MultiCharts Integration Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 1.0 Česky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MultiCharts Integration Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 1.0 Česky"

Transkript

1 MultiCharts Integration Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T Verze 1.0 Česky

2 I Copyright 2012 Faunus Analytics LLC. Všechna práva vyhrazena. Daný dokument je majetkem společnosti Faunus Analytics. Kopírování, reprodukce a publikace v jakékoliv podobě (včetně za účelem získání komerční výhody) dokumentu jako celku nebo jeho části je bez písemného souhlasu držitele práv zakázáno. Všechny otázky, tykající se tohoto dokumentu a v něm uvedených informací můžete konzultovat prostřednictvím využití elektronické pošty info@faunusanalytics.com nebo telefonních čísel (Moskva) nebo (Praha). Microsoft Windows, Windows Installer registrované obchodní značky Microsoft Corporation. MultiCharts registrovaná obchodní značka MultiCharts LLC. Jiné obchodní značky a pojmenování produktů jsou majetkem jejích příslušných vlastníků.

3 II Obsah 1. Základní údaje... Ошибка! Закладка не определена. 2. Omezení... Ошибка! Закладка не определена Podmínky poskytování služeb Zapojení distribučního kanálu API... Ошибка! Закладка не определена. 1. Nastavení AUTO TRADE API... Ошибка! Закладка не определена Data autorizace... Ошибка! Закладка не определена Data konfigurace... Ошибка! Закладка не определена. 5. INTEGRACE S OBCHODNÍ PLATFORMOU MULTICHARTS Instalace... Ошибка! Закладка не определена Technická analýza... Ошибка! Закладка не определена Kontrola chyb... Ошибка! Закладка не определена.

4 III 1. Základní údaje Analytická obchodní platforma MultiCharts umožňuje zapojovat analytické nástroje cizího vývoje (Add-on). MultiCharts podporuje možnost grafické analýzy cenových grafů pomocí technických indikátorů. Technickým indikátorem je matematické transformování ceny a objemů obchodování finančního nástroje pro prognózování budoucích změn cen. Na základě signálů technických indikátorů a dalších informací se (zprávy, fundamentální analýza atd.) se přijímají rozhodnutí o tom, jak a kdy otevírat nebo uzavírat obchodní pozici. Tento dokument popisuje integraci Faunus AutoTrade API s analytickým obchodním terminálem MultiCharts, umožňujícím zvýšit kvalitu přijímaných obchodních rozhodnutí. Dodatečný popis podporované tržní analytiky je k dispozici ve Faunus Asset Management - Services Guide. Faunus AutoTrade for MultiCharts se skládá ze 3 souborů: FaunusIndicatorEasyLanguage32.pla Zabudovaný do obchodní platformy technický indikátor, pro 32-bitovou verzi MultiCharts. FaunusIndicatorEasyLanguage64.pla Zabudovaný do obchodní platformy technický indikátor, pro 64-bitovou verzi MultiCharts. Indikátor je slučitelný se všemi obchodními platformami, podporujícími programovací jazyk EasyLanguage nebo PowerLanguage (například, MultiCharts). FaunusIndicatorEasyLanguage32.dll Programovací knihovna, používána indikátorem pro 32-bitovou verzi MultiCharts. FaunusIndicatorEasyLanguage64.dll Programovací knihovna používána indikátorem pro 64-bitovou verzi MultiCharts. Pro práci Faunus AutoTrade for MultiCharts jsou dodatečně potřeba: Klientské komponenty Faunus Auto Trade API Doručovací kanál Auto Trade API Obchodní terminál MultiCharts

5 IV 2. Omezení 2.1. Podmínky poskytování služeb Proces nastavení zjednodušuje speciální interaktivní scénář, ke kterému lze přejít prostřednictvím odkazu. Použitím zjednodušeného scénáře nebo standardního rozhraní potřebujete: 1. Zaregistrovat se na webových stránkách projektu na adrese 2. Přihlásit se na službu «Indikátory» 3. Nainstalovat a nastavit klientské komponenty Faunus Auto Trade API 4. Zapojit doručovací kanál «Auto Trade API» 5. Nainstalovat a nastavit obchodní terminál MultiCharts 6. Nainstalovat a nastavit Faunus AutoTrade for MultiCharts Pozor! Aktuální verze Faunus AutoTrade for MultiCharts podporuje pouze službu «Indikátory». 3. Zapojení distribučního kanálu API Pro získání obchodních signálů přes distribuční kanál Auto Trade API, který je potřeba aktivovat. To lze udělat v Osobním Profilu v sekci Můj profil Nastavení rozesílání.

