DVD Přehrávač SD-160SE. Návod k obsluze

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DVD Přehrávač SD-160SE. Návod k obsluze"

Transkript

1 DVD Přehrávač SD-160SE Návod k obsluze

2 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ NEBEZPEČÍ ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM NEOTVÍRAT Rovnostranný trojúhelník se symbolem blesku informuje uživatele o přítomnosti neizolovaného nebezpečného napětí uvnitř zařízení, jehož velikost by mohla způsobit ohrožení osob úrazem elektrickým proudem. VÝSTRAHA: NIKDY NEODSTRAŇUJTE KRYT (ANI ZADNÍ ČÁST) PŘÍSTROJE, JINAK HROZÍ ÚRAZ ELEKTRICKÝM PROUDEM. UVNITŘ ZAŘÍZENÍ NEJSOU ŽÁDNÉ SOUČÁSTI OPRAVITELNÉ UŽIVATELEM. OPRAVY SMÍ PROVÁDĚT POUZE KVALIFIKOVANÝ PRACOVNÍK AUTORIZOVANÉHO SERVISU. Rovnostranný trojúhelník se symbolem vykřičníku informuje uživatele, že je k zařízení dodávána literatura s důležitými informacemi, které se týkají provozu a údržby zařízení. Tento symbol označuje přístroj v TŘÍDĚ II (s dvojitou izolací) VÝSTRAHA: UPOZORNĚNÍ: ABYSTE PŘEDEŠLI ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, NEVYSTAVUJTE TOTO ZAŘÍZENÍ DEŠTI ANI VLHKOSTI. UVNITŘ PŘÍSTROJE JE NEBEZPEČNÉ VYSOKÉ NAPĚTÍ. NEOTVÍREJTE PROTO SKŘÍŇKU PŘÍSTROJE. OPRAVY SMÍ PROVÁDĚT POUZE KVALIFIKOVANÝ PRACOVNÍK AUTORIZOVANÉHO SERVISU. PŘEČTĚTE SI PROSÍM A DODRŽUJTE VŠECHNA UPOZORNĚNÍ A POKYNY V TOMTO NÁVODU K OBSLUZE A VYZNAČENÁ NA PŘÍSTROJI. USCHOVEJTE SI TENTO NÁVOD PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ.

3 DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ 1. Přečtěte si tento návod k obsluze. 2. Uložte si tento návod. 3. Přečtěte si pečlivě všechna bezpečnostní upozornění. 4. Dodržujte všechna bezpečnostní upozornění. 5. Nepoužívejte tento přístroj v blízkosti vody. 6. Otírejte přístroj pouze suchým hadříkem. 7. Neblokujte ventilační otvory. Přístroj instalujte podle pokynů výrobce. 8. Neinstalujte přístroj v blízkosti tepelných zdrojů, jako jsou radiátory ústředního topení, kamna a jiná zařízení (včetně zesilovačů), která vyzařují teplo. 9. Dbejte na to, aby se po síťovém přívodu nechodilo a nebyl přiskřípnutý, zvláště u síťové vidlice a na místě, kde vychází z přístroje. 10. Používejte pouze příslušenství specifikované výrobcem. 11. Používejte pouze stojany, vozíky, konzole nebo stolky specifikované výrobcem, nebo prodávané spolu s přístrojem. Používáte-li vozík, dávejte při přemisťování přístroje pozor, aby se nepřevrhl. 12. Při bouřce, nebo pokud nebudete přístroj delší dobu používat, vytáhněte vidlici síťového přívodu ze zásuvky. 13. Opravy svěřte pouze kvalifikovanému autorizovanému servisu. Předejte přístroj do servisu, pokud byl jakýmkoli způsobem poškozen, pokud byl poškozen síťový přívod či vidlice, pokud do přístroje vnikla tekutina nebo zapadly nějaké předměty, pokud byl přístroj vystaven dešti nebo vlhkosti, nepracuje normálně, nebo upadl. 14. Při použití sluchátek nastavte přiměřenou hlasitost. Delší poslech při vysoké hlasitosti může poškodit váš sluch. 15. Nepřetěžujte zásuvku na zdi. Prodlužovací kabely nebo rozbočovačky mohou být příčinou vzniku požáru nebo úrazu elektrickým proudem.

4 DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ 16. Chraňte přístroj před kapající nebo stříkající vodou. Nepokládejte na něj nádoby s tekutinami, jako vázy apod. 17. Dejte pozor, aby se vám do zásuvky na CD nezachytily prsty, když se držák na disk zavírá, mohlo by dojít k vážnému poranění. 18. Nedávejte žádné těžké předměty na přístroj nebo do jeho bezprostřední blízkosti. Předměty mohou upadnout, poranit osoby a poškodit přístroj. 19. Nepoužívejte poškozené, zlomené či deformované disky. Takové disky se snadno zlomí a může dojít k poranění osob i poškození přístroje. 20. Pokud z přístroje vychází kouř nebo zápach, okamžitě jej odpojte od sítě vytažením síťového přívodu ze zásuvky. Počkejte, až kouř či zápach přestane vycházet a obraťte se na odborný servis, aby přístroj opravili. Pokud tak neučiníte, může dojít ke vzniku požáru. 21. Při bouřce se nedotýkejte připojovacích kabelů ani přístroje. 22. Přístroj obsahuje olovo a PCB, což jsou škodlivé látky pro lidské zdraví i životní prostředí. Při likvidaci přístroje postupujte dle předpisů a nařízení ve vaší zemi. CO DĚLAT A NEDĚLAT PRO BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE Toto zařízení bylo vyvinuto a vyrobeno v souladu s mezinárodními bezpečnostními předpisy, avšak jako u všech elektrických zařízení je třeba dodržovat základní bezpečnostní pravidla. Přečtěte si proto prosím pokyny uvedené níže. Jedná se o obecné pokyny, proto se některé nemusí vztahovat přesně na tento přístroj. PŘEČTĚTE si návod k obsluze dříve, než začnete přístroj používat. UJISTĚTE se, že všechna elektrická propojení (včetně síťové vidlice, prodlužovacích kabelů, propojovacích kabelů mezi přístroji) jsou v pořádku a v souladu s pokyny výrobce. Před jakýmkoli propojováním přístroj vypněte a odpojte od sítě. OBRAŤTE se na prodejce nebo servis, pokud máte jakékoli pochybnosti o provozu, instalaci či bezpečnosti přístroje. DBEJTE na bezpečnost, je-li přístroj vybaven skleněnými dvířky či panely.

5 DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ NESNÍMEJTE žádné pevné panely či kryty na přístroji, hrozí úraz elektrickým proudem. NEZAKRÝVEJTE ventilační otvory novinami, dečkami, záclonami apod. Přehřátí může přístroj poškodit a zkracuje jeho životnost. NEDOVOLTE, aby byl přístroj vystaven kapající nebo stříkající vodě a aby byly na něj postaveny nádoby naplněné vodou, vázy apod. NEUMISŤUJTE do blízkosti přístroje horké nebo hořící předměty, zapálené svíčky apod. Vysoká teplota poškozuje umělohmotné části a může vést ke vzniku požáru. NEPOUŽÍVEJTE stojany a NIKDY se nesnažte našroubovat na přístroj nějaké nožičky apod. Používejte pouze příslušenství doporučené výrobcem a podle jeho návodu k použití. NEPOUŽÍVEJTE hudební zařízení, rádia, přehrávače apod., pokud je to v rozporu s bezpečností silničního provozu. Během řízení se nesmí sledovat televize. NEPOSLOUCHEJTE přes sluchátka při vysoké hlasitosti, můžete si tak trvale poškodit sluch. NENECHÁVEJTE přístroj zapnutý, nejste-li přítomni, pokud ovšem není výrobcem uvedeno, že je na to přístroj zkonstruován, nebo se přístroj vypíná do pohotovostního stavu. Vypínejte přístroj vypínačem na přístroji a ujistěte se, že také ostatní členové rodiny umějí přístroj ovládat. Pro hendikepované osoby bude možná nutné speciální opatření. NEPOKRAČUJTE v používání v provozu přístroje, pokud máte pochybnosti o jeho správné funkčnosti nebo pokud je přístroj jakkoliv poškozen přístroj vypněte, vytáhněte vidlici síťového přívodu ze zásuvky a obraťte se na svého prodejce. PŘEDEVŠÍM - NIKDY nedovolte nikomu, zejména dětem, zasunovat nějaké předměty do otvorů, štěrbin nebo jakýchkoliv jiných prohlubní v přístroji může dojít k nebezpečí úrazu el. proudem - NIKDY neriskujte při obsluze jakéhokoliv elektrického přístroje je lepší být opatrný, než později litovat.

6 DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ POZOR: Tento DVD přehrávač je vybaven laserovým systémem. Za účelem správné obsluhy tohoto přehrávače si prosím pečlivě přečtěte návod k obsluze a ponechejte si jej uschovaný pro případné budoucí použití. Je-li třeba provést údržbu DVD přehrávače, obraťte se na autorizované servisní středisko. Použití ovládacích prvků nebo provádění nastavení přístroje, které by bylo v rozporu s pokyny uvedenými v návodu k obsluze, může vést k nebezpečnému ozáření radiací. Nepokoušejte se otevírat skříňku přístroje, mohli byste být přímo vystavení působení laserového paprsku. Při otevření a překonání bezpečnostních pojistek může dojít k viditelnému i neviditelnému ozáření laserem. NEVYSTAVUJTE SE PŘÍMÉMU PŮSOBENÍ LASEROVÉHO PAPRSKU. Do níže uvedených míst si poznamenejte číslo modelu a výrobní číslo uvedené na zadním panelu DVD přehrávače. Číslo modelu: Výrobní číslo: Tyto údaje si uschovejte pro případné budoucí použití. Upozorňujeme vás, že tento přístroj zůstává pod napětím, i když zhasne indikátor ON/STANDBY (pohotovostní režim) po stisknutí tlačítka ON/STANDBY. Abyste odpojili přístroj úplně od sítě, vytáhněte vidlici síťového přívodu ze zásuvky.

