Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 38

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 38"

Transkript

1 Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní ulice, zavazí tam stojící kamiony, prověřit výhledové podmínky. (Majitelem silnice bylo určeno město, jakmile se tato cesta zavede do systému, posíláme žádost na úpravu dopravního řešení. Ještě se čeká vyřešení detailů mezi majetkovým odborem MMO a ÚMOb Hrabová.) 26. Připomínky z jednání DPK č. 26 konané dne Žádost o zřízení BUS pruhu od benzínové pumpy za zast. Moravská až k zast. Dřevoprodej a mezi těmito zastávkami i v opačném směru. (BUS pruhy jsou schválené OK, MMO, PČR a ŘSD. Namalují se, jakmile to počasí dovolí.) 29. Připomínky z jednání DPK č. 29 konané dne Na ul. Rudné mezi zastávkami Shopping park (připojení na ul. Rudnou) a zastávkou Výškovická zřídit BUS pruh. Autobusy by tak nemusely vůbec opustit dnešní odstavný pruh. (Průpletový pruh je schválený. Bude se realizovat, současně s BUS pruhem mezi zastávkou U Korýtka Shopping park.) 31. Připomínky z jednání DPK č. 31 konané dne V zastávce Nová Ves vodárna směr Poruba jsou poničené kostky. (Odeslán dopis na SSMSK, oprava byla zařazena do plánu na rok 2012.) V zastávce Hlubinská směr Mírové náměstí je výtluk. (Odeslán dopis na ÚMOb Vítkovice, odpověděli, že provedou opravu v lednu 2012.) V zastávce Koksovna J. Šverma směr Mariánskohorská jsou poničené kostky. (Odeslán dopis na SSMSK, oprava byla zařazena do plánu na rok 2012.)

2 31.4. Při výjezdu ze smyčky Michálkovice (vlevo, zejména u linek č. 23, 49 a 97) je zhoršený rozhled a auta přijíždějící od zast. U Lékárny nedodržují předepsanou rychlost. Bylo by vhodné požádat policii o pomoc, zejména o kontrolu dodržování rychlosti případně a snížení rychlosti dopravní značkou. (Projekt je zpracován, čeká se realizaci.) 32. Připomínky z jednání DPK č. 32 konané dne Okolo vchodu do transfůzní stanice stojí zaparkovaná auta (ul. Dr. Slabihoudka), řidiči sice volají každý den na policii, jak jsou poučeni, ale již jsou za otravy. (Je zpracován projekt na změnu vodorovného dopravního značení, je schválen a čeká se již na realizaci.) Bylo by vhodné vytvořit preventivní hlášení do vozidel na téma psi, náhubky, placení za přepravu jízdních kol. (Tento problém se bude řešit ve vedení společnosti, ať je zachována podniková koncepce v hlášení. Časem se může objevit nový požadavek a je potřeba toto koordinovat. Hlášení se ve vozech objeví nejdříve na začátku roku 2013, po ukončení rekonstrukce mostů ve Svinově.) 33. Připomínky z jednání DPK č. 33 konané dne V křižovatce Paskovská x rampa Místecká (od Makra) je potřeba obnovit vodorovné značení. Pošleme znova žádost o obnovu. (SSMSK zahrnulo do oprav na rok 2012.) Na zast. Francouzská směr Tesco je prasklý panel. (Odešel dopis na OK. Odešel dopis s urgencí.) Zajistit opravu přihlašování tramvají v křižovatce Vítkovická x 28. října ve směru od Dr. Malého. Pokud jedou dvě tramvaje proti sobě, volno křižovatka nedrží. (Připomínka je v reklamaci, v úterý 10. dubna 2012 bude proveden další servisní zásah.)

3 34. Připomínky z jednání DPK č. 34 konané dne Na zast. Martinov (BUS) směr Dílny DP Ostrava je shrnutý asfalt. (Odešel dopis se žádostí na opravu. Odešel dopis s urgencí.) Na zastávkách Dílny DP Ostrava (BUS) obnovit vodorovné DZ. (Odešel dopis se žádostí na opravu) Žádost o ořez stromů mezi zast. Žleby a Hošťálkovice. (Odešel dopis se žádostí na opravu. Odešel dopis s urgencí. Období vegetačního klidu skončilo, je potřeba vyčkat opět další rok.) Vzhledem k provozu autobusů na smyčku Opavská je nutno odstranit z ostrůvků pro chodce dopravní značky. Autobusy se mezi ně nevlezou. (Odešel dopis se žádostí na úpravu, odstranění a jejich nahrazení jiným prvkem, který by případně umožnil hladký průjezd). 35. Připomínky z jednání DPK č. 35 konané dne Žádost o zřízení průpletu, aby autobusy přijíždějící na ul. Místeckou od Šídlovce nemusely mezi nájezdovou rampou a zastávkou Benzina jezdit do pravého jízdního pruhu. (Projekt je schválen, čeká se na realizaci.) 36. Připomínky z jednání DPK č. 36 konané dne Mezi zast. Kepkova a Koněvova je obchůdek, kde stojí auta a ty je problém objet. Je zde nově instalován středový ostrůvek pro přecházející chodce a trolejbus již nemůže parkující auta objet v protisměru. Prosba o umístění značky zakazující stání. (Odeslán dopis s návrhem dopravního značení. Realizace je slíbena do konce dubna.) 37. Připomínky z jednání DPK č. 37 konané dne V zastávce Futurum směr Poruba je výtluk ve vozovce. (Odešel se žádostí na opravu.)

