PT Aku šroubovák 12V. Uživatelský manuál. První vydání: Copy Right by Prokit's Industrial Co., Ltd.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PT-1201. Aku šroubovák 12V. Uživatelský manuál. První vydání: 2012 2012 Copy Right by Prokit's Industrial Co., Ltd."

Transkript

1 PT-1201 Aku šroubovák 12V Uživatelský manuál První vydání: Copy Right by Prokit's Industrial Co., Ltd.

2 Základní pravidla bezpečnosti VAROVÁNÍ: Přečtěte si všechna bezpečnostní upozornění a instrukce. Pokud tak neučiníte, můžete způsobit elektrický ráz, požár a/nebo vážné zranění. Uschovejte tento manuál pro budoucí použití. Pojem "elektrické nářadí" u varování značí nářadí napájené buď napájecím kabelem nebo baterií. 1) Pracovní prostor a) Udržujte tento prostor čistý a dobře osvětlený. V přeplněných a tmavých místech dochází snáze k nehodám. b) Nepoužívejte elektrické nářadí v místech s výbušnou atmosférou, například blízko hořlvých tekutin, plynu nebo prachu. Elektrické nářadí produkuje jiskry, které mohou tyto látky vznítit. c) Při práci udržujte mimo dosah děti a další lidi kolem. Jakékoliv rozptýlení může vést ke ztrátě kontroly. 2) Elektrická bezpečnost a) Zástrčka elektrického nářadí musí odpovídat zásuvce. Nikdy zástrčku nemodifikujte. S uzemněným elektrickým nářadím nepoužívejte adaptéry. Nemodifikované zástrčky a správné zásuvky sníží riziko elektrického rázu. b) Zamezte kontaktu s uzemněnými povrchy jako jsou trubky, radiátory nebo lednice. Pokud je uzemněné vaše tělo, je zvýšené riziko elektrického rázu. c) Nevystavujte elektrické nářadí dešti nebo vlhkým podmínkám. Voda uvnitř přístroje zvýši riziko elektrického rázu. d) Nezneužívejte napájecí kabel. Nikdy jej nepoužívejte k nošení, tahání nebo odpojování elektrického nářadí. Udržujte kabel z dosahu tepla, oleje, ostrých hran nebo pohyblivých částí. Poškozený nebo zamotaný kabel zvyšuje riziko elektrického rázu. e) Když pracujete s elektrickým nářadím venku, použijte prodlužovací kabel určený pro venkovní použití. Použití prodlužovacího kabelu pro venkovní použití snižuje riziko elektrického rázu. f) Pokud musíte s elektrickým nářadím pracovat na vlhkém místě, použijte zdroj energie s proudovým chráničem. Použití proudového chrániče snižuje riziko elektrického rázu. 3) Osobní bezpečnost a) Zůstaňte ve střehu, pozorujte, co děláte a při práci s elektrickým nářadím používejte zdravý rozum. Nepoužívejte elektrické nářadí, když jste unavení nebo pod vlivem drog, alkoholu nebo léků. Nepozornost při použití může vést ke zranění. b) Používejte bezpečnostní vybavení. Vždy mějte ochranné brýle. Další vybavení jako maska, neklouzavé bezpečností boty, pevná pokrývka hlavy nebo ochrana sluchu za správných podmínek sníží následky případné nehody.

3 c) Zabraňte náhodnému spuštění. Ujistěte se, že vypínač je před zapojením napájení v poloze vypnuto. Když budete nosit elektrické nářadí s prstem na spínači, nebo je budete zapojovat do elektřiny, zatímco je zapnutý, zvyšujete tak riziko nehody. d) Dejte pryč jakýkoliv klíč nebo šroubovák určený pro nastavení, než elektrické nářadí zapnete. Nástroj uchycený k pohyblivé části elektrického nářadí může způsobit zranění. e) Nenatahujte se k elektrickým nářadím do příliš velké výšky. Vždy stůjte ve stabilní poloze. Tak budete moct za nepředvídatelných situací lépe ovládat elektrické nářadí. f) Správně se oblečte. Nenoste volné oblečení nebo šperky. Udržujte své vlasy, oblečení a rukavice dál od pohyblivých částí. Volné oblečení, šperky nebo dlouhé vlasy se mohou do pohyblivých částí chytit. g) Pokud jsou zařízení spojená se zařízením pro extrakci a sběr prachu, ujistěte se, že je spojení správné. Použitím těchto zařízení snížíte riziko spojené s prachem. 4) Použití a údržba elektrického nářadí a) Neaplikujte při použití elektrického nářadí sílu. Používejte na danou práci správný nástroj. Použitím správného elektrického nářadí uděláte práci lépe a bezpečněji. b) Nepoužívejte elektrické nářadí, pokud nefunguje vypínač. jakékoliv elektrické nářadí, jemuž nefunguje vypínač, se nesmí používat a mělo by být opraveno. c) Před nastaveními, výměnou příslušenství nebo uskladněním elektrického nářadí odpojte kabel od napájení. Tímto snížíte riziko náhodného spuštění přístroje. d) Uskladněte přístroj mimo dosah dětí a nedovolte s ním pracovat lidem, kteří nebyli poučení k jeho použitím. Elektrické nářadí je v rukou neškoleného uživatele nebezpečné. e) Elektrické nářadí udržujte. Kontrolujte upevnění pohyblivých částí, zda není libovolný díl poškozený, či další stavy, které mohou ovlivnit funkci přístroje. Mnoho nehod je způsobeno špatně udržovaným elektrickým nářadím. f) Řezací nástroje udržujte ostré a čisté. Správně udržované a ostré řezací nástroje jsou snazší pro manipulaci. g) Používejte elektrické nářadí, příslušenství a díly k nářadí podle těchto instrukcí a k účelům, k nimž jsou zamýšleny. Použitím pro jiné účely riskujete riziko nehody. 5) Baterie a) Nabíjejte pouze pomocí nabíječky specifikované výrobcem. Použitím jiné nabíječky můžete způsobit požár. b) Používejte elektrické nářadí pouze s určenými bateriemi. Použitím jiných baterií můžete způsobit zranění nebo požár. c) Když baterie nepoužíváte, udržujte je dále od dalších kovových předmětů, jako kancelářských

