ZAMEL Sp. z o.o. ul. Zielona 27, Pszczyna, Poland tel. +48 (32) , fax +48 (32) marketing@zamel.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZAMEL Sp. z o.o. ul. Zielona 27, 43-200 Pszczyna, Poland tel. +48 (32) 210 46 65, fax +48 (32) 210 80 04 www.zamelcet.com, e-mail: marketing@zamel."

Transkript

1

2 ČAOVÉ RELÉ PCM-07/ NÁVOD K OBLZE ZAMEL p. z o.o. ul. Zielona 27, Pszczyna, Poland el. +48 (32) , fax +48 (32) markeing@zamel.pl POPI Vícefunkční časové relé PCM-07/ je určeno k realizaci časových funkcí v sysémech auomaizace a řízení. Vykonává 25 nezávislých pracovních režimů spoušěných napájecím napěím nebo vnějším impulsem (z vodiče L nebo N). Charakerizuje jej velmi široký rozsah nasavielných časů od 0,1 s do 99 h 59 m 59,9 a funkce sálého vypnuí nebo zapnuí prosřednicvím vsupu IN. Pracovní režim je možné změni bez nunosi čekání na ukončení akuálního cyklu. VLATNOTI 25 pracovních režimů (spoušěné napájecím napěím nebo zevně), kry 2-modul s bezpečnosní krykou, vsup () sar a dodaečný řídící vsup IN (sálé zapnuí a vypnuí), vysoká přesnos odpočíávaného času, široké rozmezí nasavení času, funkce sálého vypnuí nebo zapnuí, výsup maximální zaížení 16 A, podsvělený LCD displej, kry: 2-modul, monáž na DIN-lišu. TECHNICKÁ DATA PCM-07/ Napájecí vodiče: A1, A2 Napájecí jmenovié napěí: V AC, V DC Jmenoviý kmioče: 50 / 60 Hz Jmenoviý odběr proudu: 2 W / 14 VA poušěcí svorky pracovního režimu:, Tolerance napájecího napěí: % vorky sálého zapnuí/vypnuí: IN, IN Poče provozních režimů: 25 Pracovní režim: ruční, auomaický Nasavielný časový rozsah : 0,1 s 99 h 59 m 59,9 s Přesnos časového nasavení: 0,1 s Barva podsvělení LCD displeje: žluá Přesnos měření času: max. ±3 s /24 h při eploě 25 o C Doba sálosi programování: 10 le Napájecí svorky spořebiče: 11, 12, 14, 21, 22, 24 Paramery svorek relé: 2 NO/NC 16 A 250 V AC VA Poče výsupních konaků: 12 Průřez připojovacích vodičů: 0,2 2,50 mm 2 Pracovní eploa: o C Pracovní poloha: libovolná Připevnění kryu: DIN - liša Kryí: IP20 (PN-EN 60529) Třída ochrany: II Kaegorie přepěí: II upeň znečišění: 2 Rozměry: 2-modul (35 mm) 90x35x66 mm Váha: 0,130 kg ouvisející normy: PN-EN ; PN-EN PN-EN ,3,4,5,6,11 Zařízení se zapojuje k jednofázové síi v souladu se závaznými normami. Způsob zapojení je popsán v návodu. Úkony spojené s insalací, zapojením a regulací POZOR může provádě pouze kvalifi kovaná osoba obeznámená s návodem k obsluze a funkcemi zařízení. Odsranění kryu způsobuje nebezpečí zasažení el. proudem. Po demonáži kryu nelze uplaňova na výrobek záruku. Před insalací ověře nepříomnos napěí na připojení. K insalaci použije křížový šroubovák o průměru do 3,5 mm. Na správnou činnos má vliv způsob ransporu, skladování a používání zařízení. Insalace zařízení se nedoporučuje v následujících případech: nedosaek monážních čásí, poškození nebo deformace zařízení. V případě nesprávné funkce se obraťe na výrobce. CHÉMA Napájecí svorky (A1, A2) Displej Ovládací lačíka poušěcí konaky pracovního režimu (, ) vorky sálého sepnuí / vypnuí (IN, IN) av relé Informační pole Číslo pracovního režimu nebo odpočíavaný čas Auomaický režim Ruční režim Označení elekrozařízení pro účely zpěného odběru elekrozařízení a odděleného sběru elekroodpadů Výsupní konaky relé (12, 11, 14, 24, 21, 22) VER. 002_

3 MONTÁŽ 1. Rozpoji napájecí obvod jisičem, vysokonapěťovým vypínačem, 2. ověři nepříomnos napěí v napájecím obvodě, 3. upevni zařízení PCM-07/ na DIN-lišu, 4. vodiče připoji v souladu se schémaem zapojení, 5. zapoji napájecí obvod. ZAPOJENÍ L(+) N(-) L(+) / N(-) L(+) / N(-) VNITŘNÍ CHÉMA KLAW. LCD ZA. μc ROZMĚRY KRYT ZATÍŽITELNOT POŽITÍ L(+) N(-) Hlavní vypínač KPINA VÝROBKŮ Relé PCM-07/ paří do skupiny výrobků PCM. Druh napájení: 24 V - 24 V AC/DC v VA/DC: dosupné pro PCM-01, PCM-02, PCM V AC, V DC: dosupné pro PCM-07 Typ zařízení: 01 provozní režim opožděné sepnuí 02 provozní režim opožděné vypnuí 03 provozní režim cyklické přepínání 04 8 (PCP-04) nebo 10 (PCM-04) provozních režimů 06 opožděné zapnuí/vypnuí pracovních režimů, digiální, dva rozsahy časových funkcí provozních režimů, regulace dvou časů Kry: M modulový, monáž na DIN lišu P do krabice o průměru Ø60 ymbol zařízení ysém akusické signalizace saru sroje (mooru). Režim práce nasavený na. ZÁRKA Výrobce poskyuje 24 měsíční záruku Razíko a daum prodávajícího, daum prodeje 1. Firma ZAMEL sp.z o.o. vos. poskyuje na prodávané ovary 24 - měsíční záruční lhůu. 2. Záruka firmy ZAMEL sp.z o.o. vos. se nevzahuje na: a) mechanické poškození produku, ke kerému došlo během ransporu, nakládání/vykládání nebo jiných okolnosí, b) poškození, ke kerým došlo v důsledku nesprávně provedené monáži nebo v důsledku nesprávného používání produků fi rmy ZAMEL sp.z o.o. vos, c) poškození, ke kerým došlo v důsledku jakýchkoliv změn nebo úprav, keré KPJÍCÍ nebo řeí osoba vykonala na zakoupených výrobcích, nebo na jiných zařízeních, keré jsou nezbyná pro správnou činnos zakoupených výrobků, d) poškození, ke kerým došlo vlivem působení vyšší síly nebo jiných náhodných událosí, za keré firma ZAMEL sp.z o.o. vos. nenese zodpovědnos, e) zdroje napěí (baerie), keré sanoví příslušensví prodávaných zařízení v momenu jeho prodeje (pokud se akové v balení nachází). 3. Jakékoliv nároky plynoucí z záruky musí KPJÍCÍ uplani v mísě prodeje nebo v firmě ZAMEL sp.z o.o. vos. písemnou formou ihned po jejich zjišění. 4. Firma ZAMEL sp.z o.o. vos. se zavazuje sváži a vyřídi reklamaci v souladu s zákony planými v Polské republice. 5. Výběr formy vyřízení reklamace, např. výměna ovar na nový volný od vad, oprava nebo vrácení penězi přináleží firmě ZAMEL sp.z o.o. vos. 6. Záruka nevylučuje, neomezuje ani žádným jiným způsobem neruší pravomoci KPJÍCÍHO plynoucí z neshodnosi zakoupeného ovaru se smlouvou.

