G R A F I C K Ý M A N U Á L

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "G R A F I C K Ý M A N U Á L"

Transkript

1 GRAFICKÝ MANUÁL

2 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA ÚVOD Grafický manuál loga společnosti slouží jako závazná směrnice pro používání logotypu firmy. Definuje základní parametry používání jednotlivých prvků vizuálního stylu podniku. Představuje soubor pravidel pro vnější a vnitřní komunikaci podniku a jeho používání je závazné kvůli zamezení nevhodného používání loga jako symbolu a značky podniku. Manuál určuje především pravidla pro práci s logotypem, písmem, barvou, velikostí a způsobem užití. OBSAH GRAFICKÝ MANUÁL LOGA 1. Základní pravidla použití 2. Základní podoba 3. Konstrukce 4. Ochranná zóna 5. Základní specifikace barevnosti 6. Alternativní barevnost 7. Minimální velikost 8. Zakázané varianty 9. Samostatné použití grafického fragmentu TYPOGRAFIE 10. Základní a substituční písmo MERKANTILNÍ TISKOVINY A OSTATNÍ 11. Vizitka 12. Základní specifikace rozvržení 13. Hlavičkový papír 14. Prodejní účetní doklad - faktura 15. Objednávka 16. Smlouva 17. Interní zpráva 18. ová patička PROPAGAČNÍ MATERIÁLY 19. Firemní desky 20. Vnitropodniková prezentace 21. Reklamní předměty

3 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA 1. ZÁKLADNÍ PRAVIDLA POUŽITÍ a) Užívat logo PKÚ jsou oprávněni zaměstnanci podniku, dále třetí osoby, a to vždy v souladu s těmito pravidly. b) Pravidla pro použití loga PKÚ jsou součástí tohoto dokumentu a vztahují se na veškeré užití loga včetně běžného kancelářského užití (dopisní hlavičkový papír, smlouvy, objednávky, ostatní formuláře, propagační materiály a další). Logo bude tedy použito na všechny podnikové dokumenty. c) Zásady pro použití loga jsou závazná pro jakékoliv účely v tiskové i elektronické podobě. d) Logo je nutné upravovat (zvětšovat / zmenšovat) ve správném poměru stran a je nutné dodržovat zásady ochranných zón. e) Logo je nutné používat v plném grafickém rozlišení, nikoliv v datově zmenšené kopii, kdy může dojít k rozostření loga. f) Elektronická podoba loga PKÚ je pro interní účely umístěna na společném vnitropodnikovém disku H: (specifikace umístění). g) V případě potřeby vytvoření nového dokumentu s použitím grafiky, tak jeho oficiálnímu používání vždy předchází schválení vedoucím kanceláře ředitele. Důvodem je dodržení pravidel grafického manuálu. h) Vzory všech dokumentů (šablon) jsou umístěny v elektronické podobě na společném vnitropodnikovém disku H. i) Tento manuál je platný pro všechna střediska společnosti.

4 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA 2. ZÁKLADNÍ PODOBA Základní podoba logotypu bez textu Základní podoba logotypu včetně celého názvu společnosti v horizontálním uspořádání. Základní podoba logotypu včetně celého názvu společnosti ve vertikálním uspořádání. PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ Chlumec Pro některé druhy použití je potřeba přidat k logu bez textu celý název společnosti včetně adresy. V tomto případě je text zalomen souběžně s hranou písmene P ve výše uvedeném tvaru. Stejné pravidlo uspořádání textu platí i pro logotyp v monochromní variantě.

5 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA 3. KONSTRUKCE Umístění logotypu do souřadnicové sítě ukazuje proporce logotypu a vzájemné polohy jeho jednotlivých částí. Zobrazení je pouze orientační a přesná konstrukce logotypu je dána datovou podobou logotypu. Není tedy třeba (pokud to technologie aplikace logotypu přímo nevyžaduje) logotyp znovu překreslovat.

6 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA 4. OCHRANNÁ ZÓNA Ochranná zóna logotypu Hranice ochranné zóny, která by neměla být narušena jiným grafickým prvkem Ochranná zóna je prostor, který má zajistit dostatečný odstup logotypu od ostatních grafických prvků, které by mohly narušit jeho čitelnost a jednoznačnost. Ochranná zóna není nikterak barevně definována. Jedná se pouze o pomyslnou hranici kolem logotypu. Tato hranice by neměla být narušena dalším výrazným grafickým prvkem, který by omezil grafický vzhled samotného logotypu. Proporce ochranné zóny jsou stanoveny částí konstrukce písmene U.

7 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA 5. ZÁKLADNÍ SPECIFIKACE BAREVNOSTI CMYK 50 / 0 / 100 / 0 RGB 162 / 209 / 11 PANTONE 376 C WEB a2d10b PKÚ - zelená CMYK 69 / 7 / 0 / 0 RGB 92 / 182 / 221 PANTONE 298 C WEB 5cb6dd PKÚ - modrá CMYK 0 / 0 / 0 / 68 RGB 108 / 108 / 108 PANTONE Cool Gray 11 C WEB 6c6c6c PKÚ - šedá Dodržení barevnosti logotypu je nezbytnou součástí jednotné vizuální identity.

8 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA 6. ALTERNATIVNÍ BAREVNOST Inverzní barevná varianta logotypu Monochromní (černá) varianta logotypu Inverzní (bílá) varianta logotypu Alternativní barevné varianty logotypu prezentují použití pro všechny druhy podkladů. Při používání logotypu je třeba dbát na dostatečně kontrastní pozadí, popřípadě použít jinou než základní variantu logotypu.

9 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA 7. MINIMÁLNÍ VELIKOST 21,45 mm 15 mm 32 mm 35,8 mm Minimální velikost je šířka, která zaručuje čitelnost a identifikaci logotypu. U základní verze logotypu je definována šířkou 15 mm pro textový blok. Pro varianty s doplňkovým textem je stanovena minimální velikost dle velikosti doplňkového textu. Ten nesmí být menší než 6 b.

10 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA 8. ZAKÁZANÉ VARIANTY Nedovolená záměna barev Nesprávný písmový font Nedovolené použití stínu Nedovolená úprava písma Nesprávný poměr velikostí tvaru Nedovolená deformace Nesprávné umístění grafického fragmentu Příklady správného i nedovoleného použití barevných podkladů Je zakázáno logotyp upravovat v rozporu s pravidly danými tímto manuálem. Logotyp nesmí být tvarově deformován, barevně měněn, nebo být jinak použit v rozporu s tímto manuálem. Logotyp v barevném provedení může být použit pouze na bílém podkladu, případně černém či tmavě šedém podkladu u inverzní barevné varianty. Pro použití logotypu na jiném než bílém pozadí je třeba použít kontrastní bílou nebo černou varianta logotypu.

11 GRAFICKÝ MANUÁL LOGA 9. SAMOSTATNÉ POUŽITÍ GRAFICKÉHO FRAGMENTU Grafický fragment může být použit jako samostatný dekorativní prvek. Není však možné jeho použitím zastupovat logotyp společnosti. Výběr fotografií užitých v plochách fragmentu by měl být zcela zásadně určován dle barevnosti pozadí. Fotografie by neměla tříštit základní tvar fragmentu. Není přípustné kombinovat fotografií doplněný fragment s typografickou částí logotypu.

12 TYPOGRAFIE 10. ZÁKLADNÍ A SUBSTITUČNÍ PÍSMO Montserrat Light Montserrat Regular Montserrat Bold Montserrat Black ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ,.!?* ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ,.!?* ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ,.!?* ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ,.!?* Arial Regular Arial Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ,.!?* ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ,.!?* Pro grafické práce a zpracování webu je doporučeno písmo Montserrat. Pokud nejde z technologických důvodů písmo použít, nahradíme jej zástupnou rodinou písem Arial.

