Křetínský a ČEZ budou bojovat o Slovenské elektrárne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Křetínský a ČEZ budou bojovat o Slovenské elektrárne"

Transkript

1 Monitoring Křetínský a ČEZ budou bojovat o Slovenské elektrárne Polostátní ČEZ i Energetický a průmyslový holding Daniela Křetínského mají zájem o slovenskou energetiku. Ve hře je většinový podíl ve firmě Slovenské elektrárne, která vyrábí na Slovensku osmdesát procent veškeré elektřiny. "Ano, o koupi podílu ve Slovenských elektrárnách jednáme," potvrdil HN zdroj blízký vedení holdingu. Firma dosud svůj zájem popírala. Společnost Slovenské elektrárne, která na Slovensku vyrábí osmdesát procent veškeré elektřiny, vlastní z třetiny stát a ze dvou třetin italská firma Enel. Ta s prodejem svého majoritního podílu kvůli velkému zadlužení spěchá, hotovo by chtěla mít do konce letošního roku. "Nabídky by se tak měly podávat ještě během září," dodal zmíněný zdroj. Ekonomická aktivita Spojených států expanduje Ekonomika Spojených států expandovala v červenci a srpnu ve všech regionech. Silný růst vykazuje automobilový průmysl a bankovní podmínky se zlepšují. Plyne to z pravidelné situační zprávy o vývoji ekonomiky zvané Béžová kniha, kterou vydala americká centrální banka (Fed). Podle zprávy, založené na dílčích hlášeních od Federálních rezervních bank z jednotlivých dvanácti měnových distriktů, všech 12 regionů rostlo. V šesti byl růst "mírný", ve zbývajících oblastech expanze nepatrně zpomalila. Podmínky na pracovním trhu se podle Fedu ve většině distriktů téměř nezměnily. Většina distriktů však hlásí problémy s nalezením určitého typu kvalifikovaných pracovních sil, jako jsou zaměstnanci pro sektor informačních technologií, řidiči nákladních aut či stavební dělníci. Téměř beze změny zůstávají také cenové tlaky. Prodej aut v USA dosáhl maxima za 11 let Prodej nových osobních a užitkových automobilů na americkém trhu zaznamenal v srpnu nečekaně výrazný nárůst a dosáhl nejvyšší úrovně za 11 let. Táhl jej nárůst prodeje automobilek Ford, Chrysler a Nissan a k celkovému vzestupu podstatně přispěly velkorysé nákupní pobídky. Vyplývá to ze zpráv jednotlivých prodejců. Prodej v meziročním srovnání vzrostl podle výpočtů agentury Reuters o 5,5 procenta na 1,58 milionu vozů, což bylo nejvíce od srpna V celoročním přepočtu dosáhlo tempo prodeje podle výzkumné firmy Autodata 17,53 milionu vozů, což byl nejlepší výsledek od ledna Analytici odhadovali před dnešními zprávami celoroční tempo prodeje na 16,6 milionu a meziroční nárůst jen o 0,1 procenta.

2 Miliardář Michael Bloomberg překvapil: Vrací se do čela agentury Bloomberg I když Michael Bloomberg v posledních letech tvrdil, že se nechce vrátit na plný úvazek do své firmy Bloomberg LP, teď je vše jinak. Dosavadní prezident a generální ředitel Daniel Doctoroff odstupuje, agenturu povede její zakladatel. Bývalý starosta New Yorku Michael Bloomberg (72) se vrátí do čela globální informační agentury Bloomberg LP, kterou založil. Ve funkci nahradí Daniela Doctoroffa (56). Oznámila to společnost v noci na čtvrtek. Podle prohlášení Doctoroff odstoupí z funkce prezidenta a generálního ředitele na konci roku. "Bloomberg LP nebude jmenovat náhradu, ale bude opět pod vedením pana Bloomberga s podporou současného vedoucího týmu," uvádí se v prohlášení. Doctoroff působí ve firmě od ledna 2008 jako prezident. Funkci generálního ředitele zastává od července 2011, napsala agentura Reuters. "Je to smutný den pro mě a pro moji společnost," uvedl Bloomberg v prohlášení. "Skutečně jsem chtěl, aby Dan zůstal a pokračoval ve své vedoucí roli. Ale chápu jeho rozhodnutí." Bloomberg v médiích roky tvrdil, že nemá v úmyslu vrátit se k práci na plný úvazek do firmy, kterou založil. Když před osmi měsíci opouštěl politiku očekávalo se, že většinu svého času věnuje rozdávání svého majetku, jehož hodnota se odhaduje na 32,8 miliardy USD (690,3 miliardy korun). Bloomberg je stále majoritním akcionářem firmy, kterou založil v roce Vlastní v ní podíl 88 procent. Firma působí v 73 zemích a má přes 15 tisíc zaměstnanců. Příjmy agentury loni činily devět miliard USD. Zdroj:

3 Hypoteční trh má to nejlepší za sebou, začíná tvrdý boj o klienty Zájem o hypoteční úvěry se pomalu vyčerpává, při životě ho udržují jen neustále klesající úroky dlouhodobých úvěrů na bydlení. V prvním pololetí banky poskytly 67,9 miliardy korun hypoték, to je o 5,5 procenta méně než před rokem. V posledních letech táhlo hypoteční trh vzhůru především refinancování, které se ale již vyčerpalo. Pokles refinancovaných hypoték má dva zásadní důvody. Jednak se vzhledem k nízkému počtu sjednaných hypoték v roce 2009 snížila základna pro refinancování, zadruhé se výrazným způsobem projevila snaha bank udržet klienty v portfoliu, upozorňuje Jan Kruntorád, předseda představenstva společnosti Gepard Finance. Podle něho zájem o primární úvěry na skutečnou koupi nemovitosti naopak mírně roste. Ve snaze o udržení objemů prodaných úvěrů se banky nebojí jít s cenou až na dřeň. Do útoku tento týden vyrazila Fio banka. Ta jde nyní s cenou hypotéky s plovoucí sazbou až na 1,81 procenta. Klient ale musí zaplatit třicet procent z ceny nemovitosti ze svého, banka mu totiž půjčí maximálně sedmdesát procent z kupní ceny nemovitosti.

