Strategie venkovského mikroregionu Žulovsko

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Strategie venkovského mikroregionu Žulovsko"

Transkript

1 Strategie venkovského mikroregionu Žulovsko Akční plán Zadavatel: SVAZEK OBCÍ MIKROREGIONU ŽULOVSKA tel.: Zpracovatel: Enterprise plc, s. r. o. Jeremenkova 485/ Ostrava Vítkovice, Česká republika tel: (+420) , fax: (+420)

2 Strategie venkovského mikroregionu Žulovsko Akční plán 1 Úvod Akční plán je nástrojem měření úspěšnosti procesu strategického plánování rozvoje mikroregionu Žulovsko. Akční plán není pouhým seznamem připravovaných, popřípadě právě realizovaných investičních i neinvestičních projektů, ale díky své struktuře a obsahu plní roli evidenční, informační a stmelující, přičemž měřitelné výstupy rozvojových projektů vytvoří základ pro monitoring a průběžná hodnocení. Akční plán je otevřený dokument, který může být průběžně doplňován a zpřesňován. Vzhledem k charakteru strategie, která je strategií vytvořenou na komunitním principu (v daném případě jde o desítky subjektů z veřejného, soukromého i neziskového/zájmového sektoru sdílející území mikroregionu Žulovsko) je Akční plán plánem dané komunity. Dle výše uvedeného tedy plní následující role: informační - Akční plán je nástrojem vzájemné informovanosti jednotlivých zainteresovaných subjektů o jejich záměrech a aktivitách, vztahujících se k vymezeným oblastem strategických cílů a rozvojovým osám; komunikační - Akční plán je nástrojem komunikace subjektů zainteresovaných na rozvoji mikroregionu; stmelující - Akční plán by měl svým obsahem stmelovat jednotlivé zainteresované subjekty a měl by v nich vytvářet pocit sounáležitosti s územím mikroregionu v zájmu jeho ekonomického a sociálního rozvoje. Akční plán je připraven pro období a je zpracován ve struktuře, která navazuje na strategii rozvoje mikroregionu (oblasti strategických cílů, rozvojové osy mikroregionu). Nositeli jednotlivých rozvojových projektů mohou být jak obce, tak i podnikatelé a neziskové subjekty. U každého rozvojového projektu je uvedeno jeho označení a název, aktivity a výstupy, aktéři (nositel projektu, partneři - pokud existují), stav připravenosti, časový horizont, finanční rámec a možné zdroje pro financování. Enterprise plc, s. r. o. Strana 1 (celkem 14)

3

4 2 Mikroregion Žulovsko Oblast strategických cílů Hlavní rozvojové osy 1.1 Rozvoj podmínek pro malé a střední podnikání Číselné označení a název projektu Vybudování zázemí pro komunální služby a MSP Aktivity a výstupy Převod nemovitostí z PF (objekty, pozemky), změna ÚP, vlastní realizace včetně infrastruktury Nositel projektu/ partneři Stará Červená Voda Stav připravenosti Časový horizont Finanční rámec (tis. Kč) Zdroje pro realizaci zdroje MSP, POV, ROP - oblast podpory Příprava zázemí pro podnikání v obchodu a ve službách Vytipování objektů a pozemků pro využití MSP (sklenářství, zámečnictví, opravárenské služby apod.) a vytvoření pobídek Město Vidnava Rozpočet města 1. Rozvoj podnikání a podnikatelské prostředí Zpracování studie průmyslové zóny Zpracování studie využitelnosti bývalého areálu Státního statku Žulová Pozemky naproti areálu OMYA (přes cestu) Variantní řešení využití objektů a pozemků Vápenná Černá Voda Rozpočet obce 1.2 Zvyšování atraktivity mikroregionu pro malé a střední investory Zpracování katalogu investičních možností mikroregionu Nabídka pozemků a objektů v mikroregionu vhodných pro podnikání 50 Rozpočty obcí, Zpracování pobídky pro drobné investory Projekt navazuje na Stará Červená Voda 25 Enterprise plc, s. r. o. Strana 2 (celkem 14)

5 2.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu Přístavba ubytovacích kapacit ke kulturnímu domu Rekonstrukce objektu bývalého Svazarmu Přístavba ubytovacích kapacit - 15 lůžek zejména pro cykloturisty (zázemí pro cykloturisty v KD) Ubytovacích kapacity 4 lůžka, sociální zařízení, společenská místnost, servis kol,, Zpracována PD, stavební povolení se vyřizuje Zpracována PD, řeší se majetkoprávní vztahy u pozemků OP ČR - Polsko ROP - oblast Studie lyžařského areálu Na Kamenné Řešení 400 m sjezdovky, běžeckých okruhů apod., Rozvoj příjezdového cestovního ruchu a volnočasových aktivit Motokrosová dráha na Petrovickém kopci Využití budovy bývalého kina a přilehlého pozemku Projektová fiše Projektová fiše, Stará Červená Voda, Vytvoření odpočívadla u Baťova lomu Přístřešek s lavicí a stolem, informační cedule, mobiliář Stará Červená Voda, Využití pozemku vedle areálu TJ Projektová fiše Stará Červená Voda, Záchrana kulturního dědictví Staré Červené Vody Oprava ohradní zdi kostela Božího těla, kapličky v Nové Červené Vodě, božích muk apod. Stará Červená Voda, Program OK, OP ČR Polsko Enterprise plc, s. r. o. Strana 3 (celkem 14)

6 2.1.9 Rekonstrukce bývalé tělocvičny Ubytovací kapacita (10 lůžek), bufet, zázemí pro sportovní aktivity (parkoviště, šatny, soc. zařízení, přístřešek pro kola) Město Žulová, PD se zpracovává Rekonstrukce kluziště na vícefunkční sportovní areál s celoročním využitím Umělý povrch s možností zaledňování, cyklodráha, zázemí pro cyklisty, mobiliář, parkové úpravy Město Žulová, (vazba na H2.1.9) Využití areálu nefunkčního koupaliště Projektová fiše / variantní studie Město Žulová, Využití historie městských katakomb pro potřeby CR Studie ve spolupráci se studenty VŠ a odborníky, poznávací cesta Město Vidnava, Dobudování sportovněrekreačního areálu Vybudování ubytovacích kapacit, víceúčelového hřiště s umělým povrchem, dětského hřiště, soc. zařízení, obnova venkovního zázemí pro akce, obnova mobiliáře apod. Město Vidnava, Rekonstrukce kina na víceúčelový objekt Rekonstrukce sálu, vybudování baru a kavárny s videoprojekcí, výstavní prostory, informační místo apod. Město Vidnava, PD Rozvoj areálu koupaliště ve Velké Kraši Parkoviště, lávka, rekreační zázemí, ubytovací kapacity (16 Velká Kraš, Studie, záměr - Enterprise plc, s. r. o. Strana 4 (celkem 14)

