Managing cash in society. RIZIKA CIT Z POHLEDU VÝZNAMNÉHO POSKYTOVATELE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Managing cash in society. RIZIKA CIT Z POHLEDU VÝZNAMNÉHO POSKYTOVATELE"

Transkript

1 Managing cash in society. RIZIKA CIT Z POHLEDU VÝZNAMNÉHO POSKYTOVATELE

2 OBSAH 1. DEFINICE RIZIK, JEJICH VÝVOJ A TRENDY 2. PACHATELÉ A JEJICH PROSTŘEDKY 3. STRUČNÝ ROZBOR ÚTOKŮ NA CIT V ČR 4. JAK SE BRÁNIT ÚTOKŮM A ZAJISTIT BEZPEČNÉ CIT

3 1. DEFINICE RIZIK, JEJICH VÝVOJ A TRENDY Základním rizikem při přepravě cenností (CIT) jsou útoky na transportní vozidla a členy osádek těchto vozidel, případně útoky na počítárny a také vnitřní útoky, tedy zpronevěry zaměstnanci. Základní dělení rizik je tedy na externí a interní. Oba druhy ataků jsou velmi závažné a nebezpečné. Peníze jsou terč a v ohrožení jsou tedy životyčlenů personálu CIT tak i samotné peníze. 1.1 SEGMENTACE PODLE GEOGRAFIE A PŘÍKLADY Z pohledu geografického rozdělení se dá říci, že velmi tvrdé a nebezpečné externí ataky jsou běžné ve Francii a také ve Švédsku. Poměrněčasté jsou také útoky na personál CIT v UK, nicméně zde se jedná o ataky na relativně nízké částky při přenosu do vozidla, protože personál CIT v UK (stejně jako ve Švédsku) není ozbrojený.

4 1. DEFINICE RIZIK, JEJICH VÝVOJ A TRENDY Běžnou a oblíbenou formou útoku ve Švédsku je vyhazování vozidel CIT do vzduchu bombami. Naopak ve Francii jsou běžné útoky organizovaných skupin na pancéřová vozidla za použití tarasnic, pancéřových pěstí a útočných pušek. Takový útok často končí regulérní pouliční přestřelkou. Střet na fotografii si vyžádal 7 mrtvých.

5 1. DEFINICE RIZIK, VÝVOJ A TRENDY 1.2 TRENDY ÚTOKŮ V ČR VČR můžeme z pohledu ataků na společnosti CIT vysledovat dva trendy. První trend je zvýšená agresivita útoků. Druhý trend je zvýšená četnost útoků na zásilky zejména ve fázi přenosu zásilky (chodníkové riziko). Tyto útoky nejsou většinou dobře připravené (často jsou spontánní) a typický pachatel je zoufalec bez peněz či bezdomovec. Tyto útoky se daří odvracet, nicméně problémem je jejich nárůst. Loomis dnes eviduje 35 takových útoků za rok 2015, zatímco v roce 2011 jich bylo jen 6.

6 2. PACHATELÉ A JEJICH PROSTŘEDKY Pachatele ataků na CIT lze rozdělit do tří pomyslných skupin: a) chytří pachatelé - sofistikované vybavení, dobrý plán, patrná snaha nezabíjet a neničit majetek často jde o interní ataky b) agresivní a brutální pachatelé neúcta k lidskému životu, agresivní postup při útoku, střelné zbraně c) zoufalci neplánované a spontánní akce a útoky, často beze zbraní či jen s atrapami zbraní Nejnebezpečnější je skupina brutálních a agresivních pachatelů. Zde jsou velmi ohrožené životy osádek CIT i ostatních lidí. Druhou, potenciálně nebezpečnou skupinou jsou zoufalci. Při jejich byť neplánovanému útoku může dojít k tragédii. Naopak z pohledu výše finanční ztráty je nejnebezpečnější skupina chytrých pachatelů.

7 3. STRUČNÝ ROZBOR ÚTOKŮ NA CIT V ČR Útoky které jsou z pohledu finanční ztráty nejvýše, byly vždy dobře naplánované a provedené. A nedošlo k použití střelných zbraní. Paradoxně nejvíce brutální útoky většinou neznamenají největší škodu z pohledu ztráty hotovosti. Naopak ohrožení životů lidí je vysoké. Ataky které realizuje skupina pachatelů zoufalců se do většiny přehledů ani nedostane, protože většinou nejsou úspěšné a pokud ano, zcizená hotovost je relativně nízká. Velmi zajímavou z pohledu výše uvedeného je akce skupiny pachatelů ve Švédsku. Ozbrojená a výborně takticky vycvičená skupina přepadla počítárnu CIT. Eliminovala veškerý odpor, úspěšně odvezla vysokou finanční hotovost a při ústupu svedla regulérní přestřelku se zásahovou jednotkou policie.

