HODNOTÍCÍ KRITÉRIA (BODOVÉ HODNOCENÍ) IPRM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HODNOTÍCÍ KRITÉRIA (BODOVÉ HODNOCENÍ) IPRM"

Transkript

1 HODNOTÍCÍ KRITÉRIA (BODOVÉ HODNOCENÍ) IPRM KRITERIUM 1. SOULAD S NADŘAZENÝMI DOKUMENTY, PARTNERSTVÍ A ZPRACOVÁNÍ IPRM. 1.1 Soulad s nadřazenými dokumenty Jak IPRM vychází ze strategií a programových dokumentů? IPRM vychází ze strategií a programových dokumentů města a naplňuje minimálně 3 cíle v nich uvedené. IPRM vychází ze strategií a programových dokumentů města a naplňuje minimálně 2 cíle v nich uvedené. IPRM vychází ze strategií a programových dokumentů města a naplňuje minimálně 1 cíl v nich uvedený Je IPRM v souladu s relevantními rozvojovými dokumenty kraje? VÁHA/BODOVÉ OHODNOCENÍ 20 %/ max. 20 b. 35 %/ max. 7 b. 1 6 bodů 6 bodů 4 body 0 POPIS HODNOCENÍ Hodnotí se relevance vazby a souvislosti předkládaného IPRM s cíli nadřazených strategických dokumentů Brna a Jihlavy, jakož i míra přínosu projektu pro naplnění daných cílů. Hodnotí se vazby a souvislosti předkládaného IPRM s relevantními strategickými dokumenty Jihomoravského kraje (např. s Programem rozvoje Jihomoravského kraje) v případě Brna, resp. s relevantními strategickými dokumenty kraje Vysočina (např. s Programem rozvoje kraje Vysočina) v případě Jihlavy. Strana 1 (celkem 9)

2 1.2 Partnerství v průběhu přípravy IPRM Jsou doložena projednání s partnery a veřejností? Popsal předkladatel dostatečně a srozumitelně způsob komunikace v průběhu přípravy IPRM s partnery? Popsal předkladatel dostatečně a srozumitelně způsob komunikace v průběhu přípravy IPRM s veřejností? 1.3 Princip partnerství v rámci realizace IPRM, výběr dílčích projektů IPRM Je partnerství v rámci IPRM budováno na základě zahrnujícím relevantní spektrum ekonomických, samosprávných, sociálních, vzdělávacích, kulturních, společenských a dalších subjektů? Za každý subjekt zapojený v řídící struktuře IPRM v rámci partnerství + 0,2 bodu. Zapojení partnerů musí být součástí IPRM a musí splňovat znaky transparentnosti a otevřenosti. 35% max. 7 b ,5 bodu 3,5 bodu 0 1,5 bodu 1,5 bodu 30 % max. 6 b Zapojení partnerů do struktury IPRM 0,5 Hodnotí se uplatňování principu partnerství při přípravě IPRM s důrazem na způsob komunikace s partnery. Hodnotí se počet a zapojení partnerů. pří řízení IPRM + Hodnotí se uplatňování principu při výběru dílčích projektů IPRM + partnerství v ve fázi monitorování a hodnocení IPRM + 0,5 bodu jednotlivých fázích realizace IPRM Je městem zpracován transparentní a otevřený systém výběru projektů? 0 1,5 bodu 1,5 bodu Hodnotí navržený systém výběru dílčích projektů s důrazem na transparentnost a otevřenost. Strana 2 (celkem 9)

3 2. PŘEDKLADATEL 2.1 Řídicí struktura IPRM Jsou pokryty všechny činnosti v rámci všech fází a je popsána organizace řízení IPRM? Je doloženo dostatečné organizační zajištění ve fázi přípravy, realizace a po dobu udržitelnosti IPRM, s jasným vymezením kompetencí a odpovědnosti článků řídící struktury? Je doloženo dostatečné organizační zajištění ve fázi přípravy, realizace a po dobu udržitelnosti. Jsou pokryty všechny činnosti v rámci všech fází a je popsána organizace řízení IPRM. Je doloženo dostatečné organizační zajištění pouze ve dvou ze tří fází (příprava, realizace, udržitelnost) nebo jsou pokryty všechny činnosti v rámci dvou fází a je popsána organizace řízení IPRM. Je doloženo dostatečné organizační zajištění pouze v jedné ze tří fází (příprava, realizace, udržitelnost) nebo jsou pokryty všechny činnosti pouze v rámci jedné fází a je popsána organizace řízení IPRM. Není doloženo dostatečné org. zajištění ani v jedné ze tří fází (příprava, realizace, udržitelnost) nebo nejsou pokryty všechny činnosti ani v rámci jedné z fází. 2.2 Systém koordinace a monitorování projektů Předkladatel popsal dostatečně efektivní nástroje pro koordinaci, monitorování a hodnocení IPRM a dílčích projektů a dále pro komunikaci s předkladateli dílčích projektů (za každou fázi koordinace, monitorování a hodnocení, komunikace maximálně ). Předkladatel popsal dostatečně efektivní nástroje pro všechny tři fáze. Předkladatel popsal dostatečně efektivní nástroje pouze pro dvě fáze. Předkladatel popsal dostatečně efektivní nástroje pouze pro jednu z fází. Předkladatel nepopsal dostatečně efektivní nástroje ani pro jednu z fází. 15 %/ max. 15 b. 60 % max. 9 b. 0 9 bodů 9 bodů 6 bodů 3 body 40 % max. 6 b. 0 6 bodů Hodnotí se celková kvalita zajištění řízení IPRM pro fázi přípravy, realizace a udržitelnosti IPRM. 6 bodů Hodnotí se organizační struktura předkladatele 4 body s důrazem na jasné vymezení kompet. a odpovědností v rámci koordinace a monitorování projektů. Strana 3 (celkem 9)

