Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 30 listopadu 2005

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 30 listopadu 2005"

Transkript

1 Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 30 listopadu 2005 Přítomni: Mgr. Baborák Zdeněk (odchod 20,55 hod.), Bednář Milan, Ing. Bernášek Bohumil, PaedDr. Borkovcová Marie, Flugr Miloš, Karlík Jaroslav, Ing. Košťál Martin, Doc. Ing. Maixner Ladislav, CSc.( příchod 16,57 hod.), Ing. Milan Minář, RNDr. Sitová Lada, Mgr. Strnad Oldřich, Střecha Jan, Ing. Šebrle Jan, Mgr. Švarcová Stanislava, Vacek Pavel, Mgr. Dvořáček Pavel (příchod v 16,30 hod.), MUDr. Krejčová Milada (příchod 16,37 hod), Mgr. Martin Joza, Ing. Verner Ladislav Omluveni: Josef Majetič, Obrová Lenka, Dipl.um. 1. Zahájení Pan starosta zahájil jednání ZM, sdělil, ţe veřejnost byla o svolání zasedání informována vyvěšením oznámení na úřední desce, svolání bylo plakátováno a bylo zveřejněno v Listech Lanškrounska. Všichni členové zastupitelstva obdrţeli písemné pozvání. Podle údajů z prezence je přítomno 16 členů zastupitelstva a tedy podle 92, odst. 3 zákona o obcích je schopno se usnášet. Z posledního jednání Zastupitelstva města dne 21. září 2005 byl podle 95 zákona o obcích pořízen zápis, který je uloţen na sekretariátě Městského úřadu Lanškroun. Do dnešního dne k němu nebyly podány ţádné námitky. Kopie zápisu je k nahlédnutí dnes u prezence. Zapisovatelkou jednání jmenoval pan starosta paní Jaroslavu Sedlákovou Ověřovatele zápisu určil pan starosta Ing. Ladislava Vernera a Jaroslava Karlíka Hlasy budou sčítat: Jitka Krejčová, Jiří Švarc Navrhl, aby se dnešní jednání řídilo tímto programem: 1. Zahájení 2. Dotazy občanů 3. Finanční záleţitosti 4. Vyhlášky 5. Školství 6. Sociální záleţitosti 7. Názvy části města 8. Investice 9. Nakládání s nemovitým majetkem 10. Strategické a investiční záleţitosti 11. Různé 12. Schválení nového jednacího řádu 13. Diskuse 14. Usnesení 15. Závěr Pan starosta konstatoval, ţe je přítomno 16 členů zastupitelstva. Má někdo připomínky k navrţenému programu? Zápis ZM Strana 1 (celkem 24)

2 Ţádné nebyly a pan starosta dal hlasovat o návrhu programu tohoto jednání ZM. Pro: 16 Dotazy občanů Pan starosta vyzval přítomné občany, aby přednesli své dotazy. Pan Krajči v zápise ze zasedání rady se mluví o seznamu prioritních ulic určených pro opravy. Bude tento seznam k dispozici občanům? Bude to zveřejněno na internetu? Ing. Šebrle seznam bude k dispozici, tak jak jej schválilo ZM. Investiční odbor k tomu ještě zpracovává komentář. Pan Krajči bude zveřejněno hospodaření víceúčelové sportovní haly za provoz jednoho roku, aby bylo patrno jaké byly náklady na provoz apod? Pan starosta informace o nákladech a trţbách střediska TS jsou přístupné občanům podle zákona o poskytování informací. Ing. Mareš Josef aţ bude valná hromada, budou předběţné výsledky. Protoţe některé dodavatelské faktury budou později, další valná hromada bude začátkem II. Q a to budeme uţ znát výsledky hospodaření. Pan Krajči dále měl připomínku k zápisům ze ZM, ţe jsou ve zkrácené podobě na webu a LL a neodpovídají tomu co tady bylo řečeno. Navrhl prezentovat záznam v podobě MP3. Pan starosta zápisy ze ZM nejsou záznamem, neuvaţujeme o tom. Zvukový záznam je pouze pro potřeby zapisovatelky. MVDr. Šilar RM rozhodla o nevyhovění mé ţádosti o odkoupení parcely naproti Veterinární klinice na Wolkerově ulici. Naproti sousedům byl pozemek prodán. Z jakého důvodu nebylo mé ţádosti vyhověno? Jinak toto parkoviště bylo vybudováno na náklady Veterinární kliniky. Ing. Šebrle parkoviště je veřejným prostranstvím a RM by ráda toto parkoviště jako veřejné zachovala. Pokud by mělo slouţit pouze pro návštěvníky kliniky je potřeba toto projednat s dopravní komisí. Pokud se pozemky prodávaly sousedům, jednalo se o trávník a to se pouze zarovnával plot. Pan Brýdl má námět k zamyšlení a poţádal, zda jej můţe přednést. Pan starosta k jakému tématu? Pan Brýdl odpověděl, ţe k drogové závislosti a informoval ZM o svém pocitu, který jej donutil nad touto problematikou se zamyslet, a upozornit jak pomoci, aby v Lanškrouně toto prostředí nebylo a poţádal o pomoc, jak tuto záleţitost zlepšit a změnit. Pan starosta nejen jako Vy, tak i my přemýšlíme, co udělat pro mládeţ, aby neskončila jako tyto zmíněné případy. Není na to jednoduchá odpověď. Snaţíme se mládeţi něco nabídnout, aby nedocházelo k závislosti na drogách, na alkoholu apod. Zápis ZM Strana 2 (celkem 24)

3 Jednou z věcí je i stavba víceúčelové haly. Mám radost, ţe Hala B. Modrého je vyuţita takřka na 100 %. Ţe je velký zájem dětí v mládeţnických oddílech. Proto v záměrech na příští rok máme několik takových akcí. Chceme začít etapovitě budovat koupaliště, rádi bychom realizovali výstavbu skateparku, zvaţujeme pořízení horolezecké stěny do tělocvičny školy A. Jiráska atd. Mgr. Švarcová upozornila, ţe komise pro výchovu a vzdělání dětí se tímto problémem často zabývá. Tento problém netrápí jen Lanškroun, ale je fakt, ţe stavba nebo další zařízení a nabídka není tou úplnou prevencí. Bude o tom mluvit příští týden na komisi pro výchovu a vzdělávání. Mgr. Baborák uvedl, ţe střední školy a základní školy mají zpracovaný program protidrogové prevence a v rámci národního programu se uskutečnilo několik akcí. Chybí dnes pracovník, který by to monitoroval. Ing. Šebrle je to problematika velice váţná. Nejenţe tady vznikají alternativní příleţitosti pro vyuţívání volného času, coţ je dobře, vznikají také příleţitosti opačné. Mám na mysli nové herny, které z lidí, kteří této problematice propadnou, vlastně berou peníze a ti se potom snaţí tyto peníze shánět jakýmkoliv způsobem. Mimo jiné jedna cesta je dealerství drog a následně potom tomu tito lidé propadají. Dále proběhla k této problematice diskuse mezi zastupiteli. Finanční záležitosti Rozpočtové opatření č. 3 Pan starosta vyzval paní Felcmanovou o krátký komentář. Mgr. Joza se zeptal, v jaké fázi je výstavba šaten v Dolní Třešňovci, proč bylo navýšení rozpočtu? Ing. Šebrle šatny jsou zkolaudovány. V letošním roce Mgr. Baborák zajistil na MŠMT dotaci ve výši 2,7 mil. Kč. Bylo potřeba, aby tam byl i podíl města 10 tis. Kč. Tato částka 2,710 mil. Kč musela být i v letošním roce proinvestována. Dále proběhla k tomuto bodu krátká rozprava. ZM schvaluje rozpočtová opatření č. 3 v položkách až Pro: 16 Na jednání se dostavil Mgr. Dvořáček. Plnění rozpočtu města k Paní Felcmanová krátce okomentovala. Pan Flugr se zeptal proč je vyšší plnění na TZ ve Stráţné? Pan starosta vyšší příjmy byly způsobeny větším vyuţitím. Pan Karlík příspěvky svazům a svazkům jsou dost překročené. Zápis ZM Strana 3 (celkem 24)

4 Pan starosta je to mimořádný příspěvek 180 tis. Kč města Dobrovolnému svazku obcí Lanškrounsko na vybudování naučné stezky Lanškrounské rybníky. Schválila to takto rada. ZM bere na vědomí plnění rozpočtu města k Pro: 17 Pravidla rozpočtového provizoria pro rok 2006 Paní Felcmanová okomentovala, ţe do se nestačí schválit rozpočet na další rok 2006, takţe se bude postupovat dle rozpočtového provizoria. Aţ se schválí rozpočet na rok 2006, tak se veškeré příjmy a výdaje stanou součástí tohoto rozpočtu. ZM podle 84, odst. 2, písm c) zákona č. 128/2002 Sb., o obcích, v platném znění, schvaluje pravidla rozpočtového provizoria pro rok 2006 takto: - neinvestiční výdaje se hradí jen do výše skutečných průměrných měsíčních výdajů roku 2005, - investiční akce, které přecházejí z roku 2005 do roku 2006 na základě podepsaných smluv, se platí v rozsahu daném těmito smlouvami. Platnost těchto pravidel končí dnem schválení rozpočtu na rok Pro: 17 Na jednání se dostavila MUDr. Krejčová. Vyhlášky Schválení obecně závazné vyhlášky č. 6/2005 Paní Felcmanová okomentovala, ţe se jedná o vyhlášku o odpadu. Změna je v tom, ţe město osvobodilo od poplatku chataře. Protoţe chataři z Lanškrouna neplatili tyto poplatky a chataři nebydlící v Lanškrouně ano. Dále se krátce zmínila o navýšení poplatku na rok 2006 o 12,- Kč na celkovou částku 396,- Kč na osobu. Pan starosta upřesnil citaci v čl. 1. RM doporučuje ZM rozhodnout. Rozhodneme teď při hlasování, zda chatařům tento poplatek odpustíme. Dále proběhla mezi zastupiteli krátká rozprava k tomu bodu. ZM schvaluje obecně závaznou vyhlášku č. 6/2005, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 12/2003 ze dne , o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Pro:17, Zdrţ.:1 (Flugr) Školství Bezúplatný převod Paní Krejčová krátce okomentovala následující čtyři body. Jedná se o bezúplatný převod, protoţe dříve školky a školy byly organizačními sloţkami města a došlo k chybnému zaúčtování. Při kontrole auditorem, audit na toto upozornil, a proto by bylo dobré majetek bezúplatně těmto organizacím převést. Pan starosta otevřel rozpravu a uvedl, ţe to je i k bodu 6,7 a 8. A dal k těmto bodům hlasovat. ZM rozhodlo převést bezúplatně protokolem právnímu subjektu Mateřská škola, Lanškroun, Žižkova 365, okres Ústí nad Orlicí, movitý majetek drobný dlouhodobý hmotný investiční Zápis ZM Strana 4 (celkem 24)