7 OBSAH [OBSAH] OBSAH UPOZORNĚNÍ POZNÁMKY K DISKŮM PRŮVODCE OBSLUHOU DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A BATERIE NÁZVY A FUNKCE PŘEDNÍ PANEL ZADNÍ PANEL DISPLEJ DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ JPEG REPRODUKCE PŘIPOJENÍ PŘIPOJENÍ K TV PŘIPOJENÍ K DVOUKANÁLOVÉMU ZESILOVAČI PŘIPOJENÍ K ZESILOVAČI S DOLBY PRO LOGIC DEKODÉREM PŘIPOJENÍ K ZESILOVAČI S DOLBY DIGITAL DEKODÉREM ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ [SETUP MENU] [SYSTEM SETUP] [LANGUAGE SETUP] [AUDIO SETUP] [VIDEO SETUP] [DIGITAL SETUP] TYPY PŘEHRÁVATELNÝCH DISKŮ/TECHNICKÉ ÚDAJE ODSTRAŇOVÁNÍ PROBLÉMŮ PŘÍSLUŠENSTVÍ

8 UPOZORNĚNÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Abyste předešli úrazu elektrickým proudem, nevystavujte toto zařízení dešti ani vlhkosti. Toto zařízení je laserový výrobek třídy I. Přímé ozáření svazkem paprsků může poškodit zrak. Neotvírejte sami skříňku přístroje. Opravy smí provádět pouze odborný servis. Napájecí napětí tohoto přístroje je V, před zapnutím přístroje se prosím ujistěte, že v zásuvce je napětí v tomto rozsahu. POZNÁMKY K PROVOZU Při transportu DVD přehrávače používejte originální obalové materiály, aby byla zajištěna jeho optimální ochrana. Teplota horního a zadního panelu přehrávače může být po určité době provozu vyšší. To není závadou a je to normální. Pokud nebudete DVD přehrávač používat, vyjměte disk a přístroj vypněte. V případě, že DVD přehrávač nebudete po příliš dlouhou dobu používat, může dojít k závadám. Proto doporučujeme jej čas od času na chvíli zapnout a spustit. Některé druhy disků mohou způsobit, že se přehrávač zablokuje. V tomto případě přístroj restartujte. Interval zapínání a vypínání by měl být delší než 10 sekund, v zájmu dlouhé životnosti přístroje. Pro větší ochranu je lépe toto zařízení po každém použití odpojit. UMÍSTĚNÍ Přehrávaný obraz a zvuk může být zkreslený, když je DVD přehrávač umístěn do blízkosti TV, rádia nebo videorekordéru, proto jej prosím umístěte dále. ZHORŠENÍ KVALITY OBRAZU Tento DVD přehrávač je zařízení s vysoce přesnou technologií. Kvalita obrazu může být zhoršena, pokud je laserová hlava nebo čtecí zařízení zašpiněné nebo poškozené. ČIŠTĚNÍ PŘÍSTROJE Pro čištění používejte suchý a měkký hadřík. Na obtížné skvrny použijte hadřík navlhčený v jemném mycím roztoku, skvrny odstraňte a pak dosucha otřete. Nepoužívejte ředidla, benzín ani jiné chemikálie, přehrávač by se mohl poškodit. Při používání speciálních prachovek apod. si vždy přečtěte návod k těmto výrobkům. Následující informace se týká pouze členů EU: Symbol přeškrnuté popelnice, uvedený na výrobcích, říká spotřebiteli, že tento použitý výrobek po skončení životnosti NESMÍ být odložen do směsného komunálního odpadu. Informace o zpětném odběru a následné likvidaci použitých elektrozařízení vám poskytnou všichni prodejci elektrospotřebičů a vaše obecní úřady. Informace naleznete také na internetových stránkách výrobců ellektrospotřebičů, obecních úřadů a samozřejmě Ministerstva životního prostředí. Direktiva EU 2002/96/EC o zacházení s použitými elektrickými a elektronickými zařízeními (WEEE) definuje postupy zpětného odběru a následného zpracování (recyklace) všech použitých elektrozařízení, kterých se spotřebitelé rozhodli zbavit a zakazuje, aby staré domácí spotřebiče byly likvidovány v netříděném komunálním odpadu. Staré spotřebiče musí být shromažďovány odděleně s požadavkem na jejich nejoptimálnější využití a recyklaci a zamezení vlivu na lidské zdraví a životní prostředí. Dodržením doporučení a informací o zacházení se starými výrobky aktivně podpoříte ochranu zdraví a životního prostředí, odevzdáním starých výrobků na místech zpětného odběru vyloučíte možnost poškození zdraví a životního prostředí nebezpečnými látkami obsaženými v některých výrobcích!!! DTS a DTS Digital Out jsou ochrannými známkami Digital Theater Systems, Inc. Vyrobeno v licenci Dolby Laboratories. Dolby a symbol dvojitého D jsou ochrannými známkami Dolby Laboratories. 3

9 UPOZORNĚNÍ Poznámky k manipulaci Při přemisťování přístroje se hodí originální obaly. Pro maximální ochranu zabalte přístroj stejně, jako z výroby. Dbejte na to, aby přístroj nebyl vystaven nárazům a otřesům. V blízkosti přístroje nepoužívejte těkavé látky, jako insekticidní spreje apod. nenechávejte předměty z gumy nebo plastu v dlouhodobém kontaktu s přístrojem. Mohou zanechat stopy na jeho povrchu. Teplota horního a zadního panelu přehrávače může být po určité době provozu vyšší. To není závadou a je to normální. Pokud nebudete DVD přehrávač používat, vyjměte disk a přístroj vypněte. V případě, že DVD přehrávač nebudete po příliš dlouhou dobu používat, může dojít k závadám. Proto doporučujeme jej čas od času na chvíli zapnout a spustit. Poznámky k umístění Umístěte DVD přehrávač na rovný, vodorovný povrch, který je stabilní a netřese se, jinak by mohly vložené disky vypadnout, příp. by mohlo dojít k poškození přístroje. Přehrávaný obraz a zvuk může být zkreslený, když je DVD přehrávač umístěn do blízkosti TV, rádia nebo videorekordéru, proto jej prosím umístěte do větší vzdálenosti. Kontrola a údržba Tento DVD přehrávač je zařízení s vysoce přesnou technologií. Kvalita obrazu může být zhoršena, pokud je laserová hlava nebo čtecí zařízení zašpiněné nebo poškozené. Aby nedocházelo ke zhoršení kvality obrazu, doporučujeme nechat přístroj pravidelně zkontrolovat a vyčistit, případně nechat opotřebené díly vyměnit, a to po cca 1000 hodinách provozu. O podrobnostech se informujte u svého prodejce nebo v autorizovaném servisu. Poznámky ke kondenzaci vlhkosti Kondenzace vlhkosti poškozuje DVD přehrávač. Čtěte prosím následující pečlivě. Vlhkost může zkondenzovat, když například za horkého dne nalijete studený nápoj do sklenice. Zvnějšku se sklo orosí. Stejným způsobem může vlhkost kondenzovat na optických čočkách čtecího zařízení uvnitř přístroje, což je jedna z nejdůležitějších částí zařízení. Příklad kondenzace vlhkosti Kondenzace vlhkosti může nastat v následujících případech Pokud je zařízení rychle přemístěno z chladného do teplého prostředí. Pokud používáte přehrávač v místnosti, kde jste právě zapnuli topení, nebo tam, kde na přístroj přímo působí klimatizace. V létě, když přístroj přenesete z teplého a vlhkého prostředí do klimatizované místnosti. Když přístroj používáte ve vlhkém prostředí. Nepoužívejte DVD přehrávač, pokud ke kondenzaci vlhkosti dojde, jinak by mohlo dojít k poškození disků i vnitřních dílů. Vyjměte disk, připojte síťový přívod do zásuvky, zapněte DVD přehrávač a nechejte jej stát dvě až tři hodiny. Po této době se vlhkost odpaří. Pokud je přístroj připojený do síťové zásuvky, bude se vlhkost objevovat zřídka. Počkej! Příliš horké Síťová zásuvka 4

10 POZNÁMKY K DISKŮM Rozdíly v obsahu disků DVD Tituly na disku jsou rozděleny do jednotlivých kapitol, takže můžete snadněji vyhledat požadovanou pasáž. Disky mohou obsahovat i několik titulů. Navíc jednotlivé kapitoly mohou obsahovat indexované body, rozdělující dále obsah. TITUL 1 TITUL 2 KAPITOLA 1 KAPITOLA 2 KAPITOLA 1 KAPITOLA 2 Vícejazyčné titulky Můžete si vybrat jazyk titulků, pokud je disk vícejazyčnými titulky vybaven. SVCD/VCD/CD SVCD/VCD/CD jsou rozdělena do stop. Každá stopa může být ještě rozdělena pomocí indexových bodů do několika částí. STOPA 1 STOPA 2 STOPA 3 STOPA 4 SVCD/VCD DISKY STOPA 1 STOPA 2 STOPA 3 STOPA 4 STOPA 5 Více úhlů záběru DVD DISK Můžete sledovat scény z různých úhlů záběru kamery, pokud je tato funkce na daném DVD dostupná. Vícejazyčný zvukový doprovod 1/4 2/4 CD DISKY Tento DVD přehrávač podporuje VIDEO CD disky vybavené funkcí PBC (Verze 2.0). (PBC je zkratka pro ovládání přehrávání). V závislosti na typu disku se můžete těšit ze dvou způsobů reprodukce. VIDEO CD disky, které nejsou funkcí PBC vybavené (Verze 1.1) DVD videopřehrávač přehrává zvuk a obraz stejným způsobem jako u audio CD. VIDEO CD disky, které jsou funkcí PBC vybavené (Verze 2.0) Kromě stejné reprodukce jako u VIDEO CD disků nevybavených funkcí PBC si můžete zvolit reprodukci s interakčním software a s funkcí vyhledávání prováděné prostřednictvím menu zobrazeného na TV obrazovce. JPEG JPEG je soubor komprimovaného obrazového formátu. Soubor je rozpoznán podle přípony souboru.jpg nebo.jpg. SLOŽKA Můžete si vybrat jazyk zvukového doprovodu, pokud je disk vícejazyčným zvukovým doprovodem vybaven. OBRÁZEK 1 OBRÁZEK 2 OBRÁZEK 3 JPEG Poznámka: Přehrávač je schopen načíst disk s max. 256 složkami nebo 900 soubory. 5