6 V 1. Nastavení Auto Trade API Nastavení určuje autorizační data a podmínky dat od Faunusu. Nastavení lze zadat na etapu instalace komponent nebo po instalaci. Pro změnu nastavení po instalaci je potřeba vyhledat ikonku Faunusu v systémovém dřevu. Kliknout na ikonku pravým tlačítkem myší, a tím vyvolat kontextové menu. V nově vzniklém kontextovém menu zvolit si Nastavení Autorizační data Autorizační data se určují uživatelským jménem a heslem. Uživatelské jméno a heslo musí být totožné s uvedenou hodnotou při registraci na webových stránkách projektu.

7 Autorizační data na počítači se ukládají v zašifrované podobě. Přesto doporučujeme nainstalovat a včas aktualizovat prostředky zabezpečení počítačové bezpečnosti. VI 4.2. Konfigurační data V těchto nastaveních lze řadově měnit pouze obchodní platformu.

8 VII 5. Integrace s obchodní platformou MultiCharts Instalace Výchozí a vyplňované soubory pro MultiCharts jsou rozmístěny v podsložce EasyLanguage v instalační složce Faunus Auto Trade API. Takže Faunus Auto Trade API for MultiCharts lze si nahrát z webových stránek zvláštním archivem. To může být potřeba, pokud chcete použit aktualizaci Faunus Auto Trade for MultiCharts bez znovu instalace Faunus Auto Trade API. Faunus Auto Trade API for MultiCharts je potřeba zaregistrovat v obchodní platformě MultiCharts. Pro to je potřeba: Zkopírovat soubor FaunusIndicatorEasyLanguage32.dll nebo FaunusIndicatorEasyLanguage64.dll do složky [Složka_instalace_MultiCharts]\MultiCharts." Volba souboru závisí na typu MultiCharts (32 nebo 64 bitů) Spustit program PowerLanguage Editor, spadající do sestavy MultiCharts. Následně zvolit si bod menu File\Import a importovat indikátor «Faunus Indicator», zvolením souboru FaunusIndicatorEasyLanguage32.pla nebo FaunusIndicatorEasyLanguage64.pla. Volba souboru závisí na typu MultiCharts (32 nebo 64 bitů). Indikátor má jeden parametr FaunusSymbolName. Pojmenování obchodního nástroje ve zdroji kotací a systému Faunusu se mohou lišit. Například, měnový pár

9 VIII Forex EUR\USD v platformě esignal se nazývá «EUR A0-FX», a v systému Faunusu «EURUSD». Pro odstranění tohoto nesouladu je potřeba uvést v hodnotě FaunusSymbolName pojmenování obchodního nástroje podle verze Faunusu. Pojmenování podporovaných nástrojů lze vidět přechodem na odkaz. Rovněž můžete uvádět pojmenování nástroje, které se liší od nástroje okna kotací. Toto umožňuje pozorovat prognózy dle sloučených obchodních nástrojů. Indikátor se aktualizuje přibližně počátkem každé hodiny tržní aktivity. Proto se doporučuje instalovat indikátor na graf bárů s periodou 1 hodina. Ale jiné varianty jsou také přípustné.

10 IX 5.2. Technická analýza The period of indicator forecasting The period of indicator forecasting The period of indicator forecasting Indikátory Faunusu bezprostředně ukazují na budoucí očekávanou tendenci změny cen v průběhu následujících 24 hodin tržní aktivity. Například, indikátor Faunusu vytvořený v :00 UTC pro EUR/USD, může říct, že za období s :00 po :00 (za následujících 24 hodin) se očekává růst kotací. Může být prognózováno snížení kotací, v závislosti na tržní situaci. Indikátory Faunusu se zobrazují v podobě histogramu. Barvou a směrem linií se uvádí prognóza změny ceny, délkou linii se uvádí úroveň spolehlivosti prognózy. Indikátor Faunusu - to je prognóza na 24 hodiny dopředu. Zelená linie ukazuje očekávání růstu cen, červená pak snížení cen. Čím je délka linie vyšší, tím větší je pravděpodobnost splnění prognózy. Perioda prognózy začíná okamžikem zobrazení linii indikátoru. Jakákoliv prognóza se charakterizuje spolehlivostí. Pro indikátory Faunusu se používá bodová škála hodnocení spolehlivosti od 1 do 10. Význam bodu spolehlivosti a prognóza změny cen se dodatečně zobrazují textem a horním levém uhlu okna indikátoru.

