Příloha č.14: PROVOZNÍ ŘÁD PRO MANIPULACI A SKLADOVÁNÍ ROPNÝCH PRODUKTŮ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha č.14: PROVOZNÍ ŘÁD PRO MANIPULACI A SKLADOVÁNÍ ROPNÝCH PRODUKTŮ"

Transkript

1 Příloha č.14: PROVOZNÍ ŘÁD PRO MANIPULACI A SKLADOVÁNÍ ROPNÝCH PRODUKTŮ 1. ÚVOD Firma provádí údržbu a provoz lokomotiv motorové trakce. Z tohoto předmětu podnikání je nutné mít dostatečnou zásobu maziv, pohonných hmot a ostatních kapalných hořlavých látek, které jsou k uvedené opravárenské činnosti potřebné. 2. PŘEHLED SKLADOVANÝCH LÁTEK a) motorová nafty uložena ve třech nepropustných podzemních nádržích o objemu 3 x 80 m 3. Objekt pro stáčení a uložení motorové nafty je u koleje č.426 ( kilometr 296,407 trať Havlíčkův Brod - Kolín), objekt pro výdej motorové nafty je u koleje č.420. b) oleje uloženy v nepropustných ocelových nádobách v suterénu olejny (kilometr 296,392 trať Havlíčkův Brod - Kolín), část olejů a plastická maziva jsou uloženy v původních uzavřených obalech v olejně. c) hořlavé látky jsou uloženy ve skladu hořlavých kapalin ( kilometr 296,339 trať Havlíčkův Brod - Kolín ). Látky jsou uloženy v původních uzavřených obalech. d) vyjetý olej je uložen v ocelové nepropustné nádrži umístěné v suterénu olejny. Stav nádrže je hlídán obsluhou olejny. Olej je likvidován oprávněnou firmou 3. MOTOROVÁ NAFTA SKLAD PHM 3.1. Popis objektu Stavba je určena jako neveřejná čerpací stanice motorové nafty. Čerpací stanice se skládá ze dvou samostatných objektů. První objekt, který slouží ke stáčení a skladování je umístěný u koleje č.426, skládá se ze zděného přízemního objektu, tří podzemních nádrží o objemu 3 x 80 m 3, strojovny a armatur. Podzemní nádrže jsou vybaveny zařízením, které hlídá minimální a maximální hladinu v nádrži, na nádržích je prováděná pravidelná defektoskopická kontrola odbornou firmou. Ve strojovně jsou umístěny dvě čerpadla s motory v nevýbušném provedení, z nichž jedno slouží ke stáčení a druhé k výdeji motorové nafty. Ve vedlejší místnosti jsou armatury, které slouží k plnění, výdeji a přečerpávání motorové nafty mezi nádržemi. Druhý objekt je umístěný u koleje č.420, skládá se z plechového přístřešku, technologie a armatur. Objekt slouží k výdeji motorové nafty do lokomotiv. Na obou místech je instalováno ocelové záchytné plato s nepropustnou havarijní jímkou a lapolem s filtrační náplní. Záchytná plata jsou zabudována v kolejišti a slouží k zachycení případných úkapů při manipulaci. Havarijní jímka slouží k zachycení případného úniku z cisterny Nádrže

2 Objekt sestává ze tří podzemních nádrží ( každá nádrž o objemu 80 m 3 ) výrobce Vagónka Studénka, n.p.. Každá nádrž je odvětrána samostatným odvětrávacím potrubím vyvedeným nad střechou objektu příjmu nafty na konci opatřeným neprůbojnou pojistkou. Každá nádrž je opatřena dvěma dómy o průměru 0,6 m. Jeden je využit pro zaústění potrubí a pro měření množství nafty v nádrži, druhý je využíván pro případné prohlídky a čištění nádrže. V trvalém užívání jsou pouze dvě nádrže, třetí je zakonzervovaná a trvale vyřazena z užívání Stáčecí a výdejní místo Stáčecí stanoviště je tvořeno jedním stáčecím místem, pod kterým je vybudována záchytná jímka sestávající ze dvou částí: - záchytná jímka pod železničním vozidlem - je vybudována přímo v kolejišti mezi kolejnicemi v délce 14 m. - boční záchytné jímky - slouží k zachycení úkapů z manipulačního prostoru. Záchytné jímky jsou zhotoveny z ocelového plechu a jsou propojeny výtokovým potrubím přes lapol do nepropustné havarijní jímky. Spáry mezi kolejnicemi a záchytnými jímkami jsou vyplněny trvale pružným tmelem. Nad záchytnými jímkami jsou na ocelových rámech položeny pochůzné ocelové pórorošty do úrovně horní hrany kolejnic. Záchytné jímky a pochůzné rošty jsou dále opatřeny nátěrem. Propojovací potrubí je uloženo v betonovém kolektoru, potrubí je dvouplášťové a je opatřeno ochranným nátěrem. Uzemnění záchytných jímek je provedeno jejich pospojováním s následným připojením na zemnící soustavu objektu. Výdejní stanoviště je tvořeno obdobným technickým způsobem jako stanoviště stáčecí.

3 3.4. Strojovna Je zděný objekt sousedící s podzemními nádržemi. Je rozdělen na dvě místnosti. V jedné jsou elektromotory, které pohání čerpadla na naftu, která jsou umístěna za zděnou příčkou. V této místnosti jsou umístěny uzavírací armatury, které lze uzavřít resp. otevřít tak, že umožňují výdej nafty z jedné ze tří nádrží a případně i přečerpávání z jedné nádrže do druhé. Ovládání chodu čerpadla pro stáčení motorové nafty je tlačítky z objektu stáčení. Ovládání chodu čerpadla pro výdej motorové nafty je tlačítky z objektu výdeje 3.5. Spojovací potrubí a armatury Výdejní potrubí Potrubní rozvody čerpací stanice jsou zhotoveny z dvouplášťových ocelových trubek uložených na konzolách v prefabrikovaném betonovém kanále izolovaném proti zemní vlhkosti. Horní část kanálu je zakryta prefabrikovanými deskami zalitými betonovou zálivkou s izolací proti vodě. Kanál je po svou horní hranu zasypán zeminou. Dno betonového kanálu je vyspádováno do sběrných jímek umístěných v nejnižším místě kanálu v šachtě Š4. Šachta je z vnějšku opatřena poklopem pro přístup a kontrolu. Potrubní rozvody jsou opatřeny příslušnými uzavíracími armaturami pro možnost odpojení v případě havárie Stáčecí potrubí Je zhotoveno z jednoplášťových ocelových trubek. Začíná v šachtě Š1, kde je umístěno šroubení pro napojení spojovací hadice mezi potrubím a nádržkovým vozem. Dále vede přes šachtu Š2, kde je umístěn uzavírací ventil, šachtou Š3 do strojovny k odměrné soustavě. Potrubí má světlost DN Elektrické napájení Objekt příjmu Objekt příjmu nafty je napájen elektrickou energií z rozvaděče umístěného ve zdi objektu. V rozvaděči jsou pojistky a jističe jednotlivých obvodů ( světelný, zásuvkový, čerpadla ) a hlavní vypínač el. proudu Objekt výdeje Objekt výdeje nafty je napájen elektrickou energií z rozvaděče umístěného vedle olejny. V rozvaděči jsou pojistky a jističe jednotlivých obvodů ( světelný, zásuvkový, čerpadla ). Čerpadlo pro výdej nafty z čerpací stanice je ovládáno prostřednictvím tlačítek umístěných za vchodovými dveřmi do objektu výdeje nafty. V objektu jsou umístěny dvě výdejní pistole, filtry a měrná soustava.

4 3.7. Vlastnosti skladované látky Ve skladu PHM je skladována motorová nafta. Z hlediska možnosti vzniku požáru nebo vytvoření výbušného prostředí se jedná o hořlavou kapalinu II. třídy nebezpečnosti s teplotou vzplanutí 55 C. Vzhledem ke svému složení patří mezi látky zdraví škodlivé a proto při manipulaci je nutno dodržovat stanovená hygienická opatření. Ve vztahu k životnímu prostředí má charakter závadné látky Požadavky na obsluhu Obsluhovat čerpací stanici pohonných hmot ( výdej motorové nafty ) smí provádět pouze pracovník ve směně olejny, který byl prokazatelně zaškolen a obeznámen s provozním řádem a obsluhou čerpací stanice. Veškeré údaje o provozu a závadách čerpací stanice obsluha zapisuje do provozní knihy čerpací stanice, která je uložena v olejně. Stáčení žkv. s motorovou naftou a olejem smí provádět pouze pověřený pracovník, viz. níže Povinnosti obsluhy při stáčení motorové nafty Upozornění! Manipulovat s žkv. obsahující nebezpečné věci dle předpisu RID mohou jen pověřené osoby, které jsou prokazatelně proškoleny. Z uvedeného důvodu smí provádět stáčení pouze zaměstnanci údržbové čety zámečník. Činnosti, které musí provádět pouze výše uvedená osoba: odběr vzorku, připojení stáčecí hadice, otevření horního víka cisterny, otevření příslušných armatur a samotné provedení stočení obsahu z žkv. Pracovník olejny smí pouze zkontrolovat plomby a správnost a shodu označení zásilky s přepravovanou věcí, její opětovné zaplombování, označení a vypsání nákladního listu. Zodpovídá za správné označení cisterny UN číslem a jeho nepoškozenost. V případě nepřítomnosti pracovníka olejny toto provede skladník PHM a DKP. Při obdržení zásilky motorové nafty se před stáčením nejprve provede odběr a rozbor vzorku dodané motorové nafty v laboratoři PJ Kolín.

