S T RA T E G I C K Ý P L Á N R O Z V O J E O B E C L U Ž N Á

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S T RA T E G I C K Ý P L Á N R O Z V O J E O B E C L U Ž N Á"

Transkript

1 S T RA T E G I C K Ý P L Á N R O Z V O J E O B E C L U Ž N Á I. Stručná charakteristika obce Lužná Území obce je rozloženo na západním okraji Javorníků a východním okraji Vizovické vrchoviny. Ráz krajiny je velmi kopcovitý, nejvyšší nadmořská výška obce je 759 m nad mořem. Typická jsou dlouhá a úzká údolí se značně svažitými pozemky, na nich se střídají a prolínají lesy, zemědělské pozemky, jalovcové pasínky a rázovitá zástavba valašských dřevěnic. Větší část obce se nachází v Chráněné krajinné oblasti Beskydy. Katastr obce má rozlohu 1569 ha a rozkládá se jihovýchodně od Vsetína v údolí říčky Senice. V současné době má Lužná 607 obyvatel. II. Hodnocení uplynulého období a popis současného stavu 1) Investice Místní program obnovy vesnice vychází z potřeb občanů a navazuje na schválený územní plán, který zpracoval ing.arch. Ivo Motl. Obecním zastupitelstvem byl schválen dne usnesením č. 21/94. K tomuto územnímu plánu již bylo zpracováno a schváleno devět změn a 10 změna se připravuje. V současné době se připravuje nový územní plán obce, který je ve fázi projednávání koncepce územního plánu. V roce 1995 byl schválen obecním zastupitelstvem Program obnovy vesnice na období 1996 a Program obnovy vesnice byl dvakrát aktualizován. Poslední aktualizace byla schválena usnesením č. 50/03. Za období 1997 až 2011 se v obci Lužná podařily tyto významnější investiční akce: 1. Rekonstrukce MŠ Lužná Úprava místního potoka Výstavba 12 bytů v budově bývalé ZŠ 1999

2 4. Plynofikace obce a obecních kotelen Rozšíření vodovodu u Šajerů Opravy místních komunikací Oprava lesní cesty Žáry Oprava plotu u MŠ Vybudování garážových přístřešků u 12BJ Oplocení tanečního kola Oplocení horní nádržky Dešťová kanalizace u Niveckých Výstavba víceúčelového hřiště Oprava zvonice Dopravní značení v obci Oprava MK a mostu u KD Výměna oken, dveří a malování v MŠ Přesklení oken v 1.patře 12BJ Opravy MK Neratov, Luženky Oprava a rozšíření VO Zádveří a zateplení KD Oprava MK k vlekům Oprava omítky a terasy MŠ Oprava mostu v Neratově Rekonstrukce obecního úřadu Oprava VO v Neratově Přeložka vedení NN na zahradách Výměna vrat na zbrojnici SDH Výměna oken v v KD (hospoda, sklady) Vymalování KD, 1.NP v MŠ, 12BJ, Nátěr střechy KD ) Investiční záměry obce V současné době se obec připravuje v rámci akce Čistá řeka Bečva II na odkanalizování obce. Ještě v roce 2011 bude vypsáno výběrové řízení na dodavatele stavby. Souběžně se připravují projekty na domovní přípojky. Stavební povolení na přechod pro chodce u obchodu Jednota je již hotovo. Obec má stavební povolení na vodovod v Neratově. Dále jsou hotové projekty na opravu lesní cesty pro příjezd aut na skládku dřevní hmoty. Připravují se projekty na přemostění potoka pod viaduktem, vybudování cesty, dešťové kanalizace a osvětlení na zahradách, opravy staré zbrojnice, vybudování dětského hřiště u KD a vybudování přístřešků na tanečním kole. Ve špatném a nevyhovujícím stavu jsou okna v celém kulturním domě. V havarijním stavu se nacházejí mostky u Mynářů, u Ostrčilů a u Vaců. 3) Bytový fond obce Obec je vlastníkem 12 bytů v budově bývalé školy. Tyto byty bude moci prodat nejdříve v roce 2019, protože byly postaveny s podporou státu. V současné době žije v bytovce 35 občanů včetně dětí. Nedostatečná je čistička odpadních vod, která byla poddimenzovaná. 4) MŠ Lužná V obci je v provozu pouze MŠ, která je plně využitá. V prvním patře budovy je knihovna, prádelna, archiv a sklady MŠ. Jídelna MŠ vaří obědy i pro veřejnost.

3 5) Výstavba RD Obci se v minulém volebním období podařilo otevřít nový stavební obvod Na zahradách. V současné době jsou všechny stavební parcely prodány a je postaveno 5 nových RD. Jeden je rozestavěný a tři další by se měly nejpozději do 5 let začít stavět. Díky bytům a výstavbě nových RD přibývá v obci Lužná obyvatel. V současné době obec Lužná čítá přes 600 obyvatel. 6) Střed obce Obci se podařilo vykoupit pozemky ve středu obce a v současné době tyto pozemky nejsou využívány. Bude na zvážení zastupitelstva obce, jak s pozemky naloží. 7) Stará zbrojnice v horní části obce Je připravena studie na výstavbu kapličky, která by měla vzniknout rekonstrukcí staré zbrojnice. 8) Sportovní zařízení v obci V obci je vybudováno víceúčelové hřiště, kde si mohou zájemci v letním období zahrát malou kopanou, tenis, nohejbal nebo volejbal a v zimním období zde bývá ledová plocha. TJ SOKOL Lužná vlastní majetek, který ji v současné době nepřináší žádný užitek, spíše žádá investice do oprav. Jedná se o chatu, vleky a šatny. Bez pomoci obce a sponzorů se TJ neobejde. Fotbal hraje družstvo žáků a družstvo mužů. K tomu jim slouží fotbalové hřiště. V roce 2012 bude TJ slavit 60 let od svého založení. 9) Infrastruktura v obci V obci je vybudována plynofikace a vodovodní řád. Vodovodní řád chybí pouze v místní části Neratov. Odkanalizování obce se chystá v rámci akce Čistá řeka Bečva II. 10) Zbrojnice SDH užívá novou zbrojnici, která v roce 2011 dostala nová vrata, a byl zateplený strop. 11) Taneční kolo K provozování kulturních akcí v obci slouží kromě KD i taneční kolo, které se v současné době opravuje. Velkou nevýhodou tanečního kola je nedostatečné hygienické zařízení. 12) Spolupráce Obec Lužná je aktivním členem Sdružení obcí Hornolidečska, Mikroregionu Vsetínsko,a Svazu místních samospráv. Obec Lužná je členem občanského sdružení Místní akční skupiny Hornolidečska.

