MONTÁŽNÍ NÁVOD Komínový systém ICOPAL WULKAN C

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MONTÁŽNÍ NÁVOD Komínový systém ICOPAL WULKAN C"

Transkript

1 MONTÁŽNÍ NÁVOD Komínový systém ICOPAL WULKAN C Systém ICOPAL WULKAN C je držitelem technického certifikátu čís.: AT /2006 a osvědčení pro nošení označení CE na jednotlivé součásti. Tento návod se týká systému ICOPAL WUKLAN C S vnitřním průměrem Ø 200 mm Než se pustíte do vlastní stavby komína, přečtěte si pozorně celý tento montážní návod. V případě, že si nejste jisti dodržením všech technických, stavebních a řemeslných parametrů, obraťte se na proškolenou montážní firmu, nebo Vám montáž po dohodě provede přímo technik výhradního prodejce pro ČR. Kontaktní údaje pro případnou montáž jsou: TRIDENT PLUS s.r.o., IČ: objednavky@wulkan.cz, mobil , fax POZOR! Komín je volně stojící součástí stavby. Nepřípustné je trvalé spojení tvárnice obezdívky s jinými konstrukčními částmi stavby. POZOR! Při skladování a při stavbě komínu,zajistěte součásti systému před atmosférickými srážkami. Nepoužívejte mokré nebo zmrzlé součásti.

2 Obecné informace Vzdálenost mezi tvárnicemi obezdívky komína a hořlavými součástmi konstrukce stavby musí být minimálně 50 mm (např. průchody dřevěnými stropními trámy, dřevěnou stropní konstrukci, stěny s hořlavým obložením stěn). Spojení mezi komínem a stropem se dilatuje minerální vlnou o síle nejméně 3 cm. Na vnější povrch komínu naneste vrstvu omítky s minimální vrstvou 1 cm, nebo přilepte sádrokartonovou protipožární desku. Montážní otvory ve stropech a na střeše musí procházet kolmo. Kolmost důkladně zkontrolujte při vertikálním srovnávání všech 4 rohů tvárnic od nejvyššího bodu až k základům. Maximální povolená odchylka od kolmice může být v rozmezí ± 1,5 cm. Jestliže se vyústění komínu nachází více než 1,0m nad střechou se sklonem větším než 25, doporučuje se montovat kominické lávky, pro ulehčení přístupu při čištění komína. Umístění revizních dvířek Dbejte, aby byla revizní dvířka na přístupném místě, vhodném pro odstraňování nečistot z komínu ve výšce minimálně 30 cm nad čistou podlahou. Vzdálenost revizních dvířek od nejbližších hořlavých materiálů by měla být minimálně 30 cm. Jestliže jsou nutná dodatečná revizní dvířka nad spojovací tvarovkou (např. v půdním prostoru), chraňte podlahu z hořlavých materiálů např. plechem, kamenem, keramickými dlaždicemi. V případě nutnosti montáže dodatečných revizních dvířek, konzultujte toto s kominíkem. Má-li komín dlouhou nadstřešní část nebo je-li sklon střechy velký, je montáž dodatečného revizního otvoru na půdě velmi praktické řešení umožňující snazší přístup při každoročním čištění komínu. Výztuž nad střechou Komín vyčnívající výše než 100 cm nad povrch střechy musíme vyztužit výztuží, aby byl ochráněn před silnými větry nebo před působením jiných bočních sil (např. před sjíždějícím sněhem). Je nutné zaslepit rohové otvory v tvárnicích komínové obezdívky ve výšce min. 1,0 m pod průchodem komínu střešní konstrukcí. Potom vyplňte otvory tekutou, rychleschnoucí cementovou kaší a vyzbrojte žebrovými pruty s min.ø 10 mm. Při nalévání cementové kaše do otvorů v rohu tvárnice je nutné výztuží několikráte zavibrovat.. Jestliže je komín umístěn v blízkosti střešního okapu, musíme jej zabezpečit před sesouvajícím se sněhem. Namontujeme protisněhové zábrany, ve vzdálenosti asi 1,0 m od komínu, směrem k hřebenu střechy. Malta a montážní lepidlo Ke spojení tvárnic obezdívky se používá běžná malta k lepení porobetonu. Vnitřní šamotové kouřovody se spojují systémovým kyselinovzdorným tmelem RUDOMAL KV, který je součástí každého balení základní sady.

3 KOMÍNOVÝ SYSTÉM ICOPAL WULKAN C - KONSTRUKCE

4 Značení KE 10P P v 20 KJ 20 KC- 20 KS-20/E KZ 20 Popis- rozměry hmotnost Základový blok o rozměrech 46x22x10 cm; hmotnost: 21 kg Tvárnice o rozměrech 46x46x20 cm; hmotnost: 23 kg Kondenzační jímka s výtokovým otvorem výška: 7 cm, váha: 4 kg Vložka s otvorem pro revizní dvířka, výška: 660 mm, síla stěny 15 mm, čistící otvor 130 x 260 mm (šíř. x výš.), hmotnost: 16,20 kg Vložka pro připojení kouřovodu, výška: 660 mm tloušťka stěny 15 mm, průměr otvoru pro připojení 220 mm, hmotnost: 17,70 kg Keramická vložka, výška: 328 mm, Síla stěny: 15 mm, hmotnost: 7,70 kg DRS 200 Revizní dvířka. Rozměry: 14 x 27 cm KV-3 KV-5 CZ-200 DF-200 P -65 KW Kyselinovzdorný tmel pro spojování šamotových vložek kouřovodu. Balení: 3 kg Krycí deska z probarveného betonu Rozměry: 48 x 48 x 6,5 cm; hmotnost: 39 kg Komínové vyústění nerez Průměr: Ø 200 mm Nadstřešní prvek (prstýnek), imitace cihel. Rozměry: 48 x 48 x 6,5 cm; hmotnost: 19 kg Větrací mřížka v interiéru Rozměry: 14 x 20 cm STC-200 Ocelový stabilizační prvek kouřovodu