7 lůžek), informační místo, společenská místnost s barem, soc. zařízení, relaxační centrum, technologie Záchrana kulturního dědictví Kobylé nad Vidnávkou Renovace sochy sv. Jana Nepomuckého, oprava kostela sv. Jáchyma, oprava Kaple hřbitovní, rekonstrukce kaple P. Marie, oprava božích muk Kobylá nad Vidnávkou Program OK, OP ČR Polsko Poznávací stezka historie zpracování kamene Příprava a realizace (informační tabule, odpočívadla, mobiliář apod.) Vápenná Naučná stezka na Žulovsku nejen pro handicapova né osoby Úprava povrchů komunikací, zpevnění ploch před KD, vybudování 4 odpočívadel, instalace mobiliáře, informační tabule, vybudování stánku rychlého občerstvení + bezbarierového přístupu do restaurace KD, rekonstrukce veřejných WC + instalace suchého WC na trase apod. Černá Voda,, Lesy ČR Studie proveditelnosti Vybudování ubytovacích kapacit pro turisty Vybudování lůžek pro pěší, cyklo a hipoturisty se samostatným soc. zařízením Černá Voda, PD, studie Natura Enterprise plc, s. r. o. Strana 5 (celkem 14)

8 Rekonstrukce kaple narození P.Marie Na Roklinách Úpravy interiéru, vybavení IC Černá Voda, Stavebně historický průzkum 2007, posouzení statika 2500 Program OK, OP ČR Polsko 2.2 Rozvoj šíře nabídky a kvality služeb cestovního ruchu v mikroregionu Vytvoření motivačního systému pro zajištění kvality služeb CR Zpracování návrhu motivačního systému 50 Rozpočty obcí, Zřízení IC v objektu turistické ubytovny Rekonstrukce objektu vlakového nádraží, IC, muzejní expozice, restaurace, sociální zařízení apod. Město Vidnava, 150 Rozpočet města Návštěvnické centrum Žulovska Využití pro potřeby CR a místních obyvatel Velká Kraš Strategie využití KD v Kobylé nad Vidnávkou Kobylá nad Vidnávkou Stabilizace venkovského osídlení 3.1 Rozvoj podmínek pro zvyšování vzdělanosti a kvalifikační struktury obyvatel mikroregionu Zpracování studie řešení rozvoje školských služeb Studie vyhodnocující současné rozmístění, technický stav a vybavenost školských zařízení a navrhující budoucí možnosti (varianty) řešení rozvoje těchto služeb v mikroregionu 50 Rozpočty obcí, Rekonstrukce ZŠ Celková rekonstrukce včetně jídelny Zpracována PD, ohlášení stavby Enterprise plc, s. r. o. Strana 6 (celkem 14)

9 3.1.3 Zateplení budov ZŠ a MŠ Výměna oken, termofasáda, 2 etapy Stará Červená Voda 2000, ROP Dostavba ZŠ Žulová Šatny v I. NP, fasáda, přístupové komunikace, terénní úpravy, zařízení pro pohyb zdravotně postižených občanů Město Žulová PD, SP Strategie využití budovy školy ZŠ I.stupeň, MŠ, řešení podkroví, tělocvična, hřiště Kobylá nad Vidnávkou II. etapa rekonstrukce ZŠ Dokončení střechy, výměna oken, termofasáda, rozvody elktroinstalace, vodovod, soc. zařízení, výtavba nových učeben + ateliéru apod. Vápenná PD, SP ROP - oblast podpory Rekonstrukce MŠ na vícefunkční objekt Zateplení, výměna oken, dostavba střechy, rozvody tepla včetně zdroje Vápenná Energetický audit Rozvoj kvality života stálých obyvatel mikroregionu Výstavba parku v lokalitě bývalého hřbitova Chodníky, zeleň, mobiliář (lavičky, odpadkové koše apod.) Vybudování areálu volnočaso vých aktivit ve Skorošicích Areál včetně dětského hřiště Zpracována PD 2000 ROP - oblast podpory Revitalizace Žulovské pahorkatiny Vybudování rybníka Farský les ), Zpracována studie pro Rozpočty obcí, OP ČR Polsko Enterprise plc, s. r. o. Strana 7 (celkem 14)

10 3.2.4 Rekonstrukce VO I. a II. etapa Výměna 2 vodičů na 1 izolovaný Rekonstrukce starého vodovodního řádu v Horních Skorošicích a Petrovicích Projektová dokumentace 70 Rozpočet obce Rozšíření středotlakého plynovodu Dostavba směrem do Horních Skorošic Zpracována PD Rekonstrukce budovy obecního úřadu Výměna oken, fasáda, nátěry, ústřední vytápění PD se připravuje 2000, ROP Rekonstrukce KD ve Skorošicích Projektová fiše Rekonstrukce hasičské zbrojnice Výměna oken, fasáda, nátěry Odkanalizová ní obcí včetně ČOV Variantní řešení, projektová dokumentace Rozpočty obcí Vybudování ČOV a tlakové kanalizace Zpracování PD a vlastní realizace Stará Červená Voda PD pro územní řízení PRV osa III, OP ČR Polsko, SFŽP Rekonstrukce kina, knihovny a MIC (jedna Část střechy, část fasády, výměna oken, 2 etapy ohlášení stavby Město Žulová, 1000, ROP - Enterprise plc, s. r. o. Strana 8 (celkem 14)

11 budova) Vybudování bezpečného přístupu k ZŠ Žulová z autobusové ho nádraží Zemní práce (skalnaté podloží), vybudování schodiště ze žuly, bezpečnostní prvky Město Žulová 1500, ROP Rekonstrukce místního rozhlasu Realizace akce Město Žulová Oprava fasády KD Tomíkovice Realizace akce Město Žulová Oprava KD Žulová Ústřední vytápění Město Žulová Vybudování kanalizace a ČOV Projektová dokumentace Město Žulová - PRV osa III, OP ČR Polsko, SFŽP Kanalizace ul. Sadová Realizace projektu Město Vidnava PD Rozpočet města Vybudování sportovního areálu Oprava a odkanalizování tělocvičny a nářaďovny, víceúčelové hřiště s umělým povrchem, soc. zařízení včetně sprch, stojany na kola, mobiliář Velká Kraš Rekonstrukce KD ve Velké Kraši Sál pro společenské a kulturní akce, klubovna, restaurace, soc. zařízení, vytápění Velká Kraš, ROP - Enterprise plc, s. r. o. Strana 9 (celkem 14)

