V Praze, Seminář pro příjemce Výzvy č. 2.4, PO 4, OP VaVpI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V Praze, Seminář pro příjemce Výzvy č. 2.4, PO 4, OP VaVpI"

Transkript

1 V Praze, Seminář pro příjemce Výzvy č. 2.4, PO 4, OP VaVpI

2 Program semináře

3 Program semináře 10:00 10:15 10:15 10:45 10:45 11:15 11:15 11:30 11:30 12:00 12:00 12:30 12:30 13:10 13:10 13:30 Úvod Monitorování projektu Žádost o platbu Dotazy Přestávka BENEFIT7 Pravidla pro výběr dodavatelů Závěr, dotazy

4 Úvod

5 Monitorování projektu

6 Monitorování projektu a změny v realizaci Obsah Druhy monitorovacích zpráv a základní informace. Zpracování průběžných monitorovacích zpráv (MZ): MI v systému B7; zadání veřejných zakázek v systému Benefit (B7); záložka Klíčové aktivity v B7; záložka Finanční plán v B7; zadání změn v projektu v B7; Administrace změn a kategorie jejich závažnosti; nejčastější chyby při zpracování MZ a jiná doporučení; křížová kontrola při zpracovávání MZ a ŽoZL.

7 Druhy MZ a základní informace Druhy MZ Hlášení o zahájení realizace projektu Průběžné monitorovací zprávy (PMZ) Závěrečná monitorovací zpráva Monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti

8 Průběžná monitorovací zpráva Dokládá se 1x za 6 měsíců realizace projektu; 1. MZ: nejdříve v den vydání Rozhodnutí, nejpozději do konce měsíce následujícího po měsíci, ve kterém bylo vydáno Rozhodnutí; další MZ: do konce měsíce následujícího po skončení každého 6-ti měsíčního období realizace projektu; ve 2 vyhotoveních: 1 pare si ponechá příjemce, 1 pare odevzdává; příjemce je povinen archivovat všechny MZ vč. příloh osobně nebo v odůvodněných případech poštou (datum doručení MZ je datum přijetí na sekretariátu odboru implementace OP VaVpI); korespondenční adresa: Karmelitská Praha 1 po předání MZ vystavuje PM/FM předávací protokol; další informace ohledně případného doplnění MZ či schválení zasílá PM příjemci mailem.

9 Nejproblematičtější záložky MZ Monitorovací indikátory Výběrová řízení Klíčové aktivity Finanční plán Změny v projektu

10 MI zpracování v B7 Monitorovací indikátory Dosažená hodnota Hodnota, které bylo dosaženo kumulativně od začátku projektu k poslednímu dni daného sledovaného období Způsob vykazování viz aktuální verze PPP + Příloha 8c) 8g) Monitorovací indikátory.

11 Zadání VZ v B7 (1) Výběrová řízení s každou odevzdávanou MZ aktualizujte pole Stav VŘ a Předpokládané / skutečné datum zahájení a ukončení tyto záložky musí být v souladu (Datum podpisu smlouvy o dílo); veškeré uvedené skutečnosti musí souhlasit se zadávací dokumentací či Smlouvou o dílo; do popisu uvádět vazbu na SÚD, tzn. číslo ŽoZL a řádek soupisky;

12 Zadání VZ v B7 (2) veškeré změny v údajích o VŘ zadávejte také jako informativní změnu na záložce Změny v projektu ; pokud dojde k rozsáhlým změnám ve VŘ (např. jedno VŘ rozděleno do více VŘ nebo více VŘ sloučeno do jednoho VŘ) - konzultujte s ŘO a následně uveďte do pole Popis ; POZOR! VŘ nelze smazat (ani ze strany ŘO); u ukončených VŘ je nutné uvést název vítěze výběrového řízení (dodavatele) a nasmlouvanou cenu; nezapomínejte uvádět všechny podepsané Dodatky k VŘ a dodat též jako přílohu MZ; do B7 neuvádějte bagatelní zakázky.

13 Zadání VZ v B7 (3) U ukončených VZ nutné doložit všechny podklady dle Pravidel pro výběr dodavatelů (PVD), verze 4.0, str. 29; v rámci kontroly mohou být další podklady vyžádány. Nestandardní situace: VZ byla zrealizována v rámci NZV stav nenaplněno ; VZ pro několik projektů předpokládaná/skutečná hodnota celkem v Kč bez DPH adekvátní částka za daný projekt; RS pro několik projektů celková částka RS v Kč bez DPH adekvátní částka za daný projekt; Podrobněji o PVD a o kontrole VZ dále.

14 Záložka Klíčové aktivity v B7 (1) Klíčové aktivity Doplňovány automaticky (z projektové žádosti nebo předchozí MZ), není možné je smazat; součet výdajů všech KA (Celkové výdaje, Celkové ZV a Celkové NZV) musí být v souladu s celkovým schváleným rozpočtem projektu; provazba na záložku Přehled financování.

15 Záložka Klíčové aktivity v B7 (2) Klíčové aktivity Aktuální stav I a Aktuální stav II = popis aktivit, které se uskutečnily v průběhu příslušného monitorovacího období. (druhé pole je pouze rozšířením pole prvního). Uvádějte změny v nezpůsobilých výdajích provazba na záložku Změny v projektu + Rozpočet projektu. Změny v ZV konzultujte s ŘO, zda se jedná o změny podstatné či nepodstatné.

16 Záložka Finanční plán v B7 (1) Finanční plán Před aktualizací finančního plánu je nezbytné kliknout na tlačítko Aktualizovat finanční plán, čímž se z M7+ načtou aktuální data týkající se finančního plánu.

17 Finanční plán Záložka Finanční plán v B7 (2)

18 Záložka Finanční plán v B7 (3) Finanční plán Předpokládaná požadovaná částka = Výše částky požadované k proplacení za dané období. Součet částek za všechny plánované platby se musí rovnat částce celkových. způsobilých výdajů (provazba na Přehled financování ) POZOR při úpravě FP. Skutečně proplacené částky / Skutečné vyúčtování doplňuje se automaticky na základě výše proplacené ŽoZL/ výše schváleného vyúčtování, načítá se z IS ŘO. Plánované vyúčtování celkem = Výše vyúčtování předkládaného / plánovaného k předložení v rámci dané žádosti o platbu. Zdůvodnění úpravy finančního plánu = vyplňte důvod, proč je v rámci MZ finanční plán upraven, zároveň úpravu FP uvedete jako nepodstatnou změnu na záložce Změny v projektu. Každou úpravu prosím konzultujte může se jednat o podstatnou změnu (ex-ante schvalování).

19 Zadání změn v B7 Změny v projektu (nutné vyplnit všechna pole) Typ změny: informativní, nepodstatná, podstatná bez / s Dodatkem. Datum oznámení + Změny projektu v rámci monitorovacího období: záleží na typu změny. Popis změny: k čemu přesně dojde / došlo, proč, jak je řešeno, jaký je výsledný stav, atd. Přílohy k Rozhodnutí: relevantní pouze u Dodatků (TA / Finanční plán/ Harmonogram). Přílohy k projektové žádosti: záleží na změně (např. Personální zajištění projektu).

20 Administrace změn a kategorie jejich závažnosti O změnách v projektu průběžně informovat PM/FM, konzultovat včas závažnost z pohledu ŘO OP VaVpI; využívat vzory vyplnění (příloha č. 20) relevantní pro PO4 změny v klíčovém vybavení, finančním plánu, milnících a rozpočtu (i v případě konzultací před podáním změny); vždy změnu srozumitelně a přehledně popsat a věcně zdůvodnit včetně doložení všech relevantních příloh; zpracovat otázku dopadu na rozpočet/finanční plán, na plnění celkových cílů, příp. datum ukončení realizace projektu.

21 Kategorizace změn v projektu (1) Červená Vztahuje se na kapitolu I. (s výjimkou hodnot MI (studentů) k datu ukončení realizace projektu) a některé části kap. IV. a V.; nejvyšší míra závaznosti; změna tohoto parametru vyžaduje změnu Rozhodnutí; ke změnám by mělo docházet pouze za výjimečných okolností; oznamuje se ex-ante formou Oznámení o podstatných změnách v projektu, následně Dodatkem k Rozhodnutí; v platnost vstupuje až po vydání Dodatku; nenahlášená, či neschválená změna tohoto parametru je brána jako porušení podmínek Rozhodnutí.