5 Výsledky rozboru vzorku motorové nafty předá laboratoř skladníkovi pohonných hmot.teprve po odsouhlasení pracovníky laboratoře, že dodaná nafta vyhovuje, je možné pokračovat dále v následujícím postupu: Povinnosti skladnice: - zajistí přistavení žkv. na kolej určenou ke stáčení motorové nafty - zajistí provedení rozboru vzorku motorové nafty v laboratoři PJ Kolín - po převzetí vyplněného nákladního listu zajistí u dozorce depa přistavení vozu na kolej k tomu určenou a zajistí vrácení, respektive odeslání vozu Povinnosti olejáře/ky: - Vyžádat si pokyn do které nádrže má být provedeno stočení obsahu nádržkového vozu od skladnice, ta ho vydá až po obdržení výsledku rozboru vzorku motorové nafty odebraného z nádržkového vozu - Před započetím prací na stáčení motorové nafty do nádrží si olejář/ka vyžádá souhlas ke stáčení od dozorce depa, který před udělením souhlasu ke stáčení zajistí ukončení veškerého posunu na koleji č. 426 a provede zajištění vozu proti pohybu v souladu s ustanovením předpisu ČD D2 ( utažená ruční brzda příp. položeny podložky ), a dále provede krytí nádržkového vozu návěstí č.63a "Stůj" v souladu s ustanovením předpisu ČD D1 - Obsluha čerpací stanice se přesvědčí zda nádržkový vůz z něhož bude prováděno plnění nádrží je správně umístěn na stáčecím místě a zajištěn proti pohybu v souladu s ustanovením předpisu ČD D2 ( utažená ruční brzda příp. položeny podložky ), a dále provede krytí nádržkového vozu návěstí č.63a "Stůj" v souladu s ustanovením předpisu ČD D1 - Změřit stav nafty v nádrži, která se bude plnit měrnou tyčí, která je uložena v objektu stáčení nafty - Zkontrolovat vynulování počítadla odměrné skupiny na stáčecím potrubí - Při stáčení průběžně kontrolovat stav nafty v nádrži měrnou tyčí. Nádrže se smí plnit pouze z 95 % svého objemu - Dá pokyn k započetí stáčení zámečníkovi - Po ukončení stáčení obsluha čerpací stanice zruší krytí nádržkového vozu návěstí č.63a "Stůj" a oznámí ukončení stáčení dozorci depa - Na pokyn skladnice vyplní nákladní list, provede zaplombování a označení žkv. Vyplněný nákladní list předá skladnici. Povinnosti zámečníka: - Na pokyn olejáře/ky odebere vzorek nafty a předá ho olejářy/ce - Nesmí zahájit přípravu stáčení před obdržením pokynu ke stáčení od olejáře/ky - Před zahájením stáčení musí být ukončen výdej nafty a vypnuto el. zařízení pro výdej nafty a uzavřeny uzavírací armatury na trase výdejního potrubí - Rozdělovač v objektu stáčení nastavit do polohy plnění příslušné nádrže - Odšroubovat víčko plnícího potrubí nádrží a připojit na něj stáčecí hadici - Připojit stáčení hadici na nádržkový vůz - Otevřít poklop na nádržkovém voze, případně otevřít výstupní ventil - Otevřít ventil na stáčecím potrubí v šachtě č. 2 - Otevřít ventil na nádržkovém voze a spustit čerpadlo

6 - Provést vizuální kontrolu těsnosti spojů mezi stáčecí hadicí a nádrží a mezi stáčecí hadicí a nádržkovým vozem - Po ukončení stáčení uzavře ventily na nádržkovém voze - Uvolnit šroubení mezi stáčecí hadicí a nádržkovým vozem - Stáčecí hadici zvednout tak,aby byly vyčerpány veškeré zbytky nafty - Uzavřít ventil na stáčecím potrubí v šachtě č. 2 - Stáčecí hadici odšroubovat od stáčecího potrubí čerpací stanice nafty a uložit ji na určené místo v objektu příjmu nafty - Na stáčecí potrubí čerpací stanice našroubovat víčko - U nádržkového vozu uzavřít poklop a našroubovat víčko na výpustné potrubí - Oznámí olejáři/ce ukončení stáčení motorové nafty Poznámka: Údaje o množství dodané nafty jsou uvedeny na dodacím listu a kontrolovány měřidlem při stáčení. Evidence příjmu a výdeje je vedena skladem pohonných hmot Povinnosti obsluhy při výdeji nafty Upozornění: Výdej nafty z čerpací stanice do železničních kolejových vozidel je možný pouze na koleji č. 420 v prostoru záchytné jímky!!! a) Otevřít ventil na čerpacím potrubí ve strojovně čerpací stanice, podle toho která výdejní pistole bude použita. b) Otevřít nádrž vozidla, zkontrolovat vynulování počítadla odměrné skupiny výdeje nafty, výdejní pistoli zasunout do nádrže železničního vozidla. Poté je možné zahájit výdej nafty stlačením páčky v rukojeti výdejní pistole a stlačením ovládacích tlačítek výdejního čerpadla. c) Po skončení výdeje obsluha vypne tlačítkem čerpadlo, provede odtlakování výdejní hadice s výdejní pistole a pistoli zasune do držáku výdejního zařízení. d) Uzavře ventil na potrubí používané výdejní pistole. e) Množství vydané motorové nafty se eviduje v "Záznamu o odběru motorové nafty". Upozornění: Po celou dobu stáčení resp. výdeje nafty je bezpodmínečně obsluhujícího čerpací stanici. nutná přítomnost pracovníka Povinnosti obsluhy při provozu čerpací stanice nafty a) Během provozu čerpací stanice kontrolovat ucpávky uzavíracích ventilů, těsnost ucpávek čerpadla a těsnost přírubových spojů, v šachtách Š1 Š4 pak kontrolovat těsnost potrubí mezi nádržemi a stáčecím a výdejním místem. b) Denně kontrolovat stav hladiny v jímce v šachtě Š1 Š4 ( při stáčení provádět kontrolu průběžně ). Při výskytu nafty v šachtě odstavit oznámit tuto skutečnost vedoucímu směny, který rozhodne o dalším postupu. c) V případě zjištění jakékoliv poruchy na zařízení čerpací stanice odstavit čerpací stanici z provozu a ohlásit tuto skutečnost vedoucímu pracoviště resp. vedoucímu směny, který rozhodne o dalším postupu.

7 d) Po skončení pracovní směny nebo při ukončení výdeje nafty vypnout elektrické zařízení čerpací stanice. e) Zjištěné závady a poruchy čerpací stanice zapíše obsluha do "Provozní knihy čerpací stanice". f) Během směny je povinností obsluhy čerpací stanice udržovat v prostoru čerpací stanice pořádek, odstraňovat případné úkapy, udržovat v suchu a čistotě vstupní šachty obou nádrží, materiály použité na úklid ukládat do kontejnerů k tomu určených. g) Minimálně 1x za měsíc zkontrolovat stav hladiny v Havarijních jímkách a Lapolech u stáčecího a výdejního místa. Jestliže bude havarijní jímka naplněna maximálně 1 m od dna ihned oznámí tuto skutečnost skladníkovi pohonných hmot, který zajistí její vyčerpání. Kontrolu provádí obsluha čerpací stanice společně s pracovníkem RG čety. h) Veškeré kontroly a prohlídky, včetně zjištění bude zapsáno do provozní knihy čerpací stanice. Poznámka: Odstranění zjištěných závad uplatňuje vedoucí směny u mistra režijní čety PJ Kolín, případně u IŽD. Odstranění uplatněných závad potvrdí mistr režijní čety zápisem do provozní knihy čerpací stanice včetně uvedení data odstranění uplatněných závad a podpisu Údržba čerpací stanice nafty a) 1x za dva roky provést kontrolu a vyčištění nádrže ( provede specializovaná firma ) v souladu s ČSN f) Ve stanovených lhůtách provádět revize el. zařízení čerpací stanice. g) Ve stanovených lhůtách ( v souladu s ustanovením ČSN a poučného listu ČD č.j.1179/96 - O22 ) provádět tlakovou zkoušku potrubí čerpací stanice. h) Provádět obnovu poškozených nátěrů na zařízení čerpací stanice. i) V pravidelných lhůtách provádět kontrolu zařízení čerpací stanice ( čerpadla, neprůbojné pojistky, uzavírací a přírubové armatury, žebříky atd. viz. plán PPO DKV) Požární opatření Přístupová cesta požárních vozidel k čerpací stanici je z ul. Havlíčkova, přes přejezd trati Kolín Pardubice po panelové cestě směrem k laboratoři. Pokud dojde během manipulace s naftou k jejímu úniku ( netěsnost spojů, prasknutí výdejní resp. stáčecí hadice a pod. ) musí obsluha čerpací stanice okamžitě provést opatření k zamezení dalšího úniku ( odstavení čerpací stanice z provozu, vypnutí hlavního vypínače el. proudu v rozvaděči, uzavření všech uzavíracích armatur nadrží a při stáčení i uzavíracích armatur nádržkového vozu a oznámit tuto skutečnost vedoucímu směny ). Následně pak provést odčerpání uniklé motorové nafty ze záchytné jímky do uzavíratelných kovových obalů a v případě nevyužitelnosti odčerpané nafty k původnímu účelu zařadit odčerpanou naftu do vyprodukovaných odpadů na pracovišti v souladu se zákonem o životním prostředí. Stejným způsobem postupovat i u materiálů použitých k zachycení uniklé nafty.

