WE DARE TO CARE. Trvale udržitelná hygiena pro všechny oblasti.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "WE DARE TO CARE. Trvale udržitelná hygiena pro všechny oblasti."

Transkript

1 WE DARE TO CARE Trvale udržitelná hygiena pro všechny oblasti.

2 Trvale udržitelný rozvoj z přesvědčení. Chceme převzít odpovědnost. Již více než sto let se intenzivně zabýváme ochranou před zdravotními riziky ve všech oblastech života pod označením Hygiena je životně důležitá. Řídíme se přitom koncepcí OSN Naše společná budoucnost. Obsahem této koncepce je trvale udržitelný rozvoj, který uspokojí potřeby současné generace a neo- vlivní žádným negativním způsobem možnosti příštích generací. Tato myšlenka udává směr a my se jí cítíme být v nejvyšší míře zavázáni. Termín trvale udržitelný pro nás znamená být sociálně spravedliví, šetrní k životnímu prostředí a ekonomicky životaschopní, to vše v rovnovážných proporcích. Značkou GREEN, naší značkou pro ekologickou hygienu, a důsledným prosazováním naší trvale udržitelné obchodní filozofie výrazně přispíváme k ochraně našeho životního prostředí. GREEN je náš slib důvěryhodné udržitelnosti v rámci každodenního života. Trvale udržitelný rozvoj chápeme jako živoucí a ověřitelný cíl. Naše budoucnost: společně tvořit a rozvíjet.

3

4 Charta. Naše zásady pro ochranu člověka a životního prostředí. Zdravá čistota Člověk je u nás v centru pozornosti. Vytváříme uvolněné a otevřené pracovní prostředí, kterého si můžeme vážit. Výroba šetrná k životnímu prostředí Naše životní prostředí nám leží na srdci. Proto vyvíjíme a vyrábíme trvale udržitelné výrobky pro všechny oblasti profesionálního čištění.

5 Hygiena pro život Hygiena je pro nás všechny životně důležitá. Zdraví je u člověka vždy na prvním místě. Důkladná hygiena v soukromé i pracovní sféře je samozřejmou součástí zdravotní prevence. Kvalita S ohledem na otevřenou komunikaci, která se týká trvalé udržitelnosti našich vlastních i cizích výrobků, sázíme na mezinárodní značky. Chceme podrobně označovat naše ekologicky trvale udržitelné výrobky, a proto jsme před třemi lety vyvinuli naši značku GREEN. Usilujeme o pokrokový vývoj ekologických, snadno odbouratelných výrobků, které zaručují dlouho trvající hygienu. Používání trvale udržitelných zdrojů Ochrana zdrojů je pro nás důležitá. Zacházíme se zdroji šetrně a používáme jen takové množství, jaké je nezbytně nutné. Promyšlenými pracovními postupy a optimalizovanými procesy podporujeme všechny oblasti naší činnosti.

6 Hygiena pro život Hygienická čistota při použití co nejmenšího množství čisticích a pomocných prostředků to je naše krédo. Naše technická zařízení odpovídají národním i mezinárodním normám a při správném používání zaručují minimální spotřebu našich čisticích prostředků. 1 Trvale udržitelná hygiena Nejvyšším cílem našich rozsáhlých kompetencí ve všech oblastech trvale udržitelného managementu hygieny je ochrana zdraví a životního prostředí. Klademe si přísná měřítka, která lze konkrétně realizovat. Zákonné požadavky dokonce překonáváme. Naše značka Relacare nabízí rozsáhlé, trvale udržitelné hygienické služby pro profesionální oblast. Součástí našich trvale udržitelných konceptů hygieny je používání ekologických čisticích prostředků řady GREEN místo běžných čisticích prostředků řady CLASSIC. Náš sortiment ekologických čisticích a pomocných prostředků vás podpoří ve vaší snaze o trvale udržitelné čištění. Pro různé oblasti aplikací používáme trvale udržitelné dávkovací systémy. Aby bylo používání výrobků bezpečné, nabízíme také různé speciální obaly nebo systémy, jako jsou Relasafe Drum a Relasafe Drum plus. 2 Bezpečná hygiena Informace o bezpečnosti sdělujeme přímo a srozumitelně. Jednoduché použití s důrazem na bezpečnost je pro nás stěžejní. V kuchyních a gastronomických provozech pracujeme se systémem analýzy rizik HACCP v souladu s kodexem Codex Alimentarus. Tento kodex, který v roce 1963 vydala Organizace pro potraviny a zemědělství a Světová zdravotnická organizace Spojených národů, obsahuje normy pro bezpečnost potravin a kvalitu výrobků. V oblasti prádelen pracujeme s managementem kvality RABC (analýza rizik a systém řízení biokontaminace). Návody k používání výrobků s rozsáhlými pokyny o bezpečnosti a skladování příslušných čisticích prostředků poskytujeme bezplatně.

7 Zdravá čistota 1 Zaměstnanci Našim zaměstnancům nabízíme moderní pracoviště s pružnými modely pracovní doby. Ochrana na pracovišti je pro nás velmi důležitá. Staráme se o průběžné školení a vzdělávání našich zaměstnanců ve všech oblastech a na všech úrovních organizace. Vytváříme školicí místa pro mladé lidi a v jejich rámci pravidelně školíme obchodníky a chemické laboranty. Zlevněnými jízdenkami motivujeme zaměstnance, aby do práce jezdili veřejnou dopravou. To je náš ekologický příspěvek našemu regionu. S našimi hodnotami a zásadami vytváříme jednotný záměr, společný cíl a vzájemnou soudržnost pro posílení spokojenosti a produktivity v celém podniku. 2 Společnost Jako férový, spolehlivý partner se zabýváme potřebami našich zákazníků a dodavatelů. Dbáme na to, abychom rychle uskutečňovali flexibilní řešení. Naše certifikované výrobky garantují bezpečnost pro člověka a životní prostředí. * Swissi Sicherheitsinstitut, SVBL Schweizerische Vereinigung für die Berufsausbildung in der Logistik, SVBS Schweizerische Vereinigung für Betriebsanität, electrosuisse, Eco Swiss Schweizerische Organisation der Wirtschaft für Umweltschutz, Arbeitsschutz und Gesundheitsschutz, Feuerwehrverband bei der Basel Přímá a otevřená komunikace s našimi zákazníky, dodavateli a ostatními poskytovateli služeb je pro nás samozřejmostí, stejně jako respekt vůči člověku, životnímu prostředí a zvířatům. Naše měřitelné a kontrolovatelné cíle orientované na trvale udržitelný rozvoj vždy sdělujeme srozumitelně. Podporujeme sociální instituce, jako jsou centra pro zdravotně postižené Tageszentrum Werkhalle v Münchensteinu nebo WBZ Reinach, a jiné projekty. Umožňujeme našim zákazníkům přechod na ekologické koncepty čištění. Usilujeme o otevřenou, partnerskou spolupráci se zákazníky a dodavateli. Hlásíme se k férové a transparentní hospodářské soutěži. Korupci a nepoctivé jednání odmítáme. Aktivně se podílíme na ochraně člověka a životního prostředí v různých organizacích.* Při vývoji a výrobě našich výrobků řady GREEN dbáme na co nejnižší obsah látek škodlivých pro člověka a životní prostředí.

