MT39-L1 R PLC modul Datový přenos. Uživatelský manuál

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MT39-L1 R PLC modul Datový přenos. Uživatelský manuál"

Transkript

1 MT39-L1 R PLC modul Datový přenos Uživatelský manuál

2 Obsah 1. O produktu Změny produktu Použité symboly Normy, názvosloví, zkratky Bezpečnostní pokyny Charakteristika produktu 8 2. Popis hw MT39R Popis modulu Indikační prvky Ovládací prvky Přípojné body Instalace MT39R Připojení k síti NN Umístění Nastavení parametrů Typy použití Technické parametry Technické parametry modulu Parametry sériových linek Přílohy Příloha 1 Doporučené zapojení Příloha 2 Oddělená vazba PLC Příloha 3 Funkce maják Příloha 4 RSET2 27 Strana 2 (celkem 32)

3 1 O produktu Změny produktu a dokumentace Použité symboly Normy, názvosloví, zkratky Bezpečnostní pokyny Základní charakteristika produktu Strana 3 (celkem 32)

4 Změny produktu 1.1 Výrobce si vyhrazuje právo na úpravy výrobku MT39-L1 R (dále jen MT39R) oproti předložené dokumentaci, které povedou k celkovému zlepšení vlastností výrobku. Všechny změny jsou aktualizovány v dokumentaci. Verse Popis změn Datum manuálu 1.01 základní verse Strana 4 (celkem 32)

5 Použité symboly 1.2 nebezpečí úrazu varování důležité upozornění důležité údaje zvláštní údaje doporučení tip Strana 5 (celkem 32)

6 Normy - názvosloví - zkratky 1.3 Zařízení vyhovuje normám: Bezpečnost Třída ochrany 1 Elektrická pevnost 4 kv 50Hz/1min ČSN EN Krytí IP00 ČSN EN EMC Elektrostatická odolnost 8kV podle IEC Radiofrekvenční odolnost 80 MHz 2 GHz 10 30V/m podle IEC Burst test 4kV podle IEC Názvosloví a zkratky: Modul rozumí se modul MT39R Zařízení rozumí se modul MT39R DK data-koncentrátor AGS vyšší vrstva systému agregační server PLC (Power Line Communication) komunikace po výkonové síti rozvodná síť NN rozvodná síť nízkého napětí v rozmezí 50 V až 1000 V v našem případě napětí 230V PLC stanice jedná se o podřízený modul PLC sítě, který obsluhuje koncové zařízení (elektroměr, vodoměr, kalorimetr ap.) minipc minipočítač LAN (Local Area Network) počítačová síť možnost přímého připojení kabelem VPN (Virtual Private Network) prostředek k propojení několika počítačů HW (hardware) fyzické elektronické zařízení, obvod, deska, součástka apod. DPS deska plošného spoje Strana 6 (celkem 32)

7 Bezpečnostní pokyny 1.4 Modul MT39R tvoří ucelenou sestavu. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiná zapojení, než jsou uvedena, nebo doporučena v tomto návodě. Zařízení může být trvale připojeno na sít 3 x 230V 50Hz. Proto jakákoliv manipulace se skříní, vodiči nebo součástmi uvnitř skříně vyžaduje značnou opatrnost a může ji provádět pouze pracovník s kvalifikací pro samostatnou činnost ( 6) a vyšší. Zařízení je dostatečně kryto pouze v instalační krabici s krytím IP65 proti vodě a vysoké vlhkosti. (IP65 prachotěsné, proti tryskající vodě ) Neumísťujte zařízení zbytečně v těsné blízkosti tepelných zdrojů (teplomety, horkovzdušná zařízení apod.). Zařízení může v některých případech narušit funkci jiných zařízení, která využívají k ovládání dotykové senzory ( např. stolní lampy, osvětlení pokojů ap.). V takovém případě je nutné vřadit mezi inkriminovaný spotřebič a napájecí síť 230V vhodný síťový PLC filtr. Doporučení naleznete v příloze 4. Zařízení bude spolehlivě pracovat jen v podmínkách, určených tímto návodem pro obsluhu. Jakékoliv svévolné změny v použití a obsluze mohou způsobit zhoršenou funkci zařízení, nebo jeho zničení. Strana 7 (celkem 32)

8 Charakteristika produktu 1.5 Modul MT39R je určen pro použití v elektrorozvodné síti NN 230V 50Hz, jako článek přenosu dat po elektrorozvodné síti 230V ze sériové linky RS232, nebo RS 485 z PC (modemu), na jinou sběrnici RS 232, 485 prostřednictvím dalšího PLC modulu MT39R, nebo dalších modulů MT39R. Přenášet lze data v jakémkoliv protokolu a to do maximální délky jednoho paketu 512 byte. Pokud je datový balík delší, je nutné jej rozdělit předem v připojeném zařízení. Provozní stav Je základní funkcí zařízení. Modul může komunikovat buď po lince RS232, nebo RS485. Výběr linky se provádí v programovacím módu. Pro linku RS232 je vytvořen systém přenosu bod-bod s možností volby komunikace bez hardwarového řízení, nebo s řízením CTS / RTS. Programovací stav Je stav, ve kterém dochází k nastavení parametrů zařízení. Spočívá v připojení počítače přes sériový port k modulu MT39R a jeho přímé naprogramování pomocí nastavovacího programu RSET2, který je nedílnou součástí dodávky. Do programovacího modu se dostanete prostřednictvím přepínače modu. Funkce "maják" Systém umožňuje provést jedinečnou a velmi jednoduchou prověrku komunikace. Výsledkem této prověrky může být mapa komunikace po místní energetické síti. Mapa může sloužit k návrhu konečné verse rozmístění modulů a v budoucnu, k jednoduššímu rozšíření systému, případně ulehčení analýzy poruchy. Modul MT39R je vybaven funkcí MAJÁK. Jednoduchým zasunutím zkratovací svorky jumpru Maják, se modul přepne do stavu neustálého kontaktování protějšího modulu MT39R. Tím lze provést pomoci dvou modulů, bez jakýchkoliv příprav a bez PC prověrku komunikace mezi dvěma body energetické sítě. Tak lze získat mapu komunikace místního energetického uzlu a společně s požadavky zákazníka zvolit optimální sestavu PLC komunikace. Bližší informace naleznete v příloze 3. Citace normy ČSN EN čl.9 Síťové signály nesmějí být použity k řízení zařízení, které by se mohlo při uvedení do provozu nedopatřením, nebo při selhání, zaviněným jakýmkoliv způsobem stát nebezpečné osobám, nebo majetku! Strana 8 (celkem 32)

9 2 Popis hw MT39R Popis modulu MT39R Indikační prvky Přípojné body Strana 9 (celkem 32)

10 Popis modulu MT39R 2.1 Zařízení je vestavěno do instalační krabičky pro uchycení na DIN35 lištu a zakryto plechovým krytem, uchyceným čtyřmi šroubky.. LED PWR LED PLC RXl PLC TX Control jumper MAJAK přepínač modu kanálu RS232 může být použit DIP přepínač, nebo posuvný přepínač LED TX RX 485 svorky připojení vodičů sběrnice RS 485 síťová pojistka 1AT připojení vodiče PE svorky připojení L N síťového napětí 230V 50Hz AB OUT oddělený výstup PLC signálu sériový kanál RS232 pro připojení komunikačního zařízení Modul MT39R je vestavěn do 9-ti modulové krabičky krytím IP00, s upevněním na DIN lištu. Materiál ABS. Rozměry: 160 mm 98 mm výška od DIN lišty: 58 mm Strana 10 (celkem 32)

11 Indikační prvky 2.2 Modul MT39R je vybaven indikačními prvky LED. LED RX PLC LED TX LED RX LED TX PLC LED POWER LED sítě LED CONTROL LED POWER zelená LED indikuje přítomnost napájecího napětí o svítí napájení je přítomno o nesvítí modul není napájen, nebo je přepálená vnitřní ochranná pojistka - CONTROL zelená LED indikuje provozní stav modulu o svítí modul pracuje a je v pořádku o nesvítí modul je v poruše - RX PLC žlutá LED indikuje stav momentálního příjmu dat ze sítě PLC o nesvítí nepřicházejí žádné zprávy z PLC sítě o bliká po každém příjmu korektní zprávy z PLC sítě - TX PLC zelená LED indikuje stav momentálního vysílání dat do sítě PLC o nesvítí modul nevysílá žádné zpravy do PC sítě o blikne pokaždé, když modul vyšle zprávu do PLC sítě - TX zelená LED indikuje vysílání na sériové lince o bliká modul vysílá data na sériovou linku o nesvítí modul nevysílá na sériovou linku - RX žlutá LED indikuje stav momentálního příjmu dat ze sériové linky o bliká na sériové lince jsou přítomny data o nesvítí nepřicházejí žádné zprávy po sériové lince žlutá LED indikuje stav momentálního používání sériové linky o svítí je aktivní sériová linka RS 485 o nesvítí je aktivní sériová linka RS LED sítě dvě červené LED mohou indikovat přítomnost signálu na rozvodné síti o bliká je možný signál PLC, nebo silné rušení v síti o nesvítí na síti nemusí být signál ani rušení Strana 11 (celkem 32)