4 sponek, mincí, klíčů, hřebíků, šroubů, atd., které mohou způsobit spojení obou terminálů. Spojení terminálů baterie může způsobit popáleniny nebo požár. d) Při špatném použití může z baterie uniknout tekutina. Zabraňte kontaktu s touto tekutinou. Pokud k němu dojde, omyjte zasažené místo vodou. Pokud dojde ke kontaktu tekutiny s očima, ihned vyhledejte lékařskou pomoc. Tekutina vyteklá z baterie může způsobit podráždění nebo popáleniny. 6) Servis Servis na svém přístroji nechte provádět kvalifikovaným opravářem a nechte použít pouze identické náhradní díly. Tím zajistíte potřebnou bezpečnost elektrického nářadí. Zvláštní bezpečnostní rady pro Aku šroubovák Používejte pouze nabíječku 230V pro typ PT-1201F a 120V pro typ PT-12011A. Než začnete s prací na stěnách, podlaze apod., ujistěte se, že jsou vypnuty na hlavním jističi všechny zdroje elektřiny v místě, kde pacujete. Místa, na nichž chcete vrtat, prověřte, zda zde není vedení vody, plynu nebo elektřiny. Pokud máte pochyby, kontaktujte kvalifikovaného elektrikáře. Nářádí a další vybavení se může během práce značně zahřát. Nechte před manipulací vše dostatečně vychladnout. Noste vhodné rukavice. Bezpečnostní rady pro dobíjecí baterii a nabíječku Používejte pouze baterie poskytnuté spolu s aku šroubovákem nebo dobíjecí baterie a nabíječku od Pro'sKit. Používejte pouze nabíječku 230V pro typ PT-1201F a 120V pro typ PT-1201A. Chraňte baterie a nabíječku před vlhkostí. Nepoužívejte nabíječku venku. Když ji nepoužíváte, vypojte nabíječku ze sítě.na baterii dávejte zvláště pozor. Neupusťte ji na tvrdý povrch a nevystavujte ji tlaku nebo jinému mechanickému napětí. Udržujte baterii dále od zdrojů tepla nebo zimy. Neotevírejte baterii, ani se nepokoušejte opravovat baterii nebo nabíječku. Pokud jsou díly defektivní, nechte je opravit kvalifikovaným technikem nebo je pošlete do servisu na opravu. Baterii měňte jen při okolní teplotě mezi 10 C a 40 C. Nabitá baterie může být použita k nabíjení přístroje při teplotách mezi 0 C a 50 C. Když ji nepoužíváte, skladujte ji na suchém místě s teplotou mezi 10 C a 30 C. DŮLEŽITÉ! NEBEZPEČÍ! Nikdy nezkratujte baterii, ani ji nevystavujte vlhkosti. neskladujte ji společně s kovovými částmi, které by mohly způsobit zkrat kontaktů. Baterie by se mohla přehřát, začít hořet nebo explodovat. Pokud někdo přijde do styku s kyselinou nebo jinou podobnou vnitřní tekutinou nebo substancí obsaženou v baterii, smyjte ihned tyto substance větším množstvím vody. Pokud se dostanou do oka, vypláchněte jej větším množstvím vody a ihned vyhledejte lékaře. Nevhazujte baterie do ohně nebo vody. Mohou explodovat. Baterie by neměly být vyhazovány do směsného odpadu, ať jsou použité nebo ne. Zaneste je na určené sběrné místo.

5 Model PT-1201A PT-1201F Stanovené napětí DC 12V DC 12V Rychlost bez zatížení 0-550rpm 0-550rpm Velikosti vrtáků Ø0.8~10mm Ø0.8~10mm Maximální vrtací kapacity Ocel: Ø 6mm Ocel: Ø 6mm Beton: Ø 8mm Dřevo: Ø 10mm Beton: Ø 8mm Dřevo: Ø 10mm Nastavení točivého momentu 16+1 pozice 16+1 pozice Výstupní točivý moment MAX 5 N.M MAX 5 N.M Svěrací objímka 3/8'' (10mm) sklíčidlo 3/8'' (10mm) sklíčidlo Baterie Ni-Cd 12V 1000mAh Ni-Cd 12V 1000mAh Čas nabíjení 3-5 hodin 3-5 hodin Čas chodu minut (bez zátěže) minut (bez zátěže) Rozměry 235 x 230 x 80 mm 235 x 230 x 80 mm Hmotnost (včetně baterie) 1.35kg 1.35kg Adaptér Nabíječka Příslušenství Bity šroubováku 15 kusů Velikost bitů Model číslo: 5PK-1201-ADA 120V AC 60Hz 15V DC 400mA Model číslo 5PT-1201-CH Napětí: DC 15V 400mA Úroveň ochrany II Shoda s EN Pouze pro použití uvnitř 6 vrtáků: Ø1.5/2.5/3/4/5/6 mm 1 rozšíření: 60 mm délka 6 kusů: PH1, PH2, PZ1, PZ2, SL 5, SL 6 mm (délka 25 mm) 1 kus: SL6-PH2 (délka 45 mm) 1 kus: SL5-PH1 (délka 45 mm) Model číslo: 5PK-1201-ADF 230V AC 50Hz 15V DC 400mA Ochrana životního prostředí Tento výrobek se nesmí vyhazovat do směsného odpadu. Odneste jej na určené sběrné místo.