4 37.2. Ve směru od Husova sadu na Konzervatoř, před přechodem pro chodce, před křižovatkou Českobratrská x Nádraží je výtluk ve vozovce až do drátů. (Odešel dopis s žádostí na opravu na SSMSK.) V zastávce Nová radnice směr vozovna trolejbusů domalovat žlutou barvou také nájezdový klín, začíná sloužit jako parkoviště. (Je zpracován projekt, byl odeslán na schválení.) 38. Připomínky z jednání DPK č. 38 konané dne Dotaz na časovou náročnost některých úkonů řidiče na konečných zastávkách. jak velký je vyrovnávací čas; jaký čas je třeba připočíst na výstup cestujících, najetí do smyčky, najetí do nástupní zastávky a nástup cestujících; citace z provozního předpisu D1, článku II odst. 22 a dotaz: "Kolik času je v jízdním řádu věnováno na tuto povinnost řidiče?" (kontrola soupravy uvnitř i vně na každé konečné). (Tato problematika bude řešena oddělena od provozní komise k tomu jmenovaným projektovým týmem.), p. Kurtas Zrušen. Zodpovídá: Je potřeba řešit, když cestující kouří ve vozidle elektronickou cigaretu. (Kouření elektronické cigarety není kouření, ale inhalace. Proto v průběhu prázdnin se upraví Smluvní přepravní podmínky a doplní se toto znění: Používat ve vozidle nebo prostorách určených cestujícím výrobek napodobující funkci tabákového výrobku nebo tabákové potřeby, jehož účelem je vdechování nikotinových výparů, včetně příslušenství tabákových výrobků (elektronická cigareta a jiné).) Žádost řidičů o instalaci posuvného okna v kabině řidiče ve vozech Vario. Bylo by vhodnější než výklopné. Zodpovídá: ing. Hladký V nejnovějších vozech Vario při otevřených dveřích nelze dát signál výstraha. Tento signál jde pouze při zavírání dveří.

5 38.6. Ve vozech T6 se upravilo zavírání dveří a přidala se prodleva. Pokud si řidič otevře jen první dveře a jde si např. přehodit výhybku dveře nelze zavřít hned, ale prodleva je zde také. Ostatní vozy s dveřmi Bahoza tuto prodlevu u předních dveří nemají Do terminálu řidiče, do seznamu textových zpráv k odeslání dodat novou, o seřízení času. (Zamítnuto, pokud je problém s časem, je potřeba volat DD vysílačkou, aby byla zpětná kontrola, kdy se čas seřídí a přehled o vozech, které čas nepřijímají.) Při jízdě sněhových pluhů dostávají řidiči příkaz o zákazu plužení tratí, které jsou součástí komunikace. Např. jeden z incidentů se stal 16. února Tramvaje pak mají problémy projet trať. Zodpovídá: p. Kurtas Za zast. Riegrova směr Koblov na mostě před Odru jsou velké díry ve vozovce Za zast. Frýdecká na ul. Rudné směr Ocelářská a také na ul. Frýdecké u zast. Technoplyn směr OZO jsou divně namalovány pruhy vodorovného dopravního značení Na (BUS) zast. Mariánské Hory je povrch zastávky upraven nějakou povrchovou úpravou, která je kluzká, když je mokro Před křižovatkou 17. listopadu x Nábřeží SPB na ul. 17. listopadu ve směru na Vřesinskou je propadlý kanál cca 1 metr od kolejí. Byl opraven a propadl se znovu.

