ZATÍŽENÍ MOSTŮ DLE EN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZATÍŽENÍ MOSTŮ DLE EN"

Transkript

1 ZATÍŽENÍ MOSTŮ DLE EN 1. Charakterizuj modely zatížení dopravou pro mosty pozemních komunikací. 2. Jakým způsobem jsou pro dopravu na mostech poz. kom. zahrnuty dynamické účinky? 3. Popište rozdělení vozovky poz. kom. na mostě do zatěžovacích pruhů, včetně jejich číslování. 4. Definujte roznos soustředěného zatížení u modelů dopravy na mostech pozemních komunikací. ( k tažené výztuži ) 5. Charakterizujte vodorovná zatížení způsobená dopravou na mostech pozemních komunikací.

2 6. Jakým způsobem se dle sestav zatížení kombinují modely LM1 a LM3? 7. Popište zatížení lávek pro chodce. 8. Charakterizujte modely zatížení dopravou pro železniční mosty. 9. Jakým způsobem jsou pro dopravu na železničních mostech zahrnuty dynamické účinky? 10. Definujte referenční plochu mostu vystavenou působení větru. 11.? teploty ( jen rovnoměrná složka )

3 ZATÍŽENÍ MOSTŮ DLE ČSN 1. Pojmenujte rozdělení zatížení a kombinací podle normy ČSN Charakt. modely zatížení pro mosty poz. kom. dle ČSN ( kolik, jak zhruba velké, zhruba plocha ) 3. Jakým způsobem jsou pro dopravu na mostech zahrnuty dynamické účinky? 4. Charakterizuj modely zatížení pro železniční mosty. 5. Jakým způsobem jsou zahrnuty dynamické účinky pro kolejovou dopravu? 6. Charakterizujte městskou hromadnou dopravu.

4 ZÁKLADNÍ POJMY 1. Popiš jednotlivé části spodní stavby mostu. 2. Popiš jednotlivé části nosné konstrukce mostu. 3. Charakterizuj mostní svršek a mostní vybavení. 4. Popiš návrhové charakteristiky mostu. 5. Charakterizuj mostní konstrukci s ohledem na použitý materiál. 6. Popiš základní rozdělení mostů.

5 PROJEKTOVÁNÍ MOSTNÍCH OBJEKTŮ

6 1. Definujte pojmy průjezdný a průchozí prostor. 2. Specifikujte podmínky použití veřejných a nouzových chodníků. 3. Jak se liší volná výška na mostních objektech a podjezdech? 4. Nakreslete charakteristická uspořádání mostní římsy s chodníkem a bez chodníku a s /bez svodidla 5. Nakreslete char. příčná uspořádání na směrově rozdělené silnici a dálnici na mostě a v podjezdu. 6. Popište prostorové uspořádání lávek pro pěší.

7 7. Jak se liší uspořádání v přímé a v oblouku? 8. Definujte pojmy,,volný mostní prostor,,,volný mostní průřez,,,průjezdný průřez. 9. Specifikujte zásady prostorového uspořádání mostů přes vodoteče. 10. Graficky zobrazte konstrukční zásady pro mosty poz. kom. týkající se nivelety, mostních křídel, úložných prahů a mostních zábradlí.

8 TYPY MOSTNÍCH K-CÍ, NÁVRH MOSTŮ ( prof. Stráský ) 1. Vyjmenujte jednotlivé typy mostních k-cí ( včetně schém. graf. znázornění ) deska,trám,visutá,zavěšená 2. Nakreslete char. příčné řezy mostovky. 3. Specifikujte průřezy mostovek větších šířek. 4. Specifikujte průřezy mostovek zavěšené na oblouky nebo pylony. 5. Popište obloukové k-ce mostů. 6. Jak se liší zavěšená a visutá mostní k-ce?

9 7. Jaké typy mostů jsou vhodné pro dálniční nadjezdy? 8. Co je charakteristické pro k-ce městských viaduktů? 9. Charakterizujte mosty přes řeky a přes hluboká údolí. 10. Za jakých okolností je vhodné navrhnout přesypanou k-ci? 11. Popište řešení dilatační spáry.

10 KLENBOVÉ MOSTY 1. Popište k-ce kleneb, pro jaká rozpětí a při jakých tloušťkách se užívají mostní klenby. 2. Specifikujte podstatu obloukového působení. 3. Charakterizujte tvar střednice oblouku s ohledem na jeho zatížení. 4. Jak dochází k eliminaci tahových napětí v oblouku vlivem působení nahodilého zatížení? 5. Jak lze vystihnout klenbu náhradním prutovým modelem? Jak se provádí roznos nahodilého zatížení a jak se jím zatěžuje náhradní model klenby? 6. Jaké vnitřní síly vznikají na skořepinovém modelu klenby?

11 7. Vyjmenujte hlavní poruchy klenbových mostů. 8. Jak lze účinně eliminovat podélné trhliny v mostní klenbě?

12 MOSTY Z PREFABRIKÁTŮ 1. Specifikujte pojem prefabrikace, popište výhody a nevýhody prefabrikovaných k-cí, dělení prefabrikátů. 2. Schematicky znázorněte k-ční uspořádání mostů z podélných prefabrikovaných nosníků. 3. Vysvětlete řešení žaluziové desky metodou styčných sil. 4. Specifikujte pojem segmentové mosty, popište technologii výstavby segmentových k-cí. 5. Popište výrobu segmentů buňkovou technologií.

13 6. Charakterizujte problémy při kontaktní výrobě segmentů. 7. Nakreslete několik charakt. příčných řezů segmentových mostů.

14 DESKOVÉ A TRÁMOVÉ MOSTY 1. Schematicky znázorněte příčná uspořádání deskových mostů. 2. Jak se určí intenzita stálého zat. na náhradním prutovém modelu deskové k-ce. 3. Jak se stanoví spolupůsobící šířka při zatížení dopravou na mostní desce? 4. Schematicky nakreslete vyztužení šikmých prostých desek. 5. Schematicky nakreslete vyztužení kolmých prostých desek. 6. Popište řešení mostní desky deskovým modelem (vnitřní síly, ortotopie)

15 7. Kdy je výhodná rozpěráková k-ce a proč? 8. Schematicky znázorněte příčná uspořádání trámových mostů. 9. Popište význam vnitřních a koncových příčníků v trámových mostech. 10. Charakterizujte nosníkový rošt včetně jeho uplatnění včetně těch 2 slajdů z pdf

16 SPODNÍ STAVBA ( OPĚRY ) 1. Hlavní části spodní stavby vyjmenovat. 2. Specifikujte masivní opěry a její hlavní části. 3. Kdy a jak se uplatní opěry z vyztuženého betonu? 4. Popište a schematicky znázorněte typy mostních křídel. 5. Popište a schematicky znázorněte typy mezilehlých podpěr. 6. Charakterizujte základní typy pilířů, sloupových a stěnových podpěr. 7. Popište členění kombinované podpěry.

