Školní řád pro školní rok 2013/2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Školní řád pro školní rok 2013/2014"

Transkript

1 Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Olomouc Pöttingova 2, Olomouc IČ: , TEL.: , info@sjs-olomouc.cz, ID datové schránky: efsgisp Školní řád pro školní rok 2013/2014 Činnost Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Olomouc (dále JŠ Olomouc) se řídí zákonem č.561/2004 Sb.(školským zákonem) v platném znění a vyhláškou MŠMT ČR č.33/2005 Sb. o jazykových školách s právem státní jazykové zkoušky a státních jazykových zkouškách. Vyučování začíná v pondělí 2. září 2013 a končí v úterý 17. června Výuka se nekoná ve dnech státních svátků České republiky a ve dnech 21. dubna 2014 (Velikonoční pondělí), 1. května 2014 (Svátek práce) a v pátek 18. dubna Vánoční prázdniny jsou stanoveny na dobu od 20. prosince 2013 do pátku 3.ledna Výuka pokračuje v pondělí 6. ledna V době jarních prázdnin stanovených MŠMT ČR se v JŠ Olomouc vyučuje, prázdniny se nekonají. Ve středu 18. června 2014 platí pondělní rozvrh náhrada za Ve čtvrtek 19. června 2014 platí čtvrteční rozvrh náhrada za Podmínkou přijetí k jazykovému vzdělávání je odevzdání řádně vyplněné a vlastnoručně podepsané Závazné přihlášky do jazykového kurzu ve školním roce 2013/2014 (nikoli naskenované). Posluchači lze před výběrem vhodného kurzu doporučit konzultaci v kanceláři JŠ Olomouc. U nezletilých žáků JŠ Olomouc je třeba před nástupem do kurzu písemný souhlas zákonného zástupce na přihlášce do jazykového kurzu. Při absenci nezletilého žáka je zákonný zástupce povinen o této skutečnosti informovat vyučujícího v kurzu prokazatelnou formou. Škola poskytuje jazykovou výuku obecného cizího jazyka pro mládež a dospělé od úplných začátečníků až po pokročilé, tato výuka má charakter zájmového studia a je poskytována za úplatu. Součástí nabídky JŠ Olomouc jsou i vzdělávací programy akreditované v systému Dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP - akreditace MŠMT). U žádného z kurzů, které JŠ ve své nabídce uvádí, nevzniká povinnost absolvovat zkoušku. Organizační jednotkou výuky je kurz. Většina kurzů je koncipována jako jednoleté v rozsahu dvou nebo tří vyučovacích hodin týdně. (1 vyučovací hodina = 45 minut). Kurzy pro veřejnost probíhají v odpoledních hodinách, a to v převážné většině: kurz v rozsahu 2 vyučovacích hodin týdně: od do hodin kurz v rozsahu 3 vyučovacích hodin týdně: od do hodin denní intenzivní kurz v rozsahu 20 hodin týdně: pondělí až pátek od 8.00 hodin do hodin Strana 1 (celkem 8)

2 Přestup do jiného typu kurzu během školního roku je možný pouze v případě písemné žádosti podané v kanceláři JŠ. Pro písemnou žádost vydá kancelář JŠ předepsaný formulář. O schválení přestupu rozhoduje ředitelka školy. Zápis do kurzu je možný v průběhu celého školního roku, pokud není kurz obsazen. Nabídka kurzů a vzdělávacích programů aktuálních pro daný školní rok je zveřejňována na webových stránkách školy, na nástěnce školy, dále je k dispozici k nahlédnutí v kanceláři JŠ Olomouc. Kromě kurzů obecného jazyka může JŠ na požádání otevřít kurzy odborného cizího jazyka, kurzy individuální i podnikové, cena těchto kurzů se liší dle počtu posluchačů, délky trvání kurzu a stupně obtížnosti daného cizího jazyka podle Evropského referenčního rámce pro jazyky. Součástí školního řádu jsou i Ceník školného a platební podmínky (příloha číslo 1). Součástí školního řádu je Klasifikační řád školy (příloha číslo 2). Součástí školního řádu je Provozní řád jazykové učebny (příloha číslo 3). Provoz Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Olomouc je v pondělí až čtvrtek od 7.30 do hodin, v pátek od 7.00 do hodin. Škola si vyhrazuje právo, v případě nerentability (nízký počet zájemců) daný kurz neotevřít nebo jej kdykoli v průběhu celého školního roku zrušit. V takovém případě JŠ Olomouc vrací posluchači poměrnou část úplaty za vzdělávání. V průběhu výuky není dovoleno používat mobilní telefony. V budově a přilehlém areálu školy je zakázáno kouřit. V budově školy je zakázáno požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Posluchač, který se dostaví do výuky v podnapilém stavu, bude z výuky neprodleně vyloučen. V případě úrazu nebo nevolnosti nahlásí posluchač vzniklou událost vyučující v kurzu. Škola si vyhrazuje právo v případě nutnosti (nemoc vyučujícího) nabídnout posluchači náhradní výuku v jiném termínu a s jiným vyučujícím nebo vyučujícího v průběhu školního roku z organizačních důvodů změnit. V takovém případě nevzniká nárok na vrácení úplaty za vzdělávání. Novým zájemcům o studium na JŠ Olomouc umožňuje škola bezplatnou návštěvu vybraného kurzu v rozsahu jedné vyučovací hodiny. Podmínkou je oznámit předem návštěvu zvoleného kurzu v kanceláři JŠ. Posluchač, který po absolvování ukázkové hodiny neuhradí ve stanovené lhůtě úplatu za vzdělávání, nemůže předmětný kurz navštěvovat. Ing. Jana Kubiasová ředitelka školy Olomouc, 30.dubna 2013 Strana 2 (celkem 8)