5 MONTÁŽ KOMÍNU ICOPAL WULKAN C 1. Zhotovení základny komínu Nejdříve se provede kontrola kolmosti v rozích všech otvorů ponechaných ve stropech a to od střešní konstrukce, až k základu komína. Na vodorovný základ pro budoucí komín (např. originální díl Základový blok ) položíme na zednickou maltu první tvárnici. 2. Usazení kondenzační nádoby Na připravený základ osazujeme uprostřed do malty kondenzační jímku, dbáme aby otvor pro odtok byl nasměrován k větrací mřížce. Zvláštní pozornost věnujte vyrovnání jímky, protože je odrazovým elementem celého úseku kouřovodu. 3. Osazení tvárnice s otvorem pro větrací mřížku V první tvárnici postavené na základ komínu vyřízneme uprostřed otvor široký 14 cm, který umožní namontovat větrací mřížku. Umístění mřížky musí zajistit volný průchod vzduchu. K rozříznutí tvárnice obezdívky použijeme úhlovou brusku s kotoučem na beton.tvárnici osadíme na maltu k lepení porobetonu. 4. Příprava kyselinovzdorného tmelu Jednotlivé díly kouřovodu spojujeme kyselinovzdorným tmelem Rudomal KV, který je součástí systému ICOPAL WULKAN C. Po důkladném promíchání potřebného množství tmelu počkáme 5 minut a znovu mícháme. Připravený tmel můžeme používat 90 minut při teplotě 20 C, při vyšších teplotách se zkracuje doba použitelnosti, proto připravíme vždy jen potřebné množství tmelu. Tmel se nesmí používat při teplotách do 5 C. Přibližná spotřeba kyselinovzdorného tmelu Rudomal KV je 3 kg na 7,5 bm komínu. Malta k lepení porobetonu přibližně 10 kg malty na 1 bm komínu. Tmel pokládejte na čisté a navlhčené podloží. Při práci s tmelem by se teplota okolí měla pohybovat v rozmezí od +5 C do 25 C. Tmel tvrdne do 24 hodin při teplotě 20 C, při nižších teplotách až 48 hodin. K tepelnému zatížení spojů může dojít po uplynutí 48 hodin. Doporučuje se však počkat 5 10 dnů.

6 5. Montáž vložky pro revizní dvířka A) Montáž zahájíme naříznutím druhé tvárnice. Pomocí úhlové brusky s kotoučem na beton, vyřežeme uprostřed otvor o šířce 170 mm a výšce 160 mm. Na zednickou maltu položíme upravenou tvárnici vyříznutým otvorem vzhůru. Potom nasadíme vložku pro revizní dvířka, kterou spojíme kyselinovzdorným tmelem s kondenzační nádobou. B) Ve třetí tvárnici vyřízneme otvor o šířce 170 mm a výšce 140 mm. Položíme na zednickou maltu připravenou tvárnici vyříznutým otvorem dolů. Poté můžeme osadit revizní dvířka, a pamatujeme na to, že jejich trvalé připevnění se může definitivně provést až po dokončení povrchové úpravy komínu. Toto připevnění se provede do předem naneseného žáruvzdorného tmelu po obvodu otvoru keramické vložky pro revizní dvířka. Tloušťka vrstvy tmelu je doporučena 1,5cm. Položíme na maltu další tvárnici. Na horní část vložky vložíme ocelový stabilizační prvek a přetočíme tak, aby se jeho rohy zaklínily do vnitřních výstupků tvárnice. 6. Montáž dalších prvků V další fázi stavby komínu montujeme a stavíme další tvárnice a keramické vložky, které stabilizujeme pomocí přiložených ocelových stabilizačních prvků. Montáž se provádí tak, aby byl vždy pohodlný přístup ke spojům keramické vložky, zajišťujících těsnost spojení. Nezapomínejte, že keramické vložky se spojují kyselinovzdorným tmelem, přebytek vyhlazujeme na vnitřní straně vlhkou houbičkou. Tvárnice spojujeme maltou pro lepení porobetonu tak, aby se přebytek malty nedostal do prostoru mezi keramickou vložkou a tvárnicí. Důležité je stále kontrolovat kolmost a vodorovnost tvárnic.

7 7. Montáž vložky pro připojení kouřovodu (odbočka) Po dosažení příslušné výšky komínu vyřízneme v tvárnicích otvory pro připojení keramické odbočky (90st nebo 45st). Tvárnice nařízneme tak, aby v místě připojení vznikl otvor o průměru 270 mm. Tento otvor můžeme zhotovit pomocí vrtačky. Navrtáme otvory těsně vedle sebe po obvodu vyznačeného kruhu. Potom jeho střed odstraníme lehkým úderem kladívka. Prostor mezi keramickou odbočkou (90st nebo 45st) a otvorem v tvárnicích utěsníme ohebným ohnivzdorným materiálem, jako je např. minerální vata, nebo žáruvzdorným tmelem. (viz schéma) 8. Montáž komínu nad střechou V nadstřešní části komína se doporučuje používat místo tvárnic systémový prefabrikovaný nadstřešní díl s imitací cihly. Tento díl P-65 je vyroben z vysoce jakostní probarvené betonové hmoty. Betonové části spojíme mrazuvzdorným lepidlem na 2 mm spáře. Vodorovné a svislé spárovky dílů se profilují už ve výrobě a vytváří systém vazby lícových cihel. Obracejte následujících prvky obezdívky tak, aby se udržel systém cihlové vazby. Vnitřní vložky montujeme stejně jako tvárnice, jejich uložení stabilizujeme stabilizačními prvky, které zaklíníme do stejně formovaných vnitřních výstupků. Můžeme také stavět komín nad střechou za použití tvárnic, v takovém případě je nezbytné provedení dokončovacích povrchových prací na komínu se zajištěním před povětrnostními vlivy.

8 9. Montáž krycí desky komínu Komín je ukončen krycí deskou, která jej ochrání před povětrnostními vlivy. Po dosažení požadované výšky komínu montujeme betonovou krycí desku (součást START SADY). Betonovou krycí desku s prvkem P-65 spojíme tenkou spárou mrazuvzdorného lepidla. Poslední keramická vnitřní vložka má vystupovat 210 mm nad horní hranu betonové krycí desky. Keramickou vnitřní vložku řežeme úhlovou bruskou s kotoučem na beton. POZOR! Při montáži krycí desky dbejte na to, aby nedošlo k jejímu trvalému spojení s keramickou vložkou, došlo by k uzavření přístupu vzduchu k ventilačním prostoru. 10. Montáž nerezového vyústění komína Na horní okraj vnitřní zvlhčené vložky pokládáme žáruvzdorný tmel, potom osadíme nerezové vyústění komína a silně přitlačíme. Velmi důležité je, ponechat ventilační spáru (štěrbinu) vysokou 2 cm, mezi dolní přírubou vyústění a povrchem krycí desky, která zajistí volný průchod vzduchu ventilačním prostorem, od větrací mřížky až ke komínovému výstupu. 11. Odstranění přebytečného tmelu Po ukončení montáže se odstraní zbytky kyselinovzdorného tmelu ze dna kouřovodu a uvolní se odtok kondenzátu. Komín se ponechá úplně vyschnout, aby získal úplnou odolnost. 12. Činnost po položení vnější obezdívky komínu Komín musí být těsný v povrchově nedokončeném stavu bez dokončovacích prací. Po položení vnějšího obkladu (např. omítek, sádrokartonu, atd.) vyčkáme až do úplného vyschnutí povrchu. Závěrečnou etapou montáže je trvalé osazení revizních dvířek do žáruvzdorného tmelu (viz bod 5B) a větrací mřížky. Stejně tak usazujeme revizní dvířka v místě styku s tvárnicí do žáruvzdorného tmelu. Větrací mřížku osazujeme pomocí rozpínacích montážních držáků.

