ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2012"

Transkript

1 ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2012

2 O SPOLEČNOSTI PSG - International a.s. je moderní a dynamicky se rozvíjející skupina, která působí na trhu v České republice i v zahraničí od svého založení v roce Je významným EPC contractorem, realizovala projekty ve více než 20 zemích na 4 kontinentech. Je generálním dodavatelem v oborech stavebnictví, energetiky a petrochemie. Kvalita výrobků a staveb, ohleduplnost k životnímu prostředí, bezpečnost a ochrana zdraví při práci, bezpečnost informací a zaměření na společenskou odpovědnost patří mezi naše základní priority. Práce ve společnosti se řídí vnitřními řády, organizačními normami a směrnicemi, které dokumentují zavedený a certifikovaný Integrovaný systém managementu. Společnost si je vědoma také své společenské odpovědnosti. Systematicky se věnujeme i sponzorské a charitativní činnosti - podporujeme významné sportovce a vyvíjíme celou řadu aktivit na podporu škol a školských zařízení i charitativních organizací. Zakládáme si na dodržování odpovědného přístupu ke svým zákazníkům, partnerům, a veřejnosti. Proto vedení společnosti přijalo Etický kodex, který je závazný pro všechny zaměstnance a partnery, se kterými se realizují projekty.

3 SYSTÉM MANAGEMENTU SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI Podle dokumentu Národní program posuzování shody systému managementu společenské odpovědnosti je certifikovaná celá společnost podílející se na hlavním předmětu činnosti - Příprava a provádění staveb včetně jejich změn, udržovacích prací na nich a jejich odstranění a inženýrská činnost v investiční výstavbě. Požadavky na systém managementu společenské odpovědnosti jsou zahrnuty do tzv. integrovaného systému managementu společnosti. V oblasti společenské odpovědnosti sledujeme výsledky především v oblasti zaměstnaneckých a pracovních podmínek a našich sponzorských a charitativních projektů. Jejich přehled je uveden v kapitole významné aktivity v oblasti společenské odpovědnosti.

4 Zákazníci Mezi nejvýznamnější zakázky v roce 2012 patřily ocelové konstrukce elektrárny Počerady, výstavba v areálu AVX Bzenec, depozitář Národně-technické knihovny Hostivař, ekologizace zdroje CZT Frýdek- Místek, probíhá výstavba laboratorního centra UTB, Krajského kulturního a vzdělávacího centra rekonstrukce 14. a 15. budovy v areálu bývalé firmy Svit. V rámci Ruské federace pokračovala výstavba logistického areálu pro společnost METRO AG v Noginsku, výrobní hala pro společnost Maggi Nestle ve Vjaznikách, v Kaluze byla realizována výstavba haly pro Volkswagen a v Korolevu obchodní centrum Globus. V Egyptě pokračovala výstavba haly pro textilní průmysl pro společnost PEGAS NONWOVENS EGYPT LLC. V oblasti energetiky pokračovaly dodávky pro elektrárnu Kurgan, zahájeny byly dodávky pro elektrárnu v Salechardu.

5 Našim zákazníkům chceme deklarovat svoji schopnost dodávat projekty v maximální kvalitě, při zajištění bezpečnosti práce, ochrany a životního prostředí, bezpečnosti informací a aspektů společenské odpovědnosti. Pravidelně každý rok proto absolvujeme audit systému řízení nezávislými certifikačními společnostmi. Certifikováni jsme podle norem: ČSN EN ISO 9001 ČSN EN ISO ČSN OHSAS ČSN ISO/IEC Systém managementu kvality Systém environmentálního managementu Systém managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Systém managementu bezpečnosti informací Systém řízení jsme rozšířili i o oblast společenské odpovědnosti v souladu s Národním programem posuzování shody systému managementu společenské odpovědnosti.

6 Společnost v prosinci 2012 úspěšně absolvovala společný audit ČEZ, a.s. a ČEZ Energoservis spol. s r.o. Na základě výsledku auditu bylo potvrzeno, že PSG International je kvalifikovaným dodavatelem energetického gigantu ČEZ, a.s. s oprávněním k přípravě a realizaci investičních staveb, jejich údržbě a odstraňování včetně souvisejících inženýrských činností. Oprávnění je platné až do Společnost PSG-International a.s., se stala držitelem Osvědčení podnikatele Národního bezpečnostního úřadu České republiky, který jí umožňuje seznamovat se s utajovanými informacemi do stupně utajení "TAJNÉ". Důležitý dokument byl udělen k 20. prosinci roku 2011 a doba jeho platnosti je až do konce roku Poté, co jsme v roce 2010 získali certifikát NBÚ na stupeň utajení Důvěrné, je to pro nás další důležitý mezník, který nám otevírá cestu k novým strategickým zakázkám. Zároveň posiluje naši konkurenceschopnost, a to nejen v oblasti energetiky a výstavby energetických celků na klíč, a potvrzuje vysokou míru důvěryhodnosti značky PSG.

7 Síť poboček jsme rozšířili také do Turecka a Egypta. Nové kanceláře jsou situovány v Istanbulu a Káhiře. Společnost chce být co nejblíže svým zákazníkům a partnerům a vytvořit tak podmínky pro kvalitní realizaci svěřených projektů. Proto došlo k rozhodnutí a rozšíření našich poboček. PSG má nyní své pobočky a kanceláře v těchto zemích: Česká republika, Slovensko, Rusko, Indie, Rumunsko, Ukrajina, Egypt, Turecko. Akcionáři Výsledky hospodaření za rok 2012 jsou podrobně uvedeny ve Výroční zprávě. Společnost v rámci otevřené komunikace a uveřejňuje Výroční zprávy na veřejně dostupném zdroji

8 Zaměstnanci Garancí vysoké kvality staveb a profesionálního i vstřícného jednání se zákazníky jsou pracovníci v manažerských i dělnických profesích, o jejichž rozvoj společnost systematicky pečuje. V oblasti vzdělávání zaměstnanců se orientujeme především na profesní a jazykové znalosti. V oblasti jazykových znalostí klademe důraz na anglický a ruský jazyk, jejichž kurzy jsou zajišťovány. Ve společnosti pracuje 33 autorizovaných inženýrů a techniků.

