Multi-komfortního domu (škola) - Nový koncept pro učení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Multi-komfortního domu (škola) - Nový koncept pro učení"

Transkript

1 Pozvání na soutěž v návrhu Multi-komfortního domu (škola) - Nový koncept pro učení Mezinárodní, dvoustupňová, otevřená soutěž Účastníci: Studenti Organizátor: Saint-Gobain Isover

2 1. Všeobecné informace 1.1. Předmět Předmětem soutěže je tvůrčí přístup ke konceptu energeticky úsporné konstrukce založené na standardu pasivního domu. Cílem je navrhnout školu, která kombinuje klasické školní prvky s moderními metodami učení. Škola je určena pro děti ve věku 6-15 let s celkovým počtem 200 až 230 žáků. Škola by měla být navíc pozitivním příkladem v oblasti ekologie a trvalé udržitelnosti. Co se týče obsahu a rozsahu projektu, tak účastníci soutěže (studenti vysokých škol) mají volné pole působnosti ohledně návrhu a grafického pojetí všech zařízení moderního učení, jako například laboratoří pro experimenty, míst pro výstavy, místností či jeviště pro herectví, tělocvičen, knihoven, místností pro výuku práce s počítači, internetem a komunikačními technologiemi, atd. Tyto zařízení mohou být řešeny odděleně nebo kombinovány v závislosti na individuálním řešení. Bezpečnostní opatření (např. požární ochrana, únikové cesty) a provozní zařízení (např. jídelna či šatna) by se měly také vzít v úvahu. Učení pomocí všech smyslů vyžaduje výbornou akustiku v místnostech, kde se předpokládá mluvený projev. Doba dozvuku by proto zde měla být kolem 0,5 sekund. Exteriér školy by měl být navržen šetrně k životnímu prostředí, zahrnující například pedagogické prvky jako bio-zahradu, biotopy, dětské hřiště, atd. Navíc, sociální a ekologické výhody nabízené školou mohou být dále použity i jako večerní škola pro dospělé a kulturní místo pro společenské akce Komu je soutěž určena Soutěž je určena pro všechny studenty architektury či pozemního stavitelství z vysokých škol celé řady států (Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Černá Hora, Estonsko Chorvatsko, Jihoafrická republika, Kazachstán, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Makedonie, Rakousko, Rumunsko, Rusko, Slovensko, Slovinsko, Srbsko, Ukrajina, Velká Británie (v případě zájmu i v některých dalších). Účastníky mohou být jak jednotlivci, tak i týmy v počtu max. 3 lidí. Osobou či týmem může být předložen vždy jen jeden projekt.

3 1.3. Kontakt Saint-Gobain Isover Karel Sedláček Saint-Gobain Orsil s.r.o. Produktový manažer Čermákova Praha 2 Telefon karel.sedlacek@saint-gobain.com 1.4. Forma a organizace soutěže Soutěž bude dvoustupňová v otevřeném formátu První stupeň V prvním stupni se jedná o národní soutěž v každé se zúčastněných zemí, kde bude vybráno 5 nejlepších projektů. První, druhé a třetí místo bude oceněno při slavnostním vyhlášení. Druhý stupeň V tomto stupni se tři nejlepší projekty z každé země zúčastní závěrečného klání a výstavy studentských projektů. Místo konání slavnosti bude v Chorvatském Dubrovníku kam budou vítězové z národních soutěží pozváni spolu i s jejich učiteli. Během večera budou vystaveny jednotlivé projekty a bude zde možnost diskuse. Během mezinárodního večera budou mít účastníci možnost prezentovat 3-5 minut své základní myšlenky v projektu. Tyto prezentace budou následované otevřenou veřejnou diskusí a komentáři profesorů za účelem zabezpečit bohatou výměnu zkušeností. Cílem druhého stupně je využít čas pro plodnou výměnu zkušeností mezi jednotlivými zeměmi a diskutovat o možném příspěvku architektury k ochraně životního prostředí. Z těchto důvodů zde nebude žádná mezinárodní porota a samozřejmě i žádné udělení ceny mezinárodního vítěze.

4 1.5. Cenové ohodnocení První stupeň národní soutěž: 1. místo 1,500 (cca Kč) 2. místo 1,000 (cca Kč) 3. místo 750 (cca Kč) 1.6. Časový plán Oznámení soutěže v jednotlivých státech a příslušných vysokých školách: Září 2007 Rozeslání výzvy k soutěži a podání doplňujících informací: Říjen 2007 Kontaktní osoba: Karel Sedláček Uzávěrka soutěže v národním kole: Březen 2008 Národní vyhlášení vítězů: Konec března 2008 Mezinárodní kongres: června v Dubrovníku 1.7. Národní porota Výběr vítězů národních kol provede národní porota ve složení představitelů fakulty architektury a zaměstnancům firmy Saint - Gobain Isover Doprava a cestovní výlohy Rizika a náklady spojené s účastí v národní soutěži si hradí jednotlivý účastníci. Dopravu projektů na mezinárodní gala večer zajistí příslušná národní společnost, v tomto případě Saint-Gobain Orsil s.r.o. Vškeré náklady související s dopravou, ubytováním a stravou v Dubrovníku bude hradit společnost Isover.

5 1.9. Zákonné aspekty Účastníci soutěže si mohou udělat libovolný počet kopií jejich projektů. Předložená dokumentace se ale stává vlastnictvím organizátora (Saint-Gobain Isover). Zároveň organizátor získá plná užívací práva a všichni účastníci bezvýhradně souhlasí s možností publikování jejich projektů. Rozhodnutí poroty je konečné. Všichni účastníci tak přijmou nesporné a definitivní rozhodnutí poroty. Účastí v soutěži účastníci (studenti) souhlasí a přijímají podmínky a pravidla soutěže uvedené v této pozvánce. 2. Detaily k úkolům Škola by měla být navržena s užitím stavebních metod s ohledem na minimalizaci tepelných ztrát - jako pasivní stavba. Škola je určená pro děti ve věku 6-15 let a o celkové kapacitě dětí. Okolí školy by mělo být v souladu se začleněním do jejího přirozeného a kulturní prostředí, ale výběr lokality není nikterak omezen. Důraz by měl být kladen na proveditelnost, která v celku vyžaduje jak cenově tak i konstrukčně efektivní a účinné řešení. V rozsahu projektu nejsou účastníci omezeni grafickým ztvárněním ani návrhem všech zařízeních pro moderní výuku, jako například experimentálních laboratoří, výstavních ploch, divadelního jeviště, tělocvičny, knihovny a místnosti pro výuku internetu a komunikačních technologií. Tyto zařízení mohou být navrženy odděleně a jejich kombinace závisí na individuálním řešení. Bezpečnostní opatření jako je např. požární ochrana a únikové cesty a praktická řešení jako je jídelna, šatna a bezbariérové vstupy by se též měli zohlednit. Je velmi dobře známý fakt, že dobrá zvuková izolace a tím i akustika místnosti přispívají k procesu učení a to by mělo proto být náležitě zohledněno i zde již ve fázi plánování. Exteriér školy by měl být také řešen s ohledem na životní prostředí, zahrnující například některé učitelské prvky jako je například biozahrada, biotopy, dětské hřiště atd. Navíc, sociální a ekologické výhody nabízené školou mohou být i dále použity jako večerní škola pro dospělé a kulturní místo pro společenské akce.

