Úvodní slovo ředitelky Vazební věznice Liberec

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úvodní slovo ředitelky Vazební věznice Liberec"

Transkript

1

2 2 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Úvodní slovo ředitelky Vazební věznice Liberec Každodenní život ve věznici se může někomu zdát fádní budíček, snídaně, úklid, oběd, vycházka, večeře - mezitím nástupy na sčítací prověrky a tak to jde dokola den co den. Čas ve věznici plyne rychle i pomalu Ohlížíme se za uplynulým rokem. Bilancujeme, co jsme učinili a co jsme učinit nestihli. Výroční zpráva nabízí připomenutí si nejdůležitějších událostí, úspěchů i neúspěchů roku 2009, který tak rychle utekl K bylo ve Vazební věznici Liberec umístěno 105 obviněných a ve výkonu trestu odnětí svobody 268 odsouzených. Výkon trestu je ve věznici zabezpečován ve dvou typech věznic - s dozorem a s ostrahou. I přes složitou ekonomickou situaci pramenící z celosvětové hospodářské krize se nám podařilo udržet 75% zaměstnanost vězněných osob. Zahájili jsme spolupráci s několika zaměstnavateli, kteří poskytují práci odsouzeným v průběhu jejich výkonu trestu odnětí svobody, ale i po jejich propuštění. V roce 2009 také absolvovalo prvních 13 vybraných odsouzených intenzivní terapeutický program v nově vybudovaném specializovaném oddělení, jehož cílem je snížení rizika recidivy po propuštění. Ve věznici nedošlo k žádné závažné mimořádné události, která by ohrozila bezpečnost zaměstnanců věznice nebo občanů města. Postupným zkvalitňováním logistického zázemí jsme přispěli k budování moderního a efektivního systému zacházení s vězněnými osobami. Inovujeme naše bezpečnostní technologie, snižujeme energetickou náročnost objektu a hledáme úsporné provozní systémy s cílem udržení výše nákladů na pobyt vězněné osoby ve věznici. Náklady na jednoho vězně v naší věznici činí 946,- Kč za den. Rok 2010 bude rokem, kdy i nadále bude naší prioritou naplňování poslání, kterým je ochrana společnosti před jednáním jedinců, kteří vybočují ze zákonných norem naší společnosti. Důraz budeme klást zejména na dodržování vysokých bezpečnostních standardů, stejně tak jako na to, aby čas odsouzeného ve výkonu trestu odnětí svobody byl naplněn pracovními povinnostmi, které mu umožňují splácet vlastní pohledávky i platit náklady pobytu ve věznici. plk. PhDr. Jitka Čmuhařová

3 3 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Vazební věznice Liberec Vazební věznice byla postavena podle plánu vrchního stavebního rady Johanna Kaura v toskánském slohu v roce V minulosti sloužila vazební věznice pouze k účelu výkonu vazby. Dnes je detenčním zařízením sloužícím jak pro výkon vazby, tak pro výkon trestu odnětí svobody. V souvislosti s touto změnou vyvstala potřeba vytvoření větší ubytovací kapacity. Vazební věznice prošla v letech náročnou rekonstrukcí, na jejímž konci stojí historická budova s moderním vnitřním vybavením, odpovídající beze zbytku dnešním vysokým nárokům. Ubytovací kapacita vazební věznice se po rekonstrukci navýšila na 372 míst. Vzhledem k poloze věznice, která se nachází v bezprostřední blízkosti centra města Liberce, je otázka bezpečnosti jednou z klíčových. Systém moderních bezpečnostních prvků zajišťuje maximální bezpečnost uvnitř i vně objektu věznice. Mechanické překážky v kombinaci s elektronickým a monitorovacím systémem, detekční rámy a rentgenové zařízení minimalizují bezpečnostní rizika. Současný trend klade důraz na profesionalitu při zacházení s vězni, a proto se zvyšují i nároky na kvalifikaci zaměstnanců. Dnes již není možné zaměstnat nikoho, kdo nesplňuje minimálně úplné střední vzdělání. Ve vazební věznici pracuje bezmála 250 zaměstnanců, přičemž 73,2 % tvoří příslušníci a 26,8 % občanští zaměstnanci. Práce s obviněnými a odsouzenými je psychicky velmi náročná, a proto dnes, více než kdy jindy, klademe velký důraz na výchovu a celoživotní vzdělávání vězeňského personálu. Zaměstnávání vězněných osob Odsouzení byli v naší věznici pracovně zařazováni ve vnitřním provozu, v provozovně hospodářské činnosti a u cizích subjektů nebo zaměstnáváni ostatními formami v terapeutických programech a při pracích pro zajištění běžného provozu věznice. Vnitřní režie zabezpečuje chod vězeňské i závodní kuchyně, údržbu objektu a sklad. Kromě práce pro věznici pracují vězni i na pracovištích u cizích subjektů mimo budovu věznice. Pozitivní skutečností je, že se v roce 2009 podařilo zajistit práci pro vězně u čtyř nových firem, z celkového počtu osmi. Měsíčně je v průměru pracovně zařazeno 100 vězňů. Pracovní činnost vězňů je poměrně různorodá od broušení skla, přes práci pro automobilový průmysl (zinkování odlitků, apretace hliníkových odlitků, obsluha výrobních linek pro povrchovou úpravu autodoplňků), třídění kamene a práce se dřevem. Průměrná měsíční odměna odsouzených v roce 2009 byla ve vnitřním provozu ve výši Kč. V provozovně střediska hospodářské činnosti Kč a u cizích subjektů Kč.

