Praha, Seminář pro příjemce PO 4, OP VaVpI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Praha, Seminář pro příjemce PO 4, OP VaVpI"

Transkript

1 Praha, Seminář pro příjemce PO 4, OP VaVpI

2 Úvod

3 Program semináře 10:00 10:15 Úvod 10:15 10:35 Vyhodnocení věcného pokroku projektu 10:35 11:05 Závěrečná MZ a přílohy (věcná část), problematické oblasti 11:05 11:20 Závěrečná ŽOZL a jejich přílohy, problematické oblasti 11:20 11:45 Přestávka 11:45 12:15 Vratky / finanční vypořádání 12:15 13:00 Dotazy a diskuse

4 Vyhodnocení věcného pokroku projektu

5 Hodnocení věcného pokroku Příručky pro vypracování hodnocení věcného pokroku 1) Příručka pro žadatele a příjemce OP VaVpI Rozšíření závěrečné monitorovací zprávy projektu OP VaVpI- PO 4, příloha č 17I 2) Příručka pro žadatele a příjemce OP VaVpI Technický popis projektu PO 4 Výzva č. 1.4, příloha č. 23d

6 Příloha č. 17I

7 Rozšíření závěrečné monitorovací zprávy Rozsah zprávy není stanoven, příjemce by však měl mít na paměti, že tento dokument je vedle závěrečné monitorovací zprávy dalším základním podkladem pro hodnocení dosaženého pokroku po věcné stránce a míry splnění závazků uváděných v Technickém popisu projektu jeho poslední schválené verzi ( dále jen TA ) V závěrečné monitorovací zprávě věnujte pozornost všem cílům, které měly/mají být prostřednictvím realizace projektu naplněny. U každého vydefinovaného cíle popište, do jaké míry byl tento cíl naplněn ve fázi realizace projektu. Dále uveďte plánované cíle pro fázi udržitelnosti projektu a popište je.

8 Popis: Celkové cíle projektu (dle kapitoly I v TA) 1) Naplnění cílů ( do jaké míry byly cíle ve fázi realizace projektu skutečně naplněny) Vyjádřete se k plnění cílů (odborných, stavebních, modernizačních ) projektu, které jste se zavázali naplnit jak ve fázi realizace projektu, tak v době jeho udržitelnosti. U každého cíle uváděného v TA projektu proveďte hodnocení jeho naplnění U cílů plánovaných v rámci udržitelnosti projektu popište, v jaké fázi realizace se plnění daného cíle nachází, jaký je další předpokládaný vývoj, a uveďte předpokládané nástroje k jejich dosažení. Uveďte zde konkrétní přínos pro studenty a výzkum na VŠ. 2) Povinný komentář Uveďte zde další relevantní informace k projektovým cílům a míře jejich naplnění, popište a zdůvodněte odchylky od původních plánovaných cílů atd.

9 Popis: Celkové cíle projektu ( dle kapitoly I v TA) 3) Akreditované Ph.D. programy k projektu v době realizace a udržitelnosti Seznam akr. St. Programů v realizaci a pro udržitelnost Došlo ke změně akreditačních materiálů pro dotčené Ph.D. programy? Pokud ano, uveďte souhrn změn. 4) Využití infrastruktury Pro jaké studijní obory bude infrastruktura projektu využita? Došlo ke změně ve využití infrastruktury projektu oproti projektové žádosti? Popište, jakým způsobem bude zabezpečeno maximální využití pořízené infrastruktury (konkrétní plán využití)

10 Horizontální témata Popište konkrétně shodu, či neshodu projektu se současným plánem rozvoje VŠ Popište rozvoj dotčených součástí a plánované aktivity v oblasti vzdělávání a výzkumu pro fázi udržitelnosti projektu, které přispívají k naplnění cílů Výzvy Identifikujte prosím rizika spojená s ukončením realizace projektu a dobou udržitelnosti projektu, včetně konkrétních opatření.

11 Výzva 1.4 Další komentáře Doplňkové aktivity podporované v rámci výzvy: Investice do materiálního a technického zabezpečení ve vazbě na podporovanou infrastrukturu a další doplňkové aktivity směřující k naplnění cílů oblasti podpory.

12 Závěrečná MZ a přílohy, problematické oblasti

13 Závěrečná monitorovací zpráva (ZMZ) a její přílohy Formulář ZMZ v Benefitu 7 Vyplňování se neliší od průběžných MZ. Cílem je popsat poslední monitorovací období (2 až 4 měsíce, např , nebo ). Přílohy ZMZ Seznam uveden v Příloze 17j), mj. obsahuje: Doklady k posouzení dosažení předepsaných výstupů projektu. Doklady k posouzení přijatelnosti příjemce. Způsob předložení, termín Osobně, nebo poštou. Doručit ŘO nejpozději do 2 měsíců od ukončení realizace projektu (např => ). Možné prodloužení předložení ( em, min. dva dny před odevzdáním)

14 ZMZ v Benefitu 7 problematické oblasti (1/6) Popis Uvádějte skutečnosti za poslední sledované období (např. splnění milníku kolaudace) Doporučujeme v textu uvést i částku nedočerpané dotace (ZV/NZV, INV/NEINV). Monitorovací indikátory V ZMZ se vykazují MI , , a Datum dosažené hodnoty relevantní datum pro danou MZ dle reálně dosažené a vykazované hodnoty MI den uvedení do provozu (pro ZMZ nejpozději poslední den realizace projektu) Datum cílové hodnoty dle závazku v TA tj. k datu ukončení realizace projektu nebo k

