Elektrohydraulický pohon Siemens Princip funkce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Elektrohydraulický pohon Siemens Princip funkce"

Transkript

1 Elektrohydraulický pohon Siemens Princip funkce 6 Ventil (1) je otvírán vibra ním erpadlem (2), které sou asn stla uje pružinu (3) Ventil zavírá bez dodávky elektrické energie pomocí stla ené pružiny, která tla í olej z tlakové komory (4) p es solenoidový ventil (5) zp t do sací komory (6), ímž je ventil zavírán Tento princip innosti elektrohydrualického pohonu trvale garantuje havarijní funkci s resetovacími silami až do 2800 N. -> Tím je zajišt na bezpe nost Elektrohydraulický pohon nevyžaduje žádný p evodový mechanizmus, nedochází k žádnému rozkládání sil do stran a je použito jen velmi málo ástí, které jsou edm tem opot ebení ( 1 Ventil pln zav en Ventil otev en na 50% 0 ( 1 Ventil pln otev en 0 ( 1 Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

2 Elektrohydraulické pohony Siemens - p ehled Typ pohonu Napájecí nap tí ídící signál Ovládací síla Zdvih SKB32 AC 230V 3-bodový 2800 N 20 mm SKB62 SKB60 AC 24 V DC 0 10 V, DC 4 20 ma nebo ohm 2800 N 20 mm SKB82 AC 24 V 3-bodový 2800 N 20 mm SKC32 AC 230V 3-bodový 2800 N 40 mm SKC62 SKC60 AC 24 V DC 0 10 V, DC 4 20 ma nebo ohm 2800 N 40 mm SKC82 AC 24 V 3-bodový 2800 N 40 mm SKD32 AC 230V 3-bodový 1000 N 20 mm SKD62 SKD60 AC 24 V DC 0 10 V, DC 4 20 ma nebo ohm 1000 N 20 mm SKD82 AC 24 V 3-bodový 1000 N 20 mm Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

3 Nová mikroprocesorová elektronika (ACT) - pouze pro pohony s napájecím nap tím AC 24V a se spojitým ídícím signálem Nová mikroprocesorová elektronika ACT je dodávána ve dvou verzích Standardní Zdokonalená Volba charakteristiky log. / lin. Zp tnovazební signál na svorce U s p esností +/- 2% Automatická kalibrace Indikace stav pomocí LED Volba ídícího signálu 0 10V nebo 4 20 ma Vynucené ízení p es svorku Z Vlastnosti standardní elektroniky plus... Pouze pro SKB(C,D)62UA Nastavitelný start a rozp tí Možnost zm ny ídícího signálu z p ímého na reverzní p sobení Omezení zdvihu Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

4 ACT: Volba pr tokové charakteristiky (log. / lin.) Popis funkce: Lineární nebo ekviprocentní pr toková charakteristika m že být ur ena pohonem Nastavení na PCB: DIP p epína zap vyp Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

5 ACT: Volba pr tokové charakteristiky (log. / lin.) Zdvih a pr toková charakteristika: Lineární pr toková charakteristika V vznikající elektronickým nastavením pohonu pro ventil s ekviprocentní charakteristikou Informace: Ekviprocentní pr toková charakteristika V vznikající lineárním p sobením pohonu na ventil s ekviprocentní charakteristikou Tovární nastavení pohonu je takové, že vytvá í ekviprocentní pr tokovou charakteristiku (nastavení log.) Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

6 ACT: Volba pr tokové charakteristiky (log. / lin.) Záleží na volb log. / lin. pr tokové charakteristiky? Charakteristika vým níku tepla Vým níky tepla voda / vzduch mají sm rem nahoru zak ivenou charakteristiku (a-hodnota: erven ) Vým níky tepla voda / voda (nap. deskové vým níky) mají charakteristiku více lineární (a-hodnota: mod e) Tepelný výkon 0 % 100% Objemový pr tok Výsledná charakteristika Výsledná charakteristika ventilu a vým níku tepla by pro zajišt ní správné regulace m la být lineární. Toho je dosaženo kombinací nahoru zak ivenou charakteristikou vým níku tepla s dol zak ivenou ekviprocentní charakteristikou ventilu. Výsledná charakteristika ventil / vým ník tepla potom bude lineární. Tepelný výkon 0 % Zdvih 100% Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

7 ACT: Volba pr tokové charakteristiky (log. / lin.) Výhody této funkce pro za ízení HVAC Pro optimální regulaci m že být pr toková charakteristika ventilu p izp sobena charakteristice vým níku tepla Tepelný výkon 0 % Zdvih 100% Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

8 ACT: Signál zp tné vazby na svorce U Popis funkce: Signál zp tné vazby na svorce U poskytuje informaci o velikosti zdvihu s esností na +/- 2% U = 5 V nebo U = 12 ma 0 ( 1 Zdvih 50 % Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

9 ACT: Signál zp tné vazby na svorce U Výhody této funkce pro za ízení HVAC Regulátor zpracuje p esnou zp tnovazební informaci, podle níž koriguje odchylky od žádané velikosti zdvihu Tato informace umož uje p esné sekven ní zpracování aplikací pro topení-chlazení nebo aplikací pro topení nebo chlazení Sekvence topení-chlazení Sekvence násobných oh íva 100% Chladi Oh íva 100% Oh íva # 1 Oh íva # 2 Zdvih Zdvih 0% teplo venkovní teplota zima 0% teplo venkovní teplota zima Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

10 ACT: Automatická kalibrace Popis funkce: Zdvih pohonu je automaticky p izp sobován skute nému zdvihu ventilu Nastavení na PCB: Kalibra ní zdí ka Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

11 ACT: Automatická kalibrace Proces nastavení: 1. Zkratujte kontakty kalibra ní zdí ky, nap. šroubovákem 2. Pohon se nastaví do polohy «Zdvih 0» (1), ventil je zav en, LED bliká zelen 3. Pohon se nastaví do polohy «Zdvih 100%» (2), ventil je otev en, LED bliká zelen 4. M ení je uloženo do EPROM 5. Pohon se nastaví do polohy zdvihu danou hodnotou signálu na svorkách Y nebo Z (3), LED trvale svítí zelen ->normální provoz Zdvih Sled krok p i automatickém kalibra ním procesu 0 % % y Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

12 ACT: Automatická kalibrace Informace: ed zahájením kalibrace se ujist te, že je pohon mechanicky p ipojen k ventilu a je p ivedeno napájecí nap tí AC 24 V Ru ní ovládání musí být nastaveno na Automatic Kalibra ní proces m že být opakován tak asto, jak je t eba Výhody této funkce pro za ízení HVAC Automatická kalibrace eliminuje odchylky výrobních tolerancí Automatická kalibrace umož uje dokonalou p esnost nastavení zdvihu pro každou kombinaci ventil - pohon Navíc, p i p ipojení pohonu k ventilu jiného výrobce umož uje automatická kalibrace p esn jší regulaci Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

13 ACT: Indikace stav pomocí LED Popis funkce: Provozní stav pohonu je indikován pomocí zelené nebo ervené LED Signály jsou ve shod se standardní signalizací Siemens Indikace na PCB: Indikace stav pomocí LED Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

