SUBARU SVOLÁVACÍ AKCE. Všechny vozy podle seznamu, který je přílohou této servisní informace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SUBARU SVOLÁVACÍ AKCE. Všechny vozy podle seznamu, který je přílohou této servisní informace"

Transkript

1 INFORMACE PRO SMLUVNÍ PARTNERY Technické oddělení číslo : SRT 200 V Praze : komu : Všem smluvním servisům Subaru SUBARU SVOLÁVACÍ AKCE Téma: Výměna řídící jednotky elektrického posilovače řízení Příslušný systém: Příslušné díly: Řízení Řídící jednotka EPS Model Specifikace Modelový rok TREZIA Všechny vozy podle seznamu, který je přílohou této servisní informace Popis problému: Výrobce vozů SUBARU Fuji Heavy Industries Inc. nás informoval o svolávací akci, která se týká možného problému s relátkem v řídící jednotce elektrického posilovače řízení. V krajním případě by důsledkem chyby relátka mohlo dojít k selhání řídící jednotky a elektrický posilovač řízení by se stal nefunkčním. 2. Příčina: Nedodržení technologického postupu během výroby řídící jednotky elektrického posilovače řízení na straně dodavatele. 3. Dotčené vozy: Viz. příloha SRT 200_Seznam vozu CZ k této informaci. (1)

2 LHD (Diesel) LHD (Benzín) Od Do Celkový počet vozů JTDKC3C3# JTDKC3C3# ,116 JTDKJ3C3# JTDKJ3C3# , Materiál: Vozidla s převodovkou 6MT Název dílu Objednací číslo Počet Původní číslo dílu POWER STEERING ECU ASSEMBLY Component POWER STEERING ECU ASSEMBLY Vozidla s převodovkou MMT Název dílu Objednací číslo Počet Původní číslo dílu POWER STEERING ECU ASSEMBLY Components POWER STEERING ECU ASSEMBLY SELF-TAPPING SCREW Postup opravy: 1) Pracovní schéma ) Identifikace vozidla ) Příprava ) Pracovní postup (2)

3 1) Pracovní schéma Zkontrolujte VIN, zda vozidlo patří do svolávací akce Ne Konec Ano Vyměňte řídící jednotku EPS Uveďte vozidlo do původního stavu a předejte jej zákazníkovi 2) Identifikace vozidla 1. Rozsah VINů postižených vozidel viz. kapitola 3 dotčené vozy 2. Vyhledání VIN čísla na voze VIN číslo je vyraženo na karoserii vozu pod pravým předním sedadlem a je zakryto plastovou krytkou. Viz. obrázek. A: VIN B: Výrobní štítek (3)

4 3) Příprava 1. Díly a sady dílů viz. Kapitola 4 materiál 2. Nářadí Nářadí: Ilustrace Název Objednací číslo Počet - Subaru Select Monitor III 1B023XG0 1 Sada na demontáž čalounění Momentový klíč - - Poznámka Pro kontrolu DTC kódů a pro kalibraci nulové polohy senzoru řízení Pro demontáž panelu přístrojové desky Pro utažení předepsaným utahovacím momentem Další vybavení: Název Objednací číslo Počet Poznámka Ochranná páska - Vhodné Pro ochranu množství komponentů Ochranný kryt - Vhodné Pro ochranný kryt množství airbagů Popisovač - 1 Pro označení (4)

5 Bezpečnostní opatření Dávejte pozor a dodržujte následující preventivní opatření proti nehodám a úrazům. - Používejte parkovací brzdu a klíny pod kola - Pokud je třeba nastartovat motor, provádějte tuto činnost v dobře větraném prostoru. - Před demontáží a montáží těžkých dílů, jako například motor, převodovka, diferenciál atd., používejte nástroje k tomu určené a zkontrolujte, zda jsou plně funkční a nejsou poškozeny. - Při práci ve skupině 2 nebo více pracovníků, musí každá osoba pracovat na zajištění bezpečnosti všech členů týmu. - Aby se zabránilo popáleninám a jiným zraněním, dbejte zvláštní opatrnosti při manipulaci s díly a nářadím, které mají vysokou teplotu, rotují, jinak se pohybují, nebo vibrují. - Při zvedání vozidla heveru se ubezpečte, že podpory jsou umístěny pod pevným rámem vozu. - Při zvedání vozidla na heveru, používejte bezpečnostní zámek pro zajištění bezpečnosti. Následující operace provádějte pečlivě. Použití heveru - Ujistěte se, aby bylo naprosto jisté, že žádní kolegové (zaměstnanci), nářadí, díly, nebo jiné předměty nejsou v dosahu pohybu heveru. Před pohybem zvedáku nahlas upozorněte kolegy (zaměstnance). (Např. Zvedání heveru! a/nebo Spouštění heveru! ). - Při zdvihání nebo spouštění heveru pro nastavení optimální polohy vozu, apod., dávejte pozor na pozice rukou, nohou a jiných částí těla. Buďte velmi opatrní, aby se zabránilo zachycení heverem. Použití čističe brzd - Používejte čistič brzd pro vhodné účely přesně podle pokynů v manuálu. - Nepoužívejte čistič brzd k odstranění nečistot a skvrn z pracovních oděvů, může dojít ke vznícení a způsobit těžké popáleniny. < Prevence > - Nepoužívejte čistič brzd v blízkosti otevřeného ohně. - Nepoužívejte velké množství čističe brzd v místnosti, kde hoří oheň. Nevystavujte čistič brzd vysokým teplotám nad 40 C, jako například na místech vystaveným přímému slunečnímu záření, nebo v blízkosti požáru. - Nevstřikujte čistič brzd do ohně. Ostré hrany - Při manipulaci s ostrými hranami u dílů a panelů, používejte ochranné rukavice, nebo použijte ochranné pásky na hrany, aby se zabránilo zranění rukou a prstů. (5)

6 4) Pracovní postup A. Obsah A. Obsah 6 B. Přehled práce 7 C. Upozornění pro všechny práce 8 D. Komponenty 11 E. Demontáž horního panelu přístojové desky 13 F. Výměna řídící jednotky posiloveče řízení 23 G. Obnova vozidla 26 B. Přehled práce Vyměňte řídící jednotku posilovače řízení za novou. (6)

7 C. Bezpečnostní opatření pro všechny práce 1. UPOZORNĚNÍ PŘI MANIPULACI S HEVEREM (a) Postupujte podle pokynů v opravárenském manuálu a zajištění bezpečnosti při práci. (b) Oznamte všem manipulaci s heverem a dbejte bezpečnosti, aby se zabránilo zachycení heverem. 2. NOSTE OCHRANNÉ BRÝLE (a) Používejte ochranné brýle při práci pod vozidlem, nebo existuje-li nebezpečí odletujících částí nebo nečistot. No Good 3. NEPOUŽÍVEJTE ČISTIČ BRZD JAKO ČISTIČ SKVRN (a) Nestříkejte čistič brzd na oblečení, protože se jedná o hořlavé rozpouštědlo, které se snadno vypařuje. Nepoužívejte ho v blízkosti cigarette, nebo kamen, protože to může způsobit popáleniny a zranění. (7)

8 No Good 4. ABY NEDOŠLO K POPÁLENÍ (a) Jestliže je motor teplý, používejte ochranné rukavice proti popálení. 5. OCHRANA VOZIDLA (a) Kryt blatníků, masky chladiče, potahů sedadel a ochranné pásky atd. musí být použity k ochraně vozidla před nečistotami a poškrábáním. POZNÁMKA: Ochranná opatření uvedená výše jsou pouze ilustrativní, mohou se lišit podle prováděné práce a modelu. 6. MANIPULACE S DEMONTOVANÝMI DÍLY (a) Znehodnoťe nebo označte a uložte demontované díly do samostatného obalu, aby se zabránilo zpětné montáži. (b) Demontované díly zkontrolujte při provádění záverečné kontroly. POZNÁMKA: Vyobrazené díly jsou pouze ilustrační a mohou se lišit od skutečných náhradních dílů. (8)

9 No Good 7. NEOHÝBEJTE DÍLY UVNITŘ MOTOROVÉHO PROSTORU (a) Neohýbejte, nelámejte ani jinak nepoškozujte díly rukou, když se opřete o motorový prostor. No Good No Good 8. KONTROLA MOTOROVÉHO PROSTORU PŘED NASTARTOVÁNÍM (a) Zkontrolujte, zda jsou všechny součástky namontované. (b) Zkontrolujte, že žádné nářadí, oděvy, nebo kusy látky nezůstaly uvnitř motorvého prostoru. (9)

10 D. KOMPONENTY (10)

11 (11)

12 E. DEMONTÁŽ HORNÍ ČÁSTI PŘÍSTROJOVÉ DESKY 1. NASTAVENÍ POLOHY VOLANTU (a) (b) (c) Zaznamenejte pozici nastavení volantu zákazníkem. Výškově nastavitelný volant: (1) Uvolněte páčku náklonu a úplně spusťte sloupek řízení dolu. V obou osách nastavitelný volant: (1) Uvolněte páčku teleskopického naklápění a úplně spusťte sloupek řízení dolu. 2. KONTROLA CHYBOVÝCH KÓDU (DTC) (a) Pokud je uložen DTC kód zkontrolujte zmrazená data a zaznamenejte si DTC kód a uložte zmrazená data Podle potřeby proveďte opravu. 3. ZAZNAMENEJTE NASTAVENÍ VŠECH SYSTÉMŮ ULOŽENÝCH V PAMĚTI (a) Když je odpojen záporný pól akumulátoru, hodiny a audio systému se vymaže paměť. Před zahájením práce si poznamenejte nastavení jednotlivých systémů. 4. ODPOJTE ZÁPORNÝ PÓL AKUMULÁTORU (a) Pro převodovku MMT: (1) Vypněte zapalování a vyčkejte po dobu deseti minut. UPOZORNĚNÍ: Vyčkejte nejméně 10 minut po vypnutí zapalování do polohy OFF, než system převodovky MMT provede kontrolu. (b) Odpojte záporný pól akumulátoru. (12)

13 9. APLIKUJTE OCHRANNOU PÁSKU (a) Aplikujte ochrannou pásku podle obrázku níže, aby se zabránilo poškození ostatních komponentů. 10. DEMONTUJTE PLASTOVÉ LIŠTY STŘEDOVÉHO PANELU (a) Pomocí přípravků na demontáž list demontujte obě plastové lišty středového panelu. (13)

14 11. DEMONTUJTE KRYT PŘÍSRTROJOVÉHO ŠTÍTU (a) Pro demontáž krytu uvolněte 7 klipů a vodících zámků. 12. DEMONTUJTE PŘÍSTOJOVÝ ŠTÍT (a) Uvolněte dva šrouby. (b) Uvolněte dva klipy a dva vodící zámky a povytáhněte budíky směrem do vozu. UPOZORNĚNÍ: Pracujte velmi obezřetně, aby nedošlo k poškození volantu. (c) Odpojte dva konektory a vyjměte přístojový štít. (14)

15 4. DEMONTÁŽ TĚSNĚNÍ PŘEDNÍCH DVEŘÍ (a) Sejměte těsnění předních levých dveří v přední části. (b) Stejným postupem pokračujte i vpravo. 5. DEMONTÁŽ BOČNÍCH PLASTŮ KOLEM PŘÍSTROJOVÉ DESKY A A SLOUPKU (a) Uvolněte 5 klipů a 2 vodící zámky, zdvihněte a demontujte boční plasty. (viz. ilustrace) (b) Stejným postupem pokračujte na obou stranách. 6. DEMONTÁŽ ČALONĚNÍ A SLOUPKŮ (a) Bez hlavových airbagů: (1) V horní části zatáhněte za čalounění a tím uvolněte dva klipy. (2) Tažením směrem nahoru, vyjměte čaounění. (3) Stejným postupem prověďte tento úkon na obou stranách. (viz. ilustrace) (15)

16 (b) Modely s hlavovými airbagy: UPOZORNĚNÍ: Důsledně dodržujte pokyny servisního manuálu pro práci s SRS systémem, v opačném případě by mohlo dojít k vážnému poranění. Zároveň, neodborné zacházení může SRS systém poškodit a ten pak nebude pracovat správně. Ujistěte se, že dodržujete kroky popsané v servisním manuálu nebo této informaci. Demontované Airbagy umístěte v čistém plastovém obalu na bezpečném místě. (1) Zatáhněte za horní část čalounění A sloupku, (viz. ilustrace) a tím uvloněte spodní klip. POZNÁMKA: Nedemontujte závěsný klip ze sloupku, čalounění nechte zavěšené. (2) Pomocí úzkých dlouhých kleští otočte závěsný hák klipu o 90, tím čalounění uvolněte. POZNÁMKA: Zkontrolujte, zda během práce nedošlo k poškození závěsného klipu. Pokud byl klip poškozen, vyměňte jej za nový. Pokud došlo k demontáži klipu ze sloupku, vždy použijte nový. (3) Tažením směrem nahoru čalounění vyjměte. (16)

17 (1) Pomocí ochranných prostředků zakryjte hlavové airbagy, aby nedošlo k jejich poškození. UPOZORNĚNÍ: Zakrytí prověďte ihned po demontáži čalounění sloupků 7. DEMONTÁŽ HORNÍHO STŘEDOVÉHO PANELU (a) Uvolněte 8 klipů a dva vodící trny. (b) Uvolněte konektor a vyjměte středový panel přístrojové desky. 8. DEMONTÁŽ HORNÍ ODKLÁDACÍ SCHRÁNKY PŘÍSTROJOVÉ DESKY (a) Demontujte dva šrouby. (b) Demontujte 3 klipy a 6 vodících trnů odkládací schránky. (17)

18 4. DEMONTÁŽ POMOCNÉHO DRŽÁKU HORNÍHO PANELU PŘÍSTROJOVÉ DESKY (a) Uvolněte klip a tři vodící trny pro demontáž pomocného držáku horního panelu. 5. DEMONTÁŽ VÝDECHU VENTILACE 1 (a) Uvolněte 4 klipy a demontujte výdech ventilace z přístrojové desky. 6. DEMONTÁŽ VÝDECHU VENTILACE 2 (a) Uvolněte 4 klipy a demontujte výdech ventilace z přístrojové desky. (18)

19 4. DEMONTÁŽ HORNÍHO PANELU PŘÍSTROJOVÉ DESKY (a) Demontujte šroub. (b) Odjistěte bezpečnostní pojistku konektrou airbagu a konektor rozpojte. (c) Demontujte šroub. (19)

20 (d) Demontujte dva klipy. (e) Pro uvolnění 6 klipů zdvihněte horní panel přístrojové desky. (f) Zdvihnutý panel posuňte směrem do vozu, aby došlo k jeho uvolnění ze 3 vodících čepů. UPOZORNĚNÍ: Demontáž horního panelu provádějte za pomoci spolupracovníka. Zamezíte tím nechtěným poškozením, volantu, panelu přístrojové desky atd. WORK WITH AN ASSISTANT. (20)

21 4. DEMONTÁŽ ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY MMT PŘEVODOVKY (MODELY S MMT) UPOZORNĚNÍ: Pokud dojde nějakým způsobem k nárazu řídící jednotky (pád, úder atd.), musí být vždy vyměněna za novou. (a) Odpojte 4 konektory. (b) Demontujte matici a smojistný šroub řídící jednotky MMT. (c) Označte si samořezný šroub a uložte jej. UPOZORNĚNÍ: Matice bude znovu použita. (21)

22 F. VÝMĚNA ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY POSILOVAČE ŘÍZENÍ POZNÁMKA: Níže vyobrazený postup odpovídá modelu s MMT převodovkou. 5. DEMONTÁŽ ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY EPS (a) Odpojte 4 konektroy. (b) Uvolněte 2 klemy kabelového svazku z držáku řídící jednotky EPS. (22)

23 (a) Demontujte 2 matice z jednotky EPS. (b) Označte demontovanou řídící jednotku EPS a uložte jí. 6. MONTÁŽ NOVÉ ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY EPS (a) Pomocí 2 matic namontujte novu jednotku EPS. Utahovací moment: T = 8.0 N*m (82 kgf*cm, 71 in.*lbf) UPOZORNĚNÍ: Pokud dojde nějakým způsobem k nárazu řídící jednotky (pád, úder atd.), musí být vždy vyměněna za novou. (23)

24 (a) Zajistěte dvě klemy kabelového svazku do držáku řídící jednotky EPS. (b) Připojte 4 konektory. (24)

25 G. OBNOVA VOZIDLA 1. ZPĚTNÁ MONTÁŽ ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY MMT (pouze modely s MMT) UPOZORNĚNÍ: Pokud dojde nějakým způsobem k nárazu řídící jednotky (pád, úder atd.), musí být vždy vyměněna za novou. (a) Namontujte řídící jednotku MMT nazpět. Použijte půvoní matici a nový samořezný šroub. No Good Utahovací moment: T = 8.0 N*m (82 kgf*cm, 71 in.*lbf) UPOZORNĚNÍ: Vždy použijte nový samořezný šroub. Utažením šroubu na předepsaný moment dojde k jeho natažení. Šroub utáhněte tak, aby nebyla vůle mezi držákem a panelem. (b) Připojte všechny 4 konektory. (25)

26 2. MONTÁŽ HORNÍHO PANELU PŘÍSTROJOVÉ DESKY (a) Nasuňte panel na tři vodící trny (A). UOPZORNĚNÍ: Demontáž horního panelu provádějte za pomoci spolupracovníka. Zamezíte tím nechtěným poškozením, volantu, panelu přístrojové desky atd. Během montáže panelu se ujistěte, že je 6 horních vodících elementů (B) výdechu na čelní okno usazeno správně. (b) Znovu namontujte 6 klipů (C). (c) Pomocí 2 klipů znovu namontujte pomocný držák panelu přístojové desky. WORK WITH AN ASSISTANT. (26)

27 (a) Namontujte šroub. (b) Připojte konektor airbagu spolujezdce. (c) Namontujte šroub. Utahovací moment: 20 N*m {204 kgf*cm, 15 ft.*lbf} 3. MONTÁŽ VÝDECHU VENTILACE 2 (a) Pomocí 4 klipů namontujte výdech ventilace nazpět. (27)

28 4. MONTÁŽ VÝDECHU VENTILACE 1 (a) Pomocí 4 klipů namontujte výdech ventilace nazpět. 5. MONTÁŽ POMOCNÉHO PANELU (a) Pomocí 3 klipů namontujte pomocný panel nazpět. 6. MONTÁŽ HORNÍ ODKLÁDACÍ SCHRÁNKY (a) Pomocí 3 klipů a 6 vodících trnů namontujte horní schránku nazpět.. (b) Namontujte 2 šrouby. (28)

29 7. KALIBRACE NULOVÉHO BODU SNÍMAČE OTÁČENÍ A ULOŽENÍ CHRAKTERISTIKY POSILOVAČE UPOZORNĚNÍ: Ujistěte se, že byla kalibrace nulového bodu provedena. POZNÁMKKA: Jakmile je nastavená nulová hodnota snímače otáčení dojde k automatickému nastavení charakteristiky posilovače řízení. (a) Kontrola před kalibrací. (1) Ujistěte se, že kola směřují přmým směrem a volant je vycentrován. (2) Vypněte zapalování. (3) Připojte SSMIII. SST: 1B023XG0 (4) Zapněte zapalování do polohy ON. (5) Zapněte SSMIII. (6) Postupujte do následujícího menu: Main Menu/ Alliance Vehicle Inspection Alliance Vehicle Inspection/TREZIA Inspection Main Menu/ Each System Check Main Menu /EMPS EMPS/Current Data Display & Save. (7) Zkontrolujte hodnotu napětí IG Power Supply. Standardní napětí: V UPOZORNĚNÍ: Pokud je napětí nižší než 9V, nemůže být kalibrace provedena. V takovém případě vyměňte, nebo dobijte akumulátor. (b) Proveďte nastavení nulového bodu snímače otáčení. (1) Nastavte kola do přímého směru a vycentrujte volant. (2) Vypněte zapalování. (3) Připojte SSMIII. SST: 1B023XG0 (4) Zapněte zapalování do polohy ON. (5) Zapněte SSMIII. (6) Pomocí následujícího menu SSM III proveďte kalibraci nulového bodu: Main Menu/Alliance Vehicle Inspection Alliance Vehicle Inspection/TREZIA nspection Main Menu/Each System Check Main Menu/EMPS EMPS/Work Support Work Support/ Torque Sensor Adjustment. (7) Zkalibrujte řídící jednotku EPS. (29)

30 UPOZORNĚNÍ: Nepohybujte volantem během procesu kalibrace. Kalibraci provádějte na stojícím voze s vypnutým motorem. 8. KONTROLA CHYBOVÝCH KÓDŮ (a) (b) Zapněte zapalování do polohy ON. Pomocí SSM III zkontrolujte chybové kódy. UPOZORNĚNÍ: Ujistěte se, že nejsou uloženy chybové kódy po kalibraci nulové polohy. Jakmile je uloženo nějaké chybové hlášení, zkontrolujte příslušný kód a zmražená data. Je nutná oprava. 9. OPERACE PO PŘIPOJENÍ ZÁPORNÉHO PÓLU AKUMULÁTORU (a) Podle vámi uložených poznámek nastavte hodiny a audio systém jako byly před odpojením akumuátoru. 10. NASTAVENÍ POLOHY VOLANTU (a) Podle zapsaných poznámek nastavte původní polohu volantu. 11. PROVEĎTE JÍZDNÍ ZKOUŠKU (30)

31 6. Vyřízení reklamace: Součástí této informace je příloha SRT200_Seznam vozu CZ, která obsahuje seznam VINů dotčených vozů v ČR, podle kterého budou zákazníci obesláni doporučeným dopisem. Potřebné náhradní díly vám budou dodány zdarma po předchozí mailové objednávce, kterou pošlete na adresy: tomas.kvasnicka@subaru.cz a v kopii na: technik@subaru.cz. Náhradní díly objednávejte vždy jen na konkrétní vůz, nové jednotky nám budou dodány v množství, kolik je u nás postižených vozů Dotčené modely Kategorie opravy Symptom kód Trouble kód 2011MY SUBARU TREZIA (LHD) K (Campaign) ZZ (Others) 72 (Erroneous behavior) Kód práce 9J1101R pro 6MT 9J1102R pro MMT Časová norma 1.1 h 1.4 h Materiál Množství materiálu Cena dílu FS FS Tato akce platí do odvolání. V případě jakékoliv změny budete informováni. KONEC (31)

SUBARU SVOLÁVACÍ AKCE. Kontrola případně výměna vadného otočného konektoru pod volantem (cívka pod volantem).

SUBARU SVOLÁVACÍ AKCE. Kontrola případně výměna vadného otočného konektoru pod volantem (cívka pod volantem). INFORMACE PRO SMLUVNÍ PARTNERY Technické oddělení číslo : WI10-008 V Praze : 22.06.2010 komu : Všem smluvním servisům Subaru SUBARU SVOLÁVACÍ AKCE Téma: Příslušný systém: Příslušné díly: Kontrola případně

Více

SUBARU SERVISNÍ KAMPAŇ. Brzdový systém, hydraulická jednotka VDC. Dotčené modely Specifikace Modelový rok Legacy

SUBARU SERVISNÍ KAMPAŇ. Brzdový systém, hydraulická jednotka VDC. Dotčené modely Specifikace Modelový rok Legacy INFORMACE PRO SMLUVNÍ PARTNERY Technické oddělení číslo : WI10-005 V Praze : 25.08.2010 komu : Všem smluvním servisům Subaru SUBARU SERVISNÍ KAMPAŇ Téma: Kontrola hydraulické jednotky VDC. Příslušný systém:

Více

SUBARU SERVISNÍ KAMPAŇ

SUBARU SERVISNÍ KAMPAŇ Servisní informace INFORMACE PRO SMLUVNÍ PARTNERY Technické oddělení číslo : WI08-008 V Praze : 06.10.2008 model : komu : Impreza 2.5 WRX 08MY Všem smluvním servisům Subaru SUBARU SERVISNÍ KAMPAŇ Téma:

Více

Demontáž a montáž převodky servořízení (převodky řízení s posilovačem) u vozi... volantem na levé straně

Demontáž a montáž převodky servořízení (převodky řízení s posilovačem) u vozi... volantem na levé straně Stránka č. 1 z 7 Demontáž a montáž převodky servořízení (převodky řízení s posilovačem) u vozidel s volantem na levé straně Potřebné speciální nářadí, zkušební a měřicí přístroje a pomocné prostředky Hadicové

Více

Demontáž převodovky. Všeobecně. Přípravky. Popis prací. Platí pro převodovky GA866 a GA867/R. Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania:

Demontáž převodovky. Všeobecně. Přípravky. Popis prací. Platí pro převodovky GA866 a GA867/R. Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania: Všeobecně Všeobecně Platí pro převodovky GA866 a GA867/R Přípravky Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania: Číslo dílu Označení 82 320 Plošinový zvedák 98 405 Upevňovací příčka a držák 98 655-9

Více

Práce s hlavní centrální elektrickou jednotkou P2

Práce s hlavní centrální elektrickou jednotkou P2 Všeobecné informace Všeobecné informace Hlavní centrální elektrická jednotka je umístěna za ochranným krytem pod přístrojovou deskou před sedadlem spolujezdce, viz obrázek. Poznámka: Nepracujte s hlavní

Více

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje.

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje. Form No. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster Číslo modelu 30349 Číslo modelu 30552 3408-265 Rev D Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Audi A3 1,8 l T s kódem motoru ARZ ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene Při výměně ozubeného

Více

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Form No. 3407-988 Rev A Souprava pro přestavbu Sekačka Groundsmaster modelové řady 7200 se soupravou Polar Trac Číslo modelu 131-5525 Návod k instalaci Instalace DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité

Více

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 CZ ČEŠTINA 1 OBECNĚ Tento symbol znamená VÝSTRAHU. Nedodržení

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemenu

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemenu ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemenu Podrobný návod pro Ford Galaxy (WRG) 2000-2006, 1,9 l 85 kw s kódem motoru AUY, od modelu 2003 Soupravy pro ozubený řemen CT1028K3, CT1028WP2 u

Více

CHLADNIČKA- MRAZNIČKA NÁVOD K POUŽITÍ. Před použitím spotřebiče si pečlivě přečtěte tento návod a uschovejte jej pro pozdější použití.

CHLADNIČKA- MRAZNIČKA NÁVOD K POUŽITÍ. Před použitím spotřebiče si pečlivě přečtěte tento návod a uschovejte jej pro pozdější použití. ČESKÝ NÁVOD K POUŽITÍ CHLADNIČKA- MRAZNIČKA Před použitím spotřebiče si pečlivě přečtěte tento návod a uschovejte jej pro pozdější použití. www.lge.com 108 108 Funkce paměti Alarm dveří 120 121 121 122

Více

TEMPA05 a TEMPA06 TEMPOMAT VW T5. Montážní návod Fabia II, Roomster, T5 s/bez počítače

TEMPA05 a TEMPA06 TEMPOMAT VW T5. Montážní návod Fabia II, Roomster, T5 s/bez počítače TEMPA05 a TEMPA06 TEMPOMAT VW T5 Montážní návod Fabia II, Roomster, T5 s/bez počítače TEMPOMAT VW T5 Sada dodatečné montáže tempomatu obsahuje: Spínač směrových světel s ovládáním tempomatu 1ks Postup

Více

Přístrojová deska. Přístrojová deska, obecně. Měkká přístrojová deska. Výměna spínače DŮLEŽITÉ!

Přístrojová deska. Přístrojová deska, obecně. Měkká přístrojová deska. Výměna spínače DŮLEŽITÉ! Přístrojová deska, obecně Měkká přístrojová deska 3 4 1 5 Přístrojová deska, obecně DŮLEŽITÉ! S měkkou přístrojovou deskou zacházejte opatrně. Díly jsou citlivé, obzvláště ozdobné lišty. Ozdobné lišty

Více

Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100

Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100 Form No. 3399-948 Rev C Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100 Číslo modelu 04293 Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu. Bezpečná oprava a kontrola přístrojů WABCO

Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu. Bezpečná oprava a kontrola přístrojů WABCO Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu Bezpečná oprava a kontrola přístrojů Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu Bezpečná oprava a kontrola přístrojů 2. vydání Nové verze naleznete na stránkách www.wabco-auto.com

Více

DM-FD (Czech) Příručka prodejce. Přesmykač FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700

DM-FD (Czech) Příručka prodejce. Přesmykač FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 (Czech) DM-FD0002-05 Přesmykač Příručka prodejce FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ... 4 MONTÁŽ... 5 NASTAVENÍ... 9 ÚDRŽBA... 17 2 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro sadu ozubených řemenů CT881K2 / CT881WP1 ve voze Ford Fiesta V rok výroby 2004 (JH_JD_) 1,4 l 16 V s kódem motoru FXJA ContiTech

Více

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 Číslo modelu 23171 Form No. 3413-122 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

2. Děti smí přístroj obsluhovat pouze pod dozorem dospělé osoby! Pokud je přístroj v provozu, nenechávejte ho nikdy bez dozoru.

2. Děti smí přístroj obsluhovat pouze pod dozorem dospělé osoby! Pokud je přístroj v provozu, nenechávejte ho nikdy bez dozoru. reflecta Návod k obsluze CUBUS 400-3 Zpětný projektor Při používání přístroje dodržujte základní bezpečnostní předpisy. K bezpečnostním předpisům patří mimo jiné i tyto: 1. Před použitím si přečtěte všechny

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD481.05/CK/01-06/2014 KD481.05 Doporučení pro montáž/demontáž SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Legacy (IV, V), Impreza (G11, FL G11, GR/GV), MOTORY 1.5 i, 2.0 (i, R, X, XS, STi, XT), 2.5 (STi, Ti,

Více

Návod na montáž sloupku řízení pro:

Návod na montáž sloupku řízení pro: TRW Automotive Aftermarket Návod na montáž sloupku řízení pro: Renault Grand Scénic II (JM0/1_), Scénic II (JM0/1_) PUBLICATION XZB1230CZ NEBEZPEČÍ Airbagová jednotka se může nechtěně spustit! Airbagová

Více

měřicího přístroje provozních hodin.

měřicího přístroje provozních hodin. Form No. 3401-935 Rev A Sada kabelového svazku světla LED a bezdrátového měřicího přístroje provozních hodin Sekačka Greensmaster řady 800, 1000, 1600, Flex 1800 nebo 2100 modelového roku 2012 a novější

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Ford Focus 2,0 l. 16 V s kódem motoru EDDB, EDDC, EDDD ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene

Více

Demontáž převodovky. Všeobecně. Přípravky. Platí pro převodovky GR/S/O 875/895/9105/R. Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania:

Demontáž převodovky. Všeobecně. Přípravky. Platí pro převodovky GR/S/O 875/895/9105/R. Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania: Všeobecně Všeobecně Platí pro převodovky GR/S/O 875/895/9105/R. Přípravky Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania: Číslo dílu Označení 99 309 Přípravek pro otáčení 99 318 Podpěra motoru 99 502

Více

DM-TRSL (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páky DEORE XT SL-T8000 DEORE SL-T6000

DM-TRSL (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páky DEORE XT SL-T8000 DEORE SL-T6000 (Czech) DM-TRSL001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Řadicí páky DEORE XT SL-T8000 DEORE SL-T6000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ...

Více

DM-TRRD (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Zadní měnič převodů DEORE XT RD-T8000 DEORE RD-T6000

DM-TRRD (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Zadní měnič převodů DEORE XT RD-T8000 DEORE RD-T6000 (Czech) DM-TRRD001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Zadní měnič převodů DEORE XT RD-T8000 DEORE RD-T6000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ...

Více

Přední náboj / zadní náboj (kotoučová brzda)

Přední náboj / zadní náboj (kotoučová brzda) (Czech) DM-HB0005-03 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ Komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE HB-M4050 FH-M4050 HB-M3050 FH-M3050 HB-RM33 FH-RM33 FH-RM35 HB-TX505 FH-TX505 Přední náboj / zadní

Více

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Děkujeme, že jste si vybrali LT SOLO LED osvětlení. SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Montáž a zapojení musí provádět odborná elektro firma/resp.pracovník s potřebnou kvalifikovanou odborností. VAROVÁNÍ:

Více

Kompresor olejový, 200l, GEKO

Kompresor olejový, 200l, GEKO S t r á n k a 1 Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Seznamte se se všemi instrukcemi, které jsou nezbytné pro bezpečnou manipulaci s nářadím. Bezpečnostní prohlášení:

Více

TEMPA01. TEMPOMAT Montážní návod Škoda Octavia Montážní návod Škoda Fabia Montážní návod Škoda Superb, VW Passat

TEMPA01. TEMPOMAT Montážní návod Škoda Octavia Montážní návod Škoda Fabia Montážní návod Škoda Superb, VW Passat TEMPA01 TEMPOMAT Montážní návod Škoda Octavia Montážní návod Škoda Fabia Montážní návod Škoda Superb, VW Passat Montážní návod Škoda Octavia TEMPOMAT ŠKODA OCTAVIA Sada tempomatu obsahuje: Název dílu Přepínač

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Fiat 500 1,2 l kód motoru 169 A4.000 ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene Při výměně ozubeného

Více

DM-CD (Czech) Příručka prodejce. Napínák řetězu SM-CD50

DM-CD (Czech) Příručka prodejce. Napínák řetězu SM-CD50 (Czech) DM-CD0001-00 Příručka prodejce Napínák řetězu SM-CD50 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je určená především pro profesionální cyklomechaniky. Uživatelé, kteří nemají odbornou průpravu

Více

Akumulátor Objednací č Provozní návod P1970E/CS

Akumulátor Objednací č Provozní návod P1970E/CS Provozní návod P1970E/CS 2010-06 Akumulátor Objednací č. 935377 Další informace o našich výrobcích najdete na internetu na adrese http://www.apexpowertools.com Obsah 1 Bezpečnost 3 1.1 Znázornění pokynů...

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

PŘED MONTÁŽÍ SI DŮKLADNĚ PROČTĚTE TENTO NÁVOD A DODRŽUJTE POKYNY V NĚM UVEDENÉ

PŘED MONTÁŽÍ SI DŮKLADNĚ PROČTĚTE TENTO NÁVOD A DODRŽUJTE POKYNY V NĚM UVEDENÉ MONTÁŽNÍ NÁVOD POUZE PRO PRODEJCE TRAKTORY KUBOTA PŘED MONTÁŽÍ SI DŮKLADNĚ PROČTĚTE TENTO NÁVOD A DODRŽUJTE Y V NĚM UVEDENÉ Výhradní dovozce Bonas spol. s r. o. Sepekov Staňkov 425, 398 51 Sepekov, e mail:

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

TY-ST42PX500 TY-ST50PX500. Pokyny pro instalaci Podstavec pod plazmovu televizi. Číslo modelu TQZH633

TY-ST42PX500 TY-ST50PX500. Pokyny pro instalaci Podstavec pod plazmovu televizi. Číslo modelu TQZH633 Pokyny pro instalaci Podstavec pod plazmovu televizi Před zahájením činnosti si důkladně přečtěte tyto pokyny a příručku k plazmové televizi; zajistíte si tím správné provedení montáže. (Tyto pokyny si

Více

STIGA PARK 92 M 107 M

STIGA PARK 92 M 107 M STIGA PARK 92 M 107 M 8211-3036-06 1. Park -1993 5. 2. Park -1993 6. 3. Park -1993 7. 4. Park -1993 8. 9. 13. 10. 14. R 11. L 15. Z X A+5 A B+5 B Y W 12. 16. V L+R ČESKY CZ SYMBOLY Na zařízení jsou umístěny

Více

Souprava kabelového svazku Užitkové vozidlo s pohonem 4 kol Workman HDX-D DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava kabelového svazku Užitkové vozidlo s pohonem 4 kol Workman HDX-D DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Form No. Souprava kabelového svazku Užitkové vozidlo s pohonem 4 kol Workman HDX-D Číslo modelu 136-1166 3407-279 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

GA Doporučení pro montáž/demontáž

GA Doporučení pro montáž/demontáž GA357.09 Doporučení pro montáž/demontáž AUDI: A3 řada 1 (AU34) SEAT: Cordoba III, Ibiza II, Leon I, Toledo Series 2 SKODA: Octavia I, Octavia I FL VOLKSWAGEN: Bora, Caddy II, Golf IV, New Beetle (I a I

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Dětské šlapací auto Big Boy Abarth Úžasné nové licencované šlapací autíčko Abarth má veliké sedadlo se třemi nastavitelnými polohami, což je ideální pro děti různých věkových kategorií

Více

ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Ford Focus C-Max 1,6 l Ti s kódem motoru HXDA, SIDA Při výměně ozubeného řemene se často dělají fatální chyby. Pro zajištění

Více

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 133-6318 Form No. 3406-718 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

Uživatelská příručka. Speedkid1 (Model TJ-24A) Tato uživatelská příručka byla zpracována pro www.mrakyhracek.cz. Uživatelskou příručku uschovejte!

Uživatelská příručka. Speedkid1 (Model TJ-24A) Tato uživatelská příručka byla zpracována pro www.mrakyhracek.cz. Uživatelskou příručku uschovejte! Uživatelská příručka Uživatelská příručka Speedkid1 (Model TJ-24A) Uživatelskou příručku uschovejte! Tato uživatelská příručka byla zpracována pro Blahopřejeme Vám k zakoupení vozíku Qeridoo Sportrex!

Více

Plochý pedál. Příručka prodejce DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Nepatřící do sad PD-GR500. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl

Plochý pedál. Příručka prodejce DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Nepatřící do sad PD-GR500. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl (Czech) DM-PD0001-03 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Plochý pedál DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Nepatřící do sad PD-GR500 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ...

Více

Návod na montáž sloupku řízení pro:

Návod na montáž sloupku řízení pro: TRW Automotive Aftermarket Návod na montáž sloupku řízení pro: Fiat Panda (169) PUBLICATION XZB1216CZ NEBEZPEČÍ Airbagová jednotka se může nechtěně spustit! Airbagová jednotka je pyrotechnický konstrukční

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD455.62/CK/01-06/2014 KD455.50 Doporučení pro montáž/demontáž NISSAN: Primastar, Primastar FL, Interstar (I, II, II FL) OPEL: Movano(A, FL, FL2), Vivaro (A, A FL) RENAULT: Avantime,Espace(IV,IV.2) Laguna

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

DM-RBCS (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Kazetové pastorky CS-HG400-9 CS-HG50-8

DM-RBCS (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Kazetové pastorky CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Czech) DM-RBCS001-02 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Kazetové pastorky CS-HG400-9 CS-HG50-8 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANÍ... 4

Více

Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Form No. Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 132-4165 3395-935 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Myčka nářadí - 80 litrů Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní, v pořádku

Více

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912)

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912) Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro 1200 Číslo modelu 136-6189 Form No. 3414-747 Rev B Návod k instalaci Vyjímatelné díly Pro ověření, že byly dodány všechny součásti, použijte tabulku níže.

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Důležité Důkladně si přečtěte tento návod k obsluze. Dávejte pozor na pokyny týkající se bezpečnosti.

Více

2014/0022/1. Service Information

2014/0022/1. Service Information Service Information 2014/0022/1 SVOLAVACI AKCE (BEZPECNOSTNI) - O75 STRALIS AS EURO 4; STRALIS AT/AD EURO 4; TRAKKER AD - AT EURO 4 79.33.33 BRZDIC + VENTIL Věc Řídicí ventil přívěsu únik způsobený řídicím

Více

D 5b. 1. Park a. 6b. Park Park a. Park Park Park -1993

D 5b. 1. Park a. 6b. Park Park a. Park Park Park -1993 STIGA PARK 121 M 1. Park -1993 5a. D 5b. 2. Park -1993 6a. Park -1999 6b. Park 2000- F G H 3. Park -1993 7. I I 4. Park -1993 8. 2 J 9. 13. 10. 14. Z X Y W V 11. 15. Denna produkt, eller delar därav, omfattas

Více

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Technická informace NOV 2015 ELEKTRONICKÉ SDRUŽENÉ VSTŘIKOVAČE VYBAVENÍ: TÉMA: 1. ÚVOD E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Informace popisuje nářadí

Více

Pásová bruska BBSM900

Pásová bruska BBSM900 Version 1.2 česky Pásová bruska BBSM900 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 263 10 Art.-Bez.: BBSM900 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B

K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B 18(4VSHYGXW%OXMIRKIWIPPWGLEJX 7EEVFVµGOIR +IVQER] 1 2 Tento montážní krok 1 je vyžadován pouze pro traktory řady 600 a 700 bez upínacího systému Fast-Attach. Příklad: Číslo modelu

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro CT1015 WP1 a CT1018K1 ve voze Audi A4 (B6) 2,5 l V6 TDI s kódem motoru AKE rok výroby 2001 ContiTech ukazuje, jak lze zabránit

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

7 747 004 223 06/2004 CZ

7 747 004 223 06/2004 CZ 7 747 004 3 06/004 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Výměna dveří u olejových/plynových speciálních kotlů Logano S635 a Logano S735 Před montáží pozorně pročtěte Obsah Všeobecné informace........................................

Více

DPH 10. CZ Návod pro instalaci ohřívače odkapávací mísy venkovní jednotky NIBE SPLIT

DPH 10. CZ Návod pro instalaci ohřívače odkapávací mísy venkovní jednotky NIBE SPLIT DPH 10 CZ Návod pro instalaci ohřívače odkapávací mísy venkovní jednotky NIBE SPLIT 1 UPOZORNĚNÍ! Vypněte přívod el. energie před instalací ohřívače Ohřívač musí být instalován pouze kvalifikovanou osobou

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Fiat Doblò, karoserie/kombi (263) 1.6 D Multijet ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene Dieselový

Více

Návod na použití. Aku svítilna FL 9,6 FL 12 FL 14,4 FL 18

Návod na použití. Aku svítilna FL 9,6 FL 12 FL 14,4 FL 18 Návod na použití Aku svítilna FL 9,6 FL 12 FL 14,4 FL 18 RYOBI FL-9.6 (9,6V) FL-12 (12V) FL-14.4 (14,4V) FL-18 (18V) Bezdrátová svítilna Návod k použití Používejte pouze s doporučeným akumulátorem a nabíječkou

Více

OBLOŽENÍ BOČNÍCH OTVÍRATELNÝCH ČÁSTÍ OBLOŽENÍ OTVÍRATELNÝCH ČÁSTÍ - KROMĚ BOČNÍCH VÝZTUHY A KLUZNICE PŘEDNÍCH SEDADEL

OBLOŽENÍ BOČNÍCH OTVÍRATELNÝCH ČÁSTÍ OBLOŽENÍ OTVÍRATELNÝCH ČÁSTÍ - KROMĚ BOČNÍCH VÝZTUHY A KLUZNICE PŘEDNÍCH SEDADEL Obložení a čalounění VNITŘNÍ OBLOŽENÍ KAROSERIE OBLOŽENÍ BOČNÍCH OTVÍRATELNÝCH ČÁSTÍ OBLOŽENÍ OTVÍRATELNÝCH ČÁSTÍ - KROMĚ BOČNÍCH VÝZTUHY A KLUZNICE PŘEDNÍCH SEDADEL VÝZTUHY ZADNÍCH SEDADEL OBLOŽENÍ PŘEDNÍHO

Více

Vysavač na suché a mokré sání

Vysavač na suché a mokré sání Vysavač na suché a mokré sání 10007543 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

PT6300. Návod k použití

PT6300. Návod k použití PT6300 Návod k použití VŠEOBECNÉ INFORMACE Účelem tohoto uživatelského manuálu je poskytnout všeobecné informace o pokladním terminálu PT6300 a ukázat uživatelům jak provádět hardwarovou konfiguraci systému.

Více

00:01-06. Produktové informace pro záchranné složky. Nákladní vozidla. Platí pro řadu P, G a R. Vydání 1. Scania CV AB 2009, Sweden

00:01-06. Produktové informace pro záchranné složky. Nákladní vozidla. Platí pro řadu P, G a R. Vydání 1. Scania CV AB 2009, Sweden 00:01-06 Vydání 1 cs Produktové informace pro záchranné složky Nákladní vozidla Platí pro řadu P, G a R 308 626 Scania CV AB 2009, Sweden Obsah Obsah Před prostudováním informací... 3 Otevření čelní masky...

Více

2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň

2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň 2-kanálový zesilovač Automatický koncový stupeň 10006684 10006685 10006686 10006687 10006688 10006689 http://www.auna-multimedia.com ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Problém Řešení Kontrolka napájení se nerozsvítí. Uvolněná

Více

DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku.

DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE. Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. DĚTSKÝ TRAKTOR NÁVOD K OBSLUZE CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si přečtěte tento návod k obsluze a dbejte dodržování všech uvedených instrukcí. Návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí.

Více

ESO 8032. elektrické stahování oken - univerzální NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ

ESO 8032. elektrické stahování oken - univerzální NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ elektrické stahování oken - univerzální Souprava ESO 8032 je určena k montáži do téměř libovolného automobilu. Umožňuje pohodlné ovládání dvou (zpravidla předních) oken pomocí spínačů. Každé okno se ovládá

Více

Sestava náboje (kotoučová brzda)

Sestava náboje (kotoučová brzda) (Czech) DM-RAHB002-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Sestava náboje (kotoučová brzda) HB-RS770 FH-RS770 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ...

Více

Náboje (kotoučová brzda)

Náboje (kotoučová brzda) (Czech) DM-MBHB001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking MĚSTSKÝ/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Náboje (kotoučová brzda) SLX HB-M7000 HB-M7010 HB-M7010-B FH-M7000 FH-M7010 FH-M7010-B 12 mm osa

Více

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Vážení uživatelé, děkujeme Vám, že jste si vybrali produkt od společnosti Anadem Europe, která se zaměřuje na moderní LED osvětlovací techniku, LED světelné

Více

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

POP-650. Návod k použití

POP-650. Návod k použití POP-650 Návod k použití VŠEOBECNÉ INFORMACE Účelem tohoto uživatelského manuálu je poskytnout všeobecné informace o pokladním terminálu POP- 650 a ukázat uživatelům jak provádět hardwarovou konfiguraci

Více

http://www.workshopdata.com/printmaintenance.do

http://www.workshopdata.com/printmaintenance.do Stránka č. 1 z 5 Údaje o zákazníkovi: Jméno: Poštovní Kód: : : SPZ: Stav najetých kilometrů: Vysvětlující ikony: Kód OE Dodatečná Práce OK Dokončeno Potřebuje výměnu/opravu * Mohou být potřebné náhradní

Více

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.: PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:172.775 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto příručku, abyste mohli plně

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu. Montážní a provozní návod

SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu. Montážní a provozní návod SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu Obsah Obsah... 1 Bezpečnostní pokyny... 2 Montáž brzdových válců SAF... 3 Montáž membránových válců... 3 Montáž válců s dvojitou membránou... 5 Mechanické uvolnění

Více

DM-MBSL (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páčka SLX SL-M7000 DEORE SL-M6000

DM-MBSL (Czech) Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Řadicí páčka SLX SL-M7000 DEORE SL-M6000 (Czech) DM-MBSL001-01 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Řadicí páčka SLX SL-M7000 DEORE SL-M6000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ...

Více

Demontáž Odpojte akumulátor Příručky pro opravu Vymontujte kryt motoru Umístěte přední stranu do servisní pozice. SKODA Superb 1.

Demontáž Odpojte akumulátor Příručky pro opravu Vymontujte kryt motoru Umístěte přední stranu do servisní pozice. SKODA Superb 1. Stránka č. 1 z 8 Příručky pro opravu SKODA SUPERB (3U4) 1.9 TDI Rok výroby: 02/02-03/08, KW/HP: 96/130, Obsah: 1896, Kódy motorů: AWX, AVF, Ty SKODA Superb 1.9 TDi AWX 6 Zpět Varování a doporučení Doporučujeme

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu 1 Návod na obsluhu a údržbu 04-2016 VŠEOBECNÉ INFORMACE Tento návod představuje nedílnou součást výrobku, ke kterému byl přiložen, a musí být uchován pro budoucí potřebu. Pozorně si přečtěte upozornění

Více

00: Produktové informace pro záchranné složky. cs-cz. Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S. Vydání 1. Scania CV AB 2016, Sweden

00: Produktové informace pro záchranné složky. cs-cz. Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S. Vydání 1. Scania CV AB 2016, Sweden 00:01-08 Vydání 1 cs-cz Produktové informace pro záchranné složky Nákladní vozidlo Vozidla řady P, G, R a S Scania CV AB 2016, Sweden Před prostudováním informací... 3 Kapaliny ve vozidle... 4 Elektrický

Více

ZÁVAZNÝ BULLETIN č. S VLIVEM NA BEZPEČNOST: EV97-035a SR SPORTSTAR - 035a SR

ZÁVAZNÝ BULLETIN č. S VLIVEM NA BEZPEČNOST: EV97-035a SR SPORTSTAR - 035a SR 1. Postup práce 1.1 Potřebné nářadí Klíč maticový č. 8; 10; 13; 22. Šroubovák Phillips. Štípací kleště. Zlamovací nůž Ruční elektrická vrtačka s vrtáky Nýtovací kleště Ocelová tyč nebo velký šroubovák.

Více

Silniční náboj pro kotoučovou brzdu

Silniční náboj pro kotoučovou brzdu (Czech) DM-HB0004-01 Příručka prodejce Silniční náboj pro kotoučovou brzdu HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je primárně určená profesionálním cyklomechanikům.

Více

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 ZÁKLADNÍ PŘIPOJENÍ: SPL 400-2 - Blahopřejeme k nákupu tohoto SPL zesilovače. Před použitím výrobku si přečtěte instrukce. CZ Bezpečnostní pokyny

Více

R Doporučení pro montáž/demontáž

R Doporučení pro montáž/demontáž R140.06/CK/01-06/2014 R140.06 Doporučení pro montáž/demontáž NISSAN: OPEL: R.V.I.: RENAULT: VAUXHALL: Interstar (I, II a II FL) Movano (A, A FL a A FL 2) Mascott Master II, Master II phase 2 a phase 2

Více

BROŽURA VÝMĚNA ŽÁROVEK

BROŽURA VÝMĚNA ŽÁROVEK BROŽURA VÝMĚNA ŽÁROVEK Obsah Obsah Vysvětlení značek 03 Audi A1 04 06 Audi A4 1,9 TDI s xenonovými světlomety (rok výroby 2000 2005) 07 10 Audi A4 (8K5 / 8K2) s bixenonovými světlomety 11 14 Audi A6 (4F)

Více

Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ

Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Upozornění DŮLEŽITÁ OPATŘENÍ: Stejně jako na jiných pojízdných výrobcích i jízda na dětském odrážedle může být riskantní činnost, při které se

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD459.42/CZ/01-06/2014 KD459.42 Doporučení pro montáž/demontáž CITROËN: FORD: MAZDA: MINI: PEUGEOT: SUZUKI: VOLVO: Berlingo (B9, M59), C2, C3 (I, II a A51), C4, C5 (X7 a Fl), Dispatch II, Jumpy II, Xsara

Více

Návod k montáži. Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině a relé

Návod k montáži. Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině a relé Návod k montáži Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině a relé Stav: V5.20190206 30322574-02-CS Přečtěte si tento návod k obsluze a dodržujte jej. Uchovejte tento návod k obsluze k budoucímu

Více

NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327

NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327 NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327 DŘÍVE NEŽ ZAČNETE SESTAVOVAT GRIL: zkontrolujte, že balení obsahuje všechny části, které jsou popsané v soupisu dílů níže a že jednotlivé části nejsou poškozené, pokud

Více

Bruska na pilové kotouče BSBS

Bruska na pilové kotouče BSBS Version 1.2 česky Bruska na pilové kotouče BSBS110-400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 27873 Art.-Bez.: BSBS110-400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné

Více

Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Přesmykač METREA FD-U5000

Příručka prodejce. SILNIČNÍ MTB Trekking. Městský/ komfortní bicykl. Přesmykač METREA FD-U5000 (Czech) DM-UAFD001-00 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE Přesmykač METREA FD-U5000 OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ... 4 SEZNAM POTŘEBNÉHO

Více