6 2.1. Prostory Prostory mohou být volně vybrané a musí být reprezentovány na plánu místa (situaci). Pro účel lepší ilustrace lze pozemek nebo okolní přírodní a kulturní prostředí vyfotit (místo zamýšlené stavby nemusí být skutečné) Druh konstrukce, technické parametry V požadavku na dosažení standardu pasivního domu, by měla být instalována vysoce účinná tepelná izolace ale do hodnocení budou zahrnuty i principy energeticky optimální budovy (tvar, orientace atd.). Učení všemi smysly vyžaduje výbornou akustickou izolaci a celkovou akustiku místnosti pro zajištění perfektní srozumitelnosti. Doba dozvuku by měla proto být cca 0,5 sekundy. V souvislosti se soutěží se připravují přednášky na různých fakultách na téma "Plánování a konstrukce pasivního domu" Konstrukce V zásadě není předepsaná konstrukční metoda (lze zvolit libovolný statický systém či libovolné materiály - dřevo, minerální hmoty či ocelové konstrukce). Je nutné však dodržet podmínku, že na stavbě budou použity produkty společnosti Isover v ideálním případě i produkty společnosti Rigips. Isover poskytne zdarma podporu při projektování ve formě možných konstrukčních detailů na CD či katalogu týkajícího se pasivních staveb. Vše bude poskytnuto na základě vyplnění přihlášky do soutěže. V případě dotazů Vám kontaktní osoba odpoví na další Vaše dotazy. Česká republika Karel Sedláček ( , karel.sedlacek@saint-gobain.com) Technické parametry pro tepelnou izolaci Obvodové stěny mají mít následující hodnoty součinitele prostupu tepla U: Všechny neprůsvitné obvodové stěny U 0.15 W/(m²K) Okna a dveře U Wcelkem 0.8 W/(m²K) V případě velmi malé plochy neprůsvitných stěn mají mít neprůsvitné stěny hodnotu U 0.10 W/(m²K) Ochrana proti letnímu přehřívání V projektu by se měla zahrnout dostatečná externí ochrana před sluncem pro východní, jižní a západní stranu oken Technické parametry pro požární ochranu Požární požadavky pro obvodové stěny (konstrukční dílce): Požární ochrana by měla být v souladu s příslušnými národními normami.

7 Technické parametry pro zvukovou izolaci Dostatečná zvuková izolace by také měla by byl zahrnuta do úvahy za účelem zajištění vysoké kvality prostředí výuky. Obvodové stěny a střecha vzduchová neprůzvučnost: Rw 55 db Vzduchová neprůzvučnost mezi třídami a chodbami: Rw 63 db Kročejová neprůzvučnost pro stropy: Lnt,w 40 db Měla by se také prakticky zahrnout dostatečná neprůzvučnost pro okna a dveře. Stejně tak i pro technická zařízení budou včetně vzduchotechnických zařízeních. Nejdůležitější faktor pro hovorovou srozumitelnost je vynikající akustika místností. Doba dozvuku by proto měla být cca 0,5 sekund Požadavky soutěže Minimální požadavky pro odevzdanou práci k hodnocení: Situace 1:200 či 1:500 (lze upravit dle požadavků) Půdorys a příčný řez 1:100 Pohledy 1:100 Izomerie či perspektiva stavby či staveb nebo fotky modelu Vodorovný řez fasádou 1:10 Svislý řez fasádou 1:10 Pohled na jižní fasádu 1:10 Konstrukční detaily 1:5 Výpočet s hodnotami součinitele prostupu tepla U Průvodní zpráva popis konceptu návrhu Popis jednotlivých konstrukcí Dále lze také doložit: Popis procesu stavění či montáže, s důrazem na vzduchotěsnost budovy Popis možností vazeb a propojení jednotlivých budov návrh kompaktní propojené struktury Dodatečné ekologické prvky, jako např. solární panely atd. Použití dešťové vody pro zalévání zahrady a splachování toalet.

8 2.4. Formáty odevzdání Projekty by měly být pro národní stupeň soutěže ve formátu 79 x 120 cm (odpovídá zhruba ořezané A0). Pro mezinárodní stupeň by měl být použit plakát v přesném rozměru 79 x 205 cm, který se pak vystaví. Dodatečně je třeba pak dodat projekt i v digitální podobě pro možnost tisku v y jsou potřebné v digitální formě pro tisku do sborníku. JAK PŘIPRAVIT SOUBORY PRO DIGITÁLNÍ TISK: Příprava tiskového souboru ROZMĚR: 79 X 205 cm ROZLIŠENÍ: 150 dpi FORMÁT: *.tiff, *.eps, *.pdf NASTAVENÍ BAREV: CMYK PROSÍM NEKOMPRIMUJTE SOUBORY. Každý plakát by měl být jasný a čitelný a měl by tam být název projektu a jméno jeho autora (nebo všechna jména v případě týmové práce). Mimoto je nutné předat Osobní informační list, který je přiložen na konci této pozvánky k soutěži Stanovení kritérií Hlavní určující kritéria 70 % architektonické ztvárnění: Uspřádání struktur, zástavba budov a tvorba perfektního učebního zázemí, účelnost a prostorové umístění, pozornost věnovaná přírodnímu a kulturnímu prostředí. 30 % technické porozumění a koncept "multi-komfortního domu": Základní vhodnost konceptu pro koncept pasivních staveb, konstrukční znalosti a shoda s technickými parametry, proveditelná a ekonomická realizace.

9 Osobní informační list "Multi-komfortní dům" škola nový koncept učení Účastník Jméno: Adresa: Podpis: Telefon: Rodné číslo: Číslo účtu: Kód banky: Banka: Další účastníci (pro týmový projekt) Jméno: Adresa: Podpis: Telefon: Rodné číslo: Jméno: Adresa: Podpis: Telefon: Rodné číslo: Svým podpisem účastníci potvrzují jejich autorství na předloženého projektu. Místo, datum:

Pozvánka k účasti na mezinárodní studentské soutěži, týkající se návrhu Multi-Komfortního domu ISOVER 2013

Pozvánka k účasti na mezinárodní studentské soutěži, týkající se návrhu Multi-Komfortního domu ISOVER 2013 Pozvánka k účasti na mezinárodní studentské soutěži, týkající se návrhu Multi-Komfortního domu ISOVER 2013 Mezinárodní studentská dvoukolová soutěž pro rok 2013 Zadání: Účastníci: Organizátor: Obnova a

Více

PASIVNÍHO RODINNÉHO DOMU V KRUPCE U TEPLIC

PASIVNÍHO RODINNÉHO DOMU V KRUPCE U TEPLIC SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY STUDENTSKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH PASIVNÍHO RODINNÉHO DOMU V KRUPCE U TEPLIC VYHLAŠOVATEL: KNAUF INSULATION OBSAH 1. Úvod...3 1.1. Vyhlašovatel a sponzor soutěže... 3 1.2. Organizátor soutěže...

