TOSHIBA VRF SYSTÉMY BUSINESS R410A

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TOSHIBA VRF SYSTÉMY BUSINESS R410A"

Transkript

1 TOSHIBA VRF SYSTÉMY BUSINESS R0A

2

3 ObsahObsah VRF s chladivem R0A VRF systémy s R0A s. 0 Venkovní jednotky s. Vnitřní jednotky s. 3 Ovládání s. Produktový software s. 63

4 Nové řešení v oboru komerční klimatizace Značka Toshiba je již dlouhodobě celosvětovou špičkou v oblasti vývoje nejnovějších technologií. Její jméno je měřítkem kvality. A bezesporu patří k nevýznamnějším hráčům na celosvětovém trhu tím, že nejen vyvíjí, ale hlavně úspěšně zavádí nové technologie do různých oborů lidské činnosti.nejinak je tomu i v oboru klimatizační techniky, kde značka Toshiba vždy byla a je symbolem kvality, pokroku a spolehlivosti. Vlastní vývojové oddělení se zaměřením na aplikační výzkum přineslo do oboru klimatizace mnohé převratné novinky - ať už v oblasti klimatizace pro komerční nebo kancelářské prostory, tak i v oblasti klimatizace pro bytové použití. Historický vývoj Rok - Toshiba prvním výrobcem, který představil klimatizační zařízení s invertorovou technologií, tj. s plynulou regulací výkonu. Rok první plně invertorový systém VRF na světě pod označením Toshiba Modular-Multi- System (MMS). Rok 00 nastupuje nová, výkonnější varianta s plně ekologickým chladivem R0A Super- Modular-Multi-System (S-MMS). Rok 00 nový 3-trubkový plně invertorový systém Super-Heat-Recovery-System (S-HRM), pracující na principu zpětného využití a redistribuce tepla. Současnost = MiNi S-MMS Současná řada moderních systémů Toshiba S-MMS a S-HRM je rozšířena o nejnovější přírůstek - kompaktní systém MiNi S-MMS. Tento systém je přímo určen pro malé a střední budovy a svými rozměry posunul technologii o další výrazný kus vpřed. Memorandum Více než 7 let je hlavním cílem firmy Toshiba nejen vývoj a výroba kvalitních zařízení, ale i perfektní technický servis. Zařízení se vyznačují nejen moderní technologií, ale i spolehlivostí a špičkovými parametry: vysokým výkonem, nízkou spotřebou a kvalitní filtrací vzduchu.

5 Modulové systémy VRF R0A Nejpokrokovější technologie Nový DC-dvojrotační kompresor Jedinečný dvojitý invertor v každé venkovní jednotce. DC-dvojrotační vačkové kompresory v každé venkovní jednotce Vector Vektorově control řízený invertor inverter DC-motor ventilátoru Nová konstrukce ventilátoru o větším průměru pro lepší proudění vzduchu. Nové konstrukce tepelného výměníku s lepším přenosem energie. Nový tvar lopatek ventilátoru pro snížení vzduchových turbulencí a nižší hlučnost. Všechny typy venkovních jednotek jsou dnes již dodávány výhradně s invertorově řízenými DC-dvojrotačními kompresory s vačkovým pístem VRF Venkovní jednotky Chladivo R0A s vysokou energetickou účinností a nepoškozující ozonovou vrstvu. Větší maximální délky rozvodů chladiva a vyšší možnosti instalace Toshiba VRF s chladivem R0A: Maximální spolehlivost a úspory energie Novou generací VRF systémů pod výrobním označením S-MMS, S-HRM a MiNi-SMMS nastavuje firma Toshiba nová měřítka v oboru klimatizace. Hlavním technickou výhodou je plné a výhradní nasazení invertorové technologie ve všech venkovních jednotkách a optimální využití technických parametrů ekologického chladiva R0A. Kombinací těchto dvou technických řešení se podařilo snížit příkon zařízení až o 30% oproti běžným systémům, které pouze zapínají a vypínají kompresory bez možnosti regulace jejich výkonu. Optimalizace provozu Zařízení obsahuje speciální regulační obvody, které zajistí rovnoměrné rozložení zatížení a doby provozu nejen mezi jednotlivé venkovní jednotky, ale i mezi jednotlivé kompresory. To přináší vyšší spolehlivost nejen jednotlivých funkčních částí, ale celého systému. Řídící systém vybere vždy nejvhodnější tepelný výměník podle maximální energetické účinnosti a konkrétní kompresor s nejmenším počtem provozních hodin, kteří zajistí systému požadovaný výkon. Invertorová technologie Právě díky kombinaci plně invertorové technologie a vysoce energeticky účinného chladiva R-0A nabízí řada VRF systémů S-MMS, S-HRM a MiNi S-MMS svým uživatelům nejmodernější technologii v oboru klimatizace. Například hodnota koeficientu energetické účinnosti EER je od,0 (resp.,6 u MiNi-SMMS) až do,3 (při částečném zatížení a venkovní teplotě 0 C); hodnota koeficientu COP (topný faktor) je od 3, až do,77 (při částečném zatížení a venkovní teplotě C)

6 usiness Odpovědnost za ochranu životního prostředí Investice firmy Toshiba do výzkumu a vývoje nových, k životnímu prostředí mnohem šetrnějších technologií otevřely nové možnosti. Ekologické přednosti nových systémů nespočívají jen v optimalizaci provozních parametrů a použití ekologického a energeticky úsporného chladivo R0A. Heslem pro ochranu životního prostředí je hospodárnost provozu a minimální spotřeba energie. To jsou však přesně hlavní přednosti revolučního využití plně invertorové technologie, která reguluje výkon zařízení dle skutečné a okamžité Minimální spotřeba energie a nízké provozní náklady potřeby. Mezi další zásady péče o životní prostředí je nepoužívání nebezpečných nebo škodlivých látek pro život na Zemi. Samozřejmostí je možnost maximální recyklace použitých surovin. Všechny tyto aspekty jsou plně zohledněny ve vývoji systémů Toshiba VRF. Řídící elektronika systémů umožňuje regulaci výkonu a tím možnost výrazných úspor energie. Těchto úspor je dosaženo řízením okamžitého výkonu plně invertorové technologie společně s použitím pulsně-modulačních regulačních ventilů v každé vnitřní jednotce. Tyto PMV ventily plynule regulují průtok a spotřebu chladiva podle okamžité tepelné zátěže v prostoru. Díky umístění je možnost samostatné regulace každé vnitřní jednotky což ještě více přispívá k výrazným úsporám energie. Pokud klesne tepelná zátěž v klimatizované místnosti (např. potřeba chlazení po západu slunce), dojde ke snížení potřeby výkonu (chladiva) a následně ke snížení výkonu a příkonu vnějších jednotek. Systémy jsou navrženy pro maximální zátěž, běžně však dodávají výkon podle okamžité potřeby. Tento způsob provozu velmi výrazně ovlivňuje jak úspory elektrické energie, tak i přímé provozní náklady. Nižší zatížení prvků také snižuje náklady na údržbu na minimum. Maximální záruky kvality a spolehlivého provozu Použitím invertorově plně řízených kompresorů dochází u nové řady výrobků S-MMS, MiNi S-MMS a S-HRM k výraznému snížení mechanického a elektrického zatížení. Je to především plynulý rozběh, který prodlužuje životnost a spolehlivost jednotlivých technologických celků oproti běžným kompresorům, které se pouze zapínají a vypínají. Jednotky nové řady mají též systém aktivní regulace stavu oleje. Systém stále kontroluje množství oleje v každém kompresoru. Pokud zjistí, že v některém z kompresorů je ho nedostatek, automaticky zajistí jeho doplnění z jiné venkovní jednotky.

7 Vysoká flexibilita Snadný výběr zařízení Plně invertorový systém Minimální spotřeba Základní filozofie: přesná regulace výkonu Díky invertorovému řízení je možné regulovat potřebné množství dodaného chladiva a tedy výkon celého zařízení, který je v danou chvíli požadován vnitřními jednotkami. Centrálním vyhodnocením a následnou optimalizací provozních parametrů chladícího okruhu je velmi přesně udržována požadovaná teplota a tak je zajištěn maximální uživatelský komfort. Do venkovní jednotky jsou v digitální podobě od každé vnitřní jednotky předávány informace o potřebném požadovaném výkonu a provozních hodnotách jednotky. Jen tak je možno centrálně optimalizovat výpočet celkového zónového zatížení a tím okamžitý potřebný výkon venkovní jednotky. Následně je v každé vnitřní jednotce pulsněmodulačním ventilem (PMV) přesně nastaven potřebný průtok chladiva. Důraz na velmi tichý provoz Jedním z hlavních cílů firmy Toshiba je zlepšování životního prostředí. Kvalita životního prostředí mimo budovy z pohledu klimatizačních zařízení je ovlivněna hlavně hlučností venkovních jednotek. Toshiba nalezla cestu eliminace provozních hlukových špiček objevujících se především při rozběhu nebo při odstavení podobných systémů. Snížení hlučnosti těchto provozních stavů řeší speciálními provozními režimy Režimem automatického potlačení hluku a Režimem nočního provozu. Výsledná hlučnost zařízení je dokonce nižší než 0 db (A). Značným způsobem ke snížení hlučnosti samozřejmě přispívá používání výhradně invertorových kompresorů, jejichž provoz je možné přirovnat k šelestění listí. Toshiba VRF systémy jsou správnou volbou Systémy VRF, tj. systémy s variabilním prouděním chladiva, využívají provozních a technických výhod přímého odpařování. Nové systémy Toshiba tyto výhody násobí použitím invertorového řízení a digitálního řídícího systému nejnovější generace. Kombinace těchto technologií nabízí nespočet výhod neuvěřitelné provozní parametry, snadný návrh a projektování zařízení, jednoduchou a přehlednou instalaci, spolehlivý provoz a velmi nízké provozní náklady. Systémy VRF díky velkému výběru vnitřních jednotek zaručují velmi flexibilní řešení, které splní všechny vaše požadavky.

8 Vývoj technologie kompresoru a olejového hospodářství Předchozí Scroll kompresor in (R07 C) Kompresor in obsahoval ve společném korpusu dva rotační Scrollkompresory - jeden řízený invertorem a jeden typu FixSpeed. Princip scrollkompresoru spočívá ve dvou spirálách, které se směrem do středu zmenšují a jsou do sebe vloženy - jedné pevné a jedné pohyblivé. Pohyblivá spirála osciluje a odvaluje se v prostoru pevné spirály a chladivo je tímto pohybem postupně unášeno od okraje ke středu, takže díky zmenšujícímu se prostoru mezi spirálami je postupně stlačováno. Přítlak mezi oběma spirálami musí být tak velký, aby se netěsnost snížila na minimum a třecí plochy musí být dostatečně mazány. Olej je však unášen stlačovaným chladivem, takže při pomalých otáčkách kompresoru se snižuje účinnost mazání, což vede k většímu opotřebení kompresoru. Dva stejnosměrné dvojrotační kompresory (R0A) Konstrukce zařízení obsahuje dva samostatné dvojrotační vačkové kompresory, oba s invertorovým řízením. Každý kompresor má dvě pevné komory. V každé komoře se plynule otáčí polohovaný píst (vačka) stlačující chladivo pomocí komorové přepážky. Obě vačky jsou uloženy na jedné hřídeli v protilehlých polohách tak, aby bylo zajištěno vyrovnání namáhání hřídele. Třecí plocha, stejně jako přítlačná síla mezi vačkou a stěnou komory je mnohem nižší než u klasického Scroll-kompresoru. Zařízení je celkově méně namáháno, jsou mnohonásobně nižší nároky na potřebu mazání a mohou být použita menší ložiska. Výsledkem je mnohem menší a kompaktnější kompresor s nižší hmotností a vyšším výkonem. Díky nižší potřebě mazání je tento kompresor mnohem vhodnější pro provoz při nízkých otáčkách. Porovnání typů kompresorů Oblast vysokého tření DC* - invertorový kompresor AC* - invertorový kompresor Olej DC* - invertorový kompresor Olej Proudění oleje Proudění oleje Nezávislost na mazání AC* - invertorový kompresor DC* - invertorový kompresor Špičkové technologie Kompresor Scroll -in- DC dvojitý rotační kompresor Přednosti Poměr výkon / příkon Hmotnost (porovnání v %) Objem (porovnání v %) Potřeba mazání Standard kg x (00%) 0 l (00%) (00%) vyšší o 0%. kg x (%) l (30%) (%) = /0 Vyšší energetická účinnost Nižší hmotnost Menší objem (velikost) Vyšší spolehlivost Vlastnosti a výhody chladiva R0A Systémy jsou konstrukčně optimalizovány pro využití vlastností nově používaného chladiva R0A, mezi jehož hlavní přednosti patří: nulový koeficient poškozování ozónové vrstvy (ODP) mnohem vyšší energetická účinnost zařízení nižší tlakové ztráty a tím vyšší výkon Vyšší výkon díky nižším tlakovým ztrátám Směs dvou složek s podobným bodem varu Směs tří složek s rozdílným bodem varu R3 R R3a Přibližně stejný bod varu R0A R07C Vyšší bod varu