13 MERKANTILNÍ TISKOVINY 11. VIZITKA Titul. Jméno Příjmení pozice PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ Chlumec tel.: mob.: mm PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ Chlumec Titul. Jméno Příjmení pozice tel.: mob.: mm Na vizitce používáme logotyp bez textu v šířce 30 mm. Text vizitky je tvořen za použití písmového fontu Montserrat Light a Montserrat Bold. Velikosti jednotlivých textů jsou definovány takto: Titul (Montserrat Light - 9 b), jméno osoby (Montserrat Bold - 13 b), pozice (Montserrat Light - 7 b), Palivový kombinát Ústí a (Montserrat Bold - 7 b) a ostatní údaje a kontakty (Montserrat Light - 7 b). Barva textů je PKÚ šedá, pouze pozice a internetová adresa je barvou PKÚ zelená.

14 MERKANTILNÍ TISKOVINY 12. ZÁKLADNÍ SPECIFIKACE ROZVRŽENÍ 42,5 mm 14 mm 13 mm 16 mm Velikost logotypu společnosti je definována pro všechny dokumenty merkantilních tiskovin šířkou 42,5 mm. Písmový font je použit Arial Regular a Arial Bold velikosti 9 b. Hlavní titulky označení dokumentu jsou velikosti 13 b. Pro většinu dokumentů je specifikována šířka okraje strany 16 mm. Horní a dolní okraj je 14 mm. Pouze v případě dopisního papíru je definováno odsazení textu i logotypu 25 mm od levého i pravého okraje stránky. 16 mm 25 mm Děrování pro založení do šanonu 25 mm 14 mm

15 MERKANTILNÍ TISKOVINY 13.1 HLAVIČKOVÝ PAPÍR PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ CZ Chlumec Text PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ CZ Chlumec Text IČO: DIČ: CZ Tel.: Web: pku@pku.cz podatelna@pku.cz ID datové schránky: bneuin8 Číslo účtu: /0100 IČO: DIČ: CZ Tel.: Web: pku@pku.cz podatelna@pku.cz ID datové schránky: bneuin8 Číslo účtu: /0100 Základní varianta hlavičkového papíru. Barevná i černobílá verze dokumentu. Prioritní variantou je barevná verze. Černobílá varianta je přijatelná jen v případě, že není technicky možný barevný tisk dokumentu. Firemní hlavičkový papír (HP) se používá k oficiální korespondenci. Je klasického formátu A4. Na listu jsou umístěny údaje: logo společnosti v barevném nebo černém provedení, zápatí s kontaktními údaji. Pro použití univerzálního hlavičkového papíru slouží dokument v elektronické podobě.

16 MERKANTILNÍ TISKOVINY 13.2 HLAVIČKOVÝ PAPÍR PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ CZ Chlumec NÁZEV Adresa PSČ Město Text PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ CZ Chlumec NÁZEV Adresa PSČ Město Text IČO: DIČ: CZ Tel.: Web: pku@pku.cz podatelna@pku.cz ID datové schránky: bneuin8 Číslo účtu: /0100 IČO: DIČ: CZ Tel.: Web: pku@pku.cz podatelna@pku.cz ID datové schránky: bneuin8 Číslo účtu: /0100 Varianta hlavičkového papíru s okénkem. Barevná i černobílá verze dokumentu. Prioritní variantou je barevná verze. Černobílá varianta je přijatelná jen v případě, že není technicky možný barevný tisk dokumentu. Firemní hlavičkový papír (HP) se používá k oficiální korespondenci. Je klasického formátu A4. Na listu jsou umístěny údaje: logo společnosti v barevném nebo černém provedení, zápatí s kontaktními údaji. Pro použití univerzálního hlavičkového papíru slouží dokument v elektronické podobě.

17 MERKANTILNÍ TISKOVINY 14. PRODEJNÍ ÚČETNÍ DOKLAD faktura Strana č. 1 dodavatel: IČo: dič: Číslo účtu: IBAN / SWIFT: Kontaktní místo: odběratel: IČo: dič: Popis Popis zakázky Palivový kombinát Ústí CZ Chlumec CZ zapsán v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl A XVIII/ /0100 CZ / KOMBCZPPX lokalita východočeské uh. doly Železničářská 506 CZ Trutnov 1 Název společnosti Afresa CZ FAKTURA - daňový doklad Číslo: variabilní symbol: Konstantní symbol: Příjemce: (adresa dodání a zaslání dokladu) Název společnosti Adresa dodavatel: Palivový kombinát Ústí CZ Chlumec Číslo naší smlouvy: IČo: dič: CZ Způsob platby: Bankovní převod zapsán v obchodním rejstříku datum usk. zd. plnění: vedeném u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl A XVIII/433 datum splatnosti: datum vystavení: Číslo účtu: IBAN / SWIFT: Kontaktní místo: lokalita východočeské uh. doly Jednotková cena dph % Železničářská Částka 506 CZ Trutnov 1 0,00 0,00 0,00 odběratel: Název společnosti Afresa IČo: dič: /0100 CZ / KOMBCZPPX CZ FAKTURA - daňový doklad Číslo: variabilní symbol: Konstantní symbol: Příjemce: (adresa dodání a zaslání dokladu) Název společnosti Adresa Číslo naší smlouvy: Způsob platby: Bankovní převod datum usk. zd. plnění: datum splatnosti: datum vystavení: Strana č. 1 Popis Jednotková cena dph % Částka Celkem CZK bez dph Částka DPH Celkem CZK včetně dph Popis zakázky ,00-00, ,00 0,00 0,00 0,00 Specifikace dph částky Identifikátor dph % Základ dph Částka dph dph (CZK) (CZK) DPH21 0 0,00 0,00 NZP 0 0,00 0,00 Celkem CZK bez dph Částka DPH Celkem CZK včetně dph ,00-00, ,00 V případě prodlení s úhradou faktury Vám bude účtován zákonný úrok z prodlení, případně dohodnutý úrok (penále) dle smluvního vztahu. Specifikace dph částky vystavil: Jméno Příjmení Podpis / Razítko: dne: Telefon: Jmeno.Prijmeni@pku.cz Počet příloh: 0 Identifikátor dph % Základ dph Částka dph dph (CZK) (CZK) DPH21 0 0,00 0,00 NZP 0 0,00 0,00 V případě prodlení s úhradou faktury Vám bude účtován zákonný úrok z prodlení, případně dohodnutý úrok (penále) dle smluvního vztahu. vystavil: Jméno Příjmení dne: Telefon: Jmeno.Prijmeni@pku.cz Počet příloh: 0 Podpis / Razítko: Barevná i černobílá verze dokumentu. Prioritní variantou je barevná verze. Černobílá varianta je přijatelná jen v případě, že není technicky možný barevný tisk dokumentu. Specifikace dokladu jsou určeny potřebami společnosti PKÚ, s. p.