12 Ovládací prvky 2.3 Modul MT39R je vybaven dvěmi ovládacími prvky. Jumper Maják přepínač módů servis pracovní Jumper Maják : - rozpojen funkce Maják vypnuta - zkratován funkce Maják zapnuta modul neustále periodicky vysílá zprávu na protější modem - funkce je blíže popsána v příloze 3 Přepínač módů: POZOR! Pokud modul nepracuje správně (vůbec) zkontrolujte polohu přepínače módů. Přepnutí modulu do servisního módu: 1. Odpojit modul od napájecího napětí. 2. Přepnout přepínač módů do polohy vlevo (směrem k jumperu Maják ). U DIP přepínače poloha nahoře. 3. Připojit modul k napájení. 4. LED 485 nesmí svítit. 5. Připojit modul k PC přes sériovou linku RS232. Servisní mód. Přepnutí modulu do pracovního módu: 1. Odpojit modul od napájecího napětí. 2. Přepnout přepínač módů do polohy vpravo (směrem k LED TX). U DIP přepínače poloha dole. 3. Připojit modul k napájení. 4. Modul je přepnut do pracovního módu, bude pracovat podle nastavení. Strana 12 (celkem 32)

13 Přípojné body 2.4 Modul MT39R má několik přípojných míst. RS485 PE L 230V N RS232 Oddělené PLC AB out (pouze na vyžádání odběratele) Sériová linka RS šroubovací dvojitá svorkovnice - polarita: levá svorka B, pravá svorka A Sériová linka RS konektor Cannon 9 pin - TX, RX, CTS, RTS, GND Přípojný bod PE - pájecí očko - s ohledem na kovový kryt modulu, je nutné připojení ochranného PE vodiče Napájení 230V 50Hz - šroubovací dvojitá svorkovnice - levá svorka L vodič, pravá svorka N vodič Oddělené PLC (provádí výrobce pouze na vyžádání odběratele) příloha 2 - šroubovací dvojitá svorkovnice - bez určení polarity Strana 13 (celkem 32)

14 3 Instalace MT39R Připojení k síti NN Umístění Nastavení parametrů Typy použití Strana 14 (celkem 32)

15 Připojení k síti NN 3.1 Napěťová soustava TN-C 3 x 230V 50Hz PEN hlavní rozvod L1 L2 L3 PEN odpojovač s pojistkou MT39R Návrh elektrické instalace modemu MT39R pro dosažení vyššího krytí: *** * SYKFY 2x2x0,5 přívod rozhraní RS 485 síťový přívod 230V 50H kabel Canon ** CYKY 3x2,5 přívod rozhraní RS232 1 ochranná svorka WAGO koncovka modrá svorka WAGO šedá svorka WAGO s rozpojovačem, nebo možností použití držáku pojistky DIN 35 lišta (délka podle krabičky) 6 kabelové vývodky OBO V-TEC Pg 7, nebo lze využít těsného vyústění bočnic krabice 8 koncová zarážka pro DIN 35 lištu WAGO krabice ABB s vysokým víkem krytí IP55, nebo ABB s krytím IP65 * - dvoupárový (čtyřžilový) kabel 2x2x0,5 ** - silový vodič 3x2,5 ( 3x1,5 ) podle délky přívodu *** - použít z přívodního silového vodiče Lze použít i podobné díly jiných výrobců s ekvivalentními parametry. Jelikož je vrchní kryt modulu vyroben z plechu, je nutné jej uzemnit PE vodičem. Je na to přichystáno očko, umístěné na levém sloupku modemu. Strana 15 (celkem 32)

16 Umístění 3.2 Konstrukčně je modul určen ke svislé montáži na DIN lištu, do rozvaděče, nebo jiné skříně (plastové, plechové). Některé hlavní zásady umístění MT39R neumisťujte modul v blízkosti tepelných zdrojů neumisťujte modul v blízkosti zdrojů silných zářičů rádiových, radiačních neumisťujte modul bez dostatečného krytí, pokud možno v místě extrémního zatížení stříkající vodou neumisťujte modul bez dostatečného krytí v místnostech chemicky zatížených (akumulátorovny ap.) Strana 16 (celkem 32)

17 Nastavení parametrů 3.3 Pro bezpečnou a bezchybnou komunikaci je NUTNÉ dodržet nastavení. Podrobný popis nastavení naleznete v dokumentu Rset_user_guide_1-0-17_cz, nebo příloze 4. MT39R si přináší z výroby základní nastavení. Nastavení se provádí v servisním módu modulu MT39R pomoci PC a programu RSET2. Základní nastavení: RS Strana 17 (celkem 32)

18 Typy použití 3.4 Párový režim Tento režim je určen pro komunikaci pouze mezi dvěma moduly. K modulům PLC jsou připojeny automaty 1 a 2, které nepoužívají ke komunikaci mezi sebou adresní protokol. K propojení mezi sebou používají sériovou linku RS232. Lok.adr.1 Vzd.adr.2 Lok.adr.2 Vzd.adr.1 MT39R-1 RS232 automat-1 MT39R-2 RS232 automat-2 L1 L2 L3 N PE V tomto režimu lze provozovat v okruhu jednoho distribučního transformátoru vždy jen jeden pár na nastavené přenosové frekvenci. Pokud by se muselo provozovat několik párů (max. 3 páry), musí každý pár používat jinou přenosovou frekvenci. Lze používat frekvence v pásmu 95kHz až 145kHz. Přenosovou frekvenci nastavuje výrobce na žádost odběratele. V párovém režimu je použito jednofázových modulů MT39R. Proto je nutné dodržet použitou fázi. Může se stát, že na krátkou vzdálenost ( cca do 50m ) se uslyší i na dvou různých fázích. Všechno záleží na parametrech sítě množství, charakter použitých spotřebičů a množství síťových odboček, v relaci jednoho distribučního transformátoru Strana 18 (celkem 32)

19 Síťový režim master slave-slave Tento režim je určen pro komunikaci s více moduly ve struktuře master x slave. Podmínkou je použití adresního protokolu v komunikaci mezi automaty (např. Modbus). Jako master je určen řídící automat (s vlastní komunikační adresou Modbus 20), připojený k třífázovému modulu MT34R (obdoba MT39R v provedení 3fázovém, nastavení Lok.adr.1, Vzd.adr.2). Následují čtyři podřízené automaty s vlastní komunikační adresou Modbus 1 až 4. Ke každému automatu je připojen modul MT39R (nastavení Lok.adr.2, Vzd.adr.1). Master automat (20) vyšle dotaz na podřízený automat (3). Modul MT34R převezme dotaz a vyšle jej zabalený do vlastního komunikačního protokolu na síť, ale s PLC adresou (Vzd.adr.2). Tento dotaz obdrží všechny moduly MT39R, protože mají všechny PLC adresu (Lok.adr.2). Každý modul MT39R dekóduje přijatou PLC zprávu. Rozbalí ji, a vyšle na sériovou linku RS485 k svému podřízenému automatu. Jelikož je dotaz směrován na automat (3), odpoví na tento dotaz pouze automat 3. Jeho modul MT39R převezme odpověď, zabalí ji do PLC komunikačního protokolu a odešle na PLC adresu (Vzd.adr.1). Tuto adresu (Lok.adr.1) má pouze modul MT34R, který PLC zprávu obdrží, dekóduje a předá řídícímu automatu. MT39R automat 2 Lok.adr.2 adr. 002 Vzd.adr.1 Lok.adr.1 Vzd.adr.2 MT39R Lok.adr.2 Vzd.adr.1 PLC-3 RS485 MT39R Lok.adr.2 Vzd.adr.1 MT34A R RS485 automat-řídící automat 1 RS485 automat 3 adr. 020 RS485 adr. 001 adr. 003 L1 L2 L3 N PE Lok.adr.2 Vzd.adr.1 MT39R RS485 automat 4 adr. 004 V síťovém režimu je použit jako master modul MT34A-R, který je plně třífázový, to znamená, že vysílá a přijímá signál z PLC na všech třech fázích. Takže lze slave moduly MT39R připojit na tu fázi, která je k dispozici, nebo je k připojení nejvhodnější. Samozřejmě, že v relaci jednoho distribučního transformátoru. Strana 19 (celkem 32)

20 4 Technické parametry Technické parametry Parametry sériových linek Strana 20 (celkem 32)