17 8. Jaké jsou možnosti uplatnění montovaných podpěr. 9. Charakterizujte přechodovou oblast za opěrou. 10. Popište možnou úpravu přechodu bez přechodové desky a s přechodovou deskou.

18 ULOŽENÍ MOSTU, MOSTNÍ ZÁVĚRY 1. Charakterizujte systém uložení mostu a jeho podmínky včetně ložisek. 2. Charakterizujte ocelová mostní ložiska. 3. Jak lze provést uložení pomocí betonových kloubů? 4. Specifikujte elastomerová ložiska včetně jejich návrhu.

19 5. Popište kombinovaná mostní ložiska. 6. Charakterizujte uzavřené mostní závěry s nenosným těsnícím prvkem. 7. Charakterizujte uzavřené mostní závěry s nosným těsnícím prvkem. 8. Popište odlišnosti pro otevřené mostní závěry. 9. Charakterizujte elastické mostní závěry.

20 10. Jaké úpravy mostních závěrů se mohou vyskytovat u železničních mostů?

21 PŘÍSLUŠENSTVÍ MOSTŮ 1. Charakterizujte vozovkové souvrství. 2. Z jakých materiálů se navrhuje kryt vozovky? 3. Popište možné úpravy izolační vrstvy. 4. K čemu slouží ochranná vrstva a čím je tvořena? 5. K čemu se používá a kdy se můžeme u mostů setkat s vyrovnávací vrstvou? 6. Uveďte charakteristické úpravy říms.

22 7. Jaké jsou možné úpravy svršku mostu u jiných typů mostů než mostů PK 8. K čemu slouží a jak se rozdělují záchytné systémy? 9. Charakterizujte základní typy silničních svodidel, jejich provedení, popřípadě uplatnění. 10. Kde se používá a jak je konstruováno zábradlí silničních a drážních mostů?

23 11. Charakterizujte základní prvky odvodnění mostů a odvodňovacího zařízení. 12. Jak se zajišťuje odvodnění povrchu izolace nosné k-ce mostu? 13. Popište možnosti odvodnění dutin nosné k-ce mostu.

Základní pojmy Hlavní části mostu NEJLEPŠÍ MOST JE ŽÁDNÝ MOST

Základní pojmy Hlavní části mostu NEJLEPŠÍ MOST JE ŽÁDNÝ MOST Přednáška č. 2 1 Základní pojmy Mostní názvosloví Hlavní části mostu Druhy mostů Typy mostů Normativní podklady pro navrhování a realizaci ocelových mostů Základní pojmy Hlavní části mostu NEJLEPŠÍ MOST

Více

PŘEHLED SVISLÉHO POHYBLIVÉHO ZATÍŽENÍ SILNIČNÍCH MOSTŮ

PŘEHLED SVISLÉHO POHYBLIVÉHO ZATÍŽENÍ SILNIČNÍCH MOSTŮ PŘEHLED SVISLÉHO POHYBLIVÉHO ZATÍŽENÍ SILNIČNÍCH MOSTŮ 1 MOSTNÍ ŘÁD C.K. MINISTERSTVA ŽELEZNIC Z ROKU 1887 Pohyblivé zatížení mostů I. třídy (dynamické účinky se zanedbávají). Alternativy : 1) Čtyřkolové

Více

Jednotný programový dokument pro cíl 3 regionu (NUTS2) hl. m. Praha (JPD3)

Jednotný programový dokument pro cíl 3 regionu (NUTS2) hl. m. Praha (JPD3) Jednotný programový dokument pro cíl 3 regionu (NUTS2) hl. m. Praha (JPD3) Projekt DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ V OBLASTI NAVRHOVÁNÍ STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ PODLE EVROPSKÝCH NOREM Projekt je spolufinancován

Více

NÁPLŇ PŘEDMĚTŮ PŘÍPRAVNÝ KURZ K VYKONÁNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY V OBORU DOPRAVNÍ STAVITELSTVÍ. MOSTNÍ STAVBY ( 55 hodin )

NÁPLŇ PŘEDMĚTŮ PŘÍPRAVNÝ KURZ K VYKONÁNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY V OBORU DOPRAVNÍ STAVITELSTVÍ. MOSTNÍ STAVBY ( 55 hodin ) PŘÍPRAVNÝ KURZ K VYKONÁNÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY V OBORU DOPRAVNÍ STAVITELSTVÍ NÁPLŇ PŘEDMĚTŮ MOSTNÍ STAVBY ( 55 hodin ) 1. Historický vývoj mostního stavitelství - 7 hodin 1.1. Starověk ( 1 ) 1.2. Středověk

Více

Sada 3 Inženýrské stavby

Sada 3 Inženýrské stavby S třední škola stavební Jihlava Sada 3 Inženýrské stavby 16. Mosty - betonové Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 -

Více

8.2 Přehledná tabulka mostních objektů Přehledné výkresy mostních objektů... 16

8.2 Přehledná tabulka mostních objektů Přehledné výkresy mostních objektů... 16 ZAK. Č.: 11 028 LIST Č.: AKCE : KUŘIM - JIŽNÍ OBCHVAT AKTUALIZACE TECHNICKÉ STUDIE STUPEŇ: SCHÉMATA MOSTNÍCH OBJEKTŮ 1 TS OBSAH: 8.1 Technická zpráva... 2 201 Most na sil. II/386 přes R43... 2 202 Most

Více

Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí

Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí 18. Mezinárodní sympozium MOSTY 2013, Brno Dálniční most v inundačním území Lužnice ve Veselí n.lužnicí Ing. Tomáš Landa, PRAGOPROJEKT, a.s. Ing. Zdeněk Batal, SMP, a.s. Ing. Pavel Poláček, SMP, a.s. Situace

Více

MILLAU VIADUCT FOSTER AND PARTNERS Koncepce projektu Vícenásobné zavěšení do 8 polí, 204 m + 6x342 m + 204 m Celková délka mostu 2 460 m Zakřivení v mírném směrovém oblouku poloměru 20 000 m Konstantní

Více

SILNIČNÍ PLNOSTĚNNÝ SPŘAŽENÝ TRÁMOVÝ OCELOBETONOVÝ MOST

SILNIČNÍ PLNOSTĚNNÝ SPŘAŽENÝ TRÁMOVÝ OCELOBETONOVÝ MOST SILNIČNÍ PLNOSTĚNNÝ SPŘAŽENÝ TRÁMOVÝ OCELOBETONOVÝ MOST Stanovte návrhovou hodnotu maximálního ohybového momentu a posouvající síly na nejzatíženějším nosníku silničního mostu pro silnici S 9,5 s pravostranným