3 příloha číslo 1 Ceník a platební podmínky školní rok 2013/2014 Podmínkou přijetí k jazykovému vzdělávání a zařazení do kurzu je odevzdání řádně vyplněné a vlastnoručně podepsané Závazné přihlášky do jazykového kurzu ve školním roce 2013/2014 (dále jen přihláška). Za nezletilé posluchače podepisuje přihlášku do kurzu zákonný zástupce. Zápis do kurzu je možný během celého školního roku. Úplata za vzdělávání - školné se hradí převodním příkazem: Číslo účtu: /0800 (Česká spořitelna) Variabilní symbol: rodné číslo posluchače Školné je možné uhradit i v hotovosti v kanceláři školy (přízemí, místnost číslo 112). Úplata za vzdělávání - školné (dále jen školné) se platí jednorázově, u celoročních kurzů (délka trvání kurzu deset nebo devět měsíců) je možno uhradit úplatu za vzdělávání ve dvou pololetních splátkách, a to: u nově zapsaných posluchačů (externí zápis): 1. splátka ve výši 50% z celkové výše školného do pěti pracovních dnů od doručení řádně vyplněné a podepsané přihlášky do kanceláře školy (zaplacením školného se rozumí den připsání školného na účet školy) 2. doplatek školného ve výši 50% z celkové výše školného se hradí nejpozději v polovině délky trvání kurzu, u desetiměsíčních nebo devítiměsíčních kurzů, které začínají v září, případně v říjnu 2013 a končí v červnu 2014 je tedy možno uhradit první splátku nejpozději do 31.srpna 2013 a 2. splátku nejpozději do 31.ledna u stávajících posluchačů v pokračujících kurzech (interní zápis): 1. splátka (50% z celkové částky školného) nejpozději do 30.června 2013, v případě neuhrazení první splátky do výše uvedeného termínu škola negarantuje posluchači místo v daném kurzu a nabídne jej nově příchozím posluchačům. 2. doplatek školného: platí stejné podmínky jako u nově zapsaných posluchačů Úhrada školného formou dvou splátek je možná pouze v případě, že posluchač se zapíše do kurzu současně s jeho zahájením. Možnost úhrady školného ve dvou splátkách a poskytnutí slevy z ceny školného se nevztahuje na vzdělávací programy v rámci DVPP (Další vzdělávání pedagogických pracovníků), akreditované MŠMT. Posluchač, který nastoupí v průběhu školního roku, platí poměrnou část školného, počínaje prvním dnem měsíce, ve kterém se do kurzu zapsal, nelze ale již uplatnit úhradu školného formou splátek. Posluchač v tomto případě platí již poměrnou část školného jednorázově. Úplata za vzdělávání - školné se uchazeči vrací pouze v případě, že Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Olomouc (dále jen JŠ s právem SJZ Olomouc) kurz neotevřela a nedošlo k dohodě s uchazečem o přeřazení do jiného kurzu, nebo v případě, že se uchazeč odhlásil písemně nejpozději v den předcházející dni zahájení kurzu (den doručení). Překážky ze strany posluchače vzniklé v průběhu konání kurzu (změna pracovní doby, služební cesta, nemoc apod.) nejsou důvodem k vrácení školného. Jazykový kurz nelze přerušit. Kurzovné nelze převést na další osobu, ani na další období, případně rok. Strana 3 (celkem 8)

4 Posluchač nemá právo na vrácení úplaty za vzdělávání školného v případě neodvratitelných událostí, kterým JŠ s právem SJZ Olomouc nemohla zabránit při vynaložení veškerého úsilí, které lze po ní požadovat, z důvodu rozhodnutí státních orgánů nebo mimořádných okolností (nejistá bezpečnostní situace, stávky, dopravní problémy, náhlá porucha v dodávce vody nebo elektřiny, havárie, neštěstí a další okolnosti, které JŠ s právem SJZ Olomouc nemohla ovlivnit ani předvídat). JŠ s právem SJZ Olomouc si vyhrazuje právo během celého školního roku zrušit kurz z důvodu jeho nerentability. V takovém případě vrací škola posluchači poměrnou část školného. Platba na fakturu: Platba na fakturu je možná na základě písemné objednávky podané před závazným přihlášením do kurzu. Na objednávku je třeba uvést přesný název školy (adresáta viz níže), fakturační adresu organizace, její IČ, DIČ, jméno posluchače, za kterého bude platba provedena, zda se jedná o platbu za 1. nebo 2. pololetí (možno uplatnit za výše uvedených podmínek) nebo celý školní rok. Objednávku je třeba doplnit razítkem a podpisem oprávněné osoby. Lhůta pro uhrazení školného fakturou je 15 kalendářních dnů ode dne vystavení faktury. Adresát objednávky: Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Olomouc Pöttingova 2/ Olomouc IČO: Přestup do jiného typu kurzu během školního roku je možný pouze v případě písemné žádosti podané v kanceláři JŠ. Pro písemnou žádost vydá kancelář JŠ předepsaný formulář. O schválení přestupu rozhoduje ředitelka školy. Ceny kurzů školní rok 2013/2014 Odpolední a večerní kurzy pro veřejnost (celoroční kurzy, výuka 10 měsíců): 2 hodiny týdně: 3.300,- Kč / pololetí 86,- Kč/hodinu minimální počet hodin výuky: 76 hodin 3 hodiny týdně: 4.100,- Kč / pololetí 71,- Kč/hodinu minimální počet hodin výuky: 114 hodin Celoroční přípravné kurzy na mezinárodní certifikované zkoušky *(výuka 10 měsíců): FCE, GZ B1, DELF, GZ B2(3 hodiny týdně) 4.500,- Kč / pololetí 78,- Kč/hod minimální počet hodin výuky: 114 hodin CAE, GZ C1, DALF(3 hod. týdně) 4.900,- Kč / pololetí 85,- Kč/hod minimální počet hodin výuky: 114 hodin Jednoleté denní studium cizího jazyka: Pro všechny druhy jednoletého denního studia cizích jazyků v případě jednorázové úhrady školného jednotná cena: ,- Kč za rok + 200,- Kč administrativní poplatek (hradí se při zápisu). Minimální počet hodin výuky za školní rok: 700 hodin, cena za hodinu výuky: 35,- Kč Ceny krátkodobějších kurzů jsou aktuálně uvedeny v nabídce na stránkách JŠ Olomouc: Strana 4 (celkem 8)

