Terénní program občanského sdružení Ulice Agentura sociální práce, o. s. provádí terénní sociální

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Terénní program občanského sdružení Ulice Agentura sociální práce, o. s. provádí terénní sociální"

Transkript

1 Trasa pouliční prostituce v Plzni a instituce zde vystupující Sociální pracovníci, policie, město Plzeň Martin Petr Jitka Vrbová

2 Terénní program občanského sdružení Ulice Agentura sociální práce, o. s. provádí terénní sociální práci u osob závislých na nelegálních návykových látkách a v oblasti pouliční, klubové a privátní prostituce. Tyto osoby podporujeme ve snižování rizik jejich způsobu života, a tím přispíváme i k ochraně veřejného zdraví. Nabízenou službu poskytujeme bezplatně, a to v Plzni a v Rokycanech.

3 Ulice, o. s. působí v této sféře od roku V oblasti prostituční problematiky je dominantou našeho působení především práce s pouliční klientelou. Lokalita, v níž se odehrává většina kontaktů s prostitučními klientkami, se nazývá trasa a je vymezena územím začínajícím u Centrálního autobusového nádraží v Plzni, vede po celé délce Domažlické ulice a končí za Plzní, nedaleko obce Sulkov, na místní benzinové pumpě. Celý úsek měří téměř šest kilometrů. Do této lokality docházíme 3x týdně a poskytujeme zde sociální služby založené na principech HR. Nejčastěji využívanými službami jsou distribuce HR materiálu, zdravotní a sociální poradenství, testování na pohlavně přenosné choroby.

4 Klientelu v této oblasti tvoří především ženy. Muži, z řad našich klientů pohybujících se v této lokalitě, jsou zastoupeni většinou jako jejich partneři, figurující v roli jejich ochránců. Přestože tito muži splňují obecnou představu pasáka, neboť profitují ze zisku klientek, klientky je takto nevnímají, nebo minimálně neprezentují. Na trase se nacházejí jak klientky závislé na ilegálních návykových látkách, tak klientky tyto látky neužívající.

5 Průzkum kriminality a násilí na trase probíhal v období od konce května 2010 do konce roku Vznikl jako součást námi podávaného projektu na Komisi protidrogovou a prevenci kriminality Rady města Plzně, výsledky průzkumu jsou jedním z výstupů tohoto projektu. Cílem průzkumu bylo především zmapovat bezpečnostní situaci v lokalitě, jež je pouliční prostituci v Plzni vystavena nejvíce, formy kriminality, které jsou na našich klientkách nejčastěji páchány, a jejich četnost.

6 Průzkum kriminality a násilí na trase probíhal formou dotazníkového šetření. Respondentkami průzkumu byly ženy věnující se prostituci v lokalitě trasa. Ze 72 klientek Ulice, o.s., z nichž 42 užívá ilegální návykové látky a 30 nikoliv, vyskytujících se v lokalitě trasa v období roku 2010 vyplnilo tento dotazník 45 z nich. Více než polovina dotazovaných, 24 z nich, užívá ilegální návykové látky.

7 Důvody, pro něž klientky provozují prostituci peníze - 56% drogy, heroin - 29% není práce - 13% děti, rodina - 13% živobytí - 11% ubytování - 6% není to kriminalita - 4% baví mě to - 4,% jídlo - 2% zvyk - 2% hloupost - 2%

8 Způsob utracení peněz drogy - 51% jídlo - 40% ubytování - 35% živobytí - 22% děti - 18% osobní věci - 15% oblečení 23% cigarety - 6% dluhy - 6% zábava - 4% spoření - 4% rodina - 2% benzín - 2% léky - 2% matka - 2% automaty - 2%

9 Celkem 38 respondentek, tedy 84%,odpovědělo, že byly svědky, či slyšely o násilí páchaném na jiné ženě na trase. 32 dotazovaných klientek (71%) se na trase setkalo s násilím páchaném přímo na nich. Přímou zkušenost s násilím v rámci prostituční kariéry má tedy téměř tři čtvrtiny oslovených žen. mezi klientkami ilegální návykové látky užívajícími má osobní zkušenost s napadením 83%, u klientek, jež drogy nežívají je to 57%.

10 Druh násilí páchaném na klientkách a. Sexuální násilí agresivní chování při sexu, znásilnění 18 b. Násilí s cílem ublížit, způsobit smrt 25 c. Účelové násilí okradení, hmotný zisk 24 40% 56% 53%

11 Celkem 30 dotazovaných na otázku kdo je pachatelem uvádí, že jsou to zákazníci. 4 udávají jako původce násilí své kolegyně. Zde se jedná zpravidla o konflikty o místo na trase. Pouze 2 dotazované uvedly, že násilníky na trase jsou pasáci, respektive ochránci. 2 respondentky udaly jako původce násilí policii, tuto odpověď specifikovaly jako násilné focení a natáčení, oproti tomu 3 dotazované u této otázky přímo uvedly, že jim policisté pomáhají. 1 z dotazovaných klientek uvedla možnost: Cizí osoba., jednalo se dle jejích slov o dva muže, o kterých nám klientka řekla: Naložili mě do auta násilím a okradli mě, měla jsem u sebe 4 000,- za celý večer. Jednalo se tedy o muže, které klientka nevnímala jako své zákazníky.

12 Ohlášení na policii ano 15 47% ne 17 53% Nejčastějším důvodem, proč postižené násilí na nich páchané na policii neohlásily, byl ten, že jsou přesvědčeny, že to nemá smysl (7). 3 dotazované odpověděly, že nemají dostatek důkazů. 3 uvedly jako důvod dlouhou dobu vyšetřování. 2 klientky odpověděly, že by s tímto procesem bylo spojeno moc vysvětlování. Z dalších odpovědí uveďme obavu, že by policie nakonec ohlášení použila proti klientce, obavu z nedůvěry ze strany policie, či pocit, že se tím, že násilníka chytí, nic nevyřeší. 1 respondentka tuto skutečnost uvedla slovy: Neměla jsem čas.