4 POPI Popis zobrazovaných symbolů a hlášení - sav relé - nasavení času 1 a 2 - auomaický režim - nasavení pracovního režimu - vypnuo / zapnuo - ruční režim - nasavení podsvícení - vnější vsup - vsup sálého sepnuí / vypnuí - vniřní vsup IN - čekání na spoušěcí signál - podsvícení - zakončení režimu práce Popis lačíek v hlavním okně vsup do auomaického režimu práce v hlavním okně vsup do ručního režimu nebo změna savu relé pokud jsou hodiny už v ručním režimu v hlavním okně vsup do hlavního menu v jiných oknech vsup do podokna menu nebo povrzení nasavené hodnoy přechod mezi okny/volbami menu nebo zvýšení/snížení nasavené hodnoy HLAVNÍ MEN Z hlavního okna do menu vejdeme výběrem OK, po menu se pohybujeme pomocí kurzorových šipek. Funkce Popis NATAVENÍ REŽIM PRÁCE NATAVENÍ ČA T1 NATAVENÍ ČA T2 NATAVENÍ VNĚJŠÍHO VTP NATAVENÍ PODVÍCENÍ NATAVENÍ ČA T1 A T2 - náhled a nasavení času ; vsup po sisknuí OK; Okno náhledu nasavení času, vsup do ediace sisknuím OK; HODINA šipkami vybra požadovaný poče hodin, oblas nasavení od 0 do 99, výběr povrdi OK; MINTA šipkami vybra požadovaný poče minu, oblas nasavení od 0 do 59, výběr povrdi OK; EKNDA šipkami vybra požadovaný poče sekund, oblas nasavení od 0 do 59, výběr povrdi OK; DEETINY EKND šipkami vybra požadovanou hodnou, oblas nasavení od 0 do 90, výběr povrdi OK; Pro uložení nasavení sisknou OK, povrzením se přejde do okna nasavení času. ysém je chráněný před nasavením času 0h0m0s00ss minimální čas je 0,1s. Nasavení času v menu - probíhá analogicky jako v menu. Z každého podokna menu je možné kdykoliv vysoupi o úroveň výš bez zapsání nasavení sisknuím klávesy nebo. NATAVENÍ VNĚJŠÍHO VTP - nasavení režimu, ve kerém má bý sysém ve chvíli spoušění vnějšího vsupu IN, sysém bude v omo režimu, pokud se na vnějším vsupu IN vyskyuje spoušěcí signál, vsup do ediace sisknuím OK, kursorem vybra odpovídající režim pro vnější vsup, když: - funkce vnějšího vsupu je vypnuá; - ruční režim se sálým vypnuím relé; - ruční režim se sálým zapnuím relé. Přepínaní voleb kursoremi, povrzení výběru pomocí klávesy OK. Po zániku signálu na spoušěcím vsupu IN bude probíhající pracovní režim (odpočíávání času) ukončen. Z každého okna podokna menu je možné kdykoliv vysoupi o úroveň výš bez zapsání nasavení sisknuím klávesy nebo. NATAVENÍ PODVÍCENÍ DIPLEJE - nasavení podsvícení displeje, vsup sisknuím OK; (klávesa) - podsvícení se akivuje sisknuím jakékoliv klávesy na dobu cca 20 s po sisknuí poslední klávesy; - podsvícení bude akivní po celou dobu připojení k napájecí síi; - podsvícení bude zcela vypnuo. Přepínání voleb kursorem ; povrzení volby klávesou OK. Z každého okna podokna menu je možné kdykoliv vysoupi o úroveň výš bez zapsání nasavení sisknuím klávesy nebo.

5 NATAVENÍ PRACOVNÍHO REŽIM - nasavení režimu práce, kerý se spusí ve chvíli sepnuí vnějšího vsupu, vsup po sisknuí OK, kurzorovými šipkami vybra odpovídající pracovní režim, režimy jsou číslovány od do, výběr povrdi OK, Povrzením se přejde do okna nasavení pracovního režimu. Z každého podokna menu je možný výsup na vyšší úroveň v libovolné chvíli, bez zapsání nasavení, sisknuím klávesy nebo. pro poušění napájecím napěím: pro a ZPOŽDĚNÉ EPNTÍ po připojení k síi začne odpočíávání času. Po uplynuí času dojde k sepnuí relé (pozice 11 14). K následující realizaci režimu dojde po vypnuí a následném zapnuí napájecího napěí ZPOŽDĚNÉ EPNTÍ po připojení k síi se začne odpočíáva čas 1. Po uplynuí času dojde k sepnuí relé (pozice 11 14) na dobu 2. K následující realizaci režimu dojde na vypnuí a následném zapnuí napájecího napěí. ZPOŽDĚNÉ VYPNTÍ po připojení napájecího napěí dojde k okamžiému spušění relé (poz. ) a začne odpočíávání času. Po uplynuí času relé vypne (poz ). K následující realizaci režimu dojde po vypnuí a následném zapnuí napájecího napěí CYKLICKÉ PŘEPÍNÁNÍ (počínaje vypnuím) po připojení napájecího napěí začne odpočíávání času. Po uplynuí času relé vypne (poz. ). Dále s odsupem nasaveného času se bude relé cyklicky vypína (poz ) a zapína (poz. ). Cyklická činnos sysému rvá do vypnuí napájecího napěí. CYKLICKÉ PŘEPÍNÁNÍ (počínaje sepnuím) po připojení napájecího napěí dojde okamžiě k sepnuí (poz. ) a bude odpočíáván čas. Po uplynuí času relé vypne (poz ). Dále s odsupem nasaveného času se bude relé cyklicky zapína (poz ) a vypína (poz ). Cyklická činnos sysému rvá do vypnuí napájecího napěí. ZPOŽDĚNÉ VYPNTÍ po připojení napájecího napěí dojde k okamžiému spušění relé (poz. ) a začne odpočíávání času 1. Po uplynuí času dojde k vypnuí relé (poz ) na dobu 2 a jeho znovuspušění. K následující realizaci režimu dojde po vypnuí a následném zapnuí napájecího napěí. CYKLICKÉ PŘEPÍNÁNÍ (počínaje vypnuím) po připojení napájecího napěí se začne odpočíáva čas Po uplynuí ohoo času dojde k sepnuí relé (poz. ) na dobu 2 a jeho opěovného vypnuí (poz ) na dobu 1. Cyklická činnos sysému rvá do vypnuí napájecího napěí. CYKLICKÉ PŘEPÍNÁNÍ (počínaje sepnuím) po připojení napájecího napěí dojde okamžiě k sepnuí (poz. ) na dobu 1. Po uplynuí ohoo času dojde k vypnuí relé (poz ) na dobu 2 a jeho následné sepnuí na dobu 1. Cyklická práce sysému rvá do vypnuí napájecího napěí. Zpožděné generování impulsu 0,5s po přivedení 0.5s 0.5s napájecího napěí se odměří nasavený čas. Po uplynuí času relé sepne (poz. ) na dobu 0,5s a poé se relé vypne (poz ). K následující realizaci režimu dojde po vypnuí a následném zapnuí napájecího napěí. TÁLÉ EPNTÍ - Po připojení sysému se sysém rvale spusí. Nasavené časy 1 a 2 nemají při výběru ohoo pracovního režimu žádný vliv. pro poušění vnějším impulsem : pro a ČAOVÝ IMPL POŠTĚNÝ náběžnou HRANO po přivedení spoušěcího impulsu (náběžná hrana) napájený sysém sepne relé (poz. ) a začne odpočíáva nasavený čas. Po uplynuí času dojde k vypnuí relé (poz ). Doba rvání spoušěcího impulsu není důležiá. TÁLÉ VYPNTÍ - Po připojení sysému se sysém rvale vypne. Nasavené časy 1 a 2 nemají při výběru ohoo pracovního režimu žádný vliv. ZPOŽDĚNÉ VYPÍNANÍ A PÍNANÍ (opakující) - napájený sysém po přivedení spoušěcího impulsu (náběžná hrana) nechá relé vypnué (poz ) a zároveň začne odměřova nasavený čas 1. Po uplynuí ohoo času dojde k sepnuí relé (poz. ). Po zániku spoušěcího impulsu (odoková hrana), začne sysém odpočíáva nasavený čas 2, po jehož uplynuí relé vypne (poz ). Pokud je doba rvání impulsu kraší, než nasavený čas 1, zůsane relé vypnué. Přivedení spoušěcího impulsu v průběhu odpočíávání času 2, nezpůsobí vypnuí relé, ale opěovné odpočíávání ohoo času po zániku impulsu (odoková hrana). ČAOVÝ IMPL POŠTĚNÝ odokovou hranou po zániku spoušěcího impulsu (odoková hrana) napájený sysém sepne relé (poz. ) a začne odpočíáva nasavený čas. Po uplynuí času dojde k vypnuí relé (poz ). Následné zániky spoušěcích impulsů v průběhu odpočíávání času nezpůsobují odpočíávání času od začáku (neopakující režim). ZPOŽDĚNÉ VYPÍNANÍ A PÍNANÍ - napájený sysém po přivedení spoušěcího impulsu (náběžná hrana) nechá relé vypnué (poz ) a zároveň začne odměřova nasavený čas. Po uplynuí ohoo času dojde k sepnuí relé (poz. ). Po zániku spoušěcího impulsu (odoková hrana), začne sysém opěovně odpočíáva nasavený čas, po jehož uplynuí relé vypne (poz ). Pokud je doba rvání impulsu kraší, než nasavený čas, zůsane relé sepnué pouze na čas. BITABILNÍ RELÉ ČAOVÝM OMEZENÍM - po přivedení spoušěcího impulsu (náběžná hrana) napájený sysém sepne relé (poz. ) a začne odpočíáva nasavený čas. Relé vypne v momeně následujícího spoušěcího impulsu (náběžná hrana) nebo po uplynuí času, pokud akový impuls nepřijde. Doba rvání spoušěcího impulsu nemá vliv na práci sysému. ČAOVÝ IMPL POŠTĚNÝ náběžnou hranou s opožděným vypnuím (opakující) - po přivedení spoušěcího impulsu (náběžná hrana) napájený sysém sepne relé (poz. ). Po zjišění zániku spoušěcího impulsu (odoková hrana) se odpočíá nasavený čas, po jehož uplynuí se relé vypne (poz ). Následující zánik spoušěcího impulsu v průběhu odpočíávání času způsobí měření času od začáku (opakující). ČAOVÝ IMPL POŠTĚNÝ náběžnou hranou s opožděným vypnuím (neopakující) - po přivedení spoušěcího impulsu (náběžná hrana) napájený sysém sepne relé (poz. ). Po zjišění zániku spoušěcího impulsu (odoková hrana) se odpočíá nasavený čas, po jehož uplynuí se relé vypne (poz ). OPOŽDĚNÉ PÍNANÍ POŠTĚNÉ IMPLEM - napájený sysém po přivedení spoušěcího impulsu (náběžná hrana) nechá relé vypnué (poz ) a zároveň začne odměřova nasavený čas. Po uplynuí ohoo času dojde k sepnuí relé (poz. ). epnuí relé rvá do momenu odpojení napájecího napěí a následné spoušěcí impulsy nemají vliv na chování relé. ZPOŽDĚNÉ VYPÍNANÍ A PÍNANÍ (neopakující) - Napájený sysém po přivedení spoušěcího impulsu (náběžná hrana) nechá relé vypnué (poz ) a zároveň začne odměřova nasavený čas 1. Po uplynuí ohoo času dojde k sepnuí relé (poz. ). Po zániku spoušěcího impulsu (odoková hrana), začne sysém odpočíáva nasavený čas 2, po jeho uplynuí vypne relé (poz ). av spoušěcího vsupu se může změni v průběhu odpočíávání času 2 a nemá vliv na činnos sysému. Jesliže je čas rvání impulsu kraší než nasavený čas 1, relé nebude spušěno. GENERACE IMPL TŘÍDAVÉ DÉLKY - Napájený sysém sepne po přivedení impulsu (náběžná hrana) na čas 1, pak dojde k jeho vypnuí. Následující impuls způsobí sepnuí na čas 2, další na čas 1 ad. Doba rvání spoušěcího impulsu nemá vliv na dobu sepnuí relé. OPOŽDĚNÉ VYPNTÍ POŠTĚNÉ ODTOKOVO HRANO - po přivedení spoušěcího impulsu napájený sysém sepne relé (poz. ). Zánik spoušěcího impulsu spusí odpočíávání nasaveného času 1, po jehož uplynuí dojde k vypnuí (poz ) na čas 2. Po dobu 2 je sysém odolný na spoušěcí impulsy. Po uplynuí času 2 se relé opě zapne ve chvíli přivedení spoušěcího impulsu (náběžná hrana). IMPL POŠTĚNÝ NÁBĚŽNO I ODTOKOVO HRANO - napájený sysém po přivedení spoušěcího impulsu (náběžná hrana) sepne relé (poz. ) na čas 1, po om následuje jeho vypnuí. Zánik spoušěcího impulsu (odoková hrana) spouší relé (poz. ) na čas 2, po é dojde k jeho vypnuí. Po dobu spušění relé jsou náběžné i odokové hrany ignorovány ČAOVÝ IMPL POŠTĚNÝ IMLEM E TANOVENO DÉLKO TRVÁNÍ napájený sysém po přivedení spoušěcího impulsu rvajícího nepřeržiě nejméně po dobu 1 sepne relé (poz, ) na čas 2. Pokud bude spoušěcí impuls kraší než čas 1, nedojde k sepnuí. Po dobu spušění relé jsou spoušěcí impulsu ignorovány PŘEPÍNAČ HVĚZDA TROJÚHELNÍK po přivedení napájecího napěí sepne relé 1 (poz. ) na čas 1. Po uplynuí éo doby relé vypne a započne odpočíávání času 2. Po uplynuí ohoo času se narvalo spusí relé 2 (poz ).