6 Úkoly a připomínky, které se již nadále nebudou sledovat. Mezi zastávkami Balkán a Školní statek větve okolních stromů zasahují do vozovky a kořeny některých stromů začínají zvedat cestu. - ořezáno. Cesta mezi Hrabovou statkem a Paskovem je již rozbitá a má plno výtluků. V zastávce Bohumínská směr Keramická je výtluk, z kterého bude za chvíli maxi-díra. Na rampě z ul. Českobratrské na ul. Bohumínskou (Stadion Bazaly směr Nám. J. Gagarina) v místě dilatační spáry je velká díra ve vozovce, které se již nedá vyhnout. Dne 7. března odpoledne v oblasti zastávky Kepkova nebylo slyšet generální volbu, jen chrčení. - ještě občas se vyskytne závada, průběžně se opravuje. Na vjezdu do Rovniny od Malánek chybí DZ Zóna s předností zprava. Dodáno foto. - zamítnuto, šetřením na místě samotném se ukázalo, že absence značky nevadí. Křižovatka Rudé Armády x Mitrovická x rampa Místecká v Paskově má špatné rozhledové poměry při mlze a v noci, bylo by vhodné ji osvětlit. Svislé DZ je ze tří směrů na úrovni hranice křižovatky, ale z jednoho cca 30 metrů před. - norma na umisťování dopravních značek mimo obec umožňuje větší rozpětí, zde je vše v pořádku. Provizorní žluté vodorovné DZ ve Svinově na mostě je sjeté, vhodné by bylo jej obnovit. Ve smyčce Hrabová statek je výtluk ve vozovce. Dost cestujících si stěžuje u řidičů na absenci automatu na jízdenky na provizorní zastávce Svinov mosty h. z. Cestující netuší, že jízdenky mohou zakoupit na nádraží. - na provizorním nástupišti je problém s přívodem napájení, v okolí železniční stanice je cca 7 obchůdků, kde se dají jízdenky zakoupit. Křižovatka Dům energetiky občas neví o přijíždějící tramvaji od Mariánského náměstí. - minulý týden sledováno a závada nezjištěna. Mezi kruhovým objezdem u Nové radnice a křižovatkou u Nové radnice jsou u lahůdek zaparkovaná auta. Dosti ztěžují provoz po ul. Sokolské, občas jich tam stojí i 6. - v rámci pravidelných kontrol vedoucích středisek doprava se toto řeší a kontroluje.

7 Na křižovatce ul. Mariánskohorské a vjezdu do SBN (tram koleje pro l. č. 12) ve směru k vozovně trolejbusů je krátká vyklizovací doba. Občas svítí z obou stran žluté. - kontrolou signálního plánu nebyla zjištěna závada, případná úprava byla na úkor MHD. Příští provozní komise bude se konat ve čtvrtek 10. května 2012 v hod. V Ostravě: Zapsal: Ing. Robert Hackenberg

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 5. 2012 Zápis č. 39 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 37

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 37 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 3. 2012 Zápis č. 37 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 35

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 35 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 1. 2012 Zápis č. 35 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 28. 6. 2012 Zápis č. 40 Přítomni: Ing. Hladký, Kurtas, Ing. Meczner, Fister, Maloušová, Řezníčková, Bambušek, Carbol Hosté: Ing. Kadlučka,

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1155 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 2. 2012 Zápis č. 36 23. Připomínky z jednání DPK č. 23 konané dne 7. 10. 2010 23.1. Linka č. 41 pokud vyjíždí od Tesca z Obchodní

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 41

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 41 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 30. 8. 2012 Zápis č. 41 Přítomni: Bělka, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Franek, Maloušová, Pokorný, Tořová. 23.

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 10. 2012 Zápis č. 42 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný. 23. Připomínky

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE DOPRAVNÍ PODNIK OSTRAVA a.s. Odbor Technologie dopravy, Poděbradova 494/2, 701 71 Ostrava Mor. Ostrava, tel. 59 740 1152,fax: 59 740 1095, e-mail: ddrlik@dpo.cz DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 16.6.2008 Zápis

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 5. 9. 2013 Zápis č. 51 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Ing. Meczner, Fiala, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný, Řezníčková, Protivínský.

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 46 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 2. 2013 Zápis č. 46 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Fister, Ing. Meczner, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný. 31. Připomínky z jednání

Více

Úkoly pro střediska: Vedoucí autobusových středisek zajistí k seznámení všech dopravních zaměstnanců s tímto služebním příkazem.

Úkoly pro střediska: Vedoucí autobusových středisek zajistí k seznámení všech dopravních zaměstnanců s tímto služebním příkazem. Název normy: Stanovení tras režijních přejezdů v autobusové dopravě Kategorie a číslo normy: Služební příkaz Technologie dopravy Strana: 2 / 2 Cílem služebního příkazu je sjednotit režijní přejezdy mezi

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 10. 10. 2013 Zápis č. 52 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Krupa, Kurtas, Ing. Meczner, Fister, Bortlíček, Carbol, Maloušová, Pokorný. 31.

Více

Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112

Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112 Výluka na linkách č. 24, 33, 34, 49, 52, 54, 56, 66, 67, 101, 102, 106, 108, 111 a 112 Zveřejněno 7. srpen 2014 Od pondělí 11. 8. 2014 (cca od 04:00 h) do neděle 17. 8. 2014 (24:00 h), z důvodů opravy

Více

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 81

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 81 odbor technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 10. 2016 Zápis č. 81 Přítomni: Bortlíček, Fluksa, Fober, Hikl, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Maloušová, Ing. Meczner, Smital, Ing.

Více

ZÁZNAM Z MÍSTNÍHO ŠETŘENÍ

ZÁZNAM Z MÍSTNÍHO ŠETŘENÍ ZÁZNAM Z MÍSTNÍHO ŠETŘENÍ PROVĚŘENÍ PRŮJEZDNOSTI NAVRHOVANÉ TRASY LINKY 101 V ÚSEKU TOLSTÉHO HUSINECKÁ U PAMÁTNÍKU Datum: Čtvrtek 16. 5. 2019 Ing. Jan Vegner MHMP, odbor dopravy Ivo Milec MHMP, odbor dopravy

Více

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK 1. Všeobecné požadavky Umístění a stavební uspořádání zastávky musí respektovat bezpečnost a plynulost provozu: a) stavebně přiměřeným řešením

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 5 ZASTÁVKY doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Řešení zastávek na lince Druhy zastávek - nácestné (většina

Více

Na této lince jsou cestující přepravováni zdarma.