13 Celkem 10 z těchto klientek uvádí negativní zkušenost s ohlášením případu policii, nejčastěji odpovídají, že to nemělo žádný smysl, že se nic nestalo. 2 z nich se setkaly s reakcí typu: je to tvoje chyba, nemáš šlapat, Jdi pracovat do Kauflandu, tam tě nikdo neznásilní. 1 respondentka ke své kladné odpovědi dále řekla: Nemělo to efekt, ještě mi dali pokutu za prostituci. 2 klientky uvádějí, že jim policisté nevěřili, jedna z nich tuto situaci komentovala slovy: Jsou líní zvednout prdel a jet sem, věří víc zákazníkovi, než mě, spravedlnosti se nedočkáš. Pouze 1 klientka ke své odpovědi dodala, že byl násilník dopaden a odsouzen na tři roky do vězení.

14 Počátkem prosince 2004 vešla v platnost obecně závazná vyhláška statutárního města Plzně č. 17/2004 o vymezení veřejných prostranství, na nichž se zakazuje prostituce. Pokutovány jsou jak ženy nabízející sexuální služby, tak i jejich zákazníci a to blokovou pokutou do výše 1 000,- Kč.

15 V roce 2008 řešily hlídky městské policie 345 případů v souvislosti s porušením vyhlášky zakazující prostituci. Z toho jich ve 176 byla udělena bloková pokuta, 7 z nich bylo zaplaceno na místě. V roce 2009 bylo v souvislosti s touto vyhláškou řešeno ze strany Městské policie Plzeň 219 případů.bloková pokuta byla udělena ve 213 případech, z toho 5 pokut bylo zaplaceno na místě.dalších 5 bylo hlídkami řešeno domluvou. v roce 2010 bylo za nabízení sexuálních služeb na Domažlické ulici uděleno strážníky 111 pokut, ve 102 případech se jednalo o pokuty, které nebyly na místě zaplaceny. V následujícím roce 2011 bylo uděleno 161 blokových pokut, ve 151 případech se jednalo o blokové pokuty, které nebyly na místě zaplaceny.

16 V prvním roce se opravdu většina žen přesunula až za území města Plzně, záhy se však více než polovina žen nabízejících sex za úplatu vrátila do města. Zatímco dříve stávaly ženy podél celé Domažlické ulice, dnes se koncentrují v okolí zastávek. Dopad na obyvatele lokality, kteří vyhlášku iniciovali je tedy spíše negativní. Bezpečnostní situace klientek se zhoršila, záhy poté, co vyhláška vešla v platnost a ženy nabízející sex za úplatu se z většiny přesunuly za město byla jedna z nich zavražděna. Snížila se ochota žen nahlásit případy násilí na nich páchaném policii. Výrazný negativní dopad má vyhláška na ekonomickou situaci klientek, mnoho z nich dluží za pokuty a výdaje spojené s jejich nezaplacením desítky až statisíce korun. V loňském roce se radnice centrálního plzeňského obvodu, na jehož území se trasa nachází, rozhodla instalovat podél Domažlické ulice bezpečnostní kamery. K tomuto kroku zatím nedošlo.

17 Většina námi oslovených klientek má alespoň nepřímou zkušenost s násilným jednáním na pouličních prostitutkách páchaném. O tomto jevu alespoň slyšelo, či bylo jeho svědkem, 84% žen. Výrazným rizikovým faktorem je drogová závislost mnohých z nich. Negativní zkušenosti respondentek s policií k této situaci také přispívají. V případě, kdy se jedná o slovo proti slovu, je výpověď ženy, živící se prostitucí a často také užívající ilegální návykové látky, brána za nehodnověrnou. Pozornost bývá věnována až opravdu závažným případům.

18 Závěrem: Častá beztrestnost násilných přečinů tak vytváří prostor, v němž je spáchání násilného trestného činu na prostitutce provázeno minimálním rizikem postihu. I přes tuto negativní zkušenost některé klientky naopak kladně hodnotí fakt, že se jim ze strany policistů dostává alespoň varování o možném pohybu nebezpečných osob v lokalitě trasa.

19 Děkujeme za pozornost.

Vývoj klientely v prostředí klubové a privátní prostituce v Plzni. Jitka Vrbová Martin Petr

Vývoj klientely v prostředí klubové a privátní prostituce v Plzni. Jitka Vrbová Martin Petr Vývoj klientely v prostředí klubové a privátní prostituce v Plzni Jitka Vrbová Martin Petr Ulice Agentura sociální práce terénní program Poslání: Terénní program občanského sdružení Ulice - Agentura sociální

Více

Možnosti a limity spolupráce lékáren se službami Harm Reduction. Jitka Vrbová

Možnosti a limity spolupráce lékáren se službami Harm Reduction. Jitka Vrbová Možnosti a limity spolupráce lékáren se službami Harm Reduction Martin Petr Jitka Vrbová Ulice Agentura sociální práce terénní program Poslání: Terénní program občanského sdružení Ulice -Agentura sociální

Více

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016 Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016 Zpracoval: Bc. Tomáš Žák koordinátor prevence kriminality Dne: 15. 11. 2016 Metodologie šetření Pro dotazníkové šetření byl využit webový dotazník, který

Více

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2015

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2015 Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2015 Zpracoval: Bc. Tomáš Žák koordinátor prevence kriminality Dne: 17. 12. 2015 Metodologie šetření Pro dotazníkové šetření byl využit webový dotazník, který

Více

Možnosti a limity terénní práce sproblémovými uživateli alkoholu zpohledu klienta TP Ulice. Pavlína Kubečková, DiS., Martin Petr