9 Základní cíl: snižovat spotřebu energie Toshiba vynakládá značné investice na výzkum a vývoj technologií, které se zaměřují nejen na ochranu životního prostředí ale též na snižování spotřeby elektrické energie. Hlavním trumfem všech systémů Toshiba VRF je invertorová technologie. Invertor plynule řídí okamžitý výkon zařízení podle rozdílu požadované a skutečné teploty. Výsledkem je optimalizace parametrů celého systému, jako je minimální okamžitá spotřeba a okamžitý proudový odběr. Plynulá regulace přináší výhodu přesného udržení požadované teploty bez proudových výkyvů, ke kterým dochází u zařízení s klasickým vypínaným kompresorem. Základní cíle firmy Toshiba: Snížit emise CO a přispět tak k ochraně před globálním oteplením Snížit množství odpadu a zvýšit podíl recyklovatelných materiálů 0% komponentů pro S-MMS vyrábět tak, aby byly recyklovatelné Vyvíjet jen takové produkty, které obsahují chladiva šetrná k životnímu prostředí U svých výrobků maximálně a ve všech ohledech snižovat spotřebu energie Používat pro výrobu pouze bezolovnaté pájecí materiály Kompaktnost a modulový konstrukční princip Venkovní jednotky Super MMS mají standardizované rozměry, tj. všechny venkovní jednotky byť s různými výkony mají stejné rozměry. Pro usnadnění montáže jsou konstrukční rozměry takové, aby bylo možno jednotky např. přepravovat výtahem, projet dveřmi a pod. Vzhled a rozměry venkovních jednotek jsou témeř stejné jako u předchozích systémů VRF pod označením MMS. V případě instalace nového systému S-MMS k předchozímu MMS systému se tak nenaruší celkový estetický vzhled exteriéru budovy. ISO 00: Certifikát výroby v souladu s životním prostředím Oblast Závod Datum certifikace Certifikační úřad Japonsko Velká Británie Thajsko Toshiba-Carrier Fuji Toshiba-Carrier UK Toshiba-Carrier Thailand duben 7 (ISO 00) květen 6 (ISO 00) květen (ISO00) JACO (Japan Audit and Certification Organization for Environment and Quality) SGS (Société Générale de Surveillance SA) AJA (Anglo Japanese American)

10 0 Jednička v energetické účinnosti Vysoce výkonný DCdvojrotační kompresor Všechny venkovní jednotky jsou vybaveny invertorem řízenými dvojrotačními kompresory na stejnosměrný proud, které jsou určeny pro provoz s chladivem R0A a dosahují vynikající energetické účinnosti provozu. Dva DC-dvojrotační kompresory v každé venkovní jednotce Vector Vektorově control řízený invertor inverter Všechny varianty venkovních jednotek obsahují dva stejnosměrné dvojrotační kompresory, které jsou oba invertorově řízené DC-motor ventilátoru Důraz na spolehlivost a úspory energie Rozdělení zatížení a provozu Elektronická regulace zajistí, aby provoz jak venkovních jednotek tak i jednotlivých kompresorů byl řízen tak, že provozní doba všech komponentů bude vyrovnaná. Díky tomuto sekvenčnímu přepínání provozu je celkové zatížení zařízení rovnoměrně rozloženo na všechny kompresory. Použitím invertorových kompresorů je vyloučen vznik proudových a mechanických rázů, stejně jako mžikových proudových přetížení při spouštění zařízení. Také odpadly extrémní provozní stavy kompresoru - přetížení kompresoru při okamžitém přebytku dodávaného chladícího výkonu do systému, resp. naopak tepelné namáhání kompresoru při okamžitém nedostatečném výkonu. Použití invertorem řízených kompresorů tak velmi výrazně snižuje riziko mechanické poruchy oproti systémům bez invertoru. Úspory energie Invertorové systémy spoří energii díky plynulé regulaci dodávaného výkonu podle jeho okamžité potřeby - v každém okamžiku je tedy odebíráno ze sítě jen tolik energie, kolik je opravdu nezbytně potřeba. Další úspory spočívají v eliminaci mechanických ztrát při cyklickém rozběhu a vypínání klasických kompresorů, neboť invertorový kompresor je sice trvale v provozu, ale vždy jen s takovým výkonem, který je právě potřeba. Posledním stupněm dosažení úspor energie je, že elektronická regulace během provozu stále vyhodnocuje, který kondenzátor přenese optimálně požadovaný výkon, a následně zvolí vhodný kompresor, který potřebný výkon zajistí. Tyto výhody ocení každý uživatel, neboť v konečném efektu dochází nejen k výrazným úsporám provozních nákladů, ale díky nižší spotřebě elektrické energie je více chráněno životního prostředí. Rozdělení zatížení a provozu Jednotka A Jednotka B Jednotka C Kompresor Kompresor Úspory energie Provoz Zap. Zap. Vyp. Vyp. 3 Účinnost snížena na účinnost jedné jednotky (jeden tepelný výměník) Tepelný výměník Kompresor Kompresor Předchozí MMS systémy Invertor kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Stop Invertor kompresor Nový úspornější S-MMS a S-HRM s vyšší spolehlivostí Tepelný výměník Zap. Zap. Vyp. Vyp. 3 Kompresor Tepelný výměník Kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Využití větší plochy kondenzátoru = efektivnější provoz zařízení.

11 Jsme špičkou v účinnosti provozu Díky použitím moderního chladiva R0A a plného nasazení invertorové technologie se systémy Toshiba S- MMS pyšní koeficientem energetické účinnosti EER od, (zařízení o výkonu ) až do,3 (při částečném zatížení, teplotě 0 C). Systémy MiNi S-MMS mají koeficient EER dokonce od hodnoty,6. VRF systémy Toshiba tak dosahují až o 0% vyšší účinnosti provozu než všechny jiné předchozí systémy. Venkovní jednotky... v minimálním odběru proudu Použití dvou kompresorů a děleného kondenzátoru přináší další výrazné úspory energie z pohledu uživatele. V některých provozních režimech a během určitého časového období klesá totiž okamžitá spotřeba elektrické energie až o polovinu oproti předcházejícím modelům (u jednotky výkonu ). Vnitřní jednotky... a v nižší spotřebě až o 30%! Kazetová -cestná Kazetová -cestná Kazetová -cestná Mezistropní Nová konstrukce zařízení se svými úspornými vlastnostmi a schopnostmi regulace výkonu přináší úsporu celkové spotřeby energie až 30% v porovnání s předcházejícími modely (u jednotky výkonu ). Podstropní Nástěnná Podparapetní Podparapetní neopláštěná

12 Spolehlivost je standardem Řídicí elektronika sleduje provozní čas nejen jednotlivých modulů venkovních jednotek, ale i každého jednotlivého kompresoru. Díky rovnoměrnému rozložení zátěže se oproti ostatním systémům výrazně zvýšila spolehlivost a bezpečnost provozu celého zařízení. Plynule regulovaným provozem a rozložením zatížení dochází k rovnoměrnému opotřebení základních provozních celků. Kombinací výhod plynulé regulace a poklesu počtu cyklů zapnutí a vypnutí takřka nedochází k namáhání kompresoru opakovaným startem. Rozdělení zatížení mezi jednotkami i jednotlivými kompresory Kompresor A (základní) Kompresor Prostřídání provozu celých jednotek 3 6 Prostřídání provozu jednotlivých kompresorů Kompresory () a (), kompresory (3) a (), kompresory () a (6) Vyrovnání provozních hodin rozdělením potřebného výkonu zkladní Předchozí systémy Kompresor B Kompresor přídavná přídavná (A) zkladní B C Kompresor C Kompresor Nové systémy VRF s R0A Invertor kompresor FixSpeed kompresor FixSpeed kompresor FixSpeed kompresor FixSpeed kompresor FixSpeed kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Více zatížené Méně zatížené Rovnoměrné rozdělení zatížení Vyrovnání provozních hodin rozdělením potřebného výkonu Výkon Invertor FixSpeed Výkon Invertor () Invertor () Invertor FixSpeed FixSpeed (3) Invertor FixSpeed () FixSpeed (3) FixSpeed Invertor () Invertor () Invertor () (3) () Invertor Invertor Invertor () () (6) Last Last Regulace výkonu u starších systémů byla prováděna řízením výkonu jediného invertorového kompresoru v systému a postupným připínáním dalších FixSpeed kompresorů, které mohly pracovat jen na maximální výkon. Rovnoměrně rozdělit zatížení mezi kompresory je možné provést tak, že požadovaný potřebný výkon rozdělíme na více kompresorů, které nebudou pracovat na plný výkon. Tím jsou kompresory zatěžovány rovnoměrně a jejich namáhání je celkově nižší.

13 3 Plynulá regulace Výhradním použitím invertorové technologie se podařilo podstatně snížit energetické a mechanické zatížení kompresorů oproti kompresorům s fixním počtem otáček. Spotřeba energie při rozběhu kompresoru s invertorovým řízením je rovnoměrná a bez kolísání. Invertorový kompresor není vystaven krátkodobému extrémnímu mechanickému namáhání, které se nepřenáší do konstrukce zařízení ani se neprojevuje akusticky. Odstranění těchto mžikových přetížení má mimořádně příznivý vliv na spolehlivost provozu jak samotného kompresoru, tak pochopitelně i celého zařízení. Porovnání provozu kompresoru Invertor x FixSpeed Rozběh kompresoru Výkonové zatížení Rozběh > Provoz FixSpeed rychlý rozběh FixSpeed: přibližně 3 x větší než při ustáleném provozu Invertor: skoro stejné jako při normálním provozu Rozběh > Provoz Invertor postupný rozběh Proud kompresoru Stav oleje v kompresoru Invertor FixSpeed Rozběh > Provoz před rozběhem Kompresor FixSpeed: -7x větší než jmenovitý proud Invertor- nepřesahuje jmenovitý proud po rozběhu Malé kolísání stavu oleje Výrazný pokles hladiny z důvodu prudkého nárůstu toku chladiva a tedy i oleje Kontrola hladiny oleje Nouzový provoz Systém aktivní kontroly stavu oleje nepřetržitě monitoruje stav oleje ve všech kompresorech. Klesne-li hladina oleje v jednom z kompresorů, je okamžitě automaticky doplněn olej ze zásobníků ostatních venkovních jednotek, které mají oleje nadbytek. Oba kompresory v každé venkovní jednotce jsou z důvodu zajištění stálého množství oleje propojeny vyrovnávacím potrubím. Už samo propojení kompresorů přináší možnost rychlého vyrovnání množství a větší rezervní objem. I přes zvýšenou spolehlivost celého systému díky vlastnostem uvedeným v předchozích kapitolách Toshiba nezapomíná na mimořádné provozní situace, které mohou nastat u každého zařízení. Systém může pracovat v nouzovém režimu např. v případě poruchy jednoho z kompresorů venkovní jednotky. Druhý kompresor může obvykle pracovat zcela samostatně po pouhém přepnutí spínače na řídícím panelu venkovní jednotky. U systému s větším počtem venkovních jednotek pracuje v případě výpadku celé venkovní jednotky systém dál, pokud ovšem nedošlo k poruše přímo hlavní jednotky. Protože ale každá venkovní jednotka systému může být nastavena jako hlavní, může i tak systém zůstat po přeadresování nadále v provozu i s vyřazenou původní hlavní jednotkou.