4 13) Podnikání v obci Největším zaměstnavatelem v obci je společnost AGROSPOL LUŽNÁ, s.r.o. Společnost se zabývá dřevovýrobou a zemědělstvím- údržba krajiny. Dále jsou v obci dvě hospody, obchod Jednota a Minimarket. Dále zde působí stavební firma Jaroslav Kovář, obchodní firma Radim Liška a drobní živnostníci. 14) Všeobecně Obecní úřad vydává zpravodaj, který vychází nepravidelně, dle potřeb obecního úřadu. V obci se nachází knihovna, která je pro občany otevřena jednou týdně. Každodenní zvonění v místní zvonici zabezpečuje rodina Liňová a obecní kroniku vede pan Jaromír Zemánek. 15) Společenský život a tradice Díky aktivní činnosti místních organizací a dobré práci společenské a kulturní komise, která svou činností obohacuje společenský život, je kulturní život v naší obci velmi bohatý. Mezi dlouholeté a tradiční činnosti komise patří například oslava Dne matek, besedy s důchodci, vítaní občánků, zájezdy pro důchodce a návštěvy domovů důchodců. Pro děti pořádají dětský karneval a ve spolupráci s místní organizací TJ SOKOL Lužná Den dětí. V roce 1997 zorganizovala výstavu o obci ve spolupráci s místními společenskými organizacemi a některými občany. Tato výstava byla organizována při příležitosti 485. výročí založení naší obce. Obec při této příležitosti vydala knihu pod názvem Lužná, dědinečko..., kterou napsal JUDr. Petr Korabík. Společenská a kulturní komise byla pořadatelem akce Setkání občanů, chatařů a chalupářů. V posledních letech je to Obecní jarmark. Velmi populární je akce Setkání heligonkářů a na sv. Štěpána Koledování u vánočního stromku. Každoročně se pořádá lampionový průvod obcí, zakončený ohňostrojem. V roce 2011 byla ve spolupráci s MMS Lužná byla uspořádána akce Putování za Sv. Martinem. TJ SOKOL Lužná pořádá každoročně společenský ples, Mikuláše, turnaj v šachu, hodový turnaj starých pánů ve fotbale a pokud je sníh i závody na lyžích. Pořádají akce jako fotbalový zápas mužů pod 30 versus nad 30 let a hokejové utkání na Lapači. TJ bývá také spolupořadatelem akce Pivní slavnosti. SDH Lužná pořádá každoročně Vodění medvěda a maškarní bál, soutěž o Zlatou přilbu Luženských kotárů, která má v širokém okolí velice dobrou pověst a taky oblíbenou soutěž veteránů. Myslivci každoročně kromě posezení u guláše pořádají společenský ples, který je vždy na vysoké společenské úrovni. Všechny tři organizace se významně zapojují do akcí, které pořádá obecní úřad a společenská a kulturní komise např. Jarmark. V obci Lužná působí dvě dechové kapely a jedna bigbeatová. Jsou to Veselá pětka, Kotáranka a Traverz. Obec udržuje partnerské vztahy s obcí Lužná u Rakovníka a Liptovská Lúžna. Představitelé obcí se navzájem navštěvují a například kapely a folklorní kroužky jezdí hostovat na různé akce a tak obohacují společenský život v obcích. Z iniciativy sportovců vznikl společný projekt a to Turnaj přátelství ve fotbale.

5 V obci působí spolek mladých důchodců, kteří si pořádají několikrát do roka různé akce (turistické pochody, zájezdy atd.) Aktivně se zapojují do dění v obci. Mimo to jsou v obci různ é aktivity občanů např. Košt zelá v hospodě u Šajerů. Naše obec je díky Dušanu Ostrčilovi zapojena do akce Strážní ohně. III. Osnova programu rozvoje obce pro období roku Investiční výstavba 2. Údržba a oprava obecního majetku 3. Péče o stavební fond a obraz vesnice 4. Podpora cestovního ruchu 5. Péče o krajinu 6. Společenský život v obci 1) Investiční výstavba 1.1. Nejvýznamnější prioritou pro nejbližší období je výstavba kanalizace v rámci projektu akce Čistá řeka Bečva II. Obec je součástí Mikroregionu Vsetinsko, který zastřešuje tento projekt v 16 dalších obcích. Rozpočtová cena před výběrovým řízením je necelých 68 mil. Výstavba je plánována na rok 2012 až Z důvodů bezpečnosti občanů a hlavně dětí přijíždějících autobusem ze základní školy ve Valašské Polance je nutné vybudovat u obchodu Jednota přechod pro chodce a s tím související stavby chodník, ostrůvek, zpevněná plocha a osvětlení Obec Lužná je vlastníkem tanečního kola. Nedostatkem tanečního kola jsou sociálky a posezení, které je otevřené. Vzhledem k tomu, že v roce 2012 bude obec slavit 500 let od první zmínky o obci, je potřebné nadstřelit posezení. V budoucnu je nutné vybudovat nové zázemí pro pořádání kulturních a společenských akcí Jediné místo v obci, kde není veřejný vodovod, je místní část Neratov. Je schválené stavební povolení a po získání dotací je potřebné vodovod v této části obce vybudovat Již delší dobu chátrá budova staré zbrojnice v horní části obce. Jednou z možností, Jak budovu využít je i rekonstrukce na kapličku V předešlých letech vznikl na zahradách nový stavební obvod. Zde je nutné vybudovat novou příjezdovou cestu včetně dešťové kanalizace a osvětlení V obci chybí dětské hřiště. Je zpracován projekt, který je možné realizovat až po akci Čistá řeka Bečva II V rámci SOH se připravuje cyklostezka Bečva Vlára Váh. K realizaci cyklostezky by mělo dojít až po akci Čistá řeka Bečva II Ve středu obce je nevyužitý obecní pozemek. Záměrem obce je vybudovat společenský víceúčelový dům, který by sloužil pro potřeby občanů, místních složek a dětí Do horní části obce se vjíždí po komunikaci pod viadukt. Komunikace je mimo střed viaduktu a proto mají větší auta potíž pod viaduktem projet. Proto je nutné překlenutí potoka pod viaduktem tak, aby auta jezdily středem.