8 V případě, že při úniku nafty dojde k znečištění nebo poškození životního prostředí případně k možnosti ohrožení jakosti vod ( dle zákona ČR č. 17/92Sb. a vyhlášky MLVH ČR č.6/77 Sb. ) se veškerá činnost řídí podle havarijního plánu pracoviště odsouhlaseného OÚ Kolín a směrnicí ČD M Bezpečnost práce Při práci je zakázáno jíst, pít a kouřit. Každý pracovník musí používat při práci osobní ochranné pracovní pomůcky včetně obuvi s protiskluzovou podešví.při práci musí dbát, aby při manipulaci neznečistil naftou sebe ani okolí. V případě vniknutí nafty do oka je oko nutno vypláchnout proudem čisté vody a vyhledat lékařskou pomoc. Po ukončení práce je třeba dbát na osobní hygienu. V zimním období musí být přístupové cesty a manipulační plochy skladu PHM ošetřeny, aby nedošlo k uklouznutí. V celém obvodu skladu PHM musí být udržován pořádek a se vzniklými odpady musí být nakládáno v souladu se zákonem o odpadovém hospodářství Ostatní opatření Všichni pracovníci obsluhující čerpací stanici musí být prokazatelně proškoleni a seznámeni s provozním řádem. V případě změn respektive vydání nového provozního řádu čerpací stanice musí být všichni pracovníci obsluhující čerpací stanici s tímto provozním řádem seznámeni neprodleně. Upozornění: Za dodržování všech ustanovení provozního řádu odpovídá skladník PHM a DKP, olejář/ka a strojmistr!!!

9 4. SKLAD OLEJŮ 4.1. Popis objektu Oleje jsou skladovány v budově olejny. Jedná se o přízemní částečně podsklepený objekt obdélníkového půdorysu s plochou střechou. Obvodové zdi a příčky jsou ze smíšeného zdiva. Střecha je panelová. Budova má ze severní strany manipulační rampu. V suterénu jsou umístěny ocelové zásobníky na oleje a čerpadla. Ve zvýšeném podlaží jsou provozní zásobníky olejů z kterých se provádí výdej. Dále je zde místnost obsluhy, sklad (kamenná sůl, sorbent), místnost se zásobníky na upravenou vodu do lokomotiv a provozní sklady Skladované látky - ležatý ocelový zásobník 15 m 3 nevyužitý, - ležatý ocelový zásobník 10 m 3 vyjetý olej, - stojatý ocelový zásobník č litrů nevyužitý, - stojatý ocelový zásobník č litrů nevyužitý, - stojatý ocelový zásobník č litrů OTHP 3, - stojatý ocelový zásobník č litrů PP 90, - stojatý ocelový zásobník č litrů EKO 68, - stojatý ocelový zásobník č litrů nevyužitý, - stojatý ocelový zásobník č litrů nevyužitý, - stojatý ocelový zásobník č. 4a 2850 litrů M7 ADS III, - stojatý ocelový zásobník č. 4b 4750 litrů M7 ADS III. Zásobníky číslo 1, 2, 6 a 7 jsou trvale nevyužívané. Zásobníky číslo 4a, 4b jsou propojené potrubím Popis strojního vybavení

10 V suterénu olejny jsou umístěny ocelové zásobníky. V západní části jsou ležaté zásobníky, z nichž jeden o objemu 15 m 3, který je nevyužitý a zásobník o objemu 10 m 3, který slouží k uložení vyjetého oleje. Ve východní části olejny je 9 stojatých zásobníků, z nichž 4 jsou trvale nevyužívané. V ostatních zásobnících jsou uloženy oleje. Zásobníky jsou vybaveny čerpadly, která naplní provozní zásobník o objemu 50 l, který je umístěn v přízemí olejny. Z tohoto zásobníku je prováděn výdej a měření vydané látky. Zásobníky jsou vybaveny vodoznaky, které slouží k určení množství. Pod provozními zásobníky jsou umístěny ocelové vaničky, které slouží k zachycení případných úkapů Stáčení olejů do zásobníků Pro stáčení olejů do zásobníků v suterénu olejny slouží stropní prostupy do jednotlivých zásobníků. Sud se přistaví k otvoru v podlaze, otvor se odkryje a sud se vyprázdní. Případné rozlití, nebo úkapy jsou ihned likvidovány pomocí sorbentu Vapex, který je poté ukládán do sběrných kontejnerů a poté předán odborné firmě k likvidaci Stáčení olejů z železniční cisterny Olej M7ADS II je dodáván v železničních cisternách. Plnění se provádí do nádrží č. 4a, 4b umístěných v suterénu olejny. Stáčení smí provádět pouze pracovník RG čety zámečník. a) Pokyn ke stočení obsahu nádržkového vozu do nádrží dá olejáři/ce skladník PHM a DKP b) Před vydáním pokynu zámečníkovi si olejář/ka vyžádá souhlas ke stáčení od dozorce depa PJ Kolín, který zajistí ukončení posunu na koleji č. 422 c) Olejář se přesvědčí zda nádržkový vůz je umístěn na záchytném platě a je zajištěn proti pohybu v souladu s ustanovením předpisu ČD D2, a dále provede krytí vozu návěstí Stůj v souladu s ustanovením předpisu ČD D1 d) Olejář ukončí případný výdej oleje ze zásobníků, provede se kontrola hladiny v nádržích e) Olejář vydá pokyn zámečníkovi k zahájení stáčení f) Olejář průběžně kontroluje stočené množství a stav zásobníků g) Pomocí propojovací hadice se napojí železniční vůz na stáčecí potrubí h) Zámečník otevře poklop nádržkového vozu i) Otevře ventily nádržkového vozu

11 j) Provádí vizuální kontrolu těsnosti spojů k) Před naplněním zásobníků max. do 95 % svého objemu uzavře uzávěr cisterny a přeruší stáčení pokyn vydá olejář/ka l) Odpojí stáčecí hadici a zvedne ji tak, aby zbytek oleje stekl do zásobníku a tím se minimalizovaly možné úkapy případně rozlití m) Zašroubuje víko cisterny a uzavře poklop cisterny n) Zámečník oznámí olejáři/ce ukončení stáčení o) Olejář/ka odstraní návěst Stůj a oznámí stočení vozu vedoucímu posunu a skladnici p) Olejář/ka provede zaplombování a označení vozu, vyplní nákladní list a předá ho skladnici PHM q) Případné úkapy a rozlití ihned likvidovat pomocí bavlny a sorbentu, použitý sorbční materíál ukládat do určených kontejnerů r) skladnice PHM zajistí u dozorce depa přistavení vozu na kolej k tomu určenou a zajistí vrácení, respektive odeslání vozu 4.6. Přečerpání olejů ze zásobníku do provozního zásobníku a výdej olejů Jestliže dojde zásoba oleje v provozním zásobníku je třeba ho doplnit: - zkontrolovat množství v zásobníku a v provozním zásobníku, - zapnout čerpadlo a kontrolovat množství v provozním zásobníku, - po naplnění, čerpadlo vypnout. Výdej olejů se provádí z důvodu snadného měření do 10 litrových konví: - umístit konev pod výtokový kohout, na záchytnou vaničku, - otevřením kohoutu nádobu naplnit, - případné úkapy ihned setřít bavlnou, případně pomocí sorbentu Vapex, - použitý sorbent uložit do odpovídajících nádob. Sběrný kontejner sorbentu je umístěn vedle olejny u výdejního místa PHM Povinnosti obsluhy olejny Olejna je obsazena ve 12 hodinových směnách pracovníky v turnuse. Každý pracovník olejny je seznámen s provozním řádem, příslušnými řády požární ochrany, předpisy o ochraně vod a ochraně země a půdy. Po nástupu do směny je pracovník povinen zkontrolovat: - množství olejů v zásobnících, - těsnost a nepropustnost armatur, - ve svém obvodu (olejna, PHM) zkontrolovat zda jsou vyvěšeny a neporušeny příslušné předpisy (požární poplachové směrnice, požární řád, povinnosti požární hlídky, identifikační listy nebezpečného odpadu a ostatní bezpečnostní tabulky), jejich porušení ihned nahlásit svému nadřízenému, 4.8. Údržba zařízení olejny - vzhledem k tomu, že nelze provádět čištění a defektoskopickou kontrolu zásobníků dle ČSN , je prováděna 1x měsíčně vizuální kontrola celého zařízení olejny. Kontrolu provádějí pracovníci údržby, záznam o kontrole je uveden v provozním deníku olejny - ve stanovených lhůtách provádět příslušné elektorevize,