14 Přesné řízení chladícího okruhu Chladící okruh a průtok chladiva se musí rychle přizpůsobovat potřebnému výkonu, nezávisle na typu a umístění vnitřních jednotek a délce rozvodů. Jen přesným vyhodnocením všech parametrů a řízením celého systému je možno dosáhnout optimální účinnosti provozního cyklu chladiva, přesné regulace teploty, ale i maximálního komfortu prostředí pro uživatele. Základní parametry a naměřené hodnoty ze senzorů vnitřních jednotek se nepřetržitě předávají do venkovní jednotky, kde jsou podle nich neustále kontrolovány, řízeny a optimalizovány parametry chladícího okruhu. Na základě dalších naměřených údajů a spočtené hodnoty požadovaného výkonu vnitřními jednotkami se reguluje potřebný výkon venkovních jednotek, kompresorů a tím i potřebné množství chladiva. Okamžitý výkon venkovních jednotek je tak přizpůsoben okamžitému tepelnému zatížení celého systému. Řízení parametrů chladícího okruhu s R0A Základní nastavení parametrů chladícího okruhu vychází z potřeb vnitřních jednotek a sběru tří skupin dat Korekční parametry pro každý typ vnitřní jednotky Základní informace od teplotních senzorů Informace z externího tlakového čidla (při režimu topení) ) Regulace celkového potřebného výkonu (množství chladiva) ) Rozdělení chladiva pro jednotlivé vnitřní jednotky - Optimalizace s ohledem na přehřátí v chladícím režimu - Optimalizace s ohledem na podchlazení v topném režimu Vnitřní jednotky Dvojitý invertor Invertorový kompresor,0 Invertorový kompresor,0 Regulační ventil průtoku Vysoký výkon Plyn Kapalina Střední výkon Chladivo plyn Malý výkon Chladivo - kapalina Teplotní senzor

15 Zcela plynulá regulace výkonu Nové systémy VRF s R0A mají pouze invertorové kompresory. Plně invertorové systémy mají jednoznačnou výhodu v možnosti rovnoměrného a dokonale lineárního řízení výkonu oproti běžným systémům, které obsahují i FixSpeed kompresory (kompresory bez regulace s pevným počtem otáček). Starší typy systémů totiž vykazují vždy nějakou nelinearitu právě díky použití FixSpeed kompresorů, které se vyznačují skokovou regulací výkonu (viz obr.) -stupňové rozdělení zatížení jednotlivých kompresorů Předchozí systémy Nový VRF systém s R0A in in Invertor kompresor FixSpeed kompresor FixSpeed kompresor FixSpeed kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Invertor kompresor Vyrovnání provozních hodin kompresorů rozdělením zatížení Výkon Výkon Invertor Invertor FixSpeed Invertor Invertor Invertor Zatížení Zatížení * Systém s invertorovým a FixSpeed kompresorem za normálních provozních podmínek. * V okamžiku rozběhu FixSpeed kompresoru dochází u systému k nelinearitě při řízení okamžitého výkonu systému U systémů, které mají výhradně invertorové kompresory, je křivka řízení okamžitého výkonu v celé oblasti provozních hodnot plně pravidelná a lineární Nižší hlučnost venkovních jednotek Nová konstrukce axiálního ventilátoru s větším průměrem pro dokonalejší proudění vzduchu Zvětšení lopatek ventilátoru pro rovnoměrnější proudění vzduchu U nového S-MMS systému došlo k podstatnému snížení hladiny provozní hlučnosti venkovních jednotek oproti jiným výrobcům nebo předchozím systémům. Základní snížení hlučnosti přineslo použití výhradně invertorových kompresorů. Další vylepšení přinášejí speciální provozní režimy omezující akustické projevy chladícího okruhu - Automatické potlačení hluku odpařování a Noční provoz. Režim Automatické potlačení hluku se zapíná pokaždé při poklesu venkovní teploty a tedy snížení potřeby chladicího výkonu. Režimu Noční provoz umožňuje další snížení hlučnosti venkovní jednotky až na méně než 0dB(A)! Vysoce výkonný motor ventilátoru na stejnosměrný proud Nová konstrukce teplosměnných prvků kondenzátoru pro vyšší energetickou účinnost

16 Širší možnosti použití U systému S-MMS je celkově k dispozici různých sestav venkovních jednotek ve výkonových stupních v rozsahu 3 chladícího výkonu a 0 topného výkonu. U systému S-HRM je k dispozici 0 různých modulárních venkovních jednotek v rozsahu od, chladícího výkonu a topného výkonu. Vnitřní jednotky jsou společným stavebním prvkem pro všechny Toshiba VRF systémy a jsou klíčovou výhodou pro modulární uspořádání. Celkem je k dispozici různých provedení vnitřních jednotek ve 3ti výkonových stupních. Celkově je k dispozici až 0 různých modelů VRF vnitřních jednotek (z toho pro MiNi-SMMS ). Jeden systém S-MMS nebo S-HRM může obsahovat až vnitřních jednotek (u MiNi-SMMS až vnitřních jednotek) Následující konfigurace jsou vhodné jak pro S-MMS, tak i pro S-HRM (při předřazení řídící jednotky a zohlednění počtu rozvodů; S-MMS -trubkové, S-HRM 3-trubkové provedení). Y-odbočka po H-rozdělovači H-rozdělovač po Y-odbočce Větší flexibilita H-rozdělovač po H-rozdělovači Header joint Header joint H-rozdělovač Lepší technické parametry, mnohostrannost a variabilita systémů série S-MMS a S-HRM umožňuje snadnou a cenově výhodnou realizaci takřka jakékoliv představitelné konfigurace rozvodů chladiva. Široké možnosti variant nám nabízí použití různých kombinací Y-odboček a/nebo H-rozdělovačů takřka v libovolné konfiguraci. Jednotlivé trasy rozvodů lze vést od odbočky všemi směry což ještě více umožňuje provést instalaci do jakékoliv stavby či prostoru. Branching joint Branching joint Kombinace Y-odboček Y-odbočka Indoor unit Indoor unit Vnitřní jednotka

17 7 Toshiba VRF s R0A: téměř neomezené možnosti Rozšířené mezní parametry přinášejí výrazně větší možnosti použití S-MMS a S-HRM oproti jiným systémům. Rozšířené mezní parametry Vnitřní jednotka S-HRM MiNi S-MMS S-MMS Maximální délka trasy Maximální ekvivalentní délka trasy Max. celková délka všech rozvodů Max. převýšení, venkovní jednotka nahoře Max. převýšení, venkovní jednotka dole Převýšení mezi vnitřními jednotkami (venkovní nahoře) Převýšení mezi vnitřními jednotkami (venkovní dole) Max. vzdálenost od první odbočky Max. vzdálenost FU od vnitřní jednotky Max. vzdálenost PMW-kitu a vnitřní jednotky Venkovní jednotky S-MMS mají stejný vzhled jako předchozí jednotky Toshiba MMS. Díky nové použité technologii mají menší prostorové nároky, neboť systém o stejném výkonu vyžaduje mnohdy menší počet venkovních jednotek. Změna technologie ušetřila až 33% hmotnosti oproti původním systémům, což snižuje nejen objem, ale i např. zatížení střechy objektu apod. Venkovní jednotka MiNi- SMMS je ještě kompaktnější o 70% menším objemem a o 60% menší potřebnou instalační plochou. Všechny venkovní jednotky lze díky kompaktním rozměrům a nízké hmotnosti přepravovat běžným výtahem. Vyšší výkon i při menším počtu venkovních jednotek Menší potřebná plocha až o 33% Předchozí model Šířka 300 mm Předchozí model Nový VRF s R0A Šířka 000 mm Použití chladiva R0A přineslo snížení průměrů rozvodů jak na straně kapaliny, tak na straně plynu (hlavně u některých výkonů). Díky tomu došlo k dalšímu snížení nákladů na instalaci zařízení a je možno efektivněji využít instalační šachty. Menší potřebná plocha až o 33% Předchozí model 77 kg Nový VRF s R0A kg

18 Příklady použití Mezi hlavní přednosti systémů Toshiba VRF, které pracují na principu přímého výparu, patří nejen vysoká spolehlivost, snadná obsluha a velká přizpůsobivost jakémukoliv prostoru. Svým modulárním uspořádáním přináší jednoduchou a cenově nenáročnou montáž s možností provádět instalaci dokonce za plného provozu ve stávajícím objektu. Nemalou výhodou je i bezproblémový celoroční provoz Systémy S-MMS a S-HRM naleznou uplatnění především v rozsáhlých objektech jako jsou administrativní budovy, hotelové komplexy, nákupní centra a luxusní obytné domy. Nabízejí obrovskou montážní flexibilitu rozvodů chladiva velké maximální délky i převýšení. 3-trubkové systémy S-HRM přinášejí další úspory energie díky možnosti redistribuce a zpětného využití tepla a komfort nezávislého provozu. Systémy MiNi-SMMS jsou určeny jak pro střední kancelářské nebo hotelové použití, tak hlavně pro rodinné domy nebo větší byty. Při požadavku na extrémně tichý provoz (ložnice, jednací místnosti) je možno každou jednotku doplnit speciálním příslušenstvím - PMV-kitem. Široká nabídka různých vnitřních jednotek uspokojí každou poptávku. Jednotky jsou dodávány v různých výkonech a různých provedeních a splní podmínky každého prostoru. Systém S-HRM umožňuje současný provoz chlazení i topení a na více vnitřních jednotkách, a nabízí tak uživateli nejen maximálně úsporný provoz ale i naprostý komfort.

19 Nákupní centra Systémy VRF nabízejí maximální přizpůsobivost prostoru. Jejich použití je výhodné i v opravdu malé prodejně. K nejdůležitějším vlastnostem těchto systémů patří zajištění nezbytného chladicího výkonu, jednoduchá montáž a vysoká spolehlivost. Kanceláře Například klimatizovanou velkoprostorovou kancelář je možné rozdělit do několika menších celků, větší počet menších kanceláří není problém vybavit jednotlivými jednotkami. I zde nabízíme perfektní řešení díky našemu širokému výběru vnitřních jednotek, nejlépe v kazetovém, mezistropním a podstropním provedení. Potřebujete výkonné a nenápadné zařízení? Pak máte velmi dobré důvody pro nákup těchto VRF systémů. Hotely Od hotelové klimatizace se oprávněně očekává nízká spotřeba energie, snadná obsluha, dlouhá životnost, celková odolnost a návratnost. Toshiba VRF systémy tyto požadavky nejen že splňují, ale nabízejí mnohem, mnohem víc. Na jeden systém VRF může být připojeno až vnitřních jednotek, které je možno řídit jak místně v pokoji, tak centrálně z recepce. Možností je i řízení přes PC s monitoringem provozu popř. napojením na rezervační systém hotelu. Velikost objektu nebo počet pokojů nerozhoduje modulární Byty, rodinné domy koncepce a technické parametry umožňují instalaci potřebného počtu vnitřních jednotek i v těch nejnáročnějších podmínkách (výškové budovy nebo rozsáhlé hotelové komplexy, objekty patřící pod městské památkové rezervace apod.) Pro rodinné domy a byty, popř. pro střední kancelářské prostory je určen MiNi-SMMS nejmenší VRF systém na trhu. Je malý svými rozměry a velký výkonem. Nabízí rozsáhlé možnosti tras rozvodů a široké možnosti řízení a ovládání stejné jako systémy S-MMS a S-HRM. Díky svým kompaktním rozměrům jej lze instalovat takřka kamkoli. Byl přímo projektován, aby vyplnil mezeru mezi velkými VRF systémy a malými RAS Multi-Split systémy.

