Digitální piana série SLP UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Digitální piana série SLP UŽIVATELSKÝ MANUÁL"

Transkript

1 Digitální piana série SLP UŽIVATELSKÝ MANUÁL SLP- 100/SLP- 200/SLP- 300 Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

2 Vítejte Děkujeme a gratulujeme vám k zakoupení digitálního piana Dynatone série SLP. Vaše nové digitální piano je vyspělý hudební nástroj, který využívá možnosti moderních technologií k co největšímu zjednodušení své obsluhy. Je ideální pro začátečníky i pro pokročilé muzikanty. Abyste plně využili všech vlastností a funkcí tohoho přístroje, pročtěte si a následujte instrukce uvedené v tomto manuálu. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

3 Obsah Vítejte... 2 Obsah... 3 Péče o digitální piano... 4 Rozbalování (SLP- 100/SLP- 200/SLP- 300)... 5/9/13 Sestavení piana (SLP- 100/SLP- 200/SLP- 300)... 6/10/14 Přehled částí digitálního piana Ovládací prvky Použití pedálů Výběr zvuku Vrstva Rozdělení klaviatury D (Prostorový efekt) Zdvojené piano Ozvěna Efekt Ladění Transpozice Dotek Použití metronomu Nahrávání MIDI a USB MIDI Tabulka MIDI implementace Tabulka GENERAL MIDI nástrojů Řešení problémů Specifikace Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

4 Péče o digitální piano Vyvarujte se zdrojům tepla a vlhkosti a přímému slunečního záření Dejte pozor, aby vám přístroj nespadl a zabraňte násilnému zacházení s ním. Nelijte na přístroj tekutiny, nesypejte na něj prach, apod. Nikdy se nepokoušejte předělávat jednotlivé součásti přístroje. Během bouřky přístroj vypněte a vytáhněte z elektrické sítě. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

5 Rozbalování (SLP- 100) Opatrně vyjměte digitální piano a jeho součásti z krabice. Balení se skládá z těchto prvků: Hlavní část Pravá a levá noha Reproduktorová část Stojánek na noty Pedál Napájecí adaptér 4 ks šroubů pro hlavní část (M6 x 15 mm, černé) 8 ks šroubů pro reproduktorovou část (M6 x 25 mm, pozlacené) Každou součást balení pečlivě zkontrolujte, pokud by jevila známky poškození, kontaktujte prodejce. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

6 Sestavení piana (SLP- 100) 1. Připojte nohy k reproduktorové části Obě části k sobě bezpečně spojte pomocí osmi pozlacených šroubů. 2. Ke stojanu připojte hlavní část Stojan postavte a přišroubujte k němu hlavní část pomocí čtyř černých šroubů jak ukazuje obrázek. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

7 3. Umístěte stojánek na noty Stojánek na noty vložte do připravených otvorů v hlavní části jak je zobrazeno na ilustraci. 4. K hlavní části připojte pedál, reproduktory a adaptér Do příslušných zdířek zapojte kabel od pedálu, reproduktorů a adaptéru jak ukazuje obrázek. Spodek zadní části Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

8 Uvedení do provozu 1. Napájecí adaptér zapojte do přístroje a na druhé straně do elektrické sítě. 2. Stikněte tlačítko POWER. Piano se zapne a na displeji se zobrazí úvodní obrazovka. Automaticky je nastaven zvuk Grand Piano. Pomocí knoflíku MASTER VOLUME nastavte hlasitost. Znovu stiskněte tlačítko POWER a přístroj se vypne. Všechny diody a displej zhasnou. Sluchátka Do zdířky na sluchátka (PHONES) na spodním panelu připojte stereofonní sluchátka (nejsou součástí balení). Po připojení sluchátek se automaticky vypnou reproduktory. Přístroj má dvě zdířky na sluchátka, je možné tedy současně zapojit dvoje sluchátka. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

9 Rozbalování (SLP- 200) Opatrně vyjměte digitální piano a jeho součásti z krabice. Balení se skládá z těchto prvků: Krabice 1: Samotné piano Hlavní část Krabice 2: Stojan Pravá a levá noha Pedálnice Zadní deska 4 ks šroubů k hlavní části (M6 x 15 mm, černé) 4 ks šroubů k pedálnici (PT6 x 25 mm, pozlacené) 5 ks šroubů k zadní desce (4 x 22 mm) Napájecí adaptér Každou součást balení pečlivě zkontrolujte, pokud by jevila známky poškození, kontaktujte prodejce. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

10 Sestavení piana (SLP- 200) 1. Přišroubujte k sobě pedálnici a obě nohy 1. Bezpečně přišroubujte pedálnici k nohám pomocí čtyř šroubů 2. Stabilitu pedálnice zajistíte vyšroubováním výsuvných dvou částí pod pedály tak, aby se dotýkali země. 2. Smontujte stojan 1. K nohám a pedálnici přišroubujte zadní desku pomocí pěti příslušných šroubů. 2. Po upevnění zadní desky stojan umístěte do správné polohy a ujistěte se, že díly drží dobře pohromadě. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

11 3. Připojte hlavní část Postavte stojan do správné polohy a pomalu na něho položte hlavní část. Potom ji upevněte pomocí čtyř příslušných šroubů jak ukazuje ilustrace. 4. Připojte kabel pedálu a napájecí adaptér Zasuňte koncovky kabelů od pedálu a napájecího adaptéru do příslušných zdířek ve spodku hlavní části. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

12 Uvedení do provozu 1. Napájecí adaptér zapojte do přístroje a na druhé straně do elektrické sítě. 2. Stikněte tlačítko POWER. Piano se zapne a na displeji se zobrazí úvodní obrazovka. Automaticky je nastaven zvuk Grand Piano. Pomocí knoflíku MASTER VOLUME nastavte hlasitost. Znovu stiskněte tlačítko POWER a přístroj se vypne. Všechny diody a displej zhasnou. Sluchátka Do zdířky na sluchátka (PHONES) na spodním panelu připojte stereofonní sluchátka (nejsou součástí balení). Po připojení sluchátek se automaticky vypnou reproduktory. Přístroj má dvě zdířky na sluchátka, je možné tedy současně zapojit dvoje sluchátka. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

13 Rozbalování (SLP- 300) Opatrně vyjměte digitální piano a jeho součásti z krabice. Balení se skládá z těchto prvků: Krabice 1: Samotné piano Hlavní část Krabice 2: Stojan Pravá a levá noha Pedálnice Reproduktorová část 4 ks šroubů k hlavní části (M6 x 15 mm, černé) 12 ks šroubů k pedálnici a reproduktorové části (PT6 x 25 mm, pozlacené) Napájecí adaptér Každou součást balení pečlivě zkontrolujte, pokud by jevila známky poškození, kontaktujte prodejce. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

14 Sestavení piana (SLP- 300) 1. Přišroubujte k sobě pedálnici a obě nohy 1. Bezpečně přišroubujte pedálnici k nohám pomocí čtyř šroubů 2. Stabilitu pedálnice zajistíte vyšroubováním výsuvných dvou částí pod pedály tak, aby se dotýkali země. 2. Smontujte stojan 1. K nohám přišroubujte pomocí osmi příslušných šroubů reproduktorovou část. 2. Po upevnění reproduktorové části stojan umístěte do správné polohy a ujistěte se, že díly drží dobře pohromadě. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

