Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61"

Transkript

1 Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Ing. Meczner, Ing. Vaverka, Bortlíček, Carbol, Filipovský, Maloušová, Pokorný. 53. Připomínky z jednání DPK č. 53 konané dne Křižovatka Vřesinská X 17.listopadu se zasekává a nepouští tramvaje jak má. (Je zažádáno o zkušební odstavení dílčího uzlu při vjezdu/výjezdu na smyčku. Je zkušebně zakryt dílčí uzel SSZ. Na přelomu ledna/února se bude posílat na MMO zhodnocením kladů a záporů tohoto opatření. Následně se bude rozhodovat, zda je takové opatření vhodné z hlediska dopravy nebo ne. O trvalé odpojení dílčího uzlu již bylo požádáno. Vzhledem k tomu, že zde jsou nesrovnalosti i v dopravním značení, město zadalo úkol OK na prověření DZ a navržení řešení pro celou přilehlou oblast. Jsou schváleny dvě varianty řešení. Bylo rozhodnuto, že dílčí uzel SSZ se nebude zcela vypínat, ale bude přepnut do blikavé žluté. Byl vydán příkaz na úpravu SSZ, čekáme na realizaci.) 58. Připomínky z jednání DPK č. 58 konané dne Stále se opakující stání vozidel v bezprostřední blízkosti zastávky Mírové nám. (u Veroniky). Návrh na zvýšení kontroly i ze strany dopravního dispečinku. (PČR, MP i vedoucí provozoven zde provádí pravidelné kontroly. Zatím bezvýsledně.), Kuchař 58.2 Požadavek na snížení intenzity osvětlení na zast. Svinov mosty h.z. (Řešeno se správcem objektu a příslušným ÚMOb. Zatím bez výsledku.) 58.3 Požadavek na přemístění zastávky K Lidicím směr Lhotka. Zastávka je v nevyhovujícím stavu, chybí nástupní hrana a cestující vystupují do komunikace. (V době schválení zastávky do užívání byla zastávka v pořádku, a proto je možné ji používat dodnes. Nicméně zjistíme, zda by bylo možné její přemístění, např. na stávající chodník před křižovatku ulic K Lidicím X Petřkovická. Přesunutí zastávky na přilehlý chodník před křižovatku bylo zamítnuto. Čekáme na nový návrh ze strany MMO.) Připomínkuje: Slíva, Ing. Meczner 59. Připomínky z jednání DPK č. 59 konané dne Na Sokolské třídě u mléčného baru často stojí parkující vozidla. Připomínkuje: Carbol 59.2 Na ul. 28.října u AlfyComp často stojí parkující vozidla.

2 59.3 Požadavek na sjednocení označníků na Výstavišti. (V plánu ke změnám v JŘ k 12/2014.) 60. Připomínky z jednání DPK č. 60 konané dne Stížnosti řidičů autobusů na cyklisty na ul. Na Rovince, kteří nevyužívají cyklistickou stezku a jezdí přímo po komunikaci. (Zástupkyně průmyslové zóny v Hrabové přislíbila, že bude informovat o tomto problému firmy v PZ.) 60.2 Na okružní křižovatce ul. Prodloužená X Krmelínská X sjezdová rampa z Místecké (u Makra) brání při sjíždění z ul. Místecké ve výhledu reklamy umístěné na plotě parkoviště Makra Na okružní křižovatce ul. Grmelova X Pašerových X a ramp z ul. Mariánskohorské brání ve výhledu při sjezdu z ul. Mariánskohorské keře a vysoká tráva. (Odeslána žádost, ořez bude v nejbližší době proveden.) 60.4 Požadavek na opravu asfaltu na zastávce Slavíkova směr Poruba vozovna a Oblouk směr věžičky Řidiči navrhují přenesení odpovědnosti za přepravu více než jednoho kočárku a invalidního vozíku na samotného cestujícího. (Nechali se zpracovat znalecké posudky a sbírají se informace od jiných dopravních podniků.), Pokorný Zodpovídá: Ing. Šimčík, Ing. Hladký 60.6 Nové návrhy na změnu řazení autobusů na zastávce Svinov mosty h.z Kurz 11/206 v 23:10 hod. jede neustále s cestujícími ze Zábřehu na Nádraží Vítkovice, i když v tuto dobu již nejezdí žádné vlaky. Proč nejede rovnou ze Zábřehu režijně? (Spoj navrhneme ke zrušení ke změnám JŘ k 12/2014 na koordinačních jednáních za účasti OD MMO a KODISu. OD MMO a KODIS požaduje, aby byl spoj veden po lince až na Plynárny. Spoj bude na odjezdu ze Zábřehu opožděn o 5 min.) Připomínkuje: Pokorný 60.8 Nevhodně nastavené vybavování signálu Volno v křižovatce ulic Vítkovická X 28.října. Nejlépe opozdit vybavování Volna od zastávky Dr. Malého. 61. Připomínky z jednání DPK č. 61 konané dne Špatné hlášení na akci Maraton. Kurz 54/101 hlásil, že na zast, Jirská a Nákladní nezastavuje a v dalším hlášení byla informace, že na Nákladní je přestup na NAD.