12 4.9. Bezpečnost práce Při manipulaci s ropnými látkami je zakázáno jíst, pít a kouřit. Každý pracovník je povinen používat předepsané osobní ochranné pracovní pomůcky. Při manipulaci je nutné dbát, aby nedošlo k úniku ropné látky a tím k znečištění vod a půdy, případně potřísnění osob. Po ukončení manipulace omýt ruce mýdlem. V zimním období udržovat vyhrnuté a posypané přístupové cesty a rampu olejny, aby nedošlo k úrazu. V celé olejně je nutné udržovat pořádek a čistotu. Použitý sorbent ukládat do určených nádob (kontejner u výdejního místa PHM).

13 5. SKLAD HOŘLAVÝCH LÁTEK 5.1. Popis objektu Sklad hořlavých látek je umístěn v ocelových skladech. Nosné prvky jsou z ocelových trubek, stěny a strop jsou pokryty plechem opatřeným ochranným nátěrem. Podlaha skladů je odizolovaná a opatřená nepropustným nátěrem odolným ropným látkám, jako ochrana proti poškození nátěru jsou použity rošty. V prvním skladě o rozměrech 5 x 4,3 m jsou skladovány ředidla, technický benzín, petrolej a naftex, technický benzín ( hořlavá kapalina I. a II. třídy nebezpečnosti ). Celkové množství skladovaných kapalin je maximálně do litrů. Kapaliny jsou uloženy v původních uzavřených obalech. Druhý sklad o rozměrech 2,2 x 4,3 m slouží ke skladování olejů, fridexu, prefloku ( hořlavá kapalina III. a IV. třídy nebezpečnosti ). Celkové množství skladovaných kapalin je maximálně do litrů. Kapaliny jsou uloženy v původních uzavřených obalech. Třetí sklad o rozměrech 2,2 x 4,3 m jsou skladovány prázdné obaly od olejů, které slouží k přepravě olejů na odloučená pracoviště. Celkové množství skladovaných prázdných obalů od hořlavých kapalin je maximálně 40 kusů Skladované látky, maximální množství skladovaných látek - první sklad: - ředidlo C litrů - ředidlo C litrů - ředidlo C litrů - ředidlo C litrů - technický benzín 400 litrů - naftex 400 litrů - petrolej 400 litrů - druhý sklad: - olej 200 litrů - fridex 200 litrů - preflok 400 litrů - třetí sklad: - prázdné obaly od olejů 40 kusů

14 5.3. Povinnosti obsluhy Sklady hořlavých kapalin má na starosti skladník olejového hospodářství. Skladník provádí příjem i výdej. Je nutné dbát zejména na tyto skutečnosti: - veškeré obaly zajistit proti pohybu otvorem nahoru, - po výdeji ihned sud uzavřít, - použité pumpy nechat okapat a uložit do ocelové vaničky, aby nedocházelo k zbytečnému rozlití, - kontrolovat přítomnost bezpečnostních a požárních předpisů, - v případě úkapu, nebo rozlití použít sorbent Vapex. Použitý sorbent uložit do sběrných nádob určených k tomuto účelu Bezpečnost práce Při manipulaci s ropnými látkami je zakázáno jíst, pít a kouřit. Každý pracovník je povinen používat předepsané osobní ochranné pracovní pomůcky. Při manipulaci je nutné dbát, aby nedošlo k úniku ropné látky a tím k znečištění vod a půdy, případně potřísnění osob. Po ukončení manipulace omýt ruce mýdlem. V zimním období udržovat vyhrnuté a posypané přístupové cesty a rampu olejny, aby nedošlo k úrazu. V celé olejně je nutné udržovat pořádek a čistotu. Použitý sorbent ukládat do určených nádob (kontejner u výdejního místa PHM

15 Příloha č.: 1 SCHÉMA PHM TECHNOLOGIE

16

17 Příloha č.: 2 SCHÉMA PHM SCHÉMA

18

19 PŘ DKV Praha PS Kolín - Příloha č.14 Příloha č.: 3 19 SCHÉMA PHM - VÝDEJ

PŘÍLOHA 13. Provozní řád olejny a čerpací stanice PHM

PŘÍLOHA 13. Provozní řád olejny a čerpací stanice PHM Provozní řád DKV Praha PJ Vršovice - příloha 13 1 PŘÍLOHA 13 Provozní řád olejny a čerpací stanice PHM Olejna se nachází mezi kolejemi č. 22 a 24. Příjezdová komunikace je k zadní části olejny od Severní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD skladu, výdaje a stáčení PHM

PROVOZNÍ ŘÁD skladu, výdaje a stáčení PHM České dráhy, a.s. Depo kolejových vozidel Praha Provozní pracoviště Česká Lípa Tovární 839 470 26 Česká Lípa PROVOZNÍ ŘÁD skladu, výdaje a stáčení PHM 1. Vstupní kontrola ropných výrobků Podmínky vstupní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD skladu olejů, maziv a jiných ropných produktů

PROVOZNÍ ŘÁD skladu olejů, maziv a jiných ropných produktů České dráhy, a.s. Depo kolejových vozidel Praha Provozní jednotka Děčín Poštovní 49 405 02 DĚČÍN PROVOZNÍ ŘÁD skladu olejů, maziv a jiných ropných produktů 1 ÚVOD Provozní řád skladu olejů, maziv a jiných

Více

PROVOZNÍ ŘÁD skladu, výdaje a stáčení PHM

PROVOZNÍ ŘÁD skladu, výdaje a stáčení PHM České dráhy, a.s. Depo kolejových vozidel Praha Provozní jednotka Děčín Poštovní 49 405 02 DĚČÍN PROVOZNÍ ŘÁD skladu, výdaje a stáčení PHM 1 2 Příloha č. 13 k Provoznímu řádu PJ Děčín ÚVOD Provozní řád

Více

Provozní řád Provozní pracoviště Tišnov

Provozní řád Provozní pracoviště Tišnov 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád Provozní pracoviště Tišnov Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12 Platí od: 15.07.2011 2 Číslo opravy: Název opravy: Platnost od: Schváleno O12 a č.j

Více

Provozní řád Provozní pracoviště Velké Meziříčí

Provozní řád Provozní pracoviště Velké Meziříčí 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád Provozní pracoviště Velké Meziříčí Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12 Platí od: 15.07.2011 2 Číslo opravy: Název opravy: Platnost od: Schváleno

Více

PLÁN OPATŘENÍ PRO PŘÍPAD ROPNÉ HAVÁRIE (HAVARIJNÍ PLÁN) Avia Energo, s.r.o. BERANOVÝCH 140 PRAHA 9 LETŇANY. DLE ZÁKONA Č. 20/2004 Sb.