22 Kategorie změn a jejich příklady (1) Podstatné změny Závažnější (s Dodatkem k RoPD): změna poměru investic/neinvestic snížení hodnot MI: počet studentů majících prospěch z nové / rekonstruované kapacity k ; rozšířené nebo zrekonstruované/ vybudované kapacity k datu ukončení realizace projektu.

23 Kategorizace změn v projektu (2) Žlutá Tento režim se vztahuje na části nebo celé oddíly II., III., IV., V.; střední míra závaznosti, změna parametru vyžaduje schválení ze strany ŘO (méně závažná podstatná změna); změny jsou možné, ale podléhají schvalování ŘO ex-ante; forma: Oznámení o podstatných změnách v projektu, změna vstupuje v platnost datem schválení; předpokládá se, že v průběhu realizace bude ke změnám v této míře závaznosti nevyhnutelně docházet.

24 Kategorie změn a jejich příklady (2) Podstatné změny Méně závažné (bez Dodatku k RoPD): dřívější ukončení realizace se změnou FP; změna harmonogramu PO4 v souvislosti s podstatnou změnou FP; přesun mezi hlavními kapitolami rozpočtu bez dopadu na poměr investice/neinvestice.

25 Kategorizace změn v projektu (3) Zelená Tento režim se vztahuje na některá data v oddílech II., III.; představuje nízkou míru závaznosti; skutečnosti, u nichž je značná pravděpodobnost změn během realizace, ale změna by neměla zásadním způsobem ohrozit realizaci projektu a naplnění hlavních cílů (nepodstatná změna); změny parametrů vyžadují nahlášení změny ŘO v rámci pravidelných monitorovacích zpráv (průběžně komunikovat). Modrá představuje nejnižší míru závaznosti; změny mají informativní charakter (upřesnění parametrů oproti PŽ); ve zkrácené verzi TA (Příloha č. 1 Rozhodnutí o poskytnutí dotace) se tyto informace neobjeví - modří se finální verze TA.

26 Kategorie změn a jejich příklady (3) Nepodstatné změny Změna harmonogramu PO4 v souvislosti s nepodstatnou změnou FP, nebo pokud došlo ke změně bez současné změny ve FP; kvantitativně vyčíslitelné změny ve smyslu zvýšení dané hodnoty (s výjimkou ZV); změny harmonogramu: dřívější splnění naplánovaného milníku (s výjimkou dřívějšího ukončení realizace); snížení hodnot MI , počet studentů majících prospěch z nové / rekonstruované kapacity k datu ukončení realizace projektu.

27 Úspory v projektu Úsporami vzniklými v rámci projektu se pro účely PPP rozumí úspory dosažené při zadávání zakázek realizovaných v rámci projektu. V případě zakázek na stavební práce, ve kterých je při provedení výběrového řízení v odpovídající kvalitě možné dosáhnout nejvýznamnějších úspor, bude v rámci projektu umožněno za uvedených podmínek disponovat s maximálně 30 % úspor z každé jednotlivé zakázky na stavební práce. V případě úspor realizovaných na základě zakázek na služby či dodávky může projekt disponovat až se 100 % úspor. Úspory mohou být využity pouze na financování výdajů splňujících pravidla způsobilosti, a to i těch, se kterými rozpočet projektu zcela nepočítá, avšak vždy pouze pokud dodrží závazné právní a metodické předpisy pro jejich použití (tj. zejména podmínky pro realizaci změn projektu) Blíže viz. PPP kap

28 Nejčastější chyby při zpracování MZ (1) neprovedena křížová kontrola MZ, ŽoZL (podrobněji dále); dokumentace k VZ nekompletnost, nepřehlednost; další relevantní přílohy (pokud došlo ke změnám): Technický popis projektu, Personální zajištění projektu, Aktualizovaný rozpočet, aj.; nekompletnost a nepřehlednost dokumentů na CD (soubory na CD je třeba jednoznačně pojmenovat/identifikovat); použití neplatných formulářů, nekompletní vyplnění (např. pouze CZ verze anotací);

29 Nejčastější chyby při zpracování MZ (2) neodstranění krycích listů z vyplněných formulářů; chybějící nebo nesprávná povinná publicita (povinná loga, neoznačení relevantních dokumentů reg. číslem projektu); MZ by měla obsahovat pouze informace k příslušnému monitorovacímu období 1. verze MZ je nutné na ŘO dodat osobně, doplnění je možné doručit poštou (termíny a časy doručení vždy předem konzultovat s PM/FM); nedodržování lhůt (služby pošty min. 3 dny navíc); opakované žádosti o posun termínu řádného předložení.

30 Křížová kontrola MZ a ŽoZL Údaje o projektu datum předložení v souladu s FP příslušné ŽoZL Výběrová řízení soulad s doloženou dokumentací k VŘ, SÚD Náklady na klíčové aktivity součet celkem musí odpovídat CZV, soulad s rozpočtem; konkrétní částky soulad se SÚD aktuální stav KA popis událostí týkajících se monitorovaného období Finanční plán (FP) v Ben7 soulad s Aktualizací finančního plánu, SÚD, ŽoZL Rozpočet v Ben7 soulad s Aktualizovaným rozpočtem Aktualizovaný rozpočet soulad s Přehledem čerpání ZV/NV pro PO4, FP Komentář u rozpočtu musí být v Aktualizovaném rozpočtu, Zdůvodnění úprav rozpočtu i ve Změnách projektu (nepodstatná změna) Změny v projektu změny oproti poslední schválené MZ

31 Žádost o platbu

32 Nejčastější chyby v ŽOZL a jejich přílohách (1) Obecné formální chyby: Chybějící podpisy v dokumentech, případně nesoulad s Podpisovými vzory. Nárokované výdaje nejsou jednoznačně identifikovány k projektu. Splnění všech náležitostí u dokladování účetní sjetiny za sledované období. Správné řazení výdajů do kapitol rozpočtu x rozlišení IV/NIV. Nepřehlednost a nekompletnost podkladů v papírové podobě a na CD. Chybně opsaná čísla dokladů, faktur, IČ, název dodavatele atd. Nevyplnění některých řádků či sloupců u jednotlivých formulářů. Nedodání potřebných podkladů a příloh nejčastěji u SÚD, mezd, VZ, apod. Použití neplatných formulářů. Chybějící nebo nesprávná povinná publicita (povinná loga, neoznačení relevantních dokumentů reg. číslem projektu).

33 Nejčastější chyby v ŽOZL a jejich přílohách (2) Žádost o platbu: zdůvodnění platby na požadované období vč. vazby na hlavní kap. rozpočtu, vyčíslení předpokládaných NZV na dané období, vyplnění všech relevantních polí v kap. 3 Předpokládané výdaje. Soupiska účetních dokladů (dále SÚD): provazba na aktualizovaný rozpočet, řazení výdajů do SÚD dle DÚZP, doložit zdůvodnění pokud výdaj nespadá do daného sledovaného období, haléřové vyrovnání zohlednit vždy do částky do základu (nikoli do DPH), částky na jednou předložené SÚD nelze měnit zachování auditní stopy, doklady do 10 tis. uvádět na SÚD, ale nedokládat fyzicky do doby vyžádání.

34 Nejčastější chyby v ŽOZL a jejich přílohách (3) Přehled čerpání ZV a NZV: sloupec Platný rozpočet v Kč = aktualizovaný rozpočet projektu, sloupec Dosud prokázané výdaje v Kč = schválená vyúčtování v F1, sloupec Aktuálně prokazované výdaje v Kč = soupiska účetních dokladů, Pozor na limity daných kapitol v případě identifikovaného překročení nepodstatná změna rozpočtu v MZ. Rozpis osobních výdajů: soulad se smlouvou, mzdovým výměrem a personálním zajištěním (s PV), soulad s předkládanou mzdovou sjetinou, pozor na překročení úvazku (u VaVpI 1,0, celkem max. 1,5 úvazku).