3 61.2 Opět parkují automobily na ul. Halasové Požadavek na preferenci autobusů vyjíždějících ze zastávky Karolina směr ÚAN, aby se nemusely zařazovat do proudu vozidel, případně aby Volno dostaly s předstihem před IAD Snížit počet betonových zábran v místě zastávky Nová škola ve směru do centra Dotaz zda by bylo možné změnit způsob pauzování na l.č. 2 o víkendech a to tak, aby delší pauzy byly na Hlavním nádraží a ne ve Výškovicích. (Možné to je. BP se umístily do Výškovic záměrně, neboť dnes je tam možné stát bez potahování 24 min., od prosince to bude dokonce 30 min. Na Hlavním nádraží to bude vždy jen 20 min. Negativní vlastností pauzování na Hlavním nádraží je fakt, že nízkopodlažní spoje budou ve větší míře muset používat vnitřní kolej, což výrazně navýší počet spojů, které budou pro cestující na invalidním vozíku nepoužitelné.) Připomínkuje: Pokorný 61.6 Požadavek na přeměření všech obratových dob v tramvajové dopravě Požadavek na doplnění DZ Zákaz otáčení na ul. Závodní směrem k Mostu ČSA Při výlukách např. na ul. Martinovské jsou příliš daleko zastávky NAD a je málo zdůrazněno na stálých zastávkách, že tramvaje nejezdí a že cestující musejí přejít na zastávku NAD. Při vyčkávání autobusů na cestující, kteří pak dobíhají ze zastávky, to způsobuje zbytečné zpoždění, které se pak odráží při přípojích na tramvaje Požadavek na prohození jízdních dob v sedle a o víkendech: a) Hl. třída Rektorát -1 min. Poruba vozovna Telekom. škola +1 min. b) Mariánské nám. Dům energetiky -1 min. Krajský úřad Nám. Republiky +1 min. c) Muglinovská Křižíkova -1 min. Křižíkova Důl Jindřich +1min. (ad a): nedoporučujeme, v minulosti chtěli řidiči přidat minutu v úseku Vřesinská Poruba vozovna. Přidání minuty v úseku P. vozovna Telekom. škola způsobí u začínajících spojů na Vozovně to, že v prvním úseku budou mít 3 min. a bude to způsobovat předčasné odjezdy, což před příchodem GPS do vozidel není vhodné. Ad b): Úpravy v oblasti Mariánských Hor máme od prosince v plánu o víkendu dle požadavku. V PD v sedle je tato úprava možná, ale aby nevzniknul 3 min. úsek mezi Krajským úřadem a Nám. Republiky, což by bylo vzhledem ke vzdálenosti zastávek nežádoucí, musely by se zároveň s touto úpravou upravit úseky Mariánské nám. Dům energetiky a Krajský úřad Náměstí Republiky, kde se prohodí jízdní doby. U l.č. 12 tuto úpravu nedoporučujeme. Ad c): Znovu se tímto vytvoří v pracovní den úsek Křižíkova Důl Jindřich, který bude mít 3 min. což je příliš moc. Vzhledem k tomu, že se na zastávce Křižíkova odehrávají přestupy z autobusů na tramvaje, není vhodné před tímto uzlem jízdní dobu ubírat. Delší jízdní doba tak dává větší možnost řidičům tramvají, aby na dojíždějící autobus na zast. Křižíkova vyčkali, což je priorita. Navíc touto úpravou by tramvaje dojížděly na Křižíkovu zpožděné.)