5 Bonus: Posluchači, který uhradí celé školné jednorázově do 30.června 2013 (den připsání na účet školy), se poskytuje sleva 10% z ceny školného. Posluchači, který uhradí celé školné jednorázově před zahájením výuky v daném kurzu, se poskytuje sleva 5% z ceny školného (platí pro kurzy v celkové době trvání 9 nebo 10 měsíců, u kurzů kratších nelze slevu uplatnit). Nový posluchač, který vybraný kurz ještě nenavštěvoval, má nárok na první vyučovací hodinu zdarma (ukázková hodina). *Slevu na školném je možno uplatnit pouze v případě, že posluchač zaplatí před započetím kurzu jednorázově celé školné za každý kurz (za celou dobu trvání kurzu v rozsahu 9 nebo 10 měsíců). Slevu ve výši 5% lze uplatnit u každého dalšího kurzu z původní ceny kurzu za celé období jeho trvání. Slevu nelze uplatnit, pokud posluchač přistoupil do kurzu až po jeho zahájení. Slevu na školném nelze uplatnit u kurzů akreditovaných v rámci DVPP. Olomouc, 30.dubna 2013 Ing. Jana Kubiasová ředitelka školy *Vysvětlivky použitých zkratek názvy mezinárodních certifikovaných zkoušek: PET=Preliminary English Test / FCE=First Certificate in English / CAE=Certificate in Advanced English GZ B1=Goethe-Zertifikat B1 / GZ B2=Goethe-Zertifikat B2 / GZ C1=Goethe-Zertifikat C1 DELF=Diplôme d études en langue française / DALF=Diplôme approfondi de langue française Strana 5 (celkem 8)

6 příloha číslo 2 Klasifikační řád pro školní rok 2013/2014 Jazyková škola hodnotí výsledky vzdělávání posluchačů dvakrát za školní rok, konkrétně k 31.lednu a k 30.červnu daného školního roku, výsledky jsou neveřejné. Na požádání posluchače s těmito výsledky vyučující, případně třídní učitel u denního a intenzivního studia seznámí. Posluchač je hodnocen klasifikačními stupni (známkami) pouze v případě, že docházka do kurzu činí u posluchače minimálně 70% za dané pololetí. Klasifikace se zapisuje do třídní knihy do příslušné kolonky. V případě, že účast na výuce (docházka do kurzu) je nižší, posluchač není hodnocen, místo známky se zapisuje N (= nehodnocen). V případě, že se posluchač z kurzu odhlásí, kolonka se proškrtává. Posluchači na jeho žádost vydá Jazyková škola Osvědčení o absolvování kurzu s uvedením prospěchu. Prospěch posluchačů se hodnotí čtyřmi stupni: 1 výborně 2 velmi dobře 3 dobře 4 nevyhověl(a) Osvědčení o absolvování kurzu JŠ Olomouc vydává pouze v případě, že docházka do kurzu činí u posluchače minimálně 70% z celé doby trvání kurzu. Při účasti nižší než 70% nebo v případě absolvování poměrné části kurzu se posluchači vydává Potvrzení o registraci v kurzu a posluchač není hodnocen. Podmínkou pro vydání Osvědčení o absolvování kurzu ve třídách jednoletého intenzivního kurzu cizích jazyků je minimálně 70%-ní docházka do kurzu z celkového počtu vyučovacích dnů (u kombinovaného studia dvou jazyků 70% za každý jazyk) v souladu se smlouvou, kterou studenti podepisují. Posluchači 4. ročníků (3 hodiny týdně) a 6.ročníků (2 hodiny týdně) mohou na požádání obdržet Osvědčení z kurzu s vodoznakem za předpokladu, že splní výše uvedené podmínky docházky. Při hodnocení výsledků jazykového vzdělávání posluchačů se jazyková škola řídí orientačně Společným evropským referenčním rámcem pro jazyky (dále jen SERRJ), dokumentem Rady Evropy. Pro jednotlivé jazykové úrovně A1 až C1 podle SERRJ byly stanoveny následující klasifikační stupně: výborně (stupeň 1) vyjadřovací schopnost a komunikativní kompetence jsou na dané jazykové úrovni velmi dobré, slovní zásoba je velmi dobrá a přiměřená, v syntaxi, morfologii a u písemného projevu i Strana 6 (celkem 8)

7 v ortografii se nevyskytují žádné, případně jen ojedinělé a nepatrné chyby, výslovnost a intonace jsou správné velmi dobře (stupeň 2) vyjadřovací schopnost a komunikativní kompetence jsou na dané jazykové úrovni dobré, slovní zásoba je přiměřená, v syntaxi, morfologii a u písemného projevu i v ortografii se vyskytují chyby, které ale nebrání porozumění, výslovnost a intonace jsou srozumitelné. dobře (stupeň 3) vyjadřovací schopnost a komunikativní kompetence jsou na dané jazykové úrovni uspokojivé, slovní zásoba je částečně přiměřená, v syntaxi, morfologii a u písemného projevu i v ortografii se vyskytují chyby, které ale pouze nepatrně brání porozumění, výslovnost a intonace jsou převážně srozumitelné nevyhověl(a) (stupeň 4) vyjadřovací schopnost a komunikativní kompetence jsou na dané jazykové úrovni neuspokojivé, slovní zásoba je nedostačující, v syntaxi, morfologii a u písemného projevu i v ortografii se vyskytují chyby, které značně brání porozumění, výslovnost a intonace jsou pouze částečně srozumitelné Ing.Jana Kubiasová ředitelka školy Olomouc, 30.dubna 2013 Strana 7 (celkem 8)

8 příloha číslo 3 Provozní řád jazykové učebny 1. Jazykovou učebnu otevírá vyučující 10 minut před zahájením kurzu. Dozor nad nezletilými žáky vyučující přebírá v učebně 10 minut před zahájením kurzu, dozor je ukončen v okamžiku, kdy žák jazykovou učebnu po výuce opustí. 2. Po ukončení výuky nezletilí žáci neprodleně učebnu opustí, vyučující osobně dohlédne na to, aby učebnu opustili všichni žáci. 3. Vyučující je zodpovědný za stav učebny, po ukončení vyučování osobně dohlédne na to, aby byla všechna okna v učebně řádně uzavřena a všechny přístroje vypnuty. 4. Nezletilí žáci přicházejí na výuku v jazykovém kurzu hlavním vchodem nejdříve 10 minut před zahájením výuky. 5. Pokud mají nezletilí žáci během výuky v kurzu přestávku, není jim dovoleno opustit budovu školy. V případě, že tak chce žák učinit, musí doložit písemný souhlas rodičů. 6. Během přestávky žáci dodržují zásady bezpečnosti při pohybu v učebně a na chodbách školy. Žáci bezdůvodně neopouštějí patro, ve kterém se nachází jejich třída. 7. Při pobytu v budově školy nesmí nezletilí žáci odkládat své osobní věci mimo třídu, ve které bude probíhat výuka. 8. Posluchači jazykových kurzů a nezletilí žáci v kurzu nesmí bez souhlasu vyučujícího obsluhovat nebo jakkoli manipulovat s multimediální technikou a elektrickými přístroji, umístěnými v učebně. 9. Při jakékoli nehodě s elektrickým proudem je třeba okamžitě vypnout zdroj napětí a přivolat pomoc. Nejbližší kontaktní místa pro přivolání pomoci: kancelář Jazykové školy, přízemí, místnost číslo 112 Ing.Jana Kubiasová ředitelka školy Olomouc, 30.dubna 2013 Strana 8 (celkem 8)