21 Technické parametry 4.1 Napájení DK napájecí napětí 3 230V +10% - 15% frekvence 50 Hz ± 3% příkon v klidu vysílání < 1 VA cca 15 VA PLC výstupy samostatně (pokud je k dispozici) přípojné napětí 0V 230V +10% - 15% frekvence 0 60 Hz proud při 230V 50Hz cca 30 ma ef cos φ = -1-7VAr PLC signál nosná frekvence modulace 60 khz 145 khz D-BPSK amplituda každé fáze 134 db/µv dle ČSN EN proud do fáze citlivost vstupů odstup signál/šum přenosová rychlost indikace Klimatické údaje prostředí až 1 A šš cca 1 mv min. 9 db bit/s ano normální pracovní teplota - 40 C až + 70 C mezní teplota - 40 C až + 80 C skladovací teplota - 40 C až + 80 C rel.vlhkost 0 80% bez kondenzace Ostatní údaje Rozměry š x v x h 160 x 98 x 62 mm Hmotnost cca 400g Krytí IP 00 Bezpečnostní třída 1 Vyhovuje normám ČSN EN , ČSN EN 60529, ČSN EN , ČSN EN , ČSN EN , ČSN EN 50065, ČSN EN Strana 21 (celkem 32)

22 Parametry sériových linek 4.2 RS 485 konektor zapojení použití přenosová rychlost nastavení kanálu délka byte parita stop bit indikace galvanické oddělení šroubovací svorka 2vodičové provozní, bod bod, master slave Bd 7; 8 bite none, event, odd 1; 2 IN, OUT na desce modulu ano RS 232 konektor použití přenosová rychlost nastavení kanálu délka byte parita stop bit indikace galvanické oddělení 9 pin cannon provozní ; servisní mód Bd 7; 8 bite none, event, odd 1; 2 IN, OUT na desce modulu ano Obě sériové linky jsou galvanicky odděleny od modulu MT39R, ale nejsou galvanicky odděleny navzájem. Strana 22 (celkem 32)

23 5 Přílohy Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Strana 23 (celkem 32)

24 Příloha 1 Doporučené připojení 5.1 Návrh elektrické instalace skupiny modulů MT39R v blízkosti jednoho napájecího uzlu: 7 minimální délka vedení 1,5m minimální délka vedení 1,5m přívod ~230V ~230V CYKY 3x2,5 CYKY 3x4 stávající instalace 1 ochranná svorka WAGO V 50Hz 2 modrá svorka WAGO šedá svorka WAGO DIN 35 lišta 5 pojistkový odpojovač E-VLC 10 1P 6 - kabelové vývodky OBO V-TEC Pg 7, nebo lze využít těsného vyústění bočnic krabice 7 krabice ABB , krytí IP65, š x v x h (140 x 220 x 140) Lze použít i podobné díly jiných výrobců s ekvivalentními parametry. Při napojování jednotlivých modulů k rozvodné síti 230V, je nutné dbát zásad použití vodičů s určitým minimálním průřezem, vzhledem k použitým jističům vedení. Nesmí se změnit impedanční smyčka pro spolehlivé vybavení jističe zkratovým proudem. Jinak je nutné jistit pokračující vedení novým jističem o patřičném vypínacím proudu (viz obrázek). pojistka 10A vodič 3x1,5 pojistka 16A vodič 3x2,5 UPOZORNĚNÍ K jištění vodičů nedoporučujeme používat tepelné jističe. U těchto jsme zjistili velký úbytek napětí užitečného signálu, jenž výrazně zkracuje pracovní dosah komunikace. Strana 24 (celkem 32)

25 Příloha 2 Oddělená vazba PLC 5.2 Pokud potřebujete komunikovat po jiném vedení, než je klasická rozvodná síť 230V, nebo potřebujete překlenout dvě rozdílné soustavy, lze použít oddělenou vazbu PLC komunikace. Tuto úpravu je nutné provést u výrobce modemu na základě objednávky při výrobě, nebo zasláním již zakoupených modulů k úpravě u výrobce. Oddělená vazba je fyzicky (galvanicky) úplně oddělena od napájecí sítě modemu. Nemá žádný potenciál je plovoucí. Lze jej proto připojit na jakoukoliv soustavu vodičů do maximálního napětí 230Vef, nebo 300V DC. Jedinou podmínkou je zajištění napájecího napětí modulu, to je 230V 50Hz. Strana 25 (celkem 32)

26 Příloha 3 Funkce Maják 5.3 Užitečná funkce. Systém umožňuje provést jedinečnou a velmi jednoduchou prověrku komunikace. Výsledkem této prověrky může být mapa komunikace po místní energetické síti. Mapa může sloužit k návrhu konečné verse rozmístění modulů a v budoucnu, k jednoduššímu rozšíření systému, případně ulehčení analýzy poruchy. Modul MT39R je vybaven funkcí MAJÁK. Zkratováním jumperu Maják, se modul přepne do stavu neustálého vysílání zprávy do PLC sítě. Tím lze provést pomoci dvou modulů, bez jakýchkoliv příprav a bez jiného počítače, prověrku komunikace mezi dvěma body energetické sítě. Tak lze získat mapu komunikace místního energetického uzlu a společně s požadavky zákazníka zvolit optimální sestavu PLC komunikace. Jelikož vysílaná zpráva není adresní, mohou mezi sebou komunikovat pouze dva moduly. Pokud se na síti bude vyskytovat více modulů, budou odpovídat majáku všechny najednou a bude obtížné, nebo nemožné vyhodnocovat správný přenos. Lze tak provést i jednoduchý test vlastní funkce modulu. Po zapnutí majáku začne modul samostatně vysílat - bliká zelená LED TX PLC vysílání. Zároveň musí blikat i přijímací červené LED sítě vstupních přijímačů. Popis: Máte dva moduly MT39R. Na jednom z nich zapněte funkci Maják. Druhý (bez funkce Maják) pak připojte ve zvoleném místě k rozvodné síti. S modulem (s funkcí Maják) můžete chodit po terénu a připojovat se k síti v různě zvolených místech. Po připojení můžete sledovat na LED RX PLC a TX PLC stav komunikace. Modul Maják vyšle PLC zprávu na svůj protějšek blikne zelená LED TX PLC. Pokud přijde zpět odpověď blikne následně žlutá LED RX PLC. Sledujte chvíli tuto komunikaci. Pokud se chová spojení korektně (nevypadává) je spojení funkční a lze předpokládat normální chod přenosu. Může se stát, že příjem zpětné zprávy občas vynechá (po vyslání zprávy zelená LED TX PLC, neblikne žlutá LED RX PLC), pak je spojení na hranici komunikace. Pokud žlutá LED RX PLC neblikne vůbec, spojení v tomto místě není. Může se stát, že spojení nenastane z důvodu rušení, které je dočasné. Proto je velmi dobré znát topologii rozvodné sítě a logicky si situaci promyslet, případně proměřit osciloskopem s oddělovací selektivní sondou. Strana 26 (celkem 32)

27 Příloha 4 RSET2 5.4 RSET2 verze a modem MT39-R Popis programu Program RSET2 slouží k nastavení modemů MT39-R a MT34R (případně MT24R). Po spuštění programu vypadá jeho základní okno takto: Po stisku tlačítka [Připojit] dojde k připojení programu k modemu. Modem musí být připojen k příslušnému COM portu. Úspěšné připojení je indikováno zprávou s verzí modemu (MT39-L1- ver.r ). Strana 27 (celkem 32)

28 Po připojení k modemu lze tlačítkem [Načti] načíst jeho nastavení: Význam jednotlivých položek v záložce Hlavní Nastavení sériové linky: Lze nastavit přenosovou rychlost, typ komunikačního rozhraní, timeout od příjmu na sériovém portu, paritu, počet bitů a počet stopbitů. Nastavení adresace: Lokální Ad. = Adresa modemu Vzdálená Ad. = Adresa vzdáleného modemu. Některé volby se nastavují pouze ze souboru presetu (viz níže). Načti, Zapiš: Načtení a zapsání konfigurace připojeného modemu. Načti verzi: Načtení verze připojeného modemu Zapiš dočasně: Zapsání dočasné konfigurace do připojeného modemu (po vypnutí tato konfigurace mizí). Strana 28 (celkem 32)