14 ACT: Indikace stav pomocí LED Indika ní systém: LED Indikace Funkce innost Zelená Svítí Normální provoz Automatický provoz, žádné problémy Bliká Probíhá kalibrace zdvihu ekejte na dokon ení kalibrace (LED p estane blikat) ervená Svítí Chybná kalibrace zdvihu Vnit ní závada Zkontrolujte montáž Prove te znovu kalibraci zdvihu (zkratováním kalibra ní zdí ky) Bliká Nesvítí Kuželka ventilu je zablokována Není napájení Vadná elektronika Zkontrolujte ventil Zkontrolujte p ívod Vym te elektroniku Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

15 ACT: Indikace stav pomocí LED Výhody této funkce pro za ízení HVAC P ímá diagnóza stavu pohonu P i uvád ní do provozu nebo p i údržb lze snadno zjistit závady nebo stav pohonu s ventilem Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

16 ACT: Volba ídícího signálu Popis funkce: ídící signál je bu - DC 0 10 V - nebo DC 4 20 ma Nastavení na PCB: DIP p epína on off Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

17 ACT: Volba ídícího signálu Výhody této funkce pro za ízení HVAC Díky možnosti volby ídícího signálu m že pohon spolupracovat se standardními regulátory (v tšinou DC 0 10 V) pro HVAC a také s pr myslovými regulátory (DC 4 20 ma) Pomocí ídícího signálu DC ma mohou být hydraulické pohony používány v pr myslových regula ních obvodech Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

18 ACT: Vynucené ízení Popis funkce: Pomocí svorky Z m že být nastavena jedna ze t í funkcí vynuceného ízení 1. Ventil pln otev en 2. Ventil pln zav en 3. Regulace zm nou odporu v rozmezí hodnot 0 až 1000 Ohm Vynucené ízení má absolutní p ednost Zvolený mód V 0 nebo V max. vždy nastaví pohon do krajních poloh a použitý ventil bude pln otev en nebo pln zav en. Pokud je inná funkce vynuceného ízení, tak velikost ídícího signálu na svorce Y nemá na zdvih žádný vliv! Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

19 ACT: Vynucené ízení 1. Vynucené ízení s pln otev eným ventilem -> Protimrazová ochrana pohon se nastaví do polohy 100% otev ení svorky Z a G jsou propojeny nap tí na svorce Y nemá žádný vliv G0 G Y M 100% V U Z 0% Y Jak byla protimrazová ochrana provedena u starších typ pohon s analogovou elektronikou? Pro typy pohon SKD/B/C61 a 62 se starou analogovou elektronikou byla tato funkce provedena p erušením spojení svorek R M (v klidu sepnutý kontakt). Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

20 ACT: Vynucené ízení 2. Vynucené ízení s pln zav eným ventilem pohon se nastaví do polohy 100 % zav ení svorky Z a G0 jsou propojeny nap tí na svorce Y nemá žádný vliv G0 G Y M U Z V 100% 0% Y 3. Regulace ventilu vynuceným ízením pomocí odporu v rozsahu hodnot od 0 do 1000 ohm Poloha pohonu je úm rná hodnot nastaveného odporu od 0 ohm (0 %, ventil je zav en) do 1000 ohm (100 %, ventil je pln otev en) Svorky Z a M jsou propojeny V G0 es odpor R ( ohm) 100% Nap tí na svorce Y nemá žádný vliv G Y M U R Z lin log 0% R [ ] Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

21 ACT: Vynucené ízení Výhody této funkce pro za ízení HVAC Funkce s pln otev eným ventilem m že být využita jako protimrazová ochrana ízení zm nou odporu v rozsahu 0 až 1000 ohm m že být použito jako p ednostní ízení v i ru nímu ovládání Funkce vynuceného ízení m že být použita pro uzav ení zón Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

22 ACT: Nastavitelný start a rozp tí Pouze zdokonalená verze Popis funkce: Signál pro po áte ní bod (LO) m že být nastaven mezi DC 0 až 15 V a rozp tí sekvence (UP) m že být nastaveno od 3 do 15 V Nastavení na PCB: DIP p epína Oto né p epína e on off Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

23 ACT: Nastavitelný start a rozp tí Oto ný p epína Nastavení rozsahu: Grafické vyjád ení nastavení LO, UP y LO: Start Parametr Start Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.: Pouze zdokonalená verze Oto ný p epína UP:Rozp tí Parametr Rozp tí 0 0V 0 10V 1 1V 1 3V 2 2V 2 3V 3 3V 3 3V 4 4V 4 4V 5 5V 5 5V 6 6V 6 6V 7 7V 7 7V 8 8V 8 8V 9 9V 9 9V A 10V A 10V B 11V B 11V C 12V C 12V D 13V D 13V E 14V E 14V F 15V F 15V

24 ACT: Nastavitelný start a rozp tí Pouze zdokonalená verze íklad: Nastavení oto ných p epína epína LO, Start: Pozice 8 (8V) epína UP, Rozp tí: Pozice C (12V) Nastavení p epína DIP eteno vysunuto 100% Zdvih on off Pr tok Normáln zav ený ventil s ekviprocentní charakteristikou eteno zasunuto 0% Start, 8V Rozp tí, 12V 0V 8V 20V 30V Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

25 ACT: Nastavitelný start a rozp tí Pouze zdokonalená verze Výhody této funkce pro za ízení HVAC Funkce nastavitelného startu a rozp tí m že být využita s regulátory HVAC s nestandardními výstupními signály Navíc tato funkce umož uje použití sekven ních pohon v aplikacích pro topení-chlazení nebo v aplikacích pro více oh íva nebo chladi Sekvence topení-chlazení Sekvence s více oh íva i 100% Chladi Oh íva 100% Oh íva # 1 Oh íva # 2 Zdvih Zdvih 0% teplo venkovní teplota zima 0% teplo venkovní teplota zima Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

26 ACT: P ímý / Reverzní chod Pouze zdokonalená verze Popis funkce: Signál DC 0 10 V / DV 4 20 ma m že být obrácen Nastavení na PCB: DIP p epína on off Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

27 ACT: P ímý / Reverzní chod ímý chod Vstup: V ma Pouze zdokonalená verze Reverzní chod Vstup: V ma 0 V 4 ma Y 10 V 20 ma 100 % Zdvih Y 10 V 20 ma 0 V 4 ma 0 % 0 V 4 ma 0 10 V 20 ma 1000 Y Poznámka: Mechanická funkce zp tné pružiny není ovlivn na zvoleným sm rem p sobení Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

28 ACT: P ímý / Reverzní chod Výhody této funkce pro za ízení HVAC S funkcí reverzního p sobení m že být normáln otev ený ventil provozován jako normáln zav ený ventil -> Y 0 V / 4 ma = zdvih 0% (ventil zav en), Y 10 V / 20 ma = zdvih 100% (ventil otev en) Avšak p i ztrát nap tí havarijní funkce stále otvírá ventil Pouze zdokonalená verze Tato funkce je vhodná pro topné systémy, kde je požadována havarijní funkce jako protimrazová ochrana Co znamená NO a NZ ventil? Normáln otev ený (NO) Ventil, který je otev en p i ztrát nap tí nebo když je ídící signál p i p ímém p sobení pohonu malý. -> Primární použití jako protimrazová ochrana, vhodný pro topné aplikace Normáln zav ený (NZ) Ventil, který je zav en p i ztrát nap tí nebo když je ídící signál p i p ímém p sobení pohonu malý -> Z bezpe nostních vod je tento princip vhodný pro topení (vysoké teploty) a pro dálkové vytáp ní, ale je používán i pro chladící aplikace Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

