OMNI NOVÉ POJETÍ AKUTNÍHO OČIŠŤOVÁNÍ KRVE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OMNI NOVÉ POJETÍ AKUTNÍHO OČIŠŤOVÁNÍ KRVE"

Transkript

1 OMNI NOVÉ POJETÍ AKUTNÍHO OČIŠŤOVÁNÍ KRVE

2 Přinášíme inovace pro akutní očišťování krve. Naším cílem je v rámci jediného systému poskytovat všechny současné typy očišťovacích metod krve při využití veškerých existujících antikoagulačních módů.

3 PRÁVĚ TEĎ! Akutní očišťování krve patří ke klíčovým léčebným postupům používaným na jednotkách intenzivní péče zejména u kriticky nemocných pacientů s multiorgánovým selháním (multiple organ failure, MOF). Vysoký počet těchto případů na jednotkách intenzivní péče umožnil prokázat účinnost monitorů OMNI z hlediska požadavků na výkon a dosažených výsledků. Čísla mluví sama za sebe. V současné době: u 6 % pacientů na JIP dojde k akutnímu renálnímu selhání; 4,5 % pacientů jednotek intenzivní péče potřebuje náhradu funkce ledvin. Lze očekávat, že tyto počty se budou dále zvyšovat. V posledních dvaceti letech lze pozorovat zřetelný odklon od intermitentní dialýzy (IHD) směrem ke kontinuálním metodám náhrady funkce ledvin (CRRT). Důvodem je vzrůstající počet velkých chirurgických výkonů a zvyšující se výskyt závažných septických stavů. Guidelines, sestavené expertní skupinou ADQI-KDIGO (Acute Dialysis Quality Initiative Kidney Disease: Improving Global Outcomes), doporučují s použitím CRRT nevyčkávat. Časné zahájení léčby je důležitým předpokladem jejího úspěchu, zejména u pacientů s multiorgánovým selháním (MOF) a pod vedením zkušeného intenzivisty. Při vývoji nového přístroje bylo naším cílem navrhnout systém, který bude vyhovovat požadavkům každodenního provozu jednotek intenzivní péče z pohledu využitelnosti, bezpečnosti, výkonu a inovativnosti. Systém schopný zefektivnit složité procesy, se kterými se pracovníci jednotek intenzivní péče často setkávají, a tím výrazně snížit objem práce zdravotních sester a lékařů.

4 NAPROSTÁ FLEXIBILITA PŘINÁŠÍ STABILITU.

5 Proč nežádat více? Systém omni dokáže nabídnout všechny existující metody kontinuální náhrady funkce ledvin (crrt) a modely antikoagulačních režimů a navíc poskytuje možnost kombinovat jednotlivé léčebné metody. Získáváte s ním naprostou flexibilitu a komfort. Všechny CRRT postupy a antikoagulační režimy kdykoli k dispozici SCUF: CVVH: Pomalá kontinuální ultrafiltrace Kontinuální venovenózní hemofiltrace (pre/post/prediluce + postdiluce/ post + postdiluce pro HVHF) CVVHD: Kontinuální venovenózní hemodialýza CVVHDF: Kontinuální venovenózní hemodiafiltrace (prediluce/postdiluce) Heparin Citrát TPE: Terapeutická výměna plazmy bude doplněno v budoucnu Opravdu svobodná volba léčebné metody Průběžná monitorace stavu pacienta Rychlá modifikace léčebného postupu při použití stejného setu Snadná změna metody diluce při poklesu tlaku nebo při potížích s transmembránovým tlakem Rychlá změna antikoagulačního režimu pro předcházení krvácivým komplikacím Snadná a rychlá výměna vaků k dosažení požadované renální dávky Přesné nastavení bilance tekutin pro regulaci objemu odstraněné tekutiny Režim s nízkým objemem krve pro pediatrii bude doplněno v budoucnu CRRT postupy SCUF CVVH CVVHD CVVHDF Pre - post - pre/post - post/post Antikoagulační režimy Heparin Citrát

6 CHYTŘE VYVÁŽENO. Nyní vše v jednom. Nezávislé pumpy pracují v perfektní harmonii. Automatické systémy regulace a kompenzace tekutin zabraňují rychlé koagulaci a saturaci filtru. Aktuálně se jedná o jeden z nejpokročilejších systémů řízení bilance tekutin.

7 Řízení bilance tekutin je nedílnou součástí všech metod akutního očišťování krve. Většina akutních pacientů je hemodynamicky nestabilní a jejich léčba vyžaduje přísnou kontrolu příjmu a výdeje tekutin. Společnost B. Braun si díky svému špičkovému softwaru HomeoSAFE udržuje vedoucí postavení v bezpečnosti i kvalitě akutního očišťování krve. HomeoSAFE Jedinečný systém regulace průtoku krve a tekutin navržený tak, aby umožňoval bezpečně a přesně nastavit a udržovat stanovené parametry. Úprava renální dávky Po zadání požadovaných parametrů software vypočítá cílovou renální dávku (ml/kg/h) a během terapie automaticky průběžně přizpůsobuje rychlost průtoku tekutin. Jakékoliv odchylky v důsledku zrychlování či zpomalování pump a automatické modulace výměny tekutin jsou automaticky kompenzovány. Automatická redukce průtoku krve V případě, že systém vyhodnotí nesprávný tepenný nebo žilní tlak, dojde automaticky k dočasnému snížení průtoku krve. Systém tak předchází opakovanému vypínání krevní pumpy a brání nežádoucímu spuštění alarmu nebo poruchám koagulace, které by mohly zabránit dosažení potřebné renální dávky. Automatická výměna tekutin V případě, že systém vyhodnotí příliš vysoký transmembránový tlak, dojde automaticky (pokud je to potřeba) ke snížení objemu výměny tekutin, aby nedošlo k přesycení membrány, které by také mohlo zabránit dosažení potřebné renální dávky. Automatické odstranění vzduchu pomocí regulace expanzních komor Tříkomorový systém automatické regulace na krevní straně i na straně tekutin byl navržen tak, aby odhalil a odstranil vzduch, který se dostal do systému. To výrazně snižuje objem práce obsluhujícího personálu a předchází přerušování výkonu. Keramický ohřívač tekutin Ohřívač je konstruován tak, aby během léčby rychle a přesně ohřál roztok v rozmezí 30 C (terapeutická hypotermie) až 40 C (pro HVHF).

8 STEJNĚ SNADNÉ JAKO NAPOČÍTAT DO TŘÍ Objevte obrovskou škálu použití systému OMNI tím, že začnete s dopředu plně sestaveným OMNI setem. 1. Naskenujte set skenerem čárových kódů a rozbalte ho. 2. Zacvakněte kontrolní panel na určené místo v OMNI setu. 3. Nasetování a prvotní proplach proběhne zcela automaticky.

