GRAND PRIX, Cena Asociace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "GRAND PRIX, Cena Asociace"

Transkript

1 Soutěžní práce číslo: 126 Průměrný počet bodů: 14,44 Celkové umístění: 1 GRAND PRIX, Cena Asociace ŽABÍ MÍSY, (SADA DVOU MÍS) Adéla Oborníková Železný Brod, SUPŠS, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: Mgr.A Jan Hásek Sada dvou skleněných mís inspirovaných žabím světem. / Jedná se o dvě stavované a lehané mísy, které by měly být především zajímavým a výrazným doplňkem interiéru. Objekty jsou záměrně laděny do zelené a zelenožluté barvy, protože tato barevnost je pro mě symbolem energie a pozitivní nálady. Pro realizaci jsem si zvolila techniku fúzování skla, jelikož nabízí zajímavé a nové možnosti i v oboru skleněných figurek. Napadlo mě pomocí této technologie spojit figurky vyrobené u kahanu, ale zároveň jsem chtěla využít dovednosti výroby mačkaných kamenů. První mísa je tedy složena z jednotlivých žab vyrobených u kahanu a druhá z mačkaných kamenů, které mi ve shluku připomínaly žabí vajíčka.

2 Soutěžní práce číslo: 10 Průměrný počet bodů: 14,33 Celkové umístění: 2 LASTURY Michaela Mathonová, DiS. Brno, SŠUDSM, VOŠ, 3. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Marcela Čapkovičová Kolekce oděvů vycházející z tvarů a struktur lastur. / Kolekce originálních oděvů ze lněného zátěru s kovovým efektem. Netradičně a kontrastně členěné oděvy jsou dotvořeny detaily z odrazového materiálu / při bodových světlech a na přehlídkovém mole intenzivně svítí/. Oděv je ručně prošit kontrastním štepováním.

3 Soutěžní práce číslo: 71 Průměrný počet bodů: 14,22 Celkové umístění: 3 MALÝ ALENÁŠ - INTERAKTIVNÍ KOMIKS Matyáš Trnka Praha 3, VOŠ a SUŠ Václava Hollara, VOŠ, 3. ročník Pedagogické vedení: Mgr. Libuše Gemrotová Prudíková Dílo na hranici animovaného filmu, počítačové hry, komiksové knížky a rozhlasové pohádky. Příběh je adaptací původní české knihy Ivana Vyskočila. Dobrodružstvím o někom tak malém, že ho ani není vidět nás provede vyprávění v podání Arnošta Goldflama. Dílo tvoří 12 ručně vyrobených kapitol, ktreré byly následně zdigitalizovány a upraveny do interaktivní podoby. Práce byla vytvořena jako absolventská práce 3. ročníku VOŠ.

4 Soutěžní práce číslo: 66 Průměrný počet bodů: 14 Celkové umístění: 4 NÁVRH OBSAHOVÉ KONCEPCE A GRAFICKÉHO DESIGNU ČASOPISU INCITY Bc. Pavel Průša, DiS. Praha, VOŠG a SPŠG (Hellichova), VOŠ, 3. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Zbyněk Kočvar Autor dosáhl bakalářského vzdělání na Fakultě architektury ČVUT v Praze, takže od samého počátku vytvářel ucelenou koncepci obsahové náplně časopisu, připravil texty a obrazový materiál, navrhl design obálky i vnitřní grafické úpravy, navrhl i několik kultivovaných inzerátů. Vytvořil velmi životaschopný a obsahově zajímavý časopis s přehlednou a logicky členěnou grafickou úpravou, s poutavou a snadno zapamatovatelnou hlavičkou. Různé možnosti postavení hlavičky umožňují variabilní řešení obálky při použití barevných i černobílých fotografií nebo jiného grafického materiálu. Návrh časopisu je i po technologické stránce naprosto reálným projektem.

5 Soutěžní práce číslo: 68 Průměrný počet bodů: 13,89 Celkové umístění: 5 SOUBOR PLAKÁTŮ A DALŠÍCH TISKOVIN K STUDENTSKÉMU DIVADELNÍMU FESTIVALU ZLOMVAZ Rozálie Vašíčková Praha, VOŠG a SPŠG (Hellichova), VOŠ, 3. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Zbyněk Kočvar Letošní ZLOMVAZ je 20. ročníkem divadelního festivalu vysokých uměleckých škol České a Slovenské republiky. Autorka navrhla velmi lapidární a zároveň jednoznačně výmluvné logo festivalu, které tvoří základ designu celé kolekce grafických prací. Grafické pojetí je velmi razantní, absolutně nepodbízivé, vyjadřuje jistou nekonvenčnost celého festivalu, ale je z něho zřejmé, že se jedná už o profesionální úroveň uváděných inscenací. Grafika dobře souzní s černobílými i barevnými fotografiemi, s typografií konkrétních tiskovin, dobře se uplatní na propagačních předmětech i na webové prezentaci.

6 Soutěžní práce číslo: 6 Průměrný počet bodů: 13,56 Celkové umístění: 6 KOLEKCE SPOLEČENSKÝCH ŠATŮ Miroslava Janulíková Brno, SŠUDSM, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Jiřina Strýčková Malé černé a večerní společenské šaty s průchodkami. / Společenské šaty pro mladou ženu s netradičním a mladistvým zdobením-průchodkami. Tento set společenských šatů je určen pro mladé, použitím efektu narušuje zajeté klišé o společenském oděvu. Průsvity, nádherná práce s neobvyklým střihem dává těmto oděvům punc kreativity a osobitosti.

7 Soutěžní práce číslo: 38 Průměrný počet bodů: 13,44 Celkové umístění: 7 STOJANOVÁ LAMPA ETEE Martin Opl Kamenický Šenov, SUPŠS, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: MgA. Ladislav Průcha Kříšťálová stojanová funkční lampa. / Křišťálová stojanová lampa s využitím ekologických a úsporných LED zdrojů. Je zde použito čidlo reagující na pohyb a dotyk, to z lampy dělá originální hravý funkční doplněk.

8 Soutěžní práce číslo: 112 Průměrný počet bodů: 13,33 Celkové umístění: 8 JUTA Jiří Jedlička Valašské Meziříčí, SUPŠS, SŠ, 3. ročník Pedagogické vedení: MgA. Josef Divín Soubor ručně foukaného skla s pískovaným dekorem. / Designový soubor šesti vysokých váz nazvaný Juta je vytříbený celek hladkých a čistých tvarů vycházejících ze srůstajícího půdorysu měst Zlín-Otrokovice. Mají tedy kapkovitý tvar. Na jejich plášti je dekor připomínající přetrhanou pavoučí síť. Ta vychází ze sledování komunikací, chodníků a pěšinek z výšky Baťovy 21. budovy. Technologii dekorování Jiří Jedlička věnoval mimořádnou pozornost. Na hladké vyfouklé tvary připevnil režné provázky Juty v různých hrubostech a následně přes provázky pískoval. Vznikla tak série s novými pískovanými vzory, které jsou závislé na hrubosti a propletenosti jednotlivých provázků. Aby zdůraznil dekor, rozhodl se Jedlička hladký tvar namalovat plošnými barvami (bílá, černá), ty následně odpískoval.

9 Soutěžní práce číslo: 102 Průměrný počet bodů: 13 Celkové umístění: 9-10 DÁMSKÁ A PÁNSKÁ VYCHÁZKOVÁ OBUV S TAŠKOU Gabriela Hájková Uherské Hradiště, SUPŠ, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Marie Borošová Obuv je derbového kotníčkového střihu, se sítotiskem potištěnou podšívkou. Výrazné jednoduchostí a čistotou designu. Taška svým jednoduchým řešením v typu unisex, vhodně doplňuje obuv. Návrh vznikl za podpory firmy Baťa a vychází z možností firmy (tvar kopyta, podešev, materiál)

10 Soutěžní práce číslo: 113 Průměrný počet bodů: 13 Celkové umístění: 9-10 VÁZA 21 Lenka Pařenicová Valašské Meziříčí, SUPŠS, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: MgA. Ondřej Strnadel Foukané sklo do kovové formy. / Dvacátou první správní budovou firmy Baťa se inspirovala Lenka Pařenicová. Reagovala především na výjimečnost této budovy, která je právem evidována jako národní kulturní památka. Jejím autorem byl uznávaný Vladimír Karfík, vyškolený u slavného amerického architekta F. L. Writa ve Spojených státech amerických. Studentka vycházela z jednotlivých proporcí této stavby, která se nachází v samém srdci města Zlín. Rozhodla se zrealizovat vázu, která bude foukaná do kovové perforované ohrádky. V místě profouklých otvorů žhavá sklovina vystoupla a vytvořila jemný strukturovaný reliéf. Tyto vázy působí na diváka přesvědčivým a vypovídajícím dojmem o zlínské architektuře.