9 Ve společnosti je založena Základní organizace Odborového svazu Stavba ČR. Mezi představenstvem společnosti a Základní organizací Odborového svazu STAVBA ČR při PSG, a.s. je uzavřena Podniková kolektivní smlouva. Zaměstnancům jsou poskytovány peněžní i nepeněžní benefity nad rámec stanovený zákonem: 5 dnů dovolené navíc oproti zákonnému nároku Příspěvek na závodní stravování Příspěvek na penzijní pojištění Příspěvek na jazykové kurzy Dary k životním jubileím Vytvořen byl komunikační systém, v němž mohou zaměstnanci anonymně vyslovit své mínění o zaměstnaneckých a pracovních podmínkách. Vedení se zabývá všemi podněty a v případě potřeby také zajišťuje přijetí odpovídajících opatření.

10 Subdodavatelé Pro naše projekty si vybíráme subdodavatele, kteří jsou schopni realizovat práce v nejvyšší možné kvalitě. Při výběru subdodavatelů se však zaměřujeme nejen na kvalitu provedení díla, ale i na přístup subdodavatelů k zajištění bezpečnosti práce, ochraně životního prostředí, bezpečnosti informací a společenské odpovědnosti při realizaci společných projektů. Oddělení centrálního nákupu vede podrobnou databázi s hodnocením subdodavatelů na realizovaných projektech. Díky podrobným znalostem o našich subdodavatelích, snižujeme potenciální rizika komplikací při realizaci projektů na minimum.

11 Úřady a státní organizace S úřady a státními organizacemi obvykle komunikujeme v rámci realizace našich projektů a dále při kontrolách. V uplynulém období byla naše společnost kontrolována od řady státních institucí. Tyto kontroly neshledaly žádné podstatné nedostatky a společnosti nebyly uděleny významné sankce či pokuty. Místní obyvatelé a občanské iniciativy S místními obyvateli a občanskými iniciativami komunikujeme jednak v rámci realizovaných projektů a dále potom při sponzorské a charitativní činnosti. Při realizaci staveb jsme ze strany místních obyvatel neobdrželi žádnou připomínku či stížnost týkající se naší činnosti na stavbě.

12 Média a všeobecná veřejnost PSG International a.s. získala za rok 2011 a ve své historii již potřetí v řadě prestižní ocenění ČEKIA Stability Award, získaly jsme hodnocení AAA excelentní. Cena je samostatnou kategorií žebříčku CZECH TOP 100. Hodnocení ČEKIA Stability Award měří stabilitu jednotlivých společností, když poskytuje nezávislý pohled na finanční a nefinanční bonitu firmy. Vyjadřuje její současný stav, finanční situaci, a to včetně predikce budoucího rizika, která je vyjádřena ČEKIA Stability Ratingem. Pravidelné umístění PSG v tomto žebříčku jen potvrzuje naši dlouhodobou stabilitu, postavení na trhu i transparentnost. Mimo jiné je dalším důkazem toho, že jsme pro naše partnery i zákazníky na českém i zahraničních trzích seriozním partnerem. Ocenění ČEKIA Stability Award zvyšuje důvěryhodnost a prestiž firem na trhu. Zároveň deklaruje, že společnost, která toto ocenění používá, praktikuje politiku otevřené komunikace, poskytuje dostatek informací o výsledcích svého hospodaření nebo vlastnické struktuře, což jsou nedílné součásti samotného hodnocení ČEKIA Stability Rating.

13 AKTIVITY SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI PSG International a.s. se systematicky věnuje i sponzorské a charitativní činnosti - podporujeme významné sportovce a vyvíjíme celou řadu aktivit na podporu škol a školských zařízení i charitativních organizací. Nejviditelnější aktivitou v této oblasti je generální sponzorství předního klubu české hokejové extraligy - celku PSG Zlín. V oblasti sportu jsme dále sponzorovali další místní sportovní oddíly a organizace např. Rugby Club Zlín o.s., Občanské sdružení šachového klubu Zlínterm, Kresta Racing s.r.o., A.T. Motosport s.r.o., Praha, FC Tescoma Zlín, a.s., Rallye Zlín spol. s.r.o. Sponzorské aktivity jsme směřovali i k dětským organizacím a aktivitám např. FILMFEST, s.r.o. festival filmů pro děti, T-CAMP o.s. dětský tábor, Jezdecký klub Zlín- dětské jezdecké závody, basketbal pro děti (Decaro RMG, s.r.o.), lyžování pro děti (Wintersports marketing s.r.o) nebo Zlínský Vorvaň (DĚTEM, O.P.S.). V rámci podpory vzdělávání jsme přispěli na Nadační fond Gymnázia Zlín, Masarykovu univerzitu a podpořili studenty UTB-Fakulty multimedialních studií. V oblasti kultury jsme finančně přispěli na přenosy z metropolitní opery, BOHEMIA JAZZFEST SERVIS, s.r.o., Agentura Velryba s.r.o. - jazz KUC.

14 CÍLE A PROGRAMY SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI Zaměstnanecké benefity Sjednocení poskytování zaměstnaneckých benefitů Podpora místní komunity Finanční podpora zdravotnických, vzdělávacích, sportovních zařízení a charity Na jejich podporu je vyčleněno Kč. Mimo nadační a charitativní projekty zůstane hlavní sponzorskou aktivitou generální sponzorství předního klubu české hokejové extraligy - celku PSG Zlín. Systém komunikace se zaměstnanci Vytvoření systému komunikace se zaměstnanci prostřednictvím Intranetu.

ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2014

ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2014 ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2014 O SPOLEČNOSTI PSG - International a.s. je moderní a dynamicky se rozvíjející skupina, která působí na trhu v České republice i v zahraničí od svého založení v

Více

ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2015

ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2015 ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2015 O SPOLEČNOSTI PSG - International a.s. je moderní a dynamicky se rozvíjející skupina, která působí na trhu v České republice i v zahraničí od svého založení v

Více

ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2016

ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2016 ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2016 O SPOLEČNOSTI PSG - International a.s. je moderní a dynamicky se rozvíjející společnost, která působí na trhu v České republice i v zahraničí od svého založení

Více

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Organizace veřejného sektoru DOTAZNÍK

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Organizace veřejného sektoru DOTAZNÍK Základní údaje o organizaci Organizace: Sídlo organizace: Zmocněnec pro jednání: Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Organizace veřejného sektoru DOTAZNÍK Při vyplňování dotazníku

Více

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní DOTAZNÍK

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní DOTAZNÍK Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní DOTAZNÍK Základní údaje o organizaci Organizace: Sídlo organizace: Kategorie: (*nehodící se škrtá) do 50 zaměstnanců nad 50 zaměstnanců

Více

Výroční zpráva 2013H

Výroční zpráva 2013H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2013H (1.4.2013 31.3.2014) 1. Úvodní slovo ředitele společnosti: Společnosti AZ KLIMA a.s. dokončila proces změny vlastnické struktury a

Více

Výroční zpráva 2012H

Výroční zpráva 2012H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2012H (1.4.2012 31.3.2013) 1. Úvodní slovo generálního ředitele: Vznik společnosti AZ KLIMA a.s. (původní název BWY Czech a.s.) je výsledkem

Více

Zkušenosti z auditů CSR. III. Ročník konference Společenská odpovědnost ve všech oblastech lidské činnosti

Zkušenosti z auditů CSR. III. Ročník konference Společenská odpovědnost ve všech oblastech lidské činnosti Zkušenosti z auditů CSR III. Ročník konference Společenská odpovědnost ve všech oblastech lidské činnosti Lednice 19.11.2015 20.11.2015 QUALIFORM, a.s. CERTIFIKACE SYSTÉMŮ MANAGEMENTU Služby certifikace

Více

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK Základní údaje o organizaci Organizace: Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2017 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK Sídlo organizace: Kategorie: (*nehodící se škrtá) a) do 250 zaměstnanců*

Více

DOTAZNÍK. Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. Základní údaje o organizaci

DOTAZNÍK. Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. Základní údaje o organizaci Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost DOTAZNÍK Základní údaje o organizaci Organizace: Sídlo organizace: Kategorie: (*nehodící se škrtá) do 50 do 250 nad 250 zaměstnanců Zmocněnec pro jednání:

Více

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2016 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK

Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2016 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK Základní údaje o organizaci Organizace: Cena Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost za rok 2016 Podnikatelský sektor DOTAZNÍK Sídlo organizace: Kategorie: (*nehodící se škrtá) a) do 250 zaměstnanců*

Více

Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní organizace (mimo obce)

Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní organizace (mimo obce) DOTAZNÍK Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor ostatní organizace (mimo obce) Základní údaje o organizaci Organizace: Sídlo organizace: Odpovědný zástupce/odpovědná zástupkyně:

Více

FIREMNÍ PREZENTACE 2015

FIREMNÍ PREZENTACE 2015 FIREMNÍ PREZENTACE 2015 O SPOLEČNOSTI ZÁKLADNÍ ÚDAJE Založena v roce 1924 Generální dodavatel v oborech stavebnictví, energetiky, petrochemie Projekty ve více než 20 zemích na 4 kontinentech Obrat v roce

Více

Certifikační postup NBÚ aktualizace 2016

Certifikační postup NBÚ aktualizace 2016 1.1 Účel postupu Certifikační postup NBÚ aktualizace 2016 Předkládaný Certifikační postup Národního bezpečnostního úřad (dále jen NBÚ) stanovuje proces certifikace technických prostředků, které jsou používány

Více

Komerční banka, a. s 31

Komerční banka, a. s 31 Příloha č. 4 Komerční banka, a. s 31 KB je univerzální bankou se širokou nabídkou služeb v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Společnosti finanční skupiny Komerční banky nabízejí

Více

hsf System a. s Výroční zpráva v ostravě dne Zpracoval: Ing. Jan Hasík

hsf System a. s Výroční zpráva v ostravě dne Zpracoval: Ing. Jan Hasík hsf System a. s. 2015 Výroční zpráva v ostravě dne 27. 5. 2016 Zpracoval: Ing. Jan Hasík 2015 Výroční zpráva Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Vývoj společnosti HSF System a. s....3 1.2. Personál společnosti...4

Více

Celospolečenská odpovědnost v praxi výrobního podniku

Celospolečenská odpovědnost v praxi výrobního podniku Celospolečenská odpovědnost v praxi výrobního podniku Barum Continental, spol. s r. o. Otrokovice Ing. Libor Láznička, Ph.D. Kunín 5. 12. 2012 Celospolečenská odpovědnost v praxi výrobního podniku Všeobecné

Více

Program bezpečnostních investic NATO

Program bezpečnostních investic NATO Program bezpečnostních investic NATO (NATO Security Investments Programme - NSIP) Program bezpečnostních investic NATO (NSIP) zajišťuje výstavbu společné infrastruktury NATO, nezbytné pro výcvik a nasazení

Více

DOTAZNÍK. Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. Základní údaje

DOTAZNÍK. Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. Základní údaje Základní údaje Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost DOTAZNÍK Subjekt veřejného sektoru: Sídlo: Kategorie: (*nehodící se škrtá) a) obec s rozšířenou působností nebo obec s pověřeným obecním úřadem

Více

Pelantová Věra Technická univerzita v Liberci. Předmět RJS. TU v Liberci

Pelantová Věra Technická univerzita v Liberci. Předmět RJS. TU v Liberci Tento materiál vznikl jako součást projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Řízení kvality Pelantová Věra Technická univerzita v Liberci Předmět RJS Technická

Více

Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11.

Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11. Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11. 2014 Nechte se inspirovat konceptem společenské odpovědnosti: Proč?

Více

1 / 10. Program opatření 2005 E.ON Distribuce, a.s. Brno,

1 / 10. Program opatření 2005 E.ON Distribuce, a.s. Brno, Program opatření k vyloučení diskriminačního chování a pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem provozovatele distribuční soustavy (Program opatření) E.ON Distribuce, a.s. Brno,

Více

BULLETIN. PSG generální dodavatel energetických projektů, partner Konsorcia MIR.1200

BULLETIN. PSG generální dodavatel energetických projektů, partner Konsorcia MIR.1200 BULLETIN 3 2013 PSG generální dodavatel energetických projektů, partner Konsorcia MIR.1200 PSG je moderní a dynamicky se rozvíjející skupina, která působí na trhu v České republice i v zahraničí od svého

Více

ISO 9001 : 2015. Certifikační praxe po velké revizi

ISO 9001 : 2015. Certifikační praxe po velké revizi ISO 9001 : 2015 Certifikační praxe po velké revizi Audit Audit z lat. auditus, slyšení Vzhledem k rozsahu prověřování se audit obvykle zabývá jen vzorky a jeho výsledek tedy neznamená naprostou jistotu,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015 Úvodní slovo ředitele Rok 2015 byl rokem organizačních změn a zároveň i mírného růstu v zakázkové i ekonomické oblasti celé společnosti Celkové oživení ekonomiky společnosti

Více

Prezentace společnosti

Prezentace společnosti Prezentace společnosti EP ENERGY TRADING, a. s. Praha 2013 Základní údaje 3 KDO JSME obchodní společnost zaměřená na prodej elektřiny, zemního plynu a souvisejících služeb koncovým zákazníkům působíme

Více

Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor obce

Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor obce DOTAZNÍK Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost veřejný sektor obce Základní údaje o organizaci Obec: Sídlo obce: Odpovědný zástupce/odpovědná zástupkyně: Při vyplňování dotazníku zvažte, prosím,

Více

G4S. Komplexní řešení v oblasti bezpečnosti

G4S. Komplexní řešení v oblasti bezpečnosti G4S Komplexní řešení v oblasti bezpečnosti G4S ve světě Skupina G4S Plc. je světovou jedničkou v oboru bezpečnosti a zaujímá vůdčí roli v oblasti komplexních bezpečnostních řešení. Operuje ve 125 zemích

Více

Proč zvolit naši firmu?

Proč zvolit naši firmu? Proč zvolit naši firmu? Firma Stavby ŠTĚPÁN, s.r.o. je dynamickou společností, která pružně naplňuje požadavky stavebního trhu na Ostravsku. Pro firmu Stavby ŠTĚPÁN, s.r.o je spokojenost zákazníka vždy

Více

Výroční zpráva 2014H

Výroční zpráva 2014H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2014H (1.4.2014 31.3.2015) 1. Úvodní slovo ředitele společnosti: Společnosti AZ KLIMA a.s. ukončila další z úspěšných hospodářských roků

Více

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB

ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB ZÁKLADNÍ NABÍDKA SLUŽEB CROSSLINE SERVICES s.r.o. Jeremiášova 870 155 00 Praha 5 IČO: 241 43 065 DIČ: CZ24143065 Kontaktní osoba: Ing. Veronika Kimmer GSM: +420 777 755 618 veronika.kimmer@crosslineservices.cz

Více

Vysoká škola sociálně správní, Havířov. Vyhláška rektora č. 4/2015 Přihlašování k tématům bakalářských prací v akademickém roce 2015/2016

Vysoká škola sociálně správní, Havířov. Vyhláška rektora č. 4/2015 Přihlašování k tématům bakalářských prací v akademickém roce 2015/2016 Vysoká škola sociálně správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně správní, Havířov Vyhláška rektora č. 4/2015 Přihlašování k tématům bakalářských prací v akademickém

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 9. přednáška Normy ISO 9001, ISO 14001 a OHSAS 18001 Doc.

Více

PREZENTACE. KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009

PREZENTACE. KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009 PREZENTACE KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009 Základní data společnosti Kooperativa je druhá největší pojišťovna v České republice, a to jak v životním, tak v neživotním

Více

Vysoká škola sociálně správní, Havířov. Vyhláška rektora č. 2/2016 Přihlašování k tématům bakalářských prací v akademickém roce 2016/2017

Vysoká škola sociálně správní, Havířov. Vyhláška rektora č. 2/2016 Přihlašování k tématům bakalářských prací v akademickém roce 2016/2017 Vysoká škola sociálně správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně správní, Havířov Vyhláška rektora č. 2/2016 Přihlašování k tématům bakalářských prací v akademickém

Více

Zpráva ověřovatele připravenosti společnosti DEKONTA, a.s., Praha k obhajobě RC, rok 2016

Zpráva ověřovatele připravenosti společnosti DEKONTA, a.s., Praha k obhajobě RC, rok 2016 Zpráva ověřovatele připravenosti společnosti DEKONTA, a.s., Praha k obhajobě RC, rok 2016 Ověřovaná společnost: Zástupce společnosti: DEKONTA, a.s., Praha Ing. Iveta Čepeláková, představitel vedení pro

Více

Základy interní komunikace. 31.ledna 2011

Základy interní komunikace. 31.ledna 2011 Základy interní komunikace 31.ledna 2011 CO TO JE INTERNÍ KOMUNIKACE Interní komunikace se zabývá formálním i neformálním předáváním informací uvnitř organizace. Jejím cílem není pouhé zprostředkování

Více

ELEKTROWIN a. s. Politika společnosti. Interní materiál spol. ELEKTROWIN a.s.