Na této lince jsou cestující přepravováni zdarma. linka A 0 0 0 Krajský úřad 1-77 17:45 18:05 18:25 22:05 22:25 22:45 23:05 23:25 23:45 0:05 0:15 0:25 K K 9 Svinov mosty h.z. 1-3-4-77 K K K K K K K K K 0:14 0:24 0:34 K 12 K Poruba vozovna 4-77 17:57 18:17

Více

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80

odbor technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 80 odbor technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 8. 9. 2016 Zápis č. 80 Přítomni: Carbol, Fiala, Hikl, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Maloušová, Ing. Meczner, Orszulik, Ing. Vaverka 66.

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. 1. Výstražné dopravní značky 2. Značky upravující přednost 3. Zákazové dopravní značky 4. Příkazové dopravní značky C 1 Kruhový objezd C

Více

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS. Terminál Hranečník Terminál Hranečník Ostrava 2015 Cíle dopravního řešení pro Terminál Hranečník Ukončení autobusových linek v přestupním bodě mimo centrum, odkud dopravu do centra a dalších částí města zajistí ekologická

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 7. 11. 2013 Zápis č. 53 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Ing. Meczner, Fister, Carbol, Maloušová, Pokorný, Orszulik, Protivínský. 31. Připomínky

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

Opatření obecné povahy

Opatření obecné povahy MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 17 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A DOPRAVY Dle rozdělovníku Vaše značka: Číslo jednací: ÚMČP17 012379/2019/ŽPD/Ta Spisová značka: S-ÚMČP17 012379/2019/2 Vyřizuje: Taraba

Více

30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů. ze dne 10. ledna 2001,

30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů. ze dne 10. ledna 2001, 30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů ze dne 10. ledna 2001, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích Změna: 153/2003

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne.

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. C-28082006-114316-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. 2) [2 b.] Řidič nesmí ohrozit chodce: a) Pouze při otáčení nebo couvání.

Více

PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty.

PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty. PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty. 1. Cyklista před přechodem pro chodce je povinen a) umožnit chodci, který je na přechodu nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky

Více

PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE. ing. Jiří Vodrážka, DPP

PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE. ing. Jiří Vodrážka, DPP PREFERENCE MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY V HL.M.PRAZE ing. Jiří Vodrážka, DPP PREFERENCE MHD základní údaje Projekt preference městské hromadné dopravy v Praze Na základě schváleného programu preference MHD

Více

MHD KUTNÁ HORA (návrh změn linkového vedení)

MHD KUTNÁ HORA (návrh změn linkového vedení) MHD KUTNÁ HORA 2020 (návrh změn linkového vedení) LINKOVÉ VEDENÍ A PARAMETRY LINEK Linka č. 1: (Malín, u restaurace Malín) Hlavní nádraží Sedlec, ÚNS Sedlec, Tabák Čechova Opletalova Sídliště Šipší Sběrná

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 61 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 2. 10. 2014 Zápis č. 61 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Ing. Meczner, Ing. Vaverka, Bortlíček, Carbol, Filipovský, Maloušová, Pokorný.

Více

Požadavky cestujících na železniční dopravu v současnosti a v roce 2030

Požadavky cestujících na železniční dopravu v současnosti a v roce 2030 Czech Raildays 2013, Ostrava 18. 6. 2013 Požadavky cestujících na železniční dopravu v současnosti a v roce 2030 Miroslav Vyka // SVAZ CESTUJÍCÍCH VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ// prezident www.svazcestujicich.cz

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II

DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II DOPRAVNÍ VÝCHOVA - TESTOVÉ OTÁZKY II 1) Cyklista odbočující vlevo, musí dát přednost v jízdě a) všem vozidlům jedoucím v obou směrech b) jen protijedoucím tramvajím a motorovým vozidlům c) všem protijedoucím

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Studie úpravy křižovatky. Lidická - Zborovská a SSZ 5.068

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Studie úpravy křižovatky. Lidická - Zborovská a SSZ 5.068 PRŮVODNÍ ZPRÁVA Studie úpravy křižovatky Lidická - Zborovská a SSZ 5.068-1 - OBSAH OBSAH... 2 SEZNAM ZKRATEK... 2 1. ÚVOD... 3 2. VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 3. ZADÁNÍ A NÁVRH ŘEŠENÍ... 3 4. ZMĚNY DOPRAVNÍHO

Více

Dopravní značky 7. část

Dopravní značky 7. část Dopravní značky 7. část Vodorovné dopravní značky Umístění a provedení vodorovných dopravních značek (1) Vodorovné dopravní značky jsou vyznačeny na pozemní komunikaci. (2) Vodorovné dopravní značky jsou

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi.