8 ÚTOKY NA CIT V ČR Datum Místo přepadení Výše odcizené hotovosti v CZK Stručný popis počítárna agentury G4S Kč Vůbec největší loupež, kterou má na svědomí František Procházka. Dodnes nebyl dopaden. Ukradená hotovost nebyla nalezena Evropská třída Praha 6 (G4S) Kč Přepaden obrněný vůz s hotovostí z centrály Citibank. Případ v listopadu 2007 odložen. Později obvineni z loupeže a následně i zadrženi v Irsku byli Tomáš Půta a Maroj Šulej (členové takzvaného Berdychova gangu). Uloupená hotovost nebyla nalezena Slavkov u Brna na Vyškovsku (Brinks) Kč Přepaden vůz bezpečnostní služby pěti ozbrojenými lupiči v policejních kombinézách. Pachatele se dosud nepodařilo vypátrat. Případ v únoru 2008 odložen. Uloupená hotovost nenalezena Hořice na Jičínsku (Fenix) Jindřichův Hradec (Fenix) Přemyslovice na Prostějovsku (Loomis) Kč Členové posádky vozidla bezpečnostní agentury Fenix policii řekli, že byli při zastávce na Semilsku přepadeni ozbrojencem, který si vynutil vydání peněz. Ve skutečnosti se na činu podílel i řidič přepravního vozidla. Pachatelé včetně řidiče vozidla byli odsouzeni -řidič na 5 let a další dva muži k 10 letům vězení. Ukradená hotovost nebyla nalezena Kč Kč Vůz bezpečnostní agentury přepaden ozbrojeným lupičem. Převážené peníze byly z banky. Za loupěž odsouzeni za zpronevěru na 9 a 7,5 roku dva bývalí pracovníci bezpečnostní agentury. Jejich údajný komplic osvobozen. Přepaden vůz bezpečnostní agentury Loomis. Lupiči, kteří byli převlečeni za policisty a na vůz použili samopaly, jsou na útěku. Pracovníci Loomisu měli pouze lehká zranění Rousínov (Loomis) Kč Přepaden vůz bezpečnostní agentury Loomis, pachatelé inscenovali vše jako policejní kontrolu. Osádka nezraněna, jen v šoku. Vozidlo následně zapáleno Frenštát pod Radhoštěm na Novojičínsku (Brinks) Ostopovice na Brněnsku (Securitas) Kč Fingovaná loupež dvěma zaměstnanci agentury, kteří byli odsouzeni na 7 a 6,5 let. Pachatelé utratili asi CZK za necelých 5 měsíců po loupeži. Zbytek ukradené hotovosti nalezen Kč Zinscenované přepadení pracovníkem bezpečnostní agentury Securitas a jeho komplicem. Při loupeži zavražděn třiadvacetiletý pracovník ochranky. Hlavní pachatel odsouzen k 17 letům vězení trasa Brno Praha (Fenix) Kč Krádež měli na svědomí pracovníci Fenixu a další lidé na ně napojení. Dva zaměstnanci odsouzeni na 9 a 7,5 roku a jeden zaměstnanec v nepřítomnosti odsouzen na 11 let v roce 1997.

9 4. JAK SE BRÁNIT ÚTOKŮM A ZAJISTIT BEZPEČNÉ CIT Vzhledem k výše uvedeným faktům musejí společnosti CIT čelit poměrně závažným rizikům. Prvořadé je vždy chránit životy. V dnešní době je proto nutné mít kvalitně vyškolený personál CIT, technologie které umožňují on-line kontrolu, dohled a podporu pro osádky v terénu i pro zákazníky, kvalitní a odolné pancéřové vozy a v neposlední řadě je nutné zajistit také motivaci personálu CIT. 4.1 TAKTIKA A VÝCVIK Základem kvalitně proškoleného personálu CIT je pocit jistoty který přepravcům dává kvalitní výcvik sebeobranné střelby a zvládnuté taktické postupy v mimořádných situacích. Vzhledem k novým bezpečnostním rizikům je dnes nutný výcvik interních zásahových týmů určených pro zásahy a ochranu uvnitř počítáren a úložných míst.

10 4. JAK SE BRÁNIT ÚTOKŮM A ZAJISTIT BEZPEČNÉ CIT Další běžnou praxí je dnes podpora přepravních týmů CIT (při přepravách vysokých částek, či vysokém riziku) podpůrným týmem, který je vycvičen a vyzbrojen pro řešení situací na krátkou (do 50m) i dlouhou vzdálenost (do 400m) Nedílnou součástí výcviku a tréninku personálu CIT je také teoretické vstupní a pokračovací školení a neustále opakování a drilování taktických operačních postupů..

11 4. JAK SE BRÁNIT ÚTOKŮM A ZAJISTIT BEZPEČNÉ CIT Dalším důležitým prvkem je pasivní ochrana pro personál CIT. Pro Loomis je dnes standardem balistická ochranná vesta s MOLE systémem a možností vložení přídavných kevlarových plátů. Rozložení pouzder na zbraně a další vybavení je individuálně nastavitelné a součástí výstroje je osobní lékárnička optimalizovaná pro potřeby první pomoci.

12 4. JAK SE BRÁNIT ÚTOKŮM A ZAJISTIT BEZPEČNÉ CIT 4.2 TECHNIKA A TECHNOLOGIE Základním úkolem používané techniky a všech technologií je v provozu CIT podporovat a chránit osádky CIT a zároveň v maximální možné míře chránit převáženou hotovost i před interním atakem.

13 4. JAK SE BRÁNIT ÚTOKŮM A ZAJISTIT BEZPEČNÉ CIT Na pancéřová jsou dnes kladeny vysoké nároky z pohledu balistické odolnosti a celkové pasivní ochrany osádky a ostatních bezpečnostních systémů. Další velmi důležitou součástí CIT je dnes dohledové centrum s on-line přehledem nad vozidly a osádkami na trasách. A s možností dálkově zablokovat celé vozidlo.

14 4. JAK SE BRÁNIT ÚTOKŮM A ZAJISTIT BEZPEČNÉ CIT Pro podporu osádek v terénu a zpětnou vazbu ke klientům je dnes široce používaná technologie osobních PDA která umožňuje on-line přenos informací od osádky na řídící dispečinky a opačně. Tato technologie má klíčový význam pro flexibilitu a zejména bezpečnost přeprav CIT. Lze ji také využít jako sekundární informační zdroj o poloze a statusu osádky a vozidla.

15 4. JAK SE BRÁNIT ÚTOKŮM A ZAJISTIT BEZPEČNÉ CIT 4.3 MOTIVACE Závěrem a nosnou myšlenkou dnešní prezentace je, že pouze kvalitně vycvičený a také motivovaný personál, který má k dispozici odpovídající a bezpečnou techniku, vybavení a technologie na patřičné úrovni, zabezpečí odpovídající bezpečnost CIT i v dnešním značně rizikovém prostředí.