Více

Most 185-001 HLAVNÍ PROHLÍDKA

Most 185-001 HLAVNÍ PROHLÍDKA Most 185-001 Obloukový most přes řeku Radbuzu ve Staňkově HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 11 Objekt: Most ev. č. 185-001 (Obloukový most přes řeku Radbuzu ve Staňkově) Okres: Domažlice Prohlídku provedla firma:

Více

VZOROVÝ PŘÍKLAD NÁVRHU MOSTU Z PREFABRIKOVANÝCH NOSNÍKŮ

VZOROVÝ PŘÍKLAD NÁVRHU MOSTU Z PREFABRIKOVANÝCH NOSNÍKŮ VZOROVÝ PŘÍKLAD NÁVRHU MOSTU Z PREFABRIKOVANÝCH NOSNÍKŮ ZADÁNÍ Navrhněte most z prefabrikovaných předepnutých nosníků IST. Délka nosné konstrukce mostu je 30m, kategorie komunikace na mostě je S 11,5/90.

Více

Conclusions from Rehabilitation of Existing Timber Roof Structures 1

Conclusions from Rehabilitation of Existing Timber Roof Structures 1 Stavby pro plnění funkcí lesa Odborný seminář Brno, 14. října j a 2010 0 doc.ing. Bohumil STRAKA, CSc. Charakteristický příčný řez lávky: 1-podlaha, 2-trámové hlavní nosníky, 3-zábradlí Konstrukční skladba

Více

MPM Most 1c - M1 (21.8.2014, Míčka Tomáš, Ing.) Most Most 1c - M1. most z Mostu do Rudolic MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA. koncept.

MPM Most 1c - M1 (21.8.2014, Míčka Tomáš, Ing.) Most Most 1c - M1. most z Mostu do Rudolic MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA. koncept. Most Most 1c - M1 most z Mostu do Rudolic MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA Strana 1 z 16 Objekt: Most ev. č. Most 1c - M1 (most z Mostu do Rudolic) Okres: Most Prohlídku provedla firma: Prohlídku provedl: PONTEX, s.r.o.

Více

Most Psáry - 02 HLAVNÍ PROHLÍDKA

Most Psáry - 02 HLAVNÍ PROHLÍDKA Most Psáry - 02 Most přes Sulický potok v ul. Na Stráni, Psáry HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 6 Objekt: Most ev. č. Psáry - 02 (Most přes Sulický potok v ul. Na Stráni, Psáry) Okres: Praha-západ Prohlídku

Více

Most v Benešově MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA. Most na vstupu do základní školy Dukelská. Strana 1 z 17

Most v Benešově MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA. Most na vstupu do základní školy Dukelská. Strana 1 z 17 Most v Benešově Most na vstupu do základní školy Dukelská MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA Strana 1 z 17 Objekt: Most v Benešově (Most na vstupu do základní školy Dukelská) Okres: Benešov Prohlídku provedla firma:

Více

HPM ev.č. M-7 ( , Bartoník Petr Ing.) Most ev.č. M-7. Most na ul. TGM - Rubikovka v obci Frýdek Místek HLAVNÍ PROHLÍDKA.

HPM ev.č. M-7 ( , Bartoník Petr Ing.) Most ev.č. M-7. Most na ul. TGM - Rubikovka v obci Frýdek Místek HLAVNÍ PROHLÍDKA. Most ev.č. M-7 Most na ul. TGM - Rubikovka v obci Frýdek Místek HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 14 Objekt: Most ev.č. M- 7 (Most na ul. TGM - Rubikovka v obci Frýdek Místek nadjezd ul. Hlavní) Okres: Frýdek

Více

Hlavní prohlídka mostu

Hlavní prohlídka mostu Hlavní prohlídka mostu Okres: Nový Jičín Obec: Bílovec Prohlídku provedl: Ing. D.Partenidis, Ing. Venclík Dne: 27.12.2012 Počasí v době prohlídky: Teplota vzduchu 7 C Teplota NK 5 C Souřadnice GPS 49 45'7.756"N,

Více

Most Psáry - 01 HLAVNÍ PROHLÍDKA

Most Psáry - 01 HLAVNÍ PROHLÍDKA Most Psáry - 01 Most přes potok v ul. Za můstkem, Psáry HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 9 Objekt: Most ev. č. Psáry - 01 (Most přes potok v ul. Za můstkem, Psáry) Okres: Praha-západ Prohlídku provedla firma:

Více

8 Zatížení mostů větrem

8 Zatížení mostů větrem 8 Zatížení mostů větrem 8.1 Všeoecně Tento Eurokód je určen pro mosty s konstantní šířkou a s průřezy podle or. 8.1, tvořenými jednou hlavní nosnou konstrukcí o jednom neo více polích. Stanovení zatížení

Více

HPL ev.č. L-2 ( , Bartoník Petr Ing. ) Lávka ev.č. L-2. Lávka přes Ostravici v obci Frýdek HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 14

HPL ev.č. L-2 ( , Bartoník Petr Ing. ) Lávka ev.č. L-2. Lávka přes Ostravici v obci Frýdek HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 14 Lávka ev.č. L-2 Lávka přes Ostravici v obci Frýdek HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 14 Objekt: Lávka pro pěší ev.č. L-2 (Lávka přes Ostravici v obci Frýdek ) Okres: Frýdek Místek Prohlídku provedla firma: Road

Více

Svazek 2 - Požadavky a podmínky pro zpracování nabídky Vypracování diagnostických průzkumů, mosty 01/2015 v

Svazek 2 - Požadavky a podmínky pro zpracování nabídky Vypracování diagnostických průzkumů, mosty 01/2015 v Svazek 2 - Požadavky a podmínky pro zpracování nabídky Vypracování diagnostických průzkumů, mosty 01/2015 v 1.6.15 Podrobné předměty plnění jednotlivých částí veřejné zakázky (Technické podmínky) část

Více

Propustek Psáry - 04P

Propustek Psáry - 04P Propustek Psáry - 04P Propustek přes Zahořanský potok v ul. K Junčáku, Dolní Jirčany HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 9 Objekt: Propustek ev. č. Psáry - 04P (Propustek přes Zahořanský potok v ul. K Junčáku,

Více

Most HB - X07 HLAVNÍ PROHLÍDKA

Most HB - X07 HLAVNÍ PROHLÍDKA Most HB - X07 Most přes inundační území v ulici Mírová HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 8 Objekt: Most ev. č. HB - X07 (Most přes inundační území v ulici Mírová) Okres: Havlíčkův Brod Prohlídku provedla firma:

Více

"Modernizace mostu ev. č Vokov"