Možnosti a limity terénní práce sproblémovými uživateli alkoholu zpohledu klienta TP Ulice. Pavlína Kubečková, DiS., Martin Petr Možnosti a limity terénní práce sproblémovými uživateli alkoholu zpohledu klienta TP Ulice Pavlína Kubečková, DiS., Martin Petr Náš terénní program provádí terénní sociální práci u osob závislých na návykových

Více

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh Na jaře 2015 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel v oblasti kriminality a prevence kriminality

Více

Občanské sdružení Rozkoš bez Rizika

Občanské sdružení Rozkoš bez Rizika Občanské sdružení Rozkoš bez Rizika Zdraví každého z nás ovlivňuje zdraví nás všech Nic neomlouvá páchání bezpráví a násilí na ženě (člověku) Každý má právo na pomoc, když chce se sebou něco dělat (změnit

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 118895-1/ČJ-2017-0012OR Praha 24. dubna 2017 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám JUDr. Petra Lachnita P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 9. března 2018

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 9. března 2018 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 97456-1/ČJ-2018-0012OR Praha 9. března 2018 Počet listů: 3 E-mail Městská část Praha 5 k rukám p. JUDr. Petra Lachnita radního pro bezpečnost Štefánikova

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2013

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2013 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 100008-2/ČJ-2014-0012OR Praha 03. března 2013 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám zástupce starosty MČ JUDr. Petra LACHNITA P r a

Více

P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L

P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L Bezpečnostní analýza OOP ČR Krnov ( k 30.11.2006) 1. Úvod Stejně

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2015

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2015 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 81477-2/ČJ-2015-0012OR Praha 03. března 2015 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám starosty MUDr. Radky KLÍMY P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více

Statistika Mládež a drogy

Statistika Mládež a drogy Statistika Mládež a drogy Brněnské školy Vypracoval: A Kluby ČR o.p.s. 1 Statistika Mládež a drogy 2014 dotazníkový průzkum mezi žáky a studenty brněnských škol Cílem průzkumu bylo zjistit stav zneužívání

Více

SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OČIMA ČESKÉ VEŘEJNOSTI

SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OČIMA ČESKÉ VEŘEJNOSTI Prezentace hlavních závěrů z výzkumu SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OČIMA ČESKÉ VEŘEJNOSTI SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OČIMA ČESKÉ VEŘEJNOSTI 2016 1 METODA VÝZKUMU Kvantitativní výzkum na reprezentativním vzorku populace ČR ve věku

Více

1. Cítíte se v naší MČ bezpečně?

1. Cítíte se v naší MČ bezpečně? Vyhodnocení dotazníkového šetření bezpečnost v Újezdě nad Lesy Bylo provedeno dotazníkové šetření mezi občany MČ Újezd nad Lesy. Šetření se zúčastnilo 33 občanů. Vyplněné dotazníky byly anonymní a ne u

Více

Statistika Mládež a drogy

Statistika Mládež a drogy Statistika Mládež a drogy JMK 2014 Vypracovaly A Kluby ČR o.p.s. 1 Statistika Mládež a drogy 2014 dotazníkový průzkum mezi žáky a studenty jihomoravských škol Cílem průzkumu bylo zjistit stav zneužívání

Více

Statistika Mládež a drogy 2013

Statistika Mládež a drogy 2013 Statistika Mládež a drogy 2013 JMK 2013 Vypracovaly A Kluby ČR o.p.s. Statistika Mládež a drogy 2013 dotazníkový průzkum mezi žáky a studenty jihomoravských škol Cílem průzkumu bylo zjistit stav zneužívání

Více

PROSTITUCE. Prostituci můţeme rozdělit podle dvou kritérií, přičemţ první kritérium je odvozeno od toho, kdo sexuální sluţby poskytuje:

PROSTITUCE. Prostituci můţeme rozdělit podle dvou kritérií, přičemţ první kritérium je odvozeno od toho, kdo sexuální sluţby poskytuje: PROSTITUCE Prostituce je poskytování sexuálních sluţeb za úplatu nebo jakoukoli jinou protihodnotu. České označení pro muţe, který poskytuje takovouto sluţbu je prostitut a pro ţenu pouţíváme označení

Více

Věk: Do 15 let let let let let 60 a více let. Pohlaví: Nejvyšší dosažené vzdělání: Neukončené základní

Věk: Do 15 let let let let let 60 a více let. Pohlaví: Nejvyšší dosažené vzdělání: Neukončené základní Věk: Do 15 let 20 29 let 45-59 let 15 19 let 30-44 let 60 a více let Pohlaví: Muž Žena Nejvyšší dosažené vzdělání: Neukončené základní Základní škola SOU SŠ Vyšší odborná škola VŠ Socioekonomický status

Více

Věk respondentek počet minimum maximum průměr sm.odch. 119 18,00 53,00 26,40 6,72

Věk respondentek počet minimum maximum průměr sm.odch. 119 18,00 53,00 26,40 6,72 Sexuální chování komerčních sexuálních pracovnic v soukromém životě (Jak souloží prostitutky z lásky) Martina Zikmundová Cíle výzkumu Cílem výzkumu bylo získat informace o sexuálním chování komerčních

Více

por. Bc. Jiří Ištvaník por. Bc. Petr Buřič

por. Bc. Jiří Ištvaník por. Bc. Petr Buřič KOMERČNÍ SEXUÁLNÍ ZNEUŢÍVÁNÍ DĚTÍ Z POHLEDU POLICEJNÍ PRAXE (netradiční) por. Bc. Jiří Ištvaník por. Bc. Petr Buřič POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY SLUŢBA KRIMINÁLNÍ POLICIE A VYŠETŘOVÁNÍ 1. ODDĚLENÍ OBECNÉ KRIMINALITY

Více

Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta

Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta Koncepce kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta 2012 2016 Akční plán kriminality na léta 2014 2015 1. Snížení nápadu majetkové trestné činnosti, se zaměřením na vloupání do rekreačních

Více

Průřezová dotazníková studie o uživatelích návykových látek v hl. m. Praze v roce 2008

Průřezová dotazníková studie o uživatelích návykových látek v hl. m. Praze v roce 2008 Průřezová dotazníková studie o uživatelích návykových látek v hl. m. Praze v roce 2008 Základní informace o výzkumu Průřezová studie probíhala v květnu 2008 celkem v 7mi pražských nízkoprahových zařízeních.