9 Ušetřete čas na přípravu použitím OMNI setu Díky předem sestavenému OMNI setu a instrukcím, které se krok po kroku objevují na displeji, je příprava systému velmi snadná a nejkratší ve své kategorii. Předem plně sestavený set v zaváděcím pouzdru, včetně OMNI filtru OMNI set velmi výrazně snižuje objem práce obsluhy během přípravy, nasetování a prvotního proplachu. Urgentní zapojení určené pro akutní pacienty obsluhující personál zvládne jen s minimálním zaškolením. Proces ještě zjednodušují jasné a jednoduché pokyny na displeji monitoru. Nižší objem krve díky konstrukci hadiček i komory Závažné komplikace, jako je např. velká ztráta krve a další těžké poruchy hemodynamiky, lze úspěšně zvládnout díky tomu, že k zahájení nebo ukončení terapie je potřeba pouze velmi malý mimotělní objem tekutin. Automatická regulace renální dávky Jedinečný koncept softwaru HomeoSAFE udržuje bezpečnou a konstantní rychlost průtoku krve. Navíc naše pokročilá technologie krokové regulace pump pomáhá předcházet změnám na membráně kapiláry (nárůst transmembranózního tlaku TMP, srážení krve).

10

11 Buďte v kontaktu i v obraze. Ať za vás běhají vaše prsty! Na 12palcovém dotykovém displeji s jasným obrazem ve vysokém rozlišení vidíte veškeré potřebné informace, které vám umožní rychle a adekvátně reagovat v krizových situacích. 12palcový dotykový displej Jasný a velmi přehledný displej s rychlou odezvou vám umožní snadné zahájení CRRT. Komplexní obrázkový animovaný návod rychle navádí při korigování problémových situací. Unikátní spořič obrazovky je vidět až na vzdálenost 10 metrů. 360 světelný indikátor Indikátor je umístěn na horní ploše OMNI monitoru tak, aby byl vidět ze všech stran. Tři různé světelné signály, které jsou zároveň napojeny na zvukový alarm, pomáhají uživateli bezpečně provádět léčbu, výměnu vaků nebo heparinových či kalciových stříkaček a také řešit případné problémy.

12 Špičkový design.

13 Bez špičatých hran. Jakmile vybalíte nový OMNI monitor z přepravního boxu, jeho unikátní vzhled vám okamžitě napoví, co všechno dokáže. OMNI je jedním z nejelegantnějších a nejlehčích CRRT monitorů na trhu. Snadná manipulace Díky kompaktnímu provedení a nízké hmotnosti je snadné OMNI přesouvat po oddělení. Bezproblémová mobilita je navíc umocněna záložní baterií pro 30 minut provozu. Nejelegantnější a nejlehčí zařízení na trhu Jedinečný design OMNI monitorů je činí nejkompaktnějšími zařízeními na trhu. Nejmenší zabraný prostor Na každé jednotce intenzivní péče se personál většinou potýká s nedostatkem prostoru. Kompaktní provedení OMNI vyžaduje zcela minimální prostorové nároky, což může být naprosto zásadní při řešení mimořádných situací, kdy je právě volný prostor velmi potřebný. Jednoduché čištění Přední panel je navržen tak, aby maximálně usnadňoval čištění. Tlačítko CLEAN dovolí uživateli kdykoliv otřít prach z displeje.

14 NOVÁ PRVNÍ TŘÍDA BEZPEČNOSTI. Na jednotkách intenzivní péče není prostor pro chyby. Propracované bezpečnostní prvky systému OMNI vám i vašemu týmu dovolí poskytovat zcela bezpečnou terapii za všech okolností.

15 Dvoukanálový systém Systém, který pracuje zároveň s kontrolními a ochrannými kanály, je zárukou maximální přesnosti a bezpečnosti CRRT. Čtečka čárových kódů Správný výběr setu se ověřuje pomocí čtečky čárových kódů. Tím systém pomáhá zabránit případným chybám v nastavení a použití filtrů s prošlou záruční dobou. Záložní baterie Transport kriticky nemocných pacientů mezi jednotlivými odděleními nemocnice se stává běžnou praxí. Monitory OMNI jsou proto vybaveny záložní baterií na 30 minut provozu a při převozu pacienta na vyšetření nebo k léčebným výkonům tak není třeba přerušit terapii. Trojcestná klapka pro změnu léčebného režimu/diluce Při změně stavu pacienta je často nutné zareagovat okamžitou změnou terapie. Trojcestná klapka umožňuje obsluze OMNI jednoduše změnit léčebný režim nebo diluci bez nutnosti výměny dialyzačního setu. Léčba dospělých pacientů Monitory OMNI umožňují léčit dospělé pacienty s nejvyšší možnou mírou přesnosti a bezpečnosti - pracují vždy jen s nejnutnějším mimotělním objemem krve. Ukládání dat - PDMS (Systém řízení zadávání údajů o pacientech) OMNI monitory umožňují snadnější ukládání a přesun dat v rámci PDMS nemocnice. Dovolí uživateli zobrazit historii terapie posledních deseti pacientů a lze je kabelem připojit do datové sítě nemocnice.

16 Kompletní portfolio vám umožňuje svobodně zvolit metodu léčby pacientů podle jejich aktuálního zdravotního stavu. Společnost B. Braun, která se v celosvětovém měřítku řadí mezi nejvýznamnější veličiny v oboru, je samozřejmě zárukou maximální dostupnosti veškerého zdravotnického spotřebního materiálu a náhradních dílů. Komplexní. Ze všech úhlů pohledu.

17 Komplexní systém Široké portfolio monitorů OMNI umožňuje léčbu dospělých i dětských pacientů, a to i v případech, že jsou hemodynamicky nestabilní nebo trpí poruchami koagulace. Podpora uživatelů OMNI monitorů Specializovaný tým pomáhá uživatelům dosáhnout při používání OMNI nejlepších možných výsledků. Pro podporu personálu jednotek intenzivní péče jsou připraveny specifické tréninkové programy a interaktivní workshopy. Omniset včetně hemofiltrů Kompletní škála velikostí, včetně 0,3 0,8 1,2 1,6 m 2 Omniset včetně plazma filtrů Kompletní portfolio, včetně 0,3 0,5 0,7 m 2 Omnikatetry Pacientům jsou k dispozici zahnuté i rovné varianty v odpovídajících škálách velikostí a délek Duosol Tři různá složení bikarbonátových roztoků pro optimální korekci metabolické acidózy, 0, 2 nebo 4 mmol/l draslíku Duosol bez kalcia Bikarbonátový roztok bez vápníku obsahující 4 mmol/l draslíku Citrátové roztoky ACD-A nebo citrát sodný (TSC) pro hlavní režimy RCA (regionální citrátové antikoagulace) Vaky s obsahem 1 l nebo 2 l

18 SDÍLENÁ ODBORNOST, OSVĚDČENÁ ODBORNOST. Nový OMNI systém je schopen poskytnout svým uživatelům veškeré potřebné informace. Přesto je náš tým pracovníků zákaznické podpory připraven vám kdykoli pomoci. Pořádáme produktová školení i specializované workshopy a sympozia, na nichž získáte odbornost, kterou od vás očekává váš tým i vaši pacienti.

19 Specializovaný tým pro zajištění vysoké podpory zákazníka a organizaci produktových školení Naši specialisté z týmů akutního očišťování krve, kteří mají vždy aktuálně nejvyšší úroveň odbornosti, předávají zákazníkům odborné znalosti týkající se CRRT. Koncept školení B. Braun Avitum - Aesculap Akademie Během vyšších stupňů školení a odborných rozhovorů probíráme a diskutujeme nové CRRT postupy. Specializované workshopy a sympozia Konkrétní CRRT témata, jako např. nové formy léčby a další inovace v rámci RCA, povolaní specialisté probírají na workshopech a sympoziích. Pro každého uživatele OMNI je zajištěna plná technická podpora poskytována perfektně vyškolenými pracovníky servisního centra.