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi. MINISTERSTVO DOPRAVY ODBOR POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VZOROVÉ LISTY STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VL 3 KŘIŽOVATKY SCHVÁLENO MD OPK Č.J. 18/2012-120-TN/1 ZE DNE 1. 3. 2012 S ÚČINNOSTÍ OD 1. 4. 2012 SE SOUČASNÝM

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 6 TYPY A UMÍSTĚNÍ ZASTÁVEK doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava 1. Hlavní trendy úprav Autobusové zastávky

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 C-28082006-114347-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na všech pozemních komunikacích

Více

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu Veletržní sraz Chytej 2017 - cesta na ubytovnu Protože předpokládám, že většina z vás přijede autem, tak nejdřív popis jak se dostat k ubytovně, aby jste si před návštěvou osvěžovny mohli svého čtyřkolového

Více

1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ

1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 1. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ PLÁN UDRŽITELNÉ MOBILITY LIBEREC - JABLONEC NAD NISOU DATUM: 18.4.2017, 17:00 MAGISTRÁT MĚSTA LIBERCE ZAPSAL: ING. KAREL KRÁLÍČEK ÚVOD: Ing. Jan Kašík, NDCON - Krátké

Více

Přednáška č. 9 AUTOBUSOVÁ NÁDRAŽÍ

Přednáška č. 9 AUTOBUSOVÁ NÁDRAŽÍ Přednáška č. 9 AUTOBUSOVÁ NÁDRAŽÍ 1. Pojmy a definice Řešení autobusových nádraží v ČR upravuje ČSN 73 6075 Navrhovanie autobusových staníc. Při navrhování autobusových nádraží se přiměřeně uplatní pravidla

Více

Téma 3: Problematika řízených přechodů pro chodce O S T R A V A

Téma 3: Problematika řízených přechodů pro chodce O S T R A V A PŘECHODY SE SSZ Přechody pro chodce v rámci křižovatek zkušenosti s naplňováním ustanovení ČSN 73 6110 Z1 Stávající přechody pro chodce na křižovatkách, které vznikly před změnou uvedené ČSN, často doporučenou

Více

2.6. Pražská ulice - úsek Úzká (nám. Republiky) - Sokolská

2.6. Pražská ulice - úsek Úzká (nám. Republiky) - Sokolská 2.6. Pražská ulice - úsek Úzká (nám. Republiky) - Sokolská 2.6.1. Stávající stav Úsek komunikace ilustruje následující letecký snímek (zdroj: mapy.cz) se zakreslením příčných profilů s označením 6.1. až

Více

Dopravní značení. Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály

Dopravní značení. Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály Dopravní značení Dopravní značení Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály Předpisy Zákon č. 361/2000 Sb. (obecné zásady upravující význam a užití svislých

Více

Dopravní značení. Dopravní značení. Předpisy 20.04.2016. Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály

Dopravní značení. Dopravní značení. Předpisy 20.04.2016. Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály Dopravní značení Dopravní značení Svislé dopravní značení Vodorovné dopravní značení Dopravní zařízení Světelné signály Předpisy Zákon č. 361/2000 Sb. (obecné zásady upravující význam a užití svislých

Více

Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 04.03.2015 00:00 hod. - 14.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí Příloha č. 3 Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí 3.1. Výstražné dopravní značky (v závorkách je uvedeno staré označení dopravního značení) "Zatáčka

Více

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí:

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí: D-28082006-114939-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: D 1 z 7 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Na všech pozemních komunikacích a též na polích, loukách a v lesích. b) Jen

Více

http://portal-cz/sites/inzerce/pages/doprava1.aspx

http://portal-cz/sites/inzerce/pages/doprava1.aspx Page 1 of 5 Zrušené zastávky veřejné osobní dopravy: NH jídelna přilehlé okolí je v docházkové vzdálenosti zastávky NH hlavní brána, zastávka bude nadále obsluhována vnitropodnikovou dopravou NH vysoké

Více

STOJAN PRO BICYKLY V OSTRAVĚ

STOJAN PRO BICYKLY V OSTRAVĚ STOJAN PRO BICYKLY V OSTRAVĚ 2014 Materiál pro vznik STOJANu!!! Materiál k prvním jednáním sledujícím vznik oficiálního a městem požadovaného kvalitního a bezpečného stojanu pro jízdní kola STOJAN PRO

Více

ROZHODNUTÍ. Rekonstrukce a modernizace silnice II/470 Orlovská. Magistrát města Ostravy Odbor dopravy

ROZHODNUTÍ. Rekonstrukce a modernizace silnice II/470 Orlovská. Magistrát města Ostravy Odbor dopravy Magistrát města Ostravy Odbor dopravy Vaše značka: Ze dne: Č. j.: SMO/392488/19/OD/Pot Sp. zn.: S-SMO/382887/19/OD Vyřizuje: Ing. Vojtěch Potocký Telefon: +420 599 442 378 Fax: +420 599 442 034 E-mail:

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY

ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY ZADÁVACÍ KARTA CYKLOTRASY Název akce: Délka tras: Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: Veleslavínská Stamicova (A XXX) 1,5 km DIR 2.950.xxx Datum vyhotovení: 15.5.2009 Zpracování: Přílohy: KCD (www.praha-mesto.cz/cyklo,

Více

Vodorovné dopravní značky. Název, význam a užití

Vodorovné dopravní značky. Název, význam a užití Příloha č. 8 k vyhlášce č. 294/2015 Sb. Vodorovné dopravní značky 1. Podélné čáry V la Vlb Podélná čára souvislá Značka se pouz1va zejména k oddělení jízdních pruhů s protisměrným provozem, k oddělení

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-8959/2016 Č.J.: MeDO-59063/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY POUŽITÍ (zdroj: novela TP č. 85, srpen 2013) místní komunikace funkční skupiny C a D1 ojediněle

Více

Podrobné zpracování výsledků ankety k projektu Újezd bez bariér

Podrobné zpracování výsledků ankety k projektu Újezd bez bariér Podrobné zpracování výsledků ankety k projektu Újezd bez bariér Následně budou zpracovány výstupy s návrhem opatření Tištěná podoba letáku - 12 respondentů Cílová skupina projektu: - rodiče dětí, kteří

Více

Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TP 69, aktualizace 0 MINISTERSTVO DOPRAVY Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TECHNICKÉ PODMÍNKY II. VYDÁNÍ Aktualizace 0 (po prvních připomínkách) Schváleno Ministerstvem

Více

Vážení cestující, - poblíž benzinového čerpadla AGIP v ulici U Trati bude výstupní a nástupní zastávka linek 4, 6, 12, 13, 19

Vážení cestující, - poblíž benzinového čerpadla AGIP v ulici U Trati bude výstupní a nástupní zastávka linek 4, 6, 12, 13, 19 Vážení cestující, Dne 18. září 2011 bude z důvodu pořádání Ústeckého 1/2 maratonu omezen provoz linek MHD. Centrum města bude uzavřeno pro veškerou dopravu od cca 6 hodin do cca 18 hodin linky MHD pojedou

Více

Opatření obecné povahy, kterým se stanoví přechodné dopravní značení na ul. Žižkova

Opatření obecné povahy, kterým se stanoví přechodné dopravní značení na ul. Žižkova MAGISTRÁT MĚSTA KARVINÉ Odbor rozvoje VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 25. 07. 2018 ČÍSLO JEDNACÍ: SPISOVÁ ZNAČKA: SMK/114059/2018 SMK/111580/2018/03 VYŘIZUJE: Ing. Maria Palová TELEFON: 596 387 481 E-MAIL: epodatelna@karvina.cz

Více

Dopravně znalostní soutěž Aktivu města Ostravy pro BESIP

Dopravně znalostní soutěž Aktivu města Ostravy pro BESIP 1 a.) Při vjezdu na kruhový objezd označený dopravními značkami (viz. foto) řidič: A - musí vždy použít blinkr pro odbočení vpravo. B - nedává znamení o změně směru. C - střídavě zapíná a vypíná potkávací

Více

STAVEBNÍ INTEGRACE. Společné zastávky a záchytná parkoviště

STAVEBNÍ INTEGRACE. Společné zastávky a záchytná parkoviště STAVEBNÍ INTEGRACE Společné zastávky a záchytná parkoviště Stavební integrační opatření Propojovací tratě a přestupní uzly (v minulé přednášce) Společné zastávky a záchytná parkoviště (v této přednášce)

Více

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ OBCE LIBHOŠŤ

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ OBCE LIBHOŠŤ předpis č. 5/2011/VP PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ OBCE LIBHOŠŤ Zpracoval: Ověřil: Schválil: Orgán obce: místostarosta starostka rada obce Jméno : Ing. Milan Honeš Ing. Helena Šimíčková Ing. Helena

Více

Okružní křižovatka U Koruny v Hradci Králové

Okružní křižovatka U Koruny v Hradci Králové OBSAH Obsah... 1 KLÍČOVÁ DATA... 2 ZÁSADNÍ Rozpory s platnými technickými předpisy... 3 Ostatní závady... 12 1 OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA U KORUNY V HRADCI KRÁLOVÉ Ing. Pavel Řehák, 2015 Tento dokument popisuje

Více

Slavnostní otevření města Plzně, 16. - 18. ledna 2015 PRAKTICKÉ INFORMACE. více informací na www.plzen2015.cz

Slavnostní otevření města Plzně, 16. - 18. ledna 2015 PRAKTICKÉ INFORMACE. více informací na www.plzen2015.cz Slavnostní otevření města Plzně, 16. - 18. ledna 2015 PRAKTICKÉ INFORMACE více informací na www.plzen2015.cz Slavnostní otevření města Plzně 16. - 18. ledna 2015 otevíráme plzeňský ráj PRAKTICKÉ INFORMACE

Více

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

Slavnostní otevření města Plzně, 16. - 18. ledna 2015 PRAKTICKÉ INFORMACE. více informací na www.plzen2015.cz