35 Nejčastější chyby v ŽOZL a jejich přílohách (4) Aktualizace finančního plánu: musí odpovídat plánovanému vyúčtování (pozor na plnění 70 % závazku), musí odpovídat rozpočtu projektu, v posledním řádku vyúčtování nesmí být nulové vyúčtování, nutné promítnout skutečně schválené vyúčtování dle F1. Podstatná změna finančního plánu - vždy v případě, pokud příjemce požaduje více než vyúčtuje ŘO. Jedná se o případy, kdy doposud poskytnuté předfinancování a aktuálně předkládané vyúčtování nepokryje všechny výdaje (rozlišit IV/NIV), které příjemce plánuje vynaložit na další monitorovací období. - předložení je nutné nejpozději souběžně s předložením aktuální ŽOP.

36 Nejčastější chyby v ŽOZL a jejich přílohách (5) Pořadí žádosti o platbu Předpokládaná požadovaná částka předfinancování (Kč) Z toho neinvestiční (Kč) Z toho investiční (Kč) , , , , , , , , ,0 PŘEDFINANCOVÁ NÍ Datum předložení ŽOZL/ŽOPL Předpokládaná výše vyúčtování (Kč) Z toho neinvestiční (Kč) Z toho investiční (Kč) měs.realizace ,0 0,0 0,0 max. do výše vyúčtování , , ,0 max. do výše vyúčtování , , ,0 4. 0,0 0,0 0,0 max. do výše vyúčtování , , , , , , , , ,0 VYÚČTOVÁNÍ - příprava projektu + 01/ / / / / /2015 Žlutě = podstatná změna projektu (nutno podat Oznámení o podstatných změnách projektu web vzorové formuláře). Zeleně = předfinancování nižší než vyúčtování, v pořádku.

37 Nejčastější chyby v ŽOZL a jejich přílohách (6) Roční zúčtování mezd a dovolené: vyplnit v souladu se vzory; věnovat pozornost návodným komentářům na Pokynech k vyplnění a vstupním datům. Roční zúčtování mezd: HM včetně dovolené a nemocenské placené zaměstnavatelem; SZ a ZP dle sjetiny ze mzdového systému za celý rok = ROV za celý rok, vyplnit rozpad NZV části na část kapitoly 6.1 ZS/6.2 DPP a DPČ a na část kapitoly 6.3 zákonné odvody. Roční zúčtování dovolené: doložit sjetinu ze mzdového systému s čerpanou dovolenou za celý rok na projekt u jednotlivých pracovníků, sloupec Na náhradách ze ZV vyplaceno = pouze náhrady za dovolenou.

38 Nejčastější chyby v ŽOZL a jejich přílohách (7) Dokladování dokumentů 1 x ročně: Zpráva z externího auditu. Kopie dokladu o bezdlužnosti instituce vůči finančnímu úřadu, správě sociálního zabezpečení a jednotlivým zdravotním pojišťovnám. Kopie přiznání k dani z přidané hodnoty - doložení vypořádacího koeficientu za minulý rok. Aktualizovaný výpočet finanční mezery po uzavření prvního celého roku realizace projektu (jako příloha MZ). Žádost o snížení příspěvku ze státního rozpočtu (ve stanovených termínech ŘO). Aktualizace harmonogramu rozložení spolufinancování do let (pokud je relevantní). Roční zúčtování mezd a dovolené.

39 Nejčastější chyby v ŽOZL a jejich přílohách (8) DOPORUČENÍ: Důsledné nastudování PPP v platném znění a souvisejících předpisů. Znalost Výkladu pravidel způsobilosti výdajů PO4 a Pravidel způsobilosti výdajů - Výzva 2.4. Konzultace podkladů před odevzdáním (dle časových možností FM/PM). Dodržování daných termínů stanovených ŘO případně žádat o prodloužení. Kontrola alespoň čtyř očí případně jiné nastavení systému kontroly. Zpracovat dokument s vyjádřením k daným bodům výzvy. Návrh osobní konzultace nad problémovými oblastmi. Věnovat pozornost návodným komentářům. FAQ dostupné na webu: Pravidla způsobilosti výdajů pro období MMR. MFTK na programové období (účinná od ).

40 Dotazy

41 Dotazy

42 Benefit7

43 Aplikace B7 Povinné pole - Tučně zvýrazněné a podbarvené žlutou barvou. Nepovinné pole - Podbarvené šedou barvou a slabě orámované. Povinné pole s výběrem ze seznamu hodnot (předdefinovaný výběr) - Pokud je v pravé části zobrazen kalendář, pole umožňuje výběr data. Datum lze vložit také ručně bez použití kalendáře. Nepovinné pole s výběrem ze seznamu hodnot (předdefinovaný výběr).

44 Kopírování textu a počty znaků Pokud budou do polí překopírovány texty z MS Word nebo jiných programů, je důležité zkontrolovat, zda je text překopírován správně. Při kopírování se můžou objevit chyby, např. místo pomlček se zobrazí otazníky, odstranění nadbytečných mezer mezi slovy. Pokud je počet znaků v poli nedostačující, vložte text pole jako nepovinnou přílohu v listinné podobě. Do pole na záložce Popis MZ napište, že text byl vložen jako nepovinná příloha. Na záložce Přílohy, do přílohy, pole Popis uveďte informaci o přiložení přílohy.

45 Načítání dat z Monit7+ - MZ Načítání dat z M7+ na Monitorovací zprávě/žádosti o platbě probíhá přes tlačítko Načíst data z MONIT7+. Po jeho stisknutí probíhá nahrávání dat na pozadí aplikace, proces nahrávání nepřesahuje 1 minutu. V průběhu nahrávání je projektová žádost pouze v režimu náhledu, není tedy možné editovat její jednotlivé části. Po stisknutí tlačítka pro nahrání dat z MONIT7+ se zobrazí následující hlášení:

46 Načítání dat z Monit7+ - MZ Na tlačítko Načíst data z MONIT7+ neklikejte opakovaně, nechte operaci doběhnout, po opakovaném stisknutí může dojít k zablokování požadavku. V případě neúspěšného nahrání dat kontaktujte PM. Po aktualizaci dat může dojít ke smazání příjemcem zadaných dat!!! Proto je nutné aktualizované údaje zkontrolovat, zda odpovídají požadovanému stavu.

47 Vrácení MZ k dopracování Po vrácení MZ k přepracování je nutné nejprve stornovat finalizaci. Vstupte do konkrétní projektové žádosti (přes záložku Konto žádostí) poté přejděte na záložku Monitorovací zpráva, vyberte MZ ve stavu vrácena k dopracování a po té finalizaci stornujte (tlačítkem v levém uživatelském panelu).

48 Kontrola a finalizace - hlášky Při stisku tlačítek Kontrola a Finalizace (viz kap , 7.2.5) se zobrazuje hláška BN : Data dotažená ze systému MONIT7+ nejsou aktuální. Proveďte nové dotažení dat (tlačítko Načíst data z MONIT7+) a zkontrolujte hodnoty na všech dostupných záložkách. Hláška se zobrazuje po 5 dnech od posledního načtení dat z IS ŘO M7+. Další možná zobrazovaná hláška je BN Můžete mít rozpracovanou vždy jen jednu zprávu/hlášení. Další zprávu založit, pokud jsou všechny předchozí zprávy zpracovány v následném systému MONIT7+. Tato hláška se zobrazuje, v případě pokusu o založení nové MZ, pokud předchozí MZ nebyly odeslány z B7 do IS ŘO M7+, případně v IS ŘO M7+ nejsou schváleny ŘO. V tomto případě je nutné předchozí MZ v B7, ve stavu Založený, finalizovat a počkat na schválení MZ ze strany ŘO. V případě, že je třeba schválit MZ v IS ŘO M7+, je možné kontaktovat ŘO. Pokud se po kliku na tlačítko Načíst data z MONIT7+ se v seznamu hlášek zobrazí hláška BN : Není možné načíst další monitorovací zprávu. Obraťte se prosím na vyhlašovatele výzvy. Tato hláška upozorňuje, že není v IS ŘO M7+ povoleno vytvoření další MZ. V případě této hlášky je nutné kontaktovat ŘO.

49 Změna Hlavní kontaktní osoby nebo stat. zástupce V případě, že údaje o kontaktních osobách neodpovídají skutečnosti, zadejte do záložky Změny v projektu změnu v osobách. Odpovědný pracovních ŘO provede změnu údajů v IS ŘO M7+. Změna se projeví po založení nové MZ. Pokud již byla změna kontaktní osoby schválena a v MZ se neprojevila ani po aktualizaci dat, kontaktujte ŘO.