Více

Pozvánka k účasti v soutěži Zadání pro rok 2014: ŠKOLA BUDOUCNOSTI Gaziantep Mezinárodní dvoukolová soutěž

Pozvánka k účasti v soutěži Zadání pro rok 2014: ŠKOLA BUDOUCNOSTI Gaziantep Mezinárodní dvoukolová soutěž Pozvánka k účasti v soutěži Zadání pro rok 2014: ŠKOLA BUDOUCNOSTI Gaziantep Mezinárodní dvoukolová soutěž Obsah 1. Obecné informace... 3 1.1. Předmět soutěže...3 1.2. Komu je soutěž určena...3 1.3. Udílení

Více

STAVBA ROKU 2011 V PARDUBICKÉM KRAJI

STAVBA ROKU 2011 V PARDUBICKÉM KRAJI Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR za odborné spolupráce České komory architektů, vypisuje 5.

Více

Pozvánka k mezinárodní soutěži v návrhu Multi- Komfortního domu ISOVER Výšková stavba

Pozvánka k mezinárodní soutěži v návrhu Multi- Komfortního domu ISOVER Výšková stavba Pozvánka k mezinárodní soutěži v návrhu Multi- Komfortního domu ISOVER Výšková stavba Mezinárodní dvoukolová soutěž Zadání: Výšková stavba ve čtvrti Greenwich v New Yorku Účastníci: Studenti Organizátor:

Více

STAVBA ROKU 2015 V PARDUBICKÉM KRAJI

STAVBA ROKU 2015 V PARDUBICKÉM KRAJI Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR vypisuje 7. ročník veřejné neanonymní soutěže STAVBA ROKU

Více

Energeticky pasivní dům v Opatovicích u Hranic na Moravě. pasivní dům v Hradci Králové

Energeticky pasivní dům v Opatovicích u Hranic na Moravě. pasivní dům v Hradci Králové Energeticky pasivní dům v Opatovicích u Hranic na Moravě pasivní dům v Hradci Králové o b s a h autoři projektová dokumentace: Asting CZ Pasivní domy s. r. o. www. asting. cz základní popis 2 poloha studie

Více

Pozvánka k účasti na mezinárodní studentské soutěži, týkající se návrhu Multi-Komfortního domu ISOVER 2012

Pozvánka k účasti na mezinárodní studentské soutěži, týkající se návrhu Multi-Komfortního domu ISOVER 2012 Pozvánka k účasti na mezinárodní studentské soutěži, týkající se návrhu Multi-Komfortního domu ISOVER 2012 Mezinárodní volná dvoukolová soutěž pro rok 2012 Zadání: Účastníci: Obnova a rozvoj oblasti Trent

Více

NG nová generace stavebního systému

NG nová generace stavebního systému NG nová generace stavebního systému pasivní dům heluz hit MATERIÁL HELUZ ZA 210 000,- Kč Víte, že můžete získat dotaci na projekt 40 000,- Kč a na stavbu cihelného pasivního domu až 490 000,- Kč v dotačním

Více

Třetí ročník jednokolové soutěžní přehlídky pro studenty vysokých škol a architekty do 40 let

Třetí ročník jednokolové soutěžní přehlídky pro studenty vysokých škol a architekty do 40 let Třetí ročník jednokolové soutěžní přehlídky pro studenty vysokých škol a architekty do 40 let Soutěžní podmínky Vyhlašovatel Vyhlašovatel: Centrum české architektury, občanské sdružení, Závěrka 3, 169

Více

Dřevostavby komplexně Energetická náročnost budov a nové energetické standardy

Dřevostavby komplexně Energetická náročnost budov a nové energetické standardy Dřevostavby komplexně Energetická náročnost budov a nové energetické standardy Ing. arch. Tereza Vojancová Technický poradce tech.poradce@uralita.com 602 439 813 www.ursa.cz OBSAH 1 ÚVOD 2 ENERGETICKY

Více

Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie

Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie Téma vývoje energetiky budov je v současné době velmi aktuální a stává se společenskou záležitostí, neboť šetřit

Více

Tepelně Jeho vysoký izoluje vaše domovy, zisků ze slunce - přírodního zdroje energie. Pasivní sklo pro aktivní život PLANETA ENERGIE SVĚTLO

Tepelně Jeho vysoký izoluje vaše domovy, zisků ze slunce - přírodního zdroje energie. Pasivní sklo pro aktivní život PLANETA ENERGIE SVĚTLO 3. 2. Tepelně Jeho vysoký izoluje vaše domovy, chrání solární životní faktor prostředí. umožňuje využití tepelných zisků ze slunce - přírodního zdroje energie. planibel Tri Pasivní sklo pro aktivní život

Více

Vítejte doma! Úvodní informace

Vítejte doma! Úvodní informace Vítejte doma! Úvodní informace červen 2016 Dobrý den, děkujeme za Vaši poptávku domu WOLF HAUS. Jsme společnost, která vyrábí a dodává dřevostavby na bázi celostěnových panelů. Náš rakouský koncern, jehož

Více

Kvalitně, bezpečně a hospodárně v každém detailu ŘEŠENÍ PRO BYTOVÉ DOMY

Kvalitně, bezpečně a hospodárně v každém detailu ŘEŠENÍ PRO BYTOVÉ DOMY Kvalitně, bezpečně a hospodárně v každém detailu ŘEŠENÍ PRO BYTOVÉ DOMY KVALITA JE CESTA K NEJLEPŠÍM VÝSLEDKŮM Ytong přináší bezproblémové řešení Investoři, architekti, stavební firmy nebo developeři.

Více

Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S

Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S Co je to Pasivní dům? Aby bylo možno navrhnout nebo certifikovat dům jako pasivní, je třeba splnit následující podmínky: měrná roční potřeba tepla na vytápění je maximálně

Více

P01 ZKRÁCENÝ DOKUMENT NÁRODNÍ KVALITY ADMD ZJEDNODUŠENÁ VERZE DNK PRO SOUTĚŢ DŘEVĚNÝ DŮM 2009

P01 ZKRÁCENÝ DOKUMENT NÁRODNÍ KVALITY ADMD ZJEDNODUŠENÁ VERZE DNK PRO SOUTĚŢ DŘEVĚNÝ DŮM 2009 P01 ZKRÁCENÝ DOKUMENT NÁRODNÍ KVALITY ADMD ZJEDNODUŠENÁ VERZE DNK PRO SOUTĚŢ DŘEVĚNÝ DŮM 2009 Asociace dodavatelů montovaných domů CENTRUM VZOROVÝCH DOMŮ EDEN 3000 BRNO - VÝSTAVIŠTĚ 603 00 BRNO 1 Výzkumný

Více

POZOR! Výzva budoucím projektantům a architektům:

POZOR! Výzva budoucím projektantům a architektům: POZOR! Výzva budoucím projektantům a architektům: Pojďte změřit svoje síly! Kde? V mezinárodní studentské soutěži ISOVER o nejlepší MultiKomfortní dům v roce 2015, tentokráte na téma: Rezidenční budovy