Více

Mgr. Alexandra Doležalová prof. fphdr. Pt Petr Wi Weiss, PhD.

Mgr. Alexandra Doležalová prof. fphdr. Pt Petr Wi Weiss, PhD. Mgr. Alexandra Doležalová prof. fphdr. Pt Petr Wi Weiss, PhD. Konopné drogy jsou po alkoholu a tabáku třetí nejužívanější skupinou drog nejen u nás, ale i ve světě UNODC odhaduje počet uživatelů 162 miliónů

Více

Statistika Mládež a drogy 2012

Statistika Mládež a drogy 2012 Statistika Mládež a drogy 2012 Jihomoravský kraj Vypracovaly A Kluby ČR o.p.s. JMK 2012 dotazníkový průzkum mezi žáky a studenty jihomoravských škol Cílem průzkumu bylo zjistit stav zneužívání návykových

Více

Opatření ke snížení negativních dopadů užívání alkoholu

Opatření ke snížení negativních dopadů užívání alkoholu Opatření ke snížení negativních dopadů užívání alkoholu Mgr. Jindřich Vobořil národní koordinátor pro protidrogovou politiku Úřad vlády ČR 26. září 2017 Praha Alkohol a zábava 2 Alkohol mimo kontrolu výdaje

Více

Č.j.: KRPA 57092-2/ČJ-2013-0012OR Praha 22. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2012

Č.j.: KRPA 57092-2/ČJ-2013-0012OR Praha 22. března 2013 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2012 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 57092-2/ČJ-2013-0012OR Praha 22. března 2013 Počet listů: 5 Městská část Praha 5 k rukám zástupce starosty MČ JUDr. Petra LACHNITA P r a h a 5 ZPRÁVA

Více

Město Příbram odbor: Městská policie Příbram 23. 2. 2015. Text Usnesení RM: Rada bere na vědomí Výsledky dotazníkového šetření Cítíte se v Příbrami

Město Příbram odbor: Městská policie Příbram 23. 2. 2015. Text Usnesení RM: Rada bere na vědomí Výsledky dotazníkového šetření Cítíte se v Příbrami Město Příbram ZM odbor: Městská policie Příbram 23. 2. 2015 Název bodu jednání: [>>>Výsledky dotazníkového šetření Cítíte se v Příbrami bezpečně?

Více

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014.

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014. KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014 Počet listů: 5 Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku

Více

Shrnutí roku 2011 v litvínovském terénu (Litvínov)

Shrnutí roku 2011 v litvínovském terénu (Litvínov) Shrnutí roku 2011 v litvínovském terénu (Litvínov) V tomto roce působila v litvínovském terénu již ustálená dvojice pracovníků ve složení Jan Šroub a Vladimír Pechek. Pracovníci v tomto roce spolupracovali

Více

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti informace v prezentaci jsou aktuální k 1. 10. 2014 flexibilní mosty v sociálních službách Historie a poslání Ponton

Více

NÁRODNÍ PROTIDROGOVÁ CENTRÁLA SLUŽBY KRIMINÁLNÍ POLICIE A VYŠETŘOVÁNÍ

NÁRODNÍ PROTIDROGOVÁ CENTRÁLA SLUŽBY KRIMINÁLNÍ POLICIE A VYŠETŘOVÁNÍ POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY NÁRODNÍ PROTIDROGOVÁ CENTRÁLA SLUŽBY KRIMINÁLNÍ POLICIE A VYŠETŘOVÁNÍ I. II. NÁVYKOVÉ LÁTKY A LEGISLATIVA III. NÁVYKOVÉ LÁTKY VE ŠKOLNÍM PROSTŘEDÍ 1 Charakteristika současné drogové

Více

Vnitřní postoje a motivace klientek uživatelek drog poskytujících placené sex.služby v projektu Viktorie"

Vnitřní postoje a motivace klientek uživatelek drog poskytujících placené sex.služby v projektu Viktorie Vnitřní postoje a motivace klientek uživatelek drog poskytujících placené sex.služby v projektu Viktorie" 1 Terénní program Viktorie je rozšířením stávajících služeb CPDM o.p.s., konkrétně pracoviště Streetwork

Více

Mládež a drogy. Rok 2010 A Kluby ČR. Výzkumná zpráva Gymnázium,Vyškov,Komenského.nám

Mládež a drogy. Rok 2010 A Kluby ČR. Výzkumná zpráva Gymnázium,Vyškov,Komenského.nám Mládež a drogy Rok 2010 A Kluby ČR Výzkumná zpráva Gymnázium,Vyškov,Komenského.nám Pohlaví Ž M pohlaví 115 61,5 61,5 61,5 72 38,5 38,5 100,0 100,0 Z hlediska pohlaví převládají ve Vašem vzorku dívky: 115

Více

Statistika Mládež a drogy 2013

Statistika Mládež a drogy 2013 Statistika Mládež a drogy 2013 Brněnské školy Vypracovaly A Kluby ČR o.p.s. Statistika Mládež a drogy 2013 dotazníkový průzkum mezi žáky a studenty brněnských škol Cílem průzkumu bylo zjistit stav zneužívání

Více

Č.j.: KRPA /ČJ KR Praha 08. června 2016

Č.j.: KRPA /ČJ KR Praha 08. června 2016 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 120231-3/ČJ-2016-0012KR Praha 08. června 2016 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám starosty MUDr. Radky KLÍMY P r a h a 5 ZPRÁVA O

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Rokycansku. Zápis z 9. setkání pracovní skupiny osoby ohrožené sociálním vyloučením