18 MERKANTILNÍ TISKOVINY 15.1 OBJEDNÁVKA Číslo objednávky: PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ,, CZ Chlumec IČO: zapsaný v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl A XVIII, vložka 433 Vystavil: Jméno Příjmení Tel.: Datum: Místo: Dodací lhůta: Platební podmínky: splatné do 30 dnů od doručení daňového dokladu Dodavatel: Název společnosti adresa IČO: /0000 DIČ: CZ Bankovní spojení: Komerční banka, a. s., pobočka Most Číslo účtu: /0100 DIČ: CZ Předpokládaná cena: ,00 Kč (bez DPH) Dodejte na adresu: PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, s. p. vypsat název a správnou adresu útvaru nebo střediska CHLUMEC Příloha k objednávce č.: 00/2017 Položka číslo Předmět Jednotková Jednotka cena množství Množství Institut nespolehlivého plátce, nespolehlivé osoby a povinnosti uvádět číslo účtu zveřejněné dle ust. 96 odst. 2 zákona č. 235/2004, Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů 1. Objednatel upozorňuje dodavatele na skutečnost, že v případě, že se stane nespolehlivým plátcem nebo nespolehlivou osobou ve smyslu zákona č. 235/2004, Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů v průběhu realizace objednávky, tj. od objednání do doby splatnosti vystaveného daňového dokladu, bude faktura za již poskytnuté plnění hrazena objednavatelem tak, že část faktury vystavené dodavatelem odpovídající výši DPH bude uhrazena objednatelem přímo na účet správce daně postupem dle 109a zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, základ daně bude uhrazen na účet dodavatele. 2. Objednatel upozorňuje dodavatele na skutečnost, že v případě, že účet, který uvede na daň. doklad, nebude účtem dodavatele zveřejněný správcem daně způsobem umožňujícím dálkový přístup dle ustanovení 96 odst. 2 zákona č. 235/2004, Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, bude faktura za již poskytnuté plnění hrazena objednatelem tak, že: část faktury vystavené dodavatelem odpovídající výši DPH bude uhrazena objednatelem přímo na účet správce daně postupem dle 109a zákona č. č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a základ daně bude uhrazen na účet dodavatele. Upozornění: Nedílnou přílohou této objednávky je ustanovení k institutu nespolehlivého plátce, nespolehlivé osoby a povinnosti uvádět zveřejnění čísla účtu. Dodavatel bere na vědomí, že objednatel (PKÚ, s. p.) je povinným subjektem dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, a subjektem, který je povinen uveřejňovat smlouvy prostřednictvím registru smluv na základě zákona č. 340/2015 Sb., o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a o registru smluv (zákon o registru smluv). Podle ustanovení 28, zákona č. 235/04 Sb., ve znění pozdějších předpisů, musí daňový doklad (faktura) obsahovat všechny náležitosti daňového dokladu, jinak nebude faktura uhrazena a bude vrácena k doplnění. Fakturu zašlete dvojmo na adresu: PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, s. p CHLUMEC Ing. Petr Lenc ředitel PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, s. p. Barevná verze dokumentu. Specifikace dokladu jsou určeny potřebami společnosti PKÚ, s. p.

19 MERKANTILNÍ TISKOVINY 15.2 OBJEDNÁVKA Číslo objednávky: PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ,, CZ Chlumec IČO: zapsaný v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl A XVIII, vložka 433 Vystavil: Jméno Příjmení Tel.: Datum: Místo: Dodací lhůta: Platební podmínky: splatné do 30 dnů od doručení daňového dokladu Dodavatel: Název společnosti adresa IČO: /0000 DIČ: CZ Bankovní spojení: Komerční banka, a. s., pobočka Most Číslo účtu: /0100 DIČ: CZ Předpokládaná cena: ,00 Kč (bez DPH) Dodejte na adresu: PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, s. p. vypsat název a správnou adresu útvaru nebo střediska CHLUMEC Příloha k objednávce č.: 00/2017 Položka číslo Předmět Jednotková Jednotka cena množství Množství Institut nespolehlivého plátce, nespolehlivé osoby a povinnosti uvádět číslo účtu zveřejněné dle ust. 96 odst. 2 zákona č. 235/2004, Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů 1. Objednatel upozorňuje dodavatele na skutečnost, že v případě, že se stane nespolehlivým plátcem nebo nespolehlivou osobou ve smyslu zákona č. 235/2004, Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů v průběhu realizace objednávky, tj. od objednání do doby splatnosti vystaveného daňového dokladu, bude faktura za již poskytnuté plnění hrazena objednavatelem tak, že část faktury vystavené dodavatelem odpovídající výši DPH bude uhrazena objednatelem přímo na účet správce daně postupem dle 109a zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, základ daně bude uhrazen na účet dodavatele. 2. Objednatel upozorňuje dodavatele na skutečnost, že v případě, že účet, který uvede na daň. doklad, nebude účtem dodavatele zveřejněný správcem daně způsobem umožňujícím dálkový přístup dle ustanovení 96 odst. 2 zákona č. 235/2004, Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, bude faktura za již poskytnuté plnění hrazena objednatelem tak, že: část faktury vystavené dodavatelem odpovídající výši DPH bude uhrazena objednatelem přímo na účet správce daně postupem dle 109a zákona č. č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a základ daně bude uhrazen na účet dodavatele. Upozornění: Nedílnou přílohou této objednávky je ustanovení k institutu nespolehlivého plátce, nespolehlivé osoby a povinnosti uvádět zveřejnění čísla účtu. Dodavatel bere na vědomí, že objednatel (PKÚ, s. p.) je povinným subjektem dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, a subjektem, který je povinen uveřejňovat smlouvy prostřednictvím registru smluv na základě zákona č. 340/2015 Sb., o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a o registru smluv (zákon o registru smluv). Podle ustanovení 28, zákona č. 235/04 Sb., ve znění pozdějších předpisů, musí daňový doklad (faktura) obsahovat všechny náležitosti daňového dokladu, jinak nebude faktura uhrazena a bude vrácena k doplnění. Fakturu zašlete dvojmo na adresu: PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, s. p CHLUMEC Ing. Petr Lenc ředitel PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, s. p. Černobílá verze dokumentu. Prioritní variantou je barevná verze. Černobílá varianta je přijatelná jen v případě, že není technicky možný barevný tisk dokumentu. Specifikace dokladu jsou určeny potřebami společnosti PKÚ, s. p.

20 MERKANTILNÍ TISKOVINY 16.1 SMLOUVA Smlouva o, na (specifi kovat smluvní typ a uvést název) č. (evidenční kód dle čl. III. odst. 5 opatření) Smluvní strany: PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, CZ Chlumec a IČO: Zastoupen: Ing. Petrem Lencem, zapsaný v obchodním rejstříku vedeném ředitelem podniku u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl A XVIII, vložka 433 Ve věcech technických: (uvést titul, jméno, příjmení, funkci, útvar zaměstnance PKÚ, s. p., Bankovní spojení: Komerční banka, a. s., který zodpovídá za věci technické) pobočka Most Číslo účtu: /0100 (dále jen PKÚ, s. p.) NÁZEV OBCHODNÍ FIRMY (dle výpisu z OR nebo ŽR) * Sídlo obchodní fi rmy (dle výpisu z OR nebo ŽR) ** IČO: Zastoupena:... (dle výpisu z OR) DIČ: CZ zapsaná v obchodním rejstříku vedeném... nebo Ve věcech technických:... fyzická osoba podnikající na základě živnostenského oprávnění *** Bankovní spojení: Číslo účtu: /0000 (dále jen...) Dodatek č. Smlouvy o, na (doplnit název, smluvní typ) č. (doplnit evidenční kód základní smlouvy dle čl. III. odst. 5 opatření) Smluvní strany: PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, CZ Chlumec IČO: Zastoupen: Ing. Petrem Lencem, zapsaný v obchodním rejstříku vedeném ředitelem podniku u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl A XVIII, vložka 433 Ve věcech technických: (uvést titul, jméno, příjmení, funkci, útvar zaměstnance PKÚ, s. p., Bankovní spojení: Komerční banka, a. s., který zodpovídá za věci technické) pobočka Most Číslo účtu: /0100 (dále jen PKÚ, s. p.) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku na základě ustanovení zákona č. Sb., v platném znění, tuto smlouvu (kupní smlouvu, smlouvu o dílo, smlouvu dle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, atd.): I. Předmět smlouvy a NÁZEV OBCHODNÍ FIRMY (dle výpisu z OR nebo ŽR) * Sídlo obchodní fi rmy (dle výpisu z OR nebo ŽR) ** IČO: Zastoupena:... (dle výpisu z OR) DIČ: CZ zapsaná v obchodním rejstříku vedeném... nebo Ve věcech technických:... fyzická osoba podnikající na základě živnostenského oprávnění *** Bankovní spojení: Číslo účtu: /0000 (dále jen...) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s ustanovením čl. odst.. Smlouvy o, na (název, smluvní typ) č. (doplnit evidenční kód základní smlouvy) ze dne tento Dodatek č...., kterým se upravuje a mění výše uvedená smlouva: * jméno a příjmení, je-li druhá strana fyzickou osobou nepodnikající ** adresa fyzické osoby *** pokud právnická nebo fyzická osoba není zapsána v OR nebo ŽR, musí být uvedeno, na základě kterého oprávnění podniká I. Předmět dodatku * jméno a příjmení, je-li druhá strana fyzickou osobou nepodnikající ** adresa fyzické osoby *** pokud právnická nebo fyzická osoba není zapsána v OR nebo ŽR, musí být uvedeno, na základě kterého oprávnění podniká Barevná verze dokumentu. Specifikace dokladu jsou určeny potřebami společnosti PKÚ, s. p.