15 3. Připojte hlavní část Postavte stojan do správné polohy a pomalu na něho položte hlavní část. Potom ji upevněte pomocí čtyř příslušných šroubů jak ukazuje ilustrace. 4. Připojte kabely pedálů a reproduktorů a napájecí adaptér Zasuňte koncovky kabelů od pedálu, reproduktorů a napájecího adaptéru do příslušných zdířek ve spodku hlavní části. Spodek zadní části Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

16 Uvedení do provozu 1. Napájecí adaptér zapojte do přístroje a na druhé straně do elektrické sítě. 2. Stikněte tlačítko POWER. Piano se zapne a na displeji se zobrazí úvodní obrazovka. Automaticky je nastaven zvuk Grand Piano. Pomocí knoflíku MASTER VOLUME nastavte hlasitost. Znovu stiskněte tlačítko POWER a přístroj se vypne. Všechny diody a displej zhasnou. Sluchátka Do zdířky na sluchátka (PHONES) na spodním panelu připojte stereofonní sluchátka (nejsou součástí balení). Po připojení sluchátek se automaticky vypnou reproduktory. Přístroj má dvě zdířky na sluchátka, je možné tedy současně zapojit dvoje sluchátka. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

17 Přehled částí digitálního piana SLP Stojánek na noty 2. Ovládací panel 3. Klávesnice 4. Pedál 5. Stojan SLP Kryt klávesnice 2. Ovládací panel 3. Klávesnice 4. Pedály 5. Stojan SLP Kryt klávesnice 2. Ovládací panel 3. Klávesnice 4. Pedály 5. Stojan Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

18 Ovládací prvky SEKCE HLASITOST a) Celková hlasitost (MASTER VOLUME) str. 20 SEKCE ZVUKŮ b) Tlačítko vrstvy (LAYER) str. 24 c) Tlačítko rozdělení (SPLIT) str. 25 d) Tlačítko 3D efekt (3D EFFECT) str. 26 e) Tlačíto zdvojené piano (TWIN PIANO) str. 27 f) Tlačítko ozvěna (REVERB) str. 28 g) Tlačítko efekt (EFFECT) str. 29 h) Klávesy hlavního hlasu (MAIN VOICE) str. 22 i) Klávesy přídavného hlasu (EXTRA VOICE) str. 23 j) Klávesy rozdělení hlasů (SPLIT VOICE) str. 25 k) Klávesy vrstvy hlasů (LAYER VOICE) str. 24 l) Hlasitost druhého hlasu (SECONDARY VOICE VOL.) str. 27 m) Klávesy úrovně ozvěny (REVERB LEVEL) str. 28 n) Klávesy úrovně efektů (EFFECT LEVEL) str. 29 SEKCE FUNKCÍ o) Tlačítko nastavení (SETUP) p) Tlačítko vše základní (DEFAULT ALL) str. 27 q) Klávesy transpozice (TRANSPOSE) str. 31 r) Klávesy ladění (TUNE) str. 30 s) Klávesy doteků (TOUCH) str. 32 t) Tlačítko metronomu (METRONOME) str. 33 u) Klávesy rytmu metronomu (METRONOME BEAT) str. 33 v), w) Tempo nahoru/dolů (TEMPO UP/DOWN) str. 33 SEKCE NAHRÁVÁNÍ v) Tlačítko nahrávání (RECORD) str. 34 w) Tlačítko spuštění/zastavení (START/STOP) str. 34 Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

19 SPUŠTĚNÍ 1) Spuštení (POWER) SEKCE TERMINÁL 2) MIDI vstup/výstup (MIDI IN/OUT) str. 35 3) USB vstup (USB IN) str. 35 4) Zdířka na sluchátka (PHONES) 5) Zdířka na adaptér (DC IN) 6) Zdířka na reproduktory (SPEAKER IN) 7) Zdířka na pedály (PEDAL IN) str. 21 SEKCE PEDÁLŮ 8) Soft pedál 9) Sustain pedál 10) Damper pedál Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

20 Nastavení hlasitosti Piano má na předním panelu jeden knoflík pro nastavování hlasitosti. CELKOVÁ HLASITOST Zde nastavujte celkovou hlasitost piana. Tímto knoflíkem také nastavíte hlasitost sluchátek. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

21 Použití pedálů Piano má tři pedály. SLP- 100 SLP- 200/SLP- 300 SLP- 100 má pouze jeden pedál s funkcí damper 1) Damper pedál (Napravo) Damper pedál plní stejnou funkci jako u klasického piana, tzn. že nechá znít zvuk kláves i potom, co je uvolníte. SLP- 100 má pouze jeden pedál, ten plní funkci damperu. Některé zvuky z perkusní sekce nemusí na damper pedál reagovat. Některé zvuky mohou po sešlápnutí pedálu znít velmi dlouho nebo stále. 2) Sostenuto pedál (Uprostřed) Pokud zahrajete na klávesy určitý tón nebo akord a do toho sešlápnete sostenuto pedál, přístroj bude tyto tóny držet, dokud pedál nepustíte. Další zahrané tóny prodlouženy nebudou, můžete tak např. nechat znít akord a do něho přidat staccato. Některé zvuky z perkusní sekce nemusí na sostenuto pedál reagovat. Některé zvuky mohou ze sekcí SMYČCE a DECHY po sešlápnutí pedálu zní stále. 3) Soft pedál (Nalevo) Sešlápnutím tohoto pedálu snížíte hlasitost a lehce změníte zabarvení tónu. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

22 Výběr zvuku Piano obsahuje širokou škálu autentických zvuků včetně pian, smyčců a dechových nástrojů. Obsahuje také funkci perkusních kláves, která vám umožňuje hrát na realistické bicí pomocí kláves. Piano obsahuje 12 hlavních zvuků, 2 rozdělené zvuky, 3 vrstvené zvuky a 14 doplňkových. Hlavní zvuky Grand piano 1, 2, varhany, elektrické varhany 1, 2, Elektrické piano, Smyčce, Pomalé smyčce, Sbor Rozdělené zvuky Akustická basa, elektrická basa Vrstvené zvuky Akustická basa, basa hraná prsty, elektrická basa Doplňkové zvuky Grand piano 3, Rozladěné piano, cembalo, vibrafon, akordeon, elektrické varhany 3, obdélníková vlna, pilovitá vlna, flétna, saxofon, kytara, syntetické dechy, bicí sada 128 GENERAL MIDI zvuků Po připojení k počítači je k dispozici 128 GM zvuků. 1) Stiskněte a podržte tlačítko SETUP. Dioda se rozsvítí. 2) Vyberte požadovaný zvuk. Stiskněte zároveň tlačítko SETUP a klávesu, nad kterou je uveden zvuk, který chcete zvolit. Základní zvuk je Grand piano 1. Pokud je zvolena funkce rozdělení nebo vrstvení, bude tato funkce automaticky spuštěna po zapnutí piana. Více viz str Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