ELEKTROWIN a. s. Politika společnosti. Interní materiál spol. ELEKTROWIN a.s. ELEKTROWIN a. s. Politika společnosti Interní materiál spol. ELEKTROWIN a.s. Datum vydání: 5. září 2008 Datum posl. revize: 19. dubna 2018 Schválil: Představenstvo společnosti Úvod Společnost ELEKTROWIN

Více

Slovo úvodem 2-3 Organizační schéma 4 Základní údaje 5 Ekonomické výsledky 6 Výrok auditora 7

Slovo úvodem 2-3 Organizační schéma 4 Základní údaje 5 Ekonomické výsledky 6 Výrok auditora 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 KRČSKÁ 511/51, 140 02 PRAHA 4 KRČ OBSAH: Slovo úvodem 2-3 Organizační schéma 4 Základní údaje 5 Ekonomické výsledky 6 Výrok auditora 7 Maritza Iztok II, Bulharsko, oprava chladící věže

Více

Přes 25 let vám přinášíme nové světové technologie

Přes 25 let vám přinášíme nové světové technologie Přes 25 let vám přinášíme nové světové technologie 1992 2018 Historie firmy 1 Hlavní sídlo NWT Computer v Hulíně Prezentace NWT Computer v Baťově vile ve Zlíně Nová budova zlínské pobočky (2003) Logistické

Více

Historie firmy Marhold se začala psát rokem 1991, kdy byla jako jedna z prvních

Historie firmy Marhold se začala psát rokem 1991, kdy byla jako jedna z prvních Historie firmy Marhold se začala psát rokem 1991, kdy byla jako jedna z prvních nově vzniklých soukromých firem v pardubickém regionu založena veřejná obchodní společnost Marhold, zaměřená na podnikání

Více

10 KROKŮ K DOKONALOSTI. Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru

10 KROKŮ K DOKONALOSTI. Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru 10 KROKŮ K DOKONALOSTI Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru Firma budoucnosti je taková firma, která se v první řadě zaměřuje na kvalitu - plní přísné

Více

Vysoká škola sociálně-správní, Havířov. Vyhláška rektora č. 4/2014 Přihlašování k tématům bakalářských prací v akademickém roce 2014/2015

Vysoká škola sociálně-správní, Havířov. Vyhláška rektora č. 4/2014 Přihlašování k tématům bakalářských prací v akademickém roce 2014/2015 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Vyhláška rektora č. 4/2014 Přihlašování k tématům bakalářských prací v akademickém

Více

Audity systému řízení - vize

Audity systému řízení - vize Audity systému řízení - vize FÓRUM e-time 2009 Karin Ulrichová 12.5.2009 Obsah Představení Det Norske Veritas Zdůraznění hlavních změn ISO 9001:2008 Situace s ISO na trhu Máme ISO, co dál Shrnutí Slide

Více

JSOU KRITÉRIA NÁRODNÍ CENY ČR ZA SPOLEČENSKOU ODPOVĚDNOST NÁROČNÁ?

JSOU KRITÉRIA NÁRODNÍ CENY ČR ZA SPOLEČENSKOU ODPOVĚDNOST NÁROČNÁ? JSOU KRITÉRIA NÁRODNÍ CENY ČR ZA SPOLEČENSKOU ODPOVĚDNOST NÁROČNÁ? Ing. Alena Plášková, CSc. OSTRAVA 2009 1 Národní cena kvality ČR Společenská odpovědnost organizací Cíl programu: Přispět k prosazení

Více

Úvodní slovo generálního ředitele

Úvodní slovo generálního ředitele Profil společnosti Úvodní slovo generálního ředitele Společnost TES s.r.o. byla založena již v roce 1992 jako nezávislá inženýrská firma, která se od samého počátku orientovala na jadernou energetiku.

Více

ELEKTROWIN a. s. Politika společnosti. Interní materiál spol. ELEKTROWIN a.s.

ELEKTROWIN a. s. Politika společnosti. Interní materiál spol. ELEKTROWIN a.s. ELEKTROWIN a. s. Politika společnosti Interní materiál spol. ELEKTROWIN a.s. Datum vydání: 5. září 2008 Datum posl. revize: 30. září 2016 Schválil: Představenstvo společnosti Úvod Společnost ELEKTROWIN

Více

UNICORN Informační systémy pro podporu lázeňství Ing. Oldřich Kurka

UNICORN Informační systémy pro podporu lázeňství Ing. Oldřich Kurka UNICORN Informační systémy pro podporu lázeňství Ing. Oldřich Kurka 5. 10. 2001 UNICORN 2001 PROGRAM Představení společnosti Městské internetové informační systémy Unicorn Enterprise System Další IS v

Více

Studijní obor VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Témata bakalářských prací Stav k 21. září 2010

Studijní obor VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Témata bakalářských prací Stav k 21. září 2010 Studijní obor VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Témata bakalářských prací Stav k 21. září 2010 Název tématu Postavení obcí v systému veřejné správy v České republice a jejich vztah k orgánům státní správy Analýza

Více

Koncepce rozvoje a řízení FK Ústí nad Labem

Koncepce rozvoje a řízení FK Ústí nad Labem Koncepce rozvoje a řízení FK Ústí nad Labem Současný stav klubu V minulosti neexistovalo profesionální řízení a základní marketingová a obchodní strategie klubu Díky deklarované podpoře vlastníka klubu

Více

stavbě život profil společnosti

stavbě život profil společnosti v d e c h n e m e stavbě život profil společnosti PIIS s.r.o. Společnost PIIS s.r.o. byla založena v roce 1992. Předmětem činnosti společnosti jsou komplexní služby v oblasti stavebnictví. Naše síla tkví