29 Význam jednotlivých položek v záložce Rozšířené Volby v této záložce se nastavují pouze ze souboru presetu a nelze je uživatelsky měnit. Použít adresový filtr Modbusu: Je-li zaškrtnuto, modem bude na sériovém rozhraní propouštět pouze ty datagramy, které mají nastavenu adresu definovanou hodnotami From (od) a To (do) v poli Pass Modbus Address. Toto nastavení má význam pouze pro modem, který je připojen na straně modbus masteru, nebo obecně pro zařízení, které je iniciátorem transakce dotaz - odpověď. Tento modem je podřízený: Je-li zaškrtnuto tak když není modem v transakci, ignoruje na svém sériovém portu veškerou příchozí komunikaci. Modem je v transakci v době mezi přijetím datagramu od master modemu do konce handshake s tímto modemem. Jinými slovy v tomto režimu modem nemůže iniciovat transakci dotaz odpověď. Odpověz každému odesílateli: Není-li zaškrtnuto, modem odpovídá pouze modemu, jehož adresa je nastavena v konfiguraci. Je-li zaškrtnuto, modem odpovídá všem. Nepotvrzuj protějšímu modemu: Je-li zaškrtnuto, modem nepotvrzuje protějšímu modemu úspěšné přijetí datagramu (nevysílá HS paket). V tomto případě musí ale vyslat svoji odpověď dříve, než je nastaven Rec. Timeout protějšího modemu. Toto nastavení má význam pouze pro slave modem a pro krátké dotazy (které jsou typicky krátké vždy). Tento nastavovací prvek je zde zejména pro přepnutí slave modemu do master-slaveslave (síťového) režimu. Pro to, aby bylo možno s tímto nastavovacím prvkem manipulovat, je nutno zaškrtnout položku Expertní nastavení Strana 29 (celkem 32)

30 Zakaž dálkovou správu: Je-li tento prvek zatržen, je zakázána dálková správa modemu. Tento prvek lze na dálku zapnout, ale nelze jej na dálku vypnout. Vypnutí musí být provedeno lokálně. MSS Master: Zaškrtnutím, nastavíme modem jako master v síťovém režimu. Expertní nastavení: Umožňuje manipulaci s prvkem Nepotvrzuj protějšímu modemu. Servisní Ad.: Servisní adresa. Každý modem MT23-R má kromě své lokální adresy druhou servisní adresu. Tato adresa se nastavuje zde. Není-li v poli Servisní Ad. žádné číslo, je servisní adresa modemu nastavena na Channel: Kanál. Pro budoucí využití. Nastavení modemu z konfigurace Po stisknutí pravého tlačítka myši se objeví popup menu, které provádí natažení a uložení konfigurace. Položka Load Config natahuje ze souboru konfiguraci modemu, kterou lze do modemu uložit pomocí tlačítka [Zapiš]. K dispozici jsou tyto konfigurace: a) transparentní režim bez řízení transportu (bez opakování) (transparent_mode.ini) b) standardní režim (smart_wire.ini) c) slave v sítích master-slave-slave (mss_slave.ini) d) master v sítích master-slave-slave (mss_master.ini) Strana 30 (celkem 32)

31 Automatické vymazání adresy po odpojení modemu od nastavovacího PC Často docházelo k tomu, že si při nastavování parametrů, především adres obsluha nahrála do dvou modemů v párovém režimu stejné adresy. Následně jim moduly nekomunikovaly a dalo dost práce odhalit tuto chybu. Proto jsme přikročili k tomu, aby nebylo možné stejné nastavení adresy přenést z jednoho modulu na druhý. Dojde-li k odpojení modemu od nastavovacího PC, je v programu RSET2 vymazána lokální a vzdálená adresa. Konfiguraci s vymazanými adresami nelze uložit do nového modemu a je nutno tyto adresy zadat znovu. Strana 31 (celkem 32)

32 ModemTec, spol. s r. o. Oldřichovice Třinec GPS: 49 39'46.385"N, 18 38'54.957"E Tel: (+420) Fax: (+420) Internet: Strana 32 (celkem 32)

Technický popis MT23R UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Technický popis MT23R UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří sestavu dvou základních modulů napájecí a vazební modul zdroje MT21 a modul MT23R. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné

Více

Technický popis MT29-N

Technický popis MT29-N Technický popis MT29-N UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří ucelenou sestavu. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné napájecí zdroje, ani jiná zapojení, ani nepřipojujte

Více

Technický popis MT24. Návod pro obsluhu UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Technický popis MT24. Návod pro obsluhu UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA UPOZORĚÍ Zařízení tvoří ucelenou sestavu rozvaděče. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné napájecí zdroje, ani jiná zapojení, než jsou uvedena v tomto

Více

MT39 L1 verse N komunikační modem PLC měření energie - pulsní. Uživatelský manuál

MT39 L1 verse N komunikační modem PLC měření energie - pulsní. Uživatelský manuál MT39 L1 verse N komunikační modem PLC měření energie - pulsní Uživatelský manuál Obsah 1. O produktu 3 1.1. Změny produktu 4 1.2. Použité symboly 5 1.3. Normy, názvosloví, zkratky 6 1.4. Bezpečnostní pokyny

Více

Technický popis MT25-X OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Technický popis MT25-X OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA POPIS UPOZORĚÍ PAELU A ROZMĚRY Zařízení tvoří sestavu dvou základních modulů napájecí a vazební modul zdroje MT21-1x a stavový modul MT25-X. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým

Více

MT34 A ver.dk komunikační modem PLC data-koncentrátor. Uživatelský manuál

MT34 A ver.dk komunikační modem PLC data-koncentrátor. Uživatelský manuál MT34 A ver.dk komunikační modem PLC data-koncentrátor Uživatelský manuál Obsah 1. O produktu 3 1.1. Změny produktu 4 1.2. Použité symboly 5 1.3. Normy, názvosloví, zkratky 6 1.4. Bezpečnostní pokyny 7

Více

Technický popis MT34. Návod pro obsluhu UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Technický popis MT34. Návod pro obsluhu UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA UPOZORĚÍ Zařízení tvoří ucelenou sestavu rozvaděče. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné napájecí zdroje, ani jiná zapojení, než jsou uvedena v tomto

Více

Návod pro obsluhu MT25-Y UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Návod pro obsluhu MT25-Y UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří sestavu dvou základních modulů napájecí a vazební modul zdroje MT21 a stavový modul MT25-Y. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte

Více

Převodník sériového rozhraní RS-485 na mnohavidové optické vlákno ELO E171 Uživatelský manuál

Převodník sériového rozhraní RS-485 na mnohavidové optické vlákno ELO E171 Uživatelský manuál Převodník sériového rozhraní RS-485 na mnohavidové optické vlákno ELO E171 Uživatelský manuál 1.0 Úvod...3 1.1 Použití převodníku...3 2.0 Principy činnosti...3 3.0 Instalace...3 3.1 Připojení rozhraní

Více

UC485P. Převodník RS232 na RS485 nebo RS422. Průmyslové provedení s krytím

UC485P. Převodník RS232 na RS485 nebo RS422. Průmyslové provedení s krytím Převodník RS232 na RS485 nebo RS422 Průmyslové provedení s krytím. UC485P Katalogový list Vytvořen: 21.1.2005 Poslední aktualizace: 5.5 2008 12:30 Počet stran: 16 2008 Strana 2 UC485P OBSAH Základní informace...

Více

UC 485. PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM. 15 kv E S D P rot ect ed

UC 485. PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM. 15 kv E S D P rot ect ed UC 485 PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM 15 kv E S D P rot ect ed IE C- 1000-4-2 27.1.2004 0006.00.00 POPIS Modul je použitelný pro převod linky RS232 na linku RS485 nebo

Více

UC485. Převodník linky RS232 na RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením

UC485. Převodník linky RS232 na RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením Převodník linky RS232 na RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením. Katalogový list Vytvořen: 22.6.2004 Poslední aktualizace: 5.listopadu 2007 08:30 Počet stran: 20 2007 Strana 2 OBSAH Základní informace...

Více

Modul se montuje naklapnutím na standardní DIN lištu. Příklady zapojení: viz domat Aplikační a projekční příručka.

Modul se montuje naklapnutím na standardní DIN lištu. Příklady zapojení: viz domat Aplikační a projekční příručka. RCIO Kompaktní I/O modul Shrnutí Kompaktní modul vstupů a výstupů RCIO je mikroprocesorem řízený, komunikativní modul se skladbou vstupů a výstupů optimalizovanou pro aplikace VVK a domovní techniky. Modul

Více

ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA

ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA TYP 2107 Technická dokumentace Výrobce: Ing.Radomír Matulík,Nad Hřištěm 206, 765 02 Otrokovice, http://www.aterm.cz 1 1. Obecný popis Zobrazovací jednotka typ 2107 je určena pro zobrazení

Více

Modul univerzálních analogových vstupů R560. Shrnutí

Modul univerzálních analogových vstupů R560. Shrnutí R560 Modul univerzálních analogových vstupů Shrnutí Modul analogových vstupů R560 je mikroprocesorem řízený, komunikativní modul s osmi vstupy s volitelným rozsahem (napětí, odpor, teplota, proudová smyčka).

Více

Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod

Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod Systém pro indikaci doby taktu - uživatelský a instalační návod Verze 01, vydáno 9/2016 Stránka 1 z 8 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: 1. Nepoužívejte zařízení před prostudováním tohoto uživatelského manuálu.