8 Kvalita Certifikované výrobky vám nabízejí ochranu a záruku. 1 Ekoznačky Z velkého množství bioznaček a ekoznaček volíme ty nejvýznamnější národní a mezinárodní ekoznačky. Euroblume Evropská ekoznačka je mezinárodní pečetí kvality pro označování výrobků a služeb, které jsou mimořádně šetrné k životnímu prostředí i ke zdraví spotřebitele. Cradle to cradle Výrobky licencované organizací Cradle to Cradle Products Innovation Institute byly testovány z hlediska nezávadnosti pro životní prostředí a zdraví, recyklovatelnosti a trvalé udržitelnosti výrobního procesu. ECOLABEL Certifikáty ECOLABEL jsou dobrovolné ekologické certifikáty založené na životním cyklu výrobku, které dokládají, že výrobek byl podroben vědeckým testům a/nebo rozsáhlým zkouškám a vyhověl přísným ekologickým standardům. Nordic Swan Nordic Swan je oficiální ekoznačka severských zemí pro výrobky šetrné k životnímu prostředí. Posuzuje vliv výrobku na životní prostředí po dobu celého životního cyklu, tedy od počátečních surovin až po recyklaci. Kromě jiných faktorů patří k hodnoticím kritériím i nízké emise CO 2. WE DARE TO CARE GREEN Naše značka vyjadřuje ekologický přístup v oblasti přírodní hygieny, inovací, trvale udržitelné kvality, jakož i odbornou kompetenci v oblasti hygieny.

9 2 Obaly S ohledem na trvale udržitelný rozvoj a mechanické a chemické vlastnosti náplně dbáme na co nejnižší hmotnost obalů. Minimalizujeme použití surovin škodlivých pro životní prostředí. Naše obaly splňují všechny běžné požadavky na bezpečné zboží. Povolení pro dutá tělesa jsou vystavována ve spojení se stanovenými surovinami a uzávěry. Používáme pouze obaly, které jsou v souladu s aktuálními výrobními standardy. Naši dodavatelé jsou osvědčení a certifikovaní výrobci. Spolehněte se na větší bezpečnost, kterou zajistí naše moderní výrobky šetrné k životnímu prostředí. 3 Odpadové hospodářství Jako certifikovaný výrobce likvidujeme naše odpady podle jejich recyklovatelnosti u veřejných a soukromých specializovaných firem. Minimalizujeme naše odpady a zajišťujeme jejich ekologickou likvidaci. Ročně nám naši zákazníci bezplatně vrátí více než obalů, které přivedeme zpět do výrobního cyklu. Obaly, které již nemůžeme použít, předáváme k recyklaci. Použitím našich výrobků řady GREEN snížíte zdravotní rizika a přispějete k ochraně životního prostředí. 4 Výrobky Budeme pokračovat v nastoupené cestě a důsledně prosazovat používání ekologických výrobků řady GREEN. Aktivně přispíváme k ochraně životního prostředí, protože u našich ekologických výrobků řady GREEN klademe důraz na to, abychom stále snižovali zatížení životního prostředí. To se týká zejména biologické odbouratelnosti, trvale používaných surovin a jejich ekotoxicity. Naše čisticí prostředky řady CLASSIC jsou z ekologického hlediska průběžně optimalizovány. Náš sortiment profesionálních čisticích prostředků se z více než 50 % skládá z trvale udržitelných výrobků. Tento podíl se každý rok zvyšuje. Do našeho sortimentu výrobků řady GREEN přijímáme pouze osvědčené ekologické výrobky s reálnou přidanou hodnotou, jako jsou biotechnologické výrobky InnuScience, nebo certifikované výrobky s potvrzenou trvalou udržitelností, jako jsou výrobky Greenspeed.

10 Výroba šetrná k životnímu prostředí Přispíváme k ochraně životního prostředí, ale současně udržujeme stabilně vysokou kvalitu našich výrobků. 1 Výroba šetrná k životnímu prostředí Vyvíjíme a vyrábíme ekologické a trvale udržitelné výrobky pro všechny oblasti profesionálního čištění. Používáme k tomu suroviny z obnovitelných zdrojů a výrobky necháváme testovat u nezávislých ústavů. Výrobu čisticích prostředků šetrnou k životnímu prostředí vidíme jako podnikatelskou příležitost, kterou aktivně využíváme. Abychom snížili náklady na mytí, dbáme při výrobě na to, aby byly výrobky optimálně přizpůsobeny následnému použití. Naše výrobní procesy jsou kontrolovány a optimalizovány na základě pravidelných auditů. Při výrobě dodržujeme zákonné předpisy, a pokud to je možné, jdeme ještě dále. Bezpečnost našich zaměstnanců zajišťujeme pravidelnými školeními. Jako člen svazu scienceindustries (Hospodářský svaz chemického, farmaceutického a biotechnologického průmyslu) pracujeme na nových, trvale udržitelných strategiích pro švýcarské hospodářství. 2 Přeprava šetrná k životnímu prostředí Moderní logistika šetrná k životnímu prostředí je pro nás nejvyšší prioritou. Proto sázíme pouze na osvědčené a certifikované švýcarské podniky. Díky naší poloze přímo na trase Basilej Delémont disponujeme ideálním dopravním spojením a přímou nakládkou. Náš švýcarský logistický partner pro silniční přepravu používá pouze nákladní automobily, které splňují nejvyšší emisní třídy EURO. Přeprava nebezpečného zboží se provádí v souladu s předpisy ADR.

11 Používáním našich trvale udržitelných čisticích prostředků šetříte naše životní prostředí, ale současně udržujete stabilně vysokou kvalitu finálního čištění. Vaši snahu plně podporujeme. 3 Inteligentní nákup a plánování surovin Usilujeme o trvale udržitelné, k životnímu prostředí šetrné hospodaření se surovinami, které šetří neobnovitelné zdroje. Dáváme přednost obnovitelným surovinám a zvýhodňujeme přitom vybrané, certifikované dodavatele. Naše výrobky jsou certifikovány nezávislými certifikačními orgány. Pokud to je možné, spolupracujeme s dodavateli, kteří při výrobě berou ohled na trvale udržitelný rozvoj. Testujeme vlastnosti surovin pro naše výrobky a služby, které mají vliv na životní prostředí. Trvale udržitelný rozvoj je při výběru obsažených látek naším rozhodujícím kritériem. Průběžně uvádíme na trh nové, účinné a ekologické výrobky. 4 Výzkum a vývoj Naše výrobky řady GREEN vyvíjíme cíleně, abychom co nejvíce omezili dopady na naše životní prostředí. Biologickou odbouratelnost a toxicitu použitých surovin pro člověka a životní prostředí průběžně sledujeme a optimalizujeme. Přechod na čisticí prostředky šetrné k životnímu prostředí nemá znamenat ústupky vůči hygieně a čistotě. To je náš deklarovaný cíl. Naše čisticí prostředky vysokou měrou vyhovují ekologickým představám; znamená to, že používáme obnovitelné suroviny, naše výroba je šetrná k životnímu prostředí a naše výrobky jsou biologicky odbouratelné. Naše výrobky řady GREEN od neutrálního univerzálního čisticího prostředku přes kyselý sanitární čisticí prostředek až po prostředky pro dezinfekci povrchů pokrývají cca 95 % oblastí použití.