4 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Logistika Prvořadým úkolem roku 2009 bylo dokončení privatizace bytového fondu. Dalším úkolem byla výměna oken, stavebně technické úpravy cel, celková oprava sociálního zařízení na zdravotním středisku a plnění dalších úkolů k zajištění bezporuchového chodu věznice. Stavebně ubytovací činnost Projekt Ministerstva spravedlnosti ČR k privatizaci bytů byl úspěšně dokončen. Bytové domy včetně přilehlých pozemků byly předány novým vlastníkům. V rámci vlastní stavební režie byla vybudována přístavba skladového zázemí o ploše 18,5 m 2 pro zaměstnaneckou kuchyni. Byly dokončeny rozsáhlé opravy omítek stropních kleneb v prostorách pracovních dílen, bylo pokračováno v celkových opravách 16ti vazebních cel. Dřevěné podlahy byly nahrazovány betonovými a dlažbou. V plánovém termínu bylo (z celkové ubytovací kapacity oddělení výkonu vazby) dokončeno 20 % ubytovací plochy pro výkon vazby se zmírněným režimem. V termínu byla rovněž dokončena neplánovaná akce instalování neprůhledných zástěn v prostoru hygienických zařízení na všech celách. Energetika a vodohospodářství V oblasti energetiky a vodohospodářství je naším prvořadým úkolem plynulé zajištění dodávek elektrické energie, vody, zemního plynu, dálkového tepla a teplé užitkové vody. Toto se nám v roce 2009 podařilo splnit beze zbytku. V rámci úkolu snižování energetické náročnosti na vytápění objektu se i nadále pokračovalo ve výměně 50ti starých dřevěných oken za okna plastová s izolačním dvojsklem. Na sedmi odběrných míst teplé užitkové vody (sprchová zařízení pro vězněné osoby) byla nainstalována elektronická časovací zařízení, čímž došlo k redukci její spotřeby.

5 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Výkon vazby a trestu Programy zacházení Pilíř zacházení s odsouzenými ve vazební věznici tvoří zaměstnávání. Realizováno je jak na pracovištích uvnitř věznice, tak na volných pracovištích mimo věznici. Práci potřebnou k zajištění každodenního provozu věznice mají zapracovánu v programu zacházení všichni odsouzení, kterým to umožňuje jejich zdravotní stav. Speciální výchovné aktivity jsou zahrnuty ve standardizovaném skupinovém programu psychologické péče u osob připravujících se na propuštění z výkonu trestu odnětí svobody. V této oblasti se velkou měrou angažují kromě psychologů i sociální pracovníci. Individuální terapie je dle potřeb odsouzených zajišťována psychologem. Do nabídky zájmových aktivit jsou zahrnuty různé druhy sportovních činností (kondiční cvičení, nohejbal, soft tenis, futsal, florbal, stolní tenis), aktivity rozvíjející sociální dovednosti, základy společenského chování, práce v keramické dílně, výtvarná činnost, akvaristika, práce s PC a další. V rámci podpory udržování rodinného zázemí odsouzených zajišťujeme kromě standardních návštěv také návštěvy bez zrakové a sluchové kontroly. V roce 2008 bylo uskutečněno 222 návštěv bez zrakové a sluchové kontroly a v roce 2009 bylo realizováno celkem 167 návštěv tohoto typu. Dle zákonných norem jsou uplatňovány i extramurální aktivity. Na základě kázeňské praxe je využívána možnost opuštění věznice v souvislosti s návštěvou, opuštění věznice v rámci plnění programů zacházení i přerušení výkonu trestu. Tento typ kázeňské odměny je setrvale jedním z nejsilnějších motivačních prvků kázeňské praxe. Specializované oddělení Specializované oddělení pro odsouzené zařazené do výkonu trestu odnětí svobody s dozorem s poruchou duševní a poruchou chování (dále jen SpO) vzniklo na konci roku V roce 2009 se terapeutického programu zúčastnilo 13 odsouzených.

6 6 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Hlavním cílem tohoto oddělení je snížení rizika recidivy klienta a v tomto smyslu ochrana potencionální oběti. Znamená to zvýšení schopnosti klienta žít po propuštění samostatně a legálně v kontextu našeho společenského systému a převzetí odpovědnosti za vlastní způsob života. Klienty SpO jsou odsouzení dospělí muži s duševní poruchou a poruchou chování, kteří se v minulosti dopustili násilného jednání. Odsouzení této kategorie působí v běžných podmínkách výkonu trestu jako soustavní narušovatelé, nepříznivě ovlivňující sociální atmosféru kolektivů odsouzených. Často mají ochablé či vůbec nevytvořené pracovní návyky. Ve vztahu ke společnosti se jedná o velmi rizikové a nebezpečné jedince. Na terapeutickém programu SpO se podílí tým odborných zaměstnanců, který je složen z psychologa, vychovatele, speciálního pedagoga, vychovatele-terapeuta a sociálního pracovníka. Jednou týdně jsou pro klienty SpO zajištěny služby psychiatra. Problematika specifických skupin vězněných osob Zvláštní pozornost je ve vazební věznici věnována především mladistvým obviněným. Jedná se o skupinu osob, která je značně komplikovaná. Především jde o jednotlivce s nevyzrálou osobností, s nevytvořenými sociálními vztahy a problematickým žebříčkem hodnot. Většinou se jedná o prvotrestané obviněné a odsouzené, kteří nemají dokončené základní vzdělání. V roce 2009 si dokončili základní vzdělání 2 mladiství. Vazba se zmírněným režimem V roce 2009 byla vazba se zmírněným režimem stavebně rozšířena na celkových 20 % kapacity Vazební věznice Liberec určené pro obviněné. Poskytuje ubytovací prostor pro 24 vazebně stíhaných osob. Standardem je volný přístup k sociálnímu zařízení, nechybí kulturní místnost s televizorem a kuchyňský pult. Obviněným jsou zde zajišťovány lepší životní podmínky zejména v oblasti osobní hygieny. Spolupráce s institucemi a organizacemi V roce 2009 nadále přetrvávala dobrá spolupráce s kurátory a koordinátory, a to především ze spádové oblasti Libereckého kraje. V roce 2009 došlo, zejména v první polovině roku, k nárůstu počtu vězněných mladistvých obviněných, a z tohoto důvodu i ke zvýšení počtu návštěv kurátorů pro mládež, v porovnání s rokem Vzdělávání odsouzených Vzhledem k poměrně vysoké zaměstnanosti ve vazební věznici není o tento typ aktivit velký zájem. Výjimku tvoří samostudium jazyků. V tomto směru lze konstatovat, že vybraní odsouzení na oddílech mají přístup k jazykovému výukovému softwaru na počítačích. Patrný je nárůst zájmu o služby vězeňské knihovny. Zapůjčování knih probíhalo v pravidelných týdenních intervalech. Průměrně se týdně půjčovalo cca 96 kusů knih. Převažuje zájem o literaturu faktu, thrillery, detektivky a také o naučnou a vzdělávací literaturu.