11 Například, na obrázku níže se zobrazuje prognóza růstu cen podle měnového páru EUR\USD v následujících 24 hodinách aktivity trhu se spolehlivostí 2 bodů z 10. X Jiný příklad zobrazuje prognózu snížení ceny na měnovém páru GBP\JPY v následujících 24 hodinách tržní aktivity se spolehlivostí 5 bodů z 10. U dvou za sebou jdoucích linií indikátoru se názor o budoucnosti může lišit. Přece druhá linie indikátoru se zakládá na základě nové informace. Nejcennější informaci dává poslední čára indikátoru. Analýza dynamiky prognózy může dát užitečnou informaci. Indikátor může vracet nulovou hodnotu a text "NO FORECAST". To znamená, že prognózování se nevyplňuje. K tomu dochází v období neaktivity trhu obchodního nástroje (víkendy a prázdniny, uzavřena obchodní relace atd.). Rovněž odmítnutí prognózování může být vyvoláno extremální změnou ceny obchodního nástroje (gapový významná růst nebo pád ceny) Kontrola chyb Indikátor sděluje uživateli o existujících chybách přes mechanismus Alert. Pro kontrolu chyb můžete zapnout dostupnost Alert pro indikátory v okně nastavení.

MT5 Integration Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 1.2 Česky

MT5 Integration Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 1.2 Česky www.faunus-am.com www.faunusanalytics.com MT5 Integration Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T Verze 1.2 Česky II Copyright 2011 Faunus Analytics LLC. Všechna práva vyhrazena. Daný dokument

Více

Auto Trade API Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 1.9 Česky

Auto Trade API Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 1.9 Česky www.faunus-am.com www.faunusanalytics.com Auto Trade API Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T Verze 1.9 Česky II Copyright 2011 Faunus Analytics LLC. Všechna práva vyhrazena. Daný dokument

Více

Subscription Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 2.4 Česky

Subscription Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 2.4 Česky www.faunus-am.com www.faunusanalytics.com Subscription Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T Verze 2.4 Česky I Copyright 2012 Faunus Analytics LLC. Daný dokument je majetkem společnosti Faunus

Více

Web-terminal User s Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 1.0 Česky

Web-terminal User s Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 1.0 Česky www.faunus-am.com www.faunusanalytics.com Web-terminal User s Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T Verze 1.0 Česky I Copyright 2010 Faunus Analytics LLC. Daný dokument je majetkem společnosti

Více

Synchronizace kontaktů z ESO9 do MS Outlook

Synchronizace kontaktů z ESO9 do MS Outlook Synchronizace kontaktů z ESO9 do MS Outlook E S O 9 i n t r a n e t, a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 7) Popis... 3 Instalace a nastavení doplňku klienta... 3 Instalace... 3

Více

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 k dispozici pouze ve verzi 64bit. EPLAN Electric P8 využívá k ukládání některých dat databáze. Artikly, překladový slovník 1 ) a

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

Up & Down opce. Manuál. Obsah

Up & Down opce. Manuál. Obsah Up & Down opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 4 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 4 2.2 Market Watch... 5 2.3 Up-Down Opce... 9 2.4 Okno Obchodního portfólia... 11

Více

SME Terminál + SmeDesktopClient. Instalace. AutoCont CZ a.s.

SME Terminál + SmeDesktopClient. Instalace. AutoCont CZ a.s. SME Terminál + SmeDesktopClient Instalace AutoCont CZ a.s. Strana 1 / 6 1 Úvod Tento dokument popisuje postup nasazení aplikace SMETerminal CIS STK jedná se o webovou část aplikace, která běží na internetovém

Více

Aplikační profily v PLC Tecomat

Aplikační profily v PLC Tecomat Aplikační profily v PLC Tecomat TXV 003 39.01 první vydání září 2012 změny vyhrazeny 1 TXV 003 39.01 Historie změn Datum Vydání Popis změn Září 2012 1 První vydání OBSAH 1 Úvod...3 2 Kontrola aplikačních

Více

Demoprojekt Damocles 2404

Demoprojekt Damocles 2404 Vizualizační a řídicí systém kategorie SCADA/HMI Demoprojekt Damocles 2404 (časově omezený demoprojekt pro zařízení Damocles 2404 společnosti HW group s.r.o.) Verze systému: 3.7.1.9 Poslední revize dokumentu:

Více

Newsletter RIBTEC automatické aktualizace Praktická novinka v servisu a podpoře k softwaru RIBTEC od verzí 15.0

Newsletter RIBTEC automatické aktualizace Praktická novinka v servisu a podpoře k softwaru RIBTEC od verzí 15.0 1.1 Automatické aktualizace RIBTEC Pomocí nového Prostředí automatických aktualizací můžete udržovat Váš software stavební statiky RIBTEC od verzí 15.0 a vyšších na aktuálním stavu. Tento systémový nástroj