Modernizace mostu ev. č Vokov "Modernizace mostu ev. č. 212 26-3 Vokov" Termín realizace: 01.06.2015-23.10.2015 Objednatel a investor stavby: Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, p.o. Chebská 282, PSČ 356 04 Sokolov

Více

Profesní výrobní porada technické řešení přeložek komunikací a nadjezdů, přeložek polních cest a přístupových komunikací a železničních přejezdů

Profesní výrobní porada technické řešení přeložek komunikací a nadjezdů, přeložek polních cest a přístupových komunikací a železničních přejezdů ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ Modernizace traťového úseku Nymburk (mimo) Lysá n/l (mimo) NÁZEV AKCE, PŘEDMĚT JEDNÁNÍ Přípravná dokumentace a záměr projektu Profesní výrobní porada technické řešení přeložek komunikací

Více

TECHNOLOGIE STAVEB TECHNOLOGIE STAVEB PODLE KONSTRUKCE. Jitka Schmelzerová 2.S

TECHNOLOGIE STAVEB TECHNOLOGIE STAVEB PODLE KONSTRUKCE. Jitka Schmelzerová 2.S TECHNOLOGIE STAVEB TECHNOLOGIE STAVEB PODLE KONSTRUKCE Jitka Schmelzerová 2.S Konstrukční systém - je celek složený z navzájem propojených konstrukčních prvků a subsystémů, které jsou vzhledem k vnějšímu

Více

Účinky smršťování a dotvarování a opatření pro omezení jejich nepříznivého působení

Účinky smršťování a dotvarování a opatření pro omezení jejich nepříznivého působení PŘEDNÁŠKY Účinky smršťování a dotvarování a opatření pro omezení jejich nepříznivého působení Pozemní stavby Pozemní stavby rámové konstrukce Vliv dotvarování a smršťování na sloupy a pilíře střední sloupy

Více

Most Pha Opatovská - lávka u zdravotního střediska

Most Pha Opatovská - lávka u zdravotního střediska Most Pha 11-581 Opatovská - lávka u zdravotního střediska HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 27 Objekt: Most ev.č. Pha 11-581 (Opatovská - lávka u zdravotního střediska) Okres: Hlavní město Praha Prohlídku provedla

Více

Základy navrhování mostů. Co je to most?

Základy navrhování mostů. Co je to most? Základy navrhování mostů sylabus přednášek pro předmět M.Drahorád, M. Foglar Co je to most? Mostní objekt je součást jedné nebo více komunikací (pozemních, drážních, atp.) nahrazující její pouhé zemní

Více

VÝSTAVBA MOSTŮ (2018 / 2019) M. Rosmanit B 304 Zásady navrhování

VÝSTAVBA MOSTŮ (2018 / 2019) M. Rosmanit B 304 Zásady navrhování Technická univerzita Ostrava 1 VÝSTAVBA MOSTŮ (2018 / 2019) M. Rosmanit B 304 miroslav.rosmanit@vsb.cz Zásady navrhování 2 Úvod Návrh a zhotovení mostu má být proveden tak, aby při odpovídající úrovni

Více

B. Stav a závady jednotlivých částí mostu

B. Stav a závady jednotlivých částí mostu Běžná prohlídka 2011 A. Základní údaje Město / obec BATŇOVICE Název objektu: č.4 Moníkovi Datum prohlídky: 4.3.2011 Evidenční číslo: ~ Prohlídku provedl: Jan Hofman Číslo komunikace: ~ Přítomni: Staničení:

Více

Tematické okruhy otázek ke státním závěrečným zkouškám DS

Tematické okruhy otázek ke státním závěrečným zkouškám DS DRÁŽNÍ STAVITELSTVÍ Železniční tratě a Železniční stanice a uzly Ing. Martin Jacura, Ph.D. 1. Navrhování železniční trasy (geometrické parametry koleje, vozidlo a kolej, průjezdný průřez, trasování) 2.

Více

Průvodní zpráva. Investor: Libštát 198, 512 03 Libštát 00275891 CZ00275891. Zpracovatel dokumentace:

Průvodní zpráva. Investor: Libštát 198, 512 03 Libštát 00275891 CZ00275891. Zpracovatel dokumentace: (poloha mostu - u p.č. 2133 - k.ú. Libštát) strana 1(12) Průvodní zpráva 1. Investor: Firma: Adresa: IČO: DIČ: 2. Obec Libštát Libštát 198, 512 03 Libštát 00275891 CZ00275891 Zpracovatel dokumentace: Firma:

Více

Tematické okruhy otázek ke státním závěrečným zkouškám DS

Tematické okruhy otázek ke státním závěrečným zkouškám DS DRÁŽNÍ STAVITELSTVÍ Železniční tratě a Železniční stanice a uzly Ing. Martin Jacura, Ph.D. 1. Navrhování železniční trasy (geometrické parametry koleje, vozidlo a kolej, průjezdný průřez, trasování) 2.

Více

OBSAH: 8.1 Technická zpráva...2

OBSAH: 8.1 Technická zpráva...2 ZAK. Č.: 08 063 LIST Č.: AKCE : KUŘIM - JIŽNÍ OBCHVAT STUPEŇ: SCHÉMATA MOSTNÍCH OBJEKTŮ 1 TS OBSAH: 8.1 Technická zpráva...2 201 Most na sil. I/43 přes Mozovský potok, polní cestu a biokoridor...3 202

Více

Technická zpráva ke statickému výpočtu

Technická zpráva ke statickému výpočtu Technická zpráva ke statickému výpočtu Obsah 1. Identifikační údaje...3 2. Základní údaje o mostu...3 2.1 Zatížitelnost mostu:... 4 3. Geotechnické podmínky...4 4. Technické řešení mostu...4 4.1 Založení...

Více

Základové konstrukce (2)

Základové konstrukce (2) ČVUT v Praze Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB 2 - K Základové konstrukce (2) Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124 Zpracováno v návaznosti na přednášky Prof. Ing.

Více

Základní výměry a kvantifikace

Základní výměry a kvantifikace Základní výměry a kvantifikace Materi l Hmotnost [kg] Povrch [m 2 ] Objemov hmotnost [kg/m 3 ] Objem [m 3 ] Z v!sy 253537,3 1615,133 7850,0 3,2298E+01 S 355 Ðp" #n ky a pylony 122596,0 637,951 7850,0 1,5617E+01

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA STUDIE OBCHVATU SILNICE I/2 V PŘELOUČI (SEVERNÍ OBCHVAT)

PRŮVODNÍ ZPRÁVA STUDIE OBCHVATU SILNICE I/2 V PŘELOUČI (SEVERNÍ OBCHVAT) 2 PRŮVODNÍ ZPRÁVA STUDIE OBCHVATU SILNICE I/2 V PŘELOUČI (SEVERNÍ OBCHVAT) VŠEOBECNÉ ÚDAJE Předmětem řešení bylo na základě požadavku Městského úřadu a městského zastupitelstva v Přelouči vypracovat studií

Více

Propustek Litvínov - 34

Propustek Litvínov - 34 HPM Litvínov - 34 (5.11.2013, Míčka Tomáš, Ing.) Propustek Litvínov - 34 Propustek pře Zálužský potok u SOŠ (dolní u ul. Podkrušnohorské) HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 10 HPM Litvínov - 34 (5.11.2013, Míčka

Více

4 Halové objekty a zastřešení na velká rozpětí

4 Halové objekty a zastřešení na velká rozpětí 4 Halové objekty a zastřešení na velká rozpětí 4.1 Statické systémy Tab. 4.1 Statické systémy podle namáhání Namáhání hlavního nosného systému Prostorové uspořádání Statický systém Schéma Charakteristické

Více

Konstrukční systémy I Třídění, typologie a stabilita objektů. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.