16 Děkujeme za pozornost. A přejeme pěkný zbytek dne.

Doplňkové pojistné podmínky pro pojištění odcizení věci DPPOV1 MP 1/03

Doplňkové pojistné podmínky pro pojištění odcizení věci DPPOV1 MP 1/03 Doplňkové pojistné podmínky pro pojištění odcizení věci DPPOV1 MP 1/03 ČESKÁ PODNIKATELSKÁ POJIŠŤOVNA, a.s. DOPLŇKOVÉ POJISTNÉ PODMÍNKY PRO POJIŠTĚNÍ ODCIZENÍ VĚCI DPPOV1 MP 1/03 OBSAH Článek 1 Úvodní

Více

Rámcový obsah služební přípravy podle jednotlivých oblastí

Rámcový obsah služební přípravy podle jednotlivých oblastí Příloha č. 2 k ZPPP č. 4/2009 Rámcový obsah služební přípravy podle jednotlivých oblastí Čl. 1 Nácvik používání donucovacích prostředků (1) Základní technické prvky: a) technika pádů, b) techniky chvatů,

Více

Jak omezit ztráty a krádeže?

Jak omezit ztráty a krádeže? Jak omezit ztráty a krádeže? Jaromír Průša Manager Facility Services Ahold Czech Republic a.s. Miloš Klofanda Operations Coordinator Mark2 Corporation Czech a.s. Jak omezit ztráty a krádeže? Centre for

Více

MANUÁL PŘEVOZU PENĚZ A CENIN

MANUÁL PŘEVOZU PENĚZ A CENIN MANUÁL PŘEVOZU PENĚZ A CENIN BEZPEČNOSTNÍ AGENTURA DORA a.s Marek Pfeifer Útvar speciálních služeb referent supervize B.A.DORA a.s. Jaroslava Seiferta 2179 Most září prosinec 2007 1. část první,obecná

Více

Policie České republiky základní složka IZS

Policie České republiky základní složka IZS Policie České republiky základní složka IZS IZS a Policie ČR Integrovaný záchranný systém = systém složek IZS, který se koordinovaným postupem připravuje na mimořádné události a účastní se provádění záchranných

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 V Praze dne 30. prosince 2009 Částka 197 OBSAH Část I 172. Závazný pokyn policejního prezidenta ze dne 30. prosince 2009,

Více

Útvar rychlého nasazení Policie České Republiky.

Útvar rychlého nasazení Policie České Republiky. Útvar rychlého nasazení Policie České Republiky. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona 1 Název školy Autor Název šablony Číslo projektu Předmět Tematický celek SOŠ InterDact s.r.o. Most Bc. Ilona Vébrová

Více

a kriminalita v souvislosti s

a kriminalita v souvislosti s Sekundární drogová kriminalita a kriminalita v souvislosti s hazardním hraním Mgr. Kateřina Grohmannová RVPPK, 29. září 2016 Obsah Trestná činnost pod vlivem návykových látek - ESSK Ekonomicky motivovaná

Více

Prověrky ze služební přípravy. I. Prověrky ze střelecké přípravy, obsah a jejich hodnocení. 1. Písemné testy

Prověrky ze služební přípravy. I. Prověrky ze střelecké přípravy, obsah a jejich hodnocení. 1. Písemné testy Příloha č. 6 k ZPPP č. 4/2009 1. Písemné testy Prověrky ze služební přípravy I. Prověrky ze střelecké přípravy, obsah a jejich hodnocení (1) Součástí prověrek ze střelecké přípravy jsou písemné testy ze

Více

I. Znalostní test zaměřený na Policii České republiky (dále jen Policie ČR)

I. Znalostní test zaměřený na Policii České republiky (dále jen Policie ČR) Název týmu: Hlubocký detektiv Název školy: ZŠ Hluboká nad Vltavou Kategorie: II. kategorie I. Znalostní test zaměřený na Policii České republiky (dále jen Policie ČR) 1) Kdo zřizuje Policii ČR a kdo městskou

Více

1 Statistika kriminality

1 Statistika kriminality POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PLZEŇSKÉHO KRAJE kancelář ředitele krajského ředitelství preventivně informační oddělení 1 Statistika kriminality Za dvanáct měsíců loňského roku evidují

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Donucovací prostředky PČR II. Označení materiálu: Datum vytvoření:

Více

Nabídka služeb. Security festivaly, koncerty. Security konference. Security cenin, šperků a finanční hotovosti

Nabídka služeb. Security festivaly, koncerty. Security konference. Security cenin, šperků a finanční hotovosti Nabídka služeb Security festivaly, koncerty Služba je určena pořadatelům koncertů, festivalů, hudebních produkcí, zábavných akcí, plesů atp. Účelem této služby je zajištění hladkého průběhu dané akce,

Více

Bezpečnost a bezpečnostní prostředí. Bezpečnostní rizika a ohrožení

Bezpečnost a bezpečnostní prostředí. Bezpečnostní rizika a ohrožení Bezpečnost a bezpečnostní prostředí. Bezpečnostní rizika a ohrožení Praxe bezpečnostního managementu Obsah řízení bezpečnostních rizik: CO chránit? definovat druh a hodnotu chráněného zájmu. před KÝM,

Více

Možnost absolvovat i samostatně pouze vybrané dny (jeden den 1600,- Kč, dva dny 2800,- Kč).