4 Fio banka usiluje o pozici banky s nejvýhodnějšími hypotékami, napsala banka v tiskové zprávě. Hypotéku s fixací na pět let tak Fio od pondělka nabízí za 2,19 procenta. V létě se průměrné sazby hypoték dostaly na nové minimum, když v červenci podle Finexpert Hypoindexu spadly na 2,72 procenta. Například UniCredit, která s úvěry s plovoucí sazbou přišla jako první, ji nabízí za 2,09 procenta. Ta ale půjčí až 85 procent z ceny. Úvěry s plovoucí sazbou jsou dlouhodobě nejvýhodnější na trhu, protože za posledních šest let úrokové sazby pouze klesaly. Ceny hypoték s plovoucí sazbou jsou odvozeny od ceny peněz na mezibankovním trhu, tedy za kolik si banky půjčují mezi sebou, k tomu si banka připočte svoji marži, která se pohybuje okolo 1,5 procenta. V poslední době se banky také pustily do experimentu se sociálními sítěmi. Česká spořitelna a UniCredit lákaly zájemce o hypotéku na Facebook, kde si mohli sami snížit úrok. Zdroj: Brusel schválil prodej ropné divize Morgan Stanley ruské Rosněfti Evropská komise schválila americké bance Morgan Stanley plán prodeje její divize obchodování s ropou ruskému ropnému gigantu Rosněfť. Transakce nevyvolává obavy z narušení konkurenčního prostředí, protože i po spojení zůstane na trhu řada velkých aktérů. Morgan Stanley se s Rosněftí dohodla na prodeji divize obchodování s ropou loni v prosinci. Stala se tím další společností z Wall Street, která se zbavuje aktivit na poli komodit. Prodávaná část má roční tržby kolem miliardy dolarů, tedy přes 20 miliard korun, více než 100 obchodníků a dalších specialistů na dodávky suroviny a podíl 49 procent ve společnosti Heidmar, která je jedním z největších světových provozovatelů tankerů. Transakce naopak nebude zahrnovat ropné nádrže Morgan Stanley, ropovody a ropnou firmu TransMontaigne. Morgan Stanley stejně jako ostatní velké banky pociťuje zvýšený tlak regulačních orgánů na posílení kapitálu a podnikání v komoditách se snaží zbavit už déle. Pro největší ruskou ropnou společnost Rosněfť, v jejímž čele stojí vlivný spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina Igor Sečin a kde má stát podíl skoro 70 procent, jde naopak o významný krok na americký trh.

5 Rosněfť se loni po převzetí menšího rivala TNK-BP stala podle objemu těžby největší veřejně obchodovanou ropnou společností na světě. Ve zkratce Dnes (4. září) se obchodují akcie NWR bez nároku účastnit se na navýšení kapitálu. Očekáváme, že cena akcií by měla klesnout k úrovni upisovací ceny nových akcií, která je 0,65 Kč (mělo by být vydáno 24x nových akcií ve srovnání se současným počtem). V rámci restrukturalizace sníží NWR dluh a navýší kapitál, který by měl v současném prostředí rekordně nízkých cen uhlí stačit minimálně na rok. Fio banka přichází se snížením úrokových sazeb u hypoték. Od 1. září tak platí plošné snížení úrokové sazby hypoték na minimální sazbu 2,19 % p. a. pro fixaci na období 5 let a minimální sazbu 1,81 % p. a. pro hypotéky s plovoucí sazbou. Fio banka navíc nevyžaduje povinně uzavřít jiné bankovní produkty a pojištění například životní či schopnosti splácet, jejichž výše poplatků by mohla zbytečně a nadměrně zatěžovat klienty. Akcionáři italské automobilky Fiat, kteří nesouhlasí s jejím spojením s americkým partnerem Chrysler, požadují, aby od nich firma odkoupila 60 milionů akcií v hodnotě kolem 464 milionů eur, tedy zhruba 13 miliard korun. Jejich požadavky tak podle očekávání nedosáhly hranice 500 milionů eur, v případě jejíhož překročení by firma fúzi odvolala. Většina akcionářů automobilky Fiat schválila spojení s Chryslerem začátkem srpna. Akcionáři nespokojení s fúzí měli právo do 20. srpna požádat firmu o odkoupení svých akcií za pevně stanovenou cenu 7,727 eura za kus. Námitky vůči fúzi ještě mohou vznést věřitelé Fiatu. Automobilka nicméně nepředpokládá, že by odpor ze strany věřitelů, například majitelů dluhopisů, zabránil plánovanému dokončení fúze v příštím měsíci. Fiat získal nad Chryslerem plnou kontrolu již začátkem letošního roku. Sloučená skupina FCA by byla sedmým největším výrobcem automobilů na světě. FCA bude mít právní sídlo v Nizozemsku a daňové sídlo v Británii.

Souhrn dění prosinec 2013

Souhrn dění prosinec 2013 MĚSÍČNÍ REPORT Zpravodajství z kapitálových trhů 1.12. 31.12.2013 Souhrn dění prosinec 2013 Souhrn Riziková aktiva se v prosinci vyvíjela smíšeně, přičemž rostly akciové indexy na rozvinutých trzích, ovšem

Více

Pololetní zpráva Raiffeisenbank a.s. za první pololetí roku 2006

Pololetní zpráva Raiffeisenbank a.s. za první pololetí roku 2006 Pololetní zpráva za první pololetí roku 2006 Komentář k výsledkům k 30.6.2006 v prvním pololetí zaznamenala rekordní hospodářské výsledky výrazný nárůst zisku a růst aktiv způsobený především pozitivním

Více

Úrokové sazby dál padají

Úrokové sazby dál padají Úrokové sazby dál padají 22.7.2014 - Hypotéky v červnu opět prudce zlevňovaly. První z bank, která v červnu měnila úrokové sazby, byla UniCredit Bank, která snížila nabídkové sazby u 3 a 5letých fixací.