6 2) Údržba a oprava obecního majetku 2.1. V minulosti byla vybudována lesní cesta, která slouží jako cesta k přibližování dřevní hmoty. Cesta vyžaduje opravu a v budoucnu by měla sloužit i jako příjezdová komunikace na skládku V havarijním stavu se nacházejí mostky Mynářů, u Ostrčilů a u Vaců. Všechny mostky je třeba postupně opravit Budova KD, která byla postavena na začátku 70. let, vyžaduje výměnu oken a opravu fasády. 3) Péče o stavební fond a obraz vesnice V územním plánu obce jsou vytipovány plochy vhodné pro výstavbu RD. Je nutné s těmito plochami dále pracovat a do budoucna připravit a otevřít nové stavební obvody. Nejvhodnější se pro nastávající období jeví výstavba v horní části obce nad Kříbovou cestou. Po skončení akce Čistá řeka Bečva II bude jednou z nejdůležitějších věcí opravy MK, které jsou poškozené již po plynofikaci obce. 4) Podpora cestovního ruchu V rámci podpory turistiky, sportovního vyžití v obci a blízkém okolí je důležité navázat na již vybudované sportovní zařízení, které má v majetku převážně TJ SOKOL Lužná (turistická chata, 2 vleky, fotbalové hřiště, šatny atd.). V připravovaném ÚP obce je zapracován přibližovací vlek, který by měl pomoci rozvoji turistiky v obci. Další důležitou věcí je vybudovat zasněžování lyžařských svahů. TJ nemá prostředky na to, aby vlastními silami přibližovací vlek a zasněžování vybudovala. Bez pomoci sponzorů a především obce se neobejde. Obec dále počítá s výstavbou turistické ubytovny v půdních prostorách obecního úřadu a KD. 5) Péče o krajinu V obci Lužná působí firma AGROSPOL LUŽNÁ, s.r.o. Jedna z priorit této společnosti v rámci zemědělského podnikání je i údržba krajiny v obci. Dále v obci působí menší zemědělští podnikatelé a živnostníci, kteří chovají koně a ovce a nemalou měrou tak přispívají k pěknému pohledu na naší rázovitou a svažitou krajinu. Obecní úřad zaměstnává s pomocí úřadu práce zaměstnance, kteří se starají o čistotu, pořádek a zeleň na veřejných prostranstvích. 6) Společenský život v obci 6.1. Společenský a kulturní život je v obci Lužná bohatý a je potřeba na tuto činnost navázat a do budoucna aktivně spolupracovat a finančně podporovat místní organizace, spolky a aktivity občanů tak, aby se tradice a společenský život v obci nadále rozvíjel.

7 V roce 2012 bude obec slavit 500 let od první zmínky o obci. Do oslavy, která se uskuteční na konci července je potřeba zapojit všechny místní organizace, spolky a místní občany Obecní úřad má zájem ve spolupráci s kronikářem obce, společenskou komisí, společenskými organizacemi a občany připravit stálou výstavu o obci Lužná. Strategický plán obce Lužná zpracoval starosta obce Lužná Miroslav Papšík, na základě podnětů občanů obce, složek v obci a zastupitelstva obce. Strategický plán obce Lužná byl schválen na řádném 9. zasedání zastupitelstva obce Lužná, dne pod č. usnesení 128/ Miroslav Papšík Jiří Žák starosta místostarosta

Návrh rozpočtu obce Lužná na rok 2012

Návrh rozpočtu obce Lužná na rok 2012 Příjmy Návrh rozpočtu obce Lužná na rok 2012 Popis položka částka v tis. poznámky Daně 4651 příloha č.1 Poplatky dle OZV 218 příloha č.1 Správní poplatky 24 příloha č.1 Dotace 550 příloha č.1 Lesní hospodářství

Více

Program obnovy venkova obec Březnice

Program obnovy venkova obec Březnice Program obnovy venkova obec Březnice 2015 2020 Program 1 Rozvoj osvěty kultury, výchovy a společenského života Trvalá podpora činnosti místních spolků, zájmových kroužků a sdružení (TJ Sokol, SK Březnice,

Více

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava)

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický rozvojový plán obce Rokytno (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Rokytno, vyjadřující předpokládaný

Více

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ...

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ... Místní program obnovy venkova obce Milejovice na období 2011 2015... Milan Vacek starosta... Michal Fouček místostarosta stránka 1 z 10 1.Obsah 1.Obsah...2 2.Úvod...3 2.1.Charakteristika obce...3 2.2.Výsledky

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

OBEC RADEŠÍNSKÁ SVRATKA

OBEC RADEŠÍNSKÁ SVRATKA . PLÁN ROZVOJE SPORTU Červen 2018 1 Identifikační údaje: Zadavatel: Obec Radešínská Svratka Radešínská Svratka 85 59233 Radešínská Svratka IČO: 00295205 Tel.: 566673326 Email: obec.radsvratka@tiscali.cz

Více

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období Akční plán rozvoje obce Pístina na období 2015-2020 Schváleno Zastupitelstvem obce Pístina dne 23.07.2015 1 Obsah: Úvod... str. 3 Základní údaje....str. 4 Doplňující údaje.....str.4 Rozvoj obce 2011-2015......str.

Více

Rozvojová strategie obce Písečná

Rozvojová strategie obce Písečná Rozvojová strategie obce Písečná VIZE Obec Písečná bude v roce 2020 kvalitním místem pro život občanů s pestrým kulturně-společenským děním, čistým životním prostředím a rozvinutou infrastrukturou. GLOBÁLNÍ

Více

KATALOG PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ OBCÍ LUHAČOVSKÉHO ZÁLESÍ. RNDr. Roman Kašpar Datum: 1. ledna 2011

KATALOG PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ OBCÍ LUHAČOVSKÉHO ZÁLESÍ. RNDr. Roman Kašpar Datum: 1. ledna 2011 KATALOG PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ OBCÍ LUHAČOVSKÉHO ZÁLESÍ 2011 Autor: RNDr. Roman Kašpar Datum: ledna 2011 1) Obec Biskupice Oprava OÚ Biskupice 2009 2013 500.000,- 5. 6. Rekonstrukce chodníků, napojení MK

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY okres Jablonec nad Nisou kraj Liberecký období : 2008 2012 Program obnovy venkova byl schválen usnesením Zastupitelstva Obce Plavy č. 22/1/08 ze dne 12.3.2008 I. ÚČEL

Více

Strategie obce Ploskovice dodatek č. 2 květen 2011 OBSAH: 2. SITUAČNÍ ANALÝZA. 2.11.12 Územně plánovací dokumentace 4. PRIORITY 5.

