Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. dubna 2007

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. dubna 2007"

Transkript

1 Spisový znak: Počet listů dokumentu: 13 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/ /2007/PBr/ zastupitelstvo Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 18. dubna 2007 Přítomni: Mgr. Zdeněk Baborák, Milan Bednář, Ing. Bohumil Bernášek, PaedDr. Marie Borkovcová, Hynek Brýdl, Ladislav Chládek, MUDr. Václav Kment, Jan Kolomý, Ing. Martin Košťál, Roman Krajči, Ing. Ivo Obr, MUDr. Lubomír Růžička, RNDr. Lada Sitová, Ladislav Sychra, Ing. Jan Šebrle, Mgr. Stanislava Švarcová, Ing. Ladislav Verner. Omluveni: Mgr. Jan Urban, Ing. Jan Hradil, Doc. Ing. Ladislav Maixner, CSc. Zahájení Pan starosta zahájil řádné zasedání zastupitelstva města (dále jen ZM ), sdělil, že veřejnost byla o svolání zasedání informována vyvěšením oznámení na úřední desce Městského úřadu Lanškroun (dále jen MěÚ ), svolání bylo plakátováno a bylo zveřejněno v Listech Lanškrounska (dále jen LL). Všichni členové zastupitelstva obdrželi písemné pozvání. Podle údajů z prezence je přítomno 17 členů zastupitelstva a tedy podle 92, odst. 3 zákona o obcích je schopno se usnášet. Zapisovatelkou jednání jmenoval pan starosta slečnu Lenku Mačátovou. Ověřovateli zápisu navrhl pan starosta Ing. Ivo Obra a MUDr. Lubomíra Růžičku a protože nikdo z přítomných neměl jiný návrh, nechal o svém návrhu hlasovat: výsledek hlasování: pro: 15 zdrž.: 2 (Obr, Růžička) Z posledního jednání zastupitelstva města dne byl pořízen zápis podle 95 zákona o obcích, který je uložen na sekretariátě Městského úřadu Lanškroun. K zápisu nebyly vzneseny žádné námitky. Pan starosta pokračoval a navrhl, aby se dnešní jednání ZM řídilo tímto programem a uvedl, že v programu budou provedeny drobné změny. V majetkoprávních záležitostech budou body 42 a 43 staženy z jednání ZM, budou projednány na příštím jednání ZM. Pan starosta stažení těchto bodů vysvětlí v části jednání Návrhy zastupitelů. 1. Zahájení 2. Zpráva rady města 3. Zpráva městského úřadu 4. Vstupy občanů 5. Hlavní část jednání a) Finanční záležitosti b) Zřizovatelské funkce města c) Obecně závazné vyhlášky d) Majetkoprávní záležitosti 6. Různé 7. Návrhy zastupitelů 7. Vstupy veřejnosti 8. Vstupy zastupitelů 9. Závěr výsledek hlasování: pro: 16 proti: 1 (Brýdl) Zápis ZM a Strana 1 (celkem 12)

2 Zpráva rady a zpráva úřadu Pan Joza se dostavil na jednání ZM v 16:12 hodin. a) Zpráva rady města (předkládá RNDr. Lada Sitová) Paní Sitová přednesla zprávu rady města. V rozpravě vystoupili: p. Kolomý, p. Šebrle, p. Krajči, p. Bednář, p. Verner, p. Košťál. Pan Kolomý požádal o vypracování zprávy o stavu přípravy přeložky silnice II/311, kdy byl projekt zadán, v jaké je fázi. Pan Krajči požádal o předkládání zprávy rady města a zprávy úřadu v písemné podobě pro zastupitele. 39/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun bere na vědomí zprávu rady města za období od do zdrž.: 1 (Kolomý) b) Zpráva městského úřadu (předkládá Ing. Petr Kotěra) Pan tajemník přednesl zprávu městského úřadu. Pan starosta doplnil, že minulý týden podal výpověď ředitel Kulturního centra pan Hlaváč. V rozpravě vystoupili: p. Kolomý vyžádal si od p. tajemníka písemnou odpověď na dotaz, co úřad udělal pro to, aby pozemek vedle restaurace U Krkovičky byl posečen, i když je mu známo, že se jedná o pozemek ve správě Pozemkového fondu. 40/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun bere na vědomí zprávu městského úřadu za období březen Vstupy veřejnosti Nikdo z přítomných občanů neměl dotaz ani připomínku. Finanční záležitosti 9) Schválení rozpočtových opatření V rozpravě vystoupili: p. Krajči se zeptal, kolik stála výstavba sauny na ZŠ Dobrovského. Ing. Urban (investiční odbor) odpověděl, že celkový rozpočet je na 340 tis. včetně DPH. 41/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun schvaluje rozpočtová opatření v položkách až dle přílohy čj /2007/SEK ze dne ) Poskytnutí dotace z rozpočtu města v oblasti sportu v roce 2007 Nikdo se do rozpravy nepřihlásil. 42/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun schvaluje v souladu s ust. 85, písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, poskytnutí dotací v částkách nad Kč ,- z rozpočtu města, kapitoly 12 Finanční odbor - rozpočet výdajů Příspěvek na podporu sportovních aktivit mládeže do 18 let tak, jak je uvedeno v příloze čj /2007/SEK ze dne tab. 1 a 2. 11) Poskytnutí dotace z rozpočtu města v oblasti práce s mládeží v roce 2007 V rozpravě vystoupili: p. Bernášek, p. Sitová. Rozprava se týkala výše poskytnuté dotace. 43/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun schvaluje v souladu s ust. 85, písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, poskytnutí dotace z rozpočtu města, kapitoly 5 Odbor školství a kultury - Podpora výchovně-vzdělávacích a kulturních aktivit mládeže i dospělých ve výši Kč ,- organizaci Junák - svaz skautů a skautek ČR, středisko Zubr Lanškroun (příloha čj /2007/SEK ze dne ). 12) Přijetí dotace Dělnický dům Zápis ZM a Strana 2 (celkem 12)

3 V rozpravě vystoupili: p. Brýdl, který uvedl, že nebylo projednáno, že si město bude muset brát úvěr. Ing. Urban odpověděl, že je nutné přijmout usnesení o dofinancování povinného podílu města, aby město mohlo požádat o dotaci. P. Kolomý navrhl protinávrh, aby v usnesení nebyl dovětek dokončení akce z finančních prostředků rozpočtu města v roce 2008 Pan starosta doplnil, že dovětek je důležitý z důvodu možnosti dofinancování v příštím roce, p. Kolomý odpověď akceptoval. 44/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo zprávu investičního odboru čj /2007/INV/VCh ze dne o možnosti zajištění financování akce Stavební úpravy sportovního domu Lanškroun, ul. Dobrovského čp. 41 na základě podmínek státní dotace a schvaluje: povinný finanční podíl města ve výši 10 % z celkových nákladů registrované akce v roce 2007, dokončení akce z finančních prostředků rozpočtu města v roce 2008 (příloha čj /2007/SEK ze dne ). zdrž.: 1 (Verner) Zřizovatelské funkce města 15) Zřizovací listiny lanškrounských mateřských škol V rozpravě vystoupili: p. Krajči, který vznesl dotaz, v čem spočívají změny zřizovacích listin. Paní Krejčová (odbor školství a kultury) vysvětlila. 45/2007 Zastupitelstvo města schvaluje v souladu s ust. 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, s účinností od nové zřizovací listiny lanškrounských mateřských škol: Mateřská škola, Lanškroun, Žižkova 365, okres Ústí nad Orlicí Mateřská škola, Lanškroun, Wolkerova 85, okres Ústí nad Orlicí Mateřská škola, Lanškroun, Na Výsluní 312, okres Ústí nad Orlicí Mateřská škola, Lanškroun, Vančurova 87, okres Ústí nad Orlicí (příloha čj /2007/SEK ze dne ). 16) Předání movitého majetku do správy Sociálním službám Lanškroun V rozpravě vystoupili: p. Růžička, který vznesl dotaz ohledně pořízení majetku. Ing. Krčová (odbor finanční) odpověděla, že jde o majetek, který nakoupilo město v rámci stavby Domova důchodců a předává ho do správy příspěvkové organizaci Sociální služby. 46/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun schvaluje v souladu s ust. 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, změnu zřizovací listiny příspěvkové organizace Sociální služby Lanškroun, IČ , spočívající v rozšíření Přílohy č. 3 zřizovací listiny (protokolu o předání movitého majetku do správy k vlastnímu hospodářskému využití) o movitý majetek nacházející se v objektu Domova důchodců dle předložených seznamů č. 3, 4, 5 (příloha čj /2007/SEK ze dne ). výsledek hlasování: pro: 16 zdrž.: 2 (Brýdl, Růžička) Obecně závazné vyhlášky 17) Vyhláška o čistotě města 47/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun vydává obecně závaznou vyhlášku města Lanškroun č. 2/2007 ze dne , kterou se mění obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 7/2006 o čistotě města a o zabezpečení některých dalších místních záležitostí veřejného pořádku (příloha čj /2007/SEK ze dne ). Majetkoprávní záležitosti NABYTÍ NEMOVITOSTÍ Zápis ZM a Strana 3 (celkem 12)