11 Soutěžní práce číslo: 3 Průměrný počet bodů: 12,89 Celkové umístění: ODKAPÁVAČ NA NÁDOBÍ "HARDTOP" Lucie Mikysková Bechyně, SUPŠ, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: ak. soch. Miroslav Oliva Inspirací pro odkapávač "Hardtop" je tráva téhož názvu. Vystavená práce je nefunkční maketou; jako materiál konečné realizace je zamýšlen plast. U každého "stébla" je důlek na zachycení a odvedení vody. Při konečné realizaci by tam byl ještě otvor a pod odkapávačem by byl plastový tác. Originální je samotný nápad inspirovat se při navrhování odkapávače trávníkem. Vzniká tak funkční a zároveň i výtvarně zajímavý objekt určený pro mladé lidi a moderní kuchyni.

12 Soutěžní práce číslo: 14 Průměrný počet bodů: 12,89 Celkové umístění: SÉRIE PLAKÁTŮ "AMERICKÁ EXPANZE" Šárka Nováková Brno, SŠUDSM, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: Mgr. Alena Jedličková Zdrojem inspirace série plakátů je množství národních variant loga americké firmy CocaCola.

13 Soutěžní práce číslo: 42 Průměrný počet bodů: 12,89 Celkové umístění: VLADIMÍR NABOKOV: LOLITA - KNIŽNÍ NÁVRH Jana Patricie Tomíčková Lysá nad Labem, SŠ OGD, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: Mgr. Iva Markvartová Inspirovala jsem se svou 11 letou sestřenicí, kterou jsem skicovala v zahradě a návrhy jsem dále zpracovávala v kombinované technice zrnkový a čárový lept. Experimentovala jsem s obnažováním a zakrýváním plechu při leptu. Po naskenovaní výtisků a po dalších úpravách jsem v programu InDesign vytvořila obálku a knižní blok, formát jsem si určila sama. Použila jsem písma: Baskerville Pro, Excelsor Script CE Italic a Times Roman CE. Ilustrace jsou orientované na sudých stránkách, na stránkách, kde je text, nechybí paginace. Na záložkách obálky jsem uvedla informace o díle i o autorovi.

14 Soutěžní práce číslo: 115 Průměrný počet bodů: 12,89 Celkové umístění: NÁPOJOVÝ SOUBOR ZLÍN Zdeňka Fusková Valašské Meziříčí, SUPŠS VM, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: MgA. Ondřej Strnadel Foukané sklo do kovové formy. / Designový soubor na vodu, kávu a alkohol doplněný o stolní lampu zrealizovala Zdeňka Fusková. Jedná se o ucelený servis foukaného skla s kovovým perforovaným prstencem kolem plášťů jednotlivých tvarů. Soubor je inspirován architekturou města Zlína, konkrétně raných prací a detailů architektů Miroslava Drofy a Jiřího Voženílka (kolektivní domy). Studentka tak reaguje na volnočasové kavárenské aktivity občanů města s patrným vlivem pozdního architektonického českého funkcionalismu. Stolní lampa by měla dotvářet a sjednocovat užitnost v interiéru.

15 Soutěžní práce číslo: 39 Průměrný počet bodů: 12,67 Celkové umístění: 15 DEKORATIVNÍ SVÍTIDLO VLNA Nikola Svobodová Kamenický Šenov, SUPŠS, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: MgA. Ladislav Průcha Dekorativní svítidlo, kde osvětlovací prvek tvoří podsvětlené křišťálové tyče, jejichž dekorativní výbrusy zdůrazňují světelné efekty.

16 Soutěžní práce číslo: 22 Průměrný počet bodů: 12,56 Celkové umístění: 16 FENOMÉN PÍSMO Petra Pazderková Hodonín, SŠPU, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: Ak.mal. Dagmar Kučerová-Lanatová Závěsný dvanáctilistový kalendář. / Kalendář s originálními výtvarnými aplikacemi písma - variace kaligrafických, ručně kreslených, a typografických forem písma.

17 Soutěžní práce číslo: 21 Průměrný počet bodů: 12,44 Celkové umístění: DIVADELNÁ NITRA, MEDZINÁRODNÝ DIVADELNÝ FESTIVAL, TÉMA: VŠEHOCHUŤ Klára Štefanovičová Hodonín, SŠPU, SŠ, 3. ročník Pedagogické vedení: Mgr. Art. Peter Žúrek Sada plakátů pro tři ročníky festivalu a bulletin. / Netradiční způsob pohledu na divadelní symboliku, která je vyžadována přímo zadavatelem.plakáty Divadelní Nitry mají dlouhodobě invenční charakter, který má za úkol evokovat různorodost divadelních souborů, formálního i obsahového pojetí alternativních představení. Úkolem zadání bylo vytvořit styl festivalu pro tři ročníky s vizuální návazností prostřednictvím zadaného hesla.

18 Soutěžní práce číslo: 69 Průměrný počet bodů: 12,44 Celkové umístění: SAMOLEPKY PRO SPOLEČNOST AMERICAN EXPRESS Kateřina Hubená Praha 3, VOŠ a SUŠ Václava Hollara, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Ondřej ŠMERDA Návrhy smolepek do soutěže ICONIC DECALS k označení obchodů akceptujících platební karty AE. Společnost používá jednotný grafický návrh (cca 2/3 formátu pro autorskou ilustraci města, kde se daný obchod nalézá). Pro ČR byla vybrána 4 města - Praha, Brno, Ostrava a Karlovy Vary. Společnost AE oslovila naši školu a úkol byl zadán studentům 4. ročníku jako klauzurní práce s požadovaným výsledkem ve formátu PDF. Autorka vytvořila kresby jako vektorovou grafiku v Adobe Illustratoru. Kresby Kateřiny Hubené se vyznačují vysokou kompoziční i kresebnou kvalitou, autorka v nich dovedně zachází se stylizací i s barvou a beze zbytku tak vyhověla nárokům zadavatele.

19 Soutěžní práce číslo: 49 Průměrný počet bodů: 12,33 Celkové umístění: 19 STROJ NA KOLEČKÁCH S JEDNODUCHÝMI MECHANICKÝMI PRVKY Tomáš Plachký Opava, SŠUP, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: Mgr. Jitka Oboňová Hračka obsahuje jednoduchou mechaniku tak, aby děti od 4 let dokázaly rozvíjet své myšlení i fantazii. / V zadní části jsou tři vyměnitelné válečky, které se při pohybu vertikálně pohybují. V přední části je mechanizmus pro horizontální pohyb, který si dítě vyzkouší manuálně pomoci otáčení. Hračka je řešena jednoduchým designem tak, ať je na pohled příjemná i zajímavá.

20 Soutěžní práce číslo: 13 Průměrný počet bodů: 12,22 Celkové umístění: NÁVRH OČNÍ OPTIKY Adam Tippl Brno, SSUDSM, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: Ing. arch. Petr Coufal Návrh moderní oční optiky, situované v OC Olympia Brno. / Jestliže člověk se zrakovým postižením vybírá brýlové obroučky, je velmi důležité dbát na jeho komfort, který by měl být dán zejména vzdušným prostorem a snadným přístupem k zrcadlům a k policím s brýlemi. V obchodě je vše zabudováno do zdí. Osvětlení je zde vytvořeno umístěním LED diod za fólii barrisol- (kolem polic), díky které jsou zde vytvořeny dynamické prvky. Takovýto způsob vytváří příjemně rozptýlené světlo bez agresivních odlesků na brýlích. V celém interiéru je použit dynamický prvek, který na sebe poutá pozornost už ve vstupní části. V pravé části se nachází konzultační pult (corian + sklo). Je zde použita litá podlaha - matná, na křivkách - lesklá.

21 Soutěžní práce číslo: 30 Průměrný počet bodů: 12,22 Celkové umístění: PROJEKT "LOM" Josef Pacal Jablonec nad Nisou, SUPŠ a VOŠ, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: MgA. Hana Šuranská Dva plakáty a pozvánka. / Jedná se o vizuální styl k interaktivní hře prezentované v rámci maturitní práce. Autor, ač zdatný v práci v grafických programech, založil vizuál na práci ruční - skicách a skládání papíru - dospěl tak k originální typografii i neobvyklému složení pozvánky. Plakáty jsou tištěny digitálně, pozvánku záměrně směřoval k levné pořizovací hodnotě - rozmnožení xerokopií.

22 Soutěžní práce číslo: 86 Průměrný počet bodů: 12,22 Celkové umístění: ŘEŠENÍ SOUBORU MATERIÁLŮ PORTFOLIA Eliška Kudrnovská Praha, VOŠUP a SUPŠ (Žižkovo nám.), SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Ivan Král Grafický design souboru materiálů portfolia: paperback, plakát, přebal, záložka, vizitka, CD. / Řešeno je téma praktické maturitní zkoušky: "Grafický design a já". Práce je souborem paperbackové knihy, plakátu B1 (který je zároveň přebalem knihy) a vložených záložek, které zároveň plní funkci vizitek.

23 Soutěžní práce číslo: 124 Průměrný počet bodů: 12,22 Celkové umístění: WILD SPIRIT Lucie Sommerová a Tereza Kovaříková Železný Brod, SUPŠS, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: Mgr.A. Karolína Kopřivová Dvě hutně tvarované mísy.tvary jsou dekorovány sklářskou malířskou technikou. / Práce je výsledkem spolupráce studentek L. Sommerové a T. Kovaříkové. Hutně tvarované mísy byly vyrobeny foukáním do rotačních dřevěných forem. Zajímavost tvarů je i v tom, že mají netradiční otvor, který byl následně dobrušován. Lucie Sommerová na tyto mísy navrhla dekor, ve kterém využila počítačovou grafiku a za pomocí fázování obrazu vytvořila dekor. Inspirovala se zvířetem, konkrétně jelenem a medvědem ve volné přírodě.