Více

Nabídka developerských firem v Praze nestačí pokrývat zájem o nové byty a kanceláře; situace by se měla zlepšit v průběhu příštího roku

Nabídka developerských firem v Praze nestačí pokrývat zájem o nové byty a kanceláře; situace by se měla zlepšit v průběhu příštího roku Nabídka developerských firem v Praze nestačí pokrývat zájem o nové byty a kanceláře; situace by se měla zlepšit v průběhu příštího roku Praha, 30. listopadu V roce 2018 navýší developerské společnosti

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Listopad 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Listopad 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Listopad 2008 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem prosince poklesly spotřebitelské ceny během listopadu o 0,5 procenta.

Více

Hospodářské výsledky ArcelorMittal za čtvrté čtvrtletí 2014 a celkové výsledky za rok 2014

Hospodářské výsledky ArcelorMittal za čtvrté čtvrtletí 2014 a celkové výsledky za rok 2014 ArcelorMittal Ostrava a.s. Barbora Černá Dvořáková tisková mluvčí T +420 595 683 390 M +420 606 774 346 barbora.cerna-dvorakova@arcelormittal.com www.arcelormittal.com/ostrava Hospodářské výsledky ArcelorMittal

Více

Tisková zpráva. BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku

Tisková zpráva. BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku Tisková zpráva BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku 1. srpna 2016 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58

Více

@#A MĚSÍČNÍ EKONOMICKÁ ZPRÁVA ŘÍJEN 2004 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

@#A MĚSÍČNÍ EKONOMICKÁ ZPRÁVA ŘÍJEN 2004 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ V říjnu vzrostl index spotřebitelských cen o 0,5 % proti předcházejícímu měsíci a o 3,5 % za poslední rok (v září činil meziměsíční růst 0,8 % a meziroční 3,0 %). Meziroční nárůst

Více

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 28 Vydána dne 3. srpna 28 Na Příkopě 858/2 111 21 Praha 1 , IČ 64948242, sídlem Na Příkopě 2, Praha 1 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto Pololetní zprávu

Více

Finanční trhy, ekonomiky

Finanční trhy, ekonomiky Finanční trhy, ekonomiky Fund Portfolio Management Daniel Kukačka, Portfolio Manager Generali Investments CEE Webinář, květen 2018 Obsah 2 SEKCE I Přehled vývoje hlavních ekonomik Měnová politika centrálních

Více

SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK. 1. srpna 2017

SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK. 1. srpna 2017 SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK 1. srpna 2017 2 Makroekonomický výhled Monika Junicke, Senior analytik Raiffeisenbank 01-13 07-13 01-14 07-14 01-15 07-15 01-16 07-16 01-17 1Q-14 2Q-14 3Q-14 4Q-14 1Q-15

Více

Ve sledovaném období naše společnost dosáhla zisku po zdanění podle IAS/IFRS 190,83 mil. Kč.

Ve sledovaném období naše společnost dosáhla zisku po zdanění podle IAS/IFRS 190,83 mil. Kč. MERO ČR, a.s. Kralupy nad Vltavou IČ: 60193468 Pololetní zpráva emitenta kótovaného cenného papíru za prvních 6 měsíců roku 2008 podle 119 zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu a podle

Více

REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 9. listopadu 2017

REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 9. listopadu 2017 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 9. listopadu 2017 Mezitímní zpráva statutárního orgánu Fortuna Entertainment Group N. V. za období od 1. července 2017 do 8. listopadu 2017 Fortuna Entertainment Group přijala v prvních

Více

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111 V Praze, 21. března 2006 Čistý zisk Skupiny ČSOB v roce 2005 vyšší o 17% oproti roku 2004 (konsolidované, IFRS, auditované výsledky) Skupina ČSOB uzavřela rok 2005 se ziskem ve výši 10,3 miliardy Kč. Čistý

Více

Daniel Kukačka, Portfolio Manager. Generali Investments CEE Webinář, říjen 2017

Daniel Kukačka, Portfolio Manager. Generali Investments CEE Webinář, říjen 2017 č Daniel Kukačka, Portfolio Manager Generali Investments CEE Webinář, říjen 2017 Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulého měsíce Přehled vývoje hlavních ekonomik SEKCE II Kapitálové trhy Výhled

Více

PPF banka v roce 2013: bilanční suma poprvé v historii banky přesáhla 100 miliard korun

PPF banka v roce 2013: bilanční suma poprvé v historii banky přesáhla 100 miliard korun MÍSTO / DATUM Praha /18. 4. 2014 PPF banka v roce 2013: bilanční suma poprvé v historii banky přesáhla 100 miliard korun Shrnutí: Bilanční suma PPF banky vzrostla v roce 2013 o 28 mld. Kč a ke k 31. 12.

Více

Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%.

Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%. Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%. Důvodem poklesu FKD je zejména

Více

Prof. Ing. Robert Holman, CSc. člen bankovní rady. Plzeň, 8. října 2008

Prof. Ing. Robert Holman, CSc. člen bankovní rady. Plzeň, 8. října 2008 Úvěrová krize ve vyspělých zemích a finanční stabilita v ČR Prof. Ing. Robert Holman, CSc. člen bankovní rady Plzeň, 8. října 2008 I. ČNB - finanční stabilita jako její významný cílc Finanční stabilita

Více

ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK ŘÍJEN

ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK ŘÍJEN ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK ŘÍJEN Samostatný odbor finanční stability Sekce měnová a statistiky Odbor měnové politiky a fiskálních analýz 213 ŘÍJEN 213 1 I. ÚVOD A SHRNUTÍ Šetření úvěrových podmínek

Více

Zpráva z trhů za srpen 2013 od společnosti ING Investment Management

Zpráva z trhů za srpen 2013 od společnosti ING Investment Management Zpráva z trhů za srpen 2013 od společnosti ING Investment Management Devizové trhy Česká koruna v průběhu minulého měsíce mírně posilovala s tím, jak se trh více uklidňoval ohledně možné intervence. Ačkoli

Více

Webinář ČP INVEST. Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer

Webinář ČP INVEST. Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 1 Webinář ČP INVEST Srpen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 2 Vývoj ekonomiky USA HDP se v 2Q 2015 zvýšil o 2,7 % po slabých 0,6 % v 1Q 2015 Predikce HDP za celý rok 2015 = 2,6 % Ekonomiku táhne

Více

Kapitálové trhy a fondy ČP INVEST 6.9.-17.9. 2010. Ing. Milan Tomášek 21.9.2010 Praha

Kapitálové trhy a fondy ČP INVEST 6.9.-17.9. 2010. Ing. Milan Tomášek 21.9.2010 Praha Kapitálové trhy a fondy ČP INVEST 6.9.-17.9. 2010 Ing. Milan Tomášek 21.9.2010 Praha Vývoj fondů ČP INVEST v roce 2010 Zhodnocení fondů v roce 2010 Zhodnocení fondů za 14D OPF Zlatý 10,32% OPF Farmacie

Více

Tisková zpráva 15. 03. 2011. 2010: Finanční oživení potvrzeno 2011: Strategická změna zaměření na úvěrové pojištění

Tisková zpráva 15. 03. 2011. 2010: Finanční oživení potvrzeno 2011: Strategická změna zaměření na úvěrové pojištění Tisková zpráva 15. 03. 2011 2010: Finanční oživení potvrzeno 2011: Strategická změna zaměření na úvěrové pojištění Setrvalý růst obratu Prudký pokles škodní kvóty Obnova dynamiky pozitivních výsledků Posílení

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2010 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2010 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Únor 2010 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem února vzrostly spotřebitelské ceny během ledna o 1,2 procenta. V meziročním

Více

Praha, 8. dubna 2013

Praha, 8. dubna 2013 Praha, 8. dubna 2013 PPF banka pokračovala v růstu i v roce 2012 PPF banka a.s. ( Banka ) dosáhla rekordního zisku, který meziročně vzrostl o 56% na téměř 1 mld. Kč za rok 2012 Banka zaznamenala rekordní

Více

Tisková zpráva. BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje. 3. čtvrtletí roku 2016: Tržby 14,0 mld.

Tisková zpráva. BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje. 3. čtvrtletí roku 2016: Tržby 14,0 mld. Tisková zpráva BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje 3. listopadu 2016 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58 266 778 silvia.tajblikova@basf.com 3. čtvrtletí

Více

Tisková zpráva. BASF: Tržby a zisky ve 3. čtvrtletí oproti loňsku značně vzrostly. 3. kvartál 2017: Tržby ve výši 15,3 miliard eur (plus 9 %)

Tisková zpráva. BASF: Tržby a zisky ve 3. čtvrtletí oproti loňsku značně vzrostly. 3. kvartál 2017: Tržby ve výši 15,3 miliard eur (plus 9 %) Tisková zpráva BASF: Tržby a zisky ve 3. čtvrtletí oproti loňsku značně vzrostly 25. října 2017 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58 266 778 silvia.tajblikova@basf.com 3. kvartál 2017: Tržby

Více

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Leasing CZ, a.s. UniCredit Leasing CZ, a.s. Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Leasing CZ, a.s. UniCredit Leasing CZ, a.s. Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5 Pololetní zpráva 2008 Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5 Společnost UniCredit Leasing CZ, as., IČ 15886492, se sídlem Radlická 14/3201, Praha 5 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti

Více

Akciový kompas ČR - nejhorší výkonnost akcií v regionu ve 4Q09

Akciový kompas ČR - nejhorší výkonnost akcií v regionu ve 4Q09 AKCIOVÉ TRHY KOMPAS Akciový kompas ČR - nejhorší výkonnost akcií v regionu ve 4Q09 8. ledna 2010 Poslední čtvrtletí bylo pro české akcie nejhorším v loňském roce, pokud jde o relativní výkonnost v porovnání

Více

Sazby hypoték nadále klesají. Standard Chartered je další bankou trestanou Američany

Sazby hypoték nadále klesají. Standard Chartered je další bankou trestanou Američany Monitoring 20.8.2014 Sazby hypoték nadále klesají Průměrná úroková sazba hypoték v červenci dále klesla na 2,72 procenta, a dostala se tak opět na nejnižší hodnotu za dobu sledování ukazatele. Předchozí

Více

Analýzy a doporučení

Analýzy a doporučení Fio banka, a.s. Fio Fundamentální analýza společnosti RWE AG Analýzy a doporučení Doporučení: držet Cílová cena: 33,- EUR 22.3.2012 Změna doporučení na DRŽET z KOUPIT K dnešnímu dni měníme naše doporučení

Více

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 26. listopadu 2015 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za prvních devět

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Leden 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Leden 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Leden 2007 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Česká republika má konečně vládu. Poslanecká sněmovna dala v lednu, osm měsíců po parlamentních volbách, důvěru

Více

PFNonwovens a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2018

PFNonwovens a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2018 PFNonwovens a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2018 28. března 2019 Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2018 PFNonwovens a.s. oznamuje předběžné neauditované

Více

Finanční trhy, ekonomiky

Finanční trhy, ekonomiky Finanční trhy, ekonomiky Martin Pecka, (Portfolio Manager) Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. březen 2017 2 Obsah Nejdůležitější události uplynulého měsíce Přehled hlavních ekonomik