Více

Státní program MPO ČR na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie EFEKT 2013

Státní program MPO ČR na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie EFEKT 2013 Státní program MPO ČR na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie EFEKT 2013 Program EFEKT slouží k zvýšení úspor energie a využití obnovitelných a druhotných zdrojů energie. Je zaměřen

Více

O nás. Čím se zabýváme

O nás. Čím se zabýváme www.isco.cz O nás Hlavní činností společnosti ISCO s.r.o. je stavební a konzultační činností v oblastech pozemního a inženýrského stavitelství. Působnost je především v regionu Středočeského kraje a Prahy,

Více

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2009

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2009 MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2009 OBSAH 3 I. Profil společnosti 5 14 III. Firemní dokumenty 18 IV. Referenční stavby 3 I. Profil společnosti MEKOS GROUP a.s. 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Obchodní firma: Právní

Více

Certifikace systému managementu kvality podle ISO/TS 16949:2009

Certifikace systému managementu kvality podle ISO/TS 16949:2009 Certifikace systému managementu kvality podle ISO/TS 16949:2009 (ČSN P ISO/TS 16949:2009) Systémy managementu kvality Zvláštní požadavky na používání ISO 9001:2008 v organizacích zajišťující sériovou výrobu

Více

DOKUMENT IAF. Závazný dokument IAF. Akreditace orgánů posuzování shody působících ve více zemích

DOKUMENT IAF. Závazný dokument IAF. Akreditace orgánů posuzování shody působících ve více zemích DOKUMENT IAF Závazný dokument IAF Akreditace orgánů posuzování shody působících ve více zemích Accreditation Assessment of Conformity Assessment Bodies with Activities in Multiple Countries IAF MD 12:2016

Více

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu

Více

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ Indra je globální společnost, jejíž silnou stránkou jsou technologie, inovace a talent. Jako lídr ve svém odvětví poskytuje prvotřídní řešení s přidanou hodnotou

Více

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ

TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ TECHNOLOGICKÁ ŘEŠENÍ A SLUŽBY PO CELÉM SVĚTĚ Indra je globální společnost, jejíž silnou stránkou jsou technologie, inovace a talent. Jako lídr ve svém odvětví poskytuje prvotřídní řešení s přidanou hodnotou

Více

Společenská odpovědnost - nabídnout víc, než co zákon vyžaduje a společnost očekává

Společenská odpovědnost - nabídnout víc, než co zákon vyžaduje a společnost očekává Společenská odpovědnost - nabídnout víc, než co zákon vyžaduje a společnost očekává 1. ročník konference: Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy, 19. 11. 2013 Brno JUDr. Věra Vojáčková,

Více

EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě.

EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě. Úvod EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě. Poskytujeme komplexní služby pro architekty, investory,

Více

E V O L U C E V P Ř E P R A V Ě

E V O L U C E V P Ř E P R A V Ě T R A N S P O R T & L O G I S T I C S T R A N S P O R T & L O G I S T I C S T R A N S P O R T & L O G I S T I C S Sídlo společnosti: M. A. B. Group, s.r.o. Tovární 861 686 02 Staré Město tel.: +420 572

Více

Přínos IQNet k certifikaci systémů managementu. RNDr. Vladimír Filiač, CSc. předseda CQS

Přínos IQNet k certifikaci systémů managementu. RNDr. Vladimír Filiač, CSc. předseda CQS Přínos IQNet k certifikaci systémů managementu RNDr. Vladimír Filiač, CSc. předseda CQS Úvod Dovolte, abych Vás přivítal na dnešním výročním zákaznickém dni CQS Minulé setkání v hotelu Albion v Praze 5

Více

FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018

FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018 0 FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018 SPOLEČNĚ, SOUBĚŽNĚ, MIMOBĚŽNĚ? FORMY SPOLUPRÁCE PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ 4. prosince 2018 Michaela Chaloupková členka představenstva, leader udržitelného rozvoje Skupiny

Více

Technologický seminář Simac Technik ČR, a.s. Praha, 21.4. 2010

Technologický seminář Simac Technik ČR, a.s. Praha, 21.4. 2010 Technologický seminář Simac Technik ČR, a.s. Praha, 21.4. 2010 Petr Kolda Petr.kolda@simac.cz 1 Program 9.00 Představení společnosti Simac TECHINIK ČR a.s. 9.15 Unified Fabric konsolidace sítí v datových

Více

Udržitelnost a reporting. Workshop v rámci Fóra pro udržitelné podnikání

Udržitelnost a reporting. Workshop v rámci Fóra pro udržitelné podnikání www.pwc.com Workshop v rámci Fóra pro udržitelné podnikání Obsah workshopu Proč mluvit o reportingu a proč reportovat? Jiří Zouhar, PwC Reportingový rámec GRI malá ochutnávka Radka Nedvědová, PwC The Academy

Více

Environmentální management a

Environmentální management a Environmentální management a certifikace EMAS Mgr. Miroslav Krčma Místní í Agenda 21 v obcích, 2. listopadu 2011 Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního

Více

Příloha A. Název veřejné zakázky: ROZŠÍŘENÍ SPORTOVNĚ - REKREAČNÍHO AREÁLU KOCIÁNOV. Zadavatel: Název: Adresa sídla / místa podnikání / bydliště:

Příloha A. Název veřejné zakázky: ROZŠÍŘENÍ SPORTOVNĚ - REKREAČNÍHO AREÁLU KOCIÁNOV. Zadavatel: Název: Adresa sídla / místa podnikání / bydliště: Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: ROZŠÍŘENÍ

Více

Grantová příručka pro žadatele o grant

Grantová příručka pro žadatele o grant Grantová příručka pro žadatele o grant Obsah Hlavní zásady Nadace Sirius 3 Grantová strategie 4 Zásady grantování Nadace Sirius 5 Systém hodnocení žádostí 5 Informace pro žadatele 6 Hlavní zásady Nadace

Více

ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Název projektu: Vzdělávání konkurenceschopnost prosperita Registrační číslo projektu: CZ.04.1.03/4.1.11.3/2922 ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory

Více

Využití tekutých hydroizolací pro efektivní opravy a správu plochých střech Představení IZOL-PLASTIK s.r.o.