4 3. KVALITA IPRM 40 % z celku max. 40 b. 3.1 Kvalita zpracování IPRM 50 % z části 3 max. 20 b Je zpracování socioekonomické analýzy kvalitní? Socioekonomická (SE) analýza IPRM obsahuje vyhodnocení strategických a programových dokumentů města, je kvalitní, relevantní a dostatečně konkrétní. SWOT analýza je provázána s popisnou částí SE analýzy. Socioekonomická analýza IPRM je zpracována pouze popisně, tradičním způsobem, SWOT analýza je navázána jen velmi nejasně na socioekonomickou analýzu Odůvodňují závěry vyplývající ze SE analýzy a dalších předložených podkladů jasně výběr zóny/tématu a plně korespondují s požadavky na výběr zóny/tématu dle nařízení EK a metodického pokynu k IPRM? Obsahuje zdůvodnění výběru zóny/tématu ukazatele nad rámec předepsaných? Mají stanovené cíle jasnou návaznost na závěry SE analýzy a jsou dostatečně konkrétní? Jsou priority/oblasti podpory jednoznačně navázány na cíle stanovené na základě socioekonomické analýzy a jednoznačně povedou k jejich naplnění? 0 4 body 4 body Hodnotí se podrobnost, použité metody a relevance zpracované socioekonomické analýzy. 0 3,5 bodu 3,5 bodu 0 0 3,5 bodu 3,5 bodu 0 Hodnotí se provázanost socioekonomické analýzy s návrhovou částí a kvalita vlastní návrhové části. Strana 4 (celkem 9)

5 3.1.6 Je popis aktivit jasný a konkrétní? Je výběr aktivit IPRM jednoznačně podložen strategií navázanou na výsledky SE analýzy? 0 Hodnotí se provázanost socioekonomické analýzy s návrhovou částí a kvalita vlastní návrhové části. 3.2 Realizovatelnost IPRM 40 % z části 3 max. 16 b Jsou na sebe aktivity uvedené v harmonogramu opatření/aktivit IPRM navázány v logické posloupnosti? 0 5 bodů Harmonogram je jasně provázán s aktivitami IPRM, vč. kroků, které s danými aktivitami souvisejí. Postup jednotlivých kroků a aktivit realizace IPRM je chronologicky správný a logický. Harmonogram je jasně provázán s aktivitami IPRM, vč. kroků, které s danými aktivitami souvisejí. Postup jednotlivých kroků a aktivit realizace IPRM však není chronologicky správný ani logický. Harmonogram je provázán s aktivitami IPRM nejasně, vč. kroků, které s danými aktivitami souvisejí. Postup jednotlivých kroků a aktivit realizace IPRM však je chronologicky správný a logický. Harmonogram je provázán s aktivitami IPRM nejasně, vč. kroků, které s danými aktivitami souvisejí. Postup jednotlivých kroků a aktivit realizace IPRM není chronologicky správný ani logický. 5 bodů Hodnotí se provázanost harmonogramu s aktivitami IPRM, vč. kroků, které s danými aktivitami souvisejí. Dále je hodnocen chronologický a logický postup jednotlivých kroků a aktivit realizace IPRM. Strana 5 (celkem 9)

6 3.2.2 Je délka jednotlivých opatření/aktivit popsaná v harmonogramu opatření/aktivit IPRM reálná? Ano, délka jednotlivých opatření je reálná, zákonné lhůty a časové rezervy jsou zohledněny správně. Ano, délka jednotlivých opatření je reálná, ale zákonné lhůty a časové rezervy nejsou zohledněny správně. Ano, zákonné lhůty a časové rezervy jsou zohledněny správně, ale délka jednotlivých opatření není reálná. Ne, délka jednotlivých opatření není reálná zákonné lhůty a časové rezervy nejsou zohledněny správně Rozdělil žadatel rozpočet integrovaného plánu rozvoje města dle jednotlivých opatření/aktivit? Odpovídá rozpočet jednotlivých opatření/ aktivit dílčím výstupům a výsledkům, obsaženým v jasném popisu opatření/aktivit? Ano, rozpočet je přiměřený a odpovídá navrženým opatřením/aktivitám. Ne, rozpočet není přiměřený nebo neodpovídá navrženým opatřením/aktivitám Lze jednoznačně posoudit, jak předkladatel došel ke kalkulaci nákladů? Za každé nejasně kalkulované opatření/aktivitu bude ze 4 bodů strženo 0,4 bodu. 0 3 body 3 body 1,5 bodu 1,5 bodu body Hodnotí se reálnost navrženého harmonogramu včetně zohlednění zákonných lhůt a časové rezervy. Body obdrží IPRM, jejichž rozpočet je jasně rozdělen do jednotlivých opatření/aktivit. Body obdrží IPRM, jejichž rozpočet je přiměřený a odpovídá navrženým opatřením/aktivitám. Body obdrží projekty, u kterých lze jednoznačně posoudit kalkulaci nákladů na jednotlivá opatření/aktivity. Strana 6 (celkem 9)

7 3.3 Řízení rizik 10 % z části 3 max. 4 b Jsou dostatečně identifikována a smysluplně popsána hlavní rizika ohrožující realizaci IPRM? Jsou dostatečně identifikována a smysluplně popsána hlavní rizika ohrožující koordinaci dílčích projektů IPRM včetně finančních rizik IPRM? Ano, jsou dostatečně identifikována a smysluplně popsána hlavní rizika ohrožující koordinaci dílčích projektů IPRM včetně finančních rizik IPRM. Je reálně odhadnuta pravděpodobnost výskytu a míra dopadu těchto rizik. Ano, jsou dostatečně identifikována a smysluplně popsána hlavní rizika ohrožující koordinaci dílčích projektů IPRM včetně finančních rizik IPRM, ale není reálně odhadnuta pravděpodobnost výskytu a míra dopadu těchto rizik. Ne, rizika nejsou identifikována ani odhadnuta správně Jsou dostatečně popsána opatření k eliminaci identifikovaných rizik? Hodnotí se, zda předkladatel identifikoval hlavní rizika ohrožující realizaci IPRM a zda reálně odhadl pravděpodobnost výskytu a míru dopadu těchto rizik. Hodnotí se, zda předkladatel identifikoval hlavní rizika ohrožující koordinaci dílčích projektů IPRM včetně finančních rizik IPRM a zda reálně odhadl pravděpodobnost výskytu a míru dopadu těchto rizik. Hodnotí se způsoby a účelnost navrž. řešení k eliminaci rizik s ohledem na charakter a velikost rizika. Strana 7 (celkem 9)