Více

Multiplexory sériových rozhraní na optický kabel ELO E246, ELO E247, ELO E248, ELO E249, ELO E24A, ELO E24B. Uživatelský manuál

Multiplexory sériových rozhraní na optický kabel ELO E246, ELO E247, ELO E248, ELO E249, ELO E24A, ELO E24B. Uživatelský manuál Multiplexory sériových rozhraní na optický kabel ELO E246, ELO E247, ELO E248, ELO E249, ELO E24A, ELO E24B Uživatelský manuál 1.0 Úvod...3 1.1 Použití multiplexoru...3 2.0 Principy činnosti...3 3.0 Instalace...3

Více

Návod k obsluze MPS-1. Monitor PLC signálu

Návod k obsluze MPS-1. Monitor PLC signálu Návod k obsluze MPS-1 Monitor PLC signálu UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří ucelenou sestavu. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte jiné napájecí zdroje, ani nepřipojujte

Více

4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485

4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485 měřící převodník 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma komunikace linkami RS232 nebo RS485 13. ledna 2017 w w w. p a p o u c h. c o m 0294.01.02 Katalogový list Vytvořen: 4.5.2007

Více

Modemy rozhraní RS-485/422 na optický kabel ELO E243, ELO E244, ELO E245. Uživatelský manuál

Modemy rozhraní RS-485/422 na optický kabel ELO E243, ELO E244, ELO E245. Uživatelský manuál Modemy rozhraní RS-485/422 na optický kabel ELO E243, ELO E244, ELO E245 Uživatelský manuál 1.0 Úvod... 3 2.0 Principy činnosti... 3 3.0 Instalace... 3 3.1 Připojení rozhraní RS-422... 3 3.2 Připojení

Více

TDS. LED zobrazovače. 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 10 nebo 57 mm Komunikace přes RS července 2012 w w w. p a p o u c h.

TDS. LED zobrazovače. 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 10 nebo 57 mm Komunikace přes RS července 2012 w w w. p a p o u c h. LED zobrazovače 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 10 nebo 57 mm Komunikace přes RS485 11. července 2012 w w w. p a p o u c h. c o m Katalogový list Vytvořen: 17.12.2004 Poslední aktualizace:

Více

D/A převodník se dvěma napěťovými nebo proudovými výstupy. (0 10 V, 0 5 V, ±10 V, ±5 V, 4 20 ma, 0 20 ma, 0 24 ma)

D/A převodník se dvěma napěťovými nebo proudovými výstupy. (0 10 V, 0 5 V, ±10 V, ±5 V, 4 20 ma, 0 20 ma, 0 24 ma) D/A převodník D/A převodník se dvěma napěťovými nebo proudovými výstupy (0 10 V, 0 5 V, ±10 V, ±5 V, 4 20 ma, 0 20 ma, 0 24 ma) Komunikace linkami RS232 nebo RS485 28. ledna 2016 w w w. p a p o u c h.

Více

Měřič reziduální kapacity HomeGuard

Měřič reziduální kapacity HomeGuard HomeGuard Měřič reziduální kapacity HomeGuard Měřič reziduální kapacity HomeGuard je zařízení primárně určené k regulaci dobíjecího proudu nabíjecí stanice pro elektromobily. Měřič je určen pro přímé zapojení

Více

R095, R096 Převodník M-bus / RS232

R095, R096 Převodník M-bus / RS232 R095, R096 Převodník M-bus / RS232 Shrnutí R095 a R096 jsou mikroprocesorové převodníky rozhraní M-Bus pro odečty měřičů energií na rozhraní RS232. Převodníky mají automatické přepínání rychlostí, vzájemné

Více

SB485. Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422. s galvanickým oddělením. Převodník SB485. RS485 nebo RS422 USB. přepínače PWR TXD RXD

SB485. Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422. s galvanickým oddělením. Převodník SB485. RS485 nebo RS422 USB. přepínače PWR TXD RXD Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením Převodník SB485 PWR USB K1 TXD RXD K2 RS485 nebo RS422 přepínače POPIS Modul SB485 je určen pro převod rozhraní USB na linku RS485

Více

JEDNOFÁZOVÝ PLC MODEM MT49R

JEDNOFÁZOVÝ PLC MODEM MT49R JEDNOFÁZOVÝ PLC MODEM MT49R Instalační příručka VERZE 1.0 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení PLC modemu MT49R. Pevně věříme, že splní bezezbytku všechny Vaše požadavky a bude dlouhodobě spolehlivě

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

AD4RS. měřící převodník. 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485

AD4RS. měřící převodník. 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485 měřící převodník 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma komunikace linkami RS232 nebo RS485. Katalogový list Vytvořen: 4.5.2007 Poslední aktualizace: 15.6 2009 09:58 Počet stran:

Více

Multiplexory sériových rozhraní na optický kabel ELO E246, ELO E247, ELO E248, ELO E249, ELO E24A, ELO E24B. Uživatelský manuál

Multiplexory sériových rozhraní na optický kabel ELO E246, ELO E247, ELO E248, ELO E249, ELO E24A, ELO E24B. Uživatelský manuál Multiplexory sériových rozhraní na optický kabel ELO E246, ELO E247, ELO E248, ELO E249, ELO E24A, ELO E24B Uživatelský manuál Bezpečnostní upozornění 1. Výrobce neodpovídá za možné poškození zařízení

Více

BREAK-TDW-V4C a RDW-V4C

BREAK-TDW-V4C a RDW-V4C Optické převodníky video + RS485(RS232) + kontakty BREAK-TDW-V4C a RDW-V4C BOX* Digitální modulace 1x MM/SM univerzální optický port s WDM TDW 4x reléový výstup, video IN, 1x digitální vstup RDW 4x digitální

Více

Kompaktní I/O modul RMIO. Shrnutí

Kompaktní I/O modul RMIO. Shrnutí RMIO Kompaktní I/O modul Shrnutí Univerzální kompaktní modul vstupů a výstupů RMIO je mikroprocesorem řízený, komunikativní modul se skladbou vstupů a výstupů optimalizovanou pro řízení fancoilů a malých

Více

Uživatelský manuál. KNXgw232

Uživatelský manuál. KNXgw232 KNXgw232 Uživatelský manuál verze 1.5 KNXgw232 slouží pro ovládání a vyčítání stavů ze sběrnice KNX RS232 s ASCII protokolem signalizace komunikace galvanické oddělení KNX - RS232 možnost napájení z KNX

Více

Převodník RS232 na RS485/422 UC485P. průmyslové provedení. galvanické oddělení. 28. února 2005 w w w. p a p o u c h. c o m

Převodník RS232 na RS485/422 UC485P. průmyslové provedení. galvanické oddělení. 28. února 2005 w w w. p a p o u c h. c o m Převodník RS232 na RS485/422 UC485P průmyslové provedení galvanické oddělení 28. února 2005 w w w. p a p o u c h. c o m 0006.01 UC485P UC485P Katalogový list Vytvořen: 21.2.2005 Poslední aktualizace: 28.2.2005

Více

AKTIVACE AKUSTICKÉ SIGNALIZACE. typ: 96041

AKTIVACE AKUSTICKÉ SIGNALIZACE. typ: 96041 Dolnoměcholupská 21 NÁVOD K OBSLUZE AKTIVACE AKUSTICKÉ SIGNALIZACE 1. Všeobecně: typ: 96041 Dále popsaný systém je určen pro křižovatky, vybavené akustickou signalizací pro nevidomé. Umožňuje pomocí vysílače

Více

TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU SX vydání - červen 2004

TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU SX vydání - červen 2004 TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU SX-7161 1. vydání - červen 2004 Podrobná uživatelská dokumentace je k dispozici v elektronické podobě na CD INFO, lze ji také objednat v tištěné podobě - název

Více

BREAK-DD8 a GS. Malé aplikace. Rozsáhlé aplikace. Distributory a oddělovače RS485 a RS232

BREAK-DD8 a GS. Malé aplikace. Rozsáhlé aplikace. Distributory a oddělovače RS485 a RS232 Distributory a oddělovače a RS232 BREAK-DD8 a GS GS-4/4* I Univerzální napájení I Ochrany proti přepětí I 100% galvanické oddělení I Až 64 portů I Plně transparentní DD8 OBJEDNACÍ NÁZEV KÓD NAPÁJENÍ BREAK-DD8-485-UNIT/1U

Více

ESII Roletová jednotka

ESII Roletová jednotka Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: ESII-2.12.3 Roletová jednotka Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 2. Zpracoval(a): Bc. Josef Dulínek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 OBSAH 1.