4 20) Využití předkupního práva k odkoupení některých nemovitostí závodu 01 z vlastnictví společnosti ORPA, a. s. 48/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo nabídku obchodní společnosti ORPA, a. s., Lanškroun (čj. 9194/2007/PRA ze dne ) k odkoupení nemovitostí: budova bez čp./če. průmyslový objekt na pozemku stpč. 1038/2 - zast. plocha, výroba; budova bez čp./če. průmyslový objekt na pozemku stpč. 1038/4 - zast. plocha, výroba; budova bez čp./če. průmyslový objekt na pozemku stpč. 1038/5 - zast. plocha, výroba; budova bez čp./če. průmyslový objekt na pozemku stpč. 1038/6 - zast. plocha, výroba; pozemek - stpč. 1038/2 - zast. plocha, výroba; pozemek - stpč. 1038/4 - zast. plocha, výroba; pozemek - stpč. 1038/5 - zast. plocha, výroba; pozemek - stpč. 1038/6 - zast. plocha, výroba; pozemek - ppč ostat. pl., manip. pl.; pozemek - ppč ostat. pl., manip. pl. (nemovitosti a pozemky dle zaměření geometrickým plánem č /2006); pozemek - ppč ostat. pl., manip. pl.; pozemek - ppč ostat. pl., manip. pl. (pozemky dle zaměření geometrickým plánem č /2007) v rámci uplatnění předkupního práva na předmětných nemovitostech dle Smlouvy o zřízení předkupního práva ze dne za nabídnutou kupní cenu a rozhodlo předkupního práva nevyužít a předmětné nemovitosti do vlastnictví města dle této nabídky nekupovat (příloha čj /2007/SEK ze dne ). 21) Výkupy a majetkové převody částí pozemků v k. ú. Dolní Třešňovec pro zajištění stavby Autobusové zastávky a chodníky v k. ú. Dolní Třešňovec 49/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo podnět investičního odboru (čj. 9870/2007/PRA ze dne ) k majetkovým převodům částí pozemků pro zajištění investiční akce Autobusové zastávky a chodníky v Dolním Třešňovci a rozhodlo nabýt do vlastnictví města části pozemků v k. ú. Dolní Třešňovec dotčené stavbou chodníků a autobusové zastávky: část pozemku ppč. 283/5 od Pozemkového fondu České republiky; části pozemků ppč a ppč. 1294/1 od Pardubického kraje; část pozemku ppč. 1331/1 od spoluvlastníků (dle přílohy) část pozemku ppč. 278/1(dle přílohy). Zastupitelstvo města rozhodlo bezúplatně převést část pozemku ppč. 273 v k. ú. Dolní Třešňovec dotčeného stavbou komunikace z vlastnictví města do majetku Pardubického kraje (příloha čj /2007/SEK ze dne ). 22) Nabídka k odkoupení ½ ppč (ZE) v k. ú. Albrechtice Jeneč 50/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun bere na vědomí nabídku (čj. 8970/2007/PRA ze dne ) Státního statku Jeneč s. p. k prodeji spoluvlastnického podílu ve výši ½ k pozemku ppč (ZE) v k. ú. Albrechtice a rozhodlo nabídku odmítnout a spoluvlastnický podíl do majetku města nenabývat (příloha čj /2007/SEK ze dne ). zdrž.: 1 (Růžička) 23) Převod spoluvlastnických podílů k pozemkům v k. ú. Dolní a Horní Třešňovec z majetku Pardubického kraje. Zápis ZM a Strana 4 (celkem 12)

5 51/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo nabídku Pardubického kraje (čj /PRA/2006 ze dne ) k bezúplatnému i úplatnému převodu spoluvlastnických podílů k pozemkům v k. ú. Dolní Třešňovec a v k. ú. Horní Třešňovec a rozhodlo bezúplatně nabýt do vlastnictví města od Pardubického kraje ideální spoluvlastnické podíly ve výši 1/2 k pozemkům: ppč. 1370/2 v k. ú. Dolní Třešňovec, ppč. 1370/3 v k. ú. Dolní Třešňovec, pozemek ppč (ZE GP) v k. ú. Dolní Třešňovec, nabýt do vlastnictví města od Pardubického kraje za úplatu Kč 884,- s připočtením nákladů na vklad vlastnického práva do katastru nemovitostí ve výši Kč 500,- a nákladů na zpracování znaleckého posudku ve výši Kč 450,- ideální spoluvlastnické podíly ve výši 2/8 k pozemkům: ppč. 298/3 v k. ú. Horní Třešňovec, ppč. 361/2 v k. ú. Horní Třešňovec, ppč v k. ú. Horní Třešňovec, (příloha čj /2007/SEK ze dne ). 24) Převod pozemku nutného pro rekonstrukci Dělnického domu 52/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun souhlasí s úplatným nebo bezúplatným nabytím (čj /2007/PRA ze dne ) pozemku ppč. 89/4 o výměře 108 m² v k. ú. Lanškroun od Pozemkového fondu České republiky (příloha čj /2007/SEK ze dne ). PRODEJE NEMOVITOSTÍ - BYTY 25) Návrh prodejů bytů v bytových domech v majetku města Lanškroun III. etapa V rozpravě vystoupili: p. Krajči, p. starosta, p. Kolomý, p. Mareš (Městský bytový podnik), p. Brýdl, p. Chládek, p. Šebrle, p. Obr, p. Sitová, JUDr. Vágnerová (odbor právní, přestupků a správy majetku města), p. Baborák. Diskuse se týkala tématu, zda a v jaké míře prodávat městské byty, které byty jsou vhodné k odprodeji a které je dobré si ponechat, stav bytů, které zamýšlí město prodat, vypracování strategie, jak nakládat s městskými byty. Pan Brýdl přednesl protinávrh: Zastupitelstvo města ukládá radě města předložit zastupitelstvu města návrh pravidel pro 3. etapu prodeje bytů ze zákona č. 72/94 Sb. v platném znění. výsledek hlasování: pro: 8 proti: 1 (Šebrle) zdrž.: 8 (Baborák, Borkovcová, Kment, Košťál, Obr, Sitová, Sychra, Švarcová) nepř.: 1 (Joza) Protinávrh nebyl přijat. Hlasováno o původním návrhu. Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo seznam bytových domů předložený jednatelem společnosti Městský bytový podnik Lanškroun, s. r. o. a schvaluje úmysl prodat bytové jednotky v bytových domech: ul. Kollárova, čp. 240, čp. 242, čp. 243 a čp. 244; ul. Havlíčkova, čp. 144 a čp. 145; ul. Lidická, čp. 178, čp. 179 a čp. 181 podle zákona č. 72/1994 Sb., v platném znění. Zastupitelstvo města ukládá radě města zajistit zveřejnění úmyslu města prodat bytové jednotky v předmětných domech a předložit zastupitelstvu města návrh pravidel pro III. etapu prodejů bytů dle zákona č. 72/1994 Sb., v platném znění (příloha čj /2007/SEK ze dne ). výsledek hlasování: pro: 8 Zápis ZM a Strana 5 (celkem 12)