PLÁN OPATŘENÍ PRO PŘÍPAD ROPNÉ HAVÁRIE (HAVARIJNÍ PLÁN) Avia Energo, s.r.o. BERANOVÝCH 140 PRAHA 9 LETŇANY. DLE ZÁKONA Č. 20/2004 Sb. Příloha č.6 PLÁN OPATŘENÍ PRO PŘÍPAD ROPNÉ HAVÁRIE (HAVARIJNÍ PLÁN) Avia Energo, s.r.o. BERANOVÝCH 140 PRAHA 9 LETŇANY DLE ZÁKONA Č. 20/2004 Sb. Vypracoval: Miloslav Maršan vedoucí odd. elektro Schválil:

Více

Provozní řád Provozní pracoviště Velké Meziříčí

Provozní řád Provozní pracoviště Velké Meziříčí 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád Provozní pracoviště Velké Meziříčí Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12 Platí od: 15.07.2011 2 Číslo opravy: Název opravy: Platnost od: Schváleno

Více

Brno. Provozní řád. Depo kolejových vozidel. PP Staré Město u Uh.Hradiště. Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12

Brno. Provozní řád. Depo kolejových vozidel. PP Staré Město u Uh.Hradiště. Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád PP Staré Město u Uh.Hradiště Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12 Platí od: 15.07.2011 2 Číslo opravy: Název opravy: Platnost od: Schváleno O12 a

Více

Provozní řád dieselagregátu na ÚVT MU

Provozní řád dieselagregátu na ÚVT MU Článek 1 Předmět směrnice - Provozní řád respektuje konstrukční provedení dieselagregátu jako náhradního zdroje (NZ) a jeho umístění v objektu ÚVT MU Brno, Fakulta informatiky - Příslušná dokumentace:

Více

Provozní řád Provozní pracoviště Okříšky

Provozní řád Provozní pracoviště Okříšky 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád Provozní pracoviště Okříšky Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12 Platí od: 15.07.2011 2 Číslo opravy: Název opravy: Platnost od: Schváleno O12 a č.j

Více

ČSN 01 5015 Nedestruktivní zkoušení. Zkoušení materiálů a výrobků magnetickou práškovou metodou

ČSN 01 5015 Nedestruktivní zkoušení. Zkoušení materiálů a výrobků magnetickou práškovou metodou ČESKOSLOVENSKÁ NORMA MDT 614.777 Říjen 1992 Ochrana vody před ropnými látkami ČSN 75 3415 OBJEKTY PRO MANIPULACI S ROPNÝMI LÁTKAMI A JEJICH SKLADOVÁNÍ Plants for handling of petroleum matters and their

Více

Provozní řád DKV Plzeň PP Domažlice, příloha č 4 - účinnost od 30.9.2013. Plán havarijních opatření pro případ ropné havárie nebo ohrožení jakosti vod

Provozní řád DKV Plzeň PP Domažlice, příloha č 4 - účinnost od 30.9.2013. Plán havarijních opatření pro případ ropné havárie nebo ohrožení jakosti vod Provozní řád DKV Plzeň PP Domažlice Příloha č.4 Plán havarijních opatření pro případ ropné havárie nebo ohrožení jakosti vod - 1 - PLÁN OPATŘENÍ V PŘÍPADĚ HAVÁRIE 1. n a f t o v é s t a n i c e D o m a

Více

Hurta Petr POŽÁRNÍ ŘÁD. Trafostanice

Hurta Petr POŽÁRNÍ ŘÁD. Trafostanice POŽÁRNÍ ŘÁD Trafostanice Dokument požární ochrany zpracovaný na základě požadavků 27, písmeno d) vyhlášky MV č. 246/2001 Sb. pro pracoviště se zvýšeným požárním nebezpečím. Schvaluje : H U R T A Petr majitel

Více

Rozhodnutím KÚ Středočeského kraje byl udělen souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady pro provozovny DKV Praha :

Rozhodnutím KÚ Středočeského kraje byl udělen souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady pro provozovny DKV Praha : Směrnice č.1/ 2012 k nakládání s odpady při dodržování ochrany životního prostředí, ochrany zdraví člověka a trvale udržitelného rozvoje v podmínkách obvodu PJ II Kolín Odpadové hospodářství Nakládání

Více

1. ZÁSADY OCHRANY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

1. ZÁSADY OCHRANY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 1. ZÁSADY OCHRANY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 4.1 Obecné požadavky Zhotovitel nese přímou odpovědnost za provádění svých činností a dodržování obecně platných předpisů v oblasti ochrany životního prostředí a environmentálních

Více

PROVOZNÍ ŘÁD vodovodu Bačkov, Lubno

PROVOZNÍ ŘÁD vodovodu Bačkov, Lubno PROVOZNÍ ŘÁD vodovodu Bačkov, Lubno Název vodovodu : Obecní vodovod Bačkov, Lubno Investor : Obec Bačkov Projektant : p.arch. Škvařil a p.arch. Bukáček, Zahradnického 2948, Havlíčkův Brod Dodavatel stavby

Více

Provozní řád vlečky. 3. Místo styku drah v souladu s platným úředním povolením pro provozování vlečky:

Provozní řád vlečky. 3. Místo styku drah v souladu s platným úředním povolením pro provozování vlečky: Provozní řád vlečky DKV Česká Třebová, PP Pardubice 1. Název dráhy - vlečky (dále jen vlečky) Číslo vlečky: 4465 Název vlečky: DKV Česká Třebová, PP Pardubice UP/2016/5059, Čj.: DUCR-12102/16/Pt Provozovatel

Více

PROVOZNÍHO PRACOVIŠTĚ II MLADÁ BOLESLAV

PROVOZNÍHO PRACOVIŠTĚ II MLADÁ BOLESLAV ČESKÉ DRÁHY a.s. DKV Praha PROVOZNÍ ŘÁD PROVOZNÍHO PRACOVIŠTĚ II MLADÁ BOLESLAV JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU Schváleno ředitelem Odboru kolejových vozidel 012 DOP dne 28.6.2000 pod č.j. 39/00-12/1-Fej ÚČINNOST

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D P R O V O Z N Í Ř Á D SBĚRNÉ MÍSTO MNÍŠEK POD BRDY 0. Obsah provozního řádu I. Základní údaje o zařízení Čl. 0. Obsah provozního řádu II. III. IV. Charakter a účel zařízení Stručný popis zařízení Technologie

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě Návod k obsluze a údržbě vyklápěče nádob Obsah: 1) Důležité upozornění bezpečnostní opatření 2) Obsluha 3) Použití 4) Provedení 5) Hydraulický systém 6) Seřizování 7) Údržba 8) Mazání 9) Náplně 10) Likvidace

Více

TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY

TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY Specifikace Betonové zdící tvarovky jsou průmyslově vyráběny z vibrolisovaného betonu. Základem použitého betonu je cementová matrice, plnivo (kamenivo) a voda. Dále jsou

Více

Opatření přednosty PJ LIBEREC č. 6 / 2008

Opatření přednosty PJ LIBEREC č. 6 / 2008 České dráhy, akciová společnost Depo kolejových vozidel Česká Třebová PJ LIBEREC 2..2008 Opatření přednosty PJ LIBEREC č. 6 / 2008 Č.j.: 746 / 2008 Zpracoval: Havrda Josef tel. 972365430 KV - Domin Miroslav

Více

Odpadové hospodářství. Nakládání s odpady, jejich shromažďování, třídění a likvidace v podmínkách DKV Praha PJ Praha Vršovice

Odpadové hospodářství. Nakládání s odpady, jejich shromažďování, třídění a likvidace v podmínkách DKV Praha PJ Praha Vršovice Směrnice č. 1/ 2007 k nakládání s odpady při dodržování ochrany životního prostředí, ochrany zdraví člověka a trvale udržitelného rozvoje v podmínkách DKV Praha PJ Praha Vršovice Odpadové hospodářství

Více

Řízení prací při zneškodňování havárií přísluší vodoprávnímu úřadu!!!

Řízení prací při zneškodňování havárií přísluší vodoprávnímu úřadu!!! Ropná havárie je mimořádná událost, při níž došlo k úniku ropných produktů nebo jiných obdobných látek (dále jen ropné látky ) v takovém množství, že je ohroženo životní prostředí, zejména pak jakost podzemních

Více

005/2017 Bezpečnostní značení na čerpacích stanicích z pohledu zákazníka

005/2017 Bezpečnostní značení na čerpacích stanicích z pohledu zákazníka Standard České asociace petrolejářského průmyslu a obchodu 005/2017 Bezpečnostní značení na čerpacích stanicích z pohledu zákazníka Datum vydání: 07.12.2017 Vydání / revize 1/0 Autor: PS Bezpečnost Schválil:

Více

ČESKÁ NORMA MDT : Září 1995 ČSN Hořlavé kapaliny PLNĚNÍ A STÁČENÍ VÝDEJNÍ ČERPACÍ STANICE

ČESKÁ NORMA MDT : Září 1995 ČSN Hořlavé kapaliny PLNĚNÍ A STÁČENÍ VÝDEJNÍ ČERPACÍ STANICE ČESKÁ NORMA MDT 541.427.32:725.384 Září 1995 Hořlavé kapaliny ČSN 65 0202 PLNĚNÍ A STÁČENÍ VÝDEJNÍ ČERPACÍ STANICE Flammable Liquids. Filling and pumping. Filling stations Liquides combustibles. Remplissage

Více

Odpadové hospodářství. Nakládání s odpady, jejich shromažďování, třídění a likvidace

Odpadové hospodářství. Nakládání s odpady, jejich shromažďování, třídění a likvidace Provozní řád DKV Praha PP Čerčany příloha 12-1 - Směrnice č. 1 / 2007 k nakládání s odpady při dodržování ochrany životního prostředí, ochrany zdraví člověka a trvale udržitelného rozvoje v podmínkách