MULTIFUNKČNÍ ČASOVÁ RELÉ

MULTIFUNKČNÍ ČASOVÁ RELÉ N Elekrická relé a spínací hodiny MULIFUNKČNÍ ČASOVÁ RELÉ U Re 1 2 0 = 1+2 Ke spínání elekrických obvodů do 8 A podle nasaveného času, funkce a zapojení Především pro účely auomaizace Mohou bý využia jako

Více

Zakład Mechaniki i Elektroniki ZAMEL sp.j. J.W. Dzida, K. Łodzińska

Zakład Mechaniki i Elektroniki ZAMEL sp.j. J.W. Dzida, K. Łodzińska TEPLOTNÍ RELÉ RTM-20 NÁVOD K OBSLUZE Zakład Mechaniki i Elektroniki ZAMEL sp.j. J.W. Dzida, K. Łodzińska ul. Zielona 27, 43-200 Pszczyna, Poland Tel. +48 (32) 210 46 65, Fax +48 (32) 210 80 04 www.zamelcet.pl,

Více

RÁDIOVÝ PŘIJÍMAČ MODULOVÝ 2-KANÁLOVÝ ROM-10

RÁDIOVÝ PŘIJÍMAČ MODULOVÝ 2-KANÁLOVÝ ROM-10 RÁDIOVÝ PŘIJÍMAČ MODULOVÝ 2-KANÁLOVÝ ROM-10 návod k obsluze POPIS FUNKCE Rádiový přijímač modulový ROM-10 může být vestavěný v typických rozvodnicích na DIN liště TH 35 a realizovat funkce rádiového řízení

Více

ČASOVÝ PROGRAMÁTOR ZCM-12, ZCM-12/U TÝDENNÍ - DVOUKANÁLOVÝ

ČASOVÝ PROGRAMÁTOR ZCM-12, ZCM-12/U TÝDENNÍ - DVOUKANÁLOVÝ ČASOVÝ PROGRAMÁTOR ZCM-12, ZCM-12/U TÝDENNÍ - DVOUKANÁLOVÝ NÁVOD K OBSLUZE Zakład Mechaniki i Elektroniki ZAMEL sp.j. J.W. Dzida, K. Łodzińska ul. Zielona 27, 43-200 Pszczyna, Poland Tel. +48 (32) 210

Více

Signálky V. Signálky V umožňují světelnou signalizaci jevu.

Signálky V. Signálky V umožňují světelnou signalizaci jevu. Signalizace a měření Signálky V funkce echnické údaje Signálky V umožňují svěelnou signalizaci jevu. v souladu s normou: ČS E 60 947-5-1, ČS E 60 073 a IEC 100-4 (18327); jmenovié napěí n: 230 až 400 V

Více

ČASOVÝ PROGRAMÁTOR ZCM-11, ZCM-11/U ASTRONOMICKÝ - JEDNOKANALOVÝ

ČASOVÝ PROGRAMÁTOR ZCM-11, ZCM-11/U ASTRONOMICKÝ - JEDNOKANALOVÝ ČASOVÝ PROGRAMÁTOR ZCM-11, ZCM-11/U ASTRONOMICKÝ - JEDNOKANALOVÝ NÁVOD K OBSLUZE Zakład Mechaniki i Elektroniki ZAMEL sp.j. J.W. Dzida, K. Łodzińska ul. Zielona 27, 43-200 Pszczyna, Poland Tel. +48 (32)

Více

ČASOVÝ PROGRAMÁTOR ZCM-11, ZCM-11/U TÝDENNÍ - JEDNOKANALOVÝ

ČASOVÝ PROGRAMÁTOR ZCM-11, ZCM-11/U TÝDENNÍ - JEDNOKANALOVÝ ČASOVÝ PROGRAMÁTOR ZCM-11, ZCM-11/U TÝDENNÍ - JEDNOKANALOVÝ NÁVOD K OBSLUZE Zakład Mechaniki i Elektroniki ZAMEL sp.j. J.W. Dzida, K. Łodzińska ul. Zielona 27, 43-200 Pszczyna, Poland Tel. +48 (32) 210