15 ZMZ v Benefitu 7 problematické oblasti (2/6) Monitorovací indikátory MI a (vč. doplňkových MI) doložte na aktuálním formuláři, kterým je Příloha 8g) PPP a PPŽ. Plochy zde uvedené by měly odpovídat dokumentaci skutečného provedení stavby (uvádějte na desetinná místa) Případné překročení závazné hodnoty MI - do pole Dosažená hodnota uveďte skutečnou hodnotu (navýšení se však nepromítne do Technického popisu projektu) Pokud došlo ke snížení MI , k datu ukončení realizace projektu je potřeba tuto změnu okomentovat jako nepodstatnou (snížení by mělo být uvedeno v Technickém popisu projektu)

16 ZMZ v Benefitu 7 problematické oblasti (3/6) Výběrová řízení Proveďte kontrolu úplnosti všech výdajů uvedených v popisu VŘ. Proveďte kontrolu nasmlouvané částky vs. Přehled čerpání, vs. SÚD za celou realizaci projektu. Cena uvedená ve smlouvě s dodavatelem nesmí být překročena. Všechny VŘ musejí být ve stavu: Ukončeno (musí být vyplněn dodavatel vč. veškerých údajů). Nenaplněno (např. bagatelní zakázky realizované přímým nákupem, nebo hrazené z NZV ne však v případě nesrovnalosti) Zrušeno. Uveďte a dodejte všechny dodatky smluv (pokud je to relevantní). Rámcové smlouvy vyplnit pole nasmlouvaná cena za jednotlivé dodavatele.

17 ZMZ v Benefitu 7 problematické oblasti (4/6) Klíčové aktivity Promítněte relevantní změny za poslední sledované období. Částky v jednotlivých KA být v souladu s rozpočtem v MZ (KA tedy nezachycují skutečně vyčerpanou dotaci).

18 ZMZ v Benefitu 7 problematické oblasti (5/6) Publicita Povinné způsoby zajištění publicity: Stálá informační tabulka (do termínu podání ZMZ) dodejte fotodokumentaci. Popř. zašlete na konzultaci ŘO. ZV je pouze 1 ks (dává se na nejvýznamnější nebo nejdražší budovu). Dle Přílohy 3 PPP jsou povinné pouze 3 prvky (publicita loga, název, druh projektu) aktualizace/oprava není ZV. Tisková zpráva (k ukončení projektu, zaslat ŘO ke konzultaci). Povinná publicita u hmotných předmětů zakoupených s využitím dotace (stroje, zařízení, hardware). Vhodným způsobem plakát, štítek (podle velikosti předmětu) - dodejte fotodokumentaci.

19 ZMZ v Benefitu 7 problematické oblasti (6/6) Kontroly Uveďte všechny kontroly projektu ukončené ve sledovaném období, které byly provedené jiným než Řídicím orgánem: Závěrečný externí audit (povinně). Dále např.: AO MF, EK apod. (pokud je to relevantní). Změny v projektu Oznamte nepodstatné a informativní změny (proveďte revizi TA). Zapracujte schválené podstatné změny.

20 Přílohy ZMZ (1/6) Veškeré přílohy, které již byly v průběhu realizace projektu předloženy a neproběhla v nich žádná změna, není třeba znovu předkládat Aktualizovaný rozpočet projektu s vyznačením a zdůvodněním změn (viz prezentace k ŽOZL). dokládá se vždy (i když nedošlo k žádným změnám) Kompletní dokumentace z realizovaných výběrových řízení je-li relevantní za dané monitorovací období. Doklady prokazující plnění monitorovacích indikátorů Dokládá se soupiska MI - Příloha 8g) PPP a PPŽ. Dokládá se výpis ze SIMS k datu nebo (tj. k nejbližšímu datu sběru a zálohy dat) bezprostředně předcházejícímu datu ukončení realizace.

21 Přílohy ZMZ (2/6) Fotodokumentace dokládající postup prací za dané monitorovací období je-li relevantní (např. tisková zpráva, fotodokumentace pamětní deska, finální stavba, vč. vybavení)

22 Přílohy ZMZ (3/6) Pojistná smlouva na majetek pořizovaný v rámci realizace projektu. PPP, kap. 3, část Zabezpečení majetku a výstupů Projektu: Majetek pořízený z dotace je nutné pojistit minimálně na hodnotu jeho pořizovací ceny, a to bez zbytečného odkladu od data pořízení majetku. Doba pojištění musí trvat nejméně do ukončení doby udržitelnosti projektu. Je-li však doba udržitelnosti projektu delší než doba použitelnosti majetku, je příjemce povinen pojistit takový majetek minimálně na celou dobu použitelnosti majetku. Příjemce předloží s nejbližší Monitorovací zprávou kopii pojistné smlouvy. Jakékoliv změny týkající se pojistné smlouvy je příjemce povinen neprodleně písemně oznámit a doložit ŘO OP VaVpI. Příjemce je povinen neprodleně předložit ŘO OP VaVpI hlášení o pojistné události.

23 Přílohy ZMZ (4/6) Protokol o předání a převzetí stavebních prací/stavby či obdobný doklad v případě dodávek či služeb Dokládá se pouze pokud není součástí PPV (příloha ŽOZL). Doklad o užívání stavby Kopie Oznámení o užívání stavby/kolaudační souhlas s užíváním stavby dle zákona 183/2006. Zaměření a dokumentace skutečného provedení stavby včetně seznamu ploch místností zahrnutých do monitorovacích indikátorů. Výpis z KN a mapa z KN.

24 Přílohy ZMZ (5/6) Technický popis projektu Aktualizovaný o podstatné změny schválené ŘO OP VaVpI v daném MO a nepodstatné změny oznamované v rámci ZMZ. Neprovádějte neschválené podstatné změny (případné nesplnění závazků je předmětem věcného vyhodnocení). Neaktualizujte v kap. 2 klíčové vybavení plánovanou cenu celkem (neuvádějte vysoutěženou cenu). Veškeré dokumenty, k jejichž předložení se příjemce zavázal v TA. je-li relevantní. Přehled personálního zajištění projektu. vždy, příp. se zaznamenáním změn za sledované období.