5 majetek v celkové hodnotě ,- Kč. Seznam je dán inventárním soupisem. Pro: 18 ZM rozhodlo převést bezúplatně protokolem právnímu subjektu Mateřská škola, Lanškroun, Wolkerova 85, okres Ústí nad Orlicí, movitý majetek - drobný dlouhodobý hmotný investiční majetek v celkové hodnotě ,- Kč. Seznam je dán inventárním soupisem. Pro: 18 ZM rozhodlo převést bezúplatně protokolem právnímu subjektu Základní škola a mateřská škola, Lanškroun, Dolní Třešňovec, okres Ústí nad Orlicí, movitý majetek drobný dlouhodobý hmotný investiční majetek v celkové hodnotě ,- Kč. Seznam je dán inventárním soupisem. Pro: 18 ZM rozhodlo převést bezúplatně protokolem právnímu subjektu Základní škola Lanškroun, B. Smetany 460, okres Ústí nad Orlicí, movitý majetek - drobný dlouhodobý hmotný investiční majetek v celkové hodnotě ,- Kč. Seznam je dán inventárním soupisem. Pro: 18 Pravidla JUDr. Vágnerová operativně se vám na stůl předkládá dodatek č. 1. Nepodařilo se přidělit a obsadit všechny byty. Tím, ţe jsme oslovili všechny oprávněné uchazeče a zůstaly tedy byty neobsazeny, navrhujeme, jakým způsobem postupovat dál v tomto případě, abychom tyto všechny volné nájemní byty obsadili a splnili podmínku nařízení vlády. Tito účastnící losování musí splňovat všechny předpoklady stanovené smlouvou o poskytnutí kauci ve výši 3-násobku měsíčního nájemného s tím, ţe záloha ve výši 5 tis. Kč., která se skládá před losováním, se jim započítává do této kauce. Dále k tomuto bodu proběhla mezi zastupiteli krátká rozprava. ZM schvaluje Dodatek č. 1 k Pravidlům pro přidělování nájemních bytů v domech vystavěných městem se státní dotací pro příjmově vymezené osoby, podle nařízení vlády č. 146/2003 Sb. schválených zastupitelstvem Města Lanškroun dne usnesením č. 114/2004. Pro: 18 Na jednání se dostavil Doc. Ing. Maixner CSc. Sociální záležitosti Pan tajemník okomentoval, ţe se jedná o zřízení příspěvkové organizace Sociální sluţby Lanškroun, kde by jeho součástí byl (Domov důchodců, Penzion-Domov pro důchodce a Dům s pečovatelskou sluţbou). Dále, aby se mohlo pracovat na zřizovací listině a vypsat výběrové řízení na ředitele této organizace, které budou také nějaký čas trvat. RNDr. Sitová v Domově důchodců má být zřízen také denní stacionář, bude to součástí Domova důchodců? Pan starosta Ano. Bude tam také moţnost přechodného ubytování. Denní stacionář je na denní docházení, je to tzv. školka pro důchodce. Přechodné ubytování je řádově v týdnech, kdyţ třeba pečující osoby jedou na dovolenou. ZM podle 84 odst. 2 písm. e) zák. č. 128/2000 Sb. v plat. znění zřizuje příspěvkovou organizaci Sociální služby Lanškroun (součástí organizace bude Domov důchodců, Penzion Domov pro důchodce a Dům s pečovatelskou službou) s tím, že den zřízení této příspěvkové organizace bude stanoven ve zřizovací listině, která bude předložena ke schválení na jednání ZM v únoru Pro: 19 Zápis ZM Strana 5 (celkem 24)

6 Názvy části města Ing. Šebrle - předkládá se návrh na pojmenování prostoru, který vznikl po demolici části pivovaru, tento prostor by měl dostat název Pivovarské náměstí. Komise pro kulturu a cestovní ruch předloţila RM i návrhy na pojmenování dalších ulic. PaedDr.Borkovcová byla ráda, kdyby byly další názvy, které by připomínaly naše předchůdce. Uvedla moţné názvy ulic: např. Perníkářova (byla to známá bohatá česká rodina), kde byla Erxlebenova lékárna, tak by se mohla tato ulička jmenovat Erxlebenova (kdysi v historii města zde tato ulice byla). Uvedla další moţný název ulice Korunní ( korunu máme ve znaku města) a mohl by to být i odkaz na to, ţe se tady vařilo pivo zn. Koruna.Dále se zmínila o rodu Lichtenštejnů, kteří zde v Lanškrouně byli přes 300 let a byli budovateli města atd. Zmínila se i o starostovi Niederlovi, který ve městě starostoval přes 30 let a zasadil se o výstavbu tabákové továrny, gymnázia, ţelezniční přípojky atd. K tomuto bodu dále proběhla rozprava mezi zastupiteli. ZM podle 28 odst. 1) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (v platném znění) rozhodlo o pojmenování nově vzniklého prostranství v lokalitě bývalého pivovaru Pivovarské náměstí dle přiloženého grafického návrhu. Pro: 19 Investice Urbanistické řešení Na Výsluní Ing. Urban informoval, ţe probíhá příprava změny územního plánu č. 4. MgA. Kokeš nastínil zastupitelům svůj návrh v této oblasti. ZM schvaluje urbanistické řešení lokality Na Výsluní dle přílohy, které bude podkladem pro zpracování regulačního plánu této lokality. Pro:17, Zdrţ.:2 (Sitová, Verner) Demolice bodu čp. 159 Ing. Urban - město získalo do svého vlastnictví tuto budovu. Tato budova je ve velmi špatném stavu a proto je nutné ji demolovat. K tomu, abychom ji mohli odstranit, potřebujeme usnesení ZM. Pan Bednář za kolik jsme ji získali? Pan starosta získali jsme ji za 660 tis. Kč. Ing. Šebrle dodal bych, ţe zatím tuto budovu v majetku nemáme. Na Katastrálním úřadě není ještě zapsána na LV města. Mgr. Joza je uţ nějaká studie, co tam bude? MgA. Kokeš v urbanistické studii byla určena zástavba. Na tomto místě bude nový objekt. ZM schvaluje demolici domu č.p Ostrovské Předměstí, Lanškroun poté, co bude zapsán do vlastnictví města v katastru nemovitostí. Pro: 18, Zdrţ.:1 (Verner) Zápis ZM Strana 6 (celkem 24)

7 Nakládání s nemovitým majetkem Koupě pozemku Pan Švarc krátce okomentoval. Všichni ţadatelé o koupi sloţili zálohu 5 tis. Kč. Jedná se o zbytkovou parcelu u nové lékárny. ZM projednalo společnou žádost č.j /2005/PRA-247/Sv ze dne o koupi pozemků p.p.č a p.p.č v k.ú. Lanškroun a rozhodlo žádosti vyhovět a prodat pozemek p.p.č spoluvlastníkům domu č.p. 41 a pozemek p.p.č vlastníku domu č.p. 42. Pro: 19 Žádost o koupi pozemku Pan Švarc jedná se o parcelu o malé výměře. Majitel chce prodat chatu a část ji je na našem pozemku. ZM projednalo žádost č.j /2005/PRA-267/Sv ze dne o koupi pozemku st.p.č. 3822/2 v k.ú. Lanškroun a rozhodlo žádosti vyhovět a předmětný pozemek žadateli prodat. Pro: 19 Pozemky u stanice LPG Pan Švarc jedná se o pozemky u čerpací stanice LPG. Ing. Verner zváţilo se, zda tato oblast je místo, kde by měla být benzinová pumpa? Je to u Krátkého rybníku. Ing. Šebrle město neprodává celý pozemek, ale jeho část. Jedná se pouze o přístupové cesty ke stanici LPG. Dále proběhla k tomuto diskuse mezi panem Ing. Vernerem a Ing. Šebrlem. Pan Krajčí upozornil, zda je to vhodná lokalita. Je to silně podmáčené. Upozornil na moţnou havárii, kde by vše teklo do Krátkého rybníka. Je zde i klidná zóna oddělená od silnice vzrostlými stromy. Doc. Maixner chci říct několik faktorů, které mě vedly k tomu, ţe jsem s tím prodejem souhlasil. Vedle je autoservis. Je tam i jakási čerpací stanice. Měla by tam vést západní spojka, která by měla omezovat jakousi průmyslovou zónu. Kdyţ to takto bezprostředně navazuje na komunikaci, tak mi to osobně nevadí a domnívám se, ţe to zapadá do celkové koncepce této oblasti. Ing. Verner - navrhuji to stáhnout a dát tomu ten čas, a projednat to na příštím zastupitelstvu. Pan Střecha souhlasím v podstatě s panem docentem. Ale zda to ovlivňuje či neovlivňuje nějaký podnikatelský záměr? Ing. Šebrle - souhlas vlastníka pozemků, které prodáváme do vlastnictví firmy, je poslední doklad, který potřebují k ţádosti o vydání stavební povolení. Domnívám se, ţe to úzce souvisí s jejich podnikatelským záměrem. Dále proběhla diskuse k tomuto bodu mezi zastupiteli. Pan starosta ukončil rozpravu k tomuto bodu a dal hlasovat o protinávrhu, který přednesl ing. Verner stáhnout tento bod z jednání ZM. Zápis ZM Strana 7 (celkem 24)

8 Pro: 9, Zdrţ.:7 (Krejčová, Baborák, Košťál, Střecha, Minář, Strnad, Maixner) Proti: 3 (Vacek, Bednář, Šebrle) Návrh nebyl přijat. Dal hlasovat o původním návrhu. Pro: 9, Zdrţ.:4 (Flugr, Sitová, Joza, Verner, Proti:5 (Bernášek, Karlík, Krejčová, Švarcová, Borkovcová), Abs.: 1 (Dvořáček) Návrh nebyl přijat. Žádost spoluvlastníků domu č. p. 326 Pan Švarc jedná se o parcelu přilehlou k bytovému domu. Vlastníci si potřebují vyřešit parkování v objektu. ZM projednalo žádost spoluvlastníků č.j. 9152/2005/PRA-164/Sv ze dne o koupi pozemků přilehlých k domu č.p parcel p.p.č. 3158/22 a p.p.č v k.ú. Lanškroun, bere na vědomí prohlášení, kterým se koupě spoluvlastnického podílu k uvedeným pozemkům zříkají a rozhodlo předmětné pozemky žadatelům prodat dle přílohy. Pro: 18, Abs.:1 (Dvořáček) Zrušení žádosti Pan Švarc zájemce odstupuje od ţádosti o koupi části pozemku v Pivovaře. ZM bere na vědomí zrušení žádosti č.j /2005/PRA-288/Sv ze dne o koupi částí pozemků v Pivovaru (v pracovní studii označených I.V.) částí pozemků st.p.č. 173/1 a p.p.č. 493/1 v k.ú. Lanškroun a rozhodlo zrušit své usnesení č. 41/2005 ze dne Pro: 18, Abs.:1 (Dvořáček) Žádost o prodloužení termínu Pan Švarc manţelé ţádají ZM o prodlouţení termínu výstavby domu. Pan Šebrle podle 80, odst. 2 zákona o obcích, by měl jmenovaný zastupitel být vyloučen z projednávání tohoto bodu. Pan starosta dal hlasovat o vyloučení jmenovaného zastupitele z projednávání tohoto bodu. Pro: 16, Zdrţ.:2 (Verner, Bernášek, Abs.:1 (Dvořáček). Návrh byl přijat. ZM konstatuje střet zájmu, a dal hlasovat o návrhu usnesení bez jmenovaného zastupitele. ZM projednalo žádost č.j /2005/SEK ze dne o prodloužení termínu výstavby domu na pozemcích st.p.č. 17/2 a p.p.č. 4238/2 v k.ú. Lanškroun a schvaluje prodloužení termínu stanoveného ve smlouvě o budoucí smlouvě kupní uzavřené mezi Městem Lanškroun a žadateli o 6 měsíců, tj. do Pro: 17, Abs.:1 (Dvořáček) Odstoupení od koupi parcely JUDr. Vágnerová úmysl odstoupit jmenované od koupi uvedené parcely v lokalitě Pod Penzionem a vrátit ji 25 tis. Kč. Zápis ZM Strana 8 (celkem 24)