4 61.10 Upravit vyhlašování z vozu na l.č 108, kdy ještě na zastávce Sídliště Muglinov se vyhlašuje, že spoj jede přes Muglinov. Připomínkuje:Carbol, Ing. Vaverka Požadavek na posun DZ Zákaz stání na ul. Zlepšovatelů o cca 20 m vpřed. V současné situaci řidiči vnímají, že zákaz platí po první křižovatku a auta pak parkují až po ul. Závodní. Připomínkuje:Protivínský Na stránkách dej mi známku se objevují vulgarismy, které by se měly mazat a objevují se zde i připomínky, které nesouvisí s prací řidiče, např. nevhodně nastavena jízdní doba. Připomínkuje:Protivínský Úkoly a připomínky, které se již nadále nebudou sledovat. Zastávka Hlubinská směr Vítkovice, propadlá vozovka. (Poslán dopis na OK. Hotovo.) V křižovatce Varenská X Novinářská došlo ke změně signálního plánu a dochází k situacím, kdy vozidla z ul. Varenské odbočující vpravo na zelenou šipku nedávají přednost vozidlům jedoucím v přímém směru. Požadavek na navrácení stavu před úpravou. (Situace je na více křižovatkách a není v rozporu se zákonem.) Řidiči autobusů požadují vstup do střídající místnosti na Karolině z důvodu zakoupení jízdenek. (Odpočinková místnost na Karolíně je navržena pro řidiče tramvají pracující v režimu střídaných přestávek. Zdržování se jiných řidičů MHD v tomto prostoru není možné (hygienické normy). Jednorázové využití WC nebo nákup jízdenek v AVJH samozřejmě není zakázán, nicméně toto je možné učinit pouze v provozní době zdržovny a po zaklepání na dveře (vstup na BIS funguje jen pro řidiče tramvají)). Na voze 7903 chybí vysílačka, hlásič zastávek a nouzové tlačítko. Požadavek na dovybavení. (Vůz bude dovybaven s příchodem nového palubního systému do poloviny příštího roku.) Nevhodné sjíždění linek č. 12 a 15 na zastávce ÚMOb Jih, kdy je řidič l.č. 12 navíc upozorňován ve VJŘ aby nezajel l.č. 15. (Tato situace není nic nového. V tomto konkrétním případě se jedná o 4 případy v ranních hodinách v době, kdy ještě není zcela pravidelná doprava. Řidič je zde prostřednictvím VJŘ pouze informován o této situaci a dle provozních možností na ni může reagovat.) Špatné provedení linky č. 15, nelze dodržovat BP, nefunguje preference křižovatky, příliš krátké obratové doby s požadavkem na znovupřeměření, nevhodně zvolené délky přestávek, požadavek na rovné vytváření pracovních podmínek řidičů, jako příklad srovnání přestávek na l.č. 15 a l.č. 23(Tramvajová linka č. 15 je zkonstruována dle požadavku OD MMO a KODISu. Jízdní doby jsou převzaty z jízdních dob ostatních linek. Zkrácení jízdní doby po 19 hod. je naprosto identické jako u všech ostatních linek. Obratové doby na konečné ve Výškovicích i na Dubině jsou dlouhodobě nastaveny a dlouhodobě bez připomínek řidičů. Po vyhodnocení zpoždění na této lince se došlo k závěru, že největším problémem linky je špatně fungující křižovatka. V případech, kdy křižovatka náhodně pouštěla spoje bez čekání, přijížděli řidiči do konečných zastávek bez zpoždění a v mnoha případech i předčasně. Zaměstnanci jak Vrchní stavby, tak firmy Eltodo pracují (na základě dopravních průzkumů

5 DPO) na zlepšení tohoto stavu. 25.září 2014 proběhne k projektu nového signálního plánu na OK další jednání. Délka vyrovnávacích dob nad rámec přestávky na jídlo a oddech a ty jsou na všech linkách DPO beze zbytku plněny vůbec nesouvisí s rovným zacházením s řidiči na linkách DPO, ale je definována provozními parametry linky a požadavky objednatele dopravy.) Požadavek na přesunutí jedné zálohy z Křivé na Karolinu. (Bylo provedeno vyhodnocení využití zálohy. Více potřebná je ve vozovně, případů kdy by byla potřebná na Karolině je minimálně.) 3. a se konala v DOV společenská akce a řidiči měli mimořádně zastavovat na zastávce Důl Hlubina. Vyhlašování zastávky však nebylo v MYPOLu a tak někteří řidiči zastavovali, někteří ne. Informace byla pouze na nástěnkách provozovny. (O této akci se DPO dozvěděl na poslední chvíli před začátkem akce. Již nebylo časově možné na tuto akci připravit data a nahrát je do všech vozidel.) Příští dopravně provozní komise se bude konat ve čtvrtek 6. listopadu 2014 v hod. V Ostravě: Zapsal: Ing. Lukáš Meczner

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 62

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 62 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 11. 2014 Zápis č. 62 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Ing. Meczner, Ing. Vaverka, Carbol, Hikl, Maloušová, Orszulik,

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 63

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 63 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 12. 2014 Zápis č. 63 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Ing. Meczner, Bortlíček, Hikl, Maloušová, Orszulik 58. Připomínky z jednání

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Ing. Meczner, Fiala, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný, Řezníčková, Protivínský.

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 65

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 65 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 2. 2015 Zápis č. 65 Přítomni: Fluksa, Fober, Hikl, Ing. Hladký, Ing. Meczner, Maloušová. 58. Připomínky z jednání DPK č. 58 konané

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Krupa, Kurtas, Ing. Meczner, Fister, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný. 31.

Více

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80 odbor technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 9. 2016 Zápis č. 80 Přítomni: Carbol, Fiala, Hikl, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Maloušová, Ing. Meczner, Orszulik, Ing. Vaverka 66.

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE DOPRAVNÍ PODNIK OSTRAVA a.s. Odbor Technologie dopravy, Poděbradova 494/2, 701 71 Ostrava Mor. Ostrava, tel. 59 740 1152,fax: 59 740 1095, e-mail: ddrlik@dpo.cz DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 16.6.2008 Zápis

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 81

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 81 odbor technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 10. 2016 Zápis č. 81 Přítomni: Bortlíček, Fluksa, Fober, Hikl, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Maloušová, Ing. Meczner, Smital, Ing.