25 Přílohy ZMZ (6/6) Aktualizovaný výpočet finanční mezery. na výši přidělené dotace dle RoPD. Závěrečná auditní zpráva z externího auditu projektu. Příjemce má povinnost po ukončení realizace projektu provést co nejdříve externí audit projektu k datu ukončení realizace projektu a předložit výstupy z tohoto auditu ŘO OP VaVpI tak, aby bylo možné je využít v rámci schvalování závěrečné ŽOZL/MZ. Rozšíření závěrečné monitorovací zprávy. Viz prezentace k věcnému pokroku. Dlouhodobý záměr VŠ vč. aktualizací příp. i aktuální rozvojový plán.

26 Závěrečná Monitorovací zpráva Doklady o přijatelnosti příjemce Článek XVI. Další povinnosti příjemce, bod 2. Povinnosti příjemce ve vztahu k podmínkám přijatelnosti příjemce a pravidlům veřejné podpory Seznam dokumentů je uveden v Příloze 17j) Příručky pro žadatele a příjemce většina pro PO4 nerelevantní VVŠ dokládají pouze Výpis z evidence rejstříku trestů právnických osob. Ne starší 90 dnů ke dni odevzdání závěrečné monitorovací zprávy. Originál, nebo ověřená kopie výpisu.

27 Závěrečná ŽOZL a přílohy, problematické oblasti

28 Závěrečná žádost o platbu Důležité pojmy: Datum ukončení realizace projektu = nejpozdější datum pro vznik způsobilých výdajů Datum finančního ukončení projektu = nejpozdější datum pro úhradu způsobilých výdajů = datum předložení závěrečné MZ a žádosti o platbu / Problematické oblasti: Finanční plán v ZMZ vyplněn dle Oznámení o pozastavení/snížení dotace; v rámci administrace ZMZ bude aktualizován o částku nevyčerpané dotace Rozpočet v ZMZ vyplněn dle Oznámení o pozastavení/snížení dotace; příjemce nepromítá nedočerpanou dotaci do rozpočtu Aktualizovaný rozpočet příloha ZMZ - příjemce přidá třetí sloupec Skutečnost, kde uvede skutečné vyúčtování

29 Závěrečná žádost o platbu - přílohy Kopie dokladu o bezdlužnosti instituce vůči správě sociálního zabezpečení a jednotlivým zdravotním pojišťovnám. Přehled celkové výše úroků vygenerovaných z dotačních prostředků za období od přijetí první platby předfinancování po datum předložení závěrečné žádosti o platbu. Podklady pro prokázání skutečné částky vyúčtování dotčeného potvrzeným podezřením na nesrovnalost. Přiznání k dani z přidané hodnoty za poslední celý rok realizace. Roční zúčtování způsobilých výdajů superhrubé mzdy a čerpání dovolené ( do data ukončení realizace projektu)

30 Vratky / finanční vypořádání

31 Vratka nevyužité platby předfinancování I. Max. do výše předfinancování (v rozlišení INV a NIV), které bylo příjemci vyplaceno v tomto roce. Před ukončením realizace projektu (nejpozději do poloviny listopadu 2014/před zasláním poslední platby předfinancování/tři měsíce před ukončením realizace projektu) je zaslána příjemci em výzva k vrácení nevyužité platby předfinancování- příjemce provede revizi stavu čerpání, tj. stavu zůstatku proplacených prostředků na účtu vzhledem k předpokládané výši čerpání do konce realizace projektu. V případě, kdy příjemce zjistí, že část poskytnutých prostředků do konce realizace projektu nevyužijete, tak prostředky vrátí na výdajový účet MŠMT /0710 z důvodu jejich dalšího využití v OP VaVpI. Příjemce je povinen zaslat příslušnému finančnímu manažerovi oznámení o zasílané platbě (avízo příjemce- příloha č. 32 PPP), a to pokud možno 5 pracovních dnů před zasláním finančních prostředků na výše uvedený účet ministerstva.

32 Vratka nevyužité platby předfinancování II. V oznámení příjemce uvede celkovou výši zasílaných prostředků, specifikaci výše investic a výše neinvestic. Finanční prostředky musí být na účtu MŠMT připsány nejpozději tzn., že příjemce musí dát platební příkaz nejpozději (termín bude zkrácen na ) V případě, že by příjemce nevrátil nevyčerpanou platbu předfinancování na výdajový účet do konce kalendářního roku, a v roce následujícím by tuto platbu vrátil jako nevyčerpanou dotaci, pak by musel tyto navrácené finanční prostředky odvést na depozitní účet MŠMT. S finančními prostředky převedenými na depozitní účet již ŘO nemůže disponovat a tudíž odpovídající část 15% spolufinancování příjemcem nemůže být navrácena zpět příjemci do příspěvku ze státního rozpočtu na vzdělávací činnost.