Konstrukční systémy I Třídění, typologie a stabilita objektů. Ing. Petr Suchánek, Ph.D. Konstrukční systémy I Třídění, typologie a stabilita objektů Ing. Petr Suchánek, Ph.D. Zatížení a namáhání Konstrukční prvky stavebního objektu jsou namáhány: vlastní hmotností užitným zatížením zatížením

Více

OPRAVA OBJEKTŮ V PLOUŽNICI JIŽNÍ MOST

OPRAVA OBJEKTŮ V PLOUŽNICI JIŽNÍ MOST C.2.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA OBJEKTŮ V PLOUŽNICI JIŽNÍ MOST PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU ŘÍZENÍ Investor: Město Ralsko Kuřívody 701 471 24 Ralsko Hlavní inženýr projektu: Ing. Jiří Cobl Zodpovědný

Více

Příloha 2. Příklad rozboru účinků zatížení dopravou na mostě PK. 1 Úvod. Příloha 2 Př íklad rozboru úč inků zatížení dopravou na mostě PK

Příloha 2. Příklad rozboru účinků zatížení dopravou na mostě PK. 1 Úvod. Příloha 2 Př íklad rozboru úč inků zatížení dopravou na mostě PK Příloha 2 Příklad rozboru účinků zatížení dopravou na mostě PK 1 Úvod Nosná konstrukce mostu (polovina mostu na rychlostní komunikaci) je navržena jako předpjatý trámový spojitý nosník o dvou polích stejného

Více

LANGERŮV TRÁM MOST HOLŠTEJN

LANGERŮV TRÁM MOST HOLŠTEJN LANGERŮV TRÁM MOST HOLŠTEJN Ing. Jiří Španihel, Firesta - Fišer, rekonstrukce, stavby a.s. Konference STATIKA 2014, 11. a 12. června POPIS KONSTRUKCE Most pozemní komunikace přes propadání potoka Bílá

Více

The bridge over the sport channel in Račice

The bridge over the sport channel in Račice ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra ocelových a dřevěných konstrukcí Most přes sportovní kanál v Račicích The bridge over the sport channel in Račice Bakalářská práce Studijní

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ DESKOVÝ MOST PŘES ŘEKU KRUPOU FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR'S THESIS

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ DESKOVÝ MOST PŘES ŘEKU KRUPOU FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR'S THESIS VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF CONCRETE AND MASONRY STRUCTURES DESKOVÝ MOST

Více

HPM 43344-1 (20.3.2012, Prokop Ivo, Ing.) Most 43344-1. Most přes místní potok za obcí Kunkovice HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 5

HPM 43344-1 (20.3.2012, Prokop Ivo, Ing.) Most 43344-1. Most přes místní potok za obcí Kunkovice HLAVNÍ PROHLÍDKA. Strana 1 z 5 Most 43344-1 Most přes místní potok za obcí Kunkovice HLAVNÍ PROHLÍDKA Strana 1 z 5 Objekt: Most ev. č. 43344-1 (Most přes místní potok za obcí Kunkovice) Okres: Kroměříž Prohlídku provedla firma: Prohlídku

Více

BO009 KOVOVÉ MOSTY 1 PODKLADY DO CVIČENÍ. AUTOR: Ing. MARTIN HORÁČEK, Ph.D. Akademický rok 2018/19, LS

BO009 KOVOVÉ MOSTY 1 PODKLADY DO CVIČENÍ. AUTOR: Ing. MARTIN HORÁČEK, Ph.D. Akademický rok 2018/19, LS BO009 KOVOVÉ MOSTY 1 PODKLADY DO CVIČENÍ AUTOR: Ing. MARTIN HORÁČEK, Ph.D. Akademický rok 2018/19, LS Obsah Technické normy... - 3 - Dispozice železničního mostu... - 3-2.1 Půdorysné uspořádání... - 3-2.2

Více

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB 6. cvičení KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB Klasifikace konstrukčních prvků Uvádíme klasifikaci konstrukčních prvků podle idealizace jejich statického působení. Začneme nejprve obecným rozdělením, a to podle

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 93.040 2008 Projektování mostních objektů Říjen ČSN 73 6201 Standard Specifications for Bridges Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 73 6201 z února 1995.

Více

LÁVKA PRO PĚŠÍ TVOŘENÁ PŘEDPJATÝM PÁSEM

LÁVKA PRO PĚŠÍ TVOŘENÁ PŘEDPJATÝM PÁSEM VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF CONCRETE AND MASONRY STRUCTURES LÁVKA PRO PĚŠÍ

Více

Hodnocení výsledků experimentálních prací WORKSHOP KONANÝ V RÁMCI PROJEKTU NAKI II

Hodnocení výsledků experimentálních prací WORKSHOP KONANÝ V RÁMCI PROJEKTU NAKI II Hodnocení výsledků experimentálních prací WORKSHOP KONANÝ V RÁMCI PROJEKTU NAKI II Charakteristika betonů odebraných z konstrukcí mostů mechanické vlastnosti Analýza a prezentace hodnot architektury 60.