Možnost absolvovat i samostatně pouze vybrané dny (jeden den 1600,- Kč, dva dny 2800,- Kč). PA SO NE 3. 5. srpna 2018 : 4000,- Kč (v ceně 2x pronájem střelnice, výcvikový objekt pro CQB a modelové situace, tréninkové pomůcky, instruktoři, terče a další vybavení k výcviku). Možnost přespání ve

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. PO- 17/IZS-2002 V Praze dne 30. ledna 2002 S c h v a l u j e: generální ředitel HZS ČR a náměstek ministra vnitra v. r. U

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2002 V Praze dne 4. července 2002 Částka 124 PRO VNITŘNÍ POTŘEBU OBSAH Část I 105. Závazný pokyn policejního prezidenta ze

Více

Ozbrojený útočník pilotní projekt prevence útoku ve školním prostředí

Ozbrojený útočník pilotní projekt prevence útoku ve školním prostředí Ozbrojený útočník pilotní projekt prevence útoku ve školním prostředí Ozbrojený útočník pilotní projekt prevence útoku ve školním prostředí v roce 2016 Krajský úřad Jihočeského kraje - Odbor sociálních

Více

Bohdan Lajčuk Mikulov

Bohdan Lajčuk Mikulov Bohdan Lajčuk Mikulov 21.10.2013 Co je to kybernetická bezpečnost? K Y B E R N E T I C K Á B E Z P E Č N O S T Souhrn právních, organizačních, technických a vzdělávacích prostředků směřujících k zajištění

Více

RESCUETÝMY ZÁSAH ZZS V NEBEZPEČNÉ ZÓNĚ. Bc. Radek Strnad, DiS. Ing. Jaroslav Slezák

RESCUETÝMY ZÁSAH ZZS V NEBEZPEČNÉ ZÓNĚ. Bc. Radek Strnad, DiS. Ing. Jaroslav Slezák RESCUETÝMY ZÁSAH ZZS V NEBEZPEČNÉ ZÓNĚ Bc. Radek Strnad, DiS. Ing. Jaroslav Slezák Aktuální téma Toto téma je nyní aktuální obzvlášť v souvislosti s aktivním střelcem prezentace slouží k diskuzi, ne ke

Více

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje kriminalita v roce 2013 Zdroj: ESSK Způsobená škoda - 1 356 000 tis. Kč Zdroj: ETŘ 2 Zdroj: ESSK MŘP Ostrava 17 630 Zdroj: ESSK ÚO Karviná 9 010 3 Neznázorňuje

Více

PŘEPRAVA A ZPRACOVÁNÍ HOTOVOSTI

PŘEPRAVA A ZPRACOVÁNÍ HOTOVOSTI » Služby přepravy a zpracování hotovosti jsou určeny všem, kteří potřebují bezpečně přemisťovat hotovost a ceniny a zároveň s nimi efektivně pracovat.» Služby G4S výrazně zrychlují oběh peněz mezi klientem

Více

Kdo je aktivní střelec?

Kdo je aktivní střelec? ACTIVE SHOOTER Modelová situace na téma Aktivní střelec v areálu školy Nácvik postupu proti aktivnímu sřelci, evakuace osob a poskytnutí první pomoci První podobné cvičení v ČR Kdo je aktivní střelec?

Více

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016)

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016) KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č.j. KRPS-26744-1/ČJ-2018-0106UO Mělník 9. února 2018 Počet listů: 6 Městské úřady, obecní úřady a úřad městyse ležící v teritoriu ÚO

Více

6. Soudnictví, kriminalita

6. Soudnictví, kriminalita 6. Soudnictví, kriminalita Nepominutelnou oblastí s genderově citlivými rozdíly je soudnictví. A to jak u obětí, tak pachatelů zjištěných trestných činů, včetně uvězněných. Speciální problematikou jsou

Více

PROBLEMATIKA ZAJIŠŤOVÁNÍ FYZICKÉ BEZPEČNOSTI NEMOCNIC, SOUČÁST PREVENCE KRIMINALITY VE MĚSTĚ A KRAJI

PROBLEMATIKA ZAJIŠŤOVÁNÍ FYZICKÉ BEZPEČNOSTI NEMOCNIC, SOUČÁST PREVENCE KRIMINALITY VE MĚSTĚ A KRAJI Upravené pojetí příspěvku vzhledem k rozsahu a závažnosti problematiky Ing. Petr Hartmann PROBLEMATIKA ZAJIŠŤOVÁNÍ FYZICKÉ BEZPEČNOSTI NEMOCNIC, SOUČÁST PREVENCE KRIMINALITY VE MĚSTĚ A KRAJI Jestliže si

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

Fyzická bezpečnost. Téma: Výkon osobní ochrany, převoz peněz a cenin. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz

Fyzická bezpečnost. Téma: Výkon osobní ochrany, převoz peněz a cenin. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Fyzická bezpečnost Téma: Výkon osobní ochrany, převoz peněz a cenin Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní

Více

DOPRAVNÍ ÚRAZY Dopravní nehody s chodci

DOPRAVNÍ ÚRAZY Dopravní nehody s chodci DOPRAVNÍ ÚRAZY 2018 Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie B R N O Centrum dopravního výzkumu v.v.i. Ústav soudního lékařství FN Brno 3 Klesající

Více

PŘEPRAVA A ZPRACOVÁNÍ HOTOVOSTI

PŘEPRAVA A ZPRACOVÁNÍ HOTOVOSTI PŘEPRAVA A ZPRACOVÁNÍ HOTOVOSTI» Služby přepravy a zpracování hotovosti jsou určeny všem, kteří potřebují bezpečně přemisťovat hotovost a ceniny a zároveň s nimi efektivně pracovat.» Služby G4S výrazně

Více

Standardy kvality společnosti RegioJet, a.s. 2013 - vyhodnocení

Standardy kvality společnosti RegioJet, a.s. 2013 - vyhodnocení 2013 - vyhodnocení 1 Obsah dokumentu Úvod...3 Přehled karet standardů kvality...4 Vyhodnocení plnění jednotlivých standardů kvality...5 1. Plnění jízdního řádu vlaků InterCity RegioJet...5 2. Vypravené

Více

ZPRÁVA O BEZPEČNOTNÍ SITUACI

ZPRÁVA O BEZPEČNOTNÍ SITUACI POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE územní odbor Nový Jičín obvodní oddělení Policie ČR Nový Jičín Č.j.KRPT-26326 /ČJ-2014-070414 Nový Jičín 31. ledna 2014 Výtisk

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Použití zbraně I. Označení materiálu: Datum vytvoření: 25.11.2013