9 13. Doporučení pro první použití Po ukončení montáže a dokončovacích povrchových úprav komín asi 2 týdny necháme vyzrát, aby zcela zatvrdly spáry a vyschly jeho jednotlivé součásti. Při prvním zapálení dbejte, aby nárůst teploty v komínu byl rovnoměrný a v delším časovém úseku, bez prudkých nárůstů teploty. To umožní provést tzv. proces prvního prohřátí komínu, který bude mít příznivý vliv na další funkci komínu.

ICOPAL WULKAN C/CI komínový systém

ICOPAL WULKAN C/CI komínový systém Tento návod je určen pro montáž komínových systémů: dvouvrstvý WULKAN C 2 mm třívrstvý WULKAN CI 14/2/25 mm www.kominy.icopal.cz UPOZORNĚNÍ! Komínové elementy nutno při skladování chránit před povětrnostními

Více

ICOPAL WULKAN CI-eko komínový systém

ICOPAL WULKAN CI-eko komínový systém Certifikace se vztahuje na kompletní komínový systém Tento návod se používá při montáži komínových systémů: UPOZORNĚNÍ! Před začátkem montáže komínového systému si prosím pozorně přečtěte návod na montáž.

Více

KOMÍN BRATA UNIVERZÁL pro všechny druhy paliv

KOMÍN BRATA UNIVERZÁL pro všechny druhy paliv Maloobchodní ceník od roku 2013 KOMÍN BRATA UNIVERZÁL pro všechny druhy paliv JEDNOPRŮDUCHOVÁ tvárnice S 4 bm 5 bm 6 bm 7 bm 8 bm 9 bm 10 bm 11 bm 12 bm 13 bm 14 bm 15 bm 0,33 bm T kus 45 o průměr rozměry

Více

Komínový systém ICOPAL WULKAN C-SPS / C-SPS/k

Komínový systém ICOPAL WULKAN C-SPS / C-SPS/k certifikovaný v Technickém a zkušebním ústavu stavebním v Praze č. notifikace 1020 www.kominy.icopal.cz VZDUCH VZDUCH VODOROVNÝ ŘEZ KOMÍNEM V SPS PŘIPOJENÍ VZDUCH vzduch VZDUCH SCHÉMA ZAPOJENÍ 2 SPOTŘEBIČŮ

Více

S KERAMICKÝM OBVODOVÝM PLÁŠ

S KERAMICKÝM OBVODOVÝM PLÁŠ KOMÍNOV NOVÉ SYSTÉMY S KERAMICKÝM OBVODOVÝM PLÁŠ ÁŠTĚM 1 ROZDĚLEN LENÍ CIKO KOMÍNŮ CIKO CIKO TEC CIKO GAS 2 URČEN ENÍ SYSTÉMU SYSTÉM JE CERTIFIKOVÁN PRO ODVOD SPALIN OD SPOTŘEBIČŮ NA VŠECHNY DRUHY PALIV

Více

Pocit jistoty z dobré volby

Pocit jistoty z dobré volby CHARAKTERISTIKA KOMÍNU IBF JSOU VICEVRSTVÉ KOMÍNY, URČENÉ PRO PŘIPOJENÍ SPOTŘEBIČU (KOTLU, KAMEN, KRBU ) NA TUHÁ, PLYNNÁ I KAPALNÁ PALIVA. V SYSTÉMECH IBF JSOU POUŽITY KYSELINOVZDORNÉ KOMÍNOVÉ VLOŽKY.

Více

MONTÁŽNÍ POSTUP KOMÍNOVÉHO SYSTÉMU KOMI KLASIK

MONTÁŽNÍ POSTUP KOMÍNOVÉHO SYSTÉMU KOMI KLASIK MONTÁŽNÍ POSTUP KOMÍNOVÉHO SYSTÉMU KOMI KLASIK Založení komína na komínovou jímku základovou. Pokud je příliš nízko vůči čisté podlaze tak se dá v první tvárnici podložit plnou cihlou, nebo tuto tvárnici

Více

FILETI MEDU. Obklad z přírodního kamene do interiéru a exteriéru - TECHNICKÝ LIST PŘÍPRAVA PODKLADU CHARAKTERISTIKA

FILETI MEDU. Obklad z přírodního kamene do interiéru a exteriéru - TECHNICKÝ LIST PŘÍPRAVA PODKLADU CHARAKTERISTIKA FILETI MEDU venkovní plochy jako například fasády, garáže nebo plotu. V Interiéru můžete tento přírodní obkladový kámen použít na kuchyně, jídelny, předsíně, chodby, krby a na mnoha dalších místech dle

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_19_TECH_1.10 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Tématický celek Ing. Zdenka

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Adonis

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Adonis 09102012 Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Adonis Krbová vložka: Jonava III Certifikát obestavby: RRF 40 12 3013 ze dne 06. 08. 2012 Vydal: Rhein-Ruhr Feuerstätten Prüfstelle Im Lipperfeld 34

Více

Komínové a ventilační průduchy

Komínové a ventilační průduchy Komínové a ventilační průduchy Komíny a ventilační průduchy Odvádí spaliny, které vznikají při vytápění do okolního prostoru. Komínové těleso se skládá z: - komínový průduch; - komínový plášť; - sopouch

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS-II

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS-II 11032014 Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS-II Krbová vložka: PINUS AL Prüfgutachten Nr. RRF 40 14 3539 Vydal: Rhein-Ruhr Feuerstätten Prüfstelle. Im Lipperfeld 34b. 406 47 Oberhausen Použité

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy ELSASS

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy ELSASS Návod k instalaci a montáži krbové sestavy ELSASS Krbová vložka: Malvik Certifikát: E 30 00449 09 ze dne 15. 5. 2009 Vydal: Strojírenský zkušební ústav, s. p., notifikovaná osoba 1015 Hudcova 56b, 621

Více

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 J I H L A V A J I H L A V A D.1.2 a TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ STAVBA: MALOKAPACITNÍ

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy ASCIM

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy ASCIM Návod k instalaci a montáži krbové sestavy ASCIM 06 018 51 01 14 10 27052011 Krbová vložka: Malvik Certifikát: E 30 00449 09 ze dne 15. 5. 2009 Vydal: Strojírenský zkušební ústav, s. p., notifikovaná osoba

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Avignon

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Avignon Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Avignon Krbová vložka: Opus Certifikát: Vydal: Strojírenský zkušební ústav, s. p., notifikovaná osoba 1015 Hudcova 56b, 621 00 Brno, Česká republika Použité normy:

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín Vyberte si kvalitní komín Komínové systémy pro Váš rodinný dům - s věrohodnou zárukou Jistota a bezpečí s komíny Schiedel pro Vás i Vaše blízké. Řešení bez kompromisů. Part of the MONIER GROUP Proč komín

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová

Více

CENÍK KOMI KLASIK KOMI CIHLA SINGLE STONE. Platnost od

CENÍK KOMI KLASIK KOMI CIHLA SINGLE STONE.   Platnost od CENÍK Třísložkový komínový systém nejvyšší kvality, tvořený přesnou a lehčenou keramzitbetnovou tvárnicí, speciální tepelnou izolací a keramickou šamotovou vložkou. Pro všechny druhy paliv. Vhodný do všech

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Arlberg

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Arlberg 0601800851410a Návod k instalaci a montáži krbové sestavy Arlberg Krbová vložka: Jonava IV Certifikát obestavby: RRF- 40 16 4206 Vydal: Rhein-Ruhr Feuerstätten Prüfstelle Im Lipperfeld 34 b 46047 Oberhausen,

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD - komínový systém HELUZ PLYN 1

MONTÁŽNÍ NÁVOD - komínový systém HELUZ PLYN 1 MONTÁŽNÍ NÁVOD - komínový systém HELUZ PLYN 1 Komínový systém HELUZ PLYN zakládáme na betonovou podkladovou desku (HPD) usazenou do betonového lože minimálně v úrovni čisté podlahy. Pokud desku potřebujeme

Více

Montážní návod okapového systému DOCCIA.:

Montážní návod okapového systému DOCCIA.: Montážní návod okapového systému DOCCIA.: 1) namontujeme vhodný typ háku 2) do háku vložíme žľaby 3) kdekoliv na vhodném místě 4) žlaby vzájemně spojíme spojkami vyrežeme v žlabě kruhový otvor a nasadíme

Více

G. POROTHERM STROP. 1. Skladování a doprava. 2. Montáž

G. POROTHERM STROP. 1. Skladování a doprava. 2. Montáž G. POROTHERM STROP 1. Skladování a doprava Při manipulaci a skladování je třeba zavěšovat, resp. podkládat stropní nosníky ve vzdálenosti max. 500 mm od konců nosníků dřevěnými proklady o rozměru nejméně

Více

Komínové a ventilační průduchy

Komínové a ventilační průduchy Pozemní stavitelství Komínové a ventilační průduchy Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN 73 4301 Obytné budovy ČSN EN 1991-1 (73 00 35) Zatížení stavebních konstrukcí

Více

Izolované komínové systémy BokraIZOL

Izolované komínové systémy BokraIZOL Izolované komínové systémy BokraIZOL katalog výrobků 2012 Izolovaný komínový systém BokraIZOL www.bokra.cz Stříška Strana 7 Horní kónické vyústění IZOL Strana 4 Ukončení izolace Krycí deska (střešní přechod)

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy GENF

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy GENF Návod k instalaci a montáži krbové sestavy GENF 06 018 00 41 14 10 01042011CZ Krbová vložka: Jonava Certifikát: E 30 00449 09 ze dne 15. 5. 2009 Vydal: Strojírenský zkušební ústav, s. p., notifikovaná

Více

Upozornění Stavba a změny kouřovodů a komínových systémů podléhají schválení a revizi příslušných orgánů,které by měly být zapojeny do plánování

Upozornění Stavba a změny kouřovodů a komínových systémů podléhají schválení a revizi příslušných orgánů,které by měly být zapojeny do plánování Upozornění Stavba a změny kouřovodů a komínových systémů podléhají schválení a revizi příslušných orgánů,které by měly být zapojeny do plánování komínu(délka,požadovaný průměr a požární bezpečnost). Každá

Více

FSC AL V-11-1, V-11-2, V-11-3

FSC AL V-11-1, V-11-2, V-11-3 Návod pro montáž termických kolektorů FSC 21-2013 AL na rovnou střechu / volnou montáž V-11-1, V-11-2, V-11-3 Platný od 1.1.2011 OBSAH 1. 2. 3. 4. VŠEOBECNÉ INFORMACE BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ DÍLY KONSTRUKCE

Více

SKC-C SKC-M SKC-T KONSTRUKČNÍ PRVKY KERAMICKÝCH KOMÍNOVÝCH SYSTÉMŮ CJ BLOK. CJ Blok spol. s r.o. Továrna na stavební prvky organizační složka

SKC-C SKC-M SKC-T KONSTRUKČNÍ PRVKY KERAMICKÝCH KOMÍNOVÝCH SYSTÉMŮ CJ BLOK. CJ Blok spol. s r.o. Továrna na stavební prvky organizační složka CJ Blok spol. s r.o. Továrna na stavební prvky organizační složka Pražská 2061/52 568 02 Svitavy KONSTRUKČNÍ PRVKY KERAMICKÝCH KOMÍNOVÝCH SYSTÉMŮ CJ BLOK 2013 SKC-C SKC-M SKC-T KERAMZITOBETONOVÉ LEHKÉ

Více

Návod NA STAVBU. Akumulační topeniště SF /40/38

Návod NA STAVBU. Akumulační topeniště SF /40/38 Návod NA STAVBU Akumulační topeniště SF 55.24-70/40/38 obsah balení Kameny Č. Kód název ks 1 ht-501 Vnitřní stěna - boční 1 2 ht-503 (L) ht-533 (R) Vnitřní stěna - zadní 1 3 ht-502 (L) ht-534 (R) Vnitřní

Více

Výška 6 m, průměry 160, 180 a 200 mm

Výška 6 m, průměry 160, 180 a 200 mm Výška 6 m, průměry 160, 180 a 200 mm Komínová tvarovka HU 39 ks Kontrolní uzávěr 600 C Komínová tvarovka HD - dělená Komínová dvířka Kondenzátní jímka univerzální Větrací mřížka Zálivková hmota 10 kg 3

Více

TECHNICKÝ LISTModulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LISTModulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA MODULOVÉ OBKLADY ROZDĚLUJEME NA LEPENÉ A LEPENÉ NA SÍŤCE S CEMENTOVOU VÝPLNÍ TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton,

Více

Komíny slouží pro odvod spalin z objektu ven do prostoru. Svislá konstrukce musí být samonosná.

