SILNIČNÍ DOPRAVNÍ STAVBY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SILNIČNÍ DOPRAVNÍ STAVBY"

Transkript

1 SILNIČNÍ DOPRAVNÍ STAVBY

2

3 SILNIČNÍ DOPRAVNÍ STAVBY PROTIHLUKOVÉ STĚNY SILENT Protihlukové stěny SILENT (dále jen PHS), vyráběné společností ŽPSV a.s. jsou určeny k pohlcení nebo odklonění hluku, vznikajícího zejména provozem silničních a železničních vozidel podél komunikací, železničních nebo tramvajových tratí, ale též ze zdrojů technologického hluku průmyslových zón, stavební nebo jinou činností. Protihlukové stěny SILENT, tvoří tyto konstrukční části: 1) Ocelové sloupky tvaru I zpravidla typ HEA nebo HEB 2) Železobetonové sloupy, vyráběné společností ŽPSV a.s. dodávané pod obchodním názvem PHS 2 3) Železobetonové stěnové panely odrazivé nebo pohltivé jednostranné nebo oboustranné Základním dílcem PHS, zajišťující funkci protihlukové stěny jsou stěnové panely, jejichž nosnou část tvoří železobetonová deska min. tloušťky 110 mm, která zajišťuje vzduchovou neprůzvučnost B3 podle ČSN EN pro všechny takto vyráběné stěnové panely. Pohltivou vrstvu, která zajišťuje podle typu materiálu a tloušťky zvukovou neprůzvučnost A2 až A4 podle ČSN EN tvoří: 1) Mezerovitá vrstva z drceného nebo těženého kameniva tvaru vlna nebo trapéz 2) Tvárnice a desky z recyklované pryže 3) Tvárnice a desky na bázi dřevocementových směsí 4) Jejich vzájemné kombinace zpravidla na jednotlivých stranách panelů Pohltivé vrstvy panelů, tvárnice a desky lze vyrábět v přírodních odstínech nebo je probarvit barevnými pigmenty nebo lze provést barevný nástřik vhodnými barvami.

4

5 SILNIČNÍ DOPRAVNÍ STAVBY SILNIČNÍ SVODIDLA Betonová svodidla BSV typu ŽPSV patří k silničním záchytným systémům, které jsou instalovány na krajnici nebo ve středním dělícím pásu pozemní komunikace (silnice, dálnice, mosty apod.). Účelem svodidel je zadržet a přesměrovat neovládané vozidlo při zajištění přiměřené bezpečnosti cestujících ve vozidle a jiných uživatelů pozemní komunikace. Vyrábí se jako svodidla oboustranná, výšky 1100 mm pro úroveň zadržení H4a a výšky 1200 mm pro úroveň zadržení H4b a jako svodidla jednostranná výšky 1200 mm pro úroveň zadržení H2. Betonová svodidla BSV typu ŽPSV jsou svodidla s volným zámkem vycházející z tvaru New Jersey. Kromě základního, běžného svodidla jsou vyráběna také svodidla koncová, která jsou určena pro začátek a konec svodidlové stěny a svodidla přechodová, která jsou určena pro přechod na ocelové svodidla nebo betonová svodidla jiné výšky. Nosný systém svodidla tvoří průběžné ocelové pruty z betonářské oceli B500B, které jsou přivařeny na ocelové zámky umístěné na koncích svodidla. Ocelový zámek je tvořen C profilem vyrobeným z ocelové trubky. Spojovací profil, svorník tvaru brýlí, je vytvořen ze dvou ocelových trubek, vzájemně spojených ocelovým plechem. Ocelové zámky a svorníky umožňují snadné spojování a rozpojování. Tento způsob spoje velmi usnadňuje montáž a demontáž kteréhokoliv svodidla, případně celého úseku. Ocelový zámek umožňuje sestavovat svodidla o minimálním poloměru oblouku 57 m pro oboustranná svodidla a pro jednostranná svodidla 30 m pokud je střed poloměru na lícní straně svodidla a 35 m pokud je střed poloměru za rubovou stranou svodidla. Se svodidly je manipulováno pomocí zvedacích zařízení, obvykle jeřábů, a to s použitím textilních závěsů, které jsou provlečeny za krajní odvodňovací otvory nebo pomocí ocelových lan a tyčí skrz otvory, zřízených v horní třetině svodidla.

6 foto HOCHTIEF CZ

7 SILNIČNÍ DOPRAVNÍ STAVBY MOSTNÍ KONSTRUKCE ŽPSV a.s. je tradiční dodavatel rámových konstrukcí mostních objektů a mostních nosníků pro vodorovné konstrukce mostních objektů rozpětí polí do 40 m. Dodávky jsou směřovány jak na silniční tak i železniční stavby. Nejvýznamnějšími zákazníky jsou ŘSD, SŽDC, SUS, dopravní podniky, kraje, obce i soukromí investoři. Portfolio mostních konstrukcí tvoří: rámové a polo rámové konstrukce požadovaných rozměrů určené pro železniční i silniční stavby, zakrytí vodotečí mostní nosníky T, MK-T, I, VSTI železobetonové i předepjaté mostní nosníky deskové železobetonové i předepjaté segmenty lávek pro pěší a cyklisty prefabrikované klenbové a rámové mostní systémy ABM Mosty Předpětí provádíme předem i dodatečně, případně kombinací obou typů předpětí. K našim dodávkám zajišťujeme zpracování výrobně technické dokumentace, dopravu vyrobených dílců a jejich montáž. Pro výrobu dílců jsou využívány nejnovější poznatky z oboru včetně moderního technologického vybavení výrobních závodů. Veškeré dodávky splňují nejpřísnější požadavky kladené na konstrukce investory Pro výrobu jsou používány pouze kvalitní materiály kontrolované a doložené v souladu s platnou legislativou.

8

9 SILNIČNÍ DOPRAVNÍ STAVBY SILNIČNÍ PANELY Silniční panely slouží pro zhotovení betonové plochy, parkovací plochy, krytu dočasných vozovek staveništních komunikací nebo objížděk veřejných komunikací apod. U panelů je předpokládáno opakované použití, ale nevylučuje se trvalé použití. Panely se vyrábí o plném průřezu, boční stěny mohou být kolmé nebo zkosené v příčném i podélném směru, dle výrobní technologie daného závodu. Manipulace je prováděna pomocí přepravních úchytů s kulovou hlavou, nebo manipulačních háků. Panely jsou navrženy pro zatížení stanovené ČSN EN Eurokód 1: Zatížení konstrukcí - Část 2. Zatížení mostů dopravou, pro zatížení návrhovou nápravou v souladu se modelem zatížení LM2. PANELY PRO PROVIZORNÍ VOZOVKY Panely pro provizorní vozovky slouží pro zhotovení betonové plochy, parkovací plochy, krytu dočasných vozovek staveništních komunikací nebo objížděk veřejných komunikací apod. U panelů je předpokládáno opakované použití, ale nevylučuje se trvalé použití. Panely se vyrábí o plném průřezu, boční stěny mohou být kolmé nebo zkosené v příčném i podélném směru, dle výrobní technologie daného závodu. Manipulace je prováděna pomocí přepravních úchytů s kulovou hlavou, nebo manipulačních háků. Panely jsou využitelné pro dopravní zatížení návrhovou nápravou 100 kn s počtem přejezdů 1,5 10 na 5, případně větším v mezích typového podkladu /B v závislosti na únosnosti podkladu pro dílce pro opakované použití. Jako podkladní vrstvu lze použít nestmelené podkladní vrstvy, při dlouhodobém nebo trvalém použití též zpevněné podkladní vrstvy. Min. tloušťka podkladní vrstvy vyplývá z modulu pružnosti podloží 20 (30, 45) MPa, při únosnosti podkladní vrstvy, charakterizované modulem reakce k = 60 (90, 120) MN/m³ a je uvedena v typovém podkladu /B - Železobetonové panely pro provizorní vozovky, vydaném Studijním a typizačním ústavem v roce 1991.