9 Flugr ví se proč odstoupila? JUDr. Vágnerová - měla pozemek, kde musela dlouho čekat, kde se musely nejdřív vyřešit vztahy mezi HZS a Pozemkovým fondem a mezi tím si vyřešila tuto svoji záleţitost s bydlením. ZM bere na vědomí dopis č.j /2005/PRA ze dne o odstoupení od záměru koupit p.p.č. 3073/32, p.p.č. 3073/76 a p.p.č. 3073/77 v k.ú. Lanškroun lokalita Pod Penzionem a projednalo žádost o vrácení zálohy ,- Kč. ZM rozhodlo zrušit své usnesení č. 103/2003 ze dne a vrátit žadatelce složenou zálohu. Pro: 18. Abs.: 1 (Bernášek) Prodej pozemku v D. Třešňovci JUDr. Vágnerová jedná se o schválení kupní smlouvy o odkoupení uvedených pozemků pro účely skládky komunálního odpadu. ZM schvaluje uzavření kupní smlouvy mezi Českou republikou Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových, IČ , se sídlem Kodaňská 1441/46, Praha 10, jako prodávajícím a Městem Lanškroun, jako kupujícím, jejímž předmětem je prodej pozemku p.p.č. 772/6 a p.p.č. 772/26 vše v k.ú. Dolní Třešňovec za cenu ve výši Kč, dle přílohy k usnesení (kupní smlouva č.j. HUOU/1266/2005-SP 1/2005 Če). Pro: 17, Abs.: 2 (Košťál, Bernášek) Směna pozemku s cenovým vyrovnáním Pan Švarc okomentoval. Jedná se o pozemky na rozšíření křiţovatky na Malém náměstí. Pan Šebrle vysvětlil RNDr. Sitové o která parcely se jedná a dal hlasovat o tomto bodu tak, jak je navrţen. ZM schvaluje směnu pozemků s cenovým vyrovnáním takto: p.p.č. 3669/109, p.p.č. 3669/113, p.p.č. 3369/111, p.p.č. 126/3, p.p.č. 126/4, p.p.č. 129/5 a p.p.č. 3986/2 v k.ú. Lanškroun v majetku města za pozemek p.p.č. 3669/119 v k.ú. Lanškroun v majetku Ředitelství silnic a dálnic ČR. Pro: 18, Abs.: 1 (Košťál) Směna pozemku s firmou GUVEX Pan Švarc jedná se o narovnání hranice. RNDr. Sitová proč ţádá o směnu s cenovým vyrovnání. Ing. Šebrle protoţe nejsou stejné výměry. ZM schvaluje směnu pozemků s cenovým vyrovnáním takto: p.p.č. 3669/109, p.p.č. 3669/113, p.p.č. 3369/111, p.p.č. 126/3, p.p.č. 126/4, p.p.č. 129/5 a p.p.č. 3986/2 v k.ú. Lanškroun v majetku města za pozemek p.p.č. 3669/119 v k.ú. Lanškroun v majetku Ředitelství silnic a dálnic ČR. Pro: 19 Koupě nemovitosti Pan Švarc uvedl, ţe jmenovaný má pronajat areál bývalé cementárny a ţádá o prodej celého areálu i s objekty. Pan Flugr chci se zeptat, je známa cena? Zápis ZM Strana 9 (celkem 24)

10 Pan Švarc není známa, znalecký posudek město objednává teprve po sloţení zálohy 5 tis. Kč. Cena bude podle pravidel města. Popsal jak se určuje cena a jak probíhá celý prodej tzn. obálkovou metodou, kde zastupi-telstvo města doporučí radě města tento prodej, a ta provede vlastní realizaci (určí podmínky prodeje atd.). Po otevření obálky se sepíše protokol a následně rada města doporučí zastupitelstvu města tento prodej schválit. Zastupitelstvo města schvaluje způsob kaţdého prodeje, ať je cena jakákoliv. Ing. Šebrle Bylo to zveřejněno na úřední desce. Nikdo další se nepřihlásil. Pan Střecha Postupuje se dle pravidel a cenové mapy. Ing.. Verner kdyţ se to dnes projedná a odsouhlasíme, tak následně se to prodá uţ bez vlivu zastupitelstva? Ing. Šebrle ano, postupuje se tak, ţe zájemce o koupi určitého objektu nabídne cenu v obálce, ale RM před tím stanoví minimální cenu podle obecných pravidel. Prodá se za cenu, která je nabídnuta v té obálce, v případě, ţe je vyšší neţ minimální. V případě, ţe není, tak potom se tento případ vrátí znovu do ZM, pokud ten dotyčný poţádá o sníţení ceny. Ing. Verner prodej je v kompetenci ZM a jeho rozhodnosti. Není to trţní. Pan Střecha tyto všechny případy jsou upraveny usneseními ZM připravenými uţ kdysi v minulých letech. Existuje ohodnocení pozemku na území města a vychází se z těchto cen. A jsou pravidla, kdyţ se prodávají parcely na výstavbu rodinných domků poměrně detailní. Pak jsou jiná pravidla, která řeší prodej nemovitostí, které uţ jsou postavené. Ing. Verner měl připomínky k pravidlům a navrhl, aby cena byla dána poptávkou. Neprodávat něco jen za odhadní cenu + 3 %, ale za trţní cenu. Rozumný hospodář tohoto města nebude toto prodávat za cenu dle pravidel, ale dle poptávky v té které dané lokalitě. Proč by město mělo tratit na něčem, co by se mohlo prodat dráţ? V investiční komisi pro strategický rozvoj a investice rozhodně projednat pravidla, protoţe jsou neefektivní pro toto město. Pan starosta odpověděl ing. Vernerovi, ţe v pravidlech není cena stanovena jako odhadní cena + 3%. Je to minimální cena. Pan Karlík cena minimální ( daná odhadem) + 3% je, pokud o to má zájem jeden zájemce. A ještě musí stejně svoji cenu vloţit do obálky. To co zmiňuje ing. Verner platí, kdyţ je prodej vyvěšený na úřední desce a přihlásí se více zájemců. Cena se dá potom vyšponovat, ale takto to funguje běţně. Tento prodej skutečně byl na úřední desce. Takto to chápu já. Ing. Verner moje otázka je, proč to prodáváme za min. cenu? Ing. Šebrle vysvětlil, ţe minimální cena je ta, pod kterou nejdeme. Obálková metoda je taková, ţe ten kdo kupuje, tuto cenu nezná. A on nabídne cenu na kolik si ten objekt cení. Tzn. kolik je ochoten za to dát. RM před jeho očima otevře nejprve obálku s minimální cenou a poté je otevřena jeho obálka s nabídkou. Tyto ceny se porovnají a buď se prodá a nebo neprodá. Doc. Maixner toto usnesení je připraveno přesně podle těchto pravidel. Zápis ZM Strana 10 (celkem 24)

11 Ing.Verner jestliţe my to prodáváme za min. odhadní cenu, která nesmí být niţší neţ odhadní, tak můţe být v ZM jeden, který řekne, ţe i přesto, ţe je jen jeden zájemce a v takové lokalitě, ţe se to za odhadní cenu neprodá, ale bude to cena odhadní + 20% nebo i 100%. Je to osobní zkušenost, znalost věcí. Pan Krajči jaký je to typ odhadu? Ing. Šebrle znalecký podle vyhlášky. Pan Střecha rád bych se vrátil k tomuto bodu. Byla by to velká debata, jak a co se má ve městě prodat. Kdyby se takto se vším váhalo, tak to město by bylo mrtvé. My jsme za svoji stranu vţdycky říkali, ţe chceme, aby majetek měl své pány, protoţe ti se o to postarají nejlépe. To byl také důvod, proč se prosadil prodej domů na náměstí. Jestliţe tento prodej není strategický, proč bychom měli posečkávat, já navrhuji pojďme hlasovat. Pokud v tom co nás tady ještě čeká, je strategická záleţitost, tak bych tě prosil, Láďo, abys nás na to upozornil, která to je věc, a řekl, ţe ti jde konkrétně o tento prodej. Dále proběhla mezi zastupiteli rozprava. Ing. Verner aţ projednáme tento bod, chci odpovědět panu Střechovi. Nechci ovlivňovat projednávání tohoto dobu. Ing. Šebrle ukončil rozpravu zastupitelů a dal o tomto bodu hlasovat. ZM projednalo žádost č.j /2005/PRA-257/Sv ze dne o koupi nemovitostí v k.ú. Lanškroun: objektu bez č.p. na st.p.č. 1009/4, objektu bez č.p. na části st.p.č. 1009/1, budovy s č.p. 439 na st.p.č. 1009/1, pozemku st.p.č. 1009/4, pozemku p.p.č.1901/10, a pozemku st.p.č. 1009/1 a rozhodlo žádosti vyhovět a předmětné nemovitosti žadateli prodat obálkovou metodou. Pro: 17, Zdrţ.: 2 (Flugr, Verner) Ing. Šebrle dále udělil ing. Vernerovi slovo. Pan Verner se obrátil na pana Střechu a zeptal se ho, zda je jeho ideálem mít ZM, kde se při příchodu pozdravíme, všechno odkejveme nebo zamítneme, mnoho nediskutujeme, řekneme si nashledanou. Asi ne, odpovím si sám. Tudíţ jakákoliv podnětná připomínka, byť se po diskusi v ZM ukáţe neopodstatněná, je uţitečná. Prosím, aby to bylo doslova zapsáno do zápisu, přestoţe ho nazýváme stručným výtahem. Toto bych chtěl, aby tam bylo: Ani jednou mě v ZM nenapadlo, při projednávání věcné problematiky agendy města, abych se choval stranicky. Tj., abych svůj názor na tu věc konfrontoval, jestli to plně vyhovuje nějakému programu strany, pod jejíţ kandidátkou já jsem se do ZM dostal. Protoţe si myslím, ţe člověk ve věcných věcech musí rozhodovat podle svého svědomí, a jak je toho nejlépe schopen. A teď moje odpověď. Není mým názorem, a troufnu si říct, kdyţ uţ se to dostalo do té politické roviny, ţe ani není názorem všech ostatních politických stran, které se v ČR vyskytují, ţe definice co je státní nebo městské není v nejlepších rukách, tudíţ to prodejme a pokud moţno rychle, ţe je osvědčený efektivní způsob. Zvlášť po zkušenostech touto formou a touto metodou provedenou kuponovou privatizací. Soukromý vlastník, ano je lepší vlastník neţ stát, o tom nikdo nepochybuje, nikdo rozumný, zkušený a soudný nepochybuje. Ale způsob, kdy je všechno státní, anebo státní obecné se má dostat do soukromých rukou, způsob jakým se to Zápis ZM Strana 11 (celkem 24)