24 Soutěžní práce číslo: 109 Průměrný počet bodů: 12,11 Celkové umístění: 24 TEXTILNÍ VÍCEÚČELOVÁ HRAČKA Marie Pomikálková Ústí nad Orlicí, SŠUP, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Jaroslav Habrman Víceúčelová textilní hračka, která umožňuje hraní jednoduchých společenských her a současně představuje variabilní stavebnici. / Celkem 32 molitanových kostek s jednostranným potiskem pomáhá dětem předškolního věku rozvíjet jejich schopnosti. Kostky jsou uloženy v textilním pytli, který zároveň slouží jako herní plán. S kostkami lze hrát i pexeso. Z kostek lze sestavit sedátka, obložení stěny, odpočívací plochy... Geometrické domino učí rozeznávat základní tvary, barvy a děti se mohou učit i počítat. Nezávislou součástí je textilní kapsář, který zdobí dětský pokoj, slouží na úschovu drobných předmětů a zároveň je i praktickou učební pomůckou.

25 Soutěžní práce číslo: 29 Průměrný počet bodů: 12 Celkové umístění: DĚTSKÁ KNIHA "BROŇA A STÁŇA" Nikola Kopicová Jablonec nad Nisou, SUPŠ a VOŠ, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: MgA. Hana Šuranská Dětská kniha "Broňa a Stáňa" je autorskou knihou, autorka projevila jak talent ilustrátorský, tak spisovatelský, knihu sama svázala. Ilustrace, tištěné digitálně a sítotiskem doplňuje cyklus akvarelů a leptů. Naivní a lehce dekorativní přístup je správnou volbou pro dětskou knihu a dobře drží celek desek, předsádek i ilustrací. Kniha je citlivě řešena i po barevné stránce.

26 Soutěžní práce číslo: 98 Průměrný počet bodů: 12 Celkové umístění: SOUPRAVA ŠPERKŮ Jan Fanta Turnov, SUPŠ a VOŠ, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Jiří Studnička Souprava šperků s využitím techniky odlévání. Realizace s využitím 3D programu na výrobu odlévaných šperků. Geometrické tvary doplněny prostorovou sítí. Využití objevených prvků, jejich vzájemná kombinace lesklých ploch a zasazeného kamene. Spojení prvků umožňujících pohyb. Obsahuje náramek, náušnice a brož.

27 Soutěžní práce číslo: 108 Průměrný počet bodů: 12 Celkové umístění: KULTURNÍ PLAKÁT Tereza Jelínková Uherské Hradiště, SUPŠ, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Kamil Mikel Kulturní plakát je založen na užítí vlastní autorské abecedy.

28 Soutěžní práce číslo: 129 Průměrný počet bodů: 12 Celkové umístění: SATURN Jana Chvojková Železný Brod, SUPŠS, SŠ, 3. ročník Pedagogické vedení: MgA. Marcel Mochal Nový moderní design vypínače pro firmu ABB. Svým vzhledem připomíná planetu Saturn. / Nový moderní design vypínače pro firmu ABB. Svým vzhledem připomíná planetu Saturn. Tělo ovladače tvoří polokoule, na jejímž obvodu je tlačítko ve tvaru Saturnova prstence. Cílem bylo zbavit se rámečku. Ten však byl pouze posunut do popředí a vytvarován tak, aby kopíroval kolébkový pohyb o velikosti 10. Vypínač se skládá ze čtyř častí. Nadčasový design je vhodný do každého moderního interiéru.

29 Soutěžní práce číslo: 2 Průměrný počet bodů: 11,89 Celkové umístění: 29 SADA MÍS NA SALÁTY Sandra Šindelářová Bechyně, SUPŠ, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: ak. soch. Miroslav Oliva Práce řeší keramické mísy určené na přípravu salátů. Vyrobeny jsou technologií lití na plný střep za pomoci sádrových forem. Materiálem je licí hmota na výrobu sanitární keramiky. Základem mís je trojboký tvar se zaoblenými hranami, velikosti jsou odstupňovány tak, aby vyhovovaly funci. Výtvarný efekt je založen na kombinaci lesklých a matných glazur a na střídání zemitých barev s barvami pastelovými. Originalita spočívá v celkovém tvaru mís, v jejich snadné skladovatelnosti (úspora místa v kuchyňské lince), v příjemně volených proporcích.

30 Soutěžní práce číslo: 78 Průměrný počet bodů: 11,78 Celkové umístění: 30 VISOR Jakub Fical Praha, VOŠON, VOŠ, 3. ročník Pedagogické vedení: ak. mal. Česlav Jaroš Unisex pokrývka hlavy inspirovaná šermířskou přilbou ve spojení s klasickou kšiltovkou. / Konstrukce pokrývky je inspirována šermířskou přilbou v přední části a klasickou kšiltovkou v části zadní. Pokrývka je zhotovena z průsvitného síťového materiálu, který umožňuje dobrý výhled a také odvětrává. Přední panel je vystužen plastem. Zapínání je řešeno na zavazování pro libovolné nastavení.

31 Soutěžní práce číslo: 7 Průměrný počet bodů: 11,67 Celkové umístění: MOTOR OIL Barbora Konečná Brno, SSUDSM, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: ak. soch. Petr Svítil Obal na motorový olej s "husím krkem". / Mým cílem bylo dosažení větší ergonomie při používání a estetičnosti. Proto je součástí obalu husí krk který má při nalévání oleje zajistit maximální přesnost, takže by nemělo dojít k zanešení motorového prostoru. Tvar těla obalu je přizpůsoben tak, aby co nejlépe padl do ruky uživatele. Víčko perfektně těsní, takže při opakovaném používání a uskladňování by neměl obal na motorový olej znečistit okolí. Na víčku máme zavěšeny veškeré údaje (S+R věty) na štítku. Ale i při odtržení štítku víme, jaký olej vlastníme, protože je plasticky vyobrazen na těle obalu motorového oleje (10W-40, 5W-30). Navrženy jsou 0,5l a 1,0l pro potřebu dolití menšího množství oleje. Modely jsou v měřítku 1:1. Obaly by byly vyráběné z plastů a to vyfukováním do formy ve velkosériové výrobě.

32 Soutěžní práce číslo: 57 Průměrný počet bodů: 11,67 Celkové umístění: ELEKTROKOLO Vojtěch Mitura Ostrava, SUŠ, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: Ing. Marek Wenglorz Elektrokolo OSIS - ekologický dopravní prostředek pro město a jeho okolí. / Elektrokolo OSIS z latinského slova kost je navrženo jako ekologický dopravní prostředek pro město a jeho okolí. Je také vhodné na delší vyjížďky, jízdu v přírodě a lehkém terénu. Inspirací pro hledání tvarů byla lidská anatomie především studie kostí. Jízdní kolo má integrovaný akumulátor přímo v rámu a je možné jej vyjmout pro případ nabíjení doma. Elektromotor je zabudovaný v náboji šlapátek a kroutící moment je převáděn na zadní kola pomocí řemene, který je částečně schovaný v zadní vidlici. Rám elektrokola je celoodpružený. V rámu jsou integrované svítilny, důležité v městském provozu.

33 Soutěžní práce číslo: 121 Průměrný počet bodů: 11,67 Celkové umístění: DĚTSKÝ STOLEK "RUBI" Magdaléna Fousová Volyně, VOŠ A SPŠ, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: Ing. arch. Olga Gálisová Stolek Rubi je určen k odkládání a hraní. Najde využití ve veřejném i bytovém interiéru. Jeho nízká hmotnost dovoluje snadnou manipulaci a tím možnost vytvářet různé půdorysné sestavy. Zároveň je velmi pevný a stabilní. Materiálem je překližka tl. 15 mm. Podnož se skládá ze tří stejných dílů, které jsou spojené přeplátováním "na sucho". K podnoži je připevněna stolová deska pomocí kování umožňující demontáž celého stolku do balení o rozměrech 652 x 652 x 100 mm. Povrchová úprava předpokládá celkové přetmelení dílců a následnou aplikaci pigmentové nátěrové hmoty. U alternativy pro předškolní zařízení musí být zvolena nátěrová hmota s odpovídajícím atestem pro dětský nábytek, nebo překližka v surovém stavu.

34 Soutěžní práce číslo: 132 Průměrný počet bodů: 11,56 Celkové umístění: 34 VZOR B4 Štěpán Kovář Železný Brod,SUPŠS, SŠ, 4. ročník Pedagogické vedení: MgA. Martin Hlubuček Barevně přejímané sklo, tvarované do rotační formy, broušené. / Rotační, silnostěnné v dřevěné formě tvarované popelníky, následně broušené a leštěné. Design popelníků je navržen tak, aby splňoval zejména užitné požadavky, ale přitom neztrácel hodnotu estetickou. Výrobek umožňuje zhotovení ve variantách transparentního i barevného (opakního) skla. Křišťálovou variantu popelníku zařadila sklářská firma Rűckl Crystal do výrobního procesu (duben 2013).