6 Vlastnosti výrobku Návod k použití Vkládání a vyjímání dobíjecí baterie Dávejte si pozor, zda vkládáte baterii ve správném směru. Nevkládejte baterii silou. Měla by jít vložit snadno a bez odporu. Baterii musíte vložit dovnitř celou, dokud svorky na stranách nezapadnou na místo. Abyste baterii vyndali, stiskněte svorky a vyndejte baterii ven ze slotu. Nabíjení baterie Dobíjecí baterie musí být před první použitím zcela nabita. Baterii dobíjejte pouze tehdy, byla li zcela vybita, jinak se její výdrž bude zhoršovat. Nemusí poté dosahovat při nabíjení plné kapacity. Důležité! Používejte pouze nabíječku poskytnutou pro nabíjení této baterie. Nejprve umístěte baterii do slotu v nabíječce a poté zapojte nabíječku do sítě. Nabíjení začne automaticky. Po pěti hodinách baterii vyndejte z nabíječky ven. Předtím však vždy nejprve vypojte nabíječku ze sítě. Vkládání bitů Důležité! Před výměnou vrtáků nebo bitů vždy vyjměte baterii, abyste zabránili nechtěnému spuštění. Aku vrtačka má sklíčidlo, pomocí něhož se dá bit snadno umístit. Ujistěte se, že je bit či vrták umístěn správně a je dobře upevněný. Před vložení vrtáku/bitu otevřete čelisti tak, že podržíte spodní kruh objímky a utahovací kruh otočíte proti směru hodinových ručiček. Otevřete objímku natolik, aby do ní šel vložit vrták/bit. Vložte jej dovnitř a opět podržte spodní kruh a utahovacím točte po směru hodinových ručiček, abyste objímku utáhli. Vrták/bit opět vyndáte tak, že podržíte spodní kruh a budete točit utahovacím kruhem proti směru hodinových ručiček. Otevírejte objímku, dokud nepůjde vrták/bit vyjmout. Zapínání Tlačítko zapínání použijte ke spuštění přístroje. Rychlost otáčení lze nastavit stlačením tlačítka zapínání. Čím více jej stlačíte, tím rychleji se přístroj točí. Pro vypnutí přístroje pusťte tlačítko zapínání.

7 Přepínač zpětného chodu Důležité! Před přepnutím na zpětný chod musí přístroj zcela zastavit, jinak může dojít k poškození přístroje. Použijte přepínač pro přepnutí mezi točením po směru hodinových ručiček (normální) a proti směru hodinových ručiček. Pokud je přepínač ve středové pozici, tlačítko zapínání je zablokované a nelze jej zmáčknout. Přepínač dávejte do středové pozice, abyste zabránili nechtěnému spuštění. Nastavení točivého momentu Pomocí nastavení točivého momentu můžete určit maximální točivý moment. Pozor! Ovladač nastavení točivého momentu lze použít, jen pokud je přístroj vypnutý. Jinak může dojít k jeho poškození. Pro nastavení točivého momentu na nejnižší hodnotu otočte ovladačem tak, aby malá šipka vyznačená na aku šroubováku ukazovala na "1" vyznačenou na ovladači. Čím vyšší číslo nastavíte, tím vyšší je točivý moment. Pro nastavení přístroje na maximální možný točivý moment nastavte ovladač, aby šipka ukazovala na značku vrtáku. Pro šroubování vyberte nižší točivý moment, abych zabránili poškození materiálu, s nímž pracujete, nebo šroubu. Pro vrtání vyberte vysoký točivý moment. Nejprve nastavení vyzkoušejte na něčem jiném, než materiál, s nímž pracujete, a podle výsledku zkoušky proveďte další nastavení. Práce s přístrojem Používejte pouze bity, které lze bezpečně upevnit do objímky. Používejte je pouze k účelu pro ně určenému. 1. Vrtání Než přístroj zapnete, zkontrolujte, zda je bit správně upevněn. Používejte řádně naostřené bity. Příliš opotřebované bity nepoužívejte. Pro začátek každého vrtání zvolte pomalou rychlost. Pro větší díry začnete s menším vrtákem a poté ji rozšiřte větším vrtákem. 2. Vrtání do dřeva Pro vrtání do dřeva použijte k tomu určené vrtáky. Zabezpečte nebo upevněte materiál do vhodného svěráku. Označte umístění děr pomocí ostrého nástroje. Netlačte aku šroubovákem příliš proti materiálu. 3. Vrtání do kovu Pro vrtání do kovu použijte k tomu určené vrtáky. Vždy zajistěte dostatečné chlazení pomocí vhodných nehořlavých chladičů. Zabezpečte nebo upevněte materiál do vhodného svěráku. Materiál by měl ležet naplocho na pracovním stole. Netlačte aku šroubovákem příliš proti materiálu. Dovolte vrtáku, aby pracoval při normální operační rychlosti. Důležité! Na začátku vrtání navolte nižší rychlost, abyste zabránili sklouznutí vrtáku z místa, kde chcete vrtat. Pokud je díra hluboká, vrták se v ní může zaseknout. V takovém případě by mohl vysoký točivý moment poškodit vrták nebo aku šroubovák. V případě zaseknutí vrtáku držte přístroj pevně a ihned pusťte tlačítko zapínání. Přepněte na točení proti směru hodinových ručiček a za nízké rychlosti točení vyndejte vrták ven.

