... Žižková Vladimíra Oupor Petr Ing. Dzurja Vladimír, PhD.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "... Žižková Vladimíra Oupor Petr Ing. Dzurja Vladimír, PhD."

Transkript

1 členům Rady města Brna Magistrát města Brna Malinovského nám Brno Věc: Vyjádření připomínky k projednávanému materiálu. Vážená Rado města Brna, dovolte nám, abychom tímto vyjádřili své připomínky k Vámi projednávanému materiálu ohledně přestavby objektu Kamínky 3, Brno Nový Lískovec při Vašem zasedání konaném dne 20. července Jako Sdružení nezávislých kandidátů Občané Novému Lískovci jsme kandidovali v Komunálních volbách 2010 v Brně Novém Lískovci. Získali jsme 11,84 % hlasů voličů a dva zastupitelské mandáty. Rádi bychom Vás upozornili předtím, než li svým hlasováním rozhodnete o dání souhlasu s vytvořením podmínek Nabídkového řízení na investora a dodavatele přestavby objektu Kamínky 3, Brno Nový Lískovec na připomínky, které k věci máme. Snažili jsme se je vyjádřit i při projednávání věci v ZMČ, ale hlasováním byl stejně vydán souhlas ZMČ, se kterým naše sdružení nesouhlasí. V příloze tohoto dopisu Vám zasíláme zveřejněný článek, který přesně mapuje historii objektu, od doby jeho pořízení do správy MČ, po současnost a vývoj objektu do roku 2013, kdy má být plánovaná přestavba dokončena. K jednotlivým pasážím uvedeného článku, který byl otištěn v radničním periodiku MČ Brno Nový Lískovec - Zpravodaj Lískáček, dáváme i svá stanoviska, názory a případně i otázky na, dle našeho názoru, možné nesrovnalosti. Chceme Vás požádat, zda by jste znovu zvážili jednotlivá ustanovení, případně je upravili, nebo celý materiál znovu projednali a přijali, na některém z příštích Vašich zasedání. Jedná se o záležitost, která navždy může ovlivnit podmínky života občanů v Městské části Brno - Nový Lískovec a je tedy třeba opravdu dobře zvážit nutnost zbourání stávajícího objektu a následné vybudování objektu nového polyfunkčního domu privátním investorem a jaký přínos tento krok bude mít pro občany. Naše sdružení je navíc těsně před dokončením projektu na přestavbu stávajícího objektu na kulturní a společenské centrum. Jsme přesvědčeni, že naše MČ jej velmi silně potřebuje, protože není žádná jiná možnost, jak na jejím území najít vhodné prostory pro zbudování takovýchto prostor, kde by se mohly kulturní a společenské akce většího rozsahu pro občany pořádat. Chceme Vás tedy požádat, zda by jste mohli na zasedání Rady města Brna konaném dne 20. července 2011 vzít tento návrh pouze na vědomí. Souhlas s ním můžete vyjádřit později, po vyjasnění možných nesrovnalostí, které se ho dotýkají. Předem Vám děkujeme za Vaše uvážlivé rozhodnutí. Opravdu nevratně ovlivní zázemí a vývoj občanské vybavenosti v Městské části Brno Nový Lískovec. Brno dne 13. července Žižková Vladimíra Oupor Petr Ing. Dzurja Vladimír, PhD.

2 Zdroj textu: zpravodaj Lískáček číslo 5/20011 titulní článek čísla pod názvem Co se děje se Starým Albertem?, jako autorky jsou podepsané paní starostka a 2. místostarostka MČ. Co se děje se Starým Albertem? V roce 2002 byla dokončena nová prodejna Albert a její vlastník, holandská společnost Ahold, zavřela původní prodejnu potravin, dodnes známou jako starý Albert. Když o rok později zjistilo vedení naší obce, že objekt je nabízen veřejně k prodeji a že nejvážnějším zájemcem o koupi, je akciová společnost SYNOT, která se zabývá výrobou a provozováním výherních hracích automatů, rozhodla se městská část předejít nejhoršímu a konat. K tomuto měl pan Oupor dotaz na ZMČ dne : Co je míněno tím nejhorším a předejití tomuto stavu? Odpověď chtěl po 2. místostarostce, jako spoluautorce článku: Nedostal jí s odůvodněním, že nebyla v té době v politice. Následně pak paní starostka odpověděla, že byl strach a obava, že se objekt pro MČ uzavře, nebude na něj mít vliv a nový vlastník si bude dělat co chce, uprostřed Nového Lískovce. Jednáním s vlastníkem se podařilo odvrátit prodej soukromé osobě a nabýt jej do majetku obce. I když zastupitelé již tehdy upozorňovali, že využití objektu bude pro obec velkou zátěží, riziko, že by uprostřed Lískovce bylo největší kasino v Brně, převážilo. Zastupitelstvo městské části v roce 2004 koupi budovy schválilo za dohodnutou cenu 9 milionů 300 tisíc korun. Následně se zastupitelé zabývali různými variantami možného využití bývalé prodejny. K této informaci jsme získali, na základě dotazu sdružení, vyjádření z ORF MMB, že MČ Brno Nový Lískovec pro využití částky 9,3 mil. Kč nepožádala ZMB o souhlas!!! Dle nás by se tak mohlo jednat o porušení pravidel čerpání finančních prostředků z Fondu rozvoje bydlení MČ, odkud byly, dle vyjádření starostky, použity. Ačkoliv jsme se snažili i nadále zjistit zdroj, ze kterého byla tato částka uhrazena, dodnes ho nevíme Naše otázka: Jak se vrátí MČ náklady na pořízení budovy ve výši 9,3 mil. Kč, ať již byly vynaloženy odkudkoliv? Dle našeho názoru není možná argumentace, že finanční zisk za prodej pozemku pod objektem Kamínky 3, Brno, ve výši 4.800,-Kč / m2, což dle podmínek nabídkového řízení dělá 1.736m2 a tedy celkovou částku ve výši ,-Kč, včetně ,-Kč za zatížení věcným břemenem, vynahradí cenu objektu, jak uvádí starostka. Nelze přeci finanční příjem za pozemek, vydávat jako úhradu nákladů na pořízení objektu MČ, který na něm stojí. Navíc pozemek MČ svěřen do užívání nemá, tudíž peníze z prodeje by mělo dostat SMB. Pokud částku z prodeje na MČ převede, je to jen na něm a navíc se tak řeší cena pozemku, nikoliv cena za pořízení objektu. Byl rovněž zpracován statický posudek a studie přestavby stávajícího objektu. Ukázalo se, že konstrukce unese maximálně jednopatrovou nástavbu a celkové náklady na rekonstrukci s jedním patrem bytů se pohybovaly od 40 do 52 milionů korun.

