných v roce 2001 Výkaz o příjmech

Více

zpravodaj Příprava na roky 2014-2020 2/2012 Místní akční skupina Broumovsko+

zpravodaj Příprava na roky 2014-2020 2/2012 Místní akční skupina Broumovsko+ zpravodaj 2/2012 Místní akční skupina Broumovsko+ Sierpnica /LGD Soví hory/ Příprava na roky 2014-2020 Prostřednictvím o. s. MAS Broumovsko+ budou v našem regionu mezi lety 2009 2013 získány dotace z prostředků

Více

Složení komisí státních závěrečných zkoušek

Složení komisí státních závěrečných zkoušek Složení komisí státních závěrečných zkoušek Vyhláška Dokument Název dokumentu Typ dokumentu Garant dokumentu Vymezení působnosti Složení komisí státních závěrečných zkoušek Vyhláška Proděkanka pro studium

Více

Občasník Křinice prosinec 2006

Občasník Křinice prosinec 2006 Občasník Křinice prosinec 2006 OBČASNÍK KŘINIC Ročník prosinec/2006 Vydává OÚ Křinice Pokračování z minulého čísla Když školní budova (č.p.184) podle říšského školního zákona z 19. května 1869 nevyhovovala,

Více

Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě

Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě Pozvánka na konferenci Personalistika a vzdělávání ve veřejné správě Stěžejní témata: Pracovněprávní vztahy ve veřejné správě Nový občanský zákoník jaké změny přinese nový občanský zákoník do veřejné správy

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY Konference, semináře, workshopy, výstavy...

DOPROVODNÉ PROGRAMY Konference, semináře, workshopy, výstavy... DOPROVODNÉ PROGRAMY Konference, e, workshopy, výstavy... PŘEDNÁŠKOVÝ PROSTOR Č. 1 Levé křídlo Průmyslového paláce (LK 167 - otevřený prostor) ČTVRTEK 3. 10. 2013 10,00-11,00 Zahájení veletrhu 11,00-13,00

Více

ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ

ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ EDUKATIVNÍ OSVĚTA, EXPOZICE PRŮMYSLU, PRŮMYSLOVÝCH

Více

Výroční zpráva. Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných

Výroční zpráva. Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných Výroční zpráva 2013 Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných 1 Výroční zpráva 2013 Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných Jednotlivé části výroční zprávy vypracovaly: PhDr. Zdenka

Více

PROMĚNY MEDIÁLNÍHO DISKURSU

PROMĚNY MEDIÁLNÍHO DISKURSU METROPOLITNÍ UNIVERZITA PRAHA KATEDRA POLITOLOGIE A HUMANITNÍCH STUDIÍ, CENTRUM PRO STUDIUM MEDIÁLNÍ KULTURY, KATEDRA MEDIÁLNÍCH STUDIÍ MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE PROMĚNY MEDIÁLNÍHO DISKURSU budova

Více

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ Sdružení lázeňských míst ČR ve spolupráci s Agenturou CzechTourism, městem Lázně Bělohrad a Lázněmi Bělohrad, a. s., pořádají 17. konferenci SLM ČR 27. a 28. listopadu 2014 TÉMA KONFERENCE: PŘIDANÁ HODNOTA

Více

Členové výboru zvolili ověřovatelem zápisu z tohoto zasedání Ing. Karla Grabeina Procházku.

Členové výboru zvolili ověřovatelem zápisu z tohoto zasedání Ing. Karla Grabeina Procházku. Zápis z 7. řádného zasedání Výboru pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví, cestovní ruch a zahraniční vztahy ZHMP, konaného dne 3.6.2015 ve 13:00 hodin Přítomni: členové - MgA. Eliška Kaplický Fuchsová

Více

Zápis z Ediční rady ČKAIT

Zápis z Ediční rady ČKAIT Zápis z Ediční rady ČKAIT Termín: 30. 3. 2016 Místo: zasedací místnost, dům ČKAIT Přítomni: Ing. Jindřich Pater, Ing. Vladimír Smrž, Ing. Šárka Janoušková, Ing. Renata Karasová, doc. Ing. František Kulhánek,

Více

náv tûva prezidenta âeské republiky Václava Klause a paní Livie Klausové v Královéhradeckém kraji

náv tûva prezidenta âeské republiky Václava Klause a paní Livie Klausové v Královéhradeckém kraji Prezident07_brozura120x120p.qxd 30.3.2007 11:22 Stránka 1 náv tûva prezidenta âeské republiky Václava Klause a paní Livie Klausové v Královéhradeckém kraji 10. 12. dubna 2007 Oficiální program Prezident07_brozura120x120p.qxd

Více

Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4.

Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4. Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4. června 2009, Zlín Vzdělání je pro všechny děti pokračování dlouhodobého

Více

Seznam členů vědeckých rad Fakulty stavební

Seznam členů vědeckých rad Fakulty stavební Seznam členů vědeckých rad Fakulty stavební 2006 Doc. Ing. Jaroslav Broul, CSc., FAST VŠB-TU Ostrava (do 17.11.2006) Doc. Ing. Radim Čajka, CSc., FAST VŠB-TU Ostrava Ing. František Kuda, CSc., FAST VŠB-TU

Více

PROGRAM. 22. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE O ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍM ŘÁDU Olomouc, října Téma: Připravované změny stavebního práva

PROGRAM. 22. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE O ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍM ŘÁDU Olomouc, října Téma: Připravované změny stavebního práva 1. den konference ČTVRTEK 24. 10. 2019 9.00 10.00 Prezence účastníků I. BLOK: 10.00 11.30 10.00 11.30 Zhodnocení dosavadní spolupráce na úseku územního plánování a stavebního řádu mezi Slovenskou republikou

Více

RADA MĚSTA KORYČANY. Výpis usnesení z 8. jednání dne 21. ledna 2019

RADA MĚSTA KORYČANY. Výpis usnesení z 8. jednání dne 21. ledna 2019 RADA MĚSTA KORYČANY Výpis usnesení z 8. jednání dne 21. ledna 2019 R M 1/ 8 / 19 program jednání Rady města Koryčany. 2. R M 2/ 8 / 19 uzavření servisní smlouvy mezi společností Tritius Solutions a.s.,

Více

Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol

Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol jmenovaným s účinností od 1. května 2003 Velká aula Karolina čtvrtek dne 5. června 2003 v 9:00 a

Více

V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální

V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální Do 12. dubna

Více