Informace související s ražbou tunelu stavby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace související s ražbou tunelu stavby"

Transkript

1 Informace související s ražbou tunelu stavby Silnice I/42 Brno, VMO Dobrovského B Vážení občané, v zastoupení investora stavby Silnice I/42 Brno, VMO Dobrovského B, kterým je Ředitelství silnic a dálnic ČR a Statutární město Brno, bychom Vám chtěli předat další informace o průběhu stavebních prací souvisejících s ražbou Královopolského tunelu. Zhotovitelem výše citované stavby je Sdružení VMO Dobrovského B, ve složení OHL ŽS, a.s., Subterra a.s. a Metrostav a.s. Zahájení ražby předcházela realizace řady stavebních objektů, připravujících dané území pro výstavbu tunelu, tedy např. provádění přeložek inženýrských sítí, statické zajištění objektů dotčených tzv. poklesovou kotlinou, realizace tryskové injektáže na ulici Veleslavínova, u domů Palackého tř.5, Dobrovského 15, Slovinská 45 a od poloviny února 2008 je trysková injektáž prováděna na ulici Dobrovského (v úseku od Palackého třídy po Chodskou) a Pešinova. Samotná ražba byla zahájena Nedílnou součástí výstavby Královopolského tunelu bude pravidelný monitoring objektů povrchové zástavby v území dotčeném tzv. poklesovou kotlinou stavby, které pro investora stavby vykonává Sdružení monitoringu ve složení GEOtest Brno a.s. a SG-Geotechnika a.s.). Dále byli zhotovitelem stavby určeni níže uvedení pracovníci, které je možno kontaktovat v případě zjištění jakýchkoliv projevů vlivu ražby tunelu na Vaši nemovitost: za společnost Subterra a.s. : Ing. Milan Pátek, tel: p. Pavel Machač, tel: za společnost Metrostav a.s.: Ing. David Pohlodek, tel: Doufáme, že problémy způsobené ražbou tunelu budou minimální a velmi děkujeme za Vaši trpělivou spolupráci, bez které by se realizace tak náročného dopravního díla nemohla uskutečnit. Pro případné dotazy občanů byla zřízena adresa: kralovopoltunel@bkom.cz

2 Aktuálně ze stavby Královopolského tunelu Celá stavba, jejíž oficiální název je "Silnice I/42 Brno, VMO Dobrovského " je při svoji současné realizaci rozdělena na tři dílčí staveništní plochy. Samotná ražba Královopolského tunelu - dvou tunelových tubusů - je realizována ze staveniště v prostoru mezi ulicemi Poděbradova a Košinova. Na Tunelu č.i, kde byly práce zahájeny v průběhu měsíce dubna 2008, se provádí ražba vrchních štol, které jsou aktuálně vyhloubeny na délku cca 15 m. Tunel č.2, jehož ražba byla zahájena již v lednu 2008, je s celým vyraženým profilem na délce cca 60 m a jednotlivé čelby děleného výrubu jsou na vzdálenostech 75 m až 95 m od portálu. Pravidelně lze informace o postupu ražby sledovat na internetových stránkách společnosti Brněnské komunikace a.s., a to na adrese Druhé staveniště se nachází nad ulicí Slovinskou, kde na výstavbě technologického centra tunelu bylo dokončeno hloubení podzemní stěny a v prostoru mezi Palackého třídou a Slovinskou jsou realizována pomocná opatření pro ražbu tunelu metodou tzv. tryskové injektáže - vrtání svislých pilířů podél obytné zástavby pro omezení vlivu poklesové kotliny. Dalším pomocným opatřením je tzv. kompenzační injektáž,a to především ve vnitrobloku ulic Palackého třída, Dobrovského, Slovinská, Pešinova, která spočívá ve vyhloubení startovacích šachet sloužících pro injektování vodorovnými vrty do podzákladí bytových domů. Tato metoda bude použita v případě negativní odezvy daného území na postupující ražbu. Třetí rozsáhlou částí stavby je staveniště mezi ulicí Hradeckou a Luční, kde byla provedena demolice části mostu Hradecká, mostu na ulici Korejská, lávky pro pěší a realizují se stavební práce na základech budoucích opěrných zdí, galerií a mostů. Další samostatnou částí staveniště bude výstavba křižovatky Královopolská - Hradecká, která bude postupně zahájena v druhé polovině roku Hlavní část této křižovatky bude realizována v roce Chápeme, že stavební činnost probíhající v bezprostřední blízkosti povrchové zástavby je často náročným zásahem do života Vás, obyvatel území dotčeného výstavbou jednotlivých objektů Silnice I/42 Brno VMO, Dobrovského. I když ne vždy lze - díky probíhající stavební činnosti - zajistit takový komfort bydlení, na který jste zvyklí, věříme, že díky trpělivosti a vzájemné spolupráci bude ražba Královopolského tunelu a s tím spojených cca 450 stavebních objektů úspěšně zrealizována.

3 Aktuálně k datu Vážení občané, chtěli bychom Vám opět předat několik aktuálních informací o postupu prací na výstavbě "Silnice I/42 Brno, VMO Dobrovského". Práce na stavbě probíhají v plném rozsahu. V prostoru staveniště křižovatky Hradecká x Žabovřeská byla uvedena do provozu provizorní komunikace, po které bude vedena veřejná doprava po celou dobu stavby, čímž dojde k minimálnímu využití dříve plánovaných objížďkových tras - po ulicích Královopolská a Luční. Dále byly zahájeny stavební práce na křižovatce Královopolská x Hradecká, jejíž výstavba bude probíhat ve třech etapách při zachování provozu veřejné dopravy. Po dokončení bude křižovatka mimoúrovňová, spodní část bude řízena světelnou signalizací a využívána především pro místní provoz. Po dvou nových mostech bude vedena doprava tranzitní. Bližší informace byly uveřejněny prostřednictvím informačního letáku, který naleznete na internetových stránkách naší akciové společnosti. V souvislosti s výstavbou technologického centra byla podél ulice Slovinské provedena dodatečná protihluková opatření a v současné době zde probíhají práce na hloubení stavební jámy. Další činností, kterou dochází k zajišťování stabilizace objektů povrchové zástavby nad ražbou tunelu v oblasti Palackého třída, Dobrovského, Slovinská a Pešinova, je provádění tzv.kompenzační injektáže, která spočívá v realizaci vyrovnávacích vodorovných injekčních vrtů do podzákladí nemovitostí. V území výše uvedených ulic byl rozmístěn systém měřících prvků, díky kterému jsou získávány údaje poskytující přesnou reakci daného území na postupující ražbu tunelu. Konkrétně - na několika místech byly instalovány měřící stanice (např. na rohu Palackého třídy a ulice Pešinova a Palackého třída a Dobrovského), z nichž jsou snímána měřická zrcátka a referenční měřické hranoly umístěné na fasádách přilehlých objektů. Pokud se týká samotné ražby Královopolského tunelu - Tunel I se nachází v polovině ulice Veleslavínova a Tunel II na začátku ulice Pešinova. Fotografie obou tunelových tubusů s údaji o postupu ražby naleznete na internetové adrese Závěrem je opět na místě těm z Vás, jichž se průběh stavebních prací bezprostředně dotýká, vyjádřit poděkování za trpělivost, kterou denně projevujete.