10

11 SILNIČNÍ DOPRAVNÍ STAVBY OSTATNÍ Odvodňovací žlaby s mříží Odvodňovací žlaby s mříží jsou železobetonové prefabrikáty tvaru písmene U, zakryté 3 kusy plastových nebo ocelolitinových mříží s únosností D400 dle ČSN EN 124. Kontaktní plochy uložení mříží jsou zpevněny ocelovými válcovanými profilem tvaru L. Prefabrikáty jsou určeny pro vytváření odvodňovacích žlabů vozovek pozemních komunikací, zejména před železničními přejezdy, pro parkovací a skladové plochy, překladiště a přístavy. Dílce jsou dimenzovány pro skupinu 4 (třída D400) dle ČSN EN U železničních přejezdů se doporučuje osazení odvodňovacích žlabů z důvodu zajištění stability podloží ve vzdálenosti min. 2,5 m od osy koleje. Příkopové žlaby J Pro vytváření odvodňovacích koryt při tělesech železničních tratí nebo ostatních komunikací. Pro zakrytí je zapotřebí tří poklopů na jeden žlab. Manipulace je prováděna pomocí přepravních úchytů s kulovou hlavou. Žlaby na zakázku Pro vytváření odvodňovacích koryt při tělesech železničních tratí nebo při odvodnění silničních staveb a průmyslových areálů. Žlaby jsou vyráběny z betonu C 30/37-XF4. Manipulace je prováděna pomocí přepravních úchytů s kulovou hlavou.

12

13 SILNIČNÍ DOPRAVNÍ STAVBY SPÍNANÉ RETENČNÍ NÁDRŽE DUN Použití: retenční nádrže nádrže pro zadržování dešťových vod požární nádrže nádrže pro hromadění odpadních vod tzv. žumpy nádrže pro pitnou vodu při užití nátěru k tomuto použití určenému čistírny odpadních vod pro domovní užití Vlastnosti: nádrže vnitřní šířky 2,3-2,4 m, vnitřní výšky od 1,3 m do 2,8 m (po 0,5 m) užitné objemy m³ třída zatížení D400 nádrže jsou vyrobeny z vodotěsného betonu spínané prvky jsou mezi sebou tesněny butylovými těsnícími profily Doplňové vybavení: žebříky dle požadavku zhotovení vstupních otvorů v zákrytových deskách dle požadavku vhodný nátěr dle užití nádrže usazovací práh, norná stěna odlučovače ropných látek, regulátory průtoku atd. Výhody: proti monolitickému řešení rychlá montáž nádrž je pojízdná i bez dodatečného obetonování montáž na podkladní betonovou desku tl. 150 mm hloubka uložení bez statického posouzení do 9,5 m Manipulace: manipulace nádrží se provádí pomocí manipulačních závitových pouzder manipulace desek se provádí pomocí manipulačních pouzder s kulovou hlavou Obchodní značka Název výrobku Délka L (mm) Šířka B (mm) Vnitřní šířka B (mm) Tloušťka S (mm) Výška H (mm) Hmotnost m (kg) Objem betonu V (m³) TZN Středový díl spínané nádrže U ± ± ± 25 ( ) ± ± ,8348 TZN Středový díl spínané nádrže U 240-1, ± ± ± 25 ( ) ± ± ,8731 TZN Středový díl spínané nádrže U ± ± ± 25 ( ) ± ± ,9102 TZN Koncový díl-a spínané nádrže U ± ± ± 25 ( ) ± ± ,6739 TZN Koncový díl-b spínané nádrže U ± ± ± 25 ( ) ± ± ,6784 TZN Zákrytová deska spínané nádrže U ± ± ± ,4000 TZN Zákrytová deska spínané nádrže U 240-1, ± ± ± ,0502 TZN Zákrytová deska spínané nádrže U ± ± ± ,7000 TZN Zákrytová deska spínané nádrže U 240-0,7 700 ± ± ± ,4902 Beton třída min. C 30/37 XF4, XA1

14

15 PORTFOLIO SPOLEČNOSTI ŽPSV a.s. Kolejové dopravní stavby - příčné pražce, pevná jízdní dráha, nástupiště, přejezdy a zádlažby kolejí, přístřešky Silniční dopravní stavby - silniční panely, dlažební desky, svodidla, opěrné zdi, váhy Pozemní stavby - skeletové konstrukce, schodiště, tvárnice Mostní konstrukce a propustky - mostní nosníky MK-T; T; I; VSTI, železobetonové rámy, přesýpané systémy Produkty pro snižování hluku a vibrací - protihlukové stěny, mobilní protihlukové stěny MPHS, nízké protihlukové clony, protihlukové obklady a tvárnice Lodžie - Lodžiové prefabrikáty Zahradní architektura - Obrubníky, polovegetační tvárnice, zámková dlažba, zdící tvárnice Inženýrské stavby a ostatní produkty - Odvodnění, kabelové žlaby, kanalizace

16 Silniční dopravní stavby, produkty pro snižování hluku a vibrací, inženýrské stavby a ostatní produkty Ondřej Hřib, mobil: , hrib@zpsv.cz Mostní konstrukce Zdeněk Žabka, mobil: , zabka@zpsv.cz

PROTIHLUKOVÁ OPATŘENÍ

PROTIHLUKOVÁ OPATŘENÍ PROTIHLUKOVÁ OPATŘENÍ PROTIHLUKOVÁ OPATŘENÍ PROTIHLUKOVÉ STĚNY SILENT Protihlukové stěny SILENT (dále jen PHS), vyráběné společností ŽPSV a.s. jsou určeny k pohlcení nebo odklonění hluku, vznikajícího

Více

PROTIHLUKOVÁ OPATŘENÍ. 2013/2014 výběr produkce

PROTIHLUKOVÁ OPATŘENÍ. 2013/2014 výběr produkce PROTIHLUKOVÁ OPATŘENÍ 2013/2014 výběr produkce TYPY PROTIHLUKOVÝCH OPATŘENÍ SILENT zvukově pohltivé obklady zdící zvukově pohltivé tvárnice protihlukové stěny jednostranné a oboustranné mobilní protihlukové