35 SLOŽENÍ POROTY Porota pracovala ve složení akad. mal. Marcela Čapkovičová (SŠUD,SM a VOŠ Brno), obory oděvního designu; MgA. Josef Divín (SUPŠ a OU Valašské Meziříčí), obory skla a světelných objektů; MgA. Ladislav Jezbera (SUPŠ, Hradec Králové), obory produktového designu; Mgr. Daniel Klose (SŠPU Opava), zástupce nositele grantu MŠMT; akad. mal. Zbyněk Kočvar (SPŠ a VOŠ, Praha, Helichova), obory grafického designu; Ing. arch. Lubomír Končinský, předseda poroty (SUPŠ a VOŠ, Praha, Žižkov), obory designu nábytku; PaedDr. Jiří Novotný (SPŠ Bechyně), obory keramiky; MgA. Jan Šajbidor (VOŠ a SUPŠ, Praha, Hollarova), obory komunikačních technologií a akad. mal. Ondřej Šmerda (SŠ - OG Lysá nad Labem), obory grafického designu. Práce žáků SŠ: 116 Práce studentů VOŠ: 16 Počet týmových prací: 7 Zahraniční účastník studující na české škole: 1 (Slovensko) STATISTIKA SOUTĚŽNÍ PŘEHLÍDKY SŠ podle ročníků: VOŠ podle ročníků: 1. jedna práce, 2. jedenáct prací, 3. dvacet čtyři prací, 4. osmdesát prací 1. dvě práce, 2. pět prací, 3. devět prací

36 KOMUNIKAČNÍ DESIGN PRODUKTOVÝ DESIGN Hračka 3 Hudební nástroje 1 Interiér, výstavnictví 9 Keramika, porcelán 6 Módní doplňky 4 Nábytek 9 Obuv 2 84 prací Oděv 10 Sklo 18 Šperk 5 Textil 0 Tvarování strojů a nástrojů 17 Grafický design 37 Kniha 3 48 prací Multimediální tvorba 7 Vizuální styl 1 CELKEM 132

37 Porovnání účasti škol a počtu přihlášených prací Počet Počet prací v Počet prací v Oceněné % Rok škol základním kole 1) Bodové rozmezí: Garant Místo konání celostátním práce oceněných (960) 31 Jiný způsob Praha (1080) ,88 9,63 DC CZ Praha (1080) ,40 10,89 Praha (1380) ,10 11,30 DC CZ + Asociace Velké Opatovice ,38 11,38 Uherské Hradiště Asociace ,44 11,56 Opava 1) Počet stanoven kvalifikovaným odhadem. Např. pořádající SŠPU Opava, která nemá VOŠ, vybírala z cca 40 klazurních prací. Počet byl stanoven na základě průměrného odhadu výběru ze 60 prací na jedné škole. Ze 132 přihlášených prací bylo oceněno - 5 prací VOŠ - 29 prací SŠ - 22 prací z oborů produktového designu - 12 prací z oborů komunikačního designu Přehled obeslaných a oceněných prací podle zúčastněných škol je v následující tabulce:

38 1 Střední uměleckoprůmyslová škola, Bechyně, Písecká Bechyně, Písecká SŠUDSM a VOŠ Brno Brno, Husova Střední uměleckoprůmyslová škola sv. Anežky České v Českém Krumlově Český Krumlov, Tavírna Střední škola průmyslová a umělecká, Brandlova 32, Hodonín Hodonín, Brandlova Střední uměleckoprůmyslová škola hudebních nástrojů a nábytku Hradec Králové, 17. listopadu Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, příspěvková organizace Jablonec nad Nisou, Horní nám Soukromá vyšší odborná škola grafická a Střední umělecká škola grafická, s.r.o Jihlava, Křížová Střední uměleckoprůmyslová škola Jihlava-Helenín Jihlava, Hálkova Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov, Havlíčkova Střední průmyslová škola keramická a sklářská Karlovy Vary Karlovy Vary nám. 17. listopadu SŠ oděvního a grafického designu Lysá nad Labem, Stržiště VOŠ sklářská a SŠ Nový Bor Nový Bor, Wolkerova Střední škola průmyslová a umělecká Opava, příspěvková organizace , Opava, Praskova, Ave Art Ostrava Ostrava-Hrabůvka, Hasičská 50/ Střední umělecká škola Ostrava Ostrava Poděbradova Soukromá střední umělecko-průmyslová škola - Zámeček s.r.o. Plzeň , Plzeň, Pod vinicemi, Vyšší odborná škola grafická a Střední průmyslová škola grafická Praha 1-Malá Strana, Hellichova VOŠ a SUŠ Václava Hollara Praha 3, Hollarovo nám SŠ Náhorni Praha 8, U Měšťanských škol 525/ Vyšší odborná škola textilních řemesel a Střední umělecká škola textilních řemesel Praha 1, U Půjčovny Vyšší odborná škola oděvního návrhářství a Střední průmyslová škola oděvní Praha 7, Jablonského 333/ Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola Praha 3, Žižkovo náměstí 1300/ Střední škola Strážnice Strážnice, J. Skácela Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, příspěvková organizace Turnov, Skálova Střední uměleckoprůmyslová škola Uherské Hradiště, Všehrdova Střední škola uměleckoprůmyslová Ústí nad Orlicí Ústí nad Orlicí, Zahradní Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Valašské Meziříčí Valašské Meziříčí, Zašovská VOŠ A SPŠ Volyně Volyně, Resslova, Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, příspěvková organizace Železný Brod, Smetanovo zátiší,

39 Soutěžní práce byly vystaveny v kostele sv. Václava, který je jednou z výstavních prostor Domu umění v Opavě. Výstava byla přístupná veřejnosti od 27. března do 3. dubna a shlédlo ji více než 600 návštěvníků, mezi nimi studenti pořádající školy i účastníci jarního zasedání Asociace středních a vyšších odborných škol s uměleckými a uměleckořemeslnými obory ČR. Střední škola průmyslová a umělecká v Opavě si současně připomněla XX. výročí založení uměleckých oborů.

40 V úterý 2. dubna 2013 byla každá přihlášená práce odbornou porotou posouzena a ohodnocena. Výsledky loňského ročníku soutěžní přehlídky, který pořádala Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti, jsou uveřejněny na O Asociaci středních a vyšších odborných škol s uměleckými a uměleckořemeslnými obory České republiky naleznete více informací na

STUDENTSKÝ DESIGN 2015 Oceněné práce

STUDENTSKÝ DESIGN 2015 Oceněné práce 2015 Oceněné práce Střední umělecká škola, Ostrava březen 2015 156 GRAND PRIX Průměrný počet bodů: 13,67 Celkové umístění: 1 Laura Hédervári T. R. Fiedl: Lomikal a jiné zádrhele 3. ročník, VOŠG a SPŠG

Více

ŘEDITEL STŘEDNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY, OSTRAVA, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ŘEDITEL STŘEDNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY, OSTRAVA, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ŘEDITEL STŘEDNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY, OSTRAVA, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE v souladu s ustanovením 79 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., ve znění zákona č. 49/2009 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

1. 3. místo Jaroslava Straková plakát R.U.R. soubor divadelních plakátů SUPŠ, Jihlava-Helenín pedagog: Mgr. Věra Doležalová

1. 3. místo Jaroslava Straková plakát R.U.R. soubor divadelních plakátů SUPŠ, Jihlava-Helenín pedagog: Mgr. Věra Doležalová 0215 Barbora Gučová Série autorských knih, leporel jako obsahový a vizuální apel na ochranu práv zvířat SŠ průmyslová a umělecká, Hodonín Mgr. art. Barbora Staňková laureát 1. 2. místo 0227 Jaroslava Straková

Více

ový design odukt 01 Pr

ový design odukt 01 Pr 0124 Martin Panták interiérový objekt Světelný objekt určený do interiéru VOŠUP a SUPŠ, Praha 3 pedagog: MgA. Richard Pešek laureát 1. místo 0108 Jiří Marek prototyp ve skutečném měřítku Křeslo ze svařovaných

Více

Propozice soutěže NÁRODNÍ CENA ZA STUDENTSKÝ DESIGN 2010

Propozice soutěže NÁRODNÍ CENA ZA STUDENTSKÝ DESIGN 2010 Propozice soutěže NÁRODNÍ CENA ZA STUDENTSKÝ DESIGN 2010 Celostátní kolo pro střední školy a vyšší odborné školy s výtvarnými a uměleckořemeslnými obory Asociace středních a vyšších odborných škol s výtvarnými

Více

05 Fotografická a multimediální tvorba

05 Fotografická a multimediální tvorba 0508 Jan Burk animace Homo aqualis kreslená animace na téma voda/člověk formou krátkých a vtipných scének SUPŠ, Uherské Hradiště pedagog: MgA. Rostislav Štefánek laureát 1. místo 0514 Václav František

Více

Pro školní rok 2012/13 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky:

Pro školní rok 2012/13 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky: Pro školní rok 2012/13 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky: Platí pro profilovou část maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období. Termíny konání