12 dostane, jakým způsobem si to najde toho nejlepšího dobrého majitele, který se o to bude umět starat, ten je strašně důleţitý. S touto tezí nemůţe vyhrát ţádná strana, nikde na světě po zkušenostech, kterých kdekoliv kde se toto aplikovalo získali. Prosím, abyste mě pochopili. Na začátku jsem řekl, nikdy mě nenapadlo chovat se stranicky, ale bylo to panem Střechou posazeno do roviny, prostě, ţe ODS to od začátku prosazuje a chápe, odpovídám na to i z politického pohledu na věc. Děkuji za pozornost. Ing. Šebrle v tomto momentě řeknu, ţe se nedomnívám, ţe to bylo nějakým způsobem politizováno a vyzval k projednávání dalších bodu jednání. Koupě části pozemku JUDr. Vágnerová uvedla, ţe se jedná o zúţení parcely z původní ţádosti jmenovaných. ZM projednalo žádost č.j /2005/PRA 294/Sv ze dne o koupi části pozemku p.p.č. 2237/43 v k.ú. Lanškroun, akceptuje odstoupení od úmyslu koupit celý pozemek p.p.č. 2237/43 a rozhodlo: 1) zrušit v usnesení ZM v č. 50/2004 ze dne části: a část pozemku p.p.č parcela zjednodušené evidence - grafický příděl a a ohledně části p.p.č (GP) bude uzavřena smlouva o smlouvě budoucí kupní (pozemek se prodává za účelem výstavby RD) Jedná se o mimořádný prodej ve smyslu čl Postupu při koupi stavebních parcel schválený usnesením ZM č. 34/2003 ze dne ) prodat žadatelům část pozemku 2237/43 v k.ú. Lanškroun dle přílohy. Pro: 18, Abs.:1 (Maixner) Žádost o prodej pozemku Pan Švarc krátce okomentoval, ţe se jedná o prodej pozemku sousedícího s pozemkem ţadatelů. Kdysi byl zavezen komunálním odpadem a proto je cena 100,- Kč za takový pozemek pro ně nepřiměřená, a proto ţádají o slevu. ZM projednalo žádost č.j /2005/PRA-307/Sv ze dne o koupi pozemků p.p.č. 2906/1 a p.p.č. 3833/19 v k. ú. Lanškroun za navrženou cenu a schvaluje prodej předmětných pozemků za cenu navrženou žadateli. Pro: 17, Zdrţ.:1 (Bednář) Abs.:1 (Střecha) Koupě pozemku JUDr. Vágnerová jde o prodej o smlouvě budoucí. Jedná se o pozemek od něhoţ odstoupila jiná zájemkyně. Pan starosta uvedl, ţe se jedná o dceru jednoho zastupitele a proto dal hlasovat o jeho vyloučení z projednávání. Pro: 15, Zdrţ.:3 (Šebrle, Minář, Bernášek), Abs.:1 (Střecha) Po té dal hlasovat o tomto bodu. ZM projednalo žádost č.j /2005/PRA ze dne o koupi pozemkových parcel č. p.p.č. 3073/32, p.p.č. 3073/76 a p.p.č. 3073/77 v k. ú. Lanškroun lokalita Pod Penzionem - I. etapa, ulice Svojsíkova, za účelem výstavby rodinného domu a rozhodlo žádosti vyhovět a prodat žadatelce předmětné pozemky smlouvou o smlouvě budoucí kupní. Pro: 17, Abs.:1 (Střecha), Vyloučen: 1 (Šebrle) Zápis ZM Strana 12 (celkem 24)

13 Schválení žádosti o koupi pozemku JUDr. Vágnerová uvedla, ţe se to týká schválení prodeje pozemku pro uvedené zájemce. ZM projednalo žádost č.j /2005/PRA ze dne o koupi pozemkové parcely č. 3073/112, k. ú. Lanškroun, lokalita Pod Penzionem II. etapa za účelem výstavby rodinného domu a rozhodlo žádosti vyhovět a prodat žadatelům pozemkovou parcelu č. 3073/112 zaměřenou geometrickým plánem č /2004 v k. ú. Lanškroun smlouvou o smlouvě budoucí. Pro: 18, Abs.:1 (Střecha) Změna účastníka smlouvy JUDr. Vágnerová uvedla, ţe se to týká schválení změny účastníka smlouvy na straně kupující. Krátce okomentovala. ZM projednalo žádost č.j /2005/SEK-PRA ze dne o změnu účastníka smlouvy na straně kupující a schvaluje změnu na straně kupující tak, že p.p.č. 3073/93 v k. ú. Lanškroun v lokalitě Pod Penzionem, II. etapa určená k výstavbě rodinného domu bude prodána a to za stejných podmínek, jaké byly sjednány s původně schválenou kupující. Pro: 18, Abs.:1 (Střecha) Doplnění usnesení JUDr. Vágnerová uvedla, ţe se jedná o dům č. p. 135 na ulici Opletalově a město Lanškroun tuto nemovitost nabývá darem od Pardubického kraje včetně stavebních parcel. ZM mění a doplňuje své usnesení č. 191/2002 ze dne tak, že druhá odrážka zní: - obytný dům Opletalova č.p. 153 Ostrovské Předměstí na st.p.č. 208/1, st.p.č. 208/2, st.p.č. 208/3 a st.p.č. 208/4, dále st.p.č. 208/1, st.p.č. 208/3, st.p.č. 208/4 a p.p.č. 526/1 (PK), vše v k.ú. Lanškroun. Pro: 17, Abs.:2 (Střecha, Borkovcová) Rozdělení pozemku Pan Švarc krátce okomentoval, ţe se jedná o prodej jedné z Pamových vil včetně pozemku. ZM bere na vědomí geometrický plán č /2005 pro rozdělení pozemků p.p.č. 236/1 a p.p.č. 236/2 v k.ú. Lanškroun a rozhodlo prodat parcely 236/3 a p.p.č. 236/4 jako celek s pozemkem p.p.č. 3056/2 v k.ú. Lanškroun obálkovou metodou. Pro: 17, Abs.: 2 (Střecha, Borkovcová) Koupě ½ pozemku Pan Švarc jedná se o prodej pozemku u zesilovače v Albrechticích. ZM projednalo žádost č.j /2005/PRA-234/Sv ze dne o koupi spoluvlastnického podílu města ve výši 1/2 k pozemkům v k.ú. Albrechtice: p.p.č. 1188/1 (ZE), p.p.č. 1188/4 (KN), p.p.č (ZE) a p.p.č (ZE) a rozhodlo prodat žadateli spoluvlastnický podíl města na předmětných parcelách. Pro: 17, Abs.:2 (Střecha, Krejčová) Koupě části pozemku Pan Švarc jedná se o narovnání majetkových vztahu. ZM projednalo žádost č.j /2005/PRA- 299/Sv ze dne o koupi části pozemku p.p.č. 484/2 v k.ú. Lanškroun a rozhodlo část předmětného pozemku žadatelům prodat. Pro: 18, Abs.: (Krejčová) Žádost o koupi části pozemku Zápis ZM Strana 13 (celkem 24)

14 Pan Švarc jedná se o stejný pozemek v pivovaru od kterého odstoupil jiný zájemce. ZM projednalo žádost č.j.23651/2005/pra-322/sv ze dne o koupi částí pozemků v Pivovaru p.p.č. 493/1 a st.p.č. 173/1 v k.ú. Lanškroun (v pracovní studii označené I.V.), rozhodlo žádosti vyhovět a části předmětných pozemků žadatelce prodat smlouvou o budoucí kupní smlouvě. Pro: 18, Abs.:(Krejčová) Prodej domu č. p. 35 Pan Švarc uvedl, ţe se jednalo o prodej obálkovou metodou. ZM bere na vědomí a schvaluje výsledek prodeje domu č.p. 35 Lanškroun, Vnitřní město na st.p.č. 31 a st.p.č. 31 v k.ú. Lanškroun obálkovou metodou. Pro: 17, Abs.:2 (Karlík, Krejčová) Strategické a koncepční záležitosti Pan starosta vyzval ing. Vernera, aby přednesl svůj příspěvek. Ing. Verner upozornil, aby si zastupitelé města udělali opravu, protoţe komise má název Strategické a investiční záleţitosti. Uvedl několik informací ostatním zastupitelům. Informoval o sloţení komise. Na prvním zasedání komise předloţil svoji představu a chce vyprecizovat záměr komise. Byl by rád, aby se stal přílohou k zápisu tohoto ZM. Zda bude zveřejněn je jedno, ale v materiálech z jednání bude zaloţen. Je to důvod pro činnost této komise. Byl by rád, aby ho i RM vzala na vědomí. Dále proběhla k tomuto bodu diskuse mezi zastupiteli. Po přestávce se měl projednávat bod Různé. Pan starosta upozornil zastupitele města, ţe materiály se kterými pracují obsahují údaje, které jsou chráněny. Např. Zákonem o ochraně osobních údajů a jinými právními předpisy, a proto je nesmějí poskytovat třetím osobám. Různé Odvolání člena kontrol. výboru Mgr. Joza poţádal o odvolání z kontrolního výboru z časových důvodů, protoţe byl jmenován členem Komise pro strategii a investice. Z tohoto důvodu ţádá o uvolnění z členství v kontrolním výboru. ZM odvolává na vlastní žádost Mgr. Martina Jozu z funkce člena kontrolního výboru. Pro: 18, Zdrţ.: 1 (Joza) Jmenování nového člena kontrolního výboru Pan starosta protoţe kontrolní výbor je potřeba doplnit na potřebný počet členů, navrhuji pana Milana Coufala do kontrolního výboru. Ing. Verner přečetl jsem si nový jednací řád, členové těchto dvou výborů (kontrolní a finanční), jenom předseda musí být členem zastupitelstva, ne členové? Pan starosta ano, je to tak. ZM jmenuje pana Milana Coufala, Lanškroun členem kontrolního výboru. Pro: 19 Zápis z kontrolního výboru Pan Vacek krátce okomentoval. Zápis ZM Strana 14 (celkem 24)

15 ZM bere vědomí zápis kontrolního výboru o stavu městské zeleně a její údržbě společností Technické služby Lanškroun s.r.o. Pro: 18, Zdrţ.: 1 (Flugr) Hospodaření městské tržnice Pan starosta otevřel rozpravu k tomuto bodu. Jako doplněk jste dnes dostali na stůl přehled příjmů a výdajů k Mgr. Joza z tohoto hospodaření vyplývá, ţe trţnice je stále ztrátovější. Co se zamýšlí s nemovitostí? Pan starosta RM bude o tom jednat aţ po projednání ZM. Moţnosti jsou hledat vyuţití pro objekt stávající, tak jak tam je, další moţností je objekt demontovat, protoţe z velké částí jej lze rozebrat a postavit na jiném místě, kromě soc. zázemí. Pozemek by byl volný a mohl by se nabídnout k prodeji. Máme na úřadě také ţádost skautských středisek Zubr a Dikobraz. Kdyby byla trţnice demontována, tak by měli o ni zájem, šla vyuţít jako jakýsi skelet pro počátek jejich společných kluboven. Ing.Verner uvedl, ţe v zahraničí takovéto drobné prodeje stále existují, prodávají se zde sýry, květiny či ryby a jsou funkční. Nemusí to být klasická trţnice, ale je třeba vyhrazen dopolední čas na tento prodej i na náměstí. Já si myslím, ţe tato trţnice můţe být v relativně krátké době pro toto město uţitečná. Je to můj názor, nikomu ho nevnucuji. Je to takový podnět do diskuse. Dále proběhla k okolní lokalitě diskuse mezi zastupiteli. ZM bere na vědomí zprávu kontrolního výboru o činnosti městské tržnice v roce ZM ukládá RM předložit na příští jednání ZM návrh dalších možností ekonomického využití tržnice. Pro: 18, Zdrţ.: 1 (Strnad) Stav pohledávek města po splatnosti Pan starosta otevřel rozpravu k tomuto bodu. Pan Karlík co se děje, ţe pejskaři neplatí? Pan tajemník majitelé mají psa přihlášeného, ale nezaplatí za něj poplatek. Jsou neustále vyzýváni k zaplacení tohoto poplatku za psa. Pan Střecha jedná se i o jiné poplatky od firem, které uţ zkrachovaly a tím jsou tyto pohledávky nedobytné. K tomuto bodu proběhla diskuse mezi zastupiteli. Ing. Verner navrhl, aby se pohledávky po splatnosti rozdělily na nedobytné a po lhůtě splatnosti. Ty které jsou nedobytné dát do ztrát k odepsání. Domáhat se soudně k zaplacení poplatku za psy, tak toto řízení bude stát daleko víc neţ 300,- Kč, coţ je poplatek za psa. Pan tajemník upozornil, ţe velká část starších pohledávek je také převod z okresu. Jedná se hlavně o poplatky za dopravní přestupky. ZM bere na vědomí stav pohledávek po splatnosti zpracovaný finančním odborem, předložený kontrolním výborem. Pro: 18, Zdrţ.: 1 (Bednář) Zápis ZM Strana 15 (celkem 24)