Více

Návod k obsluze. Vnitřní jednotka pro systém tepelných čerpadel vzduch-voda s příslušenstvím EKHBRD011ABV1 EKHBRD014ABV1 EKHBRD016ABV1

Návod k obsluze. Vnitřní jednotka pro systém tepelných čerpadel vzduch-voda s příslušenstvím EKHBRD011ABV1 EKHBRD014ABV1 EKHBRD016ABV1 Vniřní jednoka pro sysém epelných čerpadel vzduch-voda EKHBRD011ABV1 EKHBRD014ABV1 EKHBRD016ABV1 EKHBRD011ABY1 EKHBRD014ABY1 EKHBRD016ABY1 EKHBRD011ACV1 EKHBRD014ACV1 EKHBRD016ACV1 EKHBRD011ACY1 EKHBRD014ACY1

Více

Popis regulátoru pro řízení směšovacích ventilů a TUV

Popis regulátoru pro řízení směšovacích ventilů a TUV Popis reguláoru pro řízení směšovacích venilů a TUV Reguláor je určen pro ekviermní řízení opení jak v rodinných domcích, ak i pro věší koelny. Umožňuje regulaci jednoho směšovacího okruhu, přípravu TUV

Více

PROSTOROVÝ TERMOSTAT S GSM MODULEM

PROSTOROVÝ TERMOSTAT S GSM MODULEM PROSTOROVÝ TERMOSTAT S GSM MODULEM Podsvícený displej po sisknuí libovolného lačíka dojde k auomaickému podsvícení na minimálně 5s PT32 GST Sofi sikovaný ermosa, kerý je možné ovláda na dálku pomocí SMS

Více

Kontrolní technika. Nyní s rozsahy do 100 A! Nadproudové a podproudové relé IL 9277, IP 9277, SL 9277, SP 9277

Kontrolní technika. Nyní s rozsahy do 100 A! Nadproudové a podproudové relé IL 9277, IP 9277, SL 9277, SP 9277 Krolní echnika Nadproudové a podproudové relé IL 9277, IP 9277, SL 9277, SP 9277 varimeer Nyní s rozsahy do 100 A! 02226 IL 9277 IP 9277 SL 9277 SP 9277 splňuje požadavky norem IEC 255, EN 60 255, VDE

Více

REV23.03RF REV-R.03/1

REV23.03RF REV-R.03/1 G2265 REV23.03RF Návod k monáži a uvedení do provozu A D E B C F G2265C_REV23.03RF 15.02.2006 1/8 G K H L LED_1 LED_2 I M 2/8 15.02.2006 G2265C_REV23.03RF Pokyny k monáži a volbě umísění vysílače REV23.03RF

Více

Strana Strana 17-5

Strana Strana 17-5 rana -2 NTALAČNÍ ČAOVÁ RELÉ Vhodná pro použií v insalačních rozvodnicích Volielný časový rozsah na čelní sraně kryu:, s... dnů LED indikace Monáž na DN lišu mm lavičkové svorky rana - ČAOVÁ RELÉ DO PATE

Více

SBĚRNICOVÝ ŘÍDICÍ SYSTÉM SOMFY IB. Technická specifikace

SBĚRNICOVÝ ŘÍDICÍ SYSTÉM SOMFY IB. Technická specifikace SBĚRNICOVÝ ŘÍDICÍ SYSTÉ SOFY IB Technická specifikace 1. Úvod Řídicí sysém SOFY IB je určen pro ovládání nejrůznějších zařízení sínicí echniky s moorickým pohonem roley, markýzy, žaluzie, screeny,... Rozsah

Více

I> / t AT31 DX. = 50 Hz READY L1 L2 L3 K K K 0,05 0,05 0,05 0,1 0,1 0,1 0,2 0,2 0,2 0,4 0,4 0,4 0,8 0,8 0,8 1,6 1,6 1,6 3,2 3,2 3,2 6,4 6,4 6,4

I> / t AT31 DX. = 50 Hz READY L1 L2 L3 K K K 0,05 0,05 0,05 0,1 0,1 0,1 0,2 0,2 0,2 0,4 0,4 0,4 0,8 0,8 0,8 1,6 1,6 1,6 3,2 3,2 3,2 6,4 6,4 6,4 > / AT31 DX n = 1 A E = 18-60 VDC/AC n = 5 A E = 40-265VDC/AC fn = 50 Hz READY L1 L2 L3 K K K 0,05 0,05 0,05 0,1 0,1 0,1 0,2 0,2 0,2 0,4 0,4 0,4 0,8 0,8 0,8 1,6 1,6 1,6 3,2 3,2 3,2 6,4 6,4 6,4 el.: +420

Více

Uživatelský manuál. Řídicí jednotky Micrologic 2.0 a 5.0 Jističe nízkého napětí

Uživatelský manuál. Řídicí jednotky Micrologic 2.0 a 5.0 Jističe nízkého napětí Uživaelský manuál Řídicí jednoky Micrologic.0 a 5.0 Jisiče nízkého napěí Řídicí jednoky Micrologic.0 a 5.0 Popis řídicí jednoky Idenifikace řídicí jednoky Přehled funkcí 4 Nasavení řídicí jednoky 6 Nasavení

Více

Časová relé KAP.-STRANA. Instalační provedení

Časová relé KAP.-STRANA. Instalační provedení nsalační provedení pro monáž do rozvodnic na DN lišu, případně pro zadní monáž na desku Provedení do paice nebo pro vesavnou monáž Provedení programovaelné pomocí NF Rozsáhlá řada nasavielných funkcí a

Více

Modulární přístroje Modulární přístroje Změny vyhrazeny Minia MI CZ

Modulární přístroje Modulární přístroje Změny vyhrazeny Minia MI CZ Modulární přísroje www.oez.cz www.oez.sk PŘEHLED POVEDENÍ Insalační sykače a relé, impulzní relé spínají v závislosi na přivedeném napěí nebo impulzu srana F4 srana F17 srana F19 srana F27 Typ SI PI MIG

Více

PROSTOROVÝ TERMOSTAT S WiFi MODULEM

PROSTOROVÝ TERMOSTAT S WiFi MODULEM PROSTOROVÝ TERMOSTAT S WiFi MODULEM PT32 WiFi Jedinečný ermosa, se kerým máe úspory pod konrolou. Vesavěný WiFi modul umožňuje dálkovou správu ermosau z jakéhokoli mísa na svěě. Díky aplikacím pro chyré

Více

REGULACE ČINNOSTI ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ

REGULACE ČINNOSTI ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ REGULACE ČINNOSTI ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ Úvod Záporná zpěná vazba Úloha reguláoru Druhy reguláorů Seřízení reguláoru Snímaní informací o echnologickém procesu ELES11-1 Úvod Ovládání je řízení, při kerém

Více

CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN

CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN Na výrobky společnosti F&F se vztahuje záruka v délce 24 měsíců od data nákupu Určení CLG-03 je programovatelné, multifunkční elektronické počítadlo, které umožňuje sčítat

Více

G2265cz REV23RF REV-R.02/1. Montážní návod C F. CE1G2265cz /8

G2265cz REV23RF REV-R.02/1. Montážní návod C F. CE1G2265cz /8 G2265cz REV23RF REV-R.02/1 cz Monážní návod A D E B C F CE1G2265cz 26.08.2002 1/8 G K H L I M 2/8 26.08.2002 CE1G2265cz CZ Monáž a uvedení do provozu přijímače REV-R.02/1 1. Monáž Posupuje podle obrázků

Více

PRONTO. PRFA.../A Regulátor fancoilů pro jednotlivé místnosti Příklady aplikací 1/98

PRONTO. PRFA.../A Regulátor fancoilů pro jednotlivé místnosti Příklady aplikací 1/98 PRTO PRFA.../A Reguláor fancoilů pro jednolivé mísnosi Příklady aplikací 1/98 Obsah Sysém s elekroohřevem... Sysém s elekroohřevem a auomaickým řízením veniláoru... 9 Sysém s elekroohřevem a přímým chladičem...

Více

Bipolární tranzistor jako

Bipolární tranzistor jako Elekronické součásky - laboraorní cvičení 1 Bipolární ranzisor jako Úkol: 1. Bipolární ranzisor jako řízený odpor (spínač) ověření činnosi. 2. Unipolární ranzisor jako řízený odpor (spínač) ověření činnosi.