12 Vybudování sběrného dvoru Realizace projektu v objektu garáží Velká Kraš Vybudování skládky biolologické ho odpadu Dořešení majetkoprávních vztahů, realizace projektu Velká Kraš Vybudování čerpací stanice PHM Dořešení majetkoprávních vztahů, realizace projektu Velká Kraš - zdroje investora Rekonstrukce hasičské zbrojnice Řešení odpadních vod, dovybavení technikou a ochrannými pomůckami, zázemí pro volnočasové aktivity, fasáda, výměna oken Kobylá nad Vidnávkou, PRV osa III Řešení bytových a nebytových prostor obecního úřadu Oprava bytu 3+1, vytvoření zázemí pro obecní archiv, využití podkroví, informační místo Kobylá nad Vidnávkou Vybudování zázemí pro sportovní a volnočasové aktivity Hřiště pro dospělé, hřiště pro děti a mládež, pódium, osvětlení, mobiliář, soc. zařízení Kobylá nad Vidnávkou, PRV osa III Dokončení vodovodu Realizace projektu Vápenná PD PRV osa III, OP ČR Polsko, SFŽP Rekonstrukce sportovního areálu Obslužné komunikace, šatny + bufet, soc. zařízení, osvětlení apod. Vápenná PD 15000, ROP - Enterprise plc, s. r. o. Strana 10 (celkem 14)

13 Revitalizace objektů pro sportovní účely Fotbalové hřiště TJ Kameník, rekonstrukce bývalého tenisového kurtu na víceúčelovou sportovní plochu, vybudování hřiště pro míčové hry v areálu školy Černá Voda, ÚŘ 5000, ROP Rekonstrukce stávajícího VO - poslední etapa a rozšíření VO Výměna volného vedení za izolované v centru obce, rozšíření VO do částí obce, kde dosud chybí Černá Voda PD, do konce 2007 SP Rozvoj individuální bytové výstavby Dostavba chráněných bytů Vybudování 11 malometrážních bytových jednotek Zpracována PD a vydáno SP 5000 MMR Program podpory bydlení Výstavba 2 bytových domů s malometráž ními byty Zastavovací studie pro skupinu rodinných domů Projektová příprava, realizace na 2 etapy (8 + 8 bytů) Studie pro cca 8 rodinných domů (inženýrské sítě, komunikace, dispoziční řešení apod.) Stará Červená Voda Stará Červená Voda MMR Program podpory bydlení Rozpočet obce Výstavba bytového domu s malometráž ními byty Vybudování 10 bytů Město Vidnava PD MMR Program podpory bydlení Změna ÚP nové stavební parcely Stavební parcely pro cca 10 rodinných domů a 2 bytové domy Město Vidnava Návrh na změnu ÚP Nová obytná výstavba v Černé Vodě Výstavba 4 dvojdomků včetně přípravy pozemků pro individuální výstavbu Černá Voda Urbanistickoarchitekt. studie, 2007 ÚŘ MMR Program podpory bydlení Enterprise plc, s. r. o. Strana 11 (celkem 14)

14 4.1 Rozvoj a zkvalitňování dopravní infrastruktury v mikroregionu Prostorové řešení křižovatky Dolní Projektová fiše - vybudování parkoviště, zázemí pro občerstvení cykloturistů + mobiliář, Oprava 2 mostů Most u Doláka, most u polesí Petrovice 1500 ROP - oblast podpory Rekonstrukce a opravy MK a lesních komunikací ve Skorošicích Nýznerovská ul., příjezdová MK k lokalitě Vaňkův lom, Sedm lánů, Horní, lesní komunikace Dopravní dostupnost a dopravní obslužnost Rekonstrukce a opravy MK ve Staré Červené Vodě Rekonstrukce a opravy MK v Žulové Realizace na základě ohlášení stavby Realizace na základě ohlášení stavby Stará Červená Voda Město Žulová Rekonstrukce a opravy MK ve Vidnavě Realizace na základě ohlášení stavby Město Vidnava Rekonstrukce a opravy MK ve Velké Kraši Realizace na základě ohlášení stavby Velká Kraš Rekonstrukce a opravy MK v Kobylé nad Vidnávkou Cesta za potokem I. etapa, cesta zadní II. etapa, MK k nádraží, MK ke kapli P. Marie Kobylá nad Vidnávkou oblast podpory 2.3, PRV osa III Enterprise plc, s. r. o. Strana 12 (celkem 14)

15 4.1.9 Bezpečnost a kultura cestování Vybudování zálivů pro autobusy na 3 zastávkách v obci včetně vybudování přístřešků Černá Voda, PD, SP, Studie proveditelnosti Opravy a rekonstrukce MK a účelových komunikací včetně propustků a mostů Realizace na základě ohlášení stavby Černá Voda ROP - oblast podpory Řešení dopravní dostupnosti poutního místa na Boží Hoře Projektová fiše - komunikace pro pěší, cyklisty a motorová vozidla, odpočívadla, mobiliář Město Žulová, Rozvoj dopravní dostupnosti mikroregionu Zajištění dopravní obslužnosti pro potřeby obce Vápenná Školní autobus, dopravní obsluha zájmových a neziskových organizací, dopravní obsluha místních obyvatel Vápenná Rozpočet obce 5. Rozvoj image mikroregionu a jeho obcí 5.1 Rozvoj image mikroregionu vycházející ze silných stránek 5.2 Rozvoj propagace, prezentace a informačních služeb o mikroregionu Zpracování marketingové ho a edičního plánu prezentace mikroregionu Zpracování katalogu společenskýc h a kulturních aktivit v mikroregion u Příprava a realizace Příprava a realizace pro daný kalendářní rok Rozpočty obcí, Rozpočty obcí, Enterprise plc, s. r. o. Strana 13 (celkem 14)

16 5.2.2 Zpracování kalendáře kulturních a společen ských akcí Vidnavy Příprava a realizace Město Vidnava Rozpočet města Zpracování kalendáře kulturních a společen ských akcí Velké Kraše Příprava a realizace Velká Kraš Rozpočet obce Použité zkratky: Mikroregion Žulovsko MMR Ministerstvo pro místní rozvoj MSP Malí a střední podnikatelé POV Program obnovy venkova Olomouckého kraje ROP Regionální operační program NUTS II Střední Morava PRV Program rozvoje venkova ČR SFŽP Státní fond životního prostředí PD Projektová dokumentace SP Stavební povolení ÚP Územní plán ÚŘ Územní řízení Enterprise plc, s. r. o. Strana 14 (celkem 14)