Strategie obce Ploskovice dodatek č. 2 květen 2011 OBSAH: 2. SITUAČNÍ ANALÝZA. 2.11.12 Územně plánovací dokumentace 4. PRIORITY 5. OBSAH: 2. SITUAČNÍ ANALÝZA 2.11.12 Územně plánovací dokumentace 4. PRIORITY 5. PROJEKTY 1 2.11.12 Územně plánovací dokumentace obce Obec má dokončenou 1. změnu územně plánovací dokumentace. V současné

Více

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce Datum Název akce Stručný popis akce Pořadatel Místo konání akce 1.1. Novoroční výstup na Velký Kosíř 27. ročník

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

ROZPOČTOVÝ VÝHLED OBEC HLINSKO

ROZPOČTOVÝ VÝHLED OBEC HLINSKO ROZPOČTOVÝ VÝHLED OBEC HLINSKO 2015 2019 1 1. Základní údaje: Jméno zpracovatele: Údaje Jan Skopalík, starosta obce Obec Hlinsko Hlinsko č. 13 IČO 00636240 2. Historie obce Čtyři kilometry na jih od Lipníka

Více

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice 1 Obec Havlovice Místní program obnovy vesnice Osvětové, kulturní a společenské akce Internetová stránka obce Havlovice Na internetové stránce, která je na adrese: www.havlovice.cz je možno získat základní

Více

Dotaz: Odpověď: Finanční prostředky určené místní části VLČOVICE v letech 2000-2010 (na investice a opravy)

Dotaz: Odpověď: Finanční prostředky určené místní části VLČOVICE v letech 2000-2010 (na investice a opravy) Dotaz: Žádáme o vyčíslení investic provedených a financovaných Městem Kopřivnice v místních částech Mniší a také Vlčovice (každou zvlášť). Odpověď: Finanční prostředky určené místní části VLČOVICE v letech

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov

Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov 2015 Strategický rozvojový dokument patří k základním dokumentům obce Rušinov. Vyjadřuje předpokládaný vývoj obce v dlouhodobějším časovém horizontu. Vychází

Více

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY M Ě S T O K L A D R U B Y Nám. Republiky 89, 349 61 Kladruby u Stříbra, IČ 00259888 tel. 374 616 711, fax 374 631 090, e-mail : obec@kladruby.cz STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY Obsah: Obsah 1 Informace

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice Aktualizace 2018 2023 Strategický rozvojový dokument je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strahovice, vyjadřující předpokládaný vývoj daného

Více

Aktualizovaný Program rozvoje obce. Dolany. na období

Aktualizovaný Program rozvoje obce. Dolany. na období Aktualizovaný Program rozvoje obce Dolany na období 2016-2020 Vypracováno: prosinec 2015 ÚVOD Aktualizovaný Program rozvoje obce Dolany na období 2016 2020 je dokument, v němž byla provedena analýza stavu

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Obec Střítež Rozpočet na rok 2012

Obec Střítež Rozpočet na rok 2012 Obec Střítež Rozpočet na rok 2012 I. ROZPOČTOVÉ PŘÍJMY Příjmy daňové rozpočet na rok návrh rozpočtu návrh rozpoču paragraf položka popis 2010* na rok 2011 na rok 2012 poznámka pro rok 2012 1111 Daň z příjmů

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ CELKEM SE ZAPOJILO 65 RESPONDENTŮ

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ CELKEM SE ZAPOJILO 65 RESPONDENTŮ VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ CELKEM SE ZAPOJILO 65 RESPONDENTŮ 1. Co se Vám na Vaší obci nejvíce líbí? (zatrhněte maximálně 2 možnosti) 1) 3. blízkost přírody 57 87,7% 2) 2. příznivé životní 21 32,3% prostředí

Více

Soutěž VESNICE ROKU Péče o zeleň a životní prostředí

Soutěž VESNICE ROKU Péče o zeleň a životní prostředí Soutěž VESNICE ROKU 2014 Péče o zeleň a životní prostředí První písemná zmínka o obci z roku 1397 Počet obyvatel: 1250 Rozloha: 915 ha Les ve vlastnictví obce: 120 ha Nadmořská výška 294 n.m. Významná

Více

M Í S T N Í P R O G R A M O B N O V Y O B C E C I T I C E

M Í S T N Í P R O G R A M O B N O V Y O B C E C I T I C E M Í S T N Í P R O G R A M O B N O V Y O B C E C I T I C E Ministerstvo pro Místní rozvoj vydalo zásady pro poskytování účelových dotací obcím z rozpočtové kapitoly Ministerstvo pro Místní rozvoj v rámci

Více

Lukavický speciál. Vážení a milí spoluobčané,

Lukavický speciál. Vážení a milí spoluobčané, Lukavický speciál Vážení a milí spoluobčané, Srpen 2018 dostává se Vám do rukou zhodnocení funkčního období zastupitelstva obce za léta 2014 2018. Do něj jsme vstupovali s představou celé řady změn zejména

Více

STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY AKČNÍ PLÁN

STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY AKČNÍ PLÁN STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY samostatná příloha AKČNÍ PLÁN 2008 Akční plán mikroregionu Frýdlantsko - Beskydy část A dle tématického zaměření projektů Problémový okruh SPOLEČNOST

Více

PLÁN ROZVOJE SPORTU OBCE ÚSTÍ

PLÁN ROZVOJE SPORTU OBCE ÚSTÍ PLÁN ROZVOJE SPORTU OBCE ÚSTÍ NA OBDOBÍ 2019-2029 Dokument byl schválen zastupitelstvem obce Ústí usnesením č. ze dne.. Vypracoval: Bc. Jan Zajíček 1 Obsah Úvod... 3 1. Aktuální stav... 4 1.1 Sportoviště

Více

MĚSTYS CERHENICE AKČNÍ PLÁN INVESTIC OBCE. (Zásobník projektů pro období 2008-2015) MĚSTYS CERHENICE

MĚSTYS CERHENICE AKČNÍ PLÁN INVESTIC OBCE. (Zásobník projektů pro období 2008-2015) MĚSTYS CERHENICE MĚSTYS CERHENICE AKČNÍ PLÁN INVESTIC OBCE (Zásobník projektů pro období 2008-2015) : MĚSTYS CERHENICE Zpracoval: PhDr. Marek Semerád starosta městyse Schválil: Zastupitelstvo městyse Cerhenice, dne 30.