Více

Nesplácené hypotéky vyvolají dražby domů a bytů

Nesplácené hypotéky vyvolají dražby domů a bytů Nesplácené hypotéky vyvolají dražby domů a bytů Po dvou letech, co se americká hypoteční krize projevila v Česku poklesem cen nemovitostí a rostoucím počtem lidí, kteří nemají na splácení hypoték, se banky

Více

Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA)

Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA) 1 z 6 27.5.2011 10:22 AAA AUTO Úvod» IR zprávy a oznámení (vnitřní informace)» Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA) Konsolidované neauditované

Více

V prvním čtvrtletí 2017 Fortuna zvýšila přijaté sázky o 20,1 % na 302,2 milionu EUR

V prvním čtvrtletí 2017 Fortuna zvýšila přijaté sázky o 20,1 % na 302,2 milionu EUR REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 11. května 2017 Mezitímní zpráva statutárního orgánu Fortuna Entertainment Group N. V. za období od 1. ledna 2017 do 10. května 2017 V prvním čtvrtletí 2017 Fortuna zvýšila přijaté

Více

Komoditní zajištěný fond. Odvažte se s minimálním rizikem.

Komoditní zajištěný fond. Odvažte se s minimálním rizikem. Komoditní zajištěný fond Odvažte se s minimálním rizikem. 4 DŮVODY PROČ INVESTOVAT do Komoditního zajištěného fondu 1 Jistota návratnost 105 % vložené investice Podstupujete minimální riziko - fond způsobem

Více

Pololetní zpráva 2007 CAC LEASING, a.s.

Pololetní zpráva 2007 CAC LEASING, a.s. Pololetní zpráva 2007 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14 / 3201 150 00 Praha 5 Člen skupiny UniCredit Group Společnost CAC LEASING, a.s., IČ 15886492, se sídlem Radlická 14/3201, Praha 5 předkládá,

Více

ČÍSLO 1 ROK počet kontraktů tis. MWh mil. CZK

ČÍSLO 1 ROK počet kontraktů tis. MWh mil. CZK ČÍSLO 1 ROK 2019 Burzovní listy ČMKB ZAZNAMENALA V ROCE 2018 REKORDNÍ BILANCI OBCHODOVÁNÍ S DODÁVKAMI ENERGIÍ PRO KONEČNÉ ZÁKAZNÍKY OBSAH Hned trojnásobný rekord v obchodování dodávek energií registrovala

Více

Kapitálové trhy a fondy Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég

Kapitálové trhy a fondy Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég 1 16.1-.29.1.2012 30.1.2012 Praha Michal Valentík Hlavní investiční stratég 2 Vývoj fondů ČP Invest a Generali PPF 1. ČP Invest CZK 3 Vývoj fondů ČP Invest a Generali PPF 2. Generali PPF CZK 3. Generali

Více

Hypotéky zlevňují. Dostupnost bydlení se už nemění

Hypotéky zlevňují. Dostupnost bydlení se už nemění Hypotéky zlevňují. Dostupnost bydlení se už nemění 4.7.2014 - Ačkoliv úrokové sazby hypoték dál prudce klesají, míra dostupnosti bydlení zůstala v červnu na hodnotách dosažených v předchozím měsíci. Proti

Více

ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK DUBEN

ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK DUBEN ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK DUBEN Samostatný odbor finanční stability Sekce měnová a statistiky Odbor měnové politiky a fiskálních analýz 214 DUBEN 214 1 I. ÚVOD A SHRNUTÍ Šetření úvěrových podmínek

Více

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006 20. březen 2007 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok k 31. prosinci

Více

Realistický pohled na pražský realitní rok 2010

Realistický pohled na pražský realitní rok 2010 Tisková zpráva Realistický pohled na pražský realitní rok 2010 Praha 9. prosince 2010 - Průměrné prodejní ceny bytu klesaly Staví se více malých bytů Ceny pozemků v Praze a nejbližším okolí stagnují nebo

Více

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111 Praha, 8. srpna 2008 PRVNÍ POLOLETÍ 2008: SKUPINA ČSOB ROSTE A POSILUJE SVOU POZICI NA TRHU. 1F Objem prostředků svěřených do péče Skupiny ČSOB: 697 mld. Kč (11% růst) Objem úvěrů poskytnutých Skupinou

Více

INFLAČNÍ OČEKÁVÁNÍ FINANČNÍHO TRHU LISTOPAD. Sekce bankovních obchodů Odbor řízení měnových operací a finančních trhů

INFLAČNÍ OČEKÁVÁNÍ FINANČNÍHO TRHU LISTOPAD. Sekce bankovních obchodů Odbor řízení měnových operací a finančních trhů INFLAČNÍ OČEKÁVÁNÍ FINANČNÍHO TRHU LISTOPAD Sekce bankovních obchodů Odbor řízení měnových operací a finančních trhů 2014 I. SHRNUTÍ 2 Listopadového šetření se zúčastnilo deset domácích a jeden zahraniční

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Prosinec 2008 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem ledna poklesly spotřebitelské ceny během prosince o 0,3 procenta. V meziročním

Více

Martin Pecka, Portfolio Manager. Generali Investments CEE Webinář, září 2017

Martin Pecka, Portfolio Manager. Generali Investments CEE Webinář, září 2017 Martin Pecka, Portfolio Manager Generali Investments CEE Webinář, září 2017 Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulého měsíce Přehled vývoje hlavních ekonomik Měnová politika centrálních bank SEKCE

Více

ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK ŘÍJEN

ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK ŘÍJEN ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK ŘÍJEN Samostatný odbor finanční stability Sekce měnová Odbor měnové politiky a fiskálních analýz 2015 1 I. ÚVOD A SHRNUTÍ Šetření úvěrových podmínek bank zachycuje názory

Více

Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007

Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007 Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007 30. květen 2007 PEGAS NONWOVENS SA s potěšením oznamuje své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2007