Více

KATALOG BETONOVÝCH VÝROBKŮ STAVEBNÍ SKUPINA EUROVIA CS ZÁVOD OSTRAVA

KATALOG BETONOVÝCH VÝROBKŮ STAVEBNÍ SKUPINA EUROVIA CS ZÁVOD OSTRAVA KATALOG BETONOVÝCH VÝROBKŮ STAVEBNÍ SKUPINA EUROVIA CS ZÁVOD OSTRAVA KONTAKTY ředitelství společnosti eurovia cs, a. s. Národní 10 113 19 Praha 1 T/ +420 224 952 022 F/ +420 224 933 551 E/ sekretariat@eurovia.cz

Více

DOPRAVNÍ STAVBY BEZPEČNOSTNÍ ZAŘÍZENÍ

DOPRAVNÍ STAVBY BEZPEČNOSTNÍ ZAŘÍZENÍ JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU DOPRAVNÍ STAVBY BEZPEČNOSTNÍ ZAŘÍZENÍ Návrh v místech, kde hrozí nebezpečí úrazu sjetím vozidla, cyklisty, nebo pádem chodce z tělesa komunikace, kde hrozí střetnutí

Více

Nové trendy v oblasti betonových konstrukcí a prvků pro železniční infrastrukturu

Nové trendy v oblasti betonových konstrukcí a prvků pro železniční infrastrukturu Nové trendy v oblasti betonových konstrukcí a prvků pro železniční infrastrukturu Ing. Mojmír Nejezchleb, technický ředitel, ŽPSV a.s. Společnost ŽPSV a.s. je výrobcem betonových výrobků s více než padesátiletou

Více

Protihlukové panely s úpravou pro prostup IZS Hopkirk

Protihlukové panely s úpravou pro prostup IZS Hopkirk MONTÁŽNÍ NÁVOD pro dodávky a montáž stavebních dílců, vyráběných společností ŽPSV a.s. zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka B. 744, den zápisu 29. 4. 1992. Protihlukové

Více

TECHNICKÝ LIST Opěrné stěny GREFA T a L

TECHNICKÝ LIST Opěrné stěny GREFA T a L TECHNICKÝ LIST Opěrné stěny GREFA T a L Specifikace Opěrné stěny jsou průmyslově vyráběny z železobetonu. Základem použitého betonu je cementová matrice, plnivo (kamenivo) a voda. Dále jsou obsaženy modifikační

Více

ZATÍŽENÍ MOSTŮ DLE EN

ZATÍŽENÍ MOSTŮ DLE EN ZATÍŽENÍ MOSTŮ DLE EN 1. Charakterizuj modely zatížení dopravou pro mosty pozemních komunikací. 2. Jakým způsobem jsou pro dopravu na mostech poz. kom. zahrnuty dynamické účinky? 3. Popište rozdělení vozovky

Více

2. ŠACHTY A JÍMKY 2.2. SKRUŽE Skruže DN 1200, DN 1500 a DN Vizualizace Skruže DN 1200, DN 1500 a DN 1700 ZÁKLADNÍ INFORMACE ÚVOD

2. ŠACHTY A JÍMKY 2.2. SKRUŽE Skruže DN 1200, DN 1500 a DN Vizualizace Skruže DN 1200, DN 1500 a DN 1700 ZÁKLADNÍ INFORMACE ÚVOD 2. ŠACHTY A JÍMKY DN 1200 1500 1700 2.2. SKRUŽE 2.2.2. Obchodní název Stavební rozměry vnitřní Ø výška Celkové rozměry tl. stěny vnější Ø celk. výška Označení na výkresech: DN Ha Ta Da H Celkový vnitřní

Více

OBNOVA MOSTU ev.č SOBKOVICE SO 101 KOMUNIKACE III/3116. Dokumentace pro provádění stavby (PDPS) TECHNICKÁ ZPRÁVA

OBNOVA MOSTU ev.č SOBKOVICE SO 101 KOMUNIKACE III/3116. Dokumentace pro provádění stavby (PDPS) TECHNICKÁ ZPRÁVA OBNOVA MOSTU ev.č. 3116-2 - SOBKOVICE SO 101 KOMUNIKACE III/3116 Dokumentace pro provádění stavby (PDPS) TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Všeobecná část, zdůvodnění - 2 - Obnova mostu ev.č. 3116-2 - Sobkovice Řešení

Více

Chodníky podél sil. III / 15523 k.ú. Vidov - 1. část V. a VI. ETAPA

Chodníky podél sil. III / 15523 k.ú. Vidov - 1. část V. a VI. ETAPA Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz Chodníky podél sil. III / 15523 k.ú. Vidov - 1. část V. a VI. ETAPA Dokumentace pro zadání stavby

Více

GlobalFloor. Cofrastra 40 Statické tabulky

GlobalFloor. Cofrastra 40 Statické tabulky GlobalFloor. Cofrastra 4 Statické tabulky Cofrastra 4. Statické tabulky Cofrastra 4 žebrovaný profil pro kompozitní stropy Tloušťka stropní desky až cm Použití Profilovaný plech Cofrastra 4 je určen pro

Více

JANATKA & SYN, s. r. o. projektová, konzultační a realizační činnost v oboru stavebním, statika

JANATKA & SYN, s. r. o. projektová, konzultační a realizační činnost v oboru stavebním, statika JANATKA & SYN, s. r. o. projektová, konzultační a realizační činnost v oboru stavebním, statika KAMENNÉ ŽEHROVICE OBNOVA MŮSTKU V ZELNIŠŤATECH DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY Investor: Obec Kamenné Žehrovice

Více

NÁPLŇ PŘEDMĚTŮ PŘÍPRAVNÝ KURZ K VYKONÁNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY V OBORU DOPRAVNÍ STAVITELSTVÍ. MOSTNÍ STAVBY ( 55 hodin )

NÁPLŇ PŘEDMĚTŮ PŘÍPRAVNÝ KURZ K VYKONÁNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY V OBORU DOPRAVNÍ STAVITELSTVÍ. MOSTNÍ STAVBY ( 55 hodin ) PŘÍPRAVNÝ KURZ K VYKONÁNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY V OBORU DOPRAVNÍ STAVITELSTVÍ NÁPLŇ PŘEDMĚTŮ MOSTNÍ STAVBY ( 55 hodin ) 1. Historický vývoj mostního stavitelství - 7 hodin 1.1. Starověk ( 1 ) 1.2. Středověk

Více

PŘEJEZDOVÁ KONSTRUKCE SYSTÉM ÚRTŘ A BRENS

PŘEJEZDOVÁ KONSTRUKCE SYSTÉM ÚRTŘ A BRENS PŘEJEZDOVÁ KONSTRUKCE SYSTÉM ÚRTŘ A BRENS Vzorová sestava přejezdu ÚRTŘ v délce 6 m s vnitřními i vnějšími panely s ocelovými opěrkami v úseku trati v přímé Sestava přejezdu obsahuje: Název výrobku MJ

Více

PasProRea s. r. o., Homole 198, Homole

PasProRea s. r. o., Homole 198, Homole 0 začátek úpravy napojení na 1 konec úpravy konec komunikace 2 konec úpravy napojení na účelovou komunikaci 3 konec úpravy konec katastrálního území 4 změna povrchu 5 změna šířky 6 změna šířky + změna

Více

DOPRAVNÍ STAVBY OBJEKTY

DOPRAVNÍ STAVBY OBJEKTY JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU DOPRAVNÍ STAVBY OBJEKTY mosty, tunely, propustky, zárubní a opěrné zdi, galerie, nadjezdy, podjezdy umělé stavby ekonomicky velmi náročné? KOLIK TO STOJÍ? 1km dálnice..