Komunitní plánování sociálních služeb na Rokycansku. Zápis z 9. setkání pracovní skupiny osoby ohrožené sociálním vyloučením Komunitní plánování sociálních služeb na Rokycansku Zápis z 9. setkání pracovní skupiny osoby ohrožené sociálním vyloučením Setkání se uskutečnilo dne 17.1.2008 od 14.30 do 17.00 hod. v zasedací síni Triana

Více

ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK FORMY NÁSILÍ

ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK FORMY NÁSILÍ ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK 2016 1. FORMY NÁSILÍ Domácí násilí má několik podob od psychického, přes ekonomické, sexuální až po fyzické. Téměř všechny klientky

Více

Most k naději. Problematika zaměstnanosti klientů nízkoprahových adiktologických služeb Libereckého kraje. www.mostknadeji.eu

Most k naději. Problematika zaměstnanosti klientů nízkoprahových adiktologických služeb Libereckého kraje. www.mostknadeji.eu Most k naději Problematika zaměstnanosti klientů nízkoprahových adiktologických služeb Libereckého kraje www.mostknadeji.eu Dotazník Data k této prezentaci byla sbírána ze tří nízkoprahových adiktologických

Více

Vzorové rešení. Statistika Mládež a drogy 2013 JMK Vypracovaly A Kluby ČR o.p.s.

Vzorové rešení. Statistika Mládež a drogy 2013 JMK Vypracovaly A Kluby ČR o.p.s. Statistika Mládež a drogy 2013 JMK 2013 Vypracovaly A Kluby ČR o.p.s. Statistika Mládež a drogy 2013 dotazníkový průzkum mezi žáky a studenty jihomoravských škol Cílem průzkumu bylo zjistit stav zneužívání

Více

Předmět: Občanská nauka Ročník: 2. Téma: Člověk a právo. Vypracoval: JUDr. Čančík František Materiál: VY_32_INOVACE_45 Datum: 9.1.

Předmět: Občanská nauka Ročník: 2. Téma: Člověk a právo. Vypracoval: JUDr. Čančík František Materiál: VY_32_INOVACE_45 Datum: 9.1. Anotace: kriminalita páchaná na dětech a mladistvých, kriminalita páchaná mladistvými Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch 65-41-L/01 Gastronomie

Více

SLEVA LIDÉ FOR SALE OBCHODOVÁNÍ S LIDMI PROGRAM PODPORY A OCHRANY OBĚTÍ OBCHODOVÁNÍ S LIDMI

SLEVA LIDÉ FOR SALE OBCHODOVÁNÍ S LIDMI PROGRAM PODPORY A OCHRANY OBĚTÍ OBCHODOVÁNÍ S LIDMI SLEVA LIDÉ FOR SALE % OBCHODOVÁNÍ S LIDMI PROGRAM PODPORY A OCHRANY OBĚTÍ OBCHODOVÁNÍ S LIDMI 1 Ministerstvo vnitra ve spolupráci s Policií České republiky a nestátními neziskovými organizacemi realizuje

Více

Statistika Mládež a drogy 2012

Statistika Mládež a drogy 2012 Statistika Mládež a drogy 2012 Brněnské školy A Kluby ČR o.p.s. Brno 2012 dotazníkový průzkum mezi žáky a studenty brněnských škol Cílem průzkumu bylo zjistit stav zneužívání návykových látek na základních

Více

Když činy váží víc než slova. Tento program, je vlastním programem nezávislého kandidáta Miloše Plechatého, vedeného pod hlavičkou hnutí Ústečané

Když činy váží víc než slova. Tento program, je vlastním programem nezávislého kandidáta Miloše Plechatého, vedeného pod hlavičkou hnutí Ústečané Když činy váží víc než slova Tento program, je vlastním programem nezávislého kandidáta Miloše Plechatého, vedeného pod hlavičkou hnutí Ústečané Bezpečnostní program: Politika vnitřní bezpečnosti a veřejného

Více

HODNOCENÍ SLUŽBY TEREZE POMOC OBĚTEM DOMÁCÍHO NÁSILÍ PRO ROK 2010 A) SPOKOJENOST UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU

HODNOCENÍ SLUŽBY TEREZE POMOC OBĚTEM DOMÁCÍHO NÁSILÍ PRO ROK 2010 A) SPOKOJENOST UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU HODNOCENÍ SLUŽBY TEREZE POMOC OBĚTEM DOMÁCÍHO NÁSILÍ PRO ROK 2010 Služba je hodnocena na základě následujících ukazatelů: spokojenost uživatelů se službou spokojenost spolupracujících organizací stížnosti

Více

Studie o zkušenostech se špatným zacházením v dětském věku (ACE) realizovaná v ČR VÝSLEDKY. Samková Jana

Studie o zkušenostech se špatným zacházením v dětském věku (ACE) realizovaná v ČR VÝSLEDKY. Samková Jana Studie o zkušenostech se špatným zacházením v dětském věku (ACE) realizovaná v ČR VÝSLEDKY Samková Jana Sociální a demografická charakteristika souboru I. Celý soubor: 1.760 respondentů (1.254 žen, 506

Více

Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území POÚ Stod a Dobřany

Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území POÚ Stod a Dobřany Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Analýza poskytovatelů sociálních

Více

SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ V ČR

SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ V ČR Sexuologický ústav. lékařské fakulty UK a VFN SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ V ČR Srovnání výzkumů z let 993, 998 a 23 8. dubna 2 Sexuální chování v ČR Kontinuální výzkum sexuálního chování české populace realizovaný

Více

Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Monitorování bezdomovců Ostrava 2007

Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Monitorování bezdomovců Ostrava 2007 Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Monitorování bezdomovců Ostrava 2007 Realizátoři projektu: Magistrát města Ostravy Městská policie Ostrava Centrum sociálních služeb

Více

Mládež a drogy Rok 2010 A Kluby ČR Výzkumná zpráva Jihomoravský kraj

Mládež a drogy Rok 2010 A Kluby ČR Výzkumná zpráva Jihomoravský kraj Mládež a drogy Rok 2010 A Kluby ČR Výzkumná zpráva Jihomoravský kraj Průzkum Mládež a drogy JIHOMORAVSKÝ KRAJ Rok 2010 A Kluby ČR Cílem průzkumu je zjistit stav zneužívání návykových látek na základních

Více

Průběžná zpráva o předsudečném násilí/násilí z nenávisti In IUSTITIA, o.p.s.