29 ACT: Omezení zdvihu Popis funkce: Dolní omezení zdvihu ventilu m že být nastaveno mezi 0 a 45% a horní omezení zdvihu m že být nastaveno mezi 55 a 100% Nastavení na PCB: Pouze zdokonalená verze DIP p epína Oto né p epína e on off Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

30 ACT: Omezení zdvihu Nastavení rozsahu: Oto ný p epína LO: Minimum Parametr Minimální zdvih Pouze zdokonalená verze Oto ný p epína UP: Maximum Parametr Maximální zdvih 0 0% 0 100% 1 3% 1 97% 2 6% 2 94% 3 9% 3 91% 4 12% 4 88% 5 15% 5 85% Grafické vyjád ení nastavení LO, UP 6 18% 6 82% 7 21% 7 79% 8 24% 8 76% 9 27% 9 73% A 30% A 70% B 33% B 67% C 36% C 64% D 39% D 61% E 42% E 58% F 45% F 55% Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

31 ACT: Omezení zdvihu Pouze zdokonalená verze Výhody této funkce pro za ízení HVAC Nastavení minimálního zdvihu m že být použito k zajišt ní minimálního pr toku jako protimrazová ochrana nebo k zajišt ní pr toku kondenzátorem Omezením maximálního zdvihu m že být omezen pr tok p i požadavku snížení dodávky energie nebo p i p edimenzování ventilu Poznámka: žn používaný omezova zdvihu ASZ62.6 již nelze používat s pohony se standardní ani se zdokonalenou elektronikou Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

32 ACT: Omezení zdvihu íklad: Nastavení oto ných p epína epína LO: Pozice 7 (Omezení zdvihu 21%) epína UP: Pozice 0 (žádné omezení) Pouze zdokonalená verze Nastavení p epína DIP eteno vysunuto 100% on Zdvih Pr tok Normáln zav ený ventil s ekviprocentní charakteristikou. Oto ný p epína UP = "0" (100%) off Oto ný p epína LO = "7" (21%) eteno zasunuto 0% Y-Vstup I 0V (Omezení pr toku 8,5%) 10V Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

33 ACT: P íslušenství Nabízené p íslušenství pro elektrohydraulický pohon: Typ Popis ASC1.6 Pomocný spína ASZ6.5 Oh íva v etene AC 24 V ASK50 pro SKD.. ASK51 pro SKB.. Mechanický adaptér pro reverzaci zdvihu (pouze pro pohony se zdvihem 20 mm) Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

34 Schéma zapojení pohon SKD32.., 82.. (3-bodové ovládání) Y1 Y2 3 3 a b c 21 Y1 Y2 3 3 a b c 100 % 0 % 100 % 0 % 100 % 0 % 100 % 0 % Cm1 c1 c2 N G01 n Cm1 c1 c2 N G03 ASC9.3 ASZ7.3 ASC9.3 ASZ7.3 SKD32.50 bez bezpe nostní funkce AC 230 V, 3-polohové SKD32.21, SKD32.51 s bezpe nostní funkcí AC 230 V, 3-polohové Y1 Y2 3 3 a b c 21 Y1 Y2 3 3 a b c 100 % 0 % 100 % 0 % 100 % 0 % 100 % 0 % Cm1 c1 c2 G G02 n Cm1 c1 c2 G G04 AS C 9.3 ASZ7.3 ASC9.3 ASZ7.3 SKD82.50 bez bezpe nostní funkce AC 24 V, 3-polohové SKD82.51 s bezpe nostní funkcí AC 24 V, 3-polohové Y1 Signál - ventil otevírá Max. po et ks p íslušenství pro SKD32... a SKD82...: Y2 Signál - ventil zavírá Možno namontovat : 21 Bezpe nostní funkce (svorka bez 1ks Dva pomocné kontakty ASC9.3 nap tí = ventil se uzav e) 1ks Potenciometr ASZ7.3 Cm1 Koncový spína pro zdvih 100% 1ks Vyh ívání v etene ASZ 6.5 c1, c2 Dva pomocné kontakty ASC9.3 ASC9.3, ASZ 7.3 a ASZ 6.5 lze namontovat spole 1000 Potenciometr ASZ 7.3 (1000 ) Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

35 Schéma zapojení pohon SKB/C32.., 82 (3-bodové ovládání) Vlastimil Kojzar, Evropská 33a, Praha 6, tel.:

Závitové ventily VVG41../VXG41.. v PN16

Závitové ventily VVG41../VXG41.. v PN16 Závitové ventily VVG41../VXG41.. v PN16 Regula ní nebo bezpe nostní uzavírací ventily (VVG..) nebo 3- cestné regula ní ventily pro sm šování nebo rozd lování (VXG..) se zdvihem 20 mm, ovládání pohony SAX..,

Více

Magnetické ventily Siemens ednosti

Magnetické ventily Siemens ednosti Magnetické ventily Siemens ednosti esné a rychlé regula ní ventily s rozhraním pro standardní ídící signály - Krátký p estavovací as < 2sec - Vysoké rozlišení zdvihu - Velký regula ní rozsah - esná opakovatelnost

Více

Elektrohydraulické pohony

Elektrohydraulické pohony 4 566 Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 20 mm nebo 40 mm SKB62... SKC62... SKB60 SKC60 SK...62...: Napájecí napětí AC 24 V, řídící signál DC 0 10 V, 4 20 ma nebo 0... 1000 Ω, s bezpečnostní

Více

Manuál pro Pokročilou řídící technologii (ACT) - simulační program

Manuál pro Pokročilou řídící technologii (ACT) - simulační program Manuál pro Pokročilou řídící technologii (ACT) - simulační program Další informace v příslušných Facts a v katalogových listech! Diagram zobrazující průtok a zdvih Grafický informační displej pro řídící

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 56 Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 2 mm SKD32... SKD82... SKD62 SKD6 SKD32... Napájecí napětí AC 23 V, 3-polohové řízení SKD82... Napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové řízení SKD6... Napájecí

Více

3-cestné ventily s vn jším závitem, PN 16

3-cestné ventily s vn jším závitem, PN 16 6 3-cestné ventily s vn jším závitem, PN 6 VXG ronzové t lo ventilu CC9K (Rg5) DN 5DN 0 k vs 525 m 3 /h P ipojení vn jším závitem G podle ISO 228/ s plochým t sn ním Sady šroubení ALG 3 se závitovým p

Více

Elektrohydraulické pohony

Elektrohydraulické pohony 4 563 Elektrohydraulické pohony Pro ventily se zdvihem 2 mm SKD62... SKD6 SKD62...: Napájecí napětí AC 24 V, řídící signál DC V, 4 2 ma nebo... Ω, s bezpečnostní funkcí SKD6: jako SK...62, ale bez havarijní

Více

Trojcestné ventily PN10 s írubovým p ipojením

Trojcestné ventily PN10 s írubovým p ipojením 4 420 cvatix Trojcestné ventily PN10 s írubovým p ipojením VXF31.. lo ventilu z šedé litiny DN 15 150 k vs 2.5 315 m 3 /h Použití s elektromotorickými pohony SX.. nebo s elektrohydraulickými pohony SKD..,

Více

3-cestné ventily s vn jším závitem, PN 16

3-cestné ventily s vn jším závitem, PN 16 OEM 3-cestné ventily s vn jším závitem, PN 6 VXG48... Litinové t lo ventilu EN-GJL-250 DN 20...DN 40 k vs 6,3...20 m 3 /h P ipojeni vn jším závitem G B podle ISO 228/ s plochým t sn ním Sady šroubení ALG

Více

2-cestné a 3-cestné ventily PN 16

2-cestné a 3-cestné ventily PN 16 OEM 2-cestné ventily VVP459.10-0.63 až VVP459.25-6.3 3-cestné ventily VXP459.10-0.63 až VXP459.25-6.3 2-cestné ventily VVP459.25-10 až VVP459.40-25 3-cestné ventily VXP459.25-10 až VXP459.40-25 2-cestné

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 561 Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 20 mm SKD32.. SKD82.. SKD62.. SKD60.. SKD32.. Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení SKD82.. Napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové řízení SKD6..