4 Aktuálně k datu Vážení občané, chtěli bychom navázat na pravidelné informace o postupu prací na stavbě "Silnice I/42 Brno, VMO Dobrovského". Jak jsme uváděli v článku v zářijovém čísle Královopolských listů došlo k zahájení prací na výstavbě nové mimoúrovňové křižovatky Královopolská - Hradecká. V této souvislosti bude na ulici Královopolská v období od 4.listopadu do 13.prosince 2008 dočasně nahrazen provoz trolejbusů autobusovou dopravou. K další výluce trolejbusové dopravy dojde od 1.března tentokrát na dobu podstatně delší - a to do poloviny roku 2011, kdy bude celá křižovatka již před dokončením. Pokud se týká ražby tunelu - tato probíhá prozatím bez větších komplikací a její postup je vidět na připojených fotografiích. Ostatní stavební práce související s realizací "Silnice I/42 Brno VMO Dobrovského" - konkrétně výstavba technologického centra a žabovřeské části stavby - probíhají v souladu s harmonogramem. Velká omluva a zároveň i poděkování stavebníků Královopolského tunelu patří především občanům bydlícím v těsné blízkosti probíhající ražby, která nepřetržitým provozem způsobuje zhoršení životních podmínek v dané lokalitě.

5 Aktuálně k datu Vážení občané, chtěli bychom Vám předat několik informací týkajících se výstavby "Silnice I/42 Brno, VMO Dobrovského" v prostoru křižovatky Královopolská -Hradecká -Skácelova. Z projednání dopravního řešení, dílčích uzavírek, objízdných tras a zpracovaného plánu organizace výstavby vyplývá, že vedení průjezdné veřejné dopravy po Královopolské ve směru na Slovanské náměstí bude po celou dobu bez většího omezení s výjimkou přesměrování dopravy v průběhu realizace jednotlivých etap výstavby na provizorní komunikace a provádění některých prací vyžadujících krátkodobou (víkendovou) uzavírku (např.při ukládání nosných konstrukcí mostu, provádění závěrečných živičných prací atd.). Informační leták obsahující podrobnější údaje o objížďkových trasách, vizualizaci pohledů na budoucí uspořádání mimoúrovňové křižovatky Hradecká -Královopolská a popis jednotlivých etap výstavby křižovatky najdete na internetových stránkách společnosti Brněnské komunikace a.s. Tento leták byl distribuován do schránek občanům MČ Královo Pole a MČ Žabovřesky. Zjednodušeně lze ještě uvést, že při výstavbě křižovatky budou přeloženy -sníženy veškeré technické sítě včetně zásobovacího vodovodu o průměru mm a kanalizace na maximálně možnou hloubku. V úrovni cca minus 3 metry pod dnešním povrchem křižovatky bude vybudována křižovatka nová pro místní provoz řízená semaforem a nad touto křižovatkou dva nové mosty s nájezdovými rampami a protihlukovými stěnami pro vedení převážně tranzitní dopravy. Brněnské komunikace a.s.

6

7

8 OTEVŘENÍ MOSTU KOREJSKÁ OD 1.SRPNA 2009 OTEVŘENÍ ULICE HRADECKÁ Z CENTRA OD 1.ZÁŘÍ 2009 VMO DOBROVSKÉHO B BRNO ZMĚNY DOPRAVNÍCH UZAVÍREK V OBLASTI ŽABOVŘESK OD Vážení spoluobčané a motoristé, v roce 2009 bude probíhat výstavba Královopolských tunelů a navazujících úseků Velkého městského okruhu, VMO Dobrovského. Rádi bychom Vás informovali, tentokrát již nejen o tom, jaké uzavírky a dopravní omezení proběhnou, ale i o tom, že některé nově vybudované části stavby přejdou do užívání veřejností. SHOCART UZAVÍRKA ULICE HRADECKÉ VE SMĚRU DO BRNA UZAVÍRKA ULICE HRADECKÉ OD 27. ÚNORA Uzavírka je vyvolána nutností dokončit demolici zbytku stávajícího mostu a komunikace na ulici Hradecké pro otevření stavební jámy portálu tunelu II, která leží v jejich těsné blízkosti. Dopravní opatření: Ulice Hradecká bude obousměrně uzavřena od 27.února v úseku od ulice Tábor po ulici Žabovřeskou. Objízdná trasa bude značena po ulici Tábor, Jana Babáka a Purkyňova, vzhledem k probíhající výstavbě i v lokalitě křižovatky Purkyňova Skácelova. Proto prosíme motoristy, aby pro cesty směrem do Králova Pole a Řečkovic využívali souběžných ulic Chodská, Palackého a Sportovní - viz orientační mapka s vyznačením hlavních a alternativních objízdných tras. OTEVŘENÍ ULICE HRADECKÉ Z CENTRA OD 1. ZÁŘÍ Po dokončení nově vybudovaného mostu přes budoucí rondel na ulici Hradecké bude nově vybudovaná komunikace otevřena pro veřejnost a obnoví se tak dopravní situace před uzavírkou. OTEVŘENÍ MOSTU NA KOREJSKÉ OD 1. SRPNA Po dokončení nově vybudovaného mostu bude ulice Korejská znovu otevřena pro veřejnost. PŘEHLED STÁVAJÍCÍ DOPRAVNÍ SITUACE - ulice Hradecká je v úseku Žabovřeská Tábor uzavřena směrem do centra - ulice Žabovřeská je obousměrně průjezdná přes staveniště ve dvou pruzích - most na ulici Korejské je uzavřen pro individuální automobilovou dopravu - částečná omezení probíhají v lokalitě křižovatky Hradecká Královopolská OMLOUVÁME SE VŠEM ZA DOČASNÁ OMEZENÍ A TĚŠÍME SE SPOLU S VÁMI NA DOKONČENÍ CELÉHO DÍLA. Zhotovitel: Sdružení VMO Dobrovského B Projektant: Inženýrské sdružení VMO Dobrovského Investor: Zastoupený: Ředitelství silnic a dálnic Statutární město Brno Brněnské komunikace