50 Neaktivní záložky Publicita a Environ. kritéria Pro zaktivnění záložek Publicita, Environmentální kritéria nebo Horizontální témata na MZ je zapotřebí na založené MZ na záložce Monitorovací zpráva (první záložka, která se zobrazuje po založení MZ) ve spodní části stránky vybrat (zaškrtnout) požadovaná pole.

51 VŘ v aplikaci B7 VŘ Ukončeno nutno doplnit Dodavatele. Pro přidání dodavatele k výběrovému řízení je nutné na záložce Detaily VŘ nejprve kliknutím označit příslušného dodavatele a následně pomocí šipek mezi tabulkami zajistit přiřazení do pravé tabulky. V záložce jsou načtena všechny Ukončená VŘ ze záložky Výběrová řízení a všichni vytvoření dodavatelé ze záložky Dodavatelé pro VŘ. Pomocí šipek se přiřazují jednotliví dodavatelé k svému VŘ. Možno také mít více dodavatelů u jednoho VŘ.

52 Validace dat na MZ dodavatele VŘ V případě, že se Vám nedaří validovat data v ROS na záložce Dodavatelé VŘ, jsou pravděpodobně údaje v registru uvedeny chybně, nebo zcela chybí. Pokud potřebujete data validovat obratem (například kvůli blížícímu se ukončení termínu zpracování MZ), kontaktuje neprodleně svého PM. Od něj obdržíte heslo, které nahrazuje validaci na registry. Zaslané heslo vepište do pole Heslo ROS a stiskněte příslušné tlačítko Heslo ROS.

53 Editace MZ nebo ŽoP více uživateli Uživatel (s editačními právy na úrovni Vlastník) se přihlásí do aplikace a vybere existující PŽ Stiskněte tlačítko Nový záznam, do pole Kód uživatele, kterým chcete přidělit přístup k žádosti, vepište e- mail nového vlastníka projektu a stiskněte tlačítko Uložit. Dokončení nového přístupu k projektové žádosti/projektu potvrdí nový uživatel (jemuž byla práva přidělena) po přihlášení do aplikace BENEFIT kliknutím na tlačítko Přijmout žádost v záložce Konto žádostí.

54 Převedení správy projektu na novou osobu Původní uživatel (který nebude dále žádost spravovat) se přihlásí do aplikace a vybere existující PŽ Stiskněte tlačítko Nový záznam, do pole Kód uživatele, kterým chcete přidělit přístup k žádosti, vepište e- mail nového vlastníka projektu, zaškrtněte pole Vlastník a stiskněte tlačítko Uložit. Dokončení nového přístupu k projektové žádosti/projektu potvrdí nový uživatel (jemuž byla práva přidělena) po přihlášení do aplikace B7 kliknutím na tlačítko Přijmout žádost v záložce Konto žádostí.

55 Zapomenuté heslo V případě, že uživatel zapomene heslo pro přístup do aplikace, má možnost si nechat toto heslo zaslat na svůj mobilní telefon, jehož číslo zadal do registračního formuláře při své registraci do aplikace. V úvodním okně aplikace (vpravo) pod políčky pro přihlášení je umístěn odkaz Zapomenuté heslo?, kliknutím se zobrazí dialogové okno k zaslání hesla. Žadatel vyplní dle pokynů příslušná pole a opíše znaky kontrolního kódu z uvedeného obrázku a klikne na pole Odeslat. Heslo je zasláno obratem na mobilní telefon formou SMS. Zaslání hesla je zdarma. Poté můžete dále pokračovat k přihlášení

56 Dotazy

57 Veřejné zakázky v rámci OP VaVpI

58 Kontrola veřejných zakázek Veřejnosprávní kontrola v režimu zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole EX POST - ADMINISTRATIVNÍ POVAHY (připomínky ŘO OP VaVpI, dopis s informací o podezření na nesrovnalost, případně osobní jednání) - KONTROLA NA MÍSTĚ (protokol o výsledku kontroly, možnost podání námitek proti protokolu, vyřízení námitek)

59 Kontrola veřejných zakázek Ex ante kontrola VZ nejedná se o kontrolu ve smyslu zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ŘO nekontroluje 100% VZ aktivní činnost ŘO za účelem prevence chyb pro příjemce k identifikaci potenciálních rizik nesrovnalostí odpovědnost za správné zadání VZ je vždy na zadavateli

60 Řešení nesrovnalostí ve veřejných zakázkách Podezření ŘO na porušení ZVZ a/nebo Pravidel pro výběr dodavatelů v rámci OP VaVpI, které mohly ovlivnit průběh daného výběrového/zadávacího řízení, zejm. porušení principů 6 a/nebo nedodržení pravidla 3E. Aplikace 14e zákona č. 218/2001 Sb., o rozpočtových pravidlech Poskytovatel nemusí vyplatit část dotace domnívá li se, že došlo k porušení pravidel pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných z rozpočtu EU. ŘO stanoví procentní výši sankce (sníženého odvodu) dle typu porušení uvedeného v RoPD (Sankce za porušení rozpočtové kázně v důsledku porušení pravidel pro zadávání zakázek) a tu uplatňuje na veškeré budoucí výdaje vzniklé na základě dotčené VZ, případně zpětně na již proplacené výdaje. Výdaje dotčené nesrovnalostí nelze použít v rámci projektu na financování jiných dalších aktivit.

61 Pravidla pro výběr dodavatelů v rámci OP VaVpI

62 Pravidla pro výběr dodavatelů Aktuální verze 4.0, účinnost od ! Nutné aplikovat vždy verzi aktuální v okamžiku prvního úkonu ve VŘ Zapracována novela ZVZ, účinná od Aktuální verze nezohledňuje zákonné opatření senátu ze dne technickou novelu ZVZ účinnou od (viz informace web opvavpi)

63 Pravidla pro výběr dodavatelů (PVD) Postupy a pravidla uvedené v PVD jsou závazné pro všechny příjemce, kteří zadávají zakázku hrazenou z OP VaVpI ( s výj. bagatelních zakázek) ŘO OP VaVpI může udělit výjimku z PVD v případech hodných zvláštního zřetele (nikoliv však ze ZVZ) V případě nedodržení PVD (resp. ZVZ) nemohou být výdaje uznány za způsobilé, a to až to výše 100% z částky dotace použité na financování předmětné veřejné zakázky

64 Pravidla pro výběr dodavatelů Obecná ustanovení obsahující základní principy a zásady pro zadávání zakázek ( 6) a povinnost stanovení předpokládané hodnoty zakázky Zadávací dokumentace Kvalifikační předpoklady Nabídky Hodnotící kritéria a hodnocení nabídek Hodnotící komise Zveřejňování informací Kontroly a sankce Zvláštní postupy pro vybrané situace

65 Pravidla pro výběr dodavatelů Do samostatné kapitoly (11) vyčleněný pravidla pro zadávaní veřejných zakázek malého rozsahu (2mil /6 mil bez DPH) Zevrubný popis všech kroků pro zadání veřejné zakázky malého rozsahu Postupy pro VZMR vycházení se Závazných postupů pro zadávání veřejných zakázek nespadajících pod aplikaci ZVZ spolufinancovaných ze zdrojů EU (vydává NOK, schvaluje vláda usnesením)

66 Závěr a dotazy

67 Závěr a dotazy

FAQ BENEFIT7. BRNO Květen 2013 verze 3

FAQ BENEFIT7. BRNO Květen 2013 verze 3 FAQ BENEFIT7 BRNO Květen 2013 verze 3 Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions... 1 1. Po provedení kontroly/finalizace BENEFIT7 hlásí, že: Součet částek za všechny platby na záložce Finanční

Více

FAQ BENEFIT7. BRNO BŘEZEN 2013 verze 2

FAQ BENEFIT7. BRNO BŘEZEN 2013 verze 2 FAQ BENEFIT7 BRNO BŘEZEN 2013 verze 2 Frequently Asked Questions 1. Po provedení kontroly/finalizace BENEFIT7 hlásí, že: Součet částek za všechny platby na záložce Finanční plán se musí rovnat celkové