8 4. INDIKÁTORY IPRM 20% z celku max. 20 b. 4.1 Naplňování závazného indikátoru programu (určeného ve výzvě k předkládání dokumentu IPRM) V jakém vztahu je požadovaná výše dotace na závazný indikátor k jednotkové ceně indikátoru ve výzvě? kde výsledné X se nachází v intervalu (0,000 ; 0,500>. kde výsledné X se nachází v intervalu (0,500 ; 0,675>. kde výsledné X se nachází v intervalu (0,675 ; 0,750>. kde výsledné X se nachází v intervalu (0,750 ; 0,875>. 100 % z části 4 max. 20 b bodů 1 6 bodů Hodnotí se míra naplňování závazného indikátoru, ke kterému se město zaváže ve vztahu k požadované výši dotace. Strana 8 (celkem 9)

9 kde výsledné X se nachází v intervalu (0,875 ; 1,000). kde výsledné X =1. 3 body 5. HORIZONTÁLNÍ KRITERIA 5% z celku max. 5 b. 5.1 Udržitelný rozvoj 50 % z části 5 max. 2,5 b Jak je IPRM zaměřeno na udržitelný rozvoj? 0 2,5 bodů IPRM je cíleně zaměřeno na udržitelný rozvoj. IPRM má pozitivní vliv na udržitelný rozvoj. IPRM má neutrální vliv na udržitelný rozvoj. 5.2 Rovné příležitosti 50 % z části 5 max. 2,5 b Jak je IPRM zaměřeno na rovné příležitosti? 0 2,5 bodů Hodnotí se míra přínosu IPRM k udržitelnému rozvoji. IPRM je cíleně zaměřeno na rovné příležitosti. Hodnotí se míra IPRM má pozitivní vliv na rovné příležitosti. přínosu IPRM k naplňování rovných IPRM má neutrální vliv na rovné příležitosti. příležitostí. Nedoporučenými jsou IPRM, jejichž celkové hodnocení je pod minimální bodovou hranicí (6 z maximálního dosažitelného počtu 10). Strana 9 (celkem 9)

Systém hodnocení a výběru Integrovaných plánů rozvoje měst (IPRM) v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad pro období 2007 2013

Systém hodnocení a výběru Integrovaných plánů rozvoje měst (IPRM) v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad pro období 2007 2013 Příloha číslo 1 bodu jednání 9 Systém hodnocení a výběru Integrovaných plánů rozvoje měst (IPRM) v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad pro období 2007 2013 1. Úvod Účelem dokumentu

Více

KRITÉRIA PRO VÝBĚR IPRÚ č. 20/ podoblast podpory V 20 VK 1.0_3.1.2

KRITÉRIA PRO VÝBĚR IPRÚ č. 20/ podoblast podpory V 20 VK 1.0_3.1.2 KRITÉRIA PRO VÝBĚR IPRÚ č. 20/2010 - podoblast podpory 3.1.2 V 20 VK 1.0_3.1.2 Revize. č. Předmět revize Strana Platné od Podpis a datum... 10 Verze č. 1 10 Za zpracovatelský tým Ověřil Schválil Jméno

Více

Výběrová kritéria pro oblast podpory 2.1 Integrované projekty rozvojových center

Výběrová kritéria pro oblast podpory 2.1 Integrované projekty rozvojových center Integrované Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad 1 pro hodnocení IPRM I. stupeň hodnocení 1) Kritéria formálních náležitostí IPRM a) Úplnost žádosti Žádost je předložená v předepsaném počtu paré,

Více

Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM

Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM I. stupeň hodnocení 1) Kritéria formálních náležitostí IPRM a) Úplnost žádosti Žádost je předložená v předepsaném počtu paré, z nichž alespoň jedna musí být originálem

Více

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR U S N E S E N Í Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR číslo 22 ze dne 3. listopadu 2016 k projednání aktualizace kritérií pro prioritní osu 1 (SC 1.1, aktivita 1.1.2) Operačního

Více

PŘÍLOHA Č. 12 MANUÁL PRO HODNOCENÍ KVALITY PROJEKTŮ PRO OBLAST INTERVENCE 3.1 INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU

PŘÍLOHA Č. 12 MANUÁL PRO HODNOCENÍ KVALITY PROJEKTŮ PRO OBLAST INTERVENCE 3.1 INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU PŘÍLOHA Č. 12 MANUÁL PRO HODNOCENÍ KVALITY PROJEKTŮ PRO OBLAST INTERVENCE 3.1 INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 15 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. HODNOCENÍ

Více

Hodnotitel uvede ke každému kritériu jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Body za jednotlivá subkritéria. Příslušný hodnotitel

Hodnotitel uvede ke každému kritériu jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Body za jednotlivá subkritéria. Příslušný hodnotitel Všechna kritéria jsou hodnoticí, kritérium 7.2 Technická proveditelnost je kritérium kombinované, kritérium 3 Specifická kritéria pro investiční prioritu 4.1 je kombinované, tj. pokud získá méně než 20

Více

1. Programový rámec OPZ

1. Programový rámec OPZ Příloha 2.2 Hodnotící kritéria pro OPZ Směrnice 01 Transparentnost hodnocení a výběru projektů, zamezení střetu 1. Programový rámec OPZ Podopatření 1.1.1.1 Podpora zaměstnanosti V rámci oblasti zaměstnanosti

Více

oblasti podpory 2.3 podpora využívání Brownfields

oblasti podpory 2.3 podpora využívání Brownfields Příloha č. 3b Hodnotící tabulka Kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy Podpora prosperity regionu, oblasti podpory.3 podpora využívání Brownfields pro projekty s celkovými náklady

Více

Výběrová kritéria pro oblast podpory 2.4 Rozvoj infrastruktury základního, středního

Výběrová kritéria pro oblast podpory 2.4 Rozvoj infrastruktury základního, středního Rozvoj Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad 1 I. stupeň hodnocení a) hodnocení formálních náležitostí o žádost v tištěné podobě je předložena v požadovaném počtu vyhotovení, z nichž alespoň jedna

Více

Hodnotící tabulka. Kritérium 1 platné od: Schváleno usnesením MV: č. 098/MV13/11. Kritérium 2 platné od:

Hodnotící tabulka. Kritérium 1 platné od: Schváleno usnesením MV: č. 098/MV13/11. Kritérium 2 platné od: Příloha č. 3 Hodnotící tabulka Kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 2 Podpora prosperity regionu, dílčí oblasti podpory 2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb. Pro výzvu

Více

Hodnotící tabulka. Příloha č. 2

Hodnotící tabulka. Příloha č. 2 Příloha č. 2 Hodnotící tabulka bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci dílčí oblasti podpory 2.2.4 Organizace a kooperace v cestovním ruchu, pro projekty zaměřené na celý region,

Více

Hodnotící kritéria. 1) Hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí

Hodnotící kritéria. 1) Hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí Příloha č. 2 Kritéria přijatelnosti 1 Oprávněnost žadatele 2 Partnerství 3 Cílové skupiny 4 Celkové způsobilé výdaje 5 Aktivity 6 Horizontální principy Hodnotící kritéria 1) Hodnocení přijatelnosti a formálních

Více

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR U S N E S E N Í Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR číslo 14 ze dne 22. dubna 2016 k projednání kritérií výběru projektů v prioritní ose 1 (aktivita 1.1.2, 1.1.3 a 1.2.2) a aktualizaci

Více

Změna dokumentu IPRM Sídliště, místo pro život č. 2

Změna dokumentu IPRM Sídliště, místo pro život č. 2 Kapitola 14. Způsob výběru 1 Řídící výbor IPRM IOP provede výběr IPRM v IOP transparentním a nediskriminačním způsobem při respektování pravidel národního a komunitárního práva. Řídící výbor bude dbát

Více

2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč

2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč Příloha č. a Hodnotící tabulka bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy Podpora prosperity regionu, dílčí oblasti podpory.1. Rozvoj infrastruktury sociálních služeb

Více

KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ PŘEDLOŽENÝCH ŽÁDOSTÍ

KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ PŘEDLOŽENÝCH ŽÁDOSTÍ KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ PŘEDLOŽENÝCH ŽÁDOSTÍ PŘÍLOHA 7 I. SUB-PROJEKTY A. POSOUZENÍ FORMÁLNÍCH NÁLEŽITOSTÍ kontrolní seznam Ano Ne Žádost je dodána v elektronické podobě v předepsaném formátu Žádost je

Více

Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického

Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického pokynu pro hodnotitele a externí experty 1. Úvod Pracovní

Více

Kritérium. Vazba na cíle výzvy (oblasti podpory OP LZZ) A3 Zhodnocení cílů projektu 40 % 8 % C1 Kompetence žadatele 60 % 6 %

Kritérium. Vazba na cíle výzvy (oblasti podpory OP LZZ) A3 Zhodnocení cílů projektu 40 % 8 % C1 Kompetence žadatele 60 % 6 % Vzdělávac vací projekty financované ESF aneb jak to vidí hodnotitel Věcné hodnocení - úkol pro hodnotitele Základní zásady o Žádosti často obsahují obecné formulace, které je možné interpretovat různě

Více

POSTUPY PRO VYPRACOVÁNÍ IPRM PŘÍLOHA Č. 9 PŘÍRUČKY PRO ŽADATELE. Verze 1.0

POSTUPY PRO VYPRACOVÁNÍ IPRM PŘÍLOHA Č. 9 PŘÍRUČKY PRO ŽADATELE. Verze 1.0 POSTUPY PRO VYPRACOVÁNÍ IPRM Verze 1.0 EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ VYDÁNÍ Č. 1 PLATNÉ OD ZPRACOVAL: ZREVIDOVAL: SCHVÁLIL: JMÉNO PODPIS JMÉNO PODPIS JMÉNO PODPIS Ivan Novotný REV. Č.

Více

4.1 Rozvoj venkova. Hodnocení projektu

4.1 Rozvoj venkova. Hodnocení projektu 4.1 Rozvoj venkova Hodnocení projektu Cíl prezentace 1. Seznámit s procesem hodnocení 2. Představení hodnotících tabulek pro oblast podpory 4.1 Rozvoj venkova Jak bude můj projekt hodnocen? 3 stupně hodnocení:

Více

2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání, oborová centra, platná pro projekty s celkovými výdaji do 10 mil. Kč včetně.

2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání, oborová centra, platná pro projekty s celkovými výdaji do 10 mil. Kč včetně. Příloha č. 3a Hodnotící tabulky Bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy podpora prosperity regionu,.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání, oborová centra, platná

Více

POTŘEBNOST. Body za jednotlivá kritéria. Funkce kritéria. Způsob hodnocení. Příslušný hodnotitel. Zdroj informací

POTŘEBNOST. Body za jednotlivá kritéria. Funkce kritéria. Způsob hodnocení. Příslušný hodnotitel. Zdroj informací Sada hodnoticích kritérií pro prioritní osu 2 OP Praha, specifický cíl 2.1 Energetické úspory v městských objektech dosažené také s využitím vhodných obnovitelných zdrojů energie, energeticky efektivních

Více

Příloha č. 7 PPŽP Bodovací kritéria

Příloha č. 7 PPŽP Bodovací kritéria Příloha č. 7 PPŽP Bodovací kritéria Účinnost: 1. 4. 2010 Verze č. 11.0 ~ 1 ~ Bodovací tabulka ROP Severovýchod 1.1. Kriterium Váha 1. Schopnosti žadatele, horizontální témata, plnění indikátorů 20% 1.1.

Více

Hodnotící tabulka. Příloha č. 2a

Hodnotící tabulka. Příloha č. 2a Příloha č. 2a Hodnotící tabulka bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci dílčí oblasti podpory 1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a pěší doprava s celkovými výdaji na projekt

Více

Hodnotitel uvede ke každému kritériu jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Body za Název kritéria Název subkritéria Popis hodnocení

Hodnotitel uvede ke každému kritériu jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Body za Název kritéria Název subkritéria Popis hodnocení Všechna kritéria jsou hodnoticí, kritérium 7.2 Technická proveditelnost je kritérium kombinované, kritérium 3 Specifické kritérium pro podporované investiční aktivity 3.1.1 a 3.1.2 je kritérium kombinované,

Více

1_ Jaká je předchozí zkušenost žadatele s realizací (řízením) obdobného typu projektů? Max. 6 bodů OAP

1_ Jaká je předchozí zkušenost žadatele s realizací (řízením) obdobného typu projektů? Max. 6 bodů OAP Příloha č. 3 usnesení 002/MV16/12 I. FÁZE HODNOCENÍ PRACOVNÍKY OAP 34% 1. Schopnosti a zkušenosti žadatele 34 bodů 1.1 Jaká je předchozí zkušenost žadatele s realizací (řízením) obdobného typu projektů?