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

První přihlášení do datové schránky krok za krokem

První přihlášení do datové schránky krok za krokem První přihlášení do datové schránky krok za krokem Dostali jste do rukou přístupové údaje ke vstupu do Vaší datové schránky a nevíte, kde začít? Stačí pět základních kroků, aby Vaše datová schránka byla

Více

Reporting Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 1.8 Česky

Reporting Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 1.8 Česky www.faunus-am.com www.faunusanalytics.com Reporting Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T Verze 1.8 Česky I Copyright 2012 Faunus Analytics LLC. Všechna práva vyhrazena Tento dokument je majetkem

Více

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5 Obsah Přístup k serveru ČMIS Kancelář Online... 2 Úvod... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows XP musí nainstalovat:... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows Vista musí nainstalovat:... 4.NET Framework

Více

APS Administrator.OP

APS Administrator.OP APS Administrator.OP Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Přehled přítomnosti osob v oblastech a místnostech Instalační a uživatelská příručka 2004 2013,TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, Praha,

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Správa obsahu webové platformy

Správa obsahu webové platformy Správa obsahu webové platformy www.dobrovolnik.net Bc. Irina Kushnareva PRAHA 2019 Tento dokument byl vypracován v rámci projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, reg. č. CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_018/0005458,

Více

NIBE Uplink Uživatelská příručka

NIBE Uplink Uživatelská příručka NIBE Uplink Uživatelská příručka Obsah 1 Všeobecné Úrovně služby Požadavky 2 Registrace služby NIBE Uplink 3 Navigace na stránkách Moje systémy Software Nastavení účtu Odhlášení 1. Všeobecné Aplikace NIBE

Více

CADKON ARCHITECTURE

CADKON ARCHITECTURE Slovenský doplněk pro CADKON+ 2017 ARCHITECTURE www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com CADKON+ 2017 slovenský doplněk Slovenský doplněk je určen pro slovenské zákazníky používající

Více

METATRADER 4 PRŮVODCE ZAČÁTEČNÍKA

METATRADER 4 PRŮVODCE ZAČÁTEČNÍKA METATRADER 4 PRŮVODCE ZAČÁTEČNÍKA OBSAH Stažení MetaTrader 4 3 První přihlášení k MetaTrader 4 7 Přihlášení k MetaTrader 4 7 Změna jazyka 8 Změna vašeho hesla 9 Zapomenuté heslo 9 Obchodování s MetaTrader

Více

MAWIS. Uživatelská dokumentace

MAWIS. Uživatelská dokumentace MAWIS Uživatelská dokumentace Verze 27-11-2008 OBSAH OBSAH... 2 1) O MAPOVÉM SERVERU... 3 2) POTŘEBNÁ NASTAVENÍ... 3 Hardwarové požadavky... 3 Softwarové požadavky... 3 Nastavení Internet Exploreru:...

Více

PINEL plus. Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce v operačních systémech MS Windows a Linux

PINEL plus. Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce v operačních systémech MS Windows a Linux Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce v operačních systémech MS Windows a Linux Ochranné známky HIPPO je registrovaná ochranná známka společnosti HIPPO, spol. s r.o. MS,

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator APS Web Panel Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Přehled přítomnosti osob v oblastech a místnostech, změna uživatelského hesla a PINu a nastavení časového plánu Instalační a uživatelská příručka

Více

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka IceWarp Mail server 10 IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka Verze 10.4 Printed on 20 September, 2011 Instalace Prostudujte si před instalací Na cílové pracovní stanici musí být nainstalovaný program Microsoft

Více

CADKON ARCHITECTURE

CADKON ARCHITECTURE Slovenský doplněk pro CADKON+ 2018 ARCHITECTURE www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com CADKON+ 2018 slovenský doplněk Slovenský doplněk je určen pro slovenské zákazníky používající

Více

EvMO postup při instalaci

EvMO postup při instalaci EvMO2017 - postup při instalaci 1 Program EvMO2017 je distribuován v přenosné verzi. Obsahuje datové a systémové soubory. Pro jeho komfortní zprovoznění byl vytvořen jednoduchý instalační program. Ten

Více

Up & Down Opce. Manuál. Obsah

Up & Down Opce. Manuál. Obsah Up & Down Opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 3 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 3 2.2 Market Watch... 4 2.3 Click & Trade okno... 7 2.4 Okno Obchodního portfolia...

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP list č.1/20 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Doporučené nastavení prohlížeče... 4 2.1 Problém s certifikátem...