9 SILNICE I/42 BRNO, VMO DOBROVSKÉHO B ZMĚNY DOPRAVNÍCH UZAVÍREK V OBLASTI ŽABOVŘESK OD UZAVÍRKA ODBOČENÍ V KŘIŽOVATCE HRADECKÁ - KRÁLOVOPOLSKÁ NÁHRADNÍ TRASY PRO VÝJEZD ZE ŽABOVŘESK A KRÁLOVA POLE SHOCART UZAVÍRKY A OMEZENÍ V LOKALITĚ KŘIŽOVATKY HRADECKÉ A KRÁLOVOPOLSKÉ V této lokalitě vstoupíme v březnu roku 2009 do II. etapy výstavby. Ta zahrnuje postupné zahloubení jedné poloviny ulice Královopolské (blíže k centru) do výsledné úrovně a jejího přemostění pomocí provizorních mostů na ulici Hradecké. II. etapa bude ukončena zprovozněním jednoho nového mostu na ulici Hradecké a odstraněním provizorií v září roku NÁHRADNÍ TRASY PRO VJEZD ZE ŽABOVŘESK A KRÁLOVA POLE SHOCART Dopravní opatření: Od 27.února budou postupně probíhat několikatýdenní částečné uzavírky jednotlivých jízdních pruhů na ulicích Královopolská i Hradecká. Vždy zůstane průjezdný alespoň jeden pruh pro každý směr, na ulici Hradecké z centra vždy alespoň dva pruhy. Vzhledem k omezenému počtu a délce řadících pruhů křižovatky dojde již od začátku II. etapy k odstranění možností většiny odbočení. Odbočení je nutné do doby úplného dokončení křižovatky nahrazovat objízdnými trasami viz orientační mapky s vyznačením možných objízdných tras jako náhrada za zrušení odbočení v křižovatce. Od 1.září bude stávající úrovňové křížení se světelnou signalizací nahrazeno křížením mimoúrovňovým. Vždy bude zajištěn bezpečný průchod pro pěší přes staveniště. Od 27.února dojde k zavedení náhradní autobusové dopravy na lince 40 v úseku Přívrat Královo Pole, nádraží. Opatření skončí až před dokončením celé stavby. Přestože stavba probíhá za stávajícího hustého provozu, snažíme se, aby dopady na okolí stavby byly co možná nejmenší. Děkujeme za pochopení. Sdružení VMO Dobrovského B

10

11

12

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice Trojice Silnicei/ Silnice I/ stavba Trojice infografika S--Trojice-110110 Hradec informační leták, stav k 05/2014 stavba I/ MÚK Palackého, dostavba MÚK Palackého 36 MÚK Závodištì 322 E58 2 Kutná Hora Trojice

Více

VMO Brno Velký městský okruh Brno Křižovatka Hradecká Tunel Královo Pole Křižovatka Svitavská radiála

VMO Brno Velký městský okruh Brno Křižovatka Hradecká Tunel Královo Pole Křižovatka Svitavská radiála VMO Brno 25. 5. 2012 Velký městský okruh Brno Křižovatka Hradecká Tunel Královo Pole Křižovatka Svitavská radiála 1. Velký městský okruh Brno 2. Dopravní význam VMO Brno 3. VMO Brno plánovaný stav v roce

Více

rychlostní silnice R35

rychlostní silnice R35 rychlostní silnice R35 Sedlice Opatovice 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice R35 Sedlice Opatovice se stává významnou součástí dopravního systému silniční a dálniční sítě ČR. Je součástí

Více

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38.

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38. 352 Silnicei/38 informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu zrušené napojení na I/38 38 J67 Bedøichov Dopravní význam stavby Dostavbou mimoúrovňové křižovatky na silnici I/38 v Jihlavě u místní části,

Více

Rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě 15. 3. - 15. 6. 2015

Rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě 15. 3. - 15. 6. 2015 Rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě 15. 3. - 15. 6. 2015 Dlouho připravovaná rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě bude zahájena 15. března 2015. V rámci oprav dojde k rekonstrukci

Více

Vyjádření k projektové dokumentaci nazvané Mimoúrovňová křižovatka VMO Rokytova (podklad pro změnu územního plánu města Brna). obsah.

Vyjádření k projektové dokumentaci nazvané Mimoúrovňová křižovatka VMO Rokytova (podklad pro změnu územního plánu města Brna). obsah. Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 5/13 ZMČ 5/13.8 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 23.06.2008 Vyjádření k projektové dokumentaci nazvané Mimoúrovňová křižovatka VMO Rokytova

Více

trvání automobilovou (dny) od - do železniční provoz tramvaj

trvání automobilovou (dny) od - do železniční provoz tramvaj Přípravné práce Uzel Plzeň, 2. stavba: časový harmonogram činností Mikulášská, první rok stavby termín doprovodná činnost železniční provoz tramvaj trolejbus chodce Přeložka NTL plynu v Mikulášské ulici

Více

R48. informační leták, stav k 12/ Míste. Rychlostní silnice. Rychaltice Frýdek-Místek. Staøíè. Lysùvky. Zelinkovice. Chlebovice.

R48. informační leták, stav k 12/ Míste. Rychlostní silnice. Rychaltice Frýdek-Místek. Staøíè. Lysùvky. Zelinkovice. Chlebovice. R Rychlostní silnice Rychaltice Frýdek-Místek informační leták, stav k 12/2012 Staøíè 56 -Míste stavba R56 Frýdek-Místek pøipojení na R Lysùvky Èeský Tìšín tunel Lysùvky kace Chlebovice Zelinkovice stavba

Více

Královopolské tunely Realizace ražených částí tunelu z pohledu projektanta

Královopolské tunely Realizace ražených částí tunelu z pohledu projektanta Královopolské tunely Realizace ražených částí tunelu z pohledu projektanta Ing. Jan Rožek Obsah prezentace Ražené tunely Návrh postupu ražby, primárního a sekundárního ostění Navazující stavební objekty

Více

Silnicei/9. Sosnová MÚK L51. informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU. Sosnová. Estakáda pøes tra a silnici. MÚK Sosnová

Silnicei/9. Sosnová MÚK L51. informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU. Sosnová. Estakáda pøes tra a silnici. MÚK Sosnová Silnicei/ informační leták, 12/2011 UVEDENO DO PROVOZU Estakáda pøes tra a silnici MÚK Sosnová L51 Sosnová Silnice I/ Dopravní význam stavby Navrhovaná přeložka silnice I/ tvoří západní ochvat měst Nový

Více

silnice I/11 a I/56 Propojení silnic, spojka S1 v Opavě 12/2009 uvedeno do provozu

silnice I/11 a I/56 Propojení silnic, spojka S1 v Opavě 12/2009 uvedeno do provozu silnice I/11 a I/56 Propojení silnic, spojka S1 v Opavě 12/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Spojka S1 je nové propojení silnic I/11 a I/56 v Opavě. Jedná se o první (východní) část obchvatu

Více

Foto: mapy.cz Brumov-Bylnice

Foto: mapy.cz Brumov-Bylnice Okružní křižovatka silnic I/57 a III/50736 Brumov-Bylnice Foto: mapy.cz Brumov-Bylnice 5. 2. 2019 OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA Brumov-Bylnice Jedná se celkovou přestavbu stávající průsečné křižovatky na malou okružní

Více

Objednatel stavby Název investora: Ředitelství silnic a dálnic ČR, Závod Praha Adresa investora: Na Pankráci 56, 145 05 Praha 4

Objednatel stavby Název investora: Ředitelství silnic a dálnic ČR, Závod Praha Adresa investora: Na Pankráci 56, 145 05 Praha 4 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavba Název stavby: Silniční okruh kolem Prahy, Jihozápadní segment, úsek č. 512 D1 Jesenice Vestec Název objektu: SO 173 - Dopravní opatření během výstavby jiná