Více

Architektonická soutěž CENTRAL GROUP - Bytový dům pro 21. století 003 GRAFICKÁ PŘÍLOHA ČÍSLO 1 / PERSPEKTIVA

Architektonická soutěž CENTRAL GROUP - Bytový dům pro 21. století 003 GRAFICKÁ PŘÍLOHA ČÍSLO 1 / PERSPEKTIVA 003 GRAFICKÁ PŘÍLOHA ČÍSLO 1 / PERSPEKTIVA 004 GRAFICKÁ PŘÍLOHA ČÍSLO 2 / PERSPEKTIVA ARCHITEKTURA ZÁKLADNÍ IDEOU NÁVRHU JE VYTVOŘENÍ MODERNÍHO FLEXIBILNÍHO BYTOVÉHO DOMU, KTERÝ BY UMOŽŇOVAL JEHO UŽIVATELI

Více

STUDIE DOSTAVBA PAVILONU ZŠ JANDUSŮ

STUDIE DOSTAVBA PAVILONU ZŠ JANDUSŮ STUDIE Úvodní údaje Identifikační údaje stavby: 2/38, 104 00 Praha 114 Identifikační údaje stavebníka: Městská část Praha 22, 104 00 Praha 114 Identifikační údaje zpracovatele dokumentace: IN.SPIRA GROUP,

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_REVITALIZACE PANELOVÝCH DOMŮ_S4 Číslo projektu:

Více

Zelený most. Těžební unie. ve spolupráci s Českou komorou architektů a pod záštitou Ministerstva životního prostředí. vypisuje

Zelený most. Těžební unie. ve spolupráci s Českou komorou architektů a pod záštitou Ministerstva životního prostředí. vypisuje ve spolupráci s Českou komorou architektů a pod záštitou Ministerstva životního prostředí vypisuje první ročník soutěžní přehlídky o nejlepší projekt revitalizace těžebních prostor (rekultivace, renaturalizace,

Více

10. Energeticky úsporné stavby

10. Energeticky úsporné stavby 10. Energeticky úsporné stavby Klíčová slova: Nízkoenergetický dům, pasivní dům, nulový dům, aktivní dům, solární panely, fotovoltaické články, tepelné ztráty objektu, součinitel prostupu tepla. Anotace

Více

POZOR! Výzva budoucím projektantům a architektům:

POZOR! Výzva budoucím projektantům a architektům: POZOR! Výzva budoucím projektantům a architektům: Pojďte změřit svoje síly! Kde? V mezinárodní studentské soutěži ISOVER o nejlepší MultiKomfortní dům v roce 2015, tentokráte na téma: Rezidenční budovy

Více

ARCHITEKTONICKÁ A ENERGETICKÁ KONCEPCE NÍZKOENERGETICKÝCH OBJEKTŮ. Ing. arch. Kristina Macurová Doc. Ing. Antonín Pokorný, Csc.

ARCHITEKTONICKÁ A ENERGETICKÁ KONCEPCE NÍZKOENERGETICKÝCH OBJEKTŮ. Ing. arch. Kristina Macurová Doc. Ing. Antonín Pokorný, Csc. ARCHITEKTONICKÁ A ENERGETICKÁ KONCEPCE NÍZKOENERGETICKÝCH OBJEKTŮ Ing. arch. Kristina Macurová macurkri@fa.cvut.cz Doc. Ing. Antonín Pokorný, Csc. ENERGETICKÁ NÁROČNOST BUDOV PODLE NOVÉHO ZÁKONA O HOSPODAŘENÍ

Více

Přehled základních produktů a ceny Platný od června 2011. Ušetřete za energii, prostor a čas... Technické poradenství 800 288 888 - volejte zdarma

Přehled základních produktů a ceny Platný od června 2011. Ušetřete za energii, prostor a čas... Technické poradenství 800 288 888 - volejte zdarma Přehled základních produktů a ceny Platný od června 2011 Ušetřete za energii, prostor a čas... Technické poradenství 800 288 888 - volejte zdarma ENERGETICKÝ ŠTÍTEK OBÁLKY BUDOVY Typ budovy, místní označení

Více

Chytré bydlení TRIGEMA 11/2016 autor: Jan Vostoupal

Chytré bydlení TRIGEMA 11/2016 autor: Jan Vostoupal Chytré bydlení TRIGEMA 11/2016 autor: Jan Vostoupal OBSAH: A. Představení produktu 1) Obálka budovy v souvislosti s PENB 2) Větrání bytů v souvislostech 3) Letní stabilita bytů 4) Volba zdroje tepla pro

Více

DĚTSKÁ EKO-UNIVERZITA HANSPAULKA Na Karlovce, Praha 6 PORTFOLIO

DĚTSKÁ EKO-UNIVERZITA HANSPAULKA Na Karlovce, Praha 6 PORTFOLIO DĚTSKÁ EKO-UNIVERZITA HANSPAULKA Na Karlovce, Praha 6 PORTFOLIO Mapa On-Line OBECNÉ ÚDAJE O DÍLE: Název díla: Dětská Eko-Univerzita Hanspaulka Investiční skupina: stavba pro vzdělávací účely Odborná způsobilost:

Více

NÍZKOENERGETICKÉ BYDLENÍ Snížení energetické náročnosti. Komfortní bydlení - nový standard

NÍZKOENERGETICKÉ BYDLENÍ Snížení energetické náročnosti. Komfortní bydlení - nový standard NÍZKOENERGETICKÉ BYDLENÍ Snížení energetické náročnosti Snížení energetické závislosti Naše domy mají tak malé ztráty tepla. Využívají energii ze slunce, teplo vydávané domácími spotřebiči a samotnými

Více

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO Projektování nízkoenergetických a pasivních staveb konkrétní návrhy budov RD Martin Doležal, TÜV SÜD Czech Investice do Vaší budoucnosti Projekt

Více

Přehled základních produktů a ceny Platný od května 2012. Ušetřete za energii, prostor a čas... TECHNICKÉ PORADENSTVÍ 800 288 888 - VOLEJTE ZDARMA

Přehled základních produktů a ceny Platný od května 2012. Ušetřete za energii, prostor a čas... TECHNICKÉ PORADENSTVÍ 800 288 888 - VOLEJTE ZDARMA Přehled základních produktů a ceny Platný od května 2012 Ušetřete za energii, prostor a čas... TECHNICKÉ PORADENSTVÍ 800 288 888 - VOLEJTE ZDARMA ENERGETICKÝ ŠTÍTEK OBÁLKY BUDOVY Typ budovy, místní označení

Více

a) Zdůvodnění zvoleného komplexního urbanisticko-architektonického řešení stavby

a) Zdůvodnění zvoleného komplexního urbanisticko-architektonického řešení stavby a) Zdůvodnění zvoleného komplexního urbanisticko-architektonického řešení stavby Urbanisticko-architektonické řešení stavby Hmoty budov sledují svým podélným průběhem směr vrstevnic. Přirozeně tak reagují