Záměry obcí na období 2014-2020

Záměry obcí na období 2014-2020 Pořadové číslo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Žadatel Obec Hamry (CHR) Záměry obcí na období 2014-2020 Projekt Oprava místních komunikací Oprava veřejného osvětlení Zateplení ZŠ Rekonstrukce dětského hřiště Rekonstrukce

Více

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012 OBEC HOLETÍN Schváleno usnesením obce č. 6/2012 Obec Holetín je tvořena třemi místními částmi Horní Holetín, Dolní Holetín, Horní Babákov. Středem obce Holetín prochází silnice II. třídy č. 355 o délce

Více

Požadovaná dotace. Není / alternativní možnost národní 14 2012 Obec Bušín Inženýrské sítě pro výstavbu RD, získání pozemků programy - MMR

Požadovaná dotace. Není / alternativní možnost národní 14 2012 Obec Bušín Inženýrské sítě pro výstavbu RD, získání pozemků programy - MMR Č. Doba realizace Žadatel Název projektu TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA Požadovaná dotace Dotační zdroj 1 2011 TJ OLPA Provozní budova TJ Olpa 600 000,00 Program rozvoje venkova 2 2013 Jandrt Vlastimil Motocrosová

Více

Rychleby Góry Złote, rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu. Akční plán

Rychleby Góry Złote, rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu. Akční plán Projekt je financován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj Rychleby Góry Złote, rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu Akční plán Zadavatel: Sdružení obcí u nám. Svobody 134

Více

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020 PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, OPS 2014-2020 Ing Iveta Kopcová MAS Uničovsko ops projektový manažer Medlov, 1282014 Obsah prezentace 1 Zdroje informací ke strategické

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY okres Jablonec nad Nisou kraj Liberecký období : 2008 2012 Program obnovy venkova byl schválen usnesením Zastupitelstva Obce Plavy č. 22/1/08 ze dne 12.3.2008 I. ÚČEL

Více

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí ISRÚ Integrovaná strategie rozvoje území Nástroj pro čerpání finančních prostředků a jejich přerozdělování

Více

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu 30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu Střední Čechy y Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační č program pro NUTS

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

Strategický plán rozvoje Svazku obcí Dobříšska a Novoknínska EVIDENCE ROZVOJOVÝCH PROJEKTŮ

Strategický plán rozvoje Svazku obcí Dobříšska a Novoknínska EVIDENCE ROZVOJOVÝCH PROJEKTŮ Strategický plán rozvoje Svazku obcí Dobříšska a Novoknínska EVIDENCE ROZVOJOVÝCH PROJEKTŮ Číslo projektu SRP- Obec / město Název projektu Oblast zásahu BOROTICE BOR-001 Borotice Kanalizace a ĆOV infrastruktura

Více

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Přehled cílů a priorit strategické části za jednotlivé pracovní skupiny

Více

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy 22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa Regionální operační program StředníČechy Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy Zaměřený konkrétně na region Střední

Více

Příloha č. 5 Programu rozvoje obce Svor ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE SVOR

Příloha č. 5 Programu rozvoje obce Svor ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE SVOR Příloha č. 5 Programu rozvoje obce Svor ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE SVOR 1 PROJEKTY OBCE I. Řešení areálu bývalé sklárny I.A. Legislativní řešení s majitelem Evidenční list projektu č.: I.A.1 Pravidelné schůzky

Více

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období Akční plán rozvoje obce Pístina na období 2015-2020 Schváleno Zastupitelstvem obce Pístina dne 23.07.2015 1 Obsah: Úvod... str. 3 Základní údaje....str. 4 Doplňující údaje.....str.4 Rozvoj obce 2011-2015......str.

Více

Program rozvoje města Pohořelice

Program rozvoje města Pohořelice Program rozvoje města Pohořelice Dokument schválen zastupitelstvem města dne: 24.2.2016 Usnesením: 4/X/16 Aktualizace: ZM-1.3.2017 ZM-28.2.2018 2015 2015-2023 PROJEKTY AKČNÍ PLÁN MĚSTA Opatření v tomto

Více

Regionální operační program Jihozápad

Regionální operační program Jihozápad Regionální operační program Jihozápad Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Dostupnost center... 2 Prioritní osa 2 - Stabilizace a rozvoj měst a obcí... 4 Prioritní

Více

Realizováno Garlic Kom s.r.o.??? -----??? Probíhá zpracování bytové koncepce. Cca 2 4 mil. Vlastní, úvěr??? Nutná dohoda s EUROVIA, ELTE

Realizováno Garlic Kom s.r.o.??? -----??? Probíhá zpracování bytové koncepce. Cca 2 4 mil. Vlastní, úvěr??? Nutná dohoda s EUROVIA, ELTE Projektové karty stav k 08/2017 Název /cíle Klíčová oblast rozvoje Rozpočet A01: Výstavba nové školní jídelny A02: Výběr vhodného provozovatele pro areál Tivoli A03: Prodej části bytového fondu ve vlastnictví

Více

Přehled stavebních investic pro rok 2019

Přehled stavebních investic pro rok 2019 Zadavatel: Město Uničov, odbor investic a regionálního rozvoje Přehled stavebních investic pro rok 2019 Poř. číslo Název u Stručný popis u Projektant Náklady v mil. Kč Zahájení realizace Zahájení VŘ /

Více

Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje

Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje Zpracovala: Miriam Šůstková Datum: 4.4.2017 Vyhlášené programy v roce 2016/2017 Podpora obnovy a rozvoje venkova Moravskoslezského kraje

Více

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2003 Příloha č. 1

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2003 Příloha č. 1 Plnění rozpočtu výdajů za rok 2003 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Výdaje Skládka inertního materiálu v Dolním Houžovci 180,00 174,37 Rekonstrukce dopravní signalizace

Více

Přehled projektů, na jejichž realizaci město žádalo či již získalo dotaci (v období 11/ /2011)

Přehled projektů, na jejichž realizaci město žádalo či již získalo dotaci (v období 11/ /2011) Přehled projektů, na jejichž realizaci město žádalo či již získalo dotaci (v období 11/2010 12/2011) akce dotace od v rámci programu výše dotace celkové náklady termíny realizace Snížení energetické náročnosti