Více

Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva 3.4. Praha, Úvod

Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva 3.4. Praha, Úvod Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva 3.4 Praha, 15. 1. 2015 Úvod 1 Program semináře 10:00 10:10 Úvod 10:10 10:30 nejčastější chyby 10:30 10:50 Žádost o platbu nejčastější chyby 10:50 11:10 Podstatné změny

Více

PŘÍLOHA Č. 12B POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 18

PŘÍLOHA Č. 12B POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 18 PŘÍLOHA Č. 12B POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 18 OBSAH: Konto žádostí... 3 Konto projektů... 3 Záložka Monitorovací

Více

PŘÍLOHA Č. 12A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 2 Strana 1 z 16

PŘÍLOHA Č. 12A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 2 Strana 1 z 16 PŘÍLOHA Č. 12A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 2 Strana 1 z 16 OBSAH: Konto žádostí... 3 Konto projektů... 3 Záložka Monitorovací

Více

PŘÍLOHA č. 14 b) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU V IS BENEFIT7

PŘÍLOHA č. 14 b) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU V IS BENEFIT7 PŘÍLOHA č. 14 b) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU V IS BENEFIT7 Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 24 Monitorovací zprávy (MZ) - Etapová monitorovací

Více

Monitorovací zprávy v aplikaci Benefit7. Nejčastější dotazy a chyby

Monitorovací zprávy v aplikaci Benefit7. Nejčastější dotazy a chyby Monitorovací zprávy v aplikaci Benefit7 Nejčastější dotazy a chyby Podklady pro příjemce Postup administrace monitorovací zprávy v aplikaci Benefit 7+ je podrobně popsán v dokumentu s názvem Příručka Elektronická

Více

PŘÍLOHA Č. 18 POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 16

PŘÍLOHA Č. 18 POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 16 PŘÍLOHA Č. 18 POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 16 OBSAH: Konto žádostí... 2 Konto projektů... 3 Záložka Monitorovací zprávy

Více

PŘÍLOHA Č. 13 A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7

PŘÍLOHA Č. 13 A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 PŘÍLOHA Č. 13 A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 17 OBSAH: Postup při vyplňování žádosti o platbu v IS Benefit7... 3 Konto žádostí... 3 Žádost

Více

PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 17

PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 17 PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 17 OBSAH: Postup při vyplňování žádosti o platbu v IS Benefit7...

Více

PŘÍLOHA Č. 22 A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 13

PŘÍLOHA Č. 22 A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 13 PŘÍLOHA Č. 22 A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 13 Postup při vyplňování žádosti o platbu v IS Benefit7 (EX-ANTE)

Více

PŘÍLOHA č. 13 a) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1.3 Revize: 3 Strana 1 z 15

PŘÍLOHA č. 13 a) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1.3 Revize: 3 Strana 1 z 15 PŘÍLOHA č. 13 a) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 Řízená kopie elektronická Vydání: 1.3 Revize: 3 Strana 1 z 15 Postup při vyplňování žádosti o platbu v IS Benefit 7 Žádost

Více

Příručka. Vyplnění EX-ANTE žádosti o platbu v aplikaci Benefit7+ Verze 1 k

Příručka. Vyplnění EX-ANTE žádosti o platbu v aplikaci Benefit7+ Verze 1 k Vyplnění EX-ANTE žádosti o platbu v aplikaci Benefit7+ Verze 1 k 3.6.2011 ZALOŽENÍ ŽÁDOSTI O PLATBU Po přihlášení do aplikace Benefit7 (dále jen B7) si ve sloupci Navigace zvolte Konto projektů. Vyberte

Více

PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ (PLATNÉ OD ) ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7

PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ (PLATNÉ OD ) ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 (PLATNÉ OD 16. 9. 2014) Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 19 Obsah Postup při vyplňování žádosti o platbu v IS Benefit7...

Více

PŘÍLOHA č. 13 a) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 17

PŘÍLOHA č. 13 a) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 17 PŘÍLOHA č. 13 a) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 17 Zjednodušenou žádost o platbu (ZŽoP) včetně Monitorovací

Více

Monitorovací zprávy v aplikaci Benefit7. Prezentuje: Kateřina Voisová

Monitorovací zprávy v aplikaci Benefit7. Prezentuje: Kateřina Voisová Monitorovací zprávy v aplikaci Benefit7 Prezentuje: Kateřina Voisová Obsah Přechod na elektronickou monitorovací zprávu. Podklady pro příjemce. Obecné podmínky pro práci s aplikací Benefit7. Účet příjemce

Více

PŘÍRUČKA PRO VYTVÁŘENÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU V APLIKACI BENEFIT7. Příloha č. 6 Příručky pro příjemce

PŘÍRUČKA PRO VYTVÁŘENÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU V APLIKACI BENEFIT7. Příloha č. 6 Příručky pro příjemce PŘÍRUČKA PRO VYTVÁŘENÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU V APLIKACI BENEFIT7 v2 28. března 2017 Vyplnění a podání Monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti projektu Monitorovací

Více

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-ANTE

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-ANTE Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-ANTE Po přihlášení do aplikace Benefit7 se ocitnete na záložce Konto žádostí. Z nabídky vlevo vyberte možnost Konto projektů. V tabulce Konto projektů

Více

Postup pro vyplnění Monitorovací zprávy/hlášení o pokroku

Postup pro vyplnění Monitorovací zprávy/hlášení o pokroku Postup pro vyplnění Monitorovací zprávy/hlášení o pokroku Strana 1 (celkem 14) OBSAH: Konto žádostí... 2 Konto projektů... 3 Záložka Monitorovací zprávy-hlášení... 3 Hlášení/Monitorování... 3 Vliv na rovné

Více

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST Výběr projektu Přihlášení v IS Benefit Konto projektů Výběr projektu Žádost o platbu 27.8.2010 2 Založení nové ŽoP Nový záznam + uložení Načtení

Více

Postup pro vyplnění Monitorovací zprávy/hlášení o pokroku

Postup pro vyplnění Monitorovací zprávy/hlášení o pokroku Postup pro vyplnění Monitorovací zprávy/hlášení o pokroku Příručka pro ţadatele a příjemce finanční podpory v rámci IOP Strana 1 (celkem 15) OBSAH: Konto žádostí... 2 Konto projektů... 3 Záložka Monitorovací

Více

Postupy. Vyplnění EX-ANTE žádosti o platbu v aplikaci Benefit7. Verze 2 k

Postupy. Vyplnění EX-ANTE žádosti o platbu v aplikaci Benefit7. Verze 2 k Vyplnění EX-ANTE žádosti o platbu v aplikaci Benefit7 Verze 2 k 23.8.2012 ZALOŽENÍ ŽÁDOSTI O PLATBU Po přihlášení do aplikace Benefit7 (dále jen B7) si ve sloupci Navigace zvolte Konto projektů. Vyberte

Více

Vyplnění projektové žádosti

Vyplnění projektové žádosti Vyplnění projektové žádosti Projektová přihláška Benefit7 www.eu-zadost.cz www.eu-zadost.eu Projektová přihláška Benefit7 Registrace Přihlášení Registrační formulář Potvrzení registrace, aktivace Přihlášení

Více

Příručka. Vyplnění EX-POST žádosti o platbu v aplikaci Benefit

Příručka. Vyplnění EX-POST žádosti o platbu v aplikaci Benefit Vyplnění EX-POST žádosti o platbu v aplikaci Benefit7 3.6.2011 ZALOŽENÍ ŽÁDOSTI O PLATBU Po přihlášení do aplikace Benefit7 (dále jen B7) si ve sloupci Navigace zvolte Konto projektů. Vyberte projekt,

Více

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Seminář pro příjemce Realizace projektů 12. 12. 2016 Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Obsah prezentace I Důležité dokumenty Řízení projektu Změny projektu Ukládání dokumentace Kontroly Monitorovací zpráva Přílohy

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_028

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_028 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_028 (výzva č. 28 železniční kolejová vozidla pro regionální dopravu) verze 1-17.7.2017 Níže uvedené informace doplňují základní příručku

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_034

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_034 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_034 (výzva č. 34 Modernizace plavidel vnitrozemské vodní dopravy zvýšení bezpečnosti plavby) verze 1 24. 8. 2017 Níže uvedené informace

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_010

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_010 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_010 (výzva č. 10 Podpora modernizace a výstavby překladišť kombinované dopravy) verze 1 7. 8. 2017 Níže uvedené informace doplňují základní