Více

Volná příloha akčního plánu JEDNOLETÝ PLÁN OPRAV A INVESTIC

Volná příloha akčního plánu JEDNOLETÝ PLÁN OPRAV A INVESTIC Volná příloha akčního plánu JEDNOLETÝ PLÁN OPRAV A INVESTIC Program rozvoje města Frenštát pod Radhoštěm pro období 2016 2025 Plán oprav a investic pro daný rok je jednoletý koncepční dokument, který

Více

Obec Drážov. Obec Drážov, Drážov 41, Čestice, IČO:

Obec Drážov. Obec Drážov, Drážov 41, Čestice, IČO: Obec Drážov Plán rozvoje sportu obce Drážov na léta 2018-2028 Obec Drážov, Drážov 41, 38719 Čestice, IČO: 00251143 Obsah 1. Úvod 2. Základní východiska a pojmy 3. Obec Drážov 4. Současný stav podpory sportu

Více

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce:

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce: MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY OBCE CITICE Ministerstvo pro Místní rozvoj vydalo zásady pro poskytování účelových dotací obcím z rozpočtové kapitoly Ministerstvo pro Místní rozvoj v rámci Programu obnovy venkova.

Více

Obec Příšovice. Místní program obnovy vesnice. Obec Příšovice, Příšovice 60, 463 46 Příšovice

Obec Příšovice. Místní program obnovy vesnice. Obec Příšovice, Příšovice 60, 463 46 Příšovice Obec Příšovice Místní program obnovy vesnice Strana 1 z 1 Místní plán obnovy vesnice v Příšovicích se skládá z následujících akcí v průběhu let 2013 až 2017 a dále Akce osvětové, kulturní a společenské

Více

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit 1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen -nemohu posoudit 1. Jaký je Váš názor na čistotu a celkový vzhled obce? 4 3 2 1 2. Jste spokojen s komunikací Obecního úřadu s občany? 3 3 2 2

Více

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období 2017-2020 s výhledem do dalších let Cíl: Pohodlné bydlení v příměstské oblasti se zachováním cenných prvků venkova a vesnické

Více

PLÁN ROZVOJE SPORTU OBEC BUKOVANY

PLÁN ROZVOJE SPORTU OBEC BUKOVANY PLÁN ROZVOJE SPORTU Říjen 2018 1 Identifikační údaje: Zadavatel: Zpracovatel: Obec Bukovany Bukovany 40 262 72 Březnice IČO: 00662771 Tel.: 318 695 153 Email: bukovanypb@seznam.cz www.bukovanypb.cz statutární

Více

A. PŘEDPOKLADY ROZVOJE OBCE. MAS Bobrava, z.s. IČ: Vnitřní 49/ Moravany. Název obce: Kontakt (jméno, telefon, ):

A. PŘEDPOKLADY ROZVOJE OBCE. MAS Bobrava, z.s. IČ: Vnitřní 49/ Moravany. Název obce: Kontakt (jméno, telefon,  ): Dotazník pro obce Tento dotazník slouží pro zpracování analytické části strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS Bobrava z.s. pro období 2014 2020. Výstupy z dotazníkového šetření budou základem

Více

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Obsah 1. Vize 2. Teze 3. Shrnutí současného stavu 4. Formulace cílových skupin plánu 5. SWOT analýza (analýza silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb)

Více

Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015

Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015 Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015 PŘÍJMY Kč Rozpočtová skladba oddíl položka Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 1 900 000 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze samostatně výdělečné

Více

Zhodnocení volebního období

Zhodnocení volebního období Zhodnocení volebního období 2010-2014 Jak zhodnotit práci rady obce a zastupitelstva za uplynulé téměř 4 roky? Pokusím se v tomto svém příspěvku shrnout akce, které se podařilo za toto volební období realizovat,

Více

Program rozvoje obce BĚLÁ U JEVÍČKA. na období

Program rozvoje obce BĚLÁ U JEVÍČKA. na období Program rozvoje obce BĚLÁ U JEVÍČKA na období 2016 2025 AKTUALIZACE PRO SRPEN 2018 Pořizovatel: Obec Bělá u Jevíčka, Bělá u Jevíčka 7, 569 43 Jevíčko zastoupená starostou Petrem Nárožným Zpracovatel: Ing.

Více

Strategický plán rozvoje Svazku obcí Dobříšska a Novoknínska EVIDENCE ROZVOJOVÝCH PROJEKTŮ

Strategický plán rozvoje Svazku obcí Dobříšska a Novoknínska EVIDENCE ROZVOJOVÝCH PROJEKTŮ Strategický plán rozvoje Svazku obcí Dobříšska a Novoknínska EVIDENCE ROZVOJOVÝCH PROJEKTŮ Číslo projektu SRP- Obec / město Název projektu Oblast zásahu BOROTICE BOR-001 Borotice Kanalizace a ĆOV infrastruktura

Více

OBEC CHOUSTNÍK MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE CHOUSTNÍK NA OBDOBÍ

OBEC CHOUSTNÍK MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE CHOUSTNÍK NA OBDOBÍ OBEC CHOUSTNÍK MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE CHOUSTNÍK NA OBDOBÍ 2016-2022 Schváleno Zastupitelstvem obce Choustník dne 14.12.2015 Jan Kubart starosta Mgr. Radim Jindra místostarosta 1 Obsah programu

Více

Strategický plán obce Zákolany

Strategický plán obce Zákolany VIZE Strategický plán obce Zákolany - 2014 Zákolany poskytují svým obyvatelům podmínky pro nadstandardní kvalitu života, která je dána: 1. kvalitním a dostupným zabezpečením jejich základních potřeb 2.

Více

Přehled stavebních investic pro rok 2019

Přehled stavebních investic pro rok 2019 Zadavatel: Město Uničov, odbor investic a regionálního rozvoje Přehled stavebních investic pro rok 2019 Poř. číslo Název u Stručný popis u Projektant Náklady v mil. Kč Zahájení realizace Zahájení VŘ /

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Realizace projektů v období prosinec 2011 MŠ Kvíčovice nová kotelna

Realizace projektů v období prosinec 2011 MŠ Kvíčovice nová kotelna Realizace projektů v období 2011-2014 prosinec 2011 MŠ Kvíčovice nová kotelna léto 2012 MŠ Kvíčovice rekonstrukce koupelny a kuchyně jaro, léto 2012 MŠ Kvíčovice zateplení stropu - půda Rekonstrukcí kotelny,

Více

DC Lokomotiva Stádlec. SDH Slavňovice počet členů: 25

DC Lokomotiva Stádlec. SDH Slavňovice počet členů: 25 poskytnutý příspěvek v roce: 2011 11.000,- DC Lokomotiva Stádlec 2012 11.500,- 2013 13.000,- 15.000,- navrhuji přiznat příspěvek ve výši: 15.000,-Kč - došipná (turnaj pro veřejnost) - šipkový vánoční turnaj.