Slavnostní otevření města Plzně, 16. - 18. ledna 2015 PRAKTICKÉ INFORMACE. více informací na www.plzen2015.cz Slavnostní otevření města Plzně, 16. - 18. ledna 2015 PRAKTICKÉ INFORMACE více informací na www.plzen2015.cz Slavnostní otevření města Plzně 16. - 18. ledna 2015 otevíráme plzeňský ráj SLEDOVÁNÍ ZAHÁJENÍ

Více

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací DOPRAVNÍ ZNAČENÍ

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací DOPRAVNÍ ZNAČENÍ Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací DOPRAVNÍ ZNAČENÍ SOUVISEJÍCÍ PŘEDPISY Zásady pro dopravní značení na pozemních komunikacích TP 65 Zásady pro vodorovné dopravní značení

Více

Výluky na období 20.10.2014-26.10.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 20.10.2014-26.10.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 20.10.2014-26.10.2014 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 13.09.2014 00:00 hod. - 22.12.2014 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

Nadace Partnerství a její dopravní program

Nadace Partnerství a její dopravní program a její dopravní program Ing.Petr Šmíd / Tel./fax: 274 816 727 3 základní témata Posilování občanské společnosti - Škola pro udržitelný život - Vzdělávací programy Ochrana přírody - Strom života Udržitelný

Více

autobusového nádraží v Kroměříži DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

autobusového nádraží v Kroměříži DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, I. Úvodní ustanovení K zajištění plynulého a bezpečného provozu, ochraně majetku a bezpečnosti cestujících a dalších uživatelů v prostorách autobusového nádraží v Kroměříži (dále jen AN), a k zajištění

Více

Výlukový jízdní řád na benešovské trati od 17. května 2007

Výlukový jízdní řád na benešovské trati od 17. května 2007 Výlukový jízdní řád na benešovské trati od 17. května 2007 Od 17. května do 23. září 2007 budou v úseku Říčany Uhříněves a na nádraží v Říčanech probíhat dlouhodobé nepřetržité výluky kolejí. V této souvislosti

Více

Správa veřejného statku města Plzně. Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ

Správa veřejného statku města Plzně. Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ Správa veřejného statku města Plzně úsek koncepce a dopravního inženýrství Ověření průjezdu tahu Mikulášská, Slovanská, Nepomucká v různých režimech řízení SSZ vyhodnocení dopravního průzkumu konaného

Více

Integrovaný plán mobility Ostrava průzkumy 2014-12-11

Integrovaný plán mobility Ostrava průzkumy 2014-12-11 Integrovaný plán mobility Ostrava průzkumy 2014-12-11 Průzkumy a šetření 1) Automobilová doprava (křižovatkový a kordonový průzkum) 2) Hromadná doprava (kalibrační profilový průzkum) 3) Cyklistická doprava

Více

PŘEHLED SILNIČNÍ SÍTĚ

PŘEHLED SILNIČNÍ SÍTĚ PŘEHLED SILIČÍ SÍTĚ Třída I. II. III. ský číslo silnice číslo úseku pojmenování silnice délka komunikací podle povrchu vozovky silnice celkem plocha šířka příslušenství k silnici úsek celkem komun. vozov.

Více

VL 6.2 VODOROVNÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

VL 6.2 VODOROVNÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY MINISTERSTVO DOPRAVY VZOROVÉ LISTY STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VL 6.2 VODOROVNÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY únor 2017 Schváleno Ministerstvem dopravy č. j. 43/2017-120-TN/1 ze dne 9. února 2017 s účinností od 15.

Více

Výluky na období 01.06.2015-07.06.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 01.06.2015-07.06.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Kaznějov Výluky na období 01.06.2015-07.06.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 01.05.2015 00:00 hod. - 08.06.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Stanice:

Více

PROGRAM PRO MHD = PROGRAM PRO BRNO OPTIMALIZACE FINANČNĚ-PROVOZNÍ NÁROČNOSTI SYSTÉMU MHD ZVÝŠENÍ SPOLEČENSKÉ PRESTIŽE MHD

PROGRAM PRO MHD = PROGRAM PRO BRNO OPTIMALIZACE FINANČNĚ-PROVOZNÍ NÁROČNOSTI SYSTÉMU MHD ZVÝŠENÍ SPOLEČENSKÉ PRESTIŽE MHD PROGRAM PRO MHD = PROGRAM PRO BRNO OPTIMALIZACE FINANČNĚ-PROVOZNÍ NÁROČNOSTI SYSTÉMU MHD ZVÝŠENÍ SPOLEČENSKÉ PRESTIŽE MHD AKTUALIZACE PRO SDP ČR - DPS BRNO, ŘÍJEN 2013 SOUVISLOSTI EFEKTIVITY MHD SOUVISLOSTI

Více

Odbor dopravy a silničního hospodářství

Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 01 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 31019/2016 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 11 V Lanškrouně

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 62

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 62 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 11. 2014 Zápis č. 62 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Kurtas, Ing. Meczner, Ing. Vaverka, Carbol, Hikl, Maloušová, Orszulik,