3 Obsah posudku i stanovisko Ing. Švece je jednoznačné. Dle závěru, který vyslovil, je jasné, že případná nadstavba v rozsahu plánovaného polyfunkčního domu, jak byl vedením MČ Brno Nový Lískovec presentován, je možná, jen pokud dojde i k zohlednění a zpevnění podloží pod pozemkem ve značném rozsahu a do značné hloubky, což celou realizaci značně prodraží. Nechápeme, proč teprve na ZMČ dne , bylo schváleno rozpočtové opatření ohledně provedení geotechnického průzkumu. Na dotaz pana Oupora na ZMČ 22. června2011 ohledně závěru Statického posudku, bylo mu oznámeno Ing. Sponarem z OVV ÚMČ, že se nedělal klasický geologický průzkum, ale že byla pouze dle dostupných archivních informací zpracována Statická zpráva. Proč tedy MČ všechny podklady, včetně doporučených geologických vrtů podloží, nedořešila dříve, když zmiňovaná Statická zpráva je z května 2004 a teprve 28. června 2011 vypsala MČ výběrové řízení na geotechnický průzkum, netušíme. Naše otázky: Co se stane, když geologický průzkum zjistí nemožnost výstavby takovéhoto plánovaného polyfunkčního domu? Jaký bude z tohoto zjištění důsledek pro MČ? Jak bude pokračovat nabídkové řízení, či jaký bude přístup k vybrané firmě? Naštěstí se podařilo objekt dočasně pronajmout, jako obchod se sportovním zbožím. Z vybraného nájemného se obci vrátila část prostředků, investovaných do nákupu budovy (více než 2 miliony korun). Dle našeho názoru by se mělo jednat o příjmové finanční prostředky z VHČ městské části a měly by tak být uloženy ve Fondu rozvoje bydlení k případnému dalšímu využití, pokud nebyly použity na krytí finančních výdajů z VHČ městské části, jak určují pravidla FRB. Dle našeho názoru nelze vybrané nájemné automaticky v plné výši odečíst, jako náhradu kupní ceny objektu. Naše otázka: Peníze z vybraného nájemného lze odečíst v plné výši, jako náhradu pořizovacích nákladů MČ na zakoupení objektu Kamínky 3, Brno? Také se získal čas na kvalitní přípravu projektu. Prověřovaly se možnosti získání dotací na rekonstrukci objektu nebo spolupráce se soukromým investorem. Podmínkou zastupitelů bylo od samého začátku, že zrekonstruovaná budova bude využita pro přesunutí pošty a úřadu městské části do centra obce a že projekt pomůže zlepšit parkování v okolí. V té době již bylo jasné, že státní dotace na výstavbu bytů jsou zastaveny a jiné zdroje na to, aby přestavbu bývalé prodejny provedla městská část sama, nejsou k dispozici. Dle vyjádření autorek, žádný písemně zpracovaný projekt, pro představení občanům neexistuje, viz jejich text dále Naše otázky: Jak a pro jaký kvalitní projekt se tedy využil zmiňovaný získaný čas? Jakým způsobem se pořízení objektu MČ Brno Nový Lískovec vyplatilo?

4 V roce 2008 se na městskou část obrátili zástupci společnosti COMSA International. Španělská stavební a developerská společnost v té době dokončovala hotel na Šilingrově námětí v Brně a poohlížela se po dalších možnostech, jak v Brně investovat. Předložila zastupitelstvu městské části studii, ve které navrhla stávající objekt zbourat a vybudovat nový objekt se dvěma patry podzemích garáží. V přízemí na úrovni současné prodejny navrhla umístit obchody a služby a nad tím 4 patra bytů. Bylo zcela jasné, že postavit takto velký bytový dům v centru městské části není banalita. Zastupitelé i členové výboru pro rozvoj velmi pečlivě zvažovali všechna pro i proti. Pro přestavbu hovořila chátrající budova, která hyzdí centrum městské části a přitahuje vandaly. Také opravy a zabezpečení proti vniknutí by v budoucnosti zatěžovaly rozpočet městské části. Přínosem by bylo vytvoření dalších parkovacích míst a zlepšení dostupnosti pošty a dalších služeb pro občany. Právě špatná poloha pošty, která je umístěná v bludišti jednosměrek se špatným parkováním a daleko od zastávky MHD, je předmětem časté a oprávněné kritiky obyvatel Nového Lískovce. Bytový dům s obchody a službami, by navíc v noci nerušil hlukem své okolí. Jistě by se také zlepšila čistota a bezpečnost veřejných prostranství kolem takového objektu. Po několika jednáních a zvážení všech pro a proti zastupitelstvo městské části schválilo podmínky výběrového řízení, které byly zveřejněny v čísle 5/2009 Lískáčku. Nový objekt měl vytvořit prostory pro poštu a minimálně 30 parkovacích míst nad rámec zákonných požadavků pro parkování okolních obyvatel. Nově upravené veřejné prostory měly nabídnout nové posezení podél pěších tras i výsadbu nových stromů. Na stránkách MČ jsme žádnou Studii přestavby od společnosti COMSA nenašli. Netušíme tedy, jakou má uvedený záměr konkrétní podobu. Dle vyjádření České pošty, které máme k dispozici, impuls na přesun místní pobočky v Novém Lískovci, vzešel od místní MČ. Paní starostka přesun pobočky pošty zdůvodňuje také možností jejího případného přesunu do areálu Campus Bohunice. Pro toto tvrzení nám ale žádný doklad není znám a ani ho nemáme. V textu je také uvedeno, že objekt je chátrající budova, která hyzdí centrum městské části a přitahuje vandaly. Proč MČ tento stav budovy, kterou kupovala, jako plně funkční, svojí péčí a svým přístupem dopustila, když je jejím svěřeným majetkem, jsme nezjistili. Bylo také dohodnuto, že investor v objektu kromě prostor pro poštu vybuduje nebytové prostory pro umístění kontaktního místa úřadu, kde by si občané mohli vyřídit většinu úředních záležitostí a nemuseli vážit cestu až na radnici na Oblé. Proběhla také nadějná jednání s poštou o přemístění do nové budovy a s telefonní společností O2, která má v budově Alberta ústřednu, kterou je nutné před demolicí objektu přemístit. Dle Základních podmínek budoucí kupní smlouvy se má, jak telefonní ústředna O2, tak také rozpínací skříň veřejného osvětlení, přemístit do nově zbudovaných objektů v okolí. Pan Oupor vznesl na paní starostku na zasedání ZMČ dne dotaz, kde a za jakých podmínek budou tyto objekty umístěny? Dle její odpovědi by měly být umístěny pod současnou lávkou přes ulici Petra Křivky. Ohledně vlastnictví bude po výběru firmy v rámci nabídkovém řízení, před podpisem Kupní smlouvy na objekt Kamínky 3,Brno uzavřena Dohoda o bezúplatném převodu těchto nově vybudovaných objektů, včetně pozemků, na MČ Brno Nový Lískovec ze strany investora přestavby. Údajně z právních důvodů toto ustanovení nelze dát do Podmínek nabídkového řízení. Zákon to má umožnit po proběhnutém Nabídkovém řízení na výběr firmy a vybrání vítězné firmy.