Více

Acvatix PICV / Kombiventily IC BT CPS

Acvatix PICV / Kombiventily IC BT CPS Acvatix PICV / Kombiventily IC BT CPS Co je PICV / kombiventil? Kombiventil je Tlakov nezávislý regula ní ventil s integrovaným automatickým regulátorem pr toku Kombiventil kombinuje v jednom t lese ventilu

Více

Elektromotorické pohony

Elektromotorické pohony 4 554 Elektromotorické pohony pro ventily se zdvihem 2 mm SQX32 SQX82 SQX32 napájecí napětí AC 23 V, 3-polohové řízení SQX82 napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové řízení napájecí napětí AC 24 V, DC V, 4

Více

Elektromotorické pohony

Elektromotorické pohony 4 573 SQS35.50, SQS35.53, SQS65.5 s havarijní funkcí, bez ručního ovládání SQS35.00, SQS35.03, SQS65, SQS65.2, SQS85.00, SQS85.03 bez havarijní funkce, s ručním ovládáním Elektromotorické pohony pro ventily

Více

Spojité regula ní ventily s magnetickým pohonem, PN 16

Spojité regula ní ventily s magnetickým pohonem, PN 16 4 465 ACVATIX Spojité regula ní ventily s magnetickým pohonem, PN 16 nerezová ocel MXG461S.. Použití Krátká p estavovací doba (

Více

idlo tlakové diference Pro vzduch a nekorosivní plyny

idlo tlakové diference Pro vzduch a nekorosivní plyny 1 910 1910P01 idlo tlakové diference Pro vzduch a nekorosivní plyny QBM66... Lineární charakteristika tlaku s volitelným rozsahem m ení Provozní nap tí AC 24 V nebo DC 13.5...33 V Výstupní signál DC 0...10

Více

2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN 16

2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN 16 4 842 2-cestné ventily VVI4615 až VVI4625 3-cestné ventily VXI4615 až VXI4625 2-cestné a 3-cestné zónové ventily PN 16 VVI46 VXI46 Mosazné t lo ventilu (EN1982); VXI4625T: bronz CC491K (Rg5) max 4% Pb

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 561 Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 20 mm SKD32.. SKD82.. SKD62.. SKD60 SKD32... Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení SKD82... Napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové řízení SKD6...

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 564 Elektrohydraulické pohony pro ventily Se zdvihem 20 nebo 40 mm SKB32... SKC32... SKB82... SKC82... SK...32...: Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení SK...82...: Napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové

Více

Elektromotorické pohony

Elektromotorické pohony s 4 540 ACVATIX Elektromotorické pohony pro Kombiventily VPI45..(Q), DN40/50 napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové řízení napájecí napětí AC 24 V, řídicí signál

Více

OEM SKD32..E SKD62E SKD Elektrohydraulické pohony pro ventily. se zdvihem 20 mm

OEM SKD32..E SKD62E SKD Elektrohydraulické pohony pro ventily. se zdvihem 20 mm OEM Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 20 mm SKD32..E SKD329.5 SKD32..E Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení SKD329.5 Napájecí napětí AC 230V, 3-polohové řízení Napájecí napětí AC

Více

Elektromotorické pohony

Elektromotorické pohony 4 573 SQS35.50, SQS35.53, SQS65.5 s havarijní funkcí, bez ručního ovládání ACVATIX Elektromotorické pohony pro ventily se zdvihem 5,5 mm SQS35.00, SQS35.03, SQS65, SQS65.2, SQS85.00, SQS85.03 bez havarijní

Více

Kinetic B Kinetic Plus B

Kinetic B Kinetic Plus B Montážní a servisní manuál SENTINEL KINETIC REKUPERA NÍ A VENTILA NÍ SYSTÉM PRO CELÝ D M Kinetic B Kinetic Plus B CZ verze 1.1 OBSAH 1 Popis p ístroj Sentinel Kinetic & Sentinel Kinetic Plus... 3 2 Technické

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 566 Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 40 mm SKC32.. SKC82.. SKC62.. SKC60 SKC32.. Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení SKC82... Napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové řízení SKC6...

Více

ÍDICÍ JEDNOTKA CB17 UŽIVATELSKÝ NÁVOD

ÍDICÍ JEDNOTKA CB17 UŽIVATELSKÝ NÁVOD ÍDICÍ JEDNOTKA CB17 UŽIVATELSKÝ NÁVOD OBSAH 1. SK ÍDICÍ JEDNOTKY 1 2. NASTAVENÍ 3 2.1 NASTAVENÍ DIP P EPÍNA E SW1 3 2.1.1 NASTAVENÍ ZPOMALENÍ (DIP 1.SLOW) 3 2.1.2 NAST. DETEKCE NADPROUDU (DIP 2.OVER C1

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 560 Elektrohydraulické pohony pro ventily SKD..SL.. se zdvihem 20 mm SKD32..SL Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení SKD82.50SL Napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové řízení Napájecí napětí AC 24

Více

SIEMENS. Přímé ventily. Použití. DN15 a 25 DN40... 150

SIEMENS. Přímé ventily. Použití. DN15 a 25 DN40... 150 SIEMENS 4 382 Přímé ventily s přírubou, PN40 VVF61... DN15 a 25 DN40... 150 Přímé ventily s přírubou, PN40 DN15...150 mm Materiál : DN15 a 25: litá ocel GS-C 25 N Materiál : DN40...150: litá ocel GS-45

Více

SLEDOVÁNÍ A ÍZENÍ KVALITY KOTELNÍ VODY

SLEDOVÁNÍ A ÍZENÍ KVALITY KOTELNÍ VODY 8:27:408:27:40 ODVAD E KONDENZÁTU - P ÍSLUŠENSTVÍ SLEDOVÁNÍ A ÍZENÍ KVALITY KOTELNÍ VODY obsahu TDS (zcela rozpušt ných pevných látek) 1 ODVAD E KONDENZÁTU - P ÍSLUŠENSTVÍ SLEDOVÁNÍ A ÍZENÍ KVALITY KOTELNÍ

Více

Elektromotorické pohony

Elektromotorické pohony 4 573 SQS35.50, SQS35.53, SQS65.5 s havarijní funkcí, bez ručního ovládání SQS35.00, SQS35.03, SQS65, SQS65.2, SQS85.00, SQS85.03 bez havarijní funkce, s ručním ovládáním Elektromotorické pohony pro ventily

Více

SIRIUS 3RM1. Copyright Siemens Zm ny vyhrazeny.