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_17_040

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_17_040 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_17_040 (výzva č. 40 ITS ve městech projekty v rámci ITI a IPRÚ verze 1 9. 8. 2017 Níže uvedené informace doplňují základní příručku Uživatelská

Více

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně:

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně: Metodický pokyn č. 9 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 20. 3. 2012 se doplňují postupy uvedené v kapitole 5.1.7 Financování ex-ante a 5.4 Monitorování

Více

PŘÍLOHA Č. 14A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 22

PŘÍLOHA Č. 14A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 22 PŘÍLOHA Č. 14A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 22 OBSAH: Konto žádostí...3 Monitorovací zpráva...4 Hlášení Monitorování...5

Více

Monitorovací zprávy, Žádost o platbu, Soupiska účetních dokladů

Monitorovací zprávy, Žádost o platbu, Soupiska účetních dokladů Monitorovací zprávy, Žádost o platbu, Soupiska účetních dokladů Ústí nad Labem, 12.6.2014 Petra Grygarová, Mgr. Alena Michálková Monitoring projektu Předkládá se jeden typ monitorovacího hlášení a dva

Více

Příručka pro vytváření monitorovacích zpráv, hlášení a žádostí o platbu v aplikaci BENEFIT7 PŘÍLOHA Č. 14 PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE

Příručka pro vytváření monitorovacích zpráv, hlášení a žádostí o platbu v aplikaci BENEFIT7 PŘÍLOHA Č. 14 PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE Příručka pro vytváření monitorovacích zpráv, hlášení a žádostí o platbu v aplikaci Výzva č. 21 a 22/v1 17. prosince 2010 Obsah Vyplnění a podání Monitorovacích zpráv a hlášení...2 1.Harmonogram MZ/HoP(MH)...4

Více

ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY. v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21.

ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY. v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Popis procesu a termínů předkládání Žádosti o platbu Žádost

Více

PŘÍLOHA Č. 10A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ (PLATNÉ OD ) HLÁŠENÍ O POKROKU. Strana 1 z 25

PŘÍLOHA Č. 10A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ (PLATNÉ OD ) HLÁŠENÍ O POKROKU. Strana 1 z 25 PŘÍLOHA Č. 10A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU (PLATNÉ OD 16. 9. 2014) Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 25 Strana 1 z 25 Obsah Konto žádostí...3 Záložka Monitorovací zpráva...4

Více

POKYNY K PŘEDKLÁDÁNÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZKÁM PROSTŘEDNICTVÍM IS KP14+ (DOKUMENTY PŘEDKLÁDANÉ BĚHEM ZADÁVÁNÍ)

POKYNY K PŘEDKLÁDÁNÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZKÁM PROSTŘEDNICTVÍM IS KP14+ (DOKUMENTY PŘEDKLÁDANÉ BĚHEM ZADÁVÁNÍ) POKYNY K PŘEDKLÁDÁNÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZKÁM PROSTŘEDNICTVÍM IS KP14+ (DOKUMENTY PŘEDKLÁDANÉ BĚHEM ZADÁVÁNÍ) Číslo vydání: 1 Datum účinnosti: 1. 6. 2016 Počet stran 9 Obsah 1 ÚVOD... 3 2 ZALOŽENÍ INTERNÍ

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Hlášení o změnách prostřednictvím Portálu farmáře

Více

Uživatelská příručka IS KP14+ Žádost o platbu. Operační program. Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období

Uživatelská příručka IS KP14+ Žádost o platbu. Operační program. Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období Uživatelská příručka IS KP14+ Žádost o platbu Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 20. 1. 2016 v. 1.0 Obsah 1. Úvod... 2 2. Žádost o platbu (ŽoP)... 3 2.1.1. Založení

Více

V. Projektová žádost v Benefit 7+

V. Projektová žádost v Benefit 7+ V. Projektová žádost v Benefit 7+ Obecné podmínky pro práci s aplikací Benefit7 webová aplikace BENEFIT7 OPVK je všem uživatelům přístupná na internetové adrese: www.eu-zadost.cz nebo www.eu-zadost.eu;

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy Ing. Petra Kalinová Obsah Přímé a nepřímé náklady Přílohy monitorovací zprávy Zadání žádosti o platbu Podezření na porušení rozpočtové kázně Přímé a nepřímé náklady Přímé

Více

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY. Praha 27. 5. 2010 a 22. 6. 2010

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY. Praha 27. 5. 2010 a 22. 6. 2010 MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY Praha 27. 5. 2010 a 22. 6. 2010 TYPY MONITOROVACÍCH ZPRÁV zpráva o zahájení realizace projektu (ZZRP) průběžná monitorovací zpráva (PMZ) závěrečná monitorovací

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 19. 4. 2013 Přílohy monitorovací zprávy ex ante dokument doložit 1 Podpisové vzory 1 x originál 2 Soupiska účetních dokladů s nepřímými náklady 1 x originál

Více

Postup podání žádosti o podporu v systému MS2014+

Postup podání žádosti o podporu v systému MS2014+ Postup podání žádosti o podporu v systému MS2014+ 1 Systém MS2014+ Slouží pro podání a správu celého projektu a komunikaci jak s MAS, tak se ŘO IROP (monitorovací zprávy, žádosti o platbu, žádosti o změnu

Více

PŘÍLOHA Č. 10A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ (PLATNÉ OD ) HLÁŠENÍ O POKROKU

PŘÍLOHA Č. 10A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ (PLATNÉ OD ) HLÁŠENÍ O POKROKU PŘÍLOHA Č. 10A POSTUP PRO VYPLNĚNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/ HLÁŠENÍ O POKROKU (PLATNÉ OD 26. 8. 2013) Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 25 OBSAH: Konto žádostí...3 Monitorovací zpráva...4 Hlášení Monitorování...4

Více

Modul Veř ejne zaka zky v IS KP14+

Modul Veř ejne zaka zky v IS KP14+ Modul Veř ejne zaka zky v IS KP14+ V aplikaci IS KP14+ vznikl nový modul Veřejné zakázky. Je řazen na detailu projektu v oblasti Informování o realizaci. Tento modul je relevantní od úrovně žádosti o podporu

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Petr Hlavík

Finanční část monitorovací zprávy. Petr Hlavík Finanční část monitorovací zprávy Petr Hlavík Obsah 1. Přímé a nepřímé náklady projektu 2. Přílohy monitorovací zprávy 3. Zadání žádosti o platbu 4. Podezření na porušení rozpočtové kázně 5. Praktický

Více

Seminář pro příjemce OP VaVpI

Seminář pro příjemce OP VaVpI Seminář pro příjemce OP VaVpI Praha, 26. 6. 2012 Program semináře 10:00 10:15 Úvod 10:15 10:45 Monitorování projektu 10:45 11:15 Žádosti o platbu 11:15 11:45 Nejčastější chyby v MZ a ŽOZL 11:45 12:45 Přestávka

Více

Podmínky vyplývající z právního aktu. Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha

Podmínky vyplývající z právního aktu. Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha Podmínky vyplývající z právního aktu Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha 19. 4. 2013 Obsah prezentace 1. Rozhodnutí o poskytnutí dotace 2. Část I a II RoPD - povinnosti 3. Část III RoPD platební podmínky

Více

Podrobný postup podání Žádosti o platbu OP Rybářství přes Portál farmáře. Operačního programu Rybářství ( )

Podrobný postup podání Žádosti o platbu OP Rybářství přes Portál farmáře. Operačního programu Rybářství ( ) Podrobný postup podání Žádosti o platbu OP Rybářství přes Portál farmáře V následujícím dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Žádosti o platbu OPR prostřednictvím Portálu farmáře. Při podání Žádosti

Více

Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Lukáš Frolík

Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Lukáš Frolík Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Lukáš Frolík 22. března 2016 Portál IS KP14+ Webová aplikace pro žadatele o podporu z Evropských strukturálních a investičních fondů (ESIF) v období 2014-2020 - https://mseu.mssf.cz/

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE Verze vydání: 2 Datum účinnosti: 14. 12. 2017 I. Základní informace Cílem Závěrečné zprávy o realizaci ( ZZoR