20 52 DOBRÝCH DŮVODŮ. KAŽDÝ SE POČÍTÁ. Nový OMNI systém nabízí řadu přesvědčivých argumentů, proč ho vyzkoušet. Kolik jich potřebujete vy? Chcete se dozvědět více? Podrobnější informace o OMNI systému najdete na našich webových stránkách: nebo po naskenování QR kódu vpravo. get.neoreader.com

21 Kompletní škála CRRT metod Náhrada funkce ledvin (akutní renální selhání) Nadbytek tekutin v těle Individualizovaná terapie Kompletní spektrum léčebných metod a antikoagulačních režimů SCUF, CVVH, CVVHD, CVVHDF, pre - post - pre/post - post/post Heparinové/citrátové antikoagulační režimy TPE (bude doplněno v budoucnu) Režim s nízkým objemem krve (bude doplněno v budoucnu) Plná flexibilita během léčby Průběžná monitorace stavu pacienta Sledování renální dávky na monitoru v kombinaci s řízením bilance tekutin Rychlá modifikace libovolného léčebného postupu Snadná změna metody diluce (pre/post) Snadná změna antikoagulačního režimu Snadná modifikace léčebného postupu při použití stejného setu Nejpřesnější metoda řízení bilance tekutin Úprava renální dávky Čtyři tekutinové pumpy Jedna stříkačková pumpa pro heparin i kalcium Trojcestný ventil pro plnou flexibilitu léčebných postupů Automatická redukce průtoku krve (HSP - HomeoSAFE Premium) Automatické snížení rychlosti výměny tekutin Automatické odstranění vzduchu prostřednictvím komorové regulace Menší frekvence výměny vaků Keramický ohřívač tekutin Jedinečné možnosti využití Předem plně sestavený set v zaváděcím pouzdru, včetně OMNI filtru Nižší objem krve díky předem plně sestavenému setu Kratší čas na přípravu - snadné sestavení (naplnění, připojení, zavěšení vaků na snímačích) - rychlý prvotní proplach - integrované předehřátí Úprava renální dávky Intuitivní uživatelské rozhraní 12palcový dotykový displej - grafické uživatelské rozhraní - intuitivní videoinstrukce a nápověda na monitoru - monitorace renální dávky a stavu pacienta Přivolání ošetřujícího personálu 360 světelný indikátor provozu Nejmodernější design Jedno z nejelegantnějších a nejlehčích zařízení na trhu Snadné přemisťování po jednotce intenzivní péče Prostorově nenáročný Snadné čištění povrchů Pokročilé bezpečnostní prvky Dvoukanálový bezpečnostní systém Čtečka čárových kódů (předchází chybám při setování) Záložní baterie pro 30 minut provozu (snadné a bezpečné přesuny pacientů po nemocnici) Ukládání dat, systém řízení zadávání údajů o pacientech (PDMS) Historie aplikované terapeutické léčby u posledních deseti pacientů Trojcestný ventil pro změnu léčebného režimu/diluce Režimy pro dospělé/dětské pacienty 360 portfolio - komplexní nabídka obsahující: OMNI OMNIset hemo (předem plně sestavený set včetně hemofiltrů se čtyřmi různými variantami povrchu) OMNIset plazma (předem plně sestavený set včetně plazma filtrů se třemi různými variantami povrchu) OMNI katetry (zahnuté i rovné varianty) Duosol (tři různá složení bikarbonátových roztoků) Citrátové roztoky Duosol bez kalcia Odborná podpora Specializovaný tým pro zajištění vysoké podpory zákazníka a organizaci produktových školení Specializované workshopy a sympozia Koncept školení B. Braun Avitum Aesculap Akademie Servisní smlouvy

22

23 Očekávejte více. OBJEVTE SYSTÉM OMNI.

24 B. Braun Medical s.r.o. Divize B. Braun Avitum V Parku 2335/ Praha 4 Česká republika Tel Fax info@bbraun.cz Zjistěte si více o výhodách nových OMNI stanic a našich dalších inovativních produktech. Pro další informace si stáhněte naši speciální aplikaci naskenováním QR kódu vlevo od této poznámky. T031BACZ

B.Braun Avitum AG. OMNI co nás čeká?

B.Braun Avitum AG. OMNI co nás čeká? B.Braun Avitum AG OMNI co nás čeká? OMNI a ECCO 2 Removal OMNI Nová cesta pro eliminaci CO2 Umístění oxygenátoru Před hemofiltr Velikost oxygenátoru 1.8 m² Vysoká eliminace s nízkými průtoky Qb 250 ml/min

Více

Systém pro dialýzu DBB-07

Systém pro dialýzu DBB-07 NIKKISO Zaměřeno na Online-terapie Systém pro dialýzu DBB-07 Doba se mění, my máme řešení Výzva Požadavky na dialyzační metody by měly brát v úvahu rostoucí množství pacientů a stárnutí pacientů celosvětově.

Více

HEMODIALÝZA. MUDr. Anna Klíčová

HEMODIALÝZA. MUDr. Anna Klíčová HEMODIALÝZA MUDr. Anna Klíčová Tvorba a ověření e-learningového prostředí pro integraci výuky preklinických a klinických předmětů na LF UP a FZV UP Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/15.0313 Hemodialýza Jedna z metod

Více

Náhrada funkce ledvin u kriticky nemocných: co často opomíjíme aneb jaké si může vzít intenzivista poučení od nefrologa

Náhrada funkce ledvin u kriticky nemocných: co často opomíjíme aneb jaké si může vzít intenzivista poučení od nefrologa Náhrada funkce ledvin u kriticky nemocných: co často opomíjíme aneb jaké si může vzít intenzivista poučení od nefrologa Doc. MUDr. Aleš Kroužecký, Ph.D. JIP I. interní klinika LFUK a FN Plzeň krouzecky@fnplzen.cz

Více

Umělá ledvina v Blansku slaví 20. výročí.

Umělá ledvina v Blansku slaví 20. výročí. Umělá ledvina v Blansku slaví 20. výročí. Letos v červenci uplynulo 20 let od zahájení činnosti dialyzačního střediska v Nemocnici Blansko. Jeho hlavním úkolem je provádět pravidelné očišťování krve tzv.

Více

NIKKISO. Nová efektivní řešení pro zdravotní péči Systém pro dialýzu DBB-05. Vaše potřeby nás motivují. Bezpečnost a bohaté zkušenosti v oboru

NIKKISO. Nová efektivní řešení pro zdravotní péči Systém pro dialýzu DBB-05. Vaše potřeby nás motivují. Bezpečnost a bohaté zkušenosti v oboru NIKKISO Nová efektivní řešení pro zdravotní péči Systém pro dialýzu DBB-05 Vaše potřeby nás motivují Naší prioritou je uspokojení vašich potřeb a zodpovědný přístup k našim klientům. Zavazujeme se poskytovat

Více

Příloha III. Úpravy příslušných částí Souhrnu údajů o přípravku a Příbalové informace

Příloha III. Úpravy příslušných částí Souhrnu údajů o přípravku a Příbalové informace Příloha III Úpravy příslušných částí Souhrnu údajů o přípravku a Příbalové informace Poznámka: Tento Souhrn údajů o přípravku, Označení na obalu a Příbalová informace jsou výsledkem posuzovacího řízení.