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Ing. Meczner, Fister, Carbol, Maloušová, Pokorný, Orszulik, Protivínský. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 2. 2013 Zápis č. 46 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Fister, Ing. Meczner, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný. 31. Připomínky z jednání

Více

Úkoly pro střediska: Vedoucí autobusových středisek zajistí k seznámení všech dopravních zaměstnanců s tímto služebním příkazem.

Úkoly pro střediska: Vedoucí autobusových středisek zajistí k seznámení všech dopravních zaměstnanců s tímto služebním příkazem. Název normy: Stanovení tras režijních přejezdů v autobusové dopravě Kategorie a číslo normy: Služební příkaz Technologie dopravy Strana: 2 / 2 Cílem služebního příkazu je sjednotit režijní přejezdy mezi

Více

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník Terminál Hranečník Ostrava 2015 Cíle dopravního řešení pro Terminál Hranečník Ukončení autobusových linek v přestupním bodě mimo centrum, odkud dopravu do centra a dalších částí města zajistí ekologická

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný. 23. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 41

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 41 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 30. 8. 2012 Zápis č. 41 Přítomni: Bělka, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Franek, Maloušová, Pokorný, Tořová. 23.

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40 Přítomni: Ing. Hladký, Kurtas, Ing. Meczner, Fister, Maloušová, Řezníčková, Bambušek, Carbol Hosté: Ing. Kadlučka,

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) Zápis č. 105

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) Zápis č. 105 úsek dopravní tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE (DPK) 7. 2. 2019 Zápis č. 105 Přítomni: Adamowicz, Bortlíček, Fabián, Fluksa, Ing. Hladký, Maloušová, Ing. Meczner, Ing. Mlčák, Ochman, Orszulik,

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 37

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 37 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 3. 2012 Zápis č. 37 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 1. 2015 Zápis č. 64

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 1. 2015 Zápis č. 64 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 1. 2015 Zápis č. 64 Přítomni: Fluksa, Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Ing. Meczner, Maloušová, Pokorný, Tkoč, Tříska 58. Připomínky z

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 38

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 38 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 4. 2012 Zápis č. 38 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Příprava provozních podkladů

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Příprava provozních podkladů ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY Příprava provozních podkladů Provozní podklady pro linky MHD 1. Druhy jízdních řádů 2. Tvorba grafikonu 3. Pracovní směny řidičů Provoz tramvají a trolejbusů

Více

http://portal-cz/sites/inzerce/pages/doprava1.aspx

http://portal-cz/sites/inzerce/pages/doprava1.aspx Page 1 of 5 Zrušené zastávky veřejné osobní dopravy: NH jídelna přilehlé okolí je v docházkové vzdálenosti zastávky NH hlavní brána, zastávka bude nadále obsluhována vnitropodnikovou dopravou NH vysoké

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 35

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 35 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 1. 2012 Zápis č. 35 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 5 ZASTÁVKY doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Řešení zastávek na lince Druhy zastávek - nácestné (většina

Více

1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ

1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ PLÁN UDRŽITELNÉ MOBILITY LIBEREC - JABLONEC NAD NISOU DATUM: 18.4.2017, 17:00 MAGISTRÁT MĚSTA LIBERCE ZAPSAL: ING. KAREL KRÁLÍČEK ÚVOD: Ing. Jan Kašík, NDCON - Krátké

Více

Výluky na období 10.11.2014-16.11.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 10.11.2014-16.11.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 10.11.2014-16.11.2014 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 13.09.2014 00:00 hod. - 22.12.2014 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

Výluky na období 04.05.2015-10.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 04.05.2015-10.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Kaznějov Výluky na období 04.05.2015-10.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 01.05.2015 00:00 hod. - 08.06.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Stanice:

Více

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově informace pro: Obec Bítov Obec Skřipov Obec Těškovice Ostrava, září 2011 Úvod V souvislosti dojde postupně

Více

Výluky na období 11.05.2015-17.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 11.05.2015-17.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Kaznějov Výluky na období 11.05.2015-17.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Typ: dlouhodobá - výluka trvá nepřetržitě po níže uvedenou dobu Datum konání: 01.05.2015 00:00 hod.

Více

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

Výluky na období Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Poznámka k výluce:

Výluky na období Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Poznámka k výluce: Výluky na období 31.08.2015-06.09.2015 177 - Pňovany zastávka - Bezdružice (a zpět) Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: dlouhodobá - výluka trvá nepřetržitě po níže uvedenou dobu Datum konání: 31.08.2015

Více

Výlukový jízdní řád na benešovské trati od 17. května 2007

Výlukový jízdní řád na benešovské trati od 17. května 2007 Výlukový jízdní řád na benešovské trati od 17. května 2007 Od 17. května do 23. září 2007 budou v úseku Říčany Uhříněves a na nádraží v Říčanech probíhat dlouhodobé nepřetržité výluky kolejí. V této souvislosti

Více

Integrované dopravní systémy-m

Integrované dopravní systémy-m Integrované dopravní systémy-m 6. Význam a návrh městské hromadné dopravy doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Význam městské hromadné dopravy