Více

Provozní řád podzemních garáží

Provozní řád podzemních garáží Provozní řád podzemních garáží Společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 1145, ulice Wassermannova, Werichova, Kováříkova, Praha 5 - Kaskády Barrandov III se sídlem Praha 5, Werichova 1145/33, 152 00

Více

Kotle a kotelny

Kotle a kotelny 5.6.16.7.1.1. Kotle a kotelny http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi/vyhrazena-technicka-zarizeni/vyhrazena-tlakovazarizeni/kotle-a-kotelny Základní podmínky

Více

tel.: mobil: E-mail: Web: Výrobce: +420 577 101 444 +420 733 542 670 sales@sfias.net http://www.sfias.net/

tel.: mobil: E-mail: Web: Výrobce: +420 577 101 444 +420 733 542 670 sales@sfias.net http://www.sfias.net/ Výrobce: SFI a.s. nám. Svobody 57, 763 15 Slušovice Czech Republic tel.: mobil: E-mail: Web: +420 577 101 444 +420 733 542 670 sales@sfias.net http://www.sfias.net/ OBSAH 1. Všeobecné zásady 2. Využití

Více

Ochrana vod závadné látky

Ochrana vod závadné látky 19.02.2015 Ochrana vod závadné látky Jan Klír Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. Praha - Ruzyně Tel.: 603 520 684 E-mail: klir@vurv.cz Web: www.vurv.cz Závadné látky Nakládání se závadnými látkami

Více

VODAK Humpolec, s.r.o. formulář E Pražská 544, 396 30 Humpolec www.vodakhu.cz, tel.: 565 533 381, fax: 565 533 307

VODAK Humpolec, s.r.o. formulář E Pražská 544, 396 30 Humpolec www.vodakhu.cz, tel.: 565 533 381, fax: 565 533 307 Evidenční číslo: E / / 1.Žadatel: (majitel nemovitosti): VODAK Humpolec, s.r.o. formulář E Pražská 544, 396 30 Humpolec www.vodakhu.cz, tel.: 565 533 381, fax: 565 533 307 ŽÁDOST o zřízení vodovodní, kanalizační

Více

AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI

AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití Obsah 1. Úvod... 3 2. Popis funkce zařízení... 3 3. Činnost ovládacích prvků

Více

Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku.

Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku. 1 Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku. Podkladem pro zpracování PD byly stavební výkresy a konzultace se zodpovědným projektantem a zástupci investora.

Více

Provozní řád. Příloha č. 7. Řád nocležen.

Provozní řád. Příloha č. 7. Řád nocležen. 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád Příloha č. 7 Řád nocležen. Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: Platí od: 2 Číslo opravy: Název opravy: Platnost od: Schváleno O12 a č.j Podpis: 1 Změna názvosloví

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D V E L T R U S Y odbor výstavby a územního plánování Palackého 9, 277 46 Veltrusy

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D V E L T R U S Y odbor výstavby a územního plánování Palackého 9, 277 46 Veltrusy M Ě S T S K Ý Ú Ř A D V E L T R U S Y odbor výstavby a územního plánování Palackého 9, 277 46 Veltrusy VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: SPIS.ZN.: Č.J.: VYŘIZUJE: TEL.: FAX: E-MAIL: VÚP/01598/13/H 02138/13/SÚ Hofmanová

Více

1.Místa odběrů a dodávky pitné vody.

1.Místa odběrů a dodávky pitné vody. Obsah Obsah.... 2 1.Místa odběrů a dodávky pitné vody....3 2. Technický popis...3 3. Základní povinnosti a práva provozovatele...3 3.1. Zajištění kvality dodávané pitné vody...3 3.2. Kontrola a údržba

Více

Sklolaminátové silo. Návod k používání a obsluze

Sklolaminátové silo. Návod k používání a obsluze Návod k používání a obsluze Sklolaminátové silo Výrobek Dodavatel název: Sklolaminátové silo typ: SIV 06, 08, 10, 12, 15, 18, 20, 25, 31, 40, 52 název: AGRICO s.r.o. adresa: Rybářská 671, 379 01 Třeboň

Více

Skladové hospodářství PHM

Skladové hospodářství PHM Učební úkoly: Skladové hospodářství PHM objasnit úkoly skladu PHM; popsat strukturu skladu a charakterizovat hlavní části; seznámit se stanoveným rozsahem provozní dokumentace skladu PHM; Učební úkoly

Více

Q - typ s.r.o., Masarykova 104/221, 400 01 Ústí nad Labem, IČ: 25029428, tel.: 602 438 261, fax: 475 511 505. Q - typ s.r.o.

Q - typ s.r.o., Masarykova 104/221, 400 01 Ústí nad Labem, IČ: 25029428, tel.: 602 438 261, fax: 475 511 505. Q - typ s.r.o. Q - typ s.r.o. www.nadrzenapohonnehmoty.cz Ceník platný od 1. 1. 2010 (s výhradou možných pozdějších změn), www.qtyp.cz Na požádání Vám aktuální ceník rádi zašleme, ceník je v Kč bez 20 % EKONTEJNERY NA

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADO 300/20v6 NADO 500/25v6 NADO 750/35v6 NADO 1000/45v6 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420 / 326

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 25. srpna 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 43168/2014 KUSP 43168/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 25. srpna 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 43168/2014 KUSP 43168/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 25. srpna 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 43168/2014 KUSP 43168/2014

Více

MÍSTNÍ PROVOZNÍ A BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY

MÍSTNÍ PROVOZNÍ A BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY Správce MPBP: Elektrizace železnic Praha a.s. Udržovatel MPBP: Elektrizace železnic Praha a.s. Uživatelé MPBP: České dráhy a.s., DKV Praha Elektrizace železnic Praha a.s. SŽDC, státní organizace, SDC Praha

Více

PROJEKT STAVBY. 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh.

PROJEKT STAVBY. 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh. Ing. Martin Dufka projektová a inženýrská činnost ve stavebnictví Hluk 43, 687 25, tel. 572579646 PROJEKT STAVBY 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb Stavba: Investor: Dostavba squashových kurtů a zázemí

Více

KOMUNITNÍ KOMPOSTÁRNA SVITAVY IO05 PŘÍPOJKA NN A AREÁLOVÉ ROZVODY NN zakázkové číslo : 34/2012/DPS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY.

KOMUNITNÍ KOMPOSTÁRNA SVITAVY IO05 PŘÍPOJKA NN A AREÁLOVÉ ROZVODY NN zakázkové číslo : 34/2012/DPS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY. DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Technická zpráva Obsah : a) popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení,... 2 b) požadavky na vybavení,... 3 c) napojení na stávající technickou infrastrukturu,...

Více

Olejová teplovzdušná topidla GP25, GP45, GP85, GP67, GP115 Návod k použití

Olejová teplovzdušná topidla GP25, GP45, GP85, GP67, GP115 Návod k použití Olejová teplovzdušná topidla GP25, GP45, GP85, GP67, GP115 Návod k použití EKOTEZ s.r.o. tel. 221 599 163 Budovatelská 287 fax. 222 586 265 190 15 Praha 9-Satalice vytapeni@ekotez.cz Czech Republic půjčovna@ekotez.cz

Více

ZPRÁVA O REVIZI PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ 7, vyhlášky ČÚBP č. 85/1978 Sb. Revize Fiala František Komenského 26 IČO: Boskovice UKÁZKA

ZPRÁVA O REVIZI PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ 7, vyhlášky ČÚBP č. 85/1978 Sb. Revize Fiala František Komenského 26 IČO: Boskovice UKÁZKA ZPRÁVA O REVIZI PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ 7, vyhlášky ČÚBP č. 85/1978 Sb. Revize Fiala František Komenského 26 IČO: 03498514 680 01 Boskovice Ev. číslo: 024/16 Datum provedení: 8. března 2016 Provozovatel Společenství

Více

Provozní řád Provozní pracoviště Nové Město na Moravě

Provozní řád Provozní pracoviště Nové Město na Moravě 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád Provozní pracoviště Nové Město na Moravě Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12 Platí od: 15.07.2011 2 Číslo opravy: Název opravy: Platnost od: Schváleno

Více

LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK

LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK 2 LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK Platnost od 12. 4. 2016 Tel.: 548 428 111 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz ASIO, spol. s r.o. Kšírova 552/45 619 00 Brno Horní

Více

Hydraulický zvedák sudů PBH-300

Hydraulický zvedák sudů PBH-300 TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE Hydraulický zvedák sudů PBH-300 Obsah 1. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava zvedáku k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR)

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) SCHVALOVACÍ PROTOKOL Provozního řádu sběrného dvora v Na základě rozhodnutí o udělení souhlasu k provozování zařízení ke sběru, výkupu, a odstraňování

Více

INZ 5 TDI. 2009-2010 Jan Kušnír

INZ 5 TDI. 2009-2010 Jan Kušnír INZ 5 TDI 2009-2010 Jan Kušnír TDI Ústřední vytápění Charakteristika systému: Systém: Materiál rozvodu: Spoje na potrubí: tlakový uzavřený, dvoutrubkový, teplovodní (do 110 C) měď, popř. plast (PP-R, PEX,

Více

Provozní řád vlečky DKV Praha, PP Česká Lípa Příloha č. 13

Provozní řád vlečky DKV Praha, PP Česká Lípa Příloha č. 13 ČD a.s. DKV Praha PP Česká Lípa Podrobné pracovní postupy ve vztahu k plnění povinností pro zajištění přepravy nebezpečných věcí v obvodu DKV Praha podle podmínek: Řádu pro mezinárodní přepravu nebezpečných

Více

Výrobek vyhovuje zákonu č.102/2001 Sb. o obecné bezpečnosti výrobků.