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov

Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov 2015 Strategický rozvojový dokument patří k základním dokumentům obce Rušinov. Vyjadřuje předpokládaný vývoj obce v dlouhodobějším časovém horizontu. Vychází

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 ÚVOD Anketa měla pomoci zmapovat názory a požadavky malenovických občanů ve vztahu k budoucímu územnímu rozvoji obce. Každý občan zapsaný na

Více

LOCHENICE STRATEGICKÝ PLÁN OBCE

LOCHENICE STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LOCHENICE STRATEGICKÝ PLÁN OBCE 2018-2025 Obsah Úvodní slovo 3 Strategický plán rozvoje Obce Lochenice v kontextu rozvoje kraje 3 Metodika zpracování 3 Základní charakteristika řešeného území 4 Doprava

Více

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 Obec Věrovany Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 1 Obsah STRATEGICKÝ PLÁN... 3 STRUČNÁ CHARAKTERISTIKA OBCE... 3 1. Charakteristika obce Věrovany... 3 Základní údaje... 3 Geografická

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Ing. Eva Navrátilová Městys Dolní Cerekev Seminář Slaďování pracovního a rodinného života a problematika rovných šancí Jihlava 5. listopadu 2013 Základní

Více

KATALOG PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ OBCÍ LUHAČOVSKÉHO ZÁLESÍ. RNDr. Roman Kašpar Datum: 1. ledna 2011

KATALOG PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ OBCÍ LUHAČOVSKÉHO ZÁLESÍ. RNDr. Roman Kašpar Datum: 1. ledna 2011 KATALOG PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ OBCÍ LUHAČOVSKÉHO ZÁLESÍ 2011 Autor: RNDr. Roman Kašpar Datum: ledna 2011 1) Obec Biskupice Název u Oprava OÚ Biskupice 2009 2013 500.000,- 5. 6. Rekonstrukce chodníků, napojení

Více

PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE

PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE NA OBDOBÍ 2009 2013 OBSAH ÚVOD... 3 1. Souhrnná charakteristika obce Dobrčice... 4 1.1. Obyvatelstvo... 5 1.2. Občanská vybavenost, služby a sociální zázemí... 5 1.3. Bydlení

Více

CHOPOS. Zhodnocení roku 2008

CHOPOS. Zhodnocení roku 2008 CHOPOS Zhodnocení roku 2008 Průřez kulturněsportovním děním na území svazku obcí CHOPOS Účast obcí v soutěži Vesnice roku 2008 Ostředek Struhařov Teplýšovice Vranov Volejbalový turnaj v Načeradci Náročné

Více

OBEC JESENÍK NAD ODROU NÁVRH ROZPOČTU PŘÍJMŮ NA ROK 2019

OBEC JESENÍK NAD ODROU NÁVRH ROZPOČTU PŘÍJMŮ NA ROK 2019 NÁVRH ROZPOČTU PŘÍJMŮ NA ROK 2019 POL/ Návrh rozpočtu Očekávaná Schválený Text ODPA 2019 skutečnost 2018 rozpočet 2018 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 6 700 000 Kč 5 770 000 Kč 5 770

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽATČANY NA OBDOBÍ 2016 2019

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽATČANY NA OBDOBÍ 2016 2019 PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽATČANY NA OBDOBÍ 2016 2019 Setkání s občany k rozvoji obce 8. března 2015 PROGRAM SETKÁNÍ» 1. Přiblížení zpracování programu rozvoje» 2. Představení situace v obci» 3. Diskuze nad

Více

Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420

Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420 Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420 1. Název obce Vašeho bydliště: Velké Karlovice 65 15% Karolinka

Více

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012 OBEC HOLETÍN Schváleno usnesením obce č. 6/2012 Obec Holetín je tvořena třemi místními částmi Horní Holetín, Dolní Holetín, Horní Babákov. Středem obce Holetín prochází silnice II. třídy č. 355 o délce

Více

Obec pro život s budoucností

Obec pro život s budoucností Obec pro život s budoucností obec Radim okres Kolín kraj Středočeský stát Česká republika GPS Loc: 50 4'12.235"N, 15 0'44.789"E Nachází ve Středočeském kraji, nedaleko Poděbrad a Kolína. Radim má dobré

Více

Informace Zastupitelstva obce Vlkov, září 2018

Informace Zastupitelstva obce Vlkov, září 2018 Informace Zastupitelstva obce Vlkov, září 2018 Vážení spoluobčané, předkládáme Vám stručné informace o činnosti Zastupitelstva obce Vlkov za uplynulé období a také o tom, co se by bylo dobré udělat v blízké

Více

35/02/2013- RO U Příloha k usnesení z 35. zasedání rady obce konané dne v 17 hodin v kanceláři starosty obce

35/02/2013- RO U Příloha k usnesení z 35. zasedání rady obce konané dne v 17 hodin v kanceláři starosty obce 35/02/2013- RO U Příloha k usnesení z 35. zasedání rady obce konané dne 4. 2. 2013 v 17 hodin v kanceláři starosty obce Přítomni: pan Pavel Mana, Ing. Martin Solanský, Ing. Petr Bohušík, Petr Vojkůvka,

Více

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva konaného 1. června Vráto, budova Obecního úřadu ve Vrátě

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva konaného 1. června Vráto, budova Obecního úřadu ve Vrátě Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva konaného 1. června 2016 Místo konání: Vráto, budova Obecního úřadu ve Vrátě Začátek: 17,15 hod. Zasedání řídil: Bc. Martin Muchka, MBA starosta obce Přítomno: 5 členů

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU JABLŮNKA

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU JABLŮNKA INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU JABLŮNKA Zastupitelstvo obce 2014-2018 Před čtyřmi lety byli zvoleni do vedení obce za politické strany a hnutí tito zastupitelé: Bartoň Jiří (2016-2018), Jablůnka žije Brinček