Více

TWINNER - zateplení, které předběhlo svoji dobu. Pavel Rydlo*

TWINNER - zateplení, které předběhlo svoji dobu. Pavel Rydlo* TWINNER - zateplení, které předběhlo svoji dobu. Pavel Rydlo* 1. Úvod Vývoj tepelných izolací pro zateplovací systémy neustále pokračuje. Jen málokdy se však stane, že nové materiály posunou hranice v

Více

VÝSTUP Z ENERGETICKÉHO AUDITU

VÝSTUP Z ENERGETICKÉHO AUDITU CENTRUM STAVEBNÍHO INŽENÝRSTVÍ a.s. Autorizovaná osoba 212; Notifikovaná osoba 1390; 102 21 Praha 10 Hostivař, Pražská 16 / 810 Certifikační orgán 3048 VÝSTUP Z ENERGETICKÉHO AUDITU Auditovaný objekt:

Více

Nejkrásnější dřevostavba roku 2008

Nejkrásnější dřevostavba roku 2008 Terinvest, spol. s r.o. ve spolupráci s DataLite, spol. s r.o., Časopisy pro volný čas s.r.o., Golem group s.r.o., vyhlašuje 3. ročník dvoukolové neanonymní soutěžní přehlídky V Praze dne 30. května 2008

Více

Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie

Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie Doporučené standardy nízko energetických budov a budov s téměř nulovou potřebou energie Téma vývoje energetiky budov je v současné době velmi aktuální a stává se společenskou záležitostí, neboť šetřit

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Projekt novostavby vysokoškolských kolejí v rozsahu DPS

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Projekt novostavby vysokoškolských kolejí v rozsahu DPS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Projekt novostavby vysokoškolských kolejí v rozsahu DPS Autor diplomové práce: Vedoucí diplomové práce: Oponent diplomové práce: České Budějovice,

Více

termín pasivní dům se používá pro mezinárodně uznávaný standard budov s velmi nízkou spotřebou energie a vysokým komfortem bydlení pasivní domy jsou

termín pasivní dům se používá pro mezinárodně uznávaný standard budov s velmi nízkou spotřebou energie a vysokým komfortem bydlení pasivní domy jsou Michal Kovařík, 3.S termín pasivní dům se používá pro mezinárodně uznávaný standard budov s velmi nízkou spotřebou energie a vysokým komfortem bydlení pasivní domy jsou současně základem pro téměř nulové

Více

Příloha 8: Projektové listy k opatření 3 (OP ŽP, mimo vlastní IPRM)

Příloha 8: Projektové listy k opatření 3 (OP ŽP, mimo vlastní IPRM) Příloha 8: Projektové listy k opatření 3 (OP ŽP, mimo vlastní IPRM) - 1 - Projektový list 1. Název projektu A - Zateplení ZŠ Šrámkova 2. Předkladatel projektu Statutární město Opava 3. Název OP oblasti

Více

Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov

Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov Systémové řešení detailů z pohledu akustiky divize Rigips, Ing. Ludmila Mikolášová Obsah 1. Vzduchová neprůzvučnost 2. Zásady navrhování a montáže

Více

Montér protihlukových a antivibračních izolací a akustických úprav budov

Montér protihlukových a antivibračních izolací a akustických úprav budov Montér protihlukových a antivibračních izolací a akustických úprav budov (kód: 6-042-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 6)

Více

CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ

CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ Proč budujeme pasivní dům? 1. Hlavním důvodem je ověření možností dosažení úrovně tzv. téměř nulových budov podle evropské směrnice EPBD II. Co je téměř nulový

Více

ROZÁRKA KAVÁRNA S VYHLÍDKOU

ROZÁRKA KAVÁRNA S VYHLÍDKOU STŘEDOŠKOLSKÁ TECHNIKA 2016 - STRETECH 2016 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT ve středu dne 8. června 2016 ROZÁRKA KAVÁRNA S VYHLÍDKOU Michaela Andrlová SPŠ stavební Hradec Králové,

Více

pasivní dům v Hradci Králové

pasivní dům v Hradci Králové pasivní dům v Hradci Králové o b s a h základní popis poloha architektonické modely architektonický koncept parametrický model studie výsledný návrh vizualizace skladby detaily vytápění, větrání, ohřev

Více

Optimální akustická řešení. pro vytvoření zdravé školy

Optimální akustická řešení. pro vytvoření zdravé školy Optimální akustická řešení pro vytvoření zdravé školy Přirozené prostředí představuje model pro výukové prostory Po tisíce let se lidský sluch vyvíjel ve venkovním, přirozeném prostředí. V současné době

Více

Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov

Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov Ticho, prosím! Odborné semináře zaměřené na akustiku budov Akustika z pohledu izolací divize Isover, Ing. Karel Sedláček, Ph.D. / Ing. Pavel Rydlo Obsah 1. Obecné informace 2. Vliv typu a tloušťky tepelné

Více

Cena Nadace Erste za přínos sociální integraci 2013. Termín podání přihlášek: 3. září 11. listopadu 2012

Cena Nadace Erste za přínos sociální integraci 2013. Termín podání přihlášek: 3. září 11. listopadu 2012 Cena Nadace Erste za přínos sociální integraci 2013 Termín podání přihlášek: 3. září 11. listopadu 2012 Cena Nadace ERSTE za přínos sociální integraci vyznamenává výjimečné sociální projekty, které se

Více

OPTIMAL novinka. . plnohodnotné poschodí s plnou výškou. jednoduché m Kč Kč Kč EUROLINE 2016

OPTIMAL novinka. . plnohodnotné poschodí s plnou výškou. jednoduché m Kč Kč Kč EUROLINE 2016 OPTIMAL 1643 3 800 000 Kč 2 090 000 Kč 903 m 2 s garáží 1148 m 2 6798 m 3 1407 m 2 892 m 2 předpokl spotřeba energie za rok

Více

VÍTKOVA HORA, KARLOVY VARY

VÍTKOVA HORA, KARLOVY VARY ATELIER ŠENBERGER-PUSTĚJOVSKÝ Atelier ATKS _ letní semestr 2014/2015 _úterý 14.00 19.50_D-A3 Tomáš Šenberger, 603 460 888, tomas.senberger@fsv.cvut.cz Jan Pustějovský, 775 137 881, jan.pustejovsky@fsv.cvut.cz

Více

OHNIVZDORNÉ PANELY TRIMOTERM

OHNIVZDORNÉ PANELY TRIMOTERM OHNIVZDORNÉ PANELY TRIMOTERM Obsah 1 OHNIVZDORNÉ PANELY TRIMOTERM 2 Trimoterm Power 6 Trimoterm Perform 10 Trimoterm Sound 13 TYPY PANELŮ A PANELOVÝCH PROFILŮ TRIMOTERM 14 Typy panelů Trimoterm 16 Profilace

Více

STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY. Střešní. Stěnové.