8 4. Vrtání do plastu Pro vrtání do plastu použijte ocelový vrták a řiďte se stejnými instrukcemi jako pro vrtání do dřeva. 5. Vrtání do kamene, cihly, apod. Pro vrtání do zdí, kamene, apod. použijte kamenický vrták. Netlačte aku šroubovákem příliš proti materiálu. Řiďte se stejnými instrukcemi jako pro vrtání do dřeva. 6. Šroubování Předtím, než přístroj použijete, zkontrolujte, zda je bit nasazen správně. Vyhněte se příliš utaženým šroubům, jinak můžete šroubovací hlavu poškodit strhnout. 7. Zašroubování šroubu Nastavte směr točení po směru hodinových ručiček. Přiložte bit k hlavici šroubu. Držte šroub kolmo k hlavici šroubu, jinak by mohlo dojít k poškození. Šroub zašroubujte lehkým tlakem aku šroubováku na šroub. Když je šroub zcela zašroubován, pevně uchopte přístroj a pusťte tlačítko zapínání, jinak můžete poškodit hlavici šroubu. Pokud ihned nepustíte tlačítko zapínání, vysoký točivý moment může také poskodit bit a aku šroubovák. 8. Vyšroubování šroubu Nastavte směr točení proti směru hodinových ručiček. Přiložte bit k hlavici šroubu. Držte šroub kolmo k hlavici šroubu, jinak by mohlo dojít k poškození. při vyšroubovávání tlačte aku šroubovákem na hlavici šroubu. Údržba a čištění Pozor! Pokaždé, než budete provádět na přístroji údržbu, odpojte baterii. K čištění použijte suchý nebo navlhčený, nikoliv však modý hadřík. Mnoho čisticích prostředků obsahuje chemické sloučeniny, které mohou způsobit poškození plastových částí přístroje. Proto nepoužívejte žádné silné nebo hořlavé prostředky, jako petrolej, rozpouštědla, terpentýn nebo podobná čistidla. Vždy udržujte odvětrávací otvory volné. Čistěte je od prachu, aby se přístroj nepřehříval. Servis Pro více informací o PT-1201A / PT-1201F a dalších produktech navštivte

9

Aku šroubovák PROSKIT PT-1136F. Uživatelský manuál

Aku šroubovák PROSKIT PT-1136F. Uživatelský manuál Aku šroubovák PROSKIT PT-1136F Uživatelský manuál Před použitím přístroje si, prosím, přečtěte tanto manuál. Základní pravidla bezpečnosti Varování: přečtěte si všechna varování a instrukce týkající se

Více

Aku vrtačka PROSKIT PT-1080F. Uživatelský manuál

Aku vrtačka PROSKIT PT-1080F. Uživatelský manuál Aku vrtačka PROSKIT PT-1080F Uživatelský manuál Před použitím přístroje si přečtěte tento manuál. Popis symbolů Symboly použité v tomto manuálu slouží k upoutání pozornosti a varují před případnými riziky.

Více

Nahřívací bunda. Návod na použití. Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod na použití.

Nahřívací bunda. Návod na použití. Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod na použití. Nahřívací bunda Návod na použití OBSAH BALENÍ Část Popis Počet A Bunda 1 B Baterie 1 C Nabíječka 1 Bezpečnostní informace Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod

Více

Vrtací bruska Uživatelský manuál

Vrtací bruska Uživatelský manuál Vrtací bruska Uživatelský manuál Důležité! Pečlivě si prosím přečtěte instrukce v tomto manuálu, stejně jako základy bezpečnosti, než přístroj použijete. Tento manuál uchovejte na dostupném místě pro pozdější

Více

HADEX P444 AKU ŠROUBOVÁK 7.2V. Návod k obsluze

HADEX P444 AKU ŠROUBOVÁK 7.2V. Návod k obsluze P444 AKU ŠROUBOVÁK 7.2V Návod k obsluze Tuto příručku si před použitím stroje důkladně přečtěte v zájmu vlastní bezpečnosti Všeobecné bezpečnostní pokyny VÝSTRAHA Dodržujte základní bezpečnostní opatření

Více

Aku šroubovák PROSKIT PT-1361

Aku šroubovák PROSKIT PT-1361 Aku šroubovák PROSKIT PT-1361 Uživatelský manuál Důležité! Když používáte tento přístroj, je třeba řídit se několika bezpečnostními opatřeními, abyste zabránili zraněním a hmotným škodám. Přečtěte si nejprve

Více

OPRAVÁTOR Všeobecná bezpečnostní opatření 1) Bezpečnost na pracovišti 2) Bezpečnostní pokyny týkající se elektřiny 3) Osobní bezpečnost

OPRAVÁTOR Všeobecná bezpečnostní opatření 1) Bezpečnost na pracovišti 2) Bezpečnostní pokyny týkající se elektřiny 3) Osobní bezpečnost OPRAVÁTOR CZ Návod k používání model TD9508BT1 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží pro správné

Více

POWX018 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL. NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

POWX018 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL. NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL. NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost...