Využití tekutých hydroizolací pro efektivní opravy a správu plochých střech Představení IZOL-PLASTIK s.r.o. Využití tekutých hydroizolací pro efektivní opravy a správu plochých střech Představení IZOL-PLASTIK s.r.o. Václav Salač Brno, březen 2013 Program - dopoledne Program - odpoledne O společnosti jsme tradiční

Více

Šetření k Seznamu kvalifikovaných dodavatelů a Systémům certifikovaných dodavatelů

Šetření k Seznamu kvalifikovaných dodavatelů a Systémům certifikovaných dodavatelů Šetření k Seznamu kvalifikovaných dodavatelů a Systémům certifikovaných dodavatelů ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Zpracovatel: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Veřejného investování Staroměstské náměstí 6 110

Více

PERSPEKTIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL

PERSPEKTIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL PERSPEKTIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL Společnost Lovochemie, a.s. je významným zaměstnavatelem Ústeckého kraje. Svým zaměstnancům poskytujeme zázemí stabilní a prosperující společnosti. Pro posílení motivace, spokojenosti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za období

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za období VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 1.4.2008 31.3.2009 Vypracoval: Lucie Reiterová Podklady poskytl: Ing. Michal Šlachta, Ing. Renáta Pavelková, Ing. Václav Klaška Datum: 7.8.2009 Strana 1 z 28 1 OBSAH 1 OBSAH...

Více

Systémy řízení EMS/QMS/SMS

Systémy řízení EMS/QMS/SMS Systémy řízení EMS/QMS/SMS Ústí nad Labem 10/2014 Ing. Jaromír Vachta Systém řízení EMS Systém environmentálního managementu Systém řízení podle ČSN EN ISO 14001:2004 Podstata EMS - detailní informace

Více

Program opatření k vyloučení diskriminačního chování a pravidel provozovatele distribuční soustavy pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím

Program opatření k vyloučení diskriminačního chování a pravidel provozovatele distribuční soustavy pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím k vyloučení diskriminačního chování a pravidel provozovatele distribuční soustavy pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem () Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel programu opatření... 2 1.2. Právní

Více

ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI. prezentace pro seminář Střed zájmu

ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI. prezentace pro seminář Střed zájmu ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI prezentace pro seminář Střed zájmu ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI (APA) spolek (dříve občanské sdružení) založený v roce 1994 členem může být výrobce nebo producent audiovizuálních

Více

Společenská odpovědnost organizace jako další nástroj strategického řízení

Společenská odpovědnost organizace jako další nástroj strategického řízení Očekávání Společenská odpovědnost organizace jako další nástroj Prezentace: co to je Společenská odpovědnost stručný popis metodiky pro zavedení do úřadu Práce ve skupinkách sběr námětů a návrhů pro další

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění programu rovného zacházení za rok 2014

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění programu rovného zacházení za rok 2014 Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění programu rovného zacházení k vyloučení diskriminačního chování provozovatele lokální distribuční soustavy za rok 2014 ( Výroční zpráva ) Obsah: 1. Úvod...

Více

Používání certifikátů a certifikační značky

Používání certifikátů a certifikační značky AZ Cert EU s.r.o., Fryčajova 122, 614 00 Brno I05 Používání certifikátů a certifikační Nabývá účinnosti dne: 1.5.2009 Vydání č.: 4 Výtisk č. Vypracoval: Přezkoumal: Schválil: Ing. Radek Veselý Dne: 30.4.2009

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za období

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za období za období 1.4.2010 31.3.2011 Vypracoval: Pavla Steffanová Podklady poskytl: Ing. Michal Šlachta, p. Iveta Staniczková, Ing. Václav Klaška Datum: 05.08.2011 Strana 1 z 30 1 OBSAH 1 OBSAH...2 2 ÚVODNÍ SLOVO

Více

KOCIÁN ŠOLC BALAŠTÍK Daňové poradenství

KOCIÁN ŠOLC BALAŠTÍK Daňové poradenství KOCIÁN ŠOLC BALAŠTÍK Daňové poradenství Advokátní kancelář Kocián Šolc Balaštík (KŠB), založená v roce 1990, je jednou z největších advokátních kanceláří v České republice. Poskytuje komplexní právní a

Více

Potřebnost energetického managementu nejen měst a obcí

Potřebnost energetického managementu nejen měst a obcí Potřebnost energetického managementu nejen měst a obcí Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor 1 Plnění cíle NAPEE alternativní schéma dle článku 7 ČR se rozhodla jít cestou alternativního

Více

Všeobecné podmínky pro certifikaci systémů managementu

Všeobecné podmínky pro certifikaci systémů managementu 1. Povinnosti certifikačního místa a zákazníka 1.1 Povinnosti certifikačního místa Certifikační místo se zavazuje zacházet se všemi poskytnutými informacemi o společnosti zákazníka důvěrně v souladu s

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky. Plánovaný cíl veřejné zakázky.