23 Mapa zvuků na klávesách Vysvětlivky: 10 Main Voices = 10 hlavních zvuků Split Voices = Rozdělené zvuky Layer Voices = Vrstvené zvuky 14 Extra Voices = 14 doplňkových zvuků Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

24 Vrstva (Layer) Tento mód vám umožňuje hrát v jedné vrstvě dva různé zvuky najednou. Díky tomu lze dosáhnout bohatých a silných tónových textur. Každé vrstvě lze nastavit hlasitost zvlášť. HRANÍ S VRSTVENÝM ZVUKEM 1) Vyberte hlavní zvuk Klasickou cestou vyberte požadovaný zvuk (viz. 22) 2) Vyvolejte mód vrstvy Stiskněte tlačítko LAYER. Rozsvítí se dioda a funkce se aktivuje. Pokud zvolíte vrstvený zvuk, funkce vrstvy bude zvolena automaticky, i bez stisku tlačítka LAYER. 3) Vyberte vrstvený zvuk Klasickou cestou vyberte požadovaný zvuk (viz str. 22). NASTAVENÍ HLASITOSTI VRSTEV 1) Stiskněte a podržte tlačítko SETUP. Dioda se rozsvítí. 2) Nastavte hlasitost pomocí kláves Secondary Voice Volume UP (Nahoru) a Down (Dolů). Pokud stisknete najednou klávesy nahoru i dolů, nastaví se základní hlasitost vrstev. Škála je o 0 do 16. Pro rychlejší zesílení nebo zeslabení příslušnou klávesu podržte. Druhotnými klávesami hlasitosti může být nastavena hlasitost módu vrstvy i módu rozdělení. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

25 Rozdělení klaviatury (Split) Tento režim vám umožňuje hrát jeden zvuk levou rukou a druhý pravou. Např. hrát na basu levou rukou a na piano pravou. HRA S ROZDĚLENOU KLÁVESNICÍ 1) Vyberte hlavní zvuk Klasickou cestou vyberte požadovaný zvuk (viz str. 22) 2) Vyvolejte mód rozdělení Stiskněte tlačítko SPLIT. Dioda se rozsvítí a funkce se aktivuje. Pokud zvolíte rozdělený zvuk, funkce rozdělení bude zvolena automaticky, i bez stisku tlačítka SPLIT. 3) Vyberte druhý zvuk Klasickou cestou vyberte požadovaný zvuk (viz str. 22) NASTAVENÍ HLASITOSTI MÓDU ROZDĚLENÍ 1) Stiskněte a podržte tlačítko SETUP. Dioda se rozsvítí. 2) Nastavte hlasitost pomocí druhotných kláves nahoru a dolů. Pokud stisknete najednou klávesy nahoru i dolů, nastaví se základní hlasitost. Škála je o 0 do 16. Pro rychlejší zesílení nebo zeslabení příslušnou klávesu podržte. Druhotnými klávesami hlasitosti může být nastavena hlasitost módu vrstvy i módu rozdělení. ZMĚNA BODU ROZDĚLENÍ KLÁVESNICE Bod rozdělení obou zvuků můžete nastavit kamkoliv chcete. 1) Stiskněte a podržte tlačítko SPLIT. 2) Stiskněte požadovanou klávesu. Bod se automaticky přenastaví. Základní klávesou rozdělení je F#4. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

26 3D (Prostorový efekt) 3D efekt rozšiřuje stereofonní obraz a posluchač si připadá jako by byly reproduktory rozmístěny v prostoru kolem něho. HRANÍ S 3D EFEKTEM 1) Stiskněte tlačítko 3D. Efekt se zaktivuje a dioda se rozsvítí. 2) Efekt vypnete opětovným stiskem tlačítka 3D. Efekt se vypne a dioda zhasne. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

27 Zdvojené piano Klaviaturu je možné rozdělit na dvě části a umožnit tak hraní dvěma osobám ve stejné oktávě. HRANÍ NA ZDVOJENÉ PIANO 1) Stiskněte tlačítko TWIN PIANO Klaviatura se rozdělí na dvě části, obě jsou ve stejné oktávě. SEKCE 1 SEKCE 2 2) Funkci ukončíte opětovným stiskem tlačítka TWIN PIANO Funkce se vypne a dioda zhasne. Tuto funkci nelze souběžně používat s funkcemi vrstvy a rozdělení. Obnovení základních nastavení Díky této funkci lze nastavit základní nastavení těchto prvků: 1) Druhotná hlasitost (Základní nastavení 13, škála 0 až 16) 2) Úroveň ozvěny (Základní nastavení 11, škála 0 až 16) 3) Úroveň efektů (Základní nastavení 11, škála 0 až 16) 4) Tempo metronomu (Základní nastavení 4, škála 2 až 13) 5) Transpozice (Základní nastavení C, škála G ~ C ~ F ) 6) Ladění (Základní nastavení A3 440 Hz, škála - 50 ~ 0 ~ 50 centů) 7) Dotek (Základní nastavení Normal, škála Off, Hard, Normal, Soft) Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

28 Ozvěna Ozvěna (reverb) je efekt, který vytváří v posluchači dojem, že se zvuk odráží, a napodobuje zvuk z koncertních hal. 1) Stiskněte tlačítko REVERB Rozsvítí se jeho dioda. Efekt ozvěny se automaticky zapne po zapnutí piana a dioda se rozsvítí. 2) Ozvěnu vypnete opětovným stiskem tlačítka REVERB Efekt se vypne a dioda zhasne. NASTAVENÍ MÍRY OZVĚNY 1) Stiskněte a držte tlačítko SETUP Rozsvítí se jeho dioda. 2) Pomocí kláves Reverb Level Up (Nahoru) a Down (Dolů) nastavujte míru ozvěny. Míra ozvěny může být nastavena pouze pokud je režim ozvěny zapnutý. Po stisknutí obou kláves najednou, nastavíte základní míru ozvěny 11. Škála je od 0 do 16. Pro rychlejší ubrání nebo přidání míry ozvěny příslušnou klávesu podržte. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

29 Efekt Efekt dodává vybranému zvuku větší šíři. 1) Stiskněte tlačítko EFFECT. Efekt se zapne a dioda se rozsvítí. Po zapnutí piana je efekt vypnutý (základní nastavení). 2) Opětovným stiskem tlačítka EFFECT efekt vypnete. Efekt se vypne a dioda zhasne. NASTAVENÍ MÍRY EFEKTU 1) Stiskněte a držte tlačítko SETUP Rozsvítí se jeho dioda. 2) Pomocí kláves Effect Level Up (Nahoru) a Down (Dolů) nastavujte míru efektu. Míra efektu může být nastavena pouze pokud je režim efektu zapnutý. Po stisknutí obou kláves najednou, nastavíte základní míru efektu 11. Škála je od 0 do 16. Pro rychlejší ubrání nebo přidání míry efektu příslušnou klávesu podržte. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