21 MERKANTILNÍ TISKOVINY 16.2 SMLOUVA Smlouva o, na (specifi kovat smluvní typ a uvést název) č. (evidenční kód dle čl. III. odst. 5 opatření) Smluvní strany: PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, CZ Chlumec a IČO: Zastoupen: Ing. Petrem Lencem, zapsaný v obchodním rejstříku vedeném ředitelem podniku u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl A XVIII, vložka 433 Ve věcech technických: (uvést titul, jméno, příjmení, funkci, útvar zaměstnance PKÚ, s. p., Bankovní spojení: Komerční banka, a. s., který zodpovídá za věci technické) pobočka Most Číslo účtu: /0100 (dále jen PKÚ, s. p.) NÁZEV OBCHODNÍ FIRMY (dle výpisu z OR nebo ŽR) * Sídlo obchodní fi rmy (dle výpisu z OR nebo ŽR) ** IČO: Zastoupena:... (dle výpisu z OR) DIČ: CZ zapsaná v obchodním rejstříku vedeném... nebo Ve věcech technických:... fyzická osoba podnikající na základě živnostenského oprávnění *** Bankovní spojení: Číslo účtu: /0000 (dále jen...) Dodatek č. Smlouvy o, na (doplnit název, smluvní typ) č. (doplnit evidenční kód základní smlouvy dle čl. III. odst. 5 opatření) Smluvní strany: PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, CZ Chlumec IČO: Zastoupen: Ing. Petrem Lencem, zapsaný v obchodním rejstříku vedeném ředitelem podniku u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl A XVIII, vložka 433 Ve věcech technických: (uvést titul, jméno, příjmení, funkci, útvar zaměstnance PKÚ, s. p., Bankovní spojení: Komerční banka, a. s., který zodpovídá za věci technické) pobočka Most Číslo účtu: /0100 (dále jen PKÚ, s. p.) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku na základě ustanovení zákona č. Sb., v platném znění, tuto smlouvu (kupní smlouvu, smlouvu o dílo, smlouvu dle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, atd.): I. Předmět smlouvy a NÁZEV OBCHODNÍ FIRMY (dle výpisu z OR nebo ŽR) * Sídlo obchodní fi rmy (dle výpisu z OR nebo ŽR) ** IČO: Zastoupena:... (dle výpisu z OR) DIČ: CZ zapsaná v obchodním rejstříku vedeném... nebo Ve věcech technických:... fyzická osoba podnikající na základě živnostenského oprávnění *** Bankovní spojení: Číslo účtu: /0000 (dále jen...) uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s ustanovením čl. odst.. Smlouvy o, na (název, smluvní typ) č. (doplnit evidenční kód základní smlouvy) ze dne tento Dodatek č...., kterým se upravuje a mění výše uvedená smlouva: * jméno a příjmení, je-li druhá strana fyzickou osobou nepodnikající ** adresa fyzické osoby *** pokud právnická nebo fyzická osoba není zapsána v OR nebo ŽR, musí být uvedeno, na základě kterého oprávnění podniká I. Předmět dodatku Černobílá verze dokumentu. Prioritní variantou je barevná verze. Černobílá varianta je přijatelná jen v případě, že není technicky možný barevný tisk dokumentu. Specifikace dokladu jsou určeny potřebami společnosti PKÚ, s. p.

22 MERKANTILNÍ TISKOVINY 17. INTERNÍ ZPRÁVA Palivový kombinát Ústí, s. p. adresát: Ing. Petr Lenc, ředitel odesílatel: Ing. Tomáš Budín, VKŘ Věc: Zde bude text interního sdělení. Datum: Značka: Palivový kombinát Ústí, s. p. Vyřizuje: Budín Tel. linka: 2002 adresát: Ing. Petr Lenc, ředitel URČENO PRO PÍSEMNÝ STYK UVNITŘ STÁTNÍHO PODNIKU PKÚ odesílatel: s. p. Ing. Tomáš Budín, VKŘ Věc: Zde bude text interního sdělení. Datum: Značka: Vyřizuje: Budín Tel. linka: 2002 URČENO PRO PÍSEMNÝ STYK UVNITŘ STÁTNÍHO PODNIKU PKÚ s. p. Barevná i černobílá verze dokumentu. Prioritní variantou je barevná verze. Černobílá varianta je přijatelná jen v případě, že není technicky možný barevný tisk dokumentu. Specifikace dokladu jsou určeny potřebami společnosti PKÚ, s. p.

23 MERKANTILNÍ TISKOVINY 18. OVÁ PATIČKA Titul. Jméno Příjmení funkce středisko CHLUMEC PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ, s. p. Obsah tohoto u je projevem vůle odesílatele, není projevem vůle společnosti Palivový kombinát Ústí, s.p. za kterou jedná. Nesměřuje k uzavření smlouvy a není návrhem pro uzavření smlouvy. Společnost Palivový kombinát Ústí, s. p. uzavírá smlouvy pouze v písemné formě. Specifikace zalomení ové patičky určuje hrana písmene P v logotypu. Text je vyplněn PKÚ šedou barvou a interaktivní odkazy jsou vyplněny PKÚ modrou barvou.

24 PROPAGAČNÍ MATERIÁLY 19.1 FIREMNÍ DESKY PALIVOVÝ KOMBINÁT ÚSTÍ CZ Chlumec Vzhled firemních desek s klopou a zámkem bez lepení. Desky obsahují rovněž výsek pro vizitku rozměru 90 x 50 mm. Spodní část fragmentu logotypu na klopě je vyseknuta.

25 PROPAGAČNÍ MATERIÁLY 19.2 FIREMNÍ DESKY 40 mm 398 mm 498 mm 302 mm 68 mm 215 mm 215 mm 75,1 mm vizitka 90 x 50 mm Specifikace rozměrů výseku firemních desek.

26 PROPAGAČNÍ MATERIÁLY 20. VNITROPODNIKOVÁ PREZENTACE VNITROPODNIKOVÁ PREZENTACE OBSAH: Maska pro vytvoření vnitropodnikové prezentace v programu PowerPoint.

27 PROPAGAČNÍ MATERIÁLY 21. REKLAMNÍ PŘEDMĚTY Logo je dobře použitelné i v malé velikosti a tedy snadno aplikovatelné na různé reklamní předměty, jako jsou propisky, žetony do nákupního košíku, dále jako potisk textilu, desek, apod.