5 Nevíme, na kolik je tato informace pravdivá, ale připadne nám potom zbytečné takové Nabídkové řízení na výběr firmy, včetně jeho podmínek, potom vůbec dělat a schvalovat, když se po výběru bude postupovat dle jiných ustanovení a dohod. Výše uvedené informace lze ověřit na audio záznamu ze zmiňovaného zasedání ZMČ, který by měl být uložen k dispozici v souladu s Jednacím řádem ZMČ, minimálně do zasedání ZMČ v září 2011 zasedání, na ÚMČ Brno Nový Lískovec. Smlouvu s investorem však nemohlo uzavřít naše zastupitelstvo, protože pozemek patří městu Brnu. Protože COMSA International i po zveřejnění záměru zůstala jediným zájemcem, schválilo zastupitelstvo města Brna v říjnu 2009 smlouvu o smlouvě budoucí s tímto investorem. Ve smlouvě byly zohledněny všechny podmínky městské části. Společnost COMSA International však schválenou smlouvu nepodepsala a místo toho oznámila městu Brnu, že vzhledem k světové ekonomické krizi se změnily podmínky a již v České republice investovat nehodlá. Městská část tedy začala hledat jiného investora. Jak mohla MČ hledat investora, když s ním nemůže sama uzavřít Kupní smlouvu? Obáváme se, že jde o předem dohodnutou investici a možnost případného korupčního jednání. Dnes evidujeme dva zájemce o projekt, obě velké stavební společnosti s referencemi z města Brna. Zde doplňujeme z Důvodové zprávy k návrhu při jednání ZMČ dne , že se jedná o společnost JET IMPERA a společnost S. A. S. develop Nový Lískovec, s. r. o., kterou po vzájemné dohodě založila společnost S. A. S. a COMSA International. Jak způsobem a kým je garantován majetek a vlastnické podíly ve firmách netušíme, nicméně přikládáme výpis z obchodního rejstříku ČR, který máme k dispozici: firma JET IMPERA: sysinf.vypis.cek=562699&sysinf.vypis.rozsah=uplny&sysinf.@typ=transformace&sysinf.@s trana=report&sysinf.vypis.typ=xhtml&sysinf.vypis.klic=71a43ae2a9310bb069105d951f &sysinf.spis.@oddil=B&sysinf.spis.@vlozka=4014&sysinf.spis.@soud=Krajsk%FDm %20soudem%20v%20Brn%EC&sysinf.platnost= firma S.A.S. development Nový Lískovec: sysinf.vypis.cek= &sysinf.vypis.rozsah=uplny&sysinf.@typ=transformace&sysinf.@strana=report&sysinf.vypis.typ=xhtml&sysinf.vypis.klic=15d588c08771d588fd2e6f29c a9976ae&sysinf.spis.@oddil=c&sysinf.spis.@vlozka=69479&sysinf.spis.@soud=krajsk %FDm%20soudem%20v%20Brn%EC&sysinf.platnost= Je s podivem, že, vedením MČ preferovaná, firma S.A.S. development Nový Lískovec, s r. o., nemá jasně uvedenou strukturu vlastnictví a podíly údajně zakládajících společností na základním jmění. Výše tohoto jmění je pouze ,-Kč,což je minimální vklad do

6 Obchodního rejstříku, přičemž projekt přestavby je plánován ve výši několika desítek milionů českých korun. Navíc ani reference uvedených firem z města Brna, jak paní starostka ve svém článku uvádí, nebudou asi nijak široké, zvláště u druhé společnosti, která je založena v nedávné době. To znamená, že město Brno bude opakovat výběrové řízení a městská část bude požadovat splnění všech dříve dohodnutých podmínek. Budeme také trvat na tom, aby nový objekt svým architektonickým výrazem co nejméně rušil okolí a aby investor nově vhodně upravil veřejná prostranství v okolí. Proto ve výběrovém řízení požadujeme zpracování architektonické studie, která bude závazná a následně bude použita pro představení projektu veřejnosti a věříme, že investor bude ochoten připomínky občanů v rámci projektu zohlednit. Zatím ale není co představovat, když vlastně nevíme, kdo bude naším partnerem. Obáváme se, že partner, je již předem vybraný. Navíc v ustanovení Základních podmínek budoucí kupní smlouvy je uvedeno, že MČ pronajme zbudované patro pro služby ( pošta, pobočka ÚMČ, obchody ) od investora. Na přímý dotaz 1. místostarosty na ZMČ dne 22.června 2011, uvedla paní starostka stejný postup, jako u telefonní ústředny a rozvodny veřejného osvětlení, tedy následná Dohoda o bezúplatném převodu s vybranou firmou. Bytový dům s parkováním, poštou a službami versus kulturní centrum. Ještě bychom se rády za vedení obce vyjádřily ke zveřejněném záměru sdružení Občané NL, a to vybudovat v místě starého Alberta kulturní centrum. Pokud odhlédneme od skutečnosti, že Občané NL nikdy neřekli, z jakých peněz by se toto kulturní centrum postavilo a za jaké prostředky by bylo provozováno, myslíme, že občanům zamlčují záměrně také další důležité skutečnosti. K této pasáži článku chceme uvést, že dokončujeme zpracovaní kompletního projektu na opravu objektu Kamínky 3,Brno, včetně možného finančního krytí celé úpravy a jeho přebudování na kulturní centrum. Bohužel MČ Brno Nový Lískovec nemá v současnosti žádné vhodné prostory k takovémuto využití, pokud nepočítáme možnost pronájmu prostor Sokolovny na Rybnické ulici od privátního provozovatele. Rádi bychom proto získali ještě čas na kvalitní dopracování a nemuseli se strachovat z naznačeného časového harmonogramu z Důvodové zprávy k návrhu při jednání ZMČ dne ve znění: Naše otázka: Je snad tento kalendář odsouhlasen všemi dotčenými orgány a je závazný?

7 Kulturní centrum typu Semilasso, nebo Rubín (dle slov pana Oupora) musí pořádat pro své uživení několik kulturních akcí týdně. U nás, v blízkosti univerzitního campusu, by to pravděpodobně nejčastěji byly koncerty a diskotéky pro studenty do ranních hodin. Kvalitní kulturní podniky by zase přitáhly návštěvníky z celého Brna a ti by zabírali ve večerních hodinách parkovací místa pro naše občany. Tato slova pan Oupor nikdy neřekl. Pouze při představování Koncepce podoby Nového Lískovce, jak ji zpracovalo naše sdružení ( najdete ji k dispozici na internetové adrese: ), položil starostce dotaz: Proč, když tvrdí, že hledala od zakoupení objektu Kamínky 3, Brno jeho vhodné využití, například nekontaktovala MČ Brno - Královo Pole, kde řešili podobný problém při přestavbě KC Semilasso? Nic neprodali, nic nebourali a kulturní centrum funguje po rekonstrukci se skvělým provozem, a také s nemalým příjmem finančních prostředků pro MČ (nájemné od Agentury Glanc), která celý objekt dlouhodobě provozuje. Prostory pro kulturu v naší městské části nepochybně chybí. Starý Albert ale není pro takové kulturní centrum podle našeho názoru vhodným místem. Jana Drápalová, starostka Ludmila Adlerová, místostarostka Objekt Kamínky 3, Brno je, dle našeho názoru, jediným vhodným prostorem v celém Novém Lískovci. Neexistuje zde žádný jiný prostor, který by šel využít na větší kulturní sál, například k pořádání plesů, koncertů, divadel a podobných akcí pro místní občany. Navíc by městská část, takto mohla zvýšit kvalitu vyžití svých občanů, na rozdíl od, nynějším vedením MČ, prosazovaného polyfunkčního domu. Navíc, jsme ochotni řešit i přesun pobočky České pošty, pokud se podaří získat vhodný objekt do vlastnictví MČ, například výměník teplovodu od společnosti Brněnské teplárny na ulici Petra Křivky, za dnešním automatem na mléko. Je dostatek času zvážit všechny možnosti, protože pobočka se neruší a na její stávající prostory byla k uzavřena nová nájemní smlouva na dobu neurčitou.