STYL. KVALITA. FUNKČNOST. SENDVIČOVÉ PANELY. Střešní. Stěnové. SENDVIČOVÉ PANELY Střešní Stěnové Sendvičové panely Rozvoj průmyslu a konkurence, jakož i zvýšení ekologických požadavků na stavby, vyžaduje od investorů používání moderních materiálů při realizaci svých

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ SYSTÉMU BORABELA VE SPOLUPRÁCI: 05/

SKLADBY KONSTRUKCÍ SYSTÉMU BORABELA VE SPOLUPRÁCI: 05/ SKLADBY KONSTRUKCÍ SYSTÉMU BORABELA VE SPOLUPRÁCI: 05/2018-0 - O společnosti Společnost Borabela s.r.o byla založena v roce 2013 a již nyní patří mezi dodavatele lehkých ocelových konstrukcí vysoké kvality

Více

Akustická studie. UPOL objekt CMTF, aula 2.05 Univerzitní 22 Olomouc. Prostorová akustika. Zakázka číslo: RPa

Akustická studie. UPOL objekt CMTF, aula 2.05 Univerzitní 22 Olomouc. Prostorová akustika. Zakázka číslo: RPa Zakázka číslo: 2014-002594-RPa Prostorová akustika UPOL objekt CMTF, aula 2.05 Univerzitní 22 Olomouc Zpracováno v období: březen 2014 ATELIER DEK TISKAŘSKÁ 10 PRAHA 10 TEL 234 054 284-5 FAX 234 054 291

Více

ZÁZEMÍ PRO SPORT A VOLNÝ ČAS PROJEKT

ZÁZEMÍ PRO SPORT A VOLNÝ ČAS PROJEKT PROJEKT 0 Úvodní údaje Identifikační údaje stavby: Identifikační údaje stavebníka: Městská část Praha 12 Identifikační údaje zpracovatele dokumentace: IN.SPIRA GROUP, s.r.o. Šejbalové 894, Praha 5 Barrandov,

Více

Přehled základních produktů a ceny Platný od 1. 10. 2010. Ušetřete za energii, prostor a čas... TECHNICKÉ PORADENSTVÍ 800 288 888 - VOLEJTE ZDARMA

Přehled základních produktů a ceny Platný od 1. 10. 2010. Ušetřete za energii, prostor a čas... TECHNICKÉ PORADENSTVÍ 800 288 888 - VOLEJTE ZDARMA Přehled základních produktů a ceny Platný od 1. 10. 2010 Ušetřete za energii, prostor a čas... TECHNICKÉ PORADENSTVÍ 800 288 888 - VOLEJTE ZDARMA ENERGETICKÝ ŠTÍTEK OBÁLKY BUDOVY Typ budovy, místní označení

Více

POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016

POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016 POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016 POPAI CENTRAL EUROPE pořádá soutěž POPAI STUDENT AWARD, která je zaměřena na podporu a rozvoj spolupráce se zástupci a studenty středních a vysokých odborných a uměleckých

Více

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY INVESTOR: BŘETISLAV JIRMÁSEK, Luční 1370, 539 01 Hlinsko Počet stran: 10 STAVBA: SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM, 271, 269, 270 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

Více

Přitažlivost řešení bungalovu

Přitažlivost řešení bungalovu HAAS FERTIGBAU, S.R.O.: BASIC LINE 116 Přitažlivost řešení bungalovu TYP: Basic Line 116 POČET MÍSTNOSTÍ: 3+1 ZASTAVĚNÁ PLOCHA: 138,3 m 2 PODLAHOVÁ PLOCHA: 116,0 m 2 VHODNÝ POČET OSOB: 3-4 OBESTAVĚNÝ PROSTOR:

Více

Průvodní zpráva. Urbanistické souvislosti

Průvodní zpráva. Urbanistické souvislosti NOVÉ NA STARÉ Bakalářská práce 2013/2014 Seznam příloh PRŮVODNÍ ZPRÁVA TABULKA BILANCÍ PREZENTAČNÍ PANEL PARÉ - ANALÝZY - KONCEPT - SITUACE - PŮDORYSY - ŘEZY - POHLEDY - STATICKÉ SCHÉMA KONSTRUKCE - DETAIL

Více

PŘÍLOHA C. Tabulka se jmény studentů. PŘÍLOHA C. Tabulka se jmény studentů. pro 8 hráčů. pro 10 hráčů. stát projekt jméno e-mail Německo Více Evropy

PŘÍLOHA C. Tabulka se jmény studentů. PŘÍLOHA C. Tabulka se jmény studentů. pro 8 hráčů. pro 10 hráčů. stát projekt jméno e-mail Německo Více Evropy pro 8 hráčů Velká Británie Nizozemí Rakousko PŘÍLOHA C. pro 10 hráčů Velká Británie Nizozemí Rakousko pro 12 hráčů Velká Británie Nizozemí Rakousko pro 14 hráčů Velká Británie Nizozemí Rakousko pro 15

Více

Skla. pro tepelnou izolaci IPLUS. do rezidenčních budov a rodinných domů

Skla. pro tepelnou izolaci IPLUS. do rezidenčních budov a rodinných domů Skla pro tepelnou izolaci Tepelně-izolační skla do rezidenčních budov a rodinných domů IPLUS 2 AGC Glass Europe představuje Německo IPLUS LST 3 komplexní škálu výrobků pro tepelnou izolaci IPLUS Zlepšení

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. NOVÉ NA STARÉ Brno, nároží Bratislavská - Stará

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. NOVÉ NA STARÉ Brno, nároží Bratislavská - Stará PRŮVODNÍ ZPRÁVA NOVÉ NA STARÉ Brno, nároží Bratislavská - Stará Urbanistické souvislosti Parcela se nachází na katastrálním území městské části Brno - Zábrdovice nedaleko centra města. Díky své poloze,

Více

TP101 TECHNICKÉ PARAMETRY M 1:5 OBVODOVÁ STĚNA 124 - KONTAKTNÍ FASÁDA M 1:5 STAVEBNĚ FYZIKÁLNÍ VLASTNOSTI

TP101 TECHNICKÉ PARAMETRY M 1:5 OBVODOVÁ STĚNA 124 - KONTAKTNÍ FASÁDA M 1:5 STAVEBNĚ FYZIKÁLNÍ VLASTNOSTI TP101 SYSTÉMOVÁ FASÁDNÍ OMÍTKA DŘEVOVLÁKNITÁ DESKA ( = 0,043 W/mK; q=190 kg/m3) (STEICOprotect TYP L) STATICKÝ PRŮŘEZ MASIVNÍ STĚNY PRO DANÉ POŽÁRNÍ ZATÍŽENÍ JE 100 mm. 0,26 W/m2K 50 db OBVODOVÁ STĚNA

Více

Portfolio fa čvut. Pešková Klára - diplomní projekt 2010/2011. rehabilitace a dostavba areálu tvrze ve Slavkově modul památkvé péče

Portfolio fa čvut. Pešková Klára - diplomní projekt 2010/2011. rehabilitace a dostavba areálu tvrze ve Slavkově modul památkvé péče Portfolio fa čvut Pešková Klára - diplomní projekt 2010/2011 rehabilitace a dostavba areálu tvrze ve Slavkově modul památkvé péče průvodní technická zpráva Identifikační údaje Název stavby : Rehabilitace