7 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Duchovenská péče Dnes již nedílnou součástí každé věznic je duchovní péče o obviněné a odsouzené. Uklidňující prostředí vězeňské kaple pozitivně působí v případě nepříznivých dopadů na psychiku vězněných osob. Duchovní aktivity v roce 2009 Bohoslužby (uskutečněné) 43 Počet účastníků z řad odsouzených (pravidelně docházející + nárazové návštěvy bohoslužeb) 39 Počet obviněných, kteří využili nabídku pastoračního pohovoru 154 Vzhledem k velkému zájmu o duchovní služby bude na místě prohloubení spolupráce s externími duchovními a také se zástupci některých Libereckých církví. Vězeňská a justiční stráž Vězeňská stráž plní úkoly spojené se střežením vazební věznice. Střeží, předvádí a eskortuje osoby ve výkonu vazby a výkonu trestu odnětí svobody a plní další úkoly. Stanovené úkoly se podařilo splnit. V roce 2009 nedošlo k žádné mimořádné události, která by ohrozila bezpečnost střeženého objektu nebo zaměstnanců věznice. Bezpečnost Otázce vnější a vnitřní bezpečnosti vazební věznice je věnována maximální pozornost. Služby byla vykonávána ve stanoveném rozsahu dle strážních pravidel. Ke zjištění skutečného stavu v oblasti bezpečnosti střeženého objektu, bezpečnosti osob, vlastního výkonu strážní a eskortní služby proběhla v měsíci dubnu komisionální prověrka bezpečnosti. Prověrkou nebylo shledáno nedostatků ani závad, které by ohrožovaly bezpečnost vazební věznice. V roce 2009 byl kladen důraz na zamezení průniku nepovolených předmětů. Kontrolní činnost byla zaměřena na strážní stanoviště určená ke střežení vstupů a vjezdu do vazební věznice. V rámci zvyšování bezpečnosti věznice byl v roce 2009 přidělen věznici další detekční rám. Nezbytnou součástí zajištění bezpečnosti je služební a profesní příprava příslušníků a zaměstnanců věznice. Témata ze střelecké přípravy, ostrých školních střeleb, prověrek

8 8 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 kondiční přípravy, sebeobrany i služební a profesní přípravy byla ve výcvikovém roce 2009 proškolena a procvičena v plném rozsahu. Dokumentace určená k zabezpečení organizované činnosti, plnění opatření a úkolů vyplývajících ze vzniklé mimořádné situace, mimořádné události nebo krizové situace, tzv. dokumentace k nevojenským krizovým stavům je kompletně zpracována, průběžně aktualizována a udržována v životnosti. Všechny vzniklé změny v oblasti utajovaných informací byly ve stanovených termínech řádně zapracovány. Ochrana utajovaných informací je realizována dle zásad zpracovaných v Projektu fyzické bezpečnosti. K úniku utajovaných informací ve vazební věznici nedošlo. Eskortní služba V porovnání s rokem 2008, kdy bylo eskortováno celkem 4698 vězněných osob, došlo k minimálnímu navýšení pouze o 0,17 % eskort. Z uvedeného počtu vyplývá, že v roce 2009 bylo eskortováno celkem 4706 vězněných osob. Se stoupající nebezpečností a agresivitou vězněných osob a charakteru trestné činnosti, stoupá počet eskort ve speciální výstroji a výzbroji. V roce 2009 bylo realizováno celkem 19 těchto eskort. Počty vězněných osob eskortovaných mimo vazební věznici v lednu až prosinci 2009 organy činné v trestním řízení zdravotnická zařízení v pracovní době zdravotnická zařízení v mimopracovní dobu Do jiné věznice celkem nárust proti roku 2008 přímou eskortou dálkovými eskortami z VV Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec CELKEM

9 9 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Se zajištěním eskortní a dalších činností věznice úzce souvisí stav a připravenost služebních vozidel. Tuto činnost zabezpečuje referát dopravy. V roce 2009 došlo k navýšení počtu ujetých kilometrů a s ohledem na stáří vozového parku došlo rovněž k navýšení finančním prostředků použitých na nákup materiálu a na opravy služebních vozidel. Služební kynologie V roce 2009 byl proveden nákup jednoho služebního psa. Všichni jsou zařazeni do kategorie všestranní psi. Hlavní využití služebních psů dlouhodobě spočívá v zajištění bezpečnosti příslušníků. Justiční stráž Pod Vazební věznici v Liberci spadají místní jednotky justiční stráže v České Lípě, Jablonci nad Nisou, Liberci, Mladé Boleslavi, Semilech. Justiční stráž zajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách soudů, státních zastupitelství a v jiných místech jejich činnosti a dále zajišťuje pořádek a bezpečnost pracovníků těchto institucí při výkonu pravomoci soudů a státních zastupitelství. V porovnání s rokem 2008 došlo v roce 2009 při kontrolách vstupujících osob do střežených objektů k navýšení počtu zajištěných zbraní a jiných nebezpečných předmětů na 1142 ks, což je více než 2,5x více než v roce 2008, kde bylo zajištěno těchto nebezpečných předmětů pouze 472 ks. Mimo střežené objekty plní justiční stráž další úkoly, které spočívají v zajišťování bezpečnosti pracovníků soudu či zastupitelství při služebních úkonech (např. výkony soudního rozhodnutí, přepravy peněžních zásilek). Samostatně justiční stráž mimo střežené objekty nejčastěji zabezpečuje zejména doručování soudních písemností, kde došlo ke snížení počtu doručovaných písemností v roce 2009 o cca 50 % na 6567 ks v porovnání s rokem 2008.