SIRIUS 3RM1. Copyright Siemens Zm ny vyhrazeny. Spoušt e motor SIRIUS 3RM1 Copyright Portfolio SIRIUS Spínací technika SIRIUS SIRIUS nabízí ucelené portfolio nn spínací techniky. snadné projektování a montáž optimáln slad né p ístroje modulární systém

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 564 Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 20 mm SKB32.. SKB82.. SKB62.. SKB60 SKB32.. Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení SKB82.. Napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové řízení SKB6..

Více

Kombiventil pro otopná

Kombiventil pro otopná 2 85 Kombiventil pro otopná t lesa Mini-kombiventil pro dvoutrubkové topné rozvody. VPD... VPE... Mini-kombiventil je termostatický ventil s integrovanou regulací diferen ního tlaku. Slouží k optimálnímu

Více

Elektromotorické pohony

Elektromotorické pohony OEM SQS35954 se zpětnou pružinou, bez ručního ovládání SQS35903, SQS35905, SQS85900, bez zpětné pružiny, s ručním ovládáním Elektromotorické pohony pro ventily VVG549, VVP459, VXP459, VVG44 a VXG44 SQS359

Více

On-line analyzátor pro měření tvrdosti vody

On-line analyzátor pro měření tvrdosti vody CZ Testomat 808 On-line analyzátor pro měření tvrdosti vody Návod k obsluze ANALYZÁTORY VODY IČO: 71417460 DIČ: CZ7502030844 Dalibor Herman Tel: +420 602 349 086 Za Klášterem 550 Fax: +420 321 723 285

Více

SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN

SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN UŽIVATELSKÝ NÁVOD SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN ADA TERRIER OBSAH 1.1 Všeobecné bezpe nostní zásady 1 1.2 Instalace 2 A. Standardní instalace 2 B. Tabulka rozm 2 C. Instalace servomotoru 3 D. Elektrické

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

Roleta ARF, ARP Z-Wave

Roleta ARF, ARP Z-Wave Návod k použití CZ Roleta ARF, ARP Z-Wave Než začnete zařízení používat, důkladně si přečtěte návod k použití www.fakro.com 1 /8 Obsah Bezpečnostní pravidla...3 Popis...4 Programování zařízení / Doplňující

Více

Technická specifikace

Technická specifikace Technická specifikace Příloha č. 3 k č.j.: VS-5595/ČJ-016-80051 Hradec Králové - oprava otevírání eskortních vrat ve vazební věznici Náplň opravy Náplní opravy je výměna stávajícího pohonu a řídící jednotky

Více

Elektromotorické pohony

Elektromotorické pohony OE se zpětnou pružinou, bez ručního přestavování SQS359.03, SQS359.05,, bez zpětné pružiny, s ručním přestavováním Elektromotorické pohony Pro ventily VVG549, VVP459, VXP459, VVG44 a VXG44 SQS359 SQS359

Více

INSTRUKCE A DOPORU ENÍ PRO INSTALACI. IS.28 Rev.02 28/11/2011 H70/10CC - H70/11CC - H70/14CC. pagina 1

INSTRUKCE A DOPORU ENÍ PRO INSTALACI. IS.28 Rev.02 28/11/2011 H70/10CC - H70/11CC - H70/14CC. pagina 1 ÍDICÍ JEDNOTKA - CTROL UNIT H70/10CC - H70/11CC - H70/14CC INSTRUKCE A DOPORU ENÍ PRO INSTALACI IS.28 Rev.02 28/11/2011 H70/10CC H70/11CC H70/14CC pagina 1 TECHNICKÁ SPECIFIKACE H70/10CC - H70/14CC H70/11CC

Více

REGULACE PRO OTOPNÁ T LESA

REGULACE PRO OTOPNÁ T LESA REGULACE PRO OTOPNÁ T LESA regula ní šroubení termostatické ventily termostatické hlavice 10 Kompletní program CONCEPT TOPENÍ Termostatická hlavice CONCEPT pro standardní otopná t lesa a t lesa typu ventil

Více

AKUMULA NÍ NÁDRŽE PSW 200, PSWF 300, PSWF 500, PSWF 800, PSWF 1000, PSWF 1500, PSWF 2000, PSWF 3000, PSWF 4000 a PSWF 5000

AKUMULA NÍ NÁDRŽE PSW 200, PSWF 300, PSWF 500, PSWF 800, PSWF 1000, PSWF 1500, PSWF 2000, PSWF 3000, PSWF 4000 a PSWF 5000 Návod na instalaci a použití AKUMULA NÍ NÁDRŽ PSW 200, 300, 500, 800, 1000, 1500, 2000, 3000, 4000 a 5000 CZ verze 1.2 OSAH 1 Popis za ízení... 3 1.1 ypová ada... 3 1.2 Ochrana nádrže... 3 1.3 epelná izolace...

Více

Acvatix PICV / Kombiventily IC BT CPS

Acvatix PICV / Kombiventily IC BT CPS Acvatix PICV / Kombiventily IC BT CPS Co je PICV / kombiventil? Kombiventil je Tlakov nezávislý regula ní ventil s integrovaným automatickým regulátorem pr toku Kombiventil kombinuje v jednom t lese ventilu

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 561 Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 2 mm SKD32.. SKD82.. SKD62.. SKD6.. SKD32.. Provozní napětí AC 23 V, 3-polohový řídicí signál SKD82.. Provozní napětí, 3-polohový řídicí signál SKD6..

Více

Prostorové regulátory s tříbodovým výstupem a jejich aplikace

Prostorové regulátory s tříbodovým výstupem a jejich aplikace Aplikační list C 206 Prostorové regulátory s tříbodovým výstupem a jejich aplikace Cenově příznivé, komfortní řešení regulace vybíjení akumulace Akumulace dovoluje provozovat zdroj tepla s maximální účinností

Více

DUM 14 téma: Kreslení hydraulických schémat

DUM 14 téma: Kreslení hydraulických schémat DUM 14 téma: Kreslení hydraulických schémat ze sady: 02 tematický okruh sady: Kreslení schémat ze šablony: 04_Technická dokumentace Ur eno pro :1. ro ník vzd lávací obor: 26-41-M/01 Elektrotechnika 18-20-M/01

Více

Ekvitermní regulátory, prostorová regulace a příslušenství

Ekvitermní regulátory, prostorová regulace a příslušenství Ekvitermní regulátory, prostorová regulace a příslušenství 1 Regulátory druhy a vlastnosti Pro ovládání kotlů PROTHERM pokojovým regulátorem lze použít pouze takový regulátor, který má beznapěťový výstup,

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 564 Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 20 mm SKB32.. SKB82.. SKB62.. SKB60 SKB32.. Provozní napětí AC 230 V, 3-polohový řídicí signál SKB82.. Provozní napětí, 3-polohový řídicí signál SKB6..