Více

RÁMCOVÝ HARMONOGRAM (týdenní rozpis):

RÁMCOVÝ HARMONOGRAM (týdenní rozpis): ATELIÉR 1 LS 2015 POŽADAVKY NA ROZSAH A OBSAH PŘEDMĚTU vá tvorba bytové stavby / KATEDRA ARCHITEKTURY FSv ČVUT v PRAZE Tématem ateliéru je návrh bytového domu uchopitelné velikosti, s důrazem na ideu,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STATICKÁ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA STATICKÁ ČÁST ČESKÉ VYSKOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ PROJEKT 4 - C KATEDRA OCELOVÝCH A DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA STATICKÁ ČÁST VOJTĚCH MARTINEK 2011/2012 1. Základní informace o stavbě: Navrhovaná

Více

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015 OBVODOVÉ KONSTRUKCE OBVODOVÉ STĚNY jednovrstvé obvodové zdivo zdivo z vrstvených tvárnic vrstvené obvodové konstrukce - kontaktní plášť - skládaný plášť bez vzduchové mezery - skládaný plášť s provětrávanou

Více

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO Pasivní rodinný dům v praxi Ing. Tomáš Moučka, TÜV SÜD Czech Investice do Vaší budoucnosti Projekt je spolufinancován Evropskou Unií prostřednictvím

Více

Pevnostní třídy Pevnostní třídy udávají nejnižší pevnost daných cihel v tlaku

Pevnostní třídy Pevnostní třídy udávají nejnižší pevnost daných cihel v tlaku 1 Pevnost v tlaku Pevnost v tlaku je zatížení na mezi pevnosti vztažené na celou ložnou plochu (tlačená plocha průřezu včetně děrování). Zkoušky a zařazení cihel do pevnostních tříd se uskutečňují na základě

Více

Nehoří! Pravá kamenná vlna. vyhlašuje 1. ročník soutěže ČESKÝ NÍZKOENERGETICKÝ DŮM

Nehoří! Pravá kamenná vlna. vyhlašuje 1. ročník soutěže ČESKÝ NÍZKOENERGETICKÝ DŮM Společnost Rockwool jednička v oblasti výroby izolačních materiálů na bázi kamenné vlny Pravá kamenná vlna Nehoří! vyhlašuje 1. ročník soutěže ČESKÝ NÍZKOENERGETICKÝ DŮM < PŘEDMĚT SOUTĚŽE Projekty nízkoenergetických

Více

Bezpečí Na povrchu se nachází protiskluzová latexová vrstva. Taus s.r.o.

Bezpečí Na povrchu se nachází protiskluzová latexová vrstva. Taus s.r.o. TOP 160 dřevovláknitá nadkrokevní izolace Číslo výrobku Popis výrobku Dřevovláknitá izolační deska TOP 160 je odolná vůči vlivům počasí pro izolaci střech formou nadkrokevní izolace. V případě střech se

Více

Průvodní zpráva. Identifikační údaje. Urbanistické řešení. Architektonické řešení. Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně.

Průvodní zpráva. Identifikační údaje. Urbanistické řešení. Architektonické řešení. Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně. Průvodní zpráva Identifikační údaje Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně Urbanistické řešení Kontext lokality Městská část Komín se nachází v severozápadní části města Brna. Komín je původně

Více

Středoškolská technika 2015 STUDIE POLYFUNKČNÍHO DOMU DO PROLUKY NA ROHU ULIC ANTONÍNA DVOŘÁKA A NA OKROUHLÍKU V HRADCI KRÁLOVÉ

Středoškolská technika 2015 STUDIE POLYFUNKČNÍHO DOMU DO PROLUKY NA ROHU ULIC ANTONÍNA DVOŘÁKA A NA OKROUHLÍKU V HRADCI KRÁLOVÉ Středoškolská technika 2015 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT STUDIE POLYFUNKČNÍHO DOMU DO PROLUKY NA ROHU ULIC ANTONÍNA DVOŘÁKA A NA OKROUHLÍKU V HRADCI KRÁLOVÉ Ondřej Machač

Více

Stavba mateřské školy v Mariánských lázních (case study)

Stavba mateřské školy v Mariánských lázních (case study) Prezentace: Stavba mateřské školy v Mariánských lázních (case study) Vincent Guillot Rigips / Ecomodula Konference Building Efficiency 7. června 2012, Praha www.beffa.eu Mateřská škola Úšovice Mariánské

Více

Kvalitní nízkoenergetické domy

Kvalitní nízkoenergetické domy Kvalitní nízkoenergetické domy Nabízíme řešení pro každého. EVROPSKÁ KVALITA NĚMECKÝ DOZOR ČESKÁ VÝROBA D.E.E.D., a. s., Dvorská 161, 503 11 Hradec Králové tel.: 495 051 111 / fax: 495 051 113 / e-mail:

Více

DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY

DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY 1 PRINCIP SYSTÉMU DEKPANEL D Vnější tepelněizolační vrstva brání prostupu tepla stěnou a zajišťuje příjemné vnitřní prostředí v interiéru.

Více

_10 TŘÍD PRO STUDENTY - z toho 6 tříd možné dodatečně rozdělit na dvě

_10 TŘÍD PRO STUDENTY - z toho 6 tříd možné dodatečně rozdělit na dvě BILANCE _10 TŘÍD PRO STUDENTY - z toho 6 tříd možné dodatečně rozdělit na dvě - jedna třída venkovní na terase pro experimentální výuku za optimálních klimatických podmínek _CENTRÁLNÍ HALA _PŘEDNÁŠKOVÁ

Více

Vážené dámy a pánové,

Vážené dámy a pánové, Vážené dámy a pánové, jako každým rokem i pro rok 2012 plánujeme pořádat zkoušení způsobilosti pro laboratoře měřící hluk vibrace, neprůzvučnosti, ale i pro ty, které se zabývají určováním akustických

Více

Energetická efektivita

Energetická efektivita Energetická efektivita / jak ji vnímáme, co nám přináší, jak ji dosáhnout / Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize ISOVER Počernická 272/96 108 03 Praha 10 Ing. Libor Urbášek Energetická efektivita

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

Přihláška do soutěže Národní cena za studentský design 2011

Přihláška do soutěže Národní cena za studentský design 2011 !Nevyplňujte! Registrační číslo:.../11 Registrační číslo přiděleno dne:. Přihláška do soutěže Národní cena za studentský design 2011 V souladu s propozicemi soutěže zašlete nebo doručte na adresu: Nadace

Více

Větrání v rekonstrukcích, zahraniční příklady a komunikace s uživateli

Větrání v rekonstrukcích, zahraniční příklady a komunikace s uživateli Větrání v rekonstrukcích, zahraniční příklady a komunikace s uživateli Ing. Juraj Hazucha Centrum pasivního domu juraj.hazucha@pasivnidomy.cz tel. 511111813 www.pasivnidomy.cz Výchozí stav stávající budovy

Více

JEDNODUCHÝCH STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ. Ing. Barbora Hrubá, Ing. Jiří Winkler Kat. 225 Pozemní stavitelství 2014

JEDNODUCHÝCH STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ. Ing. Barbora Hrubá, Ing. Jiří Winkler Kat. 225 Pozemní stavitelství 2014 VZDUCHOVÁ NEPRŮZVUČNOST JEDNODUCHÝCH STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ Ing. Barbora Hrubá, Ing. Jiří Winkler Kat. 225 Pozemní stavitelství 2014 AKUSTICKÉ VLASTNOSTI STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ A KONSTRUKCÍ Množství akustického

Více

ARCHITEKTONICKÁ STUDIE

ARCHITEKTONICKÁ STUDIE RODINNÝ DŮM - VČELNÁ RODINNÝ DŮM Projektant: Místo stavby: Plocha pozemku: Zastav. plocha domu: Zas. plocha garáže: Obestavěný pr. domu: Zpevněné plochy: Ing. arch. Jan Klein Ing. arch. Jakub Pubal p.č.