Více

Obsah 1. Identifikační údaje Stavba a objekt číslo Název mostu Evidenční číslo mostu Katastrální území, obec,

Obsah 1. Identifikační údaje Stavba a objekt číslo Název mostu Evidenční číslo mostu Katastrální území, obec, Obsah 1. Identifikační údaje... 2 1.1. Stavba a objekt číslo... 2 1.2. Název mostu... 2 1.3. Evidenční číslo mostu... 2 1.4. Katastrální území, obec, kraj... 2 1.5. Stavebník/objednatel stavby, jeho sídlo

Více

Cementobetonové vozovky na mostech

Cementobetonové vozovky na mostech Cementobetonové vozovky na mostech Karel POSPÍŠIL (1) Cementobetonové kryty vozovek na mostech mají své nesporné přednosti. Jednak při provozu těžkých nákladních vozidel nevzniká nebezpečí vyjíždění kolejí,

Více

Popis položek v BMS. Popis položek Evidenčního modulu BMS pro mosty a podjezdy

Popis položek v BMS. Popis položek Evidenčního modulu BMS pro mosty a podjezdy Popis položek BMS Popis položek Evidenčního modulu BMS pro mosty a podjezdy Obsah: 1. Okno: Základní údaje... 2 2. Okno: Základní passport... 6 3. Okno: N.K.... 9 4. Okno: SP.ST.... 11 5. Okno: Stavební

Více

BEZSTYKOVÁ KOLEJ NA MOSTECH

BEZSTYKOVÁ KOLEJ NA MOSTECH Ústav železničních konstrukcí a staveb 1 BEZSTYKOVÁ KOLEJ NA MOSTECH Otto Plášek Bezstyková kolej na mostech 2 Obsah Vysvětlení rozdílů mezi předpisem SŽDC S3 a ČSN EN 1991-2 Teoretický základ interakce

Více

Plošné základy a soklová oblast budov

Plošné základy a soklová oblast budov ČVUT v Praze Fakulta stavební PSA2 - POZEMNÍ STAVBY A2 (do roku 2015 název KP2) Plošné základy a soklová oblast budov doc. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb Zpracováno v návaznosti

Více

KONSTRUKČNÍ MATERIÁLY

KONSTRUKČNÍ MATERIÁLY KONSTRUKČNÍ MATERIÁLY TENDENCE A SMĚRY VÝVOJE snižování materiálové náročnosti snižování energetické náročnosti ochrana životního prostředí humanizace staveb a životního prostředí sídel realizace staveb

Více

LÁVKA HOLEŠOVICE KARLÍN

LÁVKA HOLEŠOVICE KARLÍN SITUACE 1:2000 Konceptem mostu je prostorová křivka (niveleta mostu) vinoucí se krajinou a reagující plynule na výškové a půdorysné požadavky zadání. Jemná prostorová křivka je konstruována jako plynulá

Více

SBRI+ Posuzování životního cyklu ocelobetonových mostů Monografie I - Část B: Vzorové příklady

SBRI+ Posuzování životního cyklu ocelobetonových mostů Monografie I - Část B: Vzorové příklady Případové studie 2 SBRI+ Posuzování životního cyklu ocelobetonových mostů Monografie I - Část B: Vzorové příklady Typ mostu Počet příkladů Případová studie Materiál a typologie Popisy A1 Ocelobetonový

Více

Investiční záměr. příspěvková organizace kraje

Investiční záměr. příspěvková organizace kraje ARCH.Č.SÚS JMK 08/02-064 Investiční záměr Název příspěvkové organizace Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, příspěvková organizace kraje Název stavby III/37915 Brno Lesná, most 37915-2 Funkční

Více

Numerická analýza dřevěných lávek pro pěší a cyklisty

Numerická analýza dřevěných lávek pro pěší a cyklisty Ing. Jana Bártová, Helika, a.s. Konference STATIKA 2014, 12. a 13. června Lávky Lávka přes Roklanský potok v Modravě 1 Lávka přes Roklanský potok v Modravě Technické parametry: Lávka převádí běžeckou trať

Více

BETONOVÉ MOSTY II. Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera. DFJP Katedra dopravního stavitelství

BETONOVÉ MOSTY II. Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera. DFJP Katedra dopravního stavitelství Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera BETONOVÉ MOSTY II DFJP Katedra dopravního stavitelství doc. Ing. Jiří Pokorný, CSc. Ing. Vladimír Suchánek Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA Most ev. č přes potok Lubeň a sil. III/ za obcí Skoky

PRŮVODNÍ ZPRÁVA Most ev. č přes potok Lubeň a sil. III/ za obcí Skoky PRŮVODNÍ ZPRÁVA A DOPRAVOPROJEKT Ostrava spol. s r.o., Masarykovo náměstí 5/5, 702 00 Ostrava Strana 1 / 10 OBSAH 1 Identifikační údaje... 3 2 Základní údaje o stavbě... 4 3 Přehled podkladů a průzkumů...

Více

Záznam z jednání dne v Karlových Varech ZÁZNAM. o projednání projektové dokumentace na rekonstrukci mostu

Záznam z jednání dne v Karlových Varech ZÁZNAM. o projednání projektové dokumentace na rekonstrukci mostu Záznam z jednání dne 10. 3. 2015 v Karlových Varech ZÁZNAM o projednání projektové dokumentace na rekonstrukci mostu Stavební akce: Karlovy Vary Rekonstrukce mostu a lávky v ulici kpt.jaroše Datum jednání:

Více

STANOVENÍ ZATÍŽITELNOSTI MOSTŮ PK navržených podle norem a předpisů platných před účinností EN

STANOVENÍ ZATÍŽITELNOSTI MOSTŮ PK navržených podle norem a předpisů platných před účinností EN Ministerstvo dopravy TP 200 ODBOR INFRASTRUKTURY STANOVENÍ ZATÍŽITELNOSTI MOSTŮ PK navržených podle norem a předpisů platných před účinností EN Technické podmínky Schváleno MD-OI čj. 1075/08-910-IPK/1

Více

MOST ZR-003 HLAVNÍ PROHLÍDKA

MOST ZR-003 HLAVNÍ PROHLÍDKA Most přes Sázavu na ulici Kovářova Strana - 1 - MOST ZR-003 Most přes Sázavu na ulici Kovářova HLAVNÍ PROHLÍDKA Most přes Sázavu na ulici Kovářova Strana - 2 - Objekt: Kraj: Okres: Most ev.č. ZR-003 (Most

Více

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled

KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB komplexní přehled Petr Hájek, Ctislav Fiala Praha 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Více

BETONOVÉ MOSTY I VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ ING. JOSEF PANÁČEK MODUL M03 SPODNÍ STAVBA A PŘÍSLUŠENSTVÍ MOSTNÍCH OBJEKTŮ FAKULTA STAVEBNÍ

BETONOVÉ MOSTY I VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ ING. JOSEF PANÁČEK MODUL M03 SPODNÍ STAVBA A PŘÍSLUŠENSTVÍ MOSTNÍCH OBJEKTŮ FAKULTA STAVEBNÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ ING. JOSEF PANÁČEK BETONOVÉ MOSTY I MODUL M03 SPODNÍ STAVBA A PŘÍSLUŠENSTVÍ MOSTNÍCH OBJEKTŮ STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA

Více

Tematické okruhy otázek ke státním závěrečným zkouškám DS

Tematické okruhy otázek ke státním závěrečným zkouškám DS DRÁŽNÍ STAVITELSTVÍ Železniční tratě a Železniční stanice a uzly Ing. Martin Jacura, Ph.D. 1) Navrhování železniční trasy a) geometrické parametry koleje, b) vozidlo a kolej, c) průjezdný průřez, d) trasování

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ DESKOVÝ MOST V OBCI VELKÉ PAVLOVICE

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ DESKOVÝ MOST V OBCI VELKÉ PAVLOVICE VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF CONCRETE AND MASONRY STRUCTURES DESKOVÝ MOST

Více

INVESTIČNÍ ZÁMĚR. Informace o majetkoprávních vztazích: Komunikace II. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. Soupis pozemků je uveden v příloze.