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Vrtací bruska PT-5721 Uživatelský manuál

Vrtací bruska PT-5721 Uživatelský manuál Vrtací bruska PT-5721 Uživatelský manuál Důležité! Pečlivě si prosím přečtěte instrukce v tomto manuálu, stejně jako základy bezpečnosti, než přístroj použijete. Tento manuál uchovejte na dostupném místě

Více

Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501

Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501 Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501 Děkujeme, že jste si zakoupili vrtací brusku PT-5501. Přečtěte si prosím pečlivě tento manuál

Více

2 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

2 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 POPIS 2 POWX008 CZ 2 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 2.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 2.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka

Více

Vždy kontrolujte, zda napájecí soustava odpovídá napětí uvedenému na typovém štítku.

Vždy kontrolujte, zda napájecí soustava odpovídá napětí uvedenému na typovém štítku. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není

Více

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A)

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) Obsah ZAMÝŠLENÉ VYUŽITÍ strana 1 DÍLY strana 2 NÁVOD K POUŽITÍ strana 2-4 Spuštění přístroje Doporučení k úklidu Nabíjení baterie NÁVOD K ÚDRŽBĚ strana 5-6 Demontáž a

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Tomáš Vozár Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._35 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077 Tematická

Více

5.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 5.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není definována.

5.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 5.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není definována. POWX091 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 5.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována.

Více

Mini akušroubovák Toolcraft MD6U, 6 V. Obj. č.: 82 09 21. Úvod. Obsah Strana Úvod...2 1. Účel použití šroubováku...2. 1. Účel použití šroubováku

Mini akušroubovák Toolcraft MD6U, 6 V. Obj. č.: 82 09 21. Úvod. Obsah Strana Úvod...2 1. Účel použití šroubováku...2. 1. Účel použití šroubováku Úvod Tato souprava obsahuje následující součásti: Akumulátorový šroubovák s výkonným akumulátorem Síťová a stolní nabíječka 4 oboustranné nástavce s různými šroubováky (bity) Mini akušroubovák Toolcraft

Více

TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz

TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz CZ Návod k obsluze TYP TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz MADE IN EU TR10/V02 HLAVNÍ SOUČÁSTI VIBRAČNÍ HLAVICE S MOTOREM MĚNIČ FREKVENCE PRYŽOVÁ HADICE VYPÍNACÍ/ZAPÍNACÍ TLAČÍTKO ZÁSTRČKA NAPÁJECÍHO KABELU

Více

Originál návodu. www.metabo.cz

Originál návodu. www.metabo.cz Originál návodu www.metabo.cz 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 2 7. ULA 14.4-18 LED PowerMaxx SLA LED PowerMaxx ULA LED SLA 14.4-18 LED Serial Number 00368.. 00369.. 00367.. 00370.. U V 14,4-18 10,8 10,8 14,4-18 P

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

6 DODATEČNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 OBSLUHA... 4

6 DODATEČNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 OBSLUHA... 4 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

Clean Turbo Vysavač

Clean Turbo Vysavač Clean Turbo Vysavač 10032948 10032949 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

Li-Ion Akkupack. Návod k použití Bezpečnostní pokyny

Li-Ion Akkupack. Návod k použití Bezpečnostní pokyny Li-Ion Akkupack Návod k použití Bezpečnostní pokyny Návod k použití lithium-iontového akumulátoru a nabíječky STABILA Důležité pokyny Pozorně si přečtěte bezpečnostní pokyny a návod k použití. Tento návod

Více

POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 4.1 Pracovní oblast... 3 4.2 Elektrická bezpečnost... 3 4.3

Více

POWERmini šroubovák. Návod k obsluze LI1. Innovation from. C Enterprise Ltd

POWERmini šroubovák. Návod k obsluze LI1. Innovation from. C Enterprise Ltd POWERmini šroubovák Návod k obsluze LI1 Innovation from C Enterprise Ltd Dìkujeme za zakoupení produktu firmy CEL Šroubovák byl vyvinut a vyroben s dùrazem na splnìní vysokých norem kvality. Jednoduchost

Více

Elektrické nůžky na živý plot BEHS500

Elektrické nůžky na živý plot BEHS500 Version 1.2 česky Elektrické nůžky na živý plot BEHS500 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 283 27 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

Vysavač listí. Návod k použití. Značení Jmenovitý příkon Bez zátěže ZF9121B 2 000 W max. 15 000 ot./min

Vysavač listí. Návod k použití. Značení Jmenovitý příkon Bez zátěže ZF9121B 2 000 W max. 15 000 ot./min CZ Vysavač listí Návod k použití Značení Jmenovitý příkon Bez zátěže ZF9121B 2 000 W max. 15 000 ot./min Specifikace Jmenovité napětí Max. rychlost sání Maximální výstup vzduchu Kapacita sběrného vaku

Více

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.: PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:172.775 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto příručku, abyste mohli plně

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÝ RÁZOVÝ UTAHOVÁK

NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÝ RÁZOVÝ UTAHOVÁK NÁVOD K POUŽITÍ ELEKTRICKÝ RÁZOVÝ UTAHOVÁK Omlouváme se za textové nebo grafické chyby a změny v technických datech. Máte-li nějaké dotazy týkající se technických problémů, kontaktujte prosím Zákaznické