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJ Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j.: JMK 133617/2018 Sp.zn.: S-JMK 132637/2018 OD Brno 19.09.2018 VŘJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘNÍ OBCNÉ POVAHY Stanovení přechodné

Více

C.1E.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

C.1E.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA PP projekt Hodonín s.r.o. Dobrovolského 3971/5A, 695 01 Hodonín, IČ: 27757307, DIČ: CZ27757307 tel./fax: 518 321 807, mobilní tel.: 777 591 124, e-mail: pp.projekt@seznam.cz C.1E.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci

Více

rychlostní silnice R6

rychlostní silnice R6 rychlostní silnice R6 Praha Pavlov 12/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/6 je zahrnuta do vybrané silniční sítě jako vybraný tah R6 Praha Karlovy Vary státní hranice se Spolkovou

Více

silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu

silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/35 je zařazena do vybrané silniční sítě, protože tvoří důležitou spojnici mezi východní částí Čech s Moravou. V současné

Více

Silnicei/37. Trhová Kamenice most ev. č E68. informační leták, 07/2012 UVEDENO DO PROVOZU. Trhová Kamenice. most pøes Chrudimku

Silnicei/37. Trhová Kamenice most ev. č E68. informační leták, 07/2012 UVEDENO DO PROVOZU. Trhová Kamenice. most pøes Chrudimku Silnicei/ informační leták, 07/2012 UVEDENO DO PROVOZU Trhová Kamenice most pøes Chrudimku E68 Silnice I/ Dopravní význam stavby Vybudování přeložky silnice I/ v katastru obce Trhová Kamenice vyřešil závadový

Více

Silnicei/37. Březhrad Opatovice E54. informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu. Roudniè. Pohøebaèka. Opatovice nad Labem. Vysoká.

Silnicei/37. Březhrad Opatovice E54. informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu. Roudniè. Pohøebaèka. Opatovice nad Labem. Vysoká. Silnicei/ informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu Roudniè Pohøebaèka sever most pøes Opatovický kanál 324 Vysoká 1) inundaèní most E54 Èeperka stavba R35 Èasy Králov éh rade Silnice I/ Dopravní význam

Více

Stavba: Obnova mostního příslušenství mostu ev. č Pastviny. Příloha: C.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Objekt: SO 182 Dočasné dopravní opatření

Stavba: Obnova mostního příslušenství mostu ev. č Pastviny. Příloha: C.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Objekt: SO 182 Dočasné dopravní opatření Stavba: Příloha: C.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Objekt: SO 182 Dočasné dopravní opatření OBSAH: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 5 1.1. Název akce a označení stavby... 5 1.2. Katastrální území... 5 1.3. Obec... 5 1.4.

Více

informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU

informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU Bøezo R Rychlostní silnice informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU doprovodná komunikace most pøes údolí K8 most pøes silnici a potok Stavba Kamenný Dvùr Rudolec Rychlostní silnice R Dopravní význam

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Mírová, Havlíčkův Brod

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Mírová, Havlíčkův Brod ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY k projektové dokumentaci na akci Rekonstrukce komunikace III/03810 ul. Mírová, Havlíčkův Brod OBSAH 1. Identifikační údaje stavby... 2 1.1 Stavba:... 2 1.2 Místo stavby:... 2

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j.: JMK 155280/2017 Sp.zn.: S-JMK 154590/2017 OD Brno 27.10.2017 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Stanovení přechodné

Více

Město Dvůr Králové nad Labem náměstí T. G. Masaryka 38, Dvůr Králové nad Labem

Město Dvůr Králové nad Labem náměstí T. G. Masaryka 38, Dvůr Králové nad Labem Město Dvůr Králové nad Labem náměstí T. G. Masaryka 38, 544 17 Dvůr Králové nad Labem ODDĚLENÍ VZTAHŮ K VEŘEJNOSTI Rekonstrukci Benešova nábřeží a Štefánikovy ulice brzdí přeložka kabelů a odvodnění uličních

Více

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Horusice D3 Dálnice INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Ve III/14713 (původně II/147) 3 Veselí nad Lužnicí 1 60 atice Veselí n. Luž. jih C2c doprovodná komunikace 24 stavba 0309/I Bošilec Ševětín České Budějovice

Více

Silnicei/44. Červenohorské sedlo jih M55. informační leták, stav k 03/2015

Silnicei/44. Červenohorské sedlo jih M55. informační leták, stav k 03/2015 Silnicei/44 Červenohorské sedlo jih informační leták, stav k 03/2015 M55 Dopravní význam stavby Stavba silnice I/44 Červenohorské sedlo jih navazuje na dokončenou modernizaci úseku silnice I/44 na severní

Více

Dálnice D11. Osičky Hradec Králové stavba 1105-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) H61. informační leták, stav k 04/2015.

Dálnice D11. Osičky Hradec Králové stavba 1105-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) H61. informační leták, stav k 04/2015. D Dálnice Osičky stavba 05-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) informační leták, stav k 04/2015 Dálnice D stavba 05-2 Osièky nedokonèená èást (km 88,30 km 90,76) infografika D-05-2-Osicky-HK-130406b stavba

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j.: JMK 47131/2018 Sp.zn.: SJMK 43552/2018 OD Brno 27.03.2018 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Stanovení přechodné

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 101961/2015 Sp. zn.: S - JMK 98343/2015 ODOS Brno 05.08.2015 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Jihomoravského

Více

Ejpovice. Sulkov. Černice. Útušice

Ejpovice. Sulkov. Černice. Útušice Dálniční obchvat Plzně je součástí stavby dálnice D5 0510 v úseku Ejpovice Sulkov, km 67,941-88,377 Historie Ještě v roce 1988 se předpokládalo, že dálnice D5 bude do roku 2000 dobudována od Prahy pouze

Více

Silnicei/9 S52. informační leták, stav k 08/2011. Líbeznice obchvat

Silnicei/9 S52. informační leták, stav k 08/2011. Líbeznice obchvat Silnicei/ informační leták, stav k 08/2011 244 S52 243 Silnice I/ Dopravní význam stavby Obchvat obce Líbeznice, kudy vede převážně tranzitní doprava s velkým podílem těžké nákladní dopravy patří do souboru

Více

rychlostní silnice R6

rychlostní silnice R6 rychlostní silnice R6 Tisová Kamenný Dvůr 06/2010 uvedeno do provozu v plném profilu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Předmětem stavby je nahrazení stávající dvoupruhové komunikace I/6 novou rychlostní čtyřpruhovou

Více

Silnicei/13. Stráž nad Nisou Krásná Studánka L57. informační leták, 08/2013 uvedeno do provozu. Libere. Silnice I/13. Víska. stavba.