Usnesení ZMČ č. 7/ U S N E S E N Í. Zastupitelstva městské části Brno-Nový Lískovec z řádného zasedání č. 7/30 konaného dne 19.

Usnesení ZMČ č. 7/ U S N E S E N Í. Zastupitelstva městské části Brno-Nový Lískovec z řádného zasedání č. 7/30 konaného dne 19. Statutární město Brno městská část Brno - Nový Lískovec Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í Zastupitelstva městské části Brno-Nový Lískovec z řádného zasedání č. 7/30 konaného dne 19. září 2018

Více

MMB2014000000163. Návrh usnesení:

MMB2014000000163. Návrh usnesení: MMB2014000000163 Rada města Brna ZM6/ 3fl 2 Z6/032 zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 18.3.2014 Název: Návrh dodatku č. 1 k Nájemní smlouvě, smlouvě o poskytnutí příspěvku a smlouvě o uzavření

Více

Zastupitelstva městské části Brno-Nový Lískovec z řádného zasedání č. 7/30 konaného dne 19. září 2018

Zastupitelstva městské části Brno-Nový Lískovec z řádného zasedání č. 7/30 konaného dne 19. září 2018 Statutární město Brno městská část Brno - Nový Lískovec Zastupitelstvo městské části Z Á P I S Zastupitelstva městské části Brno-Nový Lískovec z řádného zasedání č. 7/30 konaného dne 19. září 2018 Zasedání

Více

Důvodová zpráva k materiálu ZMČ 7/6.3

Důvodová zpráva k materiálu ZMČ 7/6.3 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.3 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Návrh: Návrh změny obecně závazné vyhlášky statutárního města Brna č. 20/2001,

Více

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ CENTRUM STARÝ ALBERT BRNO NOVÝ LÍSKOVEC. Studie využití objektu. zpracovalo sdružení Občané Novému lískovci

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ CENTRUM STARÝ ALBERT BRNO NOVÝ LÍSKOVEC. Studie využití objektu. zpracovalo sdružení Občané Novému lískovci KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ CENTRUM STARÝ ALBERT BRNO NOVÝ LÍSKOVEC Studie využití objektu 2011 zpracovalo sdružení Občané Novému lískovci Obsah: 1. 2. 3. 4. 5. kapitola kapitola kapitola kapitola kapitola

Více

z 39. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 29. prosince 2017 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň

z 39. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 29. prosince 2017 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň ZÁPIS z 39. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 29. prosince 2017 od 13.00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň Přítomni: Omluveni: 9 členů zastupitelstva města: Marek

Více

Informace z usnesení XIX. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne 24.června 2010

Informace z usnesení XIX. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne 24.června 2010 Informace z usnesení XIX. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne 24.června 2010 1. Žádost o splátkový kalendář bývalý nájemce bytu na ul. Kyjevská 3 Zastupitelstvo MČ Brno Starý Lískovec souhlasí

Více

Informace z usnesení XIII. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne 25.června 2009

Informace z usnesení XIII. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne 25.června 2009 Informace z usnesení XIII. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne 25.června 2009 1.Žádost o splátkový kalendář bývalý nájemce bytu č. 12, ul. Labská č.o.2 Hlasováním: pro, proti, zdržel se (16-0-0)

Více

Bytová výstavba v lokalitě Kamenný vrch II. Představení pro MČ Brno - Kohoutovice Ing. Jan Sponar

Bytová výstavba v lokalitě Kamenný vrch II. Představení pro MČ Brno - Kohoutovice Ing. Jan Sponar Bytová výstavba v lokalitě Kamenný vrch II Představení pro MČ Brno - Kohoutovice Bytový odbor MMB 26.2.2018 Ing. Jan Sponar Lokalita KVII Plán zástavby před r. 1989 POPIS PROJEKTU Kamenný vrch II, nad

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 10 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

Zápis z 16. jednání Hospodářského výboru Zastupitelstva města Přerova (dále jen HOSPV)

Zápis z 16. jednání Hospodářského výboru Zastupitelstva města Přerova (dále jen HOSPV) Zápis z 16. jednání Hospodářského výboru Zastupitelstva města Přerova (dále jen HOSPV) konaného dne 25.5.2016 v zasedací místnosti Rady města od 16:30 hodin do 18:45 hodin Přítomni: Ing. Vrána Petr Bc.

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od hod na obecním úřadě

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od hod na obecním úřadě Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od 19.30 hod na obecním úřadě Přítomni: Omluvena: H. Růžičková, J. Soukup, Ing. A. Koucký, M. Řípa,

Více

OBEC Velké Žernoseky Litoměřice

OBEC Velké Žernoseky Litoměřice OBEC Velké Žernoseky 412 01 Litoměřice Zápis č. 17/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Velké Žernoseky konaného dne 22. 9. 2016 od 18:00 hod v zasedací místnosti Obecního úřadu Velké Žernoseky 1. Zahájení

Více

Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice. Zápis z 40. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 27. 12. 2013 od 16 hodin.

Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice. Zápis z 40. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 27. 12. 2013 od 16 hodin. Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice Zápis z 40. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 27. 12. 2013 od 16 hodin. Přítomní členové zastupitelstva: M. Bolina, M. Cihla, J. Křivanec,

Více

Zápis č. 18 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 18 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 18 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 13.10.2016 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Vrbka Roman, Vejmělková Jana, Ing. Macek Jan, Gric Jiří, Koukal Ladislav,

Více

ZÁPIS. o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013

ZÁPIS. o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI, CHRLICKÉ NÁM. 4, 643 00 BRNO ZÁPIS o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013 Zahájení zasedání: 17.00 hodin Místo konání

Více

Z Á P I S. z 6. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice. 10 členů Zastupitelstva MČ

Z Á P I S. z 6. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice. 10 členů Zastupitelstva MČ Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice Datum konání: 11. 7. 2019 Řízení: Ing. Alinčová Lenka Přítomni: 10 členů Zastupitelstva MČ Omluveni: Milan Matoušek Neomluveni: 0 Ověřovatelé zápisu

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE ,

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE , ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE 28. 01. 2019, KONANÉHO V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI OÚ Zahájení: 19:30 hodin Přítomni: Miloslav Albrecht, Dušan Vaněček, Martin Hruška, David Trumpich, Jiří Hejna

Více

o budování bytových a nebytových jednotek v půdních prostorách v domech v majetku města Brna

o budování bytových a nebytových jednotek v půdních prostorách v domech v majetku města Brna VYHLÁŠKA č. 5/1996 o budování bytových a nebytových jednotek v půdních prostorách v domech v majetku města Brna ------------------------------------------------------------------- Zastupitelstvo města

Více

Zásady. pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav

Zásady. pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav Zásady pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav Schváleny Zastupitelstvem města Břeclavi na 29. zasedání dne 3. 9. 2014, usnesením č. Z/29/14/6.9, účinné od 1. 10. 2014. OBSAH Část I. ČI. I Úvod

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 23 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

Zápis č. 4/2019 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Sobčice, konaného dne , od 19 hodin v zasedací místnosti OÚ Sobčice.