Více

BEZPEČNÁ VYSOČINA

BEZPEČNÁ VYSOČINA BEZPEČNÁ VYSOČINA 2.10.2015 Rieder-Bloc + PHS + svodidla Betonové prefabrikáty a jejich využití v silničním hospodářství Rieder Beton, spol. s r.o. Jihlava Rieder-Bloc Protihlukové stěny Svodidla Rieder-Bloc

Více

Katedra železničních staveb. Ing. Martin Lidmila, Ph.D. B 617

Katedra železničních staveb. Ing. Martin Lidmila, Ph.D. B 617 Katedra železničních staveb Ing. Martin Lidmila, Ph.D. B 617 Konstrukce železniční tratě dopravní plochy a komunikace, drobné stavby a zařízení železničního spodku. Konstrukce železniční tratě Zkušební

Více

L.E.S. CR, spol. s r.o. Areál VÚLHM Jíloviště-Strnady, Praha 5 Zbraslav Tel.: ,

L.E.S. CR, spol. s r.o. Areál VÚLHM Jíloviště-Strnady, Praha 5 Zbraslav Tel.: , VIAQUA FOREST 120 Popis výrobku Ocelová svodnice vody VIAQUA FOREST 120 je určena pro příčné odvodňování dopravních staveb. Je určena pro instalaci odvodňování dopravních staveb. Je určena pro instalaci

Více

VIAQUA FOREST 100B. Popis výrobku

VIAQUA FOREST 100B. Popis výrobku VIAQUA FOREST 100B Popis výrobku Ocelová svodnice vody VIAQUA FOREST 100B je určena pro odvodňování dopravních staveb. Je vhodná pro instalaci v místech s nižší intenzitou zatížení (C 250 kn) a kde vyhovuje

Více

Napojení komunikace Bílina Kostomlaty na dopravní síť v Bílině

Napojení komunikace Bílina Kostomlaty na dopravní síť v Bílině Napojení komunikace Bílina Kostomlaty na dopravní síť v Bílině Technická pomoc TECHNICKÁ ZPRÁVA Zak. č. 4527/TP Arch. č. DO-6-12701 Březen 2016 Zpracovatel: Báňské projekty Teplice a. s. Kollárova 11,

Více

8.2 Přehledná tabulka mostních objektů Přehledné výkresy mostních objektů... 16

8.2 Přehledná tabulka mostních objektů Přehledné výkresy mostních objektů... 16 ZAK. Č.: 11 028 LIST Č.: AKCE : KUŘIM - JIŽNÍ OBCHVAT AKTUALIZACE TECHNICKÉ STUDIE STUPEŇ: SCHÉMATA MOSTNÍCH OBJEKTŮ 1 TS OBSAH: 8.1 Technická zpráva... 2 201 Most na sil. II/386 přes R43... 2 202 Most

Více

PRODUKTOVÉ PORTFOLIO DOZOROVÁNO : DRŽITEL CERTIFIKÁTU: ČSN EN ISO 9001:2009 ČSN EN ISO 14001:2005

PRODUKTOVÉ PORTFOLIO DOZOROVÁNO : DRŽITEL CERTIFIKÁTU: ČSN EN ISO 9001:2009 ČSN EN ISO 14001:2005 PRODUKTOVÉ PORTFOLIO DOZOROVÁNO : DRŽITEL CERTIFIKÁTU: ČSN EN ISO 9001:2009 ČSN EN ISO 14001:2005 VAŠE SPRÁVNÁ CESTA MABA Prefa spol. s r.o. Čtvrť J. Hybeše 549 391 81 Veselí nad Lužnicí T: (+420) 381

Více

PŘEDEPJATÉ BETONOVÉ PRAŽCE TRAMVAJOVÉ PANELY. www.zpsv.cz

PŘEDEPJATÉ BETONOVÉ PRAŽCE TRAMVAJOVÉ PANELY. www.zpsv.cz PŘEDEPJATÉ BETONOVÉ PRAŽCE TRAMVAJOVÉ PANELY www.zpsv.cz PRAŽEC B 03 značka Pražec B 03 APP 80-19 Výroba a dodávka betonových předepjatých pražců typu B 03 s pružným bezpodkladnicovým upevněním kolejnic

Více

BETONOVÉ SVODIDLO MPHS 1200

BETONOVÉ SVODIDLO MPHS 1200 Ministerstvo dopravy BETONOVÉ SVODIDLO MPHS 1200 PROSTOROVÉ USPOŘÁDÁNÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY VÝROBCE (TPV) s účinností od 16. září 2015 OBSAH 1 ÚVOD, PŘEDMĚT TECHNICKÝCH PODMÍNEK... 2 2 SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY...

Více

Průvodní zpráva. Investor: Libštát 198, 512 03 Libštát 00275891 CZ00275891. Zpracovatel dokumentace:

Průvodní zpráva. Investor: Libštát 198, 512 03 Libštát 00275891 CZ00275891. Zpracovatel dokumentace: (poloha mostu - u p.č. 2133 - k.ú. Libštát) strana 1(12) Průvodní zpráva 1. Investor: Firma: Adresa: IČO: DIČ: 2. Obec Libštát Libštát 198, 512 03 Libštát 00275891 CZ00275891 Zpracovatel dokumentace: Firma:

Více

GlobalFloor. Cofrastra 70 Statické tabulky

GlobalFloor. Cofrastra 70 Statické tabulky GlobalFloor. Cofrastra 7 Statické tabulky Cofrastra 7. Statické tabulky Cofrastra 7 žebrovaný profil pro kompozitní stropy Tloušťka stropní desky až cm Polakovaná strana Použití Profilovaný plech Cofrastra

Více

TPM 00 02/15 TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘEJEZDŮ SE ZÁDLAŽBOVOU KONSTRUKCÍ ÚRTŘ

TPM 00 02/15 TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘEJEZDŮ SE ZÁDLAŽBOVOU KONSTRUKCÍ ÚRTŘ TPM 00 02/15 2. vydání TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘEJEZDŮ SE ZÁDLAŽBOVOU KONSTRUKCÍ ÚRTŘ Datum vydání: květen 2015 Datum konce platnosti: neurčeno Tento technologický postup je závazný pro všechny pracovníky

Více

Dokumentace ke stavebnímu povolení

Dokumentace ke stavebnímu povolení Dokumentace ke stavebnímu povolení Dle přílohy č. 9 vyhlášky 146/2008 K PROJEKTU Rekonstrukce komunikace ul. Jiřího z Poděbrad a části ul. Lobňanská, Pečky C.1 Technická zpráva Část: C1 SO 101 Komunikace

Více

CENÍK KOMUNIKACE POZEMNÍ A LETIŠTĚ

CENÍK KOMUNIKACE POZEMNÍ A LETIŠTĚ CENOVÉ PODMÍNKY 2012/ II. CENÍK 822-1 KOMUNIKACE POZEMNÍ A LETIŠTĚ OBSAH I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU... 1 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU... 1 11. Členění... 1 12. Platnost... 1 2. PODSTATNÉ KVALITATIVNÍ A

Více

OCELOVÉ SVODIDLO FRACASSO

OCELOVÉ SVODIDLO FRACASSO Ministerstvo dopravy TP 166/2010 DODATEK č. 1/2012 Fracasso SpA zastoupená v ČR firmou HRADIL CZ s. r. o. OCELOVÉ SVODIDLO FRACASSO PROSTOROVÉ USPOŘÁDÁNÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY VÝROBCE Schváleno MD OPK č.