Silnicei/13. Stráž nad Nisou Krásná Studánka L57. informační leták, 08/2013 uvedeno do provozu. Libere. Silnice I/13. Víska. stavba. Silnicei/ informační leták, 08/20 uvedeno do provozu stavba stavba Krásná Dìtøichov infografika S-Straz-nN-Krasna-Studanka-110918 Víska Krásná Hrádek n. N. Dìèín Radè most pøes údolí a potok L57 Svárov

Více

Odvolání proti územnímu rozhodnutí o umístění stavby VMO Rokytova. obsah. Návrh usnesení:

Odvolání proti územnímu rozhodnutí o umístění stavby VMO Rokytova. obsah. Návrh usnesení: Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 5/13 ZMČ 5/13.9 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 23.06.2008 Odvolání proti územnímu rozhodnutí o umístění stavby VMO Rokytova příloha č.1

Více

Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o přípravě a postupu realizace rekonstrukce mostu přes Jizeru (ev.č. 282-017).

Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o přípravě a postupu realizace rekonstrukce mostu přes Jizeru (ev.č. 282-017). Jednání Zastupitelstva města Železný Brod dne: 16.3.2015 Věc: Rekonstrukce mostu Předkládá: Mgr. František Lufinka - starosta Zpracoval: Ing. Daniel Mach Odbor ÚPaRR Žadatel: Projednáno: Předpokládaná

Více

D48 Rybí MUK Rychaltice

D48 Rybí MUK Rychaltice D48 Rybí MUK Rychaltice Objekt C132 - Provizorní dopravní značení (Technická zpráva) Souhrnné informace Název stavby: D48 Rybí MUK Rychaltice Investor: Ředitelství silnic a dálnic ČR Sídlo: Na Pankráci

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j.: JMK 3348/2018 Sp.zn.: S-JMK 2006/2018 OD Brno 08.01.2018 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Stanovení přechodné

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j.: JMK 46472/2017 Sp.zn.: SJMK 43030/2017 OD Brno 24.03.2017 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Stanovení přechodné

Více

STAVENIŠTĚ A PROVÁDĚNÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA

STAVENIŠTĚ A PROVÁDĚNÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVENIŠTĚ A PROVÁDĚNÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Název stavby: Rekonstrukce a rozšíření místní komunikace Pod Skálou v Boršově nad Vltavou - změna stavby před dokončením Investor: Obec Boršov nad Vltavou

Více

Obr. 1 3 Prosakující ostění průzkumných štol.

Obr. 1 3 Prosakující ostění průzkumných štol. VYUŽITÍ CHEMICKÝCH INJEKTÁŽÍ PRO RAŽBU KRÁLOVOPOLSKÉHO TUNELU JIŘÍ MATĚJÍČEK AMBERG Engineering Brno, a.s. Úvod Hlavní důvody pro provádění injektáží v Královopolském tunelu byly dva. V první řadě měly

Více

Název akce: III/1096 Čtyřkoly, rekonstrukce mostu ev. č

Název akce: III/1096 Čtyřkoly, rekonstrukce mostu ev. č Název akce: III/1096 Čtyřkoly, rekonstrukce mostu ev. č. 1096 1 Vypracoval: Štěpán Horal Mobil: 737 797 101 E-mail: stepan.horal@quo.eu Kontroloval: Jiří Pejša Mobil: 737 797 202 E-mail: jiri.pejsa@quo.eu

Více

silnice I/57 Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu

silnice I/57 Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu silnice I/ Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Výstavba přeložky silnice I/ Hladké Životice obchvat byla vyvolána stavbou dálnice D47 a v realizovaném úseku tvoří

Více

1 ÚVOD ŘEŠENÍ DIO SEZNAM POUŽITÉHO VYBAVENÍ PRO DIO... 5

1 ÚVOD ŘEŠENÍ DIO SEZNAM POUŽITÉHO VYBAVENÍ PRO DIO... 5 1 ÚVOD... 2 2 ŘEŠENÍ DIO... 2 2.1 základní informace... 2 2.1.1 fáze 0... 2 2.1.2 fáze 1... 3 2.1.3 fáze 2... 3 2.1.4 fáze 3... 4 2.2 dopravní značky... 4 2.3 schéma řízení provozu... 4 3 SEZNAM POUŽITÉHO

Více

VÝSTAVBA PODZEMNÍCH KOLEKTORŮ V CENTRU PRAHY K REALIZACI

VÝSTAVBA PODZEMNÍCH KOLEKTORŮ V CENTRU PRAHY K REALIZACI VÝSTAVBA PODZEMNÍCH KOLEKTORŮ V CENTRU PRAHY - OD OD NÁVRHU N K REALIZACI Ing. František Dvořák Ing. Jan Sochůrek INGUTIS, s.r.o., Praha 6, Thákurova 7 1 CÍL PŘÍSPĚVKU Seznámit s principy návrhu spotřebních

Více

DSP, ulice Potoční, Drásov OBSAH

DSP, ulice Potoční, Drásov OBSAH OBSAH 1 CHARAKTERISTIKA STAVENIŠTĚ 2 2 PRŮBĚH VÝSTAVBY 2 3 ZDROJE ENERGIÍ, ODVODNĚNÍ STAVENIŠTĚ 2 4 VYZNAČENÍ UZAVÍRKY 2 5 PLOCHY ZAŘÍZENÍ STAVENIŠTĚ 2 6 BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 3 7 REALIZACE

Více

Dopravní návrh obsluhy zájmové oblasti Kasárna

Dopravní návrh obsluhy zájmové oblasti Kasárna Dopravní návrh obsluhy zájmové oblasti Kasárna Ing. Patrik Horažďovský Březen 2018 Obsah Seznam obrázků... 2 Současný stav... 3 Dopravní řešení řešené oblasti... 5 Dopravní obsluha popisované oblasti...

Více

silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu

silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/13 je nejdůležitější silniční spojnicí Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje. Důvodem jejího zkapacitnění na

Více

E 3 11/09 WAY. project s.r.o. Rekonstrukce komunikací - Suchdol nad Lužnicí. II.etapa VP: HIP: Stavebník: Jihočeský kraj, Město Suchdol nad Lužnicí

E 3 11/09 WAY. project s.r.o. Rekonstrukce komunikací - Suchdol nad Lužnicí. II.etapa VP: HIP: Stavebník: Jihočeský kraj, Město Suchdol nad Lužnicí 0 HIP: VP: WAY project s.r.o. 0 0 Jindřichův Hradec, Jarošovská 1126/II Projektant: Kontroloval: Zodp. projektant: tel.: 384 321 494, 384 32 505 Richard Šindelář Josef Šedivý Ing. Lubomír Hlom email: wayproject@wayproject.cz

Více

III/24417 Lhota, rekonstrukce mostu ev. č. 24417-2 POVODNĚ 2013 SO 102 Dopravní opatření. Technická kontrola: Kreslil / CAD: Navrhl / vypracoval:

III/24417 Lhota, rekonstrukce mostu ev. č. 24417-2 POVODNĚ 2013 SO 102 Dopravní opatření. Technická kontrola: Kreslil / CAD: Navrhl / vypracoval: Navrhl / vypracoval: Kreslil / CAD: Technická kontrola: Antonín SEIDL Stanislava LINHARTOVÁ ING. Peter HAJOŠ Název akce: III/24417 Lhota, rekonstrukce mostu ev. č. 24417-2 POVODNĚ 2013 SO 102 Dopravní