6 Návrh nebyl přijat. zdrž.: 9 (Bednář, Bernášek, Brýdl, Chládek, Kment, Kolomý, Krajči, Růžička, Verner) nepř.: 1 (Joza) Pan Bednář se zeptal, jak se bude s bytovou problematikou postupovat dále. Pan starosta odpověděl, že rada města bude pokračovat v přípravě privatizace bytů na základě podnětu příslušné komise, zastupitelstva nebo žádosti od občanů. 26) Způsob prodeje bytu č. 1 v domě čp. 458, Ostrovské Předměstí, Vančurova ulice, Lanškroun 53/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádosti (dle přílohy) o koupi bytu č. 1 v domě čp. 458, Ostrovské Předměstí, Vančurova ulice, Lanškroun a rozhodlo prodat předmětnou jednotku evidovanému žadateli, který v dražbě práva uzavřít kupní smlouvu nabídne nejvyšší cenu (příloha čj /2007/SEK ze dne ). výsledek hlasování: pro: 16 zdrž.: 1 (Kolomý) nepř.: 1 (Joza) 27) Prodej bytové jednotky č. 133/6 nám. A. Jiráska 54/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost čj. 3065/2007/PRA ze dne o koupi bytové jednotky č. 133/6 v domě čp. 133, Vnitřní Město, nám. A. Jiráska, k. ú. Lanškroun a rozhodlo předmětnou jednotku žadatelům prodat v souladu s Pravidly pro prodej bytů a pro tvorbu ceny při prodeji bytů schválenými usnesením zastupitelstva města č. 29/2004 ze dne za cenu Kč ,- s připočtením nákladů spojených s prodejem (příloha čj /2007/SEK ze dne ). 28) Prodej bytové jednotky č. 727/1 Palackého ulice 55/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost čj. 2536/2007/PRA ze dne o koupi bytové jednotky č. 727/1, v domě čp. 727, Žichlínské Předměstí, Palackého ulice, k. ú. Lanškroun a rozhodlo předmětnou jednotku žadateli prodat v souladu s Pravidly pro prodej bytů a pro tvorbu ceny při prodeji bytů schválenými usnesením zastupitelstva města č. 29/2004 ze dne za cenu Kč ,- s připočtením nákladů spojených s prodejem (příloha čj /2007/SEK ze dne ). 29) Prodej bytové jednotky č. 225/4 v Hradební ulici Pan Švarc uvedl, že nebyly složeny požadované zálohy, navrhuje tedy body 29 a 30 odložit na červnové jednání ZM. Odloženo. 30) Prodej bytové jednotky č. 286/3 v Hradební ulici Odloženo. 31) Žádost o koupi tří bytových jednotek v Nádražní ulici čp. 153 v k. ú. Lanškroun 56/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost čj. 6414/2007/PRA ze dne o koupi tří dosud neprodaných jednotek (č. 153/2, č. 153/3 a č. 153/6) v domě čp. 153, Žichlínské Předměstí, Nádražní ulice, Lanškroun a rozhodlo upřednostnit žádosti stávajících nájemců uvedených bytů (příloha čj /2007/SEK ze dne ). Zápis ZM a Strana 6 (celkem 12)

7 PRODEJE NEMOVITOSTÍ - DOMY 32) Způsob prodeje domu čp. 37 v ulici Sv. Čecha v Lanškrouně V rozpravě vystoupili: p. Kment, p. Růžička, p. starosta, p. Brýdl, p. Krajči, p. Kolomý, p. Obr. Diskuse, zda dům čp. 37 prodat či nikoli, v Lanškrouně není jiné rehabilitační zařízení, které by mělo smlouvu se zdravotními pojišťovnami, SAL nepředložil podnikatelský záměr při rozhodování o pronájmu nových prostor rehabilitace v Domově důchodců. Dále se diskutovalo o nutnosti vytvoření strategie zdravotnictví ve městě, dlouhodobé koncepci. Pan Kment přednesl protinávrh uvedený dům neprodávat. Pan Krajči navrhl věc neprojednávat, odložit na období až bude vyřešena otázka rehabilitace, která má smlouvu se zdravotní pojišťovnou. Pan Šebrle doplnil usnesení o protinávrh s doplněním, že pokud neproběhne dražba, na zářijovém zasedání ZM se znovu bude o věci jednat. Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádosti o koupi domu čp. 37 v ulici Sv. Čecha, Vnitřní Město, Lanškroun: manželů Rostislava a Lenky Tomanových, Lanškroun (čj /2007/PRA ze dne ); Jakuba Kubelky, Lanškroun (čj. 9597/2007/PRA ze dne ); Jany Pokorné, Lanškroun (čj. 9650/2007/PRA ze dne ); Ing. Marcely Fišerové, Lanškroun (čj. 3341/2007/PRA ze dne ); společnosti Rojala CZ s. r. o. (čj /2007/PRA ze dne ); Milana Chládka, Lanškroun (čj. 9860/2007/PRA ze dne ); a rozhodlo prodat dům čp. 37 na části pozemku stpč. 29 a domem zastavěnou část pozemku stpč. 29 v k. ú. Lanškroun žadateli, který v dražbě práva uzavřít kupní smlouvu nabídne nejvyšší cenu (příloha čj /2007/SEK ze dne ) s tím, že uvedená dražba proběhne pouze v případě, že bude udělena licence k provozování ambulantní rehabilitace v Lanškrouně. výsledek hlasování: pro: 9 proti: 4 (Baborák, Bernášek, Kment, Růžička) zdrž.: 5 (Bednář, Brýdl, Chládek, Kolomý, Krajči) Protinávrh nebyl přijat. Procesní hlasování: stáhnutí bodu z projednávání. výsledek hlasování: pro: 10 proti: 3 (Košťál, Obr, Šebrle) zdrž.: 5 (Borkovcová, Sitová, Švarcová, Sychra, Verner) Procesní hlasování: odložit na příští jednání zastupitelstva města výsledek hlasování: pro: 12 proti: 1 (Obr) zdrž.: 5 (Borkovcová, Košťál, Sitová, Sychra, Verner) Návrh je odložen na příští jednání ZM. 33) Prodej turistické základny Obci Strážná Pan starosta podal pozměňující návrh, doplnění textem: ZM souhlasí se závěrem nabídnout prodej předmětných nemovitostí prostřednictvím realitní společnosti. Důvodem bylo, že nikdo jiný neprojevil o pozemky zájem a realitní kancelář, která ho oslovila, by byla schopna budovu s pozemky prodat za zajímavou cenu. Diskuse, které se zúčastnili p. Verner, p. starosta, p. Šebrle, se týkala dání možnosti obci Strážná podat návrh na odkoupení pozemků, odložení projednávání na příští ZM. Původní návrh lze odhlasovat. Pan starosta svůj pozměňující návrh stáhl. Hlasováno o původním návrhu usnesení: 57/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost obce Strážná (čj. 7475/2007/Pra ze dne ) o koupi nemovitostí tvořících turistickou základnu v obci: dům s čp. 65 na pozemku stpč. 151; Zápis ZM a Strana 7 (celkem 12)

8 pozemek stpč. 151; pozemek ppč. 626/4; pozemek ppč. 628/1; pozemek ppč. 628/2; pozemek ppč. 628/3; pozemek ppč. 628/7; pozemek ppč. 628/8; pozemek ppč. 628/9; pozemek ppč. 629/2; pozemek ppč. 629/3 vše v k. ú. Strážná za cenu Kč 1,- a rozhodlo předmětné nemovitosti za tuto cenu neprodávat (příloha čj /2007/SEK ze dne ). PRODEJE NEMOVITOSTÍ - POZEMKY 35) Žádost o koupi ppč (ZE) v k. ú. Lanškroun fortell s. r. o. Pan Švarc (odbor právní, přestupků a správy majetku města) uvedl, že jsou přítomni zástupci společnosti fortell, s. r. o. Rozpravy ze zúčastnili: p. Jiras (fortell, s. r. o.), p. Baborák, p. Chládek, p. Brýdl, p. Obr, p. Joza, p. Sitová, p. Kokeš (městský architekt), p. Šebrle, p. Verner, p. starosta. Pan Jiras přednesl zastupitelům záměry firmy fortell, s. r. o. s předmětným pozemkem. Diskuse se týkala tématu, zda uvedený pozemek firmě fortell prodat a za jakých podmínek či nikoli, možnosti vedení přístupové komunikace na tomto pozemku. Protinávrhy: Pan Verner přednesl protinávrh: Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost společnosti fortell s. r. o., Lanškroun (čj. 8509/2007/PRA ze dne ) o koupi pozemku ppč (ZE) v k. ú. Lanškroun a rozhodlo uvedený pozemek prodat za podmínky dohody o mezi firmou fortell a městem o zpřístupnění sousední lokality výsledek hlasování: pro: 1 proti: 5 (Baborák, Brýdl, Kment, Krajči, Růžička) zdrž.: 12 (Bednář, Bernášek, Borkovcová, Chládek, Joza, Kolomý, Košťál, Obr, Sitová, Švarcová, Sychra, Šebrle) Protinávrh nebyl přijat. Procesní hlasování: odložit projednávání na příště výsledek hlasování: pro: 9 proti: 3 (Brýdl, Krajči, Růžička) zdrž.: 6 (Baborák, Borkovcová, Bernášek, Chládek, Kment, Kolomý) Protinávrh pana Šebrleho: 58/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost společnosti fortell s. r. o., Lanškroun (čj. 8509/2007/PRA ze dne ) o koupi pozemku ppč (ZE) v k. ú. Lanškroun a rozhodlo uvedený pozemek prodat za jednotkovou cenu 300,- Kč/m 2 s připočtením nákladů na prodej (příloha čj /2007/SEK ze dne ). výsledek hlasování: pro: 13 proti: 1 (Obr) zdrž.: 4 (Košťál, Sitová, Sychra, Verner) Protinávrh byl přijat. 36) Pozemek Pod Penzionem II schválení obálkové soutěže Nikdo se do rozpravy nepřihlásil. Zápis ZM a Strana 8 (celkem 12)