12 Používání trvale udržitelných zdrojů 1 Elektrický proud Na základě promyšlených procesů ve všech oblastech naší činnosti vytváříme u každého zaměstnance povědomí o úsporném zacházení s energiemi. Při využívání zdrojů energie bereme ohled na životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj a nepřetržitě investujeme do optimalizace energetické účinnosti. Ochrana našich zdrojů nám skutečně leží na srdci. Zacházíme se zdroji šetrně a spotřebováváme jen takové množství, jaké je nezbytně nutné. 2 Úspora energie Zavázali jsme se, že dále snížíme spotřebu energie našich výrobních zařízení. Proto jsme s federací uzavřeli na období let 2013 až 2020 cílovou dohodu o zvýšení energetické účinnosti. Cílová hodnota emisí CO2 v roce 2020 je o 38 % nižší než v roce Kromě snížení vysokých hodnot má být tohoto cíle dosaženo lepším využíváním energetických toků uvolňovaných během výrobních procesů, snížením spotřeby energie jednotlivých výrobních zařízení a odstraněním zbytečné spotřeby energie. Vyvíjíme výrobky a služby, které minimalizují spotřebu vody a energie našich zákazníků. Omezujeme množství emisí, odpadních vod a odpadů z provozu a používáme k likvidaci odpadu bezpečné postupy.

13 V oblasti trvale udržitelného rozvoje je společnost vanbaerle díky dodržování uznávaných norem vaším ideálním partnerem pro zaručeně spolehlivou kvalitu. 3 Pečeť kvality Chceme přesvědčit kvalitou, proto stavíme na vybraných certifikátech. Díky těmto certifikátům nabízíme transparentnost a přehlednost, a podporujeme tak naše zákazníky při volbě správného partnera. Toto jednání se opírá o optimalizované procesy ve všech oblastech naší činnosti. Intenzivně spolupracujeme s úřady a zájmovými spolky. V uplynulých deseti letech jsme vybudovali rozsáhlý integrovaný systém managementu založený na certifikaci podle norem ISO 9001 a ISO 14001, který požadavky těchto mezinárodních norem dalece přesahuje. S ohledem na užitek a efektivitu zdrojů pro náš podnik byly dodatečně integrovány prvky z oblasti bezpečnosti potravin (ISO 22000), řízení rizik (ISO 31000), řízení kontinuity činností (ISO 22301) a bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (OSHA). Naše značka GREEN zahrnuje všechny ekologické vlastní a cizí výrobky v oblasti trvale udržitelného čištění. Značka GREEN je zárukou pracích a čisticích prostředků vyvinutých v souladu s přírodou na bázi obnovitelných, značně biologicky odbouratelných surovin, které se i v náročných oblastech použití postarají o pokrokové, efektivní čištění a zdravou čistotu. Naše strategie nese jméno trvale udržitelný rozvoj. GREEN CHARTA

14 Naším deklarovaným cílem je ochrana zdraví a životního prostředí. Naše dnešní jednání slouží budoucnosti. Značka GREEN je pro nás filozofií, kterou chápeme jako dlouhodobý příspěvek pro naši budoucnost. Všechny naše výrobky a procesy jsou trvale udržitelné a šetrné k životnímu prostředí, protože neporušené životní prostředí je pro nás klíčem k osobnímu zdraví. Náš podnik by měl růst v souladu se společenskými potřebami, aniž by poškozoval životní prostředí. Chceme patřit k těm nejžádanějším výrobcům čisticích prostředků. Naše ZELENÁ filozofie je založena na následujících pěti pilířích, kterými aktivně přispíváme k trvale udržitelnému rozvoji: přírodní hygiena, výroba šetrná k životnímu prostředí, používání trvale udržitelných surovin, vysoká kvalita a zdravá čistota. Pro každou z těchto jednotlivých oblastí jsme si stanovili konkrétní cíle, ke kterým pomocí příslušných opatření soustavně míříme. Pouze ten, kdo přírodě rozumí, může pečovat o čistotu v souladu s přírodou. Jasně stanovené cíle nám umožňují dosahovat každý den rozsáhlého, měřitelného a trvale udržitelného rozvoje. Řídíme se přitom třemi kritérii, která jsou pro nás mimořádně důležitá. Jsou to: životní prostředí, hospodářství a společnost. Ve spojení s naší značkou GREEN, jako zárukou ekologické inovace, trvale udržitelné kvality a odborné kompetence v oblasti hygieny, tvoří tyto tři úrovně základní oporu naší snahy o trvale udržitelný rozvoj.

15 WE DARE TO CARE

16 vanbaerle Swiss Hygiene s.r.o. Pernerova Pardubice Tel Fax Naše zásady pro trvale udržitelnou hygienu. WE DARE TO CARE

Značení výrobků. Zahraniční ekoznačky

Značení výrobků. Zahraniční ekoznačky Značení výrobků Tzv. ekospotřebitelství je v Evropě poměrně rozvinuté. K lepší orientaci zákazníka v záplavě výrobků byly vyvinuty systémy ekologického značení, tzv. ekoznačky, kterými jsou označeny výrobky

Více

Všechno pod kontrolou

Všechno pod kontrolou Všechno pod kontrolou Sociální odpovědnost Stěžejními pilíři sociální udržitelnosti ve společnosti Vetropack jsou: dodržovaný kodex správy a řízení podniku (Corporate Governance), závazný, transparentní

Více

Geberit Kompass. Vize (graficky) Vize Kam míříme. Poslání Hodnoty Faktory úspěchu. Zásady řízení. Co děláme. Co nás vede. Jak spolupracujeme -

Geberit Kompass. Vize (graficky) Vize Kam míříme. Poslání Hodnoty Faktory úspěchu. Zásady řízení. Co děláme. Co nás vede. Jak spolupracujeme - Geberit Kompass Vize (graficky) Vize Kam míříme Poslání Hodnoty Faktory úspěchu Zásady řízení Co děláme Co nás vede Co nás dělá úspěšnými Jak spolupracujeme - Předmluva Albert M. Baehny Milí kolegové,

Více

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Regionální zastoupení Náš závazek ve 30 zemích Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek po celém světě. Toto vyjádření je podpořeno - ve více než 50 pobočkách

Více

Naše cesta k úspěchu

Naše cesta k úspěchu Naše cesta k úspěchu Společnost SCHURTER v globálním elektronickém průmyslu úspěšně působí již od roku 1933. V tomto činorodém tržním prostředí se jí vždy dařilo zvládat výzvy a dosahovat soustavného zlepšování.