Zápis č. 4/2019 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Sobčice, konaného dne , od 19 hodin v zasedací místnosti OÚ Sobčice. Obec Sobčice Zastupitelstvo obce Sobčice Zápis č. 4/2019 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Sobčice, konaného dne 17.7.2019, od 19 hodin v zasedací místnosti OÚ Sobčice. Zasedání bylo řádně svoláno

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 7 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně

Více

MMB2015000000277. Název: Návrh směny části pozemku p.č. 3465/41 v ul. Karásek za pozemek p.č. 2988/4 v ul. Gromešova, vše v k.ú. Rečkovice.

MMB2015000000277. Název: Návrh směny části pozemku p.č. 3465/41 v ul. Karásek za pozemek p.č. 2988/4 v ul. Gromešova, vše v k.ú. Rečkovice. Rada města Brna MMB2015000000277 ZM7/ OM% Z7/05. zasedání Zastupitelstva města Brna 0 konané dne 14. 4. 2015 Název: Návrh směny části pozemku p.č. 3465/41 v ul. Karásek za pozemek p.č. 2988/4 v ul. Gromešova,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 8 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně

Více

Zápis z 1/2017 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin.

Zápis z 1/2017 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne , od 18:30 hodin. Zápis z 1/2017 zasedání Zastupitelstva městyse Heraltice, konaného dne 6.2.2017, od 18:30 hodin. Den a místo konání: 6.2.2017, budova úřadu městyse Heraltice, kancelář starosty Hodina zahájení a ukončení:

Více

Zápis č.1/2019. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Dobrovíz, konaného dne v zasedací místnosti Obecního úřadu od 19 hod.

Zápis č.1/2019. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Dobrovíz, konaného dne v zasedací místnosti Obecního úřadu od 19 hod. Zápis č.1/2019 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Dobrovíz, konaného dne 13.2.2019 v zasedací místnosti Obecního úřadu od 19 hod. Přítomni: Jana Krupičková, Petr Hamáček, Blanka Vostárková, Pavel

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Lukavec u Hořic, konaného dne 30.8.2012, od 19:00 hodin

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Lukavec u Hořic, konaného dne 30.8.2012, od 19:00 hodin Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Lukavec u Hořic, konaného dne 30.8.2012, od 19:00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Lukavec u Hořic (dále jen "zastupitelstvo") bylo

Více

Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Rušinov

Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Rušinov Obecní úřad Rušinov, Rušinov 47, 583 01 Chotěboř telefon: 569692281, mobil: 724288418 www.obecrusinov.cz e mail: rusinov@seznam.cz Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Rušinov Datum a čas konání: 2.9.2015

Více

Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 19 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 23.11.2016 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Vrbka Roman, Vejmělková Jana, Ing. Macek Jan, Gric Jiří, Škorpík Milan

Více

Usnesení. 22. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne čís. 0345/ZMOb1418/22/ /ZMOb1418/22/18

Usnesení. 22. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne čís. 0345/ZMOb1418/22/ /ZMOb1418/22/18 22. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne 14.06.2018 čís. 0345/ZMOb1418/22/18 0366/ZMOb1418/22/18 Ing. Petra Bernfeldová v. r. starostka Dalibor Mouka v. r. 1. místostarosta Přehled usnesení

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 9 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně

Více

Z á p i s. Zahájení: 15:35 hodin

Z á p i s. Zahájení: 15:35 hodin Z á p i s z VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky, konaného dne 22.9. 2011 v Domě spolkových aktivit Rubínek, Poznaňská 10, Brno... Zahájení: 15:35 hodin Přítomni: viz prezenční listina

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: bod programu: 3. 6. 2019 27 věc: Prodej pozemků v k. ú. Předlice dopad na rozpočet: ANO - navýšení příjmové části VHČ zpracoval: Michal Fišer referent Oddělení evidence

Více

Zápis č. 5/2017 ze zasedání zastupitelstva obce Herink, konané dne

Zápis č. 5/2017 ze zasedání zastupitelstva obce Herink, konané dne Čas konání: od 18:25 hod. do 20:55 hod. Zápis č. 5/2017 ze zasedání zastupitelstva obce Herink, konané dne 29. 6. 2017 Přítomni:, Miroslav Masopust (odchod 20:40), Zdeněk Zachař, Martin Havlíček, Lenka

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 16/3.3.3. Zastupitelstvo města Přerova Přerov 11.4.2016 Návrh pro 16. zasedání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 18. 4. 2016 Zpravodaj: Pavel Košutek, náměstek primátora

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2015,

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2015, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2015 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut města datum nabytí účinnosti: 3. 11. 2015 Magistrát

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 370/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 353 ze dne 27.05.2015 Návrh kupní smlouvy o prodeji pozemků parc. č. 2930/44 a parc.č. 2930/21, vše v k.ú. Žižkov, Bytovému družstvu

Více

Obec Veliká Ves. Zasedání zastupitelstva obce Veliká Ves Číslo: 7/2013 Datum konání: 6. 11. 2013 od 18.30 hodin

Obec Veliká Ves. Zasedání zastupitelstva obce Veliká Ves Číslo: 7/2013 Datum konání: 6. 11. 2013 od 18.30 hodin Obec Veliká Ves Zasedání zastupitelstva obce Veliká Ves Číslo: 7/2013 Datum konání: 6. 11. 2013 od 18.30 hodin Přítomni: p.kučerová, p.vorlová, p.pokorná, p.jaroš, p.čuchal, Omluveni: p.krčil, p.hanykýř

Více

z 20. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 27. července 2017

z 20. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 27. července 2017 z 20. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 27. července 2017 1) Volba návrhové komise a OVĚŘOVATELŮ ZÁPISU Zastupitelstvo města Rumburka projednalo a rozhodlo: a) zvolit návrhovou komisi

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 370 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 370 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 370 ze dne 04.06.2018 Prodej pozemku parc.č. 1927 v k.ú. Žižkov Rada městské části I. b e r e n a v ě d o m í II. III. IV. 1. výňatek ze zápisu

Více

Informace z usnesení XI. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne 16.dubna 2009

Informace z usnesení XI. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne 16.dubna 2009 Informace z usnesení XI. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne 16.dubna 2009 1. Dunajská 25 prodej domu včetně části pozemku Hlasováním: pro, proti, zdržel se (14-1-4) bylo přijato usnesení : Rada

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 38 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

Zápis z II. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 22. 12. 2014, od 18:00 hodin.

Zápis z II. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 22. 12. 2014, od 18:00 hodin. Obec Rychnov na Moravě Zastupitelstvo obce Rychnov na Moravě Zápis z II. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 22. 12. 2014, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání

Více

Anonymizovaný dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. ZÁPIS z 62/VII. schůze Rady městské části Brno-Chrlice ze dne

Anonymizovaný dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. ZÁPIS z 62/VII. schůze Rady městské části Brno-Chrlice ze dne RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI, CHRLICKÉ NÁM. 4, 643 00 BRNO Anonymizovaný dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů ZÁPIS z 62/VII. schůze Rady městské části Brno-Chrlice ze dne 31. 8. 2016 Přítomni dle

Více

Zásady postupu pro prodej bytových domů ve vlastnictví hl. m. Prahy, předaných do svěřené správy nemovitostí městské části Praha14.