20

21 Venkovní jednotky celkový přehled S-MMS s. MiNi S-MMS s. 6 S-HRM s. 30

22 Dva kompresory s invertorovým řízením v každé jednotce Optimalizované parametry pro chladivo R0A Kompatibilní s vyššími řídícími systémy budov (BMS) Mimořádně vysoká účinnost (EER a COP) Nová typová řada S-MMS: nejlepší výkonové parametry Využitím nejnovější vyspělé technologie firmy Toshiba zavádí tato generace -trubkových systémů S-MMS nová měřítka v oboru klimatizace. Maximálním využitím parametrů chladiva R0A nabízí další široké možnosti použití. Nejmodernější systém na trhu dodávaný v provedení tepelného čerpadla se vyznačuje špičkovým koeficientem energetické účinnosti hodnoty od, při výkonu až do,3 při částečném výkonovém zatížení a teplotě 0 C. Systémy dodáváme s celkovým chladicím výkonem v rozsahu až 3 a s topným výkonem v rozsahu až 0. Díky neobyčejně vysoké energetické účinnosti uspoří systém oproti jiným systémům až 0% elektrické energie ročně. Maximální přizpůsobivost a široké uplatnění Toshiba přichází na trh s opravdu rozsáhlou paletou vnitřních a venkovních jednotek, které je možné vzájemně kombinovat. Vždyť do jednoho systému lze napojit až vnitřních jednotek. U venkovních jednotek je v nabídce celkem typů jednotek ve různých výkonových stupních, s chladícím výkonem až 3 a topným výkonem až 0. Paleta vnitřních jednotek je mnohem rozsáhlejší. Celkově zahrnuje různých provedení jednotek dodávaných až ve 3ti různých výkonových stupních. Celkově je možno vybírat až ze 7 jednotek což znamená, že pro každou situaci při návrhu systému lze najít tu správnou jednotku.

23 3 S-MMS (-trubkový) CHLAZENÍ / TEPELNÉ ČERPADLO DUAL-INVERTOR S R0A S-MMS VRF Charakteristika Nejlepší koeficient EER na trhu (, pro zařízení,, při částečném zatížení až,3 při 0 C). To znamená nejnižší spotřebu elektrické energie a nižší provozní náklady. Aktivní systém kontroly stavu oleje zaručuje nejvyšší spolehlivost. Bezpečnostní prvky Senzory tlaku a teploty na sacím potrubí Ochrana proti přetížení zařízení Ochrana kompresoru proti přetížení Senzor proudového zatížení Vysokotlaký spínač Nízkotlaké senzory Řídící systém TCC-Link: Nejmodernější komunikační sběrnicový systém s automatickým adresováním. Specialita značky Toshiba - možnost napojení až vnitřních jednotek. Nejnovější invertorová technologie s řídící jednotkou IPDU (Intelligent Power Drive Unit). Možnost celkové délky rozvodů až 300m na systém, což nabízí neuvěřitelné instalační možnosti.

24 S-MMS: Technické údaje Venkovní jednotka CO HP MAP00T-E MAP00HT-E PS MAP060T-E MAP060HT-E 6 PS MAP00T-E MAP00HT-E PS MAP00T-E MAP00HT-E 0 PS MAP0T-E MAP0HT-E PS Chladicí výkon * CO Příkon CO Účinnost chlazení (EER) W/W CO Jmenovitý proud A CO Topný výkon** HP Příkon HP Účinnost topení (COP) W/W HP Jmenovitý proud A HP Špičkový proudový odběr*** A Vzduchový výkon m 3 /h - l/s Akustický výkon ( m od zařízení) db(a) Provozní rozsah chlazení C Provozní rozsah topení C Rozměry (výška x šířka x hloubka) mm Hmotnost kg Typ kompresoru Množství chladiva R0A kg Průměry připojení rozvodů Plyn Kapalina Olej (vyrovnávací vedení) Max. ekvivalentní délka nejdelší trasy m Max. skutečná délka nejdelší trasy m Max. celková délka všech rozvodů m Max. převýšení (vnitřní jednotka nahoře/dole) **** m Napájecí napětí V-ph-Hz C -0 - C 00 x 0 x70 Hermetický.. (/). (3/). (3/) / C -0 - C 00 x 0 x70 Hermetický..0 (3/). (3/). (3/) / C -0 - C 00 x 0 x70 Hermetický. (7/).7 (/). (3/) / C -0 - C 00 x 0 x70 Hermetický. (7/).7 (/). (3/) / C -0 - C 00 x 0 x70 Hermetický (-/).7 (/). (3/) / CO = chladicí jednotka (Cooling Only) HP= tepelné čerpadlo (Heat Pump) * Při teplotě vzduchu v místnosti 7 C St / C Mt a teplotě venkovního vzduchu 3 C. ** Při teplotě vzduchu v místnosti 0 C St a teplotě venkovního vzduchu 7 C St / 6 C Mt. *** V případě kombinace více venkovních jednotek určete výslednou hodnotu podle instalačního manuálu. **** V případě, že převýšení mezi vnitřními jednotkami je vyšší než 3 m a nachází-li se některá vnitřní jednotka nad venkovní jednotkou, snižuje se maximální hodnota převýšení na 30 m. Typové označení Velikost Chladicí výkon Topný výkon Kombinace venkovních jednotek Max. počet vnitřních jedn. MAP00HT-E MAP060HT-E MAP00HT-E MAP00HT-E MAP0HT-E AP0HT-E AP0HT-E AP0HT-E AP00HT-E AP0HT-E APHT-E AP0HT-E APHT-E AP60HT-E AP0HT-E AP300HT-E AP30HT-E AP3HT-E AP30HT-E AP3HT-E AP360HT-E AP36HT-E AP30HT-E AP00HT-E AP0HT-E AP0HT-E AP60HT-E AP0HT-E PS 6 PS PS 0 PS PS PS PS PS 0 PS PS PS PS PS 6 PS PS 30 PS 3 PS 3 PS 3 PS 3 PS 36 PS 36 PS 3 PS 0 PS PS PS 6 PS PS (. + ) (. +. ) ( +. ) ( + ) 3 ( ) (33. + ) 3 ( ) ( ) 3 ( ) 3 ( + +. ) 3 ( + + ) ( ) 3 ( ) ( ) 3 ( ) ( ) 3 ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( )

25 Typové označení MMU-AP00H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP07H MMU-AP030H MMU-AP036H MMU-AP0H MMU-AP06H MMU-AP007MH MMU-AP00MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP007WH MMU-AP00WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP07WH MMU-AP030WH MMU-AP0WH MMU-AP007YH MMU-AP00YH MMU-AP0YH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMD-AP007BH MMD-AP00BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP07BH MMD-AP030SH MMD-AP036BH MMD-AP0BH MMD-AP06BH MMD-AP0H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP036H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP06H MMD-AP0HFE MMD-AP07HFE MMD-AP06HFE MMD-AP007SPH MMD-AP00SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP07H MMC-AP036H MMC-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MML-AP007H MML-AP00H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP007BH MML-AP00BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MMF-APH MMF-APH MMF-APH MMF-AP7H MMF-AP36H MMF-APH MMF-AP6H Výkonový kód ,,, Chladicí výkon ()...6.,, 3,6,, , Topný výkon () 0, 3,,0,0 6, , Výška (mm) Šířka (mm) 0 Hloubka (mm) 0 Hmotnost (kg) 0 S-MMS: Technické údaje Provedení jednotky Kazetová -cestná jednotka Kazetová -cestná jednotka Kazetová kompaktní 60x60 Kazetová -cestná jednotka Větrací mezistropní jednotka Mezistropní jednotka Nízká mezistropní jednotka Podstropní jednotka Kompaktní nástěnná jednotka Nástěnná jednotka Skříňová jednotka Mezistropní jednotka s vyšším statistickým tlakem Podparapetní jednotka Neopláštěnná jednotka

26 6 Kompresor s plným invertorovým řízením Extrémně tichý provoz Velmi kompaktní provedení Nejvyšší účinnost (EER a COP) Přesná trefa mezi malé a velké systémy Koncepce systému MiNi-SMMS nabízí velmi univerzální řešení pro obchody, restaurace, kanceláře, ale i byty a rodinné domy. Zkrátka všude tam, kde je požadováno kompaktní a tiché provedení venkovní jednotky. Až miniaturní rozměry na svůj výkon a energeticky úsporná invertorová technologie jsou přímo vizí budoucnosti. Originální technologie Toshiba s dvojrotačním vačkovým kompresorem přináší špičkové hodnoty koeficientu energetické účinnosti EER od,6 (typ s výkonem, ). Přináší tak záruku nejvyšších provozních úspor elektrické energie. Díky svým vlastnostem a možnostem použití nabízí systém MiNi-SMMS optimální vlastnosti pro rozsáhlou oblast použití. Svým velmi kompaktním provedením (výška,3 m, šířka 0,0 m a hloubka 0,3 m; hmotnost pouze 7 kg) umožňuje snadnou montáž přímo na balkon nebo na fasádu domu. Venkovní jednotky MiNi-SMMS mají až o 70% menší objem oproti jednotkám S-MMS a pro instalaci vyžadují pouze 60% plochy. Díky tomu není nutný žádný betonový fundament nebo speciální ocelová konstrukce pod jednotkou, což ještě více usnadňuje montáž zařízení. Systém MiNi SMMS má maximální délku rozvodů až 0 m. Jednoduchá a přehledná skladba rozvodů i související elektroinstalace je další výhodou při snížení nákladů na vlastní instalaci. Na jednu venkovní jednotku je možno připojit až vnitřních jednotek. Můžete vybírat z nabídky různých modelů vnitřních jednotek - celkem ve 3ti tvarových provedeních.

27 7 MiNi S-MMS (-trubkový) TEPELNÉ ČERPADLO DUAL-INVERTOR S R0A MiNi- S-MMS Charakteristika Nejvyšší energetická účinnost a topný faktor COP s hodnotou od,6 (zařízení s výkonem PS). Velká variabilita rozvodů a možnost až vnitřních jednotek na jeden systém. Osvědčený DC dvojrotační vačkový kompresor s vysokou účinností, vysokou spolehlivostí a dlouhou životností. Rozsáhlé možnosti řízení a ovládání (stejně jakou u velkých S-MMS a S-HRM systémů!). Nejširší nabídka typů a provedení vnitřních jednotek na trhu (3 různých provedení, celkem modelů). Snadná instalace díky kompaktním rozměrům venkovních jednotek (o 70% menší než standardní S-MMS). PMV-KIT Option (příslušenství) PMV-KIT PMV-Kit je určen pro dodatečnou montáž k příslušné vnitřní jednotce v případě, že je v prostoru vnitřní jednotky nutno dosáhnout ještě tišších provozních parametrů. Ideálními prostorami, kde najde toto příslušenství své uplatnění, jsou například ložnice v bytech, hotelové pokoje nebo jednací či konferenční místnosti.