Více

Air2Care. Komfort & prevence dekubitů PEČOVATELSTVÍ PEČOVATELSTVÍ ZDRAVOTNICTVÍ

Air2Care. Komfort & prevence dekubitů PEČOVATELSTVÍ PEČOVATELSTVÍ ZDRAVOTNICTVÍ Air2Care Komfort & prevence dekubitů PEČOVATELSTVÍ ZDRAVOTNICTVÍ PEČOVATELSTVÍ Air2Care Komfort, kvalita a prevence Variabilní systém Air2Care přináší komfortní řešení pro dlouhodobě hospitalizované klienty

Více

Katalog hemofiltračních a hemodialyzačních produktů firmy Baxter

Katalog hemofiltračních a hemodialyzačních produktů firmy Baxter Katalog hemofiltračních a hemodialyzačních produktů firmy Baxter PURO-KLIMA, a. s., Štěchovická 2266/2, 00 00 Praha 0 Tel.: 26 98 90, fax: 26 98 99, mobil: 724 539 954 e-mail: info@puro-klima.cz www.puro-klima.cz

Více

Co bych měl správně dělat, když pečuji o pacienta na dialýze

Co bych měl správně dělat, když pečuji o pacienta na dialýze Co bych měl správně dělat, když pečuji o pacienta na dialýze MUDr. Eva Straževská KARIM FN Brno-Bohunice, LF MU Brno Důvěřovat zkušenějšímu kolegovi, že indikace k dialýze byla správná že zavedený dialyzační

Více

Stimuplex HNS 12. Vysoká úroveň nervové stimulace. Regionální anestezie. Celosvětově ověřený

Stimuplex HNS 12. Vysoká úroveň nervové stimulace. Regionální anestezie. Celosvětově ověřený Stimuplex HNS 12 Vysoká úroveň nervové stimulace Celosvětově ověřený Celosvětově ověřený Vývoj v nervové stimulaci pokračuje Stejně jako všechny procesy i regionální anestezie podléhá vývoji. Koncern B.

Více

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Jedna budova. Různí uživatelé. Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Desigo Control Point navržen pro zjednodušení správy technologií budov Budovy nejsou jen pouhé

Více

JUMO LOGOSCREEN 600. Dotyková budoucnost záznamu: Obrazovkový zapisovač

JUMO LOGOSCREEN 600. Dotyková budoucnost záznamu: Obrazovkový zapisovač JUMO LOGOSCREEN 600 Dotyková budoucnost záznamu: Obrazovkový zapisovač Nová generace Obrazovkový zapisovač JUMO LOGOSCREEN 600 je nový úvodní model řady LOGOSCREEN, který je určen pro skutečný provoz na

Více

Menší. Inteligentnější. Jednodušší.

Menší. Inteligentnější. Jednodušší. Menší. Inteligentnější. Jednodušší. KOMPAKTNÍ PROVEDENÍ SNADNÁ OBSLUHA OPTIMALIZOVANÁ KVALITA OBRAZU Optimální kvalita obrazu, jednoduché ovládání Nový systém Xario 100 kombinuje vynikající kvalitu obrazu

Více

VÝZNAM, PŘÍNOSY A ŘEŠENÍ IDENTIFIKACE PACIENTŮ VE ZDRAVOTNICTVÍ ZEBRA TECHNOLOGIES 17/09/2014 ROMAN ŠEDIVÝ

VÝZNAM, PŘÍNOSY A ŘEŠENÍ IDENTIFIKACE PACIENTŮ VE ZDRAVOTNICTVÍ ZEBRA TECHNOLOGIES 17/09/2014 ROMAN ŠEDIVÝ VÝZNAM, PŘÍNOSY A ŘEŠENÍ IDENTIFIKACE PACIENTŮ VE ZDRAVOTNICTVÍ ZEBRA TECHNOLOGIES 17/09/2014 ROMAN ŠEDIVÝ BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER CEE ZEBRA TECHNOLOGIES EUROPE LIMITED ZEBRA TECHNOLOGIES HISTORIE

Více

Dräger Pac 5500 Jednoplynový detektor

Dräger Pac 5500 Jednoplynový detektor Dräger Pac 5500 Jednoplynový detektor Jeho specialitou je dlouhodobé nasazení: jednoplynový detektor Dräger Pac 5500 bez omezení životnosti je ideálním řešením pro rychlý a přesný osobní monitoring a detekci

Více

Automatické testování netěsností vzduchem. Přístroje JWF na testování netěsností, série 400

Automatické testování netěsností vzduchem. Přístroje JWF na testování netěsností, série 400 Automatické testování netěsností vzduchem Přístroje JWF na testování netěsností, série 400 Nejmodernější technologie testování netěsností: Přístroje JWF pro testování netěsností, série 400 Pro každý postup

Více

Národní standardy pro nefrologickou ošetřovatelskou praxi

Národní standardy pro nefrologickou ošetřovatelskou praxi Národní standardy pro nefrologickou ošetřovatelskou praxi HEMODIALÝZA Hemodialyzační léčba nezvratného stadia selhání ledvin poskytuje pacientům co nejvyšší možnou kvalitu života, ale i nejlepší snášenlivost

Více

Endo-SPONGE ENDOLUMINÁLNÍ VAKUOVÁ TERAPIE

Endo-SPONGE ENDOLUMINÁLNÍ VAKUOVÁ TERAPIE Miniinvazní léčba prosakování střevní anastomózy Endo-SPONGE ENDOLUMINÁLNÍ VAKUOVÁ TERAPIE Endo-SPONGE Endoluminální vakuová terapie prosakování střevní anastomózy Zavedení totální mezorektální excize

Více

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector.

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. LEHKÉ A JEDNODUCHÉ Je vašim cílem udržení stálé teploty na dlouhé vzdálenosti s maximálním užitečným zatížením a minimálním prostojem? Jednotka Vector 1350 v sobě

Více

Kontinuální eliminační metody

Kontinuální eliminační metody OBS AH ÚVOD... 4 1) Co je to CRRT?... 5 2) Základní principy eliminačních metod... 5 3) Základní dělení eliminační metod... 7 3.1 Hemofiltrace... 7 3.2 Hemodialýza... 9 3.3 Hemodiafiltrace... 10 4) Základní

Více

Armeo Senso ŘEŠENÍ PRO MAXIMÁLNÍ OBNOVU FUNKCE HORNÍ KONČETINY

Armeo Senso ŘEŠENÍ PRO MAXIMÁLNÍ OBNOVU FUNKCE HORNÍ KONČETINY WE MOVE YOU Armeo Senso ŘEŠENÍ PRO MAXIMÁLNÍ OBNOVU FUNKCE HORNÍ KONČETINY ArmeoSenso je založen na 10 letech klinických zkušeností s přístroji Armeo společnosti Hocoma. VYSOCE INTENZIVNÍ TERAPIE HORNÍ

Více

Media Channel. Unique space for ideas

Media Channel. Unique space for ideas Media Channel. Unique space for ideas Víme, že každý dobrý nápad může mít milionový potenciál, stejně jako víme, že ke každému dobrému nápadu vedou přehledně a jasně získané informace. A proto máme pro