Zásady postupu pro prodej bytových domů ve vlastnictví hl. m. Prahy, předaných do svěřené správy nemovitostí městské části Praha14. příloha č. 1 Zásady postupu pro prodej bytových domů ve vlastnictví hl. m. Prahy, předaných do svěřené správy nemovitostí městské části Praha14 (dále jen Zásady) Článek 1. Obecná ustanovení 1.1. Městská

Více

Usnesení Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o probíhajících veřejných zakázkách, dle důvodové zprávy.

Usnesení Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o probíhajících veřejných zakázkách, dle důvodové zprávy. Město Jeseník Usnesení přijatá na 22. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 19.4.2018 v 15:00 hodin v zasedací místnosti budovy K. Čapka 1147 (IPOS), Jeseník 1044. Zastupitelstvo města v souladu

Více

Informace z usnesení XVII. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne

Informace z usnesení XVII. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne Informace z usnesení XVII. Zastupitelstva MČ Brno Starý Lískovec ze dne 18.12.2013 1. Žádost o splátkový kalendář Lenka Zeiselová, bývalý uživatel bytu č.14 na ulici Kurská č.o. 2 v Brně Starém Lískovci

Více

Zápis z XXXIII. zasedání zastupitelstva městyse Nový Rychnov konaného dne 22. února 2018 v obřadní síni úřadu městyse v Novém Rychnově

Zápis z XXXIII. zasedání zastupitelstva městyse Nový Rychnov konaného dne 22. února 2018 v obřadní síni úřadu městyse v Novém Rychnově 33. zasedání zastupitelstva městyse Nový Rychnov Stránka 1 z 5 Zápis z XXXIII. zasedání zastupitelstva městyse Nový Rychnov konaného dne 22. února 2018 v obřadní síni úřadu městyse v Novém Rychnově Přítomní

Více

Z á p i s z 10. zasedání městského zastupitelstva ve Vysokém nad Jizerou, konaného dne 22. 10. 2007 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou

Z á p i s z 10. zasedání městského zastupitelstva ve Vysokém nad Jizerou, konaného dne 22. 10. 2007 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou Z á p i s z 10. zasedání městského zastupitelstva ve Vysokém nad Jizerou, konaného dne 22. 10. 2007 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou Přítomni: viz listinu přítomných. Přítomno: 8 zastupitelů

Více

Z á p i s. Zahájení: 15:30 hodin

Z á p i s. Zahájení: 15:30 hodin Z á p i s z X. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky, konaného dne 21. 6. 2012 v Domě spolkových aktivit Rubínek, Poznaňská 10, Brno... Zahájení: 15:30 hodin Přítomni: viz prezenční listina

Více

Zápis č. 3 /2012 ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne na Obecním úřadě v Třebovli

Zápis č. 3 /2012 ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne na Obecním úřadě v Třebovli M.G. Zapis 19.4.2012.doc 30.04.2012 Strana 1 (celkem 7) Zápis č. 3 /2012 ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne 19.4.2012 na Obecním úřadě v Třebovli Přítomni: Růžková Lenka, Mgr. Górska

Více

U S N E S E N Í. ze 7. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice ze dne Zastupitelstvo MČ v o l í. Ing. Jaroslav Kokeš Milan Matoušek

U S N E S E N Í. ze 7. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice ze dne Zastupitelstvo MČ v o l í. Ing. Jaroslav Kokeš Milan Matoušek U S N E S E N Í ze 7. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice ze dne 16.9. 2019 Zastupitelstvo MČ návrhový výbor ověřovatele zápisu: v o l í Petra Hilmarová Ing. Jaroslav Kokeš Milan Matoušek Ing. Karel

Více

Zápis č.3/2017 ze zasedání obecního zastupitelstva ve Vidově konaného dne 3.května od 19:00 hod. v budově Obecního úřadu.

Zápis č.3/2017 ze zasedání obecního zastupitelstva ve Vidově konaného dne 3.května od 19:00 hod. v budově Obecního úřadu. Zápis č.3/2017 ze zasedání obecního zastupitelstva ve Vidově konaného dne 3.května od 19:00 hod. v budově Obecního úřadu. Celkový počet členů zastupitelstva: 9 Přítomno:6 Omluveni:3 Hosté:3 Zasedání řídil

Více

Obec Třanovice. Zápis. z 19. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE. konaného dne v hod.

Obec Třanovice. Zápis. z 19. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE. konaného dne v hod. Obec Třanovice Zápis z 19. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE konaného dne 11.6.2018 v 18.00 hod. Přítomno dle presenční listiny 14 členů ZO Třanovice, 1 omluven 5 občanů Zahájení Zasedání Zastupitelstva

Více

Zápis z jednání Rady obce Velatice. den jednání: 23. května 2012 č. 10/2012

Zápis z jednání Rady obce Velatice. den jednání: 23. května 2012 č. 10/2012 Zápis z jednání Rady obce Velatice den jednání: 23. května 2012 č. 10/2012 Přítomni: Omluveni: Mgr. Jan Grolich Zdeněk Severa Mgr. Petr Pelikán Ing. Marek Neveselý Mgr. Pavel Drozd Jednání rady zahájil

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Hrušov, konaného dne , od 18:00 hodin.

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Hrušov, konaného dne , od 18:00 hodin. Obec Hrušov Zastupitelstvo obce Hrušov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Hrušov, konaného dne 29.11. 2018, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Hrušov (dále

Více

OBEC ROZDROJOVICE. Zápis. z 4. zasedání zastupitelstva obce Rozdrojovice konané dne v 18:00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu

OBEC ROZDROJOVICE. Zápis. z 4. zasedání zastupitelstva obce Rozdrojovice konané dne v 18:00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu OBEC ROZDROJOVICE Zápis z 4. zasedání zastupitelstva obce Rozdrojovice konané dne 8.2.2019 v 18:00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Přítomni: Daniel Stráský, Stanislav Slouka, Martin Kružík, Jan

Více

Zápis č. 23/Z6 z 23. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 12. listopadu 2012

Zápis č. 23/Z6 z 23. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 12. listopadu 2012 Zápis č. 23/Z6 z 23. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 12. listopadu 2012 Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatelka: 8 zastupitelů Ing. Jiroušek, p. Smejkal, Mgr. Procházková

Více

Zápis. z 17. jednání rady města, které se konalo v pondělí od 16:00 hodin. dle prezenční listiny. Nepřítomen:

Zápis. z 17. jednání rady města, které se konalo v pondělí od 16:00 hodin. dle prezenční listiny. Nepřítomen: Zápis z 17. jednání rady města, které se konalo v pondělí 25. 7. 2016 od 16:00 hodin. Přítomno: Omluven: Nepřítomen: Hosté: dle prezenční listiny Dana Kodrasová Ing. I. Božáková, Ing. V. Král, Program

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 10 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

A FINANCE. Libuše Chrástová starostka města

A FINANCE. Libuše Chrástová starostka města VELKÉ LÁZNĚ,, MALÉ MĚSTO A FINANCE Libuše Chrástová starostka města Úvod Finance města Příjmy a Výdaje Potřeba investic Obnova technické infrastruktury Programy a dotace Závěr Za posledních 10 let zaznamenalo