Průběžná zpráva o předsudečném násilí/násilí z nenávisti In IUSTITIA, o.p.s. Průběžná zpráva o předsudečném násilí/násilí z nenávisti 1.4. - 30.6. 016 In IUSTITIA, o.p.s. Shrnutí Terčem předsudečného násilí se znovu stávali lidé z důvodu své skutečné nebo domnělé víry nebo politického

Více

Může se dařit Romům v ambulantní léčbě? JANA ŠVADLENOVÁ, ILONA ŠULCOVÁ

Může se dařit Romům v ambulantní léčbě? JANA ŠVADLENOVÁ, ILONA ŠULCOVÁ Může se dařit Romům v ambulantní léčbě? JANA ŠVADLENOVÁ, ILONA ŠULCOVÁ Proč se tématem zabýváme? Tabu Aktuálnost - větší/menší - politika - kauzy Výzkumy Předsudky - Může se jim dařit? - integrace Realita

Více

NABÍDKA PREVENTIVNÍCH PROGRAMŮ

NABÍDKA PREVENTIVNÍCH PROGRAMŮ NABÍDKA PREVENTIVNÍCH PROGRAMŮ Školní rok 2018/2019 Bc. Lucie Šerková Městská policie Třebíč manažerka prevence kriminality B.Václavka 59/11 tel: 568 838 387, mob. 606 610 070 674 01 Třebíč l.serkova@trebic.cz

Více

PREVENCE V KOMIKSECH

PREVENCE V KOMIKSECH PREVENCE V KOMIKSECH PRŮZKUM SOCIÁLNĚ-PATOLOGICKÝCH TÉMAT A JEJICH PREVENCE NA ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ÚNOR 2012 Bc. Patrik Hujdus Projekt PREVENCE V KOMIKSECH podpořila

Více

Celopopulační studie o zdravotním stavu a životním stylu obyvatel v České republice - nelegální drogy

Celopopulační studie o zdravotním stavu a životním stylu obyvatel v České republice - nelegální drogy Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 8.9.2005 46 Celopopulační studie o zdravotním stavu a životním stylu obyvatel v České republice - nelegální drogy Sample

Více

SIALON Evropská studie epidemií HIV a syfilis v komunitě MSM v zemích střední a jižní Evropy. MUDr. Džamila Stehlíková Jiří Stupka, DiS.

SIALON Evropská studie epidemií HIV a syfilis v komunitě MSM v zemích střední a jižní Evropy. MUDr. Džamila Stehlíková Jiří Stupka, DiS. SIALON Evropská studie epidemií HIV a syfilis v komunitě MSM v zemích střední a jižní Evropy MUDr. Džamila Stehlíková Jiří Stupka, DiS. SIALON Sialon séroepidemiologická a behaviorální studie zaměřená

Více

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji 13. 11. 2013 Workshop: Prevence sociálních a bezpečnostních rizik v transformující se společnosti 21. století Moravskoslezský kraj - vybrané statistické

Více

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2012

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2012 Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2012 Odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra ČR červen 2013 1 Úvod Údaje o činnosti obecních policií za rok 2012 poskytly obce, ve kterých je

Více

Výstupy z dotazníkového šetření mapujícího rizikové chování v pražských školách z pohledu pedagogů

Výstupy z dotazníkového šetření mapujícího rizikové chování v pražských školách z pohledu pedagogů Výstupy z dotazníkového šetření mapujícího rizikové chování v pražských školách z pohledu pedagogů Průzkum realizovalo Centrum sociálních služeb Praha odd. Pražské centrum primární prevence. Ve spolupráci

Více

Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity,

Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity, Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity, nastavení osobní odpovědnosti na všech úrovních. K dosažení

Více

a kriminalita v souvislosti s

a kriminalita v souvislosti s Sekundární drogová kriminalita a kriminalita v souvislosti s hazardním hraním Mgr. Kateřina Grohmannová RVPPK, 29. září 2016 Obsah Trestná činnost pod vlivem návykových látek - ESSK Ekonomicky motivovaná

Více

Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE

Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE Vyhodnocení dotazníku Dotazník pro uživatele občanského sdružení FOKUS-Písek o.s., Pobočka STRAKONICE Projekt: Komunitní plán sociálních služeb ORP Strakonice Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/45.00079

Více

Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace. Šablona 05 VY 32 INOVACE 0114 0105

Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace. Šablona 05 VY 32 INOVACE 0114 0105 Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace Šablona 05 VY 32 INOVACE 0114 0105 VÝUKOVÝ MATERIÁL Identifikační údaje školy Číslo projektu Číslo a název šablony Vyšší odborná škola

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě

Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě Zpracoval: Bc. Tomáš Žák koordinátor prevence kriminality Dne: 30. 11. 2014 Od poloviny září do 10.listopadu 2014 probíhal sběr

Více

Program protidrogové prevence MČ Praha 7 na období

Program protidrogové prevence MČ Praha 7 na období Program protidrogové prevence MČ Praha 7 na období 2016-2017 schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 1010/15-R z jednání č. 69, ze dne 27.10.2015 OBSAH 1. Úvod 2. Bezpečnostní analýza 2.1. Stručný popis

Více

Sociální služby na Českokrumlovsku. Vyhodnocení dotazníkového šetření. Oblast Etnické menšiny