Více

Výluky na období 21.09.2015-27.09.2015 183 Výluka v úseku: Klatovy - Železná Ruda-Alžbětín Typ: Datum konání: Trať: Stanice:

Výluky na období 21.09.2015-27.09.2015 183 Výluka v úseku: Klatovy - Železná Ruda-Alžbětín Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Výluky na období 21.09.2015-27.09.2015 183 - Plzeň Železná Ruda-Alžbětín (a zpět) Výluka v úseku: Klatovy - Železná Ruda-Alžbětín Datum konání: 15.09.2015 07:05 hod. - 29.10.2015 20:10 hod. Trať: 183 -

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací PŘESTUPNÍ UZLY VHD

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací PŘESTUPNÍ UZLY VHD Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací PŘESTUPNÍ UZLY VHD Obsah Zastávky MHD (přednáška) Obecné zásady Autobusové zastávky Tramvajové zastávky Přestupní uzly (cvičení) Rozdělení

Více

CZECHBUS Ing. Martin Jareš, Ph.D. 15. 11. 2012. Praktické zkušenosti se zavedením páteřních linek v Praze

CZECHBUS Ing. Martin Jareš, Ph.D. 15. 11. 2012. Praktické zkušenosti se zavedením páteřních linek v Praze CZECHBUS Ing. Martin Jareš, Ph.D. 15. 11. 2012 Praktické zkušenosti se zavedením páteřních linek v Praze Proč se to všechno dělalo Přizpůsobení tomu, kam dnes lidé skutečně jezdí Kratší intervaly v silných

Více

ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY

ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY APEX ZÁKLADNÍ PRINCIPY PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro, tramvaje), autobusová doprava je organizována

Více

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově informace pro: Městský obvod Polanka n. O. Ostrava, září 2011 Úvod V souvislosti dojde postupně k opravám

Více

Projekt Rozvoj MHD v Olomouci

Projekt Rozvoj MHD v Olomouci Cíle projektu A. Systém preference vozidel MHD B. Informační systém pro cestující C. Nákup 3 nízkopodlažních tramvají TRIO Předpokládané celkové náklady projektu Celkové náklady projektu včetně DPH : 155

Více

ID 137 PROGRAM ZRYCHLENÍ PROVOZU TRAMVAJÍ ČÁST 2: ÚPRAVY PRO ZVÝŠENÍ RYCHLOSTI A BEZPEČNOSTI PROVOZU NA LINCE 17

ID 137 PROGRAM ZRYCHLENÍ PROVOZU TRAMVAJÍ ČÁST 2: ÚPRAVY PRO ZVÝŠENÍ RYCHLOSTI A BEZPEČNOSTI PROVOZU NA LINCE 17 ID 137 PROGRAM ZRYCHLENÍ PROVOZU TRAMVAJÍ ČÁST 2: ÚPRAVY PRO ZVÝŠENÍ RYCHLOSTI A BEZPEČNOSTI PROVOZU NA LINCE 17 Vypracoval: Ing. Miroslav Grossmann srpen 2008 Opatření 1: úprava SSZ 4.628b Modřanská

Více

Výluky na období 13.04.2015-19.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 13.04.2015-19.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluky na období 13.04.2015-19.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 04.03.2015 00:00 hod. - 14.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU 1.1.B ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU Umístění Rozměr Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY 70% 3.1.8.A CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY Umístění Orientační rozměry Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní prvky

Více

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS. Jednotný informační systém. Jednotný regionální dopravní systém, založený na. Jednotný přepravně - tarifní systém, umožňující

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS. Jednotný informační systém. Jednotný regionální dopravní systém, založený na. Jednotný přepravně - tarifní systém, umožňující 5.11.2009 ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro, tramvaje), autobusová doprava je organizována především jako návazná

Více

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK 1. Všeobecné požadavky Umístění a stavební uspořádání zastávky musí respektovat bezpečnost a plynulost provozu: a) stavebně přiměřeným řešením

Více

DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÁ STUDIE VÝSTAVBY OBYTNÝCH DOMŮ NA UL.TRLICOVA, NOVÝ JIČÍN

DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÁ STUDIE VÝSTAVBY OBYTNÝCH DOMŮ NA UL.TRLICOVA, NOVÝ JIČÍN UDI MORAVA s.r.o. Havlíčkovo nábřeží 38, 702 00 Ostrava DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÁ STUDIE VÝSTAVBY OBYTNÝCH DOMŮ NA UL.TRLICOVA, NOVÝ JIČÍN leden 2018 1 ÚVOD 3 2 ŠIRŠÍ DOPRAVNÍ VAZBY 4 3 DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÉ POSOUZENÍ

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 2 MHD doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Četnost přemísťovacích vztahů mezi zdroji a cíli dopravy Průměrný

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 04.03.2015 00:00 hod. - 14.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

Následná nutná uzavírka se dotkla také autobusových linek, které musely být jednosměrně odkláněny okolními ulicemi.