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._48 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Symboly: Přečtěte si návod k použití. Vhodné pro použití ve vnitřním prostředí. Pouze pro země EU

Symboly: Přečtěte si návod k použití. Vhodné pro použití ve vnitřním prostředí. Pouze pro země EU Návod k použití Symboly: Níže jsou uvedeny symboly, se kterými se můžete při použití nástroje setkat. Je důležité, abyste dříve, než s ním začnete pracovat, pochopili jejich význam. Přečtěte si návod

Více

TYP CAF. Návod k obsluze. Jednofázový frekvenční měnič

TYP CAF. Návod k obsluze. Jednofázový frekvenční měnič TYP CAF Návod k obsluze Jednofázový frekvenční měnič Záruka Hervisa, S.A. v záruční době odstraní na vlastní náklady veškeré závady nebo vymění vadné díly. Hervisa, S.A. poskytuje na tento výrobek záruční

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 48 06 02 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

POWX049 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

POWX049 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není

Více

Specifikace výrobku. Specifikace Univerzální odizolovací nástroj Rámeček krimpovacího nástroje. Sada čelistí RJ-58 a RJ59

Specifikace výrobku. Specifikace Univerzální odizolovací nástroj Rámeček krimpovacího nástroje. Sada čelistí RJ-58 a RJ59 Specifikace výrobku Položka PK-4026BM Popis Sada nářadí pro správu CCTV EAN Vlastnosti - Obsahuje vše potřebné pro instalaci, údržbu a opravu CCTV systémů. - Obsahuje multimetr, krimpovací nástroj, štípací

Více

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení www.bow.cz tel. 585 378 012 Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení SAA 2003 NÁVOD K OBSLUZE SAA 2003 OBSAH TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 VYBALOVÁNÍ A KONTROLA OBSAHU... 2 MONTÁŽ... 3 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...

Více

POW X134 CZ 1 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3

POW X134 CZ 1 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 1 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 1.1 HLAVNÍ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY 1.1.1.Pracovní prostředí 1.1.2 Elektrická bezpečnost 1.1.3.Osobní bezpečnost 1.1.4 Správné použití nářadí 1.2 ZVLÁŠTNÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

Uživatelský manuál LH-050 Phantom napáječ

Uživatelský manuál LH-050 Phantom napáječ Uživatelský manuál LH-050 Phantom napáječ Uchovejte tento manuál pro Copyright pozdější použití! Reprodukce zakázána! Pozor! Chraňte toto zařízení před deštěm a vlhkostí! Před otevřením krytu odpojte napájecí

Více

POW1820. Fig A. Fig B

POW1820. Fig A. Fig B POW1820 Fig A Fig B Fig C1 Fig C2 FIG C3 Fig C4 Fig D FIG E POW1820 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

Více

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO 1 2 3 4 5 6 Fig. 1 Copyright 2016 VARO www.varo.com Fig. 2 Copyright 2016 VARO www.varo.com NABÍJECÍ SVĚTLOMET LED 10W 1 OBLAST POUŽITÍ CS Použití ve vnějším nebo vnitřním prostoru, tedy na stavbě, na

Více

Horkovzdušná stanice SS-969. Uživatelský manuál První vydání Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd.

Horkovzdušná stanice SS-969. Uživatelský manuál První vydání Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Horkovzdušná stanice SS-969 Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Bezpečnostní instrukce VAROVÁNÍ Varování a upozornění jsou umístěna v tomto manuálu na důležitých

Více

DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku.

DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si přečtěte tento návod k obsluze a dbejte dodržování všech uvedených instrukcí. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí.

Více

S110PE S110PEK S111PEK

S110PE S110PEK S111PEK CZ SK Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie S110PE S110PEK S111PEK Área Empresarial Andalucía - Sector I Calle Sierra de Cazorla nº7 C.P: 28320 Pinto (Madrid) SPAIN

Více

Ústní zubní sprcha EDS-1601 Návod k použití

Ústní zubní sprcha EDS-1601 Návod k použití Ústní zubní sprcha EDS-1601 Návod k použití Před použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Popis přístroje Pohled zepředu a z boku Seznam součástí A. Tryska B. Kryt vodní nádržky C. Náhradní

Více

Návod na použití. Aku svítilna FL 9,6 FL 12 FL 14,4 FL 18

Návod na použití. Aku svítilna FL 9,6 FL 12 FL 14,4 FL 18 Návod na použití Aku svítilna FL 9,6 FL 12 FL 14,4 FL 18 RYOBI FL-9.6 (9,6V) FL-12 (12V) FL-14.4 (14,4V) FL-18 (18V) Bezdrátová svítilna Návod k použití Používejte pouze s doporučeným akumulátorem a nabíječkou

Více

POWX410 Copyright 2010 VARO www.varo.com

POWX410 Copyright 2010 VARO www.varo.com POWX410 Copyright 2010 VARO www.varo.com 1 POPIS... 2 2 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 3 SYMBOLY... 3 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 4.1 Pracovní oblast... 3 4.2 Elektrická bezpečnost...