9 59/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun bere na vědomí zápis z otevírání obálek s nabídkami kupních cen pozemku ppč. 3073/110 v lokalitě Pod Penzionem II v k. ú. Lanškroun (čj. 8922/2007/PRA ze dne ) a rozhodlo předmětný pozemek o výměře 663m 2 prodat smlouvou o budoucí kupní smlouvě za cenu Kč ,- s připočtením finančního podílu na vybudování inženýrských sítí ve výši Kč ,-, nákladů na geodetické práce ve výši Kč 6 800,- a úhrady správního poplatku za vklad vlastnického práva do katastru nemovitostí ve výši Kč 500,- (příloha čj /2007/SEK ze dne ). nepř.: 1 (Joza) 37) Žádost o koupi pozemku ppč. 461 a ppč. 3708/1 v k.ú. Lanškroun Pan starosta uvedl, že paní Pilná svou žádost ústně stáhla. 60/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost čj. 2890/2007/PRA ze dne o koupi pozemků ppč. 461 a ppč. 3708/1 v k. ú. Lanškroun a rozhodlo předmětné pozemky žadatelce neprodat z důvodu úspěchu jmenované v obálkové soutěži o právo uzavřít smlouvu o budoucí kupní smlouvě na pozemek ppč. 3073/110 v lokalitě Pod Penzionem II v k.ú. Lanškroun (příloha čj /2007/SEK ze dne ). nepř.: 1 (Joza) 38) Prodej části pozemku narovnání linie oplocení u domu žadatele Pan Švarc doplnil, že jde o upřesnění usnesení. 61/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost čj. 7418/2007/PRA ze dne o koupi pozemku ppč. 896/3 o výměře 7 m² v k. ú. Lanškroun a rozhodlo změnit a doplnit své usnesení č. 117/2006 ze dne takto: Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádosti čj. 9252/2006/PRA-135/Sv ze dne a čj. 7418/2007/PRA ze dne o směnu pozemků v k. ú. Lanškroun a rozhodlo směnit pozemky v majetku žadatelů: část pozemku ppč. 895 (oddělen geometrickým plánem č /2006 a očíslován jako parcela ppč. 895/6 o výměře 26 m²) za pozemky v majetku města: část pozemku ppč. 878/1 (dle GP ppč. 878/4 o výměře 45 m²); část pozemku ppč. 878/2 (dle GP ppč. 878/3 o výměře 9 m²); část pozemku ppč. 896/2 (dle GP ppč. 896/3 o výměře 7 m²); část pozemku stpč. 434 (dle GP ppč. 4315/2 o výměře 52 m²); s tím, že rozdíl výměr činí 87 m² ve prospěch města a žadatelé uhradí městu částku Kč ,- a polovinu nákladů města souvisejících se směnou uvedených pozemků (příloha čj /2007/SEK ze dne ). nepř.: 1 (Joza) 39) Prodej pozemku v lokalitě Kouty Rozpravy se zúčastnili: p. Brýdl, který se zeptal, zda má město s tímto pozemkem nějaký záměr. Pan starosta odpověděl, že jde o rezervu pro jiné využití. Pan Kokeš dodal, že pro rodinné bydlení není pozemek vhodný (nedostatečné oslunění). 62/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo společnou žádost čj. 5960/2007/PRA ze dne o koupi pozemku ppč. 3889/2 v k. ú. Lanškroun pro stavbu dvou rodinných domků a rozhodlo uvedený pozemek ponechat v majetku města jako rezervu pro jiné využití (příloha čj /2007/SEK ze dne ). zdrž.: 1 (Brýdl) 40) Prodej části pozemku v ulici Lidická Nikdo se do rozpravy nepřihlásil. Zápis ZM a Strana 9 (celkem 12)

10 63/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo společnou žádost čj /2006/PRA ze dne o koupi části pozemku ppč. 3833/1 v k. ú. Lanškroun a rozhodlo požadovanou část uvedeného pozemku žadatelům prodat rovným dílem do podílového spoluvlastnictví za jednotkovou cenu 300 Kč/ m² s připočtením nákladů města spojených s prodejem (příloha čj /2007/SEK ze dne ). SMLOUVY - ZMĚNY 41) Prodloužení termínu k uzavření kupní smlouvy na pozemek Pod Penzionem I Nikdo se do rozpravy nepřihlásil. 64/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost čj. 8272/2007/PRA ze dne o prodloužení termínu k uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě na koupi pozemků ppč. 3073/80 a ppč. 3073/81 v lokalitě Pod Penzionem I a rozhodlo prodloužit termín k uzavření předmětné smlouvy o budoucí kupní smlouvě do (příloha čj /2007/SEK ze dne ). 42) EUBE bytová výstavba na Podměstí Odloženo. 43) Uzavření smlouvy o provozování rekreace na rybníce Dlouhý v Lanškrouně mezi Rybářstvím Litomyšl s. r. o. a Městem Lanškroun změny v návrhu Odloženo. 44) Zámeček u Rudoltic žádost MgA. Přemysla Kokeše o změnu kupní smlouvy Pan Krajči se zeptal zda navrhovaná změna žádným způsobem neovlivní předkupní právo pro město, tak jak je sjednáno ve smlouvě. Pan Kokeš odpověděl, že neovlivní. JUDr. Vágnerová potvrdila. 65/2007 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost čj /2007/SEK/PRA ze dne o změnu Kupní smlouvy a smlouvy o zřízení předkupního práva ze dne týkající se převodu objektu čp. 159 na pozemku stpč. 227 a pozemku stpč. 227 v k. ú. Rudoltice u Lanškrouna, rozhodlo zrušit poslední odstavec čl. IV. písm. B), tj. ruší se závazek kupujícího nepoužít předmětné nemovitosti jako zástavu pod smluvní pokutou v případě porušení této povinnosti (příloha čj /2007/SEK ze dne ). výsledek hlasování: pro: 16 zdrž.: 2 (Růžička, Sychra) Různé 50) Prominutí pohledávky Rozpravy se zúčastnili: p. Kolomý, p. starosta, p. Bernášek, který navrhl úpravu usnesení, p. Šebrle, p. Krajči, p. Sitová, p. Brýdl. P. Verner reagoval na postoj p. Brýdla tak, že mu doporučil, aby tedy dal celou věc k soudu. Hlasováno o upraveném znění pana Bernáška: Zastupitelstvo města Lanškroun bere na vědomí podnět kontrolního výboru ve věci nedořešené pohledávky města ve výši Kč ,-, která městu vznikla v důsledku zaplacení penále v souvislosti s chybným postupem při vrácení části nevyčerpané státní dotace na akci Technická infrastruktura k 60 b.j. Pod Penzionem evid. č. MMR a v souladu s ust. 85 písm. f) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, rozhodlo prominout uvedenou pohledávku v plné výši. výsledek hlasování: pro: 10 zdrž.: 8 (Bednář, Bernášek, Brýdl, Chládek, Kment, Kolomý, Krajči, Růžička) Návrhy zastupitelů 51) Příspěvek občanskému sdružení MůjLanškroun Pan Brýdl požádal o vyloučení z projednávání, je statutárním orgánem žadatele. výsledek hlasování: pro: 0 Zápis ZM a Strana 10 (celkem 12)

11 proti: 9 (Baborák, Bernášek, Borkovcová, Joza, Kment, Kolomý, Růžička, Švarcová, Verner) zdrž.: 7 (Bednář, Brýdl, Chládek, Košťál, Krajči, Sitová, Sychra) nepř.: 2 (Obr, Šebrle) Návrh na vyloučení nebyl přijat. Rozpravy se zúčastnili: p. Joza, p. Brýdl, p. Sitová, p. Chládek, p. Švarcová, p. Verner, p. Kolomý, p. starosta. Diskuse se týkala důvodů zahájení aktivity, použití finančních prostředků, neprojednání v komisi pro mládež a kulturu, účasti všech mateřských a základních škol na akci, propagace občanského sdružení MůjLanškroun na tiskových materiálech, dofinancování od sponzorů. Paní Švarcová uvedla, že akci velmi podporuje a dá svou měsíční odměnu za členství v ZM na tuto akci k dispozici. Pan Baborák a pan Obr opustili jednání ZM v 19:43 hodin. Procesní hlasování: stažení bodu z projednávání výsledek hlasování: pro: 3 proti:4 (Bednář, Brýdl, Joza, Krajči) zdrž: 9 (Bernášek, Borkovcová, Chládek, Kment, Kolomý, Růžička, Švarcová, Sychra, Verner) nepř.: 2 (Baborák, Obr) Zastupitelstvo města Lanškroun rozhodlo poskytnout občanskému sdružení MůjLanškroun dotaci ve výši 10000,- Kč na kampaň Na kolo jen s přilbou z fondu zastupitelstva Města Lanškroun. výsledek hlasování: pro: 10 zdrž: 6 (Brýdl, Košťál, Sitová, Sychra, Šebrle, Verner) nepř.: 2 (Baborák, Obr) Návrh nebyl přijat. Vstupy veřejnosti Nikdo z přítomných občanů neměl dotaz ani připomínku. Vstupy zastupitelů Pan starosta zdůvodnil stažení bodu 42 a 43. Společnost Eube chce výstavbu realizovat bez veřejné podpory, na komerční bázi, je nutno dále řešit zástavní právo k pozemkům. Město bude se společností jednat dále. Existují nevyjasněné právní názory na smlouvu mezi společností Rybářství Litomyšl, s. r. o. a městem Lanškroun. Po dohodě s kontrolním výborem bude projednáváno na příštím ZM. Pan Bednář kritizoval nedostatečné množství odpadkových košů ve městě pro potřeby majitelů psů. Vznesl dotaz na Ing. Mareše (Technické služby) jaký je vývoj rozšiřování odpadkových košů za poslední 3 roky. Ing. Mareš uvedl, že některé koše jsou náhrada za poškozené, jiné jsou instalovány nové, pokračovat v rozšiřování se bude. Pan Kolomý navrhl, aby se ZM scházelo 1x za měsíc s výjimkou prázdnin. Diskuse se zúčastnili: p. Verner, p. Kolomý, p. Brýdl. Pan Brýdl formuloval text usnesení: Zastupitelstvo města ukládá starostovi, aby jednání ZM svolával každý měsíc, s výjimkou měsíců července a srpna. Pan Bernášek navrhl hlasování odložit na příští zasedání. Procesní hlasování: odložení na příští jednání ZM výsledek hlasování: pro: 12 zdrž: 4 (Brýdl, Kolomý, Krajči, Sychra) Zápis ZM a Strana 11 (celkem 12)