Více

Elektromotorické pohony pro ventily. SAV81P00 Napájecí napětí AC/DC 24 V, 3-polohové řízení

Elektromotorické pohony pro ventily. SAV81P00 Napájecí napětí AC/DC 24 V, 3-polohové řízení s 4 510 ACVATIX Elektromotorické pohony pro ventily SAV..P.. se zdvihem 40 mm Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení Napájecí napětí AC/DC 24 V, řídicí signál DC 0 10 V, 4 20 ma SAV81P00 Napájecí

Více

PŘEVODNÍKY SÉRIOVÝCH ROZHRANÍ NA OPTICKÉ VLÁKNO OPTO 485 E170, E171 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

PŘEVODNÍKY SÉRIOVÝCH ROZHRANÍ NA OPTICKÉ VLÁKNO OPTO 485 E170, E171 UŽIVATELSKÝ MANUÁL E17000ZK PŘEVODNÍKY SÉRIOVÝCH ROZHRANÍ NA OPTICKÉ VLÁKNO OPTO 485 E170, E171 UŽIVATELSKÝ MANUÁL ELO+, sro, Nádražní 2234, 397 01 Písek,Česká Republika tel.382 213695, fax 382 213069 1.0 Úvod...3 1.1 Použití

Více

Nové univerzální p evodníky z typové ady KNICK 6 mm pro termo lánky, odporové teplom ry, tenzometry a odporové vysíla e

Nové univerzální p evodníky z typové ady KNICK 6 mm pro termo lánky, odporové teplom ry, tenzometry a odporové vysíla e M icí a regula ní technika Nové univerzální p evodníky z typové ady KNICK 6 mm pro termo lánky, odporové teplom ry, tenzometry a odporové vysíla e PolyTrans P 32000 pro všechny typy idel termo lánky, odporové

Více

Couper CZ INSTRUKCE PRO POUŽITÍ. Pohony pro oto né brány MADE IN ITALY

Couper CZ INSTRUKCE PRO POUŽITÍ. Pohony pro oto né brány MADE IN ITALY Couper Pohony pro oto né brány CZ INSTRUKCE PRO POUŽITÍ MADE IN ITALY 1 VŠEOBECNÉ POKYNY 1A BEZPE NOSTNÍ VÝSTRAHY Nedodržením níže uvedených podmínek se výrobce KING gates srl zbavuje zodpov dnosti za

Více

Belimo VRP-STP. Zapojení a funkce regulátorů TROX s vybavením. Obsah. Strana. Téma

Belimo VRP-STP. Zapojení a funkce regulátorů TROX s vybavením. Obsah. Strana. Téma Zapojení a funkce regulátorů TROX s vybavením Belimo VRP-STP Obsah Téma Strana Použití Popis funkce Regulace tlakové diference 3 Přestavení tlakové diference na stavbě 3 Objednací klíč, příklad 4 Zapojení

Více

VENTILY PRO OTOPNÁ T LESA

VENTILY PRO OTOPNÁ T LESA 0 EN - P ímý ventil VDN Rohový ventil VEN VENTILY PRO OTOPNÁ T LESA PRO DVOUTRUBKOVÉ OTOPNÉ SOUSTAVY STAVEBNÍ DÉLKA PODLE NORMY DIN VDN VEN Ventil z mosazi, poniklován Dimenze DN0, DN a DN0 Možnost zm

Více

Návod pro provoz - teplotní relé TR 250

Návod pro provoz - teplotní relé TR 250 MINIPAN digital panel meters, temperature- and mains controlling, special purpose instruments for customer requirements www.ziehl.com Návod pro provoz - teplotní relé TR 250 Krátký popis Teplotní relé

Více

GIGAmatic. Tenzometrický přetěžovací převodník. 1. Popis 2. 2. Použití 2. 3. Technické informace 2. 4. Nastavení 3. 5. Popis funkce 6. 6.

GIGAmatic. Tenzometrický přetěžovací převodník. 1. Popis 2. 2. Použití 2. 3. Technické informace 2. 4. Nastavení 3. 5. Popis funkce 6. 6. GIGAmatic Tenzometrický přetěžovací převodník OBSAH 1. Popis 2 2. Použití 2 3. Technické informace 2 4. Nastavení 3 5. Popis funkce 6 6. Zapojení 8 7. Údržba 9 Strana # 1 z 8 Revize: 1.8 Květen 2007 1.

Více

RESOL DeltaSol BS Plus

RESOL DeltaSol BS Plus Montáž - P ipojení - Obsluha RESOL DeltaSol BS Plus CZ verze 1.0 Obsah Technické údaje a popis funkcí... 3 1. Instalace... 4 1.1 Montáž... 4 1.2 Elektrické zapojení... 4 2. Zapojení solárního systému...

Více

MXG461.. MXG461..P MXF461.. MXF461..P

MXG461.. MXG461..P MXF461.. MXF461..P 4 455 MXG461.. MXG461..P ACVATIX Spojité regula ní ventily s magnetickým pohonem, PN 16 pro regulaci systém s topnou a chladicí vodou nebo s médii obsahujícími minerální oleje (MX..461..P) MXF461.. MXF461..P

Více

POUŽITÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY PRACOVNÍ REŽIM. Třídy vnějších vlivů Základní charakteristiky - výňatek z ČSN 33 2000-3 (mod.

POUŽITÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY PRACOVNÍ REŽIM. Třídy vnějších vlivů Základní charakteristiky - výňatek z ČSN 33 2000-3 (mod. POUŽITÍ Servomotory MODACT MOKED jsou určeny k přestavování ovládacích orgánů vratným otočným pohybem s úhlem natočení výstupní části do 90 včetně případů, kde se vyžaduje těsný uzávěr v koncových polohách.

Více

Elektrické pohony. pro ventily se zdvihem 20 mm

Elektrické pohony. pro ventily se zdvihem 20 mm 4 554 Elektrické pohony pro ventily se zdvihem 2 mm SQX32 SQX82 SQX32 napájecí napětí AC 23 V, 3-polohové řízení SQX82 napájecí napětí AC 24 V, 3-polohové řízení napájecí napětí AC 24 V, řízení signály

Více

Junior Plus 2/4/6/8 NÁVOD K POUŽITÍ ŘÍDÍCÍ PŘÍSTROJ SE DVĚMA PROGRAMY PRO INTERNÍ MONTÁŽ, S HLAVNÍM VENTILEM/ START ČERPADLA & KALKULACE SPOTŘEBY VODY

Junior Plus 2/4/6/8 NÁVOD K POUŽITÍ ŘÍDÍCÍ PŘÍSTROJ SE DVĚMA PROGRAMY PRO INTERNÍ MONTÁŽ, S HLAVNÍM VENTILEM/ START ČERPADLA & KALKULACE SPOTŘEBY VODY Junior Plus 2/4/6/8 NÁVOD K POUŽITÍ ŘÍDÍCÍ PŘÍSTROJ SE DVĚMA PROGRAMY PRO INTERNÍ MONTÁŽ, S HLAVNÍM VENTILEM/ START ČERPADLA & KALKULACE SPOTŘEBY VODY Čas/den Doba zavl. Dny zapnuto/vyp. Auto./Vypnuto

Více

Prostorové termostaty

Prostorové termostaty 3 002 0 Prostorové termostaty Použitelné bu pouze pro vytápní nebo pouze pro chlazení 2-bodová regulace Spínané naptí AC 24250 V Použití ermostat se používají pro regulaci prostorové teploty v systémech

Více

REZONAN NÍ MOTOR polopat V

REZONAN NÍ MOTOR polopat V 1 REZONAN NÍ MOTOR polopat V (c) Ing. Ladislav Kopecký, listopad 2015 V minulé ásti jsme skon ili návrhem oscilátoru se sériovým RLC obvodem a ší kovou modulací (PWM) simulující harmonický pr h napájení.