Více

Souhrn dění únor 2013

Souhrn dění únor 2013 MĚSÍČNÍ REPORT Zpravodajství z kapitálových trhů 1.2. 28.2.2013 Souhrn dění únor 2013 Souhrn Únor roku 2013 se pro riziková aktiva vyvíjel úspěšně, neboť některé akciové indexy zhodnocovaly a jiné včetně

Více

V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst tržeb a potvrdila výhled na rok 2019

V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst tržeb a potvrdila výhled na rok 2019 Tisková zpráva 9. května 2019 V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst tržeb a potvrdila výhled na rok 2019 1. čtvrtletí 2019: Tržby ve výši 16,2 miliardy eur (plus 3 %) EBIT před započtením mimořádných

Více

Finanční trhy, ekonomiky. Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. srpen 2017

Finanční trhy, ekonomiky. Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. srpen 2017 Finanční trhy, ekonomiky Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. srpen 2017 2 Krátce v kostce Ekonomika USA pokračuje oživení, ale bez pozitivních překvapení dopady hurikánové sezóny Výhled

Více

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 27 nám. Republiky 3a/29 11 Praha 1 Vydána dne 3. července 27 , IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/29, Praha 1 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto Pololetní

Více

Globální ekonomika na jaře roku 2016: implikace pro vybrané regiony a trhy

Globální ekonomika na jaře roku 2016: implikace pro vybrané regiony a trhy Globální ekonomika na jaře roku 2016: implikace pro vybrané regiony a trhy (Patrik Hudec, Head of Fund Portfolio Management) Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. květen 2016 2 Globální

Více

Domácí a světový ekonomický vývoj. Pavel Řežábek. člen bankovní rady ČNB

Domácí a světový ekonomický vývoj. Pavel Řežábek. člen bankovní rady ČNB Domácí a světový ekonomický vývoj Pavel Řežábek člen bankovní rady ČNB Ekonomická přednáška v rámci odborné konference Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v ČR a střední Evropě Brno, 19. října 2016

Více

Mìsíèní zpráva klientùm Razantní snížení úrokových sazeb a další slabá data z reálné ekonomiky Zmìna akcionáøské struktury u ECM Realitní trhy ruku v

Mìsíèní zpráva klientùm Razantní snížení úrokových sazeb a další slabá data z reálné ekonomiky Zmìna akcionáøské struktury u ECM Realitní trhy ruku v Mìsíèní zpráva klientùm Razantní snížení úrokových sazeb a další slabá data z reálné ekonomiky Zmìna akcionáøské struktury u ECM Realitní trhy ruku v ruce s akciovými Chladné poèasí žene ceny obilovin

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

TÝDENNÍ VÝHLED. 16. - 22. listopadu 2015 DISCLAIMER & DISCLOSURES. CH-1196 Gland forex.analysis@swissquote.ch. Swissquote Bank SA Tel +41 22 999 94 11

TÝDENNÍ VÝHLED. 16. - 22. listopadu 2015 DISCLAIMER & DISCLOSURES. CH-1196 Gland forex.analysis@swissquote.ch. Swissquote Bank SA Tel +41 22 999 94 11 TÝDENNÍ VÝHLED DISCLAIMER & DISCLOSURES - přehled S3 S4 S5 S6 S7 S8 Disclaimer Japonsko v napětí - Arnaud Masset USA: prosincová očekávání jsou zpátky - Yann Quelenn SNB je připravena jednat - Peter Rosenstreich

Více

VYBRANÁ TÉMATA 17/2011. Dluhová krize v Itálii a perspektivy jejího šíření v eurozóně. Ing. Marcela Cupalová, PhD.

VYBRANÁ TÉMATA 17/2011. Dluhová krize v Itálii a perspektivy jejího šíření v eurozóně. Ing. Marcela Cupalová, PhD. VYBRANÁ TÉMATA 17/2011 Dluhová krize v Itálii a perspektivy jejího šíření v eurozóně Ing. Marcela Cupalová, PhD. srpen 2011 Vybraná témata 17/2011 2 Světová ekonomická krize, která byla spuštěna finanční

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009 28. května 2009 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za první čtvrtletí

Více

Levné peníze z ECB dávají středoevropským měnám křídla

Levné peníze z ECB dávají středoevropským měnám křídla www.csob.cz www.csob.cz/analyzy 2. března 212 Polsko Polsko (opět) ukázalo zbytku střední Evropy záda 2 Výhled na týden NBP zachová sazby na 4,5 % 5 Levné peníze z ECB dávají středoevropským měnám křídla

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Bankovní sektor na vzestupu Každá krize je svým způsobem přínosem, stejně jako dravci čistí stádo od nemocných a starých kusů tak krize čistí trh od nemocných firem. Výsledkem je,

Více

ČERVENEC 2010. zpravodajství z kapitálových trhů. 30.6.2010 30.7.2010 Relativní změna

ČERVENEC 2010. zpravodajství z kapitálových trhů. 30.6.2010 30.7.2010 Relativní změna Fio report měsíční zpravodajství z kapitálových trhů ČERVENEC 2010 Souhrn / Červenec roku 2010 se pro riziková aktiva vyvíjel velmi dobře, neboť dynamicky zhodnotily akciové trhy a komoditám se taktéž

Více

Barometr 3. čtvrtletí 2014

Barometr 3. čtvrtletí 2014 Barometr 3. čtvrtletí 214 Bankovní a Nebankovní registr klientských informací evidoval koncem 3. čtvrtletí letošního roku celkový dluh ve výši 1,71 bilionu Kč, z toho tvořil dlouhodobý dluh (hypotéky a

Více

Webinář. Prosinec Patrik Hudec, Fund Portfolio Management. Generali Investments CEE Webinář

Webinář. Prosinec Patrik Hudec, Fund Portfolio Management. Generali Investments CEE Webinář Webinář Prosinec 2018 Patrik Hudec, Fund Portfolio Management Generali Investments CEE Webinář Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulých týdnů Přehled vývoje hlavních ekonomik a politik centrálních

Více

Měření inflačních očekávání finančního trhu výsledky 136. šetření (srpen 2010)

Měření inflačních očekávání finančního trhu výsledky 136. šetření (srpen 2010) Měření inflačních očekávání finančního trhu výsledky 136. šetření (srpen 2010) Do srpnového šetření IOFT zaslalo své predikce jedenáct domácích a jeden zahraniční analytik. Prognóza inflace v ročním horizontu

Více

Deflace se prohlubuje - jak tolerantní bude ČNB a NBP?