Více

ZÁPIS ZE 14. ZASEDÁNÍ Zastupitelstva městyse Černá Hora

ZÁPIS ZE 14. ZASEDÁNÍ Zastupitelstva městyse Černá Hora ZÁPIS ZE 14. ZASEDÁNÍ Zastupitelstva městyse Černá Hora konaného dne 29.12.2016 Místo konání: zasedací místnost úřadu městyse Začátek zasedání: 17:00 hod. Přítomní členové zastupitelstva: Ing. Miloš Bílý,

Více

PIMB Návrh usnesení:

PIMB Návrh usnesení: Rada města Brna PIMB2017000000658 Z7/28. zasedání Zastupitelstva města Brna konané od 16.5. 2017 * / ZM7/ ZhJ Název: Postup města při deji domu s půdní vestavbou, nástavbou či přístavbou a při deji jednotek

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 06.12.2017.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.12.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 11 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

ZÁPIS z 22. zasedání zastupitelstva Obce Nové Heřminovy konaného dne v 17,00 hod. v zasedací místnosti OÚ Nové Heřminovy

ZÁPIS z 22. zasedání zastupitelstva Obce Nové Heřminovy konaného dne v 17,00 hod. v zasedací místnosti OÚ Nové Heřminovy ZÁPIS 222018 z 22. zasedání zastupitelstva Obce Nové Heřminovy konaného dne 26. 9. 2018 v 17,00 hod. v zasedací místnosti OÚ Nové Heřminovy Přítomni: Ludvík Drobný, Milena Hebnarová, Jaroslava Hebnarová,

Více

U S N E S E N Í Rady Městské části Praha Běchovice číslo 1/034/15 ze dne

U S N E S E N Í Rady Městské části Praha Běchovice číslo 1/034/15 ze dne číslo 1/034/15 k návrhu na schválení programu 34. jednání Rady MČ Praha - Běchovice a) předložený program 34. jednání RMČ Praha - Běchovice a) se zněním programu 34. jednání RMČ Praha - Běchovice 1.zástupce

Více

Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od hod.

Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od hod. Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od 19.00 hod. Přítomni: Bc. Jiří Bíma, Ing. Tomáš Bláha, Jiřina Bláhová, Ing. Petr Halama,

Více

Název Návrh prodeje částí pozemku p.č. 2358 v k.ú. Slatina. Obsah: Návrh usnesení: Stanoviska dotčených orgánů

Název Návrh prodeje částí pozemku p.č. 2358 v k.ú. Slatina. Obsah: Návrh usnesení: Stanoviska dotčených orgánů Rada města Brna MMB2015000000696 ZM7/ 10 Z7/09. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 8.9.2015 Název Návrh prodeje částí pozemku p.č. 2358 v k.ú. Slatina. Podmínky kupní smlouvy Důvodová zpráva

Více

Název: Obsah: Návrh usnesení: Stanoviska dotčených orgánů:

Název: Obsah: Návrh usnesení: Stanoviska dotčených orgánů: ÚMČ Brno Nový Lískovec Bod ZMČ č.: 8 Finanční odbor Zasedání ZMČ č. 7/27 Konaného dne 16. 5. 2018 Název: Hospodaření příspěvkových organizací k 31. 12. 2017 Obsah: Hospodaření příspěvkových organizací

Více

1 MMB ZM7/Z?$" *.

1 MMB ZM7/Z?$ *. Rada města Brna 1 MMB2017000001321 ZM7/Z?$" *. Z7/32. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 3.10. 2017 Název Návrh deje částí pozemků p.č. 1901/5,1915,1950/7 v k.ú. Zebětín. Důvodová zpráva Stanoviska

Více

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne 05. 03. 2015 v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Bod č. 1 Zahájení Starosta obce Mgr. Petr Řezníček zahájil

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Benešov dne

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Benešov dne Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Benešov dne 17.09.2012 1) Program Program byl schválen 24 hlasy pro, 0 proti, 0 zdržení. 2) Návrhová komise USNESENÍ č. 361-16/2012/ZM ze dne 17.09.2012 Zastupitelstvo

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 7 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně

Více

D ů v o d o v á z p r á v a

D ů v o d o v á z p r á v a D ů v o d o v á z p r á v a 1. Střelecká 9/1356, Jablonec nad Nisou prodej objektu družstvu Objekt Střelecká 9/1356 v k. ú. Jablonec nad Nisou je privatizován formou družstva. V objektu je celkem 6 bytových

Více

Z á p i s. ze schůze Rady města Beroun konané dne v radní místnosti budovy radnice.

Z á p i s. ze schůze Rady města Beroun konané dne v radní místnosti budovy radnice. Č. 42 Z á p i s ze schůze Rady města Beroun konané dne 27. 4. 2016 v radní místnosti budovy radnice. Přítomni: Mgr. Kůs Ivan, starosta města Ing. Mišina Michal, místostarosta města Mgr. Chlumská Eva Ing.

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO, MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO, MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO, MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI ZPRÁVA O ČINNOSTI FINANČNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-STŘED Vypracováno pro 8. zasedání Zastupitelstva městské

Více

Pro : 6 Proti : 0 Zdržel se : 0. Usnesení č. 1 bylo schváleno

Pro : 6 Proti : 0 Zdržel se : 0. Usnesení č. 1 bylo schváleno Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 1.10.2014, od 17:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce Sadov

Více

Z á p i s z 11. schůze Zastupitelstva města Hostinné, konané dne 12.11.2012 od 17:00 hod v zasedací místnosti městského úřadu

Z á p i s z 11. schůze Zastupitelstva města Hostinné, konané dne 12.11.2012 od 17:00 hod v zasedací místnosti městského úřadu MĚSTO HOSTINNÉ Z á p i s z 11. schůze Zastupitelstva města Hostinné, konané dne 12.11.2012 od 17:00 hod v zasedací místnosti městského úřadu Přítomni: 17 zastupitelů města dle prezenční listiny Omluveni:

Více

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná schválené v souladu s ust. 38, 39, 85 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, Zastupitelstvem obce Ostružná

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 30. 4. 2009 Bod pořadu jednání: Městské lázně Liberec-zrušení záměru prodeje nemovitosti Zpracoval: odbor, oddělení: Ing.Dana

Více

OBEC VELIKÁ VES. Zápis z 19. zasedání Zastupitelstva obce Veliká Ves konaného dne od hodin

OBEC VELIKÁ VES. Zápis z 19. zasedání Zastupitelstva obce Veliká Ves konaného dne od hodin OBEC VELIKÁ VES Zápis z 19. zasedání Zastupitelstva obce Veliká Ves konaného dne 14. 12. 2016 od 18.30 hodin Přítomni: členové zastupitelstva: Luboš Čuchal, Radek Fröhlich, Miroslav Jaroš, Lenka Kučerová,

Více

Návrh na vyhodnocení výběrového řízení na podání žádostí o odkup nebytových jednotek se stanovením minimální ceny Důvod předložení: Obsah:

Návrh na vyhodnocení výběrového řízení na podání žádostí o odkup nebytových jednotek se stanovením minimální ceny Důvod předložení: Obsah: Rada m. č. Praha 10 P10-098725/2014 2. zasedání Zastupitelstva m. č. Praha 10 dne 26.1.2015 Návrh na vyhodnocení výběrového řízení na podání žádostí o odkup nebytových jednotek se stanovením minimální

Více

Název Návrh směny částí pozemků p.č. 436/1,2375/2 za část pozemku p.č. 436/27, vše v k.ú. Holásky. Obsah:

Název Návrh směny částí pozemků p.č. 436/1,2375/2 za část pozemku p.č. 436/27, vše v k.ú. Holásky. Obsah: Rada města Brna MMB2015000000395 ZM7/ o35~6 Z7/06. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 19.5. 2015 Název Návrh směny částí pozemků p.č. 436/1,2375/2 za část pozemku p.č. 436/27, vše v k.ú. Holásky.