16 Vypořádání technického zhodnocení objektu Pan Vacek upozornil, aby si zastupitelé opravili text v první odst. a to z Ministerstva hospodářství ČR na Ministerstvo školství. Ing. Bernášek objekt, kdyţ byl rekonstruován byl v majetku a. s. Tesla tj. soukromé firmy a těch 439 tis. Kč bylo poskytnuto ze státního rozpočtu MŠMT, školský úřad Ústí nad Orlicí, škola. Tam je chyba. Proběhal diskuse k tomuto bodu a poté pan starosta dal návrh na ukončení rozpravy a dal hlasovat o ukončení rozpravy. Pro: 11, Zdrţ.: 7 (Sitová, Minář, Baborák, Karlík, Bednář, Flugr, Verner) Proti: 1 (Bernášek) A dal znovu hlasovat o usnesení tak, jak je navrţeno. ZM bere na vědomí zprávu kontrolního výboru o prověření vypořádání technického zhodnocení objektu č.p. 206 v ul. Olbrachtově v Lanškrouně a považuje tímto věc za uzavřenou. Pro: 15, Zdrţ.: 3(Minář, Flugr, Karlík) Proti: 1 (Bernášek) Peněžité plnění Pan starosta uvedl, ţe členové výboru ZM, kteří nejsou členy ZM nemohou pobírat ţádné měsíční odměny, mohou pouze dostat z rozhodnutí zastupitelstva peněţitý dar. RNDr. Sitová je zde uvedena částka, ale za jakou dobu? Jestli je to od začátku jejich funkce, nebo měsíčně. Pan starosta je to za tento rok, a je to podle počtu četnosti konání jednání výboru a jejich přítomnosti na tomto výboru. ZM rozhodlo v souladu s ust. 84 odst. (2) písm. w) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, stanovit výši peněžitých plnění za výkon funkce členů výborů zastupitelstva těm členům výborů, kteří nejsou členy zastupitelstva, tak jak je uvedeno v příloze. Pro: 19 Jednací řád zastupitelstva Pan tajemník okomentoval Jednací řád, tak jak je předkládán ZM. Pokud budete mít připomínky, tak je tam zapracujeme a pokud budete souhlasit s Jednacím řádem tak jak je udělán, tak by se s ním od příštího zasedání zastupitelstvo řídilo. Pan starosta - poslední verzi jste dostali dnes na stůl, není tam nic zásadního, jedná se pouze o kosmetické úpravy, které nám ukazují, ţe jsou třeba nelogické k jinému paragrafu, nebo k celému kontextu dotyčného ustanovení. Otevřel rozpravu k tomuto bodu. Pan Flugr měl několik připomínek k 4 odst. 5, doporučil doplnit slůvko - všechny materiály. Protoţe některé materiály se dostávají těsně před zastupitelstvem a není moţnost je prostudovat. Zápis ZM Strana 16 (celkem 24)

17 Pan starosta záleţí na vás. ZM můţe kterýkoliv bod odmítnout projednávat. Pět dní před konáním zastupitelstva musíte mít uţ materiály. Všechny materiály se musí připravit, všechna usnesení doporučuje RM. To co vám dáváme na stůl jsou uţ jen malé administrativní změny. Je snaha vám dát maximum materiálů včas. Pan Flugr - 6 program jednání. Navrhuji vstupy veřejnosti dát za c), před bod hlavní jednání programu a ne aţ za hlavní bod jednání. Pan starosta je to Váš protinávrh. RM navrhuje (doporučuje) toto. Můţeme o tom hlasovat. Pan Flugr - 10 vstupy členů ZM. Členové ZM mají právo vznést podněty, dotazy, připomínky na RM, na její jednotlivé členy a další orgány Města, na vedoucí organizací a zařízení zaloţených Městem a poţadovat od nich vysvětlení. To by tu ale museli být přítomni. Pan starosta pokud si přečtete odstavec 2, tak nemusí. Pan Flugr vysvětloval jsem si to, ţe kdyţ to bude něco sloţitého, tak musí odpovědět do 30 dnů. Tak jsem to pochopil. Pan tajemník pokud to bude takto schváleno, tak vedoucí organizací budou přítomni. Ing. Verner také měl připomínku k program jednání, jak je uveden bod b) zpráva rady městského úřadu, zda by šlo zařadit do programu i zastupitelstvo, aby za zahájení v 6 1a) přišlo skutečně 1b). tzn., aby v programu byla zpráva RM (zastoupená panem starostou) a zpráva MÚ (prostřednictvím pana tajemníka) jako bod 2). Dostáváme zápisy z RM, ale nemáme zprávy z kaţdodenního ţivota úřadu. Je to v návrhu, tak ať se to dostane do programu příštích ZM. Kdyţ to tam bude, tak bude moţnost dotazu. Já na to jen upozorňuji. Pan starosta kdyţ to schválíte, tak to tak bude. Pan Střecha - ved. organizací města se myslí i ředitelky MŠ? Pan tajemník takto jsem to nemyslel. Ing. Šebrle reaguji jak kolega Střecha a navrhuji na tom nic neměnit, v případě, ţe bude dotaz na nepřítomného, budeme se řídit 10 odst. 2. Ing. Verner z jakého důvodu dneska projednáváme nový návrh Jednacího řádu? Je to z našeho popudu, nebo to je novelizace? Pan tajemník v Jednacím řádu bylo plno věcí, které tam byly napsány a jsou vlastně v Zákoně o obcích. A další věci tam třeba chyběly. Impulzem bylo i hlasovací zařízení. Ing. Šebrle - je to vnitřní záleţitost. Pan Karlík - k 6 programu jednání apeloval na to, aby na jednáních zastupitelstva byla provedena kontrola usnesení z minulého ZM. Běţně to je v okolních městech. Ing. Šebrle tato záleţitost je v náplni kontrolního výboru a daná Zákonem o obcích. Má to dělat. Zápis ZM Strana 17 (celkem 24)

18 Pan Vacek ano má to dělat, ale musí to být v programu jednání. Kdyţ to tu není, tak jak to budeme kontrolovat? Pan starosta - máte to v bodu c) hlavní jednání programu. Tím se rozumí finanční záleţitosti, majetkoprávní záleţitosti, školství atd.. Ing. Šebrle hlavní bod jednání se tvoří tak, ţe ti, kteří chtějí něco projednat v ZM a vyplývá to z jejich činnosti, kterou mají provádět, tak to předkládají kanceláři starosty a tajemníka a ta to zařazuje do tohoto programu. Pan tajemník odpověděl, proč vstupy veřejnosti se dostaly jako bod d). Bylo to v původním jednacím řádu na začátku z toho důvodu, ţe občané se dříve nemohli zúčastňovat diskuse všech bodů.teď to tam je, a znamená to, ţe můţou diskutovat ke všem bodům. Proto jsme vstupy veřejnosti dali dál. Dále upřesnil, ţe tajemníci v dalších městech okresu jsou ve funkci déle neţ on, tak vzal to, jak to mají oni v Jednacím řádu. Pan Krajči děkuji za toto vysvětlení. Ale kdyţ budeme vznášet dotazy, tak se jednání neúměrně protáhnou. Proto navrhl, aby dotazy byly tam kde byly, protoţe by nerad chodil domů někdy po půlnoci jenom proto, ţe se dlouho občané vyptávali. Myslí to dobře. Pan Brýdl pokud budou dotazy občanů aţ na konci programu (hlavního bodu jednání ), tak budeme hojně vyuţívat našeho práva dotazů k projednávaným bodům. Ing. Verner souvisí to s bodem, kde mají být vstupy občanů. Dle Jednacího řádu se scházíme minimální jednou za kvartál. Je to na hranici, spíš míň neţ víc, jak je to uvedeno v Jednacím řádu, navrhuji, abychom se scházeli v prostorách, kde přijmeme více občanů. Kdyţ jich bude víc a necháme je mluvit aţ poté, oni by se dostali k diskusi dlouho. Jednání ZM musí být věcné a nemůţou být třeba 3 hod. vstupy dotazů občanů. Podle moţnosti, které dává Jednací řád omezit vstupy časově do nějaké doby. Bude-li občanů víc, bude více názoru a dotazů. Mohou být dotazy, které jsou k věci a jsou důleţité. Toto nebude přijato dobře. Vidíte i tu reakci z tohoto minimálního vzorku občanů, který tady je a vzešlo to od nich. Je to v neefektivnosti tohoto pořadí jednání. Pan starosta se ohradil, ţe není pravda, ţe se schází zastupitelstvo méně, neţ ukládá zákon a Jednací řád. Naopak se schází více, a to min. 5x za rok. RNDr. Sitová uvedla, ţe byla na školení, kde se seznámila s tím, ţe ve většině měst vstupy veřejnosti jsou aţ na konci jednání. Povaţovala za velkou vymoţenost, ţe v Lanškrouně jsou na začátku. Dále měla adresnou odpověď na pana Brýdla, který vyhroţoval, ţe budou narušovat jednání zastupitelstva. Jeho výstup se ji nelíbil. Zastupitelé uţ mají materiály, které si uţ doma prostudovali. Občané je mít nebudou, a potom se budou na jednotlivé body vyptávat. Uvedla, jestli občané chtějí chodit pozdě domů se zastupiteli, tak můţou být vstupy veřejnosti zařazeny aţ za vstupy zastupitelů. Pro občany to bude nové, kdyţ setrvají aţ do konce jednání. Pan Krajči - poţádal pana Brýdla, aby se vyjádřil. Ten se omluvil za to, jestli to vyznělo jako výhrůţka. Bere to jako jediný moţný způsob obrany, práva té naši vymoţenosti, kterou v Lanškrouně máme a někdo nám ji chce vzít. Ty důvody mohou být jakékoliv. Dále měl dotaz na pana starostu, ale ten mu odebral slovo, neboť jeho dotaz nesouvisel s Jednacím řádem. Zápis ZM Strana 18 (celkem 24)

19 Pan Krajči upozornil pana Vernera, ţe jich nebude chodit víc, to opravdu nehrozí. Chodí stále stejný počet lidí. Ta diskuse bude vţdycky krátká a bude-li na začátku jednání, bude to jen dobře. Pan tajemník upozornil ţe většina měst si tento Jednací řád v roce 2003 díky novému Zákonu o obcích upravila a měly takto vstupy občanů dané. Nebyl v tom ţádný úmysl a tento program s tajemníky okolních měst konzultoval, a potom tady takto navrhl. Pokud se rozhodne jinak, máte na to plné právo. Pan Karlík naši voliči, kteří nám dali hlas, mají právo se vyjádřit a nemusí tady čekat 3 4 hodiny neţ dostanou slovo. Pan tajemník tady vůbec nebylo myšleno někoho odsouvat na pozdější dobu, ale záměr byl, ţe podle zákona se mohou vyjadřovat ke všemu a tzn., ţe ke kaţdému bodu jednání se mohou občané vyjádřit.to před rokem 2003 podle zákona nebylo. Myslíte si, ţe chceme někomu něco upřít? Ba naopak, ten zákon dal víc a takto jsem to myslel. Jestli si myslíte, ţe je to špatně, tak to změňte a nechte o tom hlasovat. Ing. Verner řekl panu Krajčimu, ţe bude rád, kdyţ jich tady bude víc. A navrhl, aby za bod c), který je dnes pojmenován Hlavní jednání programu byly dány vstupy občanů v délce cca 30 min. Bod d) bude hlavní program jednání a potom vstupy občanů bez omezení času. Mgr. Baborák uvedl, ţe podstatné věci se řekly a navrhl ukončit tuto rozpravu. Pan starosta dal hlasovat o návrhu pana Baboráka na ukončení rozpravy. Pro: 16 Pan starosta vyzval pana Flugra, aby uvedl jak navrhuje upravit program jednání v Jednacím řádu. Pan Flugr za bod b) dát bod d) a potom c). Pan starosta vyzval Ing. Vernera, aby řekl svůj návrh. Ing. Verner mým návrhem je, aby bod c) byly vstupy veřejnosti v omezeném čase, navrhuji 30 min. Bodem d) se stane hlavní program jednání a pokračuje to dál vstupy občanů bez omezení času. Ostatní body zůstanou. Ing. Šebrle novým bodem c) jsou vstupy veřejnosti v délce 30 min. Ing. Verner přečetl jak má být program jednání : a)zahájení a prezence, b) zpráva rady města a městského úřadu, c) vstupy veřejnosti 30 min., d) hlavní jednání programu, e) vstupy veřejnosti, f) vstupy zastupitelů atd. Pan starosta dal o tomto pozměňujícím návrh hlasovat. Pro: 13, Zdrţ.: 5 (Sitová, Košťál, Šebrle, Střecha, Maixner), Proti:1 (Krejčová) Zápis ZM Strana 19 (celkem 24)