33 Vratka nevyužité dotace V rámci kontroly věcné a finanční správnosti závěrečné ŽOZL FM vyčíslí případnou výši přeplatku, tj. výši nevyužité dotace.po ukončení kontroly věcné a finanční správnosti zasílá FM příjemci e- mailem výzvu k vrácení nevyužitých prostředků dotace (jedná se o finanční prostředky, které byly příjemci poskytnuty v letech předcházejících). Vratka nevyužité dotace je navrácená na depozitní účet MŠMT /0710. Příjemce je povinen zaslat nevyužité prostředky poskytnuté dotace nejpozději do 5 pracovních dnů od zaslání výzvy. Příjemce je povinen zaslat příslušnému finančnímu manažerovi oznámení o zasílané platbě (avízo příjemce- příloha č. 33 PPP), a to pokud možno 1 pracovní den před zasláním finančních prostředků na výše uvedený účet ministerstva. Oznámení musí obsahovat výši zasílaných prostředků na depozitní účet (v rozlišení na IV a NIV). Pokud příjemce nedodrží výše uvedený termín pro převedení případných nevyčerpaných prostředků, FM ho opětovně vyzve. Pokud ani po opětovném vyzvání příjemce nedodrží termín pro zaslání nevyužitých prostředků, může se jednat o neoprávněné zadržování finančních prostředků a tudíž i o porušení rozpočtové kázně dle zákona č. 218/2000 Sb.

34 Vratka úroků generovaných z dotace Příjemce má povinnost vést evidenci úroků generovaných z projektového účtu úroky generované na projektovém účtu od obdržení první platby předfinancování do dne předložení závěrečné žádosti o platbu. Tabulka celkové výše úroků generovaných z projektového účtu je povinnou přílohou ZŽoP FM nejpozději po ukončení kontroly věcné a finanční správnosti závěrečné ŽOZL/ŽOPL zasílá příjemci e- mailem výzvu k zaslání úroků generovaných z dotace na projektovém účtu příjemce na příjmový účet MŠMT /0710. Příjemce je povinen zaslat platbu s prostředky nejpozději do 5 pracovních dnů od zaslání výzvy. Zároveň je povinen alespoň 1 pracovní den před zasláním finančních prostředků, zaslat příslušnému FM avízo příjemce- příloha č. 34 PPP. Příjemce uvede výši vracených prostředků navýšenou o úroky vygenerované po poslední aktualizaci výše uvedené evidence úroků. Pokud příjemce nedodrží výše uvedený termín pro převedení úroků generovaných z dotace, FM ho opětovně vyzve. Pokud ani po opětovném vyzvání příjemce nedodrží termín pro zaslání prostředků, může se jednat o neoprávněné zadržování finančních prostředků a tudíž i o porušení rozpočtové kázně dle zákona č. 218/2000 Sb.

35 Vypořádání dotace dle vyhlášky č. 52/2008 Sb. Příjemce je povinen po ukončení realizace projektu dotaci finančně vypořádat v souladu s vyhláškou č. 52/2008 Sb., kterou se stanoví zásady a termíny finančního vypořádání vztahů se státním rozpočtem, státními finančními aktivy nebo Národním fondem. Termín vypořádání : 15. února následujícího roku po roce, kdy došlo k finančnímu uzavření projektu (Metodický pokyn č. 20 k PPP OP VaVpI). Vyplněný formulář finančního vypořádání předkládá příjemce dotace Řídicímu orgánu souhrnně za všechny projekty dohromady. Tabulka nerozlišuje financování 85% EU vs. 15% SR.

36 Dotazy a odpovědi Děkujeme za Vaši pozornost!

Praha, Seminář pro příjemce Výzvy PO 1 a 2, OP VaVpI

Praha, Seminář pro příjemce Výzvy PO 1 a 2, OP VaVpI Praha, 22. 10. 2013 Seminář pro příjemce Výzvy PO 1 a 2, OP VaVpI Úvod Program semináře 10:00 10:15 Úvod 10:15 10:45 Vyhodnocení splnění závazků a sankce za jejich nesplnění v souvislosti s aktualizací

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU Verze č. 1.2 Účinnost od 10. 7. 2014 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu Verze č. 1.4 Účinnost od 17. 12. 2015 Příloha č. 17j) SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU Verze č. 1.3 Účinnost od 22. 6. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

Seminář pro příjemce Výzvy 1.4, 2.4 OP VaVpI. Praha, Úvod

Seminář pro příjemce Výzvy 1.4, 2.4 OP VaVpI. Praha, Úvod Seminář pro příjemce Výzvy 1.4, 2.4 OP VaVpI Praha, 30. 1. 2015 Úvod 1 Program semináře 10:00 10:10 Úvod 10:10 10:40 Závěrečná MZ a přílohy (věcná část), problematické oblasti 10:40 11:00 Vyhodnocení věcného

Více

Praha, Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva ukončování projektů

Praha, Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva ukončování projektů Praha, 19. 3. 2015 Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva 3.3 - ukončování projektů Úvod Program semináře 10:00 10:10 Úvod 10:10 10:30 Závěrečná MZ a přílohy (věcná část), problematické oblasti 10:30 10:45

Více

Seminář pro příjemce PO 1 a 2, OP VaVpI. Praha, Úvod

Seminář pro příjemce PO 1 a 2, OP VaVpI. Praha, Úvod Seminář pro příjemce PO 1 a 2, OP VaVpI Praha, 22. 9. 2015 Úvod 1 Program semináře 10:00 10:15 Úvod 10:15 10:30 Snížené odvody za nenaplnění závazných MI 10:30 10:45 Vyhodnocení věcného pokroku projektu

Více

Seminář pro příjemce Výzvy 3.4 OP VaVpI. Praha, Úvod

Seminář pro příjemce Výzvy 3.4 OP VaVpI. Praha, Úvod Seminář pro příjemce Výzvy 3.4 OP VaVpI Praha, 2. 10. 2015 Úvod 1 Program semináře 10:00 10:10 Úvod 10:10 10:40 Závěrečná žádost o platbu a její přílohy 10:40 10:55 Problematika spolufinancování EDS v

Více

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně:

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně: Metodický pokyn č. 9 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 20. 3. 2012 se doplňují postupy uvedené v kapitole 5.1.7 Financování ex-ante a 5.4 Monitorování

Více

PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4

PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4 PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4 Verze č. 3.0 Účinnost od 17. 7. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Typy monitorovacích zpráv a) průběžné monitorovací zprávy předkládají se v průběhu

Více

PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4

PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4 PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti verzi 1.1 Celý dokument Změna finančního

Více

PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI

PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace Monitorovací

Více

1 / 7. 1 V jednotlivých výzvách může být stanoveno i pozdější datum pro vznik způsobilých výdajů.