Více

DESTONE. katalog betonových výrobků Tuchlovice u Kladna aktualizace 1.2.

DESTONE. katalog betonových výrobků Tuchlovice u Kladna aktualizace 1.2. DESTONE katalog betonových výrobků Tel/Fax 657 085 312 657 182 312 273 02 Tuchlovice u Kladna 619 destone@destone.cz www.destone.cz aktualizace 1.2.2013 Betonová cihla Označení Rozměry (cm) Hmotnost Počet

Více

PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ A STŘEŠNÍ SYSTÉMY Inteligentní řešení

PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ A STŘEŠNÍ SYSTÉMY Inteligentní řešení PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ A STŘEŠNÍ SYSTÉMY Inteligentní řešení STROPNÍ KERAMICKÉ PANELY POD - Stropní panely určené pro stropní a střešní ploché konstrukce, uložené na zdivo, průvlaky nebo do přírub ocelových

Více

II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka

II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka Tisková zpráva Název akce: II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka Stručný popis návrhu stavby: Jedná se o novostavbu přeložky silnice II/286 vedoucí kolem města Jičín. Součástí stavby bude rovněž výstavba

Více

Diplomová práce OBSAH:

Diplomová práce OBSAH: OBSAH: Obsah 1 1. Zadání....2 2. Varianty řešení..3 2.1. Varianta 1..3 2.2. Varianta 2..4 2.3. Varianta 3..5 2.4. Vyhodnocení variant.6 2.4.1. Kritéria hodnocení...6 2.4.2. Výsledek hodnocení.7 3. Popis

Více

Polní cesty v k.ú. Obora u Loun a k.ú. Počedělice TECHNICKÁ ZPRÁVA. Polní komunikace C 1

Polní cesty v k.ú. Obora u Loun a k.ú. Počedělice TECHNICKÁ ZPRÁVA. Polní komunikace C 1 Polní cesty v k.ú. Obora u Loun a k.ú. Počedělice TECHNICKÁ ZPRÁVA k.ú. Obora u Loun: Polní komunikace C 1 Jedná se o kategorii P 4/30, to znamená hlavní, jednopruhová polní komunikace s návrhovou rychlostí

Více

C.1 Technická zpráva ZPEVNĚNÉ PLOCHY V OKOLÍ HASIČSKÉ ZBROJNICE V OBCI LÍŠNICE. Ing. Lenka Vyhnálková

C.1 Technická zpráva ZPEVNĚNÉ PLOCHY V OKOLÍ HASIČSKÉ ZBROJNICE V OBCI LÍŠNICE. Ing. Lenka Vyhnálková C.1 Technická zpráva ZPEVNĚNÉ PLOCHY V OKOLÍ HASIČSKÉ ZBROJNICE V OBCI LÍŠNICE červenec 2014 1 Identifikační údaje... 3 2 Stručný popis stavby... 4 3 Vyhodnocení podkladů a průzkumů... 4 4 Technické řešení

Více

CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění

CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění CEMVIN CEMVIN FORM - Desky pro konstrukce ztraceného bednění Vysoká pevnost Třída reakce na oheň A1 Mrazuvzdornost Vysoká pevnost v ohybu Vhodné do vlhkého

Více

Betonová zámková dlažba BETONOVÁ ZÁMKOVÁ DLAŽBA KAMPA - 80 320 7,04 1 328 NOSTALGIE - 60 1 120 7,9 1 120 BEHA-STONE

Betonová zámková dlažba BETONOVÁ ZÁMKOVÁ DLAŽBA KAMPA - 80 320 7,04 1 328 NOSTALGIE - 60 1 120 7,9 1 120 BEHA-STONE Betonová zámková dlažba L x B (B1) Výška H Obsah palety / vaku max. počet m 2 na kamionu 24t Kč/m 2 mm mm ks m 2 kg LKW 24t/m 2 ks/m 2 přírodní šedá barevná colormix BETONOVÁ ZÁMKOVÁ DLAŽBA KAMPA - 80

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14 PROJEKT STAVBY PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ A PROVEDENÍ STAVBY SO 05 01. TEXTOVÁ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA Datum: 11/2008 Vyhotovení:

Více

15 km, cena 42,- Kč / km. 2 hod, cena 90,- Kč za 1/4 hod. 4 hodiny jeřábování, 820,- Kč / hod. 3 dělnící 4 hodiny, 95,- Kč / hod

15 km, cena 42,- Kč / km. 2 hod, cena 90,- Kč za 1/4 hod. 4 hodiny jeřábování, 820,- Kč / hod. 3 dělnící 4 hodiny, 95,- Kč / hod Rozpočtujeme s Callidou 12. ročník Zadání Domovní jímka DYWIDAG Domovní jímka Dodávka Dodávka jímky Domovní jímka kruhová celistvá DJ 2000/2500 ks 1 Těsnění pod víko průměr 2 000 mm ks 1 Vyrovnávací prstence

Více

D1.2.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA A SPECIFIKACE

D1.2.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA A SPECIFIKACE AKCE Objekt : STAVEBNÍ ÚPRAVY VÝROBNÍCH HAL NA POZEMCÍCH PARC.Č. 724/51, 724/55 A 724/6 V K.Ú. Č.BUDĚJOVICE 6 SO 01 ZATEPLENÍ STŘECH NA P.Č. 724/51, 724/55 A ČÁST 724/6 Část : D1.2 - Konstrukční část Dokumentace

Více

TECHNICKÝ LIST. Silniční záchytný systém HS02/HS03 CSB - SVODIDLA 120. Technické údaje ovýrobku:

TECHNICKÝ LIST.   Silniční záchytný systém HS02/HS03 CSB - SVODIDLA 120. Technické údaje ovýrobku: Technické údaje ovýrobku: Tyto prvky představují stálý, moderní a vysoce účinný prostředek korekce dráhy silničních vozidel a jejich možného proniknutí do protisměrných jízdních pruhů, nebo opuštění silničního

Více

VÝKAZ VÝMĚR - POLOŽKOVÝ SOUPIS PRACÍ A DODÁVEK

VÝKAZ VÝMĚR - POLOŽKOVÝ SOUPIS PRACÍ A DODÁVEK VÝKAZ VÝMĚR - POLOŽKOVÝ SOUPIS PRACÍ A DODÁVEK Stavba : Objekt : KARLŠTEJN - REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍ pozemek parc.č.398/1 v k.ú. Budňany, obec Karlštejn P.č. Číslo položky Název položky množství cena / Díl:

Více

INVESTIČNÍ ZÁMĚR. Komunikace II. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. Soupis pozemků je uveden v příloze.