Více

II/422 - Valtická, Čechova II, 21. dubna Průtah obcí včetně dopravních opatření. Lednice

II/422 - Valtická, Čechova II, 21. dubna Průtah obcí včetně dopravních opatření. Lednice Průtah obcí včetně dopravních opatření II/42 2, Pod ivín 1. Celková situace Lednice je významná jihomoravská vinařská obec, leží přibližně 6 km severozápadně od bývalého okresního města Břeclav. Sledovaný

Více

Opatření ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu ve Slavonicích

Opatření ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu ve Slavonicích Opatření ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu ve Slavonicích Slavonice zastavěné území Zpomalení dopravy na příjezdu do města od Starého Hobzí jedná se o území města, ve kterém je zvýšený pohyb chodců,

Více

Území IDP je od dubna 2012 rozděleno do 29 tarifních zón - zóna 001 Plzeň a 28 vnějších zón ( ), které zahrnují 212 obcí.

Území IDP je od dubna 2012 rozděleno do 29 tarifních zón - zóna 001 Plzeň a 28 vnějších zón ( ), které zahrnují 212 obcí. 3. VEŘEJNÁ DOPRAVA Základní charakteristiky veřejné dopravy Dopravní obslužnost v Plzni a jejím okolí je zajišťována Integrovanou dopravou Plzeňska (IDP). Systém byl spuštěn roku 2002 v oblasti asi do

Více

Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TP 169, aktualizace 2012 MINISTERSTVO DOPRAVY Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ DOPRAVNÍCH SITUACÍ NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TECHNICKÉ PODMÍNKY II. VYDÁNÍ Aktualizace 2012 Schváleno Ministerstvem dopravy pod

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3680/2016 Č.J.: MeDO-20504/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013

Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013 Školní plán mobility ZŠ Lelekovice 2013 1. Informace o škole Název školy : Základní škola Lelekovice, Hlavní 102, Lelekovice, Brno-venkov Adresa : Hlasvní 102/, Lelekovice 66431, Brno-venkov Web : www.zslelekovice.cz

Více

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově

Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově Projekt úprav veřejné osobní dopravy v souvislosti s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově informace pro: Obec Bítov Obec Skřipov Obec Těškovice Ostrava, září 2011 Úvod V souvislosti dojde postupně

Více

6. Dopravní nehodovost a zvyšování bezpečnosti dopravy

6. Dopravní nehodovost a zvyšování bezpečnosti dopravy 700. Dopravní nehodovost a zvyšování bezpečnosti dopravy.1. Dopravní nehodovost Vývoj počtu vozidel a dopravních nehod v letech 1975-2005 (rok 1975 = 100%) 00 500 400 počet vozidel % DN % 300 200 100 0

Více

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor dopravy náměstí Míru 1, pracoviště U nemocnice 579 344 20 Domažlice SPIS: OD-3680/2016 Č.J.: MeDO-20502/2016-San VYŘIZUJE: Vratislav Šantroch TEL.: 379 719 228 FAX: 379 719

Více

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí:

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí: B-28082006-113149-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: B 1 z 7 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Na všech pozemních komunikacích a též na polích, loukách a v lesích. b) Jen

Více

Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území

Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území Období: 1.1.2018-31.12.2018 Území: obec Brno (Jihomoravský kraj) Všeobecný statistický přehled o nehodách Počet nehod celkem

Více

Čtvrtá část DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ

Čtvrtá část DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ Čtvrtá část DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ V předkládané dokumentaci jsou zapracovány připomínky veřejnoprávních organizací z projednávání studie Doprava, Světovar II 07/2012. V této podobě bylo dopravní řešení odsouhlaseno.

Více

SEZNAM ODBĚRATELŮ VČ. ADRES, SEZNAM OPRÁVNĚNÝCH OSOB SMLUVNÍCH STRAN

SEZNAM ODBĚRATELŮ VČ. ADRES, SEZNAM OPRÁVNĚNÝCH OSOB SMLUVNÍCH STRAN Příloha č. 1 Rámcové dohody na dodávku kancelářských potřeb: SEZNAM ODBĚRATELŮ VČ. ADRES, SEZNAM OPRÁVNĚNÝCH OSOB SMLUVNÍCH STRAN č. Název Adresa IČO 1. Magistrát statutárního města 2. Městská policie

Více

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 63

Odbor Technologie dopravy tel DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE Zápis č. 63 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 4. 12. 2014 Zápis č. 63 Přítomni: Fober, Ing. Hladký, Kuchař, Ing. Meczner, Bortlíček, Hikl, Maloušová, Orszulik 58. Připomínky z jednání

Více

Obecně závazná vyhláška č. 12/2005, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 13/2006, č. 7/2008, č. 6/2009, č. 4/2013 a č. 6/2015,

Obecně závazná vyhláška č. 12/2005, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 13/2006, č. 7/2008, č. 6/2009, č. 4/2013 a č. 6/2015, Pracovní materiál č. 12/2005, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 13/2006, č. 7/2008, č. 6/2009, č. 4/2013 a č. 6/2015, kterou se stanoví pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství a vymezují se

Více