1 / 7. 1 V jednotlivých výzvách může být stanoveno i pozdější datum pro vznik způsobilých výdajů. Metodický pokyn č. 29 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 5.0 Tímto metodickým pokynem se s účinností od 11. 9. 2014 aktualizují postupy uvedené v Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007-2013,

Více

Podmínky vyplývající z právního aktu. Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha

Podmínky vyplývající z právního aktu. Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha Podmínky vyplývající z právního aktu Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha 19. 4. 2013 Obsah prezentace 1. Rozhodnutí o poskytnutí dotace 2. Část I a II RoPD - povinnosti 3. Část III RoPD platební podmínky

Více

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 Etapová/závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu/hlášení o pokroku 1 předkládá

Více

Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236. Ing. Jana Mazánková 6. 3.

Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236. Ing. Jana Mazánková 6. 3. Setkání členů konsorcia SLARA Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236 Ing. Jana Mazánková 6. 3. 2014 Obsah prezentace Úvodní představení

Více

Instrukce k vyúčtování dotací

Instrukce k vyúčtování dotací Instrukce k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního řízení Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky a pro finanční vypořádání účelových neinvestičních dotací ze státního rozpočtu na realizaci

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B Monitorovací zprávu (část A i B), včetně příloh je třeba odevzdat v tištěné a elektronické podobě poskytovateli dotace.

Více

PŘÍLOHA č. 1p) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 3.

PŘÍLOHA č. 1p) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 3. PŘÍLOHA č. 1p) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 3.2 Verze č. 1.0 Účinnost od 15. 5. 2015 Pravidla způsobilosti výdajů

Více

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje:

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje: REALIZACE PROJEKTŮ Datum: Místo: Prezentuje: 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková OBSAH Povinnosti příjemce dotace Monitoring projektu Změny v projektu POVINNOSTI PŘÍJEMCE DOTACE Plnit závazky, které

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.07/.. /. Název projektu Číslo prioritní

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013. Pravidla k vyúčtování a proplacení dotačních prostředků v rámci 22. kola. Ing. Tomáš Kolář

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013. Pravidla k vyúčtování a proplacení dotačních prostředků v rámci 22. kola. Ing. Tomáš Kolář PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013 Pravidla k vyúčtování a proplacení dotačních prostředků v rámci 22. kola Ing. Tomáš Kolář Žádost o proplacení výdajů projektu pouze 22. kolo Pravidla - Žádost o proplacení

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy Ing. Petra Kalinová Obsah Přímé a nepřímé náklady Přílohy monitorovací zprávy Zadání žádosti o platbu Podezření na porušení rozpočtové kázně Přímé a nepřímé náklady Přímé

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.07/.. /. Název projektu Číslo prioritní

Více

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2016 (dále jen Zásady podprogramu )

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2016 (dále jen Zásady podprogramu ) 117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2016 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen MMR ) 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

Metodický pokyn k zúčtování a finančnímu vypořádání prostředků poskytnutých z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury v roce 2012

Metodický pokyn k zúčtování a finančnímu vypořádání prostředků poskytnutých z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury v roce 2012 Metodický pokyn k zúčtování a finančnímu vypořádání prostředků poskytnutých z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury v roce 2012 I. Úvodní ustanovení 1.1. Předmětem tohoto metodického pokynu (dále

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné podobě) poskytovateli finanční podpory. 1. Údaje o projektu

Více

Metodický pokyn k zúčtování a finančnímu vypořádání prostředků poskytnutých z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury v roce 2013

Metodický pokyn k zúčtování a finančnímu vypořádání prostředků poskytnutých z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury v roce 2013 Metodický pokyn k zúčtování a finančnímu vypořádání prostředků poskytnutých z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury v roce 2013 I. Úvodní ustanovení 1.1. Předmětem tohoto metodického pokynu (dále

Více

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR ZPRÁVA O REALIZACI Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Změny rozpočtu projektu I. Změny rozpočtu: rozpočet nelze po schválení navýšit! čerpání prostředků v rámci jednotlivých

Více

proč není možné tuto lhůtu splatnosti nastavit, nemusí mu znovu tuto skutečnost doporučovat. 1 / 5

proč není možné tuto lhůtu splatnosti nastavit, nemusí mu znovu tuto skutečnost doporučovat. 1 / 5 Metodický pokyn č. 5 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 15. 2. 2012 se doplňuje a upřesňuje kapitola 5.1.1.3 Možnost finančního postihu za neplnění

Více

Ing. Jana Mazánková 6. 10. 2014

Ing. Jana Mazánková 6. 10. 2014 Schůzka partnerů SLARA ADMINISTRATIVA PROJEKTU Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236 Ing. Jana Mazánková 6. 10. 2014 Úvod 2 2 Shrnutí dosavadních událostí schválená

Více

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Seminář pro příjemce Realizace projektů 12. 12. 2016 Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Obsah prezentace I Důležité dokumenty Řízení projektu Změny projektu Ukládání dokumentace Kontroly Monitorovací zpráva Přílohy

Více

Vnitřní řád České Federace Kendó. Pravidla čerpání dotací v ČFK

Vnitřní řád České Federace Kendó. Pravidla čerpání dotací v ČFK Vnitřní řád České Federace Kendó sekce XIII. Pravidla čerpání dotací v ČFK (ze dne 22.2.2016) Obsah 1. Všeobecná ustanovení 2. Dotační program v ČFK 3. Podmínky poskytnutí dotace 4. Projektová dokumentace