Více

Soutěž o cenu děkana za práci v oboru ekologie a problematiky životního prostředí (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta).

Soutěž o cenu děkana za práci v oboru ekologie a problematiky životního prostředí (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta). Soutěž o cenu děkana za práci v oboru ekologie a problematiky životního prostředí (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta). S myšlenkou nezbytnosti environmentální edukace všech budoucích učitelů ustavil

Více

Energetická studie varianty zateplení bytového domu

Energetická studie varianty zateplení bytového domu Zakázka číslo: 2015-1102-ES Energetická studie varianty zateplení bytového domu Bytový dům Kozlovská 49, 51 750 02 Přerov Objednatel: Společenství vlastníků jednotek domu č.p. 2828 a 2829 v Přerově Kozlovská

Více

Nová výstavba i rekonstrukce objektů v městských památkových zónách musí být rychlá a šetrná k okolnímu historickému prostředí

Nová výstavba i rekonstrukce objektů v městských památkových zónách musí být rychlá a šetrná k okolnímu historickému prostředí Marcela Kukaňová, +420 731 613 618, marcela.kukanova, Kamila Čadková, +420 731 613 609, kamila.cadkova Nová výstavba i rekonstrukce objektů v městských památkových zónách musí být rychlá a šetrná k okolnímu

Více

VÝPOČET TEPELNĚ-TECHNICKÝCH A AKUSTICKÝCH VLASTNOSTÍ ZDIVA Z TVAROVEK SYSTÉMU STAVSI

VÝPOČET TEPELNĚ-TECHNICKÝCH A AKUSTICKÝCH VLASTNOSTÍ ZDIVA Z TVAROVEK SYSTÉMU STAVSI ZKUŠEBNÍ LABORATOŘ STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ A HMOT MCT spol. s r.o., Pražská 16, 102 21 Praha 10 - Hostivař, ČR, tel./fax +420-271750448 VÝPOČET TEPELNĚ-TECHNICKÝCH A AKUSTICKÝCH VLASTNOSTÍ ZDIVA Z TVAROVEK

Více

PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ENERGETICKY ÚSPORNÝCH STAVEB

PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ENERGETICKY ÚSPORNÝCH STAVEB VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA ARCHITEKTURY PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ENERGETICKY ÚSPORNÝCH STAVEB MEZINÁRODNÍ KONFERENCE ZLÍNTHERM 2014 SPORTOVNÍ HALA EURONICS U STADIONU 4286 ZLÍN 28. BŘEZNA 2014 JOSEF

Více

RODINNÝ DŮM STAŇKOVA 251/7

RODINNÝ DŮM STAŇKOVA 251/7 RODINNÝ DŮM STAŇKOVA 251/7 A.1 SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI STÁVAJÍCÍCH RODINNÝCH DOMŮ B. ENERGETICKÝ POSUDEK a) Průvodní zpráva včetně Závěru a posouzení výsledků b) Protokol výpočtů součinitelů prostupu

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 8. JEDNOPLÁŠŤOVÉ A DVOUPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE FUNKCE, POŽADAVKY, PRINCIPY NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Více

Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky:

Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky: Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky: Nová zelená úsporám a zateplování - specifika Příklad možné realizace zateplení podkrovního RD Přehled základních technických požadavků v oblasti podpory

Více

pfeifergroup.com Od roku 2019 Dřevostavby s masivními výhodami CLT panel

pfeifergroup.com Od roku 2019 Dřevostavby s masivními výhodami CLT panel pfeifergroup.com Od roku 2019 Dřevostavby s masivními výhodami CLT panel FAKTA shutterstock.com alexandre zveiger Nová přirozenost architektury CLT panel je masivní prefabrikovaný systém ze dřeva. CLT

Více

PASIVNÍ DOMY NÁVRH. ING. MICHAL ČEJKA Certifikovaný konzultant a projektant pasivních domů

PASIVNÍ DOMY NÁVRH. ING. MICHAL ČEJKA Certifikovaný konzultant a projektant pasivních domů PASIVNÍ DOMY NÁVRH ING. MICHAL ČEJKA Certifikovaný konzultant a projektant pasivních domů Projekt je realizován za finanční podpory Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů

Více

Novostavba BD v Rajhradě

Novostavba BD v Rajhradě PASIVNÍ BYTOVÝ DŮM V RAJHRADĚ SOUČÁST BYTOVÉHO KOMPLEXU KLÁŠTERNÍ DVŮR Bytový dům tvořený dvěma bloky B1 a B2 s 52 resp. 51 byty. Investor: Fine Line, s. r. o. Autor projektu: Architektonická a stavební

Více

NG nová generace stavebního systému

NG nová generace stavebního systému NG nová generace stavebního systému pasivní domy A HELUZ nízkoenergetické domy B energeticky úsporné domy C D E F G cihelné pasivní domy heluz Víte, že společnost HELUZ nabízí Řešení pro stavbu pasivních

Více

Nadace The Bakala Foundation. ve spolupráci. s Design Museum, London. vyhlašuje. 2. ročník architektonické studentské soutěže. Kaplicky Internship

Nadace The Bakala Foundation. ve spolupráci. s Design Museum, London. vyhlašuje. 2. ročník architektonické studentské soutěže. Kaplicky Internship Nadace The Bakala Foundation ve spolupráci s Design Museum, London vyhlašuje 2. ročník architektonické studentské soutěže Kaplicky Internship V Praze dne 1. dubna 2016 1. VYHLAŠOVATEL STUDENTSKÉ SOUTĚŽE

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ V. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN V. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

ENVOFILM II. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravy a Slezska s mezinárodní účastí. aneb Jak svět vidí mladí lidé

ENVOFILM II. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravy a Slezska s mezinárodní účastí. aneb Jak svět vidí mladí lidé ENVOFILM II. ročník soutěžní přehlídka filmů vytvořených žáky a studenty Moravy a Slezska s mezinárodní účastí aneb Jak svět vidí mladí lidé Soutěž se koná za podpory Moravskoslezského kraje pod záštitou

Více