30 Ladění Tato funkce vám umožňuje jemně dolaďovat nástroj a přizpůsobit tak jeho ladění ostatním nástrojům. 1) Stiskněte a držte tlačítko SETUP Rozsvítí se jeho dioda. 2) Pomocí kláves Tune Up (Nahoru) a Down (Dolů) nastavujte ladění. Po stisku klávesy Nahoru nebo Dolů piano zahraje tón C a můžete tak slyšet vámi nastavené ladění. Stisknutím obou kláves najednou nastavíte základní ladění. Škála ladění je A3 440 Hz ± 50 centů (jeden stisk je jeden cent). Hz (Hertz) Ladění je uváděno v jednotce Hertz (zkráceně Hz). Ta vyjadřuje, kolik pravidelných (cyklicky se opakujících) dějů se odehraje za jednu sekundu. Pro rychlejší ubrání nebo přidání ladění příslušnou klávesu podržte. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

31 Transpozice Funkce transpozice vám umožňuje jednoduše měnit tóninu, ve které hrajete. 1) Stiskněte a držte tlačítko SETUP. Rozsvítí se jeho dioda. 2) Stiskněte zvolenou klávesu transpozice Základní hodnota je C. Škála: 12 půltónů (G ~ C ~ F ) Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

32 Dotek Tato funkce má vliv na to, jak moc ovlivňuje hlasitost vaší hry síla úderu do kláves. K dispozici jsou čtyři typy nastavení. 1) Stiskněte a držte tlačítko TOUCH Rozsvítí se jeho dioda. 2) Stisknutí jedné z kláves Touch vyberte dotek. Základní nastavení je Normální (Normal) K dispozici jsou čtyři typy: Vypnuto (Off) Při tomto nastavení zní všechny údery do kláves stejně hlasitě. Lehký (Soft) Toto nastavení vám umožňuje hrát relativně hlasitě, i když jsou údery do kláves pouze lehké. Normální (Normal) Toto nastavení představuje standardní odezvu klávesnice Těžký (Hard) Při tomto nastavení je k vyšší hlasitosti třeba hrát na klávesy tvrdšími údery. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

33 Použití metronomu Toto piano nabízí funkci metronomu. Tu využijete zejména při cvičení. 1) Zapnutí/Vypnutí metronomu. Metronom spustíte stiskem tlačítka METRONOME. Jeho dioda se rozsvítí. Opětovným stiskem tohoto tlačítka metronom zase vypnete a dioda zhasne. 2) Nastavení tempa metronomu Pomocí tlačítek TEMPO nastavte tempo od 40 do 250. Podržením tlačítka měníte nastavení rychleji. 3) Změna rytmu metronomu Stikněte a držte tlačítko SETUP a do toho tiskněte klávesy METRONOME BEAT UP (Nahoru) a DOWN (Dolů). Škála rytmu: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Základní rytmus: 4 Pokud chcete nastavit základní rytmus, držte tlačítko SETUP a stlačte klávesu METRONOME BEAT Default (Základní). Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

34 Nahrávání Piano obsahuje funkci nahrávání, která umožňuje zaznamenat vaši hru. 1) Zapněte mód nahrávání Stiskněte tlačítko RECORD, dioda se rozsvítí 2) Spusťte nahrávání Začněte rovnou hrát nebo stiskněte tlačítko START/STOP. Dioda nahrávání se rozbliká a dioda tlačítka START/STOP se rozsvítí. 3) Ukončete nahrávání Zanechte hraní na klávesy a stiskněte tlačítko START/STOP. Obě diody svítí. 4) Přehrajte uloženou nahrávku V nahrávacím módu stiskněte znovu tlačítko START/STOP. Nahrávka se přehraje. Dioda tlačítka START/STOP bliká a dioda nahrávání svítí. Stisknutím tlačítka RECORD po dobu 2 3 sekund se uložená nahrávka vymaže. Pokud není v paměti žádná nahrávka, dioda nahrávání svítí a dioda tlačítka START/STOP nesvítí. Pokud je v paměti uložena nahrávka, svítí obě diody. Po vypnutí piana se paměť vymaže. 5) Návrat do normálního režimu Stiskněte tlačítko RECORD. Dioda nahrávání zhasne. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

35 MIDI a USB MIDI a) Připojení externích MIDI zařízení (MIDI terminály) Použijte zabudovaný MIDI terminál a standardní MIDI kabely k připojení MIDI zařízení. MIDI IN přijímá MIDI informace z externích zařízení MIDI OUT odesílá MIDI informace vytvořené v nástroji Co je to MIDI? MIDI je mezinárodní standard používaný v hudebním průmyslu jako elektronický komunikační protokol, který dovoluje hudebním nástrojům, počítačům i dalším přístrojům komunikovat v reálném čase prostřednictvím definovaného sériového rozhraní. b) Připojení k počítači (USB rozhraní) Připojením piana k počítači pomocí USB kabelu, můžete posílat data mezi nástroji a počítačem a využívat pokročilý hudební software. Prosím berte na vědomí, že je třeba také naistalovat příslušné ovladače. Níže uvedené instrukce vysvětlují, jak zařízení propojit. UPOZORNĚNÍ Nástroj nemůže být propojen skrz MIDI i USB zároveň. UPOZORNĚNÍ bezpečnostní opatření před použitím USB rozhraní Před zapojením USB kabelu vedoucího z nástroje do počítače proveďte následující činnosti. Pokud postup nedodržíte, riskujete tím zaseknutí počítače a ztrátu nebo poškození dat. Pokud se počítač nebo nástroj zasekne, vypněte nástroj a restartujte počítač. Před připojením počítače k nástroji ukončete jakýkoliv úsporný režim počítače (jako např. režim spánku, pohotovostní režim, atd.) a ukončete veškeré spuštěné aplikace a také vypněte nástroj. Před jeho zapnutím proveďte následující: - Ukončete všechny spuštěné aplikace v počítači. - Ujistěte se, že z nástroje nejsou vysílána žádná data (ta jsou vysílána, když se na nástroj hraje nebo se přehrává záznam). - Po zapojení USB kabelu byste měli počkat alespoň 6 vteřin, a pak teprve zapnout nástroj. Vypnutí/Zapnutí místního řízení (skrytá funkce) Stiskněte a držte tlačítko SETUP a do toho stikněte klávesu C9. V režimu vypnutého lokálního řízení klávesy nevydávají žádný zvuk bez připojení počítače. Doporučujeme přístroj po nastavení této funkce vypnout a zapnout. Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

36 Tabulka MIDI implementace Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

37 Tabulka GENERAL MIDI nástrojů Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

38 Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

39 Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

40 Řešení problémů Pokud narazíte na problém s vaším digitálním pianem, nejdříve prosím zhlédněte tuto tabulku. Problém Příčina Řešení Žádný zvuk 1. Problém s napájením 2. Příliš nízká hlasitost 3. Jsou připojena sluchátka 1. Zkontrolujte, zda- li je napajecí kabel zapojen správně 2. Zvyšte hlasitost Občasné rušení Po připojení externího zesilovače žádný zvuk 1. Lednice, myčky nádobí a podobná zařízení mohou piano rušit 1. Hlasitost je příliš nízká 2. Vadný propojovací kabel 3. Odpojte sluchátka 1. Zapojte piano do zásuvky, která je co nejdále od těhto zařízení 1. Zvyšte hlasitost 2. Vyměňte kabel Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