10 10 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Srovnání počtů vybraných služebních úkonů zajišťovaných příslušníky justiční stráže Nárůst (snížení) v % Doručování písemností (počet doručovaných písemností) ,70 Zajišťování přepravy peněžních zásilek ,40 Zabezpečení soudních řízení v mimopracovní době ,4 Zajištění ochrany utajovaného svědka ,30 Počet uschovaných (odebraných) zbraní a jiných nebezpečných předmětů O kvalitním výkonu služby příslušníků justiční stráže svědčí i to, že v průběhu roku 2009 nedošlo ani v jednom ze střežených objektů k mimořádné události, která by byla zapříčiněna nedůsledným výkonem služby příslušníků justiční stráže. Ze strany vedoucích pracovníků střežených institucí je činnost jednotlivých místních jednotek hodnocena kladně a justiční stráž je přínosem pro bezproblémový a klidný chod těchto institucí po stránce bezpečnosti. Zdravotnictví V souvislosti se zahájením činnosti oddělení pro odsouzené muže s poruchou chování a duševními poruchami byla ve spolupráci s psychiatrem ZS VV Liberec věnována zvýšená pozornost péči o osoby umístěné na tomto oddělení. Součástí této léčby jsou i pohovory, jak v ordinaci praktického lékaře, tak i psychiatra. Na všech pracovištích odsouzených byly zajištěny pravidelné kontroly lékaře, vrchní sestry a technika bezpečnosti práce. Na třech pracovištích došlo k podstatným zlepšením v dodržování hygienických předpisů a bezpečnosti práce. Pro zajišťování odborných vyšetření, nutných pro vypracování posudků pro způsobilost k výkonu zaměstnání byla uzavřena smlouva s KN v Liberci, oddělením pracovního lékařství a ORL, čímž se podstatně zkrátila doba nutná k vyhotovení těchto posudků. Nadále se věnovala zvýšená pozornost nemocným s hepatitidou typu B a C, kteří jsou zařazováni do dispensární péče, případně jsou k další péči předáváni do odborných poraden, se kterými máme dlouhodobě velmi dobrou spolupráci. Kromě vlastní léčby jsou s těmito pacienty prováděny i individuální pohovory, při kterých jsou seznamováni s charakterem nemoci, prevencí a další léčbou.

11 11 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Správní činnosti Správní oddělení v roce 2009 statisticky zaznamenalo opět nárůst počtu správních úkonů. Datové schránky V oblasti elektronizace podatelen v souvislosti s přijetím zákona č. 300/2008 Sb. byla aktivována v listopadu 2009 datová schránka VV Liberec, jako orgánu veřejné moci. Do datové schránky VV Liberec bylo od do doručeno celkem 510 datových zpráv a odesláno bylo celkem 110 datových zpráv. Jedná se převážně o dokumenty zasílané soudy nebo exekutorskými úřady. Ekologie V oblasti ekologie je naší prioritou dodržování pravidel pro nakládání s produkcí odpadů. Je pro nás samozřejmostí třídění odpadů, využívání sběrného dvora, využívání služeb specializovaných a oprávněných subjektů.

12 12 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Záměry organizace na příští rok Prioritou vazební věznice zůstává zaměstnávání odsouzených a hledání dalších pracovních příležitostí. Plánujeme oslovit další podnikatelské subjekty v rámci našeho regionu. V souvislosti s moderními trendy dnešní doby plánujeme rozšíření kapacity vazby se zmírněným režimem. Během roku plánujeme postupnou výměnu přístupového systému. Modernizací tohoto systému dojde ke zlepšení bezpečnosti vazební věznice. V rámci spojovacích a signálně zabezpečovacích prostředků plánujeme výměnu hlavní stanice STA pro digitální příjem.

13 13 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Kontakty Poštovní adresa Vazební věznice Pelhřimovská Liberec Telefonní čísla Telefonní ústředna: Faxová čísla Podatelna: Adresa internetové stránky ID datové schránky vmqd4vc Další elektronické adresy viz níže Pověřena zastupováním ředitele Vazební věznice Liberec vrchní rada plk. PhDr. Jitka ČMUHAŘOVÁ tel: zástupce ředitelky vazební věznice rada plk. Ing. Pavel TŮMA tel: Zástupce ředitelky vazební věznice Mgr. Alena MRKVANOVÁ tel: Tisková mluvčí komisařka npor. Bc. Martina MALÁ tel: ;

14 14 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Obsah Úvodní slovo ředitelky Vazební věznice Liberec... 2 Vazební věznice Liberec... 3 Zaměstnávání vězněných osob... 3 Logistika... 4 Stavebně ubytovací činnost... 4 Energetika a vodohospodářství... 4 Výkon vazby a trestu... 5 Programy zacházení... 5 Specializované oddělení... 5 Problematika specifických skupin vězněných osob... 6 Vazba se zmírněným režimem... 6 Spolupráce s institucemi a organizacemi... 6 Vzdělávání odsouzených... 6 Duchovenská péče... 7 Vězeňská a justiční stráž... 7 Bezpečnost... 7 Eskortní služba... 8 Služební kynologie... 9 Justiční stráž... 9 Zdravotnictví Správní činnosti Datové schránky Ekologie Záměry organizace na příští rok Kontakty Obsah... 14

Aktualizováno v únoru 2012 23 606 (10.2.2012) 1 724 (10.2.2012) Vězeňská služba zajišťuje provoz vězeňských zařízení, výkon vazby a výkon trestu odnětí svobody zajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách

Více

Aktualizováno v únoru 2013

Aktualizováno v únoru 2013 Aktualizováno v únoru 2013 16 238 (17.4.2013) 1 444 (17.4.2013) Vězeňská sluţba zajišťuje provoz vězeňských zařízení, výkon vazby a výkon trestu odnětí svobody zajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D V Ě Z N I C E A ÚSTAVU PRO VÝKON ZABEZPEČOVACÍ DETENCE O P A V A