Sociální služby na Českokrumlovsku. Vyhodnocení dotazníkového šetření. Oblast Etnické menšiny Sociální služby na Českokrumlovsku Vyhodnocení dotazníkového šetření Oblast Etnické menšiny Duben 2012 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Komunitní plánování... 3 1.2 Struktura respondentů... 3 2. Výsledky za ORP

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření ke zjišťování pocitu bezpečí občanů města Hlučín

Vyhodnocení dotazníkového šetření ke zjišťování pocitu bezpečí občanů města Hlučín Vyhodnocení dotazníkového šetření ke zjišťování pocitu bezpečí občanů města Hlučín Cílem výzkumu bylo zjistit, jak obyvatelé města Hlučín hodnotí město z hlediska bezpečnosti, kterých negativních jevů

Více

Včasná pomoc dětem. Analýza STEM pro NROS. Krizová pomoc: kvantitativní výzkumná sonda mezi NNO poskytujícími službu telefonické krizové pomoci.

Včasná pomoc dětem. Analýza STEM pro NROS. Krizová pomoc: kvantitativní výzkumná sonda mezi NNO poskytujícími službu telefonické krizové pomoci. Včasná pomoc dětem Analýza STEM pro NROS Krizová pomoc: kvantitativní výzkumná sonda mezi NNO poskytujícími službu telefonické krizové pomoci. Praha, říjen 207 Provozovatelé telefonické krizové pomoci

Více

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016)

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016) KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č.j. KRPS-26744-1/ČJ-2018-0106UO Mělník 9. února 2018 Počet listů: 6 Městské úřady, obecní úřady a úřad městyse ležící v teritoriu ÚO

Více

Městský program. prevence kriminality pro rok Město Smiřice

Městský program. prevence kriminality pro rok Město Smiřice Městský program prevence kriminality pro rok 2011 Město Smiřice OBSAH 1. Úvod...3 2. Podklady pro zpracování programu...3 2.1 Vyhodnocení průzkumu potřeb...3 2.2 Zpráva o bezpečnostní situaci v teritoriu

Více

Ing. Aleš Herzog, Terénní programy Sananim. Drogy a kriminalita pohledem terénních pracovníků

Ing. Aleš Herzog, Terénní programy Sananim. Drogy a kriminalita pohledem terénních pracovníků Ing. Aleš Herzog, Terénní programy Sananim Drogy a kriminalita pohledem terénních pracovníků Balada toxického bandity Když na esko áčko mám, ale kapsu prázdnou, levou klidně udělám, když najdu oběť snadnou.

Více

Realizace programů zacházení s odsouzenými v návaznosti na jejich identifikované rizikové oblasti

Realizace programů zacházení s odsouzenými v návaznosti na jejich identifikované rizikové oblasti Realizace programů s odsouzenými v návaznosti na jejich identifikované rizikové oblasti Michal Petras, OVVaT GŘ Vězeňské služby ČR RVPPK, MV 27. 10. 2016 KONCEPČNÍ CÍLE ČESKÉHO VĚZEŇSTVÍ Klasifikace a

Více

Služby pro osoby ohrožené drogovou závislostí

Služby pro osoby ohrožené drogovou závislostí Kontaktní centrum CPPT Program následné péče CPPT Krajské centrum nelátkových závislostí CPPT Kontaktní centrum POINT 14 Terénní program POINT 14 Středisko následné péče POINT 14 Terapeutická komunita

Více

PRŮZKUM VNÍMÁNÍ POCITU BEZPEČÍ ŠTERNBERK 2015

PRŮZKUM VNÍMÁNÍ POCITU BEZPEČÍ ŠTERNBERK 2015 PRŮZKUM VNÍMÁNÍ POCITU BEZPEČÍ ŠTERNBERK 2015 Cílem tohoto průzkumu bylo zjistit, jaké mají občané města Šternberka názory a postoje a jak formulují nejzávažnější problémy ve svém městě, jakou míru důležitosti

Více

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů,

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7543/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor sociální oddělení sociálních věcí Gavlovská Jana Bc. Materiál pro 2. zasedání Zastupitelstva

Více

Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA SOCIOLOGICKÝ PRŮZKUM VNÍMÁNÍ POCITU OHROŽENÍ OBYVATELI HRADCE KRÁLOVÉ Leden 2008 Vypracoval: Vypracováno

Více

SPOLEČNOU CESTOU. Bc. Kamil Podzimek

SPOLEČNOU CESTOU. Bc. Kamil Podzimek SPOLEČNOU CESTOU Bc. Kamil Podzimek 2010 2014 2010 2014 Otázky a odpovědi před volbami Jaké jsou aktuální problémy v oblasti zneužívání návykových látek v Praze a jejich možná řešení, která budete prosazovat?

Více

1 Statistika kriminality

1 Statistika kriminality POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PLZEŇSKÉHO KRAJE kancelář ředitele krajského ředitelství preventivně informační oddělení 1 Statistika kriminality Za dvanáct měsíců loňského roku evidují

Více

Rizikové skupiny LS 9 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D.

Rizikové skupiny LS 9 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D. Rizikové skupiny LS 9 R I Z I K O V Á M L Á D E Ž P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D. ??????????? Udělali jste v životě něco, za co se dnes stydíte? Něco, co bylo v rozporu s nějakými normami?

Více

DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA - posilování zájmu o svou bezpečnost - vyhýbání se negativním jevům

DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA - posilování zájmu o svou bezpečnost - vyhýbání se negativním jevům PLÁN ŠKOLNÍHO METODIKA PREVENCE NA ŚKOLNÍ ROK 2015/2016 Přípravná třída DÍTĚ A JEHO TĚLO - upevňování přátelských vztahy - prevence šikany DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA - posilování zájmu o svou bezpečnost - vyhýbání

Více

Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce

Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce Zpracovalo Regionální centrum podpory sociálního podnikání Centrum investic,

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracovala: 26.09.2017 Ing. Milan Jarošík, tajemník MěÚ Miloslava Burešová Předmět zprávy: KONTROLA PLNĚNÍ USNESENÍ z 22.