Více

Aku nýtovací pistole 10,8 V č. výr. 132229

Aku nýtovací pistole 10,8 V č. výr. 132229 č. výr. 132229 Návod k použití Preventivní opatření v provozu Všeobecné bezpečnostní pokyny VÝSTRAHA 1. Uvažované pracovní prostředí. Nástroje nevystavujte dešti. Nepoužívejte nástroje v páře nebo ve vlhkém

Více

PROFI HOLÍCÍ STROJEK

PROFI HOLÍCÍ STROJEK PROFI HOLÍCÍ STROJEK NÁVOD K POUŽITÍ CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, přečtěte si pečlivě tento návod k použití. Pokud výrobek předáváte další osobě, předejte jí i tento návod. BEZPEČNOSTNÍ

Více

Kompresor olejový, 200l, GEKO

Kompresor olejový, 200l, GEKO S t r á n k a 1 Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Seznamte se se všemi instrukcemi, které jsou nezbytné pro bezpečnou manipulaci s nářadím. Bezpečnostní prohlášení:

Více

Model: DO CFJS007A Startovací stanice

Model: DO CFJS007A Startovací stanice Model: DO CFJS007A CZ Startovací stanice Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ POKYNY UPOZORNĚNÍ!!! PO ZAKOUPENÍ STARTOVACÍ STANICE JE NUTNO BEZPRODLENĚ PLNĚ NABÍT AKUMULÁTOR STARTOVACÍ STANICE. AKUMULÁTOR ZNOVU

Více

Cs Originální návod k použití. www.metabo.cz

Cs Originální návod k použití. www.metabo.cz Cs Originální návod k použití www.metabo.cz . 2 3 4 5 = 00 % = 66% = 33% 2. 3. 0 L 0 R 6 7 8 9 0 PowerMaxx BS Quick... a b PowerMaxx BS b A 2 B 0. PowerMaxx BS PowerMaxx BS Basic PowerMaxx BS Quick Basic

Více

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK 1850W trnová Obsah: 1. Bezpečnostní pokyny a výstrahy 2. Součástí přístroje 3. Použití ke stanovenému účelu 4. Obecné bezpečnostní

Více

NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/00

NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/00 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/00 Akumulátorová vrtačka s nastavením příklepu Obj. č.: 82 76 81 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze! Jestliže

Více

POWX033 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ...

POWX033 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

POWX0480 CS 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5

POWX0480 CS 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

Bezpečnostní informace

Bezpečnostní informace Čeština Obrázky a obsah v této příručce se mohou od konkrétního produktu lišit. Chcete-li získat další informace, můžete otevřít celou uživatelskou příručku. Navštivte web www.samsung.com a vyhledejte

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 48 02 68

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 48 02 68 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 48 02 68 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál

Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál Obsah DŮLEŽITÉ... 3 ÚDRŽBA BATERIE A NÁVOD K JEJÍMU NABÍJENÍ... 3 VAROVÁNÍ... 3 BEZPEČNOST... 4 STRUČNÝ PŘEHLED BEZPEČNOSTNÍCH

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 826 885. Model č. 123 55 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 826 885 Model č. 123 55 Tato elektrická vrtačka je určena pro vrtání do různých materiálů jako je kov, dřevo, kámen,umělohmotné materiály, nebo keramické předměty a pro zašroubování

Více

Pásová bruska BBSM900

Pásová bruska BBSM900 Version 1.2 česky Pásová bruska BBSM900 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 263 10 Art.-Bez.: BBSM900 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

NÁVOD NA POUŽITí ELEKTRICKÁ BRUSKA NA VRTÁKY MODEL: M22291

NÁVOD NA POUŽITí ELEKTRICKÁ BRUSKA NA VRTÁKY MODEL: M22291 NÁVOD NA POUŽITí ELEKTRICKÁ BRUSKA NA VRTÁKY MODEL: M22291 I. ÚVOD Brusky na vrtáky slouží hlavně k broušení vrtáků a dalších tvrdých materiálů. Není to však zařízení, které je určené k přesnému broušení.

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač.

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač. BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití Charakteristika: - jednoduše ovladatelný, přenosný vysavač - bezsáčkový mechanismus - průhledný na nečistoty, snadno vyprázdnitelný

Více

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač.

BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ. Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití. rukojeť (1) držák kabelu. teleskopická trubka. zástrčka vypínač. BEZSÁČKOVÝ VYSAVAČ Vysavač s principem vzdušného víru Návod k použití Charakteristika: - jednoduše ovladatelný, přenosný vysavač - bezsáčkový mechanismus - průhledný zásobník na nečistoty, snadno vyprázdnitelný

Více

Masírovací přístroj pro masírování krku a ramen

Masírovací přístroj pro masírování krku a ramen Masírovací přístroj pro masírování krku a ramen Návod k použití Poslední revize: 7. 6. 2013 OBSAH: VAROVÁNÍ... 3 VÝSTRAHA... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 ROZMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ... 5 POUŽÍVÁNÍ

Více

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE (EN61029-1:2000)... 4 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ŘEZAČKY...

Více

AKU- vrtačka-šroubovák

AKU- vrtačka-šroubovák NÁVOD K OBSLUZE AKU- vrtačka-šroubovák Obj.č.: 823 887 1. BEZPEČNOSTTNÍ UPOZORNĚNÍ Pozor! Při používání elektrického nářadí je nutno dbát ochrany před úrazem elektrickým proudem, dbát bezpečnosti při práci

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 82 92 49 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

POW1015 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POW1015 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 15 17

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 15 17 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 15 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

POWX082 & 085 CS 1 OBLAST POUŢITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ...