Více

Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ

Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ Příloha Politika etického chování ODPOVĚDNOST ZA DODRŽOVÁNÍ POLITIKY ETICKÉHO CHOVÁNÍ Rada jednatelů společnosti ČEZ Energetické služby, s.r.o. si plně uvědomuje a bez výhrad přijímá odpovědnost ve smyslu

Více

ZKUŠENOST K VALITA TRADICE

ZKUŠENOST K VALITA TRADICE ZKUŠENOST K VALITA TRADICE VOP CZ - patříme k nejvýznamnějším výrobcům a poskytovatelům servisu v oblasti obrany a bezpečnosti v České republice. VOP CZ - jsme tým lidí připravených splnit vaše požadavky

Více

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Profil společnosti Jsme Conteg Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Od svého založení v roce 1998 se CONTEG, ryze česká společnost, neustále rozvíjela a rostla. Dnes patříme mezi přední

Více

Automatizace je naší motivací

Automatizace je naší motivací Automatizace je naší motivací 02 Springer Automatizace je naší motivací Společnost Springer GmbH inovativní společnost pro váš úspěch v automatizaci Springer Automatizace je naší motivací Silou inovace,

Více

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 2.12.2015 COM(2015) 614 final ANNEX 1 PŘÍLOHA [ ] SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ Uzavření cyklu

Více

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY 2016 2021 II Úkolem Kanceláře veřejného ochránce práv (dále jen Kancelář ), je poskytovat ochránci servis a podporu nezbytnou k naplnění poslání,

Více

CSR a manažerská odpovědnost

CSR a manažerská odpovědnost Impuls Fórum Corporate Social Responsibility Hodnotově orientovaná manažerská odpovědnost v podnikatelské sféře CSR a manažerská odpovědnost Prof. Dr. Dr. Peter Fonk Vedoucí Institutu pro aplikovanou etiku

Více

Dokument o trvalé udržitelnosti. Sto-Hinterfüllprofil. Kulatý profil na polyetylenové bázi pro vyplňování spár

Dokument o trvalé udržitelnosti. Sto-Hinterfüllprofil. Kulatý profil na polyetylenové bázi pro vyplňování spár Kulatý profil na polyetylenové bázi pro vyplňování spár Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2012) Stupeň kvality (ENV 1.2) Hodnoty ekologické

Více

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek Smart City a MPO FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014 Ing. Martin Voříšek Smart City Energetika - snižování emisí při výrobě elektřiny, zvyšování podílu obnovitelných zdrojů, bezpečnost dodávek Doprava snižování

Více

Recyklace je ekologická a ekonomická. Recyklace šetří zdroje surovin

Recyklace je ekologická a ekonomická. Recyklace šetří zdroje surovin Sklo zůstává sklem Recyklace je ekologická a ekonomická Zákazníci dávají dnes přednost výrobkům šetrným k životnímu prostředí. Sklo jednoznačně překonává ostatní obalové materiály, protože se vynikajícím

Více

Co pro nás znamená zelené?

Co pro nás znamená zelené? reen Co pro nás znamená zelené? Zelená chemie se skládá z chemikálií a chemických procesů navržených pro snížení nebo eliminaci negativních dopadů na životní prostředí. Globální průmyslový standard, který

Více

Dokument o trvalé udržitelnosti. StoTap Pro 500. Vlies z celulózy, bílý. Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici)

Dokument o trvalé udržitelnosti. StoTap Pro 500. Vlies z celulózy, bílý. Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Vlies z celulózy, bílý Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2012) Stupeň kvality (ENV 1.2) Hodnoty ekologické bilance specifické pro výrobek

Více

PŘINÁŠÍME POKROČILÁ ŘEŠENÍ

PŘINÁŠÍME POKROČILÁ ŘEŠENÍ PŘINÁŠÍME POKROČILÁ ŘEŠENÍ O nás Bezpečnostní agentura TOP Security patří mezi přední agentury v České republice. Veškeré bezpečnostní služby zajišťujeme z vlastních zdrojů, proto jsme schopni vám garantovat

Více

Dokument o trvalé udržitelnosti. Sto-Sockelplatte PS30SE. Tepelně izolační deska z expandovaného pěnového polystyrénu dle ČSN EN 13163

Dokument o trvalé udržitelnosti. Sto-Sockelplatte PS30SE. Tepelně izolační deska z expandovaného pěnového polystyrénu dle ČSN EN 13163 Tepelně izolační deska z expandovaného pěnového polystyrénu dle ČSN EN 13163 Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2012) Stupeň kvality (ENV

Více

Př. Analýza životního cyklu (LCA) pneumatiky Pirelli. SPŠ na Proseku 6-1 Ing. Lukáš Procházka

Př. Analýza životního cyklu (LCA) pneumatiky Pirelli. SPŠ na Proseku 6-1 Ing. Lukáš Procházka ECO DESIGN EKOdesign - koncept usilující o minimalizaci dopadů na životní prostředí - uplatňuje se v celém životním cyklu výrobku - přináší EKOlogické i EKOnomické efekty Enviromentální profil výrobku

Více

10 KROKŮ K DOKONALOSTI. Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru

10 KROKŮ K DOKONALOSTI. Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru 10 KROKŮ K DOKONALOSTI Využívejte efektivně systém řízení kvality ve své firmě a staňte se lídrem ve svém oboru Firma budoucnosti je taková firma, která se v první řadě zaměřuje na kvalitu - plní přísné

Více

Dokument o trvalé udržitelnosti. Sto-Weichfaserplatte M 042 Nut + Feder. Tepelně izolační deska, dřevovláknitá, dle EN 13171

Dokument o trvalé udržitelnosti. Sto-Weichfaserplatte M 042 Nut + Feder. Tepelně izolační deska, dřevovláknitá, dle EN 13171 Tepelně izolační deska, dřevovláknitá, dle EN 13171 Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2012) Stupeň kvality (ENV 1.2) izolační materiály:

Více

Dokument o trvalé udržitelnosti. Sto-Natursteinfliesen Standardsortiment. Dlažba z přírodního kamene pro fasádní systémy Sto

Dokument o trvalé udržitelnosti. Sto-Natursteinfliesen Standardsortiment. Dlažba z přírodního kamene pro fasádní systémy Sto Dlažba z přírodního kamene pro fasádní systémy Sto Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2012) Stupeň kvality (ENV 1.2) Přírodní kámen: splňuje

Více

Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu

Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu Foto NOARK Electric USA Chicago NOARK Electric Europe Praha NOARK Electric Šanghaj Společnost NOARK Electric je světová firma s globálním působením zabývající

Více

Dokument o trvalé udržitelnosti. Sto-Malerspachtel. Umělopryskyřičná stěrka pro stěrkování dřeva a kovu

Dokument o trvalé udržitelnosti. Sto-Malerspachtel. Umělopryskyřičná stěrka pro stěrkování dřeva a kovu Umělopryskyřičná stěrka pro stěrkování dřeva a kovu Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2012) Stupeň kvality (ENV 1.2) barvy a povrchové

Více

Dokument o trvalé udržitelnosti. StoCryl RB. Povrchová úprava, trhliny překlenující. Popis produktu viz technický list

Dokument o trvalé udržitelnosti. StoCryl RB. Povrchová úprava, trhliny překlenující. Popis produktu viz technický list Povrchová úprava, trhliny překlenující Popis produktu viz technický list Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2012) Stupeň kvality (ENV 1.2) barvy a nátěry na minerál. podklad (venkovní ): vyhovuje

Více

Motion_ Driven by Engineers

Motion_ Driven by Engineers www.tat.cz Motion_ Driven by Engineers Motion_ Driven by Engineers Pohonová technika Dopravní a systémová technika Jednotlivé komponenty Kompetentní servis Dopravní technika Ochranné systémy Široká nabídka

Více

UDRŽITELNOST Z POHLEDU VÝROBCE OBALŮ Z VL

UDRŽITELNOST Z POHLEDU VÝROBCE OBALŮ Z VL UDRŽITELNOST Z POHLEDU VÝROBCE OBALŮ Z VL 10.5.2018 Ing. Martin Hejl THIMM Packaging JAK ZVÝŠIT PODPORU PRODEJE VYUŽITÍM MOŽNOSTÍ DIGITÁLNÍHO POTISKU OBALŮ Z VLNITÉ LEPENKY. 2 Využijte naši zkušenost.