Více

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifické cíle 4.2 a 4.3

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifické cíle 4.2 a 4.3 Přehled jednotlivých kritérií a jejich zařazení do skupin kritérií Skupina kritérií (max. počet bodů) Potřebnost (30) Účelnost (20) Efektivnost a hospodárnost (20) Proveditelnost (25) Název kritéria (max.

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 3 ze dne 5. prosince 2007 ke Kritériím pro výběr projektů Operačního programu Praha

Více

Sada hodnoticích kritérií pro PO 3 OP PPR, spec. cíl aktivitu (Realizace diferencovaných forem sociálního bydlení)

Sada hodnoticích kritérií pro PO 3 OP PPR, spec. cíl aktivitu (Realizace diferencovaných forem sociálního bydlení) Všechna kritéria jsou hodnoticí, kritérium 7.2 Technická proveditelnost je kritérium kombinované, kritérium 3 Specifické kritérium pro podporovanou investiční aktivitu 3.1.3 je kombinované, tj. pokud získá

Více

KRITÉRIA A POSTUP HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PROSTŘEDKY Z FONDU ZÁBRANY ŠKOD

KRITÉRIA A POSTUP HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PROSTŘEDKY Z FONDU ZÁBRANY ŠKOD KRITÉRIA A POSTUP HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ O FINANČNÍ PROSTŘEDKY Z FONDU ZÁBRANY ŠKOD podaných dle ustanovení 23a odst. 3 písm. c) a d) zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem

Více

Hodnotící tabulka. Pro výzvu (1.1-25)

Hodnotící tabulka. Pro výzvu (1.1-25) Příloha č. 2a Hodnotící tabulka Kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 1 Regionální infrastruktura a dostupnost, dílčí oblasti podpory 1.1.2 Bezpečnost na komunikacích, cyklo a

Více

Výběrová kritéria pro výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory

Výběrová kritéria pro výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Příloha A) Výběrová kritéria pro výzvu 5.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Proces hodnocení projektů v rámci výzvy 5.3 oblasti podpory 3.2 prioritní osy 3 OP VaVpI sestává ze dvou částí.

Více

Příloha č. 1 Výzvy č. 89: Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech územní veřejné správy. Podporujeme vaši budoucnost

Příloha č. 1 Výzvy č. 89: Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech územní veřejné správy. Podporujeme vaši budoucnost Příloha č. 1 Výzvy č. 89: Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech územní veřejné správy Upřesnění výzvy v bodě 3.4 a specifikace podporovaných klíčových aktivit Cílem výzvy je v

Více

Hodnotící tabulky. Příloha č. 3c

Hodnotící tabulky. Příloha č. 3c Příloha č. 3c Hodnotící tabulky Bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 2 podpora prosperity regionu, 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury,

Více

Kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Kritéria pro hodnocení a výběr projektů Kritéria pro hodnocení a výběr projektů k programu podpory Technická pomoc Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020- prioritní osa 5 Výběrová kritéria pro projekty v prioritní

Více

Evaluační plán ROP SZ na období

Evaluační plán ROP SZ na období EVALUAČNÍ PLÁN Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad Seznam použitých zkratek ČR DPH EK ES EU NOK OM OP OŘP PSE ROP SZ ROP SZ RR SZ ŘO ŘO ROP SZ ÚRR SZ Česká republika daň z

Více

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH Město Kopřivnice vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH 1. Identifikace výzvy Opatření 2.1. Regenerace bytového

Více

1. Hodnocení schopností a zkušeností žadatele 10% Kritérium. 1.1 Zkušenosti žadatele s řízením a realizačních obdobných investičních projektů

1. Hodnocení schopností a zkušeností žadatele 10% Kritérium. 1.1 Zkušenosti žadatele s řízením a realizačních obdobných investičních projektů 1. Hodnocení schopností a zkušeností žadatele PODROBNÝ PRŮVODCE PRO HODNOTITELE / VÁHA HODNOTÍCÍCH KRITÉRIÍ Níže hodnotitel nalezne přesné vymezení váhy jednotlivých hodnotících kritérií, které mu mají

Více

Nejčastější chyby v projektech

Nejčastější chyby v projektech Nejčastější chyby v projektech Hodnocení projektu 1. Předkladatel projektu váha 10 % 2. Kvalita projektu váha 40 % (eliminační kritérium minimálně 60 %) 3. Význam projektu váha 45 % 4. Horizontální kritéria

Více

Příloha č. 1: Kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Příloha č. 1: Kritéria pro hodnocení a výběr projektů 12. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu 12.VÝZVA MAS POHODA IROP INFRASTRUKTURA ŠKOL A ZÁJMOVÉHO A NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ I VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP Č.

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty ITI ostravské Název

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI. Program INTERREG V-A Rakousko Česká republika

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI. Program INTERREG V-A Rakousko Česká republika KRITÉRIA HODNOCENÍ PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI Program INTERREG V-A Rakousko Česká republika AT-CZ Kritéria 1. Kritéria kvality (max. 30 bodů) Hodnocení kvality projektové žádostí sestává z 10 kritérií (otázek).