Komíny slouží pro odvod spalin z objektu ven do prostoru. Svislá konstrukce musí být samonosná. Funkce a rozdělení komínů Komíny slouží pro odvod spalin z objektu ven do prostoru. Svislá konstrukce musí být samonosná. Základní názvosloví: komínový plášť (samotná konstrukce komínu) může být: z klasických

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín Vyberte si kvalitní komín Komínové systémy pro Váš rodinný dům - s věrohodnou zárukou Jistota a bezpečí s komíny Schiedel pro Vás i Vaše blízké. Řešení bez kompromisů. Part of the MONIER GROUP Proč komín

Více

BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK

BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK DOPLŇKY KB KLASIK BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK XC KB STROP XC KB NOSNÝ PŘEKLAD XC KB STROPNÍ NOSNÍK XC ZATEPLOVACÍ SYSTÉM KB KLASIK XC www.kb-blok.cz BETONOVÁ

Více

NÁVOD PRO MONTAŽ. Plastové okapy MARLEY

NÁVOD PRO MONTAŽ. Plastové okapy MARLEY NÁVOD PRO MONTAŽ Plastové okapy MARLEY Návod pro montáž plastových okapů MARLEY OBSAH: 1. Přehled prvků 2. Výběr háků 3. Montážní návod 4. Důležité detaily 4.1. Správné umístění kotlíku na žlab 4.2. Správné

Více

Prvků tvořících komínové Keramické systémy CJ BLOK IZOTHERM STANDARD UNIVERZÁLNÍ 2014. www.izotherm.cz

Prvků tvořících komínové Keramické systémy CJ BLOK IZOTHERM STANDARD UNIVERZÁLNÍ 2014. www.izotherm.cz Prvků tvořících komínové Keramické systémy CJ BLOK IZOTHERM UNIVERZÁLNÍ 04 KERAMZITOBETONOVÉ LEHKÉ TVÁRNICE PRO KOMÍNOVÉ SYSTÉMY CJ BLOK IZOTHERM Vnější rozměry délka x šířka x výška Počet kanálů Vnitřní

Více

Stavebně architektonická část (stavební řízení) Místo: Starý Kolín, ulice U Sokolovny, objekt č.p.152, par.č.st. 208, 195/1

Stavebně architektonická část (stavební řízení) Místo: Starý Kolín, ulice U Sokolovny, objekt č.p.152, par.č.st. 208, 195/1 1 STAVEBNÍ PROJEKCE ing. Milan Foršt, Ke Klejnarce 344, Starý Kolín 281 23, tel/fax:+420 321 764 285, mobil +420 603 728 439, e-mail:projekce.forst@quick.cz Stavebně architektonická část (stavební řízení)

Více

návod na stavbu Akumulační topeniště SF /35/45

návod na stavbu Akumulační topeniště SF /35/45 návod na stavbu Akumulační topeniště SF 37.24-50/35/45 obsah balení kameny Č. Kód název ks 1 ht-26 (ht-8) Vnitřní stěna - boční 1 2 ht-246 (L) ht-245 (R) Vnitřní stěna - zadní 1 3 ht-7 (L) ht-6 (R) Vnitřní

Více

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS

Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS 28022013 Návod k instalaci a montáži krbové sestavy PINUS Krbová vložka: PINUS Prüfgutachten Nr. RRF 40 12 2982 Vydal: Rhein-Ruhr Feuerstätten Prüfstelle. Im Lipperfeld 34b. 406 47 Oberhausen Použité normy:

Více

EURO KOMÍN CLASSIC BRICK

EURO KOMÍN CLASSIC BRICK CZ CLASSIC TŘÍSLOŽKOVÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM NEJVYŠŠÍ KVALITY, TVOŘENÝ PŘES- NOU A LEHČENOU KERAMZITBETONOVOU TVÁRNICÍ, SPECIÁLNÍ TEPEL- NOU IZOLACÍ A KERAMICKOU ŠAMOTOVOU VLOŽKOU. PRO VŠECHNY DRUHY PALIV. VHODNÝ

Více

Provádění komínů a kouřovodů

Provádění komínů a kouřovodů Provádění komínů a kouřovodů Úvod - názvosloví Komín jednovrstvá nebo vícevrstvá konstrukce s jedním nebo více průduchy Komín s přirozeným tahem komín, při jehož provozu je tlak uvnitř komínové vložky

Více

BETONOVÉ TVÁRNICE BETONG. Průběžná Rohová Průběžná Rohová

BETONOVÉ TVÁRNICE BETONG. Průběžná Rohová Průběžná Rohová BETONOVÉ TVÁRNICE BETONG Betong 10 Betong 15 Průběžná Rohová Průběžná Rohová POPIS : Skořepinové tvárnice BETONG jsou vyráběny z betonu na stacionárním vibrolisu. Složení betonu: čistý drcený dolomitický

Více

Prohlášení o shodě a informace o výrobku

Prohlášení o shodě a informace o výrobku Prohlášení o shodě a informace o výrobku ČSN EN 14471 Systémové komíny s plastovými vložkami Požadavky a zkušební metody Výrobce Brilon CZ a. s. Bretaňská 118 250 75 Nový Vestec IČ: 27938531 Popis produktu

Více

SKC-CM SKC-C(w) SKC-T KONSTRUKČNÍ PRVKY KERAMICKÝCH KOMÍNOVÝCH SYSTÉMŮ CJ BLOK. CJ Blok spol. s r.o. Továrna na stavební prvky organizační složka

SKC-CM SKC-C(w) SKC-T KONSTRUKČNÍ PRVKY KERAMICKÝCH KOMÍNOVÝCH SYSTÉMŮ CJ BLOK. CJ Blok spol. s r.o. Továrna na stavební prvky organizační složka CJ Blok spol. s r.o. Továrna na stavební prvky organizační složka 2061/52 56802 Svitavy KONSTRUKČNÍ PRVKY KERAMICKÝCH KOMÍNOVÝCH SYSTÉMŮ CJ BLOK 2014 KERAMZITOBETONOVÉ LEHKÉ TVÁRNICE PRO KOMÍNOVÉ SYSTÉMY

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály K 27 07/2007 K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály EI 30-15+15 mm Fireboard EI 45-15+15 mm Fireboard EI 60-15+15 mm Fireboard EI 90-20+20 mm Fireboard EI 120-25+25 mm Fireboard Příčný řez M 1:10 25

Více

Návod pro montáž plastových okapů MARLEY. 1 Přehled prvků

Návod pro montáž plastových okapů MARLEY. 1 Přehled prvků Návod pro montáž plastových okapů MARLEY Pokyny popsané v tomto návodu musí být bezpodmínečně dodrženy. V opačném případě zaniká jakýkoliv nárok na záruku. Pro veškeré doplňující výrobky zakoupené ve firmě

Více

BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK

BETONOVÁ CIHLA KB KLASIK BETONOVÁ CIHLA BETONOVÁ CIHLA DOPLŇKY BETONOVÁ CIHLA XC KB STROP XC KB NOSNÝ PŘEKLAD XC KB STROPNÍ NOSNÍK XC ZATEPLOVACÍ SYSTÉM XC prvky tvarovek perokresba název výrobku povrchová úprava barevné variace

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů stomixtherm alfa a stomixtherm beta