28 MiNi-S-MMS: Technické údaje Venkovní jednotka MCY-MAP00HT MCY-MAP00HT MCY-MAP060HT Chladící výkon El. příkon při chlazení Energetická účinnost chlazení (EER) Jmenovitý proud při chlazení Topný výkon El. příkon při topení Topný faktor (COP) Jmenovitý proud při topení Typ rozběhu kompresoru Vzduchový výkon Hladina akustického tlaku (při chlazení/topení) Podmínky provozu pro chlazení Podmínky provozu pro topení Rozměry ( V x Š x H) Hmotnost Typ kompresoru Připojovací průměry rozvodů Plyn Kapalina Max. délka nejdelší trasy Max. celková délka všech rozvodů Max. převýšení (vnitřní jednotka nahoře/dole) Max. délka rozvodů mezi PMV-Kit a vnitřní jednotkou Napájení Maximální počet vnitřních jednotek W/W A W/W A A m3/h db(a) C C mm kg m m m m V-ph-Hz,,, 3,,,7,6, Soft start 0 / C - - C 30x00x30 7 Hermetický -, (/), (3/) 0 0/ ,7,03,,3 Soft start 60 0/ C - - C 30x00x30 7 Hermetický -, (/), (3/) 0 0/ ,,63 3,3,, 3,7, Soft start 60 / C - - C 30x00x30 7 Hermetický -, (3/), (3/) 0 0/

29 Typové označení MMU-AP00H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP07H MMU-AP030H MMU-AP036H MMU-AP0H MMU-AP06H MMU-AP007MH MMU-AP00MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP007WH MMU-AP00WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP07WH MMU-AP030WH MMU-AP0WH MMU-AP007YH MMU-AP00YH MMU-AP0YH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMD-AP007BH MMD-AP00BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP07BH MMD-AP030SH MMD-AP036BH MMD-AP0BH MMD-AP0H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP036H MMD-AP0H MMD-AP0HFE MMD-AP07HFE MMD-AP06HFE MMD-AP007SPH MMD-AP00SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP07H MMC-AP036H MMC-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MML-AP007H MML-AP00H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP007BH MML-AP00BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MMF-APH MMF-APH MMF-APH MMF-AP7H MMF-AP36H MMF-APH Výkonový kód ,,, Chladicí výkon ()...6.,, 3,6,, , Topný výkon () 0, 3,,0,0 6, , Topný výkon () Šířka (mm) 0 Hloubka (mm) 0 Hmotnost (kg) 0 Možnost PMV MiNi-S-MMS: Technické údaje Provedení jednotky Kazetová -cestná jednotka Kazetová kompaktní 60x60 Kazetová -cestná jednotka Kazetová -cestná jednotka Mezistropní jednotka Nízká mezistropní jednotka Podstropní jednotka Kompaktní nástěnná jednotka Nástěnná jednotka Skříňová jednotka Mezistropní jednotka s vyšším statistickým tlakem Podparapetní jednotka Neopláštěnná jednotka Větrací mezistropní jednotka

30 30 Dva kompresory s invertorovým řízením v každé jednotce Optimalizace parametrů pro chladivo R0A Kompatibilní s vyššími řídícími systémy budov (BMS) Mimořádně vysoká účinnost (EER a COP) S-HRM nabízí možnost současného chlazení a topení Nový 3-trubkový systém Super Heat Recovery Multi (S-HRM) nabízí možnost rekuperace a redistribuce energie v rámci budovy díky možnosti současného provozu vnitřních jednotek v režimu chlazení i topení. Tato nová modelová řada uspokojí i ty nejnáročnější provozní požadavky na úspory elektrické energie. Nabízí vynikající výkonové parametry energetické účinnosti od hodnoty 3,7, 3,6 popř. 3,6. Nové provedení rozdělovačů chladiva (Flow Unit) umožňují díky svým rozměrům možnost instalace i ve velmi malých prostorech a mezistropech. Přinášejí připojené vnitřní jednotce možnost svobodné volby, zda potřebuje pracovat v topném nebo chladícím režimu naprosto nezávisle na provozu ostatních jednotek. Každá vnitřní jednotka může mít svůj rozdělovač nebo na jeden rozdělovač může být připojeno až vnitřních jednotek. Venkovní jednotky jsou dodávány v chladícím výkonu, až, v topném výkonu až. Na jeden systém může být napojeno celkem až vnitřních jednotek. Rozdělovače chladiva (společný až pro vnitřních jednotek!) Chlazení Topení Chlazení Chlazení Chlazení Chlazení Chlazení Chlazení Topení Topení

31 3 S-HRM (3-trubkový) TEPELNÉ ČERPADLO DUAL-INVERTOR S R0A S-HRM VRF Charakteristika Bezkonkurenční energetická účinnost: průměrná hodnota COP je 3,7 (, ). Jednoznačný komfort: provoz chlazení nebo topení je volen automaticky podle situace přímo v prostoru vnitřní jednotky, bez ohledu na provozní režim ostatních jednotek. Neuvěřitelné možnosti pro vedení rozvodů: 3-trubkové rozvody (mezi venkovními a vnitřními jednotkami, resp. rozdělovači Flow Unit) umožňují instalovat systém s převýšením mezi vnitřními jednotkami až 3 m (což odpovídá výšce devítipatrové budovy!). Díky aktivnímu systému kontroly stavu oleje je zajištěna vysoká spolehlivost celého zařízení. Bezpečnostní Bezpečnost prvky prvky Senzory tlaku a teploty na sacím potrubí Ochrana proti přetížení zařízení Ochrana kompresoru proti přetížení Senzor proudového zatížení Vysokotlaký spínač Nízkotlaké senzory

32 3 S-HRM: Technické údaje Venkovní jednotka PS MMY-MAP00FT-E PS MMY-MAP00FT-E 0 PS MMY-MAP0FT-E PS Chladicí výkon * CO. Příkon CO 6.07 Účinnost chlazení (EER) W/W CO Jmenovitý proud A CO. Topný výkon** HP.0 Příkon HP 6. Účinnost topení (COP) W/W HP 3.7 Jmenovitý proud A HP. Vzduchový výkon m 3 /h - l/s Akustický výkon ( m od zařízení) db(a) 7 Provozní rozsah chlazení C -0-3 C Provozní rozsah topení C C Rozměry (výška x šířka x hloubka) mm 00 x 0 x 70 Hmotnost kg 63 Typ kompresoru Množství chladiva R0A kg Hermetický, Průměry připojení rozvodů Plyn. (7/) Kapalina.0 (3/) Olej (vyrovnávací vedení).7 (/) Max. ekvivalentní délka nejdelší trasy m 0 Max. skutečná délka nejdelší trasy m Max. celková délka všech rozvodů m 300 Max. převýšení (vnitřní jednotka nahoře/dole) *** m 30/0 Napájecí napětí V-ph-Hz CO = chladicí jednotka (Cooling Only) HP= tepelné čerpadlo (Heat Pump) C C 00 x 0 x Hermetický,. (7/).0 (3/).7 (/) / C C 00 x 0 x Hermetický, (-/).0 (3/).7 (/) / * Při teplotě vzduchu v místnosti 7 C St / C Mt a teplotě venkovního vzduchu 3 C. ** Při teplotě vzduchu v místnosti 0 C St a teplotě venkovního vzduchu 7 C St / 6 C Mt. *** V případě kombinace více venkovních jednotek určete výslednou hodnotu podle instalačního manuálu. S-HRM: Technické údaje Typové označení Velikost Chladicí výkon Topný výkon Kombinace venkovních jednotek Max. počet vnitřních jedn. Rozsah celkového výkonu připojených vnitřních jedn. Min. Max. MMY-MAP00FT-E MMY-MAP00FT-E MMY-MAP0FT-E MMY-AP0FT-E MMY-AP0FT-E MMY-AP00FT-E MMY-AP0FT-E MMY-AP60FT-E MMY-AP0FT-E MMY-AP300FT-E PS 0 PS PS PS PS 0 PS PS 6 PS PS 30 PS (,+,) (,+,0) (,0+,0) 3 (,+,+,) 3 (,+,+,0) PS 7.0 PS. PS. PS.0 PS.0 PS. PS. PS.6 PS.0 PS 0. PS 3. PS. PS.6 PS 0. PS 7.0 PS 3. PS 3. PS 37. PS 0. PS

33 33 Typové označení MMU-AP00H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP0H MMU-AP07H MMU-AP030H MMU-AP036H MMU-AP0H MMU-AP06H MMU-AP007MH MMU-AP00MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP0MH MMU-AP007WH MMU-AP00WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP0WH MMU-AP07WH MMU-AP030WH MMU-AP0WH MMU-AP007YH MMU-AP00YH MMU-AP0YH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMU-AP0SH MMD-AP007BH MMD-AP00BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP0BH MMD-AP07BH MMD-AP030SH MMD-AP036BH MMD-AP0BH MMD-AP06BH MMD-AP0H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP036H MMD-AP0H MMD-AP07H MMD-AP06H MMD-AP0HFE MMD-AP07HFE MMD-AP06HFE MMD-AP007SPH MMD-AP00SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMD-AP0SPH MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP0H MMC-AP07H MMC-AP036H MMC-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP007H MMK-AP00H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MMK-AP0H MML-AP007H MML-AP00H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP0H MML-AP007BH MML-AP00BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MML-AP0BH MMF-APH MMF-APH MMF-APH MMF-AP7H MMF-AP36H MMF-APH MMF-AP6H Výkonový kód ,,, Chladicí výkon ()...6.,, 3,6,, , Topný výkon () 0, 3,,0,0 6, , Topný výkon () Šířka (mm) 0 Hloubka (mm) 0 Hmotnost (kg) 0 S-HRM: Technické údaje Provedení jednotky Kazetová -cestná jednotka Kazetová kompaktní 60x60 Kazetová -cestná jednotka Kazetová -cestná jednotka Mezistropní jednotka Nízká mezistropní jednotka Podstropní jednotka Kompaktní nástěnná jednotka Nástěnná jednotka Skříňová jednotka Mezistropní jednotka s vyšším statistickým tlakem Podparapetní jednotka Neopláštěnná jednotka Větrací mezistropní jednotka

VRF 3-TRUBKOVÉ SYSTÉMY TOSHIBA SOUČASNÝ PROVOZ CHLAZENÍ A TOPENÍ 2012 / 13

VRF 3-TRUBKOVÉ SYSTÉMY TOSHIBA SOUČASNÝ PROVOZ CHLAZENÍ A TOPENÍ 2012 / 13 TOPENÍ Kancelářské prostory CHLAZENÍ Technické místnosti 2012 / 13 VRF 3-TRUBKOVÉ SYSTÉMY TOSHIBA SOUČASNÝ PROVOZ CHLAZENÍ A TOPENÍ PŘEDSTAVENÍ TOSHIBA SHRM : Nejúspornější řešení pro velké objekty Nová

Více

Super Heat Recovery System

Super Heat Recovery System VRF-R410A-TECHNOLOGIES Super Heat Recovery System 3-trubkový systém TOSHIBA, nazývaný Super Heat Recovery Systém (dále S-HRM ), nabízí možnost současného topení a chlazení v rámci jednoho systému. Tato

Více

USINE R410A. Toshiba VRF Technologie Systémy Toshiba komerční instalace

USINE R410A. Toshiba VRF Technologie Systémy Toshiba komerční instalace USINE R0A Toshiba VRF Technologie Systémy Toshiba komerční instalace ObsahObsah VRF s chladivem R0A VRF systémy s R0A s. 0 Venkovní jednotky s. Vnitřní jednotky s. 3 Ovládání s. Produktový software s.

Více

LG MULTI V IV. 4. generace LG invertorového kompresoru

LG MULTI V IV. 4. generace LG invertorového kompresoru LG 4. generace LG invertorového kompresoru Nový scroll invertorový kompresor a BLDC motor optimalizují účinnost při částečném zatížení, při snížení hmotnosti až o 50 % a rozšíření provozní frekvence ze

Více

2 0 1 3 / 1 4 VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE

2 0 1 3 / 1 4 VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE 2 0 1 3 / 1 4 BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE Obsah Charakteristika systému Toshiba VRF 3-11 Super Modular Multi 12-21 MiNi S-MMS 22-23 Super Heat Recovery

Více

2 0 1 4 / 1 5 VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE

2 0 1 4 / 1 5 VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE 2 0 1 4 / 1 5 BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE VRF-R410A-Technologies Obsah Úvod do TOShIba vrf 3-11 Super Modular Multi System 12-20 MiNi Super Modular Multi System 22-23 Super heat Recovery

Více

/ 1 3 VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE

/ 1 3 VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE 2 0 1 2 / 1 3 BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE Obsah Charakteristika systému Toshiba VRF 3-11 Super Modular Multi System (S-MMSi) 12-21 MiNi S-MMS 22-23 Super

Více

MULTI-SPLITOVÉ SYSTÉMY Výkon, variabilita, spolehlivost

MULTI-SPLITOVÉ SYSTÉMY Výkon, variabilita, spolehlivost 24 DC HYBRID INVERTOR CHLDIVO R-410 MULTI-SPLIT PRO 2,3,4 Ž 5 MÍSTNOSTÍ Velký výběr vnitřních jednotek MULTI-SPLITOVÉ SYSTÉMY Výkon, variabilita, spolehlivost Vysoká spolehlivost a nízká spotřeba Velmi

Více

LG MULTI V IV. 4. generace LG invertorového kompresoru

LG MULTI V IV. 4. generace LG invertorového kompresoru LG 4. generace LG invertorového kompresoru Nový scroll invertorový kompresor a BLDC motor optimalizují účinnost při částečném zatížení, při snížení hmotnosti až o 5 % a rozšíření provozní frekvence ze

Více

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC-AR3

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC-AR3 KATALOG VRF JEDNOTKY -AR3 Moderní technologie s vysokou účinností Stejnosměrný (DC) motor Vysoká účinnost Nízký hluk Kompresory DC inverter Vysokotlaký typ Asymetrická spirálová konstrukce Rotor s permanentním

Více

BUSINESS R410A 2011/2012. VRF-R410A-Technologien. Keeping temperatures stable..