Více

Možnosti a postupy snižování stresu na pracovišti: příklady z evropské praxe

Možnosti a postupy snižování stresu na pracovišti: příklady z evropské praxe Možnosti a postupy snižování stresu na pracovišti: příklady z evropské praxe Ludmila Kožená Státní zdravotní ústav Praha Centrum pracovního lékařství e-mail: nfnt@szu.cz Konzultační den SZÚ 21.6.2007 Jak

Více

Zákrok proti aktivnímu střelci

Zákrok proti aktivnímu střelci AMOK aktivní střelec jedna ze současných priorit služební přípravy příslušníků PČR AMOK = kódové označení situace je li vyhlášeno operačním důstojníkem toto kódové označení, všichni na příjmu vědí, o jakou

Více

Geografické Informační Systémy

Geografické Informační Systémy Geografické Informační Systémy GIS v dopravě Bednář David 2009-04-09 Vysoká škola Báňská, Technická univerzita Ostrava Agenda: - Použití GIS v dopravě (obecněji) - Zajímavé oblasti využití - plánování

Více

Chceme Vám být prospěšní tam, kde nás skutečně potřebujete.

Chceme Vám být prospěšní tam, kde nás skutečně potřebujete. Chceme Vám být prospěšní tam, kde nás skutečně potřebujete. Bezpečnost Vašeho zboží? -> U nás priorita č. 1. Vozidla včas na nakládce? -> U nás vždy. Přišlo Vám zboží dříve, než jste očekávali? -> My Vám

Více

Loomis SafePoint. Chytré řešení pro Vaši hotovost

Loomis SafePoint. Chytré řešení pro Vaši hotovost Loomis SafePoint Chytré řešení pro Vaši hotovost Vybaven dle Vašich potřeb s vysokorychlostní počítačkou hotovosti a velmi snadnou obsluhou, včetně kompletní údržby. Loomis nabízí řešení, díky kterému

Více

STATISTIKY. Data za první pololetí 2013 a 2014 a leden - srpen 2014:

STATISTIKY. Data za první pololetí 2013 a 2014 a leden - srpen 2014: STATISTIKY Od roku 2003 do roku 2012 došlo k výraznému poklesu počtu odcizených dvoustopých motorových (o 57 %), jednostopých motorových (o 37 %) i krádeží věcí z automobilů (o 56 %). Roste však počet

Více

Nástroje pro podporu železničního nákladního dopravce v dnešní ekonomice

Nástroje pro podporu železničního nákladního dopravce v dnešní ekonomice Konference EURO ŽEL 2010 květen 2010 Žilina Nástroje pro podporu železničního nákladního dopravce v dnešní ekonomice David Krásenský, OLTIS Group a.s. Lenka Kopecká, ČD-Telematika a.s. Konkurenční dopravní

Více

Rizikové chování mladých řidičů. Mgr. Zuzana Strnadová Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. BRNO

Rizikové chování mladých řidičů. Mgr. Zuzana Strnadová Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. BRNO Rizikové chování mladých řidičů Mgr. Zuzana Strnadová Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. BRNO Rok 2006 Změna ve znění zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, s platností od 1.7. 2006.

Více

Zpravodaj KRUH. červen 2014. www.zasahovasluzba.cz

Zpravodaj KRUH. červen 2014. www.zasahovasluzba.cz Zpravodaj KRUH červen 014 www.zasahovasluzba.cz 1 Aktuální stav budování partnerské sítě zásahových vozidel Kruhu Nejnovější informace o rozšiřování partnerské sítě KRUHU Za období uplynulých měsíců se

Více

Senioři. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody seniorů a jejich následky

Senioři. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody seniorů a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody seniorů a jejich následky 24.4.2016 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 1.2 Evropská databáze IRTAD...

Více

Prezentace na tiskovou konferenci

Prezentace na tiskovou konferenci Prezentace na tiskovou konferenci Srovnání vývoje a nápadu TČ, početních stavů policistů a vývoj nehodovosti na ÚO Břeclav v porovnání let 21 až 213 24.1.214 Celkový nápad TČ na ÚO Břeclav 21 213 21 211

Více

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011 Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje TISKOVÁ KONFERENCE VYHODNOCENÍ ROKU 2011 Hradec Králové 30. 1. 2012 Dámy a pánové, vážení hosté, začátkem každého roku Vám již tradičně předkládáme informace

Více

Transport a logistika

Transport a logistika 2012 Transport a logistika O nás Firma Hral byla založena 3. 8. 1998. Je zaměřena na projekty v oblasti retail logistiky a zásobování obchodních sítí dle požadavků zákazníka. Zajišťujeme služby v oblasti

Více

Aktuální analýza kriminality na území Moravskoslezského kraje a prevence kriminality jako nedílná součást policejní práce

Aktuální analýza kriminality na území Moravskoslezského kraje a prevence kriminality jako nedílná součást policejní práce Aktuální analýza kriminality na území a prevence kriminality jako nedílná součást policejní práce OSTRAVA 3. října 2012 Městské ředitelství Ostrava Moravskoslezského kraje Územní odbory Bruntál, Frýdek-Místek,

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006

Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006 Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006 Metodologie výzkumu: Metoda výzkumu: Dotazníkové šetření Sběr dat: Květen 2006 Vyhodnocení dat: Prosinec 2006 Cílová skupina: Občané města Krnova

Více

CS Jednotná v rozmanitosti CS B8-0481/2018/1. Pozměňovací návrh

CS Jednotná v rozmanitosti CS B8-0481/2018/1. Pozměňovací návrh 23.10.2018 B8-0481/2018/1 1 Bod odůvodnění D a (nový) Da. vzhledem k tomu, že podle Zprávy o ochraně ústavy za rok 2017 (Fakta a trendy) německé zpravodajské služby Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV)

Více

Více než monitoring. a zabezpečení. GPS monitoring a zabezpečení vozidel. GPS monitoring pohybu osob. Zabezpečení a dálkové ovládání budov