11 ' 9 ' POZNÁMKY K DISKŮM Manipulace s disky Nedotýkejte se strany disku, na které je proveden záznam. Struktura obsahu disku Obvykle jsou na DVD video discích zaznamenány tituly, které se dále dělí na kapitoly. Obsah VIDEO CD a audio CD disků je rozdělen na skladby. DVD video disk DVD video disk TITUL 1 TITUL 2 Na disky nelepte papírky ani lepicí štítky. KAPITOLA 1 KAPITOLA 2 KAPITOLA 1 KAPITOLA 2 KAPITOLA 3 VIDEO CD/Audio CD Čištění disků Je-li disk znečištěn otisky prstů a prachem, může dojít ke snížení kvality reprodukovaného obrazu a zvuku. Dbejte na to, aby disk byl vždy čistý. Disk otírejte měkkým hadříkem od středu směrem k okraji. VIDEO CD/Audio CD Skladba 1 Skladba 2 Skladba 3 Skladba 4 Skladba 5 Každému titulu, kapitole nebo skladbě je přiřazeno číslo, které se nazývá číslo titulu, číslo kapitoly nebo číslo skladby. Mohou existovat disky, která tato čísla nemají. Pokud nečistoty není možné odstranit měkkým hadříkem, použijte měkký, navlhčený hadřík. Disk následně důkladně otřete suchým hadříkem. Nepoužívejte rozpouštědla, benzin, ani jiné čističe a antistatické spreje na klasické desky, neboť by mohlo dojít k poškození disku. 6

12 PRŮVODCE OBSLUHOU O tomto návodu k obsluze V tomto návodu k obsluze je popsána základní obsluha Vašeho DVD přehrávače. Některé DVD disky jsou vyrobeny takovým způsobem, který umožňuje specifickou nebo omezenou činnost během přehrávání. Může se tedy stát, že DVD přehrávač nebude reagovat na všechny příkazy. Nejedná se o špatnou funkci DVD přehrávače. Během takovéto operace se na TV obrazovce může zobrazit INVALID KEY. To znamená, že zadaný příkaz není pro DVD přehrávač nebo disk v dané chvíli přípustný. Poznámky k regionálním kódům Regionální kód tohoto DVD videopřehrávače je 2. Pokud mezi regionálními kódy, které uvádějí oblast, v níž lze disk přehrávat, vytištěnými na vašem DVD disku, nenaleznete 2 nebo, nebude možné tento disk v DVD přehrávači přehrávat. (V takovém případě DVD přehrávač zobrazí na obrazovce TV přijímače hlášení.) Některá DVD, které nemají označení regionálního kódu, mohou mít omezení a nebude je možné přehrávat. Poznámky k autorským právům PŘEHLED FUNKCÍ PŘÍSTROJE Tento přístroj plně podporuje přehrávání DVD, včetně 8 jazyků, 32 titulků a 9 úhlů kamery. Přístroj může přehrávat DVD, super VCD, VCD, DVCD, CD a CD-R disky. Navíc lze přehrávat i obrazová CD. Tento přehrávač má následující charakteristiky: Video D/A převodník 10 bit/27 MHz 60 MHz s až 500 řádky horizontálního rozlišení. Audio D/A převodník 24 bit/192 KHz s vysoce kvalitním DVD audio výstupem. Koaxiální digitální výstupní konektor audio, standardní 2-kanálový výstupní konektor audio. Standardní video výstup (CVBS), komponentní video výstup (Y, Pb, Pr) a SCART. Podpora formátu TV obrazu 16:9 a 4:3. Funkce reprodukce, včetně opakování, rychlého posunu vpřed/zpět, zoom (zvětšení/zmenšení) atd. Systém rodičovského zámku. Vysoce spolehlivý pulsní napájecí zdroj. Program spořiče obrazovky pro ochranu obrazovky. Funkce Auto STANDBY pro automatickou úsporu energie. Funkce super vyhledávání, podpora různých režimů vyhledávání. Disky chráněné autorskými právy není možné bez povolení jejich vlastníka kopírovat, vysílat, zveřejňovat nebo pronajímat. Tento přístroj používá technologii ochrany proti kopírování, která je chráněna patenty USA, je duševním vlastnictvím společnosti Macrovision Corporation a jiných zákonných vlastníků. Tuto technologii ochrany proti kopírování je možné používat pouze pro soukromé, neveřejné účely, a to pouze se souhlasem společnosti Macrovision Corporation. Je zakázáno ochranu proti kopírování jakkoli obcházet či rozebírat. 7

13 DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ A BATERIE Vložení baterií 1 Otevřete kryt bateriového prostoru. Obsluha dálkovým ovladačem Dálkový ovladač nasměrujte na senzor a pak stiskněte tlačítko na dálkovém ovladači. 2 Vložte baterie (typ R03/AAA). Max. cca 6 m Dbejte na to, abyste dodrželi polaritu + a - vyznačenou v bateriovém prostoru. Upozornění: Nikdy nevhazujte baterie do ohně. Poznámky: Ujistěte se, že používáte baterie velikosti R03/AAA. Odkládejte baterie na sběrných místech k tomu určených. Nevyhazujte je do běžného odpadu. Baterie likvidujte tak, abyste nepoškozovali životní prostředí. Dbejte místních nařízení a ustanovení. Jakmile dálkový ovladač přestane správně fungovat, popř. jeho dosah se začne zmenšovat, vyměňte baterie za nové. Nepoužívejte společně baterie různých typů, ani nekombinujte staré a nové baterie. Pokud nebudete dálkový ovladač delší dobu používat, vyjměte baterie, abyste zabránili jejich vytečení a poškození ovladače korozí. Jsou-li baterie vybité, vyjměte je ihned z dálkového ovladače. Dosah: Dálkový ovladač může být od senzoru dálkového ovládání vzdálen maximálně asi 6 m. Aktivní úhel: Dálkový ovladač je možné použít v úhlu 30 od kolmice k senzoru dálkového ovládání. Snažte se zajistit, aby na senzor dálkového ovladače nedopadaly přímé sluneční paprsky a aby nebyl vystaven ani jinému zdroji osvětlení. V takovém případě by totiž ovládání dálkovým ovladačem nemuselo fungovat bezchybně. Poznámky k dálkovému ovladači Dálkový ovladač nasměrujte na senzor dálkového ovládání DVD přehrávače. Při používání dálkového ovladače tiskněte tlačítka v intervalu alespoň 1 sekundy, abyste zajistili správnou obsluhu přístroje. Dálkový ovladač nenechávejte spadnout a nevystavujte jej ani jiným nárazům. Dálkový ovladač neodkládejte na místa s vysokou teplotou nebo vlhkostí. Dálkový ovladač chraňte vodou a vlhkostí, nepokládejte na něj žádné vlhké hadříky apod. Dálkový ovladač neotevírejte. 8

14 NÁZVY A FUNKCE Přední panel Tlačítko (ON/STANDBY) Stisknutím lze zapnout (ON) nebo vypnout (OFF) zařízení. 2. Zásuvka disku Při vkládání disku položte disk na nosič etiketou nahoru. 3. Displej Aktuální informace o disku. 4. Snímač dálkového ovladače Namiřte dálkové ovládání na tento senzor. 5. Tlačítko (OPEN/CLOSE) Stisknutím můžete otevřít nebo zavřít zásuvku disku. 6. Tlačítko (STOP) Během přehrávání DVD se jedním stisknutím zastaví reprodukce. Přístroj si zapamatuje místo zastavení, v závislosti na disku. Stiskněte tlačítko PLAY, aby se obnovila reprodukce od zastaveného místa. Stisknete-li tlačítko STOP dvakrát, přístroj vymaže místo zastavení, což zapříčiní, že se disk vrátí na začátek, jestliže se opět zahájí reprodukce. 7. Tlačítko (PLAY/PAUSE) Stiskněte pro zahájení reprodukce nebo přepnutí do pauzy. Během reprodukce stiskněte jednou pro přepnutí do pauzy, stiskněte znovu pro obnovení reprodukce od místa pauzy. 9

15 NÁZVY A FUNKCE Zadní panel SÍŤOVÁ PŘÍVODKA ( AC IN) připojuje síťový přívod. Připojte síťový přívod do zásuvky na zdi. 2. Konektor 2CH AUDIO OUT Slouží k výstupu dekódovaného dvoukanálového zvuku na vícekanálový receiver nebo zesilovač. 3. Konektor VIDEO (CVBS) Propojte s video vstupem na TV, monitoru, AV zesilovači nebo receiveru, pokud je jím vybaven. 4. Konektory COMPONENT VIDEO OUT Jestliže váš televizor, monitor nebo obdobné zařízení má vstupy komponentního videosignálu, můžete provést propojení s vyšší kvalitou obrazu propojením komponentních videokabelů s YPBPR konektory na tomto přístroji. 5. Konektor COAXIAL DIGITAL AUDIO OUT Slouží k výstupu digitálního zvuku nahraného na disku. Propojte tento konektor s koaxiálním digitálním audio vstupem na AV zesilovači nebo receiveru (pokud je jím vybaven). Nejprve ale musíte změnit nastavení v SETUP MENU na digitální zvukový výstup. 6. AV zásuvka SCART Použijte kabel SCART k propojení zásuvky SCART na DVD přehrávači a odpovídajícího vstupu SCART na TV (kabel není přiložen). 10

16 NÁZVY A FUNKCE Displej Indikátor režimu reprodukce Indikátor pauzy Indikátor DVD Indikátor VCD Indikátor pracovního stavu Indikace čísla skladby Indikace minut Indikace sekund VCD PBC 88-88:88 Indikátor opakované reprodukce Indikátor DTS Indikátor PBC Indikátor Dolby Multifunkční indikátor (indikuje provozní stav, zprávy apod.) 11

17 OPEN/CLOSE NÁZVY A FUNKCE Dálkové ovládání DISPLAY ON/STANDBY T-SEARCH MENU SETUP OK RETURN TITLE F.R NEXT F.F PREV PLAY/PAUSE STEP STOP CLEAR REPEAT A-B BOOKMARK SUBTITLE ANGLE AUDIO ZOOM RANDOM PROG SLOW PREVIEW VYSÍLAČ SIGNÁLU DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ 2. OPEN/CLOSE 3. DISPLAY 4. ČÍSELNÁ TLAČÍTKA 5. MENU 6. NAHORU/DOLŮ 7. RETURN 8. RYCHLÝ POSUV ZPĚT (F.R) 9. RYCHLÝ POSUV VPŘED (F.F) 10. STEP 11. REPEAT (OPAKOVÁNÍ) 12. OPAKOVÁNÍ A-B 13. SUBTITLE (TITULKY) 14. ANGLE (ÚHEL) 15. RANDOM 16. PROG 17. ON/STANDBY 18. T-SEARCH 19. SETUP 20. OK 21. VLEVO/VPRAVO 22. TITLE 23. NEXT (DALŠÍ) 24. PREV (PŘEDCHOZÍ) 25. STOP 26. PLAY/PAUSE 27. CLEAR 28. BOOKMARK 29. ZOOM 30. AUDIO 31. PREVIEW 32. SLOW SE-R