Pomaturitní studium 2017/2018

Pomaturitní studium 2017/2018 Pomaturitní studium 2017/2018 JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY OLOMOUC Informace o studiu Komu je jednoletý kurz cizích jazyků s denní výukou určen? a) Absolventům středních škol a konzervatoří

Více

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání 1. Řešení školních záležitostí Zletilý žák nebo zákonný zástupce nezletilého žáka řeší veškeré záležitosti, situace, žádosti apod. vždy nejprve s TŘÍDNÍM UČITELEM. Ke komunikaci lze kromě osobního jednání

Více

Společnost HANNAH Group s.r.o. zapsaná v OR vedeném Městským soudem v. Praze v oddíle C, vložka č. 146627, nebo společnost HANNAH SCHOOL s.r.o.

Společnost HANNAH Group s.r.o. zapsaná v OR vedeném Městským soudem v. Praze v oddíle C, vložka č. 146627, nebo společnost HANNAH SCHOOL s.r.o. HANNAH Group s.r.o. HANNAH SCHOOL s.r.o. Husova 48, 28002 Kolín 1 Husova 48, 28002 Kolín 1 DIČ: CZ28507363 DIČ: CZ29058732 Společnost HANNAH Group s.r.o. zapsaná v OR vedeném Městským soudem v Praze v

Více

VYHLÁŠKA. č. 33/2005 Sb., o jazykových školách s právem státní jazykové zkoušky a státních jazykových zkouškách

VYHLÁŠKA. č. 33/2005 Sb., o jazykových školách s právem státní jazykové zkoušky a státních jazykových zkouškách VYHLÁŠKA č. 33/2005 Sb., o jazykových školách s právem státní jazykové zkoušky a státních jazykových zkouškách ze dne 6. ledna 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112 zákona

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Czech Prestige - jazykové školy Natálie Gorbaněvské, jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Czech Prestige - jazykové školy Natálie Gorbaněvské, jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o. ŠKOLNÍ ŘÁD Czech Prestige - jazykové školy Natálie Gorbaněvské, jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o. č.j. 235-1/14 - Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské, jazyková škola

Více

Ovčárecká 402, Kolín 2 Ovčárecká 402, Kolín 2

Ovčárecká 402, Kolín 2 Ovčárecká 402, Kolín 2 HANNAH Group s.r.o. HANNAH SCHOOL s.r.o. Ovčárecká 402, 28002 Kolín 2 Ovčárecká 402, 28002 Kolín 2 DIČ: CZ28507363 DIČ: CZ29058732 Společnost HANNAH Group s.r.o. zapsaná v OR vedeném Městským soudem v

Více

Linguistic Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v.o.s. (dále jen jako jazyková škola ) Školní řád (včetně stornovacích podmínek)

Linguistic Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v.o.s. (dále jen jako jazyková škola ) Školní řád (včetně stornovacích podmínek) Linguistic Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v.o.s. (dále jen jako jazyková škola ) Školní řád (včetně stornovacích podmínek) I. Zmocnění k vydání školního řádu a vymezení jeho platnosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. pro žáky kombinované formy vzdělávání

ŠKOLNÍ ŘÁD. pro žáky kombinované formy vzdělávání ŠKOLNÍ ŘÁD pro žáky kombinované formy vzdělávání Vydáno: 1. 9. 2015 I. PRÁVA ŽÁKŮ Žáci mají právo: Střední škola ekonomicko-podnikatelská SPEKTRUM, s.r.o. Mladá Boleslav a) na vzdělání a školské služby,

Více

Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích. pořádaných spolkem Cooltaborz.s.

Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích. pořádaných spolkem Cooltaborz.s. Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích pořádaných spolkem Cooltaborz.s. Cooltabor, z. s. tel.: 776 263 019, tel.: 775 649 056 Skalice 111, 671 71 email: info@cooltabor.cz web: www.cooltabor.cz

Více

Výuka anglického jazyka

Výuka anglického jazyka STANISLAVA MARIAŠOVÁ, MBA Výuka anglického jazyka Verze 2-2015 Článek I ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. výuky anglického jazyka, pořadatel Stanislava Mariašová, MBA, místo podnikání Praha 6 PSČ 161 00 - Liboc, U

Více

Avelingua Specialista na francouzštinu

Avelingua Specialista na francouzštinu Avelingua Specialista na francouzštinu Obchodní podmínky Avelingua Platné od 1. 4. 2015 1. Preambule Pořadatelem jazykových kurzů je Mgr. Eva Klánová - Avelingua, IČ: 71067272, se sídlem Mezipolí 1299/11,

Více

Obchodní podmínky Avelingua

Obchodní podmínky Avelingua Obchodní podmínky Avelingua Platné od 17. 5. 2016 1. Preambule Pořadatelem jazykových kurzů je Mgr. Eva Klánová - Avelingua, IČ: 71067272, se sídlem Mezipolí 1299/11, Praha 4 (dále jen Avelingua ). Tyto

Více

Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/ Brno

Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/ Brno Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/9 628 00 Brno ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Dětský sbor Brno, v.o.s., Mikulovská 4222/9, 628 00 Brno, vydává v souladu s

Více

Obchodní podmínky. Delta School Prague

Obchodní podmínky. Delta School Prague Obchodní podmínky Delta School Prague I. Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky vydané na základě 273 zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník a 53a zákona č. 40/1964, Občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

Organizace vzdělávání v jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky

Organizace vzdělávání v jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky 33/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 6. ledna 2005 o jazykových školách s právem státní jazykové zkoušky a státních jazykových zkouškách Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112 zákona č.