Více

Příprava prostředí pro výuku PHP a MySQL

Příprava prostředí pro výuku PHP a MySQL Příprava prostředí pro výuku PHP a MySQL Pro předmět PGA 2013/2014 Praha a EU Investujeme do vaší budoucnosti Obsah 1 Úvod... 2 2.1 Potřebné soubory... 2 2 Instalace... 2 2.1 Webový server Apache... 2

Více

Instalujeme a zakládáme databázi Oracle Database 11g

Instalujeme a zakládáme databázi Oracle Database 11g KAPITOLA 2 Instalujeme a zakládáme databázi Oracle Database 11g Protože se instalace systému Oracle s každou novou verzí zjednodušuje, stojí uživatel před pokušením otevřít krabici s médii a ihned začít

Více

INSTALACE. programu WinDUO. pod Windows 7 / Windows Vista. ČAPEK-WinDUO, s.r.o.

INSTALACE. programu WinDUO. pod Windows 7 / Windows Vista. ČAPEK-WinDUO, s.r.o. ČAPEK-WinDUO, s.r.o. INSTALACE programu WinDUO pod Windows 7 / Windows Vista 1) Instalace programu WinDUO 2) Nastavení práv 3) První spuštění 4) Doporučení 5) Co Vás při instalaci mohlo potkat 6) Archivace

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

plussystem Příručka k instalaci systému

plussystem Příručka k instalaci systému plussystem Příručka k instalaci systému Tato příručka je určena zejména prodejcům systému a případně koncovým uživatelům. Poskytuje návod, jak provést potřebná nastavení komponent. ITFutuRe s.r.o. 26.2.2015

Více

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC ZE-NC526 pomocí Toolbox

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC ZE-NC526 pomocí Toolbox Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC ZE-NC526 pomocí Toolbox V 1.1 UPOZORNĚNÍ: Pro používání Toolboxu, potřebujete přístup k internetu. Chcete-li použít Toolbox, musíte

Více

Obsah: Instalace TeamSpeak 3 (TS3)

Obsah: Instalace TeamSpeak 3 (TS3) Obsah: Odkazy ke stažení TeamSpeak 3 (klienta) a jazykové mutace Návod na instalaci TeamSpeak 3 Návod na instalaci češtiny Nastavení po prvním spuštění Připojení k serveru Instalace TeamSpeak 3 (TS3) TeamSpeak

Více

AIDA64 Extreme. Příručka k nastavení. v 1.1 30. 07. 2014.

AIDA64 Extreme. Příručka k nastavení. v 1.1 30. 07. 2014. Příručka k nastavení v 1.1 30. 07. 2014. je vyvíjen společností FinalWire s.r.o. Copyright 1995-2014 FinalWire s.r.o. Tento dokument byl vytvořen společností ABSEIRA s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Copyright

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

Co je nového v aplikaci PaperPort 12?

Co je nového v aplikaci PaperPort 12? Vítejte! Aplikace PaperPort společnosti Nuance je softwarový balíček pro správu dokumentů pracovní plochy, který vám usnadní skenování, uspořádání, sdílení, správu a přístup k papírovým a digitálním dokumentům

Více

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz,

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz, Novinky Autodesk Vault 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Vault 2018 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Vault 2018. Obsah: Úvod...

Více

Informační Systém pro Psychiatrii HIPPO

Informační Systém pro Psychiatrii HIPPO Informační Systém pro Psychiatrii HIPPO Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce Pinel Plus v OS Windows a Linux Ochranné známky HIPPO je registrovaná ochranná známka společnosti

Více

Services Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 2.3 Česky

Services Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T. Verze 2.3 Česky www.faunus-am.com www.faunusanalytics.com Services Guide A S S E T M A N A G E M E N T P R O J E C T Verze 2.3 Česky I Copyright 2012 Faunus Analytics LLC. Daný dokument je majetkem společnosti Faunus

Více

!! UPOZORNĚNÍ!! Po nainstalování programu nezapomeňte instalovat Sestavy a Aktualizaci!! Pokyny k instalaci

!! UPOZORNĚNÍ!! Po nainstalování programu nezapomeňte instalovat Sestavy a Aktualizaci!! Pokyny k instalaci S B N - Start Správa bytů a nemovitostí Pokyny k instalaci!! UPOZORNĚNÍ!! Po nainstalování programu nezapomeňte instalovat Sestavy a Aktualizaci!! VYDAS software s.r.o. Zámostí 16 338 08 Zbiroh tel: 724

Více

Uživatelská příručka RYANT OtWIin RYANT, s.r.o.