Více než monitoring. a zabezpečení. GPS monitoring a zabezpečení vozidel. GPS monitoring pohybu osob. Zabezpečení a dálkové ovládání budov Více než monitoring a zabezpečení GPS monitoring a zabezpečení vozidel GPS monitoring pohybu osob Zabezpečení a dálkové ovládání budov Vytváříme produkty pro reálný svět. Díky našim dlouholetým zkušenostem

Více

Alkohol, léky a narkotika. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Alkohol, léky a narkotika. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Alkohol, léky a narkotika Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody pod vlivem alkoholu, omamných látek, léků a narkotik a jejich následky 20.7.2016 Obsah

Více

Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti. Realizuje Agentura pro sociální začleňování, Úřad vlády ČR

Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti. Realizuje Agentura pro sociální začleňování, Úřad vlády ČR Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti Realizuje Agentura pro sociální začleňování, Úřad vlády ČR Násilí z nenávisti Jednání motivované předsudky nebo nenávistí namířené proti osobě, skupinám, jejich

Více

Intervence aktivního (šíleného) střelce

Intervence aktivního (šíleného) střelce Intervence aktivního (šíleného) střelce AMOK aktivní střelec jedna ze současných priorit služební přípravy příslušníků PČR AMOK kódové označení situace je li vyhlášeno operačním důstojníkem toto kódové

Více

3.3 Účetní náklady, které nejsou daňově uznatelnými

3.3 Účetní náklady, které nejsou daňově uznatelnými 3.3 Účetní náklady, které nejsou daňově uznatelnými Náklady z hlediska účetního Účetní jednotky jsou povinny vést účetnictví tak, aby účetní závěrka sestavená na jeho základě podávala věrný a poctivý obraz

Více

Děti. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody dětí a jejich následky

Děti. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody dětí a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody dětí a jejich následky 29.5.2016 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 1.2 Evropská databáze IRTAD...

Více

Vojenská doprava. Plánování, organizování a zabezpečení vnitrostátních vojenských přesunů

Vojenská doprava. Plánování, organizování a zabezpečení vnitrostátních vojenských přesunů Vojenská doprava Plánování, organizování a zabezpečení Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační

Více

Standardy kvality společnosti RegioJet, a.s. 2013

Standardy kvality společnosti RegioJet, a.s. 2013 Standardy kvality společnosti RegioJet, a.s. 2013 1 Obsah dokumentu Standardy kvality společnosti RegioJet, a.s. Úvod...3 Přehled karet standardů kvality...4 Jednotlivé karty standardů kvality...5 1. Plnění

Více

Příloha č. 1 k č. j. KRPA-1069-55/ČJ-2010-0000KR Počet listů: 23

Příloha č. 1 k č. j. KRPA-1069-55/ČJ-2010-0000KR Počet listů: 23 Příloha č. 1 k č. j. KRPA-1069-55/ČJ-2010-0000KR Počet listů: 23 KRIMINALITA v hlavním městě Praze za období od 1. 1. do 30. 6. 2010 ve srovnání se stejným obdobím roku 2009 (Statistické údaje za 1. pololetí

Více

Nové trendy v monitorování železničních vozů a drážních vozidel

Nové trendy v monitorování železničních vozů a drážních vozidel Nové trendy v monitorování železničních vozů a drážních vozidel Mgr. Alice Junková GX CORPFIN a.s. GX CORPFIN a.s. Představení firmy GX CORPFIN a.s. * AXITECH 2005 > 13 let zkušeností > 700 instalací na

Více

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014.

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014. KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014 Počet listů: 5 Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku

Více

Zdravotnické zabezpečení MS ve fotbale 2006

Zdravotnické zabezpečení MS ve fotbale 2006 MEDICÍNA KATASTROF traumatologické plánování a příprava Hradec Králové 14.-15.11.2006 Zdravotnické zabezpečení MS ve fotbale 2006 Ing. Vlasta Neklapilová Informační středisko medicíny katastrof Úrazová

Více

Využití a realizace metody EPC v oblasti veřejného osvětlení v Moravské Třebové

Využití a realizace metody EPC v oblasti veřejného osvětlení v Moravské Třebové Využití a realizace metody EPC v oblasti veřejného osvětlení v Moravské Třebové Ing. Pavel Brettschneider (místostarosta města Moravská Třebová) EN - Energy Performance Contracting CZ - Energetické služby

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Donucovací prostředky PČR I. Označení materiálu: Datum vytvoření:

Více

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE Případová studie Komplexní program na podporu zahájení podnikání Studie je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Více

Chytrá karta České spořitelny

Chytrá karta České spořitelny Chytrá karta České spořitelny Martin Techman, ředitel úseku rozvoje obchodu ČS Tomáš Reytt, manažer projektu Chytrá karta ČS 11. srpna 2008 Obsah Volně nastavitelné produkty Trh kreditních karet v ČR Chytrá

Více

think in space Dubai Trnava Prague London Munich

think in space Dubai Trnava Prague London Munich think in space Dubai Trnava Prague London Munich Systém mobilní komunikace a správy vozů ZZSHMP ytrack - Fleet Controlling 2 Pobočky YMS Group 3 Vybraní partneři & reference VEŘEJNÝ SEKTOR UTILITY DOPRAVA

Více

PŘIJATÉ TEXTY. P8_TA(2017)0158 Udělení absolutoria za rok 2015: Překladatelské středisko pro instituce Evropské unie (CdT)

PŘIJATÉ TEXTY. P8_TA(2017)0158 Udělení absolutoria za rok 2015: Překladatelské středisko pro instituce Evropské unie (CdT) Evropský parlament 2014-2019 PŘIJATÉ TEXTY P8_TA(2017)0158 Udělení absolutoria za rok 2015: Překladatelské středisko pro instituce Evropské unie (CdT) 1. Rozhodnutí Evropského parlamentu ze dne 27. dubna

Více

UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ

UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ ZÁKLADY PODNIKÁNÍ UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2014, I. Verze, MŘ, GH, JT, DH 1 Obsah PODNIKATELSKÝ PLÁN / ZÁMĚR... 3 KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI... 20 MARKETING... 42 PRÁVO...