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY EVERMORE - jazyková škola s.r.o. INDIVIDUÁLNÍ VÝUKA

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY EVERMORE - jazyková škola s.r.o. INDIVIDUÁLNÍ VÝUKA TENTO SOUBOR OBSAHUJE OBCHODNÍ PODMÍNKY 3 SUBJEKTŮ A TO EVERMORE - jazyková škola s.r.o. - individuální výuka, str. 1-2 EVERMORE - language school s.r.o. - skupinové kurzy a kurzy pro veřejnost, str. 3-4

Více

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Školní řád pro Jazykovou školu

Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín. Školní řád pro Jazykovou školu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Školní řád pro Jazykovou školu školní rok 2014/2015 A) Práva a povinnosti studentů, posluchačů a klientů Gymnázia a Jazykové školy s právem

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tento řád Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) upravuje podmínky v souladu se zákonem č.111/1998

Více

Škola (organizace), která vysílá účastníky (uveďte přesný název školy dle zřizovací listiny): Název Adresa PSČ Obec Telefon IČ DIČ

Škola (organizace), která vysílá účastníky (uveďte přesný název školy dle zřizovací listiny): Název Adresa PSČ Obec Telefon  IČ DIČ Závazná přihláška Přihlašování na vzdělávací programy je možné zasláním závazné přihlášky na kontaktní adresu Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková

Více

Termíny třídních schůzek a konzultací ve školním roce 2019/2020

Termíny třídních schůzek a konzultací ve školním roce 2019/2020 1 Základní škola a mateřská škola Prasek, okres Hradec Králové Prasek 157, 504 01 Nový Bydžov, IČ: 70 98 65 09, tel.pevná linka: 495 480 655, mobil 776 532 499, kaprev@seznam.cz, www.skolaprasek.cz Průběh

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Německá škola v Praze, s.r.o. zahraniční škola a gymnázium

Německá škola v Praze, s.r.o. zahraniční škola a gymnázium Německá škola v Praze, s.r.o. zahraniční škola a gymnázium Vnitřní předpis upravující organizaci přijímacího řízení do české sekce Německé školy v Praze Předpis byl vypracován na základě zákona č. 561/2004

Více

Školní řád Základní umělecké školy I. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 1. Žák má právo: na základní umělecké vzdělávání dle podmínek uvedených ve vyhl. č.71/2005 Sb. o základním uměleckém

Více

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Datum vydání: 1. 11. 2013 Účinnost od: 4. 11. 2013 Účinnost do: odvolání Číslo jednací: 39369/2013 Počet stran: 4 Počet příloh:

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) navazuje na Řád celoživotního

Více

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně

Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně Směrnice děkana č. 1/2005 FCH VUT v Brně upravující studium v rámci Celoživotní vzdělávání na Fakultě chemické Vysokého učení technického v Brně ČLÁNEK 1 OBECNÁ USTANOVENÍ (1) Fakulta chemická Vysokého

Více

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY Česká asociace studentů psychologie, z. s. Šlechtitelů 813/21, Olomouc - Holice, PSČ 779 00 IČO: 26530694 Vedený pod spisovou značkou L 5136 u Krajského soudu v Ostravě 1. ÚVODNÍ

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Pokyn děkana č. 4/2016 Pravidla studia v programech celoživotního

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ ÚPLATY ZA UBYTOVÁNÍ

SMĚRNICE KE STANOVENÍ ÚPLATY ZA UBYTOVÁNÍ Gen. Závady 118 566 01 Vysoké Mýto www.dmvm.cz tel.: +420 465 421 777 IČ: 71294791 SMĚRNICE KE STANOVENÍ ÚPLATY ZA UBYTOVÁNÍ Vypracoval: Schválil: Mgr. Lukáš Dejdar, ředitel organizace Mgr. Lukáš Dejdar,

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž V souladu s 123 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

Školní řád jazykové školy GPOA. Obecná ustanovení

Školní řád jazykové školy GPOA. Obecná ustanovení Školní řád jazykové školy GPOA Obecná ustanovení 1. Činnost jazykové školy GPOA se řídí Zákonem o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) č. 561/2004 Sb. a

Více

Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání

Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání Smlouva o studiu v programu celoživotního vzdělávání Článek 1 Účastníci smlouvy Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Joštova 10, Brno 602 00 zastoupená děkanem Prof. PhDr. Ladislavem Rabušicem,

Více

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Klasifikační řád Klasifikační řád Odborného učiliště a Praktické školy, Kladno Vrapice, (dále jen OU a PrŠ) je vydán v souladu

Více

Školní řád - družina

Školní řád - družina Základní škola a Mateřská škola Veverské Knínice, okres Brno venkov, příspěvková organizace Školní řád - družina Č.j.: 40/2013 Účinnost od: 1. 11. 2013 Projednán pedagogickou radou: 8. 10. 2013 Schválen

Více

Klasifikační řád. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373. Hodnocení žáků

Klasifikační řád. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373. Hodnocení žáků Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373 Hodnocení žáků Klasifikační řád Hodnocení žáků Gymnázia, Praha 9, Českolipská je zakotveno v Klasifikačním řádu, který stanovuje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání

Více

Střední škola obchodní a Vyšší odborná škola, České Budějovice, Husova 9

Střední škola obchodní a Vyšší odborná škola, České Budějovice, Husova 9 Střední škola obchodní a Vyšší odborná škola, České Budějovice, Husova 9 HARMONOGRAM ŠKOLNÍHO ROKU 2017/2018 VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY školní rok 2017/2018: 4. 9. 2017-31. 8. 2018 Vyučování: 4. 9. 2017 (PO)

Více

Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích. pořádaných spolkem TAPAZA z. s.

Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích. pořádaných spolkem TAPAZA z. s. Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích pořádaných spolkem TAPAZA z. s. Spolek TAPAZA z. s. jako pořadatel dětských táborů a rekreací (dále jen poskytovatel ) pro zabezpečení služeb

Více

Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská 33/A, 370 04 České Budějovice

Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská 33/A, 370 04 České Budějovice Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská 33/A, 370 04 České Budějovice HARMONOGRAM ŠKOLNÍHO ROKU 2013/14 VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY školní rok 2013/14: 2. 9. 2013-29. 8.