12 nepř.: 2 (Baborák, Obr) Paní Sitová sdělila, že si cyklisté stěžují na štěrk na okraji silnic a zeptala se, kdy začne jarní úklid komunikací. Ing. Mareš odpověděl, že jarní úklid začal před 3 týdny, vyzýval Správu a údržbu silnic, aby poslali objednávku na údržbu silnic II. a III. třídy, tu obdržel dnes. Na úklid silnic I. třídy objednávku zatím nedostali, budou se uklízet až bude potvrzena objednávka a až se domluví na ceně. Pan Chládek vznesl dotaz, zda by nebylo vhodné, pomoci trenérovi hokejistů vyřešit bytovou situaci a pozval zastupitele na dětský den, který se koná Pan starosta odpověděl, že mu řešení nabídl, účastnil se losování, zatím neuspěl. Pan Krajči se zeptal, zda je majetek města v rehabilitačním centru pronajímaný soukromé společnosti. Pan starosta odpověděl, že ano. Pan Brýdl poděkoval zastupitelům, kteří podpořili akci Na kole s přilbou. Paní Švarcová se zeptala, v jaké fázi se nachází komunitní plánování. Písemně odpoví paní Ptáčková (odbor sociálních věcí a zdravotnictví) Pan Kolomý navrhl, aby se domy, které jsou ve špatném stavu, chátrají, trvale nabízely lidem k prodeji. Pan starosta odpověděl, že jde o úkol, který řeší pan místostarosta a MBP. Pan Joza se zeptal, jak pokračují práce na čištění rybníka a zda bude příští léto provozuschopný. Pan starosta odpověděl, že dotace musí být vyčerpána v letošním roce, tudíž by měla být akce letos ukončena. Pan Joza dále upozornil na neustálý výskyt vody na pěšině u zahrádkářské kolonie směrem od haly B. Modrého k rybníku. Ing. Mareš se byl na místě podívat. Vodu lze odvést jedině přes louku za silnici, štěrkem se to nespraví, stálo by to zhruba 30 tis.. Pan starosta ukončil jednání ZM ve 20:40 hodin. Příští jednání zastupitelstva města bude 27. června Starosta města: Ing. Martin Košťál... Ověřovatelé zápisu: MUDr. Lubomír Růžička.... Ing. Ivo Obr..... Tento dokument je upraven v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. v platném znění, o ochraně osobních údajů. Osoby, které jsou k tomu oprávněny podle zákona č. 128/2000 Sb.v platném znění, o obcích, mohou přijít a nahlédnout do nezkrácené verze usnesení, která je založena u sekretářky starosty (1. patro radnice, číslo dveří 26). Zápis ZM a Strana 12 (celkem 12)

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006 Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006 Přítomni: Mgr. Zdeněk Baborák, Milan Bednář, Ing. Bohumil Bernášek, PaedDr. Marie Borkovcová, Hynek Brýdl, Ing. Jan Hradil,

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 13. prosince 2006

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 13. prosince 2006 Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 13. prosince 2006 Přítomni: Mgr. Zdeněk Baborák, Milan Bednář, Ing. Bohumil Bernášek, PaedDr. Marie Borkovcová, Hynek Brýdl, Ing. Jan Hradil, Ladislav

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 10.04.2007 252/2007 Rada města Lanškroun rozhodla předat příspěvkové organizaci Sociální služby Lanškroun do správy k vlastnímu hospodářskému využití další movitý

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009 V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009 31/2009 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo podnět odboru právního ohledně výstavby garáţe v Rybniční ulici a rozhodlo odstoupit

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 12. května 2008 ve velké zasedací místnosti MěÚ Lanškroun, od 16:00 hod.

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 12. května 2008 ve velké zasedací místnosti MěÚ Lanškroun, od 16:00 hod. Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0014075/2008/PBr/101 2.1- Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 12. května 2008 ve velké

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 04.12.2006 859/2006 Rada města Lanškroun doporučuje zastupitelstvu města vydat obecně závaznou vyhlášku Města Lanškroun č. 6/2006 ze dne 13.12.2006, kterou se

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 6. 2. 2006 76/2006 Rada města Lanškroun bere na vědomí zápis z kontrolního dne na akci Domov důchodců ze dne 19. 1. 2006. 77/2006 Rada města Lanškroun bere na

Více

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne Schválení střednědobého výhledu rozpočtu města Lanškroun na roky

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne Schválení střednědobého výhledu rozpočtu města Lanškroun na roky Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 1 ze dne 13.03.2019 USNESENÍ č. 1/ZM/2019 Aktualizace Plánu obnovy majetku Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo aktualizaci Plánu obnovy majetku města

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 01.02.2010 24/2010 Rada města Lanškroun schvaluje rozpočtová opatření č. 9 až 12 k rozpočtu města na rok 2010 dle přílohy. Termín realizace do: 28.02.2010 Odpovídá:

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 23.11.2009 546/2009 Rada města Lanškroun projednala žádost firmy Solar GVD,, Dobrovského 290, Lanškroun, IČO: 27555348 (čj. 28781/2009/SEK ze dne 06.10.2009, doplněno

Více

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun

Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun Výtah z usnesení Zastupitelstva města Lanškroun č. 4 ze dne 14.09.2016 USNESENÍ č. 103/ZM/2016 Veřejnoprávní smlouva - Římskokatolická farnost - děkanství Lanškroun Zastupitelstvo města Lanškroun se seznámilo

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského zámku

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/36555/2010/PBr Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 05-26-2003 Str.- 1 U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 26. 5. 2003 354/2003 RM vzala na vědomí žádost p. Ladislava Sychry. RM ukládá tajemníkovi MěÚ odpovědět žadateli ve smyslu jednání RM. 355/2003

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 13.08.2007 574/2007 Rada města Lanškroun bere na vědomí zápis z otevírání obálek ze dne 06.08.2007 (čj. 20598/2007/PRA) s nabídnutou cenou při soutěži o právo

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 11.02.2008 62/2008 Rada města Lanškroun doporučuje zastupitelstvu města schválit rozpočtová opatření v poloţkách 1-19 (zpráva čj. 4618/2008/SEK ze dne 06.02.2008).

Více

VÝTAH Z U S N E S E N Í. Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015. Bc. Kateřina Gregorová, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku

VÝTAH Z U S N E S E N Í. Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015. Bc. Kateřina Gregorová, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku VÝTAH Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 24.08.2015 451/2015 Rada města Lanškroun projednala žádost společnosti Farma Jirásek s. r. o., Horní Třešňovec 66, Lanškroun, IČO: 27461645 (čj. MULA

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 28. listopadu 2007

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 28. listopadu 2007 Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 15 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0032055/2007/PBr/101 2.1- Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 28. listopadu 2007 Přítomni: Mgr.