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice Aktualizace 2018 2023 Strategický rozvojový dokument je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strahovice, vyjadřující předpokládaný vývoj daného

Více

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období 2017-2020 s výhledem do dalších let Cíl: Pohodlné bydlení v příměstské oblasti se zachováním cenných prvků venkova a vesnické

Více

OBEC RATMĚŘICE Přehled získaných dotací v letech

OBEC RATMĚŘICE Přehled získaných dotací v letech OBEC RATMĚŘICE Přehled získaných dotací v letech 2007 2016 Rok Přiznaná dotace Spoluúčast obce Celkové náklady 2007 303 200 146 273 449 473 2008 959 783 519 179 1 478 962 2009 3 975 000 977 000 4 952 000

Více

MĚSTYS CERHENICE AKČNÍ PLÁN INVESTIC OBCE. (Zásobník projektů pro období 2008-2015) MĚSTYS CERHENICE

MĚSTYS CERHENICE AKČNÍ PLÁN INVESTIC OBCE. (Zásobník projektů pro období 2008-2015) MĚSTYS CERHENICE MĚSTYS CERHENICE AKČNÍ PLÁN INVESTIC OBCE (Zásobník projektů pro období 2008-2015) : MĚSTYS CERHENICE Zpracoval: PhDr. Marek Semerád starosta městyse Schválil: Zastupitelstvo městyse Cerhenice, dne 30.

Více

Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Huntířov ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE HUNTÍŘOV

Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Huntířov ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE HUNTÍŘOV Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Huntířov ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE HUNTÍŘOV 1 PROJEKTY OBCE I. Kanalizace v obci I.A. Vybudování kanalizace včetně rekonstrukce vodovodu v místní části Huntířov Evidenční

Více

1. Úvod. 2. Seznam použitých zkratek

1. Úvod. 2. Seznam použitých zkratek STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA TELČE (AKČNÍ PLÁN MĚSTA 2005-2006) Verze - červen 2005 1. Úvod Posláním akčního plánu je převedení Strategie města do běžného každodenního života. Jde o nástroj sloužící

Více

Národní dotační programy a dotace z EU na rok 2017 dle oblastí Doprava

Národní dotační programy a dotace z EU na rok 2017 dle oblastí Doprava Národní dotační programy a dotace z EU na rok 2017 dle oblastí Doprava Místní komunikace oprava, údržba (pouze obce do 3 000 obyvatel): výše podpory max. 50 % nákladů. Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Více

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně Národní dotační programy Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského

Více

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury Regionální operační program Moravskoslezsko REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM MORAVSKOSLEZSKO Moravskoslezský kraj Na tento operační program je určeno 15% z celkové alokace pro všechny ROPy. Rozpočet na celkové

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

komplexní rekonstrukce a nové vybavení zřízení a vybavení bezbariérového WC rekonstrukce a nové vybavení kuchyně pro MŠ a ZŠ

komplexní rekonstrukce a nové vybavení zřízení a vybavení bezbariérového WC rekonstrukce a nové vybavení kuchyně pro MŠ a ZŠ 2014-2015 zřízení bezbariérového vstupu do budovy Fojtství a stavební úpravy v přízemí budovy Fojtství - rekonstrukce bývalé cukrářské výrobny na novou klubovnu a zázemí pro zaměstnance (denní místnost

Více

I. PROJEKTY OBCE. A Podpora individuální bytové výstavby EVIDENČNÍ LIST PROJEKTU Č.: A

I. PROJEKTY OBCE. A Podpora individuální bytové výstavby EVIDENČNÍ LIST PROJEKTU Č.: A I. PROJEKTY OBCE A.01.01.1. Podpora individuální bytové výstavby EVIDENČNÍ LIST PROJEKTU Č.: A.01.01.1.1. Podpora individuální bytové výstavby Pozemky pro výstavbu 40 RD, jejich rozdělení, vybudování inženýrských

Více

Za obec: vyplnil: dne: podpis: Občanská vybavenost - sítě. veřejný vodovod i v části obce. veřejná kanalizace i v části obce. ČOV i pro část obce

Za obec: vyplnil: dne: podpis: Občanská vybavenost - sítě. veřejný vodovod i v části obce. veřejná kanalizace i v části obce. ČOV i pro část obce Za obec: vyplnil: dne: podpis: Občanská vybavenost - sítě ukazatel není veřejný vodovod i v části obce veřejná kanalizace i v části obce ČOV i pro část obce veřejná kanalizace dešťová i v části obce plynovod

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

Hlavní aktivity regionální politiky v roce 2012

Hlavní aktivity regionální politiky v roce 2012 Hlavní aktivity regionální politiky v roce 2012 Příprava a schválení Strategie regionálního rozvoje 2014+ Novela zákona o podpoře regionálního rozvoje Hlavní aktivity pro rok 2012 Příprava a schválení

Více

Strategie obce Ploskovice dodatek č. 2 květen 2011 OBSAH: 2. SITUAČNÍ ANALÝZA. 2.11.12 Územně plánovací dokumentace 4. PRIORITY 5.

Strategie obce Ploskovice dodatek č. 2 květen 2011 OBSAH: 2. SITUAČNÍ ANALÝZA. 2.11.12 Územně plánovací dokumentace 4. PRIORITY 5. OBSAH: 2. SITUAČNÍ ANALÝZA 2.11.12 Územně plánovací dokumentace 4. PRIORITY 5. PROJEKTY 1 2.11.12 Územně plánovací dokumentace obce Obec má dokončenou 1. změnu územně plánovací dokumentace. V současné

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA

PROGRAM OBNOVY VENKOVA Č. oblasti POV 1 PROGRAM OBNOVY VENKOVA Název oblasti POV Výstavba, rekonstrukce, oprava, obnova a údržba venkovské zástavby a občanské vybavenosti, pořízení obecního majetku 2 Zřizování, obnova a údržba

Více

ROZPOČET města HEJNICE na rok 2014

ROZPOČET města HEJNICE na rok 2014 -1- ROZPOČET města HEJNICE na rok 2014 Příjmy: Kapitálové příjmy 1 054 Běžné příjmy daňové 31 755 Běžné příjmy nedaňové 11 909 Přijaté transfery 3 254 Příjmy celkem: 47 972 Výdaje: Běžné výdaje 31 417

Více

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Prioritní osa 1 (PO 1) Sociokulturní život města Strategický cíl PO 1 - Město nabízející bohaté možnosti využití volného času

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky říjen/listopad 2015 Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora obnovy a rozvoje

Více

V roce 2008 obec byla přijata do Mikroregionu Táborsko.