Více

2-cestné a 3-cestné kulové ventily PN40

2-cestné a 3-cestné kulové ventily PN40 s 211 VAI61.. VBI61.. ACVATIX TM 2-cestné a 3-cestné kulové ventily PN0 s vnitřním závitovým připojením VAI61.. VBI61.. Tělo kulového ventilu z mosazi UNS C35330 (DZR) DN 15...50 k vs 1...63 m 3 /h Vnitřní

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY 1. Obecný popis ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115A ATERM 1 Měřicí zařízení DEL2115A je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a provádět

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě Návod k obsluze a údržbě KONTEJNER SKLOPNÝ DO BOKU Obsah: ) Důležité upozornění bezpečnostní opatření 2) Obsluha 3) Použití 4) Provedení 5) Hydraulický systém 6) Seřizování 7) Údržba 8) Mazání 9) Náplně

Více

Protherm POG 19 Protherm POG 24

Protherm POG 19 Protherm POG 24 Protherm POG 19 Protherm POG 24 Rozměry A B C D E I J POG 19 287 360 703 655 154 110 306 POG 24 287 360 703 718 163 125 306 2 Technické parametry POG Obecné parametry 19 24 Maximální tepelný příkon kw

Více

OVĚŘENÍ ELEKTRICKÉHO ZAŘÍZENÍ STROJŮ NOVĚ UVÁDĚNÝCH DO PROVOZU PODLE ČSN/STN EN 60204-1 Ed. 2

OVĚŘENÍ ELEKTRICKÉHO ZAŘÍZENÍ STROJŮ NOVĚ UVÁDĚNÝCH DO PROVOZU PODLE ČSN/STN EN 60204-1 Ed. 2 OVĚŘENÍ ELEKTRICKÉHO ZAŘÍZENÍ STROJŮ NOVĚ UVÁDĚNÝCH DO PROVOZU PODLE ČSN/STN EN 60204-1 Ed. 2 Ing. Leoš KOUPÝ, ILLKO, s. r. o. Masarykova 2226, 678 01 Blansko ČR, www.illko.cz, l.koupy@illko.cz ÚVOD Stroj

Více

TEVA - diagram cena. výkon. ada TEVA. Cena. Výkon / užitek pro zákazníka. Elitní ada. Standardní ada. Radiátorová ada. leden 06

TEVA - diagram cena. výkon. ada TEVA. Cena. Výkon / užitek pro zákazníka. Elitní ada. Standardní ada. Radiátorová ada. leden 06 TEVA - diagram cena výkon ada TEVA Elitní ada Cena Standardní ada Standardní ada ada ON/OFF Radiátorová ada SSP61 10V AC24V SSP31 3P/AC230V SSB61 10V /AC24V SSB31 3P/AC230V SSB81 3P/AC24V Radiátorová ada

Více

NÁVOD A ÚDRŽBA - KULOVÉ VENTILY

NÁVOD A ÚDRŽBA - KULOVÉ VENTILY str. 1 kompletní ventil kompletní ruční ovládání kompletní pneumatické ovládání Rozbalení: zkontrolujte obsah balení: vyjměte veškerý balící materiál vyčistěte kohout, všechny jeho části a odstraňte veškerý

Více

Dodávka vakuové komory s p íslušenstvím

Dodávka vakuové komory s p íslušenstvím Název ve ejné zakázky: Dodávka vakuové komory s p íslušenstvím Od vodn ní vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) ZVZ Technická podmínka: Od vodn ní A) Komponenty erpacího systému a systému

Více

Rotační pohony pro kulové ventily

Rotační pohony pro kulové ventily 4 658 Rotační pohony pro kulové ventily pro kulové ventily VA..61.. / VB..61.. a VA..60.. / VB..60.. / DC 24 48 V / AC 230 V Elektromotorické rotační pohony se zpětnou pružinou pro havarijní funkci Pro

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 566 Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 40 mm SKC32.. SKC82.. SKC62.. SKC60 SKC32.. Provozní napětí AC 230 V, 3-polohový řídicí signál SKC82.. Provozní napětí, 3-polohový řídicí signál SKC6..

Více

Elektrické pohony pro ventily

Elektrické pohony pro ventily Elektrické pohony pro ventily se zdvihem 2 mm 4 554 SQX32... SQX82... SQX62... SQX32...: QDSiMHFtQDSWt$&9-SRORKRYpt]HQt SQX82...: QDSiMHFtQDSWt$&9-SRORKRYpt]HQt SQX62...: QDSiMHFtQDSWt AC 24 V, VSRMLWpt]HQtVLJQiOHP'&9D/nebo..

Více

TYPU B (B,BCH,R,H,BE,BCHE)

TYPU B (B,BCH,R,H,BE,BCHE) Regulátory TYPU B (B,BCH,R,H,BE,BCHE) DOMOVNÍ REGULÁTORYPROZEMNÍ PLYN Strana 1(celkem 8) TPM REG B/0702 POUŽITÍ Regulátory typu Bjsou vzásad ur eny knapájení rodinných domk,spole enských i administrativních

Více

SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645

SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645 Technické podmínky 1 RK 12 0645 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645 POČET STRAN: 7 Revize č. 0 PLATÍ OD: 09/2011 Technické podmínky 2 RK 12 0645 Tyto technické podmínky

Více

1.1 PÍSTOVÁ ČERPADLA Podle způsobu práce rozdělujeme pístová čerpadla na : jednočinná, dvojčinná, diferenciální, zdvižná.

1.1 PÍSTOVÁ ČERPADLA Podle způsobu práce rozdělujeme pístová čerpadla na : jednočinná, dvojčinná, diferenciální, zdvižná. 1 OBJEMOVÁ ČERPADLA Nasávání se střídá s výtlakem čerpadlo nasaje určitý objem kapaliny, uzavře jej v pracovním prostoru a v dalším pracovním údobí jej vytlačuje. Mechanická energie dodávaná motorem se

Více

SFA21/18 SFA71/18. Elektrické pohony. Siemens Building Technologies HVAC Products. Pro zónové ventily

SFA21/18 SFA71/18. Elektrické pohony. Siemens Building Technologies HVAC Products. Pro zónové ventily 4 863 Elektrické pohony Pro zónové ventily, napájecí napětí AC 230 V, 2-polohová regulace, napájecí napětí AC 24 V, 2-polohová regulace Zpětná pružina Doba přeběhu 40 s Přestavovací síla 105N Pro přímou

Více

MASTIFF 400 SERVOPOHONY PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD

MASTIFF 400 SERVOPOHONY PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD MASTIFF 400 SERVOPOHONY PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD Recyklujte odpad OBSAH 1.1 Všeobecné bezpe nostní zásady 1.2 Instalace A. Standardní instalace B. Tabulka rozm C. Instalace servomotoru D. Elektrické

Více

Ventily se zdvihem 5,5mm - výhody

Ventily se zdvihem 5,5mm - výhody Ventily se zdvihem 5,5mm - výhody 1 Definovaná síla pružiny 2 Definované tření 3 Těsné sedlo kov - kov 4 Nízký hluk kuželky 5 Vysoký nastavovací poměr a volba průtokové charakteristiky 6 Vnější závity

Více

Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava 16. ZÁKLADY LOGICKÉHO ŘÍZENÍ

Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava 16. ZÁKLADY LOGICKÉHO ŘÍZENÍ Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava 16. ZÁKLADY LOGICKÉHO ŘÍZENÍ Obsah 1. Úvod 2. Kontaktní logické řízení 3. Logické řízení bezkontaktní Leden 2006 Ing.