41 Specifikace Oblast Produkt Klávesy Polyfonie Zvuky Funkce DSP Metronom Nahrávání Pedál Ovládání hlasitosti Rozhraní Reproduktory Napájení Spotřeba proudu Rozměry Hmotnost Příslušensví Součásti Digitální piano 88 kláves 7 a ¼ oktávy Až 64 tónů 25 zvuků a jedna bicí souprava Vrstvy Rozdělení klaviatury Zdvojené piano Ladění Transpozice Dotek (Vypnuto, Těžký, Normální, Lehký) 3D Efekt Ozvěna s nastavitelnými parametry Efekty s nastavitelnými parametry Ano Nahrávání v reálném čase 1 skladba Max tónů SLP pedál (Damper) SLP- 200/300 3 pedály (Damper, Sostenuto, Soft) Celková hlasitost MIDI IN/OUT USB IN 2 vstupy na sluchátka 2x 5,3 a 2x 2 reproduktory AC adaptér 10W SLP x 31 x 74 cm SLP ,5 x 40 x 81,5 cm SLP ,2 x 39 x 74,5 cm SLP kg SLP kg SLP kg Uživatelský manuál, napájecí adaptér Dynatone SLP série Audio Partner s.r.o.

MK 20 Přenosné klávesy

MK 20 Přenosné klávesy MK 20 Přenosné klávesy Uživatelský manuál 2015 AUDIO PARTNER s.r.o. 1 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A POKYNY POZOR! RIZIKO ELEKTRICKÉHO ŠOKU! NEOTVÍREJTE! VAROVÁNÍ: NEODSTRAŇUJTE ŠROUBY, ZABRÁNÍTE TAK VZNIKU POŽÁRU

Více

Fox 2175. elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ

Fox 2175. elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ Fox 2175 elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ UPOZORNĚNÍ Prosíme, dodržujte následující pravidla pro používání, abyste sebe nebo osoby ve vaší blízkosti nezranili a rovněž, abyste nepoškodili okolní zařízení.

Více

Návod na používání CARNEGY-61, ELEKTRONICKÝ KLAVÍR

Návod na používání CARNEGY-61, ELEKTRONICKÝ KLAVÍR Návod na používání 10009094 CARNEGY-61, ELEKTRONICKÝ KLAVÍR Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme Vás,

Více

Abyste předešli úrazům osob nebo poškození nástroje nebo připojených zařízení, dodržujte zejména následující zásady:

Abyste předešli úrazům osob nebo poškození nástroje nebo připojených zařízení, dodržujte zejména následující zásady: i Pozor! Abyste předešli úrazům osob nebo poškození nástroje nebo připojených zařízení, dodržujte zejména následující zásady: Varování Napájecí adaptér: Používejte jen adaptér odpovídající specifikacím,

Více

MOBILE KEYS 25 & 49 UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

MOBILE KEYS 25 & 49 UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. MOBILE KEYS 25 & 49 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Blahopřejeme vám k zakoupení Line 6 Mobile Keys! Díky kvalitnímu designu, malé spotřebě elektřiny a široké kompatibilitě s ostatními zařízeními jsou kontrolery Mobile

Více

Ovládací prvky a funkce

Ovládací prvky a funkce E-Piano 10006324 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

PX100. Digitální klávesy. Uživatelský manuál AUDIO PARTNER s.r.o.

PX100. Digitální klávesy. Uživatelský manuál AUDIO PARTNER s.r.o. PX100 Digitální klávesy Uživatelský manuál 1 2014 AUDIO PARTNER s.r.o. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1. Čtěte tyto pokyny. 2. Uchovejte si tyto pokyny. 3. Věnujte pozornost všem varováním. 4. Následujte

Více

WRW 206 Cvičný metronom

WRW 206 Cvičný metronom Návod k použití WRW 206 Cvičný metronom Děkujeme vám a gratulujeme k zakoupení cvičného metronomu WRW 206 od firmy Cherub. Udělejte si prosím čas k pročtení tohoto manuálu abyste výrobek co nejlépe využili.

Více

FunKey 61 Keyboard Uživatelský manuál

FunKey 61 Keyboard Uživatelský manuál Upozornění Před použitím čtěte pozorně Prosím všimněte si následujících základních pokynů týkajících se používání elektronických varhan, abyste se tak vyhnuli případnému poškození vašeho nástroje a mohli

Více

61klávesové multifunkční digitální elektronické klávesy. Návod k obsluze

61klávesové multifunkční digitální elektronické klávesy. Návod k obsluze XTS-6888 61klávesové multifunkční digitální elektronické klávesy Návod k obsluze Děkujeme vám, že jste si vybrali XTS-6888! Přečtěte si prosím pozorně tento návod a uchovejte ho na místě uživateli kdykoli

Více

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku!

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku! BT410 Bluetooth Speaker (integrovaná funkce pro handsfree telefonování) Uživatelská příručka Výstraha: 1) Ilustrace slouží pouze pro referenci. 2) Společnost Lenovo je odhodlána zlepšovat výkon a kvalitu

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

PROFESIONÁLNÍ KLÁVESY

PROFESIONÁLNÍ KLÁVESY PROFESIONÁLNÍ KLÁVESY NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku. Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento návod. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Důležité bezpečnostní symboly:

Více

Elektronické klávesy FOX série 16/17

Elektronické klávesy FOX série 16/17 Elektronické klávesy FOX série 16/17 UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1 2015 AUDIO PARTNER s.r.o. Tento manuál je určen pro všechny následující modely kláves. Před použitím manuálu se nejprve podívejte, jestli je pro

Více

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7 Návod k použití 1 Před prvním použitím se prosím nejprve pečlivě seznamte s bezpečnostními pokyny a upozorněními. Pozornost věnujte všem upozorněním na výrobku a v

Více

BALENÍ OBSAHUJE hlavní jednotku dětského hudebního centra přenosný přehrávač dětského hudebního centra osobní manuál sluchátka.

BALENÍ OBSAHUJE hlavní jednotku dětského hudebního centra přenosný přehrávač dětského hudebního centra osobní manuál sluchátka. ÚVOD Děkujeme za zakoupení Vtech dětské hudební centrum. Jedná se o jedinečné klávesy navržené speciálně pro mladší děti. Můžete nahrávat vlastní písničky a melodie. Jestli se chcete podělit o své vlastní

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Vysoce výkonné USB digitální piano DPS-8H Nový pocit, nový vzhled a nový zvuk. 2013 AUDIO PARTNER s.r.o.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Vysoce výkonné USB digitální piano DPS-8H Nový pocit, nový vzhled a nový zvuk. 2013 AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL Vysoce výkonné USB digitální piano DPS-8H Nový pocit, nový vzhled a nový zvuk 2013 AUDIO PARTNER s.r.o. INSTRUKCE TÝKAJÍCÍ SE RIZIKA POŽÁRU, ELEKTRIKÉHO ŠOKU NEBO ZRANĚNÍ OSOB. VAROVÁNÍ:

Více

FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL. 2012 Audio Partner s.r.o.

FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL. 2012 Audio Partner s.r.o. FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL I. VLASTNOSTI - 49 kláves - přiřaditelný jezdec, pedál, kolečko ohýbání tónu, modulační kolečko, tlačítka nahoru/dolů, knoflíky - multifunkční klávesnice

Více

Digitální klávesy RK-61. Obj. č.: 119 60 94

Digitální klávesy RK-61. Obj. č.: 119 60 94 Účel použití Výrobek generuje zvuky, které uživatel přehrává přes zabudované reproduktory pomocí kláves. Lze k němu připojit sluchátka nebo externí zesilovač. Přístroj je vybaven USB portem pro připojení

Více

Náramek s diktafonem WR07

Náramek s diktafonem WR07 Náramek s diktafonem WR07 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz 1 Rychlý průvodce 1) Normální

Více

Diktafon Esonic MQ-L500 v powerbance

Diktafon Esonic MQ-L500 v powerbance Diktafon Esonic MQ-L500 v powerbance Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz 1 Rychlý průvodce 1)

Více

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL Česky WWW.NGS.EU SPECIFIKACE STARLIGHT PŘENOSNÝ BLUETOOTH REPRODUKTOR Bluetooth verze: 2.1 + EDR Bluetooth dosah: 8-10 metrů Výkon reproduktoru: 20W Výdrž baterie: až 3 hodiny

Více

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti

GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG. 1. Vlastnosti. 2. Specifikace. 3. Popis činnosti GENERÁTOR HLASOVÝCH ZPRÁV INT-VMG int-vmg_cz 06/17 Modul INT-VMG umožňuje hlasité přehrávání uložených zpráv, pokud nastane určitá událost. Může být použit ve spojení s ústřednami INTEGRA (jako výstupový

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití Pro bezpečné používání Varování Nerozebírejte, nepokoušejte se opravit nebo manipulovat s tímto metronomem, mohlo by dojít ke zkratu. Nepoužívejte tlačítka,

Více

SEIKO Quartz metronom SQ70

SEIKO Quartz metronom SQ70 SEIKO Quartz metronom SQ70 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ UPOZORNĚNÍ! Nerozebírejte metronom, ani se jej nepokoušejte sami opravit, mohli byste tím způsobit zkrat. Nezacházejte s metronomem, máte-li

Více

Digitální diktafon Esonic MR-250

Digitální diktafon Esonic MR-250 Návod k obsluze Digitální diktafon Esonic MR-250 Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz 1 Rychlý průvodce 1) Ze

Více

Náramek s diktafonem

Náramek s diktafonem Náramek s diktafonem Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje 1

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A

Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A 1. Instrukce Tento zdroj má integrovanou analogovou a digitální kontrolní technologii najednou v novém víceúčelovém zdroji energie. Má jak vysokou stabilitu analogového

Více

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem DVR12 Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem Uživatelská příručka Obsah 1. Popis kamery a ovládací prvky...2 2. Obsah balení...2 3. Napájení a spuštění...3

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí UŽIVATELSKÝ MANUÁL Použití videokamery do auta -Tlačítko ON/OFF Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí Stiskněte opět tlačítko napájení OFF modrá kontrolka zhasne Upozornění:

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor 2) USB konektor 3) Konektor

Více

Duo Cinema. Návod k obsluze

Duo Cinema. Návod k obsluze Duo Cinema Návod k obsluze Před prvním použitím si pečlivě prostudujte tento manuál. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY: Během přehrávání nemanipulujte s přístrojem. Pokud chcete přístroj přenášet, vyjměte z něj disk,

Více

BDVR 2.5. Návod na použití

BDVR 2.5. Návod na použití Vážený zákazníku! Děkujeme Vám, za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis Zařízení 2 1) SD slot 2) Zelená LED (spuštěné zařízení)

Více

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta)

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Uživatelská příručka 1 Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických

Více

Scan Operator 12 FX Světelný ovladač

Scan Operator 12 FX Světelný ovladač Scan Operator 12 FX Světelný ovladač Obsah 1. Popis ovládacích prvků...4 1.1 Čelní panel...4 1.2 Zadní panel...6 2. Ovládání...7 2.1 Spuštění režimu Program...7 2.2 Programování scén...7 2.2.1 Editace

Více

NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC

NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC Obsah Úvod... 1 Příslušenství... 1 Základní vlastnosti... 1 Základní složení/montáž... 2 Montážní postup... 2 Bezpečnost... 5 Ilustrace funkcí panelu... 7 Ilustrace funkcí zadní

Více

Digitální hodiny AI-TC029-2 se skrytou Full HD kamerou

Digitální hodiny AI-TC029-2 se skrytou Full HD kamerou Digitální hodiny AI-TC029-2 se skrytou Full HD kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 e-mail: podpora@spionazni-technika.cz www.spionazni-technika.cz

Více

SEIKO Metronom a ladička se stopkami STH 100 Návod k použití

SEIKO Metronom a ladička se stopkami STH 100 Návod k použití SEIKO Metronom a ladička se stopkami STH 100 Návod k použití Zásady bezpečného používání Nerozebírejte, nepokoušejte se opravit nebo manipulovat s tímto přístrojem, mohlo by dojít ke zkratu. Nepoužívejte

Více

Uživatelský manuál CZ

Uživatelský manuál CZ Uživatelský manuál CZ Důležité upozornění:... 3 1. Tlačítka... 4 1.1 Dotykový panel... 4 1.2 POWER... 4 1.3 ESC... 4 1.4 Menu... 4 1.5 Hlasitost... 4 1.6 Sluchátka... 4 1.7 Video výstup... 4 1.8 TF karta...

Více

Duální Full HD kamerový systém Secutek C-M2W

Duální Full HD kamerový systém Secutek C-M2W Duální Full HD kamerový systém Secutek C-M2W Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz 1 Rychlý průvodce

Více

Kamera GT500. Uživatelský manuál

Kamera GT500. Uživatelský manuál Kamera GT500 Uživatelský manuál Popis tlačítek a kamery 1. Tlačítko POWER 5. Tlačítko UP 9. Přísvit 13. Mikrofon 2. Tlačítko OK 6. Parking monitoring 10. USB 14. Slot SD kartu 3. Tlačítko MODE 7. Tlačítko

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití.

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Překlad z originálního návodu. OBSAH: Zvuk se systéme

Více

HD AUTOKAMERA Návod k použití

HD AUTOKAMERA Návod k použití HD AUTOKAMERA Návod k použití 87231 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Vložte do autokamery paměťovou kartu a naformátujte

Více

V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U

V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U Bezpečnostní pokyny V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U VÝSTRAHA 1. Ke snížení rizika úrazu elektrickým proudem neodstraňujte kryt výrobku ani jeho zadní část.