G R A F I C K Ý M A N U Á L

G R A F I C K Ý M A N U Á L GRAFICKÝ MANUÁL GRAFICKÝ MANUÁL LOGA ÚVOD Grafický manuál loga společnosti slouží jako závazná směrnice pro používání logotypu firmy. Definuje základní parametry používání jednotlivých prvků vizuálního

Více

Copyright Copyright Copyright Copyright

Copyright Copyright Copyright Copyright obsah OBSAH Logomanuál Logotyp Definice barvy Definice písma Použití logotypu Designmanuál Vizitka Hlavičkový papír Blok Dopisní obálka Razítko Reklamní předměty Označení firmy logotyp Logotyp neboli firemní

Více

Grafický manuál použití značky verze 1.0

Grafický manuál použití značky verze 1.0 Grafický manuál použití značky verze 1.0 Úvod Jak pracovat s manuálem Grafický manuál pro práci se značkou společnosti je nezaměnitelný návod pro používání logotypu v reklamních protředcích a firemních

Více

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba firemního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu. Dobrý

Více

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH 1 ÚVOD 2 KODIFIKACE LOGOTYPU 2.1. barevná varianta loga 2.2. černobílá varianta loga 2.3. ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4. rozkres loga v grafické síti 2.5. logotyp

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 2 ÚVOD PŘEDSTAVENÍ JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Tento manuál definuje použití loga spolku KOUS z.s. Cílem manuálu je zajistit jednotnou a estetickou formu prezentace spolku. Tento materiál obsahuje pravidla,

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba fi remního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu.

Více

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Redesign logotypu a symbolu spočívá především v nezbytně nutném stanovení čistější varianty

Více

VIZUÁLNÍ ST YL. VŠB-TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky

VIZUÁLNÍ ST YL. VŠB-TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky VIZUÁLNÍ ST YL VŠB-TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky vizuální styl grafický prvek Vizuální styl VŠB-TU Ostrava Fakulty Elektrotechniky a Informatiky (dále jen FEI) je vytvářen vzájemným

Více

Knihovna FM. GRAFICKÝ MANUÁL vizuální identity. Městská knihovna Frýdek-Místek, p. o. Jiráskova 506 738 01 Frýdek-Místek

Knihovna FM. GRAFICKÝ MANUÁL vizuální identity. Městská knihovna Frýdek-Místek, p. o. Jiráskova 506 738 01 Frýdek-Místek GRAFICKÝ MANUÁL vizuální identity Městská knihovna Frýdek-Místek, p. o. Jiráskova 506 738 01 Frýdek-Místek verze 1.1 únor 2015 OBSAH 1 1 Logotyp 1.1 Logotyp a jeho nejmenší povolená velikost 1.2 Ochranná

Více

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity Institut pro veřejnou správu Manuál vizuální identity Logotyp 3 Popis logotypu 4 Barevná varianta 4 Barevná negativní varianta 5 Černobílá varianta 5 Černobílá negativní varianta 6 Barevnost 7 Ochranná

Více

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je závazné, zaručuje jednotnou prezentaci knihovny ve všech oblastech

Více

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Obsah Základní varianta loga 3 Verze loga pro menší velikosti 4 Inverzní verze loga 5 Inverzní verze loga pro menší velikosti 6 Ochranný prostor

Více

SPRÁVA ZNAČKA / LOGOTYP FIREMNÍ PÍSMO ZÁKLADNÍ FIREMNÍ TISKOVINY

SPRÁVA ZNAČKA / LOGOTYP FIREMNÍ PÍSMO ZÁKLADNÍ FIREMNÍ TISKOVINY SPRÁVA KOLEJÍ A MENZ ZNAČKA / LOGOTYP FIREMNÍ PÍSMO ZÁKLADNÍ FIREMNÍ TISKOVINY DUBEN 2006 logotyp DESIGN MANUAL 1. ZNAČKA 1.1. KONSTRUKCE LOGOTYPU Finální provedení značky 19,5 A 3,5 A 0,5 A 3,5 A 0,5

Více

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz CCV Informační systémy obsah Ochranná obchodní známka a logotyp 3 Barevné varianty logotypu 4 Použití barevných provedení 5 Ochranné pole logotypu 6 Zakázané varianty logotypu 7 Anglická verze logotypu

Více

Grafický manuál logotypu

Grafický manuál logotypu Grafický manuál logotypu Preambule Našim cílem je dosáhnout jednotné vizuální komunikace společnosti AQUA PROCON s.r.o. jako důležité součásti firemní identity. Dodržováním podmínek a pravidel předepsaných

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Značka Ministerstva průmyslu a obchodu je tvořena dynamickými liniemi vytvářejícími plastický prostor vzájemně propojené ekonomiky

Více

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál Grafický manuál SAZKA 1 Grafický manuál obsah obsah 3 Úvod 5 1.00 logotyp sazka 7 1.01 primární horizontální barevný logotyp 8 1.02 konstrukce horizontálního barevného logotypu 9 1.03 primární vertikální

Více

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer Grafický manuál Vypracoval Šimon Genzer Obsah 1 Úvod 2 Normy logotypu 2.1 barevná varianta loga 2.2 černobílá varianta loga 2.3 ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4 rozkres loga v grafické síti

Více

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o Webové aplikace a design Tvorba a správa webového obsahu Linux prodej, podpora, řešení Network management & IT security Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. Rybkova 1,

Více

HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE

HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a. s. Grafický manuál Manuál znaku a jednotného vizuálního stylu Znak HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a. s. Znak klubu je přednostně využíván

Více

Centrum vzdělávání všem design manual. Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem.

Centrum vzdělávání všem design manual. Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem. design manual Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem. Pro přímou reprodukci nepoužívejte jako předlohy prvky vytištěné z tohoto manuálu.

Více

PRAGUE PRIDE FESTIVAL

PRAGUE PRIDE FESTIVAL PRAGUE PRIDE FESTIVAL LOGO MANUÁL VER. 05/2018 Obsah Tento grafický manuál slouží jako závazná norma pro použití logotypu a tvorbu jednotného vizuálního stylu. Logotyp je vytvořen zejména pro použití v

Více

grafický manuál /logotyp/

grafický manuál /logotyp/ grafický manuál /logotyp/ Konstrukce standardního logoznaku Síťový rozkres Ukázka standardního logoznaku a jeho postavení ve čtvercové síti. Síť ukazuje kompozici logoznaku Thermal. Ve výjimečných případech

Více

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y 1 ÚVOD 2 Funkce a užití manuálu 3 1.01 2 ZNAČKA / LOGOTYP 4 Jméno organizace 5 2.01 Grafická definice značky 6 2.02 Základní podoba značky 7 2.03 Jednobarevné provedení

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY ZÁKLADNÍ VARIANTA Aplikace na bílé a ostatní světlé podklady. INVERZNÍ VARIANTA Inverzní varianta je určená pro použití na tmavém pozadí, při zachování dostatečného kontrastu mezi

Více

Grafický manuál logotypu

Grafický manuál logotypu Grafický manuál logotypu Obsah 1 Úvod 2 Funkce a užití manuálu 3 1.01 2 Logotyp 4 Jméno společnosti 5 2.01 Základní barevné provedení (pozitiv, negativ) 6 2.02 Polotónové provedení (pozitiv, negativ) 7

Více

1.1 Estheticon, s.r.o.

1.1 Estheticon, s.r.o. 1 Úvod 1.1 Estheticon, s.r.o. Značka je základním prvkem vizuální komunikace portálu estheticon. Jednoduché a čisté provedení ve spojení s výraznou barevností evokuje charakteristiku společnosti. Vychází

Více

1. logotyp 1. 1. základní varianta

1. logotyp 1. 1. základní varianta 1. logotyp 1. logotyp 1. 1. základní varianta Logotyp je základním prvkem vizuálního stylu a současně ochrannou registrovanou známkou. Užívá se pro označení institucí a aktivit Královéhradeckého kraje.