Více

Udržitelný marketing začíná od výrobku? Lidija Erlebachová Fórum pro udržitelné podnikání březen 2013

Udržitelný marketing začíná od výrobku? Lidija Erlebachová Fórum pro udržitelné podnikání březen 2013 Udržitelný marketing začíná od výrobku? Lidija Erlebachová Fórum pro udržitelné podnikání březen 2013 1 Co pro nás znamená udržitelnost? Dobrý život lidí v mezích určených přírodními zdroji naší planety.*

Více

KODEX CHOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DACHSER PRO OBCHODNÍ PARTNERY

KODEX CHOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DACHSER PRO OBCHODNÍ PARTNERY KODEX CHOVÁNÍ SPOLEČNOSTI DACHSER PRO OBCHODNÍ PARTNERY Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics Kodex chování společnosti DACHSER pro obchodní partnery 1. Preambule Motto Integrity in Logistics

Více

SSOS_ZE_2.17 Ekologické značky

SSOS_ZE_2.17 Ekologické značky Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ZE_2.17

Více

Význam LCA pro zvýšeníkonkurenceschopnosti podniku

Význam LCA pro zvýšeníkonkurenceschopnosti podniku Význam LCA pro zvýšeníkonkurenceschopnosti podniku TomášLoubal Resins Speciality Business Director 22. září 2011 www.spolchemie.cz 1 Zelená chemie Celosvětový trend ochrany životního prostředí zachovat

Více

Prioritní výzkumné cíle

Prioritní výzkumné cíle Návrh projektu musí naplňovat jeden hlavní Prioritní výzkumný cíl. Prioritní výzkumné cíle Č. j.: TACR/1-32/2019 Uchazeč v příslušném poli elektronického návrhu projektu popíše, jak jeho návrh projektu

Více

Důležitost logistiky pro udržitelnost

Důležitost logistiky pro udržitelnost ZELENÁ LOGISTIKA ŠKODA AUTO Petr Ungerman Plánování logistiky 17.04.2018 Důležitost logistiky pro udržitelnost "Doteď jsme všichni věřili, že pro zvýšení vlastní konkurenceschopnosti můžeme používat všechny

Více

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0048/21. Pozměňovací návrh. Jordi Solé za skupinu Verts/ALE

CS Jednotná v rozmanitosti CS A8-0048/21. Pozměňovací návrh. Jordi Solé za skupinu Verts/ALE 8.3.2018 A8-0048/21 21 Bod odůvodnění D a (nový) Da. vzhledem k tomu, že podle článku 8 SFEU se EU zavázala k podpoře rovnosti žen a mužů a k začleňování hlediska rovnosti žen a mužů do všech svých činností

Více

Habla Chemie GmbH. Čisticí a dezinfekční prostředky pro průmyslové použití

Habla Chemie GmbH. Čisticí a dezinfekční prostředky pro průmyslové použití Habla Chemie GmbH Čistota nese jméno Habla Více než 40 let je společnost HABLA synonymem čistoty. Jako dodavatel speciálních čisticích a dezinfekčních prostředků pro průmyslové máme u svých zákazníků velmi

Více

ZELENÁ LOGISTIKA ŠKODA AUTO. Petra Sojková Plánování logistiky, ŠKODA AUTO

ZELENÁ LOGISTIKA ŠKODA AUTO. Petra Sojková Plánování logistiky, ŠKODA AUTO ZELENÁ LOGISTIKA ŠKODA AUTO Petra Sojková Plánování logistiky, ŠKODA AUTO 08.06.2018 Důležitost logistiky pro udržitelnost "Doteď jsme všichni věřili, že pro zvýšení vlastní konkurenceschopnosti můžeme

Více

DONAUCHEM s.r.o. Za Žoskou 377 288 02 Nymburk ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ ZA ROK 2012

DONAUCHEM s.r.o. Za Žoskou 377 288 02 Nymburk ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ ZA ROK 2012 DONAUCHEM s.r.o. Za Žoskou 377 288 02 Nymburk ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ ZA ROK 2012 Obsah Prohlášení o přijetí a dodržování principů RC 3 Úvod 4 Životní prostředí

Více

Využívat energii chytře.

Využívat energii chytře. Firemní prezentace Využívat energii chytře. Přímý přístup na energetické trhy pro průmyslové podniky Vyvážení cenových nabídek a tržní volatility Posílení vašich tržních nástrojů prostřednictvím mezinárodních

Více

Naše zásady podnikání

Naše zásady podnikání Chceme být úspěšnou a důvěryhodnou společností Naše zásady podnikání Proto děláme věci jednoduše s důrazem na smysluplnost, osobní odpovědnost každého z nás a férový přístup. Abychom dosáhli tohoto cíle,

Více

KitchenPro. Čistější Bezpečnější Zdravější

KitchenPro. Čistější Bezpečnější Zdravější Čistější Bezpečnější Zdravější Hlavním úkolem je zajistit čistou a bezpečnou kuchyň Klíčové úkoly: Zajištění bezpečnosti potravin Zajištění bezpečnosti zaměstnanců Zvýšení produktivity Uklouznutí a pády

Více

Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11.

Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11. Společenská odpovědnost naše cesta rozvoje (kde jsme a kam jdeme) 2. ročník Konference společenské odpovědnosti ve veřejné správě 18. 11. 2014 Nechte se inspirovat konceptem společenské odpovědnosti: Proč?

Více

PODNIKATELSKÉ MOTTO A HODNOTY

PODNIKATELSKÉ MOTTO A HODNOTY PODNIKATELSKÉ MOTTO A HODNOTY Podnikatelské motto Naše cesta k úspěchu Podnikatelské motto popisuje samozřejmost existence skupiny EVVA a umožňuje orientaci organizace jako celku. Tvoří základnu podnikatelské

Více

Vize a mise společností B. Braun Medical v ČR a SR

Vize a mise společností B. Braun Medical v ČR a SR Vize a mise společností B. Braun Medical v ČR a SR Úvodní slovo 2 Vážené dámy a pánové, milé kolegyně a kolegové, když řecký filozof Hérakleitos z Efesu vyřkl známou větu Pantha rhei, tedy Všechno plyne,

Více

Fasádní barva s technologií Dryonic pro suché fasády v rekordní době, bez biocidního ochranného filmu. podle EPD. 15 let (podle BNB) nehodnoceno

Fasádní barva s technologií Dryonic pro suché fasády v rekordní době, bez biocidního ochranného filmu. podle EPD. 15 let (podle BNB) nehodnoceno Fasádní barva s technologií Dryonic pro suché fasády v rekordní době, bez biocidního ochranného filmu Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze

Více

Jednoduchý, bezúchytkový, spolehlivý: Elektromechanický systém otvírání Easys pro chladničky

Jednoduchý, bezúchytkový, spolehlivý: Elektromechanický systém otvírání Easys pro chladničky Jednoduchý, bezúchytkový, spolehlivý: Elektromechanický systém otvírání Easys pro chladničky Chladnička, lednice či mrazák jako designový objekt - v každé kuchyni: Více možností jak se odlišit Profitujte

Více

Speciální pěny. Polyetylénové pěnové výrobky. Automobilový průmysl. Elektronika. Vzdušný a kosmický prostor. Stavebnictví. Sport a volný čas.