Více

Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace. Purkyňovo náměstí 2, Třebíč

Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace. Purkyňovo náměstí 2, Třebíč Záznam o písemném souhlasu pacienta nebo jeho zákonného zástupce s poskytnutím zdravotního výkonu dle vyhl. č. 385/2006 Sb. ve znění vyhl. č. 64/2007 Sb. Identifikační údaje: Identifikační číslo pacienta:

Více

Vzduchotechnické jednotky. Systemair Access. Snadný přístup k pokročilým technologiím

Vzduchotechnické jednotky. Systemair Access. Snadný přístup k pokročilým technologiím Vzduchotechnické jednotky Systemair Access Snadný přístup k pokročilým technologiím SNADNÝ PŘÍSTUP K POKROČILÝM TECHNOLOGIÍM Systemair Access V Systemairu děláme vše pro to, abychom našim zákazníkům co

Více

KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 HCC-07.2

KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 HCC-07.2 KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 sestra-pacient KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 sestra-pacient Nabízí vysoce komfortní a přehledně uspořádané grafické uživatelské prostředí, spojené s jednoduchou obsluhou a ovládáním

Více

Dräger Pac 5500 Jednoplynový detektor

Dräger Pac 5500 Jednoplynový detektor Dräger Pac 5500 Jednoplynový detektor Jeho specialitou je dlouhodobé nasazení: jednoplynový detektor Dräger Pac 5500 bez omezení životnosti je ideálním řešením pro rychlý a přesný osobní monitoring a detekci

Více

OptiCare. Optimální terapeutická péče

OptiCare. Optimální terapeutická péče OptiCare Optimální terapeutická péče Integrovaná matrace pro Nová, chytrá technologie pro prevenci dekubitů 90% dekubitů se lze vyhnout* 2 *EPUAP, Declaration of Rio, říjen 2011 JIP Maximální prevence

Více

Chytrý termostat. Vlastnosti, funkce, výhody

Chytrý termostat. Vlastnosti, funkce, výhody Chytrý termostat Vlastnosti, funkce, výhody siemens.com/buildingtechnologies Chytrý termostat Siemens Termostat, který je jiný. Vyroben pro profesionální trh, pomáhá vytvářet perfektní místa. Co odlišuje

Více

Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 6 IČZ smluvního ZZ 0 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy A 0 M 0 0 Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze PŘÍLOHA č. Vstupní formulář / V-0 / 7.07.07 / 4_0 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

princip hemodialýzy Vítejte na našem dialyzačním středisku

princip hemodialýzy Vítejte na našem dialyzačním středisku princip hemodialýzy Vítejte na našem dialyzačním středisku Jaký je princip hemodialýzy? Během dialýzy je krev odváděna z těla do dialyzátoru (filtru), kde se očistí, a pak je vracena zpět. V dialyzátoru

Více

Chytré a štíhlé. Bezdotykové umyvadlové baterie Geberit

Chytré a štíhlé. Bezdotykové umyvadlové baterie Geberit Chytré a štíhlé. Bezdotykové umyvadlové baterie Geberit Bezdotykové umyvadlové baterie Geberit v plné míře využívají všech předností montážních prvků Geberit. Uživatel vidí před stěnou pouze ty nejzákladnější

Více

Ceník ceny platné k 1. 11. 2013

Ceník ceny platné k 1. 11. 2013 Ceník ceny platné k 1. 11. 2013 evito systém aktivního zdraví evito systém aktivního zdraví je unikátní online aplikace, ve které se sdružují a analyzují všechny výsledky vašich osobních i zdravotních

Více

DÁVÁ CESTA PROTOKOLŮ V IP MOŽNOSTI ZVÝŠENÍ KOMPETENCÍ SESTER?

DÁVÁ CESTA PROTOKOLŮ V IP MOŽNOSTI ZVÝŠENÍ KOMPETENCÍ SESTER? DÁVÁ CESTA PROTOKOLŮ V IP MOŽNOSTI ZVÝŠENÍ KOMPETENCÍ SESTER? Mgr. Ivana Kupečková, MBA KARIM Fakultní nemocnice Hradec Králové ČAS sekce ARIP PROTOKOLY / DOPORUČENÉ POSTUPY Jsou to sady postupů předepsaných

Více

Novinky v portfoliu 2018

Novinky v portfoliu 2018 Novinky v portfoliu 2018 Basic EVO CleanAIR BASIC prošel EVOlucí Časem prověřená konstrukce získala nový design a obsahuje nejnovější technologie. To vše za velmi příznivou cenu. Nový Basic EVO - lehký,

Více

Citrátová antikoagulace u jaterního poškození a v šokových stavech. Eva Kieslichová KARIP, Transplantcentrum

Citrátová antikoagulace u jaterního poškození a v šokových stavech. Eva Kieslichová KARIP, Transplantcentrum Citrátová antikoagulace u jaterního poškození a v šokových stavech Eva Kieslichová KARIP, Transplantcentrum 5.3: Anticoagulation Kidney Int Suppl 2012,2: 8-12 metabolismus citrátu: funkční jaterní parenchym

Více

Princip hemodialýzy. Vítejte na našem dialyzačním středisku

Princip hemodialýzy. Vítejte na našem dialyzačním středisku Princip hemodialýzy Vítejte na našem dialyzačním středisku Jaký je princip hemodialýzy? Během dialýzy je krev odváděna z těla do dialyzátoru (filtru), kde se očistí, a pak je vracena zpět. V dialyzátoru

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

Dialyzační léčba u seniorů. Jana Landerová Klinika nefrologie, VFN, Praha

Dialyzační léčba u seniorů. Jana Landerová Klinika nefrologie, VFN, Praha Dialyzační léčba u seniorů Jana Landerová Klinika nefrologie, VFN, Praha 16. 4. 2019 Možnosti léčby při selhání ledvin Dialýza Hemodialýza Náhrada funkce ledvin Peritoneální dialýza Transplantace Preemptivní

Více

PRÁZDNINOVÁ DIALÝZA V MORAVSKÉM KRASU

PRÁZDNINOVÁ DIALÝZA V MORAVSKÉM KRASU PRÁZDNINOVÁ DIALÝZA V MORAVSKÉM KRASU Prázdninová dialýza v Moravském krasu je určena pro pacienty s onemocněním ledvin léčených v pravidelném dialyzačním programu, kteří chtějí strávit dovolenou se svými

Více

SONOPULS 492 NOVÝ MODEL

SONOPULS 492 NOVÝ MODEL Vrcholem série 4 je přístroj Sonopuls 492, jenž nabízí aplikaci ultrazvuku, elektroterapie a kombinované terapie za pomoci multifrekvenčních ultrazvukových hlavic o frekvenci 1 a 3 MHz a kompletní nabídky

Více

Provozní předpisy a specifikace:

Provozní předpisy a specifikace: Návod k obsluze zmrzlinového stroje: #83059 Ugolini "QUICK GEL" 1100W, 230V, stolní zmrzlinový stroj Provozní předpisy a specifikace: Vážený zákazníku, Jsme přesvědčeni o tom, že tento moderní stroj Vám

Více

Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů

Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens kondenzační kotle mají mnohem vyšší stupeň využití než tradiční kotle možná instalace na stávající

Více

Základní řada vah. NewClassic ML Přesné výsledky Kompaktní a přenosné Cenově dostupné. Chytrá volba Švýcarská přesnost

Základní řada vah. NewClassic ML Přesné výsledky Kompaktní a přenosné Cenově dostupné. Chytrá volba Švýcarská přesnost Základní řada vah NewClassic ML Přesné výsledky Kompaktní a přenosné Cenově dostupné Chytrá volba Švýcarská přesnost Vysoký výkon Chytrá volba pro každý rozpočet Přesné výsledky, pohodlná obsluha a přenosné

Více

VICARE App. Komfort je dnes jednoduchý. A bezpečný zároveň. ViCare. Aplikace pro vaše vytápění.