Více

Zásady používání znaku a loga statutárního města Chomutova

Zásady používání znaku a loga statutárního města Chomutova METODICKÝ POKYN Platnost od: Číslo: 053/12-11 Autor dokumentu: Správce dokumentu: Mgr. Marie Heřmanová Ing. Jarmila Mravcová Název dokumentu: Zásady používání znaku a loga statutárního města Chomutova

Více

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy CCV Informační systémy obsah Ochranná obchodní známka a logotyp 3 Barevné varianty logotypu 4 Použití barevných provedení 5 Ochranné pole logotypu 6 Zakázané varianty logotypu 7 Anglická verze logotypu

Více

Logo manuál OC Chomutovka

Logo manuál OC Chomutovka Logo manuál OC Chomutovka 35x 26x 20x Logo se skládá ze dvou prvků, které musí být vždy používány dohromady: grafická značka Ch a slovní doplněk CHOMUTOVKA. Případy individuálních odchylek od tohoto pravidla

Více

Základní grafický manuál. Labská stezka

Základní grafický manuál. Labská stezka Základní grafický manuál Labská stezka 1 Obsah 1. Jednotný vizuální styl Labská stezka 3 2 Základní podmínky užití logotypu a jeho variant 4 2. 1 Vzhled logotypu 5 2. 2 Barevnost 6 2. 3 Velikost logotypu

Více

Dny víry Manuál loga a vizuálního stylu. Anežka Churaňová, Arcibiskupství pražské 2014

Dny víry Manuál loga a vizuálního stylu. Anežka Churaňová, Arcibiskupství pražské 2014 Dny Manuál loga a vizuálního stylu Anežka Churaňová, Arcibiskupství pražské 2014 ROZBOR A KONSTRUKCE LOGOTYPU Základním prvkem jednotného vizuálního stylu akce Dny je značka (logotyp). Její aplikace je

Více

Schaumannovka Schaumannovka

Schaumannovka Schaumannovka manuál jednotného vizuálního stylu 1 2 Manuál jednotného vizuálního stylu 1. Úvod 4 1.1 Jednotný vizuální styl 4 1.2 Jak pracovat s manuálem 5 2. Logotyp 6 2.1 Barevné provedení 6 2.2 Ochranné pole 7 2.3

Více

Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR.

Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR. LOGO MANUÁL o logo manuálu Logo manuál Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR. Obsahuje závazná pravidla a doporučené

Více

specifikace povolené varianty písmo

specifikace povolené varianty písmo logomanuál specifikace základní barevnost...4 základní logotyp...5 rozkres...6 logotyp v síti...7 ochranná zóna...8 na tmavém pozadí...9 na červeném pozadí...10 čb varianta...11 čb varianta negativ...12

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu Obsah 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Logomanuál Základní verze loga Logo ve stupních šedé Logo v jedné barvě Definice barev Ochranná zóna Velikost loga Zarovnání loga

Více

Grafický manuál Vema, a. s.

Grafický manuál Vema, a. s. Grafický manuál Vema, a. s. 1 I Barvy společnosti Základní barva Tmavě modrá CMYK 100 / 70 / 0 / 0 PANTONE 286 RGB 0 / 64 / 132 fólie RAL 5002 fólie AVERY 500 528 EG (lesk), 528 EM (mat) Doplňkové barvy

Více

Grafický manuál firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s.

Grafický manuál firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s. Grafický manuál firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s. Grafický manuál firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s. OBSAH 1.0 Informace o společnosti Představení společnosti 1.1 Jednotný vizuální styl 1.2

Více

Pantone 188 / C 0 M 79 Y 65 K 47 / R 149 G 56 B 49. Pantone Black / C 0 M 0 Y 0 K 100 / R 26 G 23 B 27

Pantone 188 / C 0 M 79 Y 65 K 47 / R 149 G 56 B 49. Pantone Black / C 0 M 0 Y 0 K 100 / R 26 G 23 B 27 GRAFICKÝ LOGOMANUÁL OBSAH Grafický logomanuál Práce s logotypem barevnost 3 Základní písmo jednotného vizuálního stylu a doplňkové písmo 4 Logo Oblastní galerie Liberec 5 Logo Oblastní galerie Liberec

Více

MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 1 1 1 ROZKRES LOGA 1 2 OCHRANÁ ZÓNA LOGA 1 3 LOGO ČERNOBÍLÉ PROVEDENÍ 1 4 LOGO NA PODKLADOVÉ PLOŠE 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% ZÁKLADNÍ BAREVNOST LOGA JE

Více

LOGOTYP ČESKÉ JEZDECKÉ FEDERACE MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

LOGOTYP ČESKÉ JEZDECKÉ FEDERACE MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU LOGOTYP ČESKÉ JEZDECKÉ FEDERACE MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 1 9 7 2 ZÁKLADNÍ ELEMENTY 1 9 7 2 OBSAH 1.1 1.2 2.1 3.1 3.2 3.3 3.4 4.1.1 6.1 6.2 Logotyp_základní varianta Logotyp_nápis OFFICIAL Logotyp_ochranná

Více

Značka společnosti MORA

Značka společnosti MORA Design Manuál 2011 Značka společnosti MORA 2 Za jednu z hlavních součástí firemní identity je považován její design neboli jednotný vizuální styl. Základním stavebním kamenem tohoto vizuálního stylu je

Více

PRŮVODCE UŽITÍM LOGA

PRŮVODCE UŽITÍM LOGA PRŮVODCE UŽITÍM LOGA Vážení partneři, vážení spolupracovníci, Průvodce použitím loga objasňuje nejdůležitější pravidla pro zacházení se symbolem, který tvoří základ vizuální komunikace mezi námi a našimi

Více

Beyond Radar. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s.

Beyond Radar. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s. 1 Obsah 1. Úvod... 2 2. Logo... 3 2.1 Logo - základní verze... 3 2.2 Logo - barevné varianty... 4 2.3 Ochranná zóna a minimální velikost loga... 4 2.4 Verze logotypu s deskriptorem...

Více

Knol Plus a.s. Manuál vizuálního stylu 05.2009 design Side2

Knol Plus a.s. Manuál vizuálního stylu 05.2009 design Side2 obsah 1 značka a firemní písmo 1.1 značka společnosti 1.2 verze užití značky 1.3 značka na podkladové ploše 1.4 ochranná zóna značky 1.5 rozměrová řada značky 1.6 zakázané varianty značky 1.7 firemní písmo

Více

Jednotný vizuální styl Biologického centra

Jednotný vizuální styl Biologického centra Jednotný vizuální styl Biologického centra AV ČR, v. v. i. Manuál jednotného vizuálního stylu Biologického centra AV ČR, v. v. i. Biologické centrum AV ČR, v. v. i., 2013 design Tomáš Halama, 2013 V případě

Více

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz CCV Informační systémy obsah Logotyp 2 Tři základní varianty logotypu 3 Barevnost 4 Použití barevných provedení 5 Ochranné pole 6 Zakázané varianty logotypu 7 Font 8 Vizitky 9 Dopisní papír - A4 10 Šablona

Více

OBSAH. Logomanuál. Logo. Úvod

OBSAH. Logomanuál. Logo. Úvod MANUÁL v. 1.1 2014 OBSAH Logomanuál Úvod... 3 Logo Základní verze logotypu... 4 Logotyp bez claimu... 5 Varianta ve stupních šedi (monochrom)... 6 Černobílá varianta... 7 Negativní černá varianta... 8

Více

Grafický manuál Státního fondu životního prostředí ČR

Grafický manuál Státního fondu životního prostředí ČR Grafický manuál Státního fondu životního prostředí ČR STÁTNÍ FOND ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČR www.sfzp.cz, dotazy@sfzp.cz Zelená linka pro zájemce o dotace: 800 260 500 březen 2016 OBSAH Jednotný vizuální styl...2

Více

Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk

Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk» Manuál vizuální identity SVČ a ZpDVPP Doris Šumperk ÚVODEM» ÚVODEM Školní rok 2012/2013 je rokem změn v zájmovém