Více

Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva 3.4. Praha, Úvod

Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva 3.4. Praha, Úvod Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva 3.4 Praha, 15. 1. 2015 Úvod 1 Program semináře 10:00 10:10 Úvod 10:10 10:30 nejčastější chyby 10:30 10:50 Žádost o platbu nejčastější chyby 10:50 11:10 Podstatné změny

Více

Ing. JANA WINTEROVÁ, MPA ředitelka odboru CERA Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 7, 118 12, Praha 1

Ing. JANA WINTEROVÁ, MPA ředitelka odboru CERA Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 7, 118 12, Praha 1 Ing. JANA WINTEROVÁ, MPA ředitelka odboru CERA Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 7, 118 12, Praha 1 Č. j.: MSMT-21796/2013-5 V Praze dne 12. prosince 2013 Vážený pane magistře,

Více

Věc: Oznámení o schválení Vámi předložené závěrečné monitorovací zprávy a zjednodušené žádosti o platbu

Věc: Oznámení o schválení Vámi předložené závěrečné monitorovací zprávy a zjednodušené žádosti o platbu Další část dotace Vyúčtování Číslo výzvy: 63 Název globálního grantu: Název oblasti podpory: Provádění aktivních a preventivních opatření na pracovním trhu Posílení aktivních politik zaměstnanosti Vyhlašovatel:

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

Ukončení realizace projektů financovaných z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Ukončení realizace projektů financovaných z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ukončení realizace projektů financovaných z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. David Novák, DiS. Odbor řízení OP VK, oddělení metodiky MŠMT Ukončení realizace projektu Realizace

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

II. Výklad pojmů. 2. Dotací se rozumí finanční prostředky ze státního rozpočtu přidělené příjemci za podmínek stanovených v této Metodice.

II. Výklad pojmů. 2. Dotací se rozumí finanční prostředky ze státního rozpočtu přidělené příjemci za podmínek stanovených v této Metodice. Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu za účelem podpory administrace krajských projektů OP PMP I. Úvodní ustanovení, zaměření dotační podpory

Více

Euroklíč Zásady programu pro poskytování dotací v roce 2010 (dále jen Zásady programu )

Euroklíč Zásady programu pro poskytování dotací v roce 2010 (dále jen Zásady programu ) Ministerstvo pro místní rozvoj Č.j.: 23119/2010-52 Příloha č. 1 RM č. 122/2010-52 117613 Euroklíč Zásady programu pro poskytování dotací v roce 2010 (dále jen Zásady programu ) Správce programu: Určená

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ROZVOJ KRNOVSKA SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE SCHVÁLENÉ PŘES MAS. 2. výzva v Programovém rámci PRV

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ROZVOJ KRNOVSKA SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE SCHVÁLENÉ PŘES MAS. 2. výzva v Programovém rámci PRV MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ROZVOJ KRNOVSKA SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE SCHVÁLENÉ PŘES MAS 2. výzva v Programovém rámci PRV Program semináře: 1. Administrace ŽoD na RO SZIF 2. Výběrové/zadávací řízení, cenový marketing

Více

PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8.

PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8. PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro e a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8.3) Příloha č. 6m) SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní

Více

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY. Praha 27. 5. 2010 a 22. 6. 2010

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY. Praha 27. 5. 2010 a 22. 6. 2010 MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY Praha 27. 5. 2010 a 22. 6. 2010 TYPY MONITOROVACÍCH ZPRÁV zpráva o zahájení realizace projektu (ZZRP) průběžná monitorovací zpráva (PMZ) závěrečná monitorovací

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy 5. 1. 2016 M E T O D I K A pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků určených na připravenost poskytovatele zdravotnické záchranné služby na řešení mimořádných událostí

Více

PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI

PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti projektu pro PO 3 (výzvy 1.3, 2.3, 3.3 a 4.3) Verze č. 1.2 Účinnost od 17. 12. 2015 SEZNAM

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 19. 4. 2013 Přílohy monitorovací zprávy ex ante dokument doložit 1 Podpisové vzory 1 x originál 2 Soupiska účetních dokladů s nepřímými náklady 1 x originál

Více

13. výzva IROP REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK administrace projektů ve fázi realizace. Ing. Blanka Hronovská, Mgr. Radka Marková, Ing.

13. výzva IROP REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK administrace projektů ve fázi realizace. Ing. Blanka Hronovská, Mgr. Radka Marková, Ing. 13. výzva IROP REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK administrace projektů ve fázi realizace Ing. Blanka Hronovská, Mgr. Radka Marková, Ing. Jan Plešmíd Osnova Kontrola celkových výdajů na projektu Žádost o změnu

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 68 PŘÍLOHA Č. 2D KRÁCENÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘI

Více

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU Pozor! Jedná se o VZOR monitorovacího hlášení / zprávy. Pro vyplnění použijte elektronickou aplikaci PUD, kterou naleznete na webových stránkách www.rrmoravskoslezsko.cz

Více

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk Malý LEADER pro ORLICKO 2. 8. 2018, Žamberk Program semináře 1. Informace o podpoře projektů a zaměření podpory; Harmonogram výzvy 2. Specifikace žadatelů 3. Podporované oblasti 4. Nepodporované oblasti/nezpůsobilé

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

Výroční konference. Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výroční konference. Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výroční konference Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ukončení realizace projektu Realizace projektu končí datem uvedeným v právním aktu o poskytnutí dotace (Rozhodnutí/Smlouva/Opatření)