Výrobek vyhovuje zákonu č.102/2001 Sb. o obecné bezpečnosti výrobků. Výheň kovářská plynová je určena pro použití k technologickým procesům probíhajícím v průmyslových objektech, tepelné zpracování kovů, jejich slitin a k dalšímu širokému využití v kovářství, zámečnictví

Více

obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064

obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064 obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064 výroba Desná č.p. 142, 468 61 Desná v Jiz. horách /fax 483 383 497, 483 383 229, 602 101 663 OBSAH OBSAH... 1 ZÁKLADNÍ

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DKV OLOMOUC

PROVOZNÍ ŘÁD DKV OLOMOUC PROVOZNÍ ŘÁD DKV OLOMOUC Příloha č.9 Opatření pro provoz v zimních podmínkách 1 1.Příprava na zimní období Na základě znění služebního předpisu ČD V1 části druhé,písmena D, článku 61 a části desáté písmena

Více

ŽD E. Provozní dokumentace elektrického zařízení. Účinnost od 1.6.2012. Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 20.2.2012 Podpis:

ŽD E. Provozní dokumentace elektrického zařízení. Účinnost od 1.6.2012. Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 20.2.2012 Podpis: Provozní dokumentace elektrického zařízení Účinnost od 1.6.2012 Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 20.2.2012 Podpis: Schválil / dne: Ing. Pavel Čechák / 1.3.2012 Podpis: 2 ZÁZNAM O ZMĚNÁCH 1 Změna Předpis

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA NEMOCNICE HUSTOPEČE ÚPRAVA 1.NP BUDOVY D NA AMBULANCE D ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA NEMOCNICE HUSTOPEČE ÚPRAVA 1.NP BUDOVY D NA AMBULANCE D ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA Projektová dokumentace řeší vnitřní rozvody kanalizace a vody prováděné v rámci plánovaných stavebních úprav budovy D na ambulance. Stávající objekt má dvě nadzemní podlaží a je částečně

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADO 300/20v11 NADO 400/20v11 NADO 750/25v11 NADO 1000/25v11 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420

Více

PROTOKOL O KONTROLE. Česká obchodní inspekce. Identifikační kód tel.: za ČOI - podpisy

PROTOKOL O KONTROLE. Česká obchodní inspekce. Identifikační kód tel.: za ČOI - podpisy Česká obchodní inspekce Inspektorát Ústecký a Liberecký Prokopa Diviše 1386/6, Ústí nad Labem email: ul_coi@coi.cz, datová schránka: hp7dz3u, tel.: +420 475 209 493 Identifikační kód 241704100405404 PROTOKOL

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ Počet stran: 6 INVESTOR: Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1 539 01 Hlinsko STAVBA: Komplexní zateplení objektu pro volnočasové aktivity seniorů PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA

Více

PŘÍLOHA č.12. Technologická část

PŘÍLOHA č.12. Technologická část PŘÍLOHA č.12 Technologická část Obvod provozní jednotky Trutnov je tvořen vlastní PJ Trutnov a provozními pracovišti Dobruška, Jaroměř, Jilemnice, Meziměstí, Náchod, Stará Paka a Vrchlabí. Příloha 12 -

Více

Skladování hořlavých kapalin

Skladování hořlavých kapalin 6.17.17.9.1. Skladování hořlavých kapalin http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/sektory-bozp/skladovania-manipulace-s-materialem/skladovani-horlavych-kapalin Podle ČSN 65 0201 Výskyt hořlavých kapalin

Více

LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK

LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK 2 Lapák tuku AS-FAKU LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK Platnost od 26.6. 2013 Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz ASIO, spol. s

Více

ŽD M-Sm 1 HAVARIJNÍ PLÁN. Účinnost od 1.7.2012. Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 25.4.2012 Podpis:

ŽD M-Sm 1 HAVARIJNÍ PLÁN. Účinnost od 1.7.2012. Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 25.4.2012 Podpis: HAVARIJNÍ PLÁN Účinnost od 1.7.2012 Vypracoval / dne: Karel Mičunek / 25.4.2012 Podpis: Schválil / dne: Ing. Pavel Čechák / 3.5.2012 Podpis: ROZDĚLOVNÍK: Držitel verze počet kusů 1. Archiv tištěná a elektronická

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU

TECHNICKÁ ZPRÁVA PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU TECHNICKÁ ZPRÁVA PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU ČÁSTEČNÁ OPRAVA BYTU č.p. 226/8, NA UL. NÁDRAŽNÍ VE FRENŠTÁTĚ POD RADH. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název stavby: Místo stavby:

Více

Poř. č.. Osamělá 40, Brno

Poř. č.. Osamělá 40, Brno Příručka praktického rádce pro výstavbu a provoz v oblasti bezpečnosti práce, ochrany zdraví, požární bezpečnosti a ochrany životního prostředí Poř. č.. Pro ENERGIS 92, s.r.o. zhotovil: a provoz v oblasti

Více

D.1.4.b-101 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.4.b-101 TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY D.1.4.b-101 TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY PLYNOVÁ ODBĚRNÁ ZAŘÍZENÍ Vypracoval: Kontroloval: Jakub Cahel Ing. František Kapitán Číslo zakázky: PD 6039 1768

Více

PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II

PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II ČESKÉ DRÁHY, a. s. DKV Praha PROVOZNÍ ŘÁD PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II Praha hlavní nádraží JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU Ing. Miroslav Kupec v.r. Vrchní přednosta DKV - 1 - OBSAH: A. Všeobecná část B. Provozní část

Více

Základní dokumentace k provozu Podvozků EKP 023 a EKP 031 Umístěných v hlavním trezoru ČNB v Praze

Základní dokumentace k provozu Podvozků EKP 023 a EKP 031 Umístěných v hlavním trezoru ČNB v Praze Základní dokumentace k provozu Podvozků EKP 023 a EKP 031 Umístěných v hlavním trezoru ČNB v Praze Aktualizované vydání Leden 2012 Zpracoval: Schválil: 23.1.2012 24.1.2012 Ing. Petr Jambura J.E.S. spol.

Více

CHLAZENÍ KANCELÁŘÍ ZZSZK V UHERSKÉM BRODĚ

CHLAZENÍ KANCELÁŘÍ ZZSZK V UHERSKÉM BRODĚ Projekt: Stupeň: DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje, p.o, Zlín Peroutkovo nábřeží 434 760 01 Zlín Investor: SO / PS: ZZSZK V UHERSKÉM BRODĚ Obsah: Provozní rozvod

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Měření a regulace Rekonstrukce plynové kotelny

TECHNICKÁ ZPRÁVA Měření a regulace Rekonstrukce plynové kotelny Niersberger Instalace, s.r.o. Tyršova 2075 256 01 Benešov Telefon (+420) 317 721 741-2 Fax (+420) 317 721 841 E-mail: instalace@niersberger.cz IČO 64577252 DIČ CZ64577252 TECHNICKÁ ZPRÁVA Měření a regulace

Více

OBSAH. 1. Technická zpráva 2. Půdorys přízemí 3. Půdorys podkroví 4. Schéma tělesa 5. Schéma zdroje tepla

OBSAH. 1. Technická zpráva 2. Půdorys přízemí 3. Půdorys podkroví 4. Schéma tělesa 5. Schéma zdroje tepla OBSAH 1. Technická zpráva 2. Půdorys přízemí 3. Půdorys podkroví 4. Schéma tělesa 5. Schéma zdroje tepla T E C H N I C K Á Z P R Á V A Projekt řeší vytápění rodinného domu manželů Vytlačilových, Roztoky

Více

Tato vyhláška zapracovává příslušný předpis Evropské unie1) a stanoví. a) druhy ropy a skladbu ropných produktů2) pro skladování v nouzových zásobách,