Více

Uživatelský manuál. KNXgal

Uživatelský manuál. KNXgal gal Uživatelský manuál verze 1.2 řízení zabezpečovacích ústředen Galaxy ze sběrnice napájeno ze sběrnice indikace komunikace na a s ústřednou Galaxy montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné adresy na

Více

TECOMAT FOXTROT PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU OT vydání - říjen 2012

TECOMAT FOXTROT PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU OT vydání - říjen 2012 TECOMAT FOXTROT PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU OT-1651 2. vydání - říjen 2012 Podrobná uživatelská dokumentace je k dispozici v elektronické podobě na CD INFO, lze ji také objednat

Více

Založeno 1990 Modem MRS32 Uživatelská dokumentace Tel.: 541 248 813-812 IČ: 00567809 DIČ: CZ00567809 Fax: 541 248 814 Zápis v OR vedeným Krajským soudem v Brně, Certifikace E-mail: ais@ais-brno.cz oddíl

Více

MIKROPROCESOROVÁ JEDNOTKA DIGITÁLNÍCH SNÍMAČŮ TEPLOTY DALLAS/MODBUS RTU TUDS-40-MOD NÁVOD K OBSLUZE VERZE: 1.03

MIKROPROCESOROVÁ JEDNOTKA DIGITÁLNÍCH SNÍMAČŮ TEPLOTY DALLAS/MODBUS RTU TUDS-40-MOD NÁVOD K OBSLUZE VERZE: 1.03 MIKROPROCESOROVÁ JEDNOTKA DIGITÁLNÍCH SNÍMAČŮ TEPLOTY DALLAS/MODBUS RTU TUDS-40-MOD NÁVOD K OBSLUZE VERZE: 1.03 OBSAH: 1.0 ÚVOD 1.1 Typ zařízení, název zařízení, adresa výrobce..3 1.2 Obrázek zařízení

Více

TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU UC-7201. 1. vydání - červen 2004

TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU UC-7201. 1. vydání - červen 2004 TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU UC-7201 1. vydání - červen 2004 Podrobná uživatelská dokumentace je k dispozici v elektronické podobě na CD INFO, lze ji také objednat v tištěné podobě - název

Více

Převodník RS232 RS485

Převodník RS232 RS485 R012 Převodník RS232 RS485 Shrnutí R012 je multirychlostní poloduplexní rozhraní pro konverzi sběrnice RS232 na RS485 s oboustranným galvanickým oddělením i oddělením zdroje. Přístroj je vybaven mikrokontrolérem,

Více

Síťový přenos PWM 132uni

Síťový přenos PWM 132uni Síťový přenos 32uni Návod pro verze SW 2.0 pro vysílač 8VS a SW.03 pro přijímač 4P RS 485 9 2 V _ + + _ 2 3 4 5 6 7 8 0 2 3 4 5 5 6 3 4 7 8 9 []:::[] 2 3 0 V ~ V Ý S T U P V Ý S T U P 2 V Ý S T U P 3 V

Více

Založeno 1990. Vypracoval: Ing. Vladimír Povolný HATEL. 168 x 118 x 54 mm. provozní teplota -5 až +50 C ochrana IP 30 24V DC (20 až 30V), 0 je uzeměná

Založeno 1990. Vypracoval: Ing. Vladimír Povolný HATEL. 168 x 118 x 54 mm. provozní teplota -5 až +50 C ochrana IP 30 24V DC (20 až 30V), 0 je uzeměná Technická specifikace Založeno 1990 Vypracoval: Ing. Vladimír Povolný Datum: 14. červen 2006 pracuje jako komunikační brána. Zařízení je vybaveno dvěma sériovými komunikačními kanály, servisním sériovým

Více

BREAK-DD8 a GS. Malé aplikace. Rozsáhlé aplikace. Distributory a oddělovače RS485 a RS /5

BREAK-DD8 a GS. Malé aplikace. Rozsáhlé aplikace. Distributory a oddělovače RS485 a RS /5 BREAK-DD8 a GS GS-4/4* Průmyslové provedení Galvanické oddělení Univerzální napájení Přepěťová ochrana Až 64 portů Plně transparentní Provozní teplota 40 C do +70 C DD8 OBJEDNACÍ NÁZEV KÓD NAPÁJENÍ BREAK-DD8-485-UNIT/1U

Více

Převodník RS-232/485 s galvanickým oddělením rozhraní ELO E06A. Uživatelský manuál

Převodník RS-232/485 s galvanickým oddělením rozhraní ELO E06A. Uživatelský manuál Převodník RS-232/485 s galvanickým oddělením rozhraní ELO E06A Uživatelský manuál ELOE06AZK002 1.0 Úvod... 3 1.1 Použití převodníku... 3 2.0 Principy činnosti... 3 3.0 Instalace... 4 3.1 Připojení převodníku

Více

DM-GSM2 Modem pro síť GSM

DM-GSM2 Modem pro síť GSM Modem pro síť GSM Návod na obsluhu Verze 1.00 dm-gsm2_g_cz_100 AMiT, spol. s r. o. nepřejímá žádné záruky, pokud se týče obsahu této publikace a vyhrazuje si právo měnit obsah dokumentace bez závazku tyto

Více

Uživatelský manuál. KNXgal. řízení zabezpečovacích ústředen. Galaxy ze sběrnice KNX. napájeno ze sběrnice KNX. indikace komunikace na KNX

Uživatelský manuál. KNXgal. řízení zabezpečovacích ústředen. Galaxy ze sběrnice KNX. napájeno ze sběrnice KNX. indikace komunikace na KNX KNXgal Uživatelský manuál verze 1.2 řízení zabezpečovacích ústředen Galaxy ze sběrnice KNX napájeno ze sběrnice KNX indikace komunikace na KNX a s ústřednou Galaxy montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné

Více

Rozšiřující modul s protokolem MODBUS

Rozšiřující modul s protokolem MODBUS Rozšiřující modul s protokolem MODBUS Návod na obsluhu Verze 1.00 dmm-ui8do8_g_cz_100 AMiT, spol. s r. o. nepřejímá žádné záruky, pokud se týče obsahu této publikace a vyhrazuje si právo měnit obsah dokumentace

Více

SESTAVA ČTYŘMÍSTNÉ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY

SESTAVA ČTYŘMÍSTNÉ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY SESTAVA ČTYŘMÍSTNÉ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY typ DIS0462D1 www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Stmívací jednotka Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt je

Více

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1

Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 Návod na použití Dveřní jednotka DJ 1T KEY Stránka 1 1.1 Mechanické časti a jejich funkce Připojení kabelů Hlavní port pro připojení DJ: BUS: Připojení k nepolarizované sběrnici PL: Vstup externího napájení

Více

Převodník MM 6012 AC DC

Převodník MM 6012 AC DC MM GROUP, s.r.o. Pikartská 7, areál VVUÚ, 76 00 Ostrava Radvanice, Česká republika Tel: +420 596 232 0 Fax: +420 596 232 23 GSM: +420 602 70 63 e-mail: mmgroup@mmgroup.cz www.mmgroup.cz Převodník MM 602

Více

Wind RS. Měření rychlosti a směru větru. Inteligentní anemometr s RS232 a RS485. 26. dubna 2016 w w w. p a p o u c h. c o m

Wind RS. Měření rychlosti a směru větru. Inteligentní anemometr s RS232 a RS485. 26. dubna 2016 w w w. p a p o u c h. c o m Měření rychlosti a směru větru Inteligentní anemometr s RS232 a RS485 26. dubna 2016 w w w. p a p o u c h. c o m Wind RS Katalogový list Vytvořen: 22.4.2016 Poslední aktualizace: 26.4 2016 14:27 Počet

Více

Technická dokumentace TRBOdata

Technická dokumentace TRBOdata Revize dokumentu 1.01a Technická dokumentace TRBOdata OBSAH: Stručný popis...3 Přehled verzí...3 Režimy přenosu dat...4 transparentní režim...4 pseudotransparentní režim...4 řízený režim...4 Topologie

Více

ASYNCHRONNÍ MODEM RS-422(V.11) OPTICKÉ VLÁKNO OPTO422 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

ASYNCHRONNÍ MODEM RS-422(V.11) OPTICKÉ VLÁKNO OPTO422 UŽIVATELSKÝ MANUÁL ASYNCHRONNÍ MODEM RS-422(V.11) OPTICKÉ VLÁKNO RS-422 inp 8V out 5V model E174 OPTO422 UŽIVATELSKÝ MANUÁL ELO+, sro, Nádražní 2234, 397 01 Písek,Česká Republika tel.(0362) 213695, fax (0362) 213069 Obsah

Více

4.1 Binární vstupní modul 07 DI 92 32 binárních vstupů 24 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, CS31 - linie

4.1 Binární vstupní modul 07 DI 92 32 binárních vstupů 24 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, CS31 - linie 4.1 Binární vstupní modul 07 DI 9 3 binárních vstupů 4 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, CS31 - linie 1 3 4 1 Obr. 4.1-1: Binární vstupní modul 07 DI 9 Obsah Účel použití... 4.1-1 Zobrazovací a

Více

PŘEVODNÍK NA OPTICKÁ VLÁKNA INT-FI

PŘEVODNÍK NA OPTICKÁ VLÁKNA INT-FI PŘEVODNÍK NA OPTICKÁ VLÁKNA INT-FI int-fi_cz 06/17 Rozhraní INT-FI umožňuje převod a přenos dat prostřednictvím optických vláken. Zařízení je vyhrazeno ke spolupráci s komunikační sběrnicí ústředny INTEGRA,