Více

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifický cíl 4.2

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifický cíl 4.2 Přehled jednotlivých kritérií a jejich zařazení do skupin kritérií Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifický cíl 4.2 Skupina kritérií (max. počet bodů) Potřebnost

Více

Body za jednotlivá kritéria. Způsob hodnocení. Funkce kritéria. Příslušný hodnotitel. Zdroj informací. 1. Zdůvodnění potřebnosti projektu

Body za jednotlivá kritéria. Způsob hodnocení. Funkce kritéria. Příslušný hodnotitel. Zdroj informací. 1. Zdůvodnění potřebnosti projektu uvede ke každému kritériu jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Kombinovaná kritéria pokud získá žádost o podporu v kombinovaném kritériu, je projekt z procesu hodnocení vyloučen. Název kritéria

Více

VÝBĚROVÁ KRITÉRIA PROGRAM SPOLUPRÁCE Klastry 1. výzva

VÝBĚROVÁ KRITÉRIA PROGRAM SPOLUPRÁCE Klastry 1. výzva VÝBĚROVÁ KRITÉRIA PROGRAM SPOLUPRÁCE Klastry 1. výzva ZÁKLADNÍ ÚDAJE Registrační číslo: Žadatel: Název projektu: Místo realizace projektu: Požadovaná částka (dotace): Kč Metodika bodování Výběrová kritéria

Více

Příloha č. 1 Postup hodnocení projektů a hodnotící kritéria Programu na podporu projektů předložených NNO pro rok 2019

Příloha č. 1 Postup hodnocení projektů a hodnotící kritéria Programu na podporu projektů předložených NNO pro rok 2019 Příloha č. 1 Postup hodnocení projektů a hodnotící kritéria Programu na podporu projektů předložených NNO pro rok 2019 I. Posouzení formálních náležitostí projektů Posouzení formálních náležitostí projektů

Více

1.1 Kritéria formálních náležitostí

1.1 Kritéria formálních náležitostí MAS Partnerství venkova, z. s. IROP Účelné využití prostor školských zařízení s ohledem na kvalitu výuky (I.) Příloha č. 1 Kritéria pro hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ

Více

Závazný výklad preferenčních kritérií

Závazný výklad preferenčních kritérií MAS Mikulovsko o.p.s. Strategický plán LEADER MAS Mikulovsko 2007 2013 Fiche 7 Rozvoj občanského vybavení a služeb v MAS Mikulovsko Povinná preferenční : Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa

Více

Platnost od: VÝBĚROVÁ KRITÉRIA

Platnost od: VÝBĚROVÁ KRITÉRIA Příloha č. 3 VÝBĚROVÁ KRITÉRIA Registrační číslo: Žadatel: Název projektu: Místo realizace projektu: (obec, okres, NUTS III - kraj): Požadovaná částka dotace (v tis. Kč): Výběrová kritéria jsou rozdělena

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Luhačovské Zálesí pro období

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Luhačovské Zálesí pro období PŘÍLOHA 6 ANALÝZA RIZIK Řízení rizik představuje proces identifikace a vyhodnocování rizik, jejich následné sledování a přijímání opatření, které vedou k jejich omezování či naprosté eliminaci. Tento proces

Více

Příloha č. 1 Výzvy č. 5 zprostředkujícího subjektu ITI Pražské metropolitní oblasti

Příloha č. 1 Výzvy č. 5 zprostředkujícího subjektu ITI Pražské metropolitní oblasti Příloha č. 1 Výzvy č. 5 zprostředkujícího subjektu ITI Pražské metropolitní oblasti Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím ITI Pražské metropolitní oblasti Výzva č.

Více

4.1 Rozvoj venkova s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč

4.1 Rozvoj venkova s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč Příloha č. 3a Hodnotící tabulka bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 4.1 Rozvoj venkova s celkovými výdaji na projekt do 10 mil. Kč, včetně, platná od 1. 4.

Více

Regionální rada regionu soudržnosti NUTS II Moravskoslezsko

Regionální rada regionu soudržnosti NUTS II Moravskoslezsko Regionální rada regionu soudržnosti NUTS II Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním programem pro NUTS II Moravskoslezsko 2007-2013 pro Prioritní

Více

2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Rezidenční služby, transformace

2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Rezidenční služby, transformace 2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb Rezidenční služby, transformace Hodnocení Lucie Kilianyová Cíl prezentace 1. Seznámení s procesem hodnocení 2. Představení hodnotících tabulek pro oblast podpory

Více

1.1 Kritéria formálních náležitostí

1.1 Kritéria formálních náležitostí MAS Partnerství venkova, z. s. IROP Sociální bydlení (I.) Příloha č. 1 Kritéria pro hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ FORMÁLNÍCH NÁLEŽITOSTÍ A PŘIJATELNOSTI Sociální

Více

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR U S N E S E N Í Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR číslo 7 ze dne 16. prosince 2015 ke kritériím pro výběr projektů a procesu schvalování projektů Operačního programu Praha pól

Více

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty ITI Název kritéria Aspekt

Více

PROGRAM SPOLUPRÁCE Klastry II. výzva VÝBĚROVÁ KRITÉRIA pro aktivitu Rozvoj klastru pro subjekty podpořené v I. výzvě Spolupráce klastry

PROGRAM SPOLUPRÁCE Klastry II. výzva VÝBĚROVÁ KRITÉRIA pro aktivitu Rozvoj klastru pro subjekty podpořené v I. výzvě Spolupráce klastry PROGRAM SPOLUPRÁCE Klastry II. výzva VÝBĚROVÁ KRITÉRIA pro aktivitu Rozvoj klastru pro subjekty podpořené v I. výzvě Spolupráce klastry ZÁKLADNÍ ÚDAJE Registrační číslo: Žadatel: Název projektu: Místo

Více

Body za jednotlivá kritéria. Způsob hodnocení. Funkce kritéria. Příslušný hodnotitel. Zdroj informací. Hodnotitel specifických požadavků A

Body za jednotlivá kritéria. Způsob hodnocení. Funkce kritéria. Příslušný hodnotitel. Zdroj informací. Hodnotitel specifických požadavků A uvede ke každému kritériu jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Kombinovaná kritéria pokud získá žádost o podporu v kombinovaném kritériu, je projekt z procesu hodnocení vyloučen. Název kritéria

Více

Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice. ostravské aglomerace

Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice. ostravské aglomerace Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice ostravské aglomerace vyhlašuje 24. výzvu k předkládání projektových záměrů (opatření 1.1.1 ITI ostravské aglomerace) ZÁKLADNÍ

Více

Globální a specifické cíle oblasti podpory: Globální cíl: Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu státní správy.

Globální a specifické cíle oblasti podpory: Globální cíl: Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu státní správy. Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje: VÝZVU k předkládání

Více

Celkové hodnocení je procentuální (počet dosažených bodů vydělený maximálním počtem bodů).