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 30.4.2014, od 17:00 hodin na OÚ Sadov

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 30.4.2014, od 17:00 hodin na OÚ Sadov Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 30.4.2014, od 17:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce Sadov

Více

MATERIÁL DO JEDNÁNÍ ZM. Konané dne: ZM Název: Prodej pozemků p.č. 3466/25, 3466/16 v k.ú. Podmokly Mimořádný materiál:

MATERIÁL DO JEDNÁNÍ ZM. Konané dne: ZM Název: Prodej pozemků p.č. 3466/25, 3466/16 v k.ú. Podmokly Mimořádný materiál: MATERIÁL DO JEDNÁNÍ ZM Konané dne: 15. 12. 2016 ZM 16 10 05 08 Název: Prodej pozemků p.č. 3466/25, 3466/16 v k.ú. Podmokly Mimořádný materiál: Návrh usnesení: Zastupitelstvo města projednalo návrh na prodej

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 10 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

Společenství vlastníků jednotek domu č. p. 735, Hnězdenská 735, Praha 8 - Troja

Společenství vlastníků jednotek domu č. p. 735, Hnězdenská 735, Praha 8 - Troja Společenství vlastníků jednotek domu č. p. 735, Hnězdenská 735, Praha 8 - Troja se sídlem Hnězdenská 735/6, 181 00 Praha 8 - Troja, IČ: 27186971, společenství vlastníků jednotek zapsané v rejstříku společenství

Více

Z Á P I S. P r o g r a m: z 48. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36.

Z Á P I S. P r o g r a m: z 48. schůze Rady městské části Brno-Kohoutovice, konané dne od 14:00 h v zasedací místnosti ÚMČMB, Bašného 36. V Brně dne 10.08.2016 Členům ZMČ Brno-Kohoutovice Předsedům komisí RMČ Předsedům výborů ZMČ Tajemníkovi ÚMČ Vedoucím odborů ÚMČ Organizačnímu odboru MMB Pozn. * - upraveno podle zák. č. 101/2000 Sb. Z

Více

Předmět postupu. b) které nebyly rozděleny na jednotky podle z.č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů.

Předmět postupu. b) které nebyly rozděleny na jednotky podle z.č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů. Postup při majetkoprávním vypořádání pozemků ve vlastnictví statutárního města Brna zastavěných bytovými domy a způsob výpočtu náhrady za zřízení věcného břemene Podmínky majetkoprávního vypořádání pozemků

Více

USNESENÍ z 14. zasedání Zastupitelstva města Staré Město, konaném dne v sále radnice ve Starém Městě. I.

USNESENÍ z 14. zasedání Zastupitelstva města Staré Město, konaném dne v sále radnice ve Starém Městě. I. USNESENÍ z 14. zasedání Zastupitelstva města Staré Město, konaném dne 17.12.2012 v sále radnice ve Starém Městě Zastupitelstvo města Staré Město I. vzalo na vědomí K bodu 2) zprávu o činnosti rady města

Více

Zastupitelstvo města Žlutice

Zastupitelstvo města Žlutice Zastupitelstvo města Žlutice Z á s a d y postupu při prodeji bytů a bytových domů z majetku města Žlutice Zastupitelstvo města Žlutice se usneslo na zásadách postupu, podle kterých budou převáděny panelové

Více

Název: Návrh prodeje pozemku p.č v k.ú. Starý Lískovec při ul. Irkutská.

Název: Návrh prodeje pozemku p.č v k.ú. Starý Lískovec při ul. Irkutská. Rada města Brna MMB201 éóóoóó 1 035 Z7/2&. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 11. 10. 2016 ZM7 íf Název: Návrh deje pozemku p.č. 1904 v k.ú. Starý Lískovec při ul. Irkutská. Obsah: podmínky

Více

Statutární město Brno Kontrolní výbor Zastupitelstva města Brna Z7/KV/19,

Statutární město Brno Kontrolní výbor Zastupitelstva města Brna Z7/KV/19, V Brně dne 29.08.2016 primátorovi města Brna členům kontrolního v ýboru ZMB tajemníkovi MMB vedoucímu odboru interního auditu a kontrol y MMB vedoucímu odboru organizačního MMB Zasíláme Vám zápis a usnesení

Více

Z Á P I S č. 33. z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68

Z Á P I S č. 33. z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Z Á P I S č. 33 z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Program: 1. Technický bod (schválení ověřovatelů zápisu, programu zasedání

Více

Zápis z 226. zasedání zastupitelstva MČ Brno Jehnice ze dne Hlasování: 7 hlasů pro, 0 hlas proti, 0 hlas zdrţel, (tento návrh byl přijat)

Zápis z 226. zasedání zastupitelstva MČ Brno Jehnice ze dne Hlasování: 7 hlasů pro, 0 hlas proti, 0 hlas zdrţel, (tento návrh byl přijat) Zápis z 226. zasedání zastupitelstva MČ Brno Jehnice ze dne 20. 6. 2018 Přítomni: dle prezenční listiny přítomni 7 členů, 0 omluven 1) ZMČ Brno Jehnice schválilo: Zapisovatel Mgr. Jedlička Kontrola Dr.

Více

Komentář: Město Broumov určeno Radě města č. 51. Majetkové záležitosti k jednání: předloženo RM dne:

Komentář: Město Broumov určeno Radě města č. 51. Majetkové záležitosti k jednání: předloženo RM dne: Město Broumov určeno Radě města č. 51 Majetkové záležitosti k jednání: 15.08.2016 předkladatel SMM Ing. Mikulenková Marie projednáno Mgr.Špůr, starosta 08.08.2016,12.08.2016 předloženo RM dne: 10.08.2016

Více

ZÁPIS č. 3/2010 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva Obce Mezouň konaného dne 25. 3. 2010 v budově OÚ v Mezouni

ZÁPIS č. 3/2010 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva Obce Mezouň konaného dne 25. 3. 2010 v budově OÚ v Mezouni ZÁPIS č. 3/2010 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva Obce Mezouň konaného dne 25. 3. 2010 v budově OÚ v Mezouni Přítomni: Ing. Miroslav Hrubý, Karel Jelínek, Vladimír Holovský, Hana Kailová, Libor

Více

Koncepce bytové politiky

Koncepce bytové politiky Koncepce bytové politiky Zastupitelstvo městské části schválilo na svém zasedání dne 15.10.2003 usnesením č. 8 105 03 zásady prodeje bytových domů ve vlastnictví hl.m. Prahy svěřených MČ Praha-Zbraslav.

Více