Více

Bagatelní kriminalita neexistuje MP HK

Bagatelní kriminalita neexistuje MP HK Bagatelní kriminalita neexistuje MP HK Lze to zvládnout? Přehlížená menší kriminalita vede rychle k následujícím rizikům: - ztráta důvěry veřejnosti a snaha brát spravedlnost do vlastních rukou - nárůst

Více

Aleš Herzog, TP Sananim

Aleš Herzog, TP Sananim Aleš Herzog, TP Sananim 95 programů, 23.700 injekčních uživatelů v kontaktu, 4 859 100 vydaných injekčních setů v Praze 8 programů vydalo 2 130 729 injekčních setů, 145 891 kontaktů s uživateli drog Zdroj:

Více

185 Znásilnění. (5) Příprava je trestná.

185 Znásilnění. (5) Příprava je trestná. SEXUALITA A ZÁKON 185 Znásilnění (1) Kdo jiného násilím nebo pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu styku, nebo kdo k takovému činu zneužije jeho bezbrannosti, bude potrestán

Více

Místně specifické indikátory a jejich využití ve Štětí Miroslav Andrt Město Štětí

Místně specifické indikátory a jejich využití ve Štětí Miroslav Andrt Město Štětí Místně specifické indikátory a jejich využití ve Štětí 1. 3. 2016 Miroslav Andrt Město Štětí Město Štětí Ústecký kraj 9 tis. obyvatel 9 místních částí 5 390 ha cca 3 000 bytů pověřený obecní úřad ORP Litoměřice

Více

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2011

Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 2011 Statistické údaje o činnosti obecních policií za rok 211 Odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra ČR červen 212 1 Úvod Údaje o činnosti obecních policií za rok 211 zde prezentované poskytly obce,

Více

Den finanční gramotnosti. Výzkum Češi a rodinné finance

Den finanční gramotnosti. Výzkum Češi a rodinné finance Výzkumy finanční gramotnosti 2 Jednou ročně monitorujeme finanční gramotnost Čechů z různých pohledů 2011 mezigenerační finanční gramotnost, 2012 muži, ženy a finance a letos Češi a rodinné finance Zaměřujeme

Více

Vzorové rešení. Statistika Mládež a drogy 2013. Brněnské školy. Vypracovaly A Kluby ČR o.p.s.

Vzorové rešení. Statistika Mládež a drogy 2013. Brněnské školy. Vypracovaly A Kluby ČR o.p.s. Statistika Mládež a drogy 2013 Brněnské školy Vypracovaly A Kluby ČR o.p.s. Statistika Mládež a drogy 2013 dotazníkový průzkum mezi žáky a studenty brněnských škol Cílem průzkumu bylo zjistit stav zneužívání

Více

Shrnutí roku 2011 v bílinském terénu (Bílina)

Shrnutí roku 2011 v bílinském terénu (Bílina) Shrnutí roku 2011 v bílinském terénu (Bílina) Cílová skupina se na území města Bílina v zásadě již několik let nemění. Stále převládají muži ve věkovém rozmezí 17-38 let, kteří si drogy aplikují intravenózně

Více

Statutární město Přerov a Městská policie Přerov

Statutární město Přerov a Městská policie Přerov Statutární město Přerov a Městská policie Přerov Prevence kriminality Zjišťování pocitu bezpečí občanů ve vztahu k městskému kamerovému dohlížecímu systému v Přerově (vyhodnocení dotazníku) Zpracovala:

Více

Rok 2007 KDO KDE PRO KOHO

Rok 2007 KDO KDE PRO KOHO Zpráva za programy služeb pro uživatele drog ve vazebních věznicích a ve výkonu trestu, realizovaných organizacemi sdruženými v sekci Drogové služby ve vězení Asociace nestátních organizací Rok 2007 Tato

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Vykázání I. Označení materiálu: Datum vytvoření: 20.10.2013 Vzdělávací

Více

Domácímu násilí není třeba věnovat pozornost, protože se vyskytuje jen zřídka.

Domácímu násilí není třeba věnovat pozornost, protože se vyskytuje jen zřídka. První výsledky výzkumu, 2015 V první, kvantitativní části výzkumu bylo osloveno celkem 1435 respondentů. Bylo použito kvótního výběru, tzn. složení respondentů kopírovalo složení obyvatel ČR podle (kvót)

Více

Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006

Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006 Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006 Metodologie výzkumu: Metoda výzkumu: Dotazníkové šetření Sběr dat: Květen 2006 Vyhodnocení dat: Prosinec 2006 Cílová skupina: Občané města Krnova

Více

Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb v Šumperku

Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb v Šumperku Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb v Šumperku OBSAH ÚVOD 2 I. Odd. ZÁVĚRY A SOCIOTECHNICKÁ DOPORUČENÍ 3 Přehled hlavních výsledků 4 Sociotechnická doporučení 13 Vymezení vybraných pojmů 15 II.

Více

Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok (rozpočet 400.

Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok (rozpočet 400. Příloha č. 3 k usnesení Zastupitelstva MČ Praha 1 číslo UZ19_0064 ze dne 22.05.2019 Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok

Více

Oběti některých kriminálních deliktů. v České republice v roce 2004

Oběti některých kriminálních deliktů. v České republice v roce 2004 Institut pro kriminologii a sociální prevenci Oběti některých kriminálních deliktů v České republice v roce 2004 Odpovědná řešitelka: PhDr. Milada Martinková, CSc. Technická spolupráce: Věra Havránková

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra výchovy ke zdraví. Seminární práce Prostituce

MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra výchovy ke zdraví. Seminární práce Prostituce MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra výchovy ke zdraví Seminární práce Prostituce Michaela Mičánková 406635 20. 11. 2013 Definice prostituce Pojem prostituce má hned několik definic, ale žádnou

Více