Uživatelská příručka RYANT OtWIin RYANT, s.r.o. Uživatelská příručka RYANT OtWIin RYANT, s.r.o. Provozní oddělení: Slovenská 19, 669 02 Znojmo Tel: +420 515 221 861 Fax: +420 515 223 750 e-mail: info@ryant.cz web: http://www.ryant.cz, http://www.inchange.cz

Více

MapleCloud a jeho použ ití. Vladimír Žák

MapleCloud a jeho použ ití. Vladimír Žák MapleCloud a jeho použ ití Vladimír Žák Brno, 2015 Obsah 1 Úvod... 4 2 Novinky v MapleCloud pro Maple 2015... 5 3 MapleCloud a registrace... 6 4 Použití MapleCloud přímo z Maple 2015... 7 4.1 Popis jednotlivých

Více

informačního systému Uživatelská příručka Konfigurace klientských statnic

informačního systému Uživatelská příručka Konfigurace klientských statnic informačního systému Uživatelská příručka Konfigurace klientských statnic Tento dokument a jeho obsah je důvěrný. Dokument nesmí být reprodukován celý ani částečně, ani ukazován třetím stranám nebo používán

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.08.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 24.3.2009, verze 1.00 Konfigurace

Více

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW.

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW. CryptoPlus KB verze 2.1.2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA říjen 2013 Obsah Obsah 2 1. Úvod 3 2. CryptoPlus jak začít... 3 2.1 HW a SW předpoklady... 3 2.2 Licenční ujednání a omezení... 3 2.3 Jazyková podpora...

Více

INSTALACE ČTEČKY ČIPOVÝCH KARET GEMALTO IDBRIDGE CT30 A K30

INSTALACE ČTEČKY ČIPOVÝCH KARET GEMALTO IDBRIDGE CT30 A K30 INSTALACE ČTEČKY ČIPOVÝCH KARET GEMALTO IDBRIDGE CT30 A K30 Pro správnou funkčnost ProID+ je třeba mít k počítači připojenou čtečku čipových karet a ve čtečce vloženou kartu. S ProID+ jsou běžně dodávané

Více

ABRA POS PRINT SERVER

ABRA POS PRINT SERVER ABRA Software a.s. Jeremiášova 1422/7b 15500 Praha 13 IČO 25097563 DIČ: CZ2597563 Zapsal Městský soud v Praze OR odd. B, vložka 4475 ABRA POS PRINT SERVER Dokumentace Aktualizace dokumentu: 15.3.2017 1

Více

Základy práce s aplikací ecba / ESOP

Základy práce s aplikací ecba / ESOP Základy práce s aplikací ecba / ESOP Obsah 1. SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY A REGISTRACE... 2 Nová registrace... 2 2. SPRÁVA PROJEKTŮ... 3 Horní lišta... 3 Levé menu... 4 Operace s projekty... 4 3. PRÁCE S PROJEKTEM...

Více

Provozní pokyny Aplikační stránky

Provozní pokyny Aplikační stránky Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

Na vybraném serveru vytvoříme MySQL databázi. Soubory scratch.jpa, kickstart.php a en-gb.kickstart.ini nahrajeme na vybraný server.

Na vybraném serveru vytvoříme MySQL databázi. Soubory scratch.jpa, kickstart.php a en-gb.kickstart.ini nahrajeme na vybraný server. 1 Práce se systémem Tento dokument popíše způsob instalace a základy práce se systémem Joomla!, ve kterém je učebnice jazyka Scratch vytvořena. Podrobný návod k systému Joomla! je popsán v dokumentaci

Více

Přechod na Firebird 3. Popis migrační utility

Přechod na Firebird 3. Popis migrační utility Přechod na Firebird 3 Popis migrační utility Verze dokumentu: 1.00 Platnost od: 02.05.2018 Obsah 1. Úvod 3 2. Popis funkcí 4 2.1 Výběr typu instalace a provozu platformy Firebird 4 2.1.1 Odinstalovat starší

Více

Autodesk AutoCAD LT 2019

Autodesk AutoCAD LT 2019 Novinky Autodesk AutoCAD LT 2019 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk AutoCAD LT 2019 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD LT 2019. AutoCAD

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti.