Více

Program rozvoje obce: Seznam plánovaných projektů obce Olešnice

Program rozvoje obce: Seznam plánovaných projektů obce Olešnice Program rozvoje obce: Seznam plánovaných projektů obce Olešnice Seznam projektových záměrů: Název projektu Rekonstrukce a oprava místních komunikací Lokalizace místní části obce Rozpočet 4 mil. Kč Popis

Více

AKČNÍ PLÁN MĚSTA BĚLÁ POD BEZDĚZEM

AKČNÍ PLÁN MĚSTA BĚLÁ POD BEZDĚZEM Projektové záměry na období roku 2012 s výhledem do konce volebního období v rozdělení dle klíčových a prioritních oblastí Strategického plánu města Bělá pod Bezdězem Strategický plán města ze dne 28.06.2006

Více

JAKÝ CHCEME HALENKOV? Program rozvoje obce Halenkov 2016-2024 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ

JAKÝ CHCEME HALENKOV? Program rozvoje obce Halenkov 2016-2024 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ JAKÝ CHCEME HALENKOV? Program rozvoje obce Halenkov 2016-2024 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ Datum konání: 24.11.2015 Čas konání: 17 19:30 Místo konání: Obecní Úřad Halenkov, obřadní síň Program jednání: Diskuze na

Více

1. ÚVOD. - zachování a obnovu vlastního obrazu vesnice, specifického rázu venkovské zástavby a obnovu kulturních památek

1. ÚVOD. - zachování a obnovu vlastního obrazu vesnice, specifického rázu venkovské zástavby a obnovu kulturních památek 1 OBSAH: 1. ÚVOD 2. CÍL PROGRAMU 3. CHARAKTERISTIKA OBCE 4. HISTORIE OBCE 5. SOUČASNOST OBCE 5.1. STRUKTURA ÚŘADU 5.2. ZÁKLADNÍ PŘEHLED INFRASTRUKTURY 6. ŽIVOT V OBCI 7. AKČNÍ PLÁN 8. ZÁVĚR 1. ÚVOD Obecní

Více

Strategie rozvoje obce Drozdov

Strategie rozvoje obce Drozdov Obec Drozdov ------------------------------------------------------------------------------ Drozdov 150 789 01 Zábřeh Telefon, fax: 583 427 245 www.obecdrozdov.cz vypracoval: Bc. Marek Karger - starosta

Více

Strategický plán rozvoje obce Líně. Aktualizovaná verze

Strategický plán rozvoje obce Líně. Aktualizovaná verze Strategický plán rozvoje obce Líně Aktualizovaná verze Březen 2018 Obsah Obsah...1 1. Informace o obci...2 2. SWOT analýza...3 3. Investiční záměry...4 1 1. Informace o obci Obec Líně leží 11 km západně

Více

Obec Jeseník nad Odrou Obecní úřad Jeseník nad Odrou. OZNÁMENí O ZVEŘEJNĚNí NÁVRHU ROZPOČTU OBCE JESENíK NAD ODROU NA ROK 2019

Obec Jeseník nad Odrou Obecní úřad Jeseník nad Odrou. OZNÁMENí O ZVEŘEJNĚNí NÁVRHU ROZPOČTU OBCE JESENíK NAD ODROU NA ROK 2019 Obec Jeseník nad Odrou Obecní úřad Jeseník nad Odrou OZNÁMENí O ZVEŘEJNĚNí NÁVRHU ROZPOČTU OBCE JESENíK NAD ODROU NA ROK 2019 Č.j. Jej qj /2018 Jeseník nad Odrou, 26. listopadu 2018 Obec Jeseník nad Odrou

Více

Znalecký posudek č.4561-101/14 ve věci zjištění obvyklé ceny

Znalecký posudek č.4561-101/14 ve věci zjištění obvyklé ceny Znalecký posudek č.4561-101/14 ve věci zjištění obvyklé ceny Typ nemovitosti Pozemky parc.č. 1503/37, parc.č. 1503/38 a parc.č. 2049/1 v KU Jablůnka Účel ocenění Zjištění ceny pro exekuční řízení proti

Více

1 ÚVOD. Program rozvoje obce Povrly na období 2008 až 2023

1 ÚVOD. Program rozvoje obce Povrly na období 2008 až 2023 STRATEGIE ROZVOJE OBCE POVRLY NA OBDOBÍ 2008 až 2023 Schváleno zastupitelstvem obce Povrly dne 20.12.2007 1 ÚVOD Cíl dokumentu a komu je dokument určen Strategie rozvoje obce je základním strategickým

Více

Vážení občané předkládáme vám Podomáček, zpravodaj, který vás bude informovat o dění v obci a práci obecního

Vážení občané předkládáme vám Podomáček, zpravodaj, který vás bude informovat o dění v obci a práci obecního Vážení občané předkládáme vám Podomáček, zpravodaj, který vás bude informovat o dění v obci a práci obecního úřadu. Najdete v něm také zajímavosti z historie obce a okolí. Dočtete se o práci společenských

Více

O b e c B a t ň o v i c e

O b e c B a t ň o v i c e O b e c B a t ň o v i c e Místní program obnovy vesnice Královéhradecký kraj Osvětové, kulturní a společenské akce Soutěž Vesnice roku V letošním roce se naše obec opět zúčastní soutěže vesnice roku. Internetové

Více

P l á n o b n o v y o b c e V r a n o v i c e

P l á n o b n o v y o b c e V r a n o v i c e P l á n o b n o v y o b c e V r a n o v i c e ( Plán rozvoje na r. 2007 2010 ) 1. úvod Plán obnovy obce Vranovice byl zpracován a schválen ZO dne 1.8.1994 a v r. 1996 došlo k první a také poslední aktualizaci.