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ INFORMAČNÍ SYSTÉM KONEČNÉHO PŘÍJEMCE 1. Jak vypadá a funguje IS KP14+ 2. Založení a vyplnění žádosti KDE HLEDAT INFORMACE Příručky OPZ Pokyny k vyplnění žádosti v IS KP14+: http://www.esfcr.cz/file/9143/

Více

Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu

Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu Obsah Výkaz výdajů: 1. Soupiska účetních dokladů 2. Členění dle kódu výdaje Žádost o platbu 1. Pokyny pro vyplnění výdajů v ŽoP Čerpání rozpočtu: 1. Předkládání

Více

proč není možné tuto lhůtu splatnosti nastavit, nemusí mu znovu tuto skutečnost doporučovat. 1 / 5

proč není možné tuto lhůtu splatnosti nastavit, nemusí mu znovu tuto skutečnost doporučovat. 1 / 5 Metodický pokyn č. 5 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 15. 2. 2012 se doplňuje a upřesňuje kapitola 5.1.1.3 Možnost finančního postihu za neplnění

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVY. PROJEKTOVÁ ČÁST Monika Pálková. Odbor veřejné správy Oddělení realizace strategických projektů MV ČR

MONITOROVACÍ ZPRÁVY. PROJEKTOVÁ ČÁST Monika Pálková. Odbor veřejné správy Oddělení realizace strategických projektů MV ČR MONITOROVACÍ ZPRÁVY PROJEKTOVÁ ČÁST Monika Pálková Odbor veřejné správy Oddělení realizace strategických projektů MV ČR Projekt: Vzdělávání úředníků a zaměstnanců veřejné správy, metodiků a školitelů a

Více

Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236. Ing. Jana Mazánková 6. 3.

Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236. Ing. Jana Mazánková 6. 3. Setkání členů konsorcia SLARA Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236 Ing. Jana Mazánková 6. 3. 2014 Obsah prezentace Úvodní představení

Více

Představení portálu ISKP14+

Představení portálu ISKP14+ OP PMP 2014-2020 Specifický cíl I výzva 30_16_003 Představení portálu ISKP14+ Ing. Janka Kopečná administrátorka monitorovacího sytému OP Zaměstnanost Footer Text 1 Přihlášení, podpora, příručky, výzvy

Více

INFORMACE PRO ŽADATELE VE VĚCI ÚPRAVY ŽÁDOSTI PRO

INFORMACE PRO ŽADATELE VE VĚCI ÚPRAVY ŽÁDOSTI PRO INFORMACE PRO ŽADATELE VE VĚCI ÚPRAVY ŽÁDOSTI PRO VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE ŽÁDOSTI SCHVÁLENÉ NA VÝBĚROVÉ KOMISI DO 14. 6. 2016 Verze vydání: 2 Datum účinnosti: 24. 3. 2017 Do pěti pracovních

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_18_066

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_18_066 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_18_066 (výzva č. 66 Podpora modernizace a výstavby překladišť kombinované dopravy) verze 1 4. 9. 2018 Níže uvedené informace doplňují základní

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Schválený dne: 3. 12. 2009 Platný od: 3. 12. 2009 Verze: 1.0 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 je platný pro všechny

Více

Návod na vyplňování údajů o financování silnic II. a III. třídy do Aplikace SDV SFDI

Návod na vyplňování údajů o financování silnic II. a III. třídy do Aplikace SDV SFDI Návod na vyplňování údajů o financování silnic II. a III. třídy do Aplikace SDV SFDI Zřízení přístupu do Aplikace SDV K přístupu do Aplikace SDV se využívá dvou sad hesel. Pro jejich získání kontaktujte

Více

Informace pro žadatele ve věci úpravy žádosti pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace žádosti schválené na Výběrové komisi do

Informace pro žadatele ve věci úpravy žádosti pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace žádosti schválené na Výběrové komisi do Informace pro žadatele ve věci úpravy žádosti pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace žádosti schválené na Výběrové komisi do 14. 6. 2016 Do pěti pracovních dnů od vydání Registrace akce (dále jen RA

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE Verze vydání: 1 Datum účinnosti: 3. 5. 2017 I. Základní informace Cílem Závěrečné zprávy o realizaci ( ZZoR

Více

Seminář pro příjemce OP VaVpI

Seminář pro příjemce OP VaVpI Seminář pro příjemce OP VaVpI Praha 23. 3. 2015 27. 3. 2015 Program semináře 09:30 10:00 Registrace 10:00 10:15 Úvod k zadávání veřejných zakázek v rámci OP VaVpI 10:15 12:00 Nejdůležitější povinnosti

Více

1 / 7. 1 V jednotlivých výzvách může být stanoveno i pozdější datum pro vznik způsobilých výdajů.

1 / 7. 1 V jednotlivých výzvách může být stanoveno i pozdější datum pro vznik způsobilých výdajů. Metodický pokyn č. 29 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 5.0 Tímto metodickým pokynem se s účinností od 11. 9. 2014 aktualizují postupy uvedené v Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007-2013,

Více

Vyplňování monitorovací zprávy a žádosti o platbu v Benefit7. technická část

Vyplňování monitorovací zprávy a žádosti o platbu v Benefit7. technická část Vyplňování monitorovací zprávy a žádosti o platbu v Benefit7 technická část Základní informace o Benefit7 Benefit7 - webová aplikace sloužící žadatelům pro předkládání žádostí o finanční podporu z OP LZZ,

Více

Jak vyplnit Monitorovací zprávu

Jak vyplnit Monitorovací zprávu Jak vyplnit Monitorovací zprávu Kroměříž 25. 8. 2010 Ing. Aleš Marousek projektový manažer Ing. Jiří Kašpar - projektový manažer Jak v Benefitu otevřít MZ 2 Jak v Benefitu otevřít MZ 3 Údaje týkající se

Více

Příručka pro příjemce Podrobný postup podání Hlášení o změnách přes Portál farmáře Operačního programu Rybářství

Příručka pro příjemce Podrobný postup podání Hlášení o změnách přes Portál farmáře Operačního programu Rybářství Příručka pro příjemce Podrobný postup podání Hlášení o změnách přes Portál farmáře Operačního programu Rybářství 2014-2020 1 V následujícím dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Hlášení o změnách

Více

Otázky a odpovědi ze semináře pro příjemce OP VaVpI na téma využití úspor (10. a )

Otázky a odpovědi ze semináře pro příjemce OP VaVpI na téma využití úspor (10. a ) Otázky a odpovědi ze semináře pro příjemce OP VaVpI na téma využití úspor (10. a 11. 7. 2014) 1) Jak dlouho bude trvat administrace změny, když příjemce předloží podklady v termínu 31. 7. 2014? Do 30 dnů.

Více

Praha, Seminář pro příjemce PO 4, OP VaVpI

Praha, Seminář pro příjemce PO 4, OP VaVpI Praha, 6. 3. 2014 Seminář pro příjemce PO 4, OP VaVpI Úvod Program semináře 10:00 10:15 Úvod 10:15 10:35 Vyhodnocení věcného pokroku projektu 10:35 11:05 Závěrečná MZ a přílohy (věcná část), problematické

Více

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR ZPRÁVA O REALIZACI Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Změny rozpočtu projektu I. Změny rozpočtu: rozpočet nelze po schválení navýšit! čerpání prostředků v rámci jednotlivých

Více

Postup pro vyplnění Zprávy o udržitelnosti projektu v IS KP

Postup pro vyplnění Zprávy o udržitelnosti projektu v IS KP Postup pro vyplnění Zprávy o udržitelnosti projektu v IS KP Obsah 1. Harmonogram Zpráv... 3 2. Postup vyplnění zprávy o udržitelnosti projektu... 3 2.1. Záložka Informace o zprávě... 3 2.2. Záložka Plnění

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ PŘIHLÁŠENÍ A PODPORA UŽIVATELŮ Produkční (ostré) prostředí (slouží pro realizaci OP, zadávají se pouze ostrá data) https://mseu.mssf.cz Technická podpora IS KP14+ v rámci OPZ iskp@mpsv.cz

Více

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY , Praha

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY , Praha MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY 27. 9. 2011, Praha Obsah prezentace: Typy monitorovacích zpráv (dále MZ) a jejich náležitosti Pravidla předkládání MZ podoba zpráv a lhůty Žádost o platbu Zpráva

Více

Uživatelská příručka IS KP14+ pro Integrované nástroje: Žádost o podporu Strategie CLLD

Uživatelská příručka IS KP14+ pro Integrované nástroje: Žádost o podporu Strategie CLLD Uživatelská příručka IS KP14+ pro Integrované nástroje: Žádost o podporu Strategie CLLD Verze: 2.0 Červen 2016 1 Obsah Přehled provedených změn... 2 1. Žádost o integrovanou strategii... 4 1.1. 1.1. 1.2.