BUSINESS R410A 2011/2012. VRF-R410A-Technologien. Keeping temperatures stable.. 1 BUSINESS R410A VRF-R410A-Technologien Keeping temperatures stable.. 2011/2012 2 Obsah Charakteristika systému Toshiba VRF 3-11 Super Modular Multi i 12-21 MiNi S-MMS 22-23 Super Heat Recovery (S-HRM)

Více

Řada 2trubkových jednotek ECOi 6N. VRF systém s vysokou účinností a vysokým výkonem

Řada 2trubkových jednotek ECOi 6N. VRF systém s vysokou účinností a vysokým výkonem VYSOKÁ ÚČINNOST Řada 2trubkových jednotek ECOi 6N. VRF systém s vysokou účinností a vysokým výkonem VRF systémy s velkým výkonem a chladivem R410A s pokročilou technologií Nová konstrukce nové generace

Více

Nejlepší účinnost řady ECOi od společnosti Panasonic. Nižší provozní náklady i náklady po celou dobu životnosti

Nejlepší účinnost řady ECOi od společnosti Panasonic. Nižší provozní náklady i náklady po celou dobu životnosti Nejlepší účinnost řady ECOi od společnosti Panasonic Nižší provozní náklady i náklady po celou dobu životnosti Systémy Panasonic ECOi 6N patří mezi nejúčinnější systémy VRF na trhu. Nabízí COP, které překračují

Více

Klimatizační jednotky LG 2009. Kanálové jednotky

Klimatizační jednotky LG 2009. Kanálové jednotky Klimatizační jednotky LG 2009 20 Protože je kanálová jednotka skrytá ve stropě, její instalace je vhodná v místech, kde je vyžadována sdružená nebo individuální klimatizace pro budovy s mnoha místnostmi

Více

1. Produktová řada Venkovní jednotky

1. Produktová řada Venkovní jednotky 1. Produktová řada Venkovní jednotky Název modelu F5MDV 200 BR F5MDV 260 BR Rozměr těla (mm) Šířka: 1120 Výška:1558 Hloubka: 400 Šířka: 1120 Výška:1558 Hloubka: 400 Čistá/hrubá hmotnost (kg) Napájení 137/153

Více

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC - AR3, AR3H, AR3C

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC - AR3, AR3H, AR3C KATALOG VRF JEDNOTKY - AR3, AR3H, AR3C Moderní technologie s vysokou účinností Stejnosměrný (DC) motor Vysoká účinnost Nízký hluk Kompresory DC inverter Vysokotlaký typ Asymetrická spirálová konstrukce

Více

2015 / 16 BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE

2015 / 16 BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE 2015 / 16 BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE VRF-R410A-TECHNOLOGIES Obsah Úvod do TOSHIBA VRF 3-11 Super Modular Multi System 12-21 MiNi Super Modular Multi System 22-23 Super Heat Recovery

Více

2015 / 16 BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE

2015 / 16 BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE 2015 / 16 BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE VRF-R410A-TECHNOLOGIES Obsah Úvod do TOSHIBA VRF 3-11 Super Modular Multi System 12-21 MiNi Super Modular Multi System 22-23 Super Heat Recovery

Více

Přesná klimatizace Denco

Přesná klimatizace Denco Divize vzduchotechniky Přesná klimatizace Denco Řada T - Toscana a) Kapacita chlazení 3 až 1 kw Jednotky přesné klimatizace Denco se používají pro udržování přesné teploty a vlhkosti zejména v počítačových

Více

Jednotky přesné klimatizace

Jednotky přesné klimatizace Jednotky přesné klimatizace Přinášíme vám technologii úpravy vzduchu pro IT 130 Telekomunikační aplikace @DNOVA 2,5 26 132 Jednotky přesné klimatizace INNOV@ 6 128 134 Jednotky přesné klimatizace INNOV@

Více

Pro LG THERMA V? THERMA V

Pro LG THERMA V? THERMA V Pro LG THERMA V? Systém LG THERMA V je určen k vytváření jedinečných zákaznických hodnot, jako je úspora energie, komfort, snadné ovládání a služby, použitím vyspělých technologií. THERMA V Invertorová

Více

REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA

REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA REMKO ARCTIC-WP INVERTOROVÁ TEPELNÁ ČERPADLA Řešení s tepelnými čerpadly pro jednoduchou nástěnnou montáž Série RVT-ARCTIC 1-2014 Kvalita se systémem REMKO DODAVATEL SYSTÉMŮ ORIENTOVANÝ NA ZÁKAZNÍKY PO

Více

TOSHIBA ESTIA TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH-VODA

TOSHIBA ESTIA TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH-VODA TOSHIBA ESTIA TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH-VODA Systém Estia představuje tepelná čerpadla vzduch-voda s extrémně vysokou účinností, která přinášejí do vaší domácnosti velmi nízké náklady na topení, na ohřev

Více

Tepelná čerpadla p p 61AF

Tepelná čerpadla p p 61AF Heating Tepelná čerpadla p p 61AF Vzduch A r wat - voda r VYSOKOTEPLOTNÍ VYTÁPĚNÍ Technologie a udržitelnost OD ROKU 1902 Důvěryhodná značka Když Willis Carrier vynalezl v roce 1902 první systém pro klimatizaci

Více

Technická data. Technická data. Technická data

Technická data. Technická data. Technická data Technická data Tepelné čerpadlo vzduch-voda Hydro-box HWS- HWS- 802H-E 802XWH**-E 1102H-E 1402XWH**-E 1402H-E 1402XWH**-E Topný výkon Jmenovitý příkon topení Účinnost topení COP Chladící výkon Jmenovitý

Více

DETAIL PRODUKTU VEnkoVní JEDnotka

DETAIL PRODUKTU VEnkoVní JEDnotka Komerční klimatizace Nabízí vhodné řešení pro potřeby chlazení a vytápění velkých prostor, kanceláří a budov. Variabilní systém SINCLAIR SDVIII umožňuje širokou nabídku modelů a výkonů. Lze spolehlivě

Více

Životní styl a ochrana životního prostředí - Kombinace pro zodpovědné lidi!

Životní styl a ochrana životního prostředí - Kombinace pro zodpovědné lidi! 2 Životní styl a ochrana životního prostředí - Kombinace pro zodpovědné lidi! Již déle než 60 let investuje TOSHIBA do výzkumu a vývoje inovativních klimatizačních systémů. Naší nejvyšší prioritou je kvalita.

Více

Klimatizační jednotky pro IT

Klimatizační jednotky pro IT Klimatizační jednotky pro IT Moderní Flexibilní Efektivní Úsporné Přehled jednotek CoolTeg Plus a CoolTop CoolTeg Plus CW CoolTeg Plus DX CoolTeg Plus XC CoolTop Instalace Mezi IT rozvaděče Na střechu

Více

82Pa. Vybrané klíčové vlastnosti systému FULL DC INVERTER TECHNOLOGIE MRV IV-C + INV. EER a COP až 4,29

82Pa. Vybrané klíčové vlastnosti systému FULL DC INVERTER TECHNOLOGIE MRV IV-C + INV. EER a COP až 4,29 FULL DC ERTER TECHNOLOGIE EER a COP až 4,29 + + FIX 1 Vybrané klíčové vlastnosti systému Vývoj ve spolupráci MHI Qingdao a Haier MRV II-C 1 DC ERTER x 1 MRV III-C 1 DC Inverter + 1 FIX 2x FULL DC Inverter

Více

Tepelné čerpadlo vzduch. voda

Tepelné čerpadlo vzduch. voda Tepelné čerpadlo vzduch voda Tepelné čerpadlo Váš krok správným směrem! Budoucnost patří ekologickému vytápění a chlazení! Tepelné čerpadlo získává teplo ze svého okolí v tomto případě ze vzduchu a transportuje

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2014

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2014 KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY LG 2014 ENERGETICKÝ ŠTÍTEK Díky inovativní technologii jsou klimatizační jednotky bezpečné pro Váš domov. Kromě toho zaručují, že i prostředí ve Vaší kanceláři bude nejen přirozené

Více

Kompaktní kondenzační jednotky se vzduchem chlazeným kondenzátorem pomaloběžné ventilátory 500 ot./min tichý chod provoz do venkovní teploty -15 C

Kompaktní kondenzační jednotky se vzduchem chlazeným kondenzátorem pomaloběžné ventilátory 500 ot./min tichý chod provoz do venkovní teploty -15 C Chladící výkon: 20 až 150 kw Kompaktní kondenzační jednotky se vzduchem chlazeným kondenzátorem pomaloběžné ventilátory tichý chod provoz do venkovní teploty -15 C POUŽITÍ Kondenzační jednotky CONDENCIAT

Více

DX KIT2. JOHNSON CONTROLS INTERNATIONAL, spol. s r.o.

DX KIT2. JOHNSON CONTROLS INTERNATIONAL, spol. s r.o. 2018 2019 DX KIT2 JOHNSON CONTROLS INTERNATIONAL, spol. s r.o. DX KIT série 2 je sestava složená z řídicí jednotky a expanzního ventilu, která umožňuje připojení zařízení jiných výrobců obsahující tepelné

Více

Decentní řešení klimatizace pro kanceláře

Decentní řešení klimatizace pro kanceláře Decentní řešení klimatizace pro kanceláře Chladí a topí Vestavěný fi ltrační Jednoduchý klimatizační Po výpadku proudu automatický start 15 MULTISPLITOVÉ KLIMATIZAČNÍ SYSTÉMY Serie RXM pouze chladí REMKO

Více

STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES. BLADE i 8 12 S přímým převodem

STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES. BLADE i 8 12 S přímým převodem STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU 1919 Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES BLADE i 8 12 S přímým převodem Mattei: více než 90 let výzkumu a spolehlivosti Firma Ing.

Více

2 0 1 3 / 1 4. Klimatizace

2 0 1 3 / 1 4. Klimatizace 2 0 1 3 / 1 4 Ceník Klimatizace Preisliste AIRCONDITIONING 2 I TOSHIBA Podmínky měření pro klimatizační jednotky Toshiba: Chlazení: Topení: Rozvod chladiva: Hladina akust. tlaku *: vnitřní teplota 27 C

Více

TOSHIBA ESTIA UNIKÁTNÍ KVALITA TEPELNÝCH ČERPADEL VZDUCH-VODA

TOSHIBA ESTIA UNIKÁTNÍ KVALITA TEPELNÝCH ČERPADEL VZDUCH-VODA TOSHIBA ESTIA UNIKÁTNÍ KVALITA TEPELNÝCH ČERPADEL VZDUCH-VODA Systém Estia představuje tepelná čerpadla vzduch-voda s extrémně vysokou účinností, která přinášejí do vaší domácnosti velmi nízké náklady

Více

Řada 3trubkových jednotek ECOi MF2 6N

Řada 3trubkových jednotek ECOi MF2 6N VYSOKÁ ÚČINNOST Řada 3trubkových jednotek ECOi MF2 6N Systém VRF se souběžným vytápěním a chlazením Nová řada 3trubkových jednotek Panasonic MF2 nabízí nejlepší řešení pro nejnáročnější zákazníky. Nové

Více

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE «

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « 2016 / 17 ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « ESTIA Náš příspěvek k ochraně životního prostředí Pokud dnes hovoříme o obnovitelných

Více

Multi-Split systémy základní popis

Multi-Split systémy základní popis Multi-Split systémy základní popis Multi-Split systémy nabízejí výhodu napojení 2 až 5 vnitřních jednotek na jednu společnou venkovní jednotku. Tím zmenšíte prostor potřebný pro venkovní jednotky a snížíte

Více

Klasická kroková regulace. Regulace GREE. Frekvence DC Inverter motoru

Klasická kroková regulace. Regulace GREE. Frekvence DC Inverter motoru Tepelné čerpadlo Produktová řada VRF systémů s proměnným průtokem chladiva. Široká škála kompresorů o různém výkonu a typů vnitřních jednotek zabezpečuje nezávislé chlazení a topení v oddělených místnostech.