Více

Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola

Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola Žižkovo náměstí 1300/1 130 00 Praha 3 Povinné a nepovinné zkoušky profilové části maturitní zkoušky pro školní rok 2010/2011 Termíny

Více

(35C) Zkratka stupně školy (jen "SŠ" nebo "VOŠ") (38C) Obor - zkratka dle manuálu soutěže. arabská číslice s tečkou. (36C) Ročník studia -

(35C) Zkratka stupně školy (jen SŠ nebo VOŠ) (38C) Obor - zkratka dle manuálu soutěže. arabská číslice s tečkou. (36C) Ročník studia - (2) Číslo soutěžní práce (35C) Zkratka stupně školy (jen "SŠ" nebo "VOŠ") (36C) Ročník studia - arabská číslice s tečkou (38C) Obor - zkratka dle manuálu soutěže (2) Číslo soutěžní práce Čapkovičová Divín

Více

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace Ředitel Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě vyhlašuje v souladu s příslušnými právními ustanoveními nabídku povinných a nepovinných zkoušek pro profilovou část maturitní zkoušky

Více

Organizátor: Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Termín: 23. ledna 2015

Organizátor: Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Termín: 23. ledna 2015 T I S K O V Á Z P R Á V A SOUTĚŽ STŘEDNÍCH ŠKOL REGION 2015 Organizátor: Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Termín: 23. ledna 2015 Dne 23. ledna 2015 jsme uspořádali

Více

Studentský design 2014

Studentský design 2014 Celostátní soutěžní přehlídka prací žáků a studentů středních a vyšších odborných škol s uměleckými a uměleckořemeslnými obory (kód oboru 82) Studentský design 2014 Ředitelka Soukromé střední umělecko-průmyslové

Více

Zadání a pokyny k vypracování maturitní práce z Navrhování

Zadání a pokyny k vypracování maturitní práce z Navrhování INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA ŽIVNOSTENSKÁ, PLZEŇ, ŠKROUPOVA 13 Škroupova 13, 301 00 Plzeň, 377 235 389 Obor vzdělání: 82 41 M/07 Modelářství a návrhářství oděvů Třída: 4 MO Školní rok: 2013/2014 Zkušební

Více

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace Ředitel Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě vyhlašuje v souladu s příslušnými právními ustanoveními nabídku povinných a nepovinných zkoušek pro profilovou část maturitní zkoušky

Více

ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok

ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok 20162017 Studijní obor Grafický design Vyučující Mgr. Jiří Zenkl a MgA. Sam Mikolášek Téma 1 Knižní design a ilustrace Námět Milan Kundera Směšné lásky

Více

Podzimní zkušební období 23. srpna 17. září 2013

Podzimní zkušební období 23. srpna 17. září 2013 Ředitel Střední umělecké školy, Ostrava, příspěvkové organizace v souladu s ustanovením 79 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., ve znění zákona č. 472/2011 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Soutěž o logo českého předsednictví ve Visegrádské čtyřce V4. abecední seznam soutěžních návrhů

Soutěž o logo českého předsednictví ve Visegrádské čtyřce V4. abecední seznam soutěžních návrhů Soutěž o logo českého předsednictví ve Visegrádské čtyřce V4 abecední seznam soutěžních návrhů Abecední seznam autorů BALÁŽ Kamil 4 BELÁK Petr 5 BÍBOVÁ Magdaléna 6 BLAŽKOVÁ Martina 7 BOŘÁNKOVÁ Karolína

Více

AIP. velkoplošný tisk reklama. aiptisk.cz finecolors.cz. AIP spol. s r.o. Vavrečkova 5673, 760 01 Zlín (54. budova areálu Svit)

AIP. velkoplošný tisk reklama. aiptisk.cz finecolors.cz. AIP spol. s r.o. Vavrečkova 5673, 760 01 Zlín (54. budova areálu Svit) AIP velkoplošný tisk reklama aiptisk.cz finecolors.cz AIP spol. s r.o. Vavrečkova 5673, 760 01 Zlín (54. budova areálu Svit) 606 797 055 aip@aip.zlin.cz Kapa deska - výstavnictví - obrazy, včetně rámování

Více

A) BAKALÁŘSKÉ OBORY B) NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ OBORY

A) BAKALÁŘSKÉ OBORY B) NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ OBORY ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O UKONČENÉM PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ DO BAKALÁŘSKÝCH A NAVAZUJÍCÍCH MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ, OBORŮ A SPECIALIZACÍ FAKULTY DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V

Více

POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016

POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016 POPAI STUDENT AWARD COMPETITION 2016 POPAI CENTRAL EUROPE pořádá soutěž POPAI STUDENT AWARD, která je zaměřena na podporu a rozvoj spolupráce se zástupci a studenty středních a vysokých odborných a uměleckých

Více

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Železný Brod

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Železný Brod Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Železný Brod Časový harmonogram ústní maturitní zkoušky, prezentace praktických prací, písemné maturitní zkoušky školní rok 2014/2015 18. 20. května 2015 Studijní

Více

Z P R Á V A ZE SOUTĚŽE UMĚLECKÝCH OBORŮ STŘEDNÍCH ŠKOLREGION 2017

Z P R Á V A ZE SOUTĚŽE UMĚLECKÝCH OBORŮ STŘEDNÍCH ŠKOLREGION 2017 Z P R Á V A ZE SOUTĚŽE UMĚLECKÝCH OBORŮ STŘEDNÍCH ŠKOLREGION 2017 Organizátor: Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Termín: 27. ledna 2017 V pátek 27. ledna 2017 jsme

Více

A) BAKALÁŘSKÉ OBORY B) NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ OBORY

A) BAKALÁŘSKÉ OBORY B) NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ OBORY ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O UKONČENÉM PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2013/14 DO BAKALÁŘSKÉHO A NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO STUDIA ÚSTAVU UMĚNÍ A DESIGNU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Poznámka: Dne 26. června

Více

MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 1 1 1 ROZKRES LOGA 1 2 OCHRANÁ ZÓNA LOGA 1 3 LOGO ČERNOBÍLÉ PROVEDENÍ 1 4 LOGO NA PODKLADOVÉ PLOŠE 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% ZÁKLADNÍ BAREVNOST LOGA JE

Více

ADI interiér o nás. www.adint.cz

ADI interiér o nás. www.adint.cz obchod www.adint.cz ADI interiér o nás Dámy a pánové, milí obchodní přátelé, připravili jsme pro Vás již třetí katalog, který představuje prodejní interiéry, které společnost ADI interiér připravuje na

Více

Maturitní práce z Estetické výchovy 2015

Maturitní práce z Estetické výchovy 2015 Maturitní práce z Estetické výchovy 2015 1. Japonská zahrada Problematika japonské zahradní architektury, její vztah k japonskému umění Návrh vlastní japonské zahrady -součástí práce bude model navržené

Více

Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž,

Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž, Světlá nad Sázavou, leden 2016 Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž, 22.1. - 26.1.2016 Po velkém úspěchu na loňském zářijovém veletrhu Maison et Objet se BOMMA opět vrací do

Více

Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33

Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Tematické okruhy k maturitní zkoušce z odborných předmětů technologie, konstrukční příprava, design interiéru a navrhování, 3D

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Značka Ministerstva průmyslu a obchodu je tvořena dynamickými liniemi vytvářejícími plastický prostor vzájemně propojené ekonomiky

Více

Portfolio prací 2.A, 3.A, 4.A

Portfolio prací 2.A, 3.A, 4.A ODBORNÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ KOLÍN s.r.o. U Křižovatky 262, Kolín IV 280 02 tel.: 321 740 011 fax: 321 740 013 mobil: 724 947 888 e-mail : skola@sspos.cz, bila.l@sspos.cz, chvojka.j@sspos.cz www.sspos.cz

Více

GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6a. Mgr. Marcela Gajdová. Tematické plány pro školní rok 2016/2017

GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6a. Mgr. Marcela Gajdová. Tematické plány pro školní rok 2016/2017 GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6a Mgr. Marcela Gajdová Tematické plány pro školní rok 2016/2017 Estetická výchova výtvarná výchova (prima B ŠVP) Estetická výchova výtvarná výchova (sekunda - ŠVP)

Více

BUTTERFLY Servis, s.r.o. Podhorská 32, Jablonec nad Nisou, telefon: ,

BUTTERFLY Servis, s.r.o. Podhorská 32, Jablonec nad Nisou, telefon: , BUTTERFLY Servis, s.r.o. Podhorská 32, 466 01 Jablonec nad Nisou, telefon: +420 484847 931, servis@butterfly.cz, www.butterfly.cz Představuje exkluzivní kolekci skleněné mozaiky v barvách drahých kovů.