Více

Návod k obsluze. Vnitřní jednotka pro systém tepelných čerpadel vzduch-voda s příslušenstvím EKHBRD011ADV17 EKHBRD014ADV17 EKHBRD016ADV17

Návod k obsluze. Vnitřní jednotka pro systém tepelných čerpadel vzduch-voda s příslušenstvím EKHBRD011ADV17 EKHBRD014ADV17 EKHBRD016ADV17 Vniřní jednoka pro sysém epelných čerpadel vzduch-voda EKHBRD011ADV17 EKHBRD014ADV17 EKHBRD016ADV17 EKHBRD011ADY17 EKHBRD014ADY17 EKHBRD016ADY17 EKHBRD011ADV17 EKHBRD014ADV17 EKHBRD016ADV17 EKHBRD011ADY17

Více

Seznam parametrů Vydání 04/03. sinamics SINAMICS G110

Seznam parametrů Vydání 04/03. sinamics SINAMICS G110 Seznam paramerů Vydání 04/0 sinamics SINAMICS G110 Dokumenace k výrobku SINAMICS G110 Příručka pro začínající uživaele Příručka pro začínající uživaele si klade za cíl umožni uživaelům rychlý přísup

Více

Návod k obsluze. Venkovní jednotka pro systém tepelných čerpadel vzduch-voda s příslušenstvím EKHBRD011AAV1 EKHBRD014AAV1 EKHBRD016AAV1

Návod k obsluze. Venkovní jednotka pro systém tepelných čerpadel vzduch-voda s příslušenstvím EKHBRD011AAV1 EKHBRD014AAV1 EKHBRD016AAV1 Venkovní jednoka pro sysém epelných čerpadel vzduch-voda EKHBRD011AAV1 EKHBRD014AAV1 EKHBRD016AAV1 EKHBRD011AAY1 EKHBRD014AAY1 EKHBRD016AAY1 EKHBRD011AAV1 EKHBRD014AAV1 EKHBRD016AAV1 EKHBRD011AAY1 EKHBRD014AAY1

Více

Návod k obsluze. Venkovní jednotka pro systém tepelných čerpadel vzduch-voda s příslušenstvím RKHBRD011AAV1 RKHBRD014AAV1 RKHBRD016AAV1

Návod k obsluze. Venkovní jednotka pro systém tepelných čerpadel vzduch-voda s příslušenstvím RKHBRD011AAV1 RKHBRD014AAV1 RKHBRD016AAV1 Venkovní jednoka pro sysém epelných čerpadel vzduch-voda RKHBRD011AAV1 RKHBRD014AAV1 RKHBRD016AAV1 RKHBRD011AAY1 RKHBRD014AAY1 RKHBRD016AAY1 RKHBRD011AAV1 RKHBRD014AAV1 RKHBRD016AAV1 RKHBRD011AAY1 RKHBRD014AAY1

Více

Dodavatel. Hlavní sídlo v Mnichově, Spolková republika Německo Společnost založena v roce 1981 www.pulspower.com. www.oem-automatic.

Dodavatel. Hlavní sídlo v Mnichově, Spolková republika Německo Společnost založena v roce 1981 www.pulspower.com. www.oem-automatic. Dodavael Hlavní sídlo v Mnichově, Spolková republika Německo Společnos založena v roce 1981 www.pulspower.com www.oem-auomaic.cz Pulzní zdroje MiniLine, 1-fázové, 5 / 12 / 24 V ss Pulzní zdroje MiniLine,

Více

Copyright Moeller Elektrotechnika s.r.o. 2008. Všechna práva vyhrazena.

Copyright Moeller Elektrotechnika s.r.o. 2008. Všechna práva vyhrazena. Časové relé Z-ZR Copyright Moeller Elektrotechnika s.r.o. 2008 Všechna práva vyhrazena. Informace v tomto dokumentu mohou podléhat změnám - platí aktuální verze. Společnost Moeller Elektrotechnika s.r.o.

Více

POPIS OBVODŮ U2402B, U2405B

POPIS OBVODŮ U2402B, U2405B Novodvorská 994, 142 21 Praha 4 Tel. 239 043 478, Fax: 241 492 691, E-mail: info@asicenrum.cz ========== ========= ======== ======= ====== ===== ==== === == = POPIS OBVODŮ U2402B, U2405B Oba dva obvody

Více

Elektronická a řídicí relé Bezpečnostní moduly

Elektronická a řídicí relé Bezpečnostní moduly www.moeller.cz www.easy-mfd.cz Elekronická a řídicí relé Bezpečnosní moduly Řídicí sysémy pro řízení srojů a echnologických procesů. HMI-PLC a PLC založená na PC Kombinovaná HMI-PLC Modulární PLC Kompakní

Více

Návod k obsluze. Vnitřní jednotka systému HXHD125A8V1B

Návod k obsluze. Vnitřní jednotka systému HXHD125A8V1B Vniřní jednoka sysému Obsah Srana 1. Definice pojmů... 1 1.1. Význam varování a symbolů... 1 1.2. Význam použiých ermínů... 1 2. Všeobecná bezpečnosní opaření... 2 3. Úvod... 2 3.1. Obecné informace...

Více

Seznam parametrů Vydání 04/03. sinamics SINAMICS G110

Seznam parametrů Vydání 04/03. sinamics SINAMICS G110 Seznam paramerů Vydání 04/0 sinamics SINAMICS G110 Dokumenace k výrobku SINAMICS G110 Příručka pro začínající uživaele Příručka pro začínající uživaele si klade za cíl umožni uživaelům rychlý přísup k

Více

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: KLIMATIZACE BEZ VENKOVNÍ JEDNOTKY 2) Typ: IVAR.2.0 8HP IVAR HPIN IVAR HPIN IVAR.2.

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: KLIMATIZACE BEZ VENKOVNÍ JEDNOTKY 2) Typ: IVAR.2.0 8HP IVAR HPIN IVAR HPIN IVAR.2. 1) Výrobek: KLIMATIZACE BEZ VENKOVNÍ JEDNOTKY 2) Typ: IVAR.2.0 8HP IVAR.2.0 10HPIN IVAR.2.0 12HPIN IVAR.2.0 12HPIN ELEC 3) Charakerisika použií: předsavuje převrané a designové řešení klimaizací provedení

Více

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: KLIMATIZACE BEZ VENKOVNÍ JEDNOTKY 2) Typ: IVAR.2.0 8HP IVAR HPIN IVAR HPIN IVAR.2.

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: KLIMATIZACE BEZ VENKOVNÍ JEDNOTKY 2) Typ: IVAR.2.0 8HP IVAR HPIN IVAR HPIN IVAR.2. 1) Výrobek: KLIMATIZACE BEZ VENKOVNÍ JEDNOTKY 2) Typ: IVAR.2.0 8HP IVAR.2.0 10HPIN IVAR.2.0 12HPIN IVAR.2.0 12HPIN ELEC 3) Charakerisika použií: předsavuje převrané a designové řešení klimaizací provedení

Více

www.elkoep.sk ELKO EP Russia ELKO EP Poland ELKO EP Ukraine ELKO EP Czech Republic ELKO EP Germany ELKO EP Austria ELKO EP Espana ELKO EP Slovakia

www.elkoep.sk ELKO EP Russia ELKO EP Poland ELKO EP Ukraine ELKO EP Czech Republic ELKO EP Germany ELKO EP Austria ELKO EP Espana ELKO EP Slovakia MODUOV M MODUOVÉ ODUOVÉ EEKTROICKÉ EEKTROICKÉ PRÍTROJE P RÍTROJE Í OJJ EKO EP Russia T EC H I C K Ý K ATA ÓG EKO EP Poland EKO EP Germany EKO EP Ausria ~ EKO EP Espana MODUOVÉ M D O ÉE EEKTROICKÉ E T O

Více

MODULOVÉ ELEKTRONICKÉ PŘÍSTROJE

MODULOVÉ ELEKTRONICKÉ PŘÍSTROJE MODOVÉ EEKTROICKÉ PŘÍTROJE TECHICK Ý KATAOG www.elkoep.cz EKO EP, Holding Faka a saisiky polečnos EKO EP je jedním z předních evropských hráčů v oblasi domovní a průmyslové elekroinsalace po více než le.

Více

JAN JUREK. Jméno: Podpis: Název měření: OVĚŘOVÁNÍ ČINNOSTI GENERÁTORU FUNKCÍ Číslo měření: 6. Třída: E4B Skupina: 2

JAN JUREK. Jméno: Podpis: Název měření: OVĚŘOVÁNÍ ČINNOSTI GENERÁTORU FUNKCÍ Číslo měření: 6. Třída: E4B Skupina: 2 STŘEDNÍ ŠKOLA ELEKTOTECNICKÁ FENŠTÁT p.. Jméno: JAN JEK Podpis: Název měření: OVĚŘOVÁNÍ ČINNOSTI GENEÁTO FNKCÍ Číslo měření: 6 Zkoušené předměy: ) Komparáor ) Inegráor ) Generáor unkcí Funkce při měření:

Více

AWZ516 v.2.1. PC1 Modul časového relé.