Více

A. Specifické podmínky stručný popis registrovaného investičního záměru, jiné údaje:

A. Specifické podmínky stručný popis registrovaného investičního záměru, jiné údaje: Příloha k Registraci akce/rozhodnutí o poskytnutí dotace PROGRAM 133510 Podpora materiálně technické základny sportu Závazné podmínky čerpání prostředků státního rozpočtu Registrace akce a Rozhodnutí o

Více

METODICKÝ POKYN PRO VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTNUTÝCH ÚŘADEM VLÁDY ČR

METODICKÝ POKYN PRO VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTNUTÝCH ÚŘADEM VLÁDY ČR METODICKÝ POKYN PRO VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTNUTÝCH ÚŘADEM VLÁDY ČR A PRO FINANČNÍ VYPOŘÁDÁNÍ ÚČELOVÝCH NEINVESTIČNÍCH DOTACÍ ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU NA REALIZACI PROJEKTŮ PROTIDROGOVÉ POLITIKY NA ROK 2010

Více

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2018 (dále jen Zásady podprogramu )

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2018 (dále jen Zásady podprogramu ) 117633 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2018 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen MMR ) 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 68 PŘÍLOHA Č. 2H KRÁCENÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘI PORUŠENÍ

Více

Setkání s řešiteli projektů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Centrum podpory inovací

Setkání s řešiteli projektů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Centrum podpory inovací Setkání s řešiteli projektů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Centrum podpory inovací 5. Setkání s řešiteli projektů Ukončování projektů OP VK, sčítání veřejných zakázek, řešení nesrovnalostí

Více

INFORMAČNÍ LISTY OP VK

INFORMAČNÍ LISTY OP VK Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor grantů a dotací INFORMAČNÍ LISTY OP VK Vydání č. 3/2011 Obsah 1. Čerpání dovolené u dohod o pracovní činnosti (DPČ)... 2 2. Nákup služeb souvisejících s realizací

Více

2. Informace o projektu/příjemci

2. Informace o projektu/příjemci Sídlo: Berní 2261/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 391/96C, 360 06 Karlovy Vary tel.: 354 222 624 e-mail: ridiciorgan@nuts2severozapad.cz

Více

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 21.10.2014 Bod pořadu jednání: 37. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Žádost o prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně v projektu Klíč k příležitostem

Více

SMĚRNICE MŽP č. 7/2010

SMĚRNICE MŽP č. 7/2010 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SMĚRNICE MŽP č. 7/2010 V Praze dne 14. června 2010 Č. j.: 2680/M/10 50384/ENV/10 o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního prostředí České republiky

Více

Rozhodnutí č. 19 o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR na rok 2019

Rozhodnutí č. 19 o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR na rok 2019 RK-11-2019-08, př. 1 počet stran: 5 MINISTERSTVO VNITRA Nad Štolou 3, 170 34 Praha 7 IČO: 00007064 Č.j.: MV- 26501-7/OBP-2019 Vydává podle 14 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně

Více

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015 a Muzejní noci a noci kostelů 2015 v Jihomoravském kraji Důležité termíny

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.5 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 37 PŘÍLOHA Č. 7 PODMÍNKY STANOVENÍ VÝDAJŮ NA FINANCOVÁNÍ AKCE ORGANIZAČNÍ SLOŽKY

Více

Věcné změny v Příručce pro žadatele verze 10 proti verzi 9

Věcné změny v Příručce pro žadatele verze 10 proti verzi 9 Věcné změny v Příručce pro žadatele verze 10 proti verzi 9 3.3.1 3.4.1 3.4.3 KAPITOLA ZMĚNA v případě, že se jedná o sdružení a asociace škol (tj. např. občanská sdružení zřízená podle zákona č. 83/1990

Více

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí Příloha č. 3 a) náměstek ministra financí V Praze dne Č.j.: /******/20yy-pm PID: Název projektu/sub projektu/iniciativy: název projektu/sub projekt/iniciativy č. (dále jen projekt/sub

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

PŘÍLOHA č. 14 b) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU V IS BENEFIT7

PŘÍLOHA č. 14 b) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU V IS BENEFIT7 PŘÍLOHA č. 14 b) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU V IS BENEFIT7 Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 24 Monitorovací zprávy (MZ) - Etapová monitorovací

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Petr Hlavík

Finanční část monitorovací zprávy. Petr Hlavík Finanční část monitorovací zprávy Petr Hlavík Obsah 1. Přímé a nepřímé náklady projektu 2. Přílohy monitorovací zprávy 3. Zadání žádosti o platbu 4. Podezření na porušení rozpočtové kázně 5. Praktický

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky Odvody za porušení podmínek a povinností při čerpání dotace Část I. Podmínky pro použití dotace a povinnosti příjemce dotace 1. Poskytnutá dotace je účelovou dotací ke krytí nejvýše 100 % celkových nákladů

Více

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU Pozor! Jedná se o VZOR monitorovacího hlášení / zprávy. Pro vyplnění použijte aktuální formuláře k vyplnění, které naleznete na webových stránkách www.rr-moravskoslezsko.cz

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 16. prosince 2015,

VYHLÁŠKA. ze dne 16. prosince 2015, 367 VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2015, o zásadách a lhůtách finančního vypořádání vztahů se státním rozpočtem, státními finančními aktivy a Národním fondem (vyhláška o finančním vypořádání), ve znění vyhlášky

Více

Podpora rozvoje v oblasti sportu v roce 2018

Podpora rozvoje v oblasti sportu v roce 2018 DOTAČNÍ PROGRAM Podpora rozvoje v oblasti sportu v roce 2018 1. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1. Název: Podpora rozvoje v oblasti sportu v roce 2018 1.2. Vyhlašovatel: Město Mikulov 2.