Více

Katalog LED osvětlovací techniky

Katalog LED osvětlovací techniky Katalog LED osvětlovací techniky Ing. Zdeněk Švéda COLOR SET Jungmannova 30 533 03 DAŠICE Tel. (fax): + 420 466 951 759 Ukázka svítidla 60x60 cm Popis Ukázka sortimentu Ukázka svítidla kulatého Plochá

Více

Podmínky přijímacího řízení. do bakalářského studia. Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Západočeské univerzity v Plzni

Podmínky přijímacího řízení. do bakalářského studia. Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Západočeské univerzity v Plzni Podmínky přijímacího řízení do bakalářského studia Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni pro akademický rok 201 / 2020 1 1. Seznam otevíraných oborů a specializací Všechny

Více

Řešení mostu přes ulici Mezibořská v Litvínově. Architektonická soutěž

Řešení mostu přes ulici Mezibořská v Litvínově. Architektonická soutěž Řešení mostu přes ulici Mezibořská v Litvínově Architektonická soutěž Soutěžní návrh č.1 udělena odměna za pozoruhodné dílčí podněty a řešení Autoři: Refuel s.r.o., Ing. arch. Zbyněk Ryška, Ing. arch.

Více

Učební plán oboru 82 41 M/04 Průmyslový design

Učební plán oboru 82 41 M/04 Průmyslový design Kód a název oboru vzdělávání: 82 41 M/04 Průmyslový design Učební plán oboru 82 41 M/04 Průmyslový design Výtvarná příprava 6 7 0 0 13 Modelování 0 3 0 0 3 Praktická cvičení 7 7 7 7 28 Navrhování 0 0 9

Více

SANITÁRNÍ KERAMIKA CONCEPT 100. Flexibilní vzhled koupelny

SANITÁRNÍ KERAMIKA CONCEPT 100. Flexibilní vzhled koupelny SANITÁRNÍ KERAMIKA CONCEPT 100 Flexibilní vzhled koupelny Požadavky na design mohou být různé Konečně koupelna, kde se cítím skvěle! Sanitární keramika CONCEPT 100 je rozmanitá. Její výjimečnost podtrhuje

Více

Příloha č. 9 VÝTVARNÁ VÝCHOVA

Příloha č. 9 VÝTVARNÁ VÝCHOVA Žák při vlastních tvůrčích činnostech pojmenovává prvky vizuálně obrazného vyjádření (světlostní poměry, barevné kontrasty, proporční ) Žák využívá a kombinuje prvky vizuálně obrazného vyjádření ve vztahu

Více

SYMPOZIUM UMĚLECKOPRŮMYSLOVÝCH ŠKOL ČESKÉ REPUBLIKY 2007

SYMPOZIUM UMĚLECKOPRŮMYSLOVÝCH ŠKOL ČESKÉ REPUBLIKY 2007 SYMPOZIUM UMĚLECKOPRŮMYSLOVÝCH ŠKOL ČESKÉ REPUBLIKY 2007 PROGRAM 8. 6. 1 OBSAH Společné aktivity...2 Program pro účastníky na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské Kamenický Šenov...3 Program pro účastníky

Více

Žánr fantasy jako zdroj inspirace pro současné umělecké obory Představení vlastní oblíbené fantasy literatury a její převedení do výtvarného díla

Žánr fantasy jako zdroj inspirace pro současné umělecké obory Představení vlastní oblíbené fantasy literatury a její převedení do výtvarného díla Maturitní práce z Estetické výchovy 2014 1. Témata maturitních prací 1. Fantasy a umění, aneb od knihy k obrazu Žánr fantasy jako zdroj inspirace pro současné umělecké obory Představení vlastní oblíbené

Více

Střední škola aplikované kybernetiky s.r.o.: Maturitní okruhy z odborných předmětů 2010

Střední škola aplikované kybernetiky s.r.o.: Maturitní okruhy z odborných předmětů 2010 NAW WEBOVÉ STRÁNKY 1 Barevné modely (nejen v oblasti webdesignu), fyzikální podstata barvy 2 Zacházení s barvou v oblasti webdesignu a její účinek na psychiku 3 Tvar vizuálních prvků webdesignu, vliv na

Více

ARCHITECTURAL LIGHTING

ARCHITECTURAL LIGHTING ARCHITECTURAL 09 LIGHTING CORONA - záře, která fascinuje lidstvo od nepaměti... KATALOG MODERNÍ SVÍTIDLA M o d e r n í d e s i g n J e d n o d u c h o s t E l e g a n c e Ú s p o r n o s t CORONA, FRAME,

Více

Redesign popartových kazet navržených v roce 1973 pro pražské metro ožívá v nových odstínech, texturách a barevných kombinacích. Designový skvost se

Redesign popartových kazet navržených v roce 1973 pro pražské metro ožívá v nových odstínech, texturách a barevných kombinacích. Designový skvost se Redesign popartových kazet navržených v roce 1973 pro pražské metro ožívá v nových odstínech, texturách a barevných kombinacích. Designový skvost se teď vrací v podobě atraktivního nástěnného reliéfu,

Více

PRAGUE PRIDE FESTIVAL

PRAGUE PRIDE FESTIVAL PRAGUE PRIDE FESTIVAL LOGO MANUÁL VER. 05/2018 Obsah Tento grafický manuál slouží jako závazná norma pro použití logotypu a tvorbu jednotného vizuálního stylu. Logotyp je vytvořen zejména pro použití v

Více

Název sady: Světlo v prostoru pro 2. ročník čtyřletých maturitních výtvarných oborů

Název sady: Světlo v prostoru pro 2. ročník čtyřletých maturitních výtvarných oborů Datum: 2. 12. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_540 Škola: Akademie VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou

Více

Český a moravský sklářský klastr

Český a moravský sklářský klastr Český a moravský sklářský klastr DEN KLASTRŮ VE ZLÍNSKÉM KRAJI www.czechartofglass.com/klastr 3 pilíře činnosti klastru o Podpora vědy, výzkumu a inovací o Podpora sklářského školství a vzdělávání o Propagace

Více

T I S K O V Á Z P R Á V A SOUTĚŽ STŘEDNÍCH ŠKOL REGION 2016

T I S K O V Á Z P R Á V A SOUTĚŽ STŘEDNÍCH ŠKOL REGION 2016 T I S K O V Á Z P R Á V A SOUTĚŽ STŘEDNÍCH ŠKOL REGION 2016 Organizátor: Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň, Nerudova 33 Termín: 22. ledna 2016 Dne 22. ledna 2016 jsme uspořádali

Více

Vzdělávací obor - Výtvarná výchova - obsah

Vzdělávací obor - Výtvarná výchova - obsah Vzdělávací obor - Výtvarná výchova - obsah 6. ročník 1. ROZVÍJENÍ Kompetence k učení SMYSLOVÉ Kompetence k řešení problémů CITLIVOSTI Kompetence komunikativní Kompetence sociální a personální Žák vybírá,

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO VYCHÁZEJÍCÍ ŽÁKY

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO VYCHÁZEJÍCÍ ŽÁKY PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO VYCHÁZEJÍCÍ ŽÁKY PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2 Na STÁTNÍCH školách pro maturitní obory jsou písemné přijímací zkoušky realizovány minimálně z jednoho předmětu podle zaměření školy. V kompetenci

Více

INTERIER-1. 3.ročník bakalářský AU ZS 2018/ Ústav interiéru a výstavnictví Fakulty architektury ČVUT. Přednáškový blok předmětu

INTERIER-1. 3.ročník bakalářský AU ZS 2018/ Ústav interiéru a výstavnictví Fakulty architektury ČVUT. Přednáškový blok předmětu INTERIER-1 3.ročník bakalářský AU ZS 2018/19 15115 Ústav interiéru a výstavnictví Fakulty architektury ČVUT přednášející vedoucí cvičení Ing.arch.Lenka Bednářová,Ph.D. akad.arch.mojmír Průcha Přednáškový

Více

Pro školní rok 2013/14 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období:

Pro školní rok 2013/14 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Pro školní rok 2013/14 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Termíny konání profilových zkoušek jarního období 1. 4.

Více

ZAN ateliér Kvízová,Fenclová,Bednářová ZS 2014-15

ZAN ateliér Kvízová,Fenclová,Bednářová ZS 2014-15 ZAN ateliér Kvízová,Fenclová,Bednářová Program výuky předmětu Základy architektonického navrhování Vedoucí atelieru: Ing. arch. Pavla Kvízová, Ing.akad.arch.Dana Fenclová Vyučující asistent: Ing.arch.