INVESTIČNÍ ZÁMĚR. Informace o majetkoprávních vztazích: Komunikace II. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. Soupis pozemků je uveden v příloze. INVESTIČNÍ ZÁMĚR Název akce: Rekonstrukce silnice II/261 HO Mělník Štětí Polepy Libochovany - HO UL Předkladatel IZ: Odbor dopravy a silničního hospodářství Údaje o žadateli: SÚS Ústeckého kraje, příspěvková

Více

MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA MOSTU. Most přes tok Olešná na ul. Bahno-Rovňa Frýdek-Místek Prohlídku provedla firma: DOPRAVOPROJEKT Ostrava a.s.

MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA MOSTU. Most přes tok Olešná na ul. Bahno-Rovňa Frýdek-Místek Prohlídku provedla firma: DOPRAVOPROJEKT Ostrava a.s. Mimořádná prohlídka mostu ev. č. M-19 Most přes tok Olešná na ul. Bahno-Rovňa u restaurace Muroňka str. 1 MIMOŘÁDNÁ PROHLÍDKA MOSTU Název objektu: Most přes tok Olešná na ul. Bahno-Rovňa Okres: Frýdek-Místek

Více

VYHLEDÁVACÍ STUDIE TRASY DOKONČENÍ SOKP MOST PŘES VLTAVU

VYHLEDÁVACÍ STUDIE TRASY DOKONČENÍ SOKP MOST PŘES VLTAVU OBSAH Textová část 1. Úvod 2. Mostní konstrukce 3. Dilatační zařízení 4. Ložiska 5. Spodní stavba 6. Předběžné ověření rozměrů pilíře o výšce 84 m 7. Odhad stavebních nákladů 8. Závěr Grafická část 1.

Více

Sylabus přednášek OCELOVÉ KONSTRUKCE. Obsah. Pojmy Mostní svršek a mostovka, mostní vybavení Zásady navrhování Příklady Trámové mosty Plnostěnné

Sylabus přednášek OCELOVÉ KONSTRUKCE. Obsah. Pojmy Mostní svršek a mostovka, mostní vybavení Zásady navrhování Příklady Trámové mosty Plnostěnné OCELOVÉ KONSTRUKCE Studijní program: STAVEBNÍ INŽENÝRSTVÍ pro bakalářské studium Kód předmětu: K134OK1 4 kredity (2 + 2), zápočet, zkouška Prof. Ing. František Wald, CSc., místnost B 632 Sylabus přednášek

Více

PŮDORYSNĚ ZAKŘIVENÁ KONSTRUKCE ZAVĚŠENÁ NA OBLOUKU

PŮDORYSNĚ ZAKŘIVENÁ KONSTRUKCE ZAVĚŠENÁ NA OBLOUKU PŮDORYSNĚ ZAKŘIVENÁ KONSTRUKCE ZAVĚŠENÁ NA OBLOUKU 1 Úvod Architektonickým trendem poslední doby se stalo v segmentu lávek pro pěší navrhování zajímavých konstrukcí netradičního uspořádání, mezi něž lze

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV BETONOVÝCH A ZDĚNÝCH KONSTRUKCÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF CONCRETE AND MASONRY STRUCTURES DESKOVÝ MOST

Více

Základní názvosloví. - lávky: slouží chodcům, cyklistům, revizím. Podolský most Lávka pro pěší přes dálnici D8

Základní názvosloví. - lávky: slouží chodcům, cyklistům, revizím. Podolský most Lávka pro pěší přes dálnici D8 Základní názvosloví Mostní objekt = objekt, který nahrazuje zemní těleso v místě, kde je třeba překonat přírodní nebo umělou překážku Mostní objekt - mosty: světlost min 2,01 m - propustky: světlost do

Více

otel SKI, Nové Město na Moravě ATIKA 2013 STA května 2013, h

otel SKI, Nové Město na Moravě ATIKA 2013 STA května 2013, h SUPERVIZE PROJEKTU NOVÉHO TROJSKÉHO MOSTU V PRAZE Doc. Ing. Lukáš Vráblík, Ph.D. Ing. Milan Šístek Ing. Jan Mukařovský Ing. Jakub Růžička Ing. David Malina OBSAH PREZENTACE I. ZÁKLADNÍ INFORMACE II. VTD

Více

SOUPIS PRACÍ. Aspe Strana: Stavba: Rekonstrukce mostu ev. č Kynšperk Liboc. Objekt: SO 201

SOUPIS PRACÍ. Aspe Strana: Stavba: Rekonstrukce mostu ev. č Kynšperk Liboc. Objekt: SO 201 Aspe Strana: 1 SOUPIS PRACÍ Objednavatel: Zhotovitel dokumentace: Základní cena: Kč Cena celková: DPH: Cena s daní: Kč Kč Kč Měrné jednotky: Počet měrných jednotek: Náklad na měrnou jednotku: 1,00 Kč Vypracoval

Více

trati V průběhu roku opěrách. Stav Most kolejovým nové Obr. 1 Původní most

trati V průběhu roku opěrách. Stav Most kolejovým nové Obr. 1 Původní most Rekonstrukce mostu v km 3,5533 trati Liberec Harrachov Ing. Štěpán Jakeš, Ing. Libor Marek, TOP CON SERVIS s.r. o. V průběhu roku 2009 proběhla rekonstrukce železničního mostu v kmm 3,553 na trati Liberec

Více

Architektonicko konstrukční soutěž

Architektonicko konstrukční soutěž TEXTOVÝ POPIS NÁVRHU Návrh mostu je založen na 2 zásadách. První zásadou je odkaz na tradici mostního stavitelství v Praze, s konstrukcí pod úrovní nivelety. Druhou zásadou je přesvědčení, že tento most

Více

STROPNÍ KONSTRUKCE ZÁKLADNÍ POŽADAVKY NA STROPNÍ KONSTRUKCE,ROZDĚLENÍ STROPŮ. JE TO KCE / VĚTŠINOU VODOROVNÁ /, KTERÁ ODDĚLUJE JEDNOTLIVÁ PODLAŽÍ.