Více

BENEFIT7 nová žádost

BENEFIT7 nová žádost Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionáln lní rozvoj ČR Pardubice 22.4.2010 BENEFIT7 nová žádost Při vyplňování postupujeme dle Přílohy č. 5 Pokyny pro vyplnění elektronické projektové

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK MONITOROVACÍ INDIKÁTORY CZ.1.7/2.4./12.45 Posílení spolupráce mezi MZLU v Brně a dalšími institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu O1/21 Stav ke dni 3.6.21 Výstupy

Více

KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SERVIS PRO KLIENTY REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO. Příručka projektového manažera. Manuál k aplikaci Přehled účetních dokladů

KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SERVIS PRO KLIENTY REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO. Příručka projektového manažera. Manuál k aplikaci Přehled účetních dokladů KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SERVIS PRO KLIENTY REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO Příručka projektového manažera Manuál k aplikaci Přehled účetních dokladů O aplikaci Aplikace PUD (přehled účetních dokladů) slouží

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 29 a 30. 7. 2. 2012 Bc. Pavlína Vodenková

Seminář pro příjemce finanční podpory z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 29 a 30. 7. 2. 2012 Bc. Pavlína Vodenková Seminář pro příjemce finanční podpory z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 29 a 30 7. 2. 2012 Bc. Pavlína Vodenková Obsah Finanční část ELMZ v aplikaci Benefit7+ Přímé a nepřímé náklady Způsobilost

Více

Změny v projektech (výzva č. 68 / 3.3 OP LZZ) Seminář pro příjemce Praha,

Změny v projektech (výzva č. 68 / 3.3 OP LZZ) Seminář pro příjemce Praha, Změny v projektech (výzva č. 68 / 3.3 OP LZZ) Seminář pro příjemce Praha, 27. 9. 2011 Obsah prezentace 1. Nepodstatné změny projektu 2. Podstatné změny projektu 3. Změny rozpočtu projektu 4. Další důležité

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 27. 9. 2011 Přílohy monitorovací zprávy ex ante No. dokument počty vzory 1 Podpisové vzory přikládáno k ZZRP 1 x originál www.esfcr.cz 2 Soupiska účetních

Více

ZPRÁVA O REALIZACI ŽÁDOST O PLATBU

ZPRÁVA O REALIZACI ŽÁDOST O PLATBU ZPRÁVA O REALIZACI ŽÁDOST O PLATBU Prioritní osa 4 Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti OP PPR Změny rozpočtu projektu Změny rozpočtu: rozpočet nelze po schválení navýšit! čerpání prostředků v

Více

PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI

PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace Monitorovací

Více

Základní informace o aplikaci MS2014+ Ing. Kamil Jiránek

Základní informace o aplikaci MS2014+ Ing. Kamil Jiránek Základní informace o aplikaci MS2014+ Ing. Kamil Jiránek IROP 79. a 80. výzva; 16.5.2018, Praha Portál MS2014+ Na adrese https://www.mssf.cz/ 2 Portál ISKP14+ (Informační systém konečného příjemce) Na

Více

Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7. stručný manuál. listopad 2008 verze 1.0. Mgr.

Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7. stručný manuál. listopad 2008 verze 1.0. Mgr. Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7 stručný manuál listopad 2008 verze 1.0. Mgr. Tomáš Záviský Obsah ADRESA... 3 REGISTRACE... 3 PŘIHLÁŠENÍ A ZTRÁTA

Více

Podání projektové žádosti v ISKP14+ Mgr. Tomáš Rec

Podání projektové žádosti v ISKP14+ Mgr. Tomáš Rec Podání projektové žádosti v ISKP14+ Mgr. Tomáš Rec tomas.rec@crr.cz IROP 78. výzva; 15. 5. 2018, Liberec Portál MS2014+ Na adrese https://www.mssf.cz/ 2 Portál ISKP14+ (Informační systém konečného příjemce)

Více

Návod na vyplňování údajů do systému Aplikace SDV v rámci financování silnic II. a III. třídy

Návod na vyplňování údajů do systému Aplikace SDV v rámci financování silnic II. a III. třídy Návod na vyplňování údajů do systému Aplikace SDV v rámci financování silnic II. a III. třídy Zřízení přístupu do Aplikace SDV K přístupu do Aplikace SDV se využívá dvou sad hesel. Pro jejich získání kontaktujte

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.5 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 37 PŘÍLOHA Č. 7 PODMÍNKY STANOVENÍ VÝDAJŮ NA FINANCOVÁNÍ AKCE ORGANIZAČNÍ SLOŽKY

Více

Změny v projektech. Seminář pro příjemce Praha, /

Změny v projektech. Seminář pro příjemce Praha, / Změny v projektech Seminář pro příjemce Praha, 5. 4. / 10. 5. 2011 Obsah prezentace 1. Nepodstatné změny projektu 2. Podstatné změny projektu 3. Změny rozpočtu projektu 4. Důležité informace 1. Nepodstatné

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu Verze č. 1.4 Účinnost od 17. 12. 2015 Příloha č. 17j) SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU Verze č. 1.3 Účinnost od 22. 6. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

Žádost o změnu (ŽoZ) a její administrace. Ing. Lucie Měsíčková Ing. Ondřej Kaplan

Žádost o změnu (ŽoZ) a její administrace. Ing. Lucie Měsíčková Ing. Ondřej Kaplan Žádost o změnu (ŽoZ) a její administrace Ing. Lucie Měsíčková Ing. Ondřej Kaplan 9. října 2017 Žadatel má povinnost oznámit změny, které v projektu nastanou v době mezi podáním žádosti o podporu a ukončením

Více

Vyplňování MZ a ŽOP v Benefit7. technická část

Vyplňování MZ a ŽOP v Benefit7. technická část Vyplňování MZ a ŽOP v Benefit7 technická část Základní informace o Benefit7 Benefit7 - webová aplikace sloužící žadatelům pro předkládání žádostí o finanční podporu z OP LZZ, předkládání monitorovacích

Více

PŘÍLOHA č. 2D PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O PLATBU

PŘÍLOHA č. 2D PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O PLATBU PŘÍLOHA č. 2D PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O PLATBU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Žádost o platbu... 3

Více

Příručka pro vytváření monitorovacích zpráv, hlášení a žádostí o platbu v aplikaci BENEFIT7 PŘÍLOHA Č. 14 PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE

Příručka pro vytváření monitorovacích zpráv, hlášení a žádostí o platbu v aplikaci BENEFIT7 PŘÍLOHA Č. 14 PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE Příručka pro vytváření monitorovacích zpráv, hlášení a žádostí o platbu v aplikaci Výzva č. 30, 31 a 32/v1 19. prosince 2011 Obsah Vyplnění a podání Monitorovacích zpráv a hlášení...3 1 Harmonogram MZ/HoP(MH)...5

Více

Uživatelská příručka IS KP14+: Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti o podporu

Uživatelská příručka IS KP14+: Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti o podporu Uživatelská příručka IS KP14+: Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti o podporu Verze: 2.0 Březen 2015 1 Obsah 1. Portál IS KP14+... 4 1.1. Stručné představení... 4 1.2. Obecné funkcionality formuláře žádosti

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 20 (3.kolo) Ing.

Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 20 (3.kolo) Ing. Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva 20 (3.kolo) 29. 5. 2012 Ing. Michal Čech Obsah Aplikace Benefit7+ Přímé a nepřímé náklady Způsobilost

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře, 3. a 4. výzvy příjmu žádostí Operačního programu Rybářství

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře, 3. a 4. výzvy příjmu žádostí Operačního programu Rybářství Příručka pro žadatele Podrobný postup pro doplnění Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře, 3. a 4. výzvy příjmu žádostí Operačního programu Rybářství 2014-2020 1 Podrobný postup pro doplnění

Více