Deflace se prohlubuje - jak tolerantní bude ČNB a NBP? www.csob.cz www.csob.cz/analyzy 30. ledna 2015 Česká republika Koruna vůči dolaru slábne bude to však stačit? 2 2 Výhled na týden Pozitivní trend potvrdí i nová čísla z české ekonomiky 5 6 Deflace se prohlubuje

Více

Tisková zpráva. Skupina BASF zaznamenává mírný nárůst tržeb i výnosů

Tisková zpráva. Skupina BASF zaznamenává mírný nárůst tržeb i výnosů Tisková zpráva 1. srpna 2018 Skupina BASF zaznamenává mírný nárůst tržeb i výnosů 2. čtvrtletí 2018: Značné posílení objemů ve druhém čtvrtletí, zvýšení cen, pokračující negativní vliv směnných kurzů Tržby

Více

TÝDENÍK EKONOMICKÝCH AKTUALIT 10. týden 7. až 11. března 2016

TÝDENÍK EKONOMICKÝCH AKTUALIT 10. týden 7. až 11. března 2016 TÝDENÍK EKONOMICKÝCH AKTUALIT 10. týden 7. až 11. března 2016 Lednová bilance zahraničního obchodu sáhla na rekord Lednové výsledky zahraničního obchodu nepřekvapily, když nejenže navázaly na pozitivní

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14/3201 150 00 Praha 5

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. Radlická 14/3201 150 00 Praha 5 POLOLETNÍ ZPRÁVA 2006 CAC LEASING, a.s. CAC LEASING, a.s. 150 00 Praha 5 Společnost CAC LEASING, a.s., IČ 15886492, se sídlem, Praha 5 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Únor 2007 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Česká národní banka (ČNB) podle očekávání potvrdila nastavení měnové politiky i na druhém měnovém jednání v

Více

Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění Přehled fondů ČSOB - konzervativní fond Opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje mírně převýšit výnosy z termínovaných vkladů u bank. ČSOB růstový fond Opatrný investor, který je ovšem ochoten

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Říjen 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Říjen 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Říjen 2007 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem listopadu stouply spotřebitelské ceny v říjnu o 4,0 procenta meziročně, což

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2009 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2009 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Prosinec 2009 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem ledna vzrostly spotřebitelské ceny během prosince o 0,2 procenta. V meziročním

Více

OMEZÍ REÁLNOU EKONOMIKU ZHORŠUJÍCÍ SE PŘÍSTUP K FINANCOVÁNÍ?

OMEZÍ REÁLNOU EKONOMIKU ZHORŠUJÍCÍ SE PŘÍSTUP K FINANCOVÁNÍ? OMEZÍ REÁLNOU EKONOMIKU ZHORŠUJÍCÍ SE PŘÍSTUP K FINANCOVÁNÍ? Pavel Řežábek ředitel útvaru Analýzy trhu a prognózy, ČEZ, a.s. CFO club Diskuse na téma Prognóza ekonomického vývoje v roce 2012 a ohlédnutí

Více

Finanční trhy, ekonomiky

Finanční trhy, ekonomiky Finanční trhy, ekonomiky Fund Portfolio Management Patrik Hudec, Fund Portfolio Management Generali Investments CEE Webinář, listopad 2017 Obsah 2 SEKCE I Přehled vývoje hlavních ekonomik Nejdůležitější

Více

Česká ekonomika v evropském kontextu: Konečně v klidnějších vodách?

Česká ekonomika v evropském kontextu: Konečně v klidnějších vodách? Česká ekonomika v evropském kontextu: Konečně v klidnějších vodách? Pavel Sobíšek 3. října 2017 Agenda V jaké fázi se nachází globální a evropská ekonomika? Vydrží současný růst cen komodit? jaké faktory

Více

Tisková konference ČNB

Tisková konference ČNB Zpráva o finanční stabilitě 2018/2019 Tisková konference ČNB Jiří Rusnok, guvernér Jan Frait, ředitel sekce finanční stability Praha, 23. května 2019 Změny v komunikaci výsledků jednání bankovní rady o

Více

US BANKS LONG. Červen 2017 Na základě výsledků zátěžových testů by FED mohl bankám povolit využití volného kapitálu v objemu až 150 miliard USD

US BANKS LONG. Červen 2017 Na základě výsledků zátěžových testů by FED mohl bankám povolit využití volného kapitálu v objemu až 150 miliard USD Červen 2017 Na základě výsledků zátěžových testů by FED mohl bankám povolit využití volného kapitálu v objemu až 150 miliard USD US BANKS LONG Robert Černík - analytik info@primstock.cz +420 234 768 018

Více

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s.