V roce 2008 obec byla přijata do Mikroregionu Táborsko. 1 Obsah programu Obsahem programu je pokračovat v práci našich předchůdců, prohlubovat a zefektivňovat výkon samosprávy ve všech oblastech kulturního, společenského a hospodářsko-ekonomického života v

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Aktuální možnosti čerpání dotací pro obce

Aktuální možnosti čerpání dotací pro obce Aktuální možnosti čerpání dotací pro obce Jan Gregor Konzultant, RRAPK jan.gregor@rrapk.cz 603 235 040 www.rrapk.cz 1 Obsah Úvod do problematiky Oblasti čerpání pro obce současné a budoucí možnosti Projektový

Více

Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012

Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012 Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012 RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj Národní programy v roce 2011 Program obnovy a rozvoje venkova Podpora revitalizace

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MIKROREGIONU POSÁZAVSKÝ KRUH

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MIKROREGIONU POSÁZAVSKÝ KRUH STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MIKROREGIONU POSÁZAVSKÝ KRUH PŘÍLOHA: AKČNÍ PLÁN PRO OBDOBÍ 2011 2014 1 OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. ZDŮVODNĚNÍ... 4 3. AKTIVITY AKČNÍHO PLÁNU... 5 A. Zkvalitnění podmínek pro rozvoj

Více

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Poloha mikroregionu v rámci ČR a HK kraje Novobydžovsko Mikroregion Novobydžovsko Novobydžovsko a Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 (PRK) Strategie

Více

Projektové záměry, program rozvoje obce pro období

Projektové záměry, program rozvoje obce pro období ové záměry, program rozvoje obce pro období 2014-2020 NÁZEV OBCE: VOJTĚCHOV, místní část PLÁŇAVY 1. DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA (místní komunikace včetně příslušenství, chodníky, autobusové a vlakové zastávky,

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE DOLNÍ BŘEŽANY

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE DOLNÍ BŘEŽANY STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE DOLNÍ BŘEŽANY Akční plán pro rok 2016 1 Rozpočtové 1/16 2/16 3/16 4/16 5/16 6/16 Vytvoření katalogu podnikatelů v rámci činnosti MAS Dolnobřežansko Propagace ploch pro inovační

Více

Akční plán pro období

Akční plán pro období Akční plán pro období 2019 2020 1 Život ve městě 1.1.1 Rekonstrukce a zateplení budov v majetku města MŠ Butovická energetická opatření 2019-2020 SŘÚPaR 2 600 OPŽP 5.1 Snížit energ. náročnost veř. budov

Více

POSKYTNUTÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ

POSKYTNUTÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ MĚSTO HRANICE ODBOR ROZVOJE MĚSTA VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN: ORM/ /18/CA VYŘIZUJE Ing. Dagmar Čabalová TEL.: 581828200 FAX: 581828650 E-MAIL: dagmar.cabalova@mesto-hranice.cz DATUM: 23.01.2018 POSKYTNUTÍ

Více

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava)

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický rozvojový plán obce Rokytno (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Rokytno, vyjadřující předpokládaný

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky 23. září 2015, Ostrožská Nová Ves Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora

Více

Přístup ke strategii rozvoje. Priorita 4. Životní prostředí. Priorita 5. Cestovní ruch. Priorita 6. Sport, kultura, volný čas, kvalita života

Přístup ke strategii rozvoje. Priorita 4. Životní prostředí. Priorita 5. Cestovní ruch. Priorita 6. Sport, kultura, volný čas, kvalita života Obsah: 1. Aktualizace místního programu obnovy venkova Obec Tršice Plánovací období 2011-2020 Touto aktualizací se mění místní program obnovy vesnice (plán rozvoje obce) schválen ZO dne 29.10.2003 po číslem

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka , informativně roky 2022, 2023

Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka , informativně roky 2022, 2023 Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka -, informativně roky, 1.1 Podpora podnikání a vzniku pracovních míst ve městě Příprava rozvoje průmyslové zóny - projektová dokumentace,

Více

INVESTICE MĚSTA TELČE

INVESTICE MĚSTA TELČE INVESTICE MĚSTA TELČE 2018 OBSAH: Rekonstrukce věže svatého Ducha Rekonstrukce Štěpnického rybníka Cyklostezka po hrázi rybníka Roštejn Cyklostezka Lipky Cyklostezka kolem Belpské lávky Sportovní areál

Více

P l á n i n v e s t i c n a r. 2008

P l á n i n v e s t i c n a r. 2008 P l á n i n v e s t i c n a r. 2008 1. úvod Plán investic na r. 2008 vychází z následujících limitujících faktorů: - ze schváleného Plánu obnovy obce Vranovice - ze skutečné připravenosti investice ( projektová

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

1 ÚVOD. Program rozvoje obce Povrly na období 2008 až 2023

1 ÚVOD. Program rozvoje obce Povrly na období 2008 až 2023 STRATEGIE ROZVOJE OBCE POVRLY NA OBDOBÍ 2008 až 2023 Schváleno zastupitelstvem obce Povrly dne 20.12.2007 1 ÚVOD Cíl dokumentu a komu je dokument určen Strategie rozvoje obce je základním strategickým

Více

SCHVÁLENÝ ROZPOČET města HEJNICE na rok 2016

SCHVÁLENÝ ROZPOČET města HEJNICE na rok 2016 -1- SCHVÁLENÝ ROZPOČET města HEJNICE na rok 2016 Příjmy: Kapitálové příjmy 150 Běžné příjmy daňové 34 426 Běžné příjmy nedaňové 24 431 Přijaté transfery 4 112 Příjmy celkem: 63 119 Výdaje: Běžné výdaje

Více

14. AKČNÍ PLÁN A JEHO POSLÁNÍ

14. AKČNÍ PLÁN A JEHO POSLÁNÍ 14. AKČNÍ PLÁN A JEHO POSLÁNÍ Jak již z názvu vyplývá, je akční plán zejména plánem akcí či aktivit, jejichž postupná realizace by měla zajistit implementaci přijaté strategie. Vzhledem k charakteru strategie,

Více

Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Janov ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE JANOV

Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Janov ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE JANOV Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Janov ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE JANOV 1 PROJEKTY OBCE I. Řešení odkanalizování obce včetně rekonstrukce ČOV I.A. Odkanalizování obce Evidenční list projektu č.: I.A.1 Název

Více

List1. Hradec nad Svitavou. 50.000.000,- Kč. Dotace a dofinancování obce Hradec nad Svitavou

List1. Hradec nad Svitavou. 50.000.000,- Kč. Dotace a dofinancování obce Hradec nad Svitavou Program rozvoje venkova obce Územní plán obce Název akce Obnova vodovodu II. etapa Předpokládaná realizace 2015 2016 50.000.000,- Kč Dotace a dofinancování obce Předpokládá se vybudování II. etapy vodovodu

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP. Verze č. 2 (03/2018)

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP. Verze č. 2 (03/2018) 2015 I n á š k r a j j e k r a j p o h o d y Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA 2014 2022 PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP Verze č. 2 (03/2018) Obsah 1. Programový rámec IROP...