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO VYCHÁZEJÍCÍ ŽÁKY

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO VYCHÁZEJÍCÍ ŽÁKY PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO VYCHÁZEJÍCÍ ŽÁKY NOVINKY - ZMĚNY PROTI PŘEDCHOZÍM LETŮM 2 Na STÁTNÍCH školách pro maturitní obory jsou písemné přijímací zkoušky realizovány minimálně z jednoho předmětu podle zaměření

Více

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace Ředitelka Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, v souladu s 79, odst. 3, zákona 49/2009 Sb., kterým se mění zákon 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Výtvarná výchova. 9. ročník. Zobrazování přírodních forem. Giuseppe Arcimboldo

Výtvarná výchova. 9. ročník. Zobrazování přírodních forem. Giuseppe Arcimboldo list 1 / 6 Vv časová dotace: 1 hod / týden Výtvarná výchova 9. ročník VV 9 1 01 vybírá, vytváří a pojmenovává co nejširší škálu prvků vizuálně obrazných vyjádření a jejich vztahů; uplatňuje je pro vyjádření

Více

Adéla Koubová. Proluka Štuparská/Templová. semestrální úkol/klauzura

Adéla Koubová. Proluka Štuparská/Templová. semestrální úkol/klauzura Adéla Koubová Proluka Štuparská/Templová semestrální úkol/klauzura letní semestr 2015/2016 E zadání semestrální úkol letní semestr 2016 Proluka 1 část semestrální práce hlavní téma: PROLUKA kompozice lokalita:

Více

m ě n í Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3

m ě n í Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 OPATŘENÍ MINISTRA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY, KTERÝMI SE MĚNÍ RÁMCOVÉ VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY OBORŮ STŘEDNÍHO ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A OBORŮ KONZERVATOŘÍ Praha 22. června 2017 Opatření č. 1 ministra školství,

Více

V Bechyni dne 18.9.2013

V Bechyni dne 18.9.2013 V Bechyni dne 18.9.2013 Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovoluji si co nejsrdečněji pozvat reprezentanty Vaší školy z řad vyučujících i žáků na 17. ročník točířské soutěže pro studenty keramických maturitních

Více

6. ročník. Výtvarná výchova

6. ročník. Výtvarná výchova list 1 / 5 Vv časová dotace: 2 hod / týden Výtvarná výchova 6. ročník vybírá, vytváří a pojmenovává co nejširší škálu vizuálně obrazných vyjádření a jejich vztahů uplatňuje je pro vyjádření vlastních zkušeností,

Více

Konkretizovaný výstup Konkretizované učivo Očekávané výstupy RVP

Konkretizovaný výstup Konkretizované učivo Očekávané výstupy RVP Ročník: I. III. - rozeznává různé přírodní materiály - seznamuje se s rozličnými technikami přechází od hry k experimentu Experimenty s nástroji - kresba: rukou, tužkou, rudkou, uhlem, dřívkem, fixy, malba

Více

Střední uměleckoprůmyslová škola Jihlava Helenín Hálkova 42. Časový rozpis ústních maturitních zkoušek jarní termín šk.

Střední uměleckoprůmyslová škola Jihlava Helenín Hálkova 42. Časový rozpis ústních maturitních zkoušek jarní termín šk. Střední uměleckoprůmyslová škola Jihlava Helenín Hálkova 42 Časový rozpis ústních maturitních zkoušek jarní termín šk. roku 2015/16 Třída 4. E u Malba a ilustrace Pondělí 23. května 7 studentek 8.00 hod.

Více

Struktura sbírkových fondů Muzea východních Čech v Hradci Králové

Struktura sbírkových fondů Muzea východních Čech v Hradci Králové Struktura sbírkových fondů Muzea východních Čech v Hradci Králové Skupiny Podskupiny Počet Geologické 30685 Mineralogické 29185 Drahé kameny 350 Broušené kameny 350 Ostatní drahé kameny 0 Ostatní mineralogické

Více

Výtvarná výchova. Charakteristika vyučovacího předmětu. Výchovné a vzdělávací strategie pro rozvíjení klíčových kompetencí žáků

Výtvarná výchova. Charakteristika vyučovacího předmětu. Výchovné a vzdělávací strategie pro rozvíjení klíčových kompetencí žáků Vzdělávací obor: Výtvarná výchova Obsahové, časové a organizační vymezení Výtvarná výchova Charakteristika vyučovacího předmětu 1. 5. ročník 2 hodiny týdně Vzdělávací obor Výtvarná výchova zahrnuje využití

Více

KATALOG DESIGNOVÝCH VÝROBKŮ

KATALOG DESIGNOVÝCH VÝROBKŮ březen 2015 KATALOG DESIGNOVÝCH VÝROBKŮ prodejní benefiční výstavy pro Amelii v galerii KusKovu Výtěžek z prodeje bude použit na podporu bezplatných služeb Amelie, o.s. Radka Jandová věnovala Amelii pět

Více

CITY PARK JIHLAVA prezentace nové grafické úpravy firemního vizuálu

CITY PARK JIHLAVA prezentace nové grafické úpravy firemního vizuálu CITY PARK JIHLAVA prezentace nové grafické úpravy firemního vizuálu 1 Obsah 2 úvod.......................................................................................... 3 1 / jednotný vizuální styl

Více

Základní škola Fr. Kupky, ul. Fr. Kupky 350, Dobruška 5.7 UMĚNÍ A KULTURA VÝTVARNÁ VÝCHOVA Výtvarná výchova 1. období 2.

Základní škola Fr. Kupky, ul. Fr. Kupky 350, Dobruška 5.7 UMĚNÍ A KULTURA VÝTVARNÁ VÝCHOVA Výtvarná výchova 1. období 2. Obsah Kód Očekávané výstupy ŠVP Školní očekávané výstupy ŠVP Učivo VÝTVARNÁ VÝCHOVA VV-3-1-01 VV-3-1-02 rozpoznává a pojmenovává prvky vizuálně obrazného vyjádření (linie, tvary, objemy, barvy, objekty);

Více

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus Galerie Českých center a Soroptimist klub Praha si Vás dovolují pozvat na exkluzivní aukci čtyř uměleckých děl předních českých umělců Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber v úterý 28.

Více

OZNÁMENÍ O NÁLEZU VĚCI

OZNÁMENÍ O NÁLEZU VĚCI Statutární město Pardubice I Magistrát města Pardubic Kancelář tajemníka Oddělení hospodářské správy nám. Republiky 12, 530 21 Pardubice Vyřizuje: Jana Brandejská Telefon: 466 859 606 Email: jana.brandejska@mmp.cz

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO VYCHÁZEJÍCÍ ŽÁKY

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO VYCHÁZEJÍCÍ ŽÁKY PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO VYCHÁZEJÍCÍ ŽÁKY PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2 PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY Průběh zkoušek se může na školách lišit. Ředitelé škol dle svého uvážení mohou dále doplnit kritéria přijímacího řízení, např.

Více

Datum: 2. 12. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.

Datum: 2. 12. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34. Datum: 2. 12. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_539 Škola: Akademie VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou

Více

Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 2010

Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 2010 Programy a kurzy CŽV připravované na Ústavu marketingových komunikací FMK v roce 13. 3. Přípravný kurz pro uchazeče o studium v bakalářském oboru Marketingové komunikace, kombinovaná forma studia Obsah:

Více

Galerie Malostranská beseda Malostranské náměstí 21, Praha 1, (3. np.) Otevřeno út- ne: h. Vstupné snížené 30,-Kč, plné 50,-Kč

Galerie Malostranská beseda Malostranské náměstí 21, Praha 1, (3. np.) Otevřeno út- ne: h. Vstupné snížené 30,-Kč, plné 50,-Kč PROGRAM NA ŘÍJEN Galerie Malostranská beseda Malostranské náměstí 21, 110 00 Praha 1, (3. np.) Otevřeno út- ne: 12 20 h. Vstupné snížené 30,-Kč, plné 50,-Kč 2.10. - 30. 10. 2012 vernisáž 2. 10. od 19h

Více

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o Webové aplikace a design Tvorba a správa webového obsahu Linux prodej, podpora, řešení Network management & IT security Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. Rybkova 1,

Více

Výherci dresů: Tomáš B., Hustopeče. Ilona B., Golčův jeníkov. Jana B., Hustopeče. Jaroslav B., Hustopeče. Michaela B., Hustopeče

Výherci dresů: Tomáš B., Hustopeče. Ilona B., Golčův jeníkov. Jana B., Hustopeče. Jaroslav B., Hustopeče. Michaela B., Hustopeče Výherci dresů: Tomáš B., Hustopeče Ilona B., Golčův jeníkov Jana B., Hustopeče Jaroslav B., Hustopeče Michaela B., Hustopeče Jiří F., Hradec Králové Anna F., Hradec Králové Barbora G., Kocbeře Aleš H.,

Více

INTERIÉR 1 - CVIČENÍ - ANALÝZA INTERIÉRU

INTERIÉR 1 - CVIČENÍ - ANALÝZA INTERIÉRU INTERIÉR 1 - CVIČENÍ - ANALÝZA INTERIÉRU Cvičící: Ing. arch. Lenka Bednářová, Ph.D. akad. arch. Mojmír Průcha Ústav interiéru a výstavnictví Fakulty architektury ČVUT 2. 10. 2017 1 Varianty možných témat

Více

Profilová část maturitní zkoušky ve školním roce 2014/2015

Profilová část maturitní zkoušky ve školním roce 2014/2015 Profilová část maturitní zkoušky ve školním roce 2014/2015 (část školy Husova 10) Ředitel Střední školy umění a designu, stylu a módy a Vyšší odborné školy Brno, Husova 10 v souladu se zákonem 561/2004

Více

DEKORAKRYL. základní formát tloušťka

DEKORAKRYL. základní formát tloušťka Uvedené ceny jsou bez DPH a zaokrouhleny na celá čísla platnost od 1.4.2018 DELUXE PS COLLECTION Z-0001 / Z-0030 2440 x 1220 mm 4-5 mm 3 420 Kč 4 441 Kč 2440 x 1220 mm 6 mm 4 097 Kč 5 321 Kč 2440 x 1220