STROPNÍ KONSTRUKCE ZÁKLADNÍ POŽADAVKY NA STROPNÍ KONSTRUKCE,ROZDĚLENÍ STROPŮ. JE TO KCE / VĚTŠINOU VODOROVNÁ /, KTERÁ ODDĚLUJE JEDNOTLIVÁ PODLAŽÍ. STROPNÍ KONSTRUKCE ZÁKLADNÍ POŽADAVKY NA STROPNÍ KONSTRUKCE,ROZDĚLENÍ STROPŮ. JE TO KCE / VĚTŠINOU VODOROVNÁ /, KTERÁ ODDĚLUJE JEDNOTLIVÁ PODLAŽÍ. PŘENÁŠÍ ZATÍŽENÍ S T Á L É / VLASTNÍ HMOTNOST KCE / N

Více

Prostorové konstrukce - rošty

Prostorové konstrukce - rošty Prostorové konstrukce - rošty a) princip působení roštu, b) uspořádání nosníků v pravoúhlé c) kosoúhlé, d) šestiúhelníkové, e) trojúhelníkové osnově, f) příhradový rošt 14.4.2010 Nosné konstrukce III 1

Více

Lávka pro pěší a cyklisty přes Orlici v Hradci Králové. Martin Kopřiva VOŠ 3, 12/2011 Stránka 1

Lávka pro pěší a cyklisty přes Orlici v Hradci Králové. Martin Kopřiva VOŠ 3, 12/2011 Stránka 1 Martin Kopřiva VOŠ 3, 12/2011 Stránka 1 Popis konstrukce: 1.0 Konstrukční systém Zvolená konstrukce sestává ze dvou vzpínadlových nosníků, které jsou spojeny v horním pásu kloubem a v pásu dolním pětistranným

Více

4 DVORECKÝ MOST 2018

4 DVORECKÝ MOST 2018 4 Nacházíme se v Praze v blízkosti řeky Vltavy. Východní a západní část města je spojena mnoha mosty. Nový most má nyní za úkol stimulovat jižní část Prahy. Konstrukce bude významnou architektonickou dominantou

Více

Z a d á n í v e ř e j n é z a k á z k y: Diagnostický průzkum Chebského mostu v Karlových Varech

Z a d á n í v e ř e j n é z a k á z k y: Diagnostický průzkum Chebského mostu v Karlových Varech Příloha č. 1 Smlouvy o dílo č.... Z a d á n í v e ř e j n é z a k á z k y: Diagnostický průzkum Chebského mostu v Karlových Varech Obsah A. Základní údaje... 2 A.1 Předmět zakázky...2 A.2 Identifikační

Více

5 Úvod do zatížení stavebních konstrukcí. terminologie stavebních konstrukcí terminologie a typy zatížení výpočet zatížení od vlastní tíhy konstrukce

5 Úvod do zatížení stavebních konstrukcí. terminologie stavebních konstrukcí terminologie a typy zatížení výpočet zatížení od vlastní tíhy konstrukce 5 Úvod do zatížení stavebních konstrukcí terminologie stavebních konstrukcí terminologie a typy zatížení výpočet zatížení od vlastní tíhy konstrukce 5.1 Terminologie stavebních konstrukcí nosné konstrukce

Více

Dilatace nosných konstrukcí

Dilatace nosných konstrukcí ČVUT v Praze Fakulta stavební PSA2 - POZEMNÍ STAVBY A2 (do roku 2015 název KP2) Dilatace nosných konstrukcí doc. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb Zpracováno v návaznosti na

Více

Most M 01 přes potok u č. p. 17 Roztoky REVIZNÍ ZPRÁVA

Most M 01 přes potok u č. p. 17 Roztoky REVIZNÍ ZPRÁVA REVIZNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje a) Stavba: Most přes potok u č. p. 17 Roztoky b) Evidenční číslo: M-01 c) Katastrální obec: Roztoky Okres: Rakovník Kraj: Středočeský d) Projektant: N+N - Konstrukce

Více

Evidované údaje: Pozn. výkonná jednotka, která má objekt ve správě DÚ číslo a název určujícího DÚ podle předpisu SŽDC (ČD) M12

Evidované údaje: Pozn. výkonná jednotka, která má objekt ve správě DÚ číslo a název určujícího DÚ podle předpisu SŽDC (ČD) M12 2.D Přehled evidovaných údajů a koncept evidenčního listu V tabulkách přílohy je uveden přehledně seznam evidovaných údajů v rámci IS MES. Relevantní údaje z tohoto přehledu rovněž slouží jako koncept

Více

VZOROVÝ PŘÍKLAD VÝPOČTU ZATÍŽITELNOSTI MOSTU

VZOROVÝ PŘÍKLAD VÝPOČTU ZATÍŽITELNOSTI MOSTU VZOROVÝ PŘÍKLAD VÝPOČTU ZATÍŽITELNOSTI MOSTU POPIS KONSTRUKCE Mostní konstrukce pochází z roku 199. Most je tvořen jedním prostým trámovým polem o rozpětí 10m uloženým na ocelových ložiscích na úložných

Více

Anotace. Průvodní zpráva

Anotace. Průvodní zpráva Anotace Konceptem mostu je prostorová křivka (niveleta mostu) vinoucí se krajinou a reagující plynule na výškové a půdorysné požadavky zadání. Koncepce konstrukce mostu reaguje pokorně na panorama Prahy,

Více

1 Použité značky a symboly

1 Použité značky a symboly 1 Použité značky a symboly A průřezová plocha stěny nebo pilíře A b úložná plocha soustředěného zatížení (osamělého břemene) A ef účinná průřezová plocha stěny (pilíře) A s průřezová plocha výztuže A s,req

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I POZEMNÍ STAVITELSTVÍ I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

Lávka pro chodce v Račicích. The pedestrian bridge in Račice

Lávka pro chodce v Račicích. The pedestrian bridge in Račice ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra ocelových a dřevěných konstrukcí Lávka pro chodce v Račicích The pedestrian bridge in Račice Diplomová práce Studijní program: Stavební inženýrství

Více

KATALOG BETONOVÝCH VÝROBKŮ STAVEBNÍ SKUPINA EUROVIA CS ZÁVOD OSTRAVA

KATALOG BETONOVÝCH VÝROBKŮ STAVEBNÍ SKUPINA EUROVIA CS ZÁVOD OSTRAVA KATALOG BETONOVÝCH VÝROBKŮ STAVEBNÍ SKUPINA EUROVIA CS ZÁVOD OSTRAVA KONTAKTY ředitelství společnosti eurovia cs, a. s. Národní 10 113 19 Praha 1 T/ +420 224 952 022 F/ +420 224 933 551 E/ sekretariat@eurovia.cz

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 93.080.10 Březen 2010 ČSN 73 6242 Navrhování a provádění vozovek na mostech pozemních komunikací Design and construction of pavements on road bridges Nahrazení předchozích norem

Více