Více

VÝTAH Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne

VÝTAH Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne VÝTAH Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 03.02.2014 38/2014 Rada města Lanškroun projednala žádost Spolku Lungta, Dlouhá 2, Praha 1, IČO: 67775845 (čj. MULA 1609/2014 ze dne 14.01.2014) o připojení

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 14.04.2009 157/2009 Rada města Lanškroun schvaluje převod finančních prostředků z příspěvku na provoz na investiční dotaci ve výši Kč 10.000,-- u příspěvkové organizace

Více

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne

U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne Usnesení RM 12. 7. 2004-1 - U S N E S E N Í Rady města Lanškroun dne 12. 7. 2004 526/2004 RM rozhodla na základě nabídkového řízení o nejvhodnější nabídce na dodávku a instalaci oken do Základní školy

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 2794/2016 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 1. února 2016 Zápis

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 25.02.2008 98/2008 Rada města Lanškroun schvaluje Směrnici o evidenci a nakládání s dlouhodobým majetkem. (seznámení příslušných pracovníků se směrnicí) Zodpovídá:

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 10.09.2007 620/2007 Rada města Lanškroun doporučuje zastupitelstvu města schválit rozpočtová opatření v položkách 94-07 až 142-07 dle přílohy zpráva čj. 24638/2007/SEK

Více

Upravený zápis. ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Oslavany

Upravený zápis. ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Oslavany Č.j.: MUOS/02112/2017 Upravený zápis ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne 21.06.2017 v zasedací místnosti MěÚ Oslavany Program: 1. Zahájení 2. Náměty a připomínky občanů 3. Majetek

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 17. prosince 2008 na sále lanškrounského zámku

Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 17. prosince 2008 na sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 11 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0032802/2008/KCh/101 2.1- Zápis z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 17. prosince 2008 na

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 7. VÝPIS Z USNESENÍ. Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem konaného dne 13.09.

ZASTUPITELSTVO MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 7. VÝPIS Z USNESENÍ. Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem konaného dne 13.09. ZASTUPITELSTVO MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 7. VÝPIS Z USNESENÍ Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem konaného dne 13.09.2007 168/2007 7. ZM V bere na vě d o m í plnění rozpočtu města Dvora Králové

Více

Zápis č. 21/2014. z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici.

Zápis č. 21/2014. z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici. Zápis č. 21/2014 z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici. Přítomni: Růžičková Marta, Mgr. Vymětal Antonín, Kučera Jiří, Machač Stanislav,

Více

USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016

USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Projednání návrhu na vyhlášení záměru na

Více

Zápis z dvacátého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk

Zápis z dvacátého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk Zápis z dvacátého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 08.09.2008 od 15.00 hod. v sále MěKS Vimperk Usnesení č. 363 Zastupitelstvo města bere na vědomí přehled plnění usnesení ze dne 23.06.2008

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 17.12.2007 923/2007 Rada města Lanškroun projednala žádost společnosti SANITA Lanškroun s. r. o. (čj. 32497/07/PRA ze dne 26.11.2007) o pronájem nebytových prostor

Více

Program: Zahájení zasedání zastupitelstva

Program: Zahájení zasedání zastupitelstva ZÁPIS Č. 6 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rudoltice, konaného dne 26.3.2018 od 19.00 hod. Nezveřejněné části tohoto zápisu (iniciály, popř. XXX) jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení

Více

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015. Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015. Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015 USNESENÍ č. 542/RM/2015 Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa Rada města Lanškroun schválila zahraniční služební cestu Jaroslava

Více

Usnesení. přijatá na 9. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne v 15:00 hodin v jesenické kapli

Usnesení. přijatá na 9. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne v 15:00 hodin v jesenické kapli Město Jeseník Usnesení přijatá na 9. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 28.4.2016 v 15:00 hodin v jesenické kapli 514. Zastupitelstvo města pověřuje člena zastupitelstva Ing. Libora Halase

Více

Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 21. dubna 2010 na sále lanškrounského zámku

Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 21. dubna 2010 na sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 20 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/13065/2010/PBr Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 21. dubna 2010 na sále

Více

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 29/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne v hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 29/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne v hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky OBEC STAROVIČKY Zápis č. 29/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 28. 8. 2014 Účast dle prezenční listiny: Program: v 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky 5 členů ZO 1.

Více

Usnesení. a) závazné ukazatele stanovené radě města

Usnesení. a) závazné ukazatele stanovené radě města Město Moravská Třebová 1 Usnesení z 15. zasedání Zastupitelstva města Moravská Třebová, které se konalo dne 11.8.2008 od 15.00 hod. v zasedací místnosti městského úřadu na ul. Olomoucké za účasti 19 členů

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Luštěnice, konaného dne na Obecním úřadě v Luštěnicích

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Luštěnice, konaného dne na Obecním úřadě v Luštěnicích Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Luštěnice, konaného dne 19.10.2017 na Obecním úřadě v Luštěnicích Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Luštěnice (dále též jako zastupitelstvo

Více

Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 18. listopadu 2009 na sále lanškrounského zámku

Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 18. listopadu 2009 na sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 9 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/32119/2009/PBr Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 18. listopadu 2009 na

Více

MĚSTO ŽATEC USNESENÍ. z 10. jednání Zastupitelstva Města Žatce konaného dne

MĚSTO ŽATEC USNESENÍ. z 10. jednání Zastupitelstva Města Žatce konaného dne MĚSTO ŽATEC USNESENÍ z 10. jednání Zastupitelstva Města Žatce konaného dne 11.10.2007 Usnesení č. 240 /07-271 /07 240/07 Volba návrhové komise 241/07 Schválení programu 242/07 Kontrola usnesení ZM 243/07

Více

Zápis z třetího zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk

Zápis z třetího zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne od hod. v sále MěKS Vimperk Zápis z třetího zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 07.02.2011 od 15.00 hod. v sále MěKS Vimperk Usnesení č. 54 Zastupitelstvo města bere na vědomí přehled plnění usnesení ze dne 13.12.2010

Více

Město Kravaře. Usnesení z 10. zasedání Zastupitelstva města Kravaře konaného dne v zasedací místnosti Rady a Zastupitelstva města Kravaře

Město Kravaře. Usnesení z 10. zasedání Zastupitelstva města Kravaře konaného dne v zasedací místnosti Rady a Zastupitelstva města Kravaře Město Kravaře Usnesení z 10. zasedání Zastupitelstva města Kravaře konaného dne 24. 2. 2016 v zasedací místnosti Rady a Zastupitelstva města Kravaře usn. čís. 10.82/2016-10.91/2016 Mgr. Monika Brzesková

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Dašice dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Dašice dne Zápis ze zasedání zastupitelstva města Dašice dne 12. 12. 2012 Přítomni: Na začátku jednání 12 členů zastupitelstva, omluveni Bc. Jiří Hora a Ladislav Racek. Zasedání zahájil předsedající starosta Mgr.

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 10.06.2013

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 10.06.2013 V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 10.06.2013 248/2013 Rada města Lanškroun doporučila zastupitelstvu města vyslovit souhlas se záměrem uzavřít smlouvu o vzájemné spolupráci s městem

Více

Ing. Šebrle uložil tajemníkovi zajistit nápravu prostřednictvím Ing. Brejšové.

Ing. Šebrle uložil tajemníkovi zajistit nápravu prostřednictvím Ing. Brejšové. Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 8 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 26. února 2007 Přítomni: 5, dle prezenční listiny Omluven: p. starosta, Ing.

Více

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 23/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 14. 11. 2013

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 23/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 14. 11. 2013 OBEC STAROVIČKY Zápis č. 23/2013 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 14. 11. 2013 Účast dle prezenční listiny: Program: v 18.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky 6 členů ZO 1.

Více

Zápis č. 5 z jednání zastupitelstva obce Mladkov ze dne

Zápis č. 5 z jednání zastupitelstva obce Mladkov ze dne Zápis č. 5 z jednání zastupitelstva obce Mladkov ze dne 22. 6. 2017 Přítomní zastupitelé: Bc. Lada Hejtmánková (1) Alena Kotyzová (4) Ing. Roman Studený (7) Martina Jirčíková (2) Bohuslav Matouš (5) Teodor

Více

U S N E S E N Í. 1. Zpráva o činnosti Rady města Kojetína (ústně)

U S N E S E N Í. 1. Zpráva o činnosti Rady města Kojetína (ústně) U S N E S E N Í z 10. zasedání Zastupitelstva města Kojetína, konaného dne 12. prosince 2007 v 15:00 hodin v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín, Masarykovo náměstí 8, Kojetín 1. Zpráva o činnosti

Více

Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne

Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne ZO 190826 Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva obce Novosedlice konaného dne 26.08.2019 Program: 1. Zahájení, kontrola usnesení, návrh programu. 2. Schválení programu. 3. Určení zapisovatele zápisu a

Více

/5, 3657/6, 3657/8, 3659/4, 3659/10, 3659/13, 3659/ / /4, 3659/ /9, , 514, PSČ

/5, 3657/6, 3657/8, 3659/4, 3659/10, 3659/13, 3659/ / /4, 3659/ /9, , 514, PSČ č. 977 Rada města bere na vědomí připomínky a žádost ke zveřejněnému záměru prodeje pozemků podle usnesení zastupitelstva města č. 103 ze dne 23.06.2014 a schvaluje vyrozumění dle návrhu. č. 978 Rada města

Více

VÝTAH Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 26.11.2014

VÝTAH Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 26.11.2014 VÝTAH Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 26.11.2014 199/2014 Zastupitelstvo města Lanškroun rozhodlo o uzavření Dohody o partnerství k projektu Technologické centrum Lanškroun s obcí

Více

VÝTAH Z USNESENÍ. Rady města Lanškroun ze dne 02.02.2015

VÝTAH Z USNESENÍ. Rady města Lanškroun ze dne 02.02.2015 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun ze dne 02.02.2015 30/2015 Rada města Lanškroun projednala žádost Spolku Lungta, Dlouhá 2, Praha 1, IČO: 67775845 (čj. MULA 2791/2015 ze dne 26.01.2015) o připojení

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 04 konaného 13. června 2011

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 04 konaného 13. června 2011 Město Králíky Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 04 konaného 13. června 2011 Přítomní členové zastupitelstva města: Jana Ponocná (1) Mgr. Dušan Krabec (9) Antonín Vyšohlíd (2) Pavel Morong (10)

Více

Obec Třanovice. Zápis. z 18. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE. konaného dne v hod.