VICARE App. Komfort je dnes jednoduchý. A bezpečný zároveň. ViCare. Aplikace pro vaše vytápění. VICARE App Komfort je dnes jednoduchý. A bezpečný zároveň. ViCare. Aplikace pro vaše vytápění. ViCare: v přímém kontaktu s vaším topným systémem. 2/3 Člověk je jednoduše klidnější, když je o všechno postaráno

Více

Hemodialýza. Stručný úvod. Vítejte na našem dialyzačním středisku

Hemodialýza. Stručný úvod. Vítejte na našem dialyzačním středisku Hemodialýza Stručný úvod Vítejte na našem dialyzačním středisku Ledviny a jejich funkce Zdravý člověk má dvě ledviny, které jsou uloženy v bederní oblasti. Každá má rozměr asi 12 x 6 x 3 cm a váží přibližně

Více

Příloha č. 4 - Technické podmínky k části C - Monitory, defibrilátor a přístroj pro neinvazivní monitorování hemodynamiky

Příloha č. 4 - Technické podmínky k části C - Monitory, defibrilátor a přístroj pro neinvazivní monitorování hemodynamiky Příloha č. 4 - Technické podmínky k části C - Monitory, defibrilátor a přístroj pro neinvazivní monitorování hemodynamiky V souladu s ustanovením 45 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

MRSA? $EKONTAMINACE \ 3PRCHA \ +OUPEL $EKONTAMINACE \ 3PRCHA

MRSA? $EKONTAMINACE \ 3PRCHA \ +OUPEL $EKONTAMINACE \ 3PRCHA Co je MRSA? Co je MRSA? MRSA je označení pro Methicillin Rezistentní Staphylococcus Aureus. Staphylococcus aureus je bakterie, která se může neškodně vyskytovat na kůži i jinde u více než 60 % lidí. Někdo

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Regiocit roztok pro hemofiltraci citras, natrium, chloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Regiocit roztok pro hemofiltraci citras, natrium, chloridum Sp.zn. sukls139357/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Regiocit roztok pro hemofiltraci citras, natrium, chloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

GRUNDFOS MAGNA3 HLAVNÍ VÝHODY A PRODEJNÍ ARGUMENTY

GRUNDFOS MAGNA3 HLAVNÍ VÝHODY A PRODEJNÍ ARGUMENTY GRUNDFOS MAGNA3 HLAVNÍ VÝHODY A PRODEJNÍ ARGUMENTY Skvělé argumenty k prodeji Když doporučujete čerpadla Grundfos MAGNA3 svým zákazníkům, ujistěte se, že vědí, co všechno jim může nabídnout! Následující

Více

Dräger Pendula Rameno pro více monitorů

Dräger Pendula Rameno pro více monitorů Rameno pro více monitorů Stropní rameno pro více monitorů umožňuje ergonomické uspořádání pracoviště a snadné a bezpečné polohování monitorů na hybridních operačních sálech. D-35581-2011 OPTIMÁLNÍ VYUŽITÍ

Více

Jednonádržová myčka s automatickým posuvem košů STR 110. Velká síla na nejmenším prostoru

Jednonádržová myčka s automatickým posuvem košů STR 110. Velká síla na nejmenším prostoru Jednonádržová myčka s automatickým posuvem košů STR 110 Velká síla na nejmenším prostoru Optimální mycí výsledky STR 110 vysoký výkon a flexibilita Winterhalter specialista na inovativní řešení mytí +

Více

Skupina B. Braun. Lepší péče. Společenská odpovědnost. www.lepsipece.cz. www.usmevprozivot.cz. www.bbraun.cz. www.stomici.cz. www.zelenahvezda.

Skupina B. Braun. Lepší péče. Společenská odpovědnost. www.lepsipece.cz. www.usmevprozivot.cz. www.bbraun.cz. www.stomici.cz. www.zelenahvezda. www.zelenahvezda.cz Skupina B. Braun Lepší péče www.lepsipece.cz Společenská odpovědnost www.usmevprozivot.cz www.bbraun.cz www.stomici.cz www.ledviny.cz Obsah Sídlo skupiny B. Braun Úvod 5 O společnosti

Více

Dräger Pac 3500 Jednoplynový detektor

Dräger Pac 3500 Jednoplynový detektor Dräger Pac 3500 Jednoplynový detektor Rychlý a spolehlivý, přesný a nevyžadující údržbu až dva roky: Přístroj Dräger Pac 3500 je ideálním řešením pro průmyslovou osobní detekci oxidu uhelnatého, sirovodíku

Více

Odběr krvetvorných buněk z periferní krve: příprava, průběh a komplikace

Odběr krvetvorných buněk z periferní krve: příprava, průběh a komplikace Odběr krvetvorných buněk z periferní krve: příprava, průběh a komplikace Helena Švábová, Andrea Žmijáková Interní hematologická a onkologická klinika FN Brno Separační středisko je součástí Interní hematologické

Více

Nejrychlejší Fotokoagulátor

Nejrychlejší Fotokoagulátor Nejrychlejší Fotokoagulátor VALON 5G BEZ KOMPROMISŮ NOVÝ DESIGN - Dostupný, Všestranný a s Vylepšenou Technologií Nový 5G fotokoagulátor je kompaktní, snadno přemístitelný a navržený tak, aby vyhovoval

Více

EPOSS - co jsme (možná) dosud nevěděli? EPOSS lessons learned

EPOSS - co jsme (možná) dosud nevěděli? EPOSS lessons learned EPOSS - co jsme (možná) dosud nevěděli? EPOSS lessons learned M. Matějovič on behalf of EPOSS investigators Projekt EPOSS (Data-based evaluation and prediction of outcome in severe sepsis) multicentrický

Více

Primescan. Nová éra skenování.