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů stomixtherm alfa a stomixtherm beta Stránka 1 z 7 Tento dokument slouží jako předpis k provádění (montáži) (dále jen ETICS nebo systémy) stomixtherm alfa s tepelnou izolací z pěnového polystyrenu (EPS) a stomixtherm beta s tepelnou izolací

Více

PŘEHLED KOMPONENTŮ - SYSTÉMU KLASIK

PŘEHLED KOMPONENTŮ - SYSTÉMU KLASIK PŘEHLED KOMPONENTŮ - SYSTÉMU KLASIK HU - Broušená komínová tvarovka Jedná se o unikátní cihelnou tvarovku, která se po vypálení brousí na přesnou výšku 249 mm a spolu s 1 mm lepidla dává celkový výškový

Více

Požární odolnost v minutách 15 30 45 60 90 120 180 1 Stropy betonové, staticky určité 1),2) (s ustálenou vlhkostí), bez omítky, druh DP1 REI 60 10 1)

Požární odolnost v minutách 15 30 45 60 90 120 180 1 Stropy betonové, staticky určité 1),2) (s ustálenou vlhkostí), bez omítky, druh DP1 REI 60 10 1) Tabulka 2 Stropy Požární odolnost v minutách 15 30 45 90 1 1 Stropy betonové, staticky určité, (s ustálenou vlhkostí), bez omítky, druh DP1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 Desky z hutného betonu), výztuž v

Více

PŘED VLASTNÍM POKLÁDÁNÍM VLOŽEK SI TYTO INSTRUKCE POZORNĚ PŘEČTĚTE!

PŘED VLASTNÍM POKLÁDÁNÍM VLOŽEK SI TYTO INSTRUKCE POZORNĚ PŘEČTĚTE! PŘED VLASTNÍM POKLÁDÁNÍM VLOŽEK SI TYTO INSTRUKCE POZORNĚ PŘEČTĚTE! Komínová hlavice EFFE 2 Přímý díl Přímý připojovací blok (s otvorem) Předem sestavený kontrolní blok s komínovými dvířky Sběrač kondenzátu

Více

Návod na montáž plastových okapů MARLEY

Návod na montáž plastových okapů MARLEY Návod na montáž plastových okapů MARLEY Technické informace ke stažení 1. Prohlášení o shodě 2. Instruktážní film - montáž okapů Marley (AVI - 4,5 MB) 3. Testování okapů 0 Technické podmínky skladování

Více

KABELOVÉ ŽLABY NEREZ

KABELOVÉ ŽLABY NEREZ KELOVÉ ŽLY NEREZ 2 KELOVÉ ŽLY - NEREZ PŘELED PRVKŮ SYSTÉMU NIXRD NIXKR NIXMP NIXPR NIXVKR NIXVO 90 NIXO 90 NIXV NIXT NIXK NIXKZ NIXPZ NIXR NIXVO 45 NIXO 45 NIXS NIXVKO NIXVSO NIXKO NIXSO NIXPD NIXSU NIXPS

Více

Modul KINGFIRE. Je kvalitní krbová vložka s výkonem 3-7 kw integrována do prefabrikovaného modulu z lehčeného betonu. Part of the Monier Group

Modul KINGFIRE. Je kvalitní krbová vložka s výkonem 3-7 kw integrována do prefabrikovaného modulu z lehčeného betonu. Part of the Monier Group Modul KINGFIRE Je kvalitní krbová vložka s výkonem 3-7 kw integrována do prefabrikovaného modulu z lehčeného betonu KINGFIRE vlastnosti modulu Unikátní výrobek svým konstrukčním řešením Samostatně fungující

Více

Bezpečí Na povrchu se nachází protiskluzová latexová vrstva. Taus s.r.o.

Bezpečí Na povrchu se nachází protiskluzová latexová vrstva. Taus s.r.o. TOP 160 dřevovláknitá nadkrokevní izolace Číslo výrobku Popis výrobku Dřevovláknitá izolační deska TOP 160 je odolná vůči vlivům počasí pro izolaci střech formou nadkrokevní izolace. V případě střech se

Více

Tabulka 5 Specifické prvky

Tabulka 5 Specifické prvky Tabulka 5 Specifické prvky 1 Podhledy (s působením požáru ze spodní strany) 1.1 Podhled s přídavnou izolací vloženou mezi dřevěné stropní nosníky, druh DP2 1 - stropní záklop 2 - dřevěné nosníky (vzdálené

Více

Rohové překlady Porotherm KP Vario UNI R

Rohové překlady Porotherm KP Vario UNI R Rohové překlady Porotherm KP Vario UNI R Varianta se sloupkem Překlady Porotherm KP Vario UNI lze využít i pro konstrukci pravoúhlého rohového okna s dodatečnou možností osazení předokenních rolet či žaluzií.

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE D.1.2.6 Statické posouzení 2016 Lukáš Hradečný OBSAH: A. SCHÉMA KONSTRUKCE... 3 A.1 IDENTIFIKACE

Více

TECHNOLOGICKÝ LIST. Přehled konstrukcí. Technologie montáže. 1. Kovová konstrukce: 600 (625) 400 (417) 300 (313)

TECHNOLOGICKÝ LIST. Přehled konstrukcí. Technologie montáže. 1. Kovová konstrukce: 600 (625) 400 (417) 300 (313) Konstrukce: Sádrokartonové stěny na CW 150 - Požární odolnost EI 60 - konstrukční výška v závislosti na roztečích CW profilů a druhu opláštění až 15,5 metru Přehled konstrukcí Kód Konstr. Opláštění Tloušťka

Více

Montážní návod - element 995 N (výška 985 a 820 mm)

Montážní návod - element 995 N (výška 985 a 820 mm) Montážní návod - element 995 N (výška 985 a 820 mm) A) Montážní element 995 N - element pro zazdění a předezdění řady 995 N se stavební výškou 985 mm a 820 mm a stavební šířkou 525 mm. Vhodný pro jednotlivou

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ. prostavbu.cz. ww.prostavbu. profesionální špaletový systém pro obložení ostění oken a dveří. prostavbu.cz. www.prostavbu. www.

NÁVOD NA MONTÁŽ. prostavbu.cz. ww.prostavbu. profesionální špaletový systém pro obložení ostění oken a dveří. prostavbu.cz. www.prostavbu. www. profesionální špaletový systém pro obložení ostění oken a dveří NÁVOD NA MONTÁŽ www. ww.prostavbu 1 S t r á n k a Špaletový systém vinycom pro obložení ostění oken a dveří je vhodný nejen k fasádním systémům

Více

Jak na ECOROCK. Zateplovací fasádní systém

Jak na ECOROCK. Zateplovací fasádní systém Jak na ECOROCK Zateplovací fasádní systém Obsah Zateplovací systémy................... 4 Nástroje a materiály................... 5 Podrobné složení fasády ECOROCK...... 6 Postup provádění..................