Více

Magistrát města České Budějovice R O Z H O D N U T Í

Magistrát města České Budějovice R O Z H O D N U T Í Magistrát města České Budějovice O d b o r d o p r a v y a s i l n i č n í h o h o s p o d á ř s t ví n á m. Přemysla Ot a ka r a II. č. 1, 2 Magistrát města České Budějovice Ing. Jaroslav Mráz Odbor dopravy

Více

TUNEL NA ÚSEKU 514 LAHOVICE SLIVENEC PRAŽSKÉHO SILNIČNÍHO OKRUHU

TUNEL NA ÚSEKU 514 LAHOVICE SLIVENEC PRAŽSKÉHO SILNIČNÍHO OKRUHU Tunelářské odpoledne Silniční okruh kolem Prahy Radotín, 15.10.2008 TUNEL NA ÚSEKU 514 LAHOVICE SLIVENEC PRAŽSKÉHO SILNIČNÍHO OKRUHU Ladislav Štefan, Gottlieb Blažek HOCHTIEF 15.10.2008 Tunelářské odpoledne

Více

Silnicei/11. Nebory Oldřichovice T56. informační leták, stav k 08/2014. stavba. Nebory. Oldøichovice. Nebory. stavba I/68 Tøanovice Nebory

Silnicei/11. Nebory Oldřichovice T56. informační leták, stav k 08/2014. stavba. Nebory. Oldøichovice. Nebory. stavba I/68 Tøanovice Nebory Silnicei/ Oldřichovice Èeský Tìšín Siln informační leták, stav k 08/2014 I/ Tøanovice most pøes Neborùvku most pøes Bystrý potok T56 most pøes Malý Javorový potok Oldřichovice Silnice I/ Dopravní význam

Více

R O Z H O D N U T Í. p o v o l u j e

R O Z H O D N U T Í. p o v o l u j e MĚSTSKÝ ÚŘAD POLIČKA odbor dopravy Palackého náměstí 160, 572 01 Polička úřadovna: Nádražní 304, 572 01 Polička Sp.zn.: MP/21028/2013 V Poličce, dne 7.11. 2013 Č.j.: MP/21035/2013/OD/UZ12/B Vyřizuje: David

Více

I/18 Skalka, most ev.č Dopravní opatření. Technická zpráva. Technická kontrola: Kreslil / CAD: Navrhl / vypracoval: Stanislav KRUPIČKA

I/18 Skalka, most ev.č Dopravní opatření. Technická zpráva. Technická kontrola: Kreslil / CAD: Navrhl / vypracoval: Stanislav KRUPIČKA Navrhl / vypracoval: Kreslil / CAD: Technická kontrola: Antonín SEIDL Stanislav KRUPIČKA Ing. Peter HAJOŠ Název akce: Název výkresu: I/18 Skalka, most ev.č. 18-014 Dopravní opatření Číslo zakázky: Datum:

Více

CHODNÍKY V ŽELEZNÉM BRODĚ

CHODNÍKY V ŽELEZNÉM BRODĚ O B J E D N A T E L : Město Železný Brod náměstí 3.května 1 468 22 Žlezený Brod CHODNÍKY V ŽELEZNÉM BRODĚ Z H O T O V I T E L : Valbek, spol s.r.o. Vaňurova 505/17 460 02 Liberec 3 STŘEDISKO ÚSTÍ NAD LABEM

Více

Silnicei/11. Oldřichovice Bystřice T57. informační leták, stav k 08/2014

Silnicei/11. Oldřichovice Bystřice T57. informační leták, stav k 08/2014 Silnicei/11 Oldřichovice Bystřice informační leták, stav k 08/2014 T57 Dopravní význam stavby Stavba I/11 Oldřichovice Bystřice navazuje na přímo související stavbu I/11 Nebory Oldřichovice a je tedy součástí

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j.: JMK 44128/2016 Sp.zn.: S-JMK 39698/2016 ODOS Brno 21.03.2016 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Stanovení

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j.: JMK 45785/2019 Sp.zn.: SJMK 35061/2019 OD Brno 25.03.2019 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Stanovení přechodné

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 65080/2017 Sp. zn.: S - JMK 64078/2017/OD/Re Brno 17.05.2017 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Jihomoravského

Více

NÁVRH DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÉHO OPATŘENÍ

NÁVRH DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÉHO OPATŘENÍ sssj Office LANG Miroslav Lang DOPRAVNĚ EXPERTNÍ A INŽENÝRSKÁ KANCELÁŘ Vysoká 4237/27, 466 02 Jablonec n.n., IČO : 760 99 270 Tel. mob.: 777 186 777, e-mail : office.lang @ seznam.cz NÁVRH DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÉHO

Více

ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Místo stavby : Ralsko Ploužnice č.p. 332 až 337 st.p.č. 56/1-4, 57/1-4, 58/1-4 Investor : Město Ralsko

Více

Silnicei/11. Hrádek průtah T58. informační leták, 05/2011 uvedeno do provozu. Silnice I/11. Hrádek. stavba Hrádek prùtah.

Silnicei/11. Hrádek průtah T58. informační leták, 05/2011 uvedeno do provozu. Silnice I/11. Hrádek. stavba Hrádek prùtah. Silnicei/ Èeský Tìšín stavba Oldøichovice Bystøice Silnice I/ stavba Hrádek prùtah info informační leták, 05/20 uvedeno do provozu køižovatka Na Pasekách most pøes potok a Hrádek Baøiny T58 Harcov Kempy

Více

ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko

ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, 678 01 Blansko ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY E.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA VODOVODU A KANALIZACE v ul. Masarykova (úsek Bartošova Těchovská) BLANSKO

Více

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2 PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING. ŠMEJDA ING. ŠMEJDA DOC.

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2 PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING. ŠMEJDA ING. ŠMEJDA DOC. PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING. ŠMEJDA ING. ŠMEJDA DOC. DOLEŽEL KRAJ: PARDUBICKÝ INVESTOR: MĚSTO PŘELOUČ NÁZEV AKCE: STUDIE OKRES: PARDUBICE SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ

Více

Zásady organizace výstavby

Zásady organizace výstavby Zásady organizace výstavby Stavba : Místo : místní komunikace v obci Pouzdřany Katastrální území : Pouzdřany (okres Břeclav); 726729 Investor : Obec Pouzdřany Zhotovitel dokumentace : Viadesigne s.r.o.

Více

Obsah přednášky :00 1

Obsah přednášky :00 1 Obsah přednášky Obecné údaje o stavbě, investor, Sdružení Předchozí etapa výstavby průzkumné štoly Základní popis a parametry stavby, bližší popis tunelů Popis technologie ražení, horizontální a vertikální

Více

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad tř. Masarykova 119, pracoviště tř. Masarykova 119, PSČ 698 01 Spis.značka: S-MVNM/4509/2018 SÚ Č.j.: MVNM/7168/2018 JID: MVNMX00838N5 Vyřizuje: Ing.