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti. Obsah Přihlášení k Office 365... 1 Nastavení přeposílání (předávání) doručené pošty... 2 Instalace plného balíku aplikací Office 365 Pro Plus pro studenty... 3 Přihlášení v plné verzi Office 365 Pro Plus

Více

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool UPOZORNĚNÍ: Pro používání Toolboxu, potřebujete přístup

Více

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení budete detailněji pracovat se Správcem zařízení a nastavením ovladačů zařízení hardware. Správce zařízení S tímto

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

Self Service Application. Instalační manuál

Self Service Application. Instalační manuál OBSAH 1 Úvod... 2 2 Jak začít... 2 2.1 Technické parametry... 2 2.2 Instalace Self Service Application... 2 3 Poradce při potížích... 3 4 Nastavení tiskáren... 4 1 z 5 1 ÚVOD Self Service Application dále

Více

Kontextové dokumenty

Kontextové dokumenty Příručka uživatele systému Museion Kontextové dokumenty Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě

Více

Novinky AutoCAD Plant 3D/AutoCAD P&ID 2015

Novinky AutoCAD Plant 3D/AutoCAD P&ID 2015 Novinky AutoCAD Plant 3D/AutoCAD P&ID 2015 Nová úvodní obrazovka Po spouštění AutoCADu Plant 3D/P&ID 2015 se objevuje nová úvodní obrazovka ta zobrazuje historii výkresů, má možnost trvale připnout výkres

Více

Návod na nastavení sítě Eduroam v prostorách 3.LF

Návod na nastavení sítě Eduroam v prostorách 3.LF Návod na nastavení sítě Eduroam v prostorách 3.LF Kvalita připojení je závislá i na kvalitě vysílačů. Nejspolehlivěji fungují vysílače v 6. patře budovy. 1. Nastavení hesla pro Eduroam Nejprve musíte mít

Více

Přechod na síťovou verzi programu

Přechod na síťovou verzi programu Přechod na síťovou verzi programu Poslední aktualizace 25.10.2013 Přechod na síťovou verzi programu 1 Realizace počítačové sítě 3 2 Původní počítač bude provozován jako server 3 2.1 Průběh... nové síťové

Více

Průvodce instalací aplikace MIPS

Průvodce instalací aplikace MIPS Průvodce instalací aplikace MIPS Stažení souboru s aplikací MIPS Z internetových stránek Výzkumného ústavu bezpečnosti práce, v.v.i. (http://www.vubp.cz) je ke stažení aplikace v komprimované podobě s

Více

MANUÁLNÍ AKTUALIZACE. programu WinDUO. pod Windows 7 / Windows Vista. ČAPEK-WinDUO, s.r.o.

MANUÁLNÍ AKTUALIZACE. programu WinDUO. pod Windows 7 / Windows Vista. ČAPEK-WinDUO, s.r.o. ČAPEK-WinDUO, s.r.o. MANUÁLNÍ AKTUALIZACE programu WinDUO pod Windows 7 / Windows Vista 1) Instalace programu WinDUO 2) Doporučení 3) Co Vás při instalaci mohlo potkat 4) Archivace a rearchivace dat Čapek

Více

Informační Systém PINEL plus

Informační Systém PINEL plus Informační Systém PINEL plus Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce PINEL plus v OS Windows a Linux Ochranné známky HIPPO je registrovaná ochranná známka společnosti HIPPO,

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE-COM Launcher Manager aplikace vnitrodenního trhu s plynem 1/19 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace

Více

Návod k instalaci S O L U T I O N S

Návod k instalaci S O L U T I O N S Návod k instalaci SOLUTIONS Návod k instalaci Hasičská 53 700 30 Ostrava-Hrabůvka www.techis.eu www.elvac.eu +420 597 407 507 Obchod: +420 597 407 511 obchod@techis.eu Podpora: +420 597 407 507 support@techis.eu

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

INSTALACE SOFTWARE PROID+ NA MS WINDOWS

INSTALACE SOFTWARE PROID+ NA MS WINDOWS INSTALACE SOFTWARE PROID+ NA MS WINDOWS Pro správnou funkčnost ProID+ je třeba na daný počítač instalovat ovládací software ProID+. Instalace ovládacího software ProID+ se provádí pomocí instalačního balíčku.

Více

Max Homebanking PS uživatelský manuál rozhraní pro automatické stahování dat

Max Homebanking PS uživatelský manuál rozhraní pro automatické stahování dat Max Homebanking PS uživatelský manuál rozhraní pro automatické stahování dat Obsah 1 Úvod... 2 2 Nastavení přístupů k rozhraní... 2 2.1 Popis obrazovky... 2 2.1.1 Nastavení datových extraktů z banky...