Více

AMPLIFi 75/AMPLIFi 150! UŽIVATELSKÝ MANUÁL

AMPLIFi 75/AMPLIFi 150! UŽIVATELSKÝ MANUÁL AMPLIFi 75/AMPLIFi 150 UŽIVATELSKÝ MANUÁL VÝSTRAHA: DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ Neodstraňujte žádný kryt přístroje, zabráníte tak riziku elektrického šoku. Uvnitř se nenacházejí žádné součásti nastavitelné

Více

Kamera do auta DFS-J510

Kamera do auta DFS-J510 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-J510 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)NAHORU 3)MENU 4)DOLŮ 5)mikrofon 6)Reset 7)Power 8)HOLD 9)Mode 10)OK 11)USB 12)HDMI výstup Popis prvků TF Slot TF

Více

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í 2 VLASTNOSTI 9 Tlačítek přímých pamětí s piktogramy 3 Tlačítka nouzové volby Nastavení hlasitosti zvuku (20dB) Nastavení hlasitosti

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Audio Partner s.r.o. 1

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Audio Partner s.r.o. 1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL 2010 Audio Partner s.r.o. 1 Úvod Tento manuál vás krok za krokem provede pokročilými funkcemi aparátu Mustang I/II. Informace, jak používat Fender Fuse, Ableton Live nebo Amplitube naleznete

Více

SEIKO kompaktní metronom DM 90 Návod k použití

SEIKO kompaktní metronom DM 90 Návod k použití SEIKO kompaktní metronom DM 90 Návod k použití Děkujeme za nákup kompaktního metronomu Seiko DM 90. Pečlivě si přečtěte tento návod před jeho použitím, pro zajištění dlouhé životnosti přístroje. Uložte

Více

HDTV kamera do auta černá skříňka

HDTV kamera do auta černá skříňka HDTV kamera do auta černá skříňka (uživatelská příručka) v1.2 Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických

Více

Boombastic. Portabler BT Speaker

Boombastic. Portabler BT Speaker 10028933 10028934 10028935 Boombastic Portabler BT Speaker Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

Spartan Sport Rotoped Výr. Číslo Návod

Spartan Sport Rotoped Výr. Číslo Návod Spartan Sport Rotoped Výr. Číslo. 1010 Návod Návod k použití Krok 1: Vyberte hlavní rám se všemi dílci z krabice a položte ho na podlahu. Zkontrolujte díly dle seznamu, abyste se ujistili, zda je obsah

Více

Kovový mini diktafon s dálkovým odposlechem

Kovový mini diktafon s dálkovým odposlechem Kovový mini diktafon s dálkovým odposlechem Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1.

Více

PlayStation 4 / PlayStation 3.

PlayStation 4 / PlayStation 3. 1903-41EU RACING WHEEL APEX pro PlayStation 4 / PlayStation 3 NÁVOD K POUŽITÍ Platforma PlayStation 4 / PlayStation 3. * Kompatibilita s PC nebyla schválena ani ověřena společností Sony Interactive Entertainment

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

Tříkanálový kytarový zesilovač s digitálním signálovým procesorem a funkcí Channel Tracking. Uživatelský manuál. 2011 Audio Partner s.r.o.

Tříkanálový kytarový zesilovač s digitálním signálovým procesorem a funkcí Channel Tracking. Uživatelský manuál. 2011 Audio Partner s.r.o. Tříkanálový kytarový zesilovač s digitálním signálovým procesorem a funkcí Channel Tracking Uživatelský manuál Shrnutí některých funkcí zesilovače FlexWave 65: - 65 W zesilovač - jeden 12 reproduktor -

Více

resident dj 4-kanálový mixážní pult

resident dj 4-kanálový mixážní pult resident dj 4-kanálový mixážní pult 10028788 10028789 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod.

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. Uživatelská příručka Hodinky s kamerou Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových

Více

Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou, IR

Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou, IR Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou, IR Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka

Více

Návod k použití ELEKTRONICKÝ KLAVÍR

Návod k použití ELEKTRONICKÝ KLAVÍR Návod k použití 10006325 ELEKTRONICKÝ KLAVÍR Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme Vás, abyste si pozorně

Více

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY

Ovládací prvky Tlačítka SCANNER Tlačítka SCENE LCD displej Tlačítka BANK CHASE PROGRAM MIDI/REC AUTO/DEL MUSIC/BANK COPY BLACKOUT TAP SYNC/DISPLAY Návod k obsluze Ovládací prvky 1. Tlačítka SCANNER Slouží pro výběr jakéhokoliv z dvanácti připojených zařízení. Tlačítky volíte, jaké DMX kanály bude zařízení používat. Tlačítko Scanner 1 ovládá kanál

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod.

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Pozor! 1.Tento výrobek je citlivé zařízení, zacházejte s ním opatrně. Chcete-li ochránit

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

Bluetooth reproduktor. Uživatelská příručka

Bluetooth reproduktor. Uživatelská příručka Bluetooth reproduktor Uživatelská příručka Obsah balení: Funkce: Tec+ Geo Bluetooth reproduktor 1. ON/ OFF přepínač Micro USB kabel 2. AUX- in vstup 3,5 mm aux-in kabel 3. USB napájecí konektor Uživatelská

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

Funkce. Stiskněte pro rychlý přístup k naposledy používaným aplikacím nebo naposledy prohlížené stránky. Pro záznam zvuku. 4.

Funkce. Stiskněte pro rychlý přístup k naposledy používaným aplikacím nebo naposledy prohlížené stránky. Pro záznam zvuku. 4. Funkce Funkce Vlastnosti Držením tlačítko tablet zapnete nebo vypnete. 1. Tlačítko Power (zapnutí/vypnutí) Stisknutím tlačítka vypnete nebo zapnete displej. 2. Tlačítko nastavení hlasitosti Stisknutím

Více

Kamera do auta ECONOMY

Kamera do auta ECONOMY Kamera do auta ECONOMY Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Snadné ovládání Nízká cena www.spyshops.cz Stránka 1 (doplněk k originálnímu návodu) 1. Popis produktu strana 2 1) USB slot 2) HDMI slot 3)

Více

Hodinky s kamerou Návod k použití

Hodinky s kamerou Návod k použití Hodinky s kamerou Návod k použití www.spyshops.cz stránka 1 Důležité upozornění ohledně vodotěsnosti : Hodinky jsou schopny, při dodržení následujících pokynů spolehlivě pracovat do hloubky cca 3m. Nedoporučujeme

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BAX VDP51

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BAX VDP51 UŽIVATELSKÝ MANUÁL BAX VDP51 OR-VDP-51 POPIS: Videotelefon určený pro jednu bytovou jednotku. Vhodný k montáži na rodinné domy, školy, školky, firmy, nemocnice,..aj. Funkce: - Funkce náhledu umožňuje kdykoliv

Více

Obsah balení. Popis videotelefonu a kamerové jednotky. Videotelefon

Obsah balení. Popis videotelefonu a kamerové jednotky. Videotelefon Bezpečností upozornění před instalací zařízení Nepřipojujte zařízení do sítě 230V současně s jinými zařízeními V zapnutém stavu nepřipojujte další zařízení Pro čištění nepoužívejte vodu, olejové produkty

Více

Uživatelský manuál Kamera do auta

Uživatelský manuál Kamera do auta Uživatelský manuál Kamera do auta Upozornění Výrobek nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdrojům tepla. Může být poškozen kryt nebo vnitřní součástky. Před vložením nebo vyjmutím paměťové karty