POWX082 & 085 CS 1 OBLAST POUŢITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 1 OBLAST POUŢITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost... 4 5.3 Osobní bezpečnost...

Více

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě!

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě! Návod k používání Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623 Děkujeme Vám, že jste si vybrali tuto vysoce kvalitní elektrickou konvici. Jedná se o kvalitní výrobek splňující požadavky uznávaných

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Harley Dětská 3D Manual tiskárna ID: 23142832 Sada pro vytvoření 3D prvků MANUÁL. Set "MANUAL 3D" Princip této hračky, ktera v dětech rozvíjí představivost, kreativitu a vzručnost

Více

POWX091 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POWX091 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... POWX091 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 2 4.1 Pracovní oblast 3 4.2 Elektrická bezpečnost 3 4.3 Osobní

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

DOBÍJECÍ SVĚTLOMET NÁVOD K POUŽITÍ

DOBÍJECÍ SVĚTLOMET NÁVOD K POUŽITÍ DOBÍJECÍ SVĚTLOMET NÁVOD K POUŽITÍ CZ DOBÍJECÍ SVĚTLOMET 10 Milionů kandel PRM 20179 Před použitím si buďte jistí, že jste si přečetli a uchovali tyto bezpečnostní instrukce. 1. POPIS (Fig A/C) : 1. Přepínač

Více

Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801

Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801 Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801 Děkujeme Vám za zakoupení našeho výrobku. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte informace v tomto návodu a na obale a ponechte si je pro budoucí použití. Změny v textu,

Více

Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473. Návod k obsluze

Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473. Návod k obsluze Olejový radiátor SAHARA 471-472 - 473 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího

Více

PBL320PK. CZ Návod k použití SK Návod na použitie.

PBL320PK. CZ Návod k použití SK Návod na použitie. PBL320PK CZ Návod k použití SK Návod na použitie Area Empresarial Andalucía - Sector I Calle Sierra de Cazorla nº7 C.P: 28320 Pinto (Madrid) SPAIN Email: info@grupostayer.com www.grupostayer.com 1 2 5

Více

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze Ohřívač s ventilátorem SAHARA 452-453 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ

Více

Startovací zdroj 12 V

Startovací zdroj 12 V Startovací zdroj 12 V 35908 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si

Více

Startovací a nabíjecí zařízení BBSL430

Startovací a nabíjecí zařízení BBSL430 Version 1.3 česky Startovací a nabíjecí zařízení BBSL430 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 112 62 Art.-Bez.: BBSL430 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné

Více

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze

Ohřívač s ventilátorem SAHARA Návod k obsluze Ohřívač s ventilátorem SAHARA 461-462 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Cascada Doble. Zahradní fontána

Cascada Doble. Zahradní fontána Cascada Doble Zahradní fontána 10033351 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

KRT706205 Fig. 1 Copyright 2015 VARO www.varo.com

KRT706205 Fig. 1 Copyright 2015 VARO www.varo.com KRT706205 Fig. 1 Copyright 2015 VARO www.varo.com A KRT706205 B C Copyright 2015 VARO www.varo.com D KRT706205 E Copyright 2015 VARO www.varo.com KRT706205 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS FIG. 1... 2

Více

Návod na použití. Aku utahovák BID 1210

Návod na použití. Aku utahovák BID 1210 Návod na použití Aku utahovák BID 1210 RYOBI BID-1210 Aku utahovák Návod k použití Popis: 1. Držák nástroje 2. Nástroj 3. Spínač 4. Přepínač zpětného chodu 5. Akumulátor Přečtěte si pozorně návod k obsluze.

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Aku vrtačka. model: J0Z-KT03-18. návod k použití

Aku vrtačka. model: J0Z-KT03-18. návod k použití Aku vrtačka model: J0Z-KT03-18 návod k použití Aku vrtačka CZ Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupen tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen.

Více

6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5

6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ TIPY PRO PRÁCI S BRUSKOU... 5 7 OBSLUHA... 5 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

TECHNICKÁ DATA PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku,

TECHNICKÁ DATA PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku, Vysavač Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením instrukcí

Více

Návod k použití ZMRZLINOVAČ S KOMPRESOREM

Návod k použití ZMRZLINOVAČ S KOMPRESOREM Návod k použití 10028873 10028874 ZMRZLINOVAČ S KOMPRESOREM Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme Vás,

Více

Vysavač na suché a mokré sání

Vysavač na suché a mokré sání Vysavač na suché a mokré sání 10007543 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

POWX086 & 087 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POWX086 & 087 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost... 4 5.3 Osobní bezpečnost...

Více

6 PODLE TYPU STROJE SPECIFIKOVANÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Připojte lopatky... 6 8 PROVOZ... 7

6 PODLE TYPU STROJE SPECIFIKOVANÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Připojte lopatky... 6 8 PROVOZ... 7 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR. A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

Shiatsu masážní přístroj pro chodidla FM-TS9. Návod k použití. S ohřevem

Shiatsu masážní přístroj pro chodidla FM-TS9. Návod k použití. S ohřevem FM-TS9 Shiatsu masážní přístroj pro chodidla S ohřevem Návod k použití PŘEČTĚTE SI VŠECHNY POKYNY PŘED POUŽITÍM. ODLOŽTE SI TYTO POKYNY PRO POUŽITÍ V BUDOUCNOSTI. Důležité bezpečnostní pokyny PŘI POUŽITÍ

Více