Více

GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT ČISTÉ MĚSTO

GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT ČISTÉ MĚSTO GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT 1.1 logotypu slouží k vytvoření jednotného grafického a komunikačního stylu. Jednotný grafický styl vzniká použitím základních prostředků vizuální komunikace, kterými jsou logotyp,

Více

design manuál e21 energy21

design manuál e21 energy21 design manuál e21 energy21 obsah 1. Úvod 7. doplňkové firemní písmo 2. vizitka energy21 8. vizitka e21 3. dopisní papír energy21 9. dopisní papír e21 4. obálka energy21 10. obálka e21 5. kartička s pozdravem

Více

01 xxxxx. Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana

01 xxxxx. Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana 01 xxxxx Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana 2 Úvod Obsah a tiráž 1 Obsah a tiráž 3 1.1 Obsah 1 Úvod 1.1 Obsah... 3 1.2 Tiráž... 3 1.3 Autoři... 3 2 Logotyp

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu OBSAH 1. Úvod Jednotný vizuální styl 1 2. Značka Základní provedení 3 Černobílé provedení 4 Rozkres značky Ochranná zóna Nejmenší možné použití 5 Zakázané varianty 6

Více

jednotného vizuálního stylu TIMO s. r. o., Drahobejlova 27, Praha 9, 190 00, IČO: 45276773, DIČ: CZ45276773, www.timo.cz

jednotného vizuálního stylu TIMO s. r. o., Drahobejlova 27, Praha 9, 190 00, IČO: 45276773, DIČ: CZ45276773, www.timo.cz LOGO manuál jednotného vizuálního stylu TIMO s. r. o., Drahobejlova 27, Praha 9, 190 00, IČO: 45276773, DIČ: CZ45276773, www.timo.cz Obsah 03 Symbolika značky 04 Barevné pozitivní provedení značky 05 Barevené

Více

Grafický manuál značky. DY-THA rail

Grafický manuál značky. DY-THA rail Grafický manuál značky DY-THA rail Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4 Grafická definice a

Více

Z důvodu zestručnění informací tento logomanuál neobsahuje zakázané varianty použití loga. Jednoznačně tak proto platí jednoduché a pevné pravidlo:

Z důvodu zestručnění informací tento logomanuál neobsahuje zakázané varianty použití loga. Jednoznačně tak proto platí jednoduché a pevné pravidlo: ÚVOD Grafický logomanuál slouží jako základní informační zdroj o logu BMT Medical Technology s.r.o. a jeho použití. Je nezbytné jej do důsledků dodržet, a tím zabránit možnému poškození loga. Jednotné

Více

Zkrácený manuál značky

Zkrácený manuál značky Zkrácený manuál značky Značka Město Plzeň Obecné a tematické značky (A-B) 1/5 Základní provedení A Obecné značky Značku tvoří graficky čistý tvar směrové šipky (vždy orientované pouze na západ) s nápisem

Více

Logomanuál Strany svobodných občanů

Logomanuál Strany svobodných občanů Logomanuál Strany svobodných občanů 0.0 Obsah manuálu 1.0 Úvod manuálu...5 2.0 Logotyp...7 2.1 Negativní varianta...9 2.2 Černobílá varianta.... 11 2.3 Konstrukce, ochranná zóna...13 2.4 Minimální velikost...15

Více

OBSAH. Hlavní a doplňkové barvy společnosti 13 Dodatečné barvy tematických okruhů 14

OBSAH. Hlavní a doplňkové barvy společnosti 13 Dodatečné barvy tematických okruhů 14 GRAFICKÝ MANUÁL 2017 OBSAH Historie 5 Nová podoba loga 6 Základní logo Plnobarevná varianta 7 Černobílá a inverzní varianta 8 Jednobarevná varianta 9 Samostatný symbol Barevná a černobílá varianta 10

Více

Název kategorie. MONETA Money Bank. Název kategorie. Logo Obchodník roku používejte v případě všech materiálů dle pravidel uváděných v tomto manuálu.

Název kategorie. MONETA Money Bank. Název kategorie. Logo Obchodník roku používejte v případě všech materiálů dle pravidel uváděných v tomto manuálu. LOGO MANUAL Logo 3 Logo kategorie 4 Minimální velikost loga 5 Ochranná zóna loga 6 Barevná verze loga 7 Černobílá verze loga 8 Negativní verze loga 9 Užití loga na barevném pozadí 10 Zakázané varianty

Více

Návod k použití logotypu

Návod k použití logotypu hospodárně a spolehlivě Návod k použití logotypu Návod k použití Jednotný vizuální styl společnosti KH TEBIS je založen na dvojici rovnocenných grafických prvků. Jedná se o typografické provedení nápisu

Více

LOGOMANUÁL. Vodohospodářská a obchodní společnost

LOGOMANUÁL. Vodohospodářská a obchodní společnost LOGOMANUÁL Vodohospodářská a obchodní společnost Obsah 0 Definice Barev 2 Merkantil 0.1 Základní barvy 0.2 Doplňkové barvy 1 Systém 1.1 Základní logotyp 1.2 Inverzní varianta 1.3 Použití na podkladu 1.4

Více

Název kategorie. Název kategorie

Název kategorie. Název kategorie LOGO MANUAL Logo 3 Logo kategorie 4 Minimální velikost loga 5 Ochranná zóna loga 6 Barevná verze loga 7 Černobílá verze loga 8 Negativní verze loga 9 Užití loga na barevném pozadí 10 Zakázané varianty

Více

manuál jednotného vizuálního stylu

manuál jednotného vizuálního stylu manuál jednotného vizuálního stylu 1 značka 1 značka Barevné pozitivní provedení 1.1 Grafickou podobu značky tvoří kresebně upravené litery bezpatkového polotučného písma. Upravený nápis ANECT tím neztrácí

Více

CORPORATE DESIGN MANUAL

CORPORATE DESIGN MANUAL CORPORATE DESIGN MANUAL OBSAH Úvodní slovo a specifi kace značky Specifi kace logotypu Kodifi kace barevnosti Firemní písmo Aplikace značky na fi remních tiskovinách Značení fi remních vozidel Reklamní

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU OBSAH 1. LOGOTYP Grafická značka Logotyp a jeho varianty Ochranný prostor logotypu Logotyp na podkladové ploše Logotyp a firemní slogan 4 5 6 7 8 2. BAREVNOST Barevnost loga Firemní

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU V á š b e z p e č n ý p r o s t o r Jednotný vizuální styl Jednotný vizuální styl se stává plnohodnotným marketingovým nástrojem, jedním z prostředků k dosažení strategických

Více

Manuál grafického stylu GRAMOFOND, nadační fond GZ Media

Manuál grafického stylu GRAMOFOND, nadační fond GZ Media Manuál grafického stylu GRAMOFOND, nadační fond GZ Media Obsah 1 Značka 1.1 Název 1.2 Barevné provedení 1.3 Černobílé provedení 1.4 Negativní provedení 1.5 Použití na podkladu 1.6 Ochranná zóna 1.7 Minimální

Více

Corporate identity 1

Corporate identity 1 Corporate identity 1 obsah Logomanuál Designmanuál Logomanuál Definice logotypu 4 Základní barevnost logotypu 5 Barevné varianty logotypu 6 Brevné varianty logotypu doplňkové 7 Použití logotypu na pozadí

Více

ÚVOD ÚVOD LOGOTYP BAREVNOST POTISK TRIČEK FIREMNÍ PÍSMO

ÚVOD ÚVOD LOGOTYP BAREVNOST POTISK TRIČEK FIREMNÍ PÍSMO LOGOMANUAL Jednotný firemní styl patří mezi hlavní prostředky vyjádření firemní identity. Firemní identitou se rozumí jednotný projev společnosti jak vůči okolí, tak v interním rámci. Vychází ze strategie,