INVESTIČNÍ ZÁMĚR. Komunikace II. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. Soupis pozemků je uveden v příloze. INVESTIČNÍ ZÁMĚR Název akce: Rekonstrukce silnice 11/260 Úštěk - Malé Březno Předkladatel IZ: Odbor dopravy a silničního hospodářství Údaje o žadateli: SÚS Ústeckého kraje, příspěvková organizace Informace

Více

D2.2a.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA A SPECIFIKACE

D2.2a.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA A SPECIFIKACE Akce : Objekt : STAVEBNÍ ÚPRAVY VÝROBNÍCH HAL NA POZEMCÍCH PARC.Č. 724/51, 724/55 A 724/6 V K.Ú. Č.BUDĚJOVICE 6 SO 02 ZVÝŠENÍ SVĚTLOSTI ČÁSTI VÝROBNÍ HALY NA P.Č. 724/6 Část : D2.2a - Konstrukční část

Více

TECHNICKÝ LIST. Silniční záchytný systém HS04/HS05 CSB - SVODIDLA 100. Technické údaje ovýrobku:

TECHNICKÝ LIST.   Silniční záchytný systém HS04/HS05 CSB - SVODIDLA 100. Technické údaje ovýrobku: Technické údaje ovýrobku: Tyto prvky představují stálý, moderní a vysoce účinný prostředek korekce dráhy silničních vozidel a jejich možného proniknutí do protisměrných jízdních pruhů, nebo opuštění silničního

Více

NOSNÍK UHPC PRO MOSTNÍ STAVBY

NOSNÍK UHPC PRO MOSTNÍ STAVBY NOSNÍK UHPC PRO MOSTNÍ STAVBY Autor: Petr Jedlinský, Eurovia CS, a.s. Příspěvek byl zpracován za podpory programu Centra kompetence Technologické agentury České republiky (TAČR) v rámci projektu Centrum

Více

DOPRAVNÍ STAVBY KAPITOLA 7 ŽELEZNIČNÍ SPODEK A ŽELEZNIČNÍ SVRŠEK

DOPRAVNÍ STAVBY KAPITOLA 7 ŽELEZNIČNÍ SPODEK A ŽELEZNIČNÍ SVRŠEK DOPRAVNÍ STAVBY KAPITOLA 7 ŽELEZNIČNÍ SPODEK A ŽELEZNIČNÍ SVRŠEK Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28.

Více

PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ SYSTÉMY. Inteligentní řešení

PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ SYSTÉMY. Inteligentní řešení PREFABRIKOVANÉ STROPNÍ SYSTÉMY Inteligentní řešení 1 STROPNÍ KERAMICKÉ PANELY POD Použití a konstrukce: - Stropní panely určené pro stropní a střešní ploché konstrukce, uložené na zdivo, průvlaky nebo

Více

SO 202 Východní lávka

SO 202 Východní lávka Soupis prací - pomocné výpočty SO 1 - Zemní práce 1 Čerpání vody na povrchu čerpání vody ve výkopu hod odhad 240,000 zaokrouhlení 0,000 celkem 240,000 2 Hloubení jam zapaž. i nezapaž. tř.i s odvozem do

Více

OPRAVY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ SPECIFIKACE ZADÁNÍ

OPRAVY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ SPECIFIKACE ZADÁNÍ OPRAVY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ SPECIFIKACE ZADÁNÍ 1) Základní identifikační údaje Název akce: Železný Brod - Opravy místních komunikací MK 1 Horská Kamenice - horní MK 2 Horská Kamenice - dolní MK 3 Poušť

Více

OCELOVÉ SVODIDLO EVOL GS 1.5/H1 Firmy AXIMUM

OCELOVÉ SVODIDLO EVOL GS 1.5/H1 Firmy AXIMUM TP 248 / 2013 Produits de sécurité OCELOVÉ SVODIDLO EVOL GS 1.5/H1 Firmy PROSTOROVÉ USPOŘÁDÁNÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY VÝROBCE Schváleno MD OPK čj. 100/2013-120-TN/1 ze dne 5. 11. 2013 S účinností od 1. 12.

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů STAVEBNÍ KONSTRUKCE Školní rok: 2018 / 2019

Více

OCELOVÉ SVODIDLO VARCO MODULAR

OCELOVÉ SVODIDLO VARCO MODULAR TPV 1/2019/CZ zastoupená v ČR firmou OCELOVÉ SVODIDLO PROSTOROVÉ USPOŘÁDÁNÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY VÝROBCE (TPV) Únor 2019 1 OBSAH 1 ÚVOD, PŘEDMĚT TPV... 3 1.1 SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY... 3 2 NÁVRHOVÉ PARAMETRY

Více

GlobalFloor. Cofraplus 60 Statické tabulky

GlobalFloor. Cofraplus 60 Statické tabulky GlobalFloor. Cofraplus 6 Statické tabulky Cofraplus 6. Statické tabulky Cofraplus 6 žebrovaný profil pro kompozitní stropy Polakovaná strana Použití Profilovaný plech Cofraplus 6 je určen pro výstavbu

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 65.020.40; 93.080.01 Únor 2013 ČSN 73 6109 Projektování polních cest Design of rural roads Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 73 6109 (73 6109) z dubna

Více

OCELOVÉ SVODIDLO VARIOGUARD MÜF

OCELOVÉ SVODIDLO VARIOGUARD MÜF TPV 2/2019/CZ OCELOVÉ SVODIDLO PROSTOROVÉ USPOŘÁDÁNÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY VÝROBCE (TPV) Březen 2019 OBSAH 1 ÚVOD, PŘEDMĚT TECHNICKÝCH PODMÍNEK... 2 1.1 SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY... 2 2 NÁVRHOVÉ PARAMETRY SVODIDLA

Více

b/ stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení

b/ stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení Technická zpráva a/ identifikační údaje objektu označení stavby: Železný Brod Jiráskovo nábřeží - parkoviště objednatel stavby (investor): Železný Brod zhotovitel projektové dokumentace: odpovědný projektant:

Více

TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY

TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY Specifikace Betonové zdící tvarovky jsou průmyslově vyráběny z vibrolisovaného betonu. Základem použitého betonu je cementová matrice, plnivo (kamenivo) a voda. Dále jsou

Více

Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii/239 a II/240 SO 102 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii/239 a II/240 SO 102 TECHNICKÁ ZPRÁVA TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: a) Označení stavby Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii.239 a II/240 b) Stavebník Obec Černuc, Černuc 17 273 23 Černuc IČ 00234257 c) Projektant Ing.Pavel

Více

C.1C.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

C.1C.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA PP projekt s.r.o. Dobrovolského 3971/5A, 695 01, IČ: 27757307, DIČ: CZ27757307 tel./fax: 518 321 807, mobilní tel.: 777 591 124, e-mail: pp.projekt@seznam.cz C.1C.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro zadání

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů STAVEBNÍ KONSTRUKCE Školní rok: 2018 / 2019