Primescan. Nová éra skenování. Primescan Nová éra skenování. Co mě motivuje? Nejlepší výsledek. A tím je pro mě Primescan. Primescan pro mě znamená nový standard v technologii skenování zubů. Pro celý můj tým je nyní intraorální skenování

Více

SONETTO. Vzduchové kompresory SONETTO 8-20

SONETTO. Vzduchové kompresory SONETTO 8-20 SONETTO Vzduchové kompresory SONETTO 8-20 Alup Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma Alup Kompressoren má více než 90 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet

Více

INFORMACE O VÝOBKU. Zkušební přístroj elektrických zařízení podle bezpečnostních norem SATURN 100. Obj. č.:

INFORMACE O VÝOBKU. Zkušební přístroj elektrických zařízení podle bezpečnostních norem SATURN 100. Obj. č.: INFORMACE O VÝOBKU 7 Zkušební přístroj elektrických zařízení podle bezpečnostních norem SATURN 100 Obj. č.: 12 05 33 Přehled nejdůležitějších funkcí přístroje Kontrola ochranných (jistících) zapojení FI

Více

Srovnání antikoagulace pomocí heparinu a citrátu při CVVHD u kriticky nemocných dětí

Srovnání antikoagulace pomocí heparinu a citrátu při CVVHD u kriticky nemocných dětí Srovnání antikoagulace pomocí heparinu a citrátu při CVVHD u kriticky nemocných dětí Tomáš Zaoral 1, Michal Hladík 1, Jana Zapletalová 2, Bořek Trávníček 1 1Odd. dětské intenzivní resuscitační péče, Dětská

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

Pre-Launch Package PLR 30 C

Pre-Launch Package PLR 30 C Pre-Launch Package PLR 0 C Pre-Launch Package PLR 0 C Internal PT-MT/MKP 9//0 Robert Bosch GmbH 0. All rights reserved, also regarding any disposal, exploitation, reproduction, Pre-Launch Package PLR 0

Více

Souhrn údajů o přípravku PHOXILIUM 1,2 MMOL/L FOSFÁT

Souhrn údajů o přípravku PHOXILIUM 1,2 MMOL/L FOSFÁT Příloha č. 2a k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls58787/2011 Souhrn údajů o přípravku PHOXILIUM 1,2 MMOL/L FOSFÁT 1. Název přípravku PHOXILIUM 1,2 mmol/l fosfát Roztok pro hemodialýzu/hemofiltraci

Více

CHRONICKY DIALYZOVANÝ PACIENT V INTENZIVNÍ PÉČI

CHRONICKY DIALYZOVANÝ PACIENT V INTENZIVNÍ PÉČI CHRONICKY DIALYZOVANÝ PACIENT V INTENZIVNÍ PÉČI MUDr. Ivo Valkovský, Ph.D. Interní klinika, Fakultní nemocnice Ostrava a Lékařská fakulta Ostravské univerzity Úvod Vzhledem k narůstající prevalenci chronicky

Více

hemodialýza Stručný úvod Vítejte na našem dialyzačním

hemodialýza Stručný úvod Vítejte na našem dialyzačním hemodialýza Stručný úvod Vítejte Ledviny a jejich funkce Zdravý člověk má dvě ledviny, které jsou uloženy v bederní oblasti. Každá má rozměr asi 12 x 6 x 3 cm a váží přibližně 150 g. Mezi jejich hlavní

Více

ĹHÁj 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU. .J1JNiUSV Pi<D 10 TCL Llčp (

ĹHÁj 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU. .J1JNiUSV Pi<D 10 TCL Llčp ( Příloha č. 3 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn. suklss7lo/009 - a příloha k sp. Zfl. sukls93l 1/008 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU.J1JNiUSV Pi

Více

SKLADOVACÍ VĚŽ LOGIMAT. Výkonná technologie pro skladování a vychystávání drobných dílů

SKLADOVACÍ VĚŽ LOGIMAT. Výkonná technologie pro skladování a vychystávání drobných dílů ogimat SKLADOVACÍ VĚŽ LOGIMAT Výkonná technologie pro skladování a vychystávání drobných dílů Výhody Skladovací věž LogiMat Ergonomický a výkonný systém pro skladování a vychystávání drobných dílů LogiMat

Více

DIAGNOSTIKA A PREVENCE HLUBOKÉ ŽILNÍ TROMBÓZY V INTENZIVNÍ PÉČI

DIAGNOSTIKA A PREVENCE HLUBOKÉ ŽILNÍ TROMBÓZY V INTENZIVNÍ PÉČI DIAGNOSTIKA A PREVENCE HLUBOKÉ ŽILNÍ TROMBÓZY V INTENZIVNÍ PÉČI MUDr. Ing. Jan Beneš Klinika anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Masarykova nemocnice

Více

Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens

Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens Panther Condens nová řada závěsných kondenzačních plynových kotlů pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Vyberte si kondenzační kotel Panther Condens kondenzační

Více

D-46451-2012. Zaměřeno na to podstatné DRÄGER SAVINA 300

D-46451-2012. Zaměřeno na to podstatné DRÄGER SAVINA 300 D-46451-2012 Zaměřeno na to podstatné DRÄGER SAVINA 300 2 Jak Vám může ventilátor pomoci si usnadnit každodenní práci? D-46454-2012 D-11112-2010 Každý den se snažíte poskytovat svým pacientům tu nejlepší

Více

PRŮVODCE SPOLEČNOSTI DELL MOBILITA

PRŮVODCE SPOLEČNOSTI DELL MOBILITA PRŮVODCE SPOLEČNOSTI DELL MOBILITA JAK BY MĚLY NOTEBOOKY VYPADAT Požadujete notebook bez kompromisů. Chcete omezit prostoje pomocí systémů, které zvládnou i nejtěžší překážky na cestách. Chcete dosáhnout

Více

RAY. závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku

RAY. závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku Nová řada závěsných elektrokotlů

Více

Panoramatický RTG systém s montáží na stěnu

Panoramatický RTG systém s montáží na stěnu e h t Let egin! b e tur fu Panoramatický RTG systém s montáží na stěnu Vybroušený industriální díky bezkonkurenční odbornosti. technologické Nejnovější a generace panoramatických rentgenů I-Max je zde,

Více

IsoMatch Tellus CHYTŘE EFEKTIVNĚ SNADNĚ. Budoucnost zemědělství

IsoMatch Tellus CHYTŘE EFEKTIVNĚ SNADNĚ. Budoucnost zemědělství IsoMatch Tellus Budoucnost zemědělství IsoMatch Tellus IsoMatch Tellus je nejnovější terminál, vyvinutý společností Kverneland Group. Pomocí rozhraní ISOBUS komunikuje se všemi kompatibilními stroji a

Více

EXILITE. Intenzivní pulzní světlo

EXILITE. Intenzivní pulzní světlo Intenzivní pulzní světlo 3 český výrobek Dokonalý systém obdélníkových pulzů Ergonomický aplikátor s vyměnitelnými optickými filtry Vyměnitelné xenonové výbojky Dvojitý systém filtrace, odstraňující nežádoucí

Více

Metody náhrady funkce ledvin

Metody náhrady funkce ledvin Metody náhrady funkce ledvin současné možnosti a omezení Jaromír Eiselt 1. interní klinika LF UK a FN, Plzeň 45. celostátní sjezd biochemických laborantů Biolab 2010 Hradec Králové, 30.5-1.6.2010 eiselt@fnplzen.cz

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Sp.zn.sukls128356/2015 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Biphozyl Roztok pro hemodialýzu/hemofiltraci 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Přípravek Biphozyl se dodává ve dvoukomorovém vaku.

Více

EXILITE. Intenzivní pulzní světlo

EXILITE. Intenzivní pulzní světlo Intenzivní pulzní světlo ČESKÝ VÝROBEK 3 INTENZIVNÍ PULZNÍ SVĚTLO dokonalý systém obdélníkových pulzů ergonomický aplikátor s vyměnitelnými optickými filtry vyměnitelné xenonové výbojky dvojitý systém

Více

ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9. Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK

ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9. Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9 Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK Jiný způsob komunikace Telefony Alcatel-Lucent SÉRIE 9 přinášejí novou úroveň kvality zvuku, designu, produktivity komunikace a péče o zákazníky.

