Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP DSP

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP DSP"

Transkript

1 Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP DSP Návod pro postgraduální studenty Tento metodický pokyn doplňuje Opatření děkana č. 6/ : Vytváření a kontrola individuálních studijních plánů v doktorských studijních programech. Hodnocení studijního plánu se provádí ve studijním informačním systému (SIS), v modulu Individuální studijní plán Ph.D. studentů, po skončení každého akademického roku nebo v mimořádném termínu. Platí při tom tato posloupnost kroků: a) Student vypracuje podklady pro hodnocení ISP a zároveň může studijní plán modifikovat dle aktuálních potřeb. Své hodnocení elektronicky předá svému školiteli. b) Školitel podklady převezme, doplní a navrhne hodnocení. Poté hodnocení předá OR nebo vrátí podklady zpět studentovi k úpravě/doplnění. c) OR od školitele návrh hodnocení elektronicky převezme, posoudí a udělí výsledné hodnocení. Nebo může materiál vrátit k doplnění zpět školiteli či studentovi, v termínech dle harmonogramu. * Tato verze dokumentu neposkytuje informace k tzv. mimořádnému hodnocení (hodnocení v průběhu roku), protože dokument vznikl v době, kdy mimořádné hodnocení ještě nebylo v systému doprogramováno. Informace k této tématice přinese budoucí verze dokumentu. ** V následujícím textu jsou podrobně popsány jednotlivé kroky pro názornost doplněné obrázky. Vzhledem k postupnému vývoji programu se nemusí zcela shodovat s aktuálním stavem. Obsah dokumentu Založení Ročního hodnocení plnění ISP... 2 Obsah ISP... 3 Krok první: kontrola údajů... 4 Plnění povinností... 4 Změny v ISP... 7 a) Posun plnění či odebrání povinnosti... 7 b) Dodatečné přidávání povinností do ISP... 8 Přílohy... 9 a) Přílohy k jednotlivým povinnostem, průběhu studia či disertační práci:... 9 b) Přílohy k celému ISP/RH: Souhrnné komentáře k RH zhodnocení plnění plánu studentem Předání Ročního hodnocení školiteli Hodnocení ISP Strana 1 z 13 Verze z:

2 Založení Ročního hodnocení plnění ISP Po přihlášení do SIS vyberte modul: Zobrazí se studentův ISP. Otevřete jeho detail: V dolní části obrazovky založte Roční hodnocení plnění ISP : V rolovacím menu v dolní části obrazovky vyberte jedinou dostupnou možnost: Založit roční hodnocení za ak. rok XXXX/YYYY a klikněte na tlačítko proveď. Hodnocení ISP Strana 2 z 13 Verze z:

3 Od té chvíle se zpřístupní možnost hodnotit plnění vlastního ISP. Obsah ISP Studijní plán má několik částí: Hlavička přehledně uvádí všechny základní informace o studentovi, předsedovi OR, školiteli, konzultantovi, stavu plánu a stavu ročního hodnocení. Podrobnosti se zobrazí při kliknutí na tlačítko (plus) v odpovídající části. Informace o disertační práci a postupu její přípravy téma práce se načte, jak je uvedeno v modulu Témata prací (Výběr práce). V postupu přípravy disertační práce se na LF HK uvádí anotace DP. Přehled povinností a průběh studia nejdůležitější část, obsahující textový popis průběhu studia a výčet všech typů povinností, jež student v průběhu doktorského studia musí splnit. Hodnocení ISP Strana 3 z 13 Verze z:

4 Krok první: kontrola údajů Jako úplně první a zásadní krok nejprve proveďte kontrolu všech údajů a informací ve Vašem ISP. V případě uvedení nesprávných informací se ihned obraťte na studijní oddělení. Plnění povinností Ke všem povinnostem, které mají uveden akademický rok v hodnoceném období, je třeba vyplnit plnění. Hodnocení ISP Strana 4 z 13 Verze z:

5 U všech typů povinností se vyplňují následující údaje: splnění povinnosti, případně semestr splnění a komentář: U některých typů povinností je třeba ještě provést tzv. párování povinnosti. To se týká předmětů a publikací. Pokud chce student k příslušné povinnosti uložit přílohu, je nutné nejprve uložit přílohu a až pak provést párování. Více informací k přílohám je uvedeno dále. Hodnocení ISP Strana 5 z 13 Verze z:

6 Hodnocení ISP Strana 6 z 13 Verze z:

7 Změny v ISP a) Posun plnění či odebrání povinnosti Student může požádat o změnu roku plnění povinnosti nebo dokonce o odebrání povinnosti z ISP. Změna roku plnění povinnosti: Žádost o odebrání povinnosti z plánu: Ikonkou: vedle typu povinnosti student může požádat o odebrání dané povinnosti z ISP. Hodnocení ISP Strana 7 z 13 Verze z:

8 Po zažádání o odstranění povinnosti si systém vyžádá potvrzení: Poté vyplňte důvod, proč si přejete povinnosti odstranit z ISP, a klikněte na tlačítko Odeslat. Tlačítko se jmenuje Odeslat, ale ve skutečnosti pouze dojde k uložení údajů a nic se nikam neposílá. Povinnost k odebrání z ISP se označí jinou barvou: Ikonkou: na začátku řádku, lze žádost zrušit. b) Dodatečné přidávání povinností do ISP V průběhu studia může dojít potřebě přidání povinnosti. Slouží k tomu sekce pro dodatečné přidávání povinností ke studijnímu plánu. Postup je stejný jako při tvorbě ISP a je blíže popsán v metodickém návodu pro tvorbu ISP. Hodnocení ISP Strana 8 z 13 Verze z:

9 Přílohy Do systému je možné ukládat přílohy a to buď k jednotlivým povinnostem, nebo k celému ISP/RH. Funkce pro ukládání příloh může být přínosná například v případě, kdy je potřeba k ISP nebo RH přidat informace, které standardně nelze v systému evidovat. a) Přílohy k jednotlivým povinnostem, průběhu studia či disertační práci: Přidávání příloh k jednotlivým povinnostem nebo částí ISP je dostupné pod ikonkou povinnosti. u příslušné Hodnocení ISP Strana 9 z 13 Verze z:

10 Když je uložena nějaká příloha, vedle sloupce Rok vložení se obarví ikonka diskety: Příloh může být uloženo libovolné množství. Operace s přílohami: b) Přílohy k celému ISP/RH: V dolní části obrazovky, v seznamu akcí, je nabídka: Zobrazí se formulář pro přidání přílohy (viz výše). Nahrané přílohy se zobrazí ve zvláštní sekci nazvané Nahrané přílohy k ISP a RH, v dolní části obrazovky. Vedle příloh jsou ikonky pro jednotlivé operace s přílohou. Hodnocení ISP Strana 10 z 13 Verze z:

11 Souhrnné komentáře k RH zhodnocení plnění plánu studentem Zásadní částí ročního hodnocení je vypracování souhrnného textového zhodnocení studia příslušného roku. Komentovat a hodnotit lze jednotlivé skupiny povinností (typů: předměty, publikace, konference, kurzy, postup v přípravě DP), ale nejzásadnější a povinný je souhrnný komentář k ročnímu hodnocení. Hodnocení ISP Strana 11 z 13 Verze z:

12 Na konci ISP (v nejdolnější části obrazovky) se zobrazí uložené roční hodnocení, včetně ikonek pro úpravu nebo smazání komentáře: Předání Ročního hodnocení školiteli Posledním krokem je předání Ročního hodnocení školiteli. Úplně dole, pod ISP, v seznamu akcí, je operace Předat hodnocení školiteli. Systém zkontroluje správnost vypracování Ročního hodnocení, a pokud nějaká část chybí, zeptá se studenta, zda je to v pořádku a pokračovat, nebo zda chce ještě chybějící část/-i doplnit. Následuje finální potvrzení, že se má Roční hodnocení opravdu odevzdat školiteli. Hodnocení ISP Strana 12 z 13 Verze z:

13 Výsledek je oznámen v horní části obrazovky, nad ISP. Poté, co bylo Roční hodnocení odevzdáno, přijde školiteli ové upozornění a studentovi již není povoleno měnit údaje. Pokud školitel nebo oborová rada vrátí roční hodnocení zpět studentovi, znovu se studentovi povolí upravovat údaje v ročním hodnocení a v sekci Historie důvodů vracení ročního hodnocení ISP se zobrazí důvod vrácení komentář vracejícího. Po zapracování požadovaných úprav student odevzdá roční hodnocení stejným postupem jako dřív, tedy v dolní části obrazovky, v sekci Akce, vybere předat hodnocení školiteli a klikne na tlačítko proveď. Roční hodnocení student vždy odevzdává školiteli a školitel hodnocení předává OR. Hodnocení ISP Strana 13 z 13 Verze z:

Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP PGS

Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP PGS Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP PGS Návod pro školitele Tento metodický pokyn doplňuje Opatření děkana č. 6/2014-15: Vytváření a kontrola individuálních studijních plánů v doktorských studijních

Více

Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP DSP

Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP DSP Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP DSP Návod pro Oborové rady Tento metodický pokyn doplňuje Opatření děkana č. 6/2014-15: Vytváření a kontrola individuálních studijních plánů v doktorských studijních

Více

Založení individuálního studijního plánu (návod pro studenty)

Založení individuálního studijního plánu (návod pro studenty) Založení individuálního studijního plánu (návod pro studenty) Na stránce https://is.cuni.cz/studium/index.php se přihlásíte do studijního informačního systému (dále jen SIS). Pro přihlášení je třeba mít

Více

Návod pro založení individuálního studijního plánu (dále jen ISP)

Návod pro založení individuálního studijního plánu (dále jen ISP) Návod pro založení individuálního studijního plánu (dále jen ISP) Na stránce https://is.cuni.cz/studium/index.php se přihlásíte do studijního informačního systému (dále jen SIS). Pro přihlášení je třeba

Více

Metodický pokyn pro vyplnění hodnocení ISP za akademický rok 2015/16

Metodický pokyn pro vyplnění hodnocení ISP za akademický rok 2015/16 Vážení předsedové oborových rad, mnozí z Vás mají mnoho zkušeností s touto agendou z minulých let a nepotřebují podrobné pokyny, nicméně v letošním akademickém roce máme několik nových předsedů OR. Všechny

Více

Rámcový návod pro školitele. doktorských studijních programů

Rámcový návod pro školitele. doktorských studijních programů Rámcový návod pro školitele doktorských studijních programů Univerzitní informační systém (UIS) Obsah Schvalování individuálního studijního plánu (ISP)-----------------------------------------------------

Více

1. Návod pro studenty FSV UK na modul Témata prací (Výběr práce)

1. Návod pro studenty FSV UK na modul Témata prací (Výběr práce) 1. Návod pro studenty FSV UK na modul Témata prací (Výběr práce) Tento manuál se uplatní pro přihlašování studentů na vypsaná témata bakalářských, magisterských, rigorózních a disertačních prací v systému

Více

všichni studenti studující k hromadných akcí Důležité upozornění: Hledání osob 23. říjen 2017

všichni studenti studující k hromadných akcí Důležité upozornění: Hledání osob 23. říjen 2017 Vážení předsedové oborových rad, mnozí z Vás mají zkušenosti s touto agendou hodnocení ISP z minulých let a nepotřebují podrobné pokyny, nicméně v letošním akademickém roce máme několik nových předsedů

Více

Roční hodnocení (návod pro studenty)

Roční hodnocení (návod pro studenty) Roční hodnocení (návod pro studenty) Na stránce https://is.cuni.cz/studium/index.php se přihlásíte do studijního informačního systému (dále jen SIS). Pro přihlášení je třeba mít platné přihlašovací údaje.

Více

Elektronický Individuální studijní plán PhD. studentů roční hodnocení návod

Elektronický Individuální studijní plán PhD. studentů roční hodnocení návod Elektronický Individuální studijní plán PhD. studentů roční hodnocení návod 1. Přihlášení do SIS Na adrese https://is.cuni.cz/studium se přihlásíte do SIS svým loginem, případně pomocí UKČO (číslo na průkazce

Více

Roční hodnocení Individuálního studijního plánu Ph.D. studia_manuál

Roční hodnocení Individuálního studijního plánu Ph.D. studia_manuál Roční hodnocení Individuálního studijního plánu Ph.D. studia_manuál Pro přihlášení do Studijního informačního systému (SIS) je nutné mít přihlašovací jméno a heslo z Centrální autentizační služby (CAS).

Více

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze. Opatření děkana č. 7/

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze. Opatření děkana č. 7/ Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze Opatření děkana č. 7/2015-16 Název: Změna opatření děkana č. 6/2014-15 Vytváření a kontrola individuálních studijních plánů v doktorských studijních

Více

Metodický pokyn pro vyplnění hodnocení ISP za ak. rok 2015/16 a aktualizace ISP pro 2016/2017: návod pro studenty

Metodický pokyn pro vyplnění hodnocení ISP za ak. rok 2015/16 a aktualizace ISP pro 2016/2017: návod pro studenty Vážení studenti, upozorňujeme na stanovené termíny - harmonogram hodnocení Aplikace SIS Individuální studijní plán PhD. studentů se stále vyvíjí, a proto i v letošním hodnocení najdete některé novinky.

Více

Roční hodnocení Individuálního studijního plánu Ph.D. studia_(ročníky 4., 5., 6., 7., 8.)_manuál

Roční hodnocení Individuálního studijního plánu Ph.D. studia_(ročníky 4., 5., 6., 7., 8.)_manuál Roční hodnocení Individuálního studijního plánu Ph.D. studia_(ročníky 4., 5., 6., 7., 8.)_manuál Pro přihlášení do Studijního informačního systému (SIS) je nutné mít přihlašovací jméno a heslo z Centrální

Více

VERSO - Pořízení žádanek

VERSO - Pořízení žádanek VERSO - Pořízení žádanek Přihlášení do aplikace VERSO na webové adrese https://mis.jcu.cz/ (přihlašovací jméno a heslo je stejné jako do počítače/příp. do výplatních pásek). Zobrazí se hlavní nabídka:

Více

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Založit a podat žádost pro neorganizovanou mládež je v současné době umožněno pouze v roli vedoucí/admin dané organizační jednotky. Pokud tuto roli nemáte,

Více

Metodický pokyn pro vyplnění hodnocení ISP za ak. rok 2017/18 a aktualizace ISP pro 2018/2019

Metodický pokyn pro vyplnění hodnocení ISP za ak. rok 2017/18 a aktualizace ISP pro 2018/2019 Vážení studenti, upozorňujeme na stanovené termíny - harmonogram hodnocení Aplikace SIS Individuální studijní plán PhD. studentů se stále vyvíjí, a proto i v letošním hodnocení najdete některé novinky.

Více

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Hlášení o změnách prostřednictvím Portálu farmáře

Více

ZÁVĚREČNÉ PRÁCE manuál pro studenty. Systém. informační. Studijní

ZÁVĚREČNÉ PRÁCE manuál pro studenty. Systém. informační. Studijní PRÁCE manuál pro studenty Systém informační Studijní VYHLEDÁNÍ PRÁCE, VOLBA TÉMATU Vkládání závěrečných prací do SIS 1.01 Přihlášení (a) Login (číslo osoby nebo alias) Heslo (heslo nastavené přes LDAP)

Více

Rámcový návod garanty a zkoušející. doktorských studijních předmětů

Rámcový návod garanty a zkoušející. doktorských studijních předmětů Rámcový návod garanty a zkoušející doktorských studijních předmětů Univerzitní informační systém (UIS) Obsah Garant předmětu... 1 Předmět a jeho nastavení... 1 Evidence zkoušejících... 1 Vypisování termínu

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Rámcový návod pro předsedy oborových rad. doktorských studijních programů

Rámcový návod pro předsedy oborových rad. doktorských studijních programů Rámcový návod pro předsedy oborových rad doktorských studijních programů Univerzitní informační systém (UIS) Obsah Schvalování individuálního studijního plánu (ISP) -----------------------------------------------

Více

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104)

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) 2013 Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) Obsah OBSAH... 1 ÚVOD... 2 PŘÍRUČKA PRO ADMINISTRÁTORA... 3 1. VYTVOŘENÍ

Více

Jednoduchý uživatelský manuál k programu Cat s Paradise

Jednoduchý uživatelský manuál k programu Cat s Paradise Jednoduchý uživatelský manuál k programu Cat s Paradise Program spustíte pomocí souboru CatsParadise.jar ze složky kam jste jej nainstalovali. V úvodním okně naleznete 7 tlačítek. Klepnutím na jakékoliv

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

S poděkováním za Váš čas. Doc. RNDr. Markéta Martínková, Ph.D. proděkanka RNDr. Jana Rubešová, Ph.D. správce SIS

S poděkováním za Váš čas. Doc. RNDr. Markéta Martínková, Ph.D. proděkanka RNDr. Jana Rubešová, Ph.D. správce SIS Vážení předsedové oborových rad, omlouváme se za odklad začátku ročního hodnocení, ale od minulého akademického roku došlo v aplikaci SIS Individuální studijní plán PhD. studentů k některým závažným změnám,

Více

Fond Mobility v aplikaci Interní soutěže

Fond Mobility v aplikaci Interní soutěže Fond Mobility v aplikaci Interní soutěže Manuál žadatele Zpracoval: Bc. Miroslava Pešová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy Dne: 3. 3. 2017 Obsah 1 Úvod 2 Přihlášení do aplikace 3 Žádost a) Studium

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

Zakládání ISP v SIS (přepis webináře https://www.youtube.com/watch?v=hwbayrwyq6k):

Zakládání ISP v SIS (přepis webináře https://www.youtube.com/watch?v=hwbayrwyq6k): Zakládání ISP v SIS (přepis webináře https://www.youtube.com/watch?v=hwbayrwyq6k): I. STRUKTURA STUDIJNÍHO PLÁNU - mantinely jednotlivých ISP vymezuje tzv. oborový studijní plán - všechny studijní plány

Více

Průvodce návrhem zápisu do obchodního rejstříku

Průvodce návrhem zápisu do obchodního rejstříku Průvodce návrhem zápisu do obchodního rejstříku Základní informace všechny návrhy na zápis, všechny změny či výmazy, se provádí výhradně prostřednictvím elektronicky vyplněného formuláře, a to jak v našem

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

Zde v části Progress Reports, Final Reports klikněte na ikonku Edit. Následně se otevře formulář Dílčí zprávy.

Zde v části Progress Reports, Final Reports klikněte na ikonku Edit. Následně se otevře formulář Dílčí zprávy. DÍLČÍ ZPRÁVA Poté, co obdržíte informační e-mail ze strany GA ČR, přihlaste se do aplikace. Přístupové údaje, postup přihlášení do aplikace i práce v aplikaci zůstávají stejné jako při podávání žádosti

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Elektronické podání formulářů daně z přidané hodnoty Systém WAK INTRA - modul Účetnictví menu Přiznání DPH / Formuláře / - seznam Přiznání k dani z přidané hodnoty (25 5401 MFin 5401 vzor č.17) - volba

Více

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah 1. Výběr tématu práce... 3 2. Odhlášení z daného tématu... 4 3. Tisk zadání práce... 4 4. Editace a vložení

Více

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina

Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Manuál byl vytvořen v rámci projekt Kruh propojení klíčových hráčů v oblasti vzdělávání dospělých v kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Blok strana 2 z 21 Typ materiálu 1 ÚVODNÍ INFORMACE...

Více

Rámcový návod pro děkany fakult. doktorských studijních programů

Rámcový návod pro děkany fakult. doktorských studijních programů Rámcový návod pro děkany fakult doktorských studijních programů Univerzitní informační systém (UIS) Obsah Schvalování individuálního studijního plánu (ISP)------------------------------------------------

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Zde v části Progress Reports, Final Reports klikněte na ikonku Edit. Následně se otevře formulář Závěrečné zprávy.

Zde v části Progress Reports, Final Reports klikněte na ikonku Edit. Následně se otevře formulář Závěrečné zprávy. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Poté, co obdržíte informační e-mail ze strany GA ČR, přihlaste se do aplikace. Přístupové údaje, postup přihlášení do aplikace i práce v aplikaci zůstávají stejné jako při podávání žádosti

Více

PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 17

PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 17 PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 17 OBSAH: Postup při vyplňování žádosti o platbu v IS Benefit7...

Více

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah 1. Výběr tématu práce... 3 2. Odhlášení z daného tématu... 4 3. Tisk zadání práce... 4 4. Editace a vložení

Více

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Pro školská zařízení Pardubického kraje Microsfot Enrollment for Education Solutions Praha, duben 2016 Obsah Registrace na SoftwareONE Academic portálu... 1 Výběr

Více

Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK

Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK Na webových stránkách fakulty www.ktf.cuni.cz (obrázek č. 1) a v záložce Veřejnost a dále Univerzita třetího věku naleznete informace o pořádaných kurzech

Více

PŘÍLOHA Č. 13 A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7

PŘÍLOHA Č. 13 A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 PŘÍLOHA Č. 13 A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 17 OBSAH: Postup při vyplňování žádosti o platbu v IS Benefit7... 3 Konto žádostí... 3 Žádost

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Změna typu stavebního objektu Tabulka úprav: Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 6. 6. 2016 2.0 Doplnění funkčnosti automatického zakládání adresních míst

Více

Rámcový návod pro vedoucí kateder. doktorských studijních programů

Rámcový návod pro vedoucí kateder. doktorských studijních programů Rámcový návod pro vedoucí kateder doktorských studijních programů Univerzitní informační systém (UIS) Obsah Schvalování individuálního studijního plánu (ISP) 1 Schvalování zadání disertační práce 1 Roční

Více

POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY

POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY www.akreditovanekurzy.cz V dokumentu naleznete dvě verze postupu vytvoření objednávky. 1 2 V KOSTCE DETAILNÍ NÁVOD Pro znalé uživatele, kteří potřebují osvěžit paměť. Postup

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

VNITŘNÍ GRANTY FF UK 2017 MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ PRO ZADÁVÁNÍ SOUTĚŽNÍCH NÁVRHŮ

VNITŘNÍ GRANTY FF UK 2017 MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ PRO ZADÁVÁNÍ SOUTĚŽNÍCH NÁVRHŮ VNITŘNÍ GRANTY FF UK 2017 MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ PRO ZADÁVÁNÍ SOUTĚŽNÍCH NÁVRHŮ Aplikaci pro podávání návrhů v rámci soutěže Vnitřních grantů FF UK najdete na internetové adrese intes.is.cuni.cz Návrh

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Návod - jak žádat o dotace na opravy a údržbu staveb

Návod - jak žádat o dotace na opravy a údržbu staveb Návod - jak žádat o dotace na opravy a údržbu staveb Založit a podat žádost o dotaci na opravy a údržbu je v současné době umožněno pouze v roli vedoucí/admin dané organizační jednotky. Pokud tuto roli

Více

Zakázkový systém TECHNICKÁ MAPA.CZ. Žádost o výdej aktualizačního podkladu - Geodetické společnosti

Zakázkový systém TECHNICKÁ MAPA.CZ. Žádost o výdej aktualizačního podkladu - Geodetické společnosti Zakázkový systém TECHNICKÁ MAPA.CZ Žádost o výdej aktualizačního podkladu - Geodetické společnosti Přihlášení na portál zakázky zakazky.technickamapa.cz/portal/ ŽIVOTNÍ CYKLUS aktualizační zakázka (zakázka

Více

Žádost o uznání předmětů - student

Žádost o uznání předmětů - student Žádost o uznání předmětů - student Nově přijatí studenti s ORION kontem Obsah 1. Přístup a přihlašovací údaje... 1 2. Popis formuláře... 2 3. Postup vyplňování žádosti... 3 4. Úprava vloženého předmětu

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

POSTUP VYPLNĚNÍ PROJEKTOVÉ PŘIHLÁŠKY. Studentská grantová soutěž IGA

POSTUP VYPLNĚNÍ PROJEKTOVÉ PŘIHLÁŠKY. Studentská grantová soutěž IGA POSTUP VYPLNĚNÍ PROJEKTOVÉ PŘIHLÁŠKY Studentská grantová soutěž IGA Obsah I. Přihlášení... 2 II. Založení nové projektové přihlášky... 3 III. Základní informace o projektu... 5 1. Název... 5 2. Název anglicky...

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-ANTE

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-ANTE Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-ANTE Po přihlášení do aplikace Benefit7 se ocitnete na záložce Konto žádostí. Z nabídky vlevo vyberte možnost Konto projektů. V tabulce Konto projektů

Více

Příručka pro příjemce Podrobný postup podání Hlášení o změnách přes Portál farmáře Operačního programu Rybářství

Příručka pro příjemce Podrobný postup podání Hlášení o změnách přes Portál farmáře Operačního programu Rybářství Příručka pro příjemce Podrobný postup podání Hlášení o změnách přes Portál farmáře Operačního programu Rybářství 2014-2020 1 V následujícím dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Hlášení o změnách

Více

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Uživatelská podpora aplikace po - pá 9:00-15:00 tel.: 2 3600 5045, 2 3600 5096, 2 3600 5695 email: up_pripominky@urm.mepnet.cz

Více

1.2 Nastavení datové schránky

1.2 Nastavení datové schránky 1.2 Nastavení datové schránky Důležitou částí systému datových schránek je samotné uživatelské nastavení datové schránky. Mezi jeho nejvýznamnější prvky pak patří nastavení upozorňování o příchozích zprávách

Více

Návod pro studenty pro tvorbu oficiálních zadání BP/DP

Návod pro studenty pro tvorbu oficiálních zadání BP/DP Návod pro studenty pro tvorbu oficiálních zadání BP/DP Do pátku 6. února 2015 jsou všichni studenti, u kterých je předpoklad konání Státních závěrečných zkoušek v červnu 2015, povinni odevzdat Podklad

Více

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu.

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. ACTIVATE HERE - FAQ Co je to Activate-Here produkt? Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. Součástí emailu je i odkaz, kde si můžete vybraný

Více

Žádost o uznání předmětů - student

Žádost o uznání předmětů - student Žádost o uznání předmětů - student Nově přijatí studenti bez ORION konta Obsah 1. Přístup a přihlašovací údaje... 1 2. Popis formuláře... 2 3. Postup vyplňování žádosti... 3 4. Úprava vloženého předmětu

Více

Přihlášení, Vytvoření kurzu, Vytvoření úkolu, Odevzdání práce Ústřední knihovna Univerzita Karlova

Přihlášení, Vytvoření kurzu, Vytvoření úkolu, Odevzdání práce Ústřední knihovna Univerzita Karlova Stručná příručka pro práci se systémem Turnitin na UK (učitel) - 2017 Přihlášení, Vytvoření kurzu, Vytvoření úkolu, Odevzdání práce Ústřední knihovna Univerzita Karlova Do webového prohlížeče zadejte adresu

Více

PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ (PLATNÉ OD ) ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7

PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ (PLATNÉ OD ) ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 PŘÍLOHA Č. 13A POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 (PLATNÉ OD 16. 9. 2014) Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 19 Obsah Postup při vyplňování žádosti o platbu v IS Benefit7...

Více

Práce s programem Termíny zkoušek - vypisování

Práce s programem Termíny zkoušek - vypisování Práce s programem Termíny zkoušek - vypisování Obsah Práce s programem...- 1 - Termíny zkoušek - vypisování...- 1-1. Spuštění programu...- 2-2. Nový termín jak ho založit...- 2 - Jak omezit aby se mohli

Více

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců.

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců. Přehledy pro Tabulky V programu CONTACT Professional 5 naleznete u firem, osob a obchodních případů záložku Tabulka. Tuto záložku lze rozmnožit, přejmenovat a sloupce je možné definovat dle vlastních požadavků

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Elektronické podání formulářů vyúčtování daně z příjmů na FÚ Systém WAK INTRA - modul Zaměstnanci menu Mzdy / Výsledky výpočtů - seznam Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti - volba Vytvořit soubor

Více

Rámcový návod pro studenty 1. ročníků. doktorských studijních programů

Rámcový návod pro studenty 1. ročníků. doktorských studijních programů Rámcový návod pro studenty 1. ročníků doktorských studijních programů Univerzitní informační systém (UIS) Obsah Přihlášení do univerzitního informačního systému... 1 Doporučené kroky po prvním přihlášení...

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb. UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb http://lesycr.bestdrive.cz/ Tento manuál je určen pracovníkům, kteří jsou pověřeni nákupem pneumatik a pneuservisních služeb pro svou OJ.

Více

Založení zadání závěrečné práce

Založení zadání závěrečné práce Založení zadání závěrečné práce 1. Pro založení nového zadání závěrečné práce zvolte v aplikaci Závěrečné práce v základní nabídce možnost Vedené práce. 2. Nová zadání závěrečných prací se vkládají přes

Více

Prováděcí pokyny katedry KMA pro zadávání a odevzdávání kvalifikačních prací

Prováděcí pokyny katedry KMA pro zadávání a odevzdávání kvalifikačních prací Prováděcí pokyny katedry KMA pro zadávání a odevzdávání kvalifikačních prací Pověřenými osobami jsou: RNDr. Pavel Ženčák, Ph.D. Mgr. Iveta Bebčáková, Ph.D. Mgr. Pavla Kouřilová, Ph.D. Termíny jsou stanoveny

Více

Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem

Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem Důležité informace: 1) Rozhodčí a delegáty registruje do IS FAČR komise rozhodčích řídícího orgánu soutěže na základě zařazení na listinu rozhodčích/delegátů

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah I. Přihlášení... 2 II. Založení nové projektové přihlášky... 4 III. Základní informace o projektu...

Více

PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele

PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele Vypracoval : Pavel Žemba Obsah Tvorba vlastních testů... 3 Postup tvorby... 3 Test otázky odpovědi... 3 Zadání otázek testu... 5 Test - cvičení na souboru,

Více

Poté je možné se Přihlásit prostřednictvím údajů zadaných při Registraci nového účtu.

Poté je možné se Přihlásit prostřednictvím údajů zadaných při Registraci nového účtu. Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line Do kroužků, na tábory a vybrané akce DDM Jihlava je možné se přihlásit přes přihlašovací portál Klientské centrum na webové adrese: https://ddmjihlava.iddm.cz.

Více

PF je žadateli přístupný přes (obrázky 1 a 2). Přístup k individuálním informacím a službám mají pouze registrovaní žadatelé.

PF je žadateli přístupný přes  (obrázky 1 a 2). Přístup k individuálním informacím a službám mají pouze registrovaní žadatelé. Podrobný postup pro doplnění aktualizovaného formuláře Žádosti o dotaci a příloh k výběrovým/zadávacím řízením přes Portál farmáře, 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova 2014-2020 V následujícím

Více

Nejprve je nutné vyplnit formulář nastavení. Následně mohou být vložena jednotlivá hesla do modulu.

Nejprve je nutné vyplnit formulář nastavení. Následně mohou být vložena jednotlivá hesla do modulu. Slovník Činnost slovník zapojuje studenty do tvorby jednotlivých hesel slovníku, čímž může dojít k vytvoření přehledného souboru pojmů včetně definic, jenž jsou pro dané téma významné. Mezi hlavní výhody

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Odevzdávání disertačních prací k obhajobě

Odevzdávání disertačních prací k obhajobě Odevzdávání disertačních prací k obhajobě Vážené studentky, vážení studenti, pro hladký průběh řádného ukončení studia věnujte prosím náležitou pozornost závazné legislativě a metodickým pokynům: (i) zpracování

Více

Pro vyúčtování pojišťovnám se používá jednoduchý průvodce, který Vás provede celým vyúčtováním. Pro tvorbu dávek platí:

Pro vyúčtování pojišťovnám se používá jednoduchý průvodce, který Vás provede celým vyúčtováním. Pro tvorbu dávek platí: Tento návod slouží jako ucelený pohled pro vytvoření dávek pro pojišťovny. Neklade si za cíl detailně popsat jednotlivá okna a veškeré dostupné možnosti a funkce, které by mohly celý postup spíše znepřehlednit.

Více

Podrobný postup podání Žádosti o platbu OP Rybářství přes Portál farmáře. Operačního programu Rybářství ( )

Podrobný postup podání Žádosti o platbu OP Rybářství přes Portál farmáře. Operačního programu Rybářství ( ) Podrobný postup podání Žádosti o platbu OP Rybářství přes Portál farmáře V následujícím dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Žádosti o platbu OPR prostřednictvím Portálu farmáře. Při podání Žádosti

Více

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2 Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky Verze 1.2 2 Obsah 1. Úvod.. 3 1.1. Základní informace 3 1.2. Spuštění kalkulačky. 3 1.3. Přehled možných úprav 4 2. Sestavení technické změny.

Více

PŘÍLOHA č. 13 a) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1.3 Revize: 3 Strana 1 z 15

PŘÍLOHA č. 13 a) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7. Řízená kopie elektronická Vydání: 1.3 Revize: 3 Strana 1 z 15 PŘÍLOHA č. 13 a) POSTUP PRO VYPLŇOVÁNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU V IS BENEFIT7 Řízená kopie elektronická Vydání: 1.3 Revize: 3 Strana 1 z 15 Postup při vyplňování žádosti o platbu v IS Benefit 7 Žádost

Více

Pokyny pro odevzdání bakalářských a diplomových prací pro akademický rok 2018/2019

Pokyny pro odevzdání bakalářských a diplomových prací pro akademický rok 2018/2019 Pokyny pro odevzdání bakalářských a diplomových prací pro akademický rok 2018/2019 1. Práci je třeba odevzdat ve dvou exemplářích 2x pevná vazba 2. Kvalifikační práce se odevzdává v termínu určeném Harmonogramem

Více

Moje PNS. Návod použití

Moje PNS. Návod použití Moje PNS Návod použití První přihlášení Pro první přihlášení potřebujete Zvací email. Ten jsme Vám zaslali, pokud známe Vaši emailovou adresu. V emailu najdete návod na první přihlášení. Heslo, které budete

Více

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce manuál pro vyučující a lokální správce Systém i nformační Studijní SKUPINY OSOB Po přihlášení do SIS v roli Tajemník nebo v roli Učitel zvolíte modul Hledání osob. Tento modul umožňuje vytvořit seznamy

Více

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr

ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr ONI system Notifikace a pravidla + vícenásobný filtr 2015 BüroKomplet, s.r.o. Obsah Notifikace a pravidla... 3 Jak nastavit notifikace... 3 Práce v uživatelském rozhraní nového pravidla... 4 Příklad:...

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici aktualizováno 6. 1. 2017 Strana 1/20 Obsah 1) Založení nového Návrhu změny... 3 2) Přidání podkladu Návrhu změny...

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

(podle stavu k , resp )

(podle stavu k , resp ) Metodický návod pro vyplnění R 43-01 - Přílohy výkazu o škole/školském zařízení o poskytovaných podpůrných opatřeních personálního charakteru a jejich finanční náročnosti pro rozpočtové účely roku 2019

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Průběh - uživatelská příručka Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 STAŽENÍ HESEL K TESTŮM... 4 2.1

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy Studijní informační systém Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) Co je třeba zajistit před zadáním rozvrhu do systému 1. Všechny předměty realizované v rozvrhovaném semestru jsou zadané

Více

Fond Mobility v aplikaci Interní soutěže

Fond Mobility v aplikaci Interní soutěže Fond Mobility v aplikaci Interní soutěže Manuál žadatele Zpracoval: Bc. Miroslava Pešová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy Dne: 21. 8. 2018 Obsah 1 Úvod 2 Přihlášení do aplikace 3 Žádost a) Studium

Více

Převod na 2. pololetí

Převod na 2. pololetí Převod na 2. pololetí Funkce pro převod na 2. pololetí je součástí systému SAS od verze 5.12, kdy byla v SASu zavedena evidence žáků po pololetích. Umožňuje převést třídy a žáky z 1. do 2. pololetí. Nová

Více

OCS uživatelský návod

OCS uživatelský návod Univerzita Pardubice OCS uživatelský návod Jak na registraci účastníka, nahrání názvu příspěvku a nahrání příspěvku ke konferenci. www.upce.cz 20.4.2012 Následující návod slouží k pochopení základních

Více