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky. Plánovaný cíl veřejné zakázky. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Plánovaný cíl veřejné zakázky. Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem. Vytvoření podmínek pro efektivní stěhování dat v souvislosti

Více

WS PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE

WS PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE WS PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE ISO 9001 revize normy a její dopady na veřejnou správu Ing. Pavel Charvát, člen Rady pro akreditaci Českého institutu pro akreditaci 22.9.2016 1 ISO 9001 revize normy a její dopady

Více

Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko

Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko KVALITA JE ZÁKLADEM NAŠÍ FIRMY JAKO PŘEDNÍ POTRAVINÁŘSKÉ SPOLEČNOSTI ZAMĚŘENÉ NA VÝŽIVU A ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL Nestlé Česko a Slovensko usiluje o vytváření dlouhodobě

Více

ISO 9000, 20000, Informační management VIKMA07 Mgr. Jan Matula, PhD. III. blok

ISO 9000, 20000, Informační management VIKMA07 Mgr. Jan Matula, PhD. III. blok ISO 9000, 20000, 27000 Informační management VIKMA07 Mgr. Jan Matula, PhD. jan.matula@fpf.slu.cz III. blok ITSM & Security management standard ISO 9000-1 ISO 9000:2015 Quality management systems Fundamentals

Více

Aktuální situace ve vztahu k implementaci směrnice o energetické účinnosti 2012/27/EU do českého prostředí a k zákonu 406/2000 Sb.

Aktuální situace ve vztahu k implementaci směrnice o energetické účinnosti 2012/27/EU do českého prostředí a k zákonu 406/2000 Sb. Aktuální situace ve vztahu k implementaci směrnice o energetické účinnosti 2012/27/EU do českého prostředí a k zákonu 406/2000 Sb. Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor 1 Směrnice

Více

Havarijní služba. 1 Rozsah poskytovaných činností

Havarijní služba. 1 Rozsah poskytovaných činností Havarijní služba 1 Rozsah poskytovaných činností 2 Hlášení havarijních stavů 3 Charakteristika produktu 4 Certifikáty společnosti 5 Zákazníci 6 Reference Havarijní služba Poskytování Havarijní služby

Více

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2008

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2008 MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2008 OBSAH 3 I. Profil společnosti 5 13 III. Firemní dokumenty 17 IV. Referenční stavby 3 I. Profil společnosti MEKOS GROUP a.s. 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Obchodní firma: Právní

Více

Systémy řízení QMS, EMS, SMS, SLP

Systémy řízení QMS, EMS, SMS, SLP Systémy řízení QMS, EMS, SMS, SLP Ústí nad Labem 11/2013 Ing. Jaromír Vachta Systém řízení QMS Systém managementu kvality Systém řízení podle ČSN EN ISO 9001:2009 - stanovení, pochopení a zajištění plnění

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Útvar interního auditu V Písku dne 16.01.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.02.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Vyhodnocení kontrolní činnosti za rok 2011 Rada města projednala zprávu o vyhodnocení

Více

Popis certifikačního postupu SM - ISO 9001, SM - ISO 14001, SM - ISO/TS 29001, SM - OHSAS a SM - ISO 50001

Popis certifikačního postupu SM - ISO 9001, SM - ISO 14001, SM - ISO/TS 29001, SM - OHSAS a SM - ISO 50001 Certifikační postup systému managementu dle normy ISO 9001, ISO 14001, ISO TS 29001, OHSAS 18001 nebo ISO 50001 se skládá z následujících fází: příprava nabídky a smlouvy, příprava auditu, provedení auditu

Více

MEZINÁRODNÍ ASPEKTY. Mgr. Pavla Šimoníková

MEZINÁRODNÍ ASPEKTY. Mgr. Pavla Šimoníková MEZINÁRODNÍ ASPEKTY Mgr. Pavla Šimoníková 1. Globální rozměr podnikání prostřednictvím internetu 2. Povaha smluvního partnera 3. Mezinárodní prvek 4. Volba práva 5. Volba sudiště 6. Ochrana osobních údajů

Více

Stanovy. Sdružení podnikatelů Poohř í. I. Název a sídlo

Stanovy. Sdružení podnikatelů Poohř í. I. Název a sídlo Stanovy Sdružení podnikatelů Poohř í I. Název a sídlo Název: Sdružení podnikatelů Poohří Sídlo: Jednoty 1931, 356 01 Sokolov. IČO: 266 26 993 Registrace: MV ČR dne 7.4.2003 pod č.j. VS/1-1/53519/03-R Sdružení

Více

INFORMACE O ZAVEDENÉM SYSTÉMU KVALITY dle normy ČSN EN ISO 9001:2009 ve společnosti

INFORMACE O ZAVEDENÉM SYSTÉMU KVALITY dle normy ČSN EN ISO 9001:2009 ve společnosti INFORMACE O ZAVEDENÉM SYSTÉMU KVALITY dle normy ČSN EN ISO 9001:2009 ve společnosti Obsah: 1) Adresa společnosti 2) Historie firmy 3) Rozsah systému kvality 4) Systém managementu kvality 5) Povinnosti

Více

Výroční zpráva 2014/2015

Výroční zpráva 2014/2015 Výroční zpráva 2014/2015 OBSAH 1. Úvodní slovo. 3 strana 2. Profil společnosti 4 3. Podnikatelská činnost. 5 4. Certifikáty 7 5. Významné události 8 6. Zpráva o vztazích... 10 7. Zpráva nezávislého auditora..

Více

BEZPEČNOSTNÍ ZPRÁVA SKLADU MSTĚTICE

BEZPEČNOSTNÍ ZPRÁVA SKLADU MSTĚTICE ČEPRO, a.s. Vydání: 4 Revize: 0 Strana: 1 Obsah části: 1. Popis zásad a celkových cílů prevence závažných havárií... 2 2. Politika prevence závažných havárií... 4 3. Informace o veřejné přístupnosti politiky...

Více

Naše cesta k úspěchu

Naše cesta k úspěchu Naše cesta k úspěchu Společnost SCHURTER v globálním elektronickém průmyslu úspěšně působí již od roku 1933. V tomto činorodém tržním prostředí se jí vždy dařilo zvládat výzvy a dosahovat soustavného zlepšování.

Více