Více

(R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M. Plynové kondenzační kotle 1

(R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M. Plynové kondenzační kotle 1 (R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M Plynové kondenzační kotle 1 2 Plynové kondenzační kotle Plynové kondenzační kotle Princip od přírody, technika od Bosch Plynové kondenzační

Více

RAY Nová řada závěsných elektrických kotlů pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku

RAY Nová řada závěsných elektrických kotlů pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY Nová řada závěsných elektrických kotlů pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku RAY závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku Nová řada závěsných

Více

ROTAČNÍ SUŠIČKY S PLÁSTVOVÝMI MOLEKULÁRNÍMI SÍTY

ROTAČNÍ SUŠIČKY S PLÁSTVOVÝMI MOLEKULÁRNÍMI SÍTY ROTAČNÍ SUŠIČKY S PLÁSTVOVÝMI MOLEKULÁRNÍMI SÍTY Řady odvlhčovacích sušiček WD jsou založeny na využití rotačního bubnu naplněného směsí molekulárních sít. Nově vyvinuté směsi umožní dosáhnout hodnot rosného

Více

Komory pro teplotní a klimatické zkoušky Climats EXCAL 2

Komory pro teplotní a klimatické zkoušky Climats EXCAL 2 Komory pro teplotní a klimatické zkoušky Climats EXCAL 2 Simulace vlivů prostředí Odborník na simulace vlivů prostředí Společnost Climats se na klimatické zkoušky specializuje již více než 40 let. Je předním

Více

BUĎTE NEJLEPŠÍ S TĚMI NEJLEPŠÍMI ALPHA3 SYSTÉM HYDRONICKÉHO VYVÁŽENÍ

BUĎTE NEJLEPŠÍ S TĚMI NEJLEPŠÍMI ALPHA3 SYSTÉM HYDRONICKÉHO VYVÁŽENÍ ALPHA3 SYSTÉM HYDRONICKÉHO BUĎTE NEJLEPŠÍ S TĚMI NEJLEPŠÍMI CO JE HYDRONICKÉ?...a k čemu je dobré? Ve správně vyvážené otopné soustavě je dokonale optimalizován průtok topné vody otopnými tělesy v jednotlivých

Více

Dialog iq. challenge the thinking

Dialog iq. challenge the thinking Dialog iq challenge the thinking DEFINICE NOVÝCH STANDARDŮ VYCHÁZÍ Z ÚVAH O MOŽNOSTECH ZMĚNY DANÝCH KONVENCÍ Pokrok znamená pro společnost B. Braun neustálé hledání nových výzev a povzbuzování všech zaměstnanců,

Více

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Tlaková řídící jednotka PPC15-5. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Tlaková řídící jednotka PPC15-5. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k NÁVOD K OBSLUZE PUMPA Tlaková řídící jednotka PPC15-5 překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E Vydání k 03.05.2018, 1 rev.3 Obsah 1 VLASTNOSTI... 3 2 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY...

Více

Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu

Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu 2 Modulární stropní reproduktor Navrženo s ohledem na montážní pracovníky Skvěle se hodí do prakticky libovolného stropu Inovativní

Více

Příloha č.2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls42312/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č.2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls42312/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č.2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls42312/2012 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU bez 2 mmol/l 3 mmol/l 4 mmol/l Roztok pro hemofiltraci 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ

Více

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU On-line datový list FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC150 Carflow Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou

Více

Obsah Úvod Systémové požadavky pro kameru 1.3 mega pixelů Systémové požadavky pro kameru 500K pixelů

Obsah Úvod Systémové požadavky pro kameru 1.3 mega pixelů Systémové požadavky pro kameru 500K pixelů Obsah Úvod 1 Systémové požadavky 1 Obsah balení 2 USB PC Kamera 3 Specifikace 4 Instalace ovladače 6 Použití aplikace Amcap 7 Test mikrofonu 9 Prohlížení obrázků 9 Popis kamery 11 Nastavení Vlastností

Více

Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Technická specifikace

Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Technická specifikace Obsah Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Technická specifikace Část č. 1 veřejné zakázky - Monitory životních funkcí... 2 Část č. 2 veřejné zakázky - Přístroje pro nepřímou srdeční masáž... 4 Část č.

Více

Easypump II ST-LT. Informace pro pacienty

Easypump II ST-LT. Informace pro pacienty Easypump II ST-LT Informace pro pacienty Easypump II ST-LT Překonávání překážek na cestách Domov je nejlepší terapie a my to víme. Z tohoto důvodu Váš poskytovatel zdravotní péče vybral inteligentní infúzní

Více

Informace ze zdravotnictví Hlavního města Prahy

Informace ze zdravotnictví Hlavního města Prahy Informace ze zdravotnictví Hlavního města Prahy Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hlavní město Praha 4 2. 8. 2007 Souhrn Hemodialýza - činnost oboru v Hlavním městě Praze v roce

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Regiocit roztok pro hemofiltraci citras, natrium, chloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Regiocit roztok pro hemofiltraci citras, natrium, chloridum Sp.zn.sukls271968/2016 Příbalová informace: informace pro uživatele Regiocit roztok pro hemofiltraci citras, natrium, chloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

eduadmin Administrační a publikační systém pro správu, uveřejňování a agendu docházkových kurzů.

eduadmin Administrační a publikační systém pro správu, uveřejňování a agendu docházkových kurzů. eduadmin Administrační a publikační systém pro správu, uveřejňování a agendu docházkových kurzů. Vstupte do redakčního systému a usnadněte si práci se správou Vašich docházkových kurzů. Administrační systém

Více

Elektroměry Komunikační jednotky pro měření v průmyslu, obchodu a v rozvodné síti. Komunikační jednotky E65C. Na vrcholu flexibility

Elektroměry Komunikační jednotky pro měření v průmyslu, obchodu a v rozvodné síti. Komunikační jednotky E65C. Na vrcholu flexibility Elektroměry Komunikační jednotky pro měření v průmyslu, obchodu a v rozvodné síti Komunikační jednotky E65C Na vrcholu flexibility Měřiče zůstanou komunikační technologie se mohou měnit. Pokračující liberalizace

Více

Vítejte. Servisní linka

Vítejte. Servisní linka Autorizované servisní středisko Candy-Hoover: BMK Servis. Servis společnosti Candy-Hoover nabízí: profesionální přístup vyškolených techniků, nejmodernější vybavení, elektronické opravní listy, originální

Více

Panther Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem

Panther Condens. Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther Condens Závěsné kondenzační plynové kotle pro vytápění s možností přípravy teplé vody v externím zásobníku nebo průtokovým ohřevem Panther Condens Závěsné kondenzační plynové kotle Závěsné kondenzační

Více

PRÉCISE 6000 VÝHODY. Servis a údržba TECHNICKÉ ÚDAJE. Strana 1 (celkem 1)

PRÉCISE 6000 VÝHODY. Servis a údržba TECHNICKÉ ÚDAJE. Strana 1 (celkem 1) PRÉCISE 6000 VÝHODY První přístroj se zobrazením alfanumerického prostého textu Přirozeně nízký hluk Plně vyvinutý bezpečnostní systém Maximální koncentrace kyslíku je dosažena velmi rychle ihned po zapnutí

Více