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D V Ě Z N I C E A ÚSTAVU PRO VÝKON ZABEZPEČOVACÍ DETENCE O P A V A O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D V Ě Z N I C E A ÚSTAVU PRO VÝKON ZABEZPEČOVACÍ DETENCE O P A V A Vrchní rada ředitel Věznice a ÚVZD Opava plk. Mgr. Ivo TUROK V Opavě dne 1.3.2010 Č.j. VS 32/03/2010-32/000

Více

Základní odborná příprava občanských zaměstnanců B1

Základní odborná příprava občanských zaměstnanců B1 Název projektu: Základní odborná příprava občanských zaměstnanců B1 Profil absolventa: Absolvent kurzu se orientuje v základních otázkách systému vězeňství v České republice. Je seznámen se základní právní

Více

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2008 NAŘÍZENÍ č. 44 o organizaci duchovní služby ve Vězeňské službě České republiky Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona

Více

Trest odnětí svobody a jeho výkon

Trest odnětí svobody a jeho výkon Trest odnětí svobody a jeho výkon 10.10.2011 Osnova přednášky Nepodmíněný trest odnětí svobody Penologie a penitenciaristika Právní úprava výkonu trestu odnětí svobody TZ, TŘ a zákon o výkonu trestu odnětí

Více

VĚZNICE JIŘICE PILOTNÍ PROJEKT OTEVŘENÁ VĚZNICE

VĚZNICE JIŘICE PILOTNÍ PROJEKT OTEVŘENÁ VĚZNICE VĚZNICE JIŘICE PILOTNÍ PROJEKT OTEVŘENÁ VĚZNICE Republikový výbor pro prevenci kriminality, 25. 5. 2017 Základní informace o pilotním projektu Zahájení pilotního projektu OV je jedním z prioritních úkolů

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VĚZNICE KYNŠPERK NAD OHŘÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VĚZNICE KYNŠPERK NAD OHŘÍ ORGANIZAČNÍ ŘÁD VĚZNICE KYNŠPERK NAD OHŘÍ Oddíl první Postavení a působnost Věznice Kynšperk nad Ohří Čl. 1 Základní ustanovení Věznice Kynšperk nad Ohří (dále jen věznice ) je organizační jednotkou Vězeňské

Více

Vězeňská služba České republiky zastoupená jejím generálním ředitelem JUDr. Zdeňkem Karabcem na straně jedné

Vězeňská služba České republiky zastoupená jejím generálním ředitelem JUDr. Zdeňkem Karabcem na straně jedné Vězeňská služba České republiky zastoupená jejím generálním ředitelem JUDr. Zdeňkem Karabcem na straně jedné církve sdružené v Ekumenické radě církví České republiky (dále jen "ERC") jako členové a pozorovatelé

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 19. ledna 2010 I N F O R M A C E o stavu a složení

Více

JUDr. Kamil Nedvědický Zástupce ředitele odboru vězeňství, trestní politiky, probace a mediace

JUDr. Kamil Nedvědický Zástupce ředitele odboru vězeňství, trestní politiky, probace a mediace JUDr. Kamil Nedvědický Zástupce ředitele odboru vězeňství, trestní politiky, probace a mediace zvýšení míry zaměstnanosti odsouzených valorizace pracovních odměn odsouzených společensky odpovědné zadávání

Více

Ministerstvo spravedlnosti České republiky. Úsek trestní politiky

Ministerstvo spravedlnosti České republiky. Úsek trestní politiky Ministerstvo spravedlnosti České republiky Úsek trestní politiky Úvodní slovo Vážené dámy, vážení pánové, milí hosté, dovolte mi, abych v úvodu svého vystoupení jménem Ministerstva spravedlnosti ČR poděkoval

Více

Otevřené věznice. Ministerstvo spravedlnosti České republiky

Otevřené věznice. Ministerstvo spravedlnosti České republiky Otevřené věznice Ministerstvo spravedlnosti České republiky Aktuální výzvy trestní politiky přeplněnost věznic Dlouhodobá přeplněnost českých věznic Průměrná využitelnost ubytovacích kapacit v českých

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od Dětský domov, Senožaty 199, 394 56 Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne 29. 12. 2014 Platný od 1.1.2015 OBSAH: Část I. - Úvodní ustanovení Část II. - Rozsah svěřených agend Část III. - Závěrečná

Více

Zvýšení efektivity přípravy vězňů před propuštěním z věznice Nové Sedlo

Zvýšení efektivity přípravy vězňů před propuštěním z věznice Nové Sedlo Zvýšení efektivity přípravy vězňů před propuštěním z věznice Nové Sedlo Vězeňská služba ČR Věznice Nové Sedlo Zpracoval: Mgr. Petr Roubíček Předkládá: ředitel věznice plk. Mgr. Miroslav Špalek Charakteristika

Více

IP1 DŮM NA PŮL CESTY

IP1 DŮM NA PŮL CESTY Projekt Dům na půl cesty je podpořen z projektu IP1 Služby sociální prevence v Libereckém kraji, který je financován z Evropského sociálního fondu z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

Věznice Příbram. Ing. Mgr. Zdeněk KILIAN Věznice Příbram

Věznice Příbram. Ing. Mgr. Zdeněk KILIAN Věznice Příbram Věznice Příbram Terapeutické programy Specializované oddělení pro odsouzené s poruchou osobnosti a chování v důsledku d užíváníu psychotropních látek 40 odsouzených mužů umístěných ve věznici s ostrahou

Více

Technická univerzita V Liberci Liberec I, Hálkova 6 Telefon : , Fax : Řád bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Technická univerzita V Liberci Liberec I, Hálkova 6 Telefon : , Fax : Řád bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Technická univerzita V Liberci 461 17 Liberec I, Hálkova 6 Telefon : 485351111, Fax : 485105882 Řád bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Technické univerzity v Liberci V Liberci dne 12.03.2007 1. ÚVODNÍ

Více

436/2003 Sb. ZÁKON ze dne 3. prosince 2003, ČÁST PRVNÍ

436/2003 Sb. ZÁKON ze dne 3. prosince 2003, ČÁST PRVNÍ 436/2003 Sb. ZÁKON ze dne 3. prosince 2003, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změna: 127/2005