18 NÁZVY A FUNKCE 1. VYSÍLAČ SIGNÁLU DÁLKOVÉHO OVLÁDÁNÍ Namiřte ovladač na senzor dálkového ovládání na předním panelu. Maximální dosah: cca 6 metrů Aktivní úhel: ±30 od kolmice k senzoru 2. OPEN/CLOSE Stiskněte toto tlačítko pro otevření/zavření zásuvky disku. 3. DISPLAY Stiskněte pro zobrazení aktuálních informací o disku, včetně titulu, kapitoly, času atd. 4. ČÍSELNÁ TLAČÍTKA Stiskněte pro přehrávání požadované kapitoly/skladby. 5. MENU Stiskněte pro zobrazení základního menu DVD na obrazovce nebo pro změnu funkce kontroly přehrávání pro VCD (PBC ON nebo PBS OFF). 6. NAHORU/DOLŮ ( / ) Slouží pro pohyb kurzoru na položky nebo nastavení. 7. RETURN Stiskněte toto tlačítko pro návrat do menu. Tato funkce je pouze pro VCD(2.0) disky s menu a pro DVD disky. 8. RYCHLÝ POSUV ZPĚT Tisknutím tohoto tlačítka přepínáte mezi následujícími režimy: ZPĚTx2 ZPĚTx4 ZPĚTx8 - ZPĚTx20 REPRODUKCE. U DVD disku se stisknutím tlačítka rychle přesunujete zpět až k začátku předchozí kapitoly/ titulu pro zahájení přehrávání. U SVCD a VCD disků, je-li zapnuto PBC na ON, se stisknutím tohoto tlačítka budete přesunovat zpět na začátek aktuální stopy. 9. RYCHLÝ POSUV VPŘED Tisknutím tohoto tlačítka přepínáte mezi 4 režimy reprodukce s různou rychlostí. 10. STEP Každým stisknutím tlačítka se posune obraz o jeden půlsnímek vpřed. Stiskněte tlačítko PLAY/PAUSE pro obnovení normální reprodukce. 11. REPEAT (OPAKOVÁNÍ) U DVD disků přepíná toto tlačítko mezi režimy OFF, CHAPTER, TITLE a REP ALL. U ostatních disků přepíná mezi režimy OFF, REP 1, REP DIR(pouze JPEG/MP3) a REP ALL. Poznámka: Opakování nebude fungovat, když budete přehrávat video CD/SVCD s vlastností PBC, přičemž PBC je zapnuto. CHAPTER: Opakování kapitoly v rámci aktuálního titulu. TITLE: Opakování aktuálního titulu. REP ALL: Opakování celého disku. REP 1: Opakování aktuální skladby/souboru. REP DIR: Opakování aktuálního adresáře OFF: Obnovení normální reprodukce. 12. A-B A-B znamená, že je opakována reprodukce z bodu A do bodu B. Stisknutím tlačítka označíte počáteční bod A, dalším stisknutím konečný bod B a třetím stisknutím se opakovaná reprodukce A-B zruší. 13. TITULKY U DVD disků se tisknutím tohoto tlačítka mění jazyk titulků. Chcete-li titulky vypnout, stiskněte SUBTITLE několikrát, až se na obrazovce objeví OFF. Poznámka: Počet jazyků je různý, podle jednotlivých DVD disků. 14. ANGLE (ÚHEL) Při prvním stisknutí se přehraje aktuální úhel kamery. U DVD, na kterých jsou nahrány scény nasnímané z více úhlů, můžete tisknutím tohoto tlačítka během reprodukce přepínat záběry z jednotlivých úhlů kamery. 13

19 NÁZVY A FUNKCE 15. RANDOM (reprodukce v náhodném pořadí) Stisknutím tohoto tlačítka přepínáte mezi zapnutím ON a vypnutím OFF této funkce. Poznámka: Funkce Random nebude fungovat, když budete přehrávat video CD/SVCD s vlastností PBC, přičemž PBC je zapnuto. 16. PROG (programovaná reprodukce) Stiskněte toto tlačítko, zobrazí se následující OSD. PROG Pro VCD: PROG Pro DVD: T C T C T C T C : : : : : : : : : : : : : : : : - - PLAY CLEAR PLAY CLEAR Můžete použít kurzorová tlačítka ( / / ) a číselná tlačítka, abyste vložili požadovaný titul/kapitolu/skladbu na prázdné místo. Po ukončení můžete přesunout kurzor na PLAY, pak stiskněte tlačítko OK nebo přímo PLAY a naprogramovaná reprodukce se zahájí. Chcete-li ji zrušit, stiskněte tlačítko PROG dvakrát. 17. ON/STANDBY Stisknutím tohoto tlačítka se přístroj zapíná a vypíná. 18. T-SEARCH Tato funkce umožňuje uživateli zahájit reprodukci od určeného místa. Stiskněte tlačítko SEARCH, aby se zobrazilo menu vyhledávání na TV obrazovce, pomocí kurzorových tlačítek ( / ) a číselných tlačítek vložte číslo požadovaného titulu/kapitoly/skladby nebo určitý čas. Stiskněte OK pro potvrzení a reprodukce se zahájí od takto zvoleného místa. 19. SETUP Stiskněte toto tlačítko pro přístup k SETUP menu. 20. OK Stiskněte toto tlačítko pro potvrzení aktuální operace. 21. VLEVO/VPRAVO ( / ) Stiskněte pro posun kurzoru na položku nebo nastavení. 22. TITLE Stiskněte pro přístup do TITLE menu disku. Kurzorovými tlačítky ( / / ) zvolte položku, pak stiskněte OK a zahájí se reprodukce. Poznámka: Pouze pro DVD disky. Někdy není možné zvolit titul, záleží na DVD. 23. NEXT Stiskněte toto tlačítko pro přeskočení na následující titul/kapitolu/skladbu. U SVCD a VCD disků, pokud je PBC vypnuto a přehrávaná skladba (stopa) je poslední, ukončí se stisknutím tohoto tlačítka reprodukce. 24. NEXT Stiskněte toto tlačítko pro přeskočení na předchozí titul/kapitolu/skladbu. U SVCD a VCD disků, pokud je PBC vypnuto a přehrávaná skladba (stopa) je poslední, ukončí se stisknutím tohoto tlačítka reprodukce a pokud je reprodukce zastavená, nebude mít stisknutí žádný efekt. 25. STOP Jedním stisknutím se reprodukce zastaví a pokud pak stisknete PLAY/ PAUSE, obnoví se od tohoto místa. Stisknete-li tlačítko dvakrát, reprodukce se po spuštění zahájí od začátku disku. 26. PLAY/PAUSE Tisknutím tohoto tlačítka přepínáte mezi režimy reprodukce a pauzy. 27. CLEAR Pomocí tohoto tlačítka můžete vymazat špatně zvolené vstupy nebo zrušit některé funkce. 28. BOOKMARK (záložka) Během reprodukce stiskněte tlačítko BOOKMARK. Na obrazovce se zobrazí MARK TRK 1 00:02:22 u VCD disků a MARK TT1 CH3 00:12:22 u DVD disků. Stisknutím OK označte požadovanou scénu 14

20 NÁZVY A FUNKCE na některé z pěti pozic pomocí kurzorových tlačítek /. Stiskněte tlačítko PLAY/PAUSE pro reprodukci příslušné scény. Stisknutím CLEAR označení scény vymažete. Chcete-li vystoupit ze zobrazení záložek, stiskněte znovu BOOKMARK. 29. ZOOM Stiskněte toto tlačítko, chcete-li přiblížit nebo oddálit obraz. K dispozici jsou tři režimy zoomu. Kurzorovými tlačítky ( / / ) můžete zvolit, kterou část obrazu chcete přiblížit či oddálit. Můžete hýbat obrazem z centrální pozice ve směru nahoru, dolů, vlevo, vpravo. Abyste obnovili normální reprodukci, tiskněte tlačítko ZOOM opakovaně, až se zobrazí ZOOM:OFF. REPRODUKCE JPEG Vložte disk obsahující soubory JPEG, zvolte požadovanou složku a soubor pomocí kurzorových tlačítek ( / / ). Pak stiskněte PLAY/PAUSE, abyste mohli prohlížet obrázky v režimu prezentace (slide show). (Viz str. 20.) Poznámka: U souborů JPEG o velké velikosti bude delší dobu trvat, než se zobrazí na obrazovce. Název aktuální stránky Sekce složky: všechny složky na disku Prezentace postupuje podle toho, jak jsou soubory zvýrazňovány směrem dolů 30. AUDIO U DVD disků se tisknutím tohoto tlačítka přepíná mezi různými režimy zvuku. Zvolený režim se zobrazí na obrazovce. U stereofonních disků se přepíná výstupní kanál zvuku. Poznámka: U dvojjazyčných VCD disků se volí požadovaný jazykový doprovod. 31. PREVIEW Stiskněte toto tlačítko, abyste mohli sledovat devět snímků z právě přehrávané stopy během přehrávání VCD. Nebo stiskněte toto tlačítko v režimu stop, abyste viděli devět snímků z celého disku. Zvolte požadovaný snímek/stopu pomocí číselných tlačítek a pak stiskněte PLAY/PAUSE, aby se zahájila reprodukce. U CD-DA (Audio CD) stiskněte toto tlačítko pro přehrávání INTRO. Přehraje se začátek každé skladby v délce 15 sekund. 32. SLOW (zpomalené přehrávání vpřed) Tisknutím tohoto tlačítka přepínáte mezi následujícími režimy: SF - SF 1/3 SF Ľ - SF 1/5 SF 1/6 SF 1/7 PLAY. Přehrávaný soubor je jpg soubor. Přehrávaný obraz můžete pomocí kurzorových tlačítek ( / / ) překlápět nebo otáčet: Tlačítko: každým stisknutím se obraz překlápí vertikálně Tlačítko: každým stisknutím se obraz překlápí horizontálně Tlačítko: každým stisknutím rotuje obraz o 90 stupňů proti směru hodinových ručiček Tlačítko: každým stisknutím rotuje obraz o 90 stupňů ve směru hodinových ručiček 15

21 TA-3020 Surround Audio Amplifier for Home Theater PŘIPOJENÍ PŘIPOJENÍ K TELEVIZORU Ke konektoru VIDEO OUT Ke konektorům AUDIO OUT (levý/pravý) Ke konektoru VIDEO IN Ke konektoru Y PB PR OUT Ke konektoru Y PB PR IN Ke konektoru SCART TV Poznámky: Jestliže má TV konektory COMPONENT VIDEO IN (Y, Cb/Pb, Cr/Pr), připojte je k výstupním konektorům komponentního signálu Y PB PR OUT. Jestliže má TV zásuvku SCART IN, použijte kabel SCART k propojení zásuvky SCART na DVD přehrávači a odpovídajícího vstupu SCART na TV (kabel není přiložen). SCART je dostatečný pro video i audio propojení. Pokud byste chtěli reprodukovat zvuk přes televizor, propojte výstupní konektor levého/ pravého kanálu na přehrávači s odpovídajícími vstupními konektory na televizoru, přičemž dbejte na to, aby odpovídaly barvy konektorů (červená pro pravý kanál a bílá pro levý). Ke konektorům AUDIO IN (levý/pravý) PŘIPOJENÍ K DVOUKANÁLOVÉMU ZESILOVAČI Ke konektorům AUDIO OUT (levý/pravý) 2-KANÁLOVÝ ZESILOVAČ Ke konektorům AUDIO IN Ke konektoru VIDEO IN PŘEDNÍ LEVÝ TV PŘEDNÍ PRAVÝ Můžete poslouchat stereofonní zvuk, pokud přehrávač připojíte k dvoukanálovému zesilovači s reproduktory. Ujistěte se, že audio výstup na přehrávači je nastaven na STEREO. 16

22 TA-3020 TA-3020 Surround Audio Amplifier for Home Theater Surround Audio Amplifier for Home Theater PŘIPOJENÍ PŘIPOJENÍ K ZESILOVAČI S DOLBY PRO LOGIC DEKODÉREM ZESILOVAČ S DOLBY PRO LOGIC DEKODÉREM Ke konektorům AUDIO IN Ke konektoru VIDEO IN Ke konektorům AUDIO OUT (levý/pravý) Ke konektoru VIDEO OUT PŘEDNÍ LEVÝ TV STŘEDOVÝ PŘEDNÍ PRAVÝ Můžete se těšit ze zvuku Dolby Surround, pokud přehrávač připojíte k zesilovači s reproduktory s Dolby Pro Logic dekodérem. Ujistěte se, že zvuk přehrávaného disku je nastaven na 2 CH. ZADNÍ LEVÝ PŘIPOJENÍ K ZESILOVAČI S DOLBY DIGITAL DEKODÉREM ZADNÍ PRAVÝ Ke konektorům DIGITAL AUDIO IN ZESILOVAČ S DOLBY DIGITAL DEKODÉREM Ke konektorům DIGITAL AUDIO OUT (COAXIAL) Ke konektoru VIDEO IN PŘEDNÍ LEVÝ STŘEDOVÝ TV PŘEDNÍ PRAVÝ Můžete se těšit z poslechu kompletního prostorového zvuku reprodukovaného 5.1 kanálovým digitálním systémem domácího kina, pokud připojíte přehrávač k zesilovači a reproduktorům s dekodérem Dolby Digital pomocí koaxiálního kabelu. Ujistěte se, že Audio Setup (nastavení audia) tohoto přehrávače je nastaveno na BITSTREAM. ZADNÍ LEVÝ ZADNÍ PRAVÝ 17

23 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ [SETUP MENU] Abyste mohli DVD přehrávač co nejlépe využívat, bude potřebné provést základní nastavení podle obsahu disku a podle periferních zařízení. Podrobnosti o nastavitelných funkcích naleznete na dalších stránkách tohoto návodu. Nastavení systému Nastavení jazyka Nastavení audio Nastavení video SYSTEM SETUP TV SYSTEM SCREEN SAVER VIDEO TV TYPE PASSWORD RATING DEFAULT EXIT SETUP Podmenu System setup Nastavení Digital 1. Stiskněte tlačítko SETUP, aby se na TV obrazovce zobrazilo hlavní menu. Když se zobrazí Setup menu, přepne se reprodukce automaticky do pauzy. Stisknutím kurzorových tlačítek ( / ) zvolte požadované nastavení, pak stiskněte tlačítko /. Stisknutím kurzorových tlačítek ( / ) zvolte podmenu, pak stiskněte tlačítko OK. Stisknutím kurzorových tlačítek ( / ) zvolte požadovanou volbu, pak stiskněte tlačítko OK, aby se uložilo nové nastavení do paměti. Nastavení bude účinné, jakmile znovu zapnete přístroj. Stiskněte znovu tlačítko SETUP, aby menu nastavování zmizelo z obrazovky. [SYSTEM SETUP] TV SYSTEM Volí se podle systému barvy televizoru, ke kterému je přehrávač připojen. Zvolte odpovídající TV systém, AUTO, NTSC nebo PAL. NTSC: Zvolte, jestliže TV systém je NTSC. PAL: Zvolte, jestliže TV systém je PAL AUTO: Tento DVD přehrávač automaticky identifikuje PAL nebo NTSC video systém disku. Připojte multisystémový TV (PAL/NTSC kompatibilní), abyste mohli sledovat obraz. Může dojít ke zkreslení přehrávaného obrazu, když je na disku detekována změna ze systému PAL na NTSC nebo naopak. V případě režimu Progressive musí být váš multisystémový TV schopen podporovat oba systémy 525p a 625p. SCREEN SAVER (spořič obrazovky) ON (zap.): Když je přístroj v nečinnosti déle než 5 minut, např. když je přehrávání disku zastaveno či v režimu pauzy, nebo přístroj čeká na příkaz uživatele, objeví se na obrazovce pohybující se logo spořiče obrazovky, aby byla obrazovka chráněna. OFF (vyp.): Funkce ochrany TV obrazovky je vypnuta. VIDEO Zvolte odpovídající režim výstupu video podle příslušných video výstupů, které jsou použity pro připojení tohoto přístroje k televizoru: INTERLACE-YPBPR: Zvolte, pokud připojujete DVD přehrávač k vašemu TV, který má komponentní video vstupy, které podporují režim interlace. TV-RGB: Zvolte při propojení výstupu SCART s RGB k vašemu TV se vstupem SCART. P-SCAN YPBPR: Zvolte, pokud připojujete DVD přehrávač k vašemu TV, který má komponentní video vstupy, které podporují režim progressive. Poznámka: P-SCAN YPBPR, INTERLACE-YPBPR nebo TV-RGB zvolte, jestliže připojujete DVD přehrávač k televizoru přes výstup VIDEO. 18

24 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ TV TYPE (formát TV obrazu) 4:3PS (pan & scan): zvolte, máte-li připojen běžný televizor. Při přehrávání širokoúhlého obrazu bude levý a pravý okraj oříznut, aby se vešel na obrazovku. 4:3LB (letterbox): zvolte, máte-li připojen běžný televizor. Při přehrávání širokoúhlého obrazu budou v horní a spodní části obrazovky černé pruhy. 16:9 (širokoúhlá obrazovka): zvolte, máte-li připojen širokoúhlý televizor. Základní nastavení je 4:3PS (pan & scan). Poznámky: Efekt přehrávání je závislý na obsahu disku, takže některé disky není možné přehrávat podle vašeho nastavení. U disků s filmy 4:3 bude formát obrazu vždy 4:3, bez ohledu na nastavení. Formát obrazu by měl být zvolen podle formátu obrazovky použitého televizoru. PASSWORD (HESLO) V nastavení z výroby je heslo zablokováno a nastavení RATING není dostupné. Jestliže chcete RATING nastavit, musíte vložit základní heslo: 1234 a pak stiskněte OK. Chcete-li heslo změnit, nejprve vložte staré heslo, abyste funkci odblokovali a pak vložte nové (čtyřciferné). Poznámky: Abyste aktivovali heslo nebo nastavení RATING, musí být otevřena zásuvka disku. Jestliže heslo zapomenete, můžete aktuální heslo vymazat tak, že čtyřikrát stisknete tlačítko 0 na dálkovém ovládání, pak stiskněte OK pro potvrzení nastavení. PASSWORD: RATING Přehráváte-li disk s informací o RATING, můžete zvolit úroveň nastavení RATING od 1 do 8 podle informací na disku a podle svého vlastního uvážení. Omezení bude tím přísnější, čím je úroveň Ratingu nižší. Chcete-li Rating dočasně zrušit, vložte po objevení PASSWORD na obrazovce čtyřciferné heslo, pak stiskněte tlačítko OK a reprodukce se zahájí. Poznámky: Pro tuto funkci musí disky obsahovat RATING informaci. Nastavení RATING nebude mít účinek, jestliže není heslo aktivováno. Nastavení RATING nelze měnit, dokud není heslo odblokováno. DEFAULT (nastavení z výroby) Zvolte RESTORE, abyste se vrátili k počátečnímu nastavení. [LANGUAGE SETUP] Poznámka: Chcete-li změnit preferovaný jazyk zvukového doprovodu nebo titulků, musí být zásuvka disku otevřená. OSD LANGUAGE Vyberte si jazyk menu přístroje, angličtinu nebo němčinu. AUDIO LANG Vyberte vámi preferovaný jazyk zvukového doprovodu, čínštinu, angličtinu, ruštinu, francouzštinu, španělštinu, portugalštinu, němčinu atd. SUBTITLE LANG Vyberte vámi preferovaný jazyk titulků, čínštinu, angličtinu, ruštinu, francouzštinu, španělštinu, portugalštinu, němčinu a OFF. MENU LANG Vyberte vámi preferovaný jazyk menu disku, čínštinu, angličtinu, ruštinu, francouzštinu, španělštinu, portugalštinu, němčinu atd. Poznámky: Jestliže DVD disk neobsahuje jazyk, který jste zvolili, přístroj automaticky zvolí nastavení z výroby. 19

25 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ [AUDIO SETUP] DIG. AUDIO OUT Zvolte výstupní režim audio: OFF: pouze analogový výstup audio, digitální audio výstup na koaxiálním výstupním konektoru je vypnut. BITSTREAM: zvolte toto nastavení, je-li DVD přehrávač propojen se zesilovačem pomocí koaxiálního výstupního konektoru COAXIAL DIGITAL OUT. Když přehráváte disk, který má nahrán zvuk v systému Dolby Digital, DTS nebo MPEG, bude DVD přehrávač poskytovat digitální signál na konektoru COAXIAL DIGITAL OUT. Zesilovač musí být schopen dekódovat Dolby Digital, resp. ostatní formáty. PCM: zvolte toto nastavení, je-li DVD přehrávač propojen se stereofonním dvoukanálovým digitálním zesilovačem. Když přehráváte disk, který má nahrán zvuk v systému Dolby Digital, DTS nebo MPEG, bude DVD přehrávač převádět digitální audio na dvoukanálový PCM formát, který bude vystupovat přes koaxiální výstupní konektor. [VIDEO SETUP] BRIGHTNESS Použijte kurzorová tlačítka ( / ) pro posun ukazatele, a nastavte tak jas obrazu video výstupu. CONTRAST Použijte kurzorová tlačítka ( / ) pro posun ukazatele, a nastavte tak kontrast obrazu video výstupu. HUE Použijte kurzorová tlačítka ( / ) pro posun ukazatele, a nastavte tak tón barvy video výstupu. SATURATION Použijte kurzorová tlačítka ( / ) pro posun ukazatele, a nastavte tak sytost barvy video výstupu. SHARPNESS Použijte kurzorová tlačítka ( / ) pro posun ukazatele, a nastavte tak ostrost obrazu video výstupu. TIME Použijte kurzorová tlačítka ( / ) pro nastavení intervalu přehrávání JPEG při prezentaci (slide show). 3 SEC: přehrávání obrázků v režimu prezentace v 3-sekundových intervalech. 5 SEC: přehrávání obrázků v režimu prezentace v 5-sekundových intervalech. 10 SEC: přehrávání obrázků v režimu prezentace v 10-sekundových intervalech. 20

26 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ [DIGITAL SETUP] OP MODE LINE OUT: Tento režim bude poskytovat na výstupu mocnější zvuk, který je vhodný pouze pro denní dobu. RF REMOD: Výstup bude lineárně komprimován a bude mít nižší hlasitost, aby byl vhodný pro poslech v noci. DYNAMIC RANGE V režimu Dolby Digital může být dynamický rozsah redukován, což umožní snížit náhodné změny hlasitosti, přičemž ale ponechá dostatečné rozdíly mezi měkkým a ostrým zvukem. Díky této funkci se můžete těšit z poslechu prostorových zvukových efektů při sledování disků o půlnoci, aniž byste rušili ostatní. Poměr komprese dynamického rozsahu zahrnuje FULL, 6/8, 4/8, 2/8, OFF. DUAL MONO Pokud je zvukový výstup pouze dvoukanálový, můžete rozdílně nastavit levý a pravý kanál. STEREO: výstup levého zvukového kanálu je přiveden na levý kanál a pravý na pravý kanál. MONO-L: výstup levého zvukového kanálu je přiveden na oba kanály. MONO-R: výstup pravého zvukového kanálu je přiveden na oba kanály. MIX MONO: mixovaný levý a pravý zvukový kanál je přiveden na oba kanály. Poznámka: pouze pro disky nahrané v Dolby MONO formátu 21

27 TYPY PŘEHRÁVATELNÝCH DISKŮ/TECHNICKÉ ÚDAJE [PŘEHRÁVATELNÉ DISKY] Tento DVD přehrávač je schopen reprodukovat následující disky: DVD video disk VIDEO CD AUDIO CD Označení Obsah Audio + video (pohybující se obraz) Audio + video (pohybující se obraz) Audio Průměr disku 12cm 8cm 12cm 8cm 12cm 8cm (CD Single) Max. doba přehrávání cca 4 hodiny (jednostranný disk) cca 8 hodin (oboustranný disk) cca 80 minut (jednostranný disk) cca 160 minut (oboustranný disk) cca 74 minut cca 20 minut cca 74 minut cca 20 minut V tomto DVD videopřehrávači lze také přehrávat následující disky. DVD-R/RW disky s DVD video formátem CD-R/CD-RW disky s formátem CD-DA, Video CD, SVCD nebo JPEG Některé z těchto disků mohou být nekompatibilní. je obchodní značkou DVD Format/Logo Licensing Corporation. Označení typu disku naleznete na etiketě disku nebo na jeho obalu. Pozor! CD-R/RW disky nahrané s použitím osobního počítače nemusí jít přehrát, jestliže je disk poškozený nebo zašpiněný, nebo pokud jsou zašpiněné čočky přehrávače či došlo ke kondenzaci vlhkosti uvnitř přístroje. Jestliže nahrajete disky s použitím osobního počítače, může dojít k tomu, že je nebude možné přehrát z důvodů nastavení aplikačního software použitého k vytvoření disku. (Obraťte se na vydavatele software pro další podrobnosti.) [TECHNICKÉ ÚDAJE] Prostředí: Video: Audio: Výstup: Účinná vzdálenost dálkového ovladače: Napájení: Příkon: Rozměry: Hmotnost: Provozní teplota : 0 40 o C Vlhkost vzduch : 10% - 80% Systém barvy : PAL/NTSC Horizontální rozlišení DVD : 500 řádků Horizontální rozlišení SVCD : 350 řádků Horizontální rozlišení VCD : 250 řádků Odstup signál-šum : 90 db Kmitočtová charakteristika : 20 Hz-20 khz +/- 1 db Zkreslení a šum : -70 db Dynamický rozsah : > 80 db Odstup kanálů : 80 db Úroveň videovýstupu : 1.0 +/- 0.2 Všš Základní výstupní úroveň audio : 1.8 V +0.2 V -1.0V Méně než 6 m, úhel : (horizontální/vertikální) +/- 30 o stříd V 50 Hz/60 Hz 15 W 360 mm x 286 mm x 43 mm cca 1,9 kg Tento model odpovídá výše uvedeným parametrům. Změna vzhledu a technických parametrů vyhrazena bez předchozího upozornění. Tento model nemusí být kompatibilní s funkcemi a/nebo technickými parametry, které se mohou v budoucnu změnit. 22

28 ODSTRAŇOVÁNÍ PROBLÉMŮ/PŘÍSLUŠENSTVÍ [ODSTRAŇOVÁNÍ PROBLÉMŮ] [PŘÍSLUŠENSTVÍ] Problém Přehrávač není napájen Nelze spustit reprodukci. Není obraz. Možná příčina Síťový přívod není připojen k síti. Disk není kompatibilní nebo je vážně poškozen Disk je vložen obráceně. Disk je chráněn rodičovským zámkem. Kondenzace uvnitř přehrávače. Video kabel není zapojen správně. Přehrávač je v režimu STANDBY. TV není správně nastaven. Řešení Zasuňte vidlici síťového přívodu do zásuvky a zkontrolujte, zda zásuvka funguje. Používejte pouze disky, které lze přehrávat. Etiketa musí směřovat nahoru. Vypněte rodičovský zámek. Zapněte přehrávač, aby se zahřál, a nechte jej 2 až 3 hodiny. Zapojte videokabel řádně. Stiskněte opět tlačítko ON/STANDBY. Zapněte TV a zvolte videovstup propojený s DVD přehrávačem. Dálkové ovládání Audio / Video kabel Baterie R03/AAA Návod k obsluze Zkreslený nebo černobílý obraz. Špatná kvalita obrazu. Žádný zvuk. Tlačítka na předním panelu nebo dálkovém ovládání nefungují. Dálkový ovladač nepracuje správně. Nekompatibilní TV systém. Disk je špinavý nebo poškrábaný. Audio kabel není zapojen správně. Daný příkaz není podporován vloženým diskem nebo aktuálním nastavením přehrávače. Baterie v dálkovém ovladači jsou vybité nebo špatně vložené. Příliš daleko od přehrávače, nebo úhel vůči senzoru je příliš velký. Překážka mezi senzorem a dálkovým ovladačem. Zvolte správný TV systém. Očistěte nebo vyměňte disk. Zapojte audio kabel řádně. Změňte nastavení nebo proveďte správnou operaci podle tohoto návodu k obsluze. Vyměňte baterie nebo je vložte správně. Používejte dálkový ovladač ve správné vzdálenosti a úhlu. Odstraňte překážku. 23

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

DVP-2004 Multimediální přehrávač

DVP-2004 Multimediální přehrávač DVP-2004 Multimediální přehrávač Přehrává disky DVD, VCD, CD, CD-RW Soubory MP4, WMA, JPEG Přehrávání z USB disku a SD karty Vstup Aux-in Velikost ½ Din Uživatelská příručka Obsah Informace k bezpečnému

Více

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107 Technosonic MP-107 1. Váš nový DivX/MPEG 4 přehrávač 2. Bezpečnostní upozornění 3. Zapojení 3.1 VIDEO zapojení 3.2 AUDIO zapojení 4. Nastavení 4.1 Nastavení audia 4.2 Nastavení videa 4.3 Počáteční nastavení

Více

Technosonic HT-713. Návod k obsluze

Technosonic HT-713. Návod k obsluze Technosonic HT-713 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ: ABYSTE PŘEDEŠLI RIZIKU ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, ZASUŇTE ŠIROKOU ČÁST VIDLICE DO ŠIROKÉHO VÝŘEZU AŽ NA DORAZ. Tento přehrávač disků DVD pracuje na principu

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

Duo Cinema. Návod k obsluze

Duo Cinema. Návod k obsluze Duo Cinema Návod k obsluze Před prvním použitím si pečlivě prostudujte tento manuál. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY: Během přehrávání nemanipulujte s přístrojem. Pokud chcete přístroj přenášet, vyjměte z něj disk,

Více

IC-930 MULTIMEDIÁLNÍ SYSTÉM

IC-930 MULTIMEDIÁLNÍ SYSTÉM IC-930 MULTIMEDIÁLNÍ SYSTÉM UPOZORNĚNÍ K PROVOZU ZAŘÍZENÍ PŘEČTĚTE SI POZORNĚ VŠECHNA UPOZORNĚNÍ A INSTRUKCE, KTERÉ JSOU UVEDENY V TÉTO PŘÍRUČCE. PŘÍRUČKU SI TAKÉ USCHOVEJTE PRO POZDĚJŠÍ POTŘEBU. Z DŮVODU

Více

Technosonic-MP119P. Návod k obsluze

Technosonic-MP119P. Návod k obsluze Technosonic-MP119P Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ: ABYSTE PŘEDEŠLI RIZIKU ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, ZASUŇTE ŠIROKOU ČÁST VIDLICE DO ŠIROKÉHO VÝŘEZU AŽ NA DORAZ. Tento přehrávač disků DVD pracuje na principu

Více

Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy

Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy DS-X966TD Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy TV tuner 1 Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T)

Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T) Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T) ODE 704 Návod k obsluze Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto přístroje. Před jeho instalací, zapnutím a nastavováním si prosím přečtěte celý

Více

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX)

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX) FULL (AUX/HDMI/USB/FM-TX) Používání Používání dálkového ovladače Nasměrujte dálkový ovladač na snímač do vzdálenosti přibližně 2m. Vystavení snímače přímému slunečnímu žáření může způsobit dočasnou nefunkčnost

Více

DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE

DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE DVD PŘEHRÁVAČ DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu obsaženy. Návod musí být vždy přiložen

Více

.: yamada dvd-6800x plus :. DVD player

.: yamada dvd-6800x plus :. DVD player .: yamada dvd-6800x plus :. DVD player Bezpečnost Před prvním použitím přístroje si podrobně prostudujte tento návod a bezpečnostní pokyny. Napájení Tento přístroj může být zapojen pouze do elektrické

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 80 234 Multimediální přehrávač DVD/MP4/VCD/MP3/WMA/JPEG/CD/CD-R/CD-RW se vstupem pro USB a SD kartu Velikost 1/2 DIN Obsah Upozornění....1 Péče o disky..2 Přední panel..3 Schéma zapojení....4

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 Tato šipka ve tvaru blesku označuje neizolované části ve vašem přístroji, které mohou způsobit úraz elektrickým proudem. Z důvodu bezpečnosti všech členů domácnosti

Více

Multimediální přehrávač

Multimediální přehrávač Multimediální přehrávač DVP 2000 Uživatelská příručka Instrukce pro bezpečné používání výrobku Před instalací a prvním použitím přístroje si přečtěte uživatelskou příručku pro tento přístroj i pro ostatní

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

Český. arování: Aby se předešlo vzniku ohně nebo riziku úrazu elektrickým proudem, nevystavujte přístroj dešti a vlhkosti.

Český. arování: Aby se předešlo vzniku ohně nebo riziku úrazu elektrickým proudem, nevystavujte přístroj dešti a vlhkosti. Český Důležité bezpečnostní pokyny arování: Z důvodu snížení rizika úrazu elektrickým proudem nesundávejte přední a zadní kryt. V Uvnitř se nenacházejí žádné součásti obsluhovatelné uživatelem. Servis

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze SENCOR SDF 1260 Digitální fotorámeček Návod k obsluze 0 Bezpečnostní informace: Udržujte přístroj mimo působení vody, vlhkosti a prachu. Provozní teplota je 0-40 0 C. Nikdy neumísťujte přístroj do míst

Více

DS-3001. Monitor s držákem na opěrku hlavy

DS-3001. Monitor s držákem na opěrku hlavy DS-3001 Monitor s držákem na opěrku hlavy s DVD přehrávačem, FM vysílačem, interaktivními hrami a možností připojení dalších zařízení Uživatelská příručka 1 Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení...

Více

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM NÁVOD K OBSLUZE POZORNĚ SI PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Nevystavujte přístroj vlhku a

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V

Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V DS-1718d Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V S přehrávačem DVD, USB disků a SD karet Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro

Více

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy DS-X93D Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

Dotykový 10,4" LCD monitor s HDMI FW1042AHT. Uživatelský manuál

Dotykový 10,4 LCD monitor s HDMI FW1042AHT. Uživatelský manuál Dotykový 10,4" LCD monitor s HDMI FW1042AHT 10''/10,4'' multifunkční monitor Uživatelský manuál Drazí zákazníci, abyste zajistili, že vámi zakoupený výrobek bude správně fungovat, přečtěte si nejprve tento

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem

M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem Návod k použití Přečtěte si pozorně tento návod před použitím přístroje. 1 POPIS OVLÁDACÍCH PRVKŮ ~AC IN 1. Madlo k přenášení 2. Teleskopická anténa 3.

Více

Uživatelský manuál. 10,1 palcový HD stropní monitor

Uživatelský manuál. 10,1 palcový HD stropní monitor Uživatelský manuál 10,1 palcový HD stropní monitor Uživatelský manuál Používání Používání dálkového ovladače Nasměrujte dálkový ovladač na snímač do max. vzdálenosti přibližně 2m. Vystavení snímače přímému

Více

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner Uživatelská příručka Important Safety Instructions and Caution Instrukce k bezpečnému používání výrobku Symbol blesku v rovnostranném trojúhelníku je určen k varování

Více

PŘENOSNÉ RÁDIO S CD NÁVOD K OBSLUZE

PŘENOSNÉ RÁDIO S CD NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÉ RÁDIO S CD CDR 677 NÁVOD K OBSLUZE Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu obsaženy. Návod musí být vždy přiložen k přístroji.

Více

ds-1560d Výklopný TFT LCD displej 15,6 s přehrávačem DVD, USB disků a SD karet

ds-1560d Výklopný TFT LCD displej 15,6 s přehrávačem DVD, USB disků a SD karet ds-1560d Výklopný TFT LCD displej 15,6 s přehrávačem DVD, USB disků a SD karet Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení... 3 Funkce přehrávače... 3 Dálkový ovladač a funkce tlačítek...

Více

Návod k obsluze. Návod k obsluze. Důležité bezpečnostní předpisy. Upozornění během připojování zdroje napájení elektrickým proudem

Návod k obsluze. Návod k obsluze. Důležité bezpečnostní předpisy. Upozornění během připojování zdroje napájení elektrickým proudem Důležité bezpečnostní předpisy Pozor! Neotevírejte vystupuje tady ohrožení porážením elektrickým proudem. Důležité! Za účelem předejít požáru nebo porážením elektrickým proudem, nevystavujte přijímače

Více

HiFi-zesilnovač AUX / BT.

HiFi-zesilnovač AUX / BT. HiFi-zesilnovač AUX / BT 10008978 10008979 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby

Více

* EMPEROR 3 USB - MODEL 017 * Návod k obsluze * 1 *

* EMPEROR 3 USB - MODEL 017 * Návod k obsluze * 1 * Návod k obsluze * 1 * Návod k obsluze... 4 Úvod... 4 Napájení... 4 Napájecí kabel... 4 Použití a uskladnění...4 Umístění přehrávače... 4 Kondenzace... 4 Čištění... 4 Používaní disků... 4 Používání disků...

Více

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku,

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku, 1 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Přečtěte si pozorně příručku a dodržujte následující instrukce, abyste předešli poškození. Jakékoliv poruchy způsobené ignorováním instrukcí

Více

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele . Bezpečnostní pokyny pro uživatele U tohoto přístroje používejte pouze specifikované napětí. Při překročení povoleného rozsahu napětí může dojít k poškození nebo nesprávné funkci přístroje. Důležitá poznámka:

Více

DVD VIDEO/SACD přehrávač

DVD VIDEO/SACD přehrávač DVD VIDEO/SACD přehrávač UPOZORNĚNÍ Použití ovládacích prvků, nastavení nebo postupování jiným způsobem, než je v návodu uvedeno, může způsobit nebezpečné záření nebo jiné nebezpečí. Mezi jednotlivými

Více

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 1 Základní bezpečnostní pokyny Nevystavujte přístroj vlhkosti nebo dešti, abyste zamezili vzniku požáru nebo úrazu způsobenému elektrickým

Více

auna Areal Kanálový Surround System

auna Areal Kanálový Surround System auna Areal 652 5.1 Kanálový Surround System 10030886 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny,

Více

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Pohled zepředu: Pohled seshora: 1. stop tlačítko - stisknutím zastavíte přehrávání souborů, podržením 1sekundy vypnete přístroj 2. přehrávání a pauza - stisknutím

Více

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Uživatelský manuál. Digitální fotorámeček. Varování:

Uživatelský manuál. Digitální fotorámeček. Varování: Uživatelský manuál Varování: Prosím, vypněte při vkládání a vyjímání paměťové karty, abyste předešli poškození jednotky nebo karty. Bezpečnostní opatření 1) Nevystavujte přístroj do vody. 2) Vypněte před

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka .:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení výrobku společnosti UMAX a doufáme, že budete s tímto výrobkem plně spokojeni. Upozornění: Veškeré údaje a parametry obsažené v tomto

Více

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor 10007199 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu.prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor T-400X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Návod k obsluze DB 72026 CD. CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203. Obsah:

Návod k obsluze DB 72026 CD. CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203. Obsah: Návod k obsluze DB 72026 CD CD-RADIOBUDÍK Obj.č330203 Obsah: Funkce... 2 Kompaktní disk (CD)... 2 Výběr titulu... 2 Hledání v titulu... 2 Zvolení titulu na CD disku... 2 Programování... 2 Obslužné prvky...

Více

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu Zapojení boxu Zapojení zahrnuje tyto kroky: 1. Připojte box pomocí adaptéru k elektrické síti 2. Připojte box k TV pomocí HDMI, YPbPr, nebo CVBS kabelu 3. Připojte box pomocí ethernetového kabelu k počítačové

Více

PRINCE 2 Model 015 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ZÁRUČNÍ LIST VLASTNOSTI

PRINCE 2 Model 015 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ZÁRUČNÍ LIST VLASTNOSTI ZÁRUČNÍ LIST Manta Prince 2 - model 015 Výrobní/sériové číslo....... Datum prodeje...... Razítko a podpis prodávajícího. Informace pro zákazníka Záruční doba Dovozce výrobku do České republiky garantuje,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4811722. 1. Úvod. 3. Popis funkcí ovládacích tlačítek. 2. Popis základních funkcí dálkového ovladače

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4811722. 1. Úvod. 3. Popis funkcí ovládacích tlačítek. 2. Popis základních funkcí dálkového ovladače NÁVOD K OBSLUZE TUNER (tunery, rozhlasové přijímače) TAPE (kazetové magnetofony a tapedecky) CD (CD-přehrávače) AUX (ostatní zařízení audio / video, například zesilovače nebo HiFi-věže). Tento univerzální

Více

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE OBSAH UPOZORNĚNÍ... 2 PARAMETRY DÁLKOVÉHO OVLADAČE... 2 PŘEHLED FUNKCÍ TLAČÍTEK OVLADAČE... 3 NÁZVY A FUNKCE INDIKÁTORŮ OVLADAČE... 5 POUŽITÍ OVLADAČE... 6 INSTALACE/VÝMĚNA

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka

SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Informace k bezpečnému používání... 2 Informace o monitoru... 3 Technická

Více

Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty

Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty DS-X13AV Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Úvodní informace...

Více

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY NÁVOD K POUŽITÍ Přenosný přehrávač zvukových CD a MP3 Digitální systém ochrany proti otřesům (vyrovnávací pamě 20 sek. pro CD a 60 sek. pro MP3) čte MMC/SD karty, vstup USB PCD313SU FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

Více

Přenosný DVD přehrávač MES-202. Obj. č.: 37 28 13

Přenosný DVD přehrávač MES-202. Obj. č.: 37 28 13 Přenosný DVD přehrávač MES-202 Obj. č.: 37 28 13 1. Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho přenosného DVD přehrávače se dvěma barevnými monitory, s dálkovým ovladačem a s

Více

.: trak vxp-711vm :. DVD player

.: trak vxp-711vm :. DVD player .: trak vxp-711vm :. DVD player Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu DVD přehrávače TRAK VXP-711VM a doufáme, že vám bude sloužit k vaší plné spokojenosti. DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Před vlastním zapojením

Více

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 ZÁKLADNÍ PŘIPOJENÍ: SPL 400-2 - Blahopřejeme k nákupu tohoto SPL zesilovače. Před použitím výrobku si přečtěte instrukce. CZ Bezpečnostní pokyny

Více

Bezdrátový TV Link. Uživatelská příručka

Bezdrátový TV Link. Uživatelská příručka Bezdrátový TV Link SLV3220 Uživatelská příručka Obsah Přehled 4 Ovládací prvky a displej 4 Váš bezdrátový TV Link 5 Bezpečnost 5 Instalace 6 Ovládání 7 Použití bezdrátového zařízení TV Link 7 Řešení problémů

Více

9 TFL LCD Výklopný monitor s DVD přehrávačem

9 TFL LCD Výklopný monitor s DVD přehrávačem 9 TFL LCD Výklopný monitor s DVD přehrávačem Návod pro uživatele Kompatibilní s: DVD, MP4, MP3, VCD, CD, CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVCD Před instalací do auta a spuštěním přístroje, přečtěte si, prosím,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 35 04 65 Tento přístroj dokáže přehrávat formáty disků DVD, CD, CD-R, CD-RW, MP3, VCD, S-VCD, DTS, Kodac Pisture a JPEG (společně s MP3) v televizní normě PAL nebo NTSC ve formátu

Více

PDP 913 SUHDVBT NÁVOD K POUŽITÍ PŘENOSNÉ DVD

PDP 913 SUHDVBT NÁVOD K POUŽITÍ PŘENOSNÉ DVD PDP 913 SUHDVBT NÁVOD K POUŽITÍ PŘENOSNÉ DVD OBsAH Obsah... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 2 Bezpečnostní opatření... 3 Označení ovládacích prvků... 4 Hlavní jednotka... 4 Dálkový ovladač... 5 Nastavení

Více

TFT-LCD výklopný displej se zabudovaným DVD přehrávačem

TFT-LCD výklopný displej se zabudovaným DVD přehrávačem TFT-LCD výklopný displej se zabudovaným DVD přehrávačem Umožňuje přehrávat disky DVD, VCD, CD, MP3, MP4, CD-R a CD-RW Uživatelská příručka Upozornění k provozu zařízení Přečtěte si pozorně všechna upozornění

Více

Výklopný displej 11 / 12,1 s DVD přehrávačem

Výklopný displej 11 / 12,1 s DVD přehrávačem DS-X11d Výklopný displej 11 / 12,1 s DVD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění a použité

Více

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875 Návod k použití OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

DVD systém DVP-937. Obj. č. 37 39 74. Popis a ovládací prvky. Hlavní jednotka. Vážený zákazníku,

DVD systém DVP-937. Obj. č. 37 39 74. Popis a ovládací prvky. Hlavní jednotka. Vážený zákazníku, Popis a ovládací prvky Hlavní jednotka DVD systém DVP-937 Obj. č. 37 39 74 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup ovládání DVD systému Lenco. Tento návod k obsluze je součástí výrobku.

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Přenosný kazetový CD přehrávač s radiopřijímačem TRC 591 A

NÁVOD K POUŽITÍ. Přenosný kazetový CD přehrávač s radiopřijímačem TRC 591 A NÁVOD K POUŽITÍ Přenosný kazetový CD přehrávač s radiopřijímačem TRC 591 A VAROVÁNÍ Pro snížení rizika vzniku ohně nebo úrazu elektrickým proudem, nevystavujte přístroj dešti nebo vlhkosti. VAROVÁNÍ PŘED

Více

OHV156-HD 15,6 HD STROPNÍ MONITOR

OHV156-HD 15,6 HD STROPNÍ MONITOR OHV156-HD 15,6 HD STROPNÍ MONITOR Návod k použití Upozornění - Přehrávač vždy instalujte do interiéru vozidla. - Používejte pouze ve vozech 12V napájením, negativním ukostřením. - Před zapojením odpojte

Více

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD CDP 5400 SPCD MODE PROG DC IN 4.5 V Ó SKIP 8 SKIP + 9 LINE OUT 0 VOLUME STOP 5 ASP/DIR NEXT HOLD OPEN 8 OFF BASS BOOST ON MP3 3 DAS 00 00:00 41 ALL PROG INTRO ALBUM

Více

IC 1000fgr. TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka

IC 1000fgr. TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka IC 1000fgr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka Upozornění Úpravy přístroje provedené bez souhlasu výrobce mohou vést k poškození přístroje a v tomto případě nelze uplatnit

Více

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Bezpečnostní upozornění Aby byla zajištěna trvalá bezpečnost a nízké riziko úrazu elektrickým proudem, dodržujte prosím veškeré bezpečnostní pokyny

Více

Používání přehrávače ipod

Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Po připojení ipodu můžete přehrávat hudební nebo video soubory. Tento přijímač umožňuje provádět různé operace, jako např. výběr souboru ze seznamu nebo

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

MOBILNÍ MONITOROVACÍ SYSTÉM PRO ZPĚTNÝ POHLED CR 47500 CR 47700. Antala Staška 33, 142 00 Praha 4 Tel.: 241 441 441 www.micronix.

MOBILNÍ MONITOROVACÍ SYSTÉM PRO ZPĚTNÝ POHLED CR 47500 CR 47700. Antala Staška 33, 142 00 Praha 4 Tel.: 241 441 441 www.micronix. MOBILNÍ MONITOROVACÍ SYSTÉM PRO ZPĚTNÝ POHLED CR 47500 CR 47700 Antala Staška 33, 142 00 Praha 4 Tel.: 241 441 441 www.micronix.cz TFT LCD Barevný Monitor ELC-700 (7 TFT LCD MONITOR) slouží jako systém

Více

Sluchátka pro reprodukci digitálního prostorového zvuku

Sluchátka pro reprodukci digitálního prostorového zvuku 4-267-263-11(2) Sluchátka pro reprodukci digitálního prostorového zvuku Návod k obsluze MDR-DS6500 2011 Sony Corporation 4-273-047-12(1) Průvodce připojením MDR-DS6500 2011 Sony Corporation Podrobné informace

Více

PDP 993SU NÁVOD K POUŽITÍ PŘENOSNÉ DVD

PDP 993SU NÁVOD K POUŽITÍ PŘENOSNÉ DVD PDP 993SU NÁVOD K POUŽITÍ PŘENOSNÉ DVD OBsAH Obsah... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 2 Bezpečnostní opatření... 3 Označení ovládacích prvků... 4 Hlavní jednotka... 4 Dálkový ovladač... 5 Nastavení v

Více

DVD PŘEHRÁVAČ SD-170EKB SD-170EKE NÁVOD K OBSLUZE

DVD PŘEHRÁVAČ SD-170EKB SD-170EKE NÁVOD K OBSLUZE DVD PŘEHRÁVAČ SD-170EKB SD-170EKE NÁVOD K OBSLUZE Úvod BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ NEBEZPEČÍ ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM NEOTVÍRAT Rovnostranný trojúhelník se symbolem blesku informuje uživatele o přítomnosti

Více

Každodenní používání 3

Každodenní používání 3 BeoLab 11 Příručka VÝSTRAHA: Pro snížení rizika požáru nebo úrazu elektrickým proudem nevystavuje toto zařízení dešti nebo vlhkosti. Nevystavujte toto zařízení působení odkapávajících nebo odstřikujících

Více

Anténa digitální televize Návod k použití SDA 210

Anténa digitální televize Návod k použití SDA 210 CZ Anténa digitální televize Návod k použití 6 Anténa digitální televize CZ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ PODMÍNKY SYMBOL BLESKU UMÍSTĚNÝ V RÁMEČKU TVOŘENÉM ROVNOSTRANNÝM TROJÚHELNÍKEM UPOZORŇUJE UŽIVA- TELE NA

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

Monitor s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy

Monitor s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy DS-X101td Monitor s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji

Více

Mobile 370 DVD TV. Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe

Mobile 370 DVD TV. Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe Mobile 370 DVD TV Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe 1 5. Vypínaè Power ON/OFF 6. Konektor napájení DC 12V 7. Indikátor nabíjení

Více

Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T

Dotykový 8 LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Bezpečnost 1. Používejte prosím pouze adaptér přiložený jako příslušenství. 2. Nevystavujte tento výrobek přímému slunečnímu světlu, teplu nebo vlhku. 3. Nepoužívejte

Více

Bezdrátový sluchátkový stereo systém

Bezdrátový sluchátkový stereo systém 4-529-909-11(1) Bezdrátový sluchátkový stereo systém Návod k obsluze 2014 Sony Corporation MDR-RF811RK Česky Bezdrátový sluchátkový stereo systém VAROVÁNÍ Abyste předešli nebezpečí vzniku požáru nebo úrazu

Více

VAROVÁNÍ: Vždy vypněte zařízení před vložením nebo vyjmutím paměťové. V opačném případě může dojít k poškození zařízení a paměťové

VAROVÁNÍ: Vždy vypněte zařízení před vložením nebo vyjmutím paměťové. V opačném případě může dojít k poškození zařízení a paměťové Upozornění Bezpečnostní opatření a údržba Výrobek je určen pouze pro vnitřní použití Nevystavuje výrobek vlhkosti nebo kondenzaci, hrozí úraz elektrickým proudem a poškození výrobku Nezakrývejte ventilační

Více

Výrobce: Chal-Tec GmbH, Wallstraße 16, Berlín, Německo. Tento produkt je v souladu s následujícími evropskými normami:

Výrobce: Chal-Tec GmbH, Wallstraße 16, Berlín, Německo. Tento produkt je v souladu s následujícími evropskými normami: Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Jakékoliv selhání způsobené ignorováním

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Kamera do auta HQS-205B je zařízení pro nenáročné uživatele, kterým

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U

V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U Bezpečnostní pokyny V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U VÝSTRAHA 1. Ke snížení rizika úrazu elektrickým proudem neodstraňujte kryt výrobku ani jeho zadní část.

Více

AV2-H Surround Receiver

AV2-H Surround Receiver 1000493 AV2-H338 5.1 Surround Receiver Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Rozhraní c.logic lite. Mi-092 + MCS-04

Rozhraní c.logic lite. Mi-092 + MCS-04 Rozhraní c.logic lite Mi-092 + umožňuje připojení zdroje AV signálu do vozidel vybavených navigačním systémem Volkswagen MFD2/RNS2 Škoda Nexus Pouze pro vozidla BEZ originální kamery při couvání Funkce

Více