Více

Návod na montáž trapézových plechů

Návod na montáž trapézových plechů Návod na montáž trapézových plechů Trapézové plechy XTP18, XVP18, XTP35, XVP35 vyrábíme na moderních profilovacích linkách. Pro jejich výrobu používáme vysoce kvalitní vstupní materiál ocelový plech 0,5

Více

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky :

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : Vertikální instalace obkladu na stěny (lamely svisle) : DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : 1. Ke stěně přišroubujte vodorovně dřevěné latě (rozměru cca. 30 x 25 mm) nebo latě z PVC (P9050, o rozměru 32 x

Více

Kompletní sortiment MPL

Kompletní sortiment MPL Kompletní sortiment MPL DESKY PRO SUCHOU VÝSTAVBU Desky SDK bílé Desky SDK impregnované Desky SDK protipožární Desky SDK protipožární impreg. Desky cementové Desky sádrovláknité Desky speciální PODHLEDY

Více

I. ročník MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

I. ročník MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ Společenstvo kominíků ČR a spolupořadatel: SOŠ a SOU STAVEBNÍ, BRNO - BOSONOHY Vyhlašuje SOUTĚŽ ODBORNÝCH DOVEDNOSTÍ v oboru vzdělání kominík, 36-56-H/01 I. ročník MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY S MEZINÁRODNÍ

Více

Schöck Tronsole typ AZT SCHÖCK TRONSOLE

Schöck Tronsole typ AZT SCHÖCK TRONSOLE Schöck Tronsole typ SCHÖCK TRONSOLE Prvek pro přerušení kročejového hluku mezi monoliticlou podestou a vnitřní schodišťovou zdí s hotovým zabudovatelným nosným prvkem Schöck Tronsole typ schodišťová podesta

Více

NOSNÉ STĚNY, SLOUPY A PILÍŘE

NOSNÉ STĚNY, SLOUPY A PILÍŘE NOSNÉ STĚNY, SLOUPY A PILÍŘE KAMENNÉ STĚNY, SLOUPY A PILÍŘE Kamenné zdivo lomové zdivo haklíkové zdivo KAMENNÉ STĚNY Kamenné zdivo řádkové zdivo kyklopské zdivo kvádrové zdivo KAMENNÉ STĚNY vazba rohu

Více

Přednáška 8 Ztužující věnce. Komíny

Přednáška 8 Ztužující věnce. Komíny 2-PŘÍPRAVA BH 02 Nauka STAVBY o pozemních stavbách Zajištění stěn pomocí svahování Přednáška 8. Přednášející: Ing. Radim Kolář, Ph.D. 12. 11. 2012 Ing. Radim Kolář, Ph.D. 1 ÚVOD ÚVOD patří mezi vodorovné

Více

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované technologie Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované železobetonové stavby U montovaného skeletu je rozdělena nosná část sloupy, průvlaky a stropní panely) a výplňová část (stěny): Podle

Více

Ceramic flues & intelligent building solutions

Ceramic flues & intelligent building solutions KERAMICKÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM Ceramic flues & intelligent building solutions Ceramic flues & intelligent GRUPPO EFFE2 S.p.A. je v Evropě již více než 50 let lídrem ve výrobě keramických komínových systémů,

Více

Izolované komínové systémy BokraSLIM

Izolované komínové systémy BokraSLIM Izolované komínové systémy BokraSLIM katalog výrobků 2012 Izolovaný komínový systém BokraSLIM www.bokra.cz Izolovaný komínový systém BokraSLIM Horní kónické vyústění SLIM Krycí deska (střešní přechod)

Více

KATALOG ODKOUŘENÍ pro plynové kotle

KATALOG ODKOUŘENÍ pro plynové kotle KATALOG ODKOUŘENÍ pro plynové kotle CHAFFOTEAUX plynové kotle TALIA / TALIA SYSTEM SERELIA NIAGARA C plynové kondenzační kotle TALIA GREEN / TALIA GREEN SYSTÉM TALIA GREEN HP SERELIA GREEN NIAGARA C GREEN

Více

Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort

Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort Denní světlo je nenahraditelné a s pomocí střešních oken ho přivedeme dovnitř interiéru. Střešní okno VELUX můžeme osadit i do masivní těžké

Více

ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD

ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD Ekonomické řešení pro nové stavby i rekonstrukce Člen MONIER GROUP 1 ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD Alpská taška Classic Standard je charakteristická svým elegantním a symetrickým

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen Člen MONIER GROUP

MONTÁŽNÍ NÁVOD. EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen Člen MONIER GROUP MONTÁŽNÍ NÁVOD EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen 2013 Člen MONIER GROUP 1 - Všeobecné pokyny pro montáž / Čelní napojení na svislou konstrukci VŠEOBECNÉ

Více

Konstrukce K O N S T R U K C E H R U B É S T A VBY 4/2012

Konstrukce K O N S T R U K C E H R U B É S T A VBY 4/2012 K O N S T R U K C E H R U B É S T A VBY 4/2012 Obsah 1 SOKL/UKOTVENÍ STĚNY 1.1 Řešení soklu s maltovým ložem 1.2 Řešení soklu s prahem 1.3 Řešení soklu se zvýšeným prahem 1.4 Řešení soklu na betonovém

Více

Icopal Vedag CZ s. r. o. ICOPAL WULKAN. komín z přírodního vulkanického kameniva. www.kominy.icopal.cz www.icopal.cz www.vedag.cz www.zaruka.icopal.

Icopal Vedag CZ s. r. o. ICOPAL WULKAN. komín z přírodního vulkanického kameniva. www.kominy.icopal.cz www.icopal.cz www.vedag.cz www.zaruka.icopal. Icopal Vedag CZ s. r. o. ICOPL WULKN komín z přírodního vulkanického kameniva www.icopal.cz www.vedag.cz www.zaruka.icopal.cz Obsah Komínové systémy Startovací sady Technické nákresy 1. Výběr komínových

Více

PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ SYSTÉMY. Inteligentní řešení

PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ SYSTÉMY. Inteligentní řešení PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ SYSTÉMY Inteligentní řešení 1 STROPNÍ KERAMICKÉ PANELY POD Použití a konstrukce: - Stropní panely určené pro stropní a střešní ploché konstrukce, uložené na zdivo, průvlaky nebo

Více

FASÁDNÍ PLÁŠTĚ KONTAKTNÍ A NEKONTAKTNÍ SKLÁDANÉ PLÁŠTĚ

FASÁDNÍ PLÁŠTĚ KONTAKTNÍ A NEKONTAKTNÍ SKLÁDANÉ PLÁŠTĚ FASÁDNÍ PLÁŠTĚ KONTAKTNÍ A NEKONTAKTNÍ SKLÁDANÉ PLÁŠTĚ POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT v Praze ČLENĚNÍ FASÁDNÍCH PLÁŠŤŮ JEDNOVRSTVÉ FUNKCE NOSNÁ FUNKCE