Speciální pěny. Polyetylénové pěnové výrobky. Automobilový průmysl. Elektronika. Vzdušný a kosmický prostor. Stavebnictví. Sport a volný čas. Speciální pěny Polyetylenové pěny vysoké výkonnosti Polyetylénové pěnové výrobky Automobilový průmysl Elektronika Vzdušný a kosmický prostor Stavebnictví Sport a volný čas Armáda Speciální pěny Podnikání

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

Firemní politika kvality, bezpečnosti a ochrany životního prostředí, principy činnosti, poslání

Firemní politika kvality, bezpečnosti a ochrany životního prostředí, principy činnosti, poslání FIREMNÍ POLITIKA Firemní politika kvality, bezpečnosti a ochrany životního prostředí, principy činnosti, poslání Vrcholový management definoval a zdokumentoval politiku kvality, bezpečnosti a ochrany životního

Více

Odpovědnost za životní prostředí, člověka a stroj Firma Kärcher důsledně zabraňuje používání zbytečných rozpouštědel, těžkých kovů

Odpovědnost za životní prostředí, člověka a stroj Firma Kärcher důsledně zabraňuje používání zbytečných rozpouštědel, těžkých kovů Vysoce efektivní a ekonomické složení produktů Pro čisticí prostředky Kärcher jsou používány vysoce kvalitní suroviny. Díky tomu je možné používat produkty ve velmi malém dávkování, při kterém se šetří

Více

Dokument o trvalé udržitelnosti. StoTap Pro 550. Lehký vlies z celulózy, bílý. Popis produktu viz technický list

Dokument o trvalé udržitelnosti. StoTap Pro 550. Lehký vlies z celulózy, bílý. Popis produktu viz technický list Lehký vlies z celulózy, bílý Popis produktu viz technický list Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2012) Stupeň kvality (ENV 1.2) Hodnoty ekologické bilance specifické pro výrobek (ENV 1.1 a

Více

Chceme Vám být prospěšní tam, kde nás skutečně potřebujete.

Chceme Vám být prospěšní tam, kde nás skutečně potřebujete. Chceme Vám být prospěšní tam, kde nás skutečně potřebujete. Bezpečnost Vašeho zboží? -> U nás priorita č. 1. Vozidla včas na nakládce? -> U nás vždy. Přišlo Vám zboží dříve, než jste očekávali? -> My Vám

Více

Systém denního čištění interiérů. TASKI systém

Systém denního čištění interiérů. TASKI systém Systém denního čištění interiérů TASKI systém Cílem této nabídky je detailně představit doporučený systém na denní čištění interiérů a měla by vytvořit základ pro další diskusi. Jako hlavní kritéria na

Více

Úvod do zeleného nakupování jako nástroje partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem. Jan Klášterka CENIA, Agentura EMAS

Úvod do zeleného nakupování jako nástroje partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem. Jan Klášterka CENIA, Agentura EMAS Úvod do zeleného nakupování jako nástroje partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem Jan Klášterka CENIA, Agentura EMAS Ekologicky šetrné ( zelené ) nakupování je takový způsob nákupu či zásobování,

Více

Podpora kvalifikovaného provozu, obnovy a rozvoje vodárenských systémů

Podpora kvalifikovaného provozu, obnovy a rozvoje vodárenských systémů Podpora kvalifikovaného provozu, obnovy a rozvoje vodárenských systémů Ing. Jiří Rosický Želivská provozní s.r.o. VÝVOJ OBORU VAK PO ROCE 1989 Vývoj oboru v létech 1989 2011: Počet obyvatel zásobených

Více

Dokument o trvalé udržitelnosti. StoTex Coll. Disperzní lepidlo, testované na zdravotní nezávadnost

Dokument o trvalé udržitelnosti. StoTex Coll. Disperzní lepidlo, testované na zdravotní nezávadnost Disperzní lepidlo, testované na zdravotní nezávadnost Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2012) Stupeň kvality (ENV 1.2) lepidla na tapety

Více

Spolehlivé a precizní: výsuvy Quadro pro dřevěné zásuvky s boky tl. až 19 mm

Spolehlivé a precizní: výsuvy Quadro pro dřevěné zásuvky s boky tl. až 19 mm Spolehlivé a precizní: výsuvy Quadro pro dřevěné zásuvky s boky tl. až 19 mm Výsuvy Quadro Výsuvy Quadro garantují nejvyšší komfort pro zásuvky. S atraktivním designem díky zcela skryté montáži. S dlouhou

Více

Ing. Václav Fencl, CSc.

Ing. Václav Fencl, CSc. Pracovní program 2013 Udržitelná pozemní doprava Ing. Václav Fencl, CSc. Základní údaje: Zveřejnění pracovního programu: neoficiálně již 14.6.2012, oficiálně bude zveřejněno ve věstníku EC dne 10.7.2012

Více

Vysoce výkonné hydraulické oleje

Vysoce výkonné hydraulické oleje Vysoce výkonné hydraulické oleje Rakouská kvalita pro průmysl www.omv.cz Ve společnosti OMV jsme na budoucnost připraveni Rychleji dál lépe. Ekonomické prostředí se nejen pro rakouské podniky v posledních

Více

Vodou ředitelný, hloubkový, akrylátový penetrační nátěr, testována zdravotní nezávadnost. podle EPD. nehodnoceno. nehodnoceno. viz technický list

Vodou ředitelný, hloubkový, akrylátový penetrační nátěr, testována zdravotní nezávadnost. podle EPD. nehodnoceno. nehodnoceno. viz technický list Vodou ředitelný, hloubkový, akrylátový penetrační nátěr, testována zdravotní nezávadnost Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2012) Stupeň

Více

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 EVROPSKÁ KOMISE Brusel, 26. srpna Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 Obecné informace Dohoda o partnerství (DP) s Českou republikou se týká pěti fondů: Evropského fondu pro regionální

Více

SMC Váš partner pro automatizaci

SMC Váš partner pro automatizaci SMC Váš partner pro automatizaci SMC celosvětový lídr v automatizaci S 32% podílem na globálním trhu jsme předními světovými odborníky v oboru pneumatiky. Jsme silným partnerem pro průmysl a vytváříme

Více

Představenstvo je tříčlenné. V tříčlenné dozorčí radě je jeden zástupce zaměstnanců CHOVSERVISU a.s.

Představenstvo je tříčlenné. V tříčlenné dozorčí radě je jeden zástupce zaměstnanců CHOVSERVISU a.s. Profil Společnosti Společnost CHOVSERVIS a.s., Hradec Králové byla založena 4. května 1992. V současnosti má základní kapitál ve výši 66 milionů korun (2,5 mil. ), vlastní kapitál činí přibližně 150 mil.

Více

10 DŮVODŮ PROČ KONICA MINOLTA NAŠÍM CÍLEM JE POMÁHAT VAŠEMU PODNIKÁNÍ. KLADEME DŮRAZ NA SPOLEHLIVOST, EFEKTIVITU, BEZPEČNOST A EKOLOGII.