Následná nutná uzavírka se dotkla také autobusových linek, které musely být jednosměrně odkláněny okolními ulicemi. PRAHA - V seriálu o pražských letních výlukách pokračujeme mimořádnou výlukou vyvolanou propadem vozovky u zastávky Horoměřická. Ten tehdy zasáhl i do provozu náhradní tramvajové dopravy za metro. Následná

Více

Integrace Neratovic a Mělníka

Integrace Neratovic a Mělníka Integrace Neratovic a Mělníka Obsah dnešní prezentace Co se dozvíte? 1 Výhody integrované dopravy 2 Historie integrace Neratovicka na Ládví 3 Stav po 7.4.2015 dokončení integrace Neratovicka a Mělnicka

Více

Brušperk, Střed směr Ostrava

Brušperk, Střed směr Ostrava Brušperk, směr Ostrava Poznámka Spoj Přes Konečná zastávka 4:38 * jede v 6, + 910373 Hotel Bělský les Ostrava, ÚAN 5:10 4:40 * jede v x, 6, + 910371 Dřevoprodej Ostrava, ÚAN 5:06 4:42 * jede v x 910373

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MHD cvičení z předmětu 12OMHD LS 2014/2015

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MHD cvičení z předmětu 12OMHD LS 2014/2015 ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MHD cvičení z předmětu 12OMHD LS 2014/2015 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 VojtechNovotny@gmail.com ČVUT

Více

Přednáška č. 2 AUTOBUSOVÉ A TROLEJBUSOVÉ ZASTÁVKY

Přednáška č. 2 AUTOBUSOVÉ A TROLEJBUSOVÉ ZASTÁVKY 1. Pojmy a definice Přednáška č. 2 AUTOBUSOVÉ A TROLEJBUSOVÉ ZASTÁVKY Zastávka předepsaným způsobem označené a vybavené místo, určené k nástupu, výstupu nebo přestupu cestujících. Třídění zastávek se provádí

Více

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově informace pro: Obec Albrechtičky Město Studénka Ostrava, září 2011 Úvod V souvislosti dojde postupně

Více

Upozornění pro cestující a veřejnost. Změna jízdního řádu linky č. 126 Janov Hrabětice od

Upozornění pro cestující a veřejnost. Změna jízdního řádu linky č. 126 Janov Hrabětice od Upozornění pro cestující a veřejnost Změna jízdního řádu linky č. 126 Janov Hrabětice od 12.7.2019 Od pátku 12.7.2019 z důvodu uzavírky místní komunikace okolo sokolovny (pokládka nového asfaltového povrchu)

Více

1/2. Výlukový jízdní řád. Sp Sp v

1/2. Výlukový jízdní řád. Sp Sp v 1/2 platný od 17.I.16, 8:08 hod. do.i.16, :55 hod. 290 Olomouc - Uničov (- Šumperk) SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 3623 1 3625 3627 3 Olomouc hl.n. 270,275,301,310 4 34 5 02 5 19 6 17 6 33 6 41

Více

Výluky na období 01.12.2014-07.12.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 01.12.2014-07.12.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 01.12.2014-07.12.2014 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 13.09.2014 00:00 hod. - 22.12.2014 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 16

TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 16 TECHNICKO - PROVOZNÍ KOMISE 4.2. 2016 Zápis č. 16 Přítomni: Carbol, Orszulik, Benda, Tomala, Boháček, Hladký, Smital, Hikl, Vorel, Maloušová, Bortlíček 16. Připomínky z jednání TPK č. 16 konané dne 4.2.2016

Více

Výluky na období 20.10.2014-26.10.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 20.10.2014-26.10.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 20.10.2014-26.10.2014 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 13.09.2014 00:00 hod. - 22.12.2014 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor dopravy a silničního hospodářství 28. října 117, 702 18 Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor dopravy a silničního hospodářství 28. října 117, 702 18 Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor dopravy a silničního hospodářství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX016Y6D1* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 54561/2013 Sp. zn.: DSH/2426/2013/Moš 276.11 S5 Vyřizuje:

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY 60% 3.1.1.A Technické parametry Umístění dle potřeby Rozměr délka 10 m, šířka 3 m, Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní

Více

Správa veřejného statku města Plzně. Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ

Správa veřejného statku města Plzně. Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ Správa veřejného statku města Plzně úsek koncepce a dopravního inženýrství Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ vyhodnocení dopravního průzkumu konaného

Více

CHROPYNĚ - REVITALIZACE PŘEDNÁDRAŽNÍHO PROSTORU A UL. NÁDRAŽNÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA

CHROPYNĚ - REVITALIZACE PŘEDNÁDRAŽNÍHO PROSTORU A UL. NÁDRAŽNÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA CHROPYNĚ - REVITALIZACE PŘEDNÁDRAŽNÍHO PROSTORU A UL. NÁDRAŽNÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA Analýza stavu Řešené území se nachází v severní části města Chropyně. Jedná se o prostor před železničním nádražím a přilehlou

Více

- 1 - Datum konání: :00 hod. -18:00 hod.