Více

KONSTRUKČNÍ MATERIÁLY

KONSTRUKČNÍ MATERIÁLY KONSTRUKČNÍ MATERIÁLY TENDENCE A SMĚRY VÝVOJE snižování materiálové náročnosti snižování energetické náročnosti ochrana životního prostředí humanizace staveb a životního prostředí sídel realizace staveb

Více

Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí

Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí 18. Mezinárodní sympozium MOSTY 2013, Brno Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí Ing. Tomáš Landa, PRAGOPROJEKT, a.s. Ing. Zdeněk Batal, SMP, a.s. Ing. Pavel Poláček, SMP, a.s. Situace

Více

OCELOVÁ SVODIDLA ARCELORMITTAL

OCELOVÁ SVODIDLA ARCELORMITTAL Ministerstvo dopravy TP 167/2012 DODATEK Č. 1/2012 OCELOVÁ SVODIDLA ARCELORMITTAL PROSTOROVÉ USPOŘÁDÁNÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY VÝROBCE Schváleno MD - OPK č. j. 57/2012-120-TN/1 ze dne 28. května 2012 s účinností

Více

OCELOVÉ SVODIDLO VOESTALPINE

OCELOVÉ SVODIDLO VOESTALPINE Krems Finaltechnik GmbH OCELOVÉ SVODIDLO VOESTALPINE PROSTOROVÉ USPOŘÁDÁNÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY VÝROBCE 1 Obsah Obsah...2 1 Úvod, předmět technických podmínek...3 4 Návrhové parametry svodidla...3 5 Popis

Více

C1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

C1. TECHNICKÁ ZPRÁVA C1. TECHNICKÁ ZPRÁVA PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH 1 Obsah: 1 Identifikační údaje objektu... 3 1.1 Zadavatel... 3 1.2 Zhotovitel... 3 2 Stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení...

Více

BŘEZINY I. ETAPA ZMĚNOVÝ LIST č. 2 REKAPITULACE

BŘEZINY I. ETAPA ZMĚNOVÝ LIST č. 2 REKAPITULACE ZMĚNOVÝ LIST č. 2 REKAPITULACE Část 1B - komunikace Rozšíření počtu parkovacích stání před MŠ (změna z podélného na kolmé stání) a výměna stávajícího betonového lapáku tuků před MŠ. Odpočet podezdívky

Více

"Modernizace mostu ev. č Vokov"

Modernizace mostu ev. č Vokov "Modernizace mostu ev. č. 212 26-3 Vokov" Termín realizace: 01.06.2015-23.10.2015 Objednatel a investor stavby: Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, p.o. Chebská 282, PSČ 356 04 Sokolov

Více

C.1 Technická zpráva ZPEVNĚNÉ PLOCHY V OKOLÍ HASIČSKÉ ZBROJNICE V OBCI LÍŠNICE. Ing. Lenka Vyhnálková

C.1 Technická zpráva ZPEVNĚNÉ PLOCHY V OKOLÍ HASIČSKÉ ZBROJNICE V OBCI LÍŠNICE. Ing. Lenka Vyhnálková C.1 Technická zpráva ZPEVNĚNÉ PLOCHY V OKOLÍ HASIČSKÉ ZBROJNICE V OBCI LÍŠNICE květen 2014 1 Identifikační údaje... 3 2 Stručný popis stavby... 4 3 Vyhodnocení podkladů a průzkumů... 4 4 Technické řešení

Více

Montážní návod VarioGuard (H1)

Montážní návod VarioGuard (H1) Montážní návod VarioGuard (H1) RENA NOVA, s.r.o. Budova obecního úřadu 28 696 71 Blatnice pod Sv. Ant. www.renanova.cz, mob: +420 775 957 059 VarioGuard (H1) Jedná se o ocelové oboustranné svodidlo, volně

Více

2 POLICOVÉ O REGÁLY REGÁL

2 POLICOVÉ O REGÁLY REGÁL POLICOVÉ REGÁLY 2 POLICOVÉ REGÁLY 3 POLICOVÉ REGÁLY Všeobecně slouží konstrukce policového regálu k ukládání různých druhů zboží a materiálů přímo na police (drobné zboží, krabice, plastové přepravky,

Více

Rekapitulace - Rekonstrukce oplocení prostoru sportovního areálu Gymnázia Jaroslava Heyrovského

Rekapitulace - Rekonstrukce oplocení prostoru sportovního areálu Gymnázia Jaroslava Heyrovského Příloha č. 1 Rekapitulace - Rekonstrukce oplocení prostoru sportovního areálu Gymnázia Jaroslava Heyrovského Název délka/ks bez včetně 5.1 Rekonstrukce oplocení vnitřního hřiště 160 m 5.2 Rekonstrukce

Více

2.0.1 POUŽITÍ, TYPY, TECHNICKÉ PARAMETRY

2.0.1 POUŽITÍ, TYPY, TECHNICKÉ PARAMETRY 2. TROUBY 2.0.1 POUŽITÍ, TYPY, TECHNICKÉ PARAMETRY Použití Betonové a železobetonové trouby jsou určeny pro gravitační odvádění odpadních vod, dešťových vod a povrchových vod samospádem nebo při nízkém

Více

F2.1 Rekonstrukce komunikace

F2.1 Rekonstrukce komunikace P-spektrum spol. s r.o. Dražovice 72, okr. Vyškov IČO:26275538 DIČ:342-26275538 AKCE : Oprava místní komunikace obce Ivanovice na Hané Chvalkovice na Hané ul. Velký Dvorek INVESTOR : Město Ivanovice na

Více

Aktualizace oborového třídníku a expertních cen položek oborového třídníku stavebních konstrukcí a prací u staveb pozemních komunikací

Aktualizace oborového třídníku a expertních cen položek oborového třídníku stavebních konstrukcí a prací u staveb pozemních komunikací Aktualizace oborového třídníku a expertních cen položek oborového třídníku stavebních konstrukcí a prací u staveb pozemních komunikací Aktualizace OTSKP-SPK: část I. popisovník prací část II. metodický

Více

ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ...

ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ... D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ŘEŠENÍ... 1 1.1 ÚČEL OBJEKTU, FUNKČNÍ NÁPLŇ, KAPACITNÍ ÚDAJE... 1 1.2 ARCHITEKTONICKÉ A VÝTVARNÉ ŘEŠENÍ... 1 1.3 MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ... 1 1.4 DISPOZIČNÍ

Více

Ocelové konzoly typu ŠESTIVODIČ 1600/3000/2000 a ŠESTIVODIČ 1100/2000/1700 na betonové sloupy venkovního vedení VN

Ocelové konzoly typu ŠESTIVODIČ 1600/3000/2000 a ŠESTIVODIČ 1100/2000/1700 na betonové sloupy venkovního vedení VN ENERGETIKA SERVIS s.r.o Křižíkova 1690 370 01 České Budějovice Ocelové konzoly typu ŠESTIVODIČ 1600/3000/2000 a ŠESTIVODIČ 1100/2000/1700 na betonové sloupy venkovního vedení VN TYPOVÝ PODKLAD č. 7/2006

Více

2.0.1 POUŽITÍ, TYPY, TECHNICKÉ PARAMETRY

2.0.1 POUŽITÍ, TYPY, TECHNICKÉ PARAMETRY 2. 2.0.1 POUŽITÍ, TYPY, TECHNICKÉ PARAMETRY POUŽITÍ Betonové a železobetonové trouby jsou určeny pro gravitační odvádění odpadních vod, dešťových vod a povrchových vod samospádem nebo při nízkém přetlaku,

Více

STATICKÝ VÝPOČET ŽELEZOBETONOVÉHO SCHODIŠTĚ

STATICKÝ VÝPOČET ŽELEZOBETONOVÉHO SCHODIŠTĚ Investor - Obec Dolní Bečva,Dolní Bečva 340,Dolní Bečva 756 55 AKCE : Půdní vestavba v ZŠ Dolní Bečva OBJEKT : SO 01 Základní škola Budova A- STATICKÝ VÝPOČET ŽELEZOBETONOVÉHO SCHODIŠTĚ Autor: Dipl.Ing.