Obec Třanovice. Zápis. z 18. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE. konaného dne v hod. Obec Třanovice Zápis z 18. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE konaného dne 22.3.2018 v 18.00 hod. Přítomno dle presenční listiny 14 členů ZO Třanovice, 1 omluven 1 občan Zahájení Zasedání Zastupitelstva

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne /2012 Rada města Lanškroun jmenovala Romana Ehla členem sportovní komise.

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne /2012 Rada města Lanškroun jmenovala Romana Ehla členem sportovní komise. V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 05.03.2012 92/2012 Rada města Lanškroun jmenovala Romana Ehla členem sportovní komise. Mgr. Kateřina Kárská, asistentka starostky Datum realizace

Více

Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne v hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne v hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 21.12.2007 v 17.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 21.12.2007 se konalo 9. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 13. září 2010

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 13. září 2010 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 8 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/29308/2010/PBr Přítomni: 6, dle prezenční listiny Omluven: Ing. Šebrle Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 14. ledna 2008

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 14. ledna 2008 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 12 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0000134/2008/PBr/101 2.2- Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 14. ledna 2008 Přítomni: 7, dle prezenční listiny

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne V Ý T A H Z U S N E S E N Í Rady města Lanškroun ze dne 26.11.2012 509/2012 Rada města Lanškroun v souladu s ust. 102 odst. 2, zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, stanovila výši peněžitých

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 03.12.2007

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 03.12.2007 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 03.12.2007 884/2007 Rada města Lanškroun projednala ústní ţádost TJ Lanškroun vodní sporty o povolení pokácení 3 vrb na břehu Dlouhého rybníka na pozemku ppč.

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 02 konaného 19. března 2012

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 02 konaného 19. března 2012 Město Králíky Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 02 konaného 19. března 2012 Přítomní členové zastupitelstva města: Jana Ponocná (1) Vladimír Hejtmanský (8) Antonín Vyšohlíd (2) Pavel Morong (10)

Více

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 20 ze dne Schválení účasti města Lanškroun na projektu WELCOME

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 20 ze dne Schválení účasti města Lanškroun na projektu WELCOME Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 20 ze dne 22.08.2016 USNESENÍ č. 415/RM/2016 Darovací smlouva Hlínafest Rada města Lanškroun projednala podnět kanceláře starosty a tajemníka k uzavření darovací

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 20.10.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 03.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří

Více

Omluveni jsou zastupitelé Bc. Lenka Bártlová, Erika Kohoutová, Mgr. Olga Pokorná, Jitka Sýkorová, Roman Vymetálek a Ing. Jan Tejkl.

Omluveni jsou zastupitelé Bc. Lenka Bártlová, Erika Kohoutová, Mgr. Olga Pokorná, Jitka Sýkorová, Roman Vymetálek a Ing. Jan Tejkl. ZÁPIS z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rudoltice, konaného dne 27.6.2016 od 19.00 hod. Nezveřejněné části tohoto zápisu (iniciály, popř. XXX) jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení

Více

Zápis č. 12/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 29. února 2016 od hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko

Zápis č. 12/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 29. února 2016 od hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Obec Rovensko Obecní úřad Rovensko Zápis č. 12/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Rovensko, konaného dne 29. února 2016 od 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu Rovensko Počet členů zastupitelstva

Více

č. 141 Zastupitelstvo města schvaluje rozpočtovou změnu č. 2 v roce 2015 ve výši dle předloženého návrhu. Zodpovídá: Ing. Budil

č. 141 Zastupitelstvo města schvaluje rozpočtovou změnu č. 2 v roce 2015 ve výši dle předloženého návrhu. Zodpovídá: Ing. Budil č. 141 Zastupitelstvo města schvaluje rozpočtovou změnu č. 2 v roce 2015 ve výši dle předloženého návrhu. Zodpovídá: Ing. Budil č. 142 Zastupitelstvo města schvaluje záměr prodeje pozemku stpč. 305 o výměře

Více

Město Lipník nad Bečvou. Zastupitelstvo města. schválilo na svém 14. zasedání dne následující usnesení

Město Lipník nad Bečvou. Zastupitelstvo města. schválilo na svém 14. zasedání dne následující usnesení Město Lipník nad Bečvou Zastupitelstvo města schválilo na svém 14. zasedání dne 20.09.2016 následující usnesení Usnesení zastupitelstva města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních

Více

Výpis usnesení č. 112 č. 130 z 6. zasedání Zastupitelstva města konaného dne

Výpis usnesení č. 112 č. 130 z 6. zasedání Zastupitelstva města konaného dne Výpis usnesení č. 112 č. 130 z 6. zasedání Zastupitelstva města konaného dne 27.3.2019 USNESENÍ č. 112/19/ZM6 Volba návrhové komise, určení ověřovatelů zápisu, určení zapisovatele v o l í návrhovou komisi

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od hod na obecním úřadě

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od hod na obecním úřadě Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od 19.30 hod na obecním úřadě Přítomni: Omluvena: H. Růžičková, J. Soukup, Ing. A. Koucký, M. Řípa,

Více

z jednání konaného dne 18. září 2017 Zodpovídá: Ing. Smrčka

z jednání konaného dne 18. září 2017 Zodpovídá: Ing. Smrčka č. 110 Zastupitelstvo města schvaluje výkup pozemku ppč. 769/29 v katastrálním území Parník a obci Česká Třebová, od V. R. a spoluvlastníků, za kupní cenu ve výši 50 Kč/m 2, tj. celkem za 12.200,- Kč.

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 33535/2014 Počet listů dokumentu: 2 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 14. října 2014 Zápis

Více

usnesení ZM č. 735/9/09 ze dne Hlasování: pro 11 proti 0 zdržel se 0 Schváleno

usnesení ZM č. 735/9/09 ze dne Hlasování: pro 11 proti 0 zdržel se 0 Schváleno Město Kraslice Nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice USNESENÍ z 28. zasedání Zastupitelstva města Kraslic, které se uskutečnilo dne 22.10.2009 v 15:00 hod. ve velké zasedací síni Městského úřadu v Kraslicích

Více

P Ř E H L E D U S N E S E N Í

P Ř E H L E D U S N E S E N Í Zastupitelstvo města Vrchlabí P Ř E H L E D U S N E S E N Í z 10. zasedání zastupitelstva města, které se konalo dne 13.7.2016 75/10/ZM/2016 Jednací řád zastupitelstva města jednací řád zastupitelstva

Více

Usnesení Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o probíhajících veřejných zakázkách, dle důvodové zprávy.

Usnesení Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o probíhajících veřejných zakázkách, dle důvodové zprávy. Město Jeseník Usnesení přijatá na 16. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 20.4.2017 v 15:00 hodin v zasedací místnosti budovy K. Čapka 1147 (IPOS), Jeseník 766. Zastupitelstvo města bere

Více

Upravená verze z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona o ochraně osobních údajů

Upravená verze z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona o ochraně osobních údajů Upravená verze z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona o ochraně osobních údajů Statutární město D ě č í n U S N E S E N Í z 9. zasedání zastupitelstva města,

Více

U S N E S E N Í. bere na vědomí plnění usnesení Zastupitelstva města Kojetína ze dne , , a

U S N E S E N Í. bere na vědomí plnění usnesení Zastupitelstva města Kojetína ze dne , , a U S N E S E N Í z 8. zasedání Zastupitelstva města Kojetína, konaného dne 18. září 2007 v 15:00 hodin v sále Hotelu Pivovar Kojetín, nám. Dr. E. Beneše 61, Kojetín 3. Zpráva o činnosti RM (ústně) Usn.