Více

Seskupení zdících prvků uložených podle stanoveného uspořádání a spojených pojivem (maltou, zálivkou)

Seskupení zdících prvků uložených podle stanoveného uspořádání a spojených pojivem (maltou, zálivkou) Seskupení zdících prvků uložených podle stanoveného uspořádání a spojených pojivem (maltou, zálivkou) cihelné, tvárnicové, kamenné, smíšené Cihla plná (CP) rozměr: 290 140 65 mm tzv. velký formát (4:2:1)

Více

Mrazuvzdorné maloformátové cihly HELUZ P15 36,5 broušená Obkladové pásky HELUZ Vínovky

Mrazuvzdorné maloformátové cihly HELUZ P15 36,5 broušená Obkladové pásky HELUZ Vínovky NG nová generace stavebního systému pohledové PRVKY HELUZ Mrazuvzdorné maloformátové cihly HELUZ P15 36,5 broušená Obkladové pásky HELUZ Vínovky strana 1 Mrazuvzdorné maloformátové cihly Příčně děrované

Více

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály

K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály K 27 07/2007 K 27 Fireboard - vzduchotechnické kanály EI 30-15+15 mm Fireboard EI 45-15+15 mm Fireboard EI 60-15+15 mm Fireboard EI 90-20+20 mm Fireboard EI 120-25+25 mm Fireboard rychlošrouby TN Příčný

Více

KOMÍNY A KOUŘOVODY ČSN 73 4201 (Stručný výtah z normy) Komíny se mají navrhovat průběžné, pouze tam, kde to není možné se navrhují komíny podlažní.

KOMÍNY A KOUŘOVODY ČSN 73 4201 (Stručný výtah z normy) Komíny se mají navrhovat průběžné, pouze tam, kde to není možné se navrhují komíny podlažní. KOMÍNY A KOUŘOVODY ČSN 73 4201 (Stručný výtah z normy) Komíny se mají navrhovat průběžné, pouze tam, kde to není možné se navrhují komíny podlažní. Komíny se společným sběračem se navrhovat nesmějí. (Sběrač

Více

Suterénní zdivo zakládání na pásech s použitím betonové zálivky

Suterénní zdivo zakládání na pásech s použitím betonové zálivky Suterénní zdivo zakládání na pásech s použitím betonové zálivky 0 ) QPOR pórobetonová pøesná tvárnice ) QPOR strop ) zateplení, tl. mm ) železobetonový ztužující vìnec ) úložná vrstva pod nosníky ) vrstvy

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů STX.THERM ALFA, STX.THERM BETA a STX.THERM BETA F

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů STX.THERM ALFA, STX.THERM BETA a STX.THERM BETA F Stránka 1 z 13 Tento dokument slouţí jako předpis k provádění (montáţi) (dále jen ETICS nebo systémy) STX.THERM ALFA s tepelnou izolací z pěnového polystyrenu (EPS), STX.THERM BETA s tepelnou izolací z

Více

F O T O D O K U M E N T A C E

F O T O D O K U M E N T A C E P R O J E K T O V Á N Í, S T A T I K A A D Y N A M I K A S T A V E B, I N Ž E N Ý R S K Á ČINNOST F O T O D O K U M E N T A C E Oprava fasády a střechy tělocvičny ZŠ Lidická Základní škola Lidická 31/18,

Více

CERTIFICATION HELP DESK

CERTIFICATION HELP DESK CERTIFICATION HELP DESK Jednotná společná charakteristika výrobků podle DIN EN 1856-1:2003 v rámci CE značení Vícevrsté kouřovody s nerezovou komínovou vložkou a minerálním komínovým tělesem Systém eka

Více

TECHNICKÝ LIST Řezné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Řezné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA ŘEZANÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová nebo

Více

typu C2 TE v souladu s normou ČSN EN a to bez obsahu hrudek, pomaluběžným míchadlem s míchacím vřetenem.

typu C2 TE v souladu s normou ČSN EN a to bez obsahu hrudek, pomaluběžným míchadlem s míchacím vřetenem. CHARAKTERISTIKA ŘEZANÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová nebo

Více

Stropní konstrukce, která Vás unese. lehká levná bezpečná

Stropní konstrukce, která Vás unese. lehká levná bezpečná Stropní konstrukce, která Vás unese lehká levná bezpečná VÝHODY je stropní konstrukce použitelná pro všechny typy staveb (rodinné domky, bytové domy, průmyslové stavby, rekonstrukce atd.). Skládá se z

Více

K 26 Fireboard - kabelové kanály

K 26 Fireboard - kabelové kanály K 26 07/2007 K 26 Fireboard kabelové kanály kabelové kanály jako protipožární ochrana kabelů K 261 Kabelový kanál I K 262 Kabelový kanál E K 261/262 Fireboard kabelové kanály I a E Podélný řez M 1:10 K

Více

fermacell Powerpanel TE

fermacell Powerpanel TE Technický list fermacell fermacell Powerpanel TE Sprchový podlahový set pro liniové žlaby Fermacell Powerpanel TE sprchový podlahový set pro liniové žlaby řeší suchou cestou zabudování liniových žlabů

Více

fermacell Powerpanel TE

fermacell Powerpanel TE fermacell Powerpanel TE Sprchový podlahový set pro liniové žlaby Fermacell Powerpanel TE sprchový podlahový set pro liniové žlaby řeší suchou cestou zabudování liniových žlabů v bezbariérových koupelnách

Více

Stavební chemie. pomocník při montáži

Stavební chemie. pomocník při montáži Stavební chemie pomocník při montáži 19. stavební chemie Stavební chemie 74011 BD Tekutá chemická kotva Tekutá kotva (polyesterová) 380 ml do -5 C pro profesionální použití s aplikační pistolí APK38. Llze

Více

Dilatační manžeta DOM. cena. hmotnost (kg) kód. (Kč) MH.16 0, MH.25 1,56. Mřížka MRI. (280x120 mm) cena (Kč) cena (Kč) 192. barva.

Dilatační manžeta DOM. cena. hmotnost (kg) kód. (Kč) MH.16 0, MH.25 1,56. Mřížka MRI. (280x120 mm) cena (Kč) cena (Kč) 192. barva. KOMPONENTY Z NEREZU DOM MH PR PŘÍSLUŠENSTVÍ pro připevnění DOM TM.EKO 110 TM.DOM 105 Armovací tyče ARM.T délka (m) 1,5 1 ks 25 Upevnění do krovů (sada) UDK KS PR (pozink. plech) MH.14 0,56 857 PR.14/14

Více