Více

SMLOUVA O VZDĚLÁVÁNÍ NA SOUKROMÉ ŠKOLE

SMLOUVA O VZDĚLÁVÁNÍ NA SOUKROMÉ ŠKOLE SMLOUVA O VZDĚLÁVÁNÍ NA SOUKROMÉ ŠKOLE Smluvní strany: 1) Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o., zastoupená Mgr. Zdeňkem Musilem, ředitelem (dále jen ředitel školy) (dále jen

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž na školní rok

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž na školní rok Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování v Domově mládeže SŠHS Kroměříž na školní rok 2018-19 V souladu s 123 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Zásady. Zásady pro poskytování účelových dotací na podporu rozvoje bilingvní a cizojazyčné výuky ve školách se sídlem na území SMO pro rok 2015

Zásady. Zásady pro poskytování účelových dotací na podporu rozvoje bilingvní a cizojazyčné výuky ve školách se sídlem na území SMO pro rok 2015 Zásady pro poskytování účelových dotací na podporu rozvoje bilingvní a cizojazyčné výuky ve školách se sídlem na území SMO pro rok 2015 I. Úvodní ustanovení Zastupitelstvo města Ostravy rozhodlo svým usnesením

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2013/2014

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2013/2014 Základní škola Jihlava, Jungmannova 6, příspěvková organizace se sídlem v Jihlavě, Jungmannova 3298/6 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 39. ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2013/2014 Č.j.: 893/2013 Vypracoval: Spisový

Více

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k 1.9.2016 1. Školní družina je umístěna v přízemí pavilonu A a v přízemí pavilonu C a 3.patře pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost náplň

Více

ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ

ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ STUDIJNÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD specializačního studia Institutu průmyslověprávní výchovy V souladu s ustanovením Všeobecné části, kap. 1.1 odst. 1.1.2 Organizačního řádu Úřadu

Více

Všeobecné podmínky Práva a povinnosti účastníků, lektorů a zaměstnanců zájmového vzdělávání v Domu Digitálních Dovedností Jméno Datum Podpis

Všeobecné podmínky Práva a povinnosti účastníků, lektorů a zaměstnanců zájmového vzdělávání v Domu Digitálních Dovedností Jméno Datum Podpis Vydání č.: 5 Počet stran: 7 Počet příloh: 0 Účinnost od: 12.8.2014 Všeobecné podmínky Práva a povinnosti účastníků, lektorů a zaměstnanců zájmového vzdělávání v Domu Digitálních Dovedností Jméno Datum

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS-KT-CAP-311/2015

Více

Řád školní družiny a školního klubu

Řád školní družiny a školního klubu Řád školní družiny a školního klubu Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny

Více

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Č.j.: II. 2/13 Platnost: od 10.4.2018 Obecná ustanovení Školní řád Základní umělecké školy Jablonné v Podještědí vydává na základě zákona č.561/2004 Sb., Zákona

Více

7 VNITŘNÍ ŘÁD JŠ S PRÁVEM SJZ

7 VNITŘNÍ ŘÁD JŠ S PRÁVEM SJZ Obchodní akademie, Vyšší odborná škola ekonomická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Mladá Boleslav, T. G. Masaryka 14 7 VNITŘNÍ ŘÁD JŠ S PRÁVEM SJZ Číslo směrnice 7/2016 Spisový znak /

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Všeobecná ustanovení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RADIM, OKRES KOLÍN příspěvková organizace /15 ZŠ. Po projednání pedagogickou radou dne

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RADIM, OKRES KOLÍN příspěvková organizace /15 ZŠ. Po projednání pedagogickou radou dne ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RADIM, OKRES KOLÍN příspěvková organizace se sídlem: Školní 9, Radim u Kolína PSČ 281 03 Směrnice č.7/2017 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 17-08-14/15 Spisový znak Skartační znak

Více

CENY STUDIA A ADMINISTRATIVNÍCH POPLATKŮ SPOJENÉ SE STUDIEM NA AKADEMII HUSPOL

CENY STUDIA A ADMINISTRATIVNÍCH POPLATKŮ SPOJENÉ SE STUDIEM NA AKADEMII HUSPOL CENY STUDIA A ADMINISTRATIVNÍCH POPLATKŮ SPOJENÉ SE STUDIEM NA AKADEMII HUSPOL Směrnice 01/2017 platná pro akademický rok 2017/2018 Hranice Únor 2017 1 Článek I. Úvodní ustanovení 1. Touto směrnicí ustanovuje

Více

Všeobecné podmínky kurzu in line bruslení

Všeobecné podmínky kurzu in line bruslení Všeobecné podmínky kurzu in line bruslení 1. Základní ustanovení 1.1. Kurz in line bruslení zajišťují Tělovýchovná zařízení města Tábora s.r.o., zastoupená Mgr. Janem Bendou, MBA jednatelem společnosti,

Více

Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích. pořádaných Agenturou7.cz s. r. o.

Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích. pořádaných Agenturou7.cz s. r. o. Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích pořádaných Agenturou7.cz s. r. o. Společnost Agentura7.cz jako pořadatel dětských táborů a rekreací (dále jen poskytovatel ) pro zabezpečení

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 Základní škola Zahrádka, U Zásobní zahrady 8, Praha 3 (dále jen ZŠZ), vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování pro školní rok 2018/2019

Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování pro školní rok 2018/2019 STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELOVÁ A SLUŽEB KROMĚŘÍŽ DOMOV MLÁDEŽE Na Lindovce 1463/1, 767 01 Kroměříž Směrnice ke stanovení úplaty za ubytování pro školní rok 2018/2019 V souladu s 123 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Příloha č. 1 Školního řádu PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ 1. OBECNÉ ZÁSADY KLASIFIKACE A INFORMACE O PRŮBĚHU VZDĚLÁVÁNÍ 1.1. Žáci, jejich zákonní zástupci (u zletilých žáků též osoby,

Více

Základní škola, Prahy 10, Švehlova 12/2900

Základní škola, Prahy 10, Švehlova 12/2900 Č.j.: ZŠŠ 354/2015 Základní škola, Prahy 10, Švehlova 12/2900 se sídlem Švehlova 12/2900, Praha 10, 106 00 VNITŘNÍ PŘEDPIS, kterým se stanoví výše úplaty za zájmové vzdělávání ve školní družině a provoz