Více

ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3

ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3 Grafický manuál ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3 Používání znaku a vlajky města Zábřeh upravuje Obecně závazná vyhláška města Zábřehč. 3/2005 o znaku a vlajce města Zábřeh a jejich užívání. Znak města bude používán

Více

Manuál vizuální komunikace

Manuál vizuální komunikace Manuál vizuální komunikace Obsah Logotyp...2 Základní, plnobarevná varianta loga...3 Pozitivní a negativní barevná varianta loga...4 Pozitivní a negativní černobílá varianta loga...5 Polotónová černobílá

Více

SVAZU LÉČEBNÝCH L ÁZNÍ ČE SKÉ R EPUBLIKY

SVAZU LÉČEBNÝCH L ÁZNÍ ČE SKÉ R EPUBLIKY G r a fi c k ý m a n u á l l o g o t y p u SVAZU LÉČEBNÝCH L ÁZNÍ ČE SKÉ R EPUBLIKY OBSAH KAPITOLA 1. LOGOTYP 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 Plnobarevná varianta logotypu Logotyp na barevném pozadí Negativní

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV Tento grafický manuál specifikuje a vymezuje použití základních prvků vizuální komunikace pro dodržení jednoty vizuální prezentace NEON TV. X Y LOGO NEON TV -

Více

grafický logomanuál značky Jolie s

grafický logomanuál značky Jolie s grafický logomanuál značky Jolie s obsah 13-14 15 1. značka 1.1 barevné provedení značky 1 idea značky: ~jedná se o logotyp k obchodu s dámskou módou, takže jsem volila lehký, ale živý styl, který upoutá

Více

design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál

design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál značka Tato značka je základem jednotné grafické prezentace společnosti CSS spedition.

Více

manuál Grafický manuál

manuál Grafický manuál Grafický manuál LOGOTYP PARDUBIČTÍ TAHOUNI 1 ZÁKLADNÍ VERZE LOGOTYPU Logotyp se skládá z písemného označení PARDUBIČTÍ TAHOUNI a piktogramu, který evokuje spojení symbolů - koňské podkovy a magnetu. Dále

Více

MANUÁL. jednotného vizuálního stylu města Úvaly

MANUÁL. jednotného vizuálního stylu města Úvaly MANUÁL jednotného vizuálního stylu města Úvaly OBSAH / ÚVOD 1. POVOLENÉ VARIANTY LOGOTYPU 1.1 Základní barevná verze logotypu na bílém pozadí 1.2 Zjednodušená barevná verze logotypu na bílém pozadí 1.3

Více

Logomanuál značky OldanyGroup

Logomanuál značky OldanyGroup Logomanuál značky OldanyGroup Obsah Úvod Základní varianta značky Základní varianta značky s dovětkem Doplňková varianta značky Doplňková varianta značky s dovětkem Inverzní verze značky Ochranný prostor

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU projekt Recyklohraní úvod Jednotný vizuální styl je způsob komunikace projektu s veřejností. Podoba stylu vytváří jeho identitu. Dobrý vizuální styl zvyšuje povědomí o existenci

Více

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Grafický manuál OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Dodržování jednotného vizuálního stylu přispívá ke snadnější identifikaci společnosti, posiluje její důvěryhodnost a zároveň zlepšuje povědomí

Více

Manuál pro použití logotypu SandRA

Manuál pro použití logotypu SandRA Manuál pro použití logotypu SandRA Manuál pro použití logotypu SandRA Logotyp řídícího systému SandRA Značka produktu SandRA bylo vytvořeno pro rodinu technických prostředků pro automatizaci. Společným

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. Grafický manuál Státního pozemkového úřadu

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. Grafický manuál Státního pozemkového úřadu 2017 MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU Grafický manuál Státního pozemkového úřadu ÚVOD Manuál vizuálního stylu Státního pozemkového úřadu definuje pokyny pro jednotné používání logotypu, typografie a základních

Více

Corporate Design Manual

Corporate Design Manual je souborem předpisů k práci s vizuálním stylem institutu veřejného ochránce práv (dále jen institutu ). Obsahuje závazná pravidla a doporučené varianty používání jednotlivých prvků vizuálního stylu. Prvky

Více

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY Design manuál OBSAH 1. LOGO MĚSTA 1.1 LOGO Velikost loga Konstrukce loga Ochranná zóna 1.2 BAREVNOST LOGA Logo na základním barevném podkladu Logo na různobarevném podkladu 1.3 ZAKÁZANÉ VARIANTY LOGA 1.4

Více

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL ( základní verze ( Značka EDA Značka EDA je základním prvkem jednotného grafického stylu společnosti. Její jednotlivé prvky a jejich barevnost popisují zaměření a hlavní činnost

Více

Manuál korporátní identity. Corporate Identity Design

Manuál korporátní identity. Corporate Identity Design / Manuál korporátní identity Corporate Identity Design 2 / Obsah 3 / Předmluva 4 / Barevné varianty logotypu 5 / Firemní barvy 6 / Konstrukce logotypu 7 / Ochranná zóna logotypu 8 / Nepovolené použití

Více

GRAFICKÝ MANUÁL PIKTOGRAMY IROP

GRAFICKÝ MANUÁL PIKTOGRAMY IROP GRAFICKÝ MANUÁL PIKTOGRAMY IROP Obsah Koncept piktogramů IROP si klade za cíl zpřehlednit oblasti, ve kterých IROP poskytuje finanční prostředky z evropských fondů. Jednotlivé piktogramy mohou fungovat

Více

Příloha č. 12 Pravidla užívání loga České pošty provozovateli pošt Partner a Seznam ochranných známek

Příloha č. 12 Pravidla užívání loga České pošty provozovateli pošt Partner a Seznam ochranných známek Příloha č. 12 Pravidla užívání loga České pošty provozovateli pošt Partner a Seznam ochranných známek Tato příloha se skládá z následujících částí: Část I. - Pravidla užívání loga České pošty provozovateli

Více

Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky

Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky Manuál značky Ústav dějin umění Úvod 01 úvod Manuál značky Manuál značky slouží jako základní informační zdroj o značce a jejím použití.

Více

Manuál loga ministerstva vnitra. 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití

Manuál loga ministerstva vnitra. 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití Manuál loga ministerstva vnitra 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití 1 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga OBSAH: 1 Základní prvky 4 1 1 Logo 5 1 1 1 Explikace 6 1 1 2 Ochranná zóna 7 1

Více

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO Založení Technologického inovačního centra je společným projektem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínského kraje. Společnost je zakládána dvěma subjekty, které mají v regionu významné postavení a při

Více

Manuál korporátní identity Anna Čaníková

Manuál korporátní identity Anna Čaníková Přehled Tento online manuál existuje z důvodu sjednocení grafického stylu při interní i externí komunikaci. Manuál je určen hlavně odborníkům z reklamních agentur, grafických studií, promotion a event

Více

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU ZÁSADY POUŽITÍ GRAFICKÉHO MANUÁLU Tento grafický manuál definuje značku ODM2017 VIII. Hry olympiády dětí a mládeže v Jihomoravském kraji a slouží jako zdroj

Více

Základní varianta loga bez doplňkového textu BASIC.

Základní varianta loga bez doplňkového textu BASIC. LOGOMANUÁL 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 OBSAH ZÁKLADNÍ VARIANTA ZÁKLADNÍ VARIANTA BEZ TEXTU ZÁKLADNÍ VARIANTA S HLAVNÍM PARTNEREM ZÁKLADNÍ DVOUBAREVNÁ VARIANTA PRO REKLAMNÍ ZNAČENÍ OCHRANNÁ

Více

LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ

LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ Úvod Destination identity turistického regionu Střední Morava Logo turistického regionu Střední Morava vychází z dlouhodobých

Více