20 Pan starosta dal hlasovat o celém návrhu usnesení uvedeném pod bodem 90 s přijatou změnou v 6. ZM schvaluje aktualizovaný Jednací řád zastupitelstva města dle přílohy. Pro: 19 Diskuse RNDr. Sitová se zúčastnila semináře o třídění odpadu a přednesla námět ke třídění odpadu v našem městě.navrhla zvýšit počet kontejnerů na více míst. Sníţil by se tím objem komunálního odpadu. Navrhla pouţívat velkoobjemové kontejnery na neseparovaný odpad. Ing. Mareš problém je, kam tyto nádoby umístit. Je zde podhorská oblast, a v zimě hodně sněhu. Potom je manipulace s těmito kontejnery obtíţná. Při obnově vozového parku se s tím počítá, pokud naše skládka dostane druhou etapu. Ing. Šebrle město má zpracovaný program odpadového hospodářství. Pan Bednář co tomu brání? Ing, Šebrle odpověděl, ţe peníze. Ty kontejnery něco stojí. Další problém je vybrat vhodné místo na umístění těchto zvonů. Pan Švarc do RM šel materiál s návrhem vybraných lokalit. Toto doporučení nebylo RM akceptováno. Pan Střecha vybrané plochy nebyly schváleny a hledají se další. Doc. Maixner navrhuje umístit nádoby na separovaný odpad do lokality, kde to nebude vadit. Mgr. Baborák ve 20,55 hod. odešel z jednání zastupitelstva. Ing. Minář měl připomínku k vlakovému jízdnímu řádu. Děti dojíţdějící ze škol v pátek domů po hod. nemají spojení z České Třebové do Lanškrouna vlakem. Není ani autobusový spoj. Ing. Šebrle při posledním grafikonu ČD vypustily tento poslední vlak s odůvodnění, ţe není vytíţený. Město by ztrátu muselo doplácet. Ing.Verner není to o penězích města. Je to o vlivu a významu města v regionu. Prosadit to je věcí důrazu a místa, kde se to bude projednávat. Ing. Bernášek měl připomínku ke kapacitě míst v obřadní síni na hřbitově. Zda je připraven plán na její rozšíření. Mělo by se o tom přemýšlet. Pan Flugr měl několik dotazů. Zeptal se, kdy se plánuje kolaudace haly B. Modrého. Ing. Šebrle včera proběhla kolaudace. Je tam drobný problém s doměřením exhalací. Další dotaz jak byla kotelna Tesly, je uţ pozemek v našem majetku? Pan starosta zatím není, čekáme aţ správce konkurzní podstaty nám nabídne cenu. Zápis ZM Strana 20 (celkem 24)

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006 Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006 Přítomni: Mgr. Zdeněk Baborák, Milan Bednář, Ing. Bohumil Bernášek, PaedDr. Marie Borkovcová, Hynek Brýdl, Ing. Jan Hradil,

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 6. 2. 2006 76/2006 Rada města Lanškroun bere na vědomí zápis z kontrolního dne na akci Domov důchodců ze dne 19. 1. 2006. 77/2006 Rada města Lanškroun bere na

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009 V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009 31/2009 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo podnět odboru právního ohledně výstavby garáţe v Rybniční ulici a rozhodlo odstoupit

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 13. prosince 2006

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 13. prosince 2006 Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 13. prosince 2006 Přítomni: Mgr. Zdeněk Baborák, Milan Bednář, Ing. Bohumil Bernášek, PaedDr. Marie Borkovcová, Hynek Brýdl, Ing. Jan Hradil, Ladislav

Více

Zápis č. 4/2019 ze zasedání Zastupitelstva obce Anenská Studánka konaného dne

Zápis č. 4/2019 ze zasedání Zastupitelstva obce Anenská Studánka konaného dne Obec Anenská Studánka Zastupitelstvo obce Anenská Studánka čj. OUAS 503/2019 Spis: OUASs 443/2019 Sp. zn.: 101.2.1. Sk. zn.: A Sk.lh.: 10 Počet listů dokumentu: 3 Počet příloh/ listů: 9/20 Zápis č. 4/2019

Více

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 3.10.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 3.10.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 3.10.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 3.10.2011 se konalo 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008 62/2008 Rada města Lanškroun doporučuje zastupitelstvu města schválit rozpočtová opatření v poloţkách 1-19 (zpráva čj. 4618/2008/SEK ze dne 06.02.2008).

Více

USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016

USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Projednání návrhu na vyhlášení záměru na

Více

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Staré Hobzí, konaného dne 21. prosince 2015 od hodin

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Staré Hobzí, konaného dne 21. prosince 2015 od hodin Obec Staré Hobzí Zastupitelstvo obce Staré Hobzí Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Staré Hobzí, konaného dne 21. prosince 2015 od 18.00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva zasedání zastupitelstva

Více

Zápis č. 21/2014. z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici.

Zápis č. 21/2014. z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici. Zápis č. 21/2014 z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici. Přítomni: Růžičková Marta, Mgr. Vymětal Antonín, Kučera Jiří, Machač Stanislav,

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského zámku

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/36555/2010/PBr Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města M Ě S T O JANSKÉ LÁZNĚ strana 1 (celkem 7) Příloha 5

Zápis ze zasedání zastupitelstva města M Ě S T O JANSKÉ LÁZNĚ strana 1 (celkem 7) Příloha 5 JANSKÉ LÁZNĚ strana 1 (celkem 7) Přítomni: Zápis č. 04/07 ze zasedání Zastupitelstva města Janské Lázně konaného dne 14. února 2007 v 19,00 hod. na RADNICI Zápis vyhotovila: M. Vojtěchová dne: 19.02.2007

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 2794/2016 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 1. února 2016 Zápis

Více

ZÁPIS č. 11/08 z jednání Rady obce Moravské Bránice dne

ZÁPIS č. 11/08 z jednání Rady obce Moravské Bránice dne Přítomni: Předsedající: Zapisovatel: Ověřovatelé zápisu: dle presenční listiny František Badin - starosta obce Ing. Miroslav Světlík Karel Kršňák, Lubomír Němec Navržený program: 1. Zahájení - organizační

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 29. 8. 2005

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 29. 8. 2005 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 29. 8. 2005 529/2005 RM projednala ţádost č.j. 15173/2005/PRA ze dne 12. 7. 2005 o koupi pozemkové parcely č. 3073/109, k.ú. Lanškroun, lokalita Pod Penzionem

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od hod na obecním úřadě

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od hod na obecním úřadě Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od 19.30 hod na obecním úřadě Přítomni: Omluvena: H. Růžičková, J. Soukup, Ing. A. Koucký, M. Řípa,

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 05-26-2003 Str.- 1 U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 26. 5. 2003 354/2003 RM vzala na vědomí žádost p. Ladislava Sychry. RM ukládá tajemníkovi MěÚ odpovědět žadateli ve smyslu jednání RM. 355/2003

Více

Předkladatel: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis:

Předkladatel: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis: Odbor investic a majetku Čj.: MULA 13584/2014 Spisový znak: 56.4 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 31 V Lanškrouně dne 23.04.2014 Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 07.05.2014

Více

ZÁPIS. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Ráby konaného dne , od 18:00 hodin

ZÁPIS. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Ráby konaného dne , od 18:00 hodin ZÁPIS z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Ráby konaného dne 7. 12. 2017, od 18:00 hodin 1. Zahájení zasedání zastupitelstva Veřejné zasedání Zastupitelstva obce Ráby bylo zahájeno v 18:00 hodin starostou

Více

OBEC NESOVICE 683 33 Nesovice 305 okres Vyškov IČO 00292141

OBEC NESOVICE 683 33 Nesovice 305 okres Vyškov IČO 00292141 OBEC NESOVICE 683 33 Nesovice 305 okres Vyškov IČO 00292141 Z á p i s z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Nesovice, konaného dne 24.1.2011 od 18 hod. v zasedací místnosti OÚ 5. Přítomni : Vítězslav

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Chotíkov, konaného dne 24. dubna 2018

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Chotíkov, konaného dne 24. dubna 2018 Obec Chotíkov Zastupitelstvo obce Chotíkov Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Chotíkov, konaného dne 24. dubna 2018 Zahájení zasedání Zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Chotíkov bylo

Více

Z Á P I S č. 13. z 13. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 29. 12. 2011 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68

Z Á P I S č. 13. z 13. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 29. 12. 2011 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Z Á P I S č. 13 z 13. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 29. 12. 2011 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Program: 1. Technický bod (schválení ověřovatelů zápisu, programu

Více

Usnesení č. 2 bylo schváleno

Usnesení č. 2 bylo schváleno Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 26.11.2014, od 17:00 hodin na OÚ Sadov upraveno dle zákona o ochraně osobních údajů, do originálu lze nahlédnout

Více

Obec Tetčice Palackého 177, 664 17 Tetčice Zastupitelstvo obce Tetčice

Obec Tetčice Palackého 177, 664 17 Tetčice Zastupitelstvo obce Tetčice Obec Tetčice Palackého 177, 664 17 Tetčice Zastupitelstvo obce Tetčice Zápis č. 6/2015 ze zasedání zastupitelstva obce Tetčice, konaného dne 29. 6. 2015, od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu,

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 04.12.2006 859/2006 Rada města Lanškroun doporučuje zastupitelstvu města vydat obecně závaznou vyhlášku Města Lanškroun č. 6/2006 ze dne 13.12.2006, kterou se

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 01.02.2010 24/2010 Rada města Lanškroun schvaluje rozpočtová opatření č. 9 až 12 k rozpočtu města na rok 2010 dle přílohy. Termín realizace do: 28.02.2010 Odpovídá:

Více

Zápis z devatenáctého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk

Zápis z devatenáctého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk Zápis z devatenáctého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 23.06.2008 od 15.00 hod. v sále MěKS Vimperk Usnesení č. 322 Zastupitelstvo města bere na vědomí přehled plnění usnesení ze dne

Více

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne 14.09.2016 USNESENÍ č. 103/ZM/2016 Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun Zastupitelstvo města Lanškroun se seznámilo

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČÁSLAVI USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města Čáslavi konaného dne

ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČÁSLAVI USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města Čáslavi konaného dne ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČÁSLAVI USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města Čáslavi konaného dne 10. 12. 2018 Č.j.: 29933/2018 66/2018 Hlasování pomocí elektronického systému Zastupitelstvo města Čáslavi schvaluje

Více

Zápis z 6. zasedání Zastupitelstva obce Staré Hobzí, konaného dne 21. září 2015 od hodin

Zápis z 6. zasedání Zastupitelstva obce Staré Hobzí, konaného dne 21. září 2015 od hodin Obec Staré Hobzí Zastupitelstvo obce Staré Hobzí Zápis z 6. zasedání Zastupitelstva obce Staré Hobzí, konaného dne 21. září 2015 od 18.00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva zasedání zastupitelstva

Více

Zápis z 2. řádného zasedání Zastupitelstva obce Plenkovice, konaného dne 17.12.2010 v 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu.