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

Venkovní jednotky. Multi DC Inverter

Venkovní jednotky. Multi DC Inverter Venkovní jednotky Technologie DC Inverter umožňuje komfortní regulaci teploty v místnosti Energetická třída A Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch 7 modelů venkovních jednotek výkon 4,1 až 10,5 kw Možnost připojení

Více

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda 4,0 až 16,0 kw Splitové tepelné čerpadlo od firmy Viessmann je

Více

Tepelná čerpadla EHS. Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení

Tepelná čerpadla EHS. Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení Tepelná čerpadla EHS Výkonné a ekologické řešení pro vytápění i chlazení Lineup EHS mono EHS split VÝKON 4,0 kw NAPÁJENÍ 1F 220-240 V 50 Hz 3F 380-415 V 50 Hz 1F 220-240 V 50 Hz 3F 380-415 V 50 Hz Venkovní

Více

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort

Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort NOVINKA Buderus Tepelná čerpadla vzduch/voda IP inside Light Comfort Efektivní využití obnovitelných zdrojů pro Váš maximální komfort Teplo je náš živel Nová generace tepelných čerpadel vzduch/voda Nová

Více

RMB & RMB IVR kw

RMB & RMB IVR kw RMB & RMB IVR 22-37 kw Přímý pohon / Převodovka Olejem mazané šroubové kompresory s pevnou nebo proměnnou rychlostí Robustní, spolehlivé, efektivní RMB 22-37 Pohon pomocí převodovky RMB 22-37 IVR Přímý

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPDL VZUCH - VOD www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Principem každého tepelného čerpadla vzduch - voda je přenos tepla z venkovního

Více

Ceník klimatizační techniky Toshiba SPLITOVÉ JEDNOTKY (RAS) bytové

Ceník klimatizační techniky Toshiba SPLITOVÉ JEDNOTKY (RAS) bytové SPLITOVÉ JEDNOTKY (RAS) bytové Nástěnná AvAnt Invertor ( v ceně) RAS-077SKV-E5 RAS-077SAV-E5 2,0 / 2,5 21 300 820 RAS-107SKV-E5 2,5 / 3,2 RAS-107SAV-E5 filtrace vzduchu 3:1, 22 600 870 RAS-137SKV-E5 úspora

Více

Arch.č.: F-1-4-B-1 TECHNICAL REPORT list 1/7

Arch.č.: F-1-4-B-1 TECHNICAL REPORT list 1/7 OBSAH 1. Úvod... 2 2. Podklady... 2 3. Technické řešení... 2 3.1. Klimatizace České pošty... 2 3.2. Klimatizace bytů 4.- 6.NP... 4 3.3. Klimatizace serveroven 7. 9.NP... 6 4. Kontrola hluku... 6 5. Nároky

Více

Použití. Výhody DŮLEŽITÉ FUNKCE VENKOVNÍCH JEDNOTEK MULTI V WATER IV TEPELNÉ ČERPADLO / REKUPERACE TEPLA. 300m Celková délka potrubí

Použití. Výhody DŮLEŽITÉ FUNKCE VENKOVNÍCH JEDNOTEK MULTI V WATER IV TEPELNÉ ČERPADLO / REKUPERACE TEPLA. 300m Celková délka potrubí DŮLEŽITÉ FUNKCE VENKOVNÍCH JEDNOTEK TEPELNÉ ČERPADLO / REKUPERACE TEPLA 300m Celková délka potrubí 1. Kompaktní velikost Požadavky na místo instalace 1 m 3 na každých 20 HP 1m 150m Nejdelší potrubí 40m

Více

Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody!

Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody! VČETNĚ ČERPADLA TŘÍDY A VČETNĚ ČTYŘCESTNÉHO VENTILU OPTIMALIZOVANÝ VÝMĚNÍK TEPLA 1056 570 1010 (V Š H) VODNÍ PŘÍPOJKY R2 F Řešení Panasonic pro výrobu studené a teplé vody! Od 28 kw do 80 kw Hlavní výhody:

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

DESIGN RESIDENTIAL 2 0 1 2 / 1 3. Split & Multisplit TOSHIBA I 1

DESIGN RESIDENTIAL 2 0 1 2 / 1 3. Split & Multisplit TOSHIBA I 1 2 0 1 2 / 1 3 DESIGN RESIDENTIAL Split & Multisplit TOSHIBA I 1 DESIGN RESIDENTIAL DESIGN, TECHNOLOGIE A INOVACE Vše značky TOSHIBA Již déle než 30 let TOSHIBA vyvíjí nové technologie pro klimatizační

Více

Pro dobrý pocit si zajistěte prostorovou klimatizaci

Pro dobrý pocit si zajistěte prostorovou klimatizaci Pro dobrý pocit si zajistěte prostorovou klimatizaci 3 NÁSTĚNNÁ JEDNOTKA Série ATY chladí a topí Klimatizační přístroj pro obytné místnosti s vysokými nároky Technické údaje REMKO ATY REMKO spojuje exkluzivní

Více

Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco

Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco Ohřev teplé vody pomocí technologie SANDEN AquaEco Technologie ECO CUTE ECO CUTE Nová japonská technologie pro tepelná čerpadla vzduch/voda Využívá přírodního neškodného chladiva CO 2 Hlavní výhody Výstupní

Více

Technické údaje SI 130TUR+

Technické údaje SI 130TUR+ Technické údaje SI 13TUR+ Informace o zařízení SI 13TUR+ Provedení - Zdroj tepla Solanky - Provedení Univerzální konstrukce reverzibilní - Regulace WPM EconR integrovaný - Výpočet teplotního množství integrovaný

Více

Technické údaje SI 75TER+

Technické údaje SI 75TER+ Technické údaje SI 75TER+ Informace o zařízení SI 75TER+ Provedení - Zdroj tepla Solanky - Provedení Univerzální konstrukce reverzibilní - Regulace WPM 2007 integrovaný - Místo instalace Indoor - Výkonnostní

Více

Technické údaje LA 60TUR+

Technické údaje LA 60TUR+ Technické údaje LA TUR+ Informace o zařízení LA TUR+ Provedení - Zdroj tepla Venkovní vzduch - Provedení Univerzální konstrukce reverzibilní - Regulace - Výpočet teplotního množství integrovaný - Místo

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY COOLSPOT

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY COOLSPOT KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY COOLSPOT Produkty CoolSpot jsou malé klimatizační jednotky navržené pro IT rozvaděče Conteg PREMIUM a OPTIMAL za účelem dosažení požadovaného prostředí uvnitř rozvaděče. I přes kolísání

Více

GEA Ultra-DENCO : Přesná klimatizace pro datová centra. Spolehlivost s nízkou spotřebou energie. 09/2012 (CZ) GEA Heat Exchangers

GEA Ultra-DENCO : Přesná klimatizace pro datová centra. Spolehlivost s nízkou spotřebou energie. 09/2012 (CZ) GEA Heat Exchangers GEA Ultra-DENCO : Přesná klimatizace pro datová centra Spolehlivost s nízkou spotřebou energie 09/2012 (CZ) GEA Heat Exchangers vysoké nízké Numerická simulace proudění Tlakové pole Tlakové pole na tepelném

Více

Otázky a odpovědi Technibel řada iseries

Otázky a odpovědi Technibel řada iseries Otázky a odpovědi Technibel řada iseries Co je iseries? iseries je plně DC invertorové tepelné čerpadlo určené pro vytápění, chlazení a výrobu teplé užitkové vody. To se hodí perfektně jak pro bydlení

Více

TEPELNÁ ČERPADLA. MAGIS PRO ErP. Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split

TEPELNÁ ČERPADLA. MAGIS PRO ErP. Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split TEPELNÁ ČERPADLA MAGIS PRO ErP Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split MODELOVÁ ŘADA MAGIS PRO ErP Tepelné čerpadlo vzduch/voda v provedení split VYSOKÁ EFEKTIVITA PROVOZU, SNADNÁ INSTALACE, ŠIROKÁ

Více

Kompaktní a tiché Vhodné pro všechny typy výparníků Pro chlazení vzduchu i vody

Kompaktní a tiché Vhodné pro všechny typy výparníků Pro chlazení vzduchu i vody Chladící výkon: 5 až 20 kw Kompaktní a tiché Vhodné pro všechny typy výparníků Pro chlazení vzduchu i vody POUŽITÍ Kondenzační jednotky CONDENCIAT řady CS se vzduchem chlazenými kondenzátory jsou kompaktní

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

s ohřevem vody a hydraulickým modulem ARIANEXT - 8 kw (připravujeme 10 a 12 kw)

s ohřevem vody a hydraulickým modulem ARIANEXT - 8 kw (připravujeme 10 a 12 kw) Tepelné čerpadlo VZDUCH - VODA s ohřevem vody a hydraulickým modulem ARIANEXT - 8 kw (připravujeme 10 a 12 kw) kompaktní tepelné čerpadlo s doplňkovým elektroohřevem ARIANEXT COMPACT 8 kw ARIANEXT PLUS

Více

Vše pro komfort. Špičkový elegantní design Široká nabídka jednotek od 8 HP do 48 HP Připojitelná kapacita vnitřních jednotek až 150 %

Vše pro komfort. Špičkový elegantní design Široká nabídka jednotek od 8 HP do 48 HP Připojitelná kapacita vnitřních jednotek až 150 % Vše pro komfort Špičkový elegantní design Široká nabídka jednotek od 8 HP do 48 HP Připojitelná kapacita vnitřních jednotek až 150 % Vysoká výkonnost systému Díky nové unikátní inverterové technologii

Více

TEPELNÉ ČERPADLO THERMA V VZDUCH / VODA

TEPELNÉ ČERPADLO THERMA V VZDUCH / VODA TEPELNÉ ČERPADLO THERMA V VZDUCH / VODA Řešení pro nový dům i rekonstrukci Výrobky řady THERMA V byly navrženy s ohledem na potřeby při rekonstrukcích (zrušení nebo výměna kotle) i výstavbách nových domů.