Více

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R)

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Bezdrátový router N150 (N150R) Ochranné známky Značky a názvy výrobků jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných vlastníků. Informace mohou být změněny bez

Více

DĚKUJEME ZA NÁKUP FREYA - CLINT AUDIO

DĚKUJEME ZA NÁKUP FREYA - CLINT AUDIO ČESKY DĚKUJEME ZA NÁKUP FREYA - CLINT AUDIO Vítejte do světa Clint Asgard audio. Elegantní a jednoduchý design je prací dánského designéra Phillipa Boduma. Asgard audio jsou bezdrátová zařízení s využitím

Více

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) port zadního

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407 DIGITÁLNÍ RADIOBUDÍK S PROJEKCÍ PCR407 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu PŘEDSTAVENÍ...3 POPIS VÝROBKU...3 PŘÍPRAVA PŘED POUŽITÍM...6 INSTALACE BATERIÍ...6 VAROVÁNÍ PŘI VYBITÝCH BATERIÍCH...6 ZAPOJENÍ ADAPTÉRU

Více

Vestavěný hudební system

Vestavěný hudební system Vestavěný hudební system 10031947 10031948 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Bezpečnostní pokyny a záruka

Bezpečnostní pokyny a záruka 10030409 10030410 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. HD kamera do auta HQS-205A je špičkové řešení pro náročné uživatele

Více

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Až čtyři nahrávací módy Rozlišení až FULL HD, při použití HDMI kabelu 3 LCD dotykový displej pro pohodlné ovládání

Více

PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB

PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB Resident dj Mixážní pult Mikr PH 1 LN 1 PH 2 LN 2 MP 3 LN 3 POWER USB L 15 0 4 10 4 Digitální displej MP3 Přehrávač R 10 10032076 10032077 Chal-Tec Wallstr.16 10179 Berlín Německo. www.chal-tec.com www.electronic-star.de

Více

Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5

Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5 Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5 Bezpečnost produktu a účinky rádiového vysílání přenosných dvousměrných rádií Upozornění Před zahájením používání tohoto produktu si pečlivě pročtěte pokyny

Více

Calisto Hlasitý USB telefon. Návod k obsluze

Calisto Hlasitý USB telefon. Návod k obsluze Calisto 7200 Hlasitý USB telefon Návod k obsluze Obsah Přehled 3 Připojení k počítači 4 Každodenní používání 5 Zapínání 5 Hlasitost 5 Vypnutí a zapnutí mikrofonu 5 Přijetí nebo ukončení hovoru 5 Chování

Více

Srdečně blahopřejeme ke koupi nástroje YAMAHA PortaTone PSR 125

Srdečně blahopřejeme ke koupi nástroje YAMAHA PortaTone PSR 125 Srdečně blahopřejeme ke koupi nástroje YAMAHA PortaTone PSR 125 Jste nyní majiteli komfortního a kompaktního nástroje, vybaveného fantastickými funkcemi a špičkovým zvukem pro nejvyšší hudební požitky.

Více

Návod k používání radiostanice. Motorola TLKR T5

Návod k používání radiostanice. Motorola TLKR T5 Návod k používání radiostanice Motorola TLKR T5 OBSAH Bezpečnost produktu a účinky rádiového vysílání přenosných dvousměrných rádií...2 Vlastnosti...2 Ovládání a funkce...3 Displej...4 Obsah balení...5

Více

Přídavná klávesnice Bluetooth Keyboard Cover

Přídavná klávesnice Bluetooth Keyboard Cover Přídavná klávesnice Bluetooth Keyboard Cover Pouze pro referenční účely, viz konkrétní produkt. Více informací Více informací o funkcích tabletu a užitečné příručky naleznete na webových stránkách http://support.lenovo.com/.

Více

Systém domácího kina. Průvodce spuštěním HT-XT1

Systém domácího kina. Průvodce spuštěním HT-XT1 Systém domácího kina Průvodce spuštěním HT-XT1 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 3 2 Instalace 4 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů 10

Více

DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE

DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE TR100 DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Nesprávné zacházení s přístrojem může mít za důsledek úraz elektrickým proudem nebo nebezpečí požáru. Přečtěte si pozorně tyto informace před použitím přístroje a

Více

PHV 133012/ PHV 133014. Uživatelský manuál

PHV 133012/ PHV 133014. Uživatelský manuál PHV 133012/ PHV 133014 Uživatelský manuál Děkujeme vám za zakoupení digitálního Brinno kukátka PHV1330! Brinno kukátko využívá pro zobrazení LCD panel, který je umístěný na vašich dveřích. Ukazuje jasný

Více

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje:

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje: Kamera Angel Eye Návod k použití Výhody přístroje: Delší výdrž při nepřetržitém nahrávání videa až 6 hodin Ideální k ukrytí do oděvu, např. do knoflíku DVR přijímač s možností použít kartu až 32GB www.spyshops.cz

Více

3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení. Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE. 2008 Sony Corporation

3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení. Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE. 2008 Sony Corporation 3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE 2008 Sony Corporation Kontrola požadovaných položek NAS-SC55PKE je soubor přístrojů, který se skládá

Více

Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou

Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1.

Více

2. AKTIVUJTE REŽIM PÁROVÁNÍ

2. AKTIVUJTE REŽIM PÁROVÁNÍ 1. NEJDŘÍVE PLNĚ NABIJTE, PAK ZAPNĚTE 2. AKTIVUJTE REŽIM PÁROVÁNÍ 3. PŘIPOJTE VAŠE ZAŘÍZENÍ Plné nabití trvá 3 6 hodin (dle zdroje). Stiskněte a podržte hranaté multifunkční tlačítko na asi 4 sekundy nebo

Více

Pokud je váš zesilovač máprovozní napětí 120V, zapojte dodaný síťový kabel

Pokud je váš zesilovač máprovozní napětí 120V, zapojte dodaný síťový kabel www.fishman.cz Začínáme Zde jsou některé základní tipy pro nastavení, které vám pomohou dostat jdeš. Chcete-li ovládat Loudbox Mini bezpečně, přečtěte si prosím celý návod k použití, a to zejména Důležité

Více

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera Uživatelská příručka FULL HD Policejní kamera 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Kamera disponuje interní pamětí

Více

Digitální piano. Mc CRYPT DP-263. Obj. č.: Obj. č.: Obsah

Digitální piano. Mc CRYPT DP-263. Obj. č.: Obj. č.: Obsah Digitální piano Mc CRYPT DP-263 Obj. č.: 30 43 03 Obj. č.: 30 48 54 Obsah 1. Úvod 2. Účel použití 3. Rozsah dodávky 4. Vysvětlení symbolů 5. Bezpečnostní pokyny 6. Popis jednotlivých dílů 7. Sestavení

Více

Domovní videotelefon PM-473M ---------------------------------------------------------------------------------------------- - 1 -

Domovní videotelefon PM-473M ---------------------------------------------------------------------------------------------- - 1 - Domovní videotelefon PM-473M ---------------------------------------------------------------------------------------------- info@domovni-videotelefony.cz ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více