Tato vyhláška zapracovává příslušný předpis Evropské unie1) a stanoví. a) druhy ropy a skladbu ropných produktů2) pro skladování v nouzových zásobách, 165/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. června 2013 o druzích ropy a skladbě ropných produktů pro skladování v nouzových zásobách ropy, o výpočtu úrovně nouzových zásob ropy, o skladovacích zařízeních a o vykazování

Více

T01 Technická zpráva. Investor Místo zakázky Stupeň projektu Projektant Zodpovědný projektant

T01 Technická zpráva. Investor Místo zakázky Stupeň projektu Projektant Zodpovědný projektant Investor Místo zakázky Stupeň projektu Projektant Zodpovědný projektant Obec Dolní Bečva, Dolní Bečva 340, 756 55 Dolní Bečva Dolní Bečva 578, 756 55 Dolní Bečva Projekt pro stavební povolení Ing. Ludvík

Více

Mlýnská 930/8, 678 01 Blansko. Návod k použití. Dezinfekční zařízení GERMID. Typy: V015, V025, V030, V055

Mlýnská 930/8, 678 01 Blansko. Návod k použití. Dezinfekční zařízení GERMID. Typy: V015, V025, V030, V055 Mlýnská 930/8, 678 01 Blansko Návod k použití Dezinfekční zařízení GERMID Typy: V015, V025, V030, V055 Obsah: 1. Úvod 2. Princip UV záření 3. Technický popis zařízení 4. Instalace a montáž 5. Provozní

Více

ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO:

ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: DÍLENSKÝ ŘÁD Číslo vydání: Řády Účinnost od: 1. 9. 2017 Obsah: A. Rozvrh učebního dne B. Členění pracovního dne C. Povinnosti žáka D. Žákům na pracovištích odborného výcviku je zakázáno E. Práva žáka ZPRACOVAL:

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADS 800 v3 NADS 900 v3 NADOS 800/140v1 NADOS 900/140v1 NADOS 800/140v2 NADOS 900/140v2 Družstevní závody Dražice strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 5. ledna 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 60230/2014 KUSP 60230/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 5. ledna 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 60230/2014 KUSP 60230/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 5. ledna 2015 Ing. Eva Gregušová KUZL 60230/2014 KUSP 60230/2014

Více

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO AQUA CONTACT www.aquacontact.cz PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO AQUA-CONTACT s.r.o. 5. května 287 Josefov Jaroměř mobil: 603 494 860 551 02 733 107 017 IČ: 601 10 112 tel: 491

Více

Informační list Ř O12 pro práci vozmistrů č.1/2004

Informační list Ř O12 pro práci vozmistrů č.1/2004 č.j. 2224/04-12/1-Ba V Praze dne 4.10.2004 Informační list Ř O12 pro práci vozmistrů č.1/2004 Pravidla pro zacházení s vozem určeným pro přepravu nebezpečných věcí Při posuzování přepravní a technické

Více

Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace

Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD TURISTICKÉ UBYTOVNY JASENÍ čp. 343 pokyny pro účastníky pobytu v turistickém středisku DDM Jablunkov v Jasení Název zařízení:

Více

OCHRANA VODOVODU, ZKOUŠENÍ VODOVODU

OCHRANA VODOVODU, ZKOUŠENÍ VODOVODU OCHRANA VODOVODU, ZKOUŠENÍ VODOVODU Autor Anotace Očekávaný přínos Tematická oblast Téma Předmět Ročník Obor vzdělávání Ing. Tomáš Ďuriš Prezentace pro žáky v PowerPointu slouží k rozšíření vědomostí žáků

Více

Provozovatel: Místo: České dráhy a.s. České dráhy a.s. Říční 93 Nábřeží L. Svobody 1222. Č.j. 803/2013 PJ Trutnov Zpracováno: 20. 9.

Provozovatel: Místo: České dráhy a.s. České dráhy a.s. Říční 93 Nábřeží L. Svobody 1222. Č.j. 803/2013 PJ Trutnov Zpracováno: 20. 9. České dráhy a.s České dráhy a.s. DKV Česká Třebová se sídlem Říční 93 Nábřeží L. Svobody 1222 Trutnov Praha Č.j. 803/2013 PJ Trutnov Zpracováno: 20. 9. 2013 Provozovatel: Místo: České dráhy a.s., Depo

Více

P L Á N H A V A R I J N Í C H O P A T Ř E N Í

P L Á N H A V A R I J N Í C H O P A T Ř E N Í České dráhy, a.s. Depo kolejových vozidel Praha Provozní jednotka II Kolín Zpracoval: Komenda Ivan ekolog DKV Praha Datum: 15.4.2011 Kemzová Miluše IŽD Kolín.... P L Á N H A V A R I J N Í C H O P A T Ř

Více

ZÁKLADY BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI V LABORATOŘI

ZÁKLADY BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI V LABORATOŘI ZÁKLADY BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI V LABORATOŘI Platné pro interní potřebu Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze OBSAH: 1. Obecné povinnosti a doporučení..3 2.

Více

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 D.1.4.2 a TECHNICKÁ ZPRÁVA ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U

Více

Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, Praha 10, IČ

Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, Praha 10, IČ Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, 101 00 Praha 10, IČ 242 19 835 Identifikace nebytové jednotky garáží: Adresa: ul. Moskevská 1464/61 Číslo jednotky

Více

Snížení energetické náročnosti objektu obecního úřadu v obci Bořetice včetně výměny zdroje vytápění, č.p. 39 na parcele č. 461 PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ OBSAH

Snížení energetické náročnosti objektu obecního úřadu v obci Bořetice včetně výměny zdroje vytápění, č.p. 39 na parcele č. 461 PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ OBSAH PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ OBSAH 1. Identifikační údaje stavby 2. Úvod 3. Popis stávajícího stavu 4. Plynová zařízení 5. Popis řešení 6. Uvedení do provozu 7. Obsluha spotřebiče 8. Montážní práce 9. Závěr Související

Více

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3 OBSAH: 1 POTŘEBA JAKOST TLAKOVÉHO VZDUCHU:...2 1.1 Technické parametry stlačeného vzduchu:...2 1.2 Místa spotřeby tlakového vzduchu:...2 2 KOMPRESOROVÁ STANICE:...2 2.1 Komponenty kompresorové stanice:...2

Více

Nákupní centrum Galerie Slovany náměstí Generála Píky 2703/27, Plzeň. Provozní řád

Nákupní centrum Galerie Slovany náměstí Generála Píky 2703/27, Plzeň. Provozní řád Nákupní centrum Galerie Slovany náměstí Generála Píky 2703/27, 326 00 Plzeň Provozní řád 1) Obecná ustanovení Tento provozní řád upravuje práva a povinnosti nájemce. Nájemce se zavazuje dodržovat jeho

Více

Rodinný dům, na pozemku p. p. č. 109, k. ú. Třeboradice, Lenka a Richard Walker, Jirsákova 85, Praha 9 Třeboradice.

Rodinný dům, na pozemku p. p. č. 109, k. ú. Třeboradice, Lenka a Richard Walker, Jirsákova 85, Praha 9 Třeboradice. Rodinný dům, na pozemku p. p. č. 109, k. ú. Třeboradice, Lenka a Richard Walker, Jirsákova 85, Praha 9 Třeboradice Odstranění stavby A) PRŮVODNÍ ZPRÁVA Odstranění stavby Rodinný dům, na pozemku p. p. č.

Více

Provoz jednotek 680 Pendolino

Provoz jednotek 680 Pendolino Provoz jednotek 680 Pendolino Zápis do Knihy předávky Z důvodu nemožnosti zápisu údajů do záznamového zařízení Memocard nařizuji doplnit zápis v Knize předávky v kolonce domovské DKV o SAPové číslo strojvedoucího

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADO 800/35v9 NADO 1000/35v9 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420 / 326 370 990 fax: +420 / 326 370

Více

Rekonstrukce panelového objektu Praha 8, Batličkova 253/1-254/3

Rekonstrukce panelového objektu Praha 8, Batličkova 253/1-254/3 e Název stavby: Rekonstrukce panelového objektu Praha 8, Batličkova 253/1-254/3 PRAHA III/2011 E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Stupeň: Investor: Zodpovědný projektant: Vedoucí projektu: Vypracoval: Projektová

Více

165/2013 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 10. června 2013

165/2013 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 10. června 2013 165/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. června 2013 o druzích ropy a skladbě ropných produktů pro skladování v nouzových zásobách ropy, o výpočtu úrovně nouzových zásob ropy, o skladovacích zařízeních a o vykazování

Více

HAVARIJNÍ PLÁN (návrh)

HAVARIJNÍ PLÁN (návrh) HAVARIJNÍ PLÁN (návrh) vodního díla Růžová: Suchá nádrž SN1 2016 výtisk č.: HAVARIJNÍ PLÁN DÍLA SUCHÁ NÁDRŽ SN1, k.ú. Růžová Havarijní plán schválil:... dne...pod č.j....s platností do... ATELIER FONTES,

Více