Více

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2014. Základní definice

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2014. Základní definice č. j.: Spr 00562/2015-022 KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2014 Základní definice Základní statistickou jednotkou v případě tohoto statistického vyhodnocení

Více

Zajištění spolehlivosti dodávek zemního plynu pro hlavní město Prahu

Zajištění spolehlivosti dodávek zemního plynu pro hlavní město Prahu Zajištění spolehlivosti dodávek zemního plynu pro hlavní město Prahu VÁŠ TRADIČNÍ DISTRIBUTOR PLYNU 365 dní v roce 7 dní týdnu 24 hodin denně Snímek 1 Copyright Pražská plynárenská Distribuce, a.s. ZÁKLADNÍ

Více

Standardy kvality společnosti RegioJet, a. s. Vyhodnocení za rok vyhodnocení

Standardy kvality společnosti RegioJet, a. s. Vyhodnocení za rok vyhodnocení Standardy kvality společnosti RegioJet, a. s. 2015 vyhodnocení 1 Obsah dokumentu OBSAH DOKUMENTU... 2 ÚVOD... 3 PŘEHLED KARET STANDARDŮ KVALITY... 4 VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ JEDNOTLIVÝCH STANDARDŮ KVALITY...

Více

Ověření zásad traumatologického plánování v praxi

Ověření zásad traumatologického plánování v praxi V. ročník konference MEDICÍNA KATASTROF a 8. konference SVLFVL ČLS JEP 27.-28.11.2008 Hradec Králové Ověření zásad traumatologického plánování v praxi Petr Hubáček Neodkladná péče 3 etapy 1. Přednemocniční

Více

GIS jako důležitá součást BI. Jan Broulík, Petr Panec ARCDATA PRAHA, s.r.o.

GIS jako důležitá součást BI. Jan Broulík, Petr Panec ARCDATA PRAHA, s.r.o. GIS jako důležitá součást BI Jan Broulík, Petr Panec ARCDATA PRAHA, s.r.o. ARCDATA PRAHA, s.r.o. THE GEOGRAPHIC ADVANTAGE Motto Sladit operační taktiku s organizační strategií Strategie bez taktiky je

Více

ÚVOD DO PROBLEMATIKY STANDARDŮ CPT A PREVENCE ŠPATNÉHO ZACHÁZENÍ MARIE LUKASOVÁ 2019, KVOP

ÚVOD DO PROBLEMATIKY STANDARDŮ CPT A PREVENCE ŠPATNÉHO ZACHÁZENÍ MARIE LUKASOVÁ 2019, KVOP ÚVOD DO PROBLEMATIKY STANDARDŮ CPT A PREVENCE ŠPATNÉHO ZACHÁZENÍ MARIE LUKASOVÁ 2019, KVOP ŠPATNÉ ZACHÁZENÍ definice dle čl. 3 Evropské úmluvy Mučení úmyslné jednání s cílem získat informace nebo doznání

Více

Tisková konference 24. 6. 2015

Tisková konference 24. 6. 2015 Tisková konference 24. 6. 2015 Obsah tiskové konference Stresové situace řidičů PhDr. Michal Walter, dopravní psycholog Smluvní asistenční společnosti pojišťoven Ing. Petr Bold, prezident České asociace

Více

Ministerstvo obrany V Praze dne. dubna 2015 Čj.: Výtisk č. PRO SCHŮZI VLÁDY

Ministerstvo obrany V Praze dne. dubna 2015 Čj.: Výtisk č. PRO SCHŮZI VLÁDY Ministerstvo obrany V Praze dne. dubna 2015 Čj.: Výtisk č. PRO SCHŮZI VLÁDY Věc: Seznam významných veřejných zakázek rezortu Ministerstva obrany za rok 2015 Důvod předložení: Obsah: Bod I., odst. 2 usnesení

Více

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 O BVODNÍ ŘEDITELSTVÍ P OLICIE PRAHA I Kancelář ředitele Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 Počet listů: 10 Přílohy: 3/7 Zpráva o bezpečnostní situaci na území MČ Praha 1 za rok 2014

Více

Směrnice Dopravní řád S3. 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy. prof. MUDr. Vladimír Komárek, CSc. děkan 2. LF UK

Směrnice Dopravní řád S3. 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy. prof. MUDr. Vladimír Komárek, CSc. děkan 2. LF UK Směrnice Dopravní řád S3 Veřejná vysoká škola: 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy Datum účinnosti 1.10.2018 Vypracoval Kontrolovala Schválil Tomáš Fencl OZO v prevenci rizik Mgr. Jan Šmejcká tajemnice

Více

ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56. Bezpečnostní analýza kraje Vysočina

ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56. Bezpečnostní analýza kraje Vysočina ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56 Bezpečnostní analýza kraje Vysočina 1 Obsah I. Úvod II. Legislativa a vymezení základních pojmů III. Doporučení k prevenci kriminality v kraji IV. Bezpečnostní analýza

Více

Dvacet let od výbuchu NVS na Staroměstském náměstí

Dvacet let od výbuchu NVS na Staroměstském náměstí Dvacet let od výbuchu NVS na Staroměstském náměstí První teroristický útok s využitím nástražného výbušného systému byl v České republice po listopadu 1989 proveden na Staroměstském náměstí 2. června 1990.