- 1 - Datum konání: :00 hod. -18:00 hod. - 1 - Výluky na období 01.10.2012-07.10.2012 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Horní Bříza - Kaznějov Datum konání: 02.10.2012 08:00 hod. -14:00 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Stanice:

Více

Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná

Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná Návrh trasy nové trolejbusové linky Návrh trasy trolejbusovélinky č.4 Stávající linkové vedení Uvedené lokality jsou obsluhovány linkami

Více

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací DOPRAVNÍ ZNAČENÍ

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací DOPRAVNÍ ZNAČENÍ Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací DOPRAVNÍ ZNAČENÍ SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY Zásady pro dopravní značení na pozemních komunikacích TP 65 Zásady pro vodorovné dopravní značení

Více

DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II

DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II 1) Cyklista odbočující vlevo, musí dát přednost v jízdě a) všem vozidlům jedoucím v obou směrech b) jen protijedoucím tramvajím a motorovým vozidlům c) všem protijedoucím

Více

DOPRAVNÍ PODNIK HL. M. PRAHY, AKCIOVÁ SPOLEČNOST ODDĚLENÍ VÝCVIK A VZDĚLÁVÁNÍ - TRAMVAJE PALUBNÍ POČÍTAČ. u č e b n í p o m ů c k a

DOPRAVNÍ PODNIK HL. M. PRAHY, AKCIOVÁ SPOLEČNOST ODDĚLENÍ VÝCVIK A VZDĚLÁVÁNÍ - TRAMVAJE PALUBNÍ POČÍTAČ. u č e b n í p o m ů c k a DOPRAVNÍ PODNIK HL. M. PRAHY, AKCIOVÁ SPOLEČNOST ODDĚLENÍ VÝCVIK A VZDĚLÁVÁNÍ - TRAMVAJE PALUBNÍ POČÍTAČ APEX u č e b n í p o m ů c k a s r p e n 2 0 0 9 2 ZAPNUTÍ POČÍTAČE Po zapnutí řízení tramvajového

Více

Požadavky cestujících na železniční dopravu v současnosti a v roce 2030

Požadavky cestujících na železniční dopravu v současnosti a v roce 2030 Czech Raildays 2013, Ostrava 18. 6. 2013 Požadavky cestujících na železniční dopravu v současnosti a v roce 2030 Miroslav Vyka // SVAZ CESTUJÍCÍCH VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ// prezident www.svazcestujicich.cz

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Návrh vedení linek a obsluhy území

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Návrh vedení linek a obsluhy území ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY Návrh vedení linek a obsluhy území Dopravní obsluha území 1, rozsah řešeného území systém městské dopravy systém regionální dopravy součást integrovaného dopravního

Více

Výlukový jízdní řád 4420/ K xs41. B xs / / /14420

Výlukový jízdní řád 4420/ K xs41. B xs / / /14420 244 Brno - Hrušovany nad Jevišovkou, Moravské Bránice - Ivančice km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak/BUS 4820 4420/14404 50 B xs41 K xs41 IDS JMK S41 Brno - Miroslav, Moravské Bránice - Ivančice

Více

Na nádraží v Brně-Horních Heršpicích se staví, vlaky dočasně nahradí autobusy

Na nádraží v Brně-Horních Heršpicích se staví, vlaky dočasně nahradí autobusy Odbor komunikace tiskové oddělení Ondřej Kubala, T: 972 232 299, M: 724 977 822, e-mail: kubala@cd.cz Brno, 12. února 2008 Na nádraží v Brně-Horních Heršpicích se staví, vlaky dočasně nahradí autobusy

Více

- 2 - Datum konání: 13.11.2012 07:15 hod. - 19.11.2012 19:15 hod.

- 2 - Datum konání: 13.11.2012 07:15 hod. - 19.11.2012 19:15 hod. - 1 - Výluky na období 11.11.2012-18.11.2012 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Žatec - Žatec západ Datum konání: 08.11.2012 08:00 hod. - 12.11.2012 14:00 hod., 15.11.2012 08:00 hod. - 19.11.2012

Více

Páteřní linky v Praze i v zahraničí

Páteřní linky v Praze i v zahraničí Páteřní linky v Praze i v zahraničí Ing. Martin Jareš, Ph.D., ROPID ROPID Regionální organizátor Pražské integrované dopravy 1/13 Hierarchizace sítě linek především ve velkých městech je potřeba zjednodušit

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 6 TYPY A UMÍSTĚNÍ ZASTÁVEK doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava 1. Hlavní trendy úprav Autobusové zastávky

Více

Území IDP je od dubna 2012 rozděleno do 29 tarifních zón - zóna 001 Plzeň a 28 vnějších zón ( ), které zahrnují 212 obcí.