10 DŮVODŮ PROČ KONICA MINOLTA NAŠÍM CÍLEM JE POMÁHAT VAŠEMU PODNIKÁNÍ. KLADEME DŮRAZ NA SPOLEHLIVOST, EFEKTIVITU, BEZPEČNOST A EKOLOGII. PROČ KONICA MINOLTA NAŠÍM CÍLEM JE POMÁHAT VAŠEMU PODNIKÁNÍ. KLADEME DŮRAZ NA SPOLEHLIVOST, EFEKTIVITU, BEZPEČNOST A EKOLOGII. 1. JSME SOUČÁSTÍ SILNÉ MEZINÁRODNÍ SPOLEČNOSTI zastoupení v 171 zemích celého

Více

Komplexní nabídka pro kuchyňské provozy a Housekeeping

Komplexní nabídka pro kuchyňské provozy a Housekeeping Komplexní nabídka pro kuchyňské provozy a Housekeeping Profesionální systém v zákulisí Víme, co potřebujete Splníme požadavky Vašich zákazníků Vaši hosté dnes kladou stále vyšší nároky na rozsah a celkovou

Více

E V O L U C E V P Ř E P R A V Ě

E V O L U C E V P Ř E P R A V Ě T R A N S P O R T & L O G I S T I C S T R A N S P O R T & L O G I S T I C S T R A N S P O R T & L O G I S T I C S Sídlo společnosti: M. A. B. Group, s.r.o. Tovární 861 686 02 Staré Město tel.: +420 572

Více

1Úspora energie a redukce emisí

1Úspora energie a redukce emisí 1Úspora energie a redukce emisí Díky projektu izolace a nulové ztráty tepla, v našich přechodných (/středních) sušících pecích, jsme redukovali o 35% spotřebu paliva s důležitou redukcí emisí CO 2. Rovněž

Více

Páteřní infrastruktura

Páteřní infrastruktura Páteřní infrastruktura SENÁT PČR, 23. 1. 2014 petr.moos@rek.cvut.cz mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, Priority SMK, NPR 2 Východiska Klíčové strategie pro budoucí kohezní politiku: Dopravní

Více

SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky. Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP. Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar.

SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky. Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP. Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar. SANHA RefHP vysokotlaké pájecí tvarovky Vysoká přesnost se systémem SANHA RefHP Speciální pájecí tvarovky odolají tlaku až do hodnoty 130 bar. Kvalita se vyplatí - vsaďte na vysokotlaké pájecí tvarovky

Více

Connecting Markets Profil společnosti

Connecting Markets Profil společnosti Connecting Markets Profil společnosti Naše přepravní soustava propojuje energetické trhy již více než 40 let. Je zárukou bezpečnosti a spolehlivosti, provozní dokonalosti a inovativních řešení, které

Více

DRYPOINT M PLus. Sušení. Hospodárnost na minimálním prostoru. DRYPOINT M PLUS, řešení dva v jednom pro filtraci a sušení

DRYPOINT M PLus. Sušení. Hospodárnost na minimálním prostoru. DRYPOINT M PLUS, řešení dva v jednom pro filtraci a sušení Výrobky Beko DRYPOINT M PLus Sušení Hospodárnost na minimálním prostoru DRYPOINT M PLUS, řešení dva v jednom pro filtraci a sušení Výrobky BEKO Sušení DRYPOINT M PLUS Dva v jednom: úspěšný koncept membránových

Více

THIMM Social Responsibility Trvalá udržitelnost a zodpovědné jednání

THIMM Social Responsibility Trvalá udržitelnost a zodpovědné jednání THIMM Social Responsibility Trvalá udržitelnost a zodpovědné jednání Lidé, myšlenky, řešení. THIMM Social Responsibility - TSR (Sociální odpovědnost THIMM) THIMM je odpovědný rodinný podnik, který chce

Více

Dokument o trvalé udržitelnosti. StoTap Coll. Lepidlo na vlies na bázi disperzního silikátu s testovanou zdravotní nezávadností

Dokument o trvalé udržitelnosti. StoTap Coll. Lepidlo na vlies na bázi disperzního silikátu s testovanou zdravotní nezávadností Lepidlo na vlies na bázi disperzního silikátu s testovanou zdravotní nezávadností Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov podle DGNB (verze 2018) Stupeň kvality

Více

Kyoto hodně se mluvilo. Kopenhagen hodně se mluvilo. Jednáme: Stálý koncept

Kyoto hodně se mluvilo. Kopenhagen hodně se mluvilo. Jednáme: Stálý koncept Kyoto hodně se mluvilo Kopenhagen hodně se mluvilo Jednáme: Stálý koncept Svět bude zelený environmentální povědomí Již 25 let produkty PANOLIN ECLs* pomáhají chránit životní prostředí V dnešní době PANOLIN

Více

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ INOVACE VÁŠEŇ ODPOVĚDNOST TÝMOVÁ PRÁCE

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ INOVACE VÁŠEŇ ODPOVĚDNOST TÝMOVÁ PRÁCE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ INOVACE VÁŠEŇ ODPOVĚDNOST TÝMOVÁ PRÁCE Poskytujeme komplexní inženýrský servis a dodávky v oblasti technologií odpadů. Nalézáme vhodná řešení šitá na míru Vašim potřebám od návrhu technického

Více

Kritéria EU pro zelené veřejné zakázky - elektřina

Kritéria EU pro zelené veřejné zakázky - elektřina Kritéria EU pro zelené veřejné zakázky - elektřina Zelené veřejné zakázky jsou dobrovolným nástrojem. Tento dokument stanoví kritéria EU pro zelené veřejné zakázky na skupinu produktů elektřina. Podrobné

Více

Když se chladící a mazací látka stane tekutým nástrojem. Chladící a mazací látky mísitelné s vodou

Když se chladící a mazací látka stane tekutým nástrojem. Chladící a mazací látky mísitelné s vodou Když se chladící a mazací látka stane tekutým nástrojem. Chladící a mazací látky mísitelné s vodou Vaše obráběcí operace vrtání závitování Milý specialisto na obrábění, Jako uživatel chladících a mazacích

Více

KOMBINOVANÁ PŘEPRAVA CHARAKTERISTIKA A ROZDĚLENÍ

KOMBINOVANÁ PŘEPRAVA CHARAKTERISTIKA A ROZDĚLENÍ INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ CZ.1.07/1.1.00/08.0010 KOMBINOVANÁ PŘEPRAVA CHARAKTERISTIKA

Více

safetyiq: NOVÉ DIMENZE BEZPEČNOSTI OBJEVTE INTELIGENTNÍ OCHRANU PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU Pokrokové bezpečnostní produkty, systémy a služby

safetyiq: NOVÉ DIMENZE BEZPEČNOSTI OBJEVTE INTELIGENTNÍ OCHRANU PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU Pokrokové bezpečnostní produkty, systémy a služby safetyiq: NOVÉ DIMENZE BEZPEČNOSTI OBJEVTE INTELIGENTNÍ OCHRANU PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU Pokrokové bezpečnostní produkty, systémy a služby safetyiq INTELIGENTNÍ OCHRANA PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU safetyiq: VYŠŠÍ

Více

Kvalita v ošetřovatelské péči. Irena Pejznochová Česká asociace sester Česká společnost pro jakost 30.dubna 2010

Kvalita v ošetřovatelské péči. Irena Pejznochová Česká asociace sester Česká společnost pro jakost 30.dubna 2010 Kvalita v ošetřovatelské péči Irena Pejznochová Česká asociace sester Česká společnost pro jakost 30.dubna 2010 Kvalitní péče? Jak se společnost dokáže postarat o seniory a osoby se zdravotním postižením,