Více

SMĚRNICE S 03/2018. Organizační a klasifikační řád pro VOŠ Název předpisu: Změny: č. předpisu. název předpisu účinnost od záznam provedl

SMĚRNICE S 03/2018. Organizační a klasifikační řád pro VOŠ Název předpisu: Změny: č. předpisu. název předpisu účinnost od záznam provedl Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková organizace Zdeňka Fibicha 2778/20, 434 01 Most SMĚRNICE

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Základní umělecká škola, Oslavany, okres Brno - venkov nám. 13. prosince 12, Oslavany

Základní umělecká škola, Oslavany, okres Brno - venkov nám. 13. prosince 12, Oslavany Základní umělecká škola, Oslavany, okres Brno - venkov nám. 13. prosince 12, Oslavany 664 12 Š K O L N Í Ř Á D Vypracoval: Lenka Zouharová, ředitelka školy Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2012

Více

Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice

Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice vychází ze zákona 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 74/2005 o zájmovém vzdělávání ve znění pozdějších předpisů Školní družina je školské zařízení určené k zájmovému vzdělávání,

Více

Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská 33/A, 370 04 České Budějovice. Zimní studijní období

Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská 33/A, 370 04 České Budějovice. Zimní studijní období Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská 33/A, 370 04 České Budějovice HARMONOGRAM ŠKOLNÍHO ROKU 2010/11 VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY Školní rok 2010/11 začíná 1.9.2010 a končí

Více

KRITÉRIA I. KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020. Oděvní tvorba a styling. Design a technologie textilií

KRITÉRIA I. KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020. Oděvní tvorba a styling. Design a technologie textilií Střední průmyslová škola TEXTILNÍ Střední průmyslová škola textilní, Liberec, Tyršova 1, příspěvková organizace tel: 485 110 096, fax: 485 113 230 http://www.spstliberec.cz, info@spstliberec.cz IZO: 000082155

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

1.1. Jméno, příjmení, titul:.. rodné číslo:.. datum narození:.. bydliště: tel. kontakt:.. dále jen účastník

1.1. Jméno, příjmení, titul:.. rodné číslo:.. datum narození:.. bydliště: tel. kontakt:.. dále jen účastník Smlouva o studiu v programech celoživotního vzdělávání akreditovaných studijních programů Stavební inženýrství, Architektura pozemních staveb, Architektura a rozvoj sídel, Geodézie a kartografie a Civil

Více

Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích. pořádaných společností Agentura TAPAZA s.r.o.

Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích. pořádaných společností Agentura TAPAZA s.r.o. Všeobecné podmínky účasti na dětských táborech a rekreacích pořádaných společností Agentura TAPAZA s.r.o. Společnost Agentura TAPAZA s.r.o. jako pořadatel dětských táborů a rekreací (dále jen poskytovatel

Více

Výchovný ústav a střední škola, Olešnice na Moravě, Trpínská 317

Výchovný ústav a střední škola, Olešnice na Moravě, Trpínská 317 Výchovný ústav a střední škola, ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2018/2019 pondělí 3.9.2018 zahájení školního vyučování pátek 28.9.2018 svátek pátek 26.10.2018 až úterý 30.10.2018 ské volno, víkend, podzimní prázdniny

Více

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 186 00 Praha 8 Klasifikační řád Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou vydána v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, DOLNÍ OLEŠNICE, okres Trutnov, příspěvková organizace, Dolní Olešnice 41, 543 71 Hostinné, tel. 724 893 650, E-mail: zsdolniolesnice@seznam.cz IČO 75016591 Vnitřní řád

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Vnitřní předpis Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÉ ŠKOLY TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Datum vydání: XXXX Účinnost od: XXXX Účinnost

Více

INTERNÍ SMĚRNICE č. 2/2016 VZDĚLÁVACÍ ŘÁD

INTERNÍ SMĚRNICE č. 2/2016 VZDĚLÁVACÍ ŘÁD INTERNÍ SMĚRNICE č. 2/2016 VZDĚLÁVACÍ ŘÁD Tento vzdělávací řád byl vypracován v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělání (dále jen školský

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s motivačním názvem Příjemné odpoledne Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená

Více

TŘÍDNÍ KNIHA PRO 2. STUPEŇ ZŠ VARIANTA C. Třída: Ročník: Školní rok:

TŘÍDNÍ KNIHA PRO 2. STUPEŇ ZŠ VARIANTA C. Třída: Ročník: Školní rok: TŘÍDNÍ KNIHA Třída: Ročník: Školní rok: PRO STUPEŇ ZŠ VARIANTA C Vysvětlivky k práci s třídní knihou 1) Název školy: Použije se podlouhlé razítko školy nebo se uvede název školy tiskacím písmem. Název

Více

Základní škola, Praha 9 Satalice, K Cihelně 137. K Cihelně 137/8, Praha-Satalice. Řád školní družiny

Základní škola, Praha 9 Satalice, K Cihelně 137. K Cihelně 137/8, Praha-Satalice. Řád školní družiny Řád školní družiny Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny (dále jen ŠD), stanoví

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1. CELOROČNÍ KURZY 1.2. INTENZIVNÍ KURZY 1.3. WORKSHOPY A SEMINÁŘE

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1. CELOROČNÍ KURZY 1.2. INTENZIVNÍ KURZY 1.3. WORKSHOPY A SEMINÁŘE OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Společnost NEJEN NA MEDICÍNU (dále jen NNM ) ve službách Celoročních kurzů, Intenzivních kurzů, Individuálních konzultací, besed, workshopů a seminářů v předmětech

Více

Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská 33/A, České Budějovice. Zimní studijní období

Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská 33/A, České Budějovice. Zimní studijní období Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská 33/A, 370 04 České Budějovice HARMONOGRAM ŠKOLNÍHO ROKU 2011/12 VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY školní rok 2011/12 začíná 1.9.2011 a končí

Více

Přijímání účastníků. Výtah ze Školního vzdělávacího programu DDM Zvonek

Přijímání účastníků. Výtah ze Školního vzdělávacího programu DDM Zvonek Přijímání účastníků DDM nabízí zájmové vzdělávání dětem, žákům, studentům, rodičům, popřípadě dalším osobám, a to bez ohledu na místo jejich trvalého pobytu a bez ohledu na sociální či fyzické překážky.