Zápis z 2. řádného zasedání Zastupitelstva obce Plenkovice, konaného dne 17.12.2010 v 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu. Zápis z 2. řádného zasedání Zastupitelstva obce Plenkovice, konaného dne 17.12.2010 v 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu. Starosta Ing. Vybíral zahájil 2. zasedání Zastupitelstva obce Plenkovice

Více

Zápis z dvacátého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk

Zápis z dvacátého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk Zápis z dvacátého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 08.09.2008 od 15.00 hod. v sále MěKS Vimperk Usnesení č. 363 Zastupitelstvo města bere na vědomí přehled plnění usnesení ze dne 23.06.2008

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. dubna 2007

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. dubna 2007 Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 13 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0011183/2007/PBr/101 2.1-18.04.2007 zastupitelstvo Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. dubna

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 13.08.2007 574/2007 Rada města Lanškroun bere na vědomí zápis z otevírání obálek ze dne 06.08.2007 (čj. 20598/2007/PRA) s nabídnutou cenou při soutěži o právo

Více

a v souladu s ustanovením 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb.,

a v souladu s ustanovením 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 23.11.2009 546/2009 Rada města Lanškroun projednala žádost firmy Solar GVD,, Dobrovského 290, Lanškroun, IČO: 27555348 (čj. 28781/2009/SEK ze dne 06.10.2009, doplněno

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 3 konaného dne 25. února 2015

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 3 konaného dne 25. února 2015 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 3 konaného dne 25. února 2015 Program: A) ÚVODNÍ ČÁST 1. Zahájení 2. Schválení zápisu z minulé schůze 3. Stanovení ověřovatelů zápisu a sčitatele

Více

Zápis č. 5/2016. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Vidlatá Seč konaného dne od 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Vidlatá Seč

Zápis č. 5/2016. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Vidlatá Seč konaného dne od 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Vidlatá Seč Obec Vidlatá Seč Zastupitelstvo obce Vidlatá Seč Zápis č. 5/2016 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Vidlatá Seč konaného dne 13. 6. 2016 od 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Vidlatá Seč Přítomni:

Více

Zápis z 20. veřejného zasedání zastupitelstva Obce Staré Hobzí konaného dne

Zápis z 20. veřejného zasedání zastupitelstva Obce Staré Hobzí konaného dne Zápis z 20. veřejného zasedání zastupitelstva Obce Staré Hobzí konaného dne 12. 3. 2014 Přítomni: Kamil Rod, Jaroslav Novák, David Malášek, Ing. Milan Čermák, Dušan Šívr, Pavlína Bicanová, Michal Štibich,

Více

2. Určení ověřovatelů zápisu Usnesení č. 1/03Z/2015: Zastupitelstvo města Šluknov určuje ověřovateli zápisu z dnešního 3. zasedání pp. Ing.

2. Určení ověřovatelů zápisu Usnesení č. 1/03Z/2015: Zastupitelstvo města Šluknov určuje ověřovateli zápisu z dnešního 3. zasedání pp. Ing. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: NÁVRH USNESENí: JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P

I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: NÁVRH USNESENí: JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P Á I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU MATERIÁL BEZ OSOBNíCH ÚDAJU MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽĎÁR NAD SÁZAvou MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 DNE: 28.11.2016 JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: Dle přiložené

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 25.02.2008 98/2008 Rada města Lanškroun schvaluje Směrnici o evidenci a nakládání s dlouhodobým majetkem. (seznámení příslušných pracovníků se směrnicí) Zodpovídá:

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 33535/2014 Počet listů dokumentu: 2 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 14. října 2014 Zápis

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 12. května 2008 ve velké zasedací místnosti MěÚ Lanškroun, od 16:00 hod.

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 12. května 2008 ve velké zasedací místnosti MěÚ Lanškroun, od 16:00 hod. Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0014075/2008/PBr/101 2.1- Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 12. května 2008 ve velké

Více

Zápis z předchozího zasedání zastupitelstva byl ověřen a je uložen k nahlédnutí na úřadu městyse. Proti zápisu nebyly vzneseny žádné námitky.

Zápis z předchozího zasedání zastupitelstva byl ověřen a je uložen k nahlédnutí na úřadu městyse. Proti zápisu nebyly vzneseny žádné námitky. MĚSTYS DRNHOLEC KOSTELNÍ 368, DRNHOLEC 691 83 Z Á P I S z 21. zasedání Zastupitelstva městyse Drnholec konaného dne 18. září 2014 v zasedací místnosti Úřadu městyse Drnholec Zveřejněna je upravená verze

Více

Z Á P I S č. 33. z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68

Z Á P I S č. 33. z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Z Á P I S č. 33 z 33. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 9. 10. 2014 v 19,00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Program: 1. Technický bod (schválení ověřovatelů zápisu, programu zasedání

Více

Z Á P I S č. 6/2016 z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne

Z Á P I S č. 6/2016 z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne Z Á P I S č. 6/2016 z jednání Komise majetkové Rady města Tišnova dne 14. 6. 2016 Zahájení Jednání majetkové komise zahájil předseda Aleš Navrátil v 15:35 hod v krizové místnosti budovy Radnice. Přítomno:

Více

Zápis. z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, p. Jeník, p. Fořt, MUDr. Blažek,MUDr. Forstová JUDr. Marková - právnička

Více

Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne v hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne v hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 21.12.2007 v 17.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 21.12.2007 se konalo 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

D ů v o d o v á z p r á v a

D ů v o d o v á z p r á v a D ů v o d o v á z p r á v a 1. Střelecká 9/1356, Jablonec nad Nisou prodej objektu družstvu Objekt Střelecká 9/1356 v k. ú. Jablonec nad Nisou je privatizován formou družstva. V objektu je celkem 6 bytových

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 03.12.2007

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 03.12.2007 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 03.12.2007 884/2007 Rada města Lanškroun projednala ústní ţádost TJ Lanškroun vodní sporty o povolení pokácení 3 vrb na břehu Dlouhého rybníka na pozemku ppč.

Více

5. veřejné zasedání Zastupitelstva města 21.11.2010 Příloha zápisu

5. veřejné zasedání Zastupitelstva města 21.11.2010 Příloha zápisu Z důvodu zajištění ochrany osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů, je zveřejňováno upravené znění usnesení Zastupitelstva města Benátky nad

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 04 konaného 13. června 2011

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 04 konaného 13. června 2011 Město Králíky Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 04 konaného 13. června 2011 Přítomní členové zastupitelstva města: Jana Ponocná (1) Mgr. Dušan Krabec (9) Antonín Vyšohlíd (2) Pavel Morong (10)

Více

Zápis č a Usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice, konaného dne 25. března 2019 od 19,00 hodin

Zápis č a Usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice, konaného dne 25. března 2019 od 19,00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis č. 06-2019 a Usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice, konaného dne 25. března 2019 od 19,00 hodin Zasedání zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice

Více

Zápis z 4. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 27.6.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 4. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 27.6.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 4. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 27.6.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 27.6.2011 se konalo 4. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

Zápis z třetího zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk

Zápis z třetího zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk Zápis z třetího zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 07.02.2011 od 15.00 hod. v sále MěKS Vimperk Usnesení č. 54 Zastupitelstvo města bere na vědomí přehled plnění usnesení ze dne 13.12.2010

Více

Obec Třanovice. Zápis. z 9. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE. konaného dne 21.12.2015 v 17. 00 hod.

Obec Třanovice. Zápis. z 9. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE. konaného dne 21.12.2015 v 17. 00 hod. Obec Třanovice Zápis z 9. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE konaného dne 21.12.2015 v 17. 00 hod. Přítomno dle presenční listiny 13 členů ZO Třanovice, 2 omluveni 1 občan Zahájení Zasedání Zastupitelstva

Více

Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne

Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne ZO 190826 Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne 26.08.2019 Program: 1. Zahájení, kontrola usnesení, návrh programu. 2. Schválení programu. 3. Určení zapisovatele zápisu a

Více

MĚSTO KAMENICKÝ ŠENOV

MĚSTO KAMENICKÝ ŠENOV MĚSTO KAMENICKÝ ŠENOV Osvobození 470, 471 14 Kamenický Šenov, tel.: 487 712 012, fax: 487 712 000 Usnesení ze zasedání č. 19 Zastupitelstva města Kamenický Šenov 27. února 2017 ve vzdělávacím centru ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Morkovice -. Slížany č. 2 konaného dne v hod. v zasedací místnosti Agrodružstva Morkovice

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Morkovice -. Slížany č. 2 konaného dne v hod. v zasedací místnosti Agrodružstva Morkovice Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Morkovice -. Slížany č. 2 konaného dne 12.12.2018 v 17.00 hod. v zasedací místnosti Agrodružstva Morkovice I. Při zahájení bylo přítomno 13 členů městského zastupitelstva

Více

U s n e s e n í z 13. zasedání zastupitelstva města konaného dne 29.11.2012 v malém sále Kulturního domu ve Starém Městě

U s n e s e n í z 13. zasedání zastupitelstva města konaného dne 29.11.2012 v malém sále Kulturního domu ve Starém Městě U s n e s e n í z 13. zasedání zastupitelstva města konaného dne 29.11.2012 v malém sále Kulturního domu ve Starém Městě Usnesení č. 176/2012: program 13. zasedání zastupitelstva města Staré Město navržený

Více

U S N E S E N Í. č. 12. ze zasedání Zastupitelstva městyse Knínice konaného dne v zasedací místnosti úřadu městyse, od 18 hodin.

U S N E S E N Í. č. 12. ze zasedání Zastupitelstva městyse Knínice konaného dne v zasedací místnosti úřadu městyse, od 18 hodin. U S N E S E N Í č. 12. ze zasedání Zastupitelstva městyse Knínice konaného dne 11. 7. 2016 v zasedací místnosti úřadu městyse, od 18 hodin. Zastupitelstvo městyse bere na vědomí: Předložené a projednané

Více

Zápis. Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice IV

Zápis. Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice IV Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice IV Zápis z 21. jednání Rady MO Pardubice IV, které se konalo ve středu dne 20.1. 2016 v 7. 30 hod. v zasedací místnosti ÚMO Pardubice IV Přítomni: Ing.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 20.10.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 03.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva města Vysoké Veselí ze dne

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva města Vysoké Veselí ze dne 1 Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva města Vysoké Veselí ze dne 10. 12. 2018 Přítomni: p. Luboš Holman, Ing. Radek Mydlář, Ing. Miroslav Čížek, Mgr. Vladimír Knížek, Ing. Jaroslava Kořínková, p.

Více

Zápis č. 7 ze zasedání zastupitelstva obce 12. prosince 2011

Zápis č. 7 ze zasedání zastupitelstva obce 12. prosince 2011 1 Obec Kostice Zápis č. 7 ze zasedání zastupitelstva obce 12. prosince 2011 2 Zápis o průběhu 7. zasedání zastupitelstva obce Kostice ze dne 12.12.2011 --------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne 22. 3. 2017 od 18.00 hodin Přítomni: Martin Kazda, Martin Fiala, Petr Jurica, Petr Brázda, Pavel Šedivý Omluveni: Ing. Stanislav Kužel

Více

Z á p i s. ze 4. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 22.1.2003 od 17.00 hodin v Penzionu Anna - kazetový sál

Z á p i s. ze 4. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 22.1.2003 od 17.00 hodin v Penzionu Anna - kazetový sál Z á p i s ze 4. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 22.1.2003 od 17.00 hodin v Penzionu Anna - kazetový sál Přítomni: p. Fischer, MUDr. Forstová, pí. Houžvičková, MUDr. Chaloupka, Mgr.