Více

Byt. mladého muže. Oslovil nás čtenář, kterému je 29 let, pracuje. proměny bytu

Byt. mladého muže. Oslovil nás čtenář, kterému je 29 let, pracuje. proměny bytu proměny bytu Byt Text a vizualizace: Kateřina Mlejnková mladého muže Do redakce dochází stále více žádostí od lidí, kteří se rozhodli renovovat svůj byt, abychom jim poradili při jejich úvahách o rekonstrukci

Více

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál Grafický manuál SAZKA 1 Grafický manuál obsah obsah 3 Úvod 5 1.00 logotyp sazka 7 1.01 primární horizontální barevný logotyp 8 1.02 konstrukce horizontálního barevného logotypu 9 1.03 primární vertikální

Více

NÁVRH STUDIE NÁMĚSTÍ MÍRU VE SMIŘICÍCH

NÁVRH STUDIE NÁMĚSTÍ MÍRU VE SMIŘICÍCH Zadavatel: Zhotovitel: Město Smiřice OK ZAHRADY s.r.o. Palackého 106 Jos. Jungmanna 1735 Smiřice Nový Bydžov 503 03 504 01 NÁVRH STUDIE NÁMĚSTÍ MÍRU VE SMIŘICÍCH Průvodní zpráva Vypracoval: Ing. Hana Josefiová

Více

ARCHITECTURAL LIGHTING

ARCHITECTURAL LIGHTING ARCHITECTURAL 09 LIGHTING CORONA - záře, která fascinuje lidstvo od nepaměti... KATALOG MODERNÍ SVÍTIDLA M o d e r n í d e s i g n J e d n o d u c h o s t E l e g a n c e Ú s p o r n o s t CORONA, FRAME,

Více

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace Ředitel Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě vyhlašuje v souladu s příslušnými právními ustanoveními nabídku povinných a nepovinných zkoušek pro profilovou část maturitní zkoušky

Více

CURRICULUM VITAE. Lenka Trubačová. info@lenkatrubacova.com www.lenkatrubacova.com Telefon: +420 604 432 858

CURRICULUM VITAE. Lenka Trubačová. info@lenkatrubacova.com www.lenkatrubacova.com Telefon: +420 604 432 858 CURRICULUM VITAE Lenka Trubačová E-Mail: info@lenkatrubacova.com URL: www.lenkatrubacova.com Telefon: +420 604 432 858 Zaměření: Zakázková výroba autorských šperků pro nejnáročnější klienty. Individuální

Více

Rozhovor Jméno Přezdívka pro citace Dívka/Chlapec. dcera A.Kozlové Jitka D 3. 06_08_22_III Ondřej Jebas Karel CH 4. 06_11_20_IV

Rozhovor Jméno Přezdívka pro citace Dívka/Chlapec. dcera A.Kozlové Jitka D 3. 06_08_22_III Ondřej Jebas Karel CH 4. 06_11_20_IV Rozhovor Jméno Přezdívka pro citace Dívka/Chlapec 1. 06_04_25_I Monika Brabcová Andrea D 2. 06_06_02_II dcera A.Kozlové Jitka D 3. 06_08_22_III Ondřej Jebas Karel CH 4. 06_11_20_IV Ondřej Harth Petr CH

Více

Propozice soutěže Národní cena za studentský design 2012

Propozice soutěže Národní cena za studentský design 2012 1/6 Propozice soutěže Národní cena za studentský design 2012 Celostátní kolo pro univerzity, vysoké školy, vyšší odborné školy, střední odborné školy a odborná učiliště se studiem designu, architektury,

Více

Vyvolávací cena: 500 Kč Minimální výše příhozu: 100 Kč

Vyvolávací cena: 500 Kč Minimální výše příhozu: 100 Kč Aukční položka č. 51 Jana Kremanová: Pantarhei I. Umělec: Jana Kremanová Technika: Serigrafie Žánr: Kompozice Rok vzniku díla: 1992 Rozměry: 500 700 mm Autorský tisk Signatura: Kremanová 92, PD Adjustace:

Více

Farma Ptýrov. Logo manuál

Farma Ptýrov. Logo manuál Farma Ptýrov Logo manuál Obsah 1. Obchodní značka 1.1 Jednotný vizuální styl 1.2 Základní značka FARMA PTÝROV 1.3 Monochromatická varianta 1.4 Ochranná zóna značky 1.5 Velikost a rozměrové řady značky

Více

Maturitní práce s obhajobou

Maturitní práce s obhajobou Soukromá vyšší škola grafická a Střední umělecká škola grafická Jihlava, Křížová 18 Střední umělecká škola grafická Maturitní práce s obhajobou Předmět: Animovaná tvorba Obor: 82 41 M/17 Multimediální

Více

1963-2013. ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA, OPAVA, SOLNÁ 8, příspěvková organizace. kresba. učitelé. prostorové vyjadřování. akční tvorba

1963-2013. ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA, OPAVA, SOLNÁ 8, příspěvková organizace. kresba. učitelé. prostorové vyjadřování. akční tvorba kresba malba grafika prostorové vyjadřování akce festivaly akční tvorba příprava na SŠ, VŠ za uměním, za vzděláním učitelé 1963-2013 ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA, OPAVA, SOLNÁ 8, příspěvková organizace 1963

Více

uvádějí kdo se bojí střílí vedle

uvádějí kdo se bojí střílí vedle uvádějí kdo se bojí střílí vedle 7_statecnych_05.indd 1 16.9.2008 12:29:29 Galerie Kubista a obchod Futurista představují svým zaměřením fenomén na české scéně. Fungují jako platforma pro současnou autorskou

Více

TVORBA PROPAGAČNÍCH MATERIÁLŮ

TVORBA PROPAGAČNÍCH MATERIÁLŮ TVORBA PROPAGAČNÍCH MATERIÁLŮ 1 MgA. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta multimediálních komunikací 2 CO JE GRAFICKÝ DESIGN 3 4 HISTORICKÝ VÝVOJ PLAKÁTU 5 POČÁTKY plakátů Evropa, 18. - 19. století

Více

Volná výtvarná tvorba, design a jejich souvislosti

Volná výtvarná tvorba, design a jejich souvislosti Volná výtvarná tvorba, design a jejich souvislosti akad. soch. Josef Sládek Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství, Ústav konstruování, 28. 3. 2008 1 Obsah str. 3 Úvod str. 4 Kontext

Více

STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE

STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE F A K U L T A STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE Program: ARCHITEKTURA A STAVITELSTVÍ VÝUKA ARCHITEKTURY NA FSv ČVUT V PRAZE 90. léta: reakce na změnu podmínek vznik programu Pozemní stavby a architektura = inženýrské

Více

2 Humanitní vědy a umění

2 Humanitní vědy a umění 2 Humanitní vědy a umění 210 Umění širší programy Umění širší programy je studium umění bez specializace na nějakou podrobně vymezenou oblast. Jsou zde zařazeny širší programy s tímto hlavním obsahem:

Více

STERLING SILVER Made in Germany

STERLING SILVER Made in Germany Již od 18. století je Pforzheim znám jako středisko Kdo byl Otto Hutt? zpracování drahých kovů. V malých řemeslných dílnách stejně jako v průmyslových závodech zde vyrábějí zlaté a stříbrné šperky, hodinky

Více

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 9. MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY JEDNOU ZA ROK, PŘED VÁNOCI S TRADICÍ OD ROKU 2007 10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK

Více

Tisková zpráva. Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015

Tisková zpráva. Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015 Tisková zpráva Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015 Výroba skla v naší společnosti je nejmodernější v celé Evropě, v roce 2012 jsme otevřeli zcela novou sklárnu o rozloze 3500 m2. Navazujeme tak na bohatou

Více

1 1 1 1 1 1 1 1 1 03 0 0 0 0 0 0 0 0 03 1 1 1 1 1 1 1 1 67 xx 1 1 1 1 1 1 (12 + 7) = 19 2 2 1 1 (3 X 3) = 9 (3 x 5) = 15 0 0 2 0 1 1 1 1 1 6 0 1 xx xx 5 2 3 3 0 0 0 4 8 7 DPP 3 2 1 1 1 1 1 1 1 1 2 1 1

Více

6.2. II.stupeň. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vyučovací předmět: VÝTVARNÁ VÝCHOVA. Charakteristika vyučovacího předmětu 2.

6.2. II.stupeň. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vyučovací předmět: VÝTVARNÁ VÝCHOVA. Charakteristika vyučovacího předmětu 2. 6.2. II.stupeň Vzdělávací oblast: Umění a kultura 6.2.12. Vyučovací předmět: VÝTVARNÁ VÝCHOVA Charakteristika vyučovacího předmětu 2. stupeň Obsahové vymezení Vzdělávání v této oblasti přináší umělecké

Více

AKTUALIZOVANÉ VYDÁNÍ III/2010

AKTUALIZOVANÉ VYDÁNÍ III/2010 AKTUALIZOVANÉ VYDÁNÍ III/2010 DEKORATIVNÍ PANELY P1 materiál fólie min. rozměr max. rozměr váha MDF bez omezení * 396 x 404 mm 2.500 x 1200 mm 11 kg / m 2 P2 Sledujeme trendy moderní bytové architektury

Více