Více

Strategický plán rozvoje obce Třemešná

Strategický plán rozvoje obce Třemešná Strategický plán rozvoje obce Třemešná 2011 2015 Obsah PŘEDMLUVA... 3 GEOGRAFICKÁ POLOHA OBCE... 3 OBYVATELSTVO... 3 INFRASTRUKTURA... 3 SLUŽBY V OBCI... 4 PODNIKÁNÍ V OBCI... 4 RIZIKA OVLIVŇUJÍCÍ ROZVOJ...

Více

Rozvojová strategie obce Písečná

Rozvojová strategie obce Písečná Rozvojová strategie obce Písečná VIZE Obec Písečná bude v roce 2020 kvalitním místem pro život občanů s pestrým kulturně-společenským děním, čistým životním prostředím a rozvinutou infrastrukturou. GLOBÁLNÍ

Více

Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka

Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka 2011-13 Popis Možná dotacezdroj 2011 2012 2013 I1- Dobudování kvalitního dopravního systému města Cyklistické stezky Vybudování cyklostezky

Více

Charakteristice obce

Charakteristice obce Obec R a t m ě ř i c e, Ratměřice 72, 257 03 Jankov mail: obec@ratmerice.cz www.ratmerice.cz tel. 317 833 321, fax 317 833 289 IČO: 00473481 Obec Ratměřice je členem svazku obcí Koncepční dokument zpracovává

Více

Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka

Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka Akční plán realizace strategického plánu rozvoje města Šumperka - Popis 1.1 Podpora podnikání a vzniku pracovních míst ve městě Příprava rozvoje průmyslové zóny Protihluková stěna u TDK Příprava lokality

Více

Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role města

Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role města Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role 1.1. Doprava a komunikace 1.2. Technická infrastruktura Zlepšení stavu komunikací ve městě Snížení negativních

Více

UDRŽITELNÝ ROZVOJ MĚST A VENKOVSKÝCH SÍDEL

UDRŽITELNÝ ROZVOJ MĚST A VENKOVSKÝCH SÍDEL REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS 2 JIHOVÝCHOD PRIORITNÍ OSA 3 UDRŽITELNÝ ROZVOJ MĚST A VENKOVSKÝCH SÍDEL Hlavním cílem prioritní osy 3 je systematické zvyšování konkurenceschopnosti regionu posilováním

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Strategický plán rozvoje obce Brnířov. na období Obec Brnířov Brnířov Kdyně IČ: DIČ:CZ

Strategický plán rozvoje obce Brnířov. na období Obec Brnířov Brnířov Kdyně IČ: DIČ:CZ na období 2019-2022 Obec Brnířov Brnířov 41 345 06 Kdyně IČ: 00572608 DIČ:CZ00572608 Schváleno zastupitelstvem obce Brnířov dne 21.1.2019 1 Obsah: 1. Vznik obce...3 2. Současnost obce.3 2.1. Infrastruktura.3

Více

touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti

touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti Vážení žadatelé, touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti Střední Čechy. Tato prioritní osa je zaměřena na posílení rolí regionálních

Více

Projektový inkubátor

Projektový inkubátor Projektový inkubátor 2007-2013 Financování ze SF EU ERDF P.č. Projekty Města Valašské Meziříčí Finanční zdroje na období 2007 2013 Úkoly Stupeň připravenosti 1 Obchvat města Valašské Meziříčí propojení

Více

PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k ) Odbor rozvoje města

PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k ) Odbor rozvoje města PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k 31.12.2013) Odbor rozvoje města P.č. Název projektu Popis projektu Dotační program Typ projektu Období realizace zahájení*

Více

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období 2014 2020 zápis 13. 11. 2014 Návrh Strategických cílů, specifických cílů a opatření Pracovní skupina Rozvoj obcí Vize Ekoregion

Více

Strategický rozvojový dokument

Strategický rozvojový dokument Strategický rozvojový dokument na období 2008-2015 Obce Výprachtice Dokument obsahuje: - seznam akcí, které obec plánuje realizovat - předpokládaný harmonogram realizace - finanční plán 1. Centrum aktivního

Více

PRO Vísky: Evaluace a aktualizace 2016 V poslední verzi strategického dokumentu byly plánovány následující aktivity:

PRO Vísky: Evaluace a aktualizace 2016 V poslední verzi strategického dokumentu byly plánovány následující aktivity: PRO Vísky: Evaluace a aktualizace 2016 V poslední verzi strategického dokumentu byly plánovány následující aktivity: CÍL 1: Podporovat spolkový život a zajistit rozvoj volnočasových aktivit a atraktivit

Více

KATALOG PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ OBCÍ LUHAČOVSKÉHO ZÁLESÍ. RNDr. Roman Kašpar Datum: 1. ledna 2011

KATALOG PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ OBCÍ LUHAČOVSKÉHO ZÁLESÍ. RNDr. Roman Kašpar Datum: 1. ledna 2011 KATALOG PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ OBCÍ LUHAČOVSKÉHO ZÁLESÍ 2011 Autor: RNDr. Roman Kašpar Datum: ledna 2011 1) Obec Biskupice Název u Oprava OÚ Biskupice 2009 2013 500.000,- 5. 6. Rekonstrukce chodníků, napojení

Více

A. PŘEDPOKLADY ROZVOJE OBCE. MAS Bobrava, z.s. IČ: Vnitřní 49/ Moravany. Název obce: Kontakt (jméno, telefon, ):

A. PŘEDPOKLADY ROZVOJE OBCE. MAS Bobrava, z.s. IČ: Vnitřní 49/ Moravany. Název obce: Kontakt (jméno, telefon,  ): Dotazník pro obce Tento dotazník slouží pro zpracování analytické části strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS Bobrava z.s. pro období 2014 2020. Výstupy z dotazníkového šetření budou základem

Více

PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO

PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO tab. č. 1 PLOCHY SMÍŠENÉ OBYTNÉ SO Plochy jsou určeny k polyfunkčnímu využití, převážně pro bydlení, příp. i s hospodářským zázemím, pro občanské vybavení, pro drobnou výrobu a výrobní služby a pro veřejná