Více

Předkladatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis:

Předkladatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis: Odbor investic a majetku Čj.: MULA 17645/2013 Spisový znak: 56.4 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 11 V Lanškrouně dne 10.06.2013 Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 19.06.2013

Více

HLASOVÁNÍ : PRO 7, PROTI 0, ZDRŽEL SE HLASOVÁNÍ 0 HLASOVÁNÍ : PRO 7, PROTI 0, ZDRŽEL SE HLASOVÁNÍ 0

HLASOVÁNÍ : PRO 7, PROTI 0, ZDRŽEL SE HLASOVÁNÍ 0 HLASOVÁNÍ : PRO 7, PROTI 0, ZDRŽEL SE HLASOVÁNÍ 0 ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Účast dle prezenční listiny : Mgr. Luboš Žilka, RNDr. Lucie Jirsáková, Josef Čadík, Roman Klouzek, Petr

Více

Upravený zápis. ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Oslavany

Upravený zápis. ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Oslavany Č.j.: MUOS/02112/2017 Upravený zápis ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne 21.06.2017 v zasedací místnosti MěÚ Oslavany Program: 1. Zahájení 2. Náměty a připomínky občanů 3. Majetek

Více

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne Schválení střednědobého výhledu rozpočtu města Lanškroun na roky

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne Schválení střednědobého výhledu rozpočtu města Lanškroun na roky Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne 13.03.2019 USNESENÍ č. 1/ZM/2019 Aktualizace Plánu obnovy majetku Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo aktualizaci Plánu obnovy majetku města

Více

Zápis č. 5 z jednání zastupitelstva obce Mladkov ze dne

Zápis č. 5 z jednání zastupitelstva obce Mladkov ze dne Zápis č. 5 z jednání zastupitelstva obce Mladkov ze dne 22. 6. 2017 Přítomní zastupitelé: Bc. Lada Hejtmánková (1) Alena Kotyzová (4) Ing. Roman Studený (7) Martina Jirčíková (2) Bohuslav Matouš (5) Teodor

Více

Zápis 44. zasedání zastupitelstva obce Jaroměřice konaného dne v 17 hodin v zasedací síni Obecního úřadu v Jaroměřicích

Zápis 44. zasedání zastupitelstva obce Jaroměřice konaného dne v 17 hodin v zasedací síni Obecního úřadu v Jaroměřicích Zápis 44. zasedání zastupitelstva obce Jaroměřice konaného dne 09. 05. 2018 v 17 hodin v zasedací síni Obecního úřadu v Jaroměřicích Přítomni: Antošovský Vítězslav Glocová Iveta Grimmerová Věra Kosík Stanislav

Více

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 23/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 14. 11. 2013

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 23/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 14. 11. 2013 OBEC STAROVIČKY Zápis č. 23/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 14. 11. 2013 Účast dle prezenční listiny: Program: v 18.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky 6 členů ZO 1.

Více

Pravidla pro nabytí a převod nemovitých věcí ve vlastnictví města Uherský Brod

Pravidla pro nabytí a převod nemovitých věcí ve vlastnictví města Uherský Brod Pravidla pro nabytí a převod nemovitých věcí ve vlastnictví města Uherský Brod Čl. 1 Předmět (1) Pravidla pro nabytí a převod nemovitých věcí ve vlastnictví města Uherský Brod (dále jen pravidla a města

Více

Zápis č. 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko

Zápis č. 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Zápis č. 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 18. 7. 2011 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Počet členů zastupitelstva obce: 9 Přítomno členů podle prezenční

Více

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 15/2014

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 15/2014 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 15/2014 Program 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Vyhlášení záměru na směnu pozemků

Více

Zápis č. Z ze zasedání Zastupitelstva obce Strančice ze dne 19. června 2017 ve Strančicích. Zahájeno: v 19 hodin Ing. Jiří Jančík, Ing. Pavel So

Zápis č. Z ze zasedání Zastupitelstva obce Strančice ze dne 19. června 2017 ve Strančicích. Zahájeno: v 19 hodin Ing. Jiří Jančík, Ing. Pavel So Zápis č. Z-17-03 ze zasedání Zastupitelstva obce Strančice ze dne 19. června 2017 ve Strančicích. Zahájeno: v 19 hodin Ing. Jiří Jančík, Ing. Pavel Soukup, Jiří Šindelář, Zdeněk Vašíček, Ing. Vladimír

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 7. VÝPIS Z USNESENÍ. Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem konaného dne 13.09.

ZASTUPITELSTVO MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 7. VÝPIS Z USNESENÍ. Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem konaného dne 13.09. ZASTUPITELSTVO MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 7. VÝPIS Z USNESENÍ Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem konaného dne 13.09.2007 168/2007 7. ZM V bere na vě d o m í plnění rozpočtu města Dvora Králové

Více

Zápis z 8. zasedání Zastupitelstva obce Staré Hobzí, konaného dne 21. března 2016 od hodin

Zápis z 8. zasedání Zastupitelstva obce Staré Hobzí, konaného dne 21. března 2016 od hodin Obec Staré Hobzí Zastupitelstvo obce Staré Hobzí Zápis z 8. zasedání Zastupitelstva obce Staré Hobzí, konaného dne 21. března 2016 od 18.00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva zasedání zastupitelstva

Více

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015.

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015. Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:45 hodin.

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 07.07.2014 350/2014 Rada města Lanškroun vzala na vědomí zápis č. 3/2014 z jednání komise pro cestovní ruch a uložila kanceláři starosty a tajemníka

Více

5. U S N E S E N Í ze dne 13. června 2011

5. U S N E S E N Í ze dne 13. června 2011 ZASTUPITELSTVO MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ 5. U S N E S E N Í ze dne 13. června 2011 138/2011 ZM v o l í předsedou návrhové komise Mgr. Luboše Bäuchela, členy této komise Jiřího Preclíka, Mgr. Markétu Strnadovou,

Více

Zápis č. 12/2012 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko

Zápis č. 12/2012 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne v hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Zápis č. 12/2012 ze zasedání zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 16. 4. 2012 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Počet členů zastupitelstva obce: 9 Přítomno členů podle prezenční

Více

VÝTAH Z U S N E S E N Í. Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015. Bc. Kateřina Gregorová, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku

VÝTAH Z U S N E S E N Í. Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015. Bc. Kateřina Gregorová, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku VÝTAH Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015 451/2015 Rada města Lanškroun projednala žádost společnosti Farma Jirásek s. r. o., Horní Třešňovec 66, Lanškroun, IČO: 27461645 (čj. MULA

Více

Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva v Olšanech u Prostějova konaného dne 18. prosince 2018 od 18 hodin

Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva v Olšanech u Prostějova konaného dne 18. prosince 2018 od 18 hodin OBEC OLŠANY U PROSTĚJOVA Olšany u Prostějova 50, 798 14 Olšany u Prostějova Zápis ze zasedání Obecního zastupitelstva v Olšanech u Prostějova konaného dne 18. prosince 2018 od 18 hodin Přítomní: Milan

Více

Z á p i s z 14. jednání Výboru pro majetek Městské části Praha 3

Z á p i s z 14. jednání Výboru pro majetek Městské části Praha 3 1 Z á p i s z 14. jednání Výboru pro majetek Městské části Praha 3 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum konání : 17.9.

Více

Zápis č. 16 ze zasedání zastupitelstva obce 2. listopadu 2009

Zápis č. 16 ze zasedání zastupitelstva obce 2. listopadu 2009 1 Obec Kostice Zápis č. 16 ze zasedání zastupitelstva obce 2. listopadu 2009 2 Zápis o průběhu 16. zasedání zastupitelstva obce Kostice ze dne 2.11.2009 --------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis č. 25. ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 16. prosince 2009 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti

Zápis č. 25. ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 16. prosince 2009 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Zápis č. 25 ze zasedání Zastupitelstva obce Starého Hradiště konaného dne 16. prosince 2009 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Přítomni: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Zahájení 2. Zpráva

Více

Zápis č. 8/2018. Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 18. prosince 2018 v zasedací města Proseč

Zápis č. 8/2018. Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 18. prosince 2018 v zasedací města Proseč Zápis č. 8/2018 Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 18. prosince 2018 v zasedací města Proseč Přítomni: dle prezenční listiny 8. zasedání Zastupitelstva města Proseč v roce 2018 proběhlo v

Více

ZO Zápis ze 4. veřejného zasedání zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne

ZO Zápis ze 4. veřejného zasedání zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne ZO 150422 Zápis ze 4. veřejného zasedání zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne 22. 04. 2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Anenská Studánka č. 5/2016 ze dne

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Anenská Studánka č. 5/2016 ze dne Obec Anenská Studánka Zastupitelstvo obce Anenská Studánka Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Anenská Studánka č. 5/2016 ze dne 26.08.2016 Přítomni: Miloš Doleček, Oldřich Hubený, Růžena Motlová, Jaroslav

Více

OBEC VYSOKÉ. Vysoké 34, Žďár nad Sázavou, 59101, IČO:00842397, Tel.:723447394, Email: obecvysoke@tiscali.cz ZÁPIS A USNESENÍ Z ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ

OBEC VYSOKÉ. Vysoké 34, Žďár nad Sázavou, 59101, IČO:00842397, Tel.:723447394, Email: obecvysoke@tiscali.cz ZÁPIS A USNESENÍ Z ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ OBEC VYSOKÉ Vysoké 34, Žďár nad Sázavou, 59101, IČO:00842397, Tel.:723447394, Email: obecvysoke@tiscali.cz ZÁPIS A USNESENÍ Z ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ OBECNÍHO ZASTUPITELSTVA č.11/11 ve Vysokém konaného dne 21.10.2011

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Krásněves

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Krásněves Obec Krásněves Zastupitelstvo obce Krásněves Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Krásněves č. 10/2016 Místo konání: Obecní úřad Krásněves zahájení zasedání dne 13.5.2016 v 19,00 hod. Počet přítomných

Více

MĚSTYS MLADÉ BUKY ZASTUPITELSTVO MĚSTYSE MLADÉ BUKY. zápis č. 11/2012. ze zasedání Zastupitelstva městyse Mladé Buky ze dne

MĚSTYS MLADÉ BUKY ZASTUPITELSTVO MĚSTYSE MLADÉ BUKY. zápis č. 11/2012. ze zasedání Zastupitelstva městyse Mladé Buky ze dne MĚSTYS MLADÉ BUKY ZASTUPITELSTVO MĚSTYSE MLADÉ BUKY zápis č. 11/2012 ze zasedání Zastupitelstva městyse Mladé Buky ze dne 25.07.2012 Přítomni: Omluven: Anděl Břetislav, PhDr. Böhnisch Robin, Dlabal Radek,

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Hrušov, konaného dne , od 18:00 hodin.

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Hrušov, konaného dne , od 18:00 hodin. Obec Hrušov Zastupitelstvo obce Hrušov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Hrušov, konaného dne 29.11. 2018, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Hrušov (dále

Více

Z á p i s č. 9 / 2008 ze zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 11. 12. 2008 od 17:15 hodin U Libuše

Z á p i s č. 9 / 2008 ze zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 11. 12. 2008 od 17:15 hodin U Libuše Z á p i s č. 9 / 2008 ze zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 11. 12. 2008 od 17:15 hodin U Libuše 1) Zahájení, kontrola usnášeníschopnosti Přítomni: 8 členů obecního zastupitelstva viz prezenční

Více

Zasedání zastupitelstva obce Číslo: 28 Datum:

Zasedání zastupitelstva obce Číslo: 28 Datum: Zasedání zastupitelstva obce Číslo: 28 Datum: 29.01.2014 Zápis: Zasedání zastupitelstva obce zahájila a řídila starostka obce Bohumila Pípová od 17.00 hodin dně 29.01.2014 a toto zasedání ukončila dne

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne Usnesení RM 12. 7. 2004-1 - U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 12. 7. 2004 526/2004 RM rozhodla na základě nabídkového řízení o nejvhodnější nabídce na dodávku a instalaci oken do Základní školy

Více