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s. Pololetní zpráva za první pololetí roku 2007 Komentář k výsledkům k 30.6.2007 v prvním pololetí letošního roku naplno odstartovala proces integrace s ebankou. Od počátku roku fungují pro obě banky téměř

Více

Pavel Řežábek člen bankovní rady ČNB

Pavel Řežábek člen bankovní rady ČNB Domácí a světový ekonomický vývoj Pavel Řežábek člen bankovní rady ČNB Ekonomická přednáška v rámci odborné konference Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v ČR a střední Evropě Brno, 24. října 212

Více

ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD. Samostatný odbor finanční stability

ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD. Samostatný odbor finanční stability ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD Samostatný odbor finanční stability 0 ZÁTĚŽOVÉ TESTY LISTOPAD 0 ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR (LISTOPAD 0) SHRNUTÍ Výsledky zátěžových testů bankovního

Více

Měření inflačních očekávání finančního trhu výsledky 112. měření (srpen 2008)

Měření inflačních očekávání finančního trhu výsledky 112. měření (srpen 2008) Měření inflačních očekávání finančního trhu výsledky 112. měření (srpen 2008) Do srpnového průzkumu IOFT zaslalo svoje predikce budoucího vývoje inflace a dalších ukazatelů osm domácích a jeden zahraniční

Více

Vážení přátelé stavebního spoření,

Vážení přátelé stavebního spoření, v roce 2018 Vážení přátelé stavebního spoření, do roku 2018 jsme vstupovali s velkým očekáváním. Jsem velmi rád, že skutečnost byla nakonec ještě lepší. Stavební spoření v České republice loni zaznamenalo

Více

Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR

Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR Vladimíra Bartejsová, Manažerka investičních produktů Praha, 2. květen 2016 Agenda dnešního online semináře Přetrvávající nízkoúrokové prostředí v ČR 1. Politika

Více

Makrodata v ČR zveřejněná v září:

Makrodata v ČR zveřejněná v září: Makrodata v ČR zveřejněná v září: HDP podle konečných údajů vzrostla ve druhém čtvrtletí česká ekonomika oproti prvnímu čtvrtletí o 0,9 % (odhad 0,8 %). Meziročně o 2,4 % (odhad 2,2 %). Průmyslová produkce

Více

Finanční trhy, ekonomiky

Finanční trhy, ekonomiky Finanční trhy, ekonomiky Fund Portfolio Management Daniel Kukačka, Portfolio Manager Generali Investments CEE Webinář, leden 2018 Obsah 2 SEKCE I Přehled vývoje hlavních ekonomik Měnová politika centrálních

Více

ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK DUBEN

ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK DUBEN ŠETŘENÍ ÚVĚROVÝCH PODMÍNEK BANK DUBEN Samostatný odbor finanční stability Sekce měnová Odbor měnové politiky a fiskálních analýz 2015 DUBEN 2015 1 I. ÚVOD A SHRNUTÍ Šetření úvěrových podmínek bank zachycuje

Více

CZBR CHAM NEWSLETTER HLAVNÍ EKONOMICKÉ A POLITICKÉ ZPRÁVY Z BRAZÍLIE 25.-29.10.2010

CZBR CHAM NEWSLETTER HLAVNÍ EKONOMICKÉ A POLITICKÉ ZPRÁVY Z BRAZÍLIE 25.-29.10.2010 CZBR CHAM NEWSLETTER HLAVNÍ EKONOMICKÉ A POLITICKÉ ZPRÁVY Z BRAZÍLIE 25.-29.10.2010 Rezervace v hotelech v Rio de Janeiro na Nový rok už jsou ve výši 85% kapacity Rezervace v hotelech v Riu na Silvestra

Více

Ferrari pofrčí na burzu. Společnost plánuje navýšit produkci o 67 % Ferrari vs. Fiat Chrysler Automobiles výnos 78 % za 5 měsíců

Ferrari pofrčí na burzu. Společnost plánuje navýšit produkci o 67 % Ferrari vs. Fiat Chrysler Automobiles výnos 78 % za 5 měsíců Informační leták IPO Většina IPO je podhodnocená a tak mohou investoři realizovat zisky již během prvního dne. (Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/ipo) Ferrari je italská automobilová značka, která proslula

Více

INFLAČNÍ OČEKÁVÁNÍ FINANČNÍHO TRHU ČERVENEC. Sekce bankovních obchodů Odbor řízení měnových operací a finančních trhů

INFLAČNÍ OČEKÁVÁNÍ FINANČNÍHO TRHU ČERVENEC. Sekce bankovních obchodů Odbor řízení měnových operací a finančních trhů INFLAČNÍ OČEKÁVÁNÍ FINANČNÍHO TRHU ČERVENEC Sekce bankovních obchodů Odbor řízení měnových operací a finančních trhů 2014 I. SHRNUTÍ 2 Červencového šetření se zúčastnilo devět domácích a tři zahraniční

Více

Vývoj fondů ČP INVEST. Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer

Vývoj fondů ČP INVEST. Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 1 Vývoj fondů ČP INVEST Květen 2015 Praha Daniel Kukačka Portfolio manažer 2 Konzervativní fond Květen -0,01% Od ledna +0,36% Příznivý vliv korporátních dluhopisů Nepříznivý vliv růstu dlouhodobých sazeb

Více

SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2009 ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1

SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2009 ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1 Praha, 11. února 2010 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1 Hlavní informace: Čistý zisk vykázaný: 17,368 Čistý zisk udržitelný: 10,487 (-17 % meziročně) Provozní výnosy udržitelné:

Více

Platí mluvené slovo. Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012

Platí mluvené slovo. Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012 Platí mluvené slovo Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012 rád bych vás také přivítal na dnešní bilanční tiskové konferenci. Snímek Hlavní události roku

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2010

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2010 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2010 20. května 2010 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za první čtvrtletí roku

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 3. ČTVRTLETÍ 2007)

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 3. ČTVRTLETÍ 2007) V Praze dne 9. 11. 2007 TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 3. ČTVRTLETÍ 2007) Za devět měsíců vykázala Skupina ČSOB čistý zisk ve výši 8,2 miliardy Kč. Na srovnatelné bázi tak meziroční růst přesáhl 10 %. 1 Za

Více

Mìsíèní zpráva klientùm 2

Mìsíèní zpráva klientùm 2 Mìsíèní zpráva klientùm 5 Z Nìmecka pøichází optimismus Americké dluhopisy v dubnu vzrostly o 0,5 % Silný rùst PX pokraèoval i v dubnu Zemìdìlské plodiny jsou pøíležitostí k nákupu Kvìten 007 EKONOMIKA

Více