Území IDP je od dubna 2012 rozděleno do 29 tarifních zón - zóna 001 Plzeň a 28 vnějších zón ( ), které zahrnují 212 obcí. 3. VEŘEJNÁ DOPRAVA Základní charakteristiky veřejné dopravy Dopravní obslužnost v Plzni a jejím okolí je zajišťována Integrovanou dopravou Plzeňska (IDP). Systém byl spuštěn roku 2002 v oblasti asi do

Více

Úprava veřejné dopravy po dokončení revitalizace přednádražního prostoru Svinov

Úprava veřejné dopravy po dokončení revitalizace přednádražního prostoru Svinov Koordinátor ODIS s.r.o. Úprava veřejné dopravy po dokončení revitalizace přednádražního prostoru Svinov alternativní projekt aktualizace 25. 3. 2013 Ostrava, duben 2013 Archivní číslo: Souprava: Průvodní

Více

Výluky na období 01.06.2015-07.06.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 01.06.2015-07.06.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Kaznějov Výluky na období 01.06.2015-07.06.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 01.05.2015 00:00 hod. - 08.06.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Stanice:

Více

Výluky na období 25.05.2015-31.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 25.05.2015-31.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Kaznějov Výluky na období 25.05.2015-31.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 01.05.2015 00:00 hod. - 07.06.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Stanice:

Více

Příloha č. 7 Podrobné požadavky na kvalitu a vybavení vozidel

Příloha č. 7 Podrobné požadavky na kvalitu a vybavení vozidel Příloha č. 7 Podrobné požadavky na kvalitu a vybavení vozidel Článek Technické požadavky Vozidla určená k plnění zakázky musí splňovat alespoň následující požadavky: Vozidlo musí být ke dni zahájení provozu

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 C-28082006-114347-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na všech pozemních komunikacích

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Návrh vedení linek a obsluhy území

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Návrh vedení linek a obsluhy území ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY Návrh vedení linek a obsluhy území Dopravní obsluha území 1, rozsah řešeného území systém městské dopravy systém regionální dopravy součást integrovaného dopravního

Více

Změny v regionální železniční dopravě v Olomouckém kraji od 14. 12. 2014

Změny v regionální železniční dopravě v Olomouckém kraji od 14. 12. 2014 Změny v regionální železniční dopravě v Olomouckém kraji od 14. 12. 2014 Trať 017 Česká Třebová Dzbel - nová objednávka vlaků Dzbel Moravská Třebová v rozsahu 4 páry denně v pracovní dny a 2 páry denně

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne.

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. C-28082006-114316-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. 2) [2 b.] Řidič nesmí ohrozit chodce: a) Pouze při otáčení nebo couvání.

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Koridory MHD České Budějovice

Koridory MHD České Budějovice Koridory MHD České Budějovice Ing. Vladimír Faltus 4. října 2011 Program prezentace Představení myšlenky a cílů koridorů MHD pro České Budějovice Koridor linky 3 (České Budějovice) ideová studie jako součást

Více

Dopravní značky 7. část

Dopravní značky 7. část Dopravní značky 7. část Vodorovné dopravní značky Umístění a provedení vodorovných dopravních značek (1) Vodorovné dopravní značky jsou vyznačeny na pozemní komunikaci. (2) Vodorovné dopravní značky jsou

Více

STOJAN PRO BICYKLY V OSTRAVĚ

STOJAN PRO BICYKLY V OSTRAVĚ STOJAN PRO BICYKLY V OSTRAVĚ 2014 Materiál pro vznik STOJANu!!! Materiál k prvním jednáním sledujícím vznik oficiálního a městem požadovaného kvalitního a bezpečného stojanu pro jízdní kola STOJAN PRO

Více

Projekt KORIS. Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Koordinátor veřejné dopravy ZK s.r.o.

Projekt KORIS. Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Koordinátor veřejné dopravy ZK s.r.o. Projekt KORIS Setkání starostů Zlínského kraje Luhačovice 15.4.2010 Co je KORIS? KORIS komplexní odbavovací, řídící a informační systém Kdo ho připravuje? Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje, s.r.o.

Více

Výluky na období Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Blatno u Jesenice Typ: Datum konání: Trať: Stanice:

Výluky na období Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Blatno u Jesenice Typ: Datum konání: Trať: Stanice: - 1 - Výluky na období 20.08.2012-02.09.2012 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Blatno u Jesenice Datum konání: 13.08.2012 07:40 hod. - 20.08.2012 16:00 hod. Trať: 160

Více

MODERNÍ TRENDY V TRAMVAJOVÉ DOPRAVĚ V NĚMECKÝCH MĚSTECH I REGIONECH

MODERNÍ TRENDY V TRAMVAJOVÉ DOPRAVĚ V NĚMECKÝCH MĚSTECH I REGIONECH MODERNÍ TRENDY V TRAMVAJOVÉ DOPRAVĚ V NĚMECKÝCH MĚSTECH I REGIONECH Tramvajová doprava prožívá v západní Evropě svou renesanci. V německých městech starších i novějších spolkových zemí (bývalá NDR) jsou

Více

Informační a řídící systémy v IDS

Informační a řídící systémy v IDS INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Informační a řídící systémy v IDS Jan Šimůnek ROPID Integrované dopravní systémy 22.11.2011 1 ZÁKLADNÍ PRINCIPY IDS Jednotný regionální dopravní systém, založený na preferenci

Více

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření PŘÍLOHA Č. P4-02-03 DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření rychlé spojení Liberec Turnov Železný Brod

Více