Více

Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty

Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty Větrání s rekuperací tepla pro větší objekty Větrací jednotky s rekuperací tepla Sentinel Totus REGULUS spol. s r.o. Do Koutů 1897/3, 143 00 Praha 4 Tel.: 241 764 506, Fax: 241 763 976 E-mail: obchod@regulus.cz

Více

a ochrany životního prostředí

a ochrany životního prostředí RESIDENTIAL V ý z k u m a v ý v o j v e j m é n u č l o v ě k a a ochrany životního prostředí Součástí firemní filozofie je základní myšlenka Dle přírody a pro životní prostředí. Již déle než 60 let investuje

Více

1. Technické parametry

1. Technické parametry 1. Technické parametry MDV-V200W/DRN1 Kód 220095103380 Napájení V-f-Hz 380-415V-3N~50Hz Výkon kw 20,0 Chlazení Příkon kw 6,1 EER kw/ kw 3,28 Výkon kw 22,0 Topení Příkon kw 6,1 COP kw/ kw 3,61 Max. příkon

Více

ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N 8 12 HP

ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N 8 12 HP ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N 8 12 HP Nová generace VRF nové konstrukce! Ve fázi uvedení jednotky do provozu je možné zvolit funkci Hi COP tím se sníží výkon, ale zvýší COP. Volba je na vás. Špičkový

Více

Užijte si čistý, tichý a pohodlný život s klimatizačními jednotkami Multi V

Užijte si čistý, tichý a pohodlný život s klimatizačními jednotkami Multi V Multi V invertor nabízí největší výkony pro vysokopodlažní budovy a zaručuje ekonomický provoz s vysokou energetickou účinností a nižšími náklady na instalaci. Jsme hrdi, že můžeme představit systém s

Více

RPE X - HPE X Vodní chladicí systémy a tepelná čerpadla s axiálními ventilátory

RPE X - HPE X Vodní chladicí systémy a tepelná čerpadla s axiálními ventilátory RPE X HPE X 70 Technické a konstrukční vlastnosti Jednotka obsahuje hermetický spirálový kompresor. Ten je vybaven kontrolou hladiny oleje, ochranou proti přehřátí a elektrickým ohřevem klikové skříně

Více

PLOCHÉ NÁSTĚNNÉ SPLITY

PLOCHÉ NÁSTĚNNÉ SPLITY PLOCHÉ NÁSTĚNNÉ SPLITY S TEPELNÝM ČERPADLEM Moderní vzhled vnitřní jednotky s plochým výklopným čelním panelem v pěti barevných provedeních. Funkce: Chlazení Topení Odvlhčovaní Automatický chod Ventilace

Více

novostavby pro a jako náhrada za původní Geotermální tepelné čerpadlo Daikin Altherma Vytápění a teplá užitková voda APLIKACE ZEMĚ - VODA

novostavby pro a jako náhrada za původní Geotermální tepelné čerpadlo Daikin Altherma Vytápění a teplá užitková voda APLIKACE ZEMĚ - VODA APLIKACE ZEMĚ - VODA Vytápění a teplá užitková voda pro novostavby a jako náhrada za původní Geotermální energie představuje bezplatný zdroj energie pro vytápění a ohřev teplé užitkové vody. Přináší mimořádné

Více

Hybridní tepelné čerpadlo co se nezalekne žádného provozu - První tepelné čerpadlo, které umí využívat tepla z okolního vzduchu i z

Hybridní tepelné čerpadlo co se nezalekne žádného provozu - První tepelné čerpadlo, které umí využívat tepla z okolního vzduchu i z Tepelné čerpadlo ecogeo BASIC 3-12 kw ecogeo BASIC 5-22 kw ecogeo COMPACT 3-12 kw ecogeo COMPACT 5-22 kw Hybridní tepelné čerpadlo co se nezalekne žádného provozu - První tepelné čerpadlo, které umí využívat

Více

Optimalizace decentrálních chladivových klimatizačních systémů s využitím návrhových programů

Optimalizace decentrálních chladivových klimatizačních systémů s využitím návrhových programů Optimalizace decentrálních chladivových klimatizačních systémů s využitím návrhových programů marek@sokra.cz O společnosti Haier Společnost Haier dosáhla v roce 2012 celkového zisku 25,8 miliard USD 557k

Více

Tepelná čerpadla voda / voda POPIS

Tepelná čerpadla voda / voda POPIS Chladící výkon: 5 až 18 kw Topný výkon: 6 až 20 kw Úspory energie Využití obnovitelné přírodní energie Jediná investice pro vytápění i chlazení Jednoduchá, spolehlivá a ověřená technologie POUŽITÍ Reverzní

Více

Rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky Rekuperační jednotky Vysoká účinnost výměníku účinnosti jednotky a komfortu vnitřního prostředí je dosaženo koncepcí výměníku, v němž dochází k rekuperaci energie vnitřního a venkovního vzduchu a takto

Více

TEPELNÁ ČERPADLA ARCTIC

TEPELNÁ ČERPADLA ARCTIC TEPELNÁ ČERPADLA ARCTIC Řešení s tepelnými čerpadly pro jednoduchou nástěnnou montáž Systém vzduch/vzduch pro vytápění a chlazení Série RVT-ARCTIC Kvalita se systémem REMKO DODAVATEL SYSTÉMŮ Kvalita se

Více

Nový systém GeniaAir split. Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění, přípravu teplé vody a chlazení. jen 32 db(a)* Tepelná čerpadla

Nový systém GeniaAir split. Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění, přípravu teplé vody a chlazení. jen 32 db(a)* Tepelná čerpadla Tepelná čerpadla jen 32 db(a)* * Hladina akustického tlaku ve vzdálenosti 3 metry (instalace na stěně) Nový systém Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vytápění, přípravu teplé vody a chlazení. Systém Naše

Více

BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE 2013 / 14

BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE 2013 / 14 2013 / 14 BUSINESS R410A VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE VRF SYSTÉMY PRO VELKÉ APLIKACE Obsah Charakteristika systému Toshiba VRF 3-11 Super Modular Multi 12-21 MiNi S-MMS 22-23 Super Heat Recovery (SHRM

Více

Komfortní klimatizační jednotka s křížovým protiproudým rekuperátorem. PRŮTOK VZDUCHU: m /h. Ostatní výkonové parametry a možnosti:

Komfortní klimatizační jednotka s křížovým protiproudým rekuperátorem. PRŮTOK VZDUCHU: m /h. Ostatní výkonové parametry a možnosti: Komfortní klimatizační jednotka s křížovým protiproudým rekuperátorem Vybere automaticky nejefektivnější provozní režim! a PRŮTOK VZDUCHU:.200-5.000 m /h Na první pohled: Přes 80 teplotní účinnostidíky

Více

GEA Multi-DENCO. Flexibilní a účinné: Přesná klimatizace pro servery a IT technologie. 02/2013 (CZ) GEA Heat Exchangers

GEA Multi-DENCO. Flexibilní a účinné: Přesná klimatizace pro servery a IT technologie. 02/2013 (CZ) GEA Heat Exchangers GEA Multi-DENCO Flexibilní a účinné: Přesná klimatizace pro servery a IT technologie 02/2013 (CZ) GEA Heat Exchangers GEA Multi-DENCO na první pohled: Více funkcí a aplikací Vysoká flexibilita Rozsáhlé

Více

System Water 66. Vlastnosti Novátorská technologie Vysoká ú innost Inteligentní ízení Použití

System Water 66. Vlastnosti Novátorská technologie Vysoká ú innost Inteligentní ízení Použití System Water 66 DVM S WATER je velkokapacitní chladicí a vytápěcí systém, vhodný pro velké budovy, který využívá jako zdroj tepla vodu, s napojením na chladicí věž a bojler. Protože používá velmi účinný

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte energii ze vzduchu pro příjemné

Více

ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N HP MODEL S MOŽNOSTÍ NASTAVENÍ VYSOKÉHO COP

ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N HP MODEL S MOŽNOSTÍ NASTAVENÍ VYSOKÉHO COP ŘADA 2TRUBKOVÝCH JEDNOTEK ECOI 6N 10 12 HP MODEL S MOŽNOSTÍ NASTAVENÍ VYSOKÉHO COP Nová generace VRF nové konstrukce! Vytápění při nízkých venkovních teplotách až do 25 C Prodloužená délka potrubí až 180

Více

Série EVO NOVINKA JEDNOTKY VENKOVNÍ - VRF

Série EVO NOVINKA JEDNOTKY VENKOVNÍ - VRF JEDNOTKY VENKOVNÍ - VRF Série EVO NOVINKA Systém EVO umožňuje přechod z režimu chlazení do režimu topení se zárukou zachování nezměněných podmínek ve všech zónách. 54 Rozsah výkonu HP 8 10 12 14 16 18

Více

Chlazení kapalin. řada WDE. www.jdk.cz. CT120_CZ WDE (Rev.04-11)

Chlazení kapalin. řada WDE. www.jdk.cz. CT120_CZ WDE (Rev.04-11) Chlazení kapalin řada WDE www.jdk.cz CT120_CZ WDE (Rev.04-11) Technický popis WDE-S1K je řada kompaktních chladičů kapalin (chillerů) s nerezovým deskovým výparníkem a se zabudovanou akumulační nádobou

Více

Klimatizační technika 2013/2014

Klimatizační technika 2013/2014 Klimatizační technika 2013/2014 Obsah Dálkový ovladač 1 Typové označení 2 Premier split 4 Oasis split 5 Luna split 6 Okenní a mobilní jednotky, odvlhčovač 7 Multi 8 Kombinační tabulka Multi 9 Kazetové

Více

KOMFORTNÍ PROSTOROVÉ KLIMATIZAČNÍ PŘÍSTROJE

KOMFORTNÍ PROSTOROVÉ KLIMATIZAČNÍ PŘÍSTROJE KOMFORTNÍ PROSTOROVÉ KLIMATIZAČNÍ PŘÍSTROJE Komfortní prostorové invertorové klimatizační jednotky Nástěnná zařízení Stropní kazety Nástěnné/stropní jednotky Multisplitové klimatizační systémy 1-2014 Kvalita

Více

LG Electronics CZ s.r.o.

LG Electronics CZ s.r.o. Společnost LG Electronics CZ, s.r.o. neručí za tiskové chyby, které se mohou v katalogu vyskytnout. Změna technických parametrů bez předchozího ohlášení není možná. Použití jakékoliv části obsahu katalogu

Více

> Chlazení. > Topení Topení <

> Chlazení. > Topení Topení < Systém Multi V Sync II umožňuje současně provoz v režimu chlazení i topení. Systém je navržen pro dosažení optimálních podmínek při odlišných požadavcích na chlazení / topení v jednotlivých místnostech,

Více

FULL DC INVERTER SYSTEMS INDIVIDUÁLNÍ A MODULÁRNÍ KONSTRUKCE FLEXIBILNÍ KOMBINACE AIR CONDITIONING KOMERČNÍ KLIMATIZACE SDV4 2014

FULL DC INVERTER SYSTEMS INDIVIDUÁLNÍ A MODULÁRNÍ KONSTRUKCE FLEXIBILNÍ KOMBINACE AIR CONDITIONING KOMERČNÍ KLIMATIZACE SDV4 2014 FULL DC INVERTER SYSTEMS INDIDUÁLNÍ A MODULÁRNÍ KONSTRUKCE FLEXIBILNÍ KOMBINACE KOMERČNÍ KLIMATIZACE SDV4 2014 AIR CONDITIONING 1 VÍTEJTE VE SVĚTĚ KLIMATIZACÍ SINCLAIR Provoz společnosti a její postupy

Více

Řídicí jednotky, řada VCB

Řídicí jednotky, řada VCB Řídicí jednotky, řada VCB Řídicí jednotky VCB pro vzduch Řídicí jednotka VCB je ideální zařízení pro regulaci malých a středních vzduchotechnických zařízení bez vazby na nadřazené systémy MaR. Umožňuje

Více

RAS-10BKV-E RAS-10BAV-E

RAS-10BKV-E RAS-10BAV-E MIRAI R410A Moderní, nadčasový design Energeticka třida A +, chladivo R410A Velmi tichý provoz invertoru Infra dálkový ovladač součástí dodávky RAS-10BKV-E RAS-10BAV-E RAS-13BKV-E RAS-13BAV-E RAS-16BKV-E

Více

PÍSTOVÉ KOMPRESORY. Objem od 150 4.470 l/min. Pístové. do 400 baru

PÍSTOVÉ KOMPRESORY. Objem od 150 4.470 l/min. Pístové. do 400 baru PÍSTOVÉ KOMPRESORY Objem od 150 4.470 l/min Pístové do 400 baru 6... bezolejové / mazné - jako agregát... 239 309 279 469 609 559 759 859 Mazné Agregát Max. koncový tlak Sací výkon Dopravní Výkon motoru

Více

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC - AR3

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC - AR3 KATALOG VRF JEDNOTKY - AR3 Moderní technologie s vysokou účinností Stejnosměrný (DC) motor Vysoká účinnost Nízký hluk Kompresory DC inverter Vysokotlaký typ Asymetrická spirálová konstrukce Rotor s permanentním

Více

Efektivní energie (NRQRPLFN¾ RKďHY YRG\ Y GRP FQRVWL SRPRF WHSHOQªKR ÎHUSDGOD

Efektivní energie (NRQRPLFN¾ RKďHY YRG\ Y GRP FQRVWL SRPRF WHSHOQªKR ÎHUSDGOD Efektivní energie Jak to funguje Tepelné čerpadlo vzduch / voda získává energii z atmosféry. Tento systém vyžaduje pouze 1 kw elektrické energie k výrobě 3 až 5 kw tepelné energie. 2-4 kw ENERGIE ZE VZDUCHU

Více