Více

2

2 Goldstarway.com Goldstarway Trading + MetaTrader 4 = Moderní a spolehlivé řešení připojení na burzu. Návod na používání platformy MetaTrader 4 v prostředí Goldstrway. Tato platforma funguje také v prostředí

Více

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů S pomocí ESET Cloud Administratoru můžete řídit zabezpečení vaší podnikové sítě bez nutnosti nákupu, instalace nebo údržby dalšího hardwaru. Řešení je poskytováno

Více

GO&DEAL v3.5 - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT

GO&DEAL v3.5 - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT GO&DEAL v3.5 - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT 1 Obsah Změny v nové verzi GO&DEAL 3 Přihlášení do aplikace GO&DEAL 3 Jednorázové nastavení při prvním přihlášení 4 Uzavírání FX obchodů 7 Uzavírání

Více

EvMO postup při instalaci

EvMO postup při instalaci EvMO2017 - postup při instalaci 1 Program EvMO2017 je distribuován v přenosné verzi. Obsahuje datové a systémové soubory. Pro jeho komfortní zprovoznění byl vytvořen jednoduchý instalační program. Ten

Více

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008.

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Systémové požadavky Operační systém Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Prohlížeč Microsoft Internet Explorer 6.x, doporučujeme ale Microsoft Internet Explorer

Více

Práce s velkými sestavami

Práce s velkými sestavami Práce s velkými sestavami Číslo publikace spse01650 Práce s velkými sestavami Číslo publikace spse01650 Poznámky a omezení vlastnických práv Tento software a související dokumentace je majetkem společnosti

Více

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation

Více

Middleware eop. Instalační příručka pro práci s eop v prostředí Mozilla Firefox, Thunderbird a Adobe Reader na systémech Ubuntu Linux

Middleware eop. Instalační příručka pro práci s eop v prostředí Mozilla Firefox, Thunderbird a Adobe Reader na systémech Ubuntu Linux Middleware eop Instalační příručka pro práci s eop v prostředí Mozilla Firefox, Thunderbird a Adobe Reader na systémech Ubuntu Linux 1 Obsah: 1 Co byste měli vědět před zahájením instalace... 3 2 Karta

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

Na obrázku níže je vidět jedno z možných nastavení umístění grafu Ve sloupci pro graf. Spuštění první plovoucí sady. Spuštění druhé plovoucí sady

Na obrázku níže je vidět jedno z možných nastavení umístění grafu Ve sloupci pro graf. Spuštění první plovoucí sady. Spuštění druhé plovoucí sady Pokročilé grafy Různé grafy ukazují historický pohled na trh mnoha různými metodami. To vám umožňuje na první pohled vidět historii obchodování na jednom nebo na několika výběrech. Můžete mít až tři oddělené

Více

Registrace do portálu MS2014+

Registrace do portálu MS2014+ 2016 Registrace do portálu MS2014+ Lenka Juklová Místní akční skupina Hlinecko, z.s. 7.4.2016 Obsah: Úvod... 1 1 Instalace a aktualizace internetového prohlížeče... 2 2 Ověření HW a SW požadavků aplikace...

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta 1. Obecné 1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Pro pacienty je zpřístupněná webová a mobilní aplikace.

Více

Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows

Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows Tento návod popisuje možnost provozovat Docházku 3000 pod zdarma dostupným operačním

Více

Program pro tvorbu technických výpočtů. VIKLAN - Výpočty. Uživatelská příručka. pro seznámení se základními možnostmi programu. Ing.

Program pro tvorbu technických výpočtů. VIKLAN - Výpočty. Uživatelská příručka. pro seznámení se základními možnostmi programu. Ing. Program pro tvorbu technických výpočtů VIKLAN - Výpočty Uživatelská příručka pro seznámení se základními možnostmi programu Ing. Josef Spilka VIKLAN - Výpočty Verse 1.10.5.1 Copyright 2010 Ing. Josef Spilka.

Více

Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal

Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal Důležité odkazy pro zákaznický samoobslužný portal Obsah Kapitola 1: Registrace a přihlášení k samoobslužnému portalu 1 Kapitola 2: Základní informace 5 Kapitola 3: Registrace produktu 7 Kapitola 4: Případy

Více

GO&DEAL vet - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT

GO&DEAL vet - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT GO&DEAL vet - USER MANUAL FINANCIAL MARKETS SUPPORT 1 Obsah Změny v nové verzi GO&DEAL 3 Přihlášení do aplikace GO&DEAL 3 Jednorázové nastavení při prvním přihlášení 4 Uzavírání FX obchodů 6 Uzavírání

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Certifikát. První kroky s certifikátem na čipové kartě

Certifikát. První kroky s certifikátem na čipové kartě Certifikát První kroky s certifikátem na čipové kartě Vážená klientko, vážený kliente, děkujeme Vám za projevení důvěry a blahopřejeme k získání certifikátu. Co je to osobní certifikát Certifikát uložený

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více