Více

Přehled získaných dotací z Integrovaného regionálního operačního programu

Přehled získaných dotací z Integrovaného regionálního operačního programu Přehled získaných dotací z Integrovaného regionálního operačního programu Smíšené stezky pro chodce a cyklisty v Mercandinových sadech Rekonstrukce, modernizace a výstavba společných stezek pro chodce

Více

Strategie rozvoje obce Drozdov

Strategie rozvoje obce Drozdov Obec Drozdov ------------------------------------------------------------------------------ Drozdov 150 789 01 Zábřeh Telefon, fax: 583 427 245 www.obecdrozdov.cz vypracoval: Bc. Marek Karger - starosta

Více

HISTORIE PROJEKTY NA VOLEBNÍ OBDOBÍ

HISTORIE PROJEKTY NA VOLEBNÍ OBDOBÍ HISTORIE PROJEKTY NA VOLEBNÍ OBDOBÍ 2015-2018 Oprava chodníku Vojkovská Projekt chodník ulice Pod Strašínem Stavba chodník ulice Pod Strašínem (autobusová zastávka hřbitov) Oprava komunikací U Ládek, U

Více

Program rozvoje obce: Seznam plánovaných projektů obce Olešnice

Program rozvoje obce: Seznam plánovaných projektů obce Olešnice Program rozvoje obce: Seznam plánovaných projektů obce Olešnice Seznam projektových záměrů: Název projektu Rekonstrukce a oprava místních komunikací Lokalizace místní části obce Rozpočet 4 mil. Kč Popis

Více

AKČNÍ PLÁN (NÁVRHOVÁ ČÁST) Strategický plán rozvoje obce Háj u Duchcova

AKČNÍ PLÁN (NÁVRHOVÁ ČÁST) Strategický plán rozvoje obce Háj u Duchcova AKČNÍ PLÁN (NÁVRHOVÁ ČÁST) Možnosti financování realizace opatření strategických cílů z národních a evropských zdrojů Strategický plán rozvoje obce Háj u Duchcova 2016 2026 7. března 2016 AKČNÍ PLÁN -

Více

Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Růžová ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE RŮŽOVÁ

Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Růžová ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE RŮŽOVÁ Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Růžová ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE RŮŽOVÁ 1 PROJEKTY OBCE I. Řešení kanalizace v obci I.A. Zajistit finanční prostředky na realizaci z dotačních zdrojů Evidenční list projektu

Více

Dotaz: Odpověď: Finanční prostředky určené místní části VLČOVICE v letech 2000-2010 (na investice a opravy)

Dotaz: Odpověď: Finanční prostředky určené místní části VLČOVICE v letech 2000-2010 (na investice a opravy) Dotaz: Žádáme o vyčíslení investic provedených a financovaných Městem Kopřivnice v místních částech Mniší a také Vlčovice (každou zvlášť). Odpověď: Finanční prostředky určené místní části VLČOVICE v letech

Více

NÁVRH ROZPOČTOVÝCH OPATŘENÍ Příjmy nezařazené ve schváleném rozpočtu

NÁVRH ROZPOČTOVÝCH OPATŘENÍ Příjmy nezařazené ve schváleném rozpočtu Příjmy nezařazené ve schváleném rozpočtu 1 Prodej plynovodu Boroví 199000 2 Prodej stavebních pozemků v Boroví 3 Úprava čerpání úvěru -222000 ROZPOČTOVÉ OPATŘENÍ Č. 1/10 CELKEM -23000 1 Hodnota podílových

Více

Plnění rozpočtu výdajů na rok 2005 Příloha č. 1

Plnění rozpočtu výdajů na rok 2005 Příloha č. 1 Plnění rozpočtu výdajů na rok 2005 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Skutečné Podíl na infrastruktuře 12 RD Sdružení ŠTĚPNICE, jih (z FBV) 400,00 300,00 Projektová příprava

Více

Regionální operační program Severozápad příležitosti pro neziskové organizace. Karlovy Vary,

Regionální operační program Severozápad příležitosti pro neziskové organizace. Karlovy Vary, Regionální operační program Severozápad příležitosti pro neziskové organizace Karlovy Vary, 18.3.2008 Regionální rada RS Severozápad Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad orgán, resp. právnická

Více

,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč

,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Poř. číslo Žadatel Název akce/činnosti Stručný popis akce/činnosti Účel použití dotace na akci/činnost Obec Dolní Nětčice Projekt - VODNÍ NÁDRŽ POD SKALKOU Dolní Nětčice 49 Dolní Nětčice 75354 22 Projektová

Více

Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL.

Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring naplňování cílů SPL Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring je zaměřen na: a) sledování naplnění cílů SPL a PRV prostřednictvím projektů podpořených

Více

Zdroj financování Náklady celkem (2017) Náklady celkem (2018) Běžný rozpočet Správy NP , ,00 Programové financování (SNSM, PPK)

Zdroj financování Náklady celkem (2017) Náklady celkem (2018) Běžný rozpočet Správy NP , ,00 Programové financování (SNSM, PPK) Zdroj financování Náklady celkem (2017) Náklady celkem (2018) Běžný rozpočet Správy NP 795.652,00 126.571,00 Programové financování (SNSM, PPK) 1.376.772,00 1.393.092,00 CELKEM 2.172.424,00 1.519.663,00

Více

Očekávané náklady projektů a aktivit dle Akčního plánu obce Bolatice pro roky 2010-2011 návrh 06/2010

Očekávané náklady projektů a aktivit dle Akčního plánu obce Bolatice pro roky 2010-2011 návrh 06/2010 Očekávané náklady projektů a aktivit dle Akčního plánu obce Bolatice pro roky 21-211 návrh 6/21 Oblasti 21 211 CELKEM Fungování obce a ekonomika 2 595 12 Kč 2 73 Kč 5 325 12 Kč Infrastruktura a životní

Více

N á v r h Program podpory projektů regionů národních parků

N á v r h Program podpory projektů regionů národních parků N á v r h Program podpory projektů regionů národních parků Kritéria pro výběr k podpoře (hodnocení): odpovídají hodnotícím kritériím Příloh III pro programy 2 a 3, s tím, že dodatečným kritériem bude územní

Více

Regionální operační program Severozápad

Regionální operační program Severozápad Regionální operační program Severozápad Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Regenerace a rozvoj měst... 2 Prioritní osa 2 - Integrovaná podpora místního rozvoje...

Více