Více

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Řešení vylepšení přizpůsobené řadě chladicích jednotek Trane RTAD Trane RTAC Provozní výhody Zisky díky energetické účinnosti

Více

Zelená v dm usnadňuje zákazníkům orientaci

Zelená v dm usnadňuje zákazníkům orientaci Zelená v dm usnadňuje zákazníkům orientaci Obsah Trvalá udržitelnost v dm 1. Krok k zelené v komunikaci dodavatelé Bio, vegan, bez lepku 2. Krok k zelené v komunikaci Certifikáty Etikety Bio, vegan, bez

Více

Metoda QUEST a její vývoj

Metoda QUEST a její vývoj Metoda QUEST a její vývoj Radomíra Jordová, CDV, v.v.i. Zbyněk Sperat, CDV, v.v.i. Pardubice, 17. září Obsah Projekt QUEST Metodika QUEST Udržitelná doprava Proč QUEST? Mnoho evropských měst stojí před

Více

Kodex chování skupiny Ypsomed

Kodex chování skupiny Ypsomed Kodex chování skupiny Ypsomed Vážená kolegyně, vážený kolego, úspěch a reputace skupiny Ypsomed (dále Ypsomed) závisí přímo na tom, jak se budeme chovat k našim zákazníkům, obchodním partnerům a akcionářům,

Více

Gradua-CEGOS, s.r.o. člen skupiny Cegos MANAŽER EMS PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI

Gradua-CEGOS, s.r.o. člen skupiny Cegos MANAŽER EMS PŘEHLED POŽADOVANÝCH ZNALOSTÍ K HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI Gradua-CEGOS, s.r.o. člen skupiny Cegos Gradua-CEGOS, s.r.o., certifikační orgán pro certifikaci osob č. 3005 akreditovaný Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN ISO/IEC 17024 MANAŽER EMS

Více

Akrylátová barva do interiérů, s testovanou zdravotní nezávadností, matná, třída otěru za mokra 1 a kryvost 2 dle EN

Akrylátová barva do interiérů, s testovanou zdravotní nezávadností, matná, třída otěru za mokra 1 a kryvost 2 dle EN Akrylátová barva do interiérů, s testovanou zdravotní nezávadností, matná, třída otěru za mokra 1 a kryvost 2 dle EN 13300 Popis produktu viz technický list (je-li k dispozici) Údaje pro certifikaci budov

Více

hygiena ve Vašich rukách Tork pěnové mýdlo

hygiena ve Vašich rukách Tork pěnové mýdlo www.tork.cz * Hygienické řešení, které déle vydrží. hygiena ve Vašich rukách Tork pěnové mýdlo pěnové mýdlo Tork je tou správnou volbou pro Vás Nové pěnové mýdlo Tork představuje hygienické řešení, které

Více

Green Chapter of MONTANA

Green Chapter of MONTANA Green Chapter of MONTANA Company environmental policy Vypracoval: Ing. Martin Kouřil Ředitel společnosti Schválil: Ing. František Kysela Jednatel společnosti Datum platnosti: 1.1.2017 Poslední revize:

Více

Ondřej Hykš ondrej.hyks@vse.cz

Ondřej Hykš ondrej.hyks@vse.cz Ondřej Hykš ondrej.hyks@vse.cz International Organization for Standardization Mezinárodní organizace Mezinárodní organizace pro normalizaci Dokumenty ISO Mezinárodní normy Technické specifikace (TS) Technické

Více

VÁŠEŇ PRO DŘEVO DO NEJMENŠÍHO DETAILU

VÁŠEŇ PRO DŘEVO DO NEJMENŠÍHO DETAILU Jsme hrdí na naše tradiční hodnoty, utvářené již po více než 200 let zkušenostmi a kvalitou. VÁŠEŇ PRO DŘEVO DO NEJMENŠÍHO DETAILU S naší vášní pro dřevo vyvíjíme stále nové technologie, které ještě efektivněji

Více

Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko

Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko Politika kvality Nestlé Česko a Slovensko KVALITA JE ZÁKLADEM NAŠÍ FIRMY JAKO PŘEDNÍ POTRAVINÁŘSKÉ SPOLEČNOSTI ZAMĚŘENÉ NA VÝŽIVU A ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL Nestlé Česko a Slovensko usiluje o vytváření dlouhodobě

Více

Ekodesignový projekt. Centrum inovací a rozvoje (CIR) Centre for Innovation and Development

Ekodesignový projekt. Centrum inovací a rozvoje (CIR) Centre for Innovation and Development Ekodesignový projekt Centrum inovací a rozvoje (CIR) Ekodesign Centrum inovací a rozvoje (CIR) Vlastnosti a užitná hodnota každého je definována již v prvních fázích jejich vzniku. Při návrhu je nutné

Více

KOMORA SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ

KOMORA SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST KOMERČNÍ SFÉRY Ing. Milan Venclík, MBA SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÁ FIRMA Společenská odpovědnost firem (Corporate SocialResponsibility CSR) se stala fenoménem současné doby. Přestože

Více

Nabídka na systém denního čištění interiérů. TASKI exact systém

Nabídka na systém denního čištění interiérů. TASKI exact systém Nabídka na systém denního čištění interiérů TASKI exact systém Cílem této nabídky je detailně představit doporučený systém na denní čištění interiérů a měla by vytvořit základ pro další diskusi. Jako hlavní

Více

01 PODNIK 01 PODNIK » DR. FRANK SCHNEIDER (CEO) PODNIK

01 PODNIK 01 PODNIK » DR. FRANK SCHNEIDER (CEO) PODNIK PORTRÉT PODNIKU 01 PODNIK 01 PODNIK ÚDAJE O OBRATU V MILIONECH EUR 350 300 250 200 150 100 50» DR. FRANK SCHNEIDER (CEO) 0 1993 1995 2000 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 BUDOUCNOST ZACÍNÁ DNES

Více

International for Standardization for Standardization. International Organization. www.iso.org. www.iso.org

International for Standardization for Standardization. International Organization. www.iso.org. www.iso.org International Organization International for Standardization Organization for Standardization www.iso.org www.iso.org 1 Přehled ISO 9001 a ISO 14001 zpracoval Roger Frost e-mail frost@iso.org Manager,

Více

GreenFuture VS/1, Jaroslav Brabec

GreenFuture VS/1, Jaroslav Brabec VS/1, Jaroslav Brabec 9. 6. 2015 Strategie životního prostředí Koncernová strategie životního prostředí Vize: koncern Volkswagen se bude nacházet do roku 2018 ekologicky na špičce automobilového průmyslu

Více

Zpráva o udržitelném rozvoji a vlivu firmy na životní prostředí

Zpráva o udržitelném rozvoji a vlivu firmy na životní prostředí Zpráva o udržitelném rozvoji a vlivu firmy na životní prostředí Profil firmy Firma Ing. Petr Švec PENTA s.r.o. byla založena v roce 1990 a od počátku je ryze českou soukromou firmou. Od 1. ledna 2014 byla

Více

Příkladná role státu? Naplňování EED a role energetických služeb se zárukou

Příkladná role státu? Naplňování EED a role energetických služeb se zárukou Příkladná role státu? Naplňování EED a role energetických služeb se zárukou Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor 1 Směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti Směrnice Evropského

Více