Více

Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015

Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015 Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015 1. Školní klub je umístěn v pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost v době po skončení vyučování, případně v době polední

Více

Provozní řád školní družiny

Provozní řád školní družiny Základní škola, Pod Marjánkou 2/1900, Praha 6 *************************************************************** Provozní řád školní družiny Školní družina je součástí Základní školy, Praha 6, Pod Marjánkou

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Budíškovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 102/14 Vypracoval: Mgr. Ludmila Švarcová, ředitel školy Schválil: Mgr. Ludmila Švarcová, ředitel školy

Více

TŘÍDNÍ KNIHA PRO 1. STUPEŇ ZŠ VARIANTA B. Třída: Ročník: Školní rok:

TŘÍDNÍ KNIHA PRO 1. STUPEŇ ZŠ VARIANTA B. Třída: Ročník: Školní rok: TŘÍDNÍ KNIHA Třída: : Školní rok: PRO 1. STUPEŇ ZŠ VARIANTA B Vysvětlivky k práci s třídní knihou 1) Název školy: Použije se podlouhlé razítko školy nebo se uvede název školy tiskacím písmem. Název školy

Více

2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005

2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005 2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005 Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb.

Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Provozní řád Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků

Provozní řád Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Provozní řád Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků 1 Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků je nedílnou součástí Vyšší odborné školy pedagogické a sociální a Střední pedagogické

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Good Memory, s.r.o. IČ: 07228295 Na Výspě 1823/62, 147 00 Praha 4 - Braník (dále v textu jako Dodavatel ) čl. I. Úvodní ustanovení 1.1. Všeobecné obchodní podmínky (dále jen

Více

Formulář: VYZVEDÁVÁNÍ DÍTĚTE ZE ŠKOLKY

Formulář: VYZVEDÁVÁNÍ DÍTĚTE ZE ŠKOLKY Formulář: VYZVEDÁVÁNÍ DÍTĚTE ZE ŠKOLKY Tímto prohlašuji, že mé dítě mohou vyzvedávat osoby níže uvedené 1 OSOBA OP: Popis osoby: Příjmení: Adresa: 2 OSOBA OP: Popis osoby: Příjmení: Adresa: 3 OSOBA OP:

Více

Smlouva o poskytnutí péče o dítě

Smlouva o poskytnutí péče o dítě Smlouva o poskytnutí péče o dítě First School Point základní škola a mateřská škola, s.r.o. Se sídlem: K Otočce 779/29a, Praha 4 Modřany IČO: 242 72 992 zastoupená ředitelkou: Mgr. Ivanou Vávrovou tel.:

Více

METODICKÝ POKYN KVESTORA UP

METODICKÝ POKYN KVESTORA UP Olomouci dne: 12. 5. 2015 Č.j.: 64 / 2015 METODICKÝ POKYN KVESTORA UP K VÝBĚRU POPLATKŮ ZA UBYTOVÁNÍ V AKADEMICKÉM ROCE 2015/2016 Část I. Základní pokyny k provádění výběru poplatků za ubytování v akademickém

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

strany 2-21 stejné - mění se pouze měsíc ZÁŘÍ-ČERVEN)

strany 2-21 stejné - mění se pouze měsíc ZÁŘÍ-ČERVEN) obálka-vnitřek strany 2-21 stejné - mění se pouze měsíc ZÁŘÍ-ČERVEN) obálka-vnitřek ŠKOLNÍ ŘÁD základní umělecké školy Výňatek ze školního řádu, který vychází ze školského zákona č. 561/2004

Více

Základní škola a Základní umělecká škola Jesenice, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Řád školní družiny a školního klubu

Základní škola a Základní umělecká škola Jesenice, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Řád školní družiny a školního klubu Základní škola a Základní umělecká škola Jesenice, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Řád školní družiny a školního klubu Schválil: Jitka Novotná, ředitelka školy Dne: 1. 9. 2017 Platnost ode

Více

Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, Vnitřní řád DDM Kopretina

Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, Vnitřní řád DDM Kopretina Dům dětí a mládeže Kopretina Plasy, Stará cesta 407, Plasy, 33101 Vnitřní řád DDM Kopretina 1 Obsah: Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl. 2 Účel a působnost vnitřního řádu Čl. 3 Účastníci zájmového vzdělávání Čl.

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1. Základní ustanovení

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1. Základní ustanovení 1. Základní ustanovení OBCHODNÍ PODMÍNKY 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen Obchodní podmínky ) upravují v souladu s ustanovením 1751 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský

Více

Obchodní podmínky a reklamační řád

Obchodní podmínky a reklamační řád Obchodní podmínky a reklamační řád 1) OBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ Tyto obchodní podmínky platí pro poskytování služeb a prodej zboží na internetovém portálu www.cstzb.cz. Podmínky blíže vymezují

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Střední lesnická škola a Střední odborná škola Šluknov, přísp. org. T. G. Masaryka 580, 40777 Šluknov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 33. SMĚRNICE KE STANOVENÍ ÚPLATY ZA UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ V DM A ŠJ Č.j.:

Více

PODMÍNKY ČLENSTVÍ A PLATEBNÍ PODMÍNKY PRO ČLENY TANEČNÍ ŠKOLY HORIZONTY HAVÍŘOV

PODMÍNKY ČLENSTVÍ A PLATEBNÍ PODMÍNKY PRO ČLENY TANEČNÍ ŠKOLY HORIZONTY HAVÍŘOV PODMÍNKY ČLENSTVÍ A PLATEBNÍ PODMÍNKY PRO ČLENY TANEČNÍ ŠKOLY HORIZONTY HAVÍŘOV TANEČNÍ ŠKOLA HORIZONTY HAVÍŘOV ZÁŘÍ 2011 1. PODMÍNKY ČLENSTVÍ 1.1 Sraz tanečníků je 15 minut před zahájením tréninku (jak

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 EDUKAČNÍ CENTRUM PÍSEK

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 EDUKAČNÍ CENTRUM PÍSEK PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 EDUKAČNÍ CENTRUM PÍSEK OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. CÍLE ROZHODNUTÍ... 3 3. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ... 6 1. ÚVOD Účelem rozhodnutí je

Více