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti čl. I Úvod 1. Účelem těchto zásad je stanovit jednotný postup při poskytování finančních prostředků z rozpočtu města

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Schválený dne: 3. 12. 2009 Platný od: 3. 12. 2009 Verze: 1.0 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 je platný pro všechny

Více

působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem zajištění jejich krizové připravenosti (dále

působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem zajištění jejich krizové připravenosti (dále 5. 1. 2016 B. Metodika pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků vyčleněných ze státního rozpočtu organizacím v přímé řídící působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem

Více

Dotační program ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu METODIKA

Dotační program ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu METODIKA Dotační program ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu METODIKA pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci dotačního programu 1. Úvodní ustanovení Ministerstvo

Více

Setkání členů konsorcia projektu: aplikovaného výzkumu SLARA reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236. Ing. Barbora Schmidtová Koordinátor projektu 6.3.

Setkání členů konsorcia projektu: aplikovaného výzkumu SLARA reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236. Ing. Barbora Schmidtová Koordinátor projektu 6.3. Setkání členů konsorcia projektu: Oborová knihovna zemědělsk lského aplikovaného výzkumu SLARA reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236 Ing. Barbora Schmidtová Koordinátor projektu 6.3.2014 Program 10:00-10:10 Zahájení

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace z Dotačního programu Města Hrádek nad Nisou na rok 2019, Podprogramu na projekt, č.. schválená Zastupitelstvem města Hrádek nad Nisou dne 27. 2. 2019 usnesením

Více

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu )

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) 117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Určená banka: (dále jen MMR ) Česká národní banka 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE Verze vydání: 2 Datum účinnosti: 14. 12. 2017 I. Základní informace Cílem Závěrečné zprávy o realizaci ( ZZoR

Více

1. Preambule. 2. Výše dotace a úhrada. Celková výše dotace činí X,- Kč. Zdrojem krytí dotace je v plné výši rozpočet Poskytovatele.

1. Preambule. 2. Výše dotace a úhrada. Celková výše dotace činí X,- Kč. Zdrojem krytí dotace je v plné výši rozpočet Poskytovatele. 1 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z programu Dotační program obce Hrušovany u Brna 2014-2018 podle 10a zákona 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí účelové dotace z Dotačního programu Města Hrádek nad Nisou na rok 2018, Podprogramu na podporu volnočasových činností, č.. schválená Zastupitelstvem města Hrádek nad

Více

POKYNY PRO PŘÍJEMCE PROGRAM ALFA, OMEGA

POKYNY PRO PŘÍJEMCE PROGRAM ALFA, OMEGA č. j.: TACR/8803/2012 POKYNY PRO PŘÍJEMCE ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAM ALFA, OMEGA Zveřejněno dne: 1. 10. 2012 Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace projektů Dne: 1.

Více

PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI

PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti projektu pro PO 3 (výzvy 1.3, 2.3, 3.3 a 4.3) Verze č. 1.3 Účinnost od 5. 2. 2016 SEZNAM

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

Vnitřní směrnice č.2/2009 PŘEHLED ARCHIVACE A EVIDENCE DOKLADŮ K PROJEKTU INOVACE KURIKULÁRNÍCH DOKUMENTŮ SOŠ A SOU NERATOVICE I. VYMEZENÍ OBSAHU SMĚRNICE Toto směrnice upravuje postup pro evidenci takových

Více

KUJCP014J8IC. Obecná ustanovení

KUJCP014J8IC. Obecná ustanovení Smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu Jihočeského kraje na realizaci projektu Zlepšení materiálních a technických podmínek pro praktickou výuku na Školním rybářství Protivín schváleného

Více

Projekt CzechEkoSystem

Projekt CzechEkoSystem Projekt CzechEkoSystem Ing. Lucie Vrtišová Ing. Michaela Kočnerová Projektový manažer I Projektový manažer Cíle projektu CzechEkoSystem Projekt CzechEkoSystem je zaměřen na efektivní rozvoj prostřednictvím

Více

PŘÍLOHA č. 3 Programu

PŘÍLOHA č. 3 Programu Návrh PŘÍLOHA č. 3 Programu Sdělení zvýšení závazného ukazatele Oslovení, zastupitelstvo Moravskoslezského kraje dne usnesením č. rozhodlo Vaší příspěvkové organizaci dle 28 odst. 4 zákona č. 250/2000

Více

Metodický pokyn č. 32. k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy

Metodický pokyn č. 32. k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy Účinnost od: 15.10. 2010 ~ 1 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod platný pro všechny subjekty zapojené

Více

Program. Kroky při ukončení projektu. Kurz 3.3 Finanční vyúčtování projektu

Program. Kroky při ukončení projektu. Kurz 3.3 Finanční vyúčtování projektu Kurz 3.3 Finanční vyúčtování projektu Vzdělávání v rámci projektu Zvyšování absorpční kapacity území Jihomoravského kraje reg. č. CZ.1.11/4.2.00/39.01659 Ing. Lukáš Nehyba AQE advisors, a.s. březen 2015

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE Verze vydání: 1 Datum účinnosti: 3. 5. 2017 I. Základní informace Cílem Závěrečné zprávy o realizaci ( ZZoR

Více

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2017 (dále jen Zásady podprogramu )

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2017 (dále jen Zásady podprogramu ) 117633 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2017 (dále jen Zásady podprogramu ) č.j.: MMR 49429/2016-52 Správce programu: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen MMR ) 1. Cíl podprogramu

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 VÝTAH Z FINANČNÍCH PRAVIDEL OP VK - VYSVĚTLENÍ NĚKTERÝCH POJMŮ - VĚCNÉ ZMĚNY V TEXTU PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE

Více

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedený centralizovaný

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více