Více

Strategický plán rozvoje obce Brnířov. na období Obec Brnířov Brnířov Kdyně IČ: DIČ:CZ

Strategický plán rozvoje obce Brnířov. na období Obec Brnířov Brnířov Kdyně IČ: DIČ:CZ na období 2019-2022 Obec Brnířov Brnířov 41 345 06 Kdyně IČ: 00572608 DIČ:CZ00572608 Schváleno zastupitelstvem obce Brnířov dne 21.1.2019 1 Obsah: 1. Vznik obce...3 2. Současnost obce.3 2.1. Infrastruktura.3

Více

MR&S. PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A

MR&S. PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A A/ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE B/ ZÁKLADNÍ ÚDAJE C/ PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ PLOCH DLE PLATNÉ ÚPP D/ PODMÍNKY PRO VYMEZENÍ A VYUŽITÍ POZEMKŮ

Více

,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč

,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Poř. číslo Žadatel Název akce/činnosti Stručný popis akce/činnosti Účel použití dotace na akci/činnost Obec Dolní Nětčice Projekt - VODNÍ NÁDRŽ POD SKALKOU Dolní Nětčice 49 Dolní Nětčice 75354 22 Projektová

Více

NÁVRH ROZPOČTOVÝCH OPATŘENÍ Příjmy nezařazené ve schváleném rozpočtu

NÁVRH ROZPOČTOVÝCH OPATŘENÍ Příjmy nezařazené ve schváleném rozpočtu Příjmy nezařazené ve schváleném rozpočtu 1 Prodej plynovodu Boroví 199000 2 Prodej stavebních pozemků v Boroví 3 Úprava čerpání úvěru -222000 ROZPOČTOVÉ OPATŘENÍ Č. 1/10 CELKEM -23000 1 Hodnota podílových

Více

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Únor 2019 Městys Jedovnice leží v Jihomoravském kraj, okresu Blansko, v krásném prostředí Moravského krasu. Katastrální území je 14,2 km 2 a k 31. 12. 2018 má

Více

KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM

KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM PROGRAM ROZVOJE OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM Akční plán 2018 Schválený na XX. Zasedání zastupitelstva obce dne 12.12.2017/ BOD 6 STRATEGICKÁ VIZE vytvoří obyvatelům příjemné prostředí pro život tak, že

Více

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné Plnění rozpočtu výdajů na rok 2006 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Skutečné Rekonstrukce krytého plaveckého bazénu - investiční dotace 30 000,00 30 000,00 Opravy komunikací

Více

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné

Kapitola 2 - Životní prostředí Upravený Skutečné Plnění rozpočtu výdajů na rok 2007 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Skutečné Uvolnění pozastávky PROFISTAV s.r.o. - 64 b.j. Štěpnice 222,00 0,00 Uvolnění pozastávky

Více

Projektové záměry, program rozvoje obce pro období

Projektové záměry, program rozvoje obce pro období ové záměry, program rozvoje obce pro období 2014-2020 NÁZEV OBCE: VOJTĚCHOV, místní část PLÁŇAVY 1. DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA (místní komunikace včetně příslušenství, chodníky, autobusové a vlakové zastávky,

Více

Strategický plán obce Vráto na období

Strategický plán obce Vráto na období Strategický plán obce Vráto na období 2014 2018 Vráto Vráto 20 370 01 IČ: 00 581 950 1 Obsah....2 1. Historie obce... 3 2. Současnost... 3 3. Památky... 3 4. Tvorba strategického plánu... 4 5. SWOT analýza

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

Strategický plán rozvoje obce Třemešná

Strategický plán rozvoje obce Třemešná Strategický plán rozvoje obce Třemešná 2011 2015 Obsah PŘEDMLUVA... 3 GEOGRAFICKÁ POLOHA OBCE... 3 OBYVATELSTVO... 3 INFRASTRUKTURA... 3 SLUŽBY V OBCI... 4 PODNIKÁNÍ V OBCI... 4 RIZIKA OVLIVŇUJÍCÍ ROZVOJ...

Více

Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce 28. února 2018

Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce 28. února 2018 OHRADA Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce 28. února 2018 Veřejná schůze s občany Ohrady Program: středa 28. února 2018 Statistika Osadní výbor Ohrada Společenské a kulturní vyžití Investice

Více

PLÁN ROZVOJE SPORTU. Město VESELÍ NAD MORAVOU

PLÁN ROZVOJE SPORTU. Město VESELÍ NAD MORAVOU PLÁN ROZVOJE SPORTU Město VESELÍ NAD MORAVOU PROSINEC 2018 OBSAH Základní údaje o obci.. str. 3 Aktuální stav v oblasti sportu.str. 4 Sportovní kluby ve Veselí nad Moravou..str. 9 Financování sportu z

Více

OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře

OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře 11 Úvodem k pamětním knihám 11 Úvodem k obci 11 13 Úvodem k

Více

Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích

Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích Martin Vérteši FOND MIKROPROJEKTŮ Brno, 2015 Obsah Úvod... 3 1. Obec Bučovice a východiska pro komunitní plánování... 4 2. Sociodemografické údaje... 4 3. Vztah

Více

Obec Seninka, IČ 00635821

Obec Seninka, IČ 00635821 Obec Seninka, IČ 00635821 Závěrečný účet obce Seninka za rok 2008 Zpracovaný na základě zákona č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění. Údaje o obci: Právní forma: obec

Více

Akčnı plán rozvoje města Lomnice nad Popelkou

Akčnı plán rozvoje města Lomnice nad Popelkou Akčnı plán rozvoje města Lomnice nad Popelkou Rozpočtový rok 2018 Akční plán respektuje základní strukturu Strategie rozvoje města tak, že jednotlivé akce a projekty jsou provázány s konkrétními cíli a

Více

Spokojenost s nabídkou služeb

Spokojenost s nabídkou služeb Výsledky dotazníkového šetření: Před tím, než si přečtete výsledky dotazníkového šetření, bych Vám chtěla velmi poděkovat za ochotu při vyplňování dotazníku a cenné nápady a připomínky. S pozdravem Jana

Více

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období Město Meziboří Plán rozvoje sportu na období 2018-2026 1 Úvod Plán rozvoje sportu je zpracován ve smyslu 6 zákona č. 115/2001 Sb. o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů. Koncepce podpory sportu

Více

Ekonomický odbor. 7. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec-Vratislavice n.n. dne:

Ekonomický odbor. 7. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec-Vratislavice n.n. dne: Ekonomický odbor 7. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec-Vratislavice n.n. dne: 27.9.2011 Bod pořadu jednání: 10. 4. ROZPOČTOVÉ OPATŘENÍ ROKU 2011 Věc: 10. Návrh na 4. rozpočtové opatření roku

Více

Zápis ze setkání zástupců MAS Orlicko a veřejnosti

Zápis ze setkání zástupců MAS Orlicko a veřejnosti Zápis ze setkání zástupců MAS Orlicko a veřejnosti Místo konání: Ústí nad Orlicí, Dolní Čermná, Žamberk Dne: 22. 4., 23. 4., 25. 4. 2014 Účastníci: zástupci MAS Orlicko a veřejnost Ve dnech 22. 4., 23.

Více