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 590 Sbírka zákonů č. 58 / 2017 58 ZÁKON ze dne 19. ledna 2017, kterým se mění zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu odnětí svobody

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA V ROCE 2008 O ČINNOSTI VĚZNICE OSTROV. Č.j.: VS 138/2009-07/Všeob./01. 14. ledna 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA V ROCE 2008 O ČINNOSTI VĚZNICE OSTROV. Č.j.: VS 138/2009-07/Všeob./01. 14. ledna 2009 Č.j.: VS 138/2009-07/Všeob./01 14. ledna 2009 Generální ředitelství Vězeňské služby České republiky sekretariát generálního ředitele Praha ------- VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI VĚZNICE OSTROV V ROCE 2008 Vrchní

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Obecné ustanovení. 2 Prostředky vězeňské a justiční stráže

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Obecné ustanovení. 2 Prostředky vězeňské a justiční stráže SBÍRKA NAŘÍZENÍ generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2014 Nařízení č. 23 o vězeňské a justiční stráži Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční

Více

1 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : všechny věznice. Rapotice

1 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : všechny věznice. Rapotice 1 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : všechny věznice Rapotice 2/ 30 PŘEHLED VĚZNIC : vazba, trest a detence Rapotice 3 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : spec. oddělení SpO s poruchami duševními a s por. chování SpO pro TPN SpO

Více

Dětský diagnostický ústav, dětský domov, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Homole 90. Výroční zpráva

Dětský diagnostický ústav, dětský domov, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Homole 90. Výroční zpráva Výroční zpráva Dětský diagnostický ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola a školní Pracoviště : Středisko výchovné péče Spirála Český Krumlov, Špičák 114 Školní rok 2013/2014

Více

Možnosti podpory tělesného i duševního zdraví u zaměstnanců

Možnosti podpory tělesného i duševního zdraví u zaměstnanců Možnosti podpory tělesného i duševního zdraví u zaměstnanců Ústřední vojenská nemocnice - Vojenská fakultní nemocnice Praha Založena v roce 1938 jako Masarykova vojenská nemocnice V roce 1994 se stala

Více

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ - odbor správní - S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÉ SLUŽBY ČESKÉ REPUBLIKY 21 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO... 5 ÚKOLY, ORGANIZACE A ŘÍZENÍ VĚZEŇSKÉ

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 67/a, P.O.Box, 67 Praha Tel.: 8 Fax: 8 www.vscr.cz V Praze dne 7. září I N F O R A C E o stavu a složení vězňů ve vazebních věznicích a věznicích

Více

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 588 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19.

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 588 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19. 29 11. funkční období 29 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu odnětí svobody a o změně některých souvisejících

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Dětský diagnostický ústav, dětský domov, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Homole 90. Výroční zpráva

Dětský diagnostický ústav, dětský domov, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Homole 90. Výroční zpráva Výroční zpráva Dětský diagnostický ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola a školní Pracoviště : Středisko výchovné péče Spirála Český Krumlov, Špičák 114 Školní rok 2014/2015

Více

I. Úvod edm tný materiál je zpracován s cílem pojmenovat popisnou formou stav, úkoly a cíle v oblasti bezpe nosti eských v znic odpovídající sou

I. Úvod edm tný materiál je zpracován s cílem pojmenovat popisnou formou stav, úkoly a cíle v oblasti bezpe nosti eských v znic odpovídající sou I. Úvod Předmětný materiál je zpracován s cílem pojmenovat popisnou formou stav, úkoly a cíle v oblasti bezpečnosti českých věznic odpovídající současné právní úpravě. Zpracovaný materiál je koncipován

Více

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ - odbor správní - S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÉ SLUŽBY ČESKÉ REPUBLIKY 2008 PRAHA, DUBEN 2009 O B S A H Ú V O D N Í S L O V O I. ÚKOLY,

Více

ZÁKON. ze dne 2. května 2013, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON. ze dne 2. května 2013, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů 157 ZÁKON ze dne 2. května 2013, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

ÚVODNÍ SLOVO. Milí přátelé,

ÚVODNÍ SLOVO. Milí přátelé, ÚVODNÍ SLOVO Milí přátelé, rok 2013 se staví jako první a odvážný rok do řady našich plánů. Misericordia o.p.s. zahájila svou činnost a pomalu se rozhlíží jako dítě, které právě objevilo něco nového. Stejně

Více

Nová šance, z.s. Azylový dům Nová šance Pilotní projekt Probační dům. Ostrava ředitel: Petr Novák

Nová šance, z.s. Azylový dům Nová šance Pilotní projekt Probační dům. Ostrava ředitel: Petr Novák Nová šance, z.s. Azylový dům Nová šance Pilotní projekt Probační dům Ostrava ředitel: Petr Novák Hlavní poslání Integrace a resocializace mužů po výkonu trestu (začlenění do společnosti, osvojení pravidel)

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 7.července 2010 I N F O R M A C E o stavu a složení

Více

Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012

Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012 Zařízení sociální intervence Kladno Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012 ÚVODNÍ ČÁST Na úvod si dovolujeme připomenout, kdo jsme a jaký je cíl naší činnosti. Základním cílem poskytované služby je

Více

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ

Více

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby Poradenské služby Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, v platném znění Poskytování poradenských služeb (1) Poradenské služby ve

Více

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ - odbor správní a právní - S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÉ SLUŽBY ČESKÉ REPUBLIKY 2009 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO... 5 ÚKOLY, ORGANIZACE A ŘÍZENÍ

Více

Model sociální služby Kontaktní centra

Model sociální služby Kontaktní centra Model sociální služby Kontaktní centra Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

S B Í R K A N AŘÍZ E N Í

S B Í R K A N AŘÍZ E N Í S B Í R K A N AŘÍZ E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2011 Nařízení č. 15 o organizaci duchovní služby ve Vězeňské službě České republiky Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona

Více

Informace o výkonu trestu v České republice

Informace o výkonu trestu v České republice Informace o výkonu trestu v České republice Tato informace obsahuje vybrané informace z předpisů regulujících výkon trestu odnětí svobody v České republice (tj. zákona č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu

Více

Charakteristika oddělen

Charakteristika oddělen Charakteristika oddělen lení Specializované oddělení vzniklo získalo z statut léčebny v roce 2001 - jsou sem přijímáni odsouzení, kteří mají nařízenou ústavní léčbu protitoxikomanickou - kapacita oddělení

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitele Úřadu pro obrannou standardizaci, katalogizaci a státní ověřování jakosti

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitele Úřadu pro obrannou standardizaci, katalogizaci a státní ověřování jakosti Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitele Úřadu pro obrannou standardizaci, katalogizaci a státní ověřování jakosti Praha 5. října 2015 Č.j.: MV-142314-2/OSK-2015 Náměstek ministra

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009

2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009 2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 2. akční plán realizace Strategie protidrogové

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí

Více

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole SMĚRNICE č.503 /2013 Poradenské služby ve škole Obsah: ČL.1 - ČL.2 - ČL.3 - ČL.4 - ČL.5 - ČL.6 - ČL.7 - ČL.8 - ČL.9 - ČL.10 - ČL.11 - Úvod Obsah poradenských služeb Pracovníci poskytující poradenské služby

Více

Základní odborná příprava občanských zaměstnanců - B1

Základní odborná příprava občanských zaměstnanců - B1 Č.j.: 216/2006-34 Schvaluje dne:... Vrchní státní rada genmjr. PhDr. Luděk Kula generální ředitel VS ČR Název projektu: Základní odborná příprava občanských zaměstnanců - B1 Předkládá:....... Vrchní rada

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 12.2.2015 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát P R O T O K O L

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát P R O T O K O L Česká školní inspekce Pardubický inspektorát P R O T O K O L Č. j. ČŠIE-823/10 E o státní a kontrole podle ustanovení 174 odst. 2 písm. d) a e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013 Metodik prevence sociálně patologických jevů Roční plán práce zabezpečuje Mgr. Pavel Hrabina Konzultační hodiny pro žáky a rodiče: kdykoliv

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 8.8.2016 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

Dětský diagnostický ústav, dětský domov, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Homole 90

Dětský diagnostický ústav, dětský domov, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Homole 90 Výroční zpráva Školní rok 2016/2017 Středisko výchovné péče Spirála, Český Krumlov, T.G.Masaryka 114 1 Název školského zařízení : Dětský diagnostický ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

Zpráva o činnosti poradny za rok 2012. Pobočka Pardubice- KONZULTACE JEDNOTLIVÉ MĚSÍCE

Zpráva o činnosti poradny za rok 2012. Pobočka Pardubice- KONZULTACE JEDNOTLIVÉ MĚSÍCE Zpráva o činnosti poradny za rok 2012 Ve zprávě o činnosti poradny za rok 2012 uvádíme několik tabulek a grafů pro snadné porovnání roku 2012 s rokem 2011, dále uvádíme porovnání konzultací za jednotlivé

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 11.1.2016 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S T V Í PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE METODIK PREVENCE SPECIÁLNÍ PEDAGOG

Více

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Služby sociální prevence 53 Služby sociální prevence napomáhají zabránit sociálnímu vyloučení osob, které jsou tímto

Více

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2008 NAŘÍZENÍ č. 41 kterým se vyhlašuje Dohoda o duchovní službě Čl. 1 Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona ČNR č. 555/1992

Více

Žádost o umístění: Žádost přijata dne: Sociální služby Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, Vyškov. Umístění požaduji od:

Žádost o umístění: Žádost přijata dne: Sociální služby Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, Vyškov. Umístění požaduji od: Žádost o umístění: Sociální služby Vyškov, příspěvková organizace Polní 1 3, 682 01 Vyškov Žádost přijata dne: Umístění požaduji od: Denní stacionář pro osoby se zdravotním postižením Rodné číslo: Státní

Více

Vzdělání a vzdělávání pracovníků v zařízeních sociálních služeb Mgr. Ivana Štěpánková, OSZSP ČR

Vzdělání a vzdělávání pracovníků v zařízeních sociálních služeb Mgr. Ivana Štěpánková, OSZSP ČR Vzdělání a vzdělávání pracovníků v zařízeních sociálních služeb Mgr. Ivana Štěpánková, OSZSP ČR V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH VYKONÁVAJÍ ODBORNOU ČINNOST a) sociální pracovníci (108/2006 Sb., 505/2006 Sb.) b)

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

102/2012 Sb. VYHLÁŠKA

102/2012 Sb. VYHLÁŠKA 102/2012 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 22. března 2012 o hodnocení kvality a bezpečí lůžkové zdravotní péče Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 120 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách

Více

VYZNAČENÍ ZMĚN. Úplné znění zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn

VYZNAČENÍ ZMĚN. Úplné znění zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn VYZNAČENÍ ZMĚN Úplné znění zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn a) s dohledem, b) s dozorem, 56 Výkon trestu odnětí svobody (1) Nepodmíněný

Více

Statistická ročenka. Vězeňské služby České republiky

Statistická ročenka. Vězeňské služby České republiky Statistická ročenka Vězeňské služby České republiky 1 Vypracovala: Kontakt: Lucie Mäsiarová vedoucí oddělení Centrální evidence vězněných osob 50_OSstatistiky(zavinac)grvs.justice.cz ... 1 ÚVODNÍ SLOV...