Více

Labonková Monika, Kubíček Jaroslav, Hubáček Petr

Labonková Monika, Kubíček Jaroslav, Hubáček Petr Medicína katastrof Brno 2. - 3.2.2012 Labonková Monika, Kubíček Jaroslav, Hubáček Petr Fakultní nemocnice Olomouc - Oddělení urgentního příjmu koordinovaný postup složek při přípravě na mimořádné události(mu)

Více

Nepokoje - specifická mimořádná událost

Nepokoje - specifická mimořádná událost Nepokoje - specifická mimořádná událost 7. konference Medicína katastrof Brno plk. Ing. Miroslav Procházka, Ph.D., Fakulta vojenského zdravotnictví UO, Hradec Králové Brno, 3. 2. 2011 Obsah Nepokoje -

Více

Úvod do informačních a řídicích systémů. lení

Úvod do informačních a řídicích systémů. lení Úvod do informačních a řídicích systémů Základní pojmy a rozdělen lení Informace Pojem vysoce abstraktní Skutečné informace musí být pravdivé, včasné, jednoznačné a relevantní (atributy informace) Základní

Více

Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín

Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín Bezpečnost na rally z pohledu lékaře MUDr Milan Procházka JEDINÁ BEZPEČNÁ RALLY JE TA, KTERÁ NEODSTARTUJE Prvky bezpečnosti Volba rychlostních zkoušek

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992, což je

Více

bezpečnost přenášená vzduchem

bezpečnost přenášená vzduchem CAMIBOX je profesionální stavebnicové Plug&Play řešení systému bezdrátového přenosu obrazu z IP CCTV kamer, v bezlicenčním pásmu, určené pro venkovní použití. ABOUT > Systém dokáže přenést data z mnoha

Více

Droan garantuje nejvyšší standard, který žádná jiná. dáváme vždy něco navíc. Představujeme. O nás. Naše služby

Droan garantuje nejvyšší standard, který žádná jiná. dáváme vždy něco navíc. Představujeme. O nás. Naše služby www.droan.cz 2015 Vážení zákazníci, přinášíme Vám jedinečnou bezpečnostní službu, která Vám přinese nejvyšší kvalitu poskytovaných služeb na našem trhu. O nás Jsme profesionální soukromá bezpečnostní služba.

Více

E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE

E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta, Centrum PRVoK Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE Kamil Kopecký & René Szotkowski Co je E-Bezpečí E-Bezpečí je projekt, zaměřený na prevenci, vzdělávání,

Více

INTERAKTIVNÍ SIMULÁTOR MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A HN

INTERAKTIVNÍ SIMULÁTOR MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A HN MEDICÍNA KATASTROF, 25. 26. listopadu 2010, Hradec Králové INTERAKTIVNÍ SIMULÁTOR MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A HN Mgr. Lukáš Tajčman, Mgr. Ján Hirjak MUDr. Zdeněk Schwarz ředitel ZZS HMP - ÚSZS Počítačová aplikace

Více

Zkušenosti ze cvičení PODZIM 2005 Kralupy nad Vltavou

Zkušenosti ze cvičení PODZIM 2005 Kralupy nad Vltavou Zkušenosti ze cvičení PODZIM 2005 Kralupy nad Vltavou Jana Šeblová ÚSZS Středočeského kraje KONFERENCE MEDICÍNA KATASTROF Brno, 9. února 2006 Součinnostní cvičení IZS PODZIM 2005 Hlavní cíle cvičení: prověření

Více

Bezpečnostní školení osob na malých letištích

Bezpečnostní školení osob na malých letištích Bezpečnostní školení osob na malých letištích Lektor: Jaromír Fatka ŠKOLENÍ PILOTŮ 5.3.2016 Školení provedeno na základě příslušných odstavců Bezpečnostního programu letiště Cíl školení Získat potřebné

Více

NABÍDKA TRÉNINKOVÉHO KURZU PRO ZAMĚSTNANCE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

NABÍDKA TRÉNINKOVÉHO KURZU PRO ZAMĚSTNANCE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ Dodavatel C.S.Safe Solutions s.r.o. Hradčanské náměstí 67/8 118 00 Praha 1 E-mail: office@cssafe.cz Web: www.cssafe.cz 30.10.2014 Dobrý den, v souvislosti s množícími se útoky na školách a ve školských

Více

Ing. J. Velčický Manažer projektu

Ing. J. Velčický Manažer projektu Ing. J. Velčický Manažer projektu Dlouhodobě neřešeny otázky bezdomovectví na celorepublikové úrovni Příslušníci PČR a MP jsou první, kteří přicházejí do styku s osobami bez domova Naplnění hesla Pomáhat

Více

V Českých Budějovicích, dne 19. dubna 2016

V Českých Budějovicích, dne 19. dubna 2016 V Českých Budějovicích, dne 19. dubna 2016 Vážený pane řediteli, vážená paní ředitelko, Krajský úřad Jihočeského kraje - Oddělení prevence a humanitních činností, Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Více

Satelitní vyhledávání a monitorování vozidel

Satelitní vyhledávání a monitorování vozidel Satelitní vyhledávání a monitorování vozidel www.carloc.cz Měnící se potřeby a přání klientů spolu s rozvojem techniky, inovací produktů a vývojem legislativy vytvářejí základ pro strategii naší společnosti.

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až listopad 2009

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až listopad 2009 o ovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až listopad 2009 Policie ČR za 11 měsíců letošního roku šetřila celkem 67 870, při kterých bylo 763 osob usmrceno, 3 225 osob těžce zraněno

Více

Připravenost VN Brno k řešení bezpečnostních hrozeb

Připravenost VN Brno k řešení bezpečnostních hrozeb Medicína katastrof Brno 2. 3. února 2012 Připravenost VN Brno k řešení bezpečnostních hrozeb 1. Úvod 2. Bezpečnostní systémy a jejich využití 3. Zabezpečení Vojenské nemocnice Brno 4. Zkušenosti 5. Doporučení

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 118895-1/ČJ-2017-0012OR Praha 24. dubna 2017 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám JUDr. Petra Lachnita P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více

Požadováno je provedení v černé barvě jak u helmy tak i u picatinny (rail).

Požadováno je provedení v černé barvě jak u helmy tak i u picatinny (rail). Příloha č. 1 Zadávací dokumentace: Technická specifikace I: 1. název majetku balistická helma NIJ III. A 2. technický popis Balistická helma je osobní ochranný prostředek, který slouží k ochraně života

Více