Více

Předkladatel: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis:

Předkladatel: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis: Odbor investic a majetku Čj.: MULA 13584/2014 Spisový znak: 56.4 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 31 V Lanškrouně dne 23.04.2014 Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 07.05.2014

Více

Usnesení Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o probíhajících veřejných zakázkách, dle důvodové zprávy.

Usnesení Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o probíhajících veřejných zakázkách, dle důvodové zprávy. Město Jeseník Usnesení přijatá na 22. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 19.4.2018 v 15:00 hodin v zasedací místnosti budovy K. Čapka 1147 (IPOS), Jeseník 1044. Zastupitelstvo města v souladu

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 11.6.2014, od 15:00 hodin na OÚ Sadov

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 11.6.2014, od 15:00 hodin na OÚ Sadov Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 11.6.2014, od 15:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce Sadov

Více

Usnesení 29. zasedání Zastupitelstva města Tachova ze dne

Usnesení 29. zasedání Zastupitelstva města Tachova ze dne - 1 - Usnesení 29. zasedání Zastupitelstva města Tachova ze dne 15.3.2010 Zastupitelstvo města : 29/805 Bere na vědomí zprávu o činnosti Rady města Tachova za uplynulé období od veřejného zasedání zastupitelstva

Více

ZÁPIS 5. mimořádné jednání Rady Pardubického kraje

ZÁPIS 5. mimořádné jednání Rady Pardubického kraje PARDUBICKÝ KRAJ ZÁPIS 5. mimořádné jednání Rady Pardubického kraje 5. 4. 2018 Tento zápis obsahuje usnesení R/1018-1020/18 Přítomni: MARTIN NETOLICKÝ, ROMAN LÍNEK, MICHAL KORTYŠ, BOHUMIL BERNÁŠEK, VÁCLAV

Více

Město Sezemice. Zastupitelstvo města Sezemice. Výpis usnesení zastupitelstva města ze zasedání Zastupitelstva města Sezemice

Město Sezemice. Zastupitelstvo města Sezemice. Výpis usnesení zastupitelstva města ze zasedání Zastupitelstva města Sezemice Město Sezemice Zastupitelstvo města Sezemice Den konání jednání: 13.09.2016 Výpis usnesení zastupitelstva města ze zasedání Zastupitelstva města Sezemice Místo jednání: zasedací místnost, Husovo nám. 790,

Více

Z Á P I S o průběhu IV. zasedání Zastupitelstva obce Omice, konaného dne 7.10.2010 na Obecním úřadě v Omicích

Z Á P I S o průběhu IV. zasedání Zastupitelstva obce Omice, konaného dne 7.10.2010 na Obecním úřadě v Omicích Z Á P I S o průběhu IV. zasedání Zastupitelstva obce Omice, konaného dne 7.10.2010 na Obecním úřadě v Omicích Starosta Radovan Pukl zahájil IV. zasedání zastupitelstva obce Omice (dále jen zastupitelstvo

Více

USNESENÍ. Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

USNESENÍ. Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín USNESENÍ z 16. zasedání Zastupitelstva města Kojetín, konaného dne 14. prosince 2004 v 15:00 hodin v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín,

Více

Město Světlá nad Sázavou

Město Světlá nad Sázavou Město Světlá nad Sázavou náměstí Trčků z Lípy 18, 582 91 Světlá nad Sázavou U S N E S E N Í z veřejného zasedání Zastupitelstva města Světlá nad Sázavou, které se konalo dne 31. 1. 2018 od 16:00 hod. ve

Více

Zápis z XI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky, konaného dne v Domě spolkových aktivit Rubínek, Poznaňská 10, Brno

Zápis z XI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky, konaného dne v Domě spolkových aktivit Rubínek, Poznaňská 10, Brno Zápis z XI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky, konaného dne 23. 06. 2016 v Domě spolkových aktivit Rubínek, Poznaňská 10, Brno Zahájení: 16:30 hodin Přítomni: viz prezenční listina

Více

P Ř E H L E D U S N E S E N Í

P Ř E H L E D U S N E S E N Í Zastupitelstvo města Vrchlabí P Ř E H L E D U S N E S E N Í z 13. zasedání zastupitelstva města, které se konalo dne 8.3.2017 146/13/ZM/2017 Regulace provozování hazardních her - OZV I. Zastupitelstvo

Více

Program: Zahájení zasedání zastupitelstva

Program: Zahájení zasedání zastupitelstva ZÁPIS z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rudoltice, konaného dne 5. 5. 2016 od 19.00 hod. Nezveřejněné části tohoto zápisu (iniciály, popř. XXX) jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení

Více

2. Návrh a volba zapisovatele a ověřovatelů zápisu z jednání ZM:

2. Návrh a volba zapisovatele a ověřovatelů zápisu z jednání ZM: Město Týnec nad Labem Masarykovo náměstí č.p. 1 PSČ 281 26 Týnec nad Labem okres Kolín Z á p i s č. : 12-2009 z 12. zasedání Zastupitelstva města Týnce nad Labem, konaného dne 22. 10. 2009 od 17. 00 hodin

Více

Zápis. z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, p. Jeník, p. Fořt, MUDr. Blažek,MUDr. Forstová JUDr. Marková - právnička

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Chotíkov, konaného dne 24. dubna 2018

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Chotíkov, konaného dne 24. dubna 2018 Obec Chotíkov Zastupitelstvo obce Chotíkov Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Chotíkov, konaného dne 24. dubna 2018 Zahájení zasedání Zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Chotíkov bylo

Více

Usnesení. Usnesení. 14. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne čís. 0540/ZMOb1014/14/ /ZMOb1014/14/13

Usnesení. Usnesení. 14. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne čís. 0540/ZMOb1014/14/ /ZMOb1014/14/13 14. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne 27.06.2013 čís. 0540/ZMOb1014/14/13 0567/ZMOb1014/14/13 Ing. Jiří Havlíček, v. r. starosta Ing. Petra Bernfeldová, v. r. místostarostka Přehled

Více

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 18. ledna 2010

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 18. ledna 2010 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/1114/2010/PBr Přítomni: 7, dle prezenční listiny Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 18. ledna 2010

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 13774/2015 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 28. dubna 2015 Zápis

Více

17) Změna ÚP 18) Informace volby do ZO,zhodnocení práce zastupitelstva v uplynulém volebním období

17) Změna ÚP 18) Informace volby do ZO,zhodnocení práce zastupitelstva v uplynulém volebním období Z á p i s č. 4 z veřejného zasedání zastupitelstva Obce Rozsochatec, které se konalo ve středu 22. září 2010 od 18.00 hod. ve velké zasedací síni obecního úřadu Přítomni: p. Havelka, p. Svoboda, p. Novák,

Více

Město Kravaře. usn. čís. 9.57/2011 9.62/2011. Ing. Andreas Hahn starosta

Město Kravaře. usn. čís. 9.57/2011 9.62/2011. Ing. Andreas Hahn starosta Město Kravaře U s n e s e n í z 9. zasedání Zastupitelstva města Kravaře konaného dne 2.11.2011 v kongresovém sálu Buly Arény v Kravařích, část Kouty na Kostelní ul. usn. čís. 9.57/2011 9.62/2011 Ing.

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 24. září 2007

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 24. září 2007 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 6 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0025472/2007/PBr/101 2.2- Přítomni: 6, dle prezenční listiny Omluven: Ing. Ladislav Verner Zápis z jednání Rady

Více

Zápis č. 15/2017. z 15. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 24. dubna 2017 v malém sále zámku v Konici.

Zápis č. 15/2017. z 15. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 24. dubna 2017 v malém sále zámku v Konici. Zápis č. 15/2017 z 15. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 24. dubna 2017 v malém sále zámku v Konici. Přítomni: Ing. Leo Doseděl, Anna Hanáková, MUDr. Irena Lenfeldová, František

Více

Usnesení. a) závazné ukazatele stanovené radě města

Usnesení. a) závazné ukazatele stanovené radě města Město Moravská Třebová 1 Usnesení z 12. zasedání Zastupitelstva města Moravská Třebová, které se konalo dne 3.3.2008 od 15.00 hod. v zasedací místnosti městského úřadu na ul. Olomoucké za účasti 19 členů

Více

OBEC JEVIŠOVKA 691 83 Jevišovka 98 z 19. zasedání zastupitelstva Obce Jevišovka Tel. 519519161 konaného dne 17. 6. 2014 www.jevisovka.

OBEC JEVIŠOVKA 691 83 Jevišovka 98 z 19. zasedání zastupitelstva Obce Jevišovka Tel. 519519161 konaného dne 17. 6. 2014 www.jevisovka. Z Á P I S OBEC JEVIŠOVKA 691 83 Jevišovka 98 z 19. zasedání zastupitelstva Obce Jevišovka Tel. 519519161 konaného dne 17. 6. 2014 www.jevisovka.cz Starostka obce Jevišovka p.božena Bošiaková zahájila 19.

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 34493/2016 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 12. října 2016 Zápis

Více