Více

ENERGETIKA SERVIS s.r.o

ENERGETIKA SERVIS s.r.o ENERGETIKA SERVIS s.r.o Křižíkova 1690, 370 01 České Budějovice Ocelové konzoly typ 3xIZVE II na betonové sloupy. TYPOVÝ PODKLAD č. 6/2006 Nahrazuje TP č.4/2005 Zpracoval:ENERGETIKA SERVIS s.r.o září 2006

Více

DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA obr ubníky odvodňovací žlaby D-RainBlok.

DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA obr ubníky odvodňovací žlaby D-RainBlok. DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA obr ubníky odvodňovací žlaby D-RainBlok KB ZAHRADNÍ OBRUBNÍK SILNIČNÍ OBRUBNÍK Betonové obrubníky slouží k pevnému a stabilnímu ohraničení dlážděných ploch a zajišťují tak položené

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 93.040 2008 Projektování mostních objektů Říjen ČSN 73 6201 Standard Specifications for Bridges Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 73 6201 z února 1995.

Více

OBECNÉ TECHNICKÉ PODMÍNKY

OBECNÉ TECHNICKÉ PODMÍNKY Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 č.j. S 16745/12-OTH OBECNÉ TECHNICKÉ PODMÍNKY pro železobetonové trouby propustků Obecné technické podmínky schvaluje:

Více

2. ŠACHTY A JÍMKY Dna šachet a základní díly jímek

2. ŠACHTY A JÍMKY Dna šachet a základní díly jímek ZÁKLADNÍ INFORMACE 2. ŠACHTY A JÍMKY 2.1. Dna šachet a základní díly jímek Základní prvky sestav revizních a vstupních šachet a jímek, se ukládají na zhutněné (zpevněné, vybetonované) dno stavebního výkopu.

Více

Hrádek nad Nisou. Rekonstrukce komunikace ul. Větrné

Hrádek nad Nisou. Rekonstrukce komunikace ul. Větrné Hrádek nad Nisou Rekonstrukce komunikace ul. Větrné Základní rozpočtové náklady 1. Zemní práce 0 0 2. Pozemní komunikace 0 0 3. Trubní vedení 0 0 4. Dokončující konstrukce a práce 0 0 822-1 Součet 0 0

Více

DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA obrubníky odvodňovací žlaby D-RainBlok

DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA obrubníky odvodňovací žlaby D-RainBlok DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA obrubníky odvodňovací žlaby D-RainBlok www.kb-blok.cz DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA Dopravní infrastruktura perokresba název výrobku povrchová úprava barevné variace použití KB zahradní

Více

silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu

silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/13 je nejdůležitější silniční spojnicí Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje. Důvodem jejího zkapacitnění na

Více

OPRAVA CHODNÍKU V ŠAFAŘÍKOVĚ ULICI

OPRAVA CHODNÍKU V ŠAFAŘÍKOVĚ ULICI Název stavby: Místo stavby: Investor: Autor projektu: OPRAVA CHODNÍKU V ŠAFAŘÍKOVĚ ULICI Tábor k.ú. Tábor, parc.č. 2180, 2184, 2293 Město Tábor, Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor Graphic PRO

Více

Smykové trny Schöck typ ESD

Smykové trny Schöck typ ESD Smykové trny Schöck typ kombinované pouzdro HK kombinované pouzdro HS pouzdro HSQ ED (pozinkovaný) ED (z nerezové oceli) -B Systémy jednoduchých trnů Schöck Obsah strana Typy a označení 36-37 Příklady

Více

TECHNICKÝ LIST STROPNÍ DESKY A PANELY

TECHNICKÝ LIST STROPNÍ DESKY A PANELY TECHNICKÝ LIST STROPNÍ DESKY A PANELY Specifikace Betonové stropní desky a panely jsou průmyslově vyráběny z železobetonu. Základem použitého betonu je cementová matrice, plnivo (kamenivo) a voda. Dále

Více

4 Halové objekty a zastřešení na velká rozpětí

4 Halové objekty a zastřešení na velká rozpětí 4 Halové objekty a zastřešení na velká rozpětí 4.1 Statické systémy Tab. 4.1 Statické systémy podle namáhání Namáhání hlavního nosného systému Prostorové uspořádání Statický systém Schéma Charakteristické

Více

Plán bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi. Ustanovní Řešení, Opatření Poznámka

Plán bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi. Ustanovní Řešení, Opatření Poznámka Příprava staveniště 1 Venkovní vedení 3 Podzemní sítě (proud, voda, kanalizace, plyn, 10 Doprava v okolí staveniště 12 Hlukové emise 13 Imise hluku Zařízení staveniště - obecně 1 Zajištění staveniště ČSN

Více

KOMPLETNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

KOMPLETNÍ ŘEŠENÍ STAVBY HALY STŘECHY OPLÁŠTĚNÍ KOMPLETNÍ ŘEŠENÍ STAVBY REALIZACE O NÁS Firma ZEMAN PEM se věnuje realizaci halových staveb, ocelových konstrukcí a opláštění. Budujeme průmyslové objekty, sportovní haly, výstavní

Více

CENÍK VEDENÍ ELEKTRICKÁ KABELOVODY

CENÍK VEDENÍ ELEKTRICKÁ KABELOVODY CENOVÉ PODMÍNKY 2012/ II. CENÍK 828-1 VEDENÍ ELEKTRICKÁ KABELOVODY OBSAH I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU... 1 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU... 1 11. Členění... 1 12. Platnost... 1 13. Náplň položek... 2 2. PODSTATNÉ

Více

ZŠ Na Líše 936/16, P4, k.ú. Michle -

ZŠ Na Líše 936/16, P4, k.ú. Michle - DESIGN BY ing.arch. Stojan D. PROJEKT - SERVIS Ing.Stojan STAVEBNÍ PROJEKCE INVESTOR MČ Praha 4 Táborská 350/32, Praha 4 KONTROLOVAL ODP.PROJEKTANT Ing. Stojan Z. Ing. Stojan Z. MÍSTO STAVBY Na Líše 936/16,

Více

Stavební technologie

Stavební technologie S třední škola stavební Jihlava Stavební technologie 1. Konstrukční systémy Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace

Více