Více

silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu

silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu silnice I/14 Liberec Kunratická, 2. a 3. etapa 07/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Stavba přeložky silnice I/14 v úseku Liberec Kunratická, která byla rozdělena do tří etap, vyřešila dlouhotrvající

Více

Záznam z jednání dne v Karlových Varech ZÁZNAM. o projednání projektové dokumentace na rekonstrukci mostu

Záznam z jednání dne v Karlových Varech ZÁZNAM. o projednání projektové dokumentace na rekonstrukci mostu Záznam z jednání dne 10. 3. 2015 v Karlových Varech ZÁZNAM o projednání projektové dokumentace na rekonstrukci mostu Stavební akce: Karlovy Vary Rekonstrukce mostu a lávky v ulici kpt.jaroše Datum jednání:

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. 1) Technická zpráva

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. 1) Technická zpráva Rekonstrukce mostu ev.č. M Cvekův most přes Ondřejnici ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY na akci Rekonstrukce mostu ev.č. M Cvekův most přes Ondřejnici ) Technická zpráva Stavba : Rekonstrukce mostu ev.č. M Cvekův

Více

silnice I/57 Semetín Bystřička, 1. stavba

silnice I/57 Semetín Bystřička, 1. stavba silnice I/57 Semetín Bystřička, 1. stavba dokončeno 06/2009 DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/57 tvoří severojižní páteřní komunikaci spojující Opavu, Fulnek, Nový Jičín, Valašské Meziříčí, Vsetín s ukončením

Více

Silnice III/05018 Zlechov, průtah

Silnice III/05018 Zlechov, průtah Cukrovar 716, 768 21 Kvasice, IČ: 269 79 675, DIČ: CZ26979675 (Technická zpráva) 1 Souhrnné informace 1.1 Název stavby: 1.2 Investor Ředitelství silnic Zlínského kraje, příspěvková organizace K Majáku

Více

Magistrát města České Budějovice R O Z H O D N U T Í

Magistrát města České Budějovice R O Z H O D N U T Í Magistrát města České Budějovice O d b o r d o p r a v y a s i l n i č n í h o h o s p o d á ř s t ví n á m. Přemysla Ot a ka r a II, č. 1, 2 Magistrát města České Budějovice Ing. Jaroslav Mráz Odbor dopravy

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j.: JMK 128645/2018 Sp.zn.: S-JMK 70287/2018 OD Brno 03.01.2019 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Krajský úřad

Více

Veřejná vyhláška. MĚSTSKÝ ÚŘAD CHRUDIM tel.: , fax: Resselovo náměstí 77, Chrudim

Veřejná vyhláška. MĚSTSKÝ ÚŘAD CHRUDIM tel.: , fax: Resselovo náměstí 77, Chrudim MĚSTSKÝ ÚŘAD CHRUDIM tel.: 469 657 111, fax: 469 657 535 Resselovo náměstí 77, 537 16 Chrudim e-mail: urad@chrudim-city.cz Odbor dopravy, oddělení dopravy a komunikací http://www.chrudim.eu Adresa pracoviště:

Více

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, Znojmo Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, 669 02 Znojmo Oprávněná úřední osoba: Ing. Eva Zavadilová Znojmo 5. května 2016 Tel.: 515 216 438 Fax: 515 216 441 E-mail: Eva.Zavadilova@muznojmo.cz

Více

R o z h o d n u t í. Dle rozdělovníku

R o z h o d n u t í. Dle rozdělovníku Tyršova 18, Jihlava detašované pracoviště Dle rozdělovníku Váš dopis ze dne číslo jednací vyřizuje / telefon Jihlava SZ-MMJ/OD/15687/2017 Ing. Hynek Schimmer / 565 593 511 9. 8. 2017 MMJ/OD/97703/2017-SchH

Více

DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU

DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU LOKALIZACE AKTUALIZAČNÍCH DOPRAVNÍCH PRŮZKUMŮ KRÁTKODOBÉ OVĚŘOVACÍ KŘIŽOVATKOVÉ SČÍTÁNÍ V DOPOLEDNÍM A ODPOLEDNÍM OBDOBÍ SČÍTÁNÍ STATICKÉ DOPRAVY

Více

silnice I/35 Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa

silnice I/35 Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa silnice I/ Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa informační leták, stav k 11/2009 DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Předmětem staveb I/ Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa, je přeložka silnice I/ do nové trasy.

Více

07/01 018. Investiční záměr. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace kraje. Název příspěvkové organizace

07/01 018. Investiční záměr. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace kraje. Název příspěvkové organizace ARCH.Č.SÚS JMK 07/01 018 Investiční záměr Název příspěvkové organizace Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, Název stavby III/0435 Skrchov, mosty 0435-2, 3 Evidenční číslo Funkční třídění rozpočtové

Více

ZMČ 7/ jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne

ZMČ 7/ jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/17 ZMČ 7/17. 16 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 06.12.2017 Informativní zpráva o organizaci dopravy během výstavby Odhlučnění TT Cejl

Více

SOUHRNNÝ LIST STAVBY - REKAPITULACE NÁKLADŮ Název stavby: Most přes Hrádecký potok, ev.č Číslo stavby:

SOUHRNNÝ LIST STAVBY - REKAPITULACE NÁKLADŮ Název stavby: Most přes Hrádecký potok, ev.č Číslo stavby: SOUHRNNÝ LIST STAVBY - REKAPITULACE NÁKLADŮ Název stavby: Most přes Hrádecký potok, ev.č. 292-13 Číslo stavby: Investor (objednatel): Projektant (zpracovatel): Zhotovitel stavby: CÚ Datum Krajská správa

Více

Modernizace komunikace II/355 Hlinsko Dřeveš, procházející obcí Holetín

Modernizace komunikace II/355 Hlinsko Dřeveš, procházející obcí Holetín Modernizace komunikace II/355 Hlinsko Dřeveš, procházející obcí Holetín Investorem a zadavatelem akce je vlastník komunikace II/355 PARDUBICKÝ KRAJ Za zhotovitele akce byla Pardubickým krajem ve výběrovém

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ Akce: Bernartice projekt svislého dopravního značení TECHNICKÁ ZPRÁVA DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A) Označení akce Bernartice projekt svislého dopravního značení B) Objednatel dopravního řešení

Více

Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Tunely Definice, předpisy, základní požadavky

Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Tunely Definice, předpisy, základní požadavky Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Tunely Definice, předpisy, základní požadavky Ostrava, 2013 Ing. Isabela Bradáčová, CSc. Ing. Petr Kučera, Ph.D. Osnova

Více

Magistrát města Kladna ADRESA: A.Feřteková. Pov.č. T-3/2006-ODaS ROZHODNUTÍ

Magistrát města Kladna ADRESA: A.Feřteková. Pov.č. T-3/2006-ODaS ROZHODNUTÍ Odbor dopravy a služeb ADRESA PRACOVIŠTĚ: Odbor dopravy a služeb nám. 17. listopadu 2840 272 52 DORUČOVACÍ ADRESA: nám. Starosty Pavla 44 272 52 ADRESA: Vaše zn.: Č. jednací: ODaS/666/16/280 Vyřizuje:

Více

Modernizace dálnice D1

Modernizace dálnice D1 Zbyněk Stanjura, ministr dopravy David Čermák, generální ředitel ŘSD Modernizace dálnice D1 10. dubna 2013 D1 nutnost modernizace Nejstarší dálnice v ČR, která je již za hranicí životnosti Dlouhodobé úvahy

Více

STAVBA: DSP E - ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

STAVBA: DSP E - ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY STAVBA: CHODNÍKY V KRÁLOVOPOLSKÝCH VÁŽANECH OPRAVA CHODNÍKŮ PODÉL SILNICE III/37931 A III/37932 DSP E - ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY PŘÍLOHA ČÍSLO: DSP E 001 TECHNICKÁ ZPRÁVA dokumentace pro stavební povolení

Více

Městský úřad Strakonice

Městský úřad Strakonice Městský úřad Strakonice Odbor dopravy M-SILNICE a.s. Pavel Bílek, dopravně inž. opatření Husova 1697 v zastoupení Mnichov 132 530 03 Pardubice 386 01 Strakonice IČ: 42196868 IČ: 65013395 Naše značka: Vyřizuje:

Více

C.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 DOČASNÉ DOPRAVNÍ OPATŘENÍ. Stavba: Objekt:

C.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 DOČASNÉ DOPRAVNÍ OPATŘENÍ. Stavba: Objekt: Stavba: C.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Objekt: SO 001 DOČASNÉ DOPRAVNÍ OPATŘENÍ 1 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE O OBJEKTU 1.1. Název akce a objektu Oprava silnice II/313 Dolní Dobrouč SO 001 Dočasné dopravní opatření

Více

MONITORING PŘI VÝSTAVBĚ TUNELŮ DOBROVSKÉHO V BRNĚ

MONITORING PŘI VÝSTAVBĚ TUNELŮ DOBROVSKÉHO V BRNĚ MONITORING PŘI VÝSTAVBĚ TUNELŮ DOBROVSKÉHO V BRNĚ Ing. David Rupp GEOtest, a.s. Ing. Jaroslav Lossmann Arcadis Geotechnika, a.s. Monitoring during construction of Dobrovského tunnels in Brno The Dobrovského

Více

Krajský úřad Královéhradeckého kraje. stanoví

Krajský úřad Královéhradeckého kraje. stanoví Krajský úřad Královéhradeckého kraje VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 17.07.2018 NAŠE ZNAČKA (č. j.): KUKHK-24532/DS/2018-2 (VA) VYŘIZUJE: ODBOR ODDĚLENÍ: Odbor dopravy a silničního hospodářství Oddělení silničního

Více

OBSAH. STPÚ trasy dokončení SOKP Regionální alternativy. 1. Úvod. 2. Varianta Libčice nad Vltavou. 3. Varianta Brandýs nad Labem

OBSAH. STPÚ trasy dokončení SOKP Regionální alternativy. 1. Úvod. 2. Varianta Libčice nad Vltavou. 3. Varianta Brandýs nad Labem OBSAH 1. Úvod 2. Varianta Libčice nad Vltavou 3. Varianta Brandýs nad Labem 4. Přeložka silnice I/12 5. Související zařízení 6. Realizace Červen 2015 Stránka 1 1. Úvod Technické řešení studie proveditelnosti

Více

DIO. ZEPS s.r.o. U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 14-9 - 081. Lindava 84, Cvikov 471 58 AKCE: OBJEDNATEL KSS LK, P.O. OBEC KRAJ OBJEKT: DATUM 07/2014

DIO. ZEPS s.r.o. U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 14-9 - 081. Lindava 84, Cvikov 471 58 AKCE: OBJEDNATEL KSS LK, P.O. OBEC KRAJ OBJEKT: DATUM 07/2014 SOUŘADNICOVÝ SYSTÉM: S-JTSK VÝŠKOVÝ SYSTÉM: Bpv OPRAVA DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY PO POVODNI 2013 III/2708 VELKÝ GRUNOV - HAVÁRIE NÁBŘEŽNÍ ZDI Liberecký kraj U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 Krajská správa

Více

GEOTECHNICKÝ MONITORING PŘI VÝSTAVBĚ STANICE NÁDRAŽÍ VELESLAVÍN

GEOTECHNICKÝ MONITORING PŘI VÝSTAVBĚ STANICE NÁDRAŽÍ VELESLAVÍN GEOTECHNICKÝ MONITORING PŘI VÝSTAVBĚ STANICE NÁDRAŽÍ VELESLAVÍN Tomáš Ebermann, Jakub Bohátka, Ondřej Hort Martin Vinter, Stanislav Liška, Martin Čermák Tunelářské odpoledne 1/2013 13. března 2013 Praha

Více

KRPE /ČJ

KRPE /ČJ MĚSTSKÝ ÚŘAD CHRUDIM tel.: 469 657 111 Resselovo náměstí 77, 537 16 Chrudim e-mail: urad@chrudim-city.cz Odbor dopravy, oddělení dopravy a komunikací http://www.chrudim.eu Adresa pracoviště: Pardubická

Více

Modernizace trati Hradec Králové - Pardubice - Chrudim, 2. stavba, zdvoukolejnění Opatovice nad Labem - Hradec Králové

Modernizace trati Hradec Králové - Pardubice - Chrudim, 2. stavba, zdvoukolejnění Opatovice nad Labem - Hradec Králové Modernizace trati Hradec Králové - Pardubice - Chrudim, 2. stavba, zdvoukolejnění Opatovice nad Labem - Hradec Králové 8.8.2017 Jednání se zástupci spolku Kaštanka z.s. Program Prezentace stavu přípravy

Více

DOHODA. o dočasném záboru pozemku pro stavbu

DOHODA. o dočasném záboru pozemku pro stavbu Yl KUJIP0187VTY DOHODA o dočasném záboru pozemku pro stavbu Tiskárny Havlíčkův Brod a. s., se sídlem Husova 1881, 580 01 Havlíčkův Brod, fčo 465 04 796, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem

Více

Výsledky výpočtů a skutečnost. Tunely prodloužení trasy metra A

Výsledky výpočtů a skutečnost. Tunely prodloužení trasy metra A Výsledky výpočtů a skutečnost Tunely prodloužení trasy metra A Ing. Martina Urbánková METROPROJEKT Praha a.s. Prodloužení trasy A pražského metra Začátek výstavby v roce 2010 Ukončení výstavby se předpokládá

Více

datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 28. srpen 2015 Ing. Pavel Hamal KUZL 50893/2015 KUSP 50893/2015 DOPHa R O Z H O D N U T Í

datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 28. srpen 2015 Ing. Pavel Hamal KUZL 50893/2015 KUSP 50893/2015 DOPHa R O Z H O D N U T Í Odbor dopravy a silničního hospodářství oddělení silničního hospodářství Obdrží: dle rozdělovníku datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 28. srpen 2015 Ing. Pavel Hamal KUZL 50893/2015

Více