Celkové hodnocení je procentuální (počet dosažených bodů vydělený maximálním počtem bodů). Postup hodnocení projektů podaných k hodnocení projektů pro výzvu Fondu zábrany škod, dle zákona č. 168/1999 Sb. v pozdějším znění a zákona č. 160/2013 Sb. u podaných programů dle písmen c) a d) Hodnocení

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty ITI ostravské

Více

Příloha č. 3 Výzvy MAS POHODA-Sociální podnikání-i

Příloha č. 3 Výzvy MAS POHODA-Sociální podnikání-i Příloha č. 3 Výzvy MAS POHODA-Sociální podnikání-i Kritéria pro hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti Název kritéria Kontrolní otázka (tj. popis hodnocení) Nutnost slovního komentáře 1 Kritéria

Více

Integrovaný plán rozvoje města Liberec atraktivní a kvalitní život v Liberci

Integrovaný plán rozvoje města Liberec atraktivní a kvalitní život v Liberci Integrovaný plán rozvoje města Liberec atraktivní a kvalitní život v Liberci Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti Název předkladatele: Uveďte oficiální název organizace Název projektu: Předpokládaný operační

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Pražské metropolitní oblasti

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Pražské metropolitní oblasti Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Pražské metropolitní oblasti Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty

Více

B.1 Potřeba projektu - projekty nezakládající veřejnou podporu 22 1) Jasné a úplné doložení a zdůvodnění potřeby projektu

B.1 Potřeba projektu - projekty nezakládající veřejnou podporu 22 1) Jasné a úplné doložení a zdůvodnění potřeby projektu Oblast podpory 3.4 Veřejné služby regionálního významu body A. Hodnocení žadatele 5 1) Zkušenosti žadatele s realizací projektu 3,5 Žadatel doložil zkušenosti minimálně ke 2 projektům a zároveň alespoň

Více

Maximální počet bodů (součet max. 100 bodů) Velmi dobré. 25 Dobré 18,75

Maximální počet bodů (součet max. 100 bodů) Velmi dobré. 25 Dobré 18,75 Výzva MAS OPZ č. 1 Projekt č. vwssgp CZ.03.2.6/0.0/0.0/16_047/0009809 Název projektu Za obec krásnější Název žadatele Obec Osová Bítýška Právní forma žadatele Obec hodnocení MAS Skupina kritérií Kritérium

Více

Statutární město Ostrava

Statutární město Ostrava Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice ostravské aglomerace vyhlašuje 22. výzvu k předkládání projektových záměrů (opatření 1.1.1 ITI ostravské aglomerace) ZÁJMOVÉ,

Více

Příloha 4 - Registr rizik k Implementačnímu plánu pro strategický cíl 2: Revize a optimalizace výkonu veřejné správy v území

Příloha 4 - Registr rizik k Implementačnímu plánu pro strategický cíl 2: Revize a optimalizace výkonu veřejné správy v území Klíčové riziko (významnost 15,00-25,00) Závažné riziko (významnost 7,00-14,99) Běžné riziko (významnost 1,00-6,99) V sešitě Registr rizik jsou seřazena dle jejich významnosti (od nejvýznamnějšího po nejméně

Více

Příloha č. 1: Kritéria pro hodnocení a výběr projektů

Příloha č. 1: Kritéria pro hodnocení a výběr projektů 8. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu 8.VÝZVA MAS POHODA IROP INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL II VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP Č. 68,, ZVYŠOVÁNÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI

Více

Hodnotící kritéria (bodování) pro oblast podpory 4.1 Budování a rozvoj atraktivit a infrastruktury CR

Hodnotící kritéria (bodování) pro oblast podpory 4.1 Budování a rozvoj atraktivit a infrastruktury CR Sídlo: Berní 2261/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 379/84A, 360 06 Karlovy Vary tel.: 354 222 624 e-mail: ridiciorgan@nuts2severozapad.cz

Více

Věcné hodnocení. Platnost od: Verze: výzva - (06_16_050) - Infrastruktura středních a vyšších odborných škol (SVL)

Věcné hodnocení. Platnost od: Verze: výzva - (06_16_050) - Infrastruktura středních a vyšších odborných škol (SVL) Věcné hodnocení 33. výzva - (06_16_050) - Infrastruktura středních a vyšších odborných škol (SVL) Minimální počet bodů, kterého musí žádost ve věcném hodnocení dosáhnout, je 30 ze 46. Název kritéria Hodnocení

Více

Kritéria formálních náležitostí

Kritéria formálních náležitostí Příloha č. 1 Kritéria pro kontrolu formálních náležitostí a přijatelnosti 5. výzvy k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem IROP Rozvoj sociálních služeb

Více

Body za jednotlivá subkritéria. Způsob hodnocení. Příslušný hodnotitel. Název kritéria Název subkritéria Popis hodnocení.

Body za jednotlivá subkritéria. Způsob hodnocení. Příslušný hodnotitel. Název kritéria Název subkritéria Popis hodnocení. Všechna kritéria jsou hodnoticí, kritérium 7.2 Technická proveditelnost je kritérium kombinované, kritérium 3 Specifická kritéria pro specifický cíl 3.2 je kritérium kombinované, tj. pokud získá méně než

Více

Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice. ostravské aglomerace

Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice. ostravské aglomerace Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice ostravské aglomerace vyhlašuje 25. výzvu k předkládání projektových záměrů (opatření 1.1.1 ITI ostravské aglomerace) STŘEDNÍ

Více

Příloha č. 4 ANALÝZA RIZIK BŘEZEN 2016

Příloha č. 4 ANALÝZA RIZIK BŘEZEN 2016 Příloha č. 4 ANALÝZA RIZIK BŘEZEN 2016 Analýza rizik obsahuje jednoznačnou identifikaci a hodnocení finančních, organizačních, právních a věcných rizik ohrožujících realizaci SCLLD, z. s. 2014-2020 s uvedením

Více

Příloha č.3 - Analýza rizik

Příloha č.3 - Analýza rizik Příloha č.3 - Analýza rizik Analýza rizik obsahuje jednoznačnou identifikaci rizik ohrožujících realizaci SCLLD MAS Jižní Haná spolu s opatřeními k řízení těchto identifikovaných rizik. Součástí analýzy

Více

KREDO. Způsob zapojení škol. právní, obsahový a finanční rámec

KREDO. Způsob zapojení škol. právní, obsahový a finanční rámec KREDO Způsob zapojení škol právní, obsahový a finanční rámec 1 Obsah: 1. Jednací řízení bez uveřejnění (JŘBU) 2. Očekávané aktivity vysoké školy 3. Finanční rámec, obsah smlouvy 2 JŘBU 23 odst. 4 písm.