Více

Zařízení má několik částí.

Zařízení má několik částí. Logická stavebnice, jak název napovídá je určena pro snadnou a efektivní práci s logickými obvody. Bez problémů se však dá použít i v analogové oblasti slaboproudé elektroniky. Mezi nesporné priority patří

Více

7. Stropní chlazení, Sálavé panely a pasy - 1. část

7. Stropní chlazení, Sálavé panely a pasy - 1. část Základy sálavého vytápění (2162063) 7. Stropní chlazení, Sálavé panely a pasy - 1. část 30. 3. 2016 Ing. Jindřich Boháč Obsah přednášek ZSV 1. Obecný úvod o sdílení tepla 2. Tepelná pohoda 3. Velkoplošné

Více

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar EAGLE 1 & EAGLE 2 Manuál pro uživatele Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar Technická specifikace Technologie : Vysoká frekvence a mikroprocesor

Více

Elektromotorický pohon

Elektromotorický pohon s 4 830 ACVATIX Elektromotorický pohon pro zónové ventily VVI46.., VXI46.., (VVS46.., VXS46..) apájecí napětí AC 230 V, 2-polohový řídicí signál Ovládací síla 150 Přímá montáž převlečnou maticí M30 x 1,5

Více

Regulátor prostorové teploty s LCD displejem

Regulátor prostorové teploty s LCD displejem 3 074 Regulátor prostorové teploty s LCD displejem Pro tepelná čerpadla s reverzním ventilem, případně pro elektrický dohřev; pro systémy s jedno- nebo dvoustupňovým vytápěním a jednostupňovým chlazením

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 284 ÍSTROJ PRO REVIZE ELEKTRICKÝCH

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 284 ÍSTROJ PRO REVIZE ELEKTRICKÝCH NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 284 ÍSTROJ PRO REVIZE ELEKTRICKÝCH SPOT EBI 1. Základní informace:... 2 2. Popis p ístroje:... 2 3. Podmínky použití PU284 DELTA... 3 4. Technické parametry:... 3 5. Uvedení p ístroje

Více

SSB31... SSB61... SSB81... Elektrické pohony. Siemens Building Technologies HVAC Products ...

SSB31... SSB61... SSB81... Elektrické pohony. Siemens Building Technologies HVAC Products ... 4 891 SSB bez pomocného kontaktu Elektrické pohony pro malé ventily VVP45, VXP45, VMP45 (max D25, k VS = 6,3 m 3 /h) SSB1 s pomocným kontaktem SSB31 SSB61 SSB81 SSB31 napájecí napětí AC 230 V 3-polohový

Více

Produktový katalog pro projektanty

Produktový katalog pro projektanty Produktový katalog pro projektanty Obsah 1. Úvod 161-165 2. Příklad použití ventilu 166 3. Technická data 167-178 4. Návrhový příklad 179 160 1. Úvod Ballorex Thermo Termostatický cirkulační ventil (TCV)

Více

Elektromotorické pohony pro kombiventily

Elektromotorické pohony pro kombiventily s 4 833 ACVATIX Elektromotorické pohony pro kombiventily Pro kombiventily VPF43.. a VPF53.. SQV..P.. SQV91.. Provozní napětí AC/DC 24 V, Řídicí signál 3-polohový, DC 0-10 V, DC 4-20 ma Polohová zpětná

Více

Příznivé teploty pro vaše plasty

Příznivé teploty pro vaše plasty Příznivé teploty pro vaše plasty Řešení technického ohřevu ve výrobě www.voetsch-ovens.com 1 Spolehlivé procesy technického ohřevu ve výrobě plastových výrobků Ve výrobě plastových výrobků jsou téměř vždy

Více

Elektrohydraulické pohony pro ventily

Elektrohydraulické pohony pro ventily 4 56 Elektrohydraulické pohony pro ventily se zdvihem 2 mm SKD82... : Napájecí napětí AC 23 V, 3- polohové řízení SKD82...: Napájecí napětí AC 24 V, 3- polohové řízení Provedení s nebo bez havarijní funkce

Více

2-cestné on/off kulové ventily a 3-cestné přepínací kulové ventily, PN40

2-cestné on/off kulové ventily a 3-cestné přepínací kulové ventily, PN40 s 4 213 VI60.. VI60..L VI60..T CVTIX TM 2-cestné on/off kulové ventily a 3-cestné přepínací kulové ventily, PN40 s vnitřním závitovým připojením VI60.. VI60..L VI60..T Tělo kulového ventilu z mosazi UNS

Více

MASTIFF 300/300M POHON PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD

MASTIFF 300/300M POHON PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD MASTIFF 00/00M POHON PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD Recyklujte odpad OBSAH. VŠEOBECNÉ BEZPE NOSTNÍ ZÁSADY.2 INSTALACE A. STANDARDNÍ INSTALACE B. TABULKA ROZM C. INSTALACE SERVOMOTORU D. ELEKTRICKÉ

Více

Z Á R U Č N Í A T Y P O V Ý L I S T

Z Á R U Č N Í A T Y P O V Ý L I S T Výroba solárních článků a fotovoltaické aplikace TYP: Z Á R U Č N Í A T Y P O V Ý L I S T SOLARTEC s.r.o. Televizní 2618 756 61 Rožnov p. R. Česká Republika Modulární centrální jednotka MCU pro MPPT Tel.:

Více

VENESSE Comfort VCV-B-25E, VCV-B-25F, VCV-B-25W, VCV-B-25S, Plný návod INSTALACE

VENESSE Comfort VCV-B-25E, VCV-B-25F, VCV-B-25W, VCV-B-25S, Plný návod INSTALACE 2 CZ VENESSE Comfort VCV-B-25E, VCV-B-25F, VCV-B-25W, VCV-B-25S, Plný návod INSTALACE 1. NEŽ ZAČNETE Symbol POZOR! NEPŘEHLÉDNĚTE! BUDETE POTŘEBOVAT TECHNICKÉ INFORMACE Význam Varování nebo upozornění Důležité

Více

SAL.. Elektromotorické otočné pohony pro škrticí klapky nebo kohouty ACVATIX. s úhlem natočení 90

SAL.. Elektromotorické otočné pohony pro škrticí klapky nebo kohouty ACVATIX. s úhlem natočení 90 s 4 502 ACVATIX Elektromotorické otočné pohony pro škrticí klapky nebo kohouty SAL.. s úhlem natočení 90 SAL31.. Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení Napájecí napětí AC/DC 24 V, řídicí signál 0

Více

Návod na instalaci, obsluhu a údržbu kotle

Návod na instalaci, obsluhu a údržbu kotle Návod na instalaci, obsluhu a údržbu kotle Therm 20, 2 CXE.A, LXE.A, LXZE.A Therm 20 TCXE.A, TLXE.A, TLXZE.A Závěsný plynový kotel Návod na instalaci, obsluhu a údržbu kotle Therm 20, 2 CXE.A, LXE.A, LXZE.A

Více