Více

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE ŠKOLNÍ METODIK

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Pracovní profily sociálních pracovníků vykonávajících sociálně-právní ochranu dětí

Pracovní profily sociálních pracovníků vykonávajících sociálně-právní ochranu dětí Pracovní profily sociálních pracovníků vykonávajících sociálně-právní ochranu dětí vykonává funkci kolizního opatrovníka nezletilým dětem, zastupuje je při jednání u soudu, policie, dle potřeby i u jiných

Více

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí

Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Strategické cíle Strategický cíl č.1 Zajistit uživatelům potřebnou péči v jejich přirozeném sociálním prostředí Cílová skupina lidé se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění, duševního

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 Zpráva o plnění 1. akčního plánu realizace strategie prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže na období 2005 2006 Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 1 Úvod Strategie

Více

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2013/2014

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2013/2014 Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2013/2014 Zpracovala: Mgr. Kamila Králová, oddělení rozvoje vzdělávání Zpracování grafů: Pedagogicko-psychologická

Více

Úlohu 2. akčního plánu realizace Strategie protidrogové politiky Moravskoslezského kraje na období lze vymezit následujícím způsobem:

Úlohu 2. akčního plánu realizace Strategie protidrogové politiky Moravskoslezského kraje na období lze vymezit následujícím způsobem: Druhý akční plán realizace Strategie politiky Moravskoslezského na období 2007 2009 Druhý akční plán realizace Strategie politiky Moravskoslezského na období 2007 2009 reaguje na priority vymezené Národní

Více

Projekt ŠANCE. Komplexní program podpory vzdělávání žáků a

Projekt ŠANCE. Komplexní program podpory vzdělávání žáků a Projekt ŠANCE Komplexní program podpory vzdělávání žáků a studentů ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o realizaci poradenského programu ŠANCE žáků a studentů Střední školy energetické a stavební, Chomutov, Na Průhoně 4800,

Více

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese:

Domovní řád. Poskytovatel: Služba je poskytována na adrese: Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S. K. Neumanna 842/2 se sídlem: Přísečnická 456/6 431 91 Vejprty Služba je poskytována na adrese:

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 7.4.2015 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

HOSPICOVÁ PÉČE. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

HOSPICOVÁ PÉČE. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje HOSPICOVÁ PÉČE Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Srpen, 2010 Bc. Höferová Hana HOSPICOVÁ PÉČE Bc. Höferová Hana Hospicová péče Je to forma

Více

Chronologický seznam nařízení, zákonů a vyhlášek 1956/54 Sb. Zákon o nemocenském pojištění zaměstnanců 1961/140 Sb. Trestní zákon 1961/141 Sb.

Chronologický seznam nařízení, zákonů a vyhlášek 1956/54 Sb. Zákon o nemocenském pojištění zaměstnanců 1961/140 Sb. Trestní zákon 1961/141 Sb. Chronologický seznam nařízení, zákonů a vyhlášek 1956/54 Sb. Zákon o nemocenském pojištění zaměstnanců 1961/140 Sb. Trestní zákon 1961/141 Sb. Zákon o trestním řízení soudním (trestní řád) 1963/94 Sb.

Více

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2014. Základní definice

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2014. Základní definice č. j.: Spr 00562/2015-022 KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2014 Základní definice Základní statistickou jednotkou v případě tohoto statistického vyhodnocení

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: MŠMT ČR, Karmelitská 529/5, 118 00 Praha 1 IZO: 600

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014

Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Terénní programy, id. 3645646 Kapacita služby: V danou chvíli je možno poskytnout službu

Více

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město Plán práce výchovného poradce 2018 2019 Základní a mateřská škola Staré Město I. Úkoly vyplývající z vyhlášky 72/2005 o poskytování poradenských služeb na školách Systematické a dlouhodobé sledování a

Více

Zahajovací konference CZ 15 Norské fondy. Ing. Miloš Pochobradský, Ministerstvo spravedlnosti 7.10.2013

Zahajovací konference CZ 15 Norské fondy. Ing. Miloš Pochobradský, Ministerstvo spravedlnosti 7.10.2013 Zahajovací konference CZ 15 Norské fondy Ing. Miloš Pochobradský, Ministerstvo spravedlnosti 7.10.2013 Program CZ15» Název programu: Budování kapacit a spolupráce v justici a Nápravné služby včetně alternativních

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 2015 OBSAH Úvod... 1 1. Preventivní aktivity pro rok 2015... 2 1.1 Přednášky pro žáky základních škol Benešov... 2 1.2 Informační setkání pro rodiče...

Více

HYGIENiCKÁ STANICE. Předpokládaným dnem nástupu do služby na tomto služebním místě je prosinec leden 2018.

HYGIENiCKÁ STANICE. Předpokládaným dnem nástupu do služby na tomto služebním místě je prosinec leden 2018. KRAJSKÁ HYGIENiCKÁ STANICE KARLOVARSKÉHO KRAJE SE SíDLEM V KARLOVÝCH VARECH adresa: Závodní 94, 36021 Karlovy Vary, tel: 355328 311, e-maíl: sekretariat@khskv.cz, ID: t3jai32 OZNÁMENí O VYHLÁŠENí 3. KOLA

Více

TEREZINY LÁZNĚ DUBÍ a. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA (Zpráva o podnikatelské činnosti a stavu majetku) 2017

TEREZINY LÁZNĚ DUBÍ a. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA (Zpráva o podnikatelské činnosti a stavu majetku) 2017 TEREZINY LÁZNĚ DUBÍ a. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA (Zpráva o podnikatelské činnosti a stavu majetku) 2017 Dne 26. 06. 2018 Zpracoval: Ing. Libor Kubala, ekonom 1. 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEČNOSTI a) Obchodní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Stavebního a bytového družstva Mladá Boleslav

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Stavebního a bytového družstva Mladá Boleslav ORGANIZAČNÍ ŘÁD Stavebního a bytového družstva Mladá Boleslav I. Úvodní ustanovení Čl. 1 Účel organizačního řádu 1. Organizační řád jako základní norma zasahuje do všech oblastí a činností v procesu řízení

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Leden únor březen duben 2018 květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání

Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání Zdroj: www.drmacek.cz Některé právní předpisy pro školská zařízení pro zájmové vzdělávání Uvedené právní předpisy ani zdaleka nepředstavují úplný výčet všech, jejichž znalost je nutná, nejsou ani úplným

Více

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ CENTRUM LETINY s.r.o. Domov se zvláštním režimem Letiny 70, 336 01 Blovice (dále jen DZR) DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití Zjednodušená verze doplněná obrázky SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ

Více