Více

VÝBĚROVÁ KRITÉRIA. PROGRAM ICT V PODNICÍCH 1. výzva

VÝBĚROVÁ KRITÉRIA. PROGRAM ICT V PODNICÍCH 1. výzva Příloha č. 4 VÝBĚROVÁ KRITÉRIA PROGRAM ICT V PODNICÍCH 1. výzva ZÁKLADNÍ ÚDAJE Registrační číslo: Žadatel: Název projektu: Místo realizace projektu (NUTS III okres): Požadovaná částka (dotace): Kč Metodika

Více

Program ŠKOLICÍ STŘEDISKA Výběrová kritéria

Program ŠKOLICÍ STŘEDISKA Výběrová kritéria Program ŠKOLICÍ STŘEDISKA 1. Kritéria typu ano/ne, jejichž nesplnění znamená vyřazení projektu: Hodnotí: projektový manažer Projekt je realizován v rámci stanoveného odvětvového vymezení ano ne Ve vztahu

Více

PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST

PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Výzva pro předkládání individuálních projektů OP LZZ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST WWW.ESFCR.CZ Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Název odboru/úseku (vyhlašovatele):

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 1.2 KOLOVÁ VÝZVA Č. 18 PŘÍLOHA Č. 4 OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI PLATNOST OD 11. 12. 2015 Strana 1 z

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty ITI ostravské Název

Více

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR U S N E S E N Í Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR číslo 6 ze dne 16. prosince 2015 ke kritériím pro výběr projektů a procesu schvalování projektů Operačního programu Praha pól

Více

odpovídá můj projektový záměr parametrům výzvy? cílová skupina, datum realizace, nárokovaná výše dotace

odpovídá můj projektový záměr parametrům výzvy? cílová skupina, datum realizace, nárokovaná výše dotace Jiřina Králová Nastudování výzvy a určení si: jsem oprávněný žadatel? odpovídá můj projektový záměr parametrům výzvy? cílová skupina, datum realizace, nárokovaná výše dotace Zaměřuje se projekt na problém/nedostatky,

Více

Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt ITI Strategie Olomoucké aglomerace vyhlašuje 17. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt ITI Strategie Olomoucké aglomerace vyhlašuje 17. výzvu k předkládání žádostí o podporu Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt ITI Strategie Olomoucké aglomerace vyhlašuje 17. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ZKVALITNĚNÍ

Více

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP Moravskoslezský kraj POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS 28.6.2006 Strana 1 z 5 ZÁVAZNÁ OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI (SP) TITULNÍ

Více

PŘÍLOHA Č. 05 MANUÁL PRO HODNOCENÍ KVALITY PROJEKTŮ PRO OBLAST INTERVENCE 3.1 INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU

PŘÍLOHA Č. 05 MANUÁL PRO HODNOCENÍ KVALITY PROJEKTŮ PRO OBLAST INTERVENCE 3.1 INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU PŘÍLOHA Č. 05 MANUÁL PRO HODNOCENÍ KVALITY PROJEKTŮ PRO OBLAST INTERVENCE 3.1 INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 18 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. HODNOCENÍ

Více

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST pro: Ministerstvo vnitra ČR Sekce veřejné správy

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST pro: Ministerstvo vnitra ČR Sekce veřejné správy Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

HODNOTITELSKÁ TABULKA

HODNOTITELSKÁ TABULKA HODNOTITELSKÁ TABULKA Dokument: PŘÍLOHA M POKYNŮ PRO ŽADATELE Způsob realizace: Grantové schéma Podpora regionálních a místních služeb cestovního ruchu MSP podopatření 4.1.2 MSP SROP Vyhlašovatel: Olomoucký

Více

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK Partnerství znalostního transferu

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK Partnerství znalostního transferu Příloha č. 4 Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK Partnerství znalostního transferu Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí: A Binární (vylučovací)

Více

Strategické řízení a plánování jak zefektivňovat veřejnou správu

Strategické řízení a plánování jak zefektivňovat veřejnou správu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci Strategické řízení a plánování jak zefektivňovat veřejnou správu Věra-Karin Brázová 2. 6. 2017, konference MODERNÍ VEŘEJNÁ SPRÁVA Obsah prezentace

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 3. jednání Řídícího výboru 15. 9. 2016 Domažlice OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram projektu

Více

Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt Strategie ITI Olomoucké aglomerace. vyhlašuje 16. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt Strategie ITI Olomoucké aglomerace. vyhlašuje 16. výzvu k předkládání žádostí o podporu Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt Strategie ITI Olomoucké aglomerace vyhlašuje 16. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ZKVALITNĚNÍ

Více

Příloha č. 1 Výzvy č. 4 zprostředkujícího subjektu ITI Pražské metropolitní oblasti

Příloha č. 1 Výzvy č. 4 zprostředkujícího subjektu ITI Pražské metropolitní oblasti Příloha č. 1 Výzvy č. 4 zprostředkujícího subjektu ITI Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím ITI Výzva č. 4 Rozšíření kapacit a technického vybavení Kritéria pro hodnocení

Více

Hodnotící tabulky. Příloha č. 3b

Hodnotící tabulky. Příloha č. 3b Příloha č. 3b Hodnotící tabulky Bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 2 podpora prosperity regionu, oblast podpory 2.2 Rozvoj cestovního ruchu, dílčí oblasti

Více

HODNOTÍCÍ TABULKA INDIVIDUÁLNÍHO/GRANTOVÉHO PROJEKTU VK

HODNOTÍCÍ TABULKA INDIVIDUÁLNÍHO/GRANTOVÉHO PROJEKTU VK I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í HODNOTÍCÍ TABULKA INDIVIDUÁLNÍHO/GRANTOVÉHO PROJEKTU VK OP Číslo výzvy: Tabulku vyplnil: Datum: 01 Titul: Jméno: Příjmení: xxxx xxxx 13.7.2008 I.

Více