Více

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23 Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23 Napájecí zdroj NZ23 slouží k napájení jednoho nebo více kusů detektorů plynu. Zdroj NZ23 umožňuje také zpracovat výstupní signál z detektorů. Relé, která

Více

Wie232. Převodník rozhraní Wiegand z bezkontaktních čteček na RS232. 20. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m

Wie232. Převodník rozhraní Wiegand z bezkontaktních čteček na RS232. 20. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Převodník rozhraní Wiegand z bezkontaktních čteček na RS232 20. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Katalogový list Vytvořen: 19.1.2010 Poslední aktualizace: 29.7.2010 13:41 Počet stran: 8 2011 Adresa:

Více

FN485 Gateway 2 Galvanically Isolated V1.0 Instalační návod

FN485 Gateway 2 Galvanically Isolated V1.0 Instalační návod FN485 Gateway 2 Galvanically Isolated V1.0 Instalační návod Interface pro připojení modulů řady FN485 s komunikací po RS485 pomocí portu RS232 k systému Control4 ÚVOD Modul FN Gateway je určen pro připojení

Více

Dvojnásobný převodník s frekvenčními vstupy a analogovými výstupy na DIN lištu RV-2F

Dvojnásobný převodník s frekvenčními vstupy a analogovými výstupy na DIN lištu RV-2F Popis: Převodníky jsou určeny pro převod frekvenčních signálů na lineární napěťové nebo proudové signály plně konfigurovatelné v rozsahu 0 10V nebo 0 20mA. Modul je umístěn v kompaktní krabičce pro montáž

Více

Temp-485-Pt100. Teplotní čidlo (senzor Pt100 nebo Pt1000) komunikující po sběrnici RS-485 s jednoduchým komunikačním protokolem. Temp-485-Pt100 Box2

Temp-485-Pt100. Teplotní čidlo (senzor Pt100 nebo Pt1000) komunikující po sběrnici RS-485 s jednoduchým komunikačním protokolem. Temp-485-Pt100 Box2 Temp-485-Pt100 Teplotní čidlo (senzor Pt100 nebo Pt1000) komunikující po sběrnici RS-485 s jednoduchým komunikačním protokolem Temp-485-Pt100 Box2 Temp-485-Pt100 Cable3 Temp-485-Pt100 Frost2 Přehled Temp-485-Pt100

Více

EC Motor. IO Modul EC200. EC200 Int. EC200 Ext. Verze 1.20, revize PMControl s.r.o.

EC Motor. IO Modul EC200. EC200 Int. EC200 Ext. Verze 1.20, revize PMControl s.r.o. EC Motor IO Modul EC200 EC200 Int. EC200 Ext. Verze 1.20, revize 2010-07-27 PMControl s.r.o. 1. Popis IO modulu EC200 IO modul EC200 je rozšiřující interface pro motory s vestavěnou elektronikou řady PMC

Více

CQ485. Opakovač a převodník linek RS485 a RS422. S aktivní i pasivní obnovou dat

CQ485. Opakovač a převodník linek RS485 a RS422. S aktivní i pasivní obnovou dat Opakovač a převodník linek RS485 a RS422 S aktivní i pasivní obnovou dat. CQ485 Katalogový list Vytvořen: 8.12.2004 Poslední aktualizace: 19.1.2011 13:54 Počet stran: 20 2011 Strana 2 CQ485 OBSAH Popis...

Více

TDS101 RS. LED zobrazovač. 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 101 mm Komunikace přes RS srpna 2016 w w w. p a p o u c h.

TDS101 RS. LED zobrazovač. 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 101 mm Komunikace přes RS srpna 2016 w w w. p a p o u c h. LED zobrazovač 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 101 mm Komunikace přes RS485 24. srpna 2016 w w w. p a p o u c h. c o m Katalogový list Vytvořen: 12.4.2016 Poslední aktualizace: 14.4.2016

Více

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr : Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 92

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr : Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 92 4.8 Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 9 3 konfigurovatelných binárních vstupů / výstupů, 4 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, výstupy zatížitelné 500 ma, CS31 - linie 1 3 4 1 Obr. 4.8-1: Binární

Více

Inteligentní převodníky SMART. Univerzální vícevstupový programovatelný převodník. 6xS

Inteligentní převodníky SMART. Univerzální vícevstupový programovatelný převodník. 6xS Univerzální vícevstupový programovatelný převodník 6xS 6 vstupů: DC napětí, DC proud, Pt100, Pt1000, Ni100, Ni1000, termočlánek, ( po dohodě i jiné ) 6 výstupních proudových signálů 4-20mA (vzájemně galvanicky

Více

TX20RS. Měření rychlosti a směru větru. Inteligentní anemometr s RS232 a RS prosince 2009 w w w. p a p o u c h. c o m

TX20RS. Měření rychlosti a směru větru. Inteligentní anemometr s RS232 a RS prosince 2009 w w w. p a p o u c h. c o m Měření rychlosti a směru větru Inteligentní anemometr s RS232 a RS485 4. prosince 2009 w w w. p a p o u c h. c o m TX20RS Katalogový list Vytvořen: 3.12.2009 Poslední aktualizace: 4.12 2009 12:10 Počet

Více

Komunikační cenrála slouží k dálkové osluze a kontrole LPB zařízení s maximálně 16 regulátory.

Komunikační cenrála slouží k dálkové osluze a kontrole LPB zařízení s maximálně 16 regulátory. Komunikační centrála pro LPB zařízení OCI6... Komunikační cenrála slouží k dálkové osluze a kontrole LPB zařízení s maximálně 6 regulátory. Použití Zařízení Budovy Provozovatel Centrála je součástí LPB

Více

EP01. Zdroj pro elektropermanentní magnet. Projekční podklady. Revize: 1

EP01. Zdroj pro elektropermanentní magnet. Projekční podklady. Revize: 1 K Sokolovně 70, 675 73 Rapotice, Tel. +420 736 686 243, www.elesys.cz Zdroj pro elektropermanentní magnet EP0 Projekční podklady Revize: Datum: 2.6.2008 K Sokolovně 70, 675 73 Rapotice, Tel. +420 736 686

Více

Vysílací modul ECT-16

Vysílací modul ECT-16 Vysílací modul ECT-16 Přenos signálů po datové síti ETHERNET nebo RS485 Monitorování stavu provozu, poruch, limitních hodnot Dálkové připojení elektroměrů, plynoměrů, vodoměrů, Zobrazení dějů a ruční ovládání

Více

MĚŘIČ TLAKU. typ TLAK2275. www.aterm.cz

MĚŘIČ TLAKU. typ TLAK2275. www.aterm.cz MĚŘIČ TLAKU typ TLAK2275 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena shoda s příslušnými normami.

Více

revi 100 Typ: R0041/R

revi 100 Typ: R0041/R Regulátor pro vibrační zásobník revi 100 Typ: R0041/R Návod k obsluze EVAS CZ s.r.o. Sadová 1465 560 02 ČESKÁ TŘEBOVÁ Telefon: +420 605 502 222 E-mail: evas@evas.cz 1 Regulátor revi 100 je určen k regulaci

Více

Selec4. Čtyřnásobný přepínač RS232. Přepínání řídicími signály RS232 nebo externími vstupy. 25. listopadu 2011 w w w. p a p o u c h. c o m v.

Selec4. Čtyřnásobný přepínač RS232. Přepínání řídicími signály RS232 nebo externími vstupy. 25. listopadu 2011 w w w. p a p o u c h. c o m v. Čtyřnásobný přepínač RS232 Přepínání řídicími signály RS232 nebo externími vstupy 25. listopadu 2011 w w w. p a p o u c h. c o m v. 10044 Selec4 Katalogový list Vytvořen: 31.10.2007 Poslední aktualizace:

Více

RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO

RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO Popis HW a provoz zařízení Modul WM868 RFE (WACO Ethernet GateWay rev. 1 ) SOFTLINK s.r.o., Tomkova 409, Kralupy nad Vltavou, PSČ 278 01 Tel.: 315 707 111; Fax: 315

Více

Převodník sériového rozhraní SLC-67/73/74

Převodník sériového rozhraní SLC-67/73/74 Převodník sériového rozhraní SLC-// Převodníky SLC-// jsou určeny k převodu a galvanickému oddělení signálů rozhraní RSC (V., V.) na rozhraní RSC, RS, RS nebo proudovou smyčku 0 ma. Typ galvanicky oddělené

Více

Převodník RS-422 / mnohavidové optické vlákno ELO E174. Uživatelský manuál

Převodník RS-422 / mnohavidové optické vlákno ELO E174. Uživatelský manuál Převodník RS-422 / mnohavidové optické vlákno ELO E174 Uživatelský manuál 1.0 Úvod... 3 1.1 Použití převodníku... 3 2.0 Principy činnosti... 3 3.0 Instalace... 3 3.1 Připojení optické linky... 3 3.2 Připojení

Více

Technická data. Upozornění ohledně bezpečnosti

Technická data. Upozornění ohledně bezpečnosti Informace o výrobku Modul pro komunikaci MP-Bus určený pro vyčítání až čtyř prvků dále do řídicího systému po komunikaci MP rozhraní MP-Bus rozhraní MODBUS RU (RS485) aktivní nebo pasivní čidla, příp.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Rele Control Elektronické ovládání výstupů Uživatelská příručka ver. 1.36 (09/02/2006) revize 07.10.2006 HW PROGRESS Milan Jaroš OBSAH: 1 Seznámení... 3 1.1 Určení... 3 1.2 Základní údaje... 3 1.3 Složení

Více

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU. Dobíječ SM. Podrobnější technické informace jsou uvedeny v Technickém popisu T73311.

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU. Dobíječ SM. Podrobnější technické informace jsou uvedeny v Technickém popisu T73311. Označení: Název: POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU Dobíječ SM OJ: TNU Datum: 04.2008 Datum: Počet stran: (bez příloh) 4 P 73311 Útvar: TEO Zpracoval: Ing.Dittrich V. Schválil: Počet příloh: 2 OBSAH

Více

Programovatelné kanálové konvertory série 905-PC

Programovatelné kanálové konvertory série 905-PC Programovatelné kanálové konvertory série 905-PC Kanálové konvertory série 905 PC jsou určeny ke konverzi digitálního nebo analogového TV kanálu v pásmu UHF. Konvertory jsou programovatelné a v rámci pásma

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

TCP2RTU. Transparentní převodník protokolu MODBUS TCP na MODBUS RTU/ASCII. Tři varianty: pro RS422, RS485 a RS232

TCP2RTU. Transparentní převodník protokolu MODBUS TCP na MODBUS RTU/ASCII. Tři varianty: pro RS422, RS485 a RS232 Transparentní převodník protokolu MODBUS TCP na MODBUS RTU/ASCII Tři varianty: pro RS422, RS485 a RS232 17. února 2016 w w w. p a p o u c h. c o m 0385 TCP2RTU Katalogový list Vytvořen: 6.2.2008 Poslední

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

Spínaný zálohovaný napájecí zdroj POW12-6A

Spínaný zálohovaný napájecí zdroj POW12-6A Spínaný zálohovaný napájecí zdroj POW12-6A Návod pro instalaci Popis zdroje POW12-6_rev1.doc - strana 1 (celkem 5) Rozsah použití Zálohovaný napájecí zdroj je určen pro napájení slaboproudých zařízení,

Více

E35C. Komunikační modul Pro domácnosti. AD-FU/CU/GU verze 4.0. Technické údaje

E35C. Komunikační modul Pro domácnosti. AD-FU/CU/GU verze 4.0. Technické údaje Komunikační modul Pro domácnosti AD-FU/CU/GU verze 4.0 E35C Technické údaje Komunikační moduly E35C AD-xU verze 4.0 zajišťují komunikaci TCP/IP prostřednictvím mobilní sítě 2G/3G mezi měřidly E350 a centrálním

Více

NAPÁJECÍ MODUL MN1 ZDROJ MN1 4.7.1

NAPÁJECÍ MODUL MN1 ZDROJ MN1 4.7.1 NAPÁJECÍ MODUL Popis Modul slouží k posílení napájecí soustavy systému Dominus Millennium. Zajišťuje vysokou účinnost a nízké oteplení díky moderní konstrukci dobře odrušeného spínaného zdroje. Umožňuje

Více

WREM 80 Targ. Standardní čtečka s výstupem WIEGAND do panelu Targha. Uživatelská příručka

WREM 80 Targ. Standardní čtečka s výstupem WIEGAND do panelu Targha. Uživatelská příručka WREM 80 Targ Standardní čtečka s výstupem WIEGAND do panelu Targha Uživatelská příručka 2004 2012, TECHFASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne:

Více

s přístroji s rozhraním PPS2 V objednávce uvádějte počet, název a typové označení. Příklad: 30 ovladačů QAX33.1

s přístroji s rozhraním PPS2 V objednávce uvádějte počet, název a typové označení. Příklad: 30 ovladačů QAX33.1 s 1 642 Ovladač do místnosti s rozhraním PPS2 pro použití s přístroji Desigo RX s přístroji s rozhraním PPS2 QAX33.1 Snímání teploty v místnosti Změna požadované hodnoty teploty v místnosti Kolébkové tlačítko

Více

RS 250 1 250 300, 2 400 9 600 232, RS 485, USB, GSM/GPRS

RS 250 1 250 300, 2 400 9 600 232, RS 485, USB, GSM/GPRS Vzdálené vyčítání jednotkou M Bus Až 250 měřidel na jednotku M Bus Master, prostřednictvím kaskádování lze do systému zahrnout až 1 250 měřidel Podpora primárního, sekundárního a rozšířeného adresování,

Více

Řada ODIN Stručný přehled výrobků

Řada ODIN Stručný přehled výrobků Stručný přehled výrobků Klíčové aplikace V budovách pro obchodní činnost Měření v objektu Výkonnostní parametry elektroměru Jednofázový a trojfázový Přímé připojení do 65 A Činná energie Třída přesnosti

Více

220-240 V AC 500 ma elektronická ochrana proti zkratu 5 minut Krytí IP 20 Pracovní prostředí. 780 g 255 x 63 x 180 mm

220-240 V AC 500 ma elektronická ochrana proti zkratu 5 minut Krytí IP 20 Pracovní prostředí. 780 g 255 x 63 x 180 mm animeo LON Motor Controller 4DC/E NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky LON Motor Controller 4DC/E, přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Návod uschovejte pro

Více

Technický popis MT22T UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Technický popis MT22T UPOZORNĚNÍ OBECNÉ POKYNY ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA UPOZORNĚNÍ Zařízení tvoří sestavu dvou základních modulů napájecí a vazební modul zdroje MT21T a modul převodníku MT22T. Pouze tato sestava je bezpečná z hlediska úrazu elektrickým proudem. Proto nepoužívejte

Více

ZAM SERVIS s.r.o. KŘÍŠTANOVA 1116/14, 702 00, OSTRAVA - PŘÍVOZ. Uživatelská příručka KOMUNIKAČNÍ PŘEVODNÍK SMA-03. č. dokumentace: 210 01

ZAM SERVIS s.r.o. KŘÍŠTANOVA 1116/14, 702 00, OSTRAVA - PŘÍVOZ. Uživatelská příručka KOMUNIKAČNÍ PŘEVODNÍK SMA-03. č. dokumentace: 210 01 ZAM SERVIS s.r.o. KŘÍŠTANOVA 6/4, 70 00, OSTRAVA - PŘÍVOZ Uživatelská příručka KOMUNIKAČNÍ PŘEVODNÍK SMA-0 č. dokumentace: 0 0 Tato uživatelská příručka obsahuje: Návod pro montáž, instalaci, uvedení do

Více

Návod k instalaci, provozu a údržbě brány MODBUS. Návod k instalaci, provozu a údržbě. Brána Modbus

Návod k instalaci, provozu a údržbě brány MODBUS. Návod k instalaci, provozu a údržbě. Brána Modbus Návod k instalaci, provozu a údržbě Brána Modbus Obsah 1 Představení... 3 2 Úvodní informace... 3 3 Instalace... 5 4 Svorkovnice... 6 4.1 Svorky pro připojení k PC... 6 1 Představení... 1 2 Úvodní informace...

Více

Bezdrátový multizónový modul

Bezdrátový multizónový modul s 1 428 Bezdrátový multizónový modul pro podlahové vytápění / zónové topné systémy RDE-MZ6 Bezdrátový multizónový modul RDE-MZ6 s napájením AC 230 V Montáž na DIN lištu (součástí dodávky modulu) 2-polohová

Více

KARTA ŘADIČE DCF A GPS ME3

KARTA ŘADIČE DCF A GPS ME3 KARTA ŘADIČE DCF A GPS ME3 Popis ME3 Karta je určena pro inovované ústředny MU4N a MU3N a umožňuje: připojení přijímače časové informace DCF77 připojení přijímače časové informace GPS Karta udržuje autonomně

Více

MOD433 Bezdrátový modul Návod k obsluze V1.00

MOD433 Bezdrátový modul Návod k obsluze V1.00 MOD433 Bezdrátový modul Návod k obsluze V1.00 Obsah 1. Úvod 3 2. Technické údaje 2.1. Elektrické parametry 4 2.2. Rozměry 4 3. Vstupy/výstupy 3.1. Sériové rozhraní 1 5 3.2. Sériové rozhraní 2 5 3.3. Rozhraní

Více