AWZ516 v.2.1. PC1 Modul časového relé. AWZ516 v.2.1 PC1 Modul časového relé. Vydání: 5 ze dne 01.03.2018 Nahrazuje vydání: ---------- CZ Vlastnosti: napájení 10 16V DC 18 časově-logických programů rozsah měřených dob do 100 hod. velká přesnost

Více

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 Návod na obsluhu www.mctsro.com Saunový regulátor S500 Návod na obsluhu Stránka 1/7 1. Popis Saunový regulátor S500 je určen k ovládání a řízení provozu sauny. Umožňuje okamžité

Více

REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP

REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP 12 Obsah Popis a použití 1 Instalace 1 Technické údaje 2 Popis funkce 2 Nastavení parametrů 3 Údržba a servis 4 Popis a použití Regulátor je určen k symetrizaci nestejnoměrně

Více

Strana CZ Návod k používání obj. číslo.: 3ZX1012-0RW40-2DA1

Strana CZ Návod k používání obj. číslo.: 3ZX1012-0RW40-2DA1 SIRIUS Sofsaréry 3RW40 3RW402 3RW403 3RW404 EN/ 60947-4-2 Sofsaréry 3RW40 Srana CZ Návod k používání obj. číslo.: 3ZX12-0RW40-2DA1 2-4 Grafická čás - 8 Bezpečnosní pokyny a uvádění do provozu ve výbušném

Více

REG10 návod k instalaci a použití 2.část Univerzální časovač a čítač AVC/ 02

REG10 návod k instalaci a použití 2.část Univerzální časovač a čítač AVC/ 02 Programovatelná řídící jednotka REG10 návod k instalaci a použití 2.část Univerzální časovač a čítač AVC/ 02 1 Obsah: 1. Obecný popis... 3 1.1 Popis programu... 3 1.2 Vstupní vyhodnocované hodnoty... 3

Více

PROSTOROVÝ TERMOSTAT

PROSTOROVÝ TERMOSTAT PROSTOROVÝ TERMOSTAT - PRO VŠECHNY TYPY VYTÁPĚNÍ - TEPLOTNÍ ZMĚNY NA DEN - NEZÁMRZOVÁ TELOTA C PT0 Dgální regulací eploy k vysokým úsporám energe Pb LEAD FREE v souladu s RoHS progr dny Po Ú S Č Pá So

Více

Time RELAY. Přídavný časový spínač. Uživatelská příručka

Time RELAY. Přídavný časový spínač. Uživatelská příručka Time RELAY Přídavný časový spínač Uživatelská příručka Popis Přídavný časový spínač je určen jako doplněk k univerzálnímu vrátnému pro rozšíření možností ovládání dalších elektrických zámků, elektrických

Více

Popis obvodů U2402B, U2405B

Popis obvodů U2402B, U2405B ASICenrum s.r.o. Novodvorská 99, Praha Tel. (0) 0 78, Fax: (0) 7 6, E-mail: info@asicenrum.cz ========== ========= ======== ======= ====== ===== ==== === == = Popis obvodů U0B, U0B Funkce inegrovaných

Více

Návod k použití. easy / easy compact / easy split. elektronické digitální termostaty s řízením odmrazování

Návod k použití. easy / easy compact / easy split. elektronické digitální termostaty s řízením odmrazování easy / easy compac / easy spli elekronické digiální ermosay s řízením odmrazování Návod k použií NO POWER & SIGNAL CABLES TOGETHER READ CAREFULLY IN THE TEXT! Inegraed Conrol Soluions & Energy Savings

Více

PLL. Filtr smyčky (analogový) Dělič kmitočtu 1:N

PLL. Filtr smyčky (analogový) Dělič kmitočtu 1:N PLL Fázový deekor Filr smyčky (analogový) Napěím řízený osciláor F g Dělič kmioču 1:N Číače s velkým modulem V současné době k návrhu samoného číače přisupujeme jen ve výjimečných případech. Daleko časěni

Více

Micrologic. Uživatelský manuál. Objevte novou řídicí jednotku Micrologic E! Nízkonapěťové rozvody

Micrologic. Uživatelský manuál. Objevte novou řídicí jednotku Micrologic E! Nízkonapěťové rozvody Nízkonapěťové rozvody Micrologic Řídicí jednoky 2.0, 5.0, 6.0, 7.0 2.0 E, 5.0 E, 6.0 E Uživaelský manuál Objeve novou řídicí jednoku Micrologic E! Objeve novou řídicí jednoku Micrologic E Nejdosupnější

Více

Modulární přístroje Modulární přístroje Změny vyhrazeny Minia MI CZ

Modulární přístroje Modulární přístroje Změny vyhrazeny Minia MI CZ Modulární přísroje www.oez.cz www.oez.sk Spínací přísroje Minia PŘEHLED PROVEDENÍ Spínací hodiny spínají na základě vniřního programu v reálném čase srana F35 srana F35 srana F35 srana F35 srana F36 Typ

Více

7. Měření kmitočtu a fázového rozdílu; 8. Analogové osciloskopy

7. Měření kmitočtu a fázového rozdílu; 8. Analogové osciloskopy 7. Měření kmioču a fázového rozdílu; Měření kmioču osciloskopem Měření kmioču číačem Měření fázového rozdílu osciloskopem Měření fázového rozdílu elekronickým fázoměrem 8. Analogové osciloskopy Blokové

Více

Časová relé H/44. Jednofunkční časová relé ČSN EN 61810. , kde U n

Časová relé H/44. Jednofunkční časová relé ČSN EN 61810. , kde U n Časová relé Jsou určena na zpožděné zapínání a vypínání elektrických zařízení a spotřebičů, čímž je možno dosáhnout řízený časový sled jejich zapnutého a vypnutého stavu. Volbu typu přístroje je potřeba

Více

Stýskala, L e k c e z e l e k t r o t e c h n i k y. Vítězslav Stýskala TÉMA 6. Oddíl 1-2. Sylabus k tématu

Stýskala, L e k c e z e l e k t r o t e c h n i k y. Vítězslav Stýskala TÉMA 6. Oddíl 1-2. Sylabus k tématu Sýskala, 22 L e k c e z e l e k r o e c h n i k y Víězslav Sýskala TÉA 6 Oddíl 1-2 Sylabus k émau 1. Definice elekrického pohonu 2. Terminologie 3. Výkonové dohody 4. Vyjádření pohybové rovnice 5. Pracovní

Více

Napájecí zdroje dodávané jako příslušenství modulů MicroUnit serie (výroba BKE)

Napájecí zdroje dodávané jako příslušenství modulů MicroUnit serie (výroba BKE) Napájecí zdroje dodávané jako příslušenství modulů MicroUnit serie (výroba BKE) obchodní označení TEDIA typové označení výrobce (BKE) technické parametry originální uživatelská příručka výkon při teplotě

Více

Pasivní tvarovací obvody RC

Pasivní tvarovací obvody RC Sřední průmyslová škola elekroechnická Pardubice CVIČENÍ Z ELEKTRONIKY Pasivní varovací obvody RC Příjmení : Česák Číslo úlohy : 3 Jméno : Per Daum zadání : 7.0.97 Školní rok : 997/98 Daum odevzdání :

Více

BASPELIN CPM. Popis obsluhy čtyřkanálového prostorového termostatu CPM CCU02

BASPELIN CPM. Popis obsluhy čtyřkanálového prostorového termostatu CPM CCU02 BASPELIN CPM Popis obsluhy čtyřkanálového prostorového termostatu CPM CCU02 únor 2000 Baspelin CPM K1 Vlastnosti regulátoru baspelin CPM 4 analogové vstupy, 5 binárních vstupů (230V, 50Hz), 4 nezávislé

Více

Kontrolní technika. Nyní pro proudy až do 100 A! IK 9270, IL 9270, IP 9270, SK 9270, SL 9270, SP 9270

Kontrolní technika. Nyní pro proudy až do 100 A! IK 9270, IL 9270, IP 9270, SK 9270, SL 9270, SP 9270 Krolní echna Nadproudové relé varmer IK 9270, IL 9270, IP 9270, SK 9270, SL 9270, SP 9270 Nyní pro proudy až do 100 A! A 0 IK 9270 IL 9270 splňuje požadavy norem IEC/EN 60 255, DIN VDE 0435-303 IP 9270,

Více

Časové relé in-case ITM 17. Obj. č Časovací programy. Vlastnosti. Vážený zákazníku,

Časové relé in-case ITM 17. Obj. č Časovací programy. Vlastnosti. Vážený zákazníku, Časovací programy Časové relé in-case ITM 17 Obj. č. 50 32 15 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nastavitelného, časovacího relé. Tento návod k obsluze je nedílnou součástí tohoto výrobku.

Více

Dveřní křídlo posuvné ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM. POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky.

Dveřní křídlo posuvné ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM. POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky. Dveřní křídlo posuvné 6 ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky. Dveře posuvné interiérové Technická zkouška AT - 15-7783/2008 Prohlášení o

Více

PC1 AWZ 516 Časové relé, osmifunkční. v.2.0 cz

PC1 AWZ 516 Časové relé, osmifunkční. v.2.0 cz PC1 AWZ 516 Časové relé, osmifunkční. v.2.0 cz Vydání: 2. ze dne 05.01.2011 Nahrazuje vydání: 1 ze dne 01.02.2008 1. Obecný popis, určení. Časové relé PC1 umožňuje realizovat jeden z osmi časově logických

Více

Společnost pro elektronické aplikace. SEA s.r.o. Dolnoměcholupská 21 CZ-10200 Praha 10

Společnost pro elektronické aplikace. SEA s.r.o. Dolnoměcholupská 21 CZ-10200 Praha 10 Společnost pro elektronické aplikace SEA s.r.o. Dolnoměcholupská 21 CZ-10200 Praha 10 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. Výstup 1. Výstup

Více

Maximální efektivnost a flexibilita.

Maximální efektivnost a flexibilita. Powador 25000xi Powador 30000xi Powador 33000xi Série Park Maximální efektivnost a flexibilita. Řešení pro solární elektrárny od 25 kw až do oblasti megawattového výkonu. Titáni mezi centrálními střídači.

Více

Programovatelný časový spínač 1s 68h řízený jednočip. mikroprocesorem v3.0a

Programovatelný časový spínač 1s 68h řízený jednočip. mikroprocesorem v3.0a Programovatelný časový spínač 1s 68h řízený jednočip. mikroprocesorem v3.0a Tato konstrukce představuje časový spínač řízený mikroprocesorem Atmel, jehož hodinový takt je odvozen od přesného krystalového

Více

prodej opravy výkup transformátorů

prodej opravy výkup transformátorů prodej opravy výkup transformátorů Pozistorová tepelná ochrana s vyhodnocovacím relé MSF 220 V (VU) Tepelné pozistorové relé MSF 220 představuje třístupňový vypínací přístroj s vlastním vyhodnocením a

Více

Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC. Uživatelský návod

Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC. Uživatelský návod Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC Uživatelský návod MEgA Měřící Energetické Aparáty, a.s. 664 31 Česká 390 Česká republika Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC Uživatelský návod Elektronické

Více

MCS 3500 Modulární stropní reproduktorový systém

MCS 3500 Modulární stropní reproduktorový systém Konferenční sysémy MCS 3 Modlární sropní reprodkorový sysém MCS 3 Modlární sropní reprodkorový sysém www.boschsecriy.cz Inovační řícívkový reprodkor Vynikající reprodkce řeči a hdby Žádné kompromisy mezi

Více

HMP H=0125kWh 10:22 001sT 0.97 T+ Regulátor odběru elektrické energie. Obsah

HMP H=0125kWh 10:22 001sT 0.97 T+ Regulátor odběru elektrické energie. Obsah HMP - 33 Regulátor odběru elektrické energie 22 23 24 25-1 2 3 H=0125kWh 10:22 001sT 0.97 T+ STUPEŇ 1 STUPEŇ 2 STUPEŇ 3 230V~ 3x relé 250V/8A L N 1 2 3 4 5 6 7 8 9 19 20 Obsah Popis a použití 1 Instalace

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více

MODULOVÉ ELEKTRONICKÉ PRÍSTROJE

MODULOVÉ ELEKTRONICKÉ PRÍSTROJE Rusko USA Ukrajina MODUOVÉ EEKTROICKÉ PRÍSTROJE TECH ICK Ý K ATAÓG Poľsko Česká republika Rakúsko Španielsko Maďarsko Slovensko Turecko SAE MODUOVÉ EEKTROICKÉ PRÍSTROJE TECHICKÝ KATAÓG 07 emecko Irán Saudská

Více

Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava 4. TROJFÁZOVÉ OBVODY

Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava 4. TROJFÁZOVÉ OBVODY Kaedra obecné elekroechniky Fakula elekroechniky a inormaiky, VŠB - T Osrava. TOJFÁZOVÉ OBVODY.1 Úvod. Trojázová sousava. Spojení ází do hvězdy. Spojení ází do rojúhelníka.5 Výkon v rojázových souměrných

Více

NÁVOD K OBSLUZE. ELEKTROPRÁCE Petr ČERMÁK. staženo z webu. Elektrická topná souprava s rozvaděčem VR4 400V

NÁVOD K OBSLUZE. ELEKTROPRÁCE Petr ČERMÁK. staženo z webu. Elektrická topná souprava s rozvaděčem VR4 400V NÁVOD K OBSLUZE Elektrická topná souprava s rozvaděčem VR4 400V Datum vydání: 12/2014 1. Obsah 1. OBSAH...2 2. POUŽITÍ...3 2.1. POPIS ZAŘÍZENÍ...3 2.1.1. Regulační skříň VR4...3 2.1.2. Propojovací kabely...3

Více

Výběr primární hodnoty proudového transformátoru (EPM-4A, 4C, 4D a 4P)

Výběr primární hodnoty proudového transformátoru (EPM-4A, 4C, 4D a 4P) Rozsahy měření Panelový programovatelný ampérmetr EPM-4D -48 Obj. č.: 12 87 20 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup panelového programovatelného ampérmetru EPM-4D-48. Tento návod k

Více

Hlídače izolačního stavu

Hlídače izolačního stavu Hlídač izolačního stavu CM-IWN-AC pro izolované sítě do 415V AC reset poruchu nastavení rozsahu izolačního odporu jemné nastavení hodnoty izolačního odporu přítomnost napájecího napětí štítek pro popis

Více

3 Automatický spouštěč motoru hvězda trojúhelník

3 Automatický spouštěč motoru hvězda trojúhelník Cíl úlohy: 3 Automatický spouštěč motoru hvězda trojúhelník Cílem laboratorní úlohy je seznámit studenty se zapojením automatického spouštěče motoru hvězda-trojúhelník. Zapojení se využívá ke snížení proudového

Více

Jsme rádi, že jste si vybrali prístroj INDUSTRIAL SCIENTIFIC a vrele Vám dekujeme.

Jsme rádi, že jste si vybrali prístroj INDUSTRIAL SCIENTIFIC a vrele Vám dekujeme. INSTALACNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Réf.: NPM32TC PLYNOVÁ DETEKCE Jsme rádi, že jse si vybrali prísroj INDUSTRIAL SCIENTIFIC a vrele Vám dekujeme. Udelali jsme všechno proo, aby Vám eno výrobek sloužil k naprosé

Více

Maximální efektivnost a flexibilita.

Maximální efektivnost a flexibilita. Powador 25000xi Powador 30000xi Powador 33000xi Série Park Maximální efektivnost a flexibilita. Řešení pro solární elektrárny od 25 kw až do oblasti megawattového výkonu. Titáni mezi centrálními střídači.

Více

PRŮMYSLOVÉ MULTIFUNKČNÍ ČASOVÉ RELÉ ZR6MF052

PRŮMYSLOVÉ MULTIFUNKČNÍ ČASOVÉ RELÉ ZR6MF052 PRŮMYSLOVÉ MULTIFUNKČNÍ ČASOVÉ RELÉ ZR6MF052 SCHRACK INFO 16 funkcí 16 časových rozsahů Dálkové připojení potenciometrů Napájecí napětí 24-240 V AC/DC 2 přepínací kontakty Šířka 22,5 mm Vhodné pro průmyslové

Více

Digitální spínací hodiny

Digitální spínací hodiny C Z Digitální spínací hodiny SHT-1 SHT-1/2 SHT-3 SHT-3/2 Obsah Varování... 3 Charakteristika... Technické parametry... 5 Popis přístroje... 6 Symbol, Zapojení... 8 Provedení spínacích hodin, Zátěž... 9

Více

Návod na montáž, obsluhu a údržbu

Návod na montáž, obsluhu a údržbu SANItech tel. 234 706 311, fax 234 706 300 e-mail info.cz@koncept-ekotech.com www.koncept-ekotech.com Návod na montáž, obsluhu a údržbu MULTI SYSTÉM PULSE 5/2008 Popis a použití Elektronický systém umožňuje

Více

Uživatelský manuál. EVD evolution. Ovladač elektronického expanzního ventilu. Integrated Control Solutions & Energy Savings

Uživatelský manuál. EVD evolution. Ovladač elektronického expanzního ventilu. Integrated Control Solutions & Energy Savings EVD evoluion Ovladač elekronického expanzního venilu Uživaelský manuál NO POWER & SIGNAL CABLES TOGETHER READ CAREFULLY IN THE TEXT! Inegraed Conrol Soluions & Energy Savings VAROVÁNÍ LIKVIDACE Firma

Více

novinka automatizace automatizace budov budov exta

novinka automatizace automatizace budov budov exta novinka automatizace automatizace budov budov ta e xta a ex Časová relé 3 Pohybová čidla 4 Kontrola parametrů napájecí sítě 5 Omezovače výkonu 6 Napěťová relé 7 Paměťová relé 8 Pomocná relé 9 Prioritní

Více

Elektronické pohony pro malé ventily

Elektronické pohony pro malé ventily OEM Elektronické pohony pro malé ventily Jmenovitý zdvih 5.5 mm, přestavovací síla 200N napájecí napětí AC 24 V 3-polohové řízení napájecí napětí AC 24 V řídící signál DC 0... 10 V Jmenovitý zdvih 5.5

Více

9 Viskoelastické modely

9 Viskoelastické modely 9 Viskoelasické modely Polymerní maeriály se chovají viskoelasicky, j. pod vlivem mechanického namáhání reagují současně jako pevné hookovské láky i jako viskózní newonské kapaliny. Viskoelasické maeriály

Více

Regulátor topení UR 3 - digitální regulátor s ekvitermní regulací

Regulátor topení UR 3 - digitální regulátor s ekvitermní regulací Návod Regulátor topení UR 3 - digitální regulátor s ekvitermní regulací CZ verze 1.0 Základní popis: Regulátor topení UR 3 je digitální regulátor s vestavěnou ekvitermní regulací teploty otopné vody v

Více

Časové spínače / Měřiče elektrické energie Dálkově ovládané zásuvky/

Časové spínače / Měřiče elektrické energie Dálkově ovládané zásuvky/ www.solight.cz Časové spínače / Měřiče elektrické energie Dálkově ovládané zásuvky/ DÁLKOVĚ OVLÁDANÉ ZÁSUVKY Dálkově ovládané zásuvky pro spínání různých spotřebičů (osvětlení, topení, žaluzie...) pomocí

Více

Solární regulátor SR 2.0 - pro jednoduché solární systémy

Solární regulátor SR 2.0 - pro jednoduché solární systémy Návod Solární regulátor SR 2.0 - pro jednoduché solární systémy CZ verze 1.0 Základní popis: Solární regulátor je určen pro použití v jednoduchých solárních systémech. Má vstup pro tři čidla Pt1000 a umí

Více

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 2000

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 2000 SAUNOVÝ REGULÁTOR S 2000 Návod na obsluhu www.mctsro.com Saunový regulátor S2000 Návod na obsluhu Stránka 1/7 1. Popis Saunový regulátor S2000 je určen k ovládání a řízení provozu sauny. Je určen k řízení

Více

Analogový komparátor

Analogový komparátor Analogový komparáor 1. Zadání: A. Na předloženém inverujícím komparáoru s hyserezí změře: a) převodní saickou charakerisiku = f ( ) s diodovým omezovačem při zvyšování i snižování vsupního napěí b) zaěžovací

Více

Informace pro objednání

Informace pro objednání Časové relé DIN 17,5 - mm -M/-S/-A Časové relé s monáží na DIN lišu, sandard 17,5-mm, mulifunkční Univerzální napájecí napěí 24 až 230 VAC / 24 až 48 VDC Unikání bezpečnosní mechanismus zamezující neoprávněné

Více

Paměťové relé RPK 700.

Paměťové relé RPK 700. Pamě t'ovárelé RPK 700 bistabilní s mechanickou vazbou, pro stejnosmě rné nebo střídavé ovládací napě tí Charakteristické vlastnosti - univerzá lní spínací paměť ový prvek vhodný zejména pro použ ití v

Více

JAN JUREK MĚŘENÍ NA IMPULSNÍCH OBVODECH. AKO v tranzistorovém zapojení AKO s časovačem NE 555. Jméno: Podpis: Název měření: Třída: E4B Skupina: 2

JAN JUREK MĚŘENÍ NA IMPULSNÍCH OBVODECH. AKO v tranzistorovém zapojení AKO s časovačem NE 555. Jméno: Podpis: Název měření: Třída: E4B Skupina: 2 STŘEDÍ ŠKOLA ELEKTROTECHICKÁ FREŠTÁT p. R. Jméno: JA JUREK Podpis: ázev měření: MĚŘEÍ A IMPULSÍCH OBVODECH Zkoušené předměy: AKO v ranzisorovém zapojení AKO s časovačem E 555 Třída: E4B Skupina: Číslo

Více

Popis - Snowfree M1 Řídící jednotka pro ochranu před ledem a sněhem na venkovních plochách.

Popis - Snowfree M1 Řídící jednotka pro ochranu před ledem a sněhem na venkovních plochách. Popis - Snowfree M1 Řídící jednotka pro ochranu před ledem a sněhem na venkovních plochách. Použití - aplikace Ovládací jednotka Snowfree M1 slouží k ovládání tání sněhu a ledu pro nakládací rampy, schody,

Více

Časové relé SMARTimer, 16 A

Časové relé SMARTimer, 16 A ŘADA ŘADA multifunkční časové relé SMARTimer Typ.02-2P / 16 A 2 nezávisle programovatelné kanály 2 napájecí napětí 12...24 V AC/DC a 110...240 V AC/DC dvoje programovací prostředí: smartphone NFC nebo

Více

Elektromotorické pohony pro ventily. SAV81P00 Napájecí napětí AC/DC 24 V, 3-polohové řízení

Elektromotorické pohony pro ventily. SAV81P00 Napájecí napětí AC/DC 24 V, 3-polohové řízení s 4 510 ACVATIX Elektromotorické pohony pro ventily SAV..P.. se zdvihem 40 mm Napájecí napětí AC 230 V, 3-polohové řízení Napájecí napětí AC/DC 24 V, řídicí signál DC 0 10 V, 4 20 ma SAV81P00 Napájecí

Více

ATyS M. Automatické přepínače sítí do 160 A. Pro 40 až 160 A. Funkce. Režimy ovládání.

ATyS M. Automatické přepínače sítí do 160 A. Pro 40 až 160 A. Funkce. Režimy ovládání. ATyS M Automatické přepínače sítí do 160 A Pro 40 až 160 A Funkce Přepínače ATYS M je soubor 2pólových a 4pólových, elektricky ovládaných přepínačů sítí. Hlavní funkcí přístrojů je přepínání mezi hlavním

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Strana 1

NÁVOD K OBSLUZE. Strana 1 NÁVOD K OBSLUZE Strana 1 ZÁVĚSNÁ ELEKTRONICKÁ VÁHA Tento soubor je chráněn autorskými právy společnosti LESAK s.r.o. Jeho kopírování a komerční distribuce je možná pouze se souhlasem autora ÚVOD, ZÁKLADNÍ

Více

revi 100 Typ: R0041/R

revi 100 Typ: R0041/R Regulátor pro vibrační zásobník revi 100 Typ: R0041/R Návod k obsluze EVAS CZ s.r.o. Sadová 1465 560 02 ČESKÁ TŘEBOVÁ Telefon: +420 605 502 222 E-mail: evas@evas.cz 1 Regulátor revi 100 je určen k regulaci

Více

Návod k použití

Návod k použití Pokojový termostat TF-H1 Návod k použití WWW.TERMO-FOL.CZ Termostat TF-H1 Charakteristika: Ovládání pomocí dotykových tlačítek Programování teploty 5 + 2 Způsob montáže: pod omítku - do instalační krabice

Více

Dodatek k návodu k obsluze a instalaci kotlů BENEKOV. Regulátor RKU 3

Dodatek k návodu k obsluze a instalaci kotlů BENEKOV. Regulátor RKU 3 Dodatek k návodu k obsluze a instalaci kotlů BENEKOV Regulátor RKU 3 Obsah: str. 1. Popis regulátoru RKU3...... 3 2. Popis programu regulátoru RKU